Moviment 15 m

Preview:

Citation preview

Moviment 15-M

Nom:Iñaki Sánchez BonastreCurs:1r bat B

Indignat!

Índex.Concepte1. Definició baseMoments Clau Precursora (orígens) Primera manifestació (primers instants) Conflictes a CatalunyaTecnologia precursora Influència de les xarxes d’informació.

Definició base

Són un seguit de revoltes d’àmbit ciutadà. Tenen un caràcter pacífic però busquen un canvi en el sistema. És fan quedades esporàdiques i aleatòries.

Promotores: xarxes socials i Democràcia real ja!

Precursora (orígens) La plataforma”

Democràcia real ja! el dia 17 de Maig va fer un anunci on incitaba a totes les persones no integrants de cap sindicat o partit polític a unir-se a unes protestes contra la ineficàcia del sistema. Inesperadament molts grups com “Annonymus” se’ls van unir cosa que els va donar més pes.

Primera manifestació (primers instants)

Va ser el dia 15 de Maig del 2011 on va haver-hi una gran concentració de persones a la plaça del sòl a Madrid,Barcelona, Murcia etc, per a protestar contra les mesures anti-crisi que beneficiaven als bancs . Van haver-hi els primer conflictes violents amb la policia.

Conflictes a Catalunya

El dia 27 es van produir uns grans conflictes on els ciutadans i els agents dels mossos d’esquadra els quals es van excedir amb la seva força i van crear un conflicte violent amb els ciutadans. Això va derivar en un replantejament dels objectius.

Influència de les xarxes d’informació..

En aquesta revolta les xrxes socials van fer la funció de expandir i propagar les propostes, novetats, orígens , en definitiva les xarxes socials com “Facebook” van ser les encarregades de fer arribar a tothom que volgués tota la informació sobre aquestes revoltes tant per Espanya com per a altres països que es van unir més tard.

Recommended