Comarques de Catalunya

Preview:

DESCRIPTION

Comarques de Catalunya. El Bages. Escull un tema. Situació geogràfica. La seva història. Fonts d’Informació. Sortir. Situació Geogràfica. - PowerPoint PPT Presentation

Citation preview

Comarques de Catalunya

El Bages

Escull un tema

Situació geogràfica

Sortir

La seva història

Fonts d’Informació

Aquesta comarca es troba al bell mig de la Depressió Central Catalana Limita al N amb el Berguedà, a l’E amb Osona i el Vallès Oriental, al SE amb el Vallès Occidental, al S amb el Baix Llobregat, al SW i W amb l’Anoia i al NW amb el Solsonès.

Manresa

Situació Geogràfica

Montserrat

Menú

La Basílica o La Col·legiata de Manresa

El pas del Cardener per la capital del Bages

Manresa

Menú

Montserrat

És un massís muntanyós que s’alça a la dreta del Llobregat, al límit del Bages, l’Anoia i del Baix Llobregat.

Monestir benedictíMenú

La història del Bages

Menú

El primer poblament estable de la comarca es remunta als grups neolítics dels sepulcres de fossa. A l’època pre-romana sembla que formà part del territori dels lacetans. La romanització fou intensa però les restes trobades són escasses. El 878, Guifré el Pelós, ocupà i repoblà el Ripollès, el Lluçanès, el baix Berguedà, el Moianès, la plana de Vic i el pla de Bages, fins a Montserrat i Solsona

La colonització fou intensificada durant els ss X i XI gràcies a l’estructura senyorial, que garantia la seguretat de la població. Es restauraren vells castells i se’n construïren d’altres. Durant el s. XIV el Bages es trobà ja de ple en un període relativament estable, durant el qual l’explotació del bosc i la ramaderia, l’agricultura, l’explotació de la sal i les activitats menestrals i mercaderes de les viles constituïren les bases de la seva estructura econòmica, que es mantingué fins al s XIX .

Menú

Fonts d’informació

El material que s’ha utlitzat per confeccionar aquesta presentació s’ha extret de l’Enciclopèdia Microsoft Encarta 98 i de l’Hiperdiccionari de l’Enciclopèdia Catalana.

Menú

Recommended