Presentació Textos

Preview:

Citation preview

PRESENTACIÓ DELS TEXTOS

Abad Moreno, LauraHernández Barceló, Erik

Projecte de RecercaGrup 24T (A)

Col·legi Martí

TEXT 1: Montserrat roig (1993) : El temps de les cireres, Barcelona , Edicions 62

·ArgumentNatàlia, la protagonista, retorna a la Barcelona dels anys

setanta, després de dotze anys d'haver viscut a França i a Anglaterra.El temps de les cireres és una crònica de l'època franquista que reflecteix la crisi de valors provocada per la repressió i la manca d'un pensament polític i ideològic. Un magnífic fresc, un llenguatge ric i àgil i la creació de tot un microcosmos configuren aquesta novel·la, que conté un bell cant a l'esperança.

Portada i contraportada El temps de les cireres

Montserrat Roig i Fransitorra

Montserrat Roig i Fransitorra (13/06/1946 a Barcelona – 10/11/1991) fou una escriptora en català de novel·les, 

contes,reportatges i articles periodístics. Va presentar i dirigir diversos programes de televisió, mitjà en el qual va excel·lir com a entrevistadora a escriptors de generacions precedents.

Imatge de Montserrat Roig

TEXT 2: Quim Monzó (2001): “El meu germà”, dins El millor dels mons. Quadern Crema:

Barcelona

·ArgumentEn aquesta historia es descriu la reacció il·lògica dels pares i el

germà d' en Toni després de la seva mort. Els pares fan veure que no és mort ja que no accepten la situació, convencent-se que l' estat del Toni es deu al tip de menjar o beure que s' ha fet. El germà, davant la situació, actua de la mateixa manera. Tots plegats reaccionen com si res no hagués passat. El nen vesteix i desvesteix el seu germà, se l' endú a l' escola i fa tot com si estigués normal.

Imatge de la portada de El millor dels mons

Joaquim Monzó i Gómez

Joaquim Monzó i Gómez, conegut amb el nom de ploma Quim Monzó, (Barcelona, 24 de març de 1952) és un escriptor català, autor de novel·les, contes i articles d'opinió, aquests últims en català i en castellà. Va estudiar disseny gràfic a l'Escola Massana de Barcelona. Els seus inicis professionals van ser treballant en les arts gràfiques i, més tard, va ser dissenyador gràfic i guionista televisiu.

Imatge de Quim Monzó

CONCLUSIONS

·Montserrat Roig va dirigir diversos programes de televisió·El temps de les cireres és un llibre que tracta del Nadal·Quim Monzó va estudiar arts gràfriques a l’Escola Massana

de Barcelona·El meu germà està dintre del llibre “El millor dels mons”.

Recommended