Contes. Primer A

Preview:

DESCRIPTION

Contes escrits per nens i nenes de primr de primària

Citation preview

EL CRANC I LA SIRENA

En un país molt llunyà hi havia una sirena molt guapa i era molt simpàtica.La sirena Elisabet vivia al mar i quasi sempre jugava amb els peixos.Un dia va venir un cranc i es van fer amics . La sirena li va dir:- Tinc una idea , anirem a veure coses.I respon el cranc:- Oh, sí ! “Vale” !Anaven mirant i mirant i van trobar un tresor.- I si l’agafem ? Va dir la sirena.El cranc com que tenia unes potes gegants va dir:

- Jo tinc unes pinces i les faré servir de clau.El cranc va obrir la caixa i ... Oh , quina sorpresa ! Hi havia un gran tresor . El millor de tots els tresors : un conte d’ un drac . La sirena i

el cranc van estar molt contents i s’ho van passar molt bé llegint el conte.I vet aquí un gat, vet aquí un gos aquest conte ja s’ha fos.

LAURA – PREMI CERTAMEN LITERARI

EL TIGRE BUFÓ

Temps era temps hi havia un tigre molt bufó, era petit i molt juganer. Vivia al bosc, en una cova feta de fulles, molt fonda i gran. Anava a buscar menjar pel bosc, jugava molt i passejava.Un dia el tigre tenia molta gana i va anar al bosc a buscar menjar. Va trobar un esbarzer i es va menjar totes les móres.

- Ui, ui! M’he fet una punxada i em surt sang! Va agafar una fulla seca i es va eixugar com si fos un mocador.

Amb les móres no n’hi havia prou, tenia més gana. De cop va veure un ós panda. Era el seu amic i portava un “bolso” ple de menjar.

- Ós panda, em podries donar una mica de menjar?

- Sí, és clar. Té una poma.

El tigre li va donar les gràcies i se’n va anar a jugar amb les fulles seques. Hi havia una trampa tapada amb fulles, herba i sorra.EL tigre no ho sabia i hi va caure. Era un forat molt fondo.

- Com ho faré ara? – va dir el tigre.Per allà passava un conill i el va cridar:

- Conill, si us plau, pots prémer aquest botó que saltaré?

- Sí – va dir el conill- , el va prémer i la molla va fer un bot.

- Ai, ai! – va cridar el tigre i va pujar amunt, tan amunt que va caure damunt dels arbres florits.

- M’has salvat la vida! Gràcies conill! - va dir el tigre.

El tigre se’n va anar a casa seva tot cansat, es va estirar al llit i es va quedar ben adormit. I vet aquí un gat i un gos, aquest conte d’un tigre ja s’ha fos.

NÚRIA C. – PREMI CERTAMEN LITERARI

LA SIRENA I LA NENA

Hi havia una vegada una sirena que era molt maca. Vivia al riu i cuidava molt als peixos.Un dia mentre nedava va trobar una nena que es volia banyar al riu.La sirena va sortir de l’aigua perquè volia conèixer a la nena. Es van fer amigues i cada dilluns es veien. Collien petxines, buscaven pedres maques , parlaven , reien , també es divertien i jugaven molt. I van ser amigues per sempre.

AIDA

EL REI CUIDA AL PONI

Hi havia una vegada un rei fort, era molt treballador i simpàtic. Ajudava als altres i també ajudava als amics. EL rei vivia en un castell al bosc i cuidava el poni de la seva filla. Un dia mentre anava amb el poni va veure un llop que tenia molta gana . El llop se’ls volia menjar. El rei va pujar dalt del poni i van començar a córrer molt i el llop no els podia atrapar .I... van córrer tant que encara corren ....I tot això és tant veritat com que el conte s’ha acabat.

AYOUBE

EL NEN I EL DRAC

Fa anys i panys hi havia un drac que vivia en una cova. Era un drac molt gran que tenia ales i tirava foc per la boca . Va veure un nen i es van feramics .Un dia va passar una cosa horrible . Va venir un altre drac molt dolent i es volia menjar al nen però el drac el va defensar . Van ser molt feliços i van menjar anissos.

DAN

EL PEIX DE COLORS I EL SEU AMIC TAURÓ

En un país molt llunyà hi havia un peix de colors que vivia al mar i tenia molts amics. Saltava molt i veia moltes sirenes.Un dia va passar un tauró i es van fer amics. Agafaven petxines, buscaven musclos , jugaven a l’amagada entremig de les roques i també jugaven amb la sorra... Des d´ aquell dia els peixos i els taurons es van fer molt amics. I tots van ser amics per sempre.

ELOI

EL CONTE DE LA FADA

Hi havia una vegada una fada molt bona que vivia al bosc. Sabia volar molt bé i tenia unes ales molt brillants.Un dia anava a buscar mel al bosc i va pensar que no portava res per posar-la. Va agafar unes fulles i va fer una bossa.Quan la va omplir de mel la bossa li pesava molt i no podia volar però , les seves amigues la van ajudar.Quan van arribar a casa estaven molt cansades. Van fer pastissets i van berenar .I tot això és tan veritat com que el conte s’ ha acabat.

GEMMA

EL REI ES FA AMIC DE LA NENA

En un país molt llunyà hi havia un rei. El rei vivia en un palau a sota el mar i quan algú necessitava ajuda , el rei hi anava.Un dia una nena estava a la platja. Mentre estava nedant va venir una onada gegant i li va passar per sobre. La nena es va enfonsar cap al fons del mar. El rei la va veure i la va portar fins a la sorra de la platja . Allà es van fer amics per sempre. I tots van ser feliços i van menjar anissos.

GERARD

LA BRUIXA SE’N VA DE PESCA

Temps era temps hi havia una bruixa dolenta, xerraire i molt maca .Vivia al bosc en una caseta de fusta.Un dia la bruixa va anar de pesca. Portava botes, una canya , una galleda, un cistell i uns guants.I caminant , caminant.... va arribar al riu. Va seure en una pedra i va tirar la canya a l ´ aigua. Va esperar i esperar i al final va pescar un barret._ Oh que bé ! , va dir la bruixa .- Me ´ l posaré per les vacances , per anar a la platja !La bruixa va estar molt contenta i va tornar cap a casa amb el barret. I vet aquí un gat, vet aquí un gos aquest conte ja s’ha fos.

HOUDA

EN RUBEN I EL LLOP

Fa anys i panys hi havia un cavaller que era guapo i , a més de ser guapo , era fort i tenia una armadura professional.Vivia a dins d’ un castell.Un dia el cavaller Ruben i un llop es van fer amics . El cavaller va convidar al llop a quedar-se a dormir. L’endemà quan en Ruben es va despertar va dir:_ Oh ! El llop no hi és !!El cavaller el buscava per tot arreu : a sota el llit, a dins l’armari , a sota la taula ... i per tot el castell.El va trobar a dalt del castell , a la torre més alta. El llop hi havia anat perquè volia mirar les muntanyes.I tots van ser feliços i van menjar anissos.

HUGO

EL DINOSAURE I EL NEN

En un país molt llunyà hi havia un dinosaure que vivia en un volcà. Tenia els ulls tots verds, tenia les dents molt esmolades i unes urpes molt fortes. Tot el que anava allà no tornava amb vida.Un dia, un nen va anar al volcà i es va acostar al dinosaure que dormia. De cop, el dinosaure va obrir els ulls, es va aixecar i va perseguir el nen. El nen es va parar i li va explicar que no és bo menjar persones. El dinosaure va començar a plorar i li va prometre que mai més no faria mal a ningú i menjaria verdures. I tots dos van ser amics per sempre.

NIL

L’OGRE BO

En un país molt llunyà hi vivia un ogre. Era molt gran, tenia tres ulls i era una mica gros perquè era molt fort. Li agradava molt ajudar la gent. Vivia en un castell molt bonic.Un dia va arribar al poble un home que molestava tothom i l’ogre estava molt enfadat.

Va sortir del seu castell i va sentir l’home dient:- Jo mano a tota la gent del poble!

L’ogre li va dir:- Tu no manes, mana el rei!

L’home li va contestar:- No, i a més a més, tu ogre tampoc manes.- Doncs, et desafio a fer una cursa. Qui guanyi

manarà! - va dir l’ogre.- D’acord!

Un dia que feia molt sol van organitzar la cursa i l’ogre va guanyar. Tota la gent del poble va estar

molt contenta i a partir d’aquell dia va manar l’ogre i ho va fer molt bé. I tot això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

JOAQUIM

EL FOLLET SERGI

Hi havia una vegada un follet que es deia Sergi. Era molt petit i portava un vestit de color blau. Vivia en un bolet. Li agradava ajudar els altres follets. Un dia tots els follets estaven tranquils i en Sergi estava passejant. Quan tornava a casa va veure que el seu bolet havia desaparegut. El follet va veure unes petjades molt grans, va

avisar tots els altres follets i tots junts van seguir les petjades fins a una casa. Un dels follets va fer màgia i va obrir la porta. Van entrar i van

veure un cistell ple de bolets i la casa del follet Sergi a dins. En Sergi va dir al seu amic:

- Pots fer un encanteri i tornar el bolet al seu lloc? I després farem una festa.

Els follets van tornar al bosc i ho van celebrar. I vet aquí un gat i vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos.

MARC

LA BRUIXA

Temps era temps hi havia una bruixa molt maca. Vivia en una casa a la muntanya. La bruixa feia escombres. En feia de totes mides i colors.Però, la bruixa tenia un problema : les escombres no volaven.La bruixa va seure en una cadira a pensar la solució . I pensant , pensant va decidir que faria màgia. Des d ’ aquell dia totes les escombres van volar.I vet aquí un gat, vet aquí un gos aquest conte ja s’ ha fos.

MARIAM

L´ UNICORN I LA BANYA

Temps era temps hi havia un follet . Era petit, tenia ales , era tou i simpàtic. Vivia en un bolet.Una nit mentre passejava entremig del bosc es va trobar un unicorn que li havia caigut la banya. El follet li va dir que l’ajudaria a recuperar - la .Quan caminaven van trobar un drac que tenia la banya .L’unicorn es va enfadar però el follet va pujar al cap del drac i li va treure la banya.L´unicorn va estar molt content perquè havia recuperat la seva banya.I vet aquí un gat, vet aquí un gos aquest conte ja s’ ha fos.

MOHAMED

EL CAVALL

Hi havia una vegada un cavall que vivia al bosc. Era marró, tenia una cua molt llarga , menjava herba i també palla . Corria, tirava cosses i movia la cua.Un dia va anar a donar un vol i quan es va cansar de córrer es va adormir. Quan es va despertar es va aixecar i no sabia on era . S’ havia perdut i no trobava casa seva . I caminant , caminant va trobar el seu pare i la seva mare . Tots junts van anar a casa . El cavall estava molt content. I tots van ser feliços i van menjar anissos.

MARIONA

EL DRAC

Hi havia una vegada un drac verd, era gras, menjava animals i li sortia fum pel nas. Vivia en una cova fosca. Li agradava córrer, tenia amics i jugava a picaparet.Un dia va caure, es va fer mal al peu i va plorar. El seu amic va ajudar el drac a aixecar-se i el va portar al metge. El metge li va curar el peu. El drac va tornar a casa i estava content. I tot això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

HICHAM

EL FOLLET I LA BUTXACA MÀGICA

En un país molt llunyà hi vivia un follet. Era molt petit, portava un vestit verd que tenia una butxaca màgica i també un cinturó.Vivia al mig del bosc en un bolet verinós de color vermell amb puntets blancs.Al follet li agradava passejar i també veure el bosc.Un dia es va llevar i no va trobar la butxaca màgica. La va anar a buscar i no la va trobar.Hi havia un follet trapella que agafava les coses de tothom. Va agafar la butxaca màgica i la va amagar al riu. El follet bo va agafar una barca màgica, la va posar al riu i va començar a navegar. Va veure una cosa marró i es va posar a sota l’aigua. Era la butxaca màgica. La va agafar i va ser feliç i va menjar un anís.

GAL·LA

EL MAG DESPISTAT

Vet aquí que una vegada hi havia un mag. Era molt alt i tenia barba blanca. Portava un barret punxegut i un vestit blau amb llunes, sols i estrelles. Vivia en una casa que tenia dues finestres i una porta quadrada. Era una casa molt gran i la teulada era punxeguda.Un dia, el mag va perdre el seu barret. El va buscar per casa seva i no el va trobar. Llavors va anar al bosc i el va buscar per tot el bosc però tampoc el va trobar. El barret era a l’altra banda del riu. Era a dalt d’un arbre perquè el vent se

l’havia emportat. El mag va pensar i pensar i se li va ocórrer una idea: agafar la barca de les golfes de casa seva. Va anar a

buscar la barca i com que era màgic va poder portar la barca fins al riu. Volava i portava la barca lligada amb una corda. Va posar la barca al riu i va travessar a l’altra banda. Va pujar a l’arbre, va agafar el barret, se’l va posar i va tornar a casa seva molt content. I vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos.

HELENA

LA PRINCESA I EL PEIX

Hi havia una vegada una princesa que es deia Anna. Era molt maca i tenia els cabells molt llargs i rossos. Portava un vestit blanc, una corona brillant i unes sabates roses. Vivia a la torre d’un castell. Li agradava passejar pel seu jardí.Un dia va anar a passejar i li va caure la sabata al riu. A sota l’aigua hi vivia un peix que parlava i li va donar la sabata. La princesa estava molt contenta i li va fer un petó. El peix es va convertir en un príncep i es van casar. I tots van ser feliços i van menjar anissos.

FARAH

EL NEN I EL GEGANT

Hi havia una vegada un nen. Era mitjà i quan es banyava la seva pell es tornava suau.Vivia en un palau de muntanyes seques. Feia llenya, era pastor i aventurer.Un dia aquell nen va entrar en una cova i va veure una llum. S’hi va acostar i era magnífica i brillava. Era una espasa que mai ningú havia vist. El nen va agafar l’espasa i de sobte va sortir el gegant que vivia en aquella cova i li va tapar la sortida. El gegant es va adonar que l’espasa que portava el nen era màgica i el va deixar sortir. El nen li va dir:

- Quan torni a venir em deixaràs passar?- Sí – va dir el gegant.

I tots dos van ser amics per sempre.

OUSSAMA

LA FADA CONTENTA

Vet aquí una vegada una fada que volava. Era petita, tenia unes ales fines i els seus cabells eren llargs i grocs. Portava un vestit molt petit i una corona. Tenia una vareta petita.Vivia al bosc. Es divertia i jugava amb els seus amics. Menjava una miqueta i sempre volava pel cel.Un dia va trobar una flor trista i va fer màgia amb la seva vareta. Va dir:

- Que la flor, que la flor estigui contenta!La flor va estar molt contenta i la fada també estava contenta i reien totes dues i van ser amigues per sempre.

KARIMA

L’ÓS PANDA I EL VOLCÀ

Vet aquí una vegada un ós panda. Era molt gros. Tenia el pèl de color negre i blanc. Vivia en un bosc molt llunyà. Jugava i menjava molt.Un dia un volcà va explotar i va sortir molt foc. L’ós panda tenia molta por, es va escapar i es va amagar en una cova.Després va fer un vent molt fort, el mar va saltar i va fer una onada molt gran que va fer apagar el foc.L’ós panda va sortir de la cova i va trobar tot el bosc destruït. Estava molt trist. Una nit va venir una fada molt maca i ho va tornar tot com era abans. L’ós panda li va donar

les gràcies i ella va desaparèixer. I tot això és tan veritat com que el conte s’ha acabat.

FIKRI

LA GATETA I ELS SEUS FILLS

Vet aquí que una vegada hi havia una gateta molt petita, tenia unes orelles molt petites i un bigoti molt llarg. Tenia quatre potes amb ungles, era de color negre i marró, tenia una cua molt llarga i sempre es movia molt i quan movia la cua es movia tota ella. Vivia en una caseta de color groc i taronja. Tenia una teulada, una porta rodona i a dins hi havia com un matalàs.Vivia amb una família i tenia uns gatets acabats de néixer.

Un dia va venir un altre gat que era una miqueta petit i gran. Era de color marró clar, gris clar i negre. Tenia una caseta de color blau i groc amb una teulada perquè el gat no es mullés amb la pluja, però la casa s’havia cremat.

- La meva casa s’ha cremat i ara no tinc caseta. Em puc quedar amb tu? – li va dir a la gateta.

- Sí, et pots quedar però hauràs de ser el pare dels meus gatets i gatetes.

- D’acord, seré el pare de tots i ara haurem de tenir molts gatets més.

El gat es va quedar a viure allà i vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos.

LÍDIA

EL PRÍNCEP I LA PRINCESA

En un país molt llunyà hi havia una granota que era molt verda, petita i alegre.Vivia al riu a prop d’unes pedres.La granota saltava per les pedres i va caure dins del riu. Es va convertir en un príncep.Un dia caminant pel bosc va trobar una princesa que collia flors.El príncep es va enamorar de la princesa. I tots van ser feliços i van menjar anissos.

IMAN

Recommended