Convivencia Broch

Preview:

Citation preview

TRAJECTÒRIA DE LA CONVIVÈNCIA

2005/2008IES PROFESSOR BROCH I LLOPLUCÍA ADSUARA AGUT

IES PROFESSOR BROCH I LLOP

CURS 2005/06

1. PLA D’INTERVENCIÓ AMB ALUMNES DE CONDUCTA DISRUPTIVA

2. PLA DE CONVIVÈNCIA

3. PROA

PLA D’INTERVENCIÓ

Objectius específics: 1. Reduir la conflictivitat en el centre escolar. 2. Facilitar l’accés a l’educació als menors que es troben en

situació de dificultat social/o familiar, que els deriven a aquestes conductes.

3. Millorar la qualitat del clima escolar i familiar d l’alumne. 4. Conèixer l’entorn socio-familiar que dificulta el clima escolar.

Responsables Departament d’orientació, tutors, equip directiu i educadora

Temporalització Al llarg de tot el curs

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS I MESURES ORGANITZATIVES

Lliurament de les faltes setmanals per part del tutor/a a l’alumne/a,haurà de tornar-les firmades pels pares en la següent sessió de tutoria, ja que en ell es reflecteixen les amonestacions i expulsions.

Avisar i contactar amb la família del menor per a tractar de resoldre el conflicte, treballant amb el/la tutor/a i/o equip directiu i educadora.

Proposta individualitzada d’intervenció que tindria incloses les dades, punts forts i dèbils de l’alumne/a i persona responsable designada per a treballar amb ell/ella.

AVALUACIÓ I SEGUIMENT DEL PLA

Avaluació quantitativa (descens del nombre d’amonestacions i expulsions).

Avaluació qualitativa (entrevistes amb tutor, família, alumne).

Seguiment de les avaluacions i presa de mesures per part de la direcció del centre.

RESUM DE NECESSITATS

a. ¿Què aportarà el centre per via ordinària? Professors tutors.

b. ¿Què caldrà incrementar per via extraordinària? Professor i/o educador i PT (alumnes de baix nivell de competències)

INFORME TÈCNIC

IDENTIFICACIÓ DE L’ ALUMNE/A

Nom i cognoms: Data de naixement: Edat: Nom dels pares: Telèfon: Direcció:

Població: Escolaritzat: IES Profesor Broch i Llop Curs: OBSERVACIONS:

IDENTIFICACIÓ DE L’INFORME TÈCNIC

Servici que elabora l’informe Professionals que intervenen: Data d’elaboració: Remitit a : INSPECCIÓ EDUCATIVA amb data...

INFORMACIÓ SOBRE LA HISTÒRIA I EL DESENVOLUPAMENT GENERAL DE L’ ALUMNE:

Aspectes biològics: Història escolar: Aspectes del desenvolupament motor: Aspectes del desenvolupament comunicatiu/lingüístic: Aspectes del desenvolupament social i l’adaptació e inserció social: Aspectes del desenvolupament conductual i emocional: Aspectes d’autonomía personal: Provisió de servicis (professionals) fora de l’escola:

INFORMACIÓ SOBRE EL CONTEXT SOCIO-FAMILIAR.

a. Situació Familiar: Estructura: (s`adjunta genograma) Dinàmica:

b. Relació família/escola:

c. Situació econòmica/laboral de la família

SITUACIÓ CURRICULAR ACTUAL:

PROPOSTES:

COMPROMÍS DE PARTICIPACIÓ

PLA DE CONVIVÈNCIA

ORDRE 31 MARÇ 2006, ES REGULA EL PLA DE CONVIVÈNCIA DELS CENTRES

EL PLA DE CONVIVÈNCIA DEL BROCH I LLOP I CAL DESTACAR EL FULL D’INCIDÈNCIES QUE CANVIA EN FUNCIÓ DE LA CREACIÓ DE L’OBSERVATORI ESCOLAR , NOTIFICACIÓ D’INCIDÈNCIES I DE L’ARXIU DE REGISTRE SOBRE CONVIVÈNCIA ESCOLAR (PLA PREVI).

MODIFICACIÓ DE LES NORMES DE CONVIVÈNCIA.

CONSELLERIA DE CULTURA IES “PROFESSOR BROCH I LLOP” EDUCACIÓ I ESPORT

FULL D’I NCI DÈNCI ES ALUMNE:________________________________________________ CURS I GRUP: _______________DATA_____________HORA_______ Sota la presència:

Directius Tutor Professor d’equip docent Altre professor PAS

Localització

Aula amb professor/a Aula sense professor/a Corredors Pati Lavabos Gimnàs A l’eixida de classe A l’eixida del centre En activitat extraescolar

DESCRIPCIÓ DELS FETS:

Tipus d’incidència:

Disrupció I ndisciplina Violència f ísica Violència verbal Violència emocional Violència sexual Assetjament Tenència i consum tabac,drogues

Malmesa de bens

Patrimoni administratiu Béns personals dels alumnes Béns personals dels professors Sistemes d’organització del centre Processos d’avaluació Processos de comunicació a famílies

DECÀLEG SOBRE NORMES DE CONVIVÈNCIA

Entre classe i classe els alumnes no han d´ eixir ni estar-se al corredor, tret de casos de necessitat. Cap membre del claustre ho permetrà.

A tercera i sisena ( només dimarts i dijous) hora els alumnes eixiran de l’aula i el professorat tancarà quan els alumnes hagin eixit.

Cap alumne, de cap nivell, podrà entrar o eixir del centre fora de les hores d’entrada i d’eixida. Si per raons de força major és necessari (per exemple visita mèdica), ho farà prèvia presentació d’un justificant del pare/mare, metge amb el model oficial d’autorització d’eixida del Centre, i aprofitant el moment del canvi de classe. A l’hora del pati, les portes exteriors del centre restaran tancades i cap alumne podrà eixir sense permís.

Les taules estaran distribuïdes en les aules de manera ordenada (en files de dos com a distribució standard). El tutor i els professors podran establir altres distribucions si ho consideren convenient. En qualsevol cas, s’evitarà el caos en la organització de l’aula i que els alumnes s’apiloten en determinats racons.

DECÀLEG SOBRE NORMES DE CONVIVÈNCIA

L’alumnat ha de romandre al centre durant totes les hores lectives que determina el seu horari i no pot anar-se’n a casa abans d’hora (si falta algun professor a última hora, la classe serà atesa pels professors de guàrdia, a excepció del batxillerat que disposen d’autorització). Per a tot l’alumnat del centre, l’absència injustificada suposarà una falta lleu. Està absolutament prohibida la sortida durant els esbarjos.

Com a norma de caràcter general, l’alumnat restarà a classe durant tota l’hora lectiva (exàmens inclosos) fins que sone el timbre i no podrà eixir abans. Tret de casos d’estricta necessitat, l’alumnat no eixirà als serveis, fotocopiadora, etc.

La conservació i manteniment en bon ús del material propi, dels companys i del centre són bàsics en la formació personal. Cadascú dels alumnes serà responsable del seu pupitre i la seua cadira, i el grup com a col·lectiu de l’estat de la seua aula. El tutor/a del grup controlarà setmanalment l’estat del material. Els desperfectes ocasionats pel mal ús, correran a càrrec dels infractors o infractores. En cas de no aparèixer aquests, la responsabilitat recaurà en tota la classe.

DECÀLEG SOBRE NORMES DE CONVIVÈNCIA

Fumar, prendre begudes alcohòliques i drogar-se a l’interior dels centre escolars està prohibit per la llei (Reial decret 192/1988). D’acord, doncs, amb la legalitat vigent, NO ES POT FUMAR, NI BEURE ALCOHOL, NI DROGAR-SE dins del centre, incloent-ne el pati i els passadissos. Es decomissarà el tabac, la beguda i/o la droga a tot l’alumnat que incumplisca la norma i es considerarà falta molt greu en cas de tràfic de drogues.

Els passadissos i les escales no són lloc adequat per seure, reunir-se, córrer, cridar, etc. Cal evitar aquest tipus de comportaments. Prohibit tirar escombraries.

Queda totalment prohibit l’ús de mòbils, ràdios, walkmans MP3, MP4, MP5 i

qualsevol altre equip de reproducció d’imatge i/o de so, dins del recinte escolar. Cas de ser descoberts amb el mòbil es considerarà falta lleu i se li incautarà i no se li retornarà fins a l’últim dia de classe del mes de juny que vindran acompanyats pel pare o mare. Si a més de portar-lo també estava en ús es considerarà falta greu (encara que siga per comprovar l’hora) i se li retirarà com abans però a més es telefonarà a casa per anar-se’n i tindrà cinc dies de sanció cautelar a casa.

Aquest decàleg ha estat treballat en les tutories de forma consensuada , a més, en el mes de maig es presenta a les escoles adscrites al centre.

IES PROFESSOR BROCH I LLOP

3. PROA: NORMATIVA Llei Orgànica 10/2002, de 23 de setembre, de Qualitat de

l’Educació. Apartat 6 Apartat 2 de l’article 40

OBJECTIUS: 1. Impulsar la revisió de l’organització i funcionament de l’institut, en el següents àmbits: a. L’atenció a la diversitat b. La relació amb les famílies c. La relació amb l’entorn 2. Potenciar mesures de recolzament en els tres àmbits anteriors. 3. Complementar les mesures i recursos de compensació educativa.

DESTINATARIS: Alumnat d’Educació Secundària que manifesta dificultats generalitzades en l’aprenentatge i han resultat insuficients les altres mesures d’atenció a la diversitat.

CURS 2006/07

Enquesta sobre l’entorn escolar Pla director SAPE

Enquesta sobre l’entorn escolar

Els qüestionaris emprats han estat: “Cuestionario sobre abusos entre compañeros”

de Isabel Fernández y Rosario Ortega. (alumnat)

“Prevención de la violencia y resolución de conflictos” de Isabel Fernández. (professorat)

“Instrumentos para valorar la convivencia escolar” de Rosario Ortega y Rosario del Rey (pares/mares/tutors)

pla aprovat el 18 abril 2007

PLA DIRECTOR

OBJECTIUS: Apropar els serveis públics a la comunitat escolar per millorar la

confiança dels alumnes en els Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat Posar a disposició de la comunitat educativa l'assistència tècnica per

previndre Ajudar a millorar el coneixement de la C.E. sobre problemes de

seguretat (acaçament escolar, consum de drogues i alcohol, bandes juvenils i risc d'Internet)

ACTIVITATS: Reunions de treball conjunta en els membres de la comunitat

educativa Xerrades donades per un funcionari policial a un grup o grups

d’alumnes Possibilitat de consultar de forma ràpida i eficaç a un expert policial

sobre qualsevol problema relacionat amb la seguretat o convivència en el centre escolar

Millorar la vigilància de l’entorn del centre escolar

Mesura d’intervenció: SAPE

SAPE (servici d’atenció psicològica externa)

Consta:

1. Protocol d’actuació : a)Procés ordinari b)Procés extraordinari

2. Informe del centre per sol·licitar prestació servici psicològic extern per a membres de la comunitat educativa

3. Informe psicopedagògic específic

Tot es remetrà a la UAI (unitat d’atenció i intervenció)

CURS 2007/08

1. PLA DE COOPERACIÓ AMB NAVARRA

2. ME-UA (MAFALDA)

3. BOPI ( Bones pràctiques per a la Integració.26.05.08)

IES PROFESSOR BROCH I LLOP

IES PROFESSOR BROCH I LLOP

2005/2008

Recommended