Xano Esport nº 17 (val)

Preview:

DESCRIPTION

Xano Esport nº 17 en valenciano

Citation preview

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografi a: Servei d’Educació Física i EsportsCoordinació: Miguel A. TorregrosaRedacció: Magda RuizMaquetació: Carlos NavarroCorrecció lingüística: Servei de Normalització

del 15 al 30 d’Octubre de 2006

17www.uv.es/sesport

Xano EsportButlletí quinzenal del Servei d'Educació Física i Esports

La Universitat de València venç en el debut de la superlliga de voleibol femení, la màxima categoria espanyola

L’equip de la Universitat de València, que ha debutat enguany en la superlliga, la primera divisió espan-yola de voleibol femení, va derrotar l’Aguere en la primera jornada de la superlliga femenina per 1-3, en un partit, disputat l’últim cap de setmana de setembre, que va resultar molt igualat, i que se’n va emportar l’equip que menys errors va cometre i millor va saber seleccionar l’atac en els punts decisius. Amb aquest resultat, la Universitat de València aconsegueix el debut somiat en el seu primer partit de la màxima cate-goria.

L’Aguere sabia que tenia davant un dur rival, no en va el conjunt entrenat pel segon tècnic de La Lagu-na les últimes temporades, Fernando Ávila, ha realitzat un fort desemborsament per a comptar amb una plantilla de nivell: una mescla de jugadores veteranes experimentades en les principals lligues europees i les dues jugadores de la selecció espanyola amb més projecció (Sara González i Yazmina Hernández, que no va poder jugar davant el seu exequip per lesió), més el concurs del prolífi c planter del club.

El primer set va ser equilibrat en els moments inicials. El conjunt de Tenerife va aconseguir escapar-se amb una renda de quatre punts que semblava defi nitiva (13-9). No obstant això, el temps mort d’Ávila va revitalitzar les seues jugadores, que van arribar a igualar la contesa 20-20, per a afrontar els últims punts plens d’emoció. Amb igualtat a 21, una xarxa d’una jugadora visitant, una rematada de Popovic per la zona de fons, un error de Germanova i un bloqueig de la central local, Roberta Pereira, va donar el triomf parcial a les de l’Aguere.

El segon parcial també va seguir el mateix rumb de l’inicial, amb constants intercanvis, fi ns que amb 15-15 el València va aconseguir un avantatge de dos o tres punts que va saber administrar. Els canvis van donar una empenta a l’Aguere per a arribar a igualar a 22, i fi ns i tot posar-se per davant amb 23-22, amb un servei directe de Kvanitsya. Dues rematades i un bloqueig de Germanova, l’última incorporació del club, van fer que es tancara el parcial amb un 23-25.

Perdre aquest set va suposar un lleuger colp per a les de la Laguna, que van començar a mostrar dubtes en la seua concentració. En el tercer parcial l’Aguere es va posar per davant per 5-3, però un parcial de 0-5 va fer que el València s’escapara amb una renda de tres i quatre punts, que va anar incrementant al

seu favor, davant un Aguere amb problemes en atac i defensa. Hi van destacar les centrals valencianes, González i Butnaru, esplèndides en atac i bloqueig.

L’últim joc va començar amb el darrer in-tent local per fer-se amb el partit, que va trac-tar de tu a tu el seu adversari, fi ns a arribar als punts decisius amb tot encara per decidir, 21-21. Finalment, però, el València va plantejar millor els seus atacs, a més d’algun error local, per a emportar-se el triomf.

1

Servei d’Educació Física i Esports

Informació: Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fi sica@uv.es servicio.educacion.fi sica@uv.es

Servei d’Educació Física i EsportsCOMPETICIONS

2

La Universitat de València lliura els trofeus als esportistes

El rector presideix la cerimònia

La sala de graus de la Facultat de Filosofi a de la Universitat de València va acollir el lliurament de trofeus dels esportistes que han participat en la competició i lliga interna de la Universitat i en el Trofeu Rector. Més de vuitanta trofeus i copes es van repartir en aquesta cerimònia en què la institució reconeix els millors esportistes del curs passat.

En l’al•locució prèvia al lliurament de trofeus, el rector de la Universitat de València, Francisco Tomás, va defi nir l’acte com «una festa amb la qual premiar la pràctica esportiva». Segons el màxim responsable de la institució, «estar en la Universitat és una miqueta més que fer una carrera acadèmica, és viure i en aquest sentit, esforçar-nos i competir, en el bon sentit de la paraula, és important”.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografi a: Servei d’Educació Física i EsportsCoordinació: Miguel A. TorregrosaRedacció: Magda RuizMaquetació: Carlos NavarroCorrecció lingüística: Servei de Normalització

Servei d’Educació Física i EsportsCOMPETICIONS

3

Finalment, va agrair la tasca del personal del Servei d’Educació Física i Esports pel foment de l’esport en la Universitat i per organitzar competicions mundials universitàries que han col•locat la institució i la ciutat en el lloc més alt del panorama esportiu universitari.

En l’acte van ser presents el vicerector de Cultura, Rafael Gil, el director del Servei d’Educació Física i Es-ports de la Universitat de València, Antonio Iradi, i els tècnics d’esports dels tres campus de la Universitat.

També va dedicar en el seu discurs una menció a les instal•lacions esportives de la Universitat de les quals va assenyalar que «tot i que s’han millorat prou, encara són insufi cients» i per això s’està treballant per «millorar en qualitat i quantitat».

Servei d’Educació Física i Esports

Informació: Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fi sica@uv.es servicio.educacion.fi sica@uv.es

Servei d’Educació Física i Esports

4

COMPETICIONS

El judoka valencià David Pérez representa Espanya en el Campionat del Món Universitari de Corea

El judoka valencià, David Pérez, ha estat seleccionat per al Campionat del Món Universitari, que es dis-putarà entre el 17 i 20 de desembre a Corea. David Pérez, de 24 anys, estudia Magisteri Infantil després de llicenciar-se en Educació Física a la Universitat de València. El tercer lloc aconseguit el diumenge 1 d’octubre en la Copa Kobayashi a Coïmbra (Portugal) li ha permès de classifi car-se en la màxima compe-tició universitària.

David Pérez és l’actual campió d’Espanya universitari en la seua categoria (–90 quilos), a més de posseir el títol de subcampió sènior absolut. En el seu palmarès ja fi gura la participació en un Campionat del Món Universitari, el disputat a Moscou fa dos anys, on va quedar setè.

El jove, que va començar a competir als 18 anys, edat en què va entrar a la Universitat, compatibilitza la vida universitària i esportiva a alt nivell des d’aquell moment, encara que s’iniciara en aquest esport amb a penes cinc anys. David Pérez valora la tasca del seu entrenador, Vicente Rochela, «ja que sense la seua col•laboració cap dels trofeus no haguera estat possible», conclou.