Fem sabó

Preview:

Citation preview

Els de sisé...Hola xics/xiques del consell ambiental! Algunes

companyes de sisé hem estat fent sabó natural, mireu que bé ens ho vam passar:

EL SABÓ

El sabó és un producte o substància que s'utilitza per a la higiene personal i per a netejar o rentar determinats objectes. Actualment, a més, també és emprat per a decorar la cambra de bany. Es pot trobar en pastilla, com a pols o com crema.

EL SABÓ

El sabó ja era conegut pels egipcis, després pels romans i hui en dia l'estem utilitzant nosaltres. Però durant la Segona Guerra Mundial varen sortir dos tipus de sabó, primer per als soldats en el front de batalla i després per al consum corrent els denominats detergents.

Us agradaria a vosaltres?

Us agradaria a vosaltres apendre a fer sabó? Aquesta és la seva recepta:

MATERIAL NECESSARI:· Recipient: 1 safata o poal de plàstic.· Paper vegetal.· Cullera de fusta.· Un got de medidor.· Motles.· 1 pot de vidre per a calfar l'oli.

INGREDIENTS: · Essències (opcional)· 85g sosa (NaOH) · Colorants (opcional)· o,5 l d'oli usat· 0,35 l d'aigua

SEGURETAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

· Guants.· Ulleres.· Samareta o bata vella.

PROCEDIMENT:

1. Calfar l'oli un poc.2. Dissoldre la sosa en aigua.3. Deixar refredar la dissolució.4. Anem incorporant poc a poc l'oli mentre remenem fins aconseguir una massa consistent.5. Afegir els ingredients opcionals.6. Incorporar la mescla als motles.7 Deixa assecar i desmotlar.

Oli usat. Què fer amb ell?

ABOCAR? RECICLAR

En totes les llars es generen L'oli, arrepelgat en recipients de plàstic cada dia restes d'oli vegetal usat. L'hem de portar a l'ecoparc de la Normalment, aquests olis, una població. vegada que han perdut la seva A més de la fabricació de sabons es potutilitat culinària, s'aboquen pels utilitzar per a l'obtenció de biodièsel, desaigües per a l'elaboració de ciris, pintures...