2
DIRECTOR Al principi, Solondz va considerar la possibilitat de convertir-se en rabí , però finalment va optar per l'escriptura de guions. A principis dels anys 1990, va treballar com a professor d'anglès com a segona llengua per a immigrants russos nouvinguts, en un refugi situat a Nova York (allà va treballar al costat de Alexander Gelman , Gary Shteyngart i Roman Turovsky-Savchuk ), una experiència que ell ha descrit com a molt gratificant (en una de les seves pel·lícules, Happiness, a un dels personatges, Joy, una experiència similar li resulta traumàtica). Actualment Solondz és professor adjunt a l'Escola d'Arts de la Universitat de Nova York, on ensenya direcció i escriptura de cinema. ARGUMENT BIOGRAFIA TODD SOLONDZ LA VIDA EN TIEMPOS DE GUERRA Tres germanes i les persones a les que amen lluiten per trobar un lloc en un món tan imprevisible com volàtil, on el passat es desborda en el present, posant en perill el futur. NACIONALITAT ANY DURADA DIRECCIÓ GUIÓ PRODUCCIÓ FOTOGRAFIA MUNTATGE EUA 2010 98 minuts Todd Solondz Todd Solondz Derrick Tseng Edward Lachman Kevin Messman FITXA TÈCNICA DIJOUS 25 DE NOVEMBRE DE 2010 21:00 H TEATRE CONSERVATORI FILMOGRAFIA 1995 Bienvenido a la casa de muñecas 1998 Happiness 2001 Cosas que no se olvidan (Storytelling) 2004 Palindromos 2009 La vida en tiempos de guerra 2011 Dark Horse (en rodatge) FITXA ARTÍSTICA Shirley Henderson Allison Janney Michael Lerner Dylan Riley Snyder Ciarán Hinds Joy Trish Harvey Wiener Timmy Bill

2010/11/25: LA VIDA EN TIEMPOS DE GUERRA

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Full de sala del 25 de novembre

Citation preview

Page 1: 2010/11/25: LA VIDA EN TIEMPOS DE GUERRA

DIRECTOR

Al principi, Solondz vaconsiderar la possibilitat deconvertir-se en rabí , peròfinalment va optar perl'escriptura de guions.

A principis dels anys 1990, vatreballar com a professord'anglès com a segona llenguaper a immigrants russosnouvinguts, en un refugi situata Nova York (allà va treballaral costat de Alexander Gelman, Gary Shteyngart i RomanTurovsky-Savchuk ), unaexperiència que ell ha descritcom a molt gratificant (en unade les seves pel·lícules,Happiness, a un delspersonatges, Joy, unaexperiència similar li resultatraumàtica).

Actualment Solondz ésprofessor adjunt a l'Escolad'Arts de la Universitat de NovaYork, on ensenya direcció iescriptura de cinema.

ARGUMENT BIOGRAFIA

TODD SOLONDZ

LA VIDA ENTIEMPOS DE GUERRA

Tres germanes i les personesa les que amen lluiten pertrobar un lloc en un món tanimprevisible com volàtil, on elpassat es desborda en elpresent, posant en perill elfutur.

NACIONALITATANY

DURADADIRECCIÓ

GUIÓPRODUCCIÓ

FOTOGRAFIAMUNTATGE

EUA201098 minutsTodd SolondzTodd SolondzDerrick TsengEdward LachmanKevin Messman

FITXA TÈCNICA

DIJOUS25 DE NOVEMBRE DE 201021:00 HTEATRE CONSERVATORI

FILMOGRAFIA

1995 Bienvenido a la casade muñecas1998 Happiness2001 Cosas que no seolvidan (Storytelling)2004 Palindromos2009 La vida en tiemposde guerra2011 Dark Horse (enrodatge)

FITXA ARTÍSTICAShirley Henderson

Allison JanneyMichael Lerner

Dylan Riley SnyderCiarán Hinds

JoyTrishHarvey WienerTimmyBill

Page 2: 2010/11/25: LA VIDA EN TIEMPOS DE GUERRA

COMENTARI

Todd Solondz ha manllevatel títol d'una memorablecançó de Talking Heads,Life during wartime, peròel que explica, i com hoexplica, pertany del tot alsdominis expressius itemàtics d'aquest directortan peculiar, un autènticrara avis en el panoramacinematogràfic nord-americà, independent peròestrany, provocador peròiconoclasta, fidel a lesseves idees i sensenecessitat de sotmetre's ales de Hollywood.

Solondz torna en certamanera a una de les sevesmillors i virulentes obres,Happiness, rodada el1998. Els personatges deLa vida en tiempos deguerra es diuen igual queels d'aquell film, i tambéels actors que elsencarnen, diferents,semblen estar reproduintel mateix motllo.

Hi ha de tot, com sempreen l'acostumada coralitatde Solondz, tot i que cenyitbàsicament a tresgermanes. Una ha trencatamb la seva parella, unnoi negre amb aficions iafliccions massacompromeses. Una altraestà separada del seu

marit, empresonat perpedofília. La tercerasembla evadir-se de totdes de la seva talaia decelebritat cinematogràfica,però en realitat està tansola i desemparada comles altres. Amics, mares,fills, nous amants i fins itot el fantasma d'un maritmort es mouen al voltantd'aquests tres personatgesi proporcionen aquestavisió entre àcida i grotesca,entre divertida i moltdantesca, que Solondz téde les relacions humanes.

Si l'anterior pel·lícula deldirector es titulavaPalíndromos, aquestapodria veure's com unaespècie de palíndrom deHappiness. És tant unavariació com unaprolongació al revés enquè els personatgessegueixen ancorats en unatrajectòria patètica.Divertit, de vegades, peròsempre terriblementdesolador.

Quim Casas

EL PERIÓDICO