Celtes

Preview:

Citation preview

CeltesFet per: Ilyass, Marwan i Iker

Index

Origen dels celtes

Societat i Cultura

Llengua

Religió

Pobles celtes( Celtibers, Gals, Britans)

Bibliografia

Origen dels Celtes

Les teories més acceptades de l’origen dels celtes es la de l’origen indoeuropeu, per la qual un grup de pobles, procedents de l’Índia i del Pròxim Orient, van emigrar cap a Europa. D’aquest poble indoeuropeu, s’estima que van sorgir algunes de les civilitzacions més grandioses d’Europa, com ara els grec, els víkings, els germànics, els romans i els celtes.

Societat i Cultura

La dona es podia casar amb qui ella desitges, fins i tot podien rebutjar a prínceps i a grans guerrers. Un cop casats, manava la que tenia més rang i més poder. Les dones celtes podien anar a la guerra i heretar terres.

Llengua

Las lenguas celtas derivan de un conjunto de dialectos del proto-indoeuropeo, idioma que ocupa una posición intermedia dentro de la familia indoeuropea.

Religió

La religió dels antics celtes, particularment la dels gals abans de la conquesta romana, no és ben coneguda, i les dades de què es disposen per reconstruir-la són escasses i no gaire precises. Els gals van tenir també divinitats abstractes o genis de les ciutats.

Pobles Celtes

Al territori celta i vivien diferents races com per exemple: els britans, els gals....

Els Britans:els britans van ser pobles indígenes que van habitar l’illa de la Gran Bretanya,els quals es podien considerar celtes.Aquests pobles parlaven llengües britàniques i compartien tradicions i cultures.

Bibliografia

Recommended