24
Dimarts, 20 d’octubre de 2015 núm. 2.900 www.diarimes.com Zara, Pull&Bear i Bershka deixen el centre de Reus i marxen a La Fira CIUTAT Altres marques del grup Inditex, a banda de Mango, estaran presents a la nova superfície comercial, que obrirà portes el pròxim divendres 6 de novembre. P6 TARRAGONA Mercadona és l’única empresa que opta a instal·lar-se al Mercat Central. P2 El concurs públic per a l’adjudicació del contracte d’arrendament de l’antic Pòsit queda desert. Xoca contra un autobús un conductor que triplicava la taxa d’alcohol permesa. P4 Nous comptadors de telelectura reduiran el consum d’aigua a les instal·lacions municipals d’esports. P5 REUS Cori Fargas marxa en no poder atendre «el 100% de dedicació». P10 CATALUNYA ERC proposa Carme Forcadell com a presidenta del Parlament. P14-15 ESPORTS Xavi Molina (Nàstic): «Teníem confiança que les coses començaríen bé». P15 Fernando es destapa de cara al gol amb el CF Reus. P16 Torredembarra prepara la Festa de l’Esport de cara aquest diumenge, amb un mínim de 500 participants. P17 AVUI Vist per sentència el cas per les pensions TARRAGONA Ahir va tenir lloc, a Tarragona, el judici referent al creixement de l’IPC. P3 CRISTINA AGUILAR Les persones que ahir es van personar als jutjats per reclamar el que pensen que els pertoca.

20 d'octubre de 2015

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Citation preview

Page 1: 20 d'octubre de 2015

Dimarts, 20 d’octubre de 2015núm. 2.900

www.diarimes.com

Zara, Pull&Bear i Bershka deixen el centre de Reus i marxen a La Fira CIUTAT Altres marques del grup Inditex, a banda de Mango, estaran presents a la nova superfície comercial, que obrirà portes el pròxim divendres 6 de novembre. P6

TARRAGONAMercadona és l’única empresa que opta a instal·lar-se al Mercat Central. P2

El concurs públic per a l’adjudicació del contracte d’arrendament de l’antic Pòsit queda desert.

Xoca contra un autobús un conductor que triplicava la taxa d’alcohol permesa. P4

Nous comptadors de telelectura reduiran el consum d’aigua a les instal·lacions municipals d’esports. P5

REUSCori Fargas marxa en no poder atendre «el 100% de dedicació». P10

CATALUNYAERC proposa Carme Forcadell com a presidenta del Parlament. P14-15

ESPORTSXavi Molina (Nàstic): «Teníem confiança que les coses començaríen bé». P15

Fernando es destapa de cara al gol amb el CF Reus. P16

Torredembarra prepara la Festa de l’Esport de cara aquest diumenge, amb un mínim de 500 participants. P17

AVUI

Vist per sentència el cas per les pensions TARRAGONA Ahir va tenir lloc, a Tarragona, el judici referent al creixement de l’IPC. P3

CRISTINA AGUILAR

Les persones que ahir es van personar als jutjats per reclamar el que pensen que els pertoca.

Page 2: 20 d'octubre de 2015

2 diarimés 20/10/2015 TARRAGONA

Anna FortunyDesprés de més d’un any al dar-rere, Mercadona es podria con-vertir en la cadena de distribució alimentària que ocuparà la plan-ta inferior del Mercat Central de Tarragona. De fet, ha estat l’única empresa interessada de manera formal per ubicar-se en aquest espai. La peculiaritat de tot ple-gat es deu en el fet que l’Ajun-tament de Tarragona ha hagut d’obrir dos concursos públics i també iniciar un procediment negociat per obtenir una oferta ferma.

El termini per a la presentació d’ofertes en el segon concurs públic es va tancar ahir. A partir d’ara, caldrà estudiar la docu-mentació administrativa i tècni-ca d’aquesta companyia que ja és present en diverses zones de la ciutat. No serà fins al pròxim dilluns 26 d’octubre quan s’obri-rà la seva oferta econòmica. Una vegada valorin l’oferta completa es decidirà si Mercadora es con-verteix en l’adjudicatària defini-tiva.

Cal recordar que el primer concurs per adjudicar la cessió d’ús de la segona superfície del Mercat durant 50 anys va quedar desert aquest juny, després que el govern de Ballesteros ampliés el termini per presentar ofertes. Des d’aquell moment, van obrir un procés negociat per trobar algun grup interessat a ocupar un espai de 1.947,83 metres qua-drats a la planta semisoterrani

amb destí de venda i un espai de 300,91 metres quadrats en planta soterrani destinat a magatzem.

Tal com va poder saber aquest diari, Mercadona i el Grup Bonpreu van postular-se, de ma-nera informal, com a interessats. Així mateix, Carrefour també

hauria mostrat un lleuger interès per ocupar la segona superfície, tot i que ja apuntaven que era tan fort com la resta de grups de dis-tribució alimentària.

No obstant això, en aquells moments el govern municipal ja havia reconegut que un dels elements que havia deixat desert el primer concurs hauria estat el preu de l’adjudicació. En el pri-mer moment, aquest ascendia fins a 7.421.000 euros.

Per tal de comptar amb nous

grups interessats, el Consell d’Administració de l’Empresa Serveis i Promocions (ESPIMSA) va aprovar, el passat 25 de setem-bre, el plec de clàusules adminis-tratives i el plec de prescripcions tècniques de l’adjudicació del contracte privat de cessió amb un preu de 6.100.000 euros més IVA.

Aquest pagament s’haurà de fer en el moment de formalitza-ció del contracte, després del dia d’obertura de les ofertes.

L’oferta econòmica del grup no s’obrirà fins al pròxim dilluns 26 d’octubre

COMERÇ

Mercadona és l’únic que opta per ocupar la segona planta del MercatLa cadena s’havia interessat en un procediment negociat i, ara, presenta l’oferta en concurs públic

CRISTINA AGUILAR

Imatge d’una de les plantes inferiors del Mercat Central, en un visita d’obres del juliol del 2014.

M.ForcatLes obres al carrer Fra Antoni Cardona i Grau, cantonada amb Florenci Vives, per tal de fer un pas de vianants a diferent nivell ,es van iniciar ahir. Durant el dia d’ahir també estava previst que comencin les obres de substi-tució del clavegueram del carrer la Mercè a la Part Alta, però, per un problema amb la senyalitza-ció, no es podran començar fins avui.

En el cas del pas de vianants del Fra Antoni Cardona i Grau, està previst executar les obres en dues parts per tal de per-metre el trànsit de vehicles i, només, afectar la zona d’apar-

cament.En el cas de les obres per tal

de substituir el clavegueram del carrer de la Mercè, estava previst que durant el dia d’ahir es tallés la circulació entre la plaça de Sant Antoni i la plaça de les Pei-xateries Velles.

Tot i això, per un problema amb la senyalització que havia de restringir el trànsit, no serà fins avui que es pugui donar el tret de sortida a les obres i, per tant, serà avui quan es talli el carrer. El trànsit rodat es desvi-arà cap al carrer Puig d’en Sitges. En el cas dels vehicles de trans-port de mercaderies, podran circular pel carrer de les Coques

i Pare Iglesias per tal d’accedir al carrer Major. Es preveu que aquestes obres tinguin una du-rada de dues setmanes i, quan finalitzin, s’aprofitarà per asfal-tar el carrer.

D’altra banda, EMATSA sí que va poder començar ahir les obres de substitució del clave-

gueram del carrer Falset. Quan acabin, també es renovarà el seu asfalt.

El Pla d’asfaltat de diversos carrers de la ciutat es va iniciar a començaments de mes i té un cost de 301.528,06 euros. Està previst en diferents carrers de diferents districtes de la ciutat.

CRISTINA AGUILAR

Les obres al carrer Fra Antoni Cardona no van afectar el trànsit.

Inicien les obres del pas de vianants a diferent nivell a Fra Antoni Cardona i Grau

CIUTAT

Avui començaran altres millores del clavegueram

PORTCEDIDA

L’embarcació es converteix en el novè creuer de la temporada.

RedaccióEl creuer de luxe Corinthian visita avui el Port de Tarragona, per segona vegada en un mes. El vaixell, amb un centenar de passatgers a bord, es converteix en el novè creuer de la tempo-rada de Tarragona Cruise Port Costa Daurada.

El Corinthian navega sota bandera de Malta i té 72 metres d’eslora. Atracarà avui a les set del matí, aproximadament, a les instal·lacions de Port Tarra-co i salparà direcció Màlaga a les vuit del vespre. La majoria de passatgers, d’un alt poder adquisitiu, són nord-ameri-cans. Els creueristes faran una

estada a la ciutat, durant la qual tenen programades activitats culturals i de lleure com visites guiades als principals centres d’interès del patrimoni històric i cultural de Tarragona, i també del territori. Es tracta del tercer creuer que fa escala a la ciutat aquest mes d’octubre. Es pre-veu l’arribada de dues embarca-cions més. La primera arribarà aquest divendres i atracarà a la terminal de creuers. El pròxim dijous 29 d’octubre es preveu l’arribada del cinquè creuer d’aquest mes. Així, el Port de Tarragona demostra un creixe-ment progressiu en l’arribada de creueristes.

El Corinthian visita el Port de Tarragona per segona vegadaPorta un centenar de turistes nord-americans

A.FortunyEl ple ordinari d’aquest diven-dres ha de servir per aprovar inicialment el Projecte bàsic i d’execució d’enderroc de l’an-tiga caserna de la Guàrdia Civil. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, explica «el projecte ja està enllestit i s’està a punt d’adjudicar». Així mateix, des-criu que «s’està tancant el pro-jecte per tal que al nou edifici compti amb trenta habitatges». Es preveu que l’Ajuntament de Tarragona obri un concurs per dur a terme aquest procés.

Així, serà el Servei Municipal de l’Habitatge i actuacions ur-banes S.A. (SMHAUSA) l’encar-

regat de dur a terme l’enderroc i les obres de construcció. El nou immoble també comptarà amb un soterrani. D’aquesta manera, el regidor subratlla que «l’enderroc serà una rea-litat ben aviat». Cal recordar que l’antiga comandància de la Guàrdia Civil es troba buida i abandonada des de principi del 2010, quan el cos de segu-retat va traslladar-se a les noves dependències situades prop de l’Hospital Joan XXIII.

El ple de divendres també servirà per aprovar la primera pròrroga del contracte de man-teniment de les zones verdes de la ciutat.

Aprovaran l’enderroc de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

URBANISME

El nou edifici comptarà amb 30 habitatges

Page 3: 20 d'octubre de 2015

320/10/2015 diarimés TARRAGONALa ‘VII Exposició de bolets de Tarragona’ arriba al Palau Firal i de Congressos

Un any més, el Palau de Con-gressos de Tarragona acollirà l’Exposició de Bolets de Tarra-gona, que enguany arriba a la seva setena edició. La mostra està organitzada per l’Associ-ació Micològica de Tarragona i es podrà visitar aquest cap de setmana. L’exposició va néi-xer amb l’objectiu de mostrar al públic les diferències entre alguns bolets tòxics i comesti-bles. Encara no se sap el nom-bre d’espècies que s’hi podran veure, ja que la temporada de bolets d’enguany s’està res-sentint per una climatologia seca. De totes maneres, els or-ganitzadors esperen un mínim de 150 espècies per aquesta edició. Les recol·leccions per la VII Exposició de Bolets de Tar-ragona es faran a finals de la setmana vinent.

Les entrades per l’especacle de David Guapo s’esgoten

Amb poc més de tres setmanes s’han venut totes les entrades per l’actuació de David Gua-po amb el seu nou espectacle #quenonosfrunjanlafiestaII, d’aquest dissabte. L’humorista i cantautor català ha participat en els shows de Buenafuente, Sé lo que Hicisteis, el Hormi-guero i El Club de la Comedia, a més de nombrosos progra-mes de ràdio. Una trajectòria professional que augura un espectacle brillant.

Joan Antoni TorreblancaEn qüestió de setmanes es dicta-rà la primera sentència a Tarra-gona ciutat sobre el no-augment de les pensions respecte al crei-xement de l’IPC —l’Índex de Preus al Consum—, per part del govern de Mariano Rajoy l’any 2012. Un veredicte, aquest del Jutjat Social número 2 de Tarra-gona, que està despertant gran expectació entre el col·lectiu de jubilats, ja que segons l’advocat de la denúncia interposada per Comissions Obreres, «podria marcar un precedent important a nivell de Tarragona per a altres casos. I en menys mesura però també a l’Estat, ja que altres ad-vocats es podrien recolzar en aquesta sentència favorable».

Només a Tarragona ciutat, la xifra de denúncies per aquesta actuació del govern podria ron-

dar el centenar. Però no és senzill que se’ls retorni el que els per-toca segons el Pacto de Toledo —firmat anys enrere pels partits polítics—, després de la sentèn-cia del Tribunal Constitucional favorable a la postura del govern. Amb tot, Tribunals Superiors de diverses comunitats autònomes ja comencen a fallar en contra, però també a favor, del retorn d’aquest tant per cent, però amb-dues parts estan recorrent les sentències que no els són favo-rables. De moment, i després de la vista d’ahir als jutjats de l’avin-guda de Roma amb l’advocat de-fensor de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, toca esperar.

Però com funciona això dels augments, i què va passar al 2012? Doncs que el govern espa-nyol marca a finals de cada any una previsió de quant s’incre-

mentarà per al nou exercici l’IPC, per a traslladar-ho a les pensions i que els jubilats no perdin poder adquisitiu. En acabar l’anualitat, ja amb la xifra real, si l’executiu s’ha quedat curt en la seva previ-sió, ha de repercutir-ho als pen-sionistes. No va succeir el 2012, quan el govern del PP va decidir en Consell de Ministres no cor-regir la desviació d’un 1,9% que es va produir, entre la previsió d’un 1% —el que se’ls va donar a primers de 2012— i la xifra real, un 2,9% que finalment havia

augmentat aquell any el cost de la vida. Són 8,1 MEUR els que es van deixar d’abonar als pensio-nistes de tot l’Estat.

Des de fa temps, els jubilats re-clamen davant la justícia aquest 1,9% que van deixar de percebre, ja que ha repercutit de forma negativa en la seva pensió dels següents anys —en partir d’una xifra més baixa, les revaloracions successives han estat sobre un total menor de què correspo-nia—. «Hem calculat un dèficit en les nostres pensions al voltant

del 4%», assegurava la perso-na que va obrir l’escletxa de les demandes judicials per aquest assumpte a Tarragona: Teresa Fortuny, de l’executiva de jubi-lats i pensionistes de Comissions Obreres. Parlant en xifres macro-econòmiques un 1,9% podria no semblar gaire cosa, però cas per cas, la cosa canvia, «per a una persona jubilada, 20 euros més al mes suposa la diferència en-tre arribar o no a final de més», comentava l’advocat que duu la causa de CC.OO Tarragona.

JUSTÍCIA

Vist per a sentència el cas de CC.OO contra l’INSS per les pensions de 2012Una resolució favorable marcaria precedent per a desenes de denúncies que hi ha a la ciutat

CRISTINA AGUILAR

Teresa Fortuny (amb el mòbil) de CC.OO, va ser la impulsora de la primera denuncia a Tarragona.

Page 4: 20 d'octubre de 2015

4 diarimés 20/10/2015 TARRAGONA

FELICITACIONS Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

El iaio Àngel ha complert un dels seus reptes arribar als 90 anys! Moltes felicitats!!

Hoy es un día muy especial.Felicidades de todos los que te queremos.

Anna FortunyEl concurs públic per a l’adjudi-cació del contracte d’arrenda-ment d’un local destinat a res-taurant de cuina tradicional, de mercat o marinera, a la planta baixa de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors ha quedat desert. El termini per a la presentació d’ofertes va tancar-se el passat divendres i cap empresa o res-taurador ha manifestat el seu interès. L’Autoritat Portuària de Tarragona és la impulsora d’aquest concurs que s’inclou

dins del projecte de remodelació d’aquest immoble. Cal recordar també que es tractava del segon concurs impulsat per l’entitat amb la finalitat d’aconseguir adjudicar el contracte. Les bases defineixen que el contracte havia de tenir una vigència mínima de deu anys i fins a un màxim de vint.

El preu es fixava en 2.500 eu-ros al mes –sense perjudici de la millora en el preu que pogués fer l’adjudicatari per un període de cinc anys– i de 2.800 euros al

mes –sense perjudici de la millo-ra en el preu proposat per la resta dels anys–.

L’Autoritat Portuària posava a disposició una superfície aproxi-mada de 564,63 metres quadrats, ubicats al que havia estat l’antiga Confraria de Pescadors, edifi-ci situat al número 25 del Moll de Pescadors. Tot i això, segons fonts internes, «hi havia molts interessats, però no de forma ofi-cial». Així, des de l’Autoritat Por-tuària defensen la continuïtat del projecte de remodelació i consi-

deren que la manca d’interessats es deu al fet que «les obres enca-ra no estan acabades». Per aquest motiu, estan disposats a tornar obrir el procediment públic quan l’edifici estigui totalment renovat. Més enllà que la planta

baixa es vulgui destinar a un res-taurant de cuina tradicional, la primera planta es convertirà en una sala polivalent destinada als actes culturals i socials del barri mariner i els seus veïns. A més, la segona planta s’ha de conver-

tir en un espai d’oficines de la mateixa Autoritat Portuària que oferiran, també, atenció ciuta-dana. Calculen que la totalitat de les obres s’enllestiran entre els mesos de febre i març, moment en el qual es reobrirà el procés.

PORT

El segon concurs per ocupar el restaurant de l’antic Pòsit queda desertL’Autoritat Portuària té previst enllestir les obres de remodelació de l’edifici al març, moment en el qual tornaran a obrir el procediment amb aquest ús

CRISTINA AGUILAR

Imatge d’aquest maig, quan els operaris van desmuntar la peça de l’emblemàtic rellotge de l’edifici.

COMMEMORACIÓ

La conferència President Companys, la impu-nitat del magnicidi: 75 anys després va omplir ahir la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarra-gona, gràcies a un relat amè a càrrec del doctor de la URV i expert en República, Guerra Civil i

franquisme, Josep Sánchez Cervelló. Aquest era l’últim acte que la Comissió Lluís Companys a la ciutat de Tarragona ha dedicat al 75è aniversari de l’afusellament del qui va ser president de la Generalitat. Redacció

La conferència sobre Companys omple la Sala d’Actes de l’Ajuntament

CRISTINA AGUILAR

RedaccióUn conductor que triplicava la taxa d’alcohol va xocar diu-menge contra un autobús que circulava pel barri tarragoní de Bonavista sense que es produïs-sin danys personals, tal com va informar la Guàrdia Urbana

L’accident es va produir diu-menge cap a les deu de la nit a l’encreuament del carrer Vuit i la plaça de la Constitució. La col-lisió no va produir ferits, però sí danys materials als dos vehicles. Els agents de la Guàrdia Urbana van observar que el conductor del turisme presentava símpto-mes de trobar-se sota la influ-ència de begudes alcohòliques i li van practicar la prova d’alco-holèmia. Les proves van donar

positiu amb un resultat de 0,81 mil·ligrams per litre d’aire aspi-rat (el màxim legal és de 25 mil-

ligrams), i van obrir diligències.D’una altra banda, la Guàrdia

Urbana també va informar de la detenció d’una dona per haver robat, presumptament, la funda d’un mòbil amb l’ajuda d’un fill menor d’edat. Els fets van ocór-rer a MediaMarkt, al polígon de Les Gavarres, quan el vigilant de seguretat va denunciar que la dona detinguda, que anava

acompanyada de dos menors i un home, havia robat una fun-da amb protector de pantalla de telèfon mòbil. L’home havia aconseguit fugir, però les cà-meres de vigilància mostraven que la dona havia tirat la funda a terra perquè l’amagués un dels seus fills.

Finalment, divendres, a les dotze i deu de la nit, la Guàrdia Urbana va obrir diligències a un home per un delicte contra la seguretat del trànsit. Els fets van passar durant un control programat d’alcoholèmia, quan els agents van comprovar la do-cumentació del conductor van veure que aquesta persona tenia una suspensió temporal del per-mís de conduir.

Un conductor que triplicava la taxa d’alcohol xoca contra un autobús

POLICIAL

Circulava per Bonavista i l’incident va acabar sense danys personals

La Guàrdia Urbana també va detenir una dona per un robatori amb violència

Page 5: 20 d'octubre de 2015

520/10/2015 diarimés TARRAGONA

RedaccióEls propers tres mesos es porta·ran a terme cinc actuacions de protecció dunars a la platja Llar·ga de Tarragona, les quals tenen com objectiu ordenar algunes de les seves zones per millorar els valors ambientals de la platja i posar en valor el litoral tarrago·ní. Es compta amb el consens de les entitats ambientals que actuen al llarg de l’any a la plat·ja Llarga, així com també dels principals actors econòmics de la platja Llarga.

Les cinc actuacions seran a l’alçada de Cala Romana, del Club de Vela, del Càmping Las

Salinas i del Càmping Las Pal·meras i consistiran bàsicament en protegir i delimitar els espais dunars de la platja amb una cor·dada subjectada amb estaques clavades a la sorra per a la seva preservació. També es planta·ran espècies pròpies dels ecosis·temes litorals presents a la zona, per afavorir la millora ambien·tal, i es posaran cartells infor·matius. Aquestes noves accions estan relacionades amb les que l’Ajuntament de Tarragona ja fa en relació amb la tortuga babaua (Caretta caretta). La millora de la qualitat ambiental d’aquesta platja la farà més atractiva per

als requeriments que necessita aquesta espècie tant castigada i, per tant, s’incrementaran les probabilitats d’arribades d’indi·vidus d’aquesta espècie en anys futurs.

Algunes de les cinc actuaci·ons, tenen un plus afegit de mo·tivació, per exemple, l’actuació que es farà davant del Càmping Las Palmeras, servirà per preser·var una espècie vegetal prote·gida com és la Maresia Nana, o l’actuació que es desenvoluparà a la platja l’alçada de Cala Roma·na, servirà per protegir possibles nius de tortuga babaua, donat que l’any passat, en aquesta

zona es va localitzar un niu de tortuga.

Els treballs els realitzaran Blau Verd Serveis Ambientals i l’Associació Aurora. El pressu·post és de 55.000 € que aporta

l’Ajuntament i l’Associació de Càmpings de Tarragona ha col·laborat amb 3.000 euros.

Aquestes actuacions perme·tran ordenar uns 4.000 m2 pels usos d’alguns espais fins ara

molt castigats, així com millorar la qualitat ambiental de la platja, d’aquesta manera, s’incremen·tarà la qualitat de l’ús i serà un valor afegit per a l’oferta turísti·ca de l’espai.

cedida

Imatge de les dunes de la platja Llarga, localització de les actuacions previstes.

L’Ajuntament emprèn actuacions per protegir les dunes de la platja Llarga

MEDI AMBIENT

L’objectiu és millorar els valors ambientals del litoral tarragoní

RedaccióLa Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament ha finançat enguany un total de dotze pro·jectes a la convocatòria de con·currència competitiva de 2015, amb un pressupost total de 351.135 euros.

En la línia de subvenció a projectes de Cooperació Inter·nacional per al Desenvolupa·ment s’han finançat sis projec·tes, amb un pressupost total de 309.825 euros, que s’executaran a Guatemala, l’Equador, Bolívia i la Índia. Es tracta de propostes que pretenen millorar l’accés a serveis bàsics de salut i aigua i sanejament, generar alternati·

ves econòmiques sostenibles o promoure la igualtat de gènere i els drets humans. Les entitats són: Enginyeria Sense Fron·teres, Associació Entrepobles, Fundació MUSOL, Mans Uni·des, Creu Roja i la Fundació Vi·cente Ferrer.

Pel que fa als projectes d’Educació pel Desenvolupa·ment i Sensibilització, s’han fi·nançat un total de sis projectes, amb un pressupost de 41.310 euros. Les entitats finançades són: Fundació Akwaba, Assem·blea de Cooperació per la Pau, Setem, Enginyeria Sense Fron·teres, Fundació el Sueño de la Campana i Creu Roja.

El consistori aporta 351.135 euros a projectes de cooperació

SUBVENCIONS

Són per actuacions internacionals i a la ciutat

La dona morta a la Budellera tenia ganivetades a l’esquena

POLICIAL

El cadàver de la dona de 32 anys localitzat dissabte a l’en·torn del camí de la Budallera de Tarragona presentava diverses ganivetades a l’esquena i por·tava morta almenys deu dies. Un familiar de la dona, alertat perquè feia dies que no en sabia res, la va localitzar dins la ten·da de campanya on vivia, en un assentament il·legal. Els Mos·sos d’Esquadra no descarten cap hipòtesi sobre els fets, que s’investiguen com un homicidi.

S’espera que l’autòpsia, que es va practicar diumenge, ajudi a esclarir els fets. Per la seva ban·da, fonts municipals van infor·mar ahir que la Guàrdia Urbana no tenia constància de l’exis·tència d’aquest assentament.

La policia va rebre l’avís que s’havia trobat el cadàver dissab·te a les set de la tarda. A causa de la foscor, no es es va procedir a l’aixecament del cadàver fins diumenge. Els agents hi van tornar diumenge. ACN

Vicente M. IzquierdoEl Patronat d’Esports i Ematsa han instal·lat nous comptadors de telelectura a les instal·lacions esportives municipals. La posada en servei d’aquests comptadors millora la gestió dels recursos hídrics que utilitzen aquestes instal·lacions, ja que permet optimitzar els consums d’aigua potable segons les necessitats de cada centre i activar alarmes per detectar fuites d’aigua i consums extraordinaris provocats per un mal funcionament de les infra·estructures existents.

«Amb aquest nou sistema de control esperem reduir el con·sum d’aigua a les instal·lacions esportives», explica el gerent del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, Ramon Cuadrat, qui es mostra molt satisfet per aquestes modificacions.

El sistema de telelectura és una de les iniciatives que for·men part del projecte de Tarra·gona Smart City, l’objectiu del qual és utilitzar la tecnologia per millorar la qualitat de vida i op·timitzar el consum de recursos disponibles.

Tarragona es planteja apro·fitar els Jocs Mediterranis per fer una gran transformació de la mobilitat, la sostenibilitat i buscar tecnologies per la gestió de la ciutat. En aquest sentit, el principal avantatge del sistema de telelectura és que es pot ob·tenir la lectura diàriament sense necessitat d’accedir físicament al

comptador i, sobretot, que avisa als abonats de les possibles in·cidències sobre el consum amb uns paràmetres que es podran ajustar a cada consum particular.

Els avantatges que presenta la telelectura són diversos. Un d’ells és que ofereix una major

accessibilitat de les dades i, per tant, de la facturació.

També resultarà beneficiosa la telelectura posarà a l’abast del client informació actualit·zada dels seus propis consums, oferint la possibilitat de prendre mesures d’estalvi i verificar a

curt termini els resultats acon·seguits. Altres avantatges que es produiran amb aquestes modifi·cacions seran que la telelectura ajudarà a reduir l’ús de lectures estimades, i que hi haurà una major eficiència i rapidesa en la presa de lectures.

Finalment, es produirà una millora del seguiment del ren·diment hidràulic, amb dades de rendiments diaris, pel control del funcionament de la xarxa de distribució.

Aquest sistema de telectura és una de les iniciatives del Tarragona Smart City

EQUIPAMENTS

Nous comptadors reduiran el consum d’aigua a instal·lacions municipalsAquests també serviran per detectar fuites i consums anòmals provocats per un mal funcionament

cRiSTiNa aGUiLaR

Les instal·lacions esportives protagonitzaran millores substancials.

A més, es produirà una millora del seguiment en el rendiment hidràulic dels equipaments

Page 6: 20 d'octubre de 2015

6 diarimés 20/10/2015 TARRAGONA

Mariona ForcatLa Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona van inaugurar ahir el segon curs En-desa-Càritas, a la sala d’actes de l’institut Comte de Rius. El pro-jecte consisteix en la impartició d’un curs d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edifi-cis a un grup de 16 persones per tal de millorar la seva qualifica-ció professional.

El perfil dels seleccionats per a aquest projecte és el de perso-nes d’entre 25-50 anys, aturades de llarga durada i amb greus dificultats per reincorporar-se al mercat laboral. El programa formatiu, que tindrà una durada total de 500 hores (300 de for-mació teòrica en electricitat, 120 de matèries transversals i 80 de pràctiques en empresa), l’impar-tirà l’Institut Compte de Rius de Tarragona i permetrà l’obtenció d’un Certificat de Professiona-litat de nivell 1. La metodologia del projecte es basa en la inter-venció socioeducativa. És a dir, en l’adquisició de coneixements

des de la pràctica i l’experiència personal, a la qual s’hi sumarà l’acompanyament personal dels participants per part de Càritas.

En l’acte d’ahir hi van inter-

venir Narcís Almena, director de l’Institut Compte de Rius de Tarragona, Rafael López Rueda, director general de la Fundació Endesa, Isabel Buesa, directora

general d’Endesa a Catalunya, i Francesc Roig, director de Càri-tas Diocesana de Tarragona. En aquest acte també es farà la clau-sura del curs anterior.

FORMACIÓ

El Comte de Rius inaugura un nou curs d’electrotècnia per joves a l’aturÉs d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions electrotècnies i està impulsat per Endesa i Càritas

CRISTINA AGUILAR

L’acte d’inauguració del curs va tenir lloc ahir i hi van assitir els alumnes que s’han seleccionat.

RedaccióEl grup municipal de la CUP ha entrat a registre una moció per demanar que els pressupostos siguins participatius. D’aques-ta manera, els diferents grups muncipals s’hauran de posicio-nar a favor o en contra d’aquesta

proposta que, alguns, a més de la CUP, van defensar durant la campanya electoral. Segons va explicar ahir el regidor cupaire, Jordi Martí, «els pressupostos participatius són una oportuni-tat per donar veu i capacitat de decisió als veïns de la ciutat».

D’altra banda, la CUp també ha registrat una moció sobre el servei de neteja. Segons va explicar ahir la regidora, Laia Estrada, «cal un informe tècnic i l’establiment de mecanismes d’avaluació permanents per ga-rantir el compliment del servei en base al contracte vigent». Se-gons Estrada, els veïns valoren negativament com es netegn els carrers i, per tant, «cal introduir urgentment mesures de trans-parència i control públic per tal de fer un seguiment de l’em-presa FCC. Finalment, la CUP també estudiarà la viabilitat de la remunicipalització del servei de neteja muncipal.

El ple haurà de decidir si vol pressupostos participatius o no

POLÍTICA

La CUP presenta una moció a favor al proper ple

RedaccióEl portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament, Ruben Viñuales, va defensar ahir que «es pot inicidir en l’ac-ció del govern consistorial des de l’oposició sense necessitat d’estar govern». I és que, el seu

grup, ahir va anunciar que en el ple del proper divendres defen-sarà fins a cinc mocions adre-çades «a millorar les condicions dels barris»

En aquest sentit, C’s portarà al debat del ple una moció per asfaltar i anivellar el pàrquing

de la zona esportiva de la Flo-resta. També vol que s’aprovi la col·locació de marquesines i seients a la parada d’autobús del Pont del Diable (N-240) a Sant Salvador i a Bonavista (N-340). També vol que es garanteixi la seguretat dels pins de la zona interblocs a Sant Salvador. Fi-nalment, també ha presentat una moció per controlar la po-blació de coloms i per a la con-trucció d’un centre social a la Móra-Tamarit.

D’altra banda, i en relació al cas INIPRO, Viñuales va mani-festar que «fer fer un registre, ha d’haver-hi indicis de crimi-nalitat»

C’s presenta cinc mocions per mostrar que no cal governar per incidir

CIUTAT

Defensarà al ple accions adreçades als barris

L’Ambaixador d’Espanya a Israel visita demà la Cambra

NEGOCIS

Fernando Carderera Soler, Am-baixador d’Espanya a Israel, vindrà a la Cambra de Tarrago-na demà a tres quarts de nou del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona, que organitza la corporació tar-ragonina.El màxim diplomàtic espanyol a Israel parlarà de Re-lacions entre Espanya i Israel: oportunitats de negoci.

Fernando Carderera, lli-cenciat en Dret i llicenciat en

Ciències Empresarials, posarà en valor el potencial econò-mic d’Israel. Ha desenvolupat la seva carrera diplomàtica a París, entre altres destins, i ha estat ambaixador a Estònia i Finlàndia.

Aquest acte és previ a la mis-sió empresarial que, dels dies 23 al 27 de novembre, ha orga-nitzat la Cambra de Tarragona a Israel i en la que hi prendran part empresaris vinguts d’arreu de l’Estat. Redacció

La XIV Jornada Gresol arriba demà al Palau de Congressos

ECONOMIA

La Fundació Gresol es troba im-mersa de ple en els preparatius i en l’organització de la propera Jornada Gresol que, enguany, arriba a la catorzena edició. Així doncs, demà, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà de nou aquestes reco-negudes jornades econòmiques que se centraran en analitzar la competitivitat de les nostres empreses en el context actual de l’economia i reconeguts ex-perts i empresaris d’èxit parla-

ran del creixement empresarial, una tendència que sembla con-solidar-se.

Enguany, Competitivitat i Creixement de les Empreses serà l’eix central de la jornada orga-nitzada per la Fundació Gresol que comptarà amb importants personalitats les quals oferiran un espai per a la reflexió i el de-bat. La Jornada començarà a les nou del matí i finalitzarà a dos quarts de quatre, després d’un dinar de networking.

Page 7: 20 d'octubre de 2015

720/10/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 8: 20 d'octubre de 2015

8 diarimés 20/10/2015 REUS

RedaccióEl turisme francès s’ha revelat aquest estiu com un dels més sòlids a la ciutat de Reus, jun-tament amb el d’origen estatal, d’acord amb les estadístiques dels equipaments que gestiona l’Agència Reus Promoció, que són el Gaudí Centre, l’Institut Pere Mata i la Casa Navàs. En un context general en el qual el mercat rus ha experimentat una important davallada arreu de la Costa Daurada, tot i que conti-nua essent el principal mercat en volum de turistes que visiten Reus, els turistes francesos es consoliden entre els més fidels.

Les dades amb què treballa l’Agència Reus Promoció partei-

xen del nombre real de visitants que han passat de l’1 de juny al 31 d’agost pel Gaudí Centre, pel complex modernista de l’insti-tut psiquiàtric Pere Mata i per l’edifici monumental de la Casa Navàs.

Així, exceptuant el mercat rus, els visitants de totes les al-tres procedències s’han incre-mentat, amb l’especial incidèn-cia dels francesos. En el cas de l’Institut Pere Mata i de la Casa Navàs, el 2015 es pot parlar de rècord històric de visitants. «Les dades confirmen que la capaci-tat d’atracció de turisme cultural a la ciutat és cada vegada més important i consolida el posici-onament de Reus com a oferta

de cultura, oci, gastronomia i comerç en relació a l’oferta tra-dicional de sol i platja de la Costa Daurada», explica la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles.

En el cas del Gaudí Centre, aquest estiu hi han passat 22.819 persones, un 26% menys que l’any 2014. Per procedències, destaca el visitant internacional (79%), entre el qual el turista rus continua essent el més nombrós malgrat un descens del 54% en relació a l’any passat, una baixa-da en línia amb allò que ha pas-sat al conjunt de la Costa Dau-rada. L’increment dels visitants francesos al Gaudí Centre ha estat molt significatiu (un 20%),

tot i que no ha compensat la pèrdua de visitants procedents de Rússia. El 10% de visitants al Gaudí Centre són d’origen espanyol, el 8% d’origen cata-là i el 3% restant són d’origen reusenc. En aquest context, la resta de mercats (si s’exclou el rus) han experimentat un incre-ment malgrat el context de crisi: l’espanyol ha pujat un 24%, l’in-ternacional un 18% i el català un 2%.

Més visites culturalsEn aquesta línia, l’espai visita-ble del Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata, obra de Do-mènech i Montaner, ha registrat durant la campanya estiuenca

de 2015 un total de 2.199 visi-tants, un 10% més de visitants en relació a 2014. Un 40% de vi-sitants d’aquest espai són d’ori-gen internacional (la meitat dels quals francesos), un 20% d’ori-gen espanyol, un 35% catalans i la resta reusencs (5%).

Pel que fa a la Casa Navàs, ha rebut un total de 907 visitants, amb un 38% d’origen interna-cional, un 18% d’espanyols, un 35 % de catalans i un 9% de reusencs. En comparació amb 2014 s’ha incrementat un 45% el nombre total de visitants, i destaca el fet que entre el pú-blic internacional un 40% eren d’origen francès i un 21% d’ori-gen rus.

Després dels bons resultats de l’experiència de 2014, aquest any s’ha ampliat el nombre de dies de visita a la Casa Navàs i s’ha assolit una ocupació del 100% en totes les visites. Aques-ta casa monumental es pot visi-tar –amb grups reduïts– gràcies a un acord de l’Ajuntament de Reus amb els seus propietaris.

La fidelitat del turisme francès no compensa la caiguda de visitants russosEl Gaudí Centre registra un 26% menys de visitants respecte les xifres de l’estiu passat

PROMOCIÓ

Nova sessió sobre el dispositiu d’inserció laboral al Centre Cívic del Carme

El Centre Cívic del Carme aco-llirà divendres 23 d’octubre a partir de les deu del matí una nova sessió informativa sobre el Dispositiu d’inserció laboral del Barri del Carme, una ac-ció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte «Treball als barris» i cofinançada pel Fons Social Europeu que ofe-reix: tutories i orientació sobre projectes professionals i objec-tius laborals, informació del mercat de treball i perfils més demanats, tècniques de recer-ca de feina, contactes, visites i pràctiques en empreses, així com funcionament de la Borsa de treball de Mas Carandell. El Dispositiu s’adreça a persones que busquen feina, viuen a Reus i estan inscrites a l’OTG. És gratuït.

El joves de La Palma Terror Show conviden a donar sang el proper 29 d’octubre

Els joves vinculats al Casal de Joves que organitzen «La Palma Terror Show» els prò-xims 29 i 30 d’octubre han realitzat diferents vídeos en què fan una crida a participar en la marató de donació de sang que es farà al Teatre For-tuny durant la jornada del 29 d’octubre. Els nois i noies han volgut col·laborar d’aquesta manera amb el Banc de Sang i Teixits, a través de muntatges audiovisuals fets voluntària-ment per ells mateixos i que es difonen a través de les xarxes socials. Els vídeos presenten personatges i situacions rela-cionades amb «La Palma Ter-ror Show» que, d’una manera irònica, plantegen a la ciutada-nia la necessitat de fer donació de sang i conviden a assistir al Teatre Fortuny el dia 29 d’oc-tubre. Aquesta no és l’única acció solidària vinculada a «La Palma Terror Show», ja que per aconseguir invitacions per assistir-hi cal portar 2 litres de llet al Casal de Joves, destinats al Banc dels Aliments. Els dies 29 i 30 d’octubre es portarà a terme, de set de la tarda a onze de la nit, la tercera edi-ció del ja tradicional túnel del terror organitzat per joves de la ciutat en dates properes a la Castanyada. Aquesta activitat s’adreça a públic a partir de 12 anys i per assistir-hi cal recollir prèviament la invitació al Ca-sal de Joves a partir del dia 19 d’octubre, amb un màxim de dues invitacions per persona i sempre a canvi dels 2 litres de llet per al Banc dels Aliments.

Susanna CasesL’arribada de La Fira Centre Co-mercial canviarà el panorama co-mercial de la ciutat. De moment, grans cadenes amb presència a la capital del Baix Camp priorit-zaran la nova superfície comer-cial que promou Metrovacesa a l’avinguda Sant Jordi. Segons confirmen fonts del Grup Indi-tex, les marques Zara, Pull&Bear i Bershka tancaran en les prope-res setmanes la seva tenda als carrers del centre per marxar a la Fira Centre Comercial, que obre portes el proper divendres 6 de novembre.

La decisió, segons fonts de la companyia, s’ha pres per l’actu-al política del grup empresari-al, que aposta per «tendes més grans». Fonts de la companyia també puntualitzen que no dei-xaran d’estar presents al centre de Reus, per la proximitat de La Fira Centre Comercial de la zona on actualment tenen presència aquestes grans marques que pro-perament es «fugaran» i deixaran els actuals cèntris locals on s’ubi-quen buits i de nou disponibles. Zara ofereix els seus productes des d’un local del Raval de Jesús, mentre que Bershka i Pull&Bear estan al carrer Monterols.

Noves marques a ReusAltres marques del Grup Inditex, com Stradivarius (Raval Santa Anna), Oysho (carrer de les Gala-

nes) i Massimo Dutti (carrer Llo-vera), també presents al centre comercial, mantindran la seva tenda a peu de carrer, segons confirmen des de la companyia. Una política seguida també per Mango, que estarà simultània-ment al centre comercial i al car-rer Llovera.

En aquesta línia, l’aposta del Grup Inditex per La Fira Centre

Comercial es reflecteix també en l’obertura d’una nova marca que s’estrenarà a la capital del Baix Camp: Zara Home, la línia de productes per la llar de la mul-tinacional. L’arribada del nou centre comercial comportarà al-tres estrenes a Reus, com la de la marca H&M o Cortefiel.

Caldrà veure com afecta aquesta nova política empresari-

al de les grans companyies tèxtils al model comercial de la ciutat, conegut per l’oferta dels carrers del Tomb de Ravals endins, amb diverses vies de les més transita-des de la província, i històrics i tradicionals establiments.

Pla EstratègicEn aquest sentit, d’acord a les di-rectrius del Pla estratègic de Co-

merç i Turisme per a la ciutat de Reus –elaborat per la Universitat Rovira i Virgili per encàrrec de l’Ajuntament i amb la complici-tat del sector comercial i turístic local–, l’Agència Reus Promoció ha planificat un programa d’ac-tuació per consolidar el lideratge comercial de la ciutat al conjunt de Catalunya a partir de la pro-jecció coordinada dels recursos comercials, turístics, culturals, d’hoteleria, restauració i de pa-trimoni de la ciutat.

Reus Promoció planteja un posicionament estratègic de la ciutat que identifiqui Reus amb tres idees: Ciutat de compres, la marca Gaudí i el patrimoni Modernista. I precisament en l’àmbit del comerç, les princi-pals actuacions són: prioritzar el comerç com a principal recurs d’atracció de la ciutat, potenci-ar la seva singularitat i atractiu, organitzant accions originals i innovadores, buscar l’encaix i la interacció amb la Fira Centre Co-mercial, recuperar el client co-marcal, identificar el comerç de proximitat amb el concepte «ex-periència de compra», potenciar l’animació comercial als carrers o impulsar un pla de protecció dels comerços històrics.

Transformar els principals eixos i connectar el nucli antic amb el nou centre comercial són algunes de les accions a desenvo-lupar.

ECONOMIA

Zara, Pull&Bear i Bershka marxen del centre i aposten per La FiraAltres marques del Grup Inditex i establiments com Mango també presents al centre comercial es mantindran a peu de carrer

OLÍVIA MOLET

El carrer Monterols acull diverses conegudes franquícies.

Page 9: 20 d'octubre de 2015

920/10/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 10: 20 d'octubre de 2015

10 diarimés 20/10/2015 REUS

Susanna CasesLes eleccions municipals han donat pas a un nou escenari polí-tic que ja està tenint les primeres conseqüències. Acompanyada de membres de l’executiva del partit i militants, la regidora d’Ara Reus, Cori Fargas, va expli-car ahir des de l’Ajuntament els motius que l’han portat a deixar el càrrec en les properes setma-nes. «No puc atendre el 100% de dedicació de regidora que em de-mana l’executiva del partit en el supòsit que s’entri a formar part del govern de la ciutat de Reus», va explicar ahir, en una decisió, assegura, «que no ha estat fàcil» i amb la què «honoro als reusencs i a mi mateixa».

Un gest que podria facilitar l’entrada del partit municipalista al govern de Convergència i Unió

–amb minoria, amb 7 de 27 regi-dors–, amb tasques relacionades amb Esports i Promoció Econò-mica. Amb l’aval de l’assemblea de militants, Ara Reus es va ofe-rir el passat mes de juliol a entrar a formar part del govern reusenc i, segons el regidor Jordi Cerve-ra, hi ha «bon feeling» «Aquesta ciutat necessita estabilitat i go-vernabilitat», va recordar ahir el portaveu d’Ara, agraïnt la tasca de Fargas durant aquests dar-rers 4 anys i mig i assegurant que «molts polítics no ho farien».

«La ciutat ens demana a tots els polítics molta dedicació», va alertar ahir Cervera sobre la de-cisió de Fargas, que es va comu-nicar en l’assemblea d’Ara Reus de la setmana passada.

En aquest sentit, Fargas no va voler entrar a valorar possibles

discrepàncies polítiques amb el partit ni els motius que hi ha al darrere que l’executiva exigeixi aquest 100% de dedicació en cas que es formi part del govern. «Tot és qüestió de temps. Hi ha moments que hem d’estar a pri-

mera fila i d’altres que hem d’es-tar fent pinya darrere», va asse-gurar. En les properes setmanes Fargas també deixarà l’executiva del partit, tot i que es mantindrà com a militant.

En aquest context, Fargas també deixarà de ser conselle-ra de les societats Reus, Esport

i Lleure (Rellsa), l’Hospital Sant Joan de Reus i el Grup Sagessa. «Aquest temps de transició em permetrà fer un relleu adequat. El tema sanitari requereix prepa-ració i responsabilitat», va alertar la regidora, que va tenir paraules d’agraïment pels ciutadans que han confiat en Ara Reus, pel partit, per Cervera, pels treba-lladors de l’Ajuntament i les so-cietats municipals, pels regidors i l’alcalde, pels familiars i amics i, també, pels mitjans de comu-nicació.

El número 3 a la llista d’Ara Reus a les passades eleccions municipals, Josep Maria Pujol, va explicar que vol donar pas a la «nova generació», representada per Daniel Rubio, número 4 i fins ara assessor del Grup Municipal, que serà el nou regidor.

POLÍTICA

Fargas: «De vegades hem d’estar a primera fila i d’altres, fent pinya»La regidora plega assegurant no poder atendre «el 100% de dedicació» si Ara Reus entra al govern

OLÍVIA MOLET

Cori Fargas, ahir a l’Ajuntament de Reus acompanyada de membres de l’executiva d’Ara Reus i militants del partit.

«La ciutat ens demana a tots els polítics molta dedicació», va alertar ahir Jordi Cervera

Carrutxa organitza un cicle de conferències per Tots Sants

ACTIVITATS

Coincidint amb la diada de l’1 de novembre, Carrutxa organit-za un cicle de conferències que vol apropar altres costums i tra-dicionals culturals, conversant amb persones que han vingut a Reus des d’altres parts del món. Des del local –travessera del carrer Nou de Sant Josep, 10– i a dos quarts de vuit del vespre,, la primera xerrada serà el dijous 22 d’octubre, parlant de Cata-lunya –amb una introducció a càrrec de Salvador Palomar– i

anant cap a Amèrica: Lidia Gonza parlarà dels costums re-lacionats amb el difunts a dues zones del Perú. El dimarts 27, Bineta Toune parlarà dels cos-tums funeraris del seu país, el Senegal. I el dijous 29, Daniela i Tino Goia, explicaran els àpats i altres costums relacionats amb els difunts a Romania. Un petit tast de la diversitat d’origen de les persones de la ciutat, que vol continuar amb altres converses sobre celebracions.

RedaccióLa iniciativa WOW Events torna a Reus aquest dijous, després d’una parada de sis mesos. Així, es torna a convocar als empre-nedors i ciutadans al Soldenit per conèixer Dani de la Orden, considerat una de les joves pro-meses del cinema català. Des que va estrenar Barcelona Nit

d’Estiu, no ha parat de treballar. Acaba de finalitzar el rodatge de El Pregón, protagonitzada per Andreu Buenafuente i el seu inseparable Berto Romero. Una pel·lícula que narra la vida de dos germans que han passat el seu minut de glòria i es cerquen a ells mateixos. A banda, el mes que ve, de la Orden estrena la

segona part del film que el va donar a còneixer: Barcelona Nit d’Hivern, que explica diferents històries d’amor simultànies que succeeixen a la capital cata-lana durant la nit de Reus. A la cita també hi haurà talent local convidat. La representació del cinema reusenc anirà de la mà del director Daniel Villanueva,

que farà una exposició del seu treball a l’Escola de Cinema Reusenc. A banda, es visualitza-ran alguns dels curts del cinema reusenc dels estudiants de l’Es-cola, que explicaran la seva tra-jectòria i intercanviaran amb de la Orden les impressions sobre cinema, des de la banda cultura i des de la banda de la «queixa» tant instaurada al sector artístic del país.

A més, l’esdeveniment comp-tarà amb un repte WOW par-ticular. Des de l’organització insisteixen en l’efecte sorpresa, però asseguren que «serà el rep-te més impressionant de tots fins al moment».

El director Dani de la Orden, protagonista dels ‘WOW Events’El director reusenc Dani Villanueva també participarà en l’acte

SOCIETAT

M.P.Reus posa en marxa un nou programa d’acompanyament a la tasca educativa de la família, evolució de la coneguda com a Escola de Pares, que inclourà el paper dels avis i altres adults com a part del microsistema dels nens, oferirà tallers pràc-tics i descentralitzarà les acti-vitats programades a diferents centres cívics i escoles de la ciutat. El projecte, anomenat Família i ciutat, educació com-partida aixecarà el vol avui amb la xerrada inaugural, sota el títol Educació lenta i a càr-rec del mestre Joan Domènech Francesc, a les sis de la tarda al Centre Cívic del Carme. El pro-grama planteja accions en els àmbits del desenvolupament evolutiu durant el creixement dels infants –amb aspectes fí-sics, cognitius i psicològics–, de la seguretat en cada etapa del desenvolupament –a la llar, en l’ús d’Internet i les xarxes socials, en les relacions (rela-cions positives, saludables, i no violentes), hàbits per a una bona salut, riscos de les subs-tàncies tòxiques i addictives– i de la qüestió emocional –co-municació entre els membres de la família, foment dels rols igualitaris entre pare i mare, acompanyament en la formació intel·lectual i acadèmica dels fills, temps de lleure–.

Xerrades, tallers i grups de debat serviran per articular les actuacions de la iniciativa, ex-perimental però amb vocació de continuïtat. Família i ciutat, educació compartida es divi-deix en dues etapes per tal de poder recollir les necessitats detectades en el decurs del ci-cle, i culminarà a final de curs amb un acte obert a tots els participants. La primera etapa,

d’octubre a gener, es relaciona a continuació, mentre que la se-gona, de febrer a maig, s’anun-ciarà quan tingui les dates con-cretades. L’oferta es publicarà al web de l’Ajuntament www.reus.cat i s’editaran tríptics per a cada una de les dues etapes. Es recomana la inscripció prè-via ja que alguns dels tallers te-nen l’aforament limitat. Es pot fer per telèfon, correu electrò-nic o a l’OME i presencialment.

Una metodologia innovadoraLa regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus, Do-lors Sardà, destacava ahir, en la presentació del projecte, la importància de «trobar nous formats per a transmetre les idees de Família i ciutat, edu-cació compartida, com ara les tertúlies dialògiques: obertes, autogestionades i acompanya-des per la URV, amb una meto-dologia nova de formació que pot ser molt positiva per als pares, mares, avis i àvies i altres adults que s’encarreguin dels nens i que vulguin prendre part d’aquesta evolució de l’Escola de Pares». La iniciativa que pre-cedeix aquesta havia aplegat, en l’edició anterior, entre una vin-tena i una cinquantena de per-sones a cada activitat prevista.

En la xerrada Educació lenta, els assistents podran trobar un nou punt de vista sobre l’educa-ció als infants, basat en la idea que «les presses no són bones a l’hora d’intentar ensenyar res a un nen i la calma pot fer can-viar la seva manera d’aprendre les coses. L’educació lenta té uns beneficis que ja s’estan comprovant». A més d’escoltar la ponència, durant la cita tam-bé servirà per experimentar, en primera persona, la forma d’educació lenta.

Una evolució de l’Escola de Pares inclourà els avis i oferirà tallers pràctics

SOCIETAT

La xerrada ‘Educació lenta’ inaugura el projecte

Page 11: 20 d'octubre de 2015

1120/10/2015 diarimésREUS

FELICITACIONS Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Avui fa anys que el Xavi va treure el cap, moltes felicitats et desitjen els Dotze apóstols, que pasis un bon dia i salut per tots.

Avui aquest noi tan ben plan-tat fa 30 anys! Moltes felicitats Xavier!! T’estimem.

Gemma, moltes felicitats en el dia del teu aniversari.

El Bar Campus mostra il·lustracions de Pep Gavaldà

El Bar Campus mostrarà fins mitjans del mes de novembre algunes de les il·lustracions del calendari dels gegants del 2016 de Pep Gavaldà, que en-guany està dedicat als mesos de l’any i els seus refranys i ja està al forn. L’any passat les il·lustracions del calendari es basaven en la història «El Viat-ge del Carrasclet» i es podien llegir com un conte. Es podrà adquirir a diferents establi-ments de Reus.

Oberta la convocatòria dels premis educatius Angeleta Ferrer i Sensat

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha obert la convocatòria de la 13a edi-ció dels Premis a l’Excel·lència i Emprenedoria Educatives Angeleta Ferrer i Sensat, amb una dotació de 3.750 euros. El termini per presentar projec-tes acaba el 20 de novembre. L’acte de lliurament dels pre-mis es portarà a terme a l’es-pai Els Rentadors del centre cívic el Carme, el dijous 17 de desembre. La 13ª edició dels premis presenten dues línies: el reconeixement a un centre educatiu de la ciutat per les bones pràctiques i l’aplicació de propostes educatives, i el reconeixement a treballs exce-llents de recerca o a projectes de final de curs d’alumnat de secundària postobligatòria, proposats per un centre. En aquesta edició es vol tornar a reconèixer i difondre l’asso-liment de l’excel·lència dels centres educatius de la ciutat per les seves bones pràcti-ques i aplicació de propostes educatives en qualsevol nivell i àmbit; i també la creativitat, l’esperit emprenedor i el valor afegit de l’alumnat d’aquests centres.

RedaccióLa vinoteca-restaurant Le-Sommelier de Salou va acollir divendres un sopar social amb l’objectiu de recaptar fons per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) que, entre altres, gestiona l’Hospital de Dia Mas Sabater de Reus. En total, es van recap-tar 6.000 euros, que es desti-naran a diferents projectes de

la FEM. Al llarg del sopar, que va comptar amb representants institucionals d’arreu del Camp de Tarragona, es van repartir punts de llibre fets pels usuaris de l’Hospital de Dia Mas Saba-ter de la capital del Baix Camp. «La FEM està molt agraïda pel suport rebut de part de la família Montané Muntané, propietària de LeSommelier, que va posar

a la nostra disposició, el local i l’equip de persones que en ell hi treballen. A més, va preocupar-se de buscar col·laboradors que vulguessin participar en aquest projecte demanant-los l’aporta-ció d’aliments a cost zero per tal que tot el que es recaudés fós net i es pogués destinar integrament a la nostra Fundació», desta-quen des de la fundació.

Un sopar solidari de la Fundació Esclerosi Múltiple recapta 6.000 euros

SOCIETAT

Es van repartir punts de llibre fets pels usuaris de l’HD Mas Sabater

CEDIDA

La trobada va comptar amb representants institucionals.

M.P.L’associació benèfica Nos ayu-damos, que dóna regularment suport a un centenar de perso-nes a través de l’aportació d’ali-ments, roba i altres elements per a la cobertura de les necessitats bàsiques, traslladarà en poques setmanes les seves tasques a un local ubicat al número 7 del carrer Aulèstia de Pijoan. Fins ara, l’entitat, impulsada per qua-tre voluntaris fixos i altres col-laboradors «que al seu moment ens vam veure amb mancances i ho vam passar malament», i amb Pilar Velázquez al capdavant, compartia fins ara un «magat-zem que també feien servir al-tres particulars i guardàvem les donacions allà on podíem, a casa nostra».

El canvi d’ubicació, que per-metrà a Nos ayudamos oferir atenció des d’un espai obert al públic, tindrà lloc després que el

conegut reusenc Francesc Font de Rubinat hagi cedit a l’associ-ació un local de 65 metres qua-drats de manera gratuïta. Font de Rubinat, a més, dotarà el grup d’ajuda en altres àmbits «avui anirem amb ell a recollir mobles que possiblement facin servei a alguna persona necessitada», apunta Velázquez, portaveu de

l’agraïment de Nos Ayudamos tant a qui els ha proporcionat aquest local que estrenaran un cop acondicionat com també «a Virginias, a Assis i a totes les empreses i als particulars que en algun moment ens han do-nat un cop de mà i que han tret

algú d’una situació complicada de què segurament no hauria es-tat capaç de sortir sense aquesta ajuda».

«La situació no millora»El local, a tocar de la plaça de la Sardana, servirà per «obrir pro-bablement tres dies a la setmana per facilitar tant les donacions com les recollides. Aquí, estem receptius a qualsevol cosa que ens pugui arribar: des de menjar fins a peces de roba passant per estris de la casa, utensilis per a nadons o col·laboració de tot ti-pus», afegeix Velázquez, inicia-dora de l’entitat, dos anys enrere, «quan vaig veure’m necessitada i vaig comprovar que, a través d’aquest sistema, era possible posar d’acord a persones en un moment delicat amb d’altres que es desfan de coses enca-ra servibles». L’associació Nos ayudamos compta amb un grup

a Facebook, a través del qual es fan les crides davant d’alguna necessitat. Després, entre aquells que finalment acudeixen a rebre aportacions, «estudiem la seva situació i hem creat un fitxer per fer-ne seguiment i controlar que les ajudes acaben allà on toca».

Sobre el nombre d’alertes a

què respon el grup, Velázquez destaca que «no hem notat per a res que la situació en general estigui millorant. Ho poden dir els polítics però la realitat, en el nostre dia a dia, és que hi ha mol-ta gent que necessita, i també molta que necessita i que no ho vol dir».

SOCIETAT

L’entitat benèfica ‘Nos Ayudamos’ estrenarà local des d’on oferir l’atencióUn particular ha cedit a l’associació un espai de 65 metres quadrats al carrer Aulèstia Pijoan per gestionar les donacions i rebre les persones necessitades

CEDIDA

Francesc Font de Rubinat i Pilar Velázquez, amb la clau del local.

La intenció del grup és obrir dos o tres dies a la setmana per l’intercanvi de roba i aliments

Page 12: 20 d'octubre de 2015

12 diarimés 20/10/2015 CAMP DE TARRAGONA

Vicente M. Izquierdo/EfeEl jutjat d’Instrucció número 3 de Tarragona ha reobert per presumpta corrupció el cas de la urbanització Muntanyans 2 de Torredembarra, un projecte ja avortat de construir 550 xalets en una zona inundable annexa a un espai natural protegit, segons van informar fonts judicials.

El jutjat d’Instrucció número 3 de Tarragona ha reobert el cas de Muntanyans 2, encara que s’ha inhibit a favor dels jutjats del Vendrell per la qüestió formal de competència territorial i encara no ha arribat a repartiment.

La investigació se centrarà en el tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de Tarragona que va informar favorablement per construir habitatges en una zona inundable, amb l’advertèn-cia que no es podria aparcar als carrers per si hi havia riuades.

Ja s’havia sobresegut la de-núncia per prevaricació admi-nistrativa contra aquest empleat públic, però la investigació d’una

presumpta trama de corrupció de l’antic equip de Govern de Torredembarra ha donat motius al jutge per reobrir el cas, han in-format les fonts consultades.

La Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona ja va demanar al jutge reobrir el cas al setembre de l’any passat, a resultes de noves dades aportades per la Guàrdia Civil, però el magistrat va dene-gar la petició.

Nous indicisNo obstant això, l’ha reobert des-prés de nous indicis que l’infor-me favorable de l’ACA es va deu-re, presumptament, a corrupció urbanística amb funcionaris de l’ajuntament de Torredembarra implicats, segons aquestes ma-teixes fonts.

El jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell i la fiscalia anticor-rupció instrueixen des de fa més d’un any i sota secret de sumari un delicte contra l’administració pública sota el mandat de l’al-calde Daniel Masagué (en aquell

temps de CiU).D’altres fonts coneixedores

del cas han informat que, amb tota probabilitat, el jutjat al qual li toqui per repartiment el cas de

Muntanyans s’inhibeixi a favor del jutjat número 1.

Aquest cas torna a posar Tor-redembarra en el punt de mira per un fet que va succeir fa molts anys i que ara sembla que torna-rà a veure la llum.

L’alcalde del municipi torrenc, Eduardo Rovira, va declarar a aquest mitjà que «en el punt que estem, ens afecta relativament

poc». Així ho creu el torrenc, ja que és un fet que va succeir en una altra etapa i en condicions molt diferents a les actuals. Així, Eduardo Rovira deixa ben clar que «hem decidit treballar amb els mateixos supòsits que tení-em al damunt», fent referència al cas.

Que es resolgui«Si hi ha alguna cosa que s’ha de resoldre, que es resolgui. Com més aviat surtin totes les coses, millor. Es tracta d’enllestir te-mes», va manifestar Rovira, el qual no té cap por a veure com finalitza el cas, ja que opina que, passi el que passi, Torredembar-ra en sortirà beneficiat. Així, va finalitzar que «a l’Ajuntament hi ha tranquil·litat total. No te-nim una idea del que pot passar després». Sobre les declaracions de Daniel Masagué, Francisca Felguera i Santiago Ardèvol en la peça 2 del cas Torredembarra, el batlle va dir que «estem tran-quils».

La Fiscalia de Medi Ambient ja va demanar al jutge robrir al cas al setembre

TORREDEMBARRA

El jutge reobre Muntanyans 2 per presumpta corrupcióLa investigació se centrarà en el tècnic de l’ACA que va informar favoralment per construir-hi

L’alcalde de la Torre diu que «si hi ha alguna cosa a resoldre, que es resolgui»

ACNLes empreses enoturístiques del Penedès han creat una Comissió Sectorial per reforçar la seva veu i promocionar millor el territo-ri. El president del Consorci de Promoció Turística, Sergi Va-llès, va definir el sector privat com a «motor» del turisme a la

zona, i per això volen que tin-gui més pes en la redacció del Pla anual d’actuacions. Amb la nova Sectorial, els tres subsec-tors de l’enoturisme —cellers i caves, hostaleria, i comerços i serveis— tenen nous portaveus que traslladaran al Consorci les prioritats de cada àmbit. Se-

gons Vallès, si les empreses fan aportacions concretes es podrà «arribar més lluny» en promo-ció. Aquest dilluns els portaveus s’han reunit per primer cop amb les empreses.

Fins ara, el Consorci de Pro-moció Turística —que engloba 200 empreses privades, la DO

Penedès, diversos Ajuntaments, Patronats de Turisme i Consells Comarcals de la zona vitivincío-la— recollia les aportacions del sector privat a títol individual. Segons el president del Consor-ci, això generava que els plans d’actuació no recollissin les pre-ferències dels subsectors.

ACN

Imatge de la reunió del subsector de les caves i cellers.

Les empreses d’enoturisme del Penedès creen una Comissió Sectorial

ECONOMIA

Promoció Turística incorpora onze representants que recolliran les propostes dels subsectors

RedaccióEn el marc de la Fira de Santa Úrsula, Valls acollirà a partir de demà una exposició fotogràfica amb les dones castelleres com a úniques protagonistes. La mos-tra, on es podran contemplar més d’una setantena d’imatges, estarà repartida en tres espais diferents: el vestíbul del Teatre Principal, el Pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) i el bar/restaurant El Safa-reig de la plaça de l’Oli.

L’objectiu de la mostra és po-sar en valor el paper de la dona en el món casteller, un paper que ha estat imprescindible perquè el fet casteller hagi evo-lucionat fins el punt on es troba avui en dia.

Ara bé, Dones castelleres és una mostra fotogràfica plural que ha estat possible gràcies a la feina de tretze fotògrafs cas-tellers d’arreu de Catalunya, que han preparat un recull del seu treball amb les dones com a úniques protagonistes. La in-auguració de l’exposició es farà

demà a les vuit de la tarda i con-sistirà en fer una ruta pels tres espais de la mostra, començant pel Teatre Principal. L’activitat acabarà amb una botifarrada i degustació de Vermut Casteller al Safareig. La periodista Raquel Sans serà l’encarregada de pre-sentar l’acte.

La mostra es podrà visitar a Valls fins a l’1 de novembre, i està previst que després passi per diverses ciutats de Catalu-nya, algunes de les quals ja es-tan confirmades. A les xarxes socials es poden seguir les no-vetats al Facebook Dones Cas-telleres i a Twitter amb l’usuari @DonaCastellera i l’etiqueta #DonesCastelleres, i mitjançant precisament aquesta etiqueta es vol demanar la participació dels visitants.

Els fotògrafs són Jonatan Tarafa, David Oliete, Laia Sola-nellas, Marc Serarols, Ariadna Brunet, Antoni Coll, Laia Díaz, Rodrigo Sicilia, Laura Rodrí-guez, Josep Pont, Mireia Comas, Joan Segovia i Pere Toda.

Valls acull una mostra fotogràfica sobre ‘Dones castelleres’

CULTURA

S’exposen més d’una setantena d’imatges

Treballen per la prevenció de les conductes de risc entre el jovent

RODA DE BERÀ

L’Ajuntament crea una taula de coordinació i seguiment de les accions

Redacció El passat 7 d’octubre la sala de reunions del Consistori va aco-llir la celebració de la primera reunió de coordinació entre di-ferents agents socials i tècnics municipals per tal de crear una comissió de seguiment i preven-ció en l’àmbit juvenil.

L’Ajuntament de Roda de

Berà, conscient de la necessitat de treballar la prevenció amb aquest col·lectiu per tal d’evitar conductes de risc i vetllar pel futur dels joves rodencs, va im-pulsar, mitjançant la regidoria de Joventut, aquesta taula de co-ordinació i seguiment.

A la cita hi van participar l’al-calde, Pere Virgili; Manel Gon-

zález, regidor de Joventut; Tere-sa Ferré, regidora d’Acció Social; Ana Nogueras i Robert Gimeno, tècnics del servei de mediació i prevenció comunitària de la Ge-neralitat de Catalunya; Eduard Isals, de justícia juvenil; Joan Pie, cap de la Policia Local; Carolina Segura, tècnica de Joventut; en-tres altres. La taula reuneix regidors, tècnics de joventut, de justícia, de mediació juvenil, entre altres.

CEDIDA

Page 13: 20 d'octubre de 2015

1320/10/2015 diarimés CAMPDETARRAGONA

Daza recorda que «l’alcaldessa va criticar durament aquest govern»

Vicente M. IzquierdoNou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) va culminar, el passat 6 d’octubre, un procés d’eleccions primàries que va fi-nalitzar amb Enric Daza com a escollit com a nou president.

Fins el 77% dels militants van assistir a la votació i, amb l’ex-cepció de tres vots en blanc, tot-hom va apostar per Daza, un jove comerciant del municipi que representa la renovació i idees que agraden a la major part de la formació.

En declaracions a aquest dia-ri, Daza va manifestar que «era l’hora de fer un canvi amb els càrrecs, i triar una executiva nova. Vam fer votacions i jo, com a president, vaig tenir el suport dels companys».

A banda, va quedar configu-rada la nova executiva del par-tit, formada per un total d’onze militants escollits en eleccions

primàries, a banda dels quatre regidors electes. O sigui, fins a una quinzena de membres.

«Vaig tenir el suport del 77% dels companys. Em dóna la sen-

sació que després de 100 dies de mandat estem igual que després del dia de les eleccions», va quei-xar-se Enric Daza, el qual pretén aportar noves idees.

Així, aquestes han de ser di-verses. «Hi ha d’haver més par-ticipació, més dinamisme. Crec que s’ha d’escoltar més el po-ble. Els polítics entren, i llavors pensen que estan per damunt del poble. Crec que és com si ells mateixos s’agradessin. Vo-lem començar a fer política pels

cambrilencs i per Cambrils. Fins ara, ha predominat el color de les banderes, però esperem que es pugui fer política pels interessos i per les demandes dels ciuta-dans. Volem que la gent s’adoni d’aquests fets, volem fer políti-ques pel benestar dels ciutadans. Ja existeix un Palament català, però és als ajuntaments on hem de decidir els problemes més di-rectes», va apuntar.

L’antic governFinalment, Daza va manifestar a aquest mitjà que s’han de fer veure també canvis substancials a l’equip de govern, ja que «l’al-caldessa va criticar amb duresa l’antic govern i, a l’hora de fer els pactes, es va ajuntar amb gent que ja hi havia. D’un dia a l’altre s’oblida tot i sembla que siguem germans. És molt diferent el dia abans de les eleccions del dia després».

POLÍTICA

Enric Daza guanya les primàries de NMC i espera canvis a CambrilsAquest jove comerciant va aconseguir tots els vots de la militància, exceptuant-ne tres, que van decidir votar en blanc

Castillo: «Volem que 15.000 famílies sense recursos cobrin 564 euros mensuals»

El diputat socialista al Parla-ment per Tarragona, Carles Castillo, va explicar ahir que «el grup socialista prioritza-rà aquesta nova legislatura l’aprovació i posada en servei d’una renda garantida de ciu-tadania que eviti que cap per-sona quedi abandonada a la seva sort, sense tenir coberta les seves necessitats alimen-tàries, d’habitatge i de benes-tar material bàsiques». Així mateix, va destacar que «això suposaria que les 15.000 famí-lies de la província que tenen a tots als seus membres a l’atur i que ja no reben cap presta-ció o subsidi d’atur poguessin tenir uns ingressos garantits de 564 euros mensuals». En aquest sentit, el grup socialista va alertar que «mentre Catalu-nya continua instal·lada en la incertesa i la inestabilitat polí-tiques la pobresa, les desigual-tats socials no paren de créixer al nostre país». A la vegada, va lamentar que «mentre els se-nyors Rajoy i Mas continuen sacsejant que la crisi econòmi-ca ja és cosa del passat un de cada tres treballadors catalans cobra menys del que està esta-blert pel salari mínim».

Un concert d’orgue retrà homenatge a Pau Casal

EL VENDRELL

L’Església parroquial del Ven-drell acollirà un concert en commemoració del 42è aniver-sari de la mort de Pau Casals, a càrrec de l’organista Juan de la Rubia i Musica Reservata de Barcelona. L’espectacle es durà a terme aquest dijous a les nou del vespre. Així, es presentarà un programa inèdit, que com-prèn segles d’espiritualitat mitjançant el nexe comú del text Ave Maria, un dels més coneguts dedicat a La Verge. La

proposta es va estrenar l’estiu de 2014 al XLI Festival de Mú-sica de Maó i busca ser un ho-menatge al compositor estonià Arvo Pärt, icona del minimalis-me sacre de la segona meitat del segle XX, i que l’any 2015 com-plirà 80 anys.

Entre d’altres, el programa inclou les obres següents: An-num per annum d’Arvo Pärt i Ave Maria, a 8 de Tomás Luis de Victoria i de Giovanni Pierluigi da Palestrina.

La Sala Àmbits acollirà la presentació del fanzine ‘RESET’

CAMBRILS

La Sala Àmbits del Centre Cul-tural acollirà la presentació del fanzine de RESET, estratègies per reformular la trajectòria de l’artista, demà a les vuit del vespre. La presentació anirà a càrrec dels mateixos comissa-ris i comptarà amb la presèn-cia d’alguns dels artistes i col-laboradors del mateix projecte. L’acte servirà per explicar tot el desenvolupament del projecte RESET. El fanzine és un reco-pilatori amb imatges i textos

de l’exposició RESET per deixar constància del treball elabo-rat en els dos espais, la Galeria silvestre de Tarragona i la Sala Àmbits de Cambrils.

L’exposició, presentada el passat 1 d’octubre, ha estat or-ganitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, l’Aula d’Art de la URV i el Te-ler de Llum amb col·laboració amb el Museu d’Història de Cambrils i l’Antena del Conei-xement de la URV.

Page 14: 20 d'octubre de 2015

14 diarimés 20/10/2015 CATALUNYA-ESPANYA-MÓN

EFECroàcia va obrir ahir un punt fronterer per deixar passar a milers de refugiats que s’amun-tegaven davant seu enmig de la pluja i el fred, segons van infor-mar diversos mitjans locals.

Croàcia va obrir la seva fron-tera amb Sèrbia en el pas de Bapska, on van començar a cre-uar territori croat centenars de refugiats per prosseguir el seu viatge cap a Europa Occidental, segons el portal Index.

Els refugiats s’havien prote-git allà de la intensa pluja amb tendes de campanya, els més afortunats, o amb impermea-bles de plàstic, mantes i lones, mentre esperaven a passar a territori croat i continuar així el seu viatge al nord en direcció a Eslovènia, Àustria i Alemanya.

Des de Croàcia va informar que les autoritats eslovenes van permetre ahir a la tarda al pas fronterer de Trnovec-Sredisce ob Dravi, a la frontera nord en-tre els dos països. D’aquesta manera, prop de 300 refugiats

van ser portats en cinc autobu-sos i es van poder resguardar de la pluja i el fred.

Això va provocar que diver-sos milers de refugiats que es-peraven des d’ahir a la frontera es llancessin en allau a creuar la divisòria. Després d’aques-ta breu obertura, Eslovènia va tornar a tancar el pas i va conti-nuar amb la seva política de no rebre a més de 2.500 refugiats diaris i adaptar el ritme d’entra-des al de sortides cap a Àustria.

L’agència de notícies eslove-na STA va informar que el pre-sident d’Eslovènia, Borut Pahor, va reiterar ahir a la tarda la in-sistència que aquest país «no pot admetre més refugiats dels que deixa passar Àustria».

Cal recordar que el drama de l’arribada de refugiats en estat deplorable no s’atura. Vuit per-sones van morir i 633 més van ser rescatades del Mar Medi-terrani aquest diumenge, quan intentaven arribar a les costes europees. Els supervivents van ser traslladats al sud d’Itàlia.

Croàcia obre un pas fronterer per permetre l’entrada de refugiats

CONFLICTE

Milers de persones van patir l’espera sota la pluja

AgènciesEsquerra Republicana de Cata-lunya va proposar formalment, ahir a la tarda, el nom de l’expre-sidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forca-dell, com a pròxima presidenta del Parlament de Catalunya.

Fonts d’ERC van indicar que el nom de Forcadell ha estat propo-sat a la coalició de la qual forma part aquest partit, Junts pel Sí, motiu pel qual molt probable-ment serà elegida per a aquest càrrec en la sessió constitutiva del nou Parlament, que s’ha de celebrar com a màxim el 26 d’oc-tubre vinent.

El nom de Forcadell, que ana-va de número dos a la llista de Junts pel Sí, havia sonat insis-tentment en els últims dies com a possible presidenta, i ERC va avalar formalment el seu nom en les últimes hores d’ahir i poca abans del tancament d’aquesta edició. En l’acord de creació de la candidatura de Junts pel Sí es preveu que CDC proposa el nom del president de la Generalitat, en aquest cas Artur Mas, men-tre que a ERC li correspon sug-gerir el nom de qui ha d’ocupar la presidència del Parlament en el cas que aquesta formació fos la guanyadora de les eleccions, com així va ocórrer el passat 27 de setembre.

ERC tenia la possibilitat de proposar un nom l’àmbit del seu propi partit, i en aquest cas l’ac-tual vicepresidenta primera del

Parlament, Anna Simó, hagués estat la candidata més probable, però els republicans han optat finalment per una independent, i Forcadell –que va militar en la formació independentista– era la millor situada per ocupar la pre-sidència de la cambra legislativa

catalana. Cal recordar que For-cadell no va voler pronunciar-se sobre la possibilitat que fos la futura presidenta del Parlament aquest passat dissabte, després que algun mitjà de comunicació ja ho apuntés.

Així, va insistir que volia ser «allà on faci més servei». Però va insistir que «ara no ens toca es-pecular sobre això». Respecte a les eleccions del 20 de desembre, l’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana va dir que en-

cara s’està parlant de «com s’hi anirà» però en tot cas no hauria de ser amb el nom de Junts pel Sí creat específicament per a unes eleccions plebiscitàries com van ser les del 27-S.

Respecte a les negociacions per constituir el nou govern i la investidura del president, Forca-dell va considerar que van «bé» i que «tots tenim ganes d’arribar a acords» però va insistir a dema-nar que s’entengui que cal man-tenir la discreció al màxim.

ERC tenia la possibilitat de posar un nom del seu partit, que hauria pogut ser Anna Simó

POLÍTICA

ERC proposa a Carme Forcadell com a presidenta del ParlamentEl pacte de Junts pel Sí preveu que siguin els republicans els qui han de plantejar el candidat

ACN

La número dos de Junts pel Sí, Carme Forcadell, en un míting a Vic.

EfeAlmenys onze persones van morir i 23 van resultar ferides per l’explosió d’una bomba ahir en un autobús a Quetta, al sud-oest del Pakistan, on està activada un avís davant la proximitat de la celebració xiï-ta de l’Aixura. «L’explosió s’ha produït en un autobús de pas-satgers a Saryab Road, on van morir 11 persones i 23 més van resultar ferides, cinc en situació crítica», va dir el secretari d’In-terior de la província de Balut-xistan, Akbar Hussain Durrani.

També va detallar que, «d’acord amb l’Equip de Desac-tivació d’Explosius, la bomba estava col·locada a la part de darrere de l’autobús, en què anaven entre 35 i 40 passat-gers». Els ferits van ser traslla-dats a hospitals i les forces de l’ordre van acordonar la zona, ha indicat Durrani.

L’explosió es va produir per una bomba de rellotgeria amb almenys sis quilos d’explosius, segons recull el canal de tele-

visió pakistanesa Geo de fonts policials. El cap de Govern pro-vincial, Abdul Malik Baloch, va confirmar que l’explosió la va produir una bomba que va des-trossar el sostre el vehicle.

Les forces de seguretat es troben en alerta a la província davant la celebració a partir del proper cap de setmana de ashu-ra o Muharram, el mes en què els xiïtes commemoren el mar-tiri de Hussein, nét de Mahoma.

Els atemptats de caràcter sectari al Pakistan, especial-ment contra la minoria xiïta, que representa un 20% de la població del país, s’han in-crementat en els últims anys enmig de la recrudescència ge-neral de la violència terrorista des de finals de 2012. Al juny de 2013, un atemptat a prop d’un centre de rés xiïta a Queta va causar la mort a 30 persones i ferides a 60, mentre que, a prin-cipis de 2014, tres matances en barris xiïtes d’aquesta ciutat i Karachi van causar més de 250 morts.

Almenys onze morts en explotar una bomba en un autobús al Pakistan

ACTUALITAT

Fins a 23 persones més van resultar ferides

ACNLa Fiscalia de l’Audiència Naci-onal va demanar ahir que s’in-vestigui Volkswagen després d’entendre que hi poden haver indicis de delictes de defrau-dació, frau de subvencions i contra el medi ambient en l’es-càndol de la manipulació de les emissions de vehicles d’aquesta marca.

La Fiscalia entén que si els fets que es denuncien són certs, els vehicles afectats estarien emetent gasos contaminants que «podrien superar en 40 vegades» el límit permès. El ministeri públic sol·licita que es demani al grup investigat in-

formació diversa, com ara que s’identifiqui l’empresa a la qual es va encarregar el programa in-formàtic a través del qual es feia la presumpta manipulació.

A l’escrit de la Fiscalia es re-corda que el trucatge «sembla consistir» en la instal·lació d’un programa informàtic que detec-ta quan el vehicle es troba en un banc de proves per tal de reduir les emissions contaminants dins dels paràmetres exigits per la normativa mediambiental. El fet que els afectats formin part d’un àmbit territorial de més d’una audiència, justifica a pa-rer de la Fiscalia la competència de l’Audiència Nacional.

L’Audiència demana investigar a Volkswagen per estafa i frau

JUDICIAL

Vol que indentifiqui l’encarregada del programa

ACNEl president del comitè de go-vern d’Unió, Josep Antoni Du-ran i Lleida, va assegurar ahir que el seu partit continuarà tot i que ell no obtingui cap escó en les eleccions del 20 de desem-bre. «De cap de les maneres, encara que jo no obtingui escó, és el final d’Unió. Precisament també vaig jo de candidat per-què si es donés aquest cas, que no afecti un altre dirigent de futur, que m’afecti a mi. Jo no em jugo res personal en aques-tes eleccions», va argumentar a RNE. D’altra banda, el líder de-mocratacristià va augurar que la causa del 9-N acabarà en ar-

xiu, i va opinar que seria el mi-llor per a tothom, perquè portar als tribunals un problema polí-tic només fa que «realimentar» allò que es pretén combatre.

Duran, que va registrar la seva candidatura, va assegurar que el més fàcil per a ell hagu-és estat marxar, però va reivin-dicar que té «el dret» i sent «el deure i la responsabilitat» de presentar-se, perquè «les coses estan molt complicades per a tots, també per a Unió». «Jo vaig perquè entenc que Espanya necessita persones capaces de dialogar, que tingui reconeguda una capacitat i tingui confiança en l’altre part.

Duran afirma que Unió continuarà tot i que no obtingui cap escó el 20-D

POLÍTICA

Augura que la causa del 9-N acabarà en arxiu

Page 15: 20 d'octubre de 2015

1520/10/2015 diarimésESPORTS

Vicente M. IzquierdoÉs l’exemple més clar que l’esforç sempre té un premi. És un futbolista que sempre

dóna el cent per cent de sí mateix i que, a banda, sempre que juga, aporta coses a l’equip. Mai se’l considera un titular indiscutible, ja que pocs ho són al Nàstic, però ell sempre està disposat a donar el màxim de si mateix i ofereix un rendiment infinit sempre que trepitja la gespa.

Es tracta de Xavi Molina, un dels jugadors més polivalents que no hi ha només al Nàstic, sinó a tota la Segona Divisió A. El futbolista de la Canonja, que pot actuar tant de central, com de lateral, com de centrecampis-ta, que és la seva posició natural, és un jugador amb una autoexi-gència màxima, que sempre vol donar més del que pot. El mig-campista assegura que no tenia idea de com serien els resultats de l’equip en aquest inici de temporada. De fet, que el Nàstic visqui actualment en posicions de promoció d’ascens a Primera Divisió A és una circumstància que sorprèn a molts.

«Sempre és una incògnita com començaran els equips, però te-nia confiança que les coses ani-rien bé. L’entrenador ens exigeix molt, ja que li agrada fer les coses bé. A mi em preocupava més que tinguéssim mala sort, per petits detalls», assenyala Xavi Molina, qui es lamenta per no haver po-gut guanyar a la Ponferradina, ja que «a Ponferrada per detalls no vam poder guanyar». El de la Ca-nonja és conscient que el Nàstic, tot i ser un nouvingut a la Segona A, és un equip que acostuma a

dominar els partits: «Hi ha par-tits una mica més tancats, o que arribi el rival i que, en la primera oportunitat, et marqui un gol».

Un principi incertA principis de temporada, ningú sabia del cert com seria l’inici dels tarragonins. De fet, Molina detalla qeu «em preocupava tri-gar a guanyar el primer partit, però ho vam aconsguir a Teneri-fe». També va ser un fet sorpre-nent per a ell que en la jornada

inaugural de la Lliga Vicente Moreno comptés amb ell a la ti-tularitat. «A la primera jornada em va sorprendre una mica. Jo creia que no jugaria. Quan vaig veure la lesió de Xisco Campos, veia més possibilitats, però pen-sava que jugaria Iago Bouzón, tot i que ell no estava al cent per cent», manifesta el futbolista, el qual confessa que a cap jugador li agrada ser suplent. «Quan no jugues fa ràbia. No queda una altra que continuar treballant i

continuar fent-ho bé perquè no torni a passar».

Ara bé, quan Vicente Moreno va decidir deixar Xavi Molina a la banqueta i apostar per un altre jugador, tampoc va estar gaire desencertat. Molina era, fins lla-vors, el millor defensor del Nàs-tic, però l’entrenador del Nàstic va decidir alinear Iago Bouzón, un jugador que a principis d’any es va lesionar de gravetat, però que al setembre va recuperar-se completament. Sobre el seu company, Xavi Molina declara que «el nivell de Iago Bouzón no el descobrirem aquí. Ha jugat molts partits a Primera i a Sego-na».

Vicente Moreno, després de desplaçar Xavi Molina a la ban-

queta, el de la Canonja va roman-dre alguns partits sense gaudir de massa minuts. Tot i això, fa dues jornades, el tècnic valencià va prendre la decisió de trobar-li una «nova» ubicació a Molina, la que ell acostuma a ocupar. Aquesta és al de mig centre: «To-cava fer memòria, no compli-car-me gaire la vida i ajudar als altres dos centrecampistes que estiguin més alliberats i menys desamparats». Sobre el sostre que s’ha de posar l’equip. Molina deixa clar que «nosaltres no ens podem posar límits, però el que està clar és que encara no hem aconseguit la permanència. Hem d’aconseguir els 50 o 51 punts que ens donin la salvació. És un tòpic, però és així».

El futbolista recorda que «teníem la confiança que les coses anirien bé des del principi»

FUTBOL

Xavi Molina és un dels futbolistes més utilitzats per Vicente Moreno aquesta temporada.

CRISTINA AGUILAR

Xavi Molina: «Quan no jugues fa ràbia, però has de seguir treballant»El de la Canonja va començar com a titular, de central, a suplent, i després ha tornat a l’onze com a centrecampista

El jugador deixa clar que «a la primera jornada em va sorprendre una mica ser titular»

Almeria

Joan Carillo dirigirà l’equipL’Almeria ja ha decidit qui serà el substitut de Sergi Barjuán. L’escollit ha estat Joan Carrillo, qui dirigirà demà el seu primer entrenament amb els andalu-sos, i debutarà a la banqueta contra el Mallorca a l’Iberostar Estadi. Paunovic va sonar du-rant dies per substituir Barjuán, però finalment la directiva s’ha decidit per Carrillo, el qual va començar la seva carrera com a entrenador al Girona. Tam-bé va ser segon entrenador de Pochettino, a l’Espanyol, i va do-nar el salt al Videoton hongarès com a segon tècnic. La tempora-da passada va ser l’entrenador de l’esmentat Videoton.

Valladolid

Gaizka Garitano, a la corda fluixaL’entrenador del Valladolid sap que viu a la corda fluixa des-prés de la derrota del seu equip aquest diumenge contra el Lla-gostera. Els castellans viuen actualment en zona de descens, i la Junta Directiva considera inacceptable aquesta situació. «No tinc por pel meu rutur, ja que la meva tasca és continuar per poder seguir endavant», va assegurar Garitano després de la derrota a Palamós.

Lugo

De Coz: «No era preocupant la ratxa, però el triomf ens ve bé»El lateral del Lugo va afirmar ahir que la sèrie de mals resul-tats que havia enllaçat l’equip amb tres derrotes, dues de Lliga i una de Copa del Rei, no preo-cupava els jugadors. «Portàvem tres partits que no se’ns havi-en donat bé, però el nivell de l’equip era bo. Havíem competit i, per a nostaltres, no era preo-cupant la ratxa, tot i que el dar-rer resultat els ve bé per pujar la moral».

Oviedo

Cristian Rivera enamoraCristian Rivera està cridant l’atenció en aquest equip, ja que la lluentor del seu joc no està passant desapercebuda en aquest inici de temporada.

SEGONA A

Page 16: 20 d'octubre de 2015

16 diarimés 20/10/2015 ESPORTS

Mónica PérezA més de per mi-llorar una victòria que ja havia acon-seguit el CF Reus a la tercera ronda de Copa del Rei, i per sumar tres punts

que mantenen els de la capital del Baix Camp aferrants a la zona de play-off, el 0-3 al Camp d’Es-ports va servir diumenge per acabar de destapar Fernando Ro-dríguez. El punta sevillà, arribat al vestidor roig-i-negre aquest estiu procedent de l’Hércules, va anotar les dues primeres de les tres dianes de l’encontre amb si-milar guió: l’0-1 pujava a l’elec-trònic al minut 2 de cita i arran d’una falta lateral executada per Rico que l’atacant recollia per transformar en gol i el 0-2, tam-bé quan s’havien disputat només dos minuts de la segona meitat, apuntalava el triomf en una pilo-ta robada amb què Fernando de-cantava al seu favor un pols amb el porter del Lleida Esportiu. El davanter, que va debutar amb la samarreta del CF Reus en la pri-mera jornada de Lliga, rellevant l’extrem Óscar Rico al 80’, ja ha-via deixat bones sensacions tam-bé en la seva participació a Copa Catalunya i Copa del Rei. Fins el pas pel feu lleidatà, però, no ha-via tingut ocasió de viure la seva estrena de cara a porteria. I ho va voler celebrar per partida doble.

L’excel·lent moment que tra-vessa Edgar Hernández, un dels màxims artillers dels reusencs de la mà d’Álex Colorado, havia mantingut Fernando a l’espera d’una oportunitat per demos-trar que també sap brillar. Natxo González va apostar per ell en la cita de Lliga al Camp d’Esports després d’haver dipositat la ti-tularitat a les seves mans també quatre dies enrere, a idèntic duel però en condició copera. L’anda-lús, que no havia vist recompen-sada amb el premi del gol la seva

actuació a l’Estadi, va aprofitar que no sortia des de la banqueta per gaudir a domicili. De fet, la seva presència havia estat una

constant en aquest tram inicial de temporada, convocat i sobre la gespa en un moment o altre de set de les nou jornades comple-

tades fins al moment. Les tasques de revulsiu que

havia desenvolupat en les pri-meres setmanes amb el CF Reus

l’havien col·locat 60 minuts al terreny de joc. Només contra l’Atlètic Llevant i l’Alcoià va quedar fora dels plans de l’entre-nador roig-i-negre. La feina als entrenaments continuava sent la mateixa. Al moment de trepitjtar la capital del Baix Camp, Fer-nando ja era conscient que fer-se espai a l’onze d’un aspirant a l’ascens no havia de ser fàcil. Diumenge va arribar el dia, i el punta va respondre a la confian-ça de Natxo deixant lligada una victòria determinant i esplèndi-da que puja si és possible un grau més la confiança en què avancen el Lliga els roig-i-negres.

Els tercers més encertats al grupAmb Fernando Rodríguez en plena reivindicació, el tècnic del CF Reus amplia les seves opcions a la davantera després que l’an-terior campanya les mancances a la línia més avançada comp-tessin entre els llastres que va arrossegar l’equip camí de la dis-puta del play-off. La revelació del sevillà se suma a l’immillorable paper que està desenvolupant Edgar Hernández, però també a l’enorme vàlua de Fran Carbia i al descobriment del portuguès Ricardo Vaz, que ha irromput pràcticament com una altra in-corporació d’estiu en aquests inicis de curs. També a la feina de David Haro, que ha rubricat dos dels quinze gols que acumula el conjunt reusenc. I a la dedicació d’Óscar Rico, darrerament co-mandant de l’atac roig-i-negre en més d’un enfrontament. Pre-cisament aquestes quinze dianes han destacat el CF Reus com el tercer equip més encertat del grup tercer de la Segona B, igua-lat en la xifra amb l’Eldenc, que ocupa la quarta posició a la clas-sificació amb 17 punts, un menys que els reusencs. El conjunt més anotador és el segon classificat, el Vila-real B, amb 19 dianes, i el líder Cornellà en té 18.

El davanter de Pilas, en un instant de l’enfrontament al terreny de joc del Lleida Esportiu, diumenge.

XAVI GUIX/CF REUS

FUTBOL

Lleida desperta l’olfacte de FernandoEl punta andalús del CF Reus va estrenar-se de cara a porteria aconseguint els gols del 0-2 al Camp d’Esports

A punt per les jornades ‘Esport, cultura i societat’

El CF Reus i el Centre de Lectura de Reus donaran el tret de sortida, la setmana vinent, a les jornades Es-port, cultura i societat, fruit del conveni que ambdues entitats van signar a finals del passat mes de juliol. La inauguració tindrà lloc a la sala d’actes del centre el dilluns 26 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, i anirà a càrrec del president del CF Reus Xavier Llastarri i del president del Centre de Lectura, Xavier Filella. Tot seguit s’oferirà la primera conferència: La pàtria del futbol. La utilització del fut-bol com a eina política, que pronunciarà el professor del departament d’Història Contemporània de la Uni-versitat de Barcelona Carles Viñas.

Demà començaran a preparar el duel contra el Llosetenc

Resolta la victòria davant el Lleida Esportiu, la plantilla del CF Reus va realitzar ahir el pertinent entrenament de recuperació i gaudirà avui del dia de descans set-manal. Demà, a partir de les onze del matí i sobre el terreny de joc del municipal de Riudoms, els de la capital del Baix Camp han progra-mat l’inici de la preparació del proper duel que els reu-sencs han d’afrontar davant la seva afició aquest cap de setmana. El seu oponent, a l’Estadi, un Llosetenc que estrena categoria i que ar-ribarà al matx com a cuer del grup tercer de la Segona Divisió B, amb dos punts al seu compte particular que resulten dels dos empats que l’equip ha aconseguit en les nou jornades comple-tades.

El CF Reus no va veure’s sol en el seu desplaça-ment al Camp d’Esports. Com ja havia passat en la darrera cita a territori lleidatà, la plantilla va comptar amb el suport, des de les graderies, d’un nodrit grup d’aficionats que s’havien desplaçat per animar als seus tam-bé quan competeixen lluny de l’Estadi.

L’afició trasllada el suport també lluny de l’Estadi

XAVI GUIX/CF REUS

Page 17: 20 d'octubre de 2015

1720/10/2015 diarimésESPORTS

Vicente M. IzquierdoTorredembarra aposta per l’es-port, i ahir va tornar a demos-trar-ho amb la presentació d’una activitat que aplegarà joves de tot el municipi, i d’altres localitats, en una jornada lúdica i esportiva que pretén fer-se amb un lloc en el calendari anual.

Es tracta de la Festa de l’Es-port, la qual es desenvoluparà aquest diumenge, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre. La zona esportiva serà l’indret on tindrà lloc aquesta acció, que comptarà amb la col·laboració dels clubs i entitats del municipi que, dia rere dia, setmana rere setmana, lluiten perquè els més petits puguin gaudir de la pràcti-ca esportiva.

L’impulsor d’aquesta acció és Raúl García, regidor d’Esports del municipi, el qual va manifes-tar ahir que «aquest ha de ser un aparador perquè es pugui conèi-xer les activitats esportives del municipi». El mateix Raúl García va afegir que «hi haurà exhibi-cions d’esportistes, inflables, i d’altres elements festius», els quals pretenen aplegar un gran nombre de joves durant la jor-nada. Sense concretar xifres, el regidor va apuntar que es podria arribar a les 500 persones par-ticipants a la cita. A la cloenda, hi haurà activitats i exhibicions, una de les quals serà la d’Àngel Batlle, del BikeTrial Costa Daura-da, un club que està de moda a la

província.A més, el club de tennis de

Torredembarra obrirà al públic les seves pistes perquè els joves puguin gaudir de tres activitats, com seran les de tennis, pàdel i

tennis platja. Serà completament gratuït poder gaudir d’aquestes activitats, una mesura que s’ha promogut amb l’objectiu que els nens i nenes tinguin la possibili-tat d’aprendre noves modalitats

per a ells.A més, els Jocs Mediterranis

2017 també col·laboraran amb la iniciativa. Un grup de voluntaris dels Jocs del 2017 situarà un es-tand a la zona, on els interessats podran informar-se sobre les activitats que es desenvoluparan d’aquí a dos anys a la ciutat tarra-gonina i a totes les seus dels Jocs, entre les quals s’hi troba Torre-dembarra.

LABORAL

Torredembarra celebrarà la Festa de l’Esport a la zona esportiva diumengeMés de 500 joves faran acte de presència a la Torre, on gaudiran de diverses activitats

Integrants de diverses entitats, amb el regidor d’Esports, Raúl García, al centre.

CEDIDA

Els joves que vulguin jugar a tennis, pàdel o tennis platja ho podran fer de forma gratuïta

Els Jocs Mediterranis del 2017 també hi col·laboraran amb diversos voluntaris

El Morell fitxa Bicho, exjugador de la Pobla, que arriba per reforçar el centre del camp de Pallarès

FUTBOL

Els tarragonins anuncien també la baixa de Borja Abenia

RedaccióEl CD Morell ha decidit moure fitxa i ha incorporat un nou fut-bolista a la plantilla del primer equip. Es tracta de David Díaz Mangano, conegut futbolísti-cament com a Bicho. Aquest futbolista, de 22 anys, prové de l’Arcos CF, del grup desè de Ter-cera Divisió.

Aquest futbolista és conegut a Tarragona pel seu pas pel CF Pobla de Mafumet, on va mera-vellar amb la seva capacitat de treball en el centre del camp, així com per la seva capacitat de crear joc. Aquest centrecampis-ta de tall defensiu va ser un dels

millors futbolistes de la passada temporada al filial del Nàstic, i va decidir marxar a terres anda-luses per continuar amb la seva formació.

El jugador ja entrenarà avui a les ordres de Joan Antoni Palla-rès i aquest dijous serà presentat a l’Estadi Municipal del Morell tres quarts de vuit del vespre.

Marxa Borja AbeniaPer altra banda, el CD Morell anuncia que ha arribat a un acord amb Borja Abenia per fi-nalitzar la vinculació entre les dues parts. Incomptatibilitats amb la feina han motivat aques-

ta decisió, sempre consensuada per les dues parts. El centrecam-pista va ser part molt important en l’ascens de l’equip a Tercera Divisió, i el club li agraeix im-mensament la dedicació del futbolista durant el temps que ha defensat els colors del CD Morell.

Partit amistósFinalment, el club informava que el primer equip del CD Mo-rell jugarà, aquest dimecres, un partit amistós a Cambrils, con-tra el FC Cambrils, equip que milita en el grup sisè de Segona Catalana. Bicho, a l’esquerra de la imatge, amb la samarreta de la Pobla.

JOSÉ MARÍA GARCÍA

RedaccióAbraçades, crits, salts d’alegria i molta felicitat. Les jugadores del TGN Bàsquet A i el cos tèc-nic eren una pinya després de sumar, aquest cap de setmana, la primera victòria del curs a Copa Catalunya en vèncer el JET Terrassa a la pròrroga (74-71) en la cinquena jornada de la lliga 2015-16. No s’havia gua-nyat cap títol, cap campionat, cap trofeu, cap medalla, però el triomf es mereixia una cele-bració com aquesta. L’equip lila havia treballat de valent des de la pretemporada per recollir el premi en forma de triomf que durant un mes s’havia resistit.

El triomf contra el JET Ter-rassa va més enllà del simple fet d’apuntar una victòria en aquest apartat a la classificació.

El triomf és la culminació, però també el punt de sortida, d’un projecte que s’ha gestat durant l’estiu i que ha servit perquè dos clubs de la matei-xa ciutat i que no sempre han viscut èpoques de concòrdia i entesa com l’actual, el Club Bàsquet Tarragona i el TGN Bàsquet Club, decidissin unir esforços per potenciar el bàs-quet femení a la ciutat i evitar, d’aquesta manera, l’èxode de jugadores cap a les poblacions veïnes.

BÀSQUET

El TGN Bàsquet celebra merescudament el seu primer triomf en un mésSignifica l’inici del projecte de l’entitat

CEDIDA

Les tarragonines ho van deixar tot a la pista.

Page 18: 20 d'octubre de 2015

18 diarimés 20/10/2015 ESPORTS

RedaccióLa FEB ha donat a conèixer el quintet ideal de la tercera jorna-da de la categoria LEB Plata. Mi-quel Salvó és l’Ala-pivot triat per la FEB per integrar un quintet en el qual també estan Tayler Gaffa-ney (Simply Olivar), Joel Almeida (Xuven Cambados), Max Solé (Viten Getafe) i Jesús Fernández (Covirán Granada). Aquesta és la primera nominació d’un jugador del CBT en el quintet ideal de la setmana, i arriba conjuntament amb la primera victòria dels blaus en la temporada.

Les estadístiques que van portar a Miquel Salvó a aquest èxit han estat 13 punts, 8 rebots, 3 assistències, 4 recuperacions i 3 faltes rebudes, per a un total de 23 punts de valoració. A més, el jugador català també va des-tacar per la seva gran defensa a jugadors molt físics, que no van

poder rebotejar com en ells és habitual en aquest inici de com-petició.

El jove jugador de tan sol 21 anys, va ser la segona incorpora-ció del conjunt tarragoní aquest estiy, després de la del pivot ame-ricà Orion Outerbridge. Malgrat la seva joventut, Miquel Salvó ja comptava amb experiència en el básquet professional, format en la pedrera del F.C Barcelona per més tard passar al CB. Sama. Allí va iniciar una aventura en el bàsquet belga on va ser un dels jugadors més importants del seu equip, el Belgacom Spirou, amb promig de 17,2 punts i 6,9 rebots. Després d’aquest any a l’estranger, Miquel Salvó retora-van al bàsquet català de la mà del CB Cornellà de lliga EBA, on va promitjar l’any passat 12,3 punts i 6,1 rebots en els 23,3 minuts que va estar en pista. Miquel Salvó

és un jugador molt hàbil per a la seva altura, mesura 2,05, capaç d’alternar en la posició d’aler i ala-pivot, amb facilitat per ano-tar prop del cerclel i amb bon tir des de la línia de tres punts. Berni Álvarez comentava al moment d ela seva incorporació al CBT que Salvó «tenia una gran il·lusió per estar aquí, per a ell és una bona oportunitat perquè estava jugant en EBA, per a nosaltres és un bon repte», el qual ja ha quedat supe-rat.

Pla setmanalPer la seva banda, l’equip torna-va ahir als entrenaments després que diumenge tinguessin el dia de descans. Dilluns, dimarts i di-jous es realitza entrenament en doble sessió de matí i tarda, per preparar el partit que enfronta al CBT amb el Araberri Basket el dissabte que ve a les sis de la tar-

da. La previsió és que l’equip es desplaci a terres basques el ma-teix dia del partit amb autobús.

El CBT va aconseguit dissabte la primera victòria de la tempo-rada a l’enforntament que el po-

sava davant del Clínicas Rincón (71-55). Joventut i inexperiència però un un gran potencial físic era el rival que es trobarien els jugadors de Berni. A més a més amb el handicap de tenir a David

Fernández, Ferran Torres i Ori-on Outerbridge amb problemes físics.Malgrat tot, els blaus van decantar al seu favor l’enfron-tament per endur-se el priemr triomf de la temporada.

Miquel Salvó, del CBT, al quintet ideal de la tercera jornada de LEB PlataEl jugador de Vilallonga va ser el més destacat en la victòria del conjunt blau davant del Clínicas Rincón, la primera de la temporada 2015-16

Rest Tarraco continuarà un any més com a col-laborador oficial del CBT. L’empresa dedicada al sector del servei de càtering per a empreses i escoles de la demarcació, amb més de 20 anys d’experiència, s’encarregarà de fer els àpats per als jugadors del primer equip de fora de Tarra-gona. D’aquesta manera, els jugadors del CBT estaran alimentats un any més amb els produc-

tes de major qualitat i de proximitat, ja que Rest Tarraco treballa amb proveïdors de la demarca-ció de Tarragona. Un dels pilars fonamentals de l’èxit de Rest Tarraco és la cura per oferir als seus clients els millors menús mediterranis. A més, Rest Tarraco també compta amb un experimen-tat grup humà que ofereix totes les facilitats als jugadors del CBT.

Rest Tarraco continuarà cuinant per als jugadors cebetistes enguany

CEDIDA

PATINATGE DE VELOCITAT

L’entrenadora i patina-dora del Gimnàstic Ale-xandra Palos va aconse-guir la primera posició de Marató en el campionat celebrat aquest passat cap de setmana a la ciu-tat d’Elx, proclamant-se campiona d’Espanya Màster 40. La grana Rosa Franquet va pujar al ter-cer esglaó del podi en el Marató de Màster 50.

Alexandra Palos, campiona d’Espanya

CEDIDA

TAEKWONDO

Diumenge passat el Club Taekwondo My-Ju Cunit va participar en el cam-pionat de Catalunya sè-nior en la modalitat de Pumses. a la competició, l’equip va aconseguir un or per a Maria Jesús He-redia i dos bronzes que es van endur Wendy Gisella i Diego Fuentes. Ian Pozo va tenir una medalla a la participació a la cita.

Un or i dos bronzes per al My-Ju Cunit

CEDIDA

BÀSQUET

Page 19: 20 d'octubre de 2015

1920/10/2015 diarimésDEFUNCIONSTarragonaMiguel Prieto Ruiz. Ha mort a l’edat de 55 anys. El seu funeral serà avui, a dos quarts de quatre de la tarda, al tanatori (cerimònia civil).

ReusTrinitat Girona Masdeu. Ha mort a l’edat de 84 anys. La seva cerimònia de co-miat serà avui a les 9h al Tanatori.

DEFUNCIONS

Page 20: 20 d'octubre de 2015

20 diarimés 20/10/2015 OPINIÓ Les cartes al Diari Més, poden fer-les arribar a la redacció per correu (carrer Manel de Falla, 12, baixos. 43005 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el màxim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

Edita: Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez.[[email protected]] Redacció: Mariona Forcat, Anna Fortuny, Vicente Izquierdo, Susanna Cases, Mònica Pérez. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Cristina Aguilar, Olívia Molet. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria Clos.Publicitat: Maria Molleda, Mercè Ripoll, Silvia Sanjuan i Jordi Font.[[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

Distribució controlada:

Manel de Falla, 12, baixos.43005 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 23 68 83

C/Monterols, 36, 2n.43201 REUS977 32 78 43 Fax 977 59 07 47

Amb la col·laboració de:

www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

TRIBUNA

En el permanent debat electoral en el que estem instal·lats, que sembla té una duració il·limitada pel gran número de convocatòri-es, fetes – en curs – previsibles, crec que és la primera vegada en que determinades opci-ons polítiques renuncien a ocupar, espais de suport via vot, remarcant en cada cas el que volen, sense cap matís, els seus militants.

Sempre s’ha dit que una cosa són els afili-ats dels partits, i altre molt diferent els seus votants, qüestió que es concreta en la neces-sitat de que els “discursos” no solament han de contentar als propis associats, sinó també a aquella gran part de la ciutadania, que de-penent de cada cita electoral, dona el seu vot a uns o altres, i que en cap cas es veu lligada al que es coneix com “vot captiu”.

Segurament el tema que esmento es fruit de la pròpia dinàmica democràtica, cada cop més consolidada, on tothom comença a tenir

clar que el seu suport a les urnes és fonamen-tal per modificar decisions de govern, qües-tió que entenc altament positiva, un altra cosa és si aquesta nova dinàmica consolidarà un allunyament de la gent respecte de la clas-se política.

És inapel·lable que “l’espai de centre”, dre-tà o esquerrà, és el lloc on s’ubiquen la ma-joria de ciutadans, qüestió posada de mani-fest repetidament a la gran part d’enquestes publicades a l’efecte, no obstant, cada cop es fa més realitat que determinades opcions rebutgen la possibilitat d’ampliar el seu as-pecte d’influència, centrant-se en consolidar el seu espai en funció dels seus propis mili-tants, compromesos en uns programes, que en masses ocasions, s’allunyen de la lògica majoritària.

L’exemple d’un Partit Popular, on cada cop sembla que és l’ala més dretana la que marca la dinàmica de gestió de govern i el que són els seus plantejaments programàtics, és un fet que també té resposta en la pròpia opció socialista, interessada en remarcar el seu “punt esquerrà” per damunt de qualsevol al-tre posicionament; per no valorar altres par-tits més radicals, que sembla renuncien, de manera absoluta, a qualsevol suport centrat

remarcant un posicionament extrem sense cap atenuació pràctica.

En definitiva, l’evidència posa de manifest que el “centrisme”, que ha estat fonamental en el darrers anys de democràcia, sembla que pot passar a un segon pla si realment es consoliden aquestes maneres de fer en pro-peres confrontacions polítiques, qüestió que personalment em sembla poc aconsellable, doncs és evident que, com abans he esmen-tat, la ciutadania es segueix posicionant en un espai més proper a l’equilibri que a qual-sevol altre via.

La realitat de governs i oposicions, on cada cop serà més complicat arribar a acords, no crec que sigui una bona nova, especialment si tenim en compte les dificultats, de tot ti-pus, que se’ns posaran de manifest els pro-pers mesos, a tots els nivells de discussió; per tant, aparcar, com sembla, que es la tempta-ció, una política partidista de consens i pacte per optar a un trencament permanent, no és el camí idoni per poder superar els paranys que ens venen a sobre. És possible que el sol concepte d’entesa sigui referència d’una antiga política, però entenc que la capacitat d’entesa no pot ser una tema a deixar de cos-tat, per molt que el legítim debat partidista pugui “donar vots” en funció de la “duresa” de determinats plantejaments de discussió política.

CARTES

A propòsit de l’educació i la políticaIniciar aquesta reflexió sobre el treball en equip, em sembla interessant des del punt de vista en què és una competència necessària per al segle XXI en el qual ja estem immersos. I més si et trobes dins de la franja de la denominada Tercera Edat.

Treballar braç a braç no sempre és tasca fà-cil, ja que exigeix posar a punt altres capacitats que s’alternen segons transcorre la tasca pro-posada. Es parla d’empatia, d’escolta activa, de motivació i lideratge entre d’ altres. La veritat és que fins fa poc era difícil comprendre que significa ser empàtic, i no tots tenim claredat sobre els termes a l’ús. Sempre es parla de sim-pàtic o “caure bé”, On resideix llavors la dife-rència? La base és la sinceritat, ser un mateix

i en realitat no pensar si agrades o no a l’altra part. Es pot així passar de la supervivència al creixement, enllaçant aquest “adonar-se” o coneixement, amb l’escolta activa que significa realment estar atent al que t’estan comunicant.

Quant a la motivació és realitzar allò que t’apassiona, i que la clau sorgeix quan el temps vola mentre realitzes aquesta acció; que la teva manera de fer convida als altres a acom-panyar-te, a seguir-te i finalitza subtilment en el lideratge, ja que ser líder significa això precisament que et segueixin perquè el que fas és apassionant, constructiu i amb un final creatiu. Aconseguir finalment la més sublim de les capacitats de l’ésser humà, la creativitat i la autorealització (MASLOW,1943: Una teoria de la motivació humana).

Les habilitats necessàries per tant seran saber resoldre problemes, mantenir un pensa-ment obert, crític i divergent; saber comunicar tant de forma oral com a escrita; aprendre a diversificar; aplicar les noves tecnologies de la informació i la comunicació; realitzar una labor professional, sobre la base d’una ètica rigorosa i amb responsabilitat social. Unir sobretot des de la base, el treball en equip, la col·laboració, la creativitat i la innovació, perquè sorgeixi el lideratge, on tots i cadascun som capdavanters en un moment del camí, fins que un altre com-pany pren el relleu. Construir junts un món millor, un món global però començant per un mateix, pujant al tren de l’aprenentatge per tota la vida.

Cecilia. Roda de Berà.

TRIBUNA

L’objectiu d’assolir una llista unitària inde-pendentista davant de les passades eleccions del 27 de setembre era, al meu entendre, la millor segona opció.

La primera millor opció hagués estat, sens dubte, la plantejada pel president d’ERC, Oriol Junqueras, en la seva conferencia de desembre de 2014. Respectar la diversitat ideològica pròpia de cada candidatura, les seves prioritats programàtiques i des de la lògica democràtica introduir punts comuns; assolir amb claredat l’objectiu de la indepen-dència i compartir part del nom de cada una de les candidatures independentistes perquè d’aquesta manera es visualitzés amb claredat el vot independentista. CDC no ho va accep-tar.

De la primera opció passem a la segona. La llista unitària tenia tot el sentit sempre

que s’hagués complert el principi d’unitat, que vol dir tots. La CUP no hi va voler entrar, i amb la no incorporació de la Candidatura d’Unitat Popular, l’ANC i Omnium al final també es van despenjar. L’Assemblea i Omni-um donaven suport a les dues candidatures independentistes sense fer campanya, com-promesa i directa, a favor de cap.

El resultat final va ser una tercera opció, una “tercera via”. Convergència i Esquerra. Junts pel Sí. Bé, CDC i ERC més societat civil i gent de noves formacions com MÉS. Davant d’aquest nou i estrany escenari molts mili-tants i simpatitzants d’ERC, i de CDC suposo que també, ens vam sentir una mica incòmo-des. La incorporació de destacades persona-litats independents, incloent ‘hi els caps de llista, per moltes simpaties que segur que ens van generar, no podien amagar el compromís de fer president al líder de CDC. El “qui” que-dava clar. Podem seguir pensant que el més important era el “què”, però d’altres ho van prioritzar de forma diferent. Sembla que per Convergència el més rellevant de tot és dei-xar clar el “qui”.

El resultat de tot plegat: 62 diputats. Es va guanyar, si, però no amb la contundència que

calia. Ara tenim 72 diputats independentistes comptant els 10 de la CUP, mai ho havíem vist, és veritat, però ... que hagués passat si s’hagués consensuat la primera opció? CDC i ERC per separat no podíem haver tret 62 o més diputats? Crec que sí. Crec que hagués-sim pogut superar els 62. Ara bé, tot això no deixen de ser pures especulacions, la veritat és que mai ho sabrem. En definitiva, perso-nalment considero que no va valdre la pena l’esforç d’ajuntar allò que és antagònic.

Com a militant considero que un procés independentista liderat per ERC comporta-ria més confiança i credibilitat, i que la gent d’Esquerra no podem renunciar a assumir la màxima responsabilitat del procés. Però aquest lideratge l’hagués hagut de decidir el poble català el passat 27S. No els hi vam do-nar aquesta oportunitat.

No podem confondre a la ciutadania: la independència és l’objectiu, sí! Però el pro-grama i la idea de país també compta, i molt, sinó això serà com “molt soroll per a no res”. Compartir un destí comú , la independència, no vol dir anar-hi junts dalt del mateix auto-car, podem anar-hi més còmodament cada un amb el seu cotxe. El que importa, sense cap mena de dubte, és que hi arribem tots, el viatge és complicat però engrescador. Fem-ho fàcil.

El centre polític

Discrepo

LLUÍS BADIAAdvocat

JORDI VINYALSAlcalde de la Selva del Camp

Un dels fets pels quals la ciutat de Reus es pot sentir més que orgullosa és pel seu comerç. No només pel comerç de proximitat, sinó també per les grans superfícies que «viuen» en els cèntrics carrers de la capital del Baix Camp. Segons ha pogut saber aquest diari, i tal i com es recull en l’edició d’avui, Zarra, Pull&BEar i Bershka abandonaran el que tothom coneix com el centre de reus, i es traslladaran a la Fira Centre Comercial. No significa que aquestes marques abandonin la ciutat, sinó que es traslladaran, en una acció que els empresaris han considerat adequada per incrementar els seus ingressos. La nova superfície comercial que promou Metrovacesa serà la que acollirà aquests establiments, que són dels més freqüentats pels reusencs i reusenques que, quan decideixen fer un volt per la ciutat, acostumen a parar per aquestes botigues. Aquesta notícia causarà un gran revolt a Reus, d’això n’estem segurs. Zara, Pull&Bear i Bershka han pres una decisió, i aquesta està encaminada a incrementar, tal com hem comentat, els ingressos de les respectives empreses, però també està molt clar que els costums que s’arrelen en els diferents municipis són complicades de canviar. I convèncer els reusencs d’aquest canvi serà realment complicat.

El nou centre comercial traslladarà tres grans superfícies

EDITORIAL

+ CONFIDENCIAL

Calavera guanya el premi‘El Día Después’ premia cada setmana el millor gol de la jornada. Ahir, aquest programa, va considerar que el mi-llor gol de la jornada a Espanya era el de Jordi Calavera, aquest dis-sabte, davant del Bilbao Athlètic. La diana de Griezmann i la de Nino estaven competint amb la del futbolista del Nàs-tic, però el de Cabra del Camp va resultar-ne el vencedor.

Page 21: 20 d'octubre de 2015

2120/10/2015 diarimésSERVEISAVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Andreu, Artemi i Irene.

URGÈNCIESBombers .........................................................................112Emergències ...................................................................112Urgències (Ambulàncies)...............................................112CAMBRILSAjuntament.................................................... 977 79 45 79Policia local .................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .............977 36 30 74SALOUAjuntament.................................................... 977 30 92 00Policia local .................................................... 977 30 92 12VILA-SECAAjuntament.................................................... 977 30 93 00Policia local .....................................................977 30 93 16Ambulatori ..................................................... 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament.................................................... 977 64 00 25CAP ................................................................. 977 64 38 09Policia local .................................................... 977 64 60 05

TELÈFONS D’INTERÈS

CINEMA. CartelleraTARRAGONA / OCINE TARRAGONA

1 El nuevo nuevo testamento 16:00 - 18:15 - 20:30 1 La visita 22:40 / golfa dv i ds: 00:452 Del revés -inside out- 16:30 / matinal dg: 12:00 2 Marte 18:30 - 21:30 / golfa dv i ds: 00:153 Everest 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / matinal dg: 12:15 4 Atrapa la bandera -català- matinal dg: 12:15 4 Atrapa la bandera 16:30 - 18:30 4 Golpe de estado 20:30 - 22:40 / golfa dv i ds: 00:455 Campanilla y la leyenda de la bestia matinal dg: 12:00 5 El, yo y Raquel 16:00 - 18:00 5 El coro 20:15 - 22:30 6 Vacaciones 16:00 6 Segon origen 18:15 - 20:30 - 22:40 / matinal dg: 12:00 / golfa dv i ds: 00:456 Pan -català- 22:40 7 Pan -3D- 17:15 7 Everest -3D- 19:30 / golfa dv i ds: 00:307 La cumbre escarlata 22:00 8 Los minions matinal dg: 12:00 8 Hitman agente 47 16:00 / golfa dv i ds: 00:458 Anacleto: agente secreto 18:00 8 El desconocido 20:15 - 22:30 / golfa dv i ds: 00:409 Pinocho y su amiga coco matinal dg: 12:00 9 El rey de la habana 17:00 - 19:45 - 22:15 10 Barcelona dreams matinal dg: 12:00 10 Los miércoles no existen 17:00 - 19:30 - 22:00 / golfa dv i ds: 00:3011 Regresión 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / matinal dg: 12:00 12 Irrational man 16:00 - 18:00 12 El corredor del laberinto 20:00 - 22:40 / golfa dv i ds: 00:3013 Marte 17:15 - 20:00 - 22:40 / matinal dg: 12:00 14 Marte -3D- 16:15 - 19:15 - 22:15 15 Pan 16:00 - 18:15 - 20:30 / matinal dg: 12:15 16 Cinc: els minions 16:15 16 La cumbre escarlata 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / matinal dg: 12:00

/ golfa dv i ds: 00:453 Everest -dimarts versió original- 18:15 4 Golpe de estado -dimarts versió original- 22:40 5 El coro -dimarts versió original- 20:15 7 La cumbre escarlata -dimarts versió original- 22:00 12 Irrational man -dimarts versió original- 16:00 13 Marte -dimarts versió original- 17:15

YELMO PARC CENTRALAtrapa la bandera dv: 17:55 / ds: 15:50 / dg i dc: 15:50 - 17:50 / dl, dt i dj: 17:50Ed Sheeran “Jumpers for goalpost” - live from Wemb dj: 20:00El corredor del laberinto: Las pruebas 18:45El desconocido dv, dl, dt, dc i dj: 22:45 / ds i dg: 22:25 - 00:50Everest dv i ds: 21:25 - 23:50 / dg, dl, dt i dj: 21:25Irrational man ds i dg: 00:30La cumbre escarlata dv: 19:15 - 21:40 / ds i dg: 00:05 - 16:15 - 19:15 - 21:40

/ dl a dj: 17:30 - 20:00 - 22:30 Maratón Regreso al futuro V.O.S.E. dc: 18:10Marte (The martian) V.O.S.E. dt: 19:50Marte (The martian) -3D- dv, dg, dl, dc i dj: 19:50Marte (The martian) dv, dl, dt i dj: 19:00 - 22:00 / ds, dg i dc: 16:00 - 19:00 - 22:00Otelo ds: 19:00Pan: Viaje a Nunca Jamás -3D- ds i dg: 16:30Pan: Viaje a Nunca Jamás dv, dl, dt i dj: 17:45 - 20:00 - 22:15

/ ds, dg i dc: 15:30 - 17:45 - 20:00 - 22:15 Regresión dv, dl, dt i dj: 18:10 - 20:20 - 22:30 / ds i dg: 00:40 - 15:40 - 18:10 - 20:20 - 22:30

/ dc: 15:40 - 18:10 - 20:20 - 22:30

VILA-SECA / OCINE VILA-SECA1 El desconocido ds i dg: 16:001 Marte (the martian) -3D- dv, ds i dg: 18:00 - 21:001 Marte (the martian) dl a dj: 19:00 - 22:00 / dv i ds: 00:002 Regresion ds i dg: 16:00 - 18:00 - 20:15 - 22:30 / la resta: 18:00 - 20:15 - 22:30

/ dv i ds: 00:403 Everest dg: 16:10 / dl a dj: 17:303 Hitman: agente 47 dv, ds i dg: 18:30 / dl a dj: 20:153 El desconocido dv, ds i dg: 20:30 - 22:30 / dl a dj: 22:30 / dv i ds: 00:303 Marte (the martian) ds: 16:004 Marte (the martian) dv i ds: 19:15 - 22:15 / dg: 16:00 - 19:15 - 22:154 Els minions (català - cicle cinc) ds: 16:155 Atrapa la bandera ds i dg: 16:005 La cumbre escarlata 18:00 - 20:15 - 22:30 / dv i ds: 00:406 El corredor del laberinto: las pruebas ds i dg: 16:00 / dl a dj: 18:006 Golpe de estado dv, ds i dg: 18:30 - 20:30 - 22:30 / dl a dj: 20:30 - 22:30 / dv i ds: 00:307 Pan (viaje a Nunca Jamás) ds i dg: 16:00 - 18:00 - 20:00 / la resta: 18:00 - 20:007 El corredor del laberinto: las pruebas 22:00 / dv i ds: 00:308 La cumbre escarlata ds i dg: 16:008 Atrapa la bandera 18:208 Segon origen (vose - digital) 20:15 - 22:30 / dv i ds: 00:409 Los miercoles no existen dv: 19:30 - 22:00 / ds i dg: 17:00 - 19:30 - 22:00

/ dl a dj: 17:30 - 20:00 - 22:20 / dv i ds: 00:3010 Marte (the martian) -3D- ds i dg: 16:30 / dl a dj: 18:00 - 21:0010 Everest dv, ds i dg: 19:30 - 22:00 / dv i ds: 00:30

REUS / REUS PALACE (Més informació al telèfon 977 776 638)1 Marte 16:00 - 18:35 - 22:154 Pan: Viaje a Nunca Jamás 16:00 - 18:154 Regresión 20:30 - 22:305 La cumbre escarlata 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:307 Marco Macaco 16:007 Loba 18:157 La playa de los ahogados 20:30 - 22:308 El segon origen 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:30

EL VENDRELL / OCINE (OCINE. 902 170 831 / 977 660 778)El corredor del laberinto: las pruebas 16:00 Golpe de estado 18:30 - 20:30 - 22:30Regresion 16:00 - 18:00 - 20:00 - 22:00Pan (el viaje de Nunca Jamas) 15:50 - 18:00 - 20:10 El corredor del laberinto: las pruebas 22:20Los miercoles no existen 16:30 - 19:00 - 21:30Everest 15:45 - 18:00 - 20:15 El desconocido 22:30Marte 16:30 - 19:15 - 22:00La cumbre escarlata 15:45 - 18:00 - 20:15 - 22:30Atrapa la bandera 16:00 Marte -3D- 18:00 - 20:45

TELEVISIÓ. Programació

06:00 Notícies 3/2408:00 Els matins13:25 Espai Terra14:00 Telenotícies comarques14:30 Telenotícies15:41 Cuines15:47 La Riera16:37 Divendres18:56 El Faro, cruïlla de camins20:00 Telenotícies20:25 Zona Champions20:38 Zona Champions Bate Boríssov-F.C. Barcelona21:45 Avanç informatiu21:48 Zona Champions Bate Boríssov-F.C. Barcelona22:47 Zona Champions23:49 Món 32400:19 Diaris de vampirs01:01 Diaris de vampirs

TV312:16 Batecs de natura12:32 Amb els teus ulls13:24 Formatges del món 13:50 La cuina de Rachel Khoo14:15 Les aventures culinàries de

Sarah Wiener 14:59 Entre lleons 15:43 Fenòmens de la natura 16:33 Arquitectes de la natura 17:31 Thalassa17:50 La cuina de Rachel Khoo18:15 Les aventures culinàries de

Sarah Wiener 19:00 Zona Champions20:30 Zona UFEC20:42 Zona de ball23:40 Efectivament00:47 324 Esports01:11 Zona Champions03:54 Efectivament

ESPORT 313:55 Shin Chan15:06 Sailormoon15:51 La casa d’Anubis16:30 L’hora del Timmy17:07 Ella Bella Bingo17:39 Mic18:06 Una mà de contes18:18 Zoom, el dofí blanc18:45 Els germans Kratt19:30 Info K19:44 La família del Super320:07 Tom i Jerry20:54 Bola de drac Z CANAL 3321:22 La Riera22:00 Tria3322:08 Quèquicom22:41 Generació digital23:06 Tria33

CANAL SUPER3

06:00 Noticias 24H06:30 Telediario matinal08:30 Los desayunos de TVE10:05 La mañana13:20 Torres en la cocina14:00 Informativo territorial14:30 Corazón15:00 Telediario 116:00 Informativo territorial16:25 Acacias 3817:20 Seis hermanas18:20 Cine: Golpe de suerte19:50 España directo20:30 Aquí la Tierra21:00 Telediario 221:50 El tiempo22:15 Olmos y Robles23:40 Cine: ‘The Reader (El

lector)’01:15 La noche en 24h

TVE106:15 Las noticias de la mañana09:00 Espejo público12:20 Karlos Arguiñano en tu

cocina12:45 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson15:00 Noticias15:45 Deportes16:00 El tiempo16:30 Amar es para siempre17:30 El secreto de Puente Viejo18:45 Ahora caigo20:00 Champions League20:45 Champions League22:30 Mar de plástico00:00 Al rincón01:30 Cine02:50 Campeonato europeo de

póker03:15 Comprando en casa

ANTENA307:00 Documental08:00 TVE English08:30 Arqueomanía09:00 La fábrica de ideas09:30 Aquí hay trabajo10:00 La aventura del saber11:00 Paraísos cercanos12:00 Mañanas de cine: ‘Eres mi

héroe’13:30 Viaje al centro de la tele14:35 El hombre y la tierra15:45 Saber y ganar16:20 Grandes documentales18:00 Documenta219:00 Tardes de cine: Piratas21:10 Documenta221:55 Historia de nuestro cine:

Condenados23:30 La 2 Noticias00:00 Especial Roberto Carlos

TV2

07:00 El zapping de Surferos

08:30 Billy el exterminador09:30 El último poli duro10:30 Alerta Cobra12:20 Las mañanas de Cuatro14:10 Noticias Cuatro14:50 El tiempo14:55 Deportes Cuatro16:00 Hawai 5.018:30 Las reglas del juego20:00 Noticias Cuatro21:00 Deportes Cuatro21:15 El tiempo21:30 Gym Tony22:35 C.S.I. Cyber23:30 C.S.I. Las Vegas03:15 Puro Cuatro04:00 Shopping05:15 Puro Cuatro

CUATRO06:00 Minutos musicales07:15 ¿Quién vive ahí?09:05 Crímenes imperfectos10:30 Las primeras 48 horas11:30 Informe criminal12:20 Al rojo vivo14:00 La Sexta Noticias14:55 Jugones15:30 La Sexta meteo15:45 Zapeando17:15 Más vale tarde20:00 La Sexta Noticias20:45 La Sexta Meteo21:00 La Sexta Deportes21:30 El intermedio22:30 El jefe infiltrado02:30 Juega con el 804:00 Minutos musicales

LA SEXTA06:30 Informativos Telecinco08:55 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y

viceversa14:15 Cámbiame15:00 Informativos Telecinco15:35 Deportes15:45 El tiempo16:00 Sálvame Limón17:00 Sálvame Naranja20:10 Pasapalabra21:05 Informativos Telecinco21:45 El tiempo21:50 Por determinar02:00 Premier Casino, la ruleta

VIP05:00 Fusión sonora

TELECINCO

14:30 Cercle central15:00 Notícies migdia15:30 Etiqueta negra16:00 Notícies migdia16:30 La setmana mira’t17:00 Notícies migdia17:30 Cercle central18:00 Notícies migdia18:30 Pica lletres 19:00 Notícies en xarxa19:30 Esports en xarxa20:00 Notícies vespre20:30 Avui per demà21:00 Notícies vespre21:30 Actius22:00 Notícies vespre22:30 Avui per demà 23:00 Notícies vespre23:30 Pica lletres00:00 Notícies vespre

CANAL REUS TV08:00 Rumbo al inglés09:00 Culture vultures09:30 Televenda12:30 Cazatesoros13:30 Arucitys16:30 Trencadís19:30 8 al dia22:30 Gran cinema: Secuestrados

en Georgia

PARAMOUNT ChANNEL10:20 La historia del cine: una

odisea11:45 Al final del camino13:40 La montaña del infierno15:30 Papá Piquillo17:15 Yo, el halcón18:55 Denver y Río Grande20:40 En territorio enemigo22:30 7 segundos

8TV12:30 Dorsal 12 13:00 Dosos Amunt 13:30 Finet i pel mig 14:00 Notícies 12 14:30 Dosos Amunt 15:00 Finet i pel mig 15:30 Dorsal 12 16:00 Notícies 12 16:30 Reemissió 18:00 Notícies 12 18:30 Dosos Amunt 19:00 Finet i pel mig 19:30 Esports en xarxa 20:00 Notícies 12 20:30 Magazine. Fem que passi 21:45 Lliures i iguals 22:00 Notícies 12 22:30 Magazine. Fem que passi 23:45 Lliures i iguals 00:00 Notícies 12

TAC 12

L’HORÒSCOP

És possible que enfrontis algun contratemps eco-nòmic. La relació amb la teva pa-rella es desenvo-lupa amb norma-litat.

21/03 al 20/04

No arrisquis els diners en inver-sions perilloses. Les pròximes ho-res podries iniciar un vincle que an-helaves amb mol-ta força.

21/04 al 21/05

Ho tens tot previst per iniciar algun projecte impor-tant. Podries co-mençar a com-partir una nova responsabilitat amb la parella.

22/05 al 21/06

Una perspectiva encoratjadora et brinda major se-guretat sobre la teva economia. Coneixeràs algú que podria conge-niar bé amb tu.

22/06 al 23/07

Fas grans plans per als pròxims dies. Cada vega-da desitges estar més temps al cos-tat d’algú que es-tàs començant a conèixer.

23/11 al 21/12

Les perspectives són encoratja-dores en relació a nous projectes. Començarà s a compartir alguna cosa amb la per-sona que estimes.

22/12 al 20/01

Podràs iniciar ca-mins per als quals t ’has preparat. S’accelera el pro-cés que et porta-rà a estar amb la persona que tant desitges.

21/01 al 19/02

Envolta’t de per-sones positives i alegres que no posin en dubte el teu potencial. Tin-dràs un conflicte seriós amb la teva parella.

20/02 al 20/03

Confia en les teves decisions. Algú que t’atreu podria donar-te a enten-dre que no està preparat per ini-ciar un nou vincle sentimental.

24/07 al 23/08

Experimentes un creixement inte-rior que et per-met perdonar els teus errors. Tro-baràs la manera d’apropar-te a qui t’atrau.

24/08 al 23/09

Serà un dia for-ça tranquil que et permetrà realit-zar certes reflexi-ons. Esperes certs canvis molt desit-jats al costat de qui estimes.

24/09 al 23/10

E x p e r i m e n t e s nerviosisme i in-quietud en relació a esdeveniments propers. La teva vida de parella es desenvolupa en harmonia.

24/10 al 22/11

ÀRIES TAURE BESSONS CRANC

LLEÓ VERGE BALANÇA ESCORPÍ

SAGITARI CAPRICORN AQUARI PEIXOS

AGENDA

TARRAGONA. Música: «Conferència sobre Hans Knappertsbusch, 50è aniversari del seu traspàs», a càrrec de Josep Maria Rota Aleu. A les 19h a l’Antiga Audiència-Centre Cultural El Pallo. REUS. Teatre: «Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano». A les 21h al Teatre Fortuny. Preu: 10-20-30 euros. CAMBRILS. Literatura: «Llegim plegats», taller per a infants. A les 17.30 a la biblioteca municipal.EL VENDRELL. Literatura: «Reflexions de Pau Casals», lectura a càrrec dels alumnes de l’Institut Baix Penedès. A les 20h a l’Auditori de l’EMMPAC.

FARMÀCIES

TARRAGONA:- Garcia, M. Teresa i Plana, Virginia - Sant Benildo, 10 La Granja (Torreforta) - 977.54.97.90 (Diürn)- Ciutat, Rosa M. i Molero, Helena - Urb.La Granja, Gran Canaria, 11 (Torreforta) - 977.54.31.89 (Diürn)- Pujol Perpiñà, Artur - Eivisa, 7-9 ( junt plaça dels Braus ) -977.22.13.23 (24 hores)REUS:- Arce Bueno, Laura - Ronda Subirà, 12 - 977.75.69.67 (Diürn) - Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva - Av. Països Catalans, 116 dreta - 977.32.27.51 (24 hores)

Page 22: 20 d'octubre de 2015

22 diarimés 20/10/2015 CLASSIFICATSIMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

VENDA PIS CENTRE TA-RRAGONA c/ Mallorca 17. Exterior, totalment reformat i per estrenar (tancaments, instal·lació elèctrica i recent pintat). 4 dormitoris, cuina, bany, traster i pàrquing per a dos cotxes al mateix edi-fici. Import:145.000€. Tel. 615.065.095 –Jordi-

• Lloguer

Tarragona

RAmblA NOVA, pis semi re-format de 3 dormitoris, sala-menjador amb balcó, cuina officce, 1 bany, armaris encas-tats, ascensor, calefacció, pk i comunitat inclosa. 650 €/ mes. nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ PONS D’ICART, pis re-format de 3 dormitoris, sala-menjador amb balcó, cuina de gas amb encimera, 1 bany, exterior, sense ascensor, semi-moblat, comunitat i aigua in-closa. 425 €/mes nouhabi-tatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

NOu ST. OlEGuER, estudi, sala-menjador, cuina america-na, 1 bany, moblat, ascensor, balcó. Comunitat inclosa 300 €/ mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

PERE mARTEll, despatx de 80 m2, reformat, de 3 sales + recepció i 2 banys, moblat i equipat + pk coche petit o 3 motos , 300 €/mes nouhabi-tatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ mENDEz NúñEz, pis re-format de 2 dormitoris + 1 vestidor, sala-menjador amb balcó, 2 banys, cuina officce amb vitro, exterior, sol. Co-munitat inclosa 450 €/mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

uNIO, PIS DE 2 DORmI-TORIS, sala-menjador amb balcó, cuina, 1 bany, 1 servei, exterior, ascensor, calefacció a gas, assolellat. Comunitat inclosa 400 €/mes nouhabi-tatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

SANT PERE-El SERRAllO, PIS reformat de 2 dormitoris, sala-menjador, cuina americana, 1 bany, bomba de fred/calor, exterior, assolellat i amb traster al terrat. Comunitat inclosa 300 € - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Altrespoblacions

lA SECuITA, C/ Oliveres, xalet de 2 plantes, 5 dormitoris, sala-menjador, cuina office amb vi-tro, 3 banys, armaris encastats, terrasses, calefac de gas-oil, xe-meneia, piscina, pàrquing i nau. nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

SAlOu-EmPRIuS SuD, C/ EDuARD Punset, pisos semi-nous de 2 dormitoris, sala-men-jador, cuina, bany i pk. 372,25 €/mes nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

VIlA-SECA, PARC DE lA Riera- C/ Heura, local-despatx a en-tresol de 180 m2, instal·lacions fetes. 650 €/mes - nouhabi-tatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Venda Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings

VENTA/AlQuIlER PAR-QuING AV. ANDORRA 10. Tel. 615.332.863

VENDO TERRENO RúSTI-CO. 1 hectárea. Avellanos. Casita herramientas. Cisterna agua lluvia. Preu: 20.000€ Tel: 653.490.117

Lloguer Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings

TARRAGONA. AlQuIlO PARkING Ferrer i Durán cerca EO Idiomas. 70€. Noches. Tel. 629.824.236

bAR EN AlQuIlER/OPCIÓN COmPRA. Zona a 3min. Corte-Inglés. Tel. 607.287.919 (Tardes)

TRASTEROS AlQuIlER TA-RRAGONA. Vigilancia inclui-da, 40€. Tel. 686.569.500

PARQuING AVGDA. mAR-QuéS mONTOlIu,4. Tel: 977 22.62.75 – 648.222.550

PARQuING AVDA. ANDO-RRA cerca Pz. Imperial Tarraco y Corte Inglés. Nuevo y fácil acceso. Sólo por 60€. Tel. 977 21.63.40 / 615.561.606

TREBALL

SE PRECISA SRTA 35 A 45 AñOS. Buena presencia, dotes comerciales para franquicia de estética en Tarragona. Todo el año. [email protected]

SE NECESITA COmERCIAl zona REUS. Preferiblemente con experiencia. Fijo +comi-siones. Interesados enviar CV: [email protected]

¡¡GANA DINERO RÁPIDO!! SI eres chica joven, atrevida te puede interesar. Información whatssap 645.503.078

SE OFRECE ChICA Con ex-periencia personas mayo-res, hosteleria, limpieza. Tel. 688.257.319

PROFESSIONAL

TAPICERO RÁPIDO, ECO-NÓmICO. ClÁSICO profesio-nal. Muebles hostelería. Tel. 691.586.879

AlICATADOS, REFORmAS, PINTuRAS. ECONÓmICO. Tel. 600.776.788

REFORMES

CARPINTERO, EbANISTA. ECONÓmICO. Tel: 693.775.316

AlbAñIlERIA. Realiza-mos toda clase de traba-jos. Presupuestos sin com-promiso. Sr. Codina. Tel. 636.05.37.55/609.240.935 /977 54.12.34

INSTAlACIONES VICENTE VIlChES. ElECTRICIDAD, fontanería, mantenimiento apartamentos, comunidades, porteros electrónicos, boleti-nes. Tel. 626.663.432

ENSENYAMENT

PROFESOR DE INGléS se ofrece para dar clases a domi-cilio. 10€/h. Tel. 640.640.393

TRASPÀS

TARRAGONA. PER JubIlA-CIÓ ES TRASPASSA NEGOCI molt cèntric, 150 m2, Xiqui-park-Cafetería-Forn. Tel. 977 22.58.12 / 649.585.982

TARRAGONA. SuPERmER-CADO Av. Roma zona Eroski, plano funcionamiento. Tel. 670.904.958

AMISTAT

AGENCIA-mAISOl. Vols TRObAR la teva parella esta-ble? Club d´amics. 695.410.052. w w w .maisol.com

AGENCIA uRIbET. ENCON-TRAR AmISTAD o pareja. Psi-cología social. Tel. 671.327.565

ALTRES

INGRESOS EXTRAS ACTI-VIDAD INDEPENDIENTE Nombre, localidad y teléfono: [email protected]

COmPARTO DESPAChO para Consulta de Psicología, Pedagogía o similares. Tel: 655.443.394

ARQuITECTE. CéDulES D’hAbITAbIlITAT, certificats eficiència energètica, desde 85€+IVA. Tel. 657.989.467

TAROT

ASTRÓlOGA CONSEJERA ESPIRITuAlQuE te preocu-pa? Amor, trabajo, salud, mal de ojo, impotencia sexual, hi-jos problematicos, envidia? No importa tu problema te ayudaré. CARTAS-CARACO-lES-TAROT Hago y deshago todo tipo de trabajos, 100% garantizados. Traigo tu ser querido en pocos días.¡¡¡Llama ya!!! Tel. 600 690 004 / 977 327.298 (Reus)Tu felicidad sólo depende de ti.

mAESTRO mADI. GRAN VIDENTE de cofianza. Curan-dero, amor, negocio, trabajo, dinero, suerte.... 100% garan-tizado. Tel: 645.863.524

AuTéNTICO VIDENTE. Rá-pido, eficaz, garantía. ChA-mÁN AFRICANO resuelve todo tipo problemas: Amor, enfermedad, matrimonial, depresión, mal de ojo y lim-pieza. Tel: 675.057.432

TAROT PAQuITA. DA SOlu-CIONES a tus dudas de amor, pareja, salud, trabajo y dinero. Tel. 806.544.007

TAROT CARlA. Sólo necesito fecha de nacimiento. Te atien-do personalmente. Precio máx: red fija 1.21€/min. – red móbil 1,51€/min. 806.517.132

MOTOR

MASSATGES

NATAlIA Y NuEVA JOVENCI-TA GUAPA. Masaje profesio-nal erótico. Económico. Dis-creto. Salidas. Final feliz… a tu gusto. Tel. 628.892.397 –SALOU–

mASAJE TERAPEuTICO, sen-sitivo. 22€ (Zona Joan XXIII) Tel. 647.757.630 ¡¡REPETIRÁS!! LIDIA.

CATAlANA ATRACTIVA... Masajista profesional madura. Apartamento privado. Horas concertadas. Tel. 635.365.209

CATAlANA mADuRITA. mASAJES PROFESIONAlES. Final feliz. Tarragona. Tel. 688.212.405

RELAX

JOVEN mASAJISTA 25 AñOS. Belleza, simpatía, sensualidad, elegancia. Lu-gar limpio, discreto, clima-tizado. Reus. Salidas. Tel. 699.242.637.

20€ VENDREll. CUBANA. Tel: 657.248.749

CATAlANA 20A. Morbosa, ca-liente, atrevida y complacien-te. SEGUR. Tel: 653.103.491

¡¡¡ESPAñOlA CuERPAzO!!! Servicios especiales... SEGUR. Tel: 603.246.800

NIñERA SOlITA. 30€. Tarra-gona. Tel: 697.851.568

VENTA ObrA NuEVA EN plENO cENTrO dE TArrAgONA. comte de rius, al lado de la rambla. 125m2 útiles, 4 habitaciones y 2 baños. con solárium. Más información en 977.2147.13

SE AlQuIlAN pISOS NuEVOS EN TArrAgONA.

pisos exteriores de 1 a 4 habitaciones

en el complejo royal Tarraco, cercano a la

universidad. gimnasio y piscina. comunidad

incluida. parkings desde 25€/mes. descuento para residentes en el

gimnasio. desde 450€/mes. 977.21.47.13. royal.

promysa.com

ATENcIóN INVErSO-rES, VENTA dE pISOS NuEVOS exteriores de 1 y 2 dormitorios en Ta-rragona ciudad. desde 75000 euros. rentabi-lidades anuales entre el 5% y hasta el 6,5% solo por renta. Tasa de ocupación superior al 90%. Excelente in-versión. posibilidad de comprar el piso vacío o con inquilino y con-trato de obligado cum-plimiento. 977.21.47.13

Cada dIa MILERS dE PERSONES LLEGEIXEN EL dIaRI MÉS a TOT EL CaMP dE TaRRaGONa.

Se hacen todo tipo de mantenimien-to, colocación de osmosis, descalci-ficadoras, electri-cidad, fontanería, carpintería, contra-incendios, pintura.Tel. 615891932

SE AlQuIlA dESpA-cHO-OFIcINA en el vivero empresarial del complejo royal-Tarraco. El vivero dis-pone de 13 oficinas de distintos tama-ños, salita de espera, sala de reuniones, baños y parking. Es-pacio de coworking para autónomos. Sin costes de alta. par-king incluido. dere-chos especiales para el complejo deporti-vo. desde 150€/mes. 977.21.47.13

llOgO plAçA dE pArQuINg c/Vio-lant d’Hongria, 9 de Sant pere i Sant pau. preu: 30€/mes.Tel. 619.802.730

clASSES d’ INFOr-MÀTIcA A dOMIcI-lI. TEl. 665 995 512

SE prEcISA ESTI-lISTA cON ExpE-rIENcIA. TEl. 977 31.62.13

rEuSES llOguEN lOcAlS

cOMErcIAlS cÈNTrIcSc/Sardana plaçes comte

de reus i pastoretaInformació

c/MONTErOlS 8 ENTlO.rEuS TEl. 977 34 27 [email protected]

Page 23: 20 d'octubre de 2015

2320/10/2015 diarimésCLASSIFICATS

Alquilo hAbitAciones por horas en Reus. Suites confortables para relax, es-pecial parejas. Climatizado y discreto. Tel. 615.383.697

RellenitA, mAduRitA. Sí a todo... Tel. 693.731.224

chicAs cAlientes buscan relaciones esporádicas. Tel. 803.544.009

FRAncesA. mAsAJistA DIPLOMADA. Todos servi-cios, sin prisas. REUS. Tel: 632.794.912

soniA multioRgásmicA. Reus.Tel. 634.073.849

¡¡noVedAd Reus!! Máxima discreción. Tel. 688.284.029

Reus. mARitXell catalana, madura. Tel. 688 313 590

AnAstAsiA esPAÑolA. 40€ - 1h. Tel: 642.172.192

nenAs guAPAs, CALIENTES... Tarragona. Tel: 977 21.26.12

cAsA nicol 30€. Reus. Tel. 698.788.062

cAsA AnA. Juventud y madu-rez. Reus. Tel:877.068.170

¡¡¡20€!!! JessY, mARtA. Jovencitas españolas. Tel: 653.613.385

inÉs 45A. Citas ocasionales. Discreción. Tel: 678.956.345

cAsA Pili. Las mejores chicas!!! Reus. Tel. 633.805.896

estRellitA 25. Universitaria. No profesional. Recibo sóla. Salidas. Tel. 642.044.059

mAduRA teRRemoto. 20€. Tel. 683.422.625

AbuelA seXY “30€”. Tarrago-na centro. Tel: 615.480.455

noVedAd niÑAtA cañera JESSICA. Fiestera, juguetona. Tel: 608.112.493

tARRAgonA. bombonets guAPos!!! Españolas i Catalanes. Tel: 634.021.303 whatsApp

20€. 1/2h. Chica en alquiler. Tel: 686.526.657

¡¡1ª VeZ!! gRAn delAnteRA joven guapísima. 20€. 24h. Reus. Tel: 634.838.843

AlinA!!! gARgAntA PROFUNDA francés insuperable. 20€. 24 hrs. Tel: 603.425.437 -REUS-

¡noVedAd! lAuRA brasile-ña. 23 añitos. Sexy, atrevida. Tel. 638.185.062.- 24horas-

muÑequitA chocolAte. Dulce masaje 25€ completo. Reus. Particular. Tel: 631.876.964

mARÍA cARiÑosA. Reus. Tel. 634.150.513

RubiA FiesteRA diA-nA. Placer sin límites. Tel: 648.514.855 - 24h-

¡¡¡noVedAd!!! soRAYA ára-be. Viciosa juguetona. 24hrs. Tel: 636.737.720

cAsA cRistinA. Catalanas. Latinas. Jovencitas. Tarragona. Tel: 977 21.49.29

cAsA RoseR. NOVEDAD 18 añitos!!!! Tel: 698.483.981

chicA áRAbe. Completa. Tel. 693.689.953

Reus. VeneZolAnA calien-te. Pechugona, 46a, francés natural y doble penetración. Tel. 654.499.093

mAduRitA. Recibo sóla. Máxima discreción. Tel. 698.390.293

¡¡mulAtA nueVA en Reus!!. Muy discreta. Tel: 688.361.082

seÑoRA mAduRitA. Cari-ñosa. Para señores solventes. Tel. 634.690.215

Reus mAduRitA. Discreción. Tel. 672.872.216

¡¡¡sin PRisAs!! 30€ completo. Tel. 643.346.937 –Reus-

hAbitAciones Alqui-leR. Tarragona y Salou. Tel: 628.984.219

¡¡ReAlmente sÓlA y des-nudA!! Rubia viciosa, 20€. 24h. Reus. Tel. 625.837.798

¡¡nueVA!! APáRtAme las braguitas y sigue... Guapísi-ma, 20€. 24h. Tel. 653.561.100 –REUS-

emPResARiA cAtAlAnA eJecutiVA no profesional, rigurosa discreción. Cha-let privado. CREIXELL. Tel. 691.087.230

AnA mª mAsAJistA. Madu-rita. Todo de todo. Reus. Tel: 602.628.255

clAudiA mAsAJistA. Con final feliz. Recibo sola. Reus. Tel: 688.372.056

¡¡¡seguR lARA!!!. Rubia Brasileña. Fiestera. Todos ser-vicios. Tel: 672.948.139

¡noVedAd tARRAgonA! Brasileña caliente, completísi-ma. 30€. Tel. 688.371.090

hechA PARA el PlAceR... lucÍA. Sexo a tope. Tel: 638.076.098 – 24 hrs-

¡¡¡seguR sARA!!!. Brasileña cachonda. Todos servicios. Tel: 603.119.896

lA PinedA. ESPAÑOLA. Dis-creto. Tel. 689.948.342

dos AmigAs PRoFesionA-les. Reus. Tel. 632.700.362

¡¡noVedAd!! luciA. Todo terreno, fiestera total. Tel: 638.076.098 – 24 hrs-

20€. todo sÍ. tel. 648.132.051

LAURA-SARA-SOFÍA. Plaer autèntic. Tarra-gona. Tel. 602.071.379

Page 24: 20 d'octubre de 2015

24 diarimés 20/10/2015 A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell mitjà

Nivell fàcil

Completeu el taulell, dividit en nou quadrats,

omplint les cel·les buides amb un número de l’1 al 9, sense repetir

cap número en una mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

18º

Estat del celCel molt ennuvolat en conjunt, amb nuvolositat més compacta a la meitat sud. A partir de migdia minvarà la nuvolositat al terç nord on quedarà entre poc i mig ennuvolat, llevat del vessant nord del Pirineu on continuarà entre mig i molt ennuvolat per núvols baixos.

PrecipitacionsS’esperen precipitacions disperses d’intensitat entre feble i mo-derada al litoral i prelitoral sud i a punts de l’interior del nord-est, sobretot durant la tarda, que acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Fins a migdia també són possibles de febles i minses al vessant nord del Pirineu.

VisibilitatVisibilitat regular.

EL TEMPS

13ºMàxima Mínima

L’ACUDIT Napi

Mónica PérezEl compositor i cantant Litus (Terrassa, 1980), porta a Reus aquest dijous –a partir de les onze de la nit, a l’Absenta i amb entrada lliure– el seu particu-lar Miércoles 14, un treball dis-cogràfic enregistrat per «acon-seguir que la saviesa guanyi la partida a la superstició». —Miércoles 14 és l’endemà del dia de la mala sort però no for-çosament un de millor fortuna. —Després del dimarts 13, es po-dria entendre com el dia de la bona sort, però jo el veig com el dia a què ja no li podem donar la culpa del que ens passa. El Miér-coles 14 hem de deixar de llençar pilotes fora. M’agrada començar amb una idea conceptual, la brúi-xola per als moments de la com-posició que estic perdut, sense que em limiti a un sol tema. Com la maionesa al’ensaladilla russa. —Pors, neguits, reflexions... tot apareix en les lletres. Compon-dre és també una teràpia?—És una catarsi que m’ajuda a posar en ordre les coses que aprenc i penso. Sovint, hi projec-tes allò que voldries que et passés: com voldries pensar o sentir-te.—Parla de resistència, resilièn-cia. En quin sentit li interessa? —Llegint un diari, vaig descobrir la idea quan estava reflexionant sobre Miércoles 14. Fa referència a un tipus de material que no es deforma per molts cops que rebi. En psicologia, és una forma de sobreposar-se a moments fotuts,

viure’ls amb elegància i dignitat. Busco eines per ser més feliç, per viure amb més alegria. —Per què dedicar-li una cançó a Hans, el personatge de 2666, la novel·la de Roberto Bolaño? —Hans em va fascinar. M’hi vaig sentir identificat i no vaig poder evitar, amb tot el morro, fer-li una cançó, que uneix moltes coses. Al primer disc, El sur del cielo, apareixia Macondo de Cien años de soledad, de García Már-quez. Són llibres que, a l’època en què he estat composant, han for-mat part de mi, m’han fet gaudir. —El disc té soul, pop, folk-pop, i tot això després de passar pel jazz. Com enfoca els gèneres? —Em deixo anar. Aquest disc és volgudament caòtic però hi ha més unitat del que sembla. Co-menço per la música. Si tinc una melodia dolça penso alguna cosa poètica i si la melodia té mala llet també escric en aquest sentit. No ho mesuro. Els discos són un espai de llibertat on m’ho permeto tot. —Va gravar a diverses ciutats i en fins a cinc estudis diferents. —Vam començar a Musiclan i vam gravar en directe bateria, baix, piano i veu. A partir d’aquí, hi vam anar col·locant els colors. Per a mi, n’hi ha dos de molt im-portants: la secció de metalls i el quartet de corda. Fer-ho a un lloc i altre va facilitar a feina dels mú-sics, de Barcelona i Madrid. —Hi ha temes que sonen molt Beatles. Fins a quin punt aques-ta és una influència important?

—Els Beatles em tornen boig i no se’m passa. Un amic músic em deia l’altre dia que «aquest disc que has fet sembla el Magical Mystery Litus». Sempre m’han flipat i els reservo un homenatge.—Com va decidir dedicar-se a aquest món? Un concert de Paul McCartney el va marcar. —Quan tenia onze anys, vaig anar a Barcelona a veure’l amb el meu germà, que em va deixar sol per anar-se’n a primera fila. Jo era molt petit, allò estava ple de gent i no podia respirar. Em vaig desmaiar. Aquell concert em va regirar el cap. Poc més tard vaig començar a tocar la guitarra. —Quins ingredients ha de te-nir una cançó per ser bona? —N’hi ha que m’agraden per la senzillesa, l’honestedat. De ve-gades prefereixo les més compli-cades. La Maria Coma m’encanta perquè fa cançons obscures, estranyes, i m’encanten les can-çons de tres acords. No sé què fa una cançó bona i no ho vull sa-ber, mola no trobar-li explicació.—Quin és el seu millor record vinculat a la música? —El meu primer concert amb Paul Carrack. Tocar amb ell va ser cada cop com un somni.

«L’endemà del dimarts 13 ja no li podem donar la culpa de

la nostra mala sort al dia»

LitusMúsic

Amb el seu cinquè treball, sota el títol ‘Miércoles 14’, Litus torna als estudis de gravació a la cerca d’«eines per ser més feliç, per viure amb alegria»

cedida

El terrassenc realitza tasques de productor en quatre temes que van arrencar als estudis Musiclan.

Els discos són espais de llibertat on m’ho permeto absolutament tot i aquest és volgudament caòtic