Connexions entre dispositius

Preview:

Citation preview

Connexions entre dispositius

Info4tf2 Toni Gamell

1 Connexió de dispositius sense filsOnes electromagnètiques: permeten la connexió sense cables.

Avantatges: Més comoditat i mobilitat.Incvonvenients: potència es redueix amb la distància entre emissor i receptor. Abast sistemes màxim d’uns 300 metres

1 Connexió de dispositius sense fils

bluetooth WiFi Internet mòbil

2 Connexió sense fils BluetoothComunicació entre dispositius més simple que s’empra en la constitució de xarxes d’àrea personal (PAN) i per a la comunicació entre dispositius.

3 Comunicació sense fils WiFiWiFi és l’acrònim de Wireless Fidelity, és a dir “Fidelitat sense fils”, darrera el qual hi ha tota una tecnologia cabdal per a la creació de xarxes locals sense fils, WLAN

4 Internet mòbil• Quan no es disposa de connexió a Internet a través de Bluetooth o WiFi

s’imposa la connexió a través de xarxa telefònica mòbil amb tecnologia 3G o 4G . La connexió a aquestes xarxes requereix la cobertura específica en la ubicació geogràfica concreta i la disponibilitat d’un dispositiu d’accés ja sigui un telèfon mòbil, smartphone o un mòdem USB .

• Les xarxes 3G i 4G es basen en el sistema de telefonia digital sense fil GSM. Les taxes de transferència màximes són 2 Mbps i 1Gbps, respectivament.Atès que aquest servei de connexió és ofert per operadors comercials, el seu ús està vinculat a unes tarifes, i per tant, no és gratuït.

• La seva expansió i disminució de costos ha popularitzat l’ús de terminals mòbils que juntament amb l’aparició de sistemes operatius com l’Android i les seves eines de programació han generat un nou model d’utilització d’aplicacions que donen serveis molt variats als seus usuaris. Aquestes aplicacions són les anomenades App que treballaràs més endavant.

Recommended