ANTHONY B >>> A L'STROIKA

Preview:

DESCRIPTION

ANTHONY B A L'STROIKA // REGIÓ 7 // 08.07.2011

Citation preview

38DIVENDRES, 8 DE JULIOL DEL 2011 | Regió7

d’Entrada Escenaris

La consciència social del reggaeAnthony B

TALLERS D’AVINYÓAvui i diumenge. Els Tallers Mu-sicals d’Avinyó viuran aquesta nit(22 h) l’espectacle inaugural ambun concert d’Ignasi Terraza Trio,format per Dimitri Skidanov (con-trabaix), Esteve Pi (bateria) i elmateix Terraza (piano), al LocalCatalunya (entrades a 10 euros).D’altra banda, diumenge hi hauràun concert de Mondo Aereo, unaproposta d’experimentació vocaldirigida per Alessandra Patrucco iamb la participació dels cantantsCeleste Alias, Diana Palau, ArianaBarrabés, Cecilia Giménez, RubénFernández, Esther Condal i Catali-na Moll. L’espectacle començaràa les 7 de la tarda i tindrà lloc al’església romànica de Santa Eu-gènia de Relat, amb entrades alpreu de 6 euros. Avinyó.

GINO DIAMANTINIDissabte, a les 23 h. El pop-rockamb aires de cantant italià que vade sobrat que exhibeix Gino Dia-mantini és una de les propostesmés singulars dels artistes de laCatalunya central. Diamantini i lala seva banda actuaran demà albarri de Sant Cristòfol. Castellbeli el Vilar. Entrada lliure.

WHITE TROUSERS 4 THESUMMERAvui, a les 23.59 h. La progra-mació musical del cafè-teatre LaPeixera ofereix per avui un con-cert de la banda manresana, for-mada el 2006. El quartet oferiràdiversos temes del seu repertori,entre els quals les cançons de Killthe neighbour. Manresa. (LaPeixera). Entrada lliure.

MÉS PROPOSTES

Un dels grans referents del reg-gae jamaicà arriba avui, divendres,a la sala Stroika de Manresa perpresentar el seu darrer treballdiscogràfic, Rasta Love (Born FireMusic, 2011), en la que serà l’ú-nica actuació a Catalunyade la gi-ra actual.Demà, dissabte,Antho-ny B can-tarà a Bilbao, enl’altre concertque ofereix al’estat.

Keith Antho-ny Blair va néixerel 30 de març del 1976a la ciutat de Clark (Ja-maica). Com altres músics quehan combinat el gust per la mú-sica amb la preocupació social, eljove cantant es va iniciar a l’es-glésia del seu poble, ubicat enun zona rural de l’illa caribenya.Uns anys d’iniciació que li van ser-vir per perfeccionar la veu, men-tre col·laborava en els cants del’Església Adventista del Setè Dia.

La trajectòria musical d’An-thony B va experimentar el primergran gir quan, l’any 1992, va dei-xar la seva terra natal i va intentarfer camí a Kingston, la capital deJamaica. La vocació de transme-tre la seva consciència espirituali social mitjançant la música va to-par amb un ambient carregat deritmes i lletres tan banals comd’índole sexual i gangsteril. Un es-cenari segurament poc adequata les seves conviccions, però el re-corregut que, des d’aleshores, hafet Anthony B no és pas, precisa-ment, el d’algú que ha perdut unabatalla.

Les seves lletres combativeshan omplert tretze discos els dar-rers catorze anys. Un bagatge queparla per si sol, més encara si hi

afegim la presència en catorzeàlbums més. El gènere del reggaeroots i el dancehall tenen en An-thony B un dels seus grans repre-sentants. No és en va que la sevapresència és reclamada arreu delmón per participar en nombrososconcerts on se’l reconeix com laveu de les injustícies que colpei-xen el continent africà. «El millordel reggae és que es basa en idees

i conceptes, i permet parlar a lagent dels problemes que viuen»,explica sobre la consideració queper a ell té la pràctica musical.

Anthony B actuarà a Manresaacompanyat de la The Born FireBand, i compartirà vetllada ambStreet Coockers Sound System.Aquesta formació oferirà unaselecció de clàssics i pecesmés contemporànies delreggae, el rap i la mú-sica negra. DJ Stroi-kov clourà la nit

carregada de

sensibilitat social.La sala Stroika no

tanca portes durantel juliol i ha progra-mat un seguit de con-certs amb noms re-llevants per atreure elsespectadors durantaquestes primeres set-manes de l’estiu.

Dissabte vinent a lanit pujarà a l’escenari dela sala manresana el grupGatillazo, que lidera Eva-

risto Páramos, que va ser can-tant de la carismàtica banda

basca La Polla Records.El popular intèrpretva formar Gatilla-zo l’any 2005 i el

grup ja ha publicat qua-tre discos, el darrer dels qualsSangre y mierda (Maldito Re-cords, 2011). La jornada de sonscontundents es completarà ambl’actuació de la formació bagencaMousse de Araña, que fa uns me-sos va publicar el seu segon tre-ball, Faisanes, perdices y cabezas

de jabalí.El 23 de juliol serà el torn

d’una sonoritat ben diferentamb el concert del New York Ska-Jazz Ensemble. Amb centenars de

concerts a les seves maletes,aquesta banda està immergida

actualment en la presenta-ció de Double Edge (Brixton

Records, 2011), l’onzè àl-bum de la seva dilatada

discografia.Pel que fa a les Stroi-

ka Sessions, demà (12de la nit) hi haurà laFesta Cutty Sark i elsdies 15 i 22 de julioles podrà gaudir desengles vetlladesanimades per DJStroikov.

REDACCIÓ | MANRESA

EL CONCERT

Sala Stroika. Avinguda dels Dolors, 17.Manresa.Dia: avui, a les 23 h. Preu: 18euros (15 euros, anticipades). www.stroika.cat

Anthony B

El carismàtic cantant jamaicà ofereix aquesta nit a Manresa l’únic concerta Catalunya de la gira de presentació del seu darrer disc, Rasta Love

PREPARA EL COTXE

PER L'ESTIU