Xano Esport nº15 (val)

Preview:

DESCRIPTION

Xano Esport nº 15 en valenciano

Citation preview

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografi a: Servei d’Educació Física i EsportsCoordinació: Miguel A. TorregrosaRedacció: Magda RuizMaquetació: Carlos NavarroCorrecció lingüística: Servei de Normalització

del 01 al 15 de Junio de 2006

15www.uv.es/sesport

Xano EsportButlletí quinzenal del Servei d'Educació Física i Esports

El Trofeu Rector posa fi a les competicions de la Universitat

Al voltant de 1.800 estudiants de la Univ. de València es donen cita en aquesta competició

Amb el Trofeu Rector, la fi nal del qual es va disputar el passat 29 de maig, conclou l’activitat competitiva a la Universitat de València. Durant el mes de maig, prop de 1.800 estudiants dels diferents centres i cam-pus de la Universitat de València, es donen cita en aquesta competició, que succeeix a la lliga interna que es disputa al llarg de tot el curs acadèmic. Les fi nals d’aquest torneig, sistema copa, reuniren a Blasco Ibáñez els equips dels tres campus de la Universitat (Blasco Ibáñez, Burjassot i els Tarongers).

En futbol 7, la modalitat que més estudiants reuneix –amb 120 equips en aquesta edició–, s’ha proclamat campió un equip nou, FCCAFE Ibáñez. Després dels estudiants d’Educació Física i com a subcampió, ha quedat un equip del campus dels Tarongers: Economia JP.

Uns estudiants de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport també s’han proclamat campio-ns en futbol sala masculí: FCCAFE Bronx enfront de Saksamaneks, també de la mateixa facultat, i en futbol sala femení, les tres primeres posicions van ser per a FCaferas, seguida de Magisteri i del Col•legi Major Luis Vives. En basquetbol també es disputà un trian-gular entre Magisteri, el Col•legi Major Rector Peset i Carlos Faus y los…, en què s’imposà aquest últim.

La responsable del campionat, Fanny Salvador, es feli-cita d’una competició que, aquest any, ha experimentat un increment de participació d’uns 80 equips en altres edicions a 170 en la present. La campanya informativa, la tradició de la competició, l’increment de dies de du-rada d’aquesta i fi ns i tot les bones condicions meteoro-lògiques, han pogut infl uir en la prosperitat.

Val a dir que, en aquest torneig, limitat a la comunitat universitària, és possible trobar els mateixos jugadors en més d’un equip –és freqüent sobretot en futbol 7 i fútbol sala–, o com el cas de Luis Muñoz, un estudiant d’Educació Física que ha arribat a les tres fi nals en fut-bol 7, futbol sala i basquetbol.

1

Servei d’Educació Física i Esports

Informació: Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fi sica@uv.es servicio.educacion.fi sica@uv.es

Servei d’Educació Física i EsportsCOMPETICIONS

2

Els universitaris destaquen en els esports de combatEls resultats que ha aconseguit l’equip de taekwondo de la Universitat, segon en el Campionat d’Espanya

Universitari i quart en la selecció espanyola, gràcies a les set medalles que ha guanyat en el recent Campio-nat del Món Universitari que va tenir lloc la setmana passada en la Universitat de València, no són les úni-ques bones notícies per als esports de combat en la Universitat de València. I és que els esportistes d’aquesta universitat han aconseguit dues medalles més en diferents campionats.

Així, d’una banda, David Pérez és l’actual campió d’Espanya universitari (90 quilos) després d’aconseguir la me-dalla d’or en el Campionat d’Espanya Universitari, disputat a la Universitat Politècnica de Madrid. De l’altra banda, la karateka de la Universitat, Paola Zaho-nero (menys de 60 quilos) ha aconseguit la medalla de bronze també en la màxi-ma competició espanyola universitària, que es va disputar a Alcalá de Henares. Recordem que entre les medalles que ha aconseguit la selecció espanyola de tae-kwondo la passada setmana, en destaca la dels estudiants de l’equip de la Uni-versitat de València, César Marí, bronze en el Campionat del Món Universitari.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografi a: Servei d’Educació Física i EsportsCoordinació: Miguel A. TorregrosaRedacció: Magda RuizMaquetació: Carlos NavarroCorrecció lingüística: Servei de Normalització

Servei d’Educació Física i EsportsCOMPETICIONS

3

L’equip femení de voleibol de platja de la Universitat de València, campió d’Espanya

Amparo i Cristina Hopf, de l’equip de voleibol de platja de la Universitat de València, han conquerit l’or en el campionat d’Espanya universitari disputat a Cartagena entre el 23 i el 26 de maig. La parella de ger-manes rubrica així una temporada sorprenent per a l’equip universitari de voleibol femení, que ha pujat a la lliga FEV, la divisió d’honor B, a més de proclamar-se tercer d’Espanya en el campionat d’Espanya uni-versitari organitzat el passat mes de maig per la Universitat Carlos III de Madrid.

Les germanes Hopf van mostrar la seua superioritat en tots els partits, en què van participar 40 parelles de distintes universitats. Van vèncer totes els partits del seu bloc (hi havia 8 grups de cinc equips cada un) i van passar a vuitens sense difi cultats com a primeres de les cinc universitats del seu bloc. Davant la Universitat de Sevilla, 21-5; la Corunya, 21-9; Alcalá, 21-10, i Las Palmas de Gran Canaria, 21-12. En vuitens de fi nal van guanyar la Universitat de Barcelona, 21 a 15; en quarts de fi nal, la Universitat de Màlaga, per 21 a 13; i en la semifi nal, la Universitat Catòlica de Múrcia, per 21 a 16. En la fi nal, l’únic partit que es disputava a tres sets, no va fer falta arribar a aquest extrem, perquè la parella va vèncer el seu rival, la Universitat Politècnica de Catalunya, en els dos primers sets: 21-17 i 21-14.

Servei d’Educació Física i Esports

Informació: Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fi sica@uv.es servicio.educacion.fi sica@uv.es

Servei d’Educació Física i Esports

4

COMPETICIONSLes xiques de la Universitat de València, campiones de lliga

en hoquei sobre herbaL’equip femení federat d’hoquei sobre herba de la Universitat de València s’ha proclamat campió de

lliga. L’equip que entrena Andrés Sigalat jugarà la fase d’ascens a primera divisió, entre l’1 i 4 de juny a Santander. A aquesta fase accediran vuit equips que s’agruparan en dos blocs. La Universitat, en el grup A, s’enfrontarà al Club de Campo, RS Tenis i RGC Covadonga. En els encreuaments s’enfrontaran els equips que queden en la mateixa posició dels dos grups. Hi ascendeixen els dos primers directament i els segons de cada grup s’enfrontaran a l’Ayara, que descendeix de primera divisió. Hi ascendeix l’equip guanyador.

L’última jornada de lliga, doble per a la Universitat de València, ja que va jugar dos partits endarrerits el dissabte i el diumenge, va servir per culminar una temporada repleta de compromisos i grans dosis de qualitat, una etapa que ha estat molt més que una fase de preparació per a l’ascens. Actualment, l’equip juga en segona divisió nacional, en el grup català, i és l’únic equip valencià.

L’equip ha complit els seus dos objectius: jugar bé i el primer lloc en la classifi cació. I és que només valia la victòria en els dos partits per a aconseguir la meta. Un partit fàcil contra el RC Polo amb clares ocasions, molts gols i gran efectivitat en els llançaments de penal-còrner. N’hi ha prou amb veure el resultat (1-7) a favor de la Universitat de València.

Amb el Júnior FC, en canvi, es notava la pressió: la primera part va acabar amb 0-0 i en la segona l’equip de la Universitat va dominar el partit, però va necessitar fer un joc en horitzontal per línies avançant amb difi cultat, fent bé les rotacions i mantenint el control de la bola. La davantera, encertada i efectiva amb els atacs posicionals. Joc obert, sense problemes en els contraatacs i a bola parada. Al fi nal, el partit va acabar amb un 0-3 a favor de la Universitat.

Ara, de cara a la imminent fase d’ascens, és important mantenir el nivell físic i polir detalls ofensius. En atac, és important millorar el pe-nal-còrner. Però, sens dubte, els 11 gols en els tres últims partits donen una idea del nivell i la progressió de l’equip.

Equip J G E P GF GC Punts

1 UNIVERSITAT DE VALÈNCIA 14 10 2 2 37 10 22

2 JÚNIOR FC 14 9 3 2 30 12 21

3 AT. TERRASSA HC 14 8 3 3 40 11 19

4 LÍNIA-22 HC 14 7 3 4 20 10 17

5 C. EGARA 14 5 3 6 20 26 13

6 ILURO HC 14 3 2 9 17 36 8

7 RC POLO 14 4 0 10 11 35 8

8 CD TERRASSA 14 1 2 11 6 41 4