Drogues

Preview:

Citation preview

Tipus de droguesTipus de drogues

• Drogues legals: alcohol, tabac, psicofármacs, estimulants menors i altres substancies (heroína, metadona, etc.) baix preescripció médica.

• Drogues il·legals: son totes les que no formen part de l'apartat anterior i a les quals si accedeixen a través del mercat negre (s'incluiría aquí, per exemple, la metadona obtinguda subrepticiament a pesat de que inicialment haigui sigut dispensada a partir de víes legals):També en formen part els derivats del cannabis, heroína, cocaína, etc.

CONSEQÜENCIES FÍSIQUES• (a) Degeneració del sistema

nervios, per perdida progressiva de neurones.(b) Degeneració del sistema glandular endocrí.(c) Afecció del fetge, pulmons i vies respiratories.(d) Afecció de les necesitats primaries (Gana, sed, son, etc.).(e) durant el periode post-natal, el nadó es veu afectat a través del líquit amniótic, cordó umbilical i pit matern.

CONSEQÜENCIES PSIQUIQUES

• (a) Els estimulants provoquen alteracions, quadres alucinogens, estats delirants.(b) Els alucinógens provoquen confusió mental en que respecta al temps i a l'espai.C) Els depresius provoquen depresió, apatía i aislament.(d) Els inhalants provoquen alucinacions visuals, deliris, dificultat en la atenció i retenció, falta de reflexes, distorsió de la realitat.

CONSEQÜENCIES SOCIALS

• (a) Els seus interesos es perden, dedicant-se únicament a la droga.(b) Perdida de l'autoestima, (c) Recurreix a la mentira,.(d) Decreix la tolerancia a la frustració.(e) Robatori, prostitució, i venta de les seves pertenencies

• (a) Baja en el rendimiento académico.(b) Perdida de la habilidad para resolver problemas.(c) Dificultad en el proceso de pensar.(d) Dificultad en el desempeño viso-motor.