2
DIRECTOR ARGUMENT BIOGRAFIA MIGUEL GOMES TABÚ Una vella senyora de Lisboa amaga una apassionada història d’amor que va transcorre a l’Àfrica colonial de la seva joventut, i que va marcar decisivament la seva existència. NACIONALITAT ANY DURADA DIRECCIÓ GUIÓ PRODUCCIÓ FOTOGRAFIA MUNTATGE Portugal, França, Brasil i Alemanya 2012 110 minuts Miguel Gomes Miguel Gomes Mariana Ricardo Luis Urbano Sandro Aguilar Rui Poças Miguel Gomes Telmo Churro FITXA TÈCNICA DIUMENGE 12 DE GENER DE 2014 18:30 H SALA PETITA DEL TEATRE KURSAAL FILMOGRAFIA 2012 Tabu 2008 Aquele querido mês de agosto 2004 A cara que mereces 2003 Cântico das criaturas (curt) 2002 Kalkitos (curt) 2001 31 (curt) 2000 Inventário de Natal (curt) 1999 Entretanto (curt) FITXA ARTÍSTICA Teresa Madruga Laura Soveral Ana Moreira Carlotto Cotta Ivo Müller Neix el 1972 a Lisboa. Estudia a la ESTC (Escola Superior de Teatro e Cinema) de la seva ciutat natal. Escriu crítiques i assajos de teoria cinematogràfica en el Público i altres mitjans. El 1999, roda el seu primer curt, Entretanto. Amb La cara que mereces, debuta el 2004 en el camp del llargmetratge. La seva segona pel.lícula, Aquele querido mês de agosto (2008), s’imposa com una mostra heterodoxa de cinema romàntic i suposa la revelació internacional del director portuguès. La seva confirmació definitiva com un dels nous valors en alça del cinema d’autor europeu es produeix amb la impressionant i original Tabu, que guanya dos premis (Alfred Bauer i FIPRESCI) en el Festival de Berlin.

2014/01/12: TABÚ

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Full de sala del 12 de gener

Citation preview

Page 1: 2014/01/12: TABÚ

DIRECTOR

ARGUMENT BIOGRAFIA

MIGUEL GOMES

TABÚUna vella senyora de Lisboaamaga una apassionadahistòria d’amor que vatranscorre a l’Àfrica colonial dela seva joventut, i que vamarcar decisivament la sevaexistència.

NACIONALITAT

ANYDURADA

DIRECCIÓGUIÓ

PRODUCCIÓ

FOTOGRAFIAMUNTATGE

Portugal, França,Brasil i Alemanya2012110 minutsMiguel GomesMiguel GomesMariana RicardoLuis UrbanoSandro AguilarRui PoçasMiguel GomesTelmo Churro

FITXA TÈCNICA

DIUMENGE12 DE GENER DE 201418:30 HSALA PETITA DELTEATRE KURSAAL

FILMOGRAFIA

2012 Tabu2008 Aquele querido mêsde agosto2004 A cara que mereces2003 Cântico dascriaturas (curt)2002 Kalkitos (curt)2001 31 (curt)2000 Inventário de Natal(curt)1999 Entretanto (curt)

FITXA ARTÍSTICATeresa MadrugaLaura SoveralAna MoreiraCarlotto CottaIvo Müller

Neix el 1972 a Lisboa. Estudiaa la ESTC (Escola Superior deTeatro e Cinema) de la sevaciutat natal. Escriu crítiques iassajos de teoriacinematogràfica en el Públicoi altres mitjans. El 1999, rodael seu primer curt, Entretanto.Amb La cara que mereces,debuta el 2004 en el camp delllargmetratge.La seva segona pel.lícula,Aquele querido mês de agosto(2008), s’imposa com unamostra heterodoxa de cinemaromàntic i suposa la revelacióinternacional del directorportuguès.La seva confirmació definitivacom un dels nous valors enalça del cinema d’autoreuropeu es produeix amb laimpressionant i original Tabu,que guanya dos premis (AlfredBauer i FIPRESCI) en el Festivalde Berlin.

Page 2: 2014/01/12: TABÚ

COMENTARITabu, aclamada i guardonadaa Berlin 2012, representa laconsagració definitiva de MiguelGomes –després de seduir laparròquia cinèfila amb Aquelequerido mês de agosto- comun dels valors emergents delcinema d’autor europeu.El film és molt més que unhomenatge a la pel.lículahomònima de Murnau iFlaherty –una de les obresmestres del cinema romàntic,rodada el 1931- i un acuratexercici de nostàlgia cinèfila.L’autor portuguès ha bastit unacinta tan singular compolièdrica.El relat naturalista i sòrdidd’una vella senyora amb unpassat gloriós, atesa per laseva criada de Cap Verd i unaveïna altruista, es transformaradicalment quan Gomes eslliura a una operaciódeliberadament mitificadora ievoca la gran història d’amorque marca decisivament la vidade la protagonista, a l’Àfricacolonial de la seva joventut.El creador lusità reivindica lamàgia primigènia del setè art–fotografia en blanc i negre,una part significativa delmetratge plasmat amb unaestètica pròpia del cinema mut- amb un somni d’una bellesagenuïna, captivadora iimmaculada.Tabu ens convenç i enlluernaamb una lliçó magistral i insòlitad’un cinema neoclàssic,profundament líric i sensual,que consolida al seu artífexcom a un realitzador dotatd’una desbordant inventiva.Una de les propostes mésoriginals, fascinadores irodones dels últims temps.