24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DIMARTS 4 DE MAIG DE 2010 núm. 1.532 www.diarimes.com La pluja va ser present sempre a un Nou Estadi on es van acostar poc més de 2.000 persones. La tercera posició ja queda a uns onze punts inassolibles. OLÍVIA MOLET El Real Unión desperta el Nàstic del somni i es corona al Nou Estadi (1-2) ESPORTS El conjunt basc va aconseguir remuntar el gol inicial de Pedro Mairata. P13 Els marxants temen perdre la feina amb l’aplicació d’una directiva europea TARRAGONA L’Ajuntament ha aprovat la normativa de serveis, però ha deixat sobre la taula la part que afecta els mercats ambulants i que contempla el concurs per cedir les paradetes. P3 La nova potabilitzadora del Morell reduirà els nitrats d’aigua Inauguren la instal·lació, amb capacitat per tractar 500 metres cúbics diaris. P9 CEDIDA Pere Guinovart i Xavier Sabaté, a l’acte.

04 maig 2010

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Citation preview

Page 1: 04 maig 2010

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DIMARTS4 DE MAIG DE 2010

núm. 1.532www.diarimes.com

La pluja va ser present sempre a un Nou Estadi on es van acostar poc més de 2.000 persones. La tercera posició ja queda a uns onze punts inassolibles.

OLÍVIA MOLET

El Real Unión desperta el Nàstic del somni i es corona al Nou Estadi (1-2)ESPORTS El conjunt basc va aconseguir remuntar el gol inicial de Pedro Mairata. P13

Els marxants temen perdre la feina amb l’aplicació d’una directiva europeaTARRAGONA L’Ajuntament ha aprovat la normativa de serveis, però ha deixat sobre la taula la part que afecta els mercats ambulants i que contempla el concurs per cedir les paradetes. P3

La nova potabilitzadora del Morell reduirà els nitrats d’aiguaInauguren la instal·lació, amb capacitat per tractar 500 metres cúbics diaris. P9

CEDIDA

Pere Guinovart i Xavier Sabaté, a l’acte.

Page 2: 04 maig 2010

2 - diarimés 04/05/10TARRAGONA

V. C.«Si no es casava amb mi, no es casava amb ningú», va dir ahir durant el judi-ci l’acusat de matar Sanae Haddadi fa poc més de dos anys. Els fets van succeir al costat del Mercat Central de Tarragona, quan la víc-tima sortia de treballar en un carrer proper. L’acusat, Mohamed Balkhir, li hau-ria clavat fins a deu ganive-tades al pit.

El judici contra Balkhir va començar ahir a l’Audi-ència de Tarragona. El pre-sumpte assassí va assegu-rar que no recorda res del que va passar, i que l’amor entre ell i la víctima «era molt profund». Tot i això, diferents testimonis van coincidir a declarar que ella l’havia rebutjat i que es va sentir assetjada per Balkhir.

Durant el procés, les res-postes del acusat van ser inconsistents i evasives, i ell mateix va assegurar que està en tractament amb fàrmacs per «estar més tranquil». El propi Balk-hir va reconèixer també que li va ser diagnosticada una malaltia mental, «però no m’agrada que m’ho di-guin», va afegir. El magis-trat va haver de cridar-li l’atenció en diferents oca-sions durant la seva decla-ració.

Segons el germà de la víctima, Balkhir semblava un home «normal, que ves-tia bé i parlava amb molt de respecte». L’acusat li va de-manar la mà de Sanae, i ell

va consultar aquesta pro-posició amb la seva germa-na. Sanae s’hi va negar, ja que «havia vingut per tre-ballar» i no volia casar-se amb ningú, i el propi ger-mà va assabentar el preten-dent d’aquesta decisió. Tal com va descobrir després, «Sanae li havia explicat a la meva esposa que aquest home la seguia», va dir.

De fet, tal com va explicar la cunyada de la víctima, Sanae va assegurar tenir «molta por perquè l’acusat li havia mostrat un ganivet en l’autobús», obligant-la a seure amb ell.

El propietari del negoci

on treballava Sanae va re-conèixer que Balkhir pas-sava «molt de temps» al lo-cutori. També va explicar que sovint sortia del local i, en tornar, veia Sanae plo-rant. La víctima li va con-fessar en alguna ocasió que tenia por del presumpte as-sassí, tot i que no volia ex-plicar res per por de perdre la feina. El propietari fins i tot recorda que un diven-dres va haver de fer fora el client, tot i que en la seva presència no va molestar mai la noia. Així mateix, va reconèixer haver-se sentit

amenaçat una vegada per l’actitud de Balkhir en tro-bar-se pel carrer.

La defensa de Balkhir es va basar en un possible trastorn psicològic de l’acu-sat per intentar aconseguir el sobreseïment del cas, al-legant que l’home pateix un quadre d’estrès post-trau-màtic. En canvi, la Fiscalia i l’acusació particular dub-ten d’aquesta possibilitat i del fet que Balkhir tingui pertorbades les seves fa-cultats mentals. A més, la Fiscalia demana una pena màxima de 26 anys de pre-só pels delictes d’assassi-nat, coaccions i amenaces per a l’acusat, que actual-ment està en presó provisi-onal. L’acusació particular, per la seva banda, demana 25 anys de presó per l’as-sassinat i una pena d’1 any i mig de presó per un delicte de coaccions, o bé de 3 anys per amenaces. Avui conti-nuarà el procés.

JUSTÍCIA

Es jutja l’assassinat a ganivetades d’una jove al costat del Mercat Central de Tarragona l’any 2008

L’acusat va demanar la mà de la víctima al germà d’aquesta, però ella el va rebutjar

El presumpte assassí hauria amenaçat la noia amb un ganivet perquè seiés al seu costat al bus

L’acusat, Mohamed Balkhir, ahir durant el procés judicial dut a terme a l’Audiència de Tarragona.

ACN

L’acusat de matar una noia a ganivetades diu que no recorda res

Un assassinat en ple centre de TarragonaV.C.Sanae Haddadi tenia 26 anys i havia arribat a Espanya feia poc més de mig any. Hi havia vingut per buscar feina i treballava a un locutori del centre de Tarragona. Un dels seus clients s’havia enamorat d’ella i li havia demanat la seva mà al seu germà. Sanae no va vo-ler casar-se, i el germà li va comunicar aquesta decisió.

El seu pretenent, Mohamed Balk-hir, hauria començat a perseguir-la i esperar-la a la sortida de la fei-na. Potser per aquest motiu, el 13 de maig de 2008 Sanae va trucar al seu germà perquè l’anés a bus-car a la parada on agafava l’autobús.

Però Balkhir ja l’estaria esperant amagat darrere d’una cabina de l’ON-CE, amb un ganivet de grans dimensi-ons. Quan Sanae va passar a prop del seu amagatall, ell l’hauria llençat con-tra una tanca d’obres i li hauria cla-vat fins a deu ganivetades al pit, a més de ferir-la en mans i cames. Després, en veure que venia gent, hauria llen-çat la samarreta i l’arma a les escom-braries per marxar del lloc dels fets.

En arribar al centre de Tarragona, procedent del barri on vivien, el germà de la víctima s’hauria trobat Sanae al carrer, sagnant i envoltada de gent. Se-gons va explicar al judici, l’ambulància va trigar més de mitja hora a arribar.

Page 3: 04 maig 2010

diarimés - 304/05/10 TARRAGONA

ESTHER VALCÁRCELTot i que Tarragona està sent pionera en adaptar-se a la directiva europea de serveis, aprovada per ple l’abril passat, l’Ajuntament va haver de deixar sobre la taula el punt d’aquesta or-denança que es refereix als mercats ambulants. I és que l’Associació de Mar-xants de Tarragona va de-manar al consistori que s’aparqués aquesta qües-tió ja que asseguren que amb la seva aplicació po-drien perdre el permís per instal·lar les seves parades. El fet és que actualment les places dels mercats am-bulants es renoven anual-ment de forma automàtica i la normativa europea de serveis, també anomena-da Bolkestein –el nom del polític que la va redactar–, estipula que les places dels mercats es sortegin cada any entre els interessats sense tenir en compte la re-sidència ni l’antiguitat de cada venedor. «Volem que les coses segueixin tal com estan, no podem estar tot l’any preocupats per si el següent podrem treballar», va manifestar al Diari Més el president de l’Associació de Marxants de Tarragona, Joan Ramon Imbernon, que

va avançar que divendres de la setmana que ve es re-uniran amb el president de l’empresa municipal de mercats (Espimsa), Sergi de los Rios, per debatre la situ-ació i mirar de trobar una solució.

L’objectiu dels marxants

tarragonins, igual que el de la resta de l’Estat espa-nyol, és que la normativa de mercats s’exclogui de la directiva Bolkestein i es ga-ranteixi la continuïtat de les renovacions de les pla-ces automàticament i cada any. De moment, el referent dels marxats tarragonins és Andalusia, on els venedors ambulants han aconseguit que el govern deixi al calaix aquest punt de la normati-va de serveis durant quatre

anys, un temps en el qual intentaran arribar a una solució definitiva.

«Si las places del mercat es designen per sorteig, no sé a què m’hauré de dedi-car si no em toca», lamenta-va un dels marxants tarra-gonins, Fernando Amores, que porta venent en dife-rents mercats des de fa una vintena d’anys i actualment té una parada de bosses i complements a la Rambla Nova. Al Camp de Tarrago-na hi ha uns 600 marxants, per la majoria dels quals el mercat és la seva única font d’ingressos. A banda del risc de perdre el seu lloc en el mercat, un altre dels fets que preocupa els venedors és que, a través del sorteig, els toqui una plaça fora de la demarcació i en munici-pis diferents cada dia. «Pot ser que els dimarts hagi d’anar a Viella i el dia se-güent a Tortosa, perdent així la fidelitat dels clients i moltes hores de viatge», manifestava Amores, que va assenyalar que el siste-ma de sorteig facilita que els empresaris enviïn em-pleats a vendre a altres pa-ïsos cobrant el mateix sou que perceben en el país d’origen, que normalment serà més baix.

COMERÇ

Els venedors asseguren que molts d’ells perdran la feina si s’aplica la normativa

El comerç ambulant tarragoní s’uneix contra la directiva Bolkestein

Imatge d’arxiu d’un dels mercats del Camp de Tarragona.

ROSER SANS

La normativa estipula que les llicències per les parades dels mercats es sortegin anualment

GASTRONOMIA

REDACCIÓLa segona edició del Tar-ragona dTapes ha tripli-cat el volum de negoci assolit pels establiments participants. La Cambra de Tarragona i l’Associa-ció d’Empresaris d’Hos-taleria de la Província de Tarragona (AEHT) van valorar ahir «molt satis-factòriament» els resul-tats obtinguts. I és que lesgrans xifres assenyalen

que s’han servit més de 110.000 tapes, un 40% per cent més que en l’edició de l’any passat, i que la participació ciutadana ha superat de llarg les 10.000 persones. D’aquestes, un 30% procedeixen d’arreu de les Comarques de Tar-ragona. Tot i que el cap de setmana ha concentrat la gran majoria de tapeja-dors, ha perdut pes a favor dels dies laborables.

El Tarragona dTapes serveix més de 100.000 racions en 17 dies

CELEBRACIONS

Tarragona organitza una gimcana virtual amb motiu del Dia d’Internet

ESTHER VALCÁRCELTrobar diversos indrets de la ciutat a través de fotografies, respondre qüestionaris sobre curi-ositats de Tarragona i fo-tografiar una sèrie de zo-nes i penjar les imatges a la web són les tres proves de la gimcana virtual que l’Ajuntament ha organit-zat amb motiu del Dia d’Internet, el 17 de maig. Les tres proves, però, s’iniciaran el pròxim dis-sabte i s’allargaran fins al 16 de maig. Així, l’Ajunta-ment ha decidit celebrar aquesta data d’una ma-

nera diferent. En els últims anys s’or-

ganitzaven activitats du-rant a la plaça de la Font, la majoria d’elles relaci-onades amb l’aprenen-tatge sobre la navegació per la xarxa. Aquest es-deveniment enguany no se celebrarà, tot i que es mantindrà el concurs de fotografia digital iniciat l’any passat. El tema d’en-guany serà la modernitat de la ciutat i per partici-par-hi caldrà penjar la imatge i fer un comenta-ri a l’espai virtual Tarra-cowiki.

També es farà un concurs fotogràfic

Page 4: 04 maig 2010

4 - diarimés 04/05/10TARRAGONA

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Moltes felicitats Eloi ja en tens 15 segueix així de bon noi.

Felicidades Nieves por tu aniver-sario. Y gracias por formar parte de mi vida desde hace ya 27 años. Recuerda cada dia que te quiero.

Molta salut i felicitat pels teus 2 anyets i per molts i molts anys més; dels teus avis Jordi i Mª. Te-resa que t’estimen molt.

Toc, toc, soy tu cumpleaños Kha-led y te regalo 1 año más. ¡Así que a celebrarlo! Tu mujer e Irene te regalarán 26 tirones de orejas.

VICENTE M. IZQUIERDOHa arribat el dia D. Després d’un llarg i disputat perí-ode electoral, avui sorti-rà escollit el representant de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Per primer cop han estat tres les candidatures pre-sentades en unes eleccions que han estat netes per al-guns i no tant per d’altres. Els tres candidats, Josep Llop, Joan Tous i Antoni Bultó, esperen ser, a partir de demà, els representants territorials en unes elecci-ons en les quals Tarragona compta amb 481 dels 10.008 col·legiats que tenen dret a vot i en les que substitui-ran l’actual president, Jordi Bergadà. En els comicis, en els quals s’escollirà la Junta de Govern del Col·legi d’Ar-quitectes i les juntes direc-tives de les cinc demarcaci-ons col·legials (Barcelona, Ebre, Girona, Lleida i Tarra-gona), també es triaran els 200 representants de l’as-semblea general del COAC.

La candidatura que sur-ti escollida serà la respon-sable de conduir el col·legi durant els propers quatre anys i, tot i que en anteriors eleccions la participació no ha sobrepassat el 15-20%, en aquests comicis s’espera que s’incrementi el nombre de votants, ja que en aques-ta ocasió existeix l’opció del vot electrònic i es supri-meix del vot delegat.

El COAC és present a tot Catalunya a través d’una xarxa de divuit seus que presten servei als col-legiats, amb la voluntat

d’estar a prop dels professi-onals que hi estan vinculats en totes els temes propis de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatgisme.

ARQUITECTURA

Per primer cop es podrà votar electrònicament i se suprimeix el vot delegat

Llop, Tous i Bultó opten a liderar el Col·legi d’Arquitectes a Tarragona

Dels 10.008 associats amb dret a vot, 481 pertanyen a la delegació de Tarragona

El COAC presta servei als professionals lligats a l’arquitectura, l’urbanisme i el paisagisme

Les candidatures

Josep Llop i Tous

«Tinc molta confian-ça en guanyar. Hem fet bona feina a la campa-nya, i aquest fet es veu-rà reflectit a les elec-cions», manifestava Josep Llop, que opina-va també que «crec que hi ha una candidatura que ha estat una mica tendenciosa, com és la d’Antoni Bultó. Han tendit a desqualificar i això no ho acceptem». Josep Llop espera que, després d’avui, sigui la seva candidatura l’es-collida per encapçalar el Col·legi d’Arquitec-tes a Tarragona i, el pri-mer pas a fer, és que «la participació dels arqui-tectes sigui molt major en el dia a dia», deia.

Joan Tous i Gomà-Camps

Joan Tous creu que l’elecció «està força ajustada i segur que el resultat final es deci-dirà per una distància molt curta. Estic con-tent per com s’ha de-senvolupat el període par part nostra, ja que hem fet una campanya correcta». Tous tam-bé es felicitava perquè aquest procés ha pro-vocat «que es mobilitzi el col·lectiu i m’agrada-ria que aquesta mobi-lització continués des-prés de les eleccions». «Si no guanyem, ens posarem a disposició del vencedor», senten-ciava un Joan Tous que creu en les seves possi-bilitats de victòria.

Antoni Bultó i Bartolí

La d’Antoni Bultó va ser la primera candidatu-ra en presentar-se ofi-cialment als comicis. Segons han assegurat durant la campanya, «nosaltres aportem ex-periència, renovació, dedicació, coratge i vo-luntat de consens». A més, segons ha publi-cat la seva candidatura en el full de campanya, van intentar configu-rar una candidatura única a la Demarcació, fet que finalment no ha acabat succeint. «Des d’aquí volem aportar les nostres inquietuds a Madrid, on ja han re-conegut la importàn-cia dels territoris», con-clou.

SOLIDARITAT

Un sopar benèfic recollirà fons a favor del Telèfon de l’Amistat

REDACCIÓEls pares rogacionistes i l’Associació Amics de Lo-reto organitzen enguany la 22a edició del Sopar Benèfic a favor del Telèfon de l’Amistat. L’esdeveni-ment se celebrarà el pro-per divendres dia 8 a dos quarts de deu del vespre a la Ciutat de Repòs i Va-cances de Tarragona.

Aquest serà un sopar que servirà per recaptar fons que permetin man-tenir en peu l’obra social duta a terme per aques-ta iniciativa, que permet atendre moltes petici-ons d’aliments cada any. D’aquesta manera, es-peren poder finançar les despeses del Telèfon de l’Amistat, que ha de com-prar els productes que després repartirà entre les famílies més necessi-tades que demanen aju-da.

Aquesta edició és es-

pecialment rellevant, se-gons els propis organit-zadors, ja que la crisi ha fet augmentar el nombre de persones que recor-ren al Telèfon de l’Amistat per tractar de trobar una possible solució als seus problemes. Asseguren la situació econòmica ha afectat a moltes persones i famílies, que no dispo-sen dels recursos neces-saris per poder tirar en-davant.

L’any passat, el sopar benèfic va aplegar més de 400 persones, i s’espe-ra poder mantenir la xifra en aquesta edició malgrat les dificultats econòmi-ques.

Les entrades per al so-par es poden comprar per 30 euros a Modas Lop (Sant Agustí, 6), Deco-ració Jordi (Portalet, 1), Centro Fuji (Rovira i Vir-gili, 19) o al santuari del Loreto.

Se celebrarà el proper dissabte dia 8

HISTÒRIA

REDACCIÓEl Festival Tarraco Viva, en col·laboració amb el Pla de Competitivitat Tu-rística de la Tarraco Ro-mana, ha preparat una gira de presentació del festival a les poblacions membres d’aquest con-sorci. A les presentacions es duran a terme comen-taris i exhibició de mate-rial de reconstrucció, així com comentaris històrics

sobre diferents aspectes de la cultura romana.

El proper diumenge dia 9 a tres quarts d’una, Tarraco Viva estarà en Constantí, a la plaça de l’Església. El dissabte 15 visitarà Roda de Barà, a la pedrera romana Cal Eli-es (dos quarts d’una) i, finalment, diumenge 16 es mostrarà a Altafulla, a la plaça de les Eres, a les dotze.

Tarraco Viva engega la seva gira per diferents localitats de la zona

Page 5: 04 maig 2010

diarimés - 504/05/10 TARRAGONA

V. CASTILLOA mi també em surt més ba-rat dinar al Bulli que a la cafeteria de la URV. Aquest és el nom d’un grup de Fa-cebook creat per estudiants de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona que ja compta amb prop de 400 membres.

No és per a menys. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) asseguren que el preu dels menús i el menjar a les ca-feteries del grup Soteras és un dels temes que més queixes genera entre els es-tudiants, ja que els preus són «abusius». Precisament per això van organitzar el passat dimecres una car-manyolada popular.

Un menú complet (amb beguda, pa, primer plat, se-gon i postres) val 7,55 euros a les cafeteries universitàri-es. Si només es vol un plat, el preu total és de poc més

de 6 euros. Els estudiants protesten també perquè as-seguren que no poden de-manar només un primer plat sense beguda i postre, i critiquen la «manca de varietat, que no et permet menjar de manera equili-

brada durant la setmana», i que el preu dels entrepans és «exagerat, més car que al carrer en algunes ocasi-ons». Per un entrepà d’uns deu centímetres poden ar-ribar a pagar 1,40 euros, quan «a les fleques del car-rer els trobem per 1 euro», va assegurar una alumna. «Alguns pensen que és ba-rat, però en comparació amb els preus d’altres uni-

versitats de l’Estat i d’Euro-pa, pot ser més del doble». Efectivament. Des del sin-dicat denuncien que «en ciutats amb un nivell de renda més elevat» el preu dels menús és molt més re-duït. Al menjadors d’algu-

nes universitats de Finlàn-dia costen 2’70 euros, al de Coimbra només 2 euros, i 4 euros a Berlín o Toulouse. A Granada només costen 3 euros, per exemple.

«Els que dinem sempre a la facultat hem de por-tar-nos les carmanyoles de casa tots els dies», explica una estudiant. Però els que es porten el dinar ja fet tam-bé han de viure la seva llui-

ta diària, ja que sempre hi ha cues per poder fer servir el microones. «Al Campus Catalunya només en tenim un per a totes les facultats que s’hi concentren», es queixen. A més, critiquen el fet que hi hagi un elevat percentatge de taules re-servades exclusivament per a les persones que han pa-gat el menú, donant priori-tat a gent que a vegades és aliena a la universitat front als propis estudiants que no poden gastar cada dia els 7 euros corresponents. Són molts els que denun-cien que alguna vegada els han dit que s’havien d’ai-xecar perquè estaven en la zona reservada amb les se-ves carmanyoles.

Els estudiants conside-ren que el preu adequat se-ria «com a molt de 5 euros», ja que la majoria reconeix que la qualitat del menjar és «força bona».

PROTESTA

A algunes universitats europees el menú per a estudiants val la meitat

Un menú amb pa, beguda, dos plats i postres costa prop de 7,5 euros a la URV

Els estudiants de la universitat consideren el preu hauria de ser, com a molt, de 5 euros

Els estudiants de la URV denuncien els elevats preus de les cafeteries

‘El cocinero fiel’ presenta el seu llibre de receptes a La Capona

Txaber Allué, autor del blog El cocinero fiel, es-tarà a dos quarts de nou del vespre a la llibreria La Capona el proper dijous 6 de maig presentant el llibre que recull les mi-llors receptes, trucs i co-mentaris del seu espai virtual, El cocinero fiel, de los platos tradiciona-les a la tortilla 2.0. En to-tal, Allué proposa un to-tal de 115 receptes fàcils i explicades pas a pas amb els seus trucs personals i els millors suggeriments dels visitants del seu blog. Aquest va néixer en barrejar dues de les se-ves passions: la cuina i les tecnologies audiovi-suals. Cap a l’any 2007 es va proposar crear víde-os ràpids, divertits i sen-zills per poder compartir les seves aficions amb el món a través d’Internet, i ara es guanya la vida fent el que li agrada, segons explica el propi autor al llibre. Les més de cent receptes estan dividides en plats de carns, peixos, arrossos, aperitius, en-trants i postres. El preu és de 23 euros. REDACCIÓ

Classes per millorar la psicomotricitat de les persones grans

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarra-gona, responent a les de-mandes de la gent gran, ofereix una activitat per millorar la psicomotrici-tat, fomentant el mante-niment físic i les activi-tats esportives, culturals i lúdiques per tal d’obte-nir una millor qualitat de vida. La dinàmica de les classes serà a un rit-me lent i amb exercicis on la cadira faci de su-port fonamental a la gent, per activitats de mobili-tat, tonificació i fins i tot equilibri. Es treballarà la motricitat fina i la flexi-bilitat, evitant qualsevol gest o moviment perillós. Es reforçarà l’aspecte de la seguretat, fent sempre la sessió el més alegre, dinàmica i variada pos-sible per motivat als as-sistents. Les inscripcions encara es poden realitzar a les oficines de l’OMAC, i les activitats es duen a terme a les instal·lacions del Centre Cívic de Tor-reforta, i al centre Soci-ocultural de la Part Alta, paral·lelament, en horari de matins. REDACCIÓ

Page 6: 04 maig 2010

6 - diarimés 04/05/10REUS

Mor Jaume Juan Magriñà, promotor del Festival Internacional de JazzMÒNICA JUSTEl món cultural de la ciutat ha perdut tot un emblema amb la mort del promotor del Festival Internacional de Jazz de Reus, Jaume Juan Magriñà, que ha mantingut viva la flama del jazz du-rant anys amb la seva pas-sió per la música i amb l’im-puls d’un certamen que, des de la seva creació ja fa vuit anys, s’ha convertit en un dels més importants de Catalunya, comptant any rere any amb la presència de grans figures internaci-onals.

Magriñà, que va morir diumenge als 76 anys i serà acomiadat avui en una ce-rimònia a la Prioral de Sant Pere, va impregnar de jazz el seu local, el Keyboard Jazz Lounge, que ja té més de 30 anys d’història i ha aconseguit atreure a mú-sics de prestigi, i que ha

servit també per iniciar a noves promeses en aquest estil musical.

Pau Terol i Joan Terol, doncs, són dos germans que van tractar molt de prop a Jaume Juan Magriñà, i que gràcies a ell van descobrir els secrets del jazz. De fet, els dos vivien molt lligats a la música, i va ser en conèi-xer a Magriñà quan van co-mençar a endinsar-se cap a aquest estil en concret i dedicar-hi la seva vida pro-fessional, un amb el piano i l’altre amb la bateria.

Pau Terol va voler posar de relleu la important tasca de Magriñà dins del mapa cultural de Reus, i va asse-gurar que la seva voluntat és continuar treballant per mantenir el seu llegat, pro-movent aquest tipus de mú-sica a la ciutat i arreu. Per la seva banda, Joan Terol va posar de manifest que «els

músics posarem tot el que calgui perquè el jazz no decaigui», esperant poder continuar rebent el suport de les administracions.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Em-par Pont, va lamentar ahir la pèrdua d’aquest recone-gut reusenc, i va lamentar que «ens ha agafat a tots molt de sobte».

Pont va voler recordar la seva trajectòria, remar-cant que fa uns trenta anys va arribar de Londres amb el projecte engrescador de

crear un club de jazz. Així, doncs, l’any 1981 va néi-xer l’Associació d’Amics del Jazz de Reus, i més enda-vant el Festival Internacio-nal, així com tot un seguit d’iniciatives que tenien a

Magriñà com a promotor.Per a la regidora, la tas-

ca desenvolupada per Jau-me Juan Magriñà és molt important per la ciutat, i és per això que va mostrar la voluntat de mantenir el festival, per tal que la flama encesa per ell continuï viva al llarg dels anys.

Festival InternacionalDes que va néixer el Festi-val Internacional de Jazz

de Reus, la ciutat ha estat escenari de tot un seguit d’activitats tant en teatres com en clubs nocturns, jam sessions, homenatges a per-sonalitats del món del jazz i nombrosos concerts. Entre les figures que s’han apro-pat fins a la ciutat en els últims anys, doncs, desta-quen Ahmad Jamal, Monty Alexander, Norris Turney, Alvin Queen, Oliver Jack-son, John Collins o Dorothy Donegan, entre d’altres.

Ara fa gairebé dos mesos que va tenir lloc la vuitena edició d’aquest certamen que, impulsat per Magriñà, s’ha aconseguit fer un lloc a la ciutat i s’ha convertit en tot un referent.

Amb la seva mort, el món cultural de Reus perd molt, però el seu llegat continua viu, i tant els músics l’Ajun-tament volen treballar per tal que així sigui.

CULTURA

En els últims trenta anys va treballar a fons per intentar potenciar aquest estil musical arreu

Magriñà va ser l’impulsor de l’Associació d’Amics del Jazz de Reus, creada l’any 1981

La Tronada és un dels actes més destacats de les festes reusenques.

OLÍVIA MOLET

Sant Pere podria ser Festa Patrimonial d’Interès Nacional de Catalunya

FESTES

REDACCIÓLa Festa Major de Sant Pere de Reus podria esdevenir Festa Patrimonial d’Inte-rès Nacional de Catalunya. Així, tal com publicava ahir Reusdigital.cat, les festes reusenques han passat ja la primera fase de selecció del Centre e Promoció de la Cultura Popular i Tradicio-nal Catalana i, si tot va se-

gons les previsions, aconse-guiria aquest títol. D’altra banda, no es descarta que algun element del segui-ci festiu entri també en aquesta catalogació.

La previsió és que la pro-clamació oficial tingui lloc el dissabte dia 5 de juny, en una jornada que tindrà lloc a la plaça del Mercadal a partir de les set de la tar-

da, i que comptarà amb la participació de tot el Segui-ci Festiu i de l’emblemàtica Tronada.

La Festa Major reusenca ja va ser declarada per part de la Generalitat Festa Tra-dicional d’Interès Nacional l’any 2001 per diverses ra-ons, entre les quals destaca la Tronada i el nombre de grups de cultura popular.

SUCCESSOS

REDACCIÓUn home d’entre 25 i 30 anys va morir la matina-da de dilluns, poc abans de les dues, en ser atrope-llat per un tren al seu pas per Reus, segons van infor-mar els Bombers de la Ge-neralitat de Catalunya. Els cos d’emergències va rebre l’avís set minuts abans de les dues de la matinada de dilluns, i els Bombers van desplaçar a l’indret dues

dotacions. Un cop allà, els agents van comprovar que s’havia produït un atrope-llament i que l’home, del qual no va transcendir cap dada, havia mort com a conseqüència de l’impacte del comboi. Aquesta és la segona víctima per atrope-llament que es produeix a Reus en els darrers mesos, després de l’ocorreguda prop de l’estació el passat mes de desembre.

Un jove d’entre 25 i 30 anys mor en ser atropellat per un tren

REDACCIÓEn el marc de les XIV Jor-nadas Nacionales de Nu-trición Práctica, celebra-des a Madrid la setmana passada, es va concedir el Premi Dietista de l’any 2010 a l’equip de dietistes de l’estudi Predimed per la seva feina en l’àmbit de

l’educació nutricional pre-ventiva i terapèutica. Es tracta d’un estudi pros-pectiu en que participen 19 grups de set comunitats autònomes coordinats des de l’Hospital Clínic de Bar-celona pel doctor Ramón Estruch. Hi participa la Unitat de Nutrició Huma-

na de la Facultat de Medi-cina i Ciències de la Salut de la URV a Reus dirigit per Jordi Salas-Salvadó.

L’estudi va començar l’any 2003 i ha fet un se-guiment de 7.232 persones per determinar els efectes d’una intervenció dietèti-ca i conductual, desenvo-

lupada per dietistes-nutri-cionistes, sobre pacients amb alt risc cardiovascu-lar. Quan acabi l’estudi, cada persona haurà par-ticipat en 20 sessions gru-pals on rebrà materials in-formatius, i haurà fet sis visites de seguiment.

Les dietistes del grup de treball de la capital del Baix Camp que han par-ticipat en el treball gua-nyador són les següents: Nancy Babio, Mar Sorli, Cristina Molina, Mar Gar-cía Aloy i finalment Núria Ibarrola.

El lliurament va tenir lloc la setmana passada a Madrid

L’equip de l’estudi Predimed guanya el premi Dietista de l’any 2010

UNIVERSITAT

L’exposició ‘Petits editors, grans llibres’ arriba al seu final

L’exposició Petits Editors, grans llibres, que ha es-tat a disposició del públic des de 13 d’abril a la Bibli-oteca Central de Reus Xa-vier Amorós, arriba demà al seu final. Aquesta és una mostra de llibres publicats en els darrers quinze anys, on la cura per la qualitat del contin-gut i de la forma està molt per sobre del rendiment econòmic. L’organitza el Foment de les Arts i del Disseny (FAD), amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. La mos-tra està formada única-ment per llibres i consta de prop de 500 exemplars de 101 editorials. Inclou gèneres diversos, com l’assaig, la narragiva, la poesia, el llibre il·lustrat, monografies, llibre de re-ferència, guions, llibres infantils, còmics o llibres d’artista. El material pre-met reflexionar sobre els grans debats que plante-ja el món editorial, com els drets d’autor en la dis-tribució digital, o d’altres que s’exposen a la mos-tra. REDACCIÓ

Page 7: 04 maig 2010

diarimés - 704/05/10 REUS

MÒNICA JUSTL’aparcament del Mercat del Carrilet obrirà portes durant tot el dia mentre du-rin les obres del nou pàr-quing municipal de l’avin-guda del Carrilet, amb l’objectiu d’atendre les peti-cions dels comerciants i do-nar servei a la zona.

Així ho van confirmar ahir fonts municipals, des-prés que el portaveu con-vergent, Carles Pellicer, critiqués la gestió que fa l’Ajuntament del projecte i les «poques alternatives» que ofereix als veïns per afrontar el dèficit de places que hi ha a la zona a causa de les obres. De fet, Pellicer

va posar de manifest la vo-luntat que aquesta mesura pugui ser permanent.

Des de l’equip de govern, però, van apuntar que el conseller delegat d’Amer-sam, Eduard Ortiz, es va reunir divendres amb co-merciants precisament per tractar aquesta qüestió, i que s’aplicarà de manera immediata. Pel que fa a la possibilitat de mantenir-ho permanentment, el consis-tori no ho contempla, ja que creu que amb les places del nou pàrquing de l’avinguda del Carrilet, la necessitat ja quedarà coberta.

D’altra banda, fonts mu-nicipals van apuntar que

s’han habilitat aparca-ments per recol·locar els vehicles que han perdut la seva plaça a causa de les obres, en espais al número 14 del carrer Antoni Fabra i Ribas, a l’avinguda de Pere Cerimoniós 9-11 i a l’apar-cament de la Pastoreta.

Pellicer va denunciar també ahir que el projecte del nou pàrquing del Car-rilet s’està executant en pe-ríode d’al·legacions, però l’Ajuntament va reiterar que ara es realitzen treballs previs, entre els quals hi ha la instal·lació d’una ca-nonada per reubicar les ai-gües que hi arriben des del raval de Martí Folguera.

OBRES

La mesura entrarà en funcionament de forma immediata

El pàrquing del Mercat del Carrilet obrirà tot el dia per donar servei als comerços

Les obres del nou aparcament han obligat a habilitar espais d’estacionament alternatius.

OLÍVIA MOLETDemà es lliuren els premis de l’Antònia Abelló d’escriptura

Demà, a partir de les vuit del vespre, la Biblioteca Central Xavier Amorós serà l’escenari del lliu-rament de premis del 4t Concurs de Relats Breus d’escriptura femenina Antònia Abelló i Filella.Aquesta edició ha tingut la participació de 27 do-nes i el nom de les tres guanyadores es donarà a conèixer el mateix dia del lliurament. El jurat està format per dones i el presideix la regidora de Participació i Casal de les Dones, Pilar Pérez. L’ac-te tindrà la participació artística de l’actriu Rut Enguita i del músic Jordi Carré. El certamen, adre-çat únicament a dones, ofereix un primer premi de 300 euros, un segon de 250, i un tercer, de 200.

El Centre de Lectura acull una xerrada sobre Txernòbil

El Centre de Lectura de Reus acollirà aquest pro-per dijous, a partir de les vuit del vespre, una xer-rada sobre l’accident nu-clear de Txernòbil, del qual es van complir 24 anys el passat 26 d’abril. En motiu d’aquest ani-versari, les associacions Cultura i Solidaritat i La Xarxa Solidària han ce-lebrat diversos actes a la demarcació, que tindran el seu colofó aquest di-jous amb l’acte central a Reus. La jornada, que es desenvoluparà a la sala d’actes del Centre de Lec-tura, comptarà amb la projecció d’un vídeo ex-plicatiu recordatori de l’accident i una xerrada a càrrec de Liudmyla Bris-kina, testimoni directe de l’accident. REDACCIÓ

POLICIAL

La Urbana instrueix diligències contra quatre conductors

REDACCIÓDurant el passat cap de setmana, la Guàrdia Ur-bana va instruir dili-gències contra quatre conductors per delictes contra la seguretat del trànsit. El primer cas va donar-se la nit de diven-dres, quan es va aturar un turisme conduït per un veí de Reus de 46 anys que va donar positiu en la prova d’alcoholèmia. La segona actuació va ser la matinada de dissabte, al carrer Tívoli, quan un tu-risme va cometre una in-fracció de trànsit. El seu

conductor, un veí de Reus de 30 anys, va donar posi-tiu en la prova d’alcoho-lèmia. La mateixa mati-nada de dissabte, es van instruir diligències con-tra una una veïna Torro-ja del Priorat de 48 anys, per una infracció de tràn-sit i positiu en la prova de detecció d’alcohol. Final-ment, la matinada de diu-menge, al carrer Romaní, es va aturar un vehicle que circulava de forma temerària. El seu con-ductor, un veí de Reus 39 anys, va donar positiu en les prova d’alcoholèmia.

Conduïen sota els efectes de l’alcohol

Page 8: 04 maig 2010

8 - diarimés 04/05/10REUS

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text

de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publica-

ció. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Avui la Marina fa 8 anys! Si la veieu feliciteu-la. Moltes feli-citats de part dels teus avis, pares i germana.

ANTONI RAMOSEl festival Reggus, dedicat a la música reggae, tornarà enguany als seus orígens i recuperarà l’espai de La Palma com a escenari des-prés de dos anys al Parc de la Festa. La cita, que tindrà lloc el proper 29 de maig, comptarà amb el grup Ska-talà com a cap de cartell, en un dels deu concerts pro-gramats a Catalunya en la seva gira del 25è aniversari.

El responsable del Reg-gus, Joan Rosich, va expli-car que «enguany retornem a les nostres arrels amb l’es-pai de La Palma, que és més

adient a la dimensió i poder de convocatòria dels dos darrers anys». Rosich va comentar també que «una altra de les novetats és el canvi de dates, avançant en un mes la seva celebració, ja que a finals de juny vam veure que hi havia certa sa-turació d’esdeveniments festius i musicals».

Com a aperitiu del Reg-gus i per tal de donar-lo a conèixer, el 22 de maig es farà una sound-system a la Vaqueria de Tarrago-na, mentre que la nit del 28 de maig, prèvia al festi-val, cinc locals de Reus aco-

lliran sessions de sound-system.

D’altra banda, l’Associa-ció Cultural Reggus va con-

firmar que continuaran or-ganitzant la Nit de Marxa de Sant Pere, que s’incloïa tradicionalment al Reggus.

Enguany, la rumba serà la temàtica amb la partici-pació de Dijous Paella, DJ Charlie Brown i Ai Ai Ai.

MÚSICA

El Reggus torna als seus orígens i recupera l’escenari de La PalmaEl grup Skatalà serà el gran reclam

Skatalà, que enguany celebra el seu 25è aniversari, serà el gran reclam de la 17a edició del Reggus.

CEDIDA

Segons va informar ahir la Unitat de Carrete-res del Ministeri de Fo-ment a Tarragona, des d’ahir i fins al 7 de maig, es produiran afectaci-ons al trànsit a la T-11, entre el quilòmetre 0 i el 13, al terme municipal de Reus. Així, es duran a ter-me treballs de millora de la senyalització vertical, cartells, pòrtics i bande-roles. Aquestes actuaci-ons afectaran el carril dret de les dues calçades amb la reducció de dos a un carril de circulació, a més de poder produir-se talls puntuals de trànsit. Els treballs es realitza-ran, si ho permet la situ-ació meteorològica, entre les set del matí i les set del vespre de manera inin-terrompuda. REDACCIÓ

Dos accidents de trànsit provoquen dos ferits lleus a Reus

Segons va informar ahir la Guàrdia Urbana du-rant el cap de setmana es van produir dos ac-cidents de trànsit amb el resultat de dues per-sones ferides de caràc-ter lleu. El primer va te-nir lloc divendres, poc abans de tres quarts de cinc de la tarda, a la car-retera d’Alcolea, quan un vehicle va atropellar un veí del Morell de 27 anys que creuava la calçada per un lloc no autoritzat i que va patir ferides lleus. D’altra banda, dissabte, a un quart de deu del matí, a l’avinguda Bellissens, un turisme va patir una sortida de la via i un xoc posterior que va provocar ferides lleus a la conduc-tora, una veïna de Reus de 54 anys. REDACCIÓ

Afectacions al trànsit a la T-11 per la millora de la senyalització

CULTURA

El cos diplomàtic de Cuba a Barcelona visitarà el festival ‘Para Bailar’

ANTONI RAMOSEl cos diplomàtic de Cuba a Barcelona participarà en la primera edició del festival de salsa Para Bailar, que or-ganitza l’Escola de Ball La Plasita de Reus els dies 8, 15 i 22 de maig. Concretament, els representants cubans, la cònsol general i l’agregat cultural del Consolat de la República de Cuba a Barce-lona, visitaran la capital del Baix Camp el 15 de maig, durant la segona jornada d’aquest festival.

Aquesta primera edi-ció del festival Para bailar es desenvoluparà en tres

dies, 8, 15 i 22 de maig. En les dues primeres jornades tindran lloc les exhibicions dels alumnes de l’escola i les diferents eliminatòries que donaran els guanya-dors de les diferents cate-gories, mentre que el 22 de maig se celebrarà l’entrega de premis i el final de festa amb la participació d’Angá El Indio i els seus ritmes cu-bans.

La participació prevista en aquesta trobada de salsa se situarà en els 200 balla-rins i ballarines de totes les edats i alumnes de l’Escola de Ball La Plasita de Reus.

Se celebrarà a l’Escola de Ball La Plasita

L’Institut Salvador Vilaseca, escenari d’una jornada sobre l’escola inclusiva

EDUCACIÓ

REDACCIÓEl proper dissabte, a partir de dos quarts de deu del matí, l’Institut Salvador Vilaseca de Reus acollirà una jornada sobre l’esco-la inclusiva, que compta-rà amb la participació del catedràtic de la Universi-tat de Barcelona Ramon Flecha, un dels principals experts en la matèria. L’es-cola inclusiva és aquella que possibilita la cohe-sió social a partir del seu treball per la convivèn-cia amb tota la comunitat educativa i les comunitats d’aprenentatge.

Aquesta jornada se cen-trarà en l’anàlisi de dife-

rents experiències d’es-cola inclusiva que es desenvolupen a la ciutat de Reus en el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), com són la Xarxa del bar-ri Niloga amb el Juguem i

Aprenem!; una experièn-cia de Llenguatge audi-ovisual a l’Institut Rose-ta Mauri i el testimoni de representants de l’Escola Alberich i Casas i l’Insti-tut Baix Camp a l’entorn

de les comunitats d’apre-nentatge i els grups inte-ractius.

Així, en la trobada hi prendran part represen-tants d’entitats, d’associ-acions de pares i mares, d’equips docents i de l’ad-ministració. La jornada és oberta a totes les persones de la comunitat educativa que estiguin interessades en l’educació inclusiva.

L’acte es clourà amb la subdirectora de Gestió de Serveis a la Comunitat del departament d’Educació, Pepita Corominas, que parlarà sobre Propostes per avançar cap a l’escola inclusiva.

Hi participarà el catedràtic de la UB Ramon Flecha

Els centres que participen en el Pla d’Entorn exposaran les seves experiències

El nou arxiu comarcal s’inaugurarà el proper 5 de juny

El nou arxiu comarcal de Reus i el Baix Camp s’inaugurarà el proper 5 de juny, en un acte que comptarà amb la pre-sència del conseller de Cultura i Mitjans de Co-municació, Joan Manuel Tresserras. Aquesta in-auguració arribarà amb gairebé un any després, pel retard en la fabricació dels armaris compactes on es guardaran els do-cuments. REDACCIÓ

Page 9: 04 maig 2010

diarimés - 904/05/10 CAMP DE TARRAGONA

POLÍTICA MUNICIPAL

REDACCIÓEl grup municipal socialis·ta d’Albinyana va demanar ahir que l’equip de Govern restableixi el servei munici·pal de transport públic que afecta al poble. La portaveu del PSC, Maria Jesús Seque·ra, va denunciar que s’han reduït «de manera sensi·ble el nombre de viatges, la qual cosa ha provocat que els veïns de diverses ur·banitzacions del municipi

s’hagin quedat sense servei de transport públic».

De manera més concre·ta, la reducció d’aquest ser·vei ha afectat a un total de sis urbanitzacions d’Albi·nyana, com ara Les Peces i Bona Terra. Segons ex·plicava Sequera, els veïns d’aquestes zones concre·tes no poden accedir amb transport públic al consul·tori mèdic local fins a les quatre de la tarda.

El PSC d’Albinyana demana el restabliment del transport públic

ERC de Roda organitza un debat sobre la política comercial

El grup municipal d’Es·querra Republicana de Catalunya (ERC) a la lo·calitat de Roda de Barà ha organitzat un col·loqui, en el qual es pre·veu la participació de diversos experts, per de·batre sobre la política co·mercial que dur a terme la Generalitat de Cata·lunya. Entre els partici·pants en l’esdeveniment destaca el director dels Serveis Territorials del Departament d’Innova·ció, Universitats i Empre·sa a Tarragona, Àngel Xi·fré i Arroyo. El col·loqui, obert a l’assistència de tothom, tindrà lloc el pròxim dia 12 de maig al Casal de les Monges del municipi de Roda de Barà i s’iniciarà a les vuit del vespre. REDACCIÓ

Salou aposta pel turisme de l’est aquesta temporada

El Patronat de Turisme de Salou està desenvolupant una tasca de promoció de la destinació als paï·sos de l’est, els quals re·presenten al voltant del 10% del total dels visi·tants internacionals per a Salou. En aquest sentit, el Patronat de Turisme acaba de tornar de les fi·res MITT de Moscou i de la fira UITT de Kiev. Se·gons Alberto del Hierro, President del Patronat de Turisme de Salou, «la previsió de vendes per a la nostra destinació, pel que fa als operadors ha·bituals que ja treballen a la zona, és força optimis·ta: es preveu un incre·ment a les vendes de pa·quets de vacances que es pot situar al voltant d’un 10%». REDACCIÓ

REDACCIÓEl municipi del Morell (Tar·ragonès) compta ja amb una nova planta potabilit·zadora construïda amb tec·nologia punta, que permet reduir la presència de ni·trats en l’aigua per sota dels límits establerts. La planta, que té capacitat per tractar 500 metres cúbics per dia, garantirà l’abastament d’ai·gua al municipi, que des de fa anys té una alta concen·tració de nitrats en l’aigua subterrània destinada al subministrament i depenia del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha invertit 2,7 MEUR en la potabilitzadora, que comp·ta amb una tecnologia neta i innovadora que es podrà aplicar en altres llocs del país que també pateixen altes concentracions de ni·trats en el subsòl. La planta va ser inaugurada ahir per l’alcalde del Morell, Pere

Guinovart, i el delegat del Govern al Camp de Tarra·gona, Xavier Sabaté, que van estar acompanyats pel

director dels serveis terri·torials de Medi Ambient i Habitatge, Josep Lluís Pau, i pel coordinador d’Àrees

de l’ACA, Gabriel Borràs. El tractament de l’aigua a la potabilitzadora es fa amb un procés d’hidrogenació

catalítica, que consisteix a descompondre el nitrat en nitrogen que s’allibera a l’atmosfera i no s’origina cap mena de rebuig, a di·ferència de les altres tecno·logies existents pel tracta·ment dels nitrats en aigües d’abastament. Així, la plan·ta permet eliminar la pre·sència de nitrats a l’aigua destinada per al consum humà, sense superar els lí·mits que estableixen els cri·teris sanitaris de la qualitat de l’aigua. La problemàtica dels nitrats i la seva presèn·cia en diversos aqüífers de Catalunya són alguns dels reptes que afronta el Pla de Gestió de l’Aigua de Ca·talunya, el nou full de ruta de la planificació hidrològi·ca per als pròxims sis anys i que actualment està en fase d’informació pública. Aquesta eina estableix les mesures que permetran disposar de 389 hectòme·tres cúbics d’aigua nova a partir del 2015.

El Grup d’Aplicacions Mediambientals de la Catà·lisi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’empresa catalana Hidronit M.A. SL han desenvolupat la tec·nologia per a la planta del Morell, que podria tenir un abast internacional.

MEDI AMBIENT

El Morell inaugura una potabilitzadora que reduirà els nitrats de l’aiguaLa planta té capacitat per tractar 500 metres cúbics per dia i garanteix el servei

La planta va ser inaugurada ahir per l’alcalde del Morell, Pere Guinovart, i el delegat del govern.

cedida

ACTUALITAT

Mor Sor Loreto Serrano Carrión, filla adoptiva de Torredembarra

L’església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra va acollir ahir el funeral de Sor Loreto Serrano Carrión, filla adoptiva del municipi torrenc. Sor Loreto Serrano va morir dissabte a l’edat de 88 anys. L’església es va om·plir amb vilatans, membres de la Fundació Pere Badia o religioses de la comuni·tat de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. RE-DACCIÓ Sor Loreto Serrano Carrión era filla adoptiva de la localitat.

cedida

Page 10: 04 maig 2010

10 - diarimés 04/05/10CAMP DE TARRAGONA

VICENTE M. IZQUIERDOLes sirenes van tornar a so-nar al Camp de Tarragona i a diversos punts de Catalu-nya en el marc d’una nova prova de sirenes de risc qu-ímic, organitzada per la Di-recció General de Protecció Civil.

En el Camp de Tarrago-na van ser un total de 36 les sirenes que van estar ac-tivades, durant un perío-de de deu minuts i, segons directora dels Serveis Ter-ritorials del Departament d’Interior a Tarragona, Hortènsia Grau, «pel que fa a la vessant tècnica, es-tem contents i la cobertura també ha anat molt bé». Tot i això, han sorprès les dades de les trucades al 112, les quals s’han vist incremen-tades en la zona del Polígon Sud, on es van activar 23 sirenes (catorze a Tarrago-na, dues a la Canonja, cinc a Vila-seca i dues a Salou). Enguany se n’han rebut

prop de 200, unes 40 més que l’any passat, fet que indica que alguna cosa ha fallat a la campanya infor-

mativa als ciutadans. Tot i això, Hortènsia Grau va vo-ler treure ferro a les dades i va destacar que s’han rea-

litzat campanyes informa-tives prèvies i, a més, s’han repartit mil pòsters i 54.000 tríptics. Pel que fa a les tru-

cades al número d’emer-gències al Polígon Nord, on es van posar en marxa tret-ze sirenes (Vilallonga; el Morell; Pobla de Mafumet; els Pallaresos; Garidells; Perafort, amb dues sirenes; Constantí, dues més; i la zona de Sant Salvador, amb quatre aparells), «s’han mantingut respecte l’any passat, produint-se’n unes 110», segons afirmava Grau.

Simulacre al novembreHortènsia Grau també va avançar que el proper mes de novembre tindrà lloc un simulacre al Polígon Sud, que «volem que abastei-

xi força població». De cara a aquesta acció també hi prendran part dues sirenes noves que actualment es-tan en estat d’execució, con són la del Mas Ventura, al Polígon Constantí, i una als Pallaresos. A més, hi ha tres sirenes més que estan en procés de substitució, com són la de Bonavista (Aita-sa), Flix (Polígon Riu Clar) i Perafort.

ACTUALITAT

Les trucades al 112 s’incrementen per la prova de sirenes a TarragonaSe’n van rebre unes 200 al Polígon Sud, prop de 40 més que a l’anterior

En el proper simulacre estaran actives dues siremes més, a Constantí i als Pallaresos

Fins a 23 sirenes van sonar al polígon sud de Tarragona en el simulacre realitzat ahir.

ACN

REDACCIÓUna setantena de benzi-neres, estancs i quioscos de Tarragona són ja col-laboradors de l’ONCE i constitueixen un nou canal solidari i complementari de la venda que oferirà els nous jocs de l’Organització (Rasques i jocs actius). El nou canal físic complemen-tari se sumarà a la xarxa de 21.000 venedors de l’Orga-nització, tots amb discapa-citat, per als que queda re-servat en exclusiva la venda del cupó. Es tracta d’una iniciativa per la que nous productes de joc de l’ON-

CE diferents del cupó se-ran comercialitzats a través d’aquest canal, la qual cosa redunda en una millora de la capacitat de distribució i venda de l’ONCE i aferma l’ocupació i la cobertura de les prestacions socials a les persones cegues i a la res-ta de persones amb disca-pacitat. En un principi es començarà a tota Espanya amb 5.000 nous punts col-laboradors d’aquesta xar-xa solidària de vendes, que es preveu ampliar gradu-alment fins arribar a una cobertura adequada del mercat. A Catalunya hi ha,

de moment, 730 punts col-laboradors entre benzine-res, estancs (la majoria) i quioscos. A Tarragona hi

participen uns 68 establi-ments que participen en el nou sistema de venda. Com la resta dels ingressos de

l’ONCE, el 100% de la re-captació neta per venda de joc es dedicarà a la tasca social, especialment a l’im-puls de l’ocupació i l’edu-cació per a persones amb discapacitat, així com a mi-llorar la inclusió d’aquestes persones en una societat cada vegada més normalit-zada i en tots els àmbits de la vida (accessibilitat, cul-tura, oci, esport…). Segons l’ONCE l’objectiu d’aques-ta iniciativa és mantenir i afermar la labor de l’orga-nització com a prestadora de serveis a persones amb discapacitat, la qual cosa obliga a millorar els ingres-sos procedents de la venda de productes de joc, princi-pal via de generació de re-cursos. Per això, s’aposta per un nou canal en el que l’ONCE pugui situar nous productes en llocs amb ho-raris més amplis, més aflu-ència de persones.

SOLIDARITAT

Els estancs, benzineres i quioscos venen els nous productes de l’ONCESe sumen a la xarxa de venedors

A Catalunya hi ha actualment 730 punts col·laboradors.

CEDIDA Guanyadors del concurs de l’agència d’Halcón Viajes

Halcón Viajes ha realit-zat un sorteig entre els visitants de la primera Mostra de Viatges i Tu-risme de Tarragona. Els guanyadors han estat Elisa Armengol de Cam-brils, qui ha guanyat un creuer MSC; Pablo Cale-ya de Tarragona, que ha guanyat un viatge a Tene-rife; Simó Masso, de Tar-ragona, guanyador tam-bé d’un viatge a Tenerife; Maria José Cugat, també de Tarragona, guanyado-ra de dos bitllets d’avió sa Tenerife, Lanzarote o Tu-nis, i Silva Maria Simao, de Segur de Calafell, que va guanyar un bitllet d’avió Lanzarote, Teneri-fe o Túnez. La mostra va comptar amb l’assistèn-cia de més de 500 perso-nes. REDACCIÓ

Elecció dels precandicats de CDC en assemblea

Els militants de CDC del Baix Camp participaran en l’assemblea convoca-da a les vuit del vespre avui al Centre de Lectura de Reus, per triar la ter-na de precandidats que aquesta comarca pre-sentarà a l’executiva del partit a Tarragona per a les properes eleccions al Parlament de Catalu-nya. Avui també ho faran a Valls els militants de l’Alt Camp. Dijous dia 6, també a les vuit del ves-pre, i al Col·legi de Far-macèutics i Advocats de Tarragona, serà el torn dels militants de CDC del Tarragonès, i el pro-per dia 13 les eleccions a ternes arribaran a la co-marca del Baix Penedès. Aquestes eleccions inter-nes obren la possibilitat a que la militància esculli de entre els qui vulguin presentar-se, a tres re-presentants militants per comarca. Posteriorment cada comarca donarà a la Federació de CDC Tarra-gona els seus represen-tants, que se sumaran als tres escollits des de Sec-torials i de l’Executiva.

Page 11: 04 maig 2010

diarimés - 1104/05/10 CATALUNYA-ESPANYA

POLÍTICA

ACNEl president del govern espanyol i líder del PSOE, José Luis Rodríguez Za-patero, va expressar ahir durant l’executiva del seu partit la seva disposició a «estudiar» la proposta de reforma de la Llei del Tribunal Constitucional (LOTC) quan es presenti formalment al Senat.

Zapatero va dir-ho en resposta a la intervenció

del portaveu del PSC, Mi-quel Iceta, que va dema-nar als socialistes espa-nyols que donin suport a la iniciativa. PSC i PSOE treballaran per acostar posicions sobre el contin-gut del text.

Els socialistes espa-nyols també van passar pàgina ahir als episodis de tensió entre els PSC i PSOE de la setmana pas-sada.

Zapatero es compromet amb el PSC a estudiar la reforma del TC

TRANSPORT FERROVIARI

175.000 afectats el primer dia de la vaga de maquinistes de Renfe

ACNLa vaga de maquinistes a l’estació de Sants de Bar-celona va afectar, segons el director de Rodalies de Catalunya, Miguel Án-gel Remacha, el despla-çament de fins a 175.000 viatgers al llarg de tota la jornada d’ahir, donat que 450 trajectes es van suspendre. La majoria d’afectats, especialment al matí, eren usuaris de Rodalies, mentre que la vaga va afectar en menor mesura els trens de mit-jana i llarga distància i el TGV.

Els serveis mínims de-cretats pel Departament de Treball i el Ministeri de Foment preveien que el 66% dels trens circules-sin en les hores punta i un 33% durant la resta de la jornada.

Els maquinistes que el sindicat ferroviari Semaf ha cridat a una vaga de

tres dies -prevista, a més d’ahir, per dimecres i di-vendres d’aquesta setma-na- van assegurar que les motivacions de la protes-ta són «per raons de segu-retat laboral». També van acusar Renfe Operadora de difondre informacions «tendencioses» sobre les raons de la vaga, ja que els motius no serien, segons el sindicat, reivindicar uns llocs d’aparcament, tal i com va difondre l’em-presa.

El responsable de Co-municació de Semaf a Barcelona, Jorge Escuder, va xifrar el seguiment de la vaga en el «80 o del 90 per cent», mentre que la direcció de Rodalies va dir que la participació a les mobilitzacionshavia estat d’un 3,44%. Escuder es va mostrar pessimista pel què fa a arribar a un pacte que permeti des-convocar la vaga.

L’aturada es repetirà demà i divendres

EUROPA PRESSEl governador del Banc d’Espanya, Miguel Án-gel Fernández Ordóñez, va advertir ahir el govern espanyol de la necessitat d’adoptar mesures de pes i amb urgència per reformar el mercat laboral i sanejar els comptes públics amb la finalitat d’«evitar proble-mes» en el futur.

«Si no ens acostem ràpi-dament a les institucions d’altres països, tindrem problemes», va dir Fernán-dez Ordóñez, que al·ludia d’aquesta manera a la ne-cessitat de millorar el mer-cat laboral i apostava per-què es prenguin mesures

«amb promptitud, però que siguin suficients» .

El governador de l’ins-titut emissor espanyol va recolzar l’ajuda prestada a Grècia per evitar la fallida i el programa de reducció del dèficit del país hel·lènic. El pla de rescat ultimat aquest cap de setmana és un avanç «importantíssim», amb un programa econòmic apa-rellat «realment ambiciós i correcte» que contribuirà a infondre calma en els mer-cats.

E ncara que va reconèixer que el pla de rescat de Grè-cia ha d’implementar i re-bre la «llum verda» del go-vern grec amb els tràmits

parlamentaris correspo-nents, Fernández Ordóñez va xifrar en el 99% les pos-sibilitats que aquests trà-mits es compleixin correc-tament i portin calma als inversors internacionals.

El governador del Banc d’Espanya va fer aquestes consideracions en una roda de premsa en què va pre-sentar, al costat del presi-dent de la Comissió Naci-onal del Mercat de Valors (CNMV), Julio Segura, un portal d’educació finance-ra inscrit en el pla per mi-llorar la cultura financera, que les dues institucions van llançar conjuntament l’any 2008.

ECONOMIA

Avisa que si no hi ha canvis hi haurà problemes en el futur

El Banc d’Espanya reclama al govern central mesures de pes i amb urgència

El governador del Banc d’Espanya i el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

miquel codolar / acnProtecció Civil avisa del perill per la pluja i el vent arreu del país

Protecció Civil va activar ahir el nivell d’alerta per la previsió meteorològica d’avui, que inclou pluja, neu, vent i un estat de la mar «alterat». Tot plegat fa preveure un «dimarts complicat a tot Catalu-nya». No s’esperen «plu-ges torrencials però l’epi-sodi durarà moltes hores i hi haurà forces acumula-cions d’aigua», segons el director general de Pro-tecció Civil, Josep Ramon Mora. El secretari general d’Interior, Joan Boada, va aconsellar «evitar cre-uar amb el cotxe els guals que comencen a inundar-se» i no aparcar els cotxes «prop dels rius», remar-cant que han d’estar aler-ta sobretot «les persones que viuen en cases aïlla-des». ACN

Els presumptes autors de l’atemptat a la T4 es neguen a declarar

Els presumptes etarres Igor Portu, Mattin Sara-sola i Mikel San Sebas-tián, acusats de ser els autors de l’atemptat a la Terminal 4 de l’aeroport de Barajas, es van negar a declarar en el primer dia de judici, que va tenir lloc ahir a l’Audiència Nacio-nal i que s’allargarà fins dijous. L’explosió a la T4 de l’aeroport madrileny el 30 de setembre de 2006 va causar la mort a dos ciutadans equatorians i va suposar la fi de la tre-va d’ETA. Portu, Saraso-la i San Sebastián es van negar ahir a respondre les preguntes de totes les parts, van acusar el tri-bunal de «feixista» i van reiterar que havien patit tortures durant la seva detenció. EUROPA PRESS

Page 12: 04 maig 2010

12 - diarimés 04/05/10MÓN

EUROPA PRESSGrècia ha reaccionat amb una barreja de resignació i indignació davant del rigo-rós nou paquet d’austeritat del govern hel·lènic, segons va recollir la premsa grega. Alguns rotatius van indi-car que aquestes mesures suposen una «violenta mo-dernització» de l’economia del país. «Ha arribat el moment de passar factura, ha arribat el moment d’assumir la nos-tra responsabilitat davant d’aquesta crisi que ha de convertir-se en una gran oportunitat per modernit-zar la nostra vida pública, fins i tot si hem de sagnar», recollia en el seu editorial el diari financer «Kerdos».

El govern del primer mi-nistre Papandreu va donar a conèixer dilluns el pla per revisar l’endeutament eco-nòmic de Grècia, que pre-veu un massiu ajust fiscal impulsat sobretot per les

retallades al sector públic del país, així com la con-gelació salarial del sector públic fins a l’any 2014 i la

retallada de les pagues ex-tres, entre d’altres mesures dràstiques.

A més, segons es va sa-

ber ahir, els països de l’eu-rozona podran congelar els préstecs bilaterals a Grècia cada tres mesos si el govern

d’Atenes no compleix les condicions del programa d’ajust.

Les ajudes s’abonaran per trams cada 3 mesos i estaran condicionades al compliment del pla d’ajust. L’import de cada tram en-cara no s’ha fixat definiti-vament perquè dependrà de les necessitats de finan-çament de Grècia a cada moment, segons van ex-plicar fonts comunitàries. De moment només se sap que el primer tram serà de com a mínim 8.500 milions d’euros perquè el govern d’Atenes ha de refinançar deute per aquest import

que venç el 19 de maig.Cada tres mesos, la Co-

missió Europea informa-rà els països de l’eurozo-na del grau de compliment per part de Grècia del pla d’ajust. Per a això, enviarà freqüents missions al país. Basant-se en aquesta ava-luació, els estats membres decidiran «per consens», si es paga el tram d’ajuda en qüestió o bé es bloqueja.

ECONOMIA

Els grecs reaccionen amb resignació i indignació davant del pla d’austeritatEuropa podrà congelar els préstecs a Atenes cada tres mesos si no compleix el pla

Processaran el dictador Videla per 40 casos d’homicidi, segrest i tortura

JUSTÍCIA

EUROPA PRESSLa justícia argentina va dictar ahir nous càrrecs contra el dictador Jorge Rafael Videla per 40 pre-sumptes delictes d’ho-micidi agreujat, segrest i tortura perpetrats per l’Exèrcit durant el règim que ell dirigia. La decisió judicial arriba una set-mana després que la Cort

Suprema anul·lés l’amnis-tia contra l’exdirigent i el seu antic ministre d’Eco-nomia, José Alfredo Mar-tínez de Hoz. El proces-sament ha estat possible després que es poguessin identificar desenes de per-sones que figuraven com a anònimes en els cementi-ris de Buenos Aires.

La mesura forma part

de la macrocausa que in-vestiga els delictes contra la humanitat comesos pel primer Cos d’Exèrcit, uns fets dels quals Videla seria responsable últim.

Videla, a la presó per se-grest de menors, té pen-dents 600 casos més de desaparició i mort de dis-sidents durant el seu man-dat, entre 1976 i 1980.

MEDI AMBIENT

REUTERS / EPL’única solució efectiva per fer front a la taca de fuel provocada per l’explosió d’una plataforma petroliera al Golf de Mèxic, que ame-naça la costa de quatre es-tats dels EUA, és excavar un pou alternatiu per contenir l’abocament. Per construir-lo podrien fer falta uns 90 dies, «si tenim sort», segons va advertir el cap del Guar-dacostes nord-americans,

l’almirall Thad Allen. Mentrestant, la secretà-

ria de Seguretat Nacional dels Estats Units, Janet Na-politano, va assegurar ahir que la petroliera britànica British Petroleum, propie-tària del pou que està pro-vocant l’abocament, haurà de pagar pel cost dels danys ocasionats no només al go-vern nord-americà, sinó també als ciutadans que n’han resultat afectats.

Caldrà esperar 90 dies per tenir a punt la solució a la taca de fuel

Les ajudes s’abonaran en trams de 3 mesos i el seu import dependrà de les necessitats gregues

França desmenteix que vulgui endarrerir l’edat de jubilació

El govern francès va ne-gar ahir la informació apareguda al diari «Le Monde» respecte a les pretensions del president de la República, Nicolas Sarkozy, d’elevar progres-sivament l’edat legal de jubilació. Aquesta idea va ser titllada de «absurda» per Eric Woerth, minis-tre de Treball. El rotatiu francès informava ahir que l’Elisi treballava amb una hipòtesi per a retar-dar l’edat legal de jubila-ció a 61 anys el 2015, per situar-la en un any més en 2020 i que arribi als 63 anys el 2030. Segons «Le Monde», si «per raons polítiques» es decidís no endarrerir l’edat legal de jubilació, es podria optar per allargar el període de cotització. EUROPA PRESS

Declaren culpable l’únic autor viu dels atemptats de Bombai

El pakistanès Moham-mad Ajmal Kasab, l’únic dels autors dels atemp-tats de Bombai del no-vembre de 2008 detingut amb vida, va ser decla-rat culpable de la mort de 166 persones en aquesta operació, obra del grup islamista pakistanès Lashjar-i-Taiba. El jutge va absoldre els dos indis acusats al seu costat, Fa-heem Ansari i Sabauddin Shaij. La sentència podria sortir aquest dimarts, i s’espera que l’acusat si-gui condemnat a la for-ca. Si finalment hi ha una sentència de mort, el cas passarà al Tribunal Su-perior de Bombai, davant del qual l’acusat pot apel-lar, i posteriorment da-vant el Tribunal Suprem. REUTERS / EP

El ministre de finances grec, George Papaconstantinou, després de la trobada de ministres de la UE.

RAQUEL CORREA / ACN

Page 13: 04 maig 2010

diarimés - 1304/05/10 ESPORTS

ANTONI RAMOSDestrempada al Nou Es-tadi. El Nàstic va enterrar ahir les poques opcions d’ascens que tenia, des-prés de perdre davant el Real Unión de Irún, 1-2. Els granes van començar gua-nyant gràcies a un gol de Mairata, però en la represa Descarga i Durán van cap-girar el resultat per part del conjunt basc. Després de la desfeta, els de Luis César queden en l’onzena posi-ció, a onze punts de la zona d’ascens i a nou de les posi-cions de descens.

La pluja caiguda va mar-car el desenvolupament

del partit, que va començar amb un Nàstic molt fred. Ala primera mitja hora de joc els granes, sense con-trol del mig del camp i amb oltes imprecisions, no es van trobar còmodes sota la mullada gespa del Nou Es-tadi i només van portar pe-rill mitjançant Alejandro Campano a pilota aturada. Per contra, els bascos van adaptar-se millor a les con-dicions meteorològiques i van gaudir de bones opor-tunitats gràcies a la mobili-

tat dels seus davanters. Les millors opcions vi-

sitants van ser per Eneko Romo, amb un cop de cap al minut 3 i una jugada per-sonal de Juan Domínguez al minut 14, que va enviar un xut fregant el pal. Amb aquest panorama, Luis Cé-sar va donar entrada a Ro-berto per Pablo de Barros i el canvi va donar resultat, ja que al minut 34 el Nàs-tic va obrir el marcador en la seva primera oportuni-tat. Una centrada des de

la cantonada, a càrrec de Campano, va rematar-la a gol Pedro Mairata, que va celebrar de la millor ma-nera possible la seva reno-vació.

Bé fins al descansTot i el gol, el Real Unión va continuar creant perill i en el tram final de la prime-ra part Juan Domínguez, Gerlo i Quero van tenir op-cions de marcar, però els bascos no van estar encer-tats i es va arribar al des-

cans amb 1-0 favorable al Nàstic.

Al descans, José Mari va quedar-se al vestidor per precaució i entrava en el seu lloc Rubén Navarro. La baixa de l’andalús va fer perdre la poca intensi-tat que el Nàstic tenia i el Real Unión va apostar pel joc directe, gaudint de di-verses arribades perilloses a l’àrea.

Després d’aquesta em-penta inicial dels bascos, els granes van endollar-se durant uns minuts al partit i van gaudir de tres clares oportunitats consecutives, a peus de Roberto, Álex Cruz i Rubén Navarro. En aquests millors minuts tar-ragonins va arribar l’empat del Real Unión. Una cen-trada des de la banda de Salcedo va rematar-la a gol Descarga, després d’avan-çar-se a Mingo. Era al mi-nut 60. El gol va esperonar els visitants, que van tenir el segon a peus de Goikoet-xea, oportunitat contesta-da de forma immediata per Campano. Però al minut 62 es va culminar la remun-tada basca, quan Rubén Durán va fer una jugada individual per la banda es-querra plantant-se davant Rubén Pérez i batent-lo de xut ras davant la passivitat de la defensa (1-2). D’aquí fins al final, el Nàstic va buscar la igualada, però els intents varen quedar en això i els tres punts en joc van viatjar cap al País Basc.

Álex Cruz va recuperar la titularitat, però el jove extrem no va tenir el seu dia.

El Nàstic perd contra el Real Unión i ensorra les seves opcions d’ascens

FUTBOL

Els granes, poc endollats, es van deixar remuntar el gol inicial de Mairata després d’un partit marcat per la pluja

OLÍVIA MOLET

LES DADESCLASSIFICACIÓ

Equip J G E P P1.R.Societat 35 17 12 6 632.Llevant 35 15 13 7 583.Cartagena 35 16 10 9 584.Hèrcules 35 15 11 9 565.Vila-real B 35 15 11 9 566.Elx 35 15 9 11 547.Betis 35 14 12 9 548.Numància 35 14 10 11 529.Recreativo 35 12 12 11 4810.Còrdova 35 12 12 11 4811.GIMNÀSTIC 35 13 8 14 4712.Girona 35 12 10 13 4613.Celta 35 10 13 12 4314.Rayo Vallecano 35 10 12 13 4215.Osca 35 9 15 11 4216.Las Palmas 35 9 14 12 4117.Albacete 35 8 15 12 3918.Múrcia 35 8 14 13 3819.Salamanca 35 9 11 15 3820.Cadis 35 8 13 14 3721.Real Unión 35 9 9 17 3622.Castelló 35 7 10 18 31

RESULTATSJornada35,2aDivisió

Elx-Vila-real B 2-3Girona-Còrdova 2-1Numància-Albacete 1-1Osca-Cartagena 0-2R.Societat-Rayo Vallecano 1-0Las Palmas-Betis 1-1Celta-Cadis 2-1Llevant-Hèrcules 2-1Salamanca-Recreativo 1-2Múrcia-Castelló 1-1GIMNÀSTIC-Real Unión 1-2

PRÒXIMAJORNADAHèrcules-CòrdovaRecreativo-Llevant

Albacete-SalamancaCartagena-NumànciaRayo Vallecano-OscaReal Unión-R.SocietatCastelló-GIMNÀSTIC

Betis-MúrciaVila-real B-Las Palmas

Cadis-ElxCelta-Girona

GIMNÀSTIC 1ReAl uNIóN 2Gimnàstic. Rubén Pérez, Da-vid Medina, Jorge, Pedro Mai-rata, Mingo, Miguel Ángel, Pa-blo de Barros (Roberto, 30’), Campano (Walter Fernández, 71’), Fernando Morán, Álex Cruz i José Mari (Rubén Na-varro, 46’).Real Unión. Jauregui, Gurrut-xaga, Gerlo (Goikoetxea, 61’), Lacruz, Sanz, Salcedo, Quero (Rubén Durán, 70’), Gorka Brit (Markel, 75’), Eneko Romo, Descarga i Juan Domínguez.Gols. 1-0, Pedro Mairata (34); 1-1, Descarga (60’); 1-2, Rubén Durán (72’).Àrbitre. Lizondo Cortés. Va mostrar targeta groga als lo-cals a Fernando Morán i Pedro Mairata; i als visitants Salcedo i Juan Domínguez.Incidències. El Nou Estadi va acollir 2.129 espectadors. Abans de començar el partit, es va guardar un minut de si-lenci per la mort de Ramon Ca-talà.

Page 14: 04 maig 2010

14 - diarimés 04/05/10ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl Gimnàstic continua tre-ballant en la confecció de la plantilla de la propera tem-porada. Després del fitxatge de Fernando Seoane, cen-trecampista procedent del Lugo, la direcció esportiva grana té força clar quins jugadors vol que siguin els protagonistes la temporada 2010-11. En aquest sentit, a banda dels fitxatges que té lligats el Nàstic i que sorti-ran a la llum properament, també cal tenir en compte que més de la meitat de ju-gadors de la plantilla aca-ben contracte.

Alguns d’aquests comp-ten per a la propera tempo-rada, però la majoria, no. Hi ha altres casos que comp-tarien sempre que accep-tessin rebaixar sensible-ment la seva fitxa, ja que el Nàstic no podrà assumir els sous que s’han anat pagant en les darreres tempora-des. José Mari i Campano, dos jugadors amb cartell a Segona Divisió, i un clar exemple d’aquest cas, dos jugadors que encapçalen aquest Nàstic però que, probablement, no continu-aran en el club tarragoní la propera temporada. Per aquest motiu, el Recreati-vo de Huelva s’ha interessat en els seus serveis, segons avançava Huelva Informa-ción.

Tornar a PrimeraEl degà vol tornar a la Pri-mera Divisió el més aviat possible i, ja que aquesta temporada li serà impossi-ble, ho vol intentar el pro-per curs. I és que la direc-

ció esportiva del conjunt andalús ha pensat en els dos jugadors per formar un equip temible que acabi en-tre els tres primers classifi-cats la 2010-11. Els dos ju-gadors veurien amb bons ulls fitxar pel Recreativo, ja que tornarien a terres an-daluses després de la seva aventura tarragonina. En el cas Campano, que com-plirà la quarta tempora-da amb el Nàstic, l’interès del Recreativo no és nou.

En les darreres tempora-des, l’equip ja havia inten-tat fer-se amb els seus ser-veis, però el jugador, agraït amb el conjunt tarragoní, sempre havia deixat el seu futur en mans de l’entitat, que sempre havia apostat per ell. Això no vol dir que la direcció esportiva grana no compti amb el jugador, però ja es preveu que l’ofer-ta de renovació que li rea-litzarà serà a la baixa i que l’andalús intentarà buscar

altres reptes.José Mari, que quan ar-

ribi el 30 de juny haurà ju-gat una temporada i mitja a Can Nàstic, és un cas ben diferent. El jugador va ar-ribar, en part, gràcies a la gran amistat que l’unia a Quique Latasa, segon en-trenador de l’era César Fer-rando. L’acomiadament de l’anterior equip tècnic i la impossibilitat per part del Nàstic per oferir-li un con-tracte semblant a l’actu-al obren completament les portes al davanter que, des de l’arribada de Luis Cé-sar a la banqueta grana, ha mostrat la seva millor ver-sió.

FUTBOL

Ambdós acaben contracte el 30 de juny i tenen dues de les fitxes més elevades

El Recreativo s’interessa en els fitxatges de José Mari i Campano

Campano i José Mari podrien jugar al Recreativo la propera temporada.

OLÍVIA MOLET

El degà ja s’havia interessat en el fitxatge de Campano en anteriors ocasions

El Nàstic no podrà mantenir-li la fitxa a José Mari i l’andalús té peu i mig fora del club

BÀSQUET

Dani Rodríguez: «Esperem guanyar el tercer partit aviat»

VICENTE M. IZQUIERDODani Rodríguez està sent un dels millors jugadors del Servindustria Tarra-gona 2017 en aquesta eli-minatòria de permanèn-cia davant el CB Cornellà. El jugador, que precisa-ment va néixer a la ciutat barcelonina, es mostra confiat davant la possi-bilitat de tancar l’elimi-natòria com a visitant en una de les dues oportuni-tats que li dóna el format actual.

«Tenim aquesta idea, volem aconseguir-ho el més aviat possible, però sabem que serà molt complicat i més encara a la seva pista. La nostra in-tenció és anar a guanyar dimecres, perquè com més aviat ho fem, millor», diu. Demà, a partir de dos quarts de nou del vespre, i en cas de victòria local, els tarragonins tindran una nova oportunitat di-vendres a les nou del ves-pre. «Tot seguirà la matei-xa línia, intentarem fins i tot millorar el que hem fet aquí, perquè jugant allà serà molt més complicat», explica el jugador.

Dani té una mitjana de vint punts en aquest play-out, amb un extra-ordinari 60% en llança-ments de camp, a més de 2.6 rebots i 3 assistèn-cies per partit. En aquest sentit, el jugador assegu-ra que «em sento còmode ara, estic bé de forma, i a més de cara a cistella es-tic fi, però el que impor-ta és sumar per ajudar l’equip». L’eliminatòria ha estat molt dura des del

principi, amb un joc molt físic en ambdós costats de la pista, i on els grans avantatges en el marca-dor dels tercers quarts dels tarragonins mai han desmotivat als pupils de Txema Solsona que van reaccionar fins igualar els finals de partit. «Han es-tat dos partits semblants, travats, amb moltes atu-rades, on hem sabut pa-tir davant els parcials im-portants que ells ens han aconseguit fer, sabent-los aguantar. Sabíem que se-ria així», declara el juga-dor.

Suport totalEl club ha potenciat aquesta setmana la idea, com va succeir durant la final four de l’any passat a Fuenlabrada. Tots aquells que ho desitgin podran viatjar amb l’equip a Cor-nellà, de forma totalment gratuïta. Els aficionats i socis del club que vulguin viatjar a Cornellà i veu-re el partit, ho podran fer de forma completament gratuïta. Per aconseguir aquesta promoció, els in-teressats poden dirigir-se a les oficines del club, ubi-cades en el número 39 del carrer Smith o bé trucant a les mateixes oficines. L’autobús de la perma-nència sortirà del Serra-llo a les sis de la tarda. En aquest sentit, Dani Ro-dríguez va destacar que «l’experiència de l’any passat va ser molt bonica i volem que els aficionats ens donin el seu suport en aquests moments tan im-portants».

Autobús gratuït per anar a Cornellà

Page 15: 04 maig 2010

diarimés - 1504/05/10 ESPORTS

Juan Antonio de la Fuente de VenaViudo de Nicolasa González Martín

Ha fallecido cristianamente a la edad de 82 años

(E.P.D.)

Sus afligidos: hijos Pilar, Luís Miguel, Rosa Mercedes y María Teresa, hijos políticos Juan, Juani y Antonio, nietos Luís Miguel, Juan José, María del Henar, Daniel, Javier, Antonio y Paula, hermanos y demás familia, al comunicar a sus amigos tan sensible pérdida, les ruegan una oración por su alma y la asistencia al entierro y misa de cuerpo

presente que tendrá lugar mañana miércoles dia 5, a las 12:00 horas, en la capilla del tanatorio, agradeciéndole su asistencia de todo corazón.

Domicilio mortuorio: Tanatorio Municipal de Tarragona

Tarragona, 4 de mayo de 2010

Tarragona. José Sorribes Salvadó Ha mort a l’edat de 77 anys. El seu fu-neral se celebrarà avui, a dos quarts de deu del matí, a l’es-glésia de Sant Fructuós.

Reus. Jaume Juan Magriñà Ha mort a l’edat de 76 anys. El funeral se celebrarà avui a les dotze del migdia a la Prioral de Sant Pere.

DEFUNCIONS

PÀDEL

El Club de Tennis Tarragona va tornar a organitzar el Torneig Gran Slam de pàdel, en el qual es van aplegar un gran nombre de parelles, dividides en diferents ca-tegories. Les finals van ser molt igualades i, en la mas-culina, Bainad i Company van superar, per un ajustat 7-6, 3-6 i 6-3 la parella formada per Casadesús i San-martí. Pel que fa a les fèmines, Rivas-Corrales van vèn-cer Ferrari-Cano en l’enfrontament final. REDACCIÓ

Bainad-Company i Rivas Corrales, campions

CEDIDAMUNTANYISME

El Club Alpí K2 de Tarragona va realitzar una sortida pels Ports d’Alfara de Carles. Divuit socis de l’entitat van gaudir d’una part de l’extraordinari Parc Natural dels Ports, per la Vall de Toscar. La diada va deixar un bon record de les Ter-res de l’Ebre en gaudir de les muntanyes del Baix Ebre i la Terra Alta, que superen els 900 metres de desnivell acumu-lat de pujada. El grup va ser PEL president del Club Alpí K2, Pau Salas. REDACCIÓ

El Club Alpí K2, pels Ports d’Alfara de Carles

CEDIDA

Page 16: 04 maig 2010

16 - diarimés 04/05/10BELLESA

Preparat per a l’estiu:operació biquini

Centres reComanats

Cel·lulitis, flacciditat, volum, pes... Tractaments personalitzats a l’abast de tots i totes a Depil.Innova

És ara el moment de comen-çar a realitzar tractaments corporals que ens facin sen-tir millor aquest estiu. El cos es destapa i volem lluir-lo en tota la seva esplendor.

Durant l’hivern a Depil.Innova han fet molts tracta-ments corporals i aquests han estat alguns dels resul-tats:

- Pèrdua de pes- Pèrdua de centímetres- Menys inflor- Han ensenyat a men-

jar millor amb les pautes ali-mentàries

- Resultats molt impor-tants amb la cel·lulitis

- Millora de la flacciditatA Depil.Innova treba-

llen amb diferent aparells i cosmètica per combatre aquests problemes que tant preocupen. Aquests són al-guns dels tractaments estè-tics que ens permeten lluir una millor figura:

Radiofreqüència: Lluita

contra un gran nombre de problemes estètics i és molt valorada pels seus grans re-sultats en el tractament de la flacciditat, tant en corpo-ral com a facial.

Dermosucció: És un tractament per combatre la cel·lulitis i millorar la condi-ció de la pell. Aquest és un dels més moderns tracta-ments que s’utilitza contra la cel·lulitis, millorant la textura de la pell gairebé des de la primera sessió i una ràpida reducció del volum. Propor-ciona resultats que sorpre-nen per la seva efectivitat.

Termoestimulació: És una teràpia molt adequada per a problemes de control de pes, cel·lulitis localitzada o difusa, trastorns circula-toris, flacciditat, tractament post-part...

Pressoteràpia: Resol la incomoda i tan habitual re-tenció de líquids, els tras-torns circulatoris i varico-

sos, la cel·lulitis... Ideal per cames cansades.

Manta de sudació: Per a l’eliminació de toxines i lí-quids retinguts.

Fangs marins: Per eli-minar toxines, reduir cel-lulitis... Tenen infinitat de beneficis gràcies a la seva ri-quesa en minerals i oligoele-ments. Són, a més, una gran teràpia de relaxació.

Algues: Amb propietats desintoxicants, remineralit-zants, aprimadores i reduc-tores.

Aromateràpia: Útil en tractaments estètics i per millorar l’estat d’ànim.

abonamentsA Depil.Innova han realitzat abonaments molt assequi-bles perquè tots i totes pu-guin lluir perfectes. A més amb aquests abonaments us donaran consells nutrici-onals molt útils en el vostre dia a dia.

Ves a veure’ls i et faran un diagnòstic gratuït sobre quin és el tractament que millor et pot funcionar. (Veu-re anunci en aquestes pàgi-nes).

A més Depil.Innova vol destacar dos dels seus trac-

taments estrella:– Fotodepilació: Promocions: Aixelles: 20

euros. Engonals: 20 euros. Engonals i Aixelles a 30 eu-ros. (Primera sessió)

- Radiofreqüència facial:Resultats des de la pri-

mera sessió (arrugues, flac-ciditat, manca de lluminosi-tat...) El tractament ideal per a mares, sogres, núvies... ara que arriben casaments, comunions i celebracions. Pregunta pels abonaments promocionals: sessió des d’1 euro/minut.

Informa-te’n sense com-promís:

- Carrer Jaume I, núm. 15 (lateral Plaça Toros). Tar-ragona. 977 25 36 27

-Avda. Ramon d´Olzina 40-42. (a la perruqueria Sbit-la). Vila-seca. 609 71 83 83.

Amb l’estiu el cos es ‘destapa’ i és el moment de lluir-lo en tot el seu esplendor.

CEDIDA

Disposen d’una gran quantitat de propostes per acon-seguir afrontar l’ar-ribada de l’estiu.

Hi ha abonaments per als tractaments de fotodepilació i el de radiofreqüència facial.

Page 17: 04 maig 2010

diarimés - 1704/05/10 BELLESA

Estètica professional al teu abastCENTRES RECOMANATS

El Centre d’Estètica Feli, situat a Sant Pere i Sant Pau, ofereix tractaments estètics amb la tecnologia més capdavantera per millorar l’aspecte de la pell i modular la figura

Des de temps immemorials la societat s’ha caracterit-zat per la cura estètica de la pell; la tendència actual exi-geix una pell clara, radiant i impecable, neta de taques, pèls i grans. A Estètica Feli aposten per Ellipse, la tec-nologia més capdavantera, efectiva i segura per tractar i solucionar aquestes peti-tes imperfeccions.

Els sistemes Ellipse uti-litzen tecnologia de la llum polzada intensa doblement filtrada I2PL), combinant el Pols Quadrat i el Mode de Filtració Dual que asseguren uns resultats de tractament satisfactoris, tot minimit-zant el risc d’efectes adver-sos.

Els tractaments Ellipse són líders en eliminació de taques (pigues, lentígens solars i senils), millora de la qualitat de la pell i eliminació permanent de pèl no desit-jat. Amb el tractament de fo-torejoveniment d’Ellipse és possible tractar la pell per-judicada pel sol en diferents

zones corporals com la cara, el coll, l’escot i el dors de les mans. S’estimula la producció de col·lagen, es millora la textura de la pell i es disminueix la mida dels porus. Amb el tractament, a més a més, s’incremen-ta la lluminositat de la pell i

s’iguala el to tot aconseguint una pell més radiant.

El tractament de fotode-pilació elimina permanent-ment el pèl de qualsevol ti-pus i gruix de pell. Actua de forma ràpida i segura, a més elimina la fol·liculitis i millora la textura de la pell en tan

sols 4 o 6 sessions.Els resultats dels tracta-

ments Ellipse estan clínica-ment provats i revistats per estudis que demostren que Ellipse té un dels percentat-ges més elevats en elimina-ció de pèl i en efectivitat de tractament de fotorejoveni-ment. La seguretat i la qua-litat estan assegurades per la marca estàndard de la CE (0541) i per tests clònics i tècnics com la ISO 9001, la ISO 13485 la UL 60601 i la QMI. Lluir una pell clara, im-pecable i radiant és un desig fet realitat gràcies al siste-ma Ellipse I2PL.

Cavitació El Centre d’Estètica Feli dis-posa del sistema Medcon-tour, un sistema de cavitació focalitzada que aprofita l’ac-ció combinada d’ultrasons de baixa freqüència per apro-fundir i concentrar-se en les acumulacions greixosos. Es tracta d’un sistema segur i efectiu contra la cel·lulitis i l’adipositat localitzada.

Les imperfeccions de la pell es poden corregir al Centre Feli.

CEDIDA

Page 18: 04 maig 2010

18 - diarimés 04/05/10OPINIÓ La secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDirector d’Art:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Victoria Castillo, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Carme López. Tancament: Mario Ló-pez. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïssa Estivill, 16. baixos.432020 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Un retorn a primera pla-na de problemes relaci-onats amb la immigra-

ció. Badalona, Vic, Salt, Pozuelo, ... Observo en aquest rebrot que un debat que resulta complex és simplifica en excés i es traspas-sen fronteres que haurien de re-sultar infranquejables i és barre-gen situacions ficant-les totes en el mateix sac. I no es tracta de te-nir un discurs políticament cor-recte, cal ser clars davant el ciu-tadà, però no és el mateix, per exemple, la simple criminalitza-ció del col·lectiu romanès d’èt-nia gitana que contenia el fulle-tó del Partit Popular a Badalona, que el problema de l’empadrona-ment a Vic, Ajuntament que tre-balla com la gran majoria, el de Badalona també, per l’acollida i la integració del col·lectiu immi-grant que està residint legalment al nostre país des de fa temps. Els ajuntaments necessiten recur-sos, per això és una notícia nefas-

ta les retallades pressupostàries de Madrid per a treballar amb la immigració, i més en un entorn econòmic com l’actual, i per con-tra, com a bona nova cal donar la benvinguda a la Llei d’acollida de persones immigrades aprovada aquesta setmana pel Parlament català. Cal posar en valor l’esforç d’integració dels propis immi-grants, però cal fer complir tam-bé la legalitat vigent d’una forma estricte, i treballar per assolir una cohesió social, una cohesió naci-

onal, cal reorientar tot allò que s’ha fet malament aquests anys en les polítiques migratòries. No s’ha d’amagar que la immigració, i en particular la il·legal, segueix essent un dels principals proble-mes que detecta qualsevol ciu-tadà que és interrogat sobre les qüestions que més l’inquieten, i per això cal reclamar una millor aplicació de la Llei d’estrangeria. I és en aquest sentit que no entenc la tossuderia de la permissivitat a les situacions d’il·legalitat que sembla apliquen les autoritats es-panyoles, i si la legislació sobre estrangeria s’ha modificat cons-tantment al llarg de la darrera dècada; segurament caldria qua-lificar, com a mínim, d’erràtica, l’aplicació de la mateixa. Resulta indubtable, que d’acord, amb la directiva 2008/115/CE, els Estats membres estan obligats a expe-dir una decisió de retorn contra qualsevol persona que es trobi en situació irregular en el seu terri-

tori. Per tant, l’Administració, un cop té coneixement de la presèn-cia d’una persona en situació il-legal, ha de prendre mesures per iniciar el procediment d’expulsió; doncs l’alternativa, que és la de concedir-li el dret de residència, treball... contradiria la llei d’es-trangeria vigent. Ep!, i que cons-

ti que això no va en contra, ni en detriment que qualsevol persona en situació legal o no, mentre res-ti a Catalunya, o a Espanya, pugui rebre atenció sanitària, educati-va, o tots aquells serveis públics que cal considerar essencials. El debat polític de la realitat dels im-migrants, ho veiem aquests dies, genera amb facilitat desqualifica-cions entre les forces polítiques,

mal exemple, dels uns i altres, massa demagògica per separar bons i dolents, la cridòria, resul-ta una sortida senzilla per part d’aquells que no tenen altres ar-guments, que els papers per a tots per una banda, o l’expulsió. No ajudem doncs, tampoc des dels partits, a construir aquest cul-

tura de cohesió social tan neces-sària. Les posicions s’extremen així que passen les setmanes, el xoc de postures vénen a més ali-mentades per plataformes a les que hauríem d’eradicar del nostre imaginari polític i m’atreviria a dir que públic doncs la xenofòbia va en contra de la necessitat ur-gent d’omplir espais de contingut constructiu i de convivència.

TRIBUNA

«Cal treballar en positiu, posar en valor l’esforç d’integració dels propis immigrants, però cal fer complir la legalitat»

Futlletons, mocadors, empadronaments... Immigració

CARLES SALA ROCADiputat al Parlament de Catalunya «El debat polític de la

realitat dels immigrants, genera amb massa facilitat desqualificacions»

Seguim recuperant la memòria

El passat dilluns vam presen-tar el projecte guanyador de l’adequació del Camí de

l’Oliva, una escultura realitza-da per la Lara Heredia i el Miguel Martinena que dignificarà l’espai i recordarà els centenars d’afu-sellats durant la Guerra Civil i la dictadura a Tarragona. Un acte més de la recuperació de la me-mòria històrica e la ciutat, una de les prioritats i compromís electo-ral d’ERC. L’escultura, que ja serà una realitat a principis de l’any que ve, consta d’un mur d’acer amb tantes perforacions com afusellats va haver-hi al Camí de l’Oliva, més de 600. En aquest sen-tit, el mur comptarà amb una ci-

tat de Manuel de Pedrolo: “Con-vé no oblidar les realitats que no sabem”. Perquè és bàsic recordar el nostre passat, tenir constància de tots aquells que van perdre la

vida per defensar les llibertats in-dividuals i col·lectives. No hem de passar pàgina i oblidar una etapa de la nostra història que, tot i ser funesta, ha de servir per retre ho-menatge a centenars de ciutadans anònims que van defensar fins al final la democràcia. En això con-sisteix la memòria històrica, en reparar la injustícia que es va pro-duir fa anys i que van ser víctimes de la ferotge repressió. Cal, però, que sigui un procés global, que serveixi de debò per conèixer el nostre passat més proper, entès com un dret i un valor no només per al present, sinó també per al futur. L’escultura que ocuparà un espai al Camí de l’Oliva a de-

terminar, serà un clar homenatge a la vida de les persones que van morir en aquest espai. En aquest sentit, brollarà aigua de l’escultu-ra com a símbol de la vida, en un projecte complet i que s’integra de manera perfecte amb el camí. Un acte més de recuperació de la memòria històrica, que se suma a la dignificació de la fossa comuna i la presó de Pilats. I encara resten moltes coses per fer i que farem, com ara la definició d’un itinera-ri d’espais de la memòria històri-ca de Tarragona que a més a més dels esmentats es complementa-rà amb la recuperació dels refu-gis antiaeris de Casa Canals i la dignificació del Camí de l’Oliva,

que esperem que ja siguin visibles en un any. Tarragona recupera la seva memòria com a procés glo-bal, més enllà d’oportunismes i amb una estratègia definida. Des d’ERC ja vam anunciar abans de les passades eleccions que aquest havia de ser un objectiu a mig ter-mini. Avui dia la ciutat s’ha con-vertit en un referent en la recupe-ració de la memòria històrica. I ho ha fet sense estridències, més en-llà de protagonistes i amb un ob-jectiu clar: evidenciar la injustícia i la repressió franquista i recordar tots aquells que no van morir amb el cap cot. Perquè, avui més que mai, no podem oblidar tot allò que no sabem.

ROSA ROSSELLTinent d’alcalde de Patrimoni de Tarragona

EDITORIAL

Malauradament, amb excessiva freqüència hem de sentir que els advocats apel-

len a problemes mentals per intentar rebaixar les penes dels seus clients o, fins i

tot, evitar la presó. És una pràctica habitual, fins i tot es podria de qualificar de

recurs acceptat dins de la professió que no dubten que sigui real en molts casos, i

de què només destaquem el seu ús continuat. Habitual és també l’argument de la

mala memòria, l’alienació mental transitòria entre els acusats, especialment en

crims de sang. Aquests mateixos arguments es tornaven a sentir ahir a l’Audièn-

cia de Tarragona on es jutjava el presumpte acusat d’haver mort a ganivetades,

una dona, Sanae Haddadi, el 13 de març del 2008, al costat del Mercat Central de

Tarragona i on aquest sentenciava que estimava tant la víctima que si no es casa-

va amb ell no es casava amb ningú, com si fos legítim dir fer aquest tipus d’afir-

macions o demostrar aquest sentiment malaltís de possessió impunement.

Una pràctica habitual

Page 19: 04 maig 2010

diarimés - 1904/05/10 CLASSIFICATSeuros NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Vila-seca (aV. R. D’Olzina, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala menjador amb balcó, cuina, 2 banys,, calefacció, moblat, exterior, pàrquing opc., 170.000 euros NOU HÀ-BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

el MORell- c/ Jacint Ver-daguer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Pre-cio: 246.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

ReUs. Pis De 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascen-sor, 120.000 euros.Tel. 977 32.13.03

la canOnJa- aV. FlORiDa 1ª planta, piso 60 m2, 2 habita-ciones, baño, co cina-comedor, nuevo a estrenar, parking in-cluido. Precio: 124.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

la secUita- ctRa. taR-RagOna, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 te-rrazas y dos balcones, garaje privado, próximo a la esta-ción del AVE. Precio: 275.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

De PaRticUlaR a PaR-ticUlaR, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Ur-banització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

MOntbRió. ReF. 595. Pis semi-nou. 80 m2 utils. Anti-guitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Pisicina comunitaria. Pàrquing. Molt lluminós. Preu 156.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

PROMOció ObRa nOVa a RIUDOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habi-tacions. Plantes baixes amb jar-dí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatitza-ció per conductes. Jardí, pisci-na comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros.Tel. 977 81.40.10

la secUita. ObRa nUeVa. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

m., garatge i barbacoa. Tel. 689.906.650

teRRenO en salOU, ctRa. De la costa, para edificar edi-ficio plurifamiliar de 12 vivien-das. T.977.25.09.93.

VilallOnga Del caMP, OPORtUniDaD por trasla-do, vendo piso por hipoteca pendiente, piso con 2 habita-ciones, cocina independien-te, 2 baños, soleado, amplia terraza, parking y trastero. Edificio de reciente construc-ción. Hipoteca de 155.000 euros.T.977.25.09.93.

salOU, zOna PUeblO te-RRenO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar pre-cio. T. 977.25.09.93.

la canOnJa, PisO sUPeR económico e impecable! Con 4 habitaciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina independien-te, galería, soleado. OPOR-TUNIDAD. 130.000 euros. 977.25.09.93

salOU, zOna estiVal, te-RRenO urbanizado para cons-trucción de una casa. Unos 500 m2. Precio 180.000 euros .T.977.25.09.93.

RiUDOMs. UltiMs PisOs PROMOció OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí. Piscina co-munitària i zona de jocs. Pàr-quing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

MaRçà, casa xanFRane-Ra De poble molt ben situa-da, sala menjador, cuina, 3 dorms., 2 banys, estudi amb terrassa, garatge i traster, al costat de la piscina municipal, calefacció, exterior, assoleiada , bones vistes, 150.000 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

baix caMP. casa De poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

la canOnJa, Pis s-nOU de 2 dorms., sala menjador, gran terrassa de 100 m2 amb pergola i barbacoa, cuina ame-ricana amb vitro., bany com-plert , bomba aire fred i calent , exterior i assoleiat, 125.000

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

PReciOsa casa a taRRa-gOna, vistes panoràmiques, 80 m2 habitatge, 400 m2 jardí amb piscina. Raó: 618.036.575

bOnitO PisO nUeVO a estrenar, busca comprador para vivir en la mejor zona de Bonavista. Edificio “Rambla Bella” Pisos de 2 habitaciones con trastero. Desde 130.000 EUROS. Tel. 977543846.www.promobase.es.

taRRagOna - l´albaDa Pis semi-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb galeria ,s-menjador amb balcons, a/a, exterior assoleiat, ascen-sor, parquing inclós. 178.000 euros. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

tORRes ROMa tgn. Pis 125 m2 + pk. 16 m2, 3 hab. + suite, terrassa, galeria, piscina i jardins. 450.000 euros. Tel. 636.954.458

san PeDRO Y san PABLO, vi-vienda ideal e impecable en C/ Violant d’Hungría, formidables vistas, bien orientada, muy soleado, 3 habitaciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina, ga-lería, gran terraza, amplia plaza de parking, zona comunitaria con zona infantil, zona ver-de alrededor. 210.000 euros. T.977.25.09.93 o 609.44.22.39.

taRRagOna. VenDO PisO De particular a particular, NO AGENCIAS. 90 m2, zona del Puerto. Amplio, exterior, 2ª planta sin ascensor, calefac-ción y trastero. 108.000 euros. Tel: 650.009.738

chalet en el centRO de Tarragona ciudad. Dos plan-tas, bodeguilla rústica y jar-dín. Aceptamos piso a cuenta como forma de pago. Tfno: 977 22 66 52 Web: www.promysa.com

c/ MenDez nUñez, Pis de 3 dorm., 1 bany, s/ menjador , cuina office, armaris encas-tats, terrassa, a/a, ascensor. 225.000 euros. NOU HÀ BI-TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

c/ gRaVina, estUDi s/ nou, 1 dorm., 1 bany complert, s- menjador cuina americana amb vitro, armaris encastats , a/a. 100.000 euros. NOU HÀ-BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

tORReFORta , bOnitO PisO de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. To-talmente reformado. Tel. 615. 891. 932

tORRes ROMa en taRRa-gOna, amplio piso impeca-ble, de 4 habitaciones, 2 ba-

ños, bien orientado. 400.000 euros .T.977.25.09.93.

c/sMith, taRRagOna, 2 habitaciOnes y dos baños, salón independiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visí-telo. Tel. 977 24 44 66.

iDeal gente JOVen, DisPO-neMOs de viviendas econó-micas para comprar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavis-ta. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

tORReFORta ensanche, ViVienDa en venta, impe-cable, con 4 habitaciones, 2 baños completos, esquinera, delante de amplio parque, muy decorada, reformada, lista para entrar a vivir, sin nin-gún tipo de reforma. 210.000 euros. T.977.25.09.93.

sant PeRe i sant Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

sant PeRe i sant Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui-pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

VenDO PisO céntRicO, De 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre-cio negociable.

Altres poblacions

en la PineDa, eDiFiciO singular, vistas al mar, golf y Aquopolis. Aprovéchate del valor añadido que está tenien-do la zona. Inmejorable sitio para vivir todo el año, pisos de 2 habitaciones. Desde 215.000 euros. Tel. 660520772.www.pinedagreen.es

la PineDa, aPaRtaMentO De 1 habitación, bien con-servado y seminuevo, muy cerca de la playa, vistas late-rales al mar, amplia terraza, zona comunitaria con piscina, muy soleado. 130.000 euros. Tel.609442239

a 8 KM. De Valls finca de 5.000 m., dos cases grans, piscina, un menjador de 40

Vila-seca. PisO De 3 dormi-torios, co ci na in de pen di ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings

naU en VenDa RiUDOMs. Superficie 520 m2. Nau apa-rador. Parket. Oficines. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comunicat. Facilitat apar-cament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

Plaza De PaRKing. zOna Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

VenDa PaRKing c/ beR-tRan de Castellet de Reus. 21.000 euros Telef.: 609 779 668

VenDO PaRKing zOna Plaza Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/me-diano. Tel.: 696.863.847

• Lloguer

Tarragona

c/ eiVissa, s/n, 2 dorm. 2 banys, armaris encastats, s-menjador amb terrassa, par-ket, cuina amb vitro, exterior, a/a i com., incl. 520 euros /mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

taRRagOna centRe ciU-tat Pis nou de 100 m² exte-rior 3 dormitoris (2 dobles), 2 banys complerts, menjador, cuina, aire condicionat amb bomba de calor edificio em-blemàtic, proper a l’estació de tren. Tel. 977 24 00 71 / 659 52 04 50

c/ sMith, Pis s-nOU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina americana amb vitro., bany complert, amoblat, comun. incl., 520 euros. /mes NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

c/PeRe MaRtell 62, De tres habitaciones (una con suite) bomba de frío y calor, parquet, cocina independiente. Parking incluido. Tel.: 977.242.160

c/aPODaca, Una habita-ción, tOtalMente refor-mado, calefacción, excelentes acabados. Ascensor. Tel.: 977.242.160

c/FeliP PeDRell, PisOs De 2 habitaciones, 1 baños, calefacción, cocina indepen-diente. Posibilidad de parking en el mismo edificio. Tel.: 977.242.160

c/Unió 14, PisO De 2 habita-ciones. Calefacción, gran salón comedor. Finca rehabilitada. Ascensor. Tel.: 977.242.160

c/PaRe PalaU esqUina cOn Rambla Nova, 3 ha-bitaciones, 2 baños, cocina independiente. Radiadores electricos, bomba frío y calor, amueblado Posibilidad de par-king en el mismo edificio. Tel.: 977.242.160

c/Unió, 4 habitaciOnes, 2 baños, cocina independien-te, calefacción, amplio salón comedor. Finca rehabilitada junto a Rambla Nova. Tel.: 977.242.160

alqUileR De aPaRtaMentO De obra nueva, vistas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

MOntbRió Del caMP, s-nOU de 3 dorms., sala menja-dor amb balcó ,armaris encas-tats, cuina amb vitro, 2 banys , a/a, moblat i assolellat . Com. incl. 550 euros /mes. Amb par-quing i traster. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

PisO en ReUs zOna La Pasto-reta, 500 euros/mes, amuebla-do, 4 habitaciones, seminuevo. Tel. 977 31.52.13

caMbRils, c/anselM cla-Vé, Pis reformat de 3 dorm., s- menjador amb balco, cuina office amb galeria i electros., 2 banys, armaris encastats, a/a , ascensor, com. inclosa., asso-leiat, opcció mobles, 580 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

ReUs. alqUilO estUDiO céntRicO, amueblado 400 euros + nómina, fianza una mensualidad. Tel: 639.375.753

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

bUscO Plaça De PaR-King zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.

COM (buscar chalets la Pobla)

Tel: 977.84.28.21

REUS. ZONA PAISSOS CATALANS.

URGUEIX VENDRE ATIC TOTALMENT

REFORMAT DE 60M2, CUINA INDEPENDENT,

2 HAB.,1 BANY, MENJADOR

AMB SORTIDA A TERRASSA DE 25M2.

PREU: 129.500€ TEL.615.620.161

URBANIZACION LA MORA.

Magnifica parcela en venta de superficie 605 m2 para la construcción de un chalet.

tel: 659.448.968

TORREDEMBARRAVENTA ó ALQUILER

Local céntrico 105 m2.Tel: 610.218.975

Page 20: 04 maig 2010

20 - diarimés 04/05/10CLASSIFICATSREUS ES LLOGUEN PLACES DE PARQUING al Carrer Batán (al costat del Cinema Palace). Tel: 609.782.432

SE ALqUiLA LOCAL 180 m. muy céntrico. Plaza Corsini -Tarragona-. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

SE ALqUiLA LOCAL dE 130 m., cerca mercado central. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

TARRAGONA. SE ALqUiLA LOCAL de 300 m., completa-mente instalado (fuerza gas aire acondicionado). Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

SE ALqUiLA LOCAL A 7 m., del centro Rambla Nova, 180 m. Tel. 977 23.30.11 / 649.891.946

BUSCO ALmACéN, GA-RAjE O nave en alquiler para autocaravana. Manolo 609.300.890

TREBALL

ACTividAd ExTRA. TRABA-jOS CASEROS. Confeccione: bolígrafos, mecheros, llaveros, barcos. 902.011.496

SE NECESiTA dEPENdiENTA CON experiencia de modista, Rambla Nova 23-Tarragona. Tel. 977 23.69.20

EmPRESA LídER AL SEC-TOR del moble precisa

dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista

SE NECESiTA EmPLEAdA dE hogar de lunes a viernes, o fija a dormir. Salario, pagas , contrato de trabajo, SS y va-caciones. Interesados llamar de 10 a 13 al 663.730.446 en Tarragona y 660.296.862 en Reus para concertar entrevista.

SEñOR SE OfRECE PARA todo tipo de trabajos: ayu-dante de cocina, limpieza cristales ó comunidades, etc. Incorporación inmediata. Tel: 697.825.777

diSTRiBUidOR ORANGE PRECiSA PERSONAL. Tel. 652.607.115

SEñORA ESPAñOLA BUSCA TRABAjO como cuidadora, ayudante de cocina, plancha, escuelas, dependienta. Refe-rencias. Tel. 600.430.583

EmPRESA LídER AL SECTOR del moble necessita reparti-dor/muntador de mobles amb

experiència. Amb vehicle pro-pi per accedir al lloc de treball. Incorporació immediata. Inte-ressats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores.

OPORTUNidAd. OfRECE-mOS fRANqUiCiA. NEGO-CiO telecomunicaciones. Míni-ma inversión. Tel: 656.692.848

ORdENAdORES. SE REPA-RAN A domicilio. Se vende Pentium III y IV a 120 y 180 euros. Tel. 671.742.145

AMISTAT

ARA-viU CENTRO dE AmiS-TAd. Parejas y cenas. Tel. 977 24.38.70 - 630.432.999

BUSCO mUjER dE 48 a 53 años, que sea atractiva. Yo de 53 y de buen ver para lo que surja, Carlos. Tel. 977 63.06.13 / 686.404.680

REFORMES LLAR

ALBAñiLERiA. REALizAmOS TOdA CLASE de trabajos. Presupuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54. 12.34 - 609.240.935

ES fAN TREBALLS dE ferre-teria, portes, reixes, etc. Tel. 676.533.579 / 679.340.618

REfORmAS iNTEGRALES dEL hOGAR y reparacio-nes: al ba ñilería, fon tane ría,

gas, e lec tri ci dad, car pintería y pintura. Pre su puesto sin com pro miso y dis po nibilidad de ma teriales. RAFA. Tel.: 670.752.974

PiNTURAS COBO PiNTURA EN GENERAL, particulares, comunidades, presupuesto sin compromiso. Tel. 669.161.419

SE OfRECE PALETA PARA hacer reformas en gene-ral. Económico y serio. Tel. 615.891.932

REfORmAS BAñO, COCiNA, vENTANAS, mosquiteras, tol-dos, persianas con y sin motor. PRECIOS DE CRISIS. Jose. Tel: 667.242.199

SE hACEN REPARACiONES dE electricidad y fontane-ría. Precios económicos.Tel. 696.093.651

COMPRES

PRUdix COmPRO ORO jO-yAS usa das, mEjOR PRECiO, PAGAmOS AL iNSTAN-TE. O’Do nell, 25 junto PA-SEO PRIM- RE US. Tel. 977 32.82.24. EN BENviNGUT SOCiAS Nº 32 (EL TANCAT) EL vENdRELL (TARRAGO-NA).977.18.15.15

diNERO AL iNSTANTE. COmPRA DE ORO Y JOYAS MC. Máxima tasación. Raval Martí Folguera, 27. Reus. Tel.: 977.32.17.27. TAR RA GONA, C/ CAPUTXINS, 28.

COmPRA dE ORO máximA cotización, rescate de póliza de empeño Monte de Piedad MC oro, Plaça Pastoreta nº 2 - REUS. Parking gratuito. Tel. 977 33.33.10

TAROT

TAROT ARiSAm. TE ACLA-RA tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di nero. Tel. 806.40.11.38

mARíA vidENTE TAROTiSTA EN REUS (Zona Paseo Prim). También consulta en Salou. Solución todo tipo de proble-

mas, colaboración en radio. Tel. 977 32.66.59

vidENTE AfRiCANO – PROfESOR mAdiU. Solu-ciona cualquier problema: amor, dinero, trabajo, mal de ojo, negocio, impotencia sexual. Protección contra enemigos. Recuperación de pareja.¡¡RESULTADOS Y EFI-CACIA EN UNA SEMANA!! Tel: 617.707.951 -977/ 31.27.54

LA BRUjiTA hEChiCERA ¡NACí para ayudarte! Videncia, Tarot, Péndulo. Aciertos garan-tizados. 806 516 508 Aclara tus dudas. ¡Llámame! Te atenderé personalmente 24h. Mayores de 18 años

ALTRES

ORAmOS POR Ti. jESUCRiS-TO puede sanar enfermeda-des, dar trabajo, solucionar problemas. [email protected] Tel. 655.311.037

RELAXjOvENCiTA 18 AñOS, CUERPO impresionante, griego, completo. Tarragona. www.marinarelax.com Tel. 669.262.608

dOS hERmANiTAS mORBO-SAS, fRANCéS, dos lenguas, lésbico superauténtico, dos penetraciones, 30 euros. Tel. 646.578.471

SE NECESiTAN ChiCAS PARA piso relax Salou. Altos ingresos. Tel. 634.783.893

jENNy jOvENCiTA, 2 SER-viCiOS 50 euros. Salou. Tel. 627.120.823

mASAjiSTAS SiN BRAGUi-TAS, SENSUALES, com-pletas. 24h. El Vendrell. Tel: 629.942.125

SONiA - TORREdEmBA-RRA- 25 euros completo. Tel. 600.200.718

REUS. fRANCéS iNOLvidA-BLE A PELO con orgasmo 20 euros. Tel: 618.459.632

jENNyfER. 23 AñiTOS, CA-TALANA, 20 euros comple-to. Tarragona. Discreto. Tel. 672.680.797

ALBA, 36 AñOS, SANdRA culito respingón, pechos grandes todo de todo. Tel: 689.187.473

KAmiLA. jOvENCiTA, ExU-BERANTE, CARiñOSA, es-pecial masajes prostáticos, vibradores. Privado. Tel: 638.265.827

miRiAm ESPAñOLA, 23 AñOS. Todo de todo. Tel: 977- 32.15.68

Construsis S.L. Empresa constructora. Todo tipo de obras y reformas. TEL: 610.24.74.06

Compro oro, joyas u s adas. Joyeria ROS,

Sant Agustí 6. Ta rr a go na. Tel. 977

22.93.94

COMPRA Y VENTA DE ORO Y JOYAS

BERMÚDEZPagamos desde

10 euros hasta 14 euros el gr. Pagos al

contado.C/ Canyelles, 7 1º3ª

TarragonaTel. 692.22.83.40 /

600.47.19.45MAESTRO GODIBA

Gran auténtico vidente, medium, curandero,

recupera tu pareja en 24 H., mal de ojo, suerte, trabajo, negocio, juicio, exámenes, depresión, impotencia sexual, etc.

Tel. 666.736.805

Necesitamos comer-cial para tienda sector muebles/madera. Mu-cha motivación. Jornada completa o media jor-nada tardes. Mandar CV al 977.55.15.04

Muntatge, manteniment i

reparació d’ordinadors expresspctgn@gmail.

com - Tel. 648.967.141

TAROT BEL. 15 años de experiencia

colaboradora del profesor R .BRU

en radio y televisión.Consultas

personalizadas en Tarragona centro.Consulta 18 euros.

Tel: 667.031.194

Page 21: 04 maig 2010

diarimés - 2104/05/10 CLASSIFICATSMASAJES RELAJANTES!!! ANTiESTRéS... TécNicA hindú, aromaterapia... 45 mi­nutos. Tel. 678.308.603

ESPAÑOLA MASAJiSTA PRE-ciO ANTicRiSiS. Recibo sola, lencería. Tel. 689.535.868

ALQUiLO HABiTAciÓN TiPO SUiTE para contactos en Ta­rragona. Tel: 660.362.165

cRiSTiNA ,24 AÑOS, ESPA-ÑOLA. 30 completo, media hora 40 euros. Besos autén­ticos. Tel: 648.132.051

EXPERTA EN MASAJES AN-TiESTRES y ANSiORELA-JANTES. Tel: 658.438.386

TRAVESTi ADRiANA. cUER-PAzO, ViciOSA, francés be­bido, experta en principian­tes. Salou. Tel: 625.870.585

YOLANDA 22 AÑOS, TO-DOS los servicios, vicio a tope, discreción total. Tel: 654.862.374

SE PREciSAN cHicAS PiSO relax. Cobro diario, mucho trabajo. Tel: 693.858.383

SELEcciONAMOS cHicAS cHALET RELAX de lujo. Gana 2.000 euros/semana Alojamiento y buen ambien­te. Interesadas: 688.237.178 [email protected]

SALOU. MASAJES cON cHi-cAS sexys, travesti super x 24h. Piso discreto. Telf. 977 380 919

¡SUSANA 26 AÑiTOS! JU-gUETONA, simpática, be­sucona… Tel: 648.849.120 ¡Española 30 euros!.

MALAgUEÑA. 45 AÑOS, RELLENiTA, cariñosa. 30 euros. Tel: 639.719.673. Reus

cATALANA 28 AÑOS, MO-RENA, discreta. Privado. Tel: 610.686.779

SEÑORA 44 AÑOS ME ofrez­co a darte placer, estoy muy guapa y apetecible. Discreto. Tel. 691.039.481

LUcÍA. ESPAÑOLA 40 AÑOS, no profesional. Ma­sajista dulce, elegante, edu­cada y muy discreta. Tel. 697.809.698

YOLANDA 22 AÑOS, TO-DOS los servicios, griego profundo. Dicreción total. Tel: 654.862.374

MiTRESS MARÍA. FETicHiS-MO, cASTigO, bandage, hu­millación, lluvia dorada, etc. Tel: 662.029.557

SE PREciSAN cHicAS PiSO relax. Cobro diario, mucho trabajo. Tel: 693.858.383

LAURA. EXQUiSiTA ES-PAÑOLA EN su punto. Tel. 655.311.034

DOS PREciOSAS cHicAS, SúPER calientes y fogosas. Hacemos toda clase de ser­vicios a partir de 30 euros. Completo. Telef.:639 984 083

ANA, ciNcUENTONA. ES-PAÑOLA EN Reus. ¡Todo de todo…!.Tel: 659.377.652

PAULA. SEXO TOTAL. cA-RiÑOSA. Morbosa. 102cm pecho. Particular. Salidas. Tel.: 664.077.776

RUBiA MUY gUAPA Y CARI­ÑOSA y complaciente, masa­je relajante y francés natural. Todos los servicios en Reus. Tel.: 626.317.701

MADRE-HiJA. LéSBicO AU-TéNTicO, DOS penetracio­nes, muchos juguetitos. 30 una, 60 dos. Tel. 676.680.160

DOS AMigAS MUY cALiEN-TES y cachondas, lésbico auténtico, masaje en camilla, francés natural y erótico. To­dos los servicios. Telef.: 639 984 083

5 RUSAS ESPEcTAcULARES 19/25 años, guapas, morbo­sas y complacientes. Te espe­ran en Cambrils. www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

PATRiciA, MUÑEQUiTA cARiÑOSA. SERViciO com­pleto 30 euros. Te espero en braguita… Tel: 665.803.332

AzUcENA 23 AÑOS, gUAPÍ-SiMA, dulce, cariñosa, masa­je relajante y francés natural. En Reus. 679.817.236

NOVEDAD SONiA. ¡gUAPÍ-SiMA cATALANA! 27 años, cariñosa, complaciente, fran­cés sin. (Cambrils). www.ali­narelax.com Tel: 664.563.275

cHicA 34 AÑOS RELLENi-TA, dulce, cariñosa, muy gua­pa, toda clase de servicios en Reus. ¡Espero tu llamada! Tel.: 699 242 637

ARgENTiNA SALOU. MA-SAJES, LLUViA, tríos, lésbi­cos, parejas. Discreto. De 9 a 24 h. Tel: 977 38.80.66 – 667.306.753

SARA ¡24 AÑOS! “MORENA iMPRESiONANTE” Morbosa, viciosa. ¡Sí a todo! www.alinarelax.com. Tel: 664.563.275

NOVEDAD www.MARiNA-RELAX.cOM RUSA, JOVEN, impresionante, completa, griego, masaje. Tarragona. Tel. 669.262.608

MARTiNA. ciNcUENTONA, RUBiA, TETONA, mimo­sa, besucona, dominatrix. Consoladores. Solita. Tel. 665.697.759

cHicAS cALiENTES: JÓ -VENES Y maduritas buscan hom bres pa ra relaciones es­po rá di cas. 803 52 33 21 Fijo: 1,16 euros ­ móvil: 1,51 eu ros. Ma yo res de 18 años.

DANi, joven andaluz, miembro de caballo, vi­cioso. Discreto. ¡Repetirás seguro! Tel: 627.101.404

SALOU. cHicO gUAPO, ATLéTicO, activo­pasivo. Piso privado. Salidas. Tel. 653.447.113

VANESSA JOVENciTA. 2 SERViciOS 50 euros. Discre­to. Tel: 671.788.470

RUSA MUY SENSUAL, cON lencería transparente, 120 pecho, masajista profesional. Tel: 693.858.383

NOVEDAD REUS, KAREN cUBANA y sus amigas. Francés completo. Beso con lengua. Económico. Tel: 648.266.866

¡EXciTADA ESPAÑOLA! SE REVUELcA entregando su profundo culo… Completísi­ma. Tel: 681.159.269

JOVENciTA Y MADURiTA MASAJE erótico, lésbico au­téntico. Discreción. Salidas. Tel: 681.135.887

MARiA iMPEcABLE, cUR-VAS, SEXY, 44 años. Gratos momentos. Privado. Tel: 689.569.290

EMMA MODELO, PREciO-SA, cARiÑOSA y ardiente. Todos los servicios. Salidas hotel 24H. Tel. 634.928.057

REUS ¡25 EUROS! cRiSTi-NA, 140 pecho, melena ru­bia. ANDREA, pelirroja. Tel. 653.613.385

MÓNicA iTALiANA, ViciO-SiLLA, 19 años. “Cuerpo es­pectacular”. Francés natural. Masajes eróticos. (Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

SE ALQUiLA HABiTAciÓN POR horas para relax en Reus, especial parejas. Tel. 615.383.697

MUJER MADURA 60 AÑOS, multiorgásmica, morbosa, ju­guetona, cariñosa. Salou. Tel. 645.681.250

SOLANgE. ARgENTiNA ESPEcTAcULAR. ELEgAN-TE, sensual, cariñosa, muy complaciente. ¡Francés natu­ral hasta el final!.(Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

MASAJE ERÓTicO. cAMi-LLA. RUBiA sensual, 42 años. Tarragona. Tel: 638.006.756

MUY SEXY, BOMBA SEN-SUAL... exótica... Sin tabús ¡¡”calentorra”!!. Tel. 681.159.269. Española.

ViUDAS DEScONSOLADAS. cÓRRETE LAS veces que quieras… (30 euros). Tel. 689.302.253. 24 h.

REUS, LAURA CATALANArecibo sola,

muy educada, cariñosísima,

complacerá tus deseos.

Suite de lujo, céntrico y discreto.

40 euros. Tel: 653.367.659

Page 22: 04 maig 2010

22 - diarimés 04/05/10SERVEIS

TVE106:30 Telediario matinal09:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de la 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de primavera15:00 Telediario 115:55 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:00 Bella Calamidades18:25 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Españoles en el mundo23:10 Destino: España00:05 Españoles en el mundo01:00 Paddock GP01:30 La noche en 24 horas02:30 Deporte Noche

L’HORÒSCOP

Us esperen dies plens d’oportuni-tats en el camp de la feina, sobretot, si està lligada al comerç. Molt bona relació amb els germans.

ÀRIES21/03 al 20/04

Necessiteu tenir bon rotllo amb la família i això no-més vol dir que hauríeu d’apropar-vos-hi una mica més que de cos-tum.

TAURE21/04 al 21/05

Us hauríeu de de-dicar a estudiar i analitzar una mica el ritme de la vos-tra vida, més que res per compren-dre la situació amb la que esteu.

BESSONS22/05 al 21/06

Sembla que les co-ses s’han tranquil-litzat una mica per vosaltres, en prin-cipi, això ja és bo perquè així esta-reu més tranquils i relaxats.

CRANC22/06 al 23/07

L’única cosa que us pot salvar d’un gran avorriment és un bon viatge, no cal que aneu gaire lluny, però si és bo que marxeu uns dies.

SAGITARI23/11 al 21/12

Sentiment d’enyo-rança molt marcat aquests dies amb tendències a estar amb una tristesa desmesurada per coses del passat, i això no és bo.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Moment de crispa-ció amb la parella pensant que ha arribat el moment de la separació, us haig de dir que continuareu i sor-tirà reforçada.

AQUARI21/01 al 19/02

Estareu en un pla molt radical po-sant tot el que pu-gueu amb ordre i a més fent saber el que penseu amb claredat a tota la família.

PEIXOS20/02 al 20/03

El que més brillarà en el vostre ambi-ent serà la força lluitadora de cada dia i l’empenta que us portarà a fer co-ses que no us veieu capaços fa poc.

LLEÓ24/07 al 23/08

Heu de mirar d’ani-mar-vos perquè estareu analitzant les coses d’una manera negativa i això no us porta enlloc. Heu de ser més positius.

VERGE24/08 al 23/09

Dies d’agafar i dei-xar tot el que feu, no tindreu un se-guit amb gairebé res i això us moles-tarà força perquè no us deixarà con-centrar a la feina.

BALANÇA24/09 al 23/10

Us hauria de donar l’enhorabona per la paciència que demostrareu amb les coses de casa i amb la família, fent que tot sigui una mica més fàcil.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................977.30.93.16Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27TORREDEMBARRAAjuntament................................................................................977.64.00.25CAP.............................................................................................977.64.38.09Policia.local...............................................................................977.64.60.05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Cabrito Serra, Mª Teresa

Ramón. y. Cajal,. 37. (24. hores).

977.21.22.86

Fuertes Edo, Mª Assumpció

Raval,.56.(.La.Canonja)

(24.hores).977.54.50.90

REUS:Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva Av..Paisos.Catalans,.116.dreta.

(24.hores)..977.32.27.51.

Brufau De Barbera, AntoniPasseig.Mas.de.l’Abelló,24.(Diürn)

977.77.10.89

LA SEXTA06:00 La Sexta En Concierto08:10 Cocina con Bruno08:40 Policias de Nueva York09:35 JAG: alerta roja10:35 JAG: alerta roja11:30 Crímenes imperfectos12:30 Las pruebas del crimen13:00 Crímenes imperfectos13:30 Debate: Al límite14:20 laSexta Noticias 14h15:25 Sé lo que hicisteis...17:30 Qué vida más triste18:00 Numb3rs19:00 Navy, investigación criminal20:00 laSexta Noticias 20h21:30 El intermedio22:15 Cine: Ghost: Más allá del amor00:40 Buenafuente02:00 El intermedio

TVE210:00 La aventura del saber13:15 Mundos de agua13:30 Para todos La 215:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales16:45 Documental19:00 Biodiario19:05 El hombre y la Tierra19:30 Página 220:00 La 2. Noticias20:25 Cámara abierta 2.020:40 Mundos de agua21:00 Mujeres desesperadas22:00 El cine de La 2: La puta y la ballena23:40 Cortos23:50 Los conciertos de Radio 300:00 Cortos00:15 Los conciertos de Radio-300:45 El gran día

TV308:00 Els matins13:05 TVist14:00 Telenotícies Comarques14:20 El medi ambient14:30 Telenotícies migdia15:40 Cuines15:50 La riera16:35 Divendres18:25 Les germanes McLeod19:20 Rex, un policía diferente20:15 Esport club20:35 Espai Terra21:00 Telenotícies vespre21:50 Alguna pregunta més?22:20 Casal Rock23:20 Entre línies23:50 The Nine00:35 Pel-lícula: El inventor alemán02:20 Divendres

ANTENA 306:30 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 116:00 La Jaula19:15 El diario21:00 Antena 3 Noticias 221:45 El club del chiste22:15 Karabudjan00:30 El rastro del misterio02:10 Noticias 302:30 Noticias 302:45 Película03:30 Televenta04:30 Repetición de programas

CANAL REUS TV14:00 Notícies. Primera edició14:30 Empreses 15:00 La Grada16:00 Notícies16:30 Empreses17:00 La Grada18:00 Notícies18:30 Empreses19:00 BA-BA. Infantil 19:10 Què? Non. Infantil 19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies. Segona edició20:30 Punt de Trobada21:30 Empreses22:00 Notícies22:30 Punt de Trobada23:30 Empreses 00:00 Notícies00:30 Angles

CUATRO06:30 ReCuatro07:00 Matinal Cuatro09:30 Medicopter10:25 Alerta Cobra12:30 Las mañanas de Cuatro13:55 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:30 Tonterías las justas16:40 Entre fantasmas19:05 Sobrenatural20:00 Password20:55 Noticias Cuatro 221:35 El Hormiguero22:30 House00:25 UAU!01:55 Tonterías las justas03:00 Marca y gana05:00 Shopping

TAC 1207:15 Programació Infantil08:45 Endansa12:00 Endansa12:15 Programació Infantil13:00 Dorsal 1214:00 Noticies 12 14:30 Bàsquet: CBT-Cornellà16:00 Noticies1216:30 Bàsquet: CBT-Cornellà18:00 La Ciutat d’Osiris18:15 Programació Infantil19:30 Esports en xarxa20:00 Noticies 12+El Temps20:30 Dorsal 1221:30 Concurs del 12 al 1722:00 Noticies 12 + El Temps 22:30 Dorsal 1223:30 Concurs del 12 al 1700:00 Angles

TELECINCO06:30 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa de Ana Rosa12:30 Mujeres y hombres y viceversa14:00 Karlos Arguiñano en tu cocina14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15:0016:15 Sálvame20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco21:45 MQB: Más que baile02:15 Noche de suerte02:30 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ10.00 L’accent 10.30 Productes i serveis11.30 Escenas de matrimonio12.00 La santa Missa12.30 Productes i serveis13.00 Canal Esports Tarragona 14.00 T-notícies. Redacció migdia14.30 L’accent 15.00 Catalunya total15.30 Working16.00 T-notícies. Redacció migdia 16.30 L’accent 17.00 Tarragona Opina. En directe18.00 Catalunya opina20.30 T-notícies. Redacció nit21.00 Per llogar-hi cadires22.00 Tarragona Opina 23.00 Portaveus23.30 La ronda

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Silvà, Florià, Gotard.

TARRAGONA. Conferència: Aproximació al judaisme19.30.h,.Saló.d’Actes.de.l’AjuntamentA.càrrec.de.la.historiadora.de.l’Art,.Dra..Marta.Serrano.CollTARRAGONA. Exposició: Menú, Joies d’Anna PuigFins.el.8.de.maig,..Plaça.del.Sedassos,.32Joies.que.tenen.com.a.punt.de.partida.la.cuina.Reus. Exposició:50 anys d’escoltisme a ReusFins.el.9.de.maig,..vestíbul.del.Reus.DeportiuEn.motiu.de.l’aniversari.de.l’agrupació.escolta.MD.MontsantCAMBRILS. Exposició: Ficar-hi el nasFins.el.16.de.maig,.Escales.Reials.del.PortDesenvolupa.l’olfacte.a.través.de.26.aromes

CINEMA CARTELLERATARRAGONA

OCINETARRAGONAOcine1 Océanos 16.30 - 18.30 Másalládeltiempo 20.30 - 22.40 - div. 00.45Ocine2 Exposados 16.00 / dil, dime, dij, div : 18.15 DesdeParísconamor 22.30 /dil, dime,dij, div : 20.30 / div : 00.30 Futbol:FCBarcelona-Tenerife dimarts 20.00Ocine3 Cómoentrenaratudragón3D 16.00 - 18.00 Furiadetitanes3D dil, dima, dij, div : 20.00 - 22.15 / div 00.15Ocine4 Incríbleperofalso 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 Furiadetitanes 00.40Ocine5 Fishtank 17.00 - 19.30 - 22.00 - div.00.30 Ocine6 Perdonasitellamoamor 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - div. 00.45Ocine7 Aliciaenelpaísdelasmaravillas

16.05 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - div 00.40Ocine8 Ingrid(VOSE) 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00 - div 00.00Ocine9 Elsupercanguro 16.00 - 18.15 - 20.30 E.S.O. 22.30 - div. 00.30Ocine10 Quesemueranlosfeos 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - div 00.40Ocine11 Welcome 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.40 - div. 00.45 Ocine12 Enellímitedelamor 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.40 - div. 00.45 Ocine13 Aliciaenelpaísdelasmaravillas3D 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine14 Aliciaenelpaísdelasmaravillas3D

17.00 - 19.30 - 22.00 - div : 00.30Ocine15 Ironman2 16.30 - 19.00 - 22.00 - div. 00.30 Ocine16 Ironman2 17.30 - 20.00 - 22.40

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLALesBruixes1 Ironman2 18.00 - 20.40 - 00.00LesBruixes2 Quesemueranlosfeos 18.15 - 20.15 - 22.15 - 00.15LesBruixes3 Ironman2 19.20 - 22.00 Exposados 00.10LesBruixes4 Supercanguro 18.10 . 20.10 - 22.10 - 00.10LesBruixes5 QueridoJohn 18.00 - 20.10 - 22.20 - 00.30 LesBruixes6 Cómoentrenaratudragón 18.15

Másalládeltiempo 20.30 - 22.30 - 00.30LesBruixes7 Aliciaenelpaísdelasmaravillas 18.20 - 20.20 DesdeParísconamor 22.20 - 00.20

LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 Másalládeltiempo 18.15 Furiadetitanes 20.30 - 22.40 Ocine2 DesdeParísconamor 18.30 - 20.30 - 22.40Ocine3 Soulkitchen dil-dij : 22.30 / div : 18.15 - 20.15 Reciéngraduada 18.30 - 20.30 Ocine4 Ironman2 div : 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine5 Aliciaenelpaísdelasmaravillas3D

dil-dij : 18.15 - 20.30 - 22.40 / div : 18.10 -20.20 - 22.40Ocine6 Quesemueranlosfeos

18.15 -20.30 - 22.40Ocine7 Aliciaenelpaísdelasmaravillas

dil-dij : 18.00 - 20.15 - 22.30 / div : 18.20 - 20.30 - 22.45Ocine8 Reciéngraduada div: 18.30 - 20.30 - 22.40 Ironman2 dil-dij :17.30 - 20.00 - 22.30Ocine9 Perdonasitellamoamor(v.cat) 18.15 - 20.30 - 22.40Ocine10 Elsupercanguro 18.00 - 20.00 Elescritor 22.15

Sala:977552495-902170831/LAUREN:902888300/CINEMES7:977.65.1421/902506262

REUSREUSPALACESala1 IronMan2 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala2 Recuérdame 16.00 - 18.15 Sala2 Ex-posados 20.30 - 22.45 Sala3 Quesemueranlosfeos 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala4 Alíciaenelpaísdelasmaravillas 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala5 Elsupercanguro 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala7 Perdonasietdicamor 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45

Sala8 FuriadeTitanes 16.00 - 18.15Sala8 Másalládeltiempo 20.30 - 22.45

Mésinformacióaltelèfon977754978

LAURENREUSMULTICINESLauren1IronMan2 16.05 - 18.25 - 20.45Lauren2 Furiadetitanes 16.35 - 18.35 - 20.35 - 22.35Lauren3Másalládeltiempo 20.30 - 22.35 Lauren3 Eldiscípulo 16.35 - 18.30Lauren4Cómoentrenaratudragón 16.15 - 18.15Lauren4DesdeParísconamor 20.40 - 22.35Lauren5Aliciaenelpaísdelasmaravillas 16.10 - 18.15 - 20.20 - 22.25Lauren6Quesemueranlosfeos 16.30 - 18.30 - 20.35 - 22.40Lauren7Laniñeramágicayelbigbang 16.10Lauren7Ex-posados 18.30 - 20.30 - 22.40Lauren8Increíbleperofalso 16.40 - 18.35 - 20.35 - 22.35Lauren9IronMan2 17.00 - 19.30 - 22.25

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEELVENDRELLOcine1 Reciéngraduada 16.00 - 18.00 - 20.15 - 22.15 Ocine2 Furiadetitanes 22.20 Precious 16.00 - 18.00 - 20.10Ocine3 Quesemueranlosfeos 16.00 - 18.05 - 20.20 - 22.30Ocine4 Elsuperganguro 16.15 - 18.15 Másalládeltiempo 20.15 - 22.30 Ocine5 Aliciaenelpaísdelasmaravillas 16.15 - 18.20 DesdeParísconamor 20.30 - 22.20Ocine6 Ironman2 15.50 - 18.00 - 20.15 - 22.30Ocine7 Aliciaenelpaísdelasmaravillas3D 16.00 - 18.05 - 20.20 - 22.30Ocine8 Ironman2 16.45 - 19.15 - 21.45

Page 23: 04 maig 2010

diarimés - 2304/05/10 A L’ÚLTIMA

16º 5ºTemperatura màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

SUDOKU

Nivell fàcil

L’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

EL TEMPS

Estat del cel:Al Pirineu i la meitat est estarà molt ennuvolat o cobert durant tot el dia. A la resta del país la nu-volositat minvarà de ma-tinada tot i que a partir de mig matí quedarà en-tre mig i molt ennuvolat, tant per l’arribada de nú-vols com pel creixement de nuvolades.

SOCIETAT

La Salle de Reus manté viva la Tuna després de 50 anys

MÒNICA JUSTL’any 1960, La Salle de Reus s’endins-ava en una aventura que va anar aga-fant cos i es va consolidar fins al punt d’esdevenir tot un distintiu del centre educatiu i de la ciutat. Es tracta de la Tuna que, sota l’impuls de Ramon Ala-bart, va anar engrescant any rere any als professors i alumnes del centre, un fet que li ha permès ar-ribar enguany al seu cinquantè aniversari.

De fet, fa un parell de setmanes, en el marc de la celebració de Santa Cecília, les instal·lacions de La Salle van ser es-cenari de l’acte de commemoració del mig segle d’història de la Tuna, que va comptar amb l’assistència d’unes 2.000 persones i amb la participació activa de 500 persones, segons va ex-plicar l’encarregat d’organitzar aquest esdeveniment, Gerard Juncosa, qui el va valorar com «un èxit». L’acte, en el qual hi van participar també alguns ballarins del programa televisiu ¡Mira quién baila! va donar el tret de sorti-da a mitja tarda i es va allargar fins a quarts de deu del vespre, amb la in-tenció d’aconseguir que es convertís en una jornada per al record de tot-hom.

Les persones que actualment es-tan al capdavant de la Tuna encarre-

gant-se de mantenir-la viva són An-dreu Ferré i Kiko Cosials, que creuen que val la pena treballar per aquesta iniciativa, tot i reconèixer les dificul-tats que hi ha en mantenir una tradi-ció durant tants anys. Així ho expli-cava Kiko Cosials, que porta 30 anys implicat tant en la Tuna com en la ce-lebració de Santa Cecília, i explicava

que, en haver-hi de de-dicar hores no lectives, és difícil que tothom hi pugui destinar el temps que voldria. Tot i això, ell va començar com a ajudant, i ara ja

fa 18 anys que n’és el responsable.Aquest any, la Tuna ha comptat amb

la participació de 58 alumnes de pri-mer de Batxillerat, que han aprofi-tat l’activitat per recollir diners per al seu viatge de final de curs. Cosials explicava que, any rere any, la il·lusió dels joves s’ha mantingut, «ja que fan amistats i, al mateix temps, aprenen».

Les actuacions habituals de la Tuna de La Salle tenen lloc les dues setma-nes anteriors a Sant Tomàs, dedicades a les famílies, i el mateix dia de Sant Tomàs, a l’Ajuntament. La Tuna tam-bé prepara les guitarres i panderetes la setmana abans de Santa Cecília, amb diverses actuacions, per posar el punt i final el dia de la patrona de la música.

Enguany, són una seixantena els alumnes de l’escola que han participat en aquesta tradicional activitat

Més de 2.000 persones van assistir a l’acte de commemoració del cinquantè aniversari

Imatge de la cele-bració de Santa Cecília de l’any 1988.

CEDIDA

LA IMATGE DEL DIA

Els alevins del CEIP Pràctiques, primers en un torneigEls alumnes de l’Escola Pràctiques de Tarragona van guanyar la fase comarcal de bàsquet convocada pel Consell Esportiu del Tarragonès en la categoria d’aleví masculí. Els pares van voler felicitar els seus fills pels resultats obtinguts.

CEDIDA

Page 24: 04 maig 2010

24 - diarimés 04/05/10PUBLICITAT