Xano Esport nº 27 (val)

Preview:

DESCRIPTION

Xano Esport nº 27 en valenciano

Citation preview

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografi a: Servei d’Educació Física i EsportsCoordinació: Miguel A. TorregrosaRedacció: Magda RuizMaquetació: Carlos NavarroCorrecció lingüística: Servei de Normalització

del 16 al 31 d’Abril de 2007

27www.uv.es/sesport

Xano EsportButlletí quinzenal del Servei d'Educació Física i Esports

1

900 estudiants informàtics vinguts de tot Espanya per disputar el VII Torneig Nacional de les Interinformàtiques

El divendres, a les 8.30 hores del matí, es realitzarà l’acte de benvinguda a la sala d’actes de l’Escola Tèc-nica Superior d’Enginyeria, al campus de Burjassot. A partir d’ací, començaran tres dies de competicions esportives. L’acte de clausura es realitzarà el diumen-ge, a les 20.30, al pavelló universitari de Blasco Ibáñez, on s’efectuarà el lliurament de premis. Després de lliurar els premis, hi haurà un sopar de comiat i una festa fi nal en què els joves podran celebrar un any més aquesta competició.

Els orígens d’aquest torneig es remunten a l’any 2001, en el qual van participar 210 persones proce-dents de 6 universitats. En aquesta edició està previs-ta l’assistència de 900 estudiants d’Informàtica de 13 universitats espanyoles.

El Torneig Nacional de les Interinformàtiques és un gran esdeveniment esportiu, no sols per la quantitat d’estudiants que reuneix, sinó també per la quanti-tat d’esports en lliça. S’hi disputaran partits de futbol 11 (masculí), futbol sala (masculí i femení), bàsquet (masculí i femení), escacs (masculí i femení), voleibol (masculí i femení) tennis (masculí i femení), tennis de taula (mixt) i, a més, hi haurà exhibicions de bàd-minton, frontennis i 10.000 m.

Aquest any el torneig compta amb el suport tant de la Universitat de València com de diverses empreses del sector privat, com Coca-cola, iSOCO, Open Siste-mes i entitats esportives com Llevant O.D. Més infor-mació a la web http://inter07.uv.es

Aquest any la Universitat de València organitza la 7a edició del Torneig Nacional de les Interinformàti-ques, un gran esdeveniment esportiu, en el qual estudiants universitaris d’Informàtica de tot Espanya es reuneixen al voltant de l’esport i fomenten també la companyonia. Durant els dies 20, 21 i 22 d’abril les instal•lacions esportives de la Universitat de València, ubicades a Blasco Ibáñez i els Tarongers, seran testimonis d’aquest gran torneig.

Servei d’Educació Física i Esports

Informació: Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fi sica@uv.es servicio.educacion.fi sica@uv.es

Servei d’Educació Física i EsportsCOMPETICIONS

2

Wei Wang, campió del III Open Internacional Universitat de València de Tennis de Taula

El jugador xinès Wei Wang, de l’equip de Superdivisió CTT Olesa, es va proclamar campió en el III Open Universitat de València de Tennis de Taula disputat dissabte 30 de març al pavelló universitari de la institu-ció, situat al campus de Blasco Ibáñez. Wang va materialitzar amb aquest triomf la seua condició de cap de sèrie número u. Per la seua banda, el seu compatriota, Ran Wang, va obtenir la segona posició, amb la qual cosa va aconseguir el seu segon subcampionat, ja que havia assolit aquest lloc en la 1era edició del torneig.

Un altre jugador de Superdivisió portuguesa, Oriol Monzó, va ser tercer i Wang Jianang, actualment vuitè classifi cat en la Superdivisió, la màxima competició espanyola en aquesta disciplina, quart. En cinquè lloc va quedar un altre jugador espanyol, Pere Navarro, i en sisè lloc Yongli Jiao, jugadora de la Superdivisió femenina, que va quedar també campiona en categoria femenina.

Minhao Wu, un altre jugador de nacionalitat xinesa, va obtenir la setena posició, mentre que l’indi Ra-jesh Ramanathan, subcampió l’any passat, va quedar vuitè després d’un ajustat enfrontament en quarts de fi nal, de quals no va eixir victoriós, contra Wan Jianang.

Va guanyar la fi nal de consolació Gabor Kigyos, del CTM Elx, davant Marina Rodríguez, jugadora de l’equip de Primera Nacional de la Universitat de València.

Si bé des del primer Open, la competició s’havia caracteritzat per l’elevada presència d’esportistes internacionals, ha estat en aquesta edi-ció, segons destaquen els seus organitzadors, que s’ha batut el rècord en presència d’internacionals. Uns esportistes que han assolit en la seua ma-joria els primers llocs. Cal destacar que, a més de competidors d’Àsia, hi van acudir representants d’Europa de l’Est, França, Itàlia, Perú i Veneçue-la, entre altres països. Més d’un centenar de persones, entre els 70 jugadors i el personal de l’organització es van donar cita en aquest tercer Open.

L’entrada al pavelló per veure dissabte aquestes estrelles de la raqueta va ser gratuïta.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografi a: Servei d’Educació Física i EsportsCoordinació: Miguel A. TorregrosaRedacció: Magda RuizMaquetació: Carlos NavarroCorrecció lingüística: Servei de Normalització

Servei d’Educació Física i EsportsCOMPETICIONS

3

Genovés II i Grau guanyen el trofeu Universitat de València

Nicolás Almagro aconsegueix el V Open de Tennis de la Comunitat Valenciana

La parella va anar tota la partida per darrere en el marcador fi ns al moment decisiu, el 50-40 en contra, quan va acoseguir la igualada a 50 i va rematar una remuntada espectacular que els va donar el triomf (60-50). El trinquet Pelayo va aplaudir de forma unànime l’esforç i el valor de Genovés II i Grau, que han aconseguit doblegar un trio que havia estat perfecte fi ns eixe moment fi nal.

La partida va estar presidida per Joan Oltra, ge-rent de la Universitat de València, Antonio Iradi, director del Servei d’Educació Física i Esports de la mateixa entitat, i Emilio Peris, director i soci fundador de Val Net.

Genovés II i Grau es van imposar el passat 5 d’abril sobre Víctor, Solaz i Oñate en la fi nal del Trofeu Uni-versitat de València, celebrada al trinquet Pelayo, que va fregar el ple absolut.

Nicolás Almagro va aconseguir el segon títol consecutiu en l’Open de Tennis de la Comunitat Valenciana, després de superar en la fi nal del passat 15 d’abril a l’italià Potito Starace en tres sets (4-6, 6-2 i 6-1), en 1 hora i 38 minuts de joc.

El tennista murcià va haver de remuntar la pèrdua del primer set, però va desplegar el seu millor repertori de colps en el segon i el tercer per proclamar-se de nou cam-pió en un torneig a què té presa la mida.

En la fi nal del I Open de la Comunitat Valenciana amb Cadira de Rodes, el català Francesc Tur se’n va emportar la victòria gràcies al seu triomf sobre el gallec Álvaro Illo-bre per 7-5 i 6-2, amb la qual cosa es va proclamar campió d’aquesta primera edició.

Els membres de la Universitat de València han pogut gaudir d’un descompte d’un 10% en tot el campionat en presentar el carnet universitari.

Servei d’Educació Física i Esports

Informació: Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fi sica@uv.es servicio.educacion.fi sica@uv.es

Servei d’Educació Física i Esports

4

COMPETICIONS

Els atletes de la Universitat, segons per equips a CastellóL’equip d’atletes de la Universitat de València s’ha proclamat subcampió per equips en el Campionat

Universitari del Grup Llevant d’atletisme disputat a la Universitat Jaume I, entre el 23 i 24 de març. Un segon lloc que es va decidir pels punts de la taula internacional de la Federació d’Atletisme, ja que hi va haver empat en la classifi cació per llocs amb la primera classifi cada, la Universitat Catòlica de San Antonio de Múrcia. En tercera posició va quedar la Universitat de Castella-La Manxa. Aquest campionat reuneix les universitats de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Castella-La Manxa i suposa un preparatori per al Cam-pionat d’Espanya Universitari.

La Universitat, cinquena en aigües de Calp

La Universitat de València va organitzar a Calp, entre el 27 i el 29 de març, el Campionat Interuniversitari del Grup Llevant, en col•laboració amb el Reial Club Nàutic Calp. En la competició, en la qual van participar els equips uni-versitaris de la Comunitat Valenciana i Múrcia, els equips de la universitat organitzadora van quedar en cinquena i desena posició.

La Universitat Politècnica de València va ocupar la prime-ra posició en una jornada fi nal que va quedar deslluïda per la pluja i el fort vent, i que va obligar el comitè de regates a mantenir els equips universitaris en terra a l’expectativa de condicions favorables per a disputar la darrera de les 6 proves classifi catòries i la fi nal.

El fort vent i les condicions molt dures de la mar van obli-gar els regatistes a navegar al límit de les seues possibilitats i demostrar l’alt nivell assolit en la vela universitària.