5
ESPECIAL ESTIU Propostes de la biblioteca l’Escorxador per passar l’estiu Informació turística PROPOSTES GASTRONÒMIQUES La cuina del Tricentenari a la Selva La comarca de la Selva va tenir un paper destacat en la Guerra de Successió. Per commemorar aquestes dates, 17 restaurants de la comarca han sumat esforços i ofereixen (fins al 9 de novembre) diferents menús del Tricentenari: el Diada a 11€, l’Austriacista a 17,14€, el Consulta a 20,14€ i el Borbònic a 34,28€. Per a més informació cliqueu aquí . Passaport de Cuina Vallès Una colla de restaurants del Vallès Occidental agrupats sota el nom Cuina Vallès ofereixen un passaport gastronòmic per a qui vulgui gaudir de la cuina de la contrada. Amb aquest passaport obtindreu descomptes als restaurants i a alguns museus i, a més a més, podreu guanyar premis, com ara classes de golf, caps de setmana d’hotel i un sopar al Celler de Can Roca (tres estrelles Michelin). Més informació aquí .

201407 08 descobrim el territori

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Descobrim el territori - estiu 2014 - Biblioteca Sant Celoni

Citation preview

Page 1: 201407 08 descobrim el territori

ESPECIAL ESTIU

Propostes de la biblioteca l’Escorxador per passar l’estiu

Informació turística

PROPOSTES GASTRONÒMIQUES

La cuina del Tricentenari a la Selva La comarca de la Selva va tenir un paper destacat en la Guerra de Successió. Per commemorar aquestes dates, 17 restaurants de la comarca han sumat esforços i ofereixen (fins al 9 de novembre) diferents menús del Tricentenari: el Diada a 11€, l’Austriacista a 17,14€, el Consulta a 20,14€ i el Borbònic a 34,28€. Per a més informació cliqueu aquí.

Passaport de Cuina Vallès Una colla de restaurants del Vallès Occidental agrupats sota el nom Cuina Vallès ofereixen un passaport gastronòmic per a qui vulgui gaudir de la cuina de la contrada. Amb aquest passaport obtindreu descomptes als restaurants i a alguns museus i, a més a més, podreu guanyar premis, com ara classes de golf, caps de setmana d’hotel i un sopar al Celler de Can Roca (tres estrelles Michelin). Més informació aquí.

Page 2: 201407 08 descobrim el territori

PROPOSTA DE CAMINADA

Clar de Lluna

El 12 de juliol se celebra la 32a edició del Clar de Lluna a Santa Maria de Palautordera. Es tracta d’una caminada nocturna d’uns 9 km que finalitza amb una sessió de ball.

FOC

Escaldàrium: festa del foc i l‘aigua Caldes de Montbui celebra aquest dissabte 12 de juliol, al vespre, l’Escaldàrium, una festa espectacular on la música, el foc i l’aigua són protagonistes a parts iguals. En la festa es conta, mitjançant nou danses (participatives), l’origen de les aigües de Caldes.

Baixada de les Falles a Taüll

La baixada de Taüll, que té lloc el 19 de juliol, és l’última de les baixades de la vall de Boí. La baixada de falles dura una mitja hora. Els participants encenen les seves falles i baixen per la muntanya creant rius de foc fins que arriben a la plaça del poble, on comença la festa. Més informació aquí.

IV Fira del Món del Foc

Del 18 al 20 de juliol se celebra a Banyoles la Fira del Món del Foc. Són tres dies plens d’espectacles relacionats amb el foc: trabucaires, mascletàs, pirotècnia, diables i bestiari, patums… Visiteu la pàgina http://firadelmondelfoc.cat/

44è Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Del 24 al 27 de juliol els amants dels focs artificials tenen cita obligada a Blanes, on té lloc el concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Hi participen pirotècnies de Castelló, Granada, Aragó i Eslovàquia. Per a més informació cliqueu aquí.

Foto: publiblanes.net

Page 3: 201407 08 descobrim el territori

MÚSICA-ESPECTACLES

Trobada d’acordionistes

Maçaners de Saldes (Berguedà) celebra el cap de setmana de l’11-12 de juliol la seva 30a trobada d’acordionistes. Podreu escoltar, sota la mirada atenta del Pedraforca, artistes nord-catalans, bascos, occitans i gallecs. Per a més informació aquí.

Cicle del Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses

Del passat 5 de juliol al 23 d’agost a Sant Joan de les Abadesses se celebra el XIXè Cicle del Comte Arnau. En aquest cicle hi trobareu tot un seguit d’espectacles que tenen l’eix central en la figura del Comte Arnau, llegenda i mite indiscutible de la contrada. Més informació aquí.

32è Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Del 17 al 20 de juliol la població de Cantonigròs (Osona) s’omple de música d’arreu del món: danses, música coral, cercaviles, competicions… Trobareu tota la informació que necessiteu en aquesta pàgina.

revistamusical.cat

II Festival de Música Antiga a Poblet

Del 14 al 16 d’agost, al Monestir de Poblet i sota la direcció de Jordi Savall, trobareu el Festival de Música Antiga, que se celebra per segon any consecutiu en aquest indret tan emblemàtic. Els concerts de que podreu gaudir els trobareu a la plaça del monestir i a l’església, interpretats per la Capella Reial de Calalunya, Hespèrion XXI i un Conjunt de Violes de gamba. Trobareu el programa complet aquí.

Page 4: 201407 08 descobrim el territori

FESTES I FIRES

Festa del Càntir a Argentona

Del 2 al 4 d’agost se celebra a Argentona la Fira Internacional de ceràmica i terrissa d’Argentona, popularment coneguda com la Fira del Càntir. Més de 80 artesans i institucions exposen i venen els seus productes. A més, trobareu exposicions al Museu del Càntir, demostracions amb instruments de fang, concursos, tallers... http://www.museucantir.org/fira.htm

Aquelarre de Cervera Del 29 al 31 d’agost Cervera s’omple de bocs, diables, bruixes... en la 37a edició de l’Aquelarre. Correfocs, balls, Fira del Gran Boc, l’Aquerralet per als més petits... tot un seguit d’espectacles per a totes les edats que ompliran la ciutat de foc, música i disbauxa. Més informació aquí.

Besalú Medieval El cap de setmana del 30-31 d’agost tindrà lloc la Fira de Besalú Medieval. Besalú torna mil anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic on la fantasia i la història transporten el visitant a l’antic Comtat de Besalú. Trobareu més informació al següent enllaç

Page 5: 201407 08 descobrim el territori

Imatge de la pàgina web referenciada

VA D’ANIMALS

Cim d’Àligues

Cim d’Àligues, a Sant Feliu de Codines, és un centre especialitzat en aus rapinyaires. Aquest centre, durant tot l’any programa diverses activitats per donar a conèixer les instal·lacions i les característiques d’aquests ocells. Hi podeu trobar visites guiades, sessions de vol, etc. Per a més informació cliqueu a l’enllaç

Fundació Mona

Aquesta organització, situada a Riudellots de la Selva, es dedica a la recuperació de primats. El centre té diversos projectes en marxa i una gran quantitat d’activitats. L’objectiu de la Fundació és donar a conèixer la problemàtica dels primats, tan en llibertat com en captivitat. Podeu visitar les instal·lacions i, fins i tot, fer-hi una estada. Visiteu la seva pàgina web http://www.fundacionmona.org/ca/

Granja Mas Bes La granja Mas Bes, de Salitja (Gironès), és una de les granges productores de llet ATO Natura que organitza visites a les seves instal·lacions. És una empresa familiar fundada a principis del segle XX que ofereix tant visites tècniques a ramaders i veterinaris com visites per a famílies i tallers d’educació nutricional. Trobareu més informació aquí.

Concurs Internacional de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug

El 31 d’agost se celebra en aquesta població del Berguedà un dels concursos més coneguts de gossos d’atura. Els pastors i els gossos d’atura tenen tot el protagonisme i admiració durant l’últim diumenge d’agost des de l’any 1962, any en què es va començar a celebrar el concurs. Més informació aquí.

tv3.cat