40
Dilluns, 28 de setembre de 2015 núm. 2.885 www.diarimes.com FUTBOL El Nàstic obté un valuós empat en el desplaçament a Valladolid L’empat sense gols deixa el Nàstic com a tercer classificat. P28 a 30 Victòria independentista EFE PARLAMENT Ciutadans se situa com a segona força, amb 25 diputats, 16 més que als comicis del 2012 CATALUNYA Mas diu que Junts pel Sí té una «gran força i legitimitat» per tirar endavant el procés REACCIONS Les forces constitucionalistes afirmen que, si eren plebiscitàries, la victòria ha estat del «no». P2 a 19 TARRAGONA Junts pel Sí obté 9 diputats a la província, C’s 4, el PSC 2, i PP, CUP i CSQP, n’aconsegueixen 1 62 10 11 25 11 16 JxSÍ CUP C’s PSC CSQP PP Majoria absoluta Junts pel Sí i la CUP superen la majoria absoluta i aconsegueixen el 47,8 % dels vots

28 de setembre de 2015

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Citation preview

Page 1: 28 de setembre de 2015

Dilluns, 28 de setembre de 2015núm. 2.885

www.diarimes.com

FUTBOL

El Nàstic obté un valuós empat en el desplaçament a ValladolidL’empat sense gols deixa el Nàstic com a tercer classificat. P28 a 30

Victòria independentistaEFE

PARLAMENT Ciutadans se situa com a segona força, amb 25 diputats, 16 més que als comicis del 2012

CATALUNYA Mas diu que Junts pel Sí té una «gran força i legitimitat» per tirar endavant el procés

REACCIONS Les forces constitucionalistes afirmen que, si eren plebiscitàries, la victòria ha estat del «no». P2 a 19

TARRAGONA Junts pel Sí obté 9 diputats a la província, C’s 4, el PSC 2, i PP, CUP i CSQP, n’aconsegueixen 1

62

10 1125

1116

JxSÍ

CUP

C’s

PSC

CSQP

PPMajoria absoluta

Junts pel Sí i la CUP superen la majoria absoluta i aconsegueixen el 47,8 % dels vots

Page 2: 28 de setembre de 2015

2 diarimés 28/09/2015 ELECCIONS

ACNJunts pel Sí obté 62 diputats (39,65%), que sumats als deu es-cons de la CUP (8,21%), suposa una majoria absoluta indepen-dentista al Parlament de Cata-lunya. Com a segona força, se situa Ciutadans, que quasi tripli-ca els nou escons que tenia fins ara i n’aconsegueix 25 (17,90%). En tercer lloc, es manté el PSC, amb 17 diputats (12,70%), seguit del PP, amb 11 escons (8,49%); Catalunya Sí que Es Pot, amb 11 (8,89%) i la CUP, amb els deu restants (7,94%) fins a completar els 135 escons del Parlament de Catalunya. Pel que fa la partici-pació, ha augmentat quasi deu punts, fins al 77,06%, respecte els comicis el 2012. En les elec-cions del 2012, CiU i ERC, que es presentaven per separat, van obtenir 50 i 21 diputats, respec-tivament. L’aleshores federació nacionalista va assolir el 30,70% dels vots i ERC, com a segona força, amb el 13,70%. Aleshores, la federació nacionalista estava formada per CDC i UDC. Pel que fa el PSC, va sumar 20 escons (14,43% dels vots), seguit del PP, amb 19 (12,97%); ICV-EUiA, amb 13 (9,89%), Ciutadans, que pas-sava a formar grup parlamentari amb 9 escons (7,56%) i la CUP, que per primera vegada entrava al Parlament amb tres escons (3,47%).

TarragonaLa candidatura de Junts pel Sí ha guanyat de forma clara a la cir-cumscripció de Tarragona amb nou diputats i un 41,60% dels vots. En unes eleccions amb una elevada participació, que ha ar-ribat al 76%, pràcticament onze punts més respecte el 2012, la llista de confluència entre CDC i

ERC ha quedat a un diputat res-pecte la suma d’escons que van obtenir fa tres anys per separat, tot i que aquest cop els conver-gents es presentaven sense UDC, que no ha aconseguit repre-sentació. C’s ha quadruplicat el nombre d’escons, d’un a quatre, mentre que el PSC ha passat de tres a dos i el PP ha caigut de tres a un. La CUP ha aconseguit un representant i Catalunya Sí que es pot ha mantingut l’escó d’ICV.En relació amb les eleccions del passat 2012, la suma de vots de CDC –llavors en coalició amb UDC– i ERC, poc més de 167.000 vots, ha aconseguit en aquesta ocasió sota la marca de Junts pel Sí 172.026 vots a la circum-scripció de Tarragona –amb el 100% escrutat–. Una xifra que representa nou escons, pels set que va obtenir CiU i els tres dels

republicans en un context polític i de participació força diferent respecte l’actual. Així, al costat del cap de llista, l’economista Germà Bel, han estat escollits Montserrat Palau, Albert Batet, Ferran Civit, Montserrat Vile-lla, Lluís Salvadó, Josep-Miquel Sendra, Meritxell Roigé i Tere-sa Vallverdú. Els democristians d’UDC, que en aquesta ocasió concorrien en solitari després d’una important fragmentació interna, assolia 11.0091 sufragis i s’han quedat sense representa-ció. A una distància considerable de Junts pel Sí, C’s ha triplicat gai-rebé vot i multiplicat per quatre el nombre d’escons, passat d’un a quatre –Matías Alonso, Fran-cisco Javier Domínguez, Carlos Sánchez i Lorena Roldán– . Es converteix, així, en la segona for-ça al Camp de Tarragona i a les

Terres de l’Ebre, amb un 19,41% dels sufragis. I ho fa deixant en-rere partits com el PSC i el PP, que havien aconseguit tres diputats cadascun fa tres anys.

Els socialistes se situen en el tercer lloc en nombre de vots 48.936, un 11,83%, pels 48.642 dels comicis anteriors– tot i perdre un escó, quedant-se en dos –Carles Castillo i Rosa Ma-ria Ibarra–. Superen el PP, que ha protagonitzat a la patacada electoral més considerable a la circumscripció de Tarragona. Els populars, que havien obtingut el 2012 53.591 vots i tres diputats, han caigut en aquestes elecci-ons fins els 36.898 –8,92%–, que els deixa finalment amb un únic escó –el cap de llista Alejandro Fernández–.

La CUP s’ha quedat, final-ment, a molt poca distància dels

populars i aconsegueix represen-tació per primer cop al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La formació independentista d’esquerres experimenta un im-portant salt electoral, des dels 12.840 sufragis de 2012 als 30.531 d’aquest diumenge, un 7,38% del total, que portarà el geògraf Sergi Saladié al Parlament.

BarcelonaJunts pel Sí també guanyava les eleccions a la circumscripció de Barcelona i obtenia 32 ascons. Pel darrere s’erigeix com a se-gona Ciutadans. La formació d’Inés Arrimadas aconsegueix 17 diputats amb el 18,84% del total. En tercera posició el PSC, amb 12 diputats i el 13,64%. Ca-talunya Sí Que Es Pot quedava en quarta posició amb nou diputats i el 10,09% del total. La segueix el PP amb 8 diputats i el 8,84%. I l’últim partit que entra és la CUP amb 7 diputats i 8, 28% del total. Unió tampoc no va aconseguir representació.

Per últim, Catalunya Sí que es pot manté el diputat que ja tenia fins aquests moments ICV-EUiA. L’aliança de partits progressistes, en la qual figuren els ecosocia-listes i Podem, han aconseguit 26.688 vots, un 6,47%. Una xifra absoluta força similar a la que va obtenir ICV-EUiA tota sola fa tres anys, 24.538 vots.

GironaJunts pel Sí ha guanyat les elecci-ons a Girona, amb 11 escons i un 55,98% dels vots. La victòria de la formació ha estat contundent i s’ha situat a molta distància de la segona força, Ciutadans, que ha obtingut 2 escons. Aquesta és la primera vegada que C’s obté representació a Girona. El PSC

es manté en la tercera posició, tot i que perd 1 dels 2 diputats i un 8,69% dels vots. Els vots dels gironins també fan que la CUP obtingui el primer diputat per la demarcació. El PPC empitjora resultats ja que cau de la quarta a la cinquena posició i perd 1 dipu-tat, amb el 5,89% dels vots. Ca-talunya Sí que es Pot aconseguir ahir un representant mentre que Unió quedava fora.

LleidaJunts pel Sí ha guanyat a la cir-cumscripció de Lleida amb el 55,16% de vots i 10 escons. La llista encapçalada per Josep Maria Forné, que ha aconseguit 126.064 vots, se situa com a pri-mera força a la demarcació per davant de Ciutadans, que obté dos diputats, i PSC, CUP i PP ha aconseguit un escó cadas-cun. Amb aquests resultats, les candidatures independentistes –JxSí i CUP– sumen 11 diputats i el 63,34% dels vots, la CUP i Ciutadans obtenen per primera vegada diputats a Lleida, el PSC manté el diputat que ja tenia i el PP perd un escó respecte a les eleccions del 2012. Per la seva banda, les llistes de Catalunya Sí que es Pot i Unió s’han quedat sense representació.

A tots els municipis de LleidaLa victòria de Junts pel Sí amb 10 diputats a la demarcació de Llei-da se celebrava eufòricament a la seu electoral que la candidatura va situar situat en un restaurant proper als Camps Elisis de la ca-pital del Segrià. El cap de llista, Josep Maria Forné, deia que havi-en guanyat a «tots els municipis de la demarcació, fet que reforça l’aportació de Lleida al procés cap a la independència».

EFE

Mas, Romeva i Junqueras, ahir, després de conèixer els resultats.

JXSI

Junts pel Sí obté 62 escons i suma majoria independentista amb la CUPLa coalició d’imposa a les quatre circumscripcions catalanes, a Tarragona aconsegueix 9 diputats i guanya a tots els municipis lleidatans

Page 3: 28 de setembre de 2015

328/09/2015 diarimésELECCIONS

ACNEl president de la Generalitat i número 4 de la candidatura Junts pel Sí, Artur Mas, demana-va ahir que s’accepti la victòria del «sí» igual que ells haguessin acceptat la seva derrota, i va pro-metre administrar aquesta resul-tat «amb sentit de cohesió a Ca-talunya i concòrdia vers Espanya, Europa i el món».

En la seva intervenció amb més del 70% del vot escrutat, Artur Mas consideravaque Junts pel Sí té una «enorme força i una gran legitimitat» per tirar endavant la independència. «No afluixarem», deia.

Per la seva banda, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, excla-mava que «a ulls de la societat i del món, la independència ha guanyat i té una majoria més que suficient per tirar endavant aquest projecte».

«Hem guanyat». Així comen-çava, ahir a la nit, Artur Mas la seva intervenció acompanyat per Oriol Junqueras, per Raül Rome-va i altres membres de la candi-datura. Ho va repetir després en castellà, en anglès i en francès. El president de la Generalitat va reclamar a tothom que accepti la victòria del «sí» i va garantir que Junts pel Sí l’administrarà «amb sentit de cohesió i d’integració a dintre de Catalunya i amb sentit de concòrdia vers tothom, vers Espanya, vers Europa i vers el món».

«No afluixarem, tenim un mandat democràtic i sabem què vol dir això», continuava després Artur Mas, que afegia que tam-bé són conscients de «en quines condicions» s’ha produït aquesta victòria.

«Sabem que hem guanyat amb gairebé tot en contra, però fins i tot així hem guanyat, i això ens

dóna una enorme força i una gran legitimitat per tirar enda-vant aquest projecte», exclama-va. Artur Mas va parlar, a més, de «doble victòria», perquè a més del «sí», «també ha guanyat la democràcia», i es referia a tots aquells que deien que «no hi ha-via ganes de votar a Catalunya». «Que en prenguin nota», recla-mava. També es dirigia als que

negaven el caràcter plebiscitari dels comicis, amb més de 76% de participació, la més alta en unes eleccions al Parlament. Per la seva part, el líder d’ERC i nú-mero 5 de la candidatura, Oriol Junqueras, proclamava que el «sí» ha guanyat aquestes elecci-ons i ja té el «mandat democràtic explícit sobre la independència de Catalunya».

«A ulls de la nostra societat i del món, la independència ha guanyat i té una majoria més que suficient per tirar endavant aquest projecte», remarcava.

Oriol Junqueras indicava que en les properes setmanes, des de les institucions i «probablement des del carrer», tocarà posar «tots els fonaments possibles per fer l’estat independent».

«Aquesta nit amb un somriu-re i a partir de demà dilluns al matí amb molta responsabilitat, estem escrivint les pàgines més gloriosos de la nostra història», acabava.

El cap de llista de Junts pel Sí,

Raül Romeva, ha remarcat que l’elevada participació serveix per donar legitimitat a la victòria del «sí».

Romeva: «Ho farem junts»«El dic s’ha trencat. Ho farem junts i juntes, amb tothom», deia. Romeva destacava que aquestes eleccions s’han produït «en un context completament hostil», i malgrat això la gent ha sortit a votar. «Ara tenim la responsabi-litat de complir aquest mandat democràtic i l’obligació de fer-ho amb tothom, també amb els que no estan a la llista. Els hi volem», assegurava.

Raül Romeva: «El dic s’ha trencat. Ho farem junts i juntes, amb tothom»

Junqueras: «A ulls de la societat i del món, la independència ha guanyat»

CATALUNYA

Mas: «Hem guanyat amb gairebé tot en contra i això ens dóna força»El número 4 va dir que Junts pel Sí administrarà la victòria «amb sentit de cohesió i d’integració a dintre de Catalunya»

EFE

Artur Mas, envoltat per l’Estelada i la bandera europea després de la seva intervenció amb Junqueras i Romeva.

Page 4: 28 de setembre de 2015

4 diarimés 28/09/2015 ELECCIONSDEMARCACIÓ ELECTORAL DE TARRAGONAJxSí 171.975 41,62% 9 C’s 80.167 19,40% 4 PSC 48.855 11,82% 2 PP 36.852 8,92% 1 CUP 30.518 7,39% 1 CatSíqueesPot 26.711 6,46% 1 unio.cat 11.087 2,68% PACMA 2.848 0,69% Recortes Cero-Els Verds 952 0,23% Ganemos 623 0,15%

L’ALT CAMP

JxSí 13.257 53,08%

C's 3.377 13,52%

PSC 2.307 9,24%

CUP 2.162 8,66%

PP 1.566 6,27%

CatSíqueesPot 1.229 4,92%

unio.cat 687 2,75%

PACMA 149 0,60%

Recortes Cero-Els Verds 53 0,21%

Ganemos 32 0,13%

EL BAIX CAMP

JxSí 40.040 41,06%

C's 21.366 21,91%

PSC 10.256 10,52%

PP 8.752 8,98%

CUP 7.571 7,76%

CatSíqueesPot 5.417 5,56%

unio.cat 2.519 2,58%

PACMA 715 0,73%

Recortes Cero-Els Verds 233 0,24%

Ganemos 111 0,11%

EL BAIX EBRE

JxSí 21.765 54,53%

PSC 4.132 10,35%

C's 3.963 9,93%

PP 3.182 7,97%

CUP 3.021 7,57%

CatSíqueesPot 1.959 4,91%

unio.cat 1.204 3,02%

PACMA 159 0,40%

Recortes Cero-Els Verds 73 0,18%

Ganemos 46 0,12%

EL BAIX PENEDÈS

JxSí 16.529 32,66%

C's 11.748 23,21%

PSC 7.732 15,28%

PP 4.691 9,27%

CatSíqueesPot 4.569 9,03%

CUP 3.341 6,60%

unio.cat 1.013 2,00%

PACMA 419 0,83%

Ganemos 160 0,32%

Recortes Cero-Els Verds 153 0,30%

LA CoNCA DE BARBERà

JxSí 8.142 66,54%

CUP 1.106 9,04%

C's 834 6,82%

PSC 773 6,32%

PP 509 4,16%

CatSíqueesPot 371 3,03%

unio.cat 349 2,85%

PACMA 49 0,40%

Recortes Cero-Els Verds 15 0,12%

Ganemos 12 0,10%

MoNTSIà

JxSí 17.514 51,03%

PSC 3.871 11,28%

C's 3.745 10,91%

PP 3.066 8,93%

CUP 2.776 8,09%

CatSíqueesPot 1.816 5,29%

unio.cat 995 2,90%

PACMA 103 0,30%

Recortes Cero-Els Verds 42 0,12%

Ganemos 37 0,11%

EL PRIoRAT

JxSí 4.088 66,34%

CUP 809 13,13%

PSC 360 5,84%

unio.cat 237 3,85%

PP 233 3,78%

C's 185 3,00%

CatSíqueesPot 182 2,95%

PACMA 16 0,26%

Recortes Cero-Els Verds 4 0,06%

Ganemos 3 0,05%

LA RIBERA D’EBRE

JxSí 8.016 60,84%

PSC 1.226 9,30%

CUP 1.151 8,74%

C's 878 6,66%

PP 744 5,65%

CatSíqueesPot 548 4,16%

unio.cat 412 3,13%

PACMA 46 0,35%

Recortes Cero-Els Verds 25 0,19%

Ganemos 13 0,10%

EL TARRAGoNÈS

JxSí 38.613 30,30%

C's 33.801 26,52%

PSC 17.724 13,91%

PP 13.339 10,47%

CatSíqueesPot 10.372 8,14%

CUP 7.971 6,26%

unio.cat 3.301 2,59%

PACMA 1.187 0,93%

Recortes Cero-Els Verds 349 0,27%

Ganemos 205 0,16%

LA TERRA ALTA

JxSí 4.062 56,39%

PP 816 11,33%

CUP 623 8,65%

PSC 555 7,71%

C's 376 5,22%

unio.cat 374 5,19%

CatSíqueesPot 282 3,92%

PACMA 9 0,12%

Recortes Cero-Els Verds 8 0,11%

Ganemos 6 0,08%

ELS RESULTATS A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

RedaccióLa candidatura Junts pel Sí acon-seguia ahir 9 diputats per la de-marcació de Tarragona, amb un 41,62% dels vots. A Tarragona es reproduïa la correlació de for-ces al Parlament de Catalunya i

es confirmava, també l’ascens de Ciutadans. C’s se situava ahir com a segona força a la provín-cia, però també a quatre de les 10 comarques tarragonines. Pel la seva banda, els socialistes, terce-ra força al Parlament, es conver-

tia en la segona força més votada a les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre. La CUP, per la seva banda, aconse-guia ser el segon partit més votat a comarques com el Priorat i la Conca de Barberà. D’altra banda,

la Terra Alta registrava també ahir una correlació diferent de forces. El Partit Popular s’erigia com a segona força, amb l’11,33% dels vots.

Tanmateix, Unió Democrà-tica, que acusava ahir una forta davallada a les urnes a nivell provincial i català, es converteix, però, en la quarta força més vota-da, a la comarca del Priorat, una posició que que no ha obtigut a cap altra de la demarcació tarra-gonina.

Junts pel Sí guanya a totes les comarques i C’s és segona a 4

Page 5: 28 de setembre de 2015

528/09/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 6: 28 de setembre de 2015

6 diarimés 28/09/2015 ELECCIONSCRISTINA AGUILAR

Mariona Forcat«Hem guanyat a Tarragona», va exclamar victoriós el número 67 de Junts pel Sí de Tarragona, Jordi Sendra. El candidat va voler dir-li a «tots aquells que pensa-ven que no guanyaríem» que a la circumscripció de Tarragona, al Tarragonès i, «el més rellevant, a la capital, «també hem guanyat». En la mateixa línia es va expres-sar el número 3, Albert Batet, qui també va voler recordar al cap de llista, Germà Bel, que ahir estava «donant la cara al plató de TV3». El relleu de Bel el va agafar Mont-se Palau, número 2, que també va voler destacar «una participació altíssima».

La seu de Junts pel Sí del Tar-ragonès es va instal·lar a l’Hotel Imperial Tarraco i el degoteig de simpatitzants que anaven arri-bant va ser constant. La primera alegria va ser quan els col·legis van tancat a les vuit i, puntual-

ment, TV3 va fer públic el son-deig que li donava una victòria aclaparadora a la seva opció.

Després, i gràcies a un recomp-te lent en comparació a altres ve-gades, hi va haver temps per tot: per saludar els que anaven arri-bant, per continuar teoritzant sobre els resultats i per lamen-tar-se, tot i que amb veu no gaire alta, de la gran pujada de Ciuta-dans. Dels candidats, Sendra va ser un dels primers a guardar lloc davant les dues pantalles que hi tenien instal·lades, però les com-pareixences es van fer esperar fins al 94% dels vots escrutats. I és que primer, calia sentir el que dirien des de Barcelona.

El segon moment de màxima eufòria va arribar al 76% escru-tat a Tarragona, que va coincidir amb els parlaments d’Oriol Jun-queras, Artur Mas i Raül Rome-va. Ja amb les primeres paraules de Junqueras, la sala de Tarrago-

na es va integrar amb la cridòria del Born de Barcelona —seu de la nit electoral de Junts pel Sí a la capital catalana»— A cada dues frases, els clams «d’independèn-cia» hi van ser presents i al crit de Junqueras a «Visca Catalunya» el Born i Tarragona van respon-dre-li un intens «lliure». Amb les paraules de Mas, va passar el mateix, tot i que, només cantat per alguns, s’hi va afegir el clam de «president, president». Final-ment, les paraules de Romeva no van crear tanta expectació i el murmuri va començar a pu-jar, però, els tècnics de so van ser més vius i li van apujar la veu a la televisió i la gent es va tornar a concentrar.

Els aplaudiments es van tor-nar a calmar fins que l’escrutini a Tarragona va arribar al 94% i Sendra, Palau i Batet van fer entrada a la seu per rebre les fe-licitacions del centenar de sim-

patitzants que en aquell moment hi havia. A dalt del petit escenari també hi va ser el que tancava la llista per Tarragona, l’exrector de la URV, Francesc Xavier Grau i el portaveu d’ERC a l’Ajuntament

de Tarragona, Pau Ricomà.En el seu discurs, Sendra

va afirmar que, «avui, s’acaba d’obrir el camí cap a la indepen-dència, el camí a la llibertat» i va voler agrair a la gent de totes les

formacions polítiques i entitats que formaven part de Junts pel Sí.

Palau va tancar les intervenci-ons destacant que «la participa-ció ha sigut més alta que al refe-rèndum de la Constitució del 78 i que la de l’Estatut». «Farem un país nou, farem una República catalana. Avui ja és demà, ara ens toca celebrar, per fi, una victò-ria», va concloure.

JUNTS PEL SÍ

Jordi Sendra: «La independència també ha guanyat a Tarragona»Montse Palau, Albert Batet i Jordi Sendra compareixen davant de centenars de simpatitzants per comprometre’s a «seguir treballant»

Palau: «Hi ha hagut més participació que al referèndum per aprovar la Constitució del 78»

Albet Batet, que estava previst que comparegués a Valls, també es va acostar a Tarragona

Montse Palau i Jordi Sendra fent l’endrada a la seu on s’havien congregat centenars de persones.

Page 7: 28 de setembre de 2015

728/09/2015 diarimésPUBLICITAT

Page 8: 28 de setembre de 2015

8 diarimés 28/09/2015 ELECCIONSOLÍVIA MOLET

Susanna Cases«Catalunya ciutadana». Així ru-gia ahir Ciutadans (C’s) des de Tarragona, després de catapul-tar-se com a segona força a les eleccions al Parlament de Cata-lunya i triplicar els vots a la de-marcació de Tarragona, on salta d’un a quatre diputats.

El vot taronja va «omplir les urnes» i va donar la campana-da ahir arreu de Catalunya i, especialment, a Tarragona, en una «gesta» que el cap de llista a la demarcació, Matías Alonso, qualificava de «gran pas», en una primera valoració en arribar a la sala de l’Hotel Lauria on mi-litants i simpatitzants del partit havien estat convocats.

«S’ha de seguir tocant de peus a terra. Hi ha alguns que segueixen a Matrix», valorava ahir, ben passades les onze de la nit, Alonso, que va comparèixer acompanyat dels tres nous dipu-

tats tarragonins: Francisco Javier Domínguez, Carlos Sánchez i Lorena Roldán. «Ara toca fer oposició, ferma i lleial amb els ciutadans i l’ordenament de-mocràtic», va recordar el cap de llista tarragoní, que va enviar un missatge clar a la candidatura de Junts pel Sí i a Artur Mas: «Mas game over».

«El panorama és clar: Mas està incapacitat per encapçalar un govern. Només li queda una sor-tida: dimitir i marxar cap a casa», va etzibar Alonso, que té clar el camí a seguir. «El problema està servit. Els que havien plantejat segueixen fent volar coloms. Hem d’aportar solucions a la gent».

Càntics i eufòriaDes de l’hotel on Ciutadans va establir el seu «quarter», a tocar del Balcó del Mediterrani, l’eu-fòria va anar pujant de to. Del

degoteig de militants i simpatit-zants a la «marea» taronja. Dels primers riures als parlaments d’Oriol Junqueras i els crits d’in-dependència seguits per la te-levisió a càntics per donar i per vendre. «Catalunya ciutadana», «Tarragona ciutadana», «Cata-lunya és Espanya», «3%», «Mas dimissió» o «Se nota, se siente, el cambio está presente» es van anar alternant fins arribar al clí-max, amb els parlaments de la candidata a la presidència Inés Arrimadas des de la distància i les valoracions in situ de Matías Alonso. Tampoc van faltar ahir algunes de les «cares» de les pas-sades eleccions municipals, com el nou regidor tarragoní Rubén Viñuales o els reusencs Juan Car-los Sánchez, Damián Morales i Josefa Labrador.

Ciutadans va aconseguir ahir 80.273 vots arreu de la demar-cació, el 19,41% –pels 26.039 i

el 7,27% del 2012–, guanyant a Salou, Vila-seca o La Pobla de Mafument i pujant fins a la se-gona posició a les dues princi-pals ciutats, Tarragona i Reus. Reconeixent que la «sortida més

honesta seria anar a unes noves eleccions», el cap de llista del partit a Tarragona, Matías Alon-so, també va assenyalar ahir el proper objectiu de Ciutadans. «El futur d’Espanya té un nom:

Albert Rivera», va puntualitzar, avisant a Podemos i el seu líder, Pablo Iglesias, i recordant que «al marge de la democràcia, no hi ha política».

«S’han acabat els temps dels populismes», va augurar Alon-so, convençut que el projecte de Ciutadans també donarà la cam-panada a les eleccions generals. Un pastís va posar la «cirereta» a la gran festa taronja a Tarragona.

CIUTADANS (C’S)

Alonso: «Farem oposició lleial amb els ciutadans i l’ordenament democràtic»Campanada del partit d’Albert Rivera, que triplica els vots a la demarcació, es catapulta com a segona força i passa d’un a quatre diputats

«A Mas només li queda una sortida: dimitir i marxar cap a casa», va dir ahir el candidat

El partit guanya a Salou i Vila-seca i es consolida en segona posició a Tarragona i Reus

Els quatre diputats de C’s: Lorena Roldán, Francisco J. Domínguez, Matías Alonso i Carlos Sánchez.

CRISTINA AGUILAR

Anna FortunyEl Partit Socialista perd força, però no s’enfonsa. Aquest és el missatge que es podia llegir a la cara del candidat per Tarragona, Carles Castillo, o la segona de la llista, Rosa Maria Ibarra, ahir a la nit. Des de la seu del carrer Ramon y Cajal, el cap de llista ha-via augurat que, si aconseguien tres escons, «ballaré i tot». Tot i l’esperança, el tarragoní va que-dar-se amb les ganes de moure l’esquelet. «Els resultats de la nostra demarcació no són bons, però aquestes xifres ens dóna peu a continuar batallant perquè Catalunya surti de la crisi», va defensar.

La circumscripció de Tarra-gona va reunir 48.936 vots, con-vertint-se en una tercera força molt allunyada de Junts pel Sí i Ciutadans.

Tot i això, Carles Castillo no va voler decebre els seus seguidors

i va destacar, amb un somriu-re, que «curiosament, a la suma d’ERC i Convergència els hi falta un 3%». Així, va manifestar amb contundència que «no tenen la majoria i, per tant, no poden iniciar el full de ruta i començar el trencament amb Espanya». A partir d’ara, l’objectiu del socia-lista serà apostar pel diàleg. «Si fins ara ens feia falta una tassa de diàleg, ara en calen dues», va sentenciar.

D’aquesta manera és com el tarragoní va qualificar els re-sultats de «dignes» i molt im-portants, a l’hora de «tornar a recuperar la confiança de la ciu-tadania». Cal recordar que l’any 2012 els socialistes havien sumat tres escons a la circumscripció de Tarragona, fet que a nivell autonòmic es va traduir en 20 escons, la tercera força.

Castillo va reivindicar que «si alguns donaven per mort el

Partit Socialista, avui hem de-mostrat que continuem vius». Al seu costat, la socialista vallenca Rosa Maria Ibarra, va defensar que «a Valls hem funcionat com a tota la circumscripció, PSC ha quedat com a tercera força i crec que estem contents en el sentit que el nostre projecte de partit, el qual arrencava en una situació molt precària, s’està consolidant i estem fent molt bona feina com a grup». La capital de l’Alt Camp va reunir 1.330 vots, que repre-sentaven el 10,11%. Aquesta proporció es tradueix a la ciutat de Tarragona en el 14,07%, que són 9.719 vots. En el cas del Baix Camp, Reus va sumar 6145 vots socialistes, donant pas a l’11,56% de l’escrutini.

Tot i que va consolidar-se com a tercera força en bona part del territori, els socialistes van que-dar més enrere a la capital de la Conca de Barberà. Montblanc va

aconseguir només 329 vots so-cialistes, fet que ha representat el 7,93% de l’escrutini i ha situat el partit en la quarta força. Tot i això, el resultat ha estat gaire-bé idèntic al del 2012, quan van

aconseguir un suport del 7,98%. La formació també s’ha convertit en la quarta força a Salou, que-dant per darrere de Ciutadans, Junts pel Sí i el Partit Popular. En les darreres eleccions, els socia-

listes van ser la tercera força. Més enllà dels resultats definitius, cal destacar que Castillo i Ibarra s’estrenaran com a diputats.

Així, la vallenca va defensar que «hem agafat el compromís d’anar a totes les comarques per conèixer i segui treballant el con-tacte directe amb la ciutadania per tal que aquesta feina es vegi reflectida en la tasca parlamen-tària».

PSC

Castillo: «És un resultat prou digne per tornar a recuperar la confiança»El candidat de Tarragona sap que els seus resultats «no són bons», però reivindica que el partit socialista «no ha mort i continua viu»

Rosa Maria Ibarra defensa el compromís amb el territori i el treball amb la ciutadania

Castillo diu que la unió d’ERC i Convergència no pot iniciar el full de ruta que havien promès

Carles Castillo celebrant el resultat davant de la seu del partit a Tarragona.

Page 9: 28 de setembre de 2015

928/09/2015 diarimésPUBLICITAT

¡Primera consultaa mitaD De

Precio!

Page 10: 28 de setembre de 2015

10 diarimés 28/09/2015 ELECCIONS

Mónica Pérez«No hem assolit els objectius que teníem, i no ho hem fet per la gran polarització que ha viscut aquesta campanya i que no ens ha permès explicar i fer arribar les nostres propostes de progra-ma a la gent». Eren les primeres paraules del cap de llista de Cata-lunya Sí que es Pot per Tarragona, Gerard Bargalló, pràcticament amb el 100% escrutat i els resul-tats de la coalició a la demarca-ció ja sobre la taula: sisena força amb un total de 26.745 vots i un diputat, fet que suposarà el relleu d’Hortènsia Grau –ara número 2 a la llista de la província– després de cinc anys al Parlament.

Bargalló, que no va poder di-positar la seva papereta a la urna de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus arran d’un canvi de domi-cili i una demora en la pertinent alta al padró, mantenia ahir que «el nostre és un projecte de llarg

recorregut i el defensarem al Par-lament. La polarització no ens ha permès tenir un bon resultat però sí ha facilitat que forces que no volen donar el dret a decidir als catalans hagin pujat en el seu volum de vot».

Prop d’una seixantena de sim-patitzants i militants, que havien arribat en un degoteig continu a mesura que avançava l’escrutini, seguien la nit electoral amb Ca-talunya Sí que es Pot des del Cafè La Cantonada en un ambient distès i despreocupat. Tot i no ser les esperades, al punt de les deu de la nit les xifres de la coalició milloraven lleugerament les ob-tingudes per ICV-EUiA al 2012, quan la formació va obtenir 24.538 vots i un escó, l’ocupat per Hortènsia Grau. Tant ella com Bargalló van preferir escoltar les primeres paraules del cap de llis-ta Lluís Rabell –que assegurava que «el context de polarització»

havia posat un escenari «difícil» per a una candidatura «de tall social» com Catalunya Sí que es Pot– abans de fer balanç de resultats a la circumscripció, en una arenga que redactaven sobre la marxa des d’una de les taules del local, on s’havia instal·lat la pantalla per seguir les valoraci-ons inicials dels comicis.

En la línia de RabellAl final, entre cares llargues i paraules gairebé idèntiques a les que acabava de pronunciar el líder del partit a la seu central, la fins ara diputada d’ICV-EUiA al Parlament detallava que «en aquesta campanya hi ha hagut un Junts pel Sí i un Junts pel No. La llista unitària té un mandat democràtic, té una majoria i l’aval per fer un govern que a par-tir de que es constitueixi el Par-lament haurà de tirar endavant amb aquest procés i aquest full

de ruta però també haurà de fer-ho per la majoria de catalans».

Hortènsia Grau, que deixa lloc al Parlament per a Gerard Bargalló, es limitarà ara a exercir la seva tasca professional com a cap de l’Àrea d’Educació i Políti-ques d’Ocupació a l’Ajuntament de Cambrils i mantindrà el càrrec de presidenta del Consell Nacio-nal d’ICV-EUiA. «A partir d’ara, plantejarem entrar al Parlament amb força i impulsar el nostre

programa perquè sigui escoltat en el pròxim govern que es con-formi, i lluitar perquè les pròxi-mes eleccions deixin un canvi de govern a l’estat espanyol, que millori d’aquesta manera el reco-neixement dels catalans».

«Hem de fer fora Rajoy»En aquest sentit, i alhora que Hortènsia Grau mostrava la seva «preocupació profunda» perquè «per primera vegada a Catalunya

el president serà de dretes i el cap de l’oposició també ho serà», Ge-rard Bargalló, amb la mirada po-sada ja en les properes eleccions estatals del desembre, s’adreçava a l’auditori del Cafè La Canto-nada proclamant que «hem de fer fora Rajoy del govern» i, en l’àmbit català, mostrava la deter-minació «que les passes que fem al Parlament a partir d’ara siguin el més fortes possibles i siguin sòlides».

OLÍVIA MOLETCATALUNYA SÍ QUE ES POT

Bargalló: «La polarització no ens ha permès fer arribar el nostre missatge»El cap de llista per Tarragona rellevarà Hortènsia Grau al Parlament com a únic diputat, amb 26.745 vots que converteixen la coalició en sisena força

La número 2 Hortènsia Grau i el cap de llista Gerard Bargalló, en primer terme, al Cafè La Cantonada.

OLÍVIA MOLET

Anna FerranContenció i cares llargues a la seu del PP a Tarragona. I és que la candidatura popular encap-çalada per Alejandro Fernández només ha aconseguit un escó a la província, respecte dels 3 que va guanyar en les eleccions del 2012. Així doncs, la formació política ha agrupat un total de 36.898 votants en aquesta oca-sió, gairebé 17.000 vots menys que en els darrers comicis al Parlament. Els resultats obtin-guts a Tarragona evidencien la batzegada que la llista ha patit en general a la Catalunya, que passa de 19 a 11 escons.

La davallada popular ha estat especialment palpable a Tar-ragona ciutat, on ha passat de gairebé 11.900 votants a prop de 7.700, i a Reus, on n’ha perdut 3.000, quedant en poc més de 5200. En municipis costaners com Salou o Cambrils, que en les

passades eleccions havien estat primera i segona força respec-tivament, ara han vist minvar la seva representació, fins a tenir el 13% dels vots a Salou i el 10 a Cambrils.

«Hem estat a 700 miserables vots de treure el segon diputat», afirmava amb resignació el cap de llista popular ahir en la seva compareixença després de co-nèixer els resultats. Fernández explicava que en altres comicis amb 25.000 votants s’havien obtingut dos representants, però que els prop de 37.000 d’aquesta convocatòria només els havi-en permès un. En aquest sentit, afegia que «de vegades les restes afavoreixen, com ens va passar fa 5 anys quan vam aconseguir el tercer, però avui no ha estat així».

Reflexió internaAlejandro Fernández va fer au-tocrítica dels resultats obtin-

guts. «El PP està vivint un cicle electoral dolent. Han estat tres convocatòries en total, europees, municipals i ara autonòmiques, i hem de reflexionar», constatava el popular, envoltat per mem-bres de la candidatura i militants del partit. Fernández va afegir que «han estat uns resultats no desitjats, tot i que han estat mi-llors del que havien pronosticat algunes enquestes fa tres mesos, cosa que demostra que hem sa-but reaccionar». A més a més, va remarcar que Tarragona ha estat la província on aquesta formació política ha rebut més suport a tota Catalunya

Malgrat els resultats, el cap de llista del PP a Tarragona va voler animar als congregats a la seu tarragonina i va expressar: «Ni érem déus quan vam estar a punt d’arribar a l’alcaldia de Tarrago-na ni ara cal que ens flagel·lem». Pel que fa a la captura de votants

per part de Ciutadans, Fernán-dez va acceptar que aquest últim partit està guanyant cada cop amb més força l’espai electoral dels populars i que «ara és hora de recuperar-los i tornar a seduir

a l’electorat».En la seva compareixença,

Fernández també va dedicar unes paraules a comentar els resultats de les forces indepen-dentistes, tot fent una lectura

dels percentatges de vots: «Tota aquesta tensió i tots aquests pro-blemes per arribar a una situació on les forces independentistes només han arribat al 47% dels vots. Per aquest viatge, no calien alforges». En aquest sentit, Fer-nández va afirmar que «qui volia plantejar això com un plebiscit, s’ha equivocat i l’únic que han aconseguit és tenir menys vots i generar inestabilitat».

PARTIT POPULAR

Alejandro Fernández: «S’ha de tornar a seduir l’electorat»El PP aconsegueix un únic diputat a la província i perd gairebé 17.000 votants

«Qui va plantejar això com un plebiscit, s’ha equivocat», va assegurar Fernández

Tarragona, Reus i Salou són alguns dels municipis on el PP ha perdut més vots

Fernández serà el diputat popular per la província de Tarragona al Parlament.

Page 11: 28 de setembre de 2015

1128/09/2015 diarimésELECCIONS

Acusen a apoderats de PP i C’s d’intentar cometre frau

INCIDÈNCIES

Els apoderats de Junts pel Sí de-nunciaven en la jornada d’ahir una suposada temptativa de frau per part d’alguns apode-rats del Partit Popular i Ciuta-dans en dos col·legis electorals de Tarragona. L’interventor de JxSí al col·legi Saavedra posa-va en alerta a l’advocat que els representa, en comprovar que l’apoderat popular hauria dei-xat en una taula diversos sobres ja tancats, quatre o cinc, amb la papereta del seu partit dins.

La interventora del PSC al Sa-avedra rebaixava els fets, asse-gurant que en descobrir-se, el mateix apoderat del PP va havia estripat els sobres perquè ningú els agafés. A banda, des de Junts pel Sí també van fer constar en l’acta d’incidències del Cèsar August, una suposada mani-pulació de les paperetes del seu partit, «s’han trobat paperetes de Ciutadans barrejades amb les nostres», explicava un dels apoderats. J.A Torreblanca

Solé:«Hem tingut poc temps per fer entrar el nostre missatge»

UNIÓ

La candidata lamenta la «manca d’estabilitat» dels resultats

Anna FortunyUnió cau, però asseguren que amb més temps podran recupe-rar la confiança dels ciutadans. La candidata d’Unió per Tarra-gona, Anna Solé, va justificar la desfeta –que arriba després de la ruptura de CiU– recordant que «arriba en un moment d’ex-trems en el qual el nostre mis-

satge de programa de govern ha costat que entrés». Va criticar la «manca d’estabilitat» que s’ha originat. El partit que ha quedat fora del Parlament ha sumat 9.719 vots a la ciutat de Tarra-gona. Martí Barberà va destacar que «no només hem fet cam-panya, sinó que hem hagut de reorganitzar el partit». Així, va

sentenciar que «se’ns ha apropat gent nova i ho continuaran fent quan tinguem més temps per fer arribar el nostre missatge». El segon de la llista, Josep Maria Prats, va agrair «la feina feta per tothom, ja sigui la furgoneta de la Montserrat o l’esforç que hem creat entre tots, hem estat una família». Josep Maria Prats, Anna Solé i Martí Barberà, a la seu d’Unió de Tarragona, ahir a la nit.

OLÍVIA MOLET

CRISTINA AGUILAR

Joan Antoni TorreblancaEntrava dins de les previsions de la CUP a la província aconseguir un diputat però, amb l’eufòria d’una jornada històrica, es per-metien per uns minuts somiar amb dos escons o fins i tot amb tres. Finalment, serà només Sergi Saladié, cap de llista a la demarcació, qui s’asseurà al Par-lament català. El número 1 de la CUP es va passar tot l’escrutini menjant-se les ungles —en sen-tit metafòric— mentre mirava amb fixació el seu telèfon mòbil, tot esperant que la darrera actua-lització del web de la Generalitat li oferís un altre seient al Parla-ment. Finalment no va ser així, i la número dos, Maria Mestre, de l’Arboç, no va aconseguir fer-se amb l’escó. Val a dir que interna-ment, durant l’escrutini, valora-ven un diputat com un resultat «correcte» sense més.

Amb tot, són unes xifres

magnífiques per la Candidatu-ra d’Unitat Popular, tenint en compte que en només 3 anys —des de les eleccions del 25-N— han aconseguit guanyar més de 17.000 vots. Dels 12.840 i un 3,59% al 2012, als 30.531 d’ahir, i un 7,38% (amb el 100% escru-tat). «Una part de la societat que ha votat a la CUP, ha vist com s’havien fet les coses fins ara, que no s’havia arreglat cap proble-ma, i nosaltres, com que som un partit diferent, sí que ens podem permetre canviar les coses», rao-nava el candidat electe.

Un cop l’escrutini semblava inamovible, tocava sortir al car-rer a brindar per la representa-ció aconseguida i arengar a tots els seguidors: «Portarem la veu de l’esquerra independentista i anticapitalista al Parlament per primer cop a la demarcació i po-drem portar totes aquestes llui-tes en la que tots i totes estàvem

ficats», explicava Sergi Saladié.

«Fer la independència ja» «El Parlament està legitimat per continuar endavant amb tot aquest procés. Si depèn de la CUP, ho hem dit tota la campa-nya: la declaració unilateral com més aviat millor. Avançarem en aquesta línia, fer la indepen-dència ja, i exercir-la des de ja», advertia Saladié, tot assegurant que «no estem per romanços». Si bé, no va voler entrar a comentar els resultats de l’altra candidatu-ra independentista, el cap de la CUP a la demarcació va reafir-mar el discurs d’Antonio Baños i assegurava que no faran a Artur Mas president, «es buscarà o s’haurà de buscar una figura de consens. També entenem que segurament ell no es postularà un altre cop com si hagués tret una majoria absoluta... Per tant el que millor pot fer és fer un pas

al costat, no marxar, perquè se-gurament té uns actius en l’àm-bit d’imatge internacional, però a Catalunya és un actor que potser no suscita tota la confiança i tot el lideratge que cal ara per lide-

rar una independència amb una base absolutament social i dels problemes quotidians».

Desobeir. És una de les re-ceptes que la CUP proposa, i en paraules del representat electe,

«Per resoldre problemes con-crets com la pobresa energètica». Precisament aquest projecte va ser tombat pel Constitucional. En general, Sergie Saladié vol «desobeir les lleis injustes».

Com a curiositat, l’únic muni-cipi de Catalunya on la formació ha quedat per davant de la resta, es troba a la demarcació, es tracta de la Vilella Alta, a la comarca del Priorat.

CUP

Sergi Saladié: «Nosaltres ens podem permetre canviar les coses»Els independentistes d’esquerres guanyen 17.000 vots a la demarcació i ja prometen fomentar la desobediència per a «les lleis injustes»

Saladié confirma que no donaran suport a Artur Mas, «s’haurà de buscar una figura de consens»

Celebren que per primer cop, la demarcació aconsegueixi un diputat de la CUP

La CUP va dur la seva celebració al Casal Popular de la Sageta de Foc, de la Part Alta de Tarragona.

Page 12: 28 de setembre de 2015

12 diarimés 28/09/2015 ELECCIONS

Joan Antoni TorreblancaInaudit. Ahir es registraven cues de més de 10 minuts en alguns col·legis electorals de Tarragona fins a aconseguir dipositar el vot. Era també, la tònica general a la demarcació de Tarragona.

El col·legi Cèsar August, a to-car del Francolí, protagonitzava una de les aglomeracions més impressionants del dia. Durant el matí, en tot moment la cua arribava als 60 metres. «Portem venint a votar aquí tota la vida i mai ens ho havíem trobat així. És que és un dia important», desta-cava l’Ana Maria del Castillo. El responsable de les instal·lacions, Pere Andreu, tècnic de l’Ajunta-ment, no donava l’abast, havia d’organitzar l’accés, parant a gent a l’entrada de la sala. Pas-sades les 12 del matí, es trobava que els sobres per introduir el vot començaven a escassejar. Rà-pidament, la Brigada Municipal arribava al centre, i li feia entrega d’una caixa plena. «En necessita-ré una altra. Si en tens, porta-la ja», li demanava Andreu al tècnic de la Brigada. «Hem hagut de dur més paquets amb sobres a tots els col·legis electorals de la ciu-tat, hem estat dos equips els que els hem estat repartint», apunta-va un altre dels tècnics de la bri-gada, que acabada de deixar una altra caixa al col·legi de Saavedra.

Gent que mai, o gairebé mai, havia votat, ahir va dipositar el seu vot. El Wladimir Arraez ho deixava clar: «No he votat mai en la meva vida, però he vingut perquè vull seguir estant al meu

país», explicava l’home. També es podia trobar el relat a la inver-sa, una dona de 83 anys, amb ca-dira de rodes, s’acostava a la seva taula, sobre en mà, empesa pel darrere pel seu fill, qui ja s’havia oferit dies enrere per acompa-nyar-la. «Jo votaré per la inde-pendència», explicava ella. El seu fill també assentia.

I en tractar-se d’un moment transcendental, alguns votants demanaven al familiar que els acompanyava que immortalitzes amb la càmera del mòbil l’ins-tant exacte de la votació. «Avui s’havia de venir a votar», se li es-capava a un vocal d’una taula. Al col·legi de la Imperial Tàrraco, la presidenta d’una de les taules es congratulava en veure arribar als sempre esquívols joves. Al ma-teix edifici, però a l’altre centre de votació —instal·lat a l’Institut Tarragona des de les eleccions europees— es registrava un fet també insòlit. Dels 652 electors d’una de les taules, a les dues del migdia, 337 ja havien dipositat el seu vot. Un 50% de participació en només mitja jornada. També espectacular la xifra del Morell, on fins a la una del migdia es re-gistrava un augment de la parti-cipació de 15 punts.

Tots els col·legis de la de-marcació van obrir puntuals a les 9 del matí, però tres de Reus —Prat de la Riba, Cèlia Artiga i Teresa Miquel i Pàmies— ho van fer sense llum per la tempesta de la nit anterior que va ocasionar problemes amb el subministra-ment elèctric.

CRISTINA AGUILARJORNADA ELECTORAL

Llargues cues als col·legis per una participació rècordA Tarragona, la junta va haver de repartir més caixes amb sobres a tots els centres

Cues al col·legi electoral instal·lat al CEIP Serrallo. A la dreta, un dels encarregats en portar noves caixes de sobres.CRISTINA AGUILAR

Al col·legi electoral de l’escola Cèsar August la cua va ser de gairebé 60 metres durant el matí.

La participació augmenta un 9% amb el 77%

Els catalans van acudir ahir massivament a les urnes en una jornada en la qual es va batre el rècord històric de participació en unes elecci-ons autonòmiques en aug-mentar en un 9 per cent res-pecte a les del 2012, les més concorregudes fins avui, i va fregar el 77% de vots emesos.Tant les formacions que pro-pugnen la independència de Catalunya, que han plantejat aquests comicis com un ple-biscit, com les contràries a la secessió han fet constants crides durant la campanya a acudir a les urnes davant la transcendència de la cita, cosa que sembla haver mobi-litzat votants d’un o altre sig-ne. Per circumscripcions, la província de Girona ha estat la que ha registrat més par-ticipació, amb el 78,2% del cens, un 9 per cent més que el 2012, seguida de Barcelona, amb un 76,9% i Lleida amb un 76,4% d’electors que han exercit el seu vot, un 9% i un 9,6% més, respectivament, que en els últims comicis. A Tarragona ha votat gairebé el 75,8% dels ciutadans amb dret a vot.

Page 13: 28 de setembre de 2015

1328/09/2015 diarimésELECCIONS

ACNEls tres candidats de les forces constitucionalistes, Ciutadans, PP i PSC, van coincidir ahir en posar en dubte la victòria de l’opció independentista i en car-regar contra la llista de Junts pel Sí i Artur Mas. La candidata de C’s, Inés Arrimadas, va exigir la dimissió de Mas perquè «la ma-joria de catalans li ha girat l’es-quena» aquest 27-S, i va recla-mar també que se celebrin unes noves eleccions «autonòmiques de veritat». En el cas del PSC, el candidat Miquel Iceta va felicitar Junts pel Sí per la seva victòria, però va subratllar que no s’ha donat una majoria de catalans a favor de la independència i que «qui havia plantejat les eleccions com un plebiscit» no ha obtingut el 50% dels vots. Per part del PP, Xavier García Albiol va conside-rar també que els independentis-tes —i especialment Artur Mas i Junts pel Sí— «han fracassat» perquè el seu resultat «no els permet» portar a terme els seus plans «rupturistes».

Arrimadas ho celebraEntre crits de «presidenta, presi-denta», «Catalunya és Espanya» i càntics contra el «pujolisme» i el 3% per part dels prop de 200 mi-litants i simpatitzants congregats a l’hotel Barceló Sants, visible-ment emocionada, amb els ulls plorosos i la veu entretallada, Arrimadas va posar en relleu que Ciutadans ha «tornat» a «multi-plicar» resultats, amb 700.000 vots i 25 diputats (enfront dels 3 diputats dels anys 2006 i 2010). Així, es va adreçar als que «legíti-mament» han apostat per forma-cions independentistes.

«No preguntarem mai als ciu-tadans si han votat Ciutadans o

una altra força. Volem solucionar els problemes de tots els cata-lans. Tant fa com pensin o quina bandera tenen penjada al balcó», va dir. I missatge també per als que han triat altres forces consti-tucionalistes: «Us representarem al Parlament i a tota Espanya, sempre», va exclamar.

El PSC es conforma El Partit Socialista de Catalunya ha aconseguit 16 escons en les eleccions al Parlament de Cata-lunya celebrades aquest diumen-ge 27 de setembre. Amb 505.000 vots (96,7% escrutat), el partit perd quatre diputats respecte a les eleccions de l’any 2012, quan en va aconseguir 524.707 sufra-gis.

Tot i aquest retrocés, Miquel Iceta va valorar els resultats com «tot un èxit». El candidat del PSC va posar en context el suport ob-tingut «en un context de màxima polarització, després d’haver pa-tit una traumàtica escissió i en competència amb forces emer-gents».

Albiol admet la derrotaUn ambient molt diferent del de Ciutadans va ser al PP. Cares llargues a la seu electoral dels populars i pocs somriures entre la cúpula del PPC. Albiol va sortir a valorar els resultats, flanquejat per la plana major del partit, però no va poder més que dedicar gran part del seu discurs a adme-tre el mal resultat obtingut per la llista que ell ha encapçalat. «Els resultats no són els que esperà-vem ni els que volíem. Per tant, no ens satisfan», va reconèixer.

Tot i això, el popular va remar-car que els 11 diputats obtinguts «són molts més que els 6 o 7 que auguraven les enquestes».

ACN

A dalt, Inés Arrimadas celebra eufòrica els resultats. A baix, Miquel Iceta satisfet amb la seva posició i Albiol també valorant la jornada.

C’s, PSC i PP coincideixen a afirmar que «la independència no ha guanyat»Arrimadas demana la dimissió de Mas, Iceta remarca que no hi ha «una majoria clara» i Albiol considera que els independentistes «han fracassat»

Page 14: 28 de setembre de 2015

14 diarimés 28/09/2015 ELECCIONSMunicipi Cens Escrutat % Votants % Abst. % Blanc % Nuls % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % L’ALT CAMPAiguamúrcia 689 689 100,0 555 80,55 134 19,45 4 0,72 7 1,26 JxSí 299 53,87 C’s 66 11,89 CUP 57 10,27 PSC 50 9,01 CatSíqueesPot 32 5,77 PP 31 5,59 unio.cat 5 0,90Alcover 3612 3612 100,0 2772 76,74 840 23,26 17 0,61 13 0,47 JxSí 1364 49,21 C’s 472 17,03 CUP 257 9,27 PSC 240 8,66 PP 155 5,59 CatSíqueesPot 145 5,23 unio.cat 97 3,50Alió 322 322 100,0 286 88,82 36 11,18 2 0,70 1 0,35 JxSí 168 58,74 CUP 27 9,44 PSC 26 9,09 PP 19 6,64 CatSíqueesPot 15 5,24 C’s 13 4,55 unio.cat 13 4,55Bràfim 481 481 100,0 413 85,86 68 14,14 1 0,24 3 0,73 JxSí 245 59,32 PP 39 9,44 CUP 36 8,72 C’s 34 8,23 PSC 30 7,26 CatSíqueesPot 13 3,15 unio.cat 6 1,45Cabra del Camp 829 829 100,0 606 73,10 223 26,90 1 0,17 0 0,00 JxSí 281 46,37 C’s 97 16,01 PSC 76 12,54 CUP 59 9,74 PP 40 6,60 CatSíqueesPot 36 5,94 unio.cat 9 1,49Figuerola del Camp 251 251 100,0 221 88,05 30 11,95 3 1,36 1 0,45 JxSí 160 72,40 CUP 26 11,76 PSC 12 5,43 C’s 7 3,17 CatSíqueesPot 5 2,26 PP 4 1,81 PACMA 2 0,90Garidells, els 154 154 100,0 126 81,82 28 18,18 2 1,59 0 0,00 JxSí 69 54,76 CatSíqueesPot 12 9,52 PSC 10 7,94 CUP 10 7,94 C’s 10 7,94 unio.cat 7 5,56 PP 4 3,17Masó, la 243 243 100,0 217 89,30 26 10,70 4 1,84 0 0,00 JxSí 131 60,37 CUP 26 11,98 unio.cat 20 9,22 PP 13 5,99 C’s 13 5,99 PSC 5 2,30 CatSíqueesPot 5 2,30Milà, el 142 142 100,0 120 84,51 22 15,49 3 2,50 0 0,00 JxSí 55 45,83 C’s 17 14,17 PP 15 12,50 CatSíqueesPot 11 9,17 CUP 9 7,50 unio.cat 9 7,50 GANEMOS 1 0,83Montferri 279 279 100,0 222 79,57 57 20,43 0 0,00 0 0,00 JxSí 89 40,09 C’s 38 17,12 PSC 25 11,26 CatSíqueesPot 25 11,26 PP 17 7,66 CUP 15 6,76 unio.cat 9 4,05Mont-ral 137 137 100,0 111 81,02 26 18,98 0 0,00 1 0,90 JxSí 55 49,55 CUP 26 23,42 CatSíqueesPot 12 10,81 PP 5 4,50 C’s 5 4,50 unio.cat 4 3,60 PSC 3 2,70Nulles 337 337 100,0 284 84,27 53 15,73 2 0,70 2 0,70 JxSí 182 64,08 CUP 26 9,15 C’s 22 7,75 PP 19 6,69 CatSíqueesPot 11 3,87 unio.cat 10 3,52 PSC 8 2,82Pla de Santa Maria, el 1778 1778 100,0 1454 81,78 324 18,22 9 0,62 11 0,76 JxSí 828 56,95 C’s 201 13,82 CUP 126 8,67 PP 85 5,85 CatSíqueesPot 72 4,95 PSC 70 4,81 unio.cat 39 2,68Pont d’Armentera, el 410 410 100,0 334 81,46 76 18,54 3 0,90 0 0,00 JxSí 197 58,98 C’s 28 8,38 CUP 28 8,38 PP 22 6,59 PSC 21 6,29 CatSíqueesPot 18 5,39 unio.cat 14 4,19Puigpelat 788 788 100,0 605 76,78 183 23,22 3 0,50 4 0,66 JxSí 286 47,27 C’s 112 18,51 CUP 47 7,77 PSC 45 7,44 PP 37 6,12 unio.cat 34 5,62 CatSíqueesPot 27 4,46Querol 453 453 100,0 328 72,41 125 27,59 1 0,30 1 0,30 JxSí 121 36,89 C’s 53 16,16 PSC 43 13,11 CatSíqueesPot 39 11,89 PP 35 10,67 CUP 26 7,93 PACMA 4 1,22Riba, la 488 488 100,0 399 81,76 89 18,24 3 0,75 4 1,00 JxSí 239 59,90 C’s 42 10,53 CUP 34 8,52 unio.cat 21 5,26 PP 19 4,76 PSC 18 4,51 CatSíqueesPot 17 4,26Rodonyà 368 368 100,0 299 81,25 69 18,75 2 0,67 0 0,00 JxSí 198 66,22 C’s 29 9,70 CUP 26 8,70 PSC 15 5,02 CatSíqueesPot 11 3,68 PP 8 2,68 unio.cat 7 2,34Rourell, el 281 281 100,0 248 88,26 33 11,74 2 0,81 0 0,00 JxSí 116 46,77 C’s 32 12,90 PSC 30 12,10 CUP 22 8,87 CatSíqueesPot 20 8,06 PP 16 6,45 unio.cat 10 4,03Vallmoll 1272 1272 100,0 987 77,59 285 22,41 3 0,30 7 0,71 JxSí 422 42,76 C’s 193 19,55 PSC 146 14,79 PP 69 6,99 CUP 57 5,78 CatSíqueesPot 48 4,86 unio.cat 30 3,04Valls 17221 17221 100,0 13204 76,67 4017 23,33 74 0,56 53 0,40 JxSí 6862 51,97 C’s 1821 13,79 PSC 1330 10,07 CUP 1126 8,53 PP 857 6,49 CatSíqueesPot 625 4,73 unio.cat 317 2,40Vilabella 582 582 100,0 507 87,11 75 12,89 6 1,18 1 0,20 JxSí 356 70,22 CUP 45 8,88 PSC 31 6,11 C’s 23 4,54 PP 18 3,55 unio.cat 14 2,76 CatSíqueesPot 9 1,78Vila-rodona 864 864 100,0 727 84,14 137 15,86 11 1,51 6 0,83 JxSí 476 65,47 PSC 62 8,53 CUP 54 7,43 C’s 35 4,81 PP 34 4,68 CatSíqueesPot 30 4,13 unio.cat 18 2,48EL BAIX CAMPAlbiol, l’ 321 321 100,0 260 81,00 61 19,00 3 1,15 0 0,00 JxSí 112 43,08 C’s 46 17,69 CUP 27 10,38 CatSíqueesPot 24 9,23 PSC 22 8,46 PP 21 8,08 unio.cat 5 1,92Aleixar, l’ 636 636 100,0 520 81,76 116 18,24 2 0,38 1 0,19 JxSí 297 57,12 CUP 75 14,42 C’s 40 7,69 PP 37 7,12 PSC 27 5,19 unio.cat 19 3,65 CatSíqueesPot 18 3,46Alforja 1422 1422 100,0 1083 76,16 339 23,84 16 1,48 6 0,55 JxSí 593 54,76 C’s 120 11,08 CUP 118 10,90 PSC 82 7,57 CatSíqueesPot 76 7,02 PP 49 4,52 unio.cat 16 1,48Almoster 1091 1091 100,0 943 86,43 148 13,57 3 0,32 2 0,21 JxSí 586 62,14 C’s 117 12,41 CUP 101 10,71 PP 46 4,88 PSC 35 3,71 CatSíqueesPot 27 2,86 unio.cat 21 2,23Arbolí 112 112 100,0 102 91,07 10 8,93 0 0,00 1 0,98 JxSí 75 73,53 CUP 21 20,59 C’s 3 2,94 CatSíqueesPot 1 0,98 unio.cat 1 0,98 GANEMOS 0 0,00 PP 0 0,00Argentera, l’ 130 130 100,0 116 89,23 14 10,77 0 0,00 0 0,00 JxSí 82 70,69 CUP 18 15,52 CatSíqueesPot 4 3,45 PSC 3 2,59 C’s 3 2,59 unio.cat 3 2,59 PP 2 1,72Borges del Camp, les 1455 1455 100,0 1209 83,09 246 16,91 2 0,17 3 0,25 JxSí 767 63,44 C’s 123 10,17 CUP 101 8,35 PSC 76 6,29 PP 52 4,30 CatSíqueesPot 46 3,80 unio.cat 34 2,81Botarell 780 780 100,0 633 81,15 147 18,85 5 0,79 0 0,00 JxSí 365 57,66 C’s 59 9,32 PSC 50 7,90 CUP 45 7,11 CatSíqueesPot 45 7,11 PP 38 6,00 unio.cat 19 3,00Cambrils 21318 21318 100,0 15901 74,59 5417 25,41 80 0,50 90 0,57 JxSí 5682 35,73 C’s 4251 26,73 PSC 1648 10,36 PP 1599 10,06 CatSíqueesPot 1058 6,65 CUP 911 5,73 unio.cat 398 2,50Capafonts 102 102 100,0 87 85,29 15 14,71 1 1,15 0 0,00 JxSí 50 57,47 CUP 21 24,14 PP 6 6,90 C’s 6 6,90 unio.cat 2 2,30 PSC 1 1,15 PACMA 0 0,00Castellvell del Camp 2149 2149 100,0 1840 85,62 309 14,38 6 0,33 2 0,11 JxSí 1004 54,57 C’s 348 18,91 CUP 158 8,59 PP 108 5,87 PSC 104 5,65 unio.cat 51 2,77 CatSíqueesPot 49 2,66Colldejou 150 150 100,0 126 84,00 24 16,00 1 0,79 0 0,00 JxSí 99 78,57 CUP 14 11,11 PSC 7 5,56 C’s 2 1,59 unio.cat 2 1,59 CatSíqueesPot 1 0,79 PP 0 0,00Duesaigües 192 192 100,0 169 88,02 23 11,98 0 0,00 0 0,00 JxSí 106 62,72 CUP 27 15,98 PSC 10 5,92 C’s 8 4,73 CatSíqueesPot 8 4,73 PP 7 4,14 PACMA 1 0,59Febró, la 40 40 100,0 31 77,50 9 22,50 0 0,00 0 0,00 JxSí 21 67,74 CUP 6 19,35 PSC 2 6,45 PP 1 3,23 CatSíqueesPot 1 3,23 C’s 0 0,00 GANEMOS 0 0,00Maspujols 597 597 100,0 486 81,41 111 18,59 4 0,82 3 0,62 JxSí 285 58,64 CUP 66 13,58 C’s 50 10,29 PSC 19 3,91 CatSíqueesPot 19 3,91 PP 18 3,70 unio.cat 15 3,09Montbrió del Camp 1962 1962 100,0 1559 79,46 403 20,54 10 0,64 6 0,38 JxSí 930 59,65 C’s 198 12,70 CUP 132 8,47 PP 97 6,22 CatSíqueesPot 75 4,81 PSC 56 3,59 unio.cat 41 2,63Mont-roig del Camp 7042 7042 100,0 5048 71,68 1994 28,32 21 0,42 19 0,38 JxSí 1827 36,19 C’s 1276 25,28 PSC 582 11,53 PP 554 10,97 CatSíqueesPot 313 6,20 CUP 239 4,73 unio.cat 163 3,23Prades 457 457 100,0 394 86,21 63 13,79 3 0,76 3 0,76 JxSí 288 73,10 PSC 40 10,15 CUP 28 7,11 CatSíqueesPot 9 2,28 C’s 9 2,28 PP 6 1,52 unio.cat 6 1,52Pratdip 413 413 100,0 354 85,71 59 14,29 1 0,28 1 0,28 JxSí 228 64,41 CUP 36 10,17 PSC 30 8,47 PP 24 6,78 C’s 22 6,21 CatSíqueesPot 5 1,41 unio.cat 5 1,41Reus 70804 70804 100,0 53413 76,13 16747 23,87 277 0,52 233 0,44 JxSí 19557 36,78 C’s 12622 23,73 PSC 7145 11,56 PP 5249 9,87 CUP 4271 8,03 CatSíqueesPot 3059 5,75 unio.cat 1353 2,54Riudecanyes 769 769 100,0 641 83,36 128 16,64 0 0,00 1 0,16 JxSí 440 68,64 C’s 60 9,36 CUP 49 7,64 CatSíqueesPot 27 4,21 PP 25 3,90 PSC 24 3,74 unio.cat 12 1,87Riudecols 910 910 100,0 748 82,20 162 17,80 5 0,67 4 0,53 JxSí 420 56,15 C’s 88 11,76 PSC 81 10,83 CUP 73 9,76 CatSíqueesPot 25 3,34 PP 24 3,21 unio.cat 20 2,67Riudoms 5777 5777 100,0 3.750 81,49 852 18,51 27 0,72 31 0,83 JxSí 2.176 58,51 C’s 558 15,00 CUP 288 7,74 PP 230 6,18 PSC 212 5,70 CatSíqueesPot 110 2,96 unio.cat 95 2,55Selva del Camp, la 4067 4067 100,0 3371 82,89 696 17,11 16 0,47 17 0,50 JxSí 1718 50,96 C’s 411 12,19 PSC 395 11,72 CUP 376 11,15 PP 174 5,16 CatSíqueesPot 128 3,80 unio.cat 113 3,35Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 4308 4308 100,0 3353 77,83 955 22,17 22 0,66 16 0,48 JxSí 1283 38,26 C’s 752 22,43 PSC 471 14,05 PP 282 8,41 CatSíqueesPot 215 6,41 CUP 208 6,20 unio.cat 70 2,09Vilanova d’Escornalbou 381 381 100,0 327 85,83 54 14,17 1 0,31 1 0,31 JxSí 233 71,25 CUP 32 9,79 PSC 17 5,20 C’s 16 4,89 PP 15 4,59 CatSíqueesPot 9 2,75 unio.cat 2 0,61Vilaplana 458 458 100,0 409 89,30 49 10,70 7 1,71 4 0,98 JxSí 281 68,70 CUP 55 13,45 CatSíqueesPot 14 3,42 PSC 13 3,18 PP 12 2,93 C’s 11 2,69 unio.cat 10 2,44Vinyols i els Arcs 1325 1325 100,0 1080 81,51 245 18,49 11 1,02 5 0,46 JxSí 535 49,54 C’s 167 15,46 PSC 104 9,63 PP 76 7,04 CUP 75 6,94 CatSíqueesPot 51 4,72 unio.cat 42 3,89BAIX EBREAldover 689 689 100,0 518 75,18 171 24,82 3 0,58 7 1,35 JxSí 263 50,77 PSC 66 12,74 PP 62 11,97 CUP 49 9,46 CatSíqueesPot 28 5,41 C’s 21 4,05 unio.cat 13 2,51Alfara de Carles 306 306 100,0 205 66,99 101 33,01 5 2,44 3 1,46 JxSí 88 42,93 PSC 37 18,05 PP 34 16,59 C’s 17 8,29 CUP 12 5,85 CatSíqueesPot 5 2,44 unio.cat 3 1,46Ametlla de Mar, l’ 4422 4422 100,0 3391 76,68 1031 23,32 11 0,32 21 0,62 JxSí 1981 58,42 C’s 405 11,94 PSC 243 7,17 PP 224 6,61 CUP 208 6,13 CatSíqueesPot 179 5,28 unio.cat 94 2,77Benifallet 608 608 100,0 473 77,80 135 22,20 3 0,63 4 0,85 JxSí 257 54,33 PSC 91 19,24 PP 36 7,61 CUP 34 7,19 C’s 25 5,29 CatSíqueesPot 12 2,54 unio.cat 9 1,90Xerta 951 951 100,0 795 83,60 156 16,40 12 1,51 10 1,26 JxSí 472 59,37 CUP 87 10,94 PSC 65 8,18 C’s 59 7,42 PP 42 5,28 CatSíqueesPot 27 3,40 unio.cat 13 1,64Paüls 485 485 100,0 395 81,44 90 18,56 7 1,71 6 1,52 JxSí 236 60,67 PSC 71 18,25 CUP 24 6,17 PP 19 4,88 C’s 13 3,34 CatSíqueesPot 12 3,08 unio.cat 7 1,04Perelló, el 1806 1806 100,0 1493 82,67 313 17,33 20 1,34 14 0,94 JxSí 1118 74,88 PSC 100 6,70 CUP 81 5,43 PP 42 2,81 C’s 42 2,81 unio.cat 41 2,75 CatSíqueesPot 34 2,28Roquetes 5692 5692 100,0 4236 74,42 1456 25,58 26 0,61 45 1,06 JxSí 2023 47,76 C’s 541 12,77 PSC 460 10,86 CUP 385 9,09 PP 376 8,88 CatSíqueesPot 231 5,45 unio.cat 118 2,79Tivenys 700 700 100,0 548 78,29 152 21,71 5 0,91 7 1,28 JxSí 254 46,35 PSC 134 24,45 PP 47 8,58 CUP 42 7,66 C’s 25 4,56 unio.cat 16 2,92 CatSíqueesPot 15 2,74Tortosa 22860 22860 100,0 16718 73,13 6142 26,87 132 0,79 100 0,60 JxSí 8145 48,72 C’s 2116 12,66 PSC 1726 10,32 CUP 1469 8,79 PP 1345 8,05 CatSíqueesPot 979 5,86 unio.cat 576 3,45Deltebre 8774 8774 100,0 6025 68,67 2749 31,33 105 1,74 83 1,38 JxSí 3734 61,98 PSC 592 9,83 PP 501 8,32 CUP 367 6,09 C’s 253 4,20 CatSíqueesPot 235 3,90 unio.cat 124 2,06Camarles 2375 2375 100,0 1699 71,54 676 28,46 24 1,41 10 0,59 JxSí 1030 60,62 PSC 215 12,65 PP 111 6,53 C’s 97 5,71 CUP 77 4,53 CatSíqueesPot 62 3,65 unio.cat 61 3,59Aldea, l’ 2914 2914 100,0 2098 72,00 816 28,00 45 2,14 26 1,24 JxSí 1184 56,43 PSC 227 10,82 PP 193 9,20 C’s 162 7,72 CUP 90 4,29 unio.cat 76 3,62 CatSíqueesPot 75 3,57Ampolla, l’ 2105 2105 100,0 1670 79,33 435 20,67 10 0,60 16 0,96 JxSí 980 58,68 C’s 187 11,20 PP 150 8,98 PSC 105 6,29 CUP 96 5,75 CatSíqueesPot 65 3,89 unio.cat 53 3,17BAIX PENEDÈSAlbinyana 1810 1810 100,0 1374 75,91 436 24,09 3 0,22 18 1,31 JxSí 424 30,86 C’s 292 21,25 PSC 285 20,74 PP 136 9,90 CatSíqueesPot 110 8,01 CUP 58 4,22 unio.cat 30 2,18Arboç, l’ 3423 3423 100,0 2668 77,94 755 22,06 9 0,34 21 0,79 JxSí 841 31,52 PSC 595 22,30 C’s 496 18,59 CUP 254 9,52 CatSíqueesPot 223 8,36 PP 135 5,06 unio.cat 56 2,10Banyeres del Penedès 2199 2199 100,0 1738 79,04 461 20,96 8 0,46 12 0,69 JxSí 589 33,89 C’s 396 22,78 PSC 285 16,40 CatSíqueesPot 151 8,69 PP 116 6,67 CUP 116 6,67 unio.cat 37 2,13Bellvei 1522 1522 100,0 1160 76,22 362 23,78 6 0,52 7 0,60 JxSí 365 31,47 C’s 262 22,59 PSC 167 14,40 PP 132 11,38 CatSíqueesPot 93 8,02 CUP 85 7,33 unio.cat 26 2,24Bisbal del Penedès, la 2712 2712 100,0 1940 71,53 772 28,47 11 0,57 14 0,72 JxSí 738 38,04 C’s 410 21,13 PSC 268 13,81 CatSíqueesPot 166 8,56 CUP 152 7,84 PP 128 6,60 unio.cat 31 1,60Bonastre 436 436 100,0 344 78,90 92 21,10 3 0,87 7 2,03 JxSí 194 56,40 C’s 39 11,34 CatSíqueesPot 35 10,17 PSC 25 7,27 CUP 22 6,40 PP 13 3,78 unio.cat 4 1,16Calafell 16732 16732 100,0 11761 70,29 4971 29,71 64 0,54 80 0,68 JxSí 3610 30,69 C’s 2717 23,10 PSC 1763 14,99 PP 1222 10,39 CatSíqueesPot 1039 8,83 CUP 792 6,73 unio.cat 280 2,38Cunit 8526 8526 100,0 6156 72,20 2370 27,80 17 0,28 76 1,23 C’s 1628 26,45 JxSí 1406 22,84 PSC 1129 18,34 PP 698 11,34 CatSíqueesPot 677 11,00 CUP 309 5,02 unio.cat 104 1,69Llorenç del Penedès 1744 1744 100,0 1392 79,82 352 20,18 7 0,50 8 0,57 JxSí 797 57,26 C’s 174 12,50 CUP 138 9,91 CatSíqueesPot 85 6,11 PSC 79 5,68 PP 51 3,66 unio.cat 36 2,59Masllorenç 364 364 100,0 287 78,85 77 21,15 2 0,70 2 0,70 JxSí 196 68,29 CUP 26 9,06 PSC 23 8,01 PP 13 4,53 C’s 11 3,83 CatSíqueesPot 9 3,14 unio.cat 3 1,05Montmell, el 1075 1075 100,0 708 65,86 367 34,14 6 0,85 3 0,42 C’s 196 27,68 JxSí 150 21,19 PSC 137 19,35 PP 85 12,01 CatSíqueesPot 67 9,46 CUP 52 7,34 unio.cat 5 0,71Sant Jaume dels Domenys 1870 1870 100,0 1468 78,50 402 21,50 13 0,89 9 0,61 JxSí 667 45,44 C’s 278 18,94 PSC 158 10,76 CatSíqueesPot 104 7,08 PP 99 6,74 CUP 96 6,54 unio.cat 27 1,84Santa Oliva 2380 2380 100,0 1835 77,10 545 22,90 15 0,82 17 0,93 JxSí 529 28,83 C’s 433 23,60 PSC 351 19,13 CatSíqueesPot 193 10,52 PP 173 9,43 CUP 72 3,92 unio.cat 21 1,14Vendrell, el 25214 25.214 100,0 18.182 72,11 7032 27,89 97 0,53 123 0,68 JxSí 6.023 33,35 C’s 4.416 24,45 PSC 2.467 13,66 PP 1.690 9,36 CatSíqueesPot 1.617 8,95 CUP 1.169 6,47 unio.cat 353 1,95LA CONCA DE BARBERÀBarberà de la Conca 358 358 100,0 281 78,49 77 21,51 1 0,36 1 0,36 JxSí 165 58,72 CUP 34 12,10 C’s 32 11,39 PSC 21 7,47 CatSíqueesPot 11 3,91 unio.cat 9 3,20 PP 4 1,42Blancafort 325 325 100,0 271 83,38 54 16,62 1 0,37 3 1,11 JxSí 196 72,32 CUP 36 13,28 CatSíqueesPot 14 5,17 unio.cat 10 3,69 PP 4 1,48 C’s 3 1,11 PSC 2 0,74Conesa 104 104 100,0 87 83,65 17 16,35 1 1,15 2 2,30 JxSí 58 66,67 CUP 13 14,94 PSC 3 3,45 C’s 3 3,45 CatSíqueesPot 3 3,45 unio.cat 3 3,45 PP 1 1,15Espluga de Francolí, l’ 2830 2830 100,0 2263 79,96 567 20,04 14 0,62 13 0,57 JxSí 1504 66,46 CUP 176 7,78 PSC 160 7,07 C’s 147 6,50 PP 115 5,08 unio.cat 74 3,27 CatSíqueesPot 51 2,25Forès 48 48 100,0 37 77,08 11 22,92 0 0,00 1 2,70 JxSí 24 64,86 CUP 5 13,51 PP 3 8,11 C’s 1 2,70 CatSíqueesPot 1 2,70 GANEMOS 1 2,70 unio.cat 1 2,70Llorac 86 86 100,0 67 77,91 19 22,09 1 1,49 0 0,00 JxSí 47 70,15 CUP 7 10,45 C’s 4 5,97 unio.cat 3 4,48 CatSíqueesPot 2 2,99 PSC 2 2,99 PACMA 1 1,49Montblanc 5225 5225 100,0 4172 79,85 1053 20,15 19 0,46 24 0,58 JxSí 2599 62,30 C’s 398 9,54 CUP 376 9,01 PSC 329 7,89 PP 172 4,12 CatSíqueesPot 127 3,04 unio.cat 89 2,13Passanant i Belltall 149 149 100,0 137 91,95 12 8,05 0 0,00 0 0,00 JxSí 94 68,61 CUP 23 16,79 CatSíqueesPot 8 5,84 unio.cat 4 2,92 PSC 3 2,19 PP 2 1,46 C’s 2 1,46Piles, les 165 165 100,0 140 84,85 25 15,15 2 1,43 0 0,00 JxSí 87 62,14 CUP 28 20,00 PSC 6 4,29 CatSíqueesPot 5 3,57 C’s 5 3,57 PP 4 2,86 unio.cat 3 2,14Pira 371 371 100,0 304 81,94 67 18,06 2 0,66 6 1,97 JxSí 191 62,83 CUP 33 10,86 PSC 18 5,92 CatSíqueesPot 18 5,92 C’s 16 5,26 unio.cat 9 2,96 PP 8 2,63Rocafort de Queralt 198 198 100,0 160 80,81 38 19,19 0 0,00 1 0,63 JxSí 116 72,50 CUP 11 6,88 C’s 10 6,25 PSC 8 5,00 PP 7 4,38 unio.cat 5 3,13 PACMA 1 0,63Santa Coloma de Queralt 2050 2050 100,0 1683 82,10 367 17,90 9 0,53 8 0,48 JxSí 1215 72,19 CUP 130 7,72 PSC 74 4,40 C’s 74 4,40 PP 69 4,10 unio.cat 63 3,74 CatSíqueesPot 36 2,14Pontils 112 112 100,0 92 82,14 20 17,86 1 1,09 2 2,17 JxSí 56 60,87 PSC 15 16,30 PP 5 5,43 CUP 4 4,35 C’s 4 4,35 unio.cat 4 4,35 CatSíqueesPot 1 1,09

ELS RESULTATS A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

Page 15: 28 de setembre de 2015

1528/09/2015 diarimésELECCIONSMunicipi Cens Escrutat % Votants % Abst. % Blanc % Nuls % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % L’ALT CAMPAiguamúrcia 689 689 100,0 555 80,55 134 19,45 4 0,72 7 1,26 JxSí 299 53,87 C’s 66 11,89 CUP 57 10,27 PSC 50 9,01 CatSíqueesPot 32 5,77 PP 31 5,59 unio.cat 5 0,90Alcover 3612 3612 100,0 2772 76,74 840 23,26 17 0,61 13 0,47 JxSí 1364 49,21 C’s 472 17,03 CUP 257 9,27 PSC 240 8,66 PP 155 5,59 CatSíqueesPot 145 5,23 unio.cat 97 3,50Alió 322 322 100,0 286 88,82 36 11,18 2 0,70 1 0,35 JxSí 168 58,74 CUP 27 9,44 PSC 26 9,09 PP 19 6,64 CatSíqueesPot 15 5,24 C’s 13 4,55 unio.cat 13 4,55Bràfim 481 481 100,0 413 85,86 68 14,14 1 0,24 3 0,73 JxSí 245 59,32 PP 39 9,44 CUP 36 8,72 C’s 34 8,23 PSC 30 7,26 CatSíqueesPot 13 3,15 unio.cat 6 1,45Cabra del Camp 829 829 100,0 606 73,10 223 26,90 1 0,17 0 0,00 JxSí 281 46,37 C’s 97 16,01 PSC 76 12,54 CUP 59 9,74 PP 40 6,60 CatSíqueesPot 36 5,94 unio.cat 9 1,49Figuerola del Camp 251 251 100,0 221 88,05 30 11,95 3 1,36 1 0,45 JxSí 160 72,40 CUP 26 11,76 PSC 12 5,43 C’s 7 3,17 CatSíqueesPot 5 2,26 PP 4 1,81 PACMA 2 0,90Garidells, els 154 154 100,0 126 81,82 28 18,18 2 1,59 0 0,00 JxSí 69 54,76 CatSíqueesPot 12 9,52 PSC 10 7,94 CUP 10 7,94 C’s 10 7,94 unio.cat 7 5,56 PP 4 3,17Masó, la 243 243 100,0 217 89,30 26 10,70 4 1,84 0 0,00 JxSí 131 60,37 CUP 26 11,98 unio.cat 20 9,22 PP 13 5,99 C’s 13 5,99 PSC 5 2,30 CatSíqueesPot 5 2,30Milà, el 142 142 100,0 120 84,51 22 15,49 3 2,50 0 0,00 JxSí 55 45,83 C’s 17 14,17 PP 15 12,50 CatSíqueesPot 11 9,17 CUP 9 7,50 unio.cat 9 7,50 GANEMOS 1 0,83Montferri 279 279 100,0 222 79,57 57 20,43 0 0,00 0 0,00 JxSí 89 40,09 C’s 38 17,12 PSC 25 11,26 CatSíqueesPot 25 11,26 PP 17 7,66 CUP 15 6,76 unio.cat 9 4,05Mont-ral 137 137 100,0 111 81,02 26 18,98 0 0,00 1 0,90 JxSí 55 49,55 CUP 26 23,42 CatSíqueesPot 12 10,81 PP 5 4,50 C’s 5 4,50 unio.cat 4 3,60 PSC 3 2,70Nulles 337 337 100,0 284 84,27 53 15,73 2 0,70 2 0,70 JxSí 182 64,08 CUP 26 9,15 C’s 22 7,75 PP 19 6,69 CatSíqueesPot 11 3,87 unio.cat 10 3,52 PSC 8 2,82Pla de Santa Maria, el 1778 1778 100,0 1454 81,78 324 18,22 9 0,62 11 0,76 JxSí 828 56,95 C’s 201 13,82 CUP 126 8,67 PP 85 5,85 CatSíqueesPot 72 4,95 PSC 70 4,81 unio.cat 39 2,68Pont d’Armentera, el 410 410 100,0 334 81,46 76 18,54 3 0,90 0 0,00 JxSí 197 58,98 C’s 28 8,38 CUP 28 8,38 PP 22 6,59 PSC 21 6,29 CatSíqueesPot 18 5,39 unio.cat 14 4,19Puigpelat 788 788 100,0 605 76,78 183 23,22 3 0,50 4 0,66 JxSí 286 47,27 C’s 112 18,51 CUP 47 7,77 PSC 45 7,44 PP 37 6,12 unio.cat 34 5,62 CatSíqueesPot 27 4,46Querol 453 453 100,0 328 72,41 125 27,59 1 0,30 1 0,30 JxSí 121 36,89 C’s 53 16,16 PSC 43 13,11 CatSíqueesPot 39 11,89 PP 35 10,67 CUP 26 7,93 PACMA 4 1,22Riba, la 488 488 100,0 399 81,76 89 18,24 3 0,75 4 1,00 JxSí 239 59,90 C’s 42 10,53 CUP 34 8,52 unio.cat 21 5,26 PP 19 4,76 PSC 18 4,51 CatSíqueesPot 17 4,26Rodonyà 368 368 100,0 299 81,25 69 18,75 2 0,67 0 0,00 JxSí 198 66,22 C’s 29 9,70 CUP 26 8,70 PSC 15 5,02 CatSíqueesPot 11 3,68 PP 8 2,68 unio.cat 7 2,34Rourell, el 281 281 100,0 248 88,26 33 11,74 2 0,81 0 0,00 JxSí 116 46,77 C’s 32 12,90 PSC 30 12,10 CUP 22 8,87 CatSíqueesPot 20 8,06 PP 16 6,45 unio.cat 10 4,03Vallmoll 1272 1272 100,0 987 77,59 285 22,41 3 0,30 7 0,71 JxSí 422 42,76 C’s 193 19,55 PSC 146 14,79 PP 69 6,99 CUP 57 5,78 CatSíqueesPot 48 4,86 unio.cat 30 3,04Valls 17221 17221 100,0 13204 76,67 4017 23,33 74 0,56 53 0,40 JxSí 6862 51,97 C’s 1821 13,79 PSC 1330 10,07 CUP 1126 8,53 PP 857 6,49 CatSíqueesPot 625 4,73 unio.cat 317 2,40Vilabella 582 582 100,0 507 87,11 75 12,89 6 1,18 1 0,20 JxSí 356 70,22 CUP 45 8,88 PSC 31 6,11 C’s 23 4,54 PP 18 3,55 unio.cat 14 2,76 CatSíqueesPot 9 1,78Vila-rodona 864 864 100,0 727 84,14 137 15,86 11 1,51 6 0,83 JxSí 476 65,47 PSC 62 8,53 CUP 54 7,43 C’s 35 4,81 PP 34 4,68 CatSíqueesPot 30 4,13 unio.cat 18 2,48EL BAIX CAMPAlbiol, l’ 321 321 100,0 260 81,00 61 19,00 3 1,15 0 0,00 JxSí 112 43,08 C’s 46 17,69 CUP 27 10,38 CatSíqueesPot 24 9,23 PSC 22 8,46 PP 21 8,08 unio.cat 5 1,92Aleixar, l’ 636 636 100,0 520 81,76 116 18,24 2 0,38 1 0,19 JxSí 297 57,12 CUP 75 14,42 C’s 40 7,69 PP 37 7,12 PSC 27 5,19 unio.cat 19 3,65 CatSíqueesPot 18 3,46Alforja 1422 1422 100,0 1083 76,16 339 23,84 16 1,48 6 0,55 JxSí 593 54,76 C’s 120 11,08 CUP 118 10,90 PSC 82 7,57 CatSíqueesPot 76 7,02 PP 49 4,52 unio.cat 16 1,48Almoster 1091 1091 100,0 943 86,43 148 13,57 3 0,32 2 0,21 JxSí 586 62,14 C’s 117 12,41 CUP 101 10,71 PP 46 4,88 PSC 35 3,71 CatSíqueesPot 27 2,86 unio.cat 21 2,23Arbolí 112 112 100,0 102 91,07 10 8,93 0 0,00 1 0,98 JxSí 75 73,53 CUP 21 20,59 C’s 3 2,94 CatSíqueesPot 1 0,98 unio.cat 1 0,98 GANEMOS 0 0,00 PP 0 0,00Argentera, l’ 130 130 100,0 116 89,23 14 10,77 0 0,00 0 0,00 JxSí 82 70,69 CUP 18 15,52 CatSíqueesPot 4 3,45 PSC 3 2,59 C’s 3 2,59 unio.cat 3 2,59 PP 2 1,72Borges del Camp, les 1455 1455 100,0 1209 83,09 246 16,91 2 0,17 3 0,25 JxSí 767 63,44 C’s 123 10,17 CUP 101 8,35 PSC 76 6,29 PP 52 4,30 CatSíqueesPot 46 3,80 unio.cat 34 2,81Botarell 780 780 100,0 633 81,15 147 18,85 5 0,79 0 0,00 JxSí 365 57,66 C’s 59 9,32 PSC 50 7,90 CUP 45 7,11 CatSíqueesPot 45 7,11 PP 38 6,00 unio.cat 19 3,00Cambrils 21318 21318 100,0 15901 74,59 5417 25,41 80 0,50 90 0,57 JxSí 5682 35,73 C’s 4251 26,73 PSC 1648 10,36 PP 1599 10,06 CatSíqueesPot 1058 6,65 CUP 911 5,73 unio.cat 398 2,50Capafonts 102 102 100,0 87 85,29 15 14,71 1 1,15 0 0,00 JxSí 50 57,47 CUP 21 24,14 PP 6 6,90 C’s 6 6,90 unio.cat 2 2,30 PSC 1 1,15 PACMA 0 0,00Castellvell del Camp 2149 2149 100,0 1840 85,62 309 14,38 6 0,33 2 0,11 JxSí 1004 54,57 C’s 348 18,91 CUP 158 8,59 PP 108 5,87 PSC 104 5,65 unio.cat 51 2,77 CatSíqueesPot 49 2,66Colldejou 150 150 100,0 126 84,00 24 16,00 1 0,79 0 0,00 JxSí 99 78,57 CUP 14 11,11 PSC 7 5,56 C’s 2 1,59 unio.cat 2 1,59 CatSíqueesPot 1 0,79 PP 0 0,00Duesaigües 192 192 100,0 169 88,02 23 11,98 0 0,00 0 0,00 JxSí 106 62,72 CUP 27 15,98 PSC 10 5,92 C’s 8 4,73 CatSíqueesPot 8 4,73 PP 7 4,14 PACMA 1 0,59Febró, la 40 40 100,0 31 77,50 9 22,50 0 0,00 0 0,00 JxSí 21 67,74 CUP 6 19,35 PSC 2 6,45 PP 1 3,23 CatSíqueesPot 1 3,23 C’s 0 0,00 GANEMOS 0 0,00Maspujols 597 597 100,0 486 81,41 111 18,59 4 0,82 3 0,62 JxSí 285 58,64 CUP 66 13,58 C’s 50 10,29 PSC 19 3,91 CatSíqueesPot 19 3,91 PP 18 3,70 unio.cat 15 3,09Montbrió del Camp 1962 1962 100,0 1559 79,46 403 20,54 10 0,64 6 0,38 JxSí 930 59,65 C’s 198 12,70 CUP 132 8,47 PP 97 6,22 CatSíqueesPot 75 4,81 PSC 56 3,59 unio.cat 41 2,63Mont-roig del Camp 7042 7042 100,0 5048 71,68 1994 28,32 21 0,42 19 0,38 JxSí 1827 36,19 C’s 1276 25,28 PSC 582 11,53 PP 554 10,97 CatSíqueesPot 313 6,20 CUP 239 4,73 unio.cat 163 3,23Prades 457 457 100,0 394 86,21 63 13,79 3 0,76 3 0,76 JxSí 288 73,10 PSC 40 10,15 CUP 28 7,11 CatSíqueesPot 9 2,28 C’s 9 2,28 PP 6 1,52 unio.cat 6 1,52Pratdip 413 413 100,0 354 85,71 59 14,29 1 0,28 1 0,28 JxSí 228 64,41 CUP 36 10,17 PSC 30 8,47 PP 24 6,78 C’s 22 6,21 CatSíqueesPot 5 1,41 unio.cat 5 1,41Reus 70804 70804 100,0 53413 76,13 16747 23,87 277 0,52 233 0,44 JxSí 19557 36,78 C’s 12622 23,73 PSC 7145 11,56 PP 5249 9,87 CUP 4271 8,03 CatSíqueesPot 3059 5,75 unio.cat 1353 2,54Riudecanyes 769 769 100,0 641 83,36 128 16,64 0 0,00 1 0,16 JxSí 440 68,64 C’s 60 9,36 CUP 49 7,64 CatSíqueesPot 27 4,21 PP 25 3,90 PSC 24 3,74 unio.cat 12 1,87Riudecols 910 910 100,0 748 82,20 162 17,80 5 0,67 4 0,53 JxSí 420 56,15 C’s 88 11,76 PSC 81 10,83 CUP 73 9,76 CatSíqueesPot 25 3,34 PP 24 3,21 unio.cat 20 2,67Riudoms 5777 5777 100,0 3.750 81,49 852 18,51 27 0,72 31 0,83 JxSí 2.176 58,51 C’s 558 15,00 CUP 288 7,74 PP 230 6,18 PSC 212 5,70 CatSíqueesPot 110 2,96 unio.cat 95 2,55Selva del Camp, la 4067 4067 100,0 3371 82,89 696 17,11 16 0,47 17 0,50 JxSí 1718 50,96 C’s 411 12,19 PSC 395 11,72 CUP 376 11,15 PP 174 5,16 CatSíqueesPot 128 3,80 unio.cat 113 3,35Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 4308 4308 100,0 3353 77,83 955 22,17 22 0,66 16 0,48 JxSí 1283 38,26 C’s 752 22,43 PSC 471 14,05 PP 282 8,41 CatSíqueesPot 215 6,41 CUP 208 6,20 unio.cat 70 2,09Vilanova d’Escornalbou 381 381 100,0 327 85,83 54 14,17 1 0,31 1 0,31 JxSí 233 71,25 CUP 32 9,79 PSC 17 5,20 C’s 16 4,89 PP 15 4,59 CatSíqueesPot 9 2,75 unio.cat 2 0,61Vilaplana 458 458 100,0 409 89,30 49 10,70 7 1,71 4 0,98 JxSí 281 68,70 CUP 55 13,45 CatSíqueesPot 14 3,42 PSC 13 3,18 PP 12 2,93 C’s 11 2,69 unio.cat 10 2,44Vinyols i els Arcs 1325 1325 100,0 1080 81,51 245 18,49 11 1,02 5 0,46 JxSí 535 49,54 C’s 167 15,46 PSC 104 9,63 PP 76 7,04 CUP 75 6,94 CatSíqueesPot 51 4,72 unio.cat 42 3,89BAIX EBREAldover 689 689 100,0 518 75,18 171 24,82 3 0,58 7 1,35 JxSí 263 50,77 PSC 66 12,74 PP 62 11,97 CUP 49 9,46 CatSíqueesPot 28 5,41 C’s 21 4,05 unio.cat 13 2,51Alfara de Carles 306 306 100,0 205 66,99 101 33,01 5 2,44 3 1,46 JxSí 88 42,93 PSC 37 18,05 PP 34 16,59 C’s 17 8,29 CUP 12 5,85 CatSíqueesPot 5 2,44 unio.cat 3 1,46Ametlla de Mar, l’ 4422 4422 100,0 3391 76,68 1031 23,32 11 0,32 21 0,62 JxSí 1981 58,42 C’s 405 11,94 PSC 243 7,17 PP 224 6,61 CUP 208 6,13 CatSíqueesPot 179 5,28 unio.cat 94 2,77Benifallet 608 608 100,0 473 77,80 135 22,20 3 0,63 4 0,85 JxSí 257 54,33 PSC 91 19,24 PP 36 7,61 CUP 34 7,19 C’s 25 5,29 CatSíqueesPot 12 2,54 unio.cat 9 1,90Xerta 951 951 100,0 795 83,60 156 16,40 12 1,51 10 1,26 JxSí 472 59,37 CUP 87 10,94 PSC 65 8,18 C’s 59 7,42 PP 42 5,28 CatSíqueesPot 27 3,40 unio.cat 13 1,64Paüls 485 485 100,0 395 81,44 90 18,56 7 1,71 6 1,52 JxSí 236 60,67 PSC 71 18,25 CUP 24 6,17 PP 19 4,88 C’s 13 3,34 CatSíqueesPot 12 3,08 unio.cat 7 1,04Perelló, el 1806 1806 100,0 1493 82,67 313 17,33 20 1,34 14 0,94 JxSí 1118 74,88 PSC 100 6,70 CUP 81 5,43 PP 42 2,81 C’s 42 2,81 unio.cat 41 2,75 CatSíqueesPot 34 2,28Roquetes 5692 5692 100,0 4236 74,42 1456 25,58 26 0,61 45 1,06 JxSí 2023 47,76 C’s 541 12,77 PSC 460 10,86 CUP 385 9,09 PP 376 8,88 CatSíqueesPot 231 5,45 unio.cat 118 2,79Tivenys 700 700 100,0 548 78,29 152 21,71 5 0,91 7 1,28 JxSí 254 46,35 PSC 134 24,45 PP 47 8,58 CUP 42 7,66 C’s 25 4,56 unio.cat 16 2,92 CatSíqueesPot 15 2,74Tortosa 22860 22860 100,0 16718 73,13 6142 26,87 132 0,79 100 0,60 JxSí 8145 48,72 C’s 2116 12,66 PSC 1726 10,32 CUP 1469 8,79 PP 1345 8,05 CatSíqueesPot 979 5,86 unio.cat 576 3,45Deltebre 8774 8774 100,0 6025 68,67 2749 31,33 105 1,74 83 1,38 JxSí 3734 61,98 PSC 592 9,83 PP 501 8,32 CUP 367 6,09 C’s 253 4,20 CatSíqueesPot 235 3,90 unio.cat 124 2,06Camarles 2375 2375 100,0 1699 71,54 676 28,46 24 1,41 10 0,59 JxSí 1030 60,62 PSC 215 12,65 PP 111 6,53 C’s 97 5,71 CUP 77 4,53 CatSíqueesPot 62 3,65 unio.cat 61 3,59Aldea, l’ 2914 2914 100,0 2098 72,00 816 28,00 45 2,14 26 1,24 JxSí 1184 56,43 PSC 227 10,82 PP 193 9,20 C’s 162 7,72 CUP 90 4,29 unio.cat 76 3,62 CatSíqueesPot 75 3,57Ampolla, l’ 2105 2105 100,0 1670 79,33 435 20,67 10 0,60 16 0,96 JxSí 980 58,68 C’s 187 11,20 PP 150 8,98 PSC 105 6,29 CUP 96 5,75 CatSíqueesPot 65 3,89 unio.cat 53 3,17BAIX PENEDÈSAlbinyana 1810 1810 100,0 1374 75,91 436 24,09 3 0,22 18 1,31 JxSí 424 30,86 C’s 292 21,25 PSC 285 20,74 PP 136 9,90 CatSíqueesPot 110 8,01 CUP 58 4,22 unio.cat 30 2,18Arboç, l’ 3423 3423 100,0 2668 77,94 755 22,06 9 0,34 21 0,79 JxSí 841 31,52 PSC 595 22,30 C’s 496 18,59 CUP 254 9,52 CatSíqueesPot 223 8,36 PP 135 5,06 unio.cat 56 2,10Banyeres del Penedès 2199 2199 100,0 1738 79,04 461 20,96 8 0,46 12 0,69 JxSí 589 33,89 C’s 396 22,78 PSC 285 16,40 CatSíqueesPot 151 8,69 PP 116 6,67 CUP 116 6,67 unio.cat 37 2,13Bellvei 1522 1522 100,0 1160 76,22 362 23,78 6 0,52 7 0,60 JxSí 365 31,47 C’s 262 22,59 PSC 167 14,40 PP 132 11,38 CatSíqueesPot 93 8,02 CUP 85 7,33 unio.cat 26 2,24Bisbal del Penedès, la 2712 2712 100,0 1940 71,53 772 28,47 11 0,57 14 0,72 JxSí 738 38,04 C’s 410 21,13 PSC 268 13,81 CatSíqueesPot 166 8,56 CUP 152 7,84 PP 128 6,60 unio.cat 31 1,60Bonastre 436 436 100,0 344 78,90 92 21,10 3 0,87 7 2,03 JxSí 194 56,40 C’s 39 11,34 CatSíqueesPot 35 10,17 PSC 25 7,27 CUP 22 6,40 PP 13 3,78 unio.cat 4 1,16Calafell 16732 16732 100,0 11761 70,29 4971 29,71 64 0,54 80 0,68 JxSí 3610 30,69 C’s 2717 23,10 PSC 1763 14,99 PP 1222 10,39 CatSíqueesPot 1039 8,83 CUP 792 6,73 unio.cat 280 2,38Cunit 8526 8526 100,0 6156 72,20 2370 27,80 17 0,28 76 1,23 C’s 1628 26,45 JxSí 1406 22,84 PSC 1129 18,34 PP 698 11,34 CatSíqueesPot 677 11,00 CUP 309 5,02 unio.cat 104 1,69Llorenç del Penedès 1744 1744 100,0 1392 79,82 352 20,18 7 0,50 8 0,57 JxSí 797 57,26 C’s 174 12,50 CUP 138 9,91 CatSíqueesPot 85 6,11 PSC 79 5,68 PP 51 3,66 unio.cat 36 2,59Masllorenç 364 364 100,0 287 78,85 77 21,15 2 0,70 2 0,70 JxSí 196 68,29 CUP 26 9,06 PSC 23 8,01 PP 13 4,53 C’s 11 3,83 CatSíqueesPot 9 3,14 unio.cat 3 1,05Montmell, el 1075 1075 100,0 708 65,86 367 34,14 6 0,85 3 0,42 C’s 196 27,68 JxSí 150 21,19 PSC 137 19,35 PP 85 12,01 CatSíqueesPot 67 9,46 CUP 52 7,34 unio.cat 5 0,71Sant Jaume dels Domenys 1870 1870 100,0 1468 78,50 402 21,50 13 0,89 9 0,61 JxSí 667 45,44 C’s 278 18,94 PSC 158 10,76 CatSíqueesPot 104 7,08 PP 99 6,74 CUP 96 6,54 unio.cat 27 1,84Santa Oliva 2380 2380 100,0 1835 77,10 545 22,90 15 0,82 17 0,93 JxSí 529 28,83 C’s 433 23,60 PSC 351 19,13 CatSíqueesPot 193 10,52 PP 173 9,43 CUP 72 3,92 unio.cat 21 1,14Vendrell, el 25214 25.214 100,0 18.182 72,11 7032 27,89 97 0,53 123 0,68 JxSí 6.023 33,35 C’s 4.416 24,45 PSC 2.467 13,66 PP 1.690 9,36 CatSíqueesPot 1.617 8,95 CUP 1.169 6,47 unio.cat 353 1,95LA CONCA DE BARBERÀBarberà de la Conca 358 358 100,0 281 78,49 77 21,51 1 0,36 1 0,36 JxSí 165 58,72 CUP 34 12,10 C’s 32 11,39 PSC 21 7,47 CatSíqueesPot 11 3,91 unio.cat 9 3,20 PP 4 1,42Blancafort 325 325 100,0 271 83,38 54 16,62 1 0,37 3 1,11 JxSí 196 72,32 CUP 36 13,28 CatSíqueesPot 14 5,17 unio.cat 10 3,69 PP 4 1,48 C’s 3 1,11 PSC 2 0,74Conesa 104 104 100,0 87 83,65 17 16,35 1 1,15 2 2,30 JxSí 58 66,67 CUP 13 14,94 PSC 3 3,45 C’s 3 3,45 CatSíqueesPot 3 3,45 unio.cat 3 3,45 PP 1 1,15Espluga de Francolí, l’ 2830 2830 100,0 2263 79,96 567 20,04 14 0,62 13 0,57 JxSí 1504 66,46 CUP 176 7,78 PSC 160 7,07 C’s 147 6,50 PP 115 5,08 unio.cat 74 3,27 CatSíqueesPot 51 2,25Forès 48 48 100,0 37 77,08 11 22,92 0 0,00 1 2,70 JxSí 24 64,86 CUP 5 13,51 PP 3 8,11 C’s 1 2,70 CatSíqueesPot 1 2,70 GANEMOS 1 2,70 unio.cat 1 2,70Llorac 86 86 100,0 67 77,91 19 22,09 1 1,49 0 0,00 JxSí 47 70,15 CUP 7 10,45 C’s 4 5,97 unio.cat 3 4,48 CatSíqueesPot 2 2,99 PSC 2 2,99 PACMA 1 1,49Montblanc 5225 5225 100,0 4172 79,85 1053 20,15 19 0,46 24 0,58 JxSí 2599 62,30 C’s 398 9,54 CUP 376 9,01 PSC 329 7,89 PP 172 4,12 CatSíqueesPot 127 3,04 unio.cat 89 2,13Passanant i Belltall 149 149 100,0 137 91,95 12 8,05 0 0,00 0 0,00 JxSí 94 68,61 CUP 23 16,79 CatSíqueesPot 8 5,84 unio.cat 4 2,92 PSC 3 2,19 PP 2 1,46 C’s 2 1,46Piles, les 165 165 100,0 140 84,85 25 15,15 2 1,43 0 0,00 JxSí 87 62,14 CUP 28 20,00 PSC 6 4,29 CatSíqueesPot 5 3,57 C’s 5 3,57 PP 4 2,86 unio.cat 3 2,14Pira 371 371 100,0 304 81,94 67 18,06 2 0,66 6 1,97 JxSí 191 62,83 CUP 33 10,86 PSC 18 5,92 CatSíqueesPot 18 5,92 C’s 16 5,26 unio.cat 9 2,96 PP 8 2,63Rocafort de Queralt 198 198 100,0 160 80,81 38 19,19 0 0,00 1 0,63 JxSí 116 72,50 CUP 11 6,88 C’s 10 6,25 PSC 8 5,00 PP 7 4,38 unio.cat 5 3,13 PACMA 1 0,63Santa Coloma de Queralt 2050 2050 100,0 1683 82,10 367 17,90 9 0,53 8 0,48 JxSí 1215 72,19 CUP 130 7,72 PSC 74 4,40 C’s 74 4,40 PP 69 4,10 unio.cat 63 3,74 CatSíqueesPot 36 2,14Pontils 112 112 100,0 92 82,14 20 17,86 1 1,09 2 2,17 JxSí 56 60,87 PSC 15 16,30 PP 5 5,43 CUP 4 4,35 C’s 4 4,35 unio.cat 4 4,35 CatSíqueesPot 1 1,09

Page 16: 28 de setembre de 2015

16 diarimés 28/09/2015 ELECCIONSMunicipi Cens Escrutat % Votants % Abst. % Blanc % Nuls % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Sarral 1115 1115 100,0 899 80,63 216 19,37 11 1,22 4 0,44 JxSí 567 63,07 CUP 65 7,23 PSC 64 7,12 C’s 63 7,01 PP 54 6,01 CatSíqueesPot 40 4,45 unio.cat 28 3,11Savallà del Comtat 56 56 100,0 52 92,86 4 7,14 1 1,92 2 3,85 JxSí 31 59,62 CatSíqueesPot 6 11,54 PSC 5 9,62 CUP 5 9,62 C’s 1 1,92 unio.cat 1 1,92 GANEMOS 0 0,00Senan 38 38 100,0 32 84,21 6 15,79 1 3,13 0 0,00 JxSí 21 65,63 CUP 7 21,88 PP 1 3,13 CatSíqueesPot 1 3,13 PSC 1 3,13 C’s 0 0,00 GANEMOS 0 0,00Solivella 519 519 100,0 450 86,71 69 13,29 0 0,00 5 1,11 JxSí 339 75,33 CUP 47 10,44 PP 23 5,11 PSC 14 3,11 unio.cat 13 2,89 C’s 4 0,89 CatSíqueesPot 4 0,89Vallclara 88 88 100,0 74 84,09 14 15,91 1 1,35 0 0,00 JxSí 58 78,38 CUP 8 10,81 PP 3 4,05 CatSíqueesPot 2 2,70 C’s 1 1,35 unio.cat 1 1,35 GANEMOS 0 0,00Vallfogona de Riucorb 81 81 100,0 69 85,19 12 14,81 0 0,00 0 0,00 JxSí 54 78,26 CUP 6 8,70 unio.cat 4 5,80 CatSíqueesPot 2 2,90 PP 2 2,90 PSC 1 1,45 C’s 0 0,00Vilanova de Prades 94 94 100,0 78 82,98 16 17,02 1 1,28 0 0,00 JxSí 54 69,23 PSC 5 6,41 C’s 5 6,41 CatSíqueesPot 4 5,13 unio.cat 4 5,13 PP 2 2,56 CUP 2 2,56Vilaverd 350 350 100,0 293 83,71 57 16,29 1 0,34 5 1,71 JxSí 177 60,41 CUP 39 13,31 C’s 30 10,24 PSC 14 4,78 CatSíqueesPot 11 3,75 PP 10 3,41 unio.cat 4 1,37Vimbodí i Poblet 793 793 100,0 673 84,87 120 15,13 9 1,34 1 0,15 JxSí 489 72,66 CUP 51 7,58 C’s 31 4,61 PSC 28 4,16 CatSíqueesPot 23 3,42 PP 20 2,97 unio.cat 17 2,53MONTSIÀAlcanar 6331 6331 100,0 4733 74,76 1598 25,24 53 1,12 41 0,87 JxSí 2584 54,60 PP 466 9,85 PSC 458 9,68 CUP 417 8,81 C’s 376 7,94 CatSíqueesPot 205 4,33 unio.cat 107 2,26Amposta 14259 14259 100,0 10371 72,73 3888 27,27 87 0,84 67 0,65 JxSí 5446 52,51 C’s 1272 12,26 PSC 1047 10,10 CUP 852 8,22 PP 646 6,23 CatSíqueesPot 598 5,77 unio.cat 297 2,86Sénia, la 3980 3980 100,0 3039 76,36 941 23,64 57 1,88 20 0,66 JxSí 993 32,68 C’s 517 17,01 PP 439 14,45 PSC 432 14,22 CUP 280 9,21 CatSíqueesPot 184 6,05 unio.cat 96 3,16Freginals 275 275 100,0 235 85,45 40 14,55 5 2,13 2 0,85 JxSí 109 46,38 C’s 26 11,06 PP 24 10,21 PSC 23 9,79 CUP 16 6,81 CatSíqueesPot 16 6,81 unio.cat 12 5,11Galera, la 556 556 100,0 412 74,10 144 25,90 6 1,46 3 0,73 JxSí 171 41,50 PP 69 16,75 CUP 59 14,32 PSC 32 7,77 C’s 24 5,83 CatSíqueesPot 24 5,83 unio.cat 23 5,58Godall 525 525 100,0 406 77,33 119 22,67 3 0,74 2 0,49 JxSí 148 36,45 PSC 100 24,63 PP 71 17,49 CUP 29 7,14 C’s 21 5,17 CatSíqueesPot 17 4,19 unio.cat 14 3,45Mas de Barberans 464 464 100,0 330 71,12 134 28,88 5 1,52 3 0,91 JxSí 110 33,33 PSC 94 28,48 PP 47 14,24 C’s 26 7,88 CUP 23 6,97 unio.cat 18 5,45 CatSíqueesPot 4 1,21Masdenverge 853 853 100,0 687 80,54 166 19,46 6 0,87 6 0,87 JxSí 408 59,39 C’s 83 12,08 PP 58 8,44 PSC 51 7,42 CUP 36 5,24 CatSíqueesPot 18 2,62 unio.cat 18 2,62Sant Carles de la Ràpita 10347 10347 100,0 7461 72,11 2886 27,89 57 0,76 40 0,54 JxSí 4348 58,28 C’s 707 9,48 PSC 695 9,32 CUP 523 7,01 PP 439 5,88 CatSíqueesPot 437 5,86 unio.cat 179 2,40Santa Bàrbara 2683 2683 100,0 1981 73,84 702 26,16 17 0,86 43 2,17 JxSí 963 48,61 C’s 293 14,79 PP 211 10,65 PSC 147 7,42 CUP 116 5,86 CatSíqueesPot 90 4,54 unio.cat 89 4,49Ulldecona 3982 3982 100,0 3.035 76,22 947 23,78 33 1,09 33 1,09 JxSí 1.363 45,40 PP 406 13,52 C’s 336 11,19 PSC 323 10,76 CUP 309 10,29 CatSíqueesPot 133 4,43 unio.cat 87 2,90Sant Jaume d’Enveja 2762 2762 100,0 1911 69,19 851 30,81 28 1,47 19 0,99 JxSí 871 45,58 PSC 469 24,54 PP 190 9,94 CUP 116 6,07 CatSíqueesPot 90 4,71 C’s 64 3,35 unio.cat 55 2,88EL PRIORATBellmunt del Priorat 231 231 100,0 192 83,12 39 16,88 3 1,56 0 0,00 JxSí 97 50,52 CUP 35 18,23 PSC 29 15,10 CatSíqueesPot 13 6,77 C’s 9 4,69 PP 4 2,08 unio.cat 2 1,04Bisbal de Falset, la 168 168 100,0 146 86,90 22 13,10 3 2,05 0 0,00 JxSí 115 78,77 unio.cat 9 6,16 CUP 8 5,48 PP 5 3,42 PSC 4 2,74 C’s 2 1,37 CatSíqueesPot 0 0,00Cabacés 261 261 100,0 220 84,29 41 15,71 1 0,45 1 0,45 JxSí 153 69,55 unio.cat 24 10,91 CUP 18 8,18 PP 10 4,55 C’s 5 2,27 PSC 4 1,82 CatSíqueesPot 4 1,82Capçanes 339 339 100,0 299 88,20 40 11,80 2 0,67 0 0,00 JxSí 202 67,56 CUP 41 13,71 PP 15 5,02 CatSíqueesPot 11 3,68 PSC 9 3,01 C’s 9 3,01 unio.cat 8 2,68Cornudella de Montsant 742 742 100,0 634 85,44 108 14,56 1 0,16 0 0,00 JxSí 422 66,56 CUP 92 14,51 PSC 39 6,15 unio.cat 26 4,10 C’s 25 3,94 PP 17 2,68 CatSíqueesPot 11 1,74Falset 1970 1970 100,0 1672 84,87 298 15,13 11 0,66 4 0,24 JxSí 1164 69,62 CUP 142 8,49 PSC 135 8,07 C’s 62 3,71 PP 60 3,59 unio.cat 53 3,17 CatSíqueesPot 32 1,91Figuera, la 95 95 100,0 81 85,26 14 14,74 0 0,00 1 1,23 JxSí 59 72,84 CUP 12 14,81 C’s 3 3,70 PP 2 2,47 PSC 2 2,47 REC CERO 1 1,23 unio.cat 1 1,23Gratallops 183 183 100,0 163 89,07 20 10,93 1 0,61 0 0,00 JxSí 80 49,08 CUP 24 14,72 PP 19 11,66 unio.cat 13 7,98 PSC 9 5,52 C’s 8 4,91 CatSíqueesPot 8 4,91Guiamets, els 238 238 100,0 218 91,60 20 8,40 0 0,00 1 0,46 JxSí 116 53,21 CUP 47 21,56 PSC 20 9,17 PP 14 6,42 CatSíqueesPot 12 5,50 C’s 4 1,83 unio.cat 4 1,83Lloar, el 105 105 100,0 88 83,81 17 16,19 0 0,00 0 0,00 JxSí 57 64,77 unio.cat 9 10,23 PP 8 9,09 CUP 7 7,95 C’s 4 4,55 PSC 2 2,27 CatSíqueesPot 1 1,14Margalef 91 91 100,0 71 78,02 20 21,98 2 2,82 0 0,00 JxSí 50 70,42 CatSíqueesPot 7 9,86 C’s 5 7,04 CUP 4 5,63 PSC 2 2,82 unio.cat 1 1,41 PP 0 0,00Marçà 444 444 100,0 367 82,66 77 17,34 5 1,36 0 0,00 JxSí 232 63,22 CUP 65 17,71 unio.cat 17 4,63 CatSíqueesPot 14 3,81 PSC 13 3,54 C’s 12 3,27 PP 6 1,63Masroig, el 370 370 100,0 327 88,38 43 11,62 3 0,92 1 0,31 JxSí 218 66,67 CUP 33 10,09 PSC 24 7,34 PP 23 7,03 CatSíqueesPot 13 3,98 unio.cat 8 2,45 C’s 3 0,92Molar, el 227 227 100,0 196 86,34 31 13,66 1 0,51 2 1,02 JxSí 125 63,78 CUP 23 11,73 PSC 17 8,67 unio.cat 9 4,59 PP 8 4,08 C’s 7 3,57 CatSíqueesPot 4 2,04Morera de Montsant, la 98 98 100,0 83 84,69 15 15,31 0 0,00 0 0,00 JxSí 60 72,29 unio.cat 13 15,66 CUP 7 8,43 PP 2 2,41 CatSíqueesPot 1 1,20 PSC 0 0,00 PACMA 0 0,00Poboleda 283 283 100,0 242 85,51 41 14,49 3 1,24 0 0,00 JxSí 157 64,88 CUP 48 19,83 unio.cat 12 4,96 CatSíqueesPot 8 3,31 PSC 7 2,89 C’s 5 2,07 PP 1 0,41Porrera 385 385 100,0 307 79,74 78 20,26 1 0,33 0 0,00 JxSí 187 60,91 CUP 73 23,78 PSC 18 5,86 CatSíqueesPot 16 5,21 PP 6 1,95 C’s 3 0,98 unio.cat 2 0,65Pradell de la Teixeta 154 154 100,0 134 87,01 20 12,99 2 1,49 0 0,00 JxSí 95 70,90 CUP 14 10,45 PSC 8 5,97 unio.cat 8 5,97 PP 3 2,24 CatSíqueesPot 3 2,24 C’s 1 0,75Torre de Fontaubella, la 108 108 100,0 98 90,74 10 9,26 0 0,00 1 1,02 JxSí 62 63,27 CUP 20 20,41 C’s 5 5,10 PSC 3 3,06 CatSíqueesPot 3 3,06 unio.cat 2 2,04 PP 1 1,02Torroja del Priorat 133 133 100,0 120 90,23 13 9,77 1 0,83 3 2,50 JxSí 72 60,00 CUP 26 21,67 PP 6 5,00 CatSíqueesPot 6 5,00 C’s 4 3,33 PSC 1 0,83 unio.cat 1 0,83Ulldemolins 352 352 100,0 311 88,35 41 11,65 2 0,64 4 1,29 JxSí 236 75,88 CUP 19 6,11 PP 18 5,79 CatSíqueesPot 12 3,86 PSC 8 2,57 C’s 7 2,25 unio.cat 5 1,61Vilella Alta, la 99 99 100,0 87 87,88 12 12,12 1 1,15 1 1,15 CUP 41 47,13 JxSí 33 37,93 PSC 3 3,45 unio.cat 3 3,45 PP 2 2,30 PACMA 2 2,30 CatSíqueesPot 1 1,15Vilella Baixa, la 142 142 100,0 125 88,03 17 11,97 2 1,60 0 0,00 JxSí 96 76,80 CUP 10 8,00 unio.cat 7 5,60 PSC 3 2,40 PP 3 2,40 C’s 2 1,60 CatSíqueesPot 2 1,60LA RIBERA D’EBREAscó 1370 1370 100,0 1046 76,35 324 23,65 7 0,67 15 1,43 JxSí 577 55,16 C’s 111 10,61 PSC 98 9,37 CUP 81 7,74 PP 78 7,46 unio.cat 38 3,63 CatSíqueesPot 29 2,77Benissanet 795 795 100,0 652 82,01 143 17,99 6 0,92 6 0,92 JxSí 472 72,39 PP 39 5,98 C’s 38 5,83 PSC 36 5,52 CUP 31 4,75 unio.cat 18 2,76 CatSíqueesPot 6 0,92Flix 2891 2891 100,0 2348 81,22 543 18,78 24 1,02 12 0,51 JxSí 1442 61,41 PSC 239 10,18 CUP 239 10,18 PP 125 5,32 C’s 105 4,47 CatSíqueesPot 95 4,05 unio.cat 55 2,34Garcia 400 400 100,0 318 79,50 82 20,50 8 2,52 1 0,31 JxSí 212 66,67 CUP 25 7,86 PP 22 6,92 PSC 18 5,66 CatSíqueesPot 13 4,09 unio.cat 12 3,77 C’s 7 2,20Ginestar 557 557 100,0 474 85,10 83 14,90 3 0,63 5 1,05 JxSí 355 74,89 CUP 36 7,59 PSC 27 5,70 PP 15 3,16 CatSíqueesPot 12 2,53 unio.cat 11 2,32 C’s 8 1,69Miravet 534 534 100,0 446 83,52 88 16,48 1 0,22 4 0,90 JxSí 302 67,71 CUP 43 9,64 PSC 38 8,52 unio.cat 17 3,81 PP 14 3,14 CatSíqueesPot 13 2,91 C’s 12 2,69Móra d’Ebre 3916 3916 100,0 3007 76,79 909 23,21 25 0,83 26 0,86 JxSí 1642 54,61 PSC 310 10,31 C’s 304 10,11 CUP 258 8,58 PP 192 6,39 CatSíqueesPot 127 4,22 unio.cat 91 3,03Móra la Nova 2176 2176 100,0 1718 78,95 458 21,05 14 0,81 16 0,93 JxSí 1002 58,32 PSC 199 11,58 CUP 135 7,86 C’s 122 7,10 CatSíqueesPot 86 5,01 PP 77 4,48 unio.cat 57 3,32Palma d’Ebre, la 309 309 100,0 267 86,41 42 13,59 3 1,12 0 0,00 JxSí 204 76,40 CUP 21 7,87 PSC 17 6,37 CatSíqueesPot 12 4,49 PP 4 1,50 C’s 3 1,12 unio.cat 3 1,12Rasquera 606 606 100,0 483 79,70 123 20,30 1 0,21 5 1,04 JxSí 344 71,22 CUP 57 11,80 PSC 31 6,42 CatSíqueesPot 13 2,69 PP 10 2,07 C’s 10 2,07 unio.cat 9 1,86Riba-roja d’Ebre 941 941 100,0 776 82,47 165 17,53 11 1,42 2 0,26 JxSí 367 47,29 PSC 123 15,85 CatSíqueesPot 70 9,02 PP 66 8,51 C’s 65 8,38 CUP 43 5,54 unio.cat 27 3,48Tivissa 1295 1295 100,0 1103 85,17 192 14,83 8 0,73 13 1,18 JxSí 668 60,56 CUP 133 12,06 PP 75 6,80 C’s 62 5,62 CatSíqueesPot 49 4,44 PSC 45 4,08 unio.cat 44 3,99Torre de l’Espanyol, la 448 448 100,0 389 86,83 59 13,17 2 0,51 2 0,51 JxSí 266 68,38 PSC 32 8,23 unio.cat 27 6,94 CUP 22 5,66 PP 15 3,86 CatSíqueesPot 15 3,86 C’s 8 2,06Vinebre 295 295 100,0 258 87,46 37 12,54 4 1,55 2 0,78 JxSí 163 63,18 CUP 27 10,47 C’s 23 8,91 PSC 13 5,04 PP 12 4,65 CatSíqueesPot 8 3,10 unio.cat 3 1,16EL TARRAGONÈSAltafulla 3578 3578 100,0 2927 81,81 651 18,19 19 0,65 16 0,55 JxSí 1297 44,31 C’s 532 18,18 PSC 253 8,64 CatSíqueesPot 253 8,64 CUP 243 8,30 PP 202 6,90 unio.cat 80 2,73Catllar, el 3128 3128 100,0 2485 79,44 643 20,56 11 0,44 11 0,44 JxSí 947 38,11 C’s 526 21,17 PSC 298 11,99 CatSíqueesPot 220 8,85 CUP 216 8,69 PP 173 6,96 unio.cat 52 2,09Constantí 4114 4114 100,0 2934 71,32 1180 28,68 13 0,44 23 0,78 JxSí 790 26,93 PSC 696 23,72 C’s 669 22,80 PP 289 9,85 CatSíqueesPot 205 6,99 CUP 137 4,67 unio.cat 68 2,32Creixell 2507 2507 100,0 1804 71,96 703 28,04 7 0,39 15 0,83 JxSí 614 34,04 C’s 392 21,73 PSC 265 14,69 PP 186 10,31 CatSíqueesPot 180 9,98 CUP 83 4,60 unio.cat 46 2,55Morell, el 2468 2468 100,0 1941 78,65 527 21,35 6 0,31 9 0,46 JxSí 890 45,85 C’s 413 21,28 PSC 173 8,91 PP 127 6,54 CUP 121 6,23 CatSíqueesPot 94 4,84 unio.cat 90 4,64Nou de Gaià, la 386 386 100,0 326 84,46 60 15,54 1 0,31 1 0,31 JxSí 210 64,42 C’s 37 11,35 CUP 25 7,67 PSC 15 4,60 PP 13 3,99 CatSíqueesPot 12 3,68 unio.cat 7 2,15Pallaresos, els 3250 3250 100,0 2650 81,54 600 18,46 15 0,57 16 0,60 JxSí 873 32,94 C’s 671 25,32 PSC 327 12,34 CatSíqueesPot 246 9,28 CUP 214 8,08 PP 193 7,28 unio.cat 61 2,30Perafort 895 895 100,0 710 79,33 185 20,67 5 0,70 0 0,00 JxSí 270 38,03 C’s 186 26,20 PSC 65 9,15 CatSíqueesPot 56 7,89 CUP 47 6,62 PP 41 5,77 unio.cat 25 3,52Pobla de Mafumet, la 2552 2552 100,0 1870 73,28 682 26,72 8 0,43 12 0,64 C’s 539 28,82 JxSí 453 24,22 unio.cat 255 13,64 PSC 184 9,84 PP 161 8,61 CatSíqueesPot 117 6,26 CUP 102 5,45Pobla de Montornès, la 2051 2051 100,0 1514 73,82 537 26,18 3 0,20 10 0,66 JxSí 545 36,00 C’s 345 22,79 CatSíqueesPot 175 11,56 PSC 171 11,29 PP 142 9,38 CUP 81 5,35 unio.cat 29 1,92Renau 104 104 100,0 87 83,65 17 16,35 0 0,00 0 0,00 JxSí 40 45,98 CUP 22 25,29 C’s 8 9,20 CatSíqueesPot 7 8,05 PSC 6 6,90 unio.cat 2 2,30 PP 1 1,15Riera de Gaià, la 1177 1177 100,0 960 81,56 217 18,44 6 0,63 4 0,42 JxSí 490 51,04 C’s 160 16,67 CUP 101 10,52 PSC 67 6,98 PP 53 5,52 CatSíqueesPot 47 4,90 unio.cat 27 2,81Roda de Berà 4618 4618 100,0 3358 72,72 1260 27,28 8 0,24 13 0,39 JxSí 913 27,19 C’s 912 27,16 PSC 512 15,25 PP 388 11,55 CatSíqueesPot 319 9,50 CUP 151 4,50 unio.cat 104 3,10Salomó 339 339 100,0 281 82,89 58 17,11 4 1,42 1 0,36 JxSí 213 75,80 CUP 18 6,41 PSC 12 4,27 C’s 12 4,27 PP 11 3,91 unio.cat 6 2,14 CatSíqueesPot 4 1,42Secuita, la 1246 1246 100,0 1032 82,83 214 17,17 5 0,48 12 1,16 JxSí 494 47,87 C’s 189 18,31 CUP 125 12,11 PSC 65 6,30 CatSíqueesPot 55 5,33 PP 53 5,14 unio.cat 21 2,03Tarragona 90141 90141 100,0 69340 76,92 20800 23,08 340 0,49 247 0,36 JxSí 20304 29,39 C’s 17971 26,01 PSC 9719 14,07 PP 7682 11,12 CatSíqueesPot 5837 8,45 CUP 4616 6,68 unio.cat 1667 2,41Torredembarra 10617 10617 100,0 7.963 75,00 2.654 25,00 37 0,46 49 0,62 JxSí 3030 38,29 C’s 1871 23,64 PSC 939 11,87 PP 679 8,58 CUP 563 7,11 CatSíqueesPot 544 6,87 unio.cat 176 2,22Vespella de Gaià 300 300 100,0 233 77,67 67 22,33 2 0,86 2 0,86 JxSí 65 27,90 C’s 56 24,03 PSC 37 15,88 PP 32 13,73 CatSíqueesPot 20 8,58 CUP 14 6,01 REC CERO 3 1,29Vilallonga del Camp 1562 1562 100,0 1261 80,73 301 19,27 4 0,32 9 0,71 JxSí 566 44,89 C’s 200 15,86 PSC 128 10,15 PP 122 9,67 CUP 89 7,06 CatSíqueesPot 83 6,58 unio.cat 46 3,65Vila-seca 14558 14558 100,0 10875 74,70 3683 25,30 38 0,35 43 0,40 C’s 3874 35,62 JxSí 2276 20,93 PSC 1733 15,94 PP 1156 10,63 CatSíqueesPot 906 8,33 CUP 428 3,94 unio.cat 253 2,33Salou 14345 14345 100,0 10048 70,05 4297 29,95 26 0,26 45 0,45 C’s 3268 32,52 JxSí 2717 27,04 PP 1330 13,24 PSC 1173 11,67 CatSíqueesPot 689 6,86 CUP 403 4,01 unio.cat 237 2,36Canonja, la 4343 4343 100,0 3381 77,85 962 22,15 12 0,35 10 0,30 C’s 970 28,69 PSC 886 26,21 JxSí 616 18,22 PP 305 9,02 CatSíqueesPot 303 8,96 CUP 172 5,09 unio.cat 48 1,42LA TERRA ALTAArnes 413 413 100,0 346 83,78 67 16,22 6 1,73 4 1,16 JxSí 253 73,12 unio.cat 24 6,94 CUP 17 4,91 PSC 15 4,34 PP 12 3,47 CatSíqueesPot 8 2,31 C’s 6 1,73Batea 1507 1507 100,0 1169 77,57 338 22,43 11 0,94 12 1,03 JxSí 550 47,05 PP 183 15,65 PSC 143 12,23 CUP 73 6,24 C’s 71 6,07 unio.cat 68 5,82 CatSíqueesPot 55 4,70Bot 520 520 100,0 410 78,85 110 21,15 6 1,46 1 0,24 JxSí 247 60,24 PSC 55 13,41 CUP 36 8,78 PP 21 5,12 unio.cat 19 4,63 C’s 14 3,41 CatSíqueesPot 11 2,68Caseres 226 226 100,0 172 76,11 54 23,89 1 0,58 6 3,49 JxSí 69 40,12 PP 30 17,44 C’s 25 14,53 CUP 13 7,56 PSC 12 6,98 unio.cat 11 6,40 CatSíqueesPot 4 2,33Corbera d’Ebre 802 802 100,0 645 80,42 157 19,58 14 2,17 6 0,93 JxSí 315 48,84 PP 98 15,19 CUP 62 9,61 CatSíqueesPot 48 7,44 PSC 41 6,36 unio.cat 35 5,43 C’s 21 3,26Fatarella, la 872 872 100,0 672 77,06 200 22,94 7 1,04 9 1,34 JxSí 427 63,54 CUP 83 12,35 PP 65 9,67 PSC 26 3,87 CatSíqueesPot 20 2,98 C’s 17 2,53 unio.cat 17 2,53Gandesa 2016 2016 100,0 1612 79,96 404 20,04 22 1,36 11 0,68 JxSí 943 58,50 PP 139 8,62 CUP 130 8,06 C’s 123 7,63 PSC 98 6,08 unio.cat 94 5,83 CatSíqueesPot 50 3,10Horta de Sant Joan 931 931 100,0 769 82,60 162 17,40 8 1,04 10 1,30 JxSí 423 55,01 PP 127 16,51 CUP 64 8,32 PSC 45 5,85 unio.cat 39 5,07 C’s 27 3,51 CatSíqueesPot 23 2,99Pinell de Brai, el 814 814 100,0 678 83,29 136 16,71 10 1,47 8 1,18 JxSí 351 51,77 CUP 94 13,86 PSC 69 10,18 PP 59 8,70 CatSíqueesPot 43 6,34 unio.cat 24 3,54 C’s 18 2,65Pobla de Massaluca, la 271 271 100,0 206 76,01 65 23,99 3 1,46 0 0,00 JxSí 135 65,53 PSC 21 10,19 C’s 21 10,19 PP 8 3,88 CUP 6 2,91 CatSíqueesPot 6 2,91 unio.cat 6 2,91Prat de Comte 142 142 100,0 128 90,14 14 9,86 1 0,78 2 1,56 JxSí 67 52,34 CUP 16 12,50 PP 15 11,72 PSC 11 8,59 C’s 7 5,47 CatSíqueesPot 6 4,69 unio.cat 3 2,34Vilalba dels Arcs 569 569 100,0 467 82,07 102 17,93 3 0,64 2 0,43 JxSí 282 60,39 PP 59 12,63 unio.cat 34 7,28 CUP 29 6,21 C’s 26 5,57 PSC 19 4,07 CatSíqueesPot 8 1,71

ELS RESULTATS A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

Page 17: 28 de setembre de 2015

1728/09/2015 diarimésELECCIONSMunicipi Cens Escrutat % Votants % Abst. % Blanc % Nuls % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Candidatura Vots % Sarral 1115 1115 100,0 899 80,63 216 19,37 11 1,22 4 0,44 JxSí 567 63,07 CUP 65 7,23 PSC 64 7,12 C’s 63 7,01 PP 54 6,01 CatSíqueesPot 40 4,45 unio.cat 28 3,11Savallà del Comtat 56 56 100,0 52 92,86 4 7,14 1 1,92 2 3,85 JxSí 31 59,62 CatSíqueesPot 6 11,54 PSC 5 9,62 CUP 5 9,62 C’s 1 1,92 unio.cat 1 1,92 GANEMOS 0 0,00Senan 38 38 100,0 32 84,21 6 15,79 1 3,13 0 0,00 JxSí 21 65,63 CUP 7 21,88 PP 1 3,13 CatSíqueesPot 1 3,13 PSC 1 3,13 C’s 0 0,00 GANEMOS 0 0,00Solivella 519 519 100,0 450 86,71 69 13,29 0 0,00 5 1,11 JxSí 339 75,33 CUP 47 10,44 PP 23 5,11 PSC 14 3,11 unio.cat 13 2,89 C’s 4 0,89 CatSíqueesPot 4 0,89Vallclara 88 88 100,0 74 84,09 14 15,91 1 1,35 0 0,00 JxSí 58 78,38 CUP 8 10,81 PP 3 4,05 CatSíqueesPot 2 2,70 C’s 1 1,35 unio.cat 1 1,35 GANEMOS 0 0,00Vallfogona de Riucorb 81 81 100,0 69 85,19 12 14,81 0 0,00 0 0,00 JxSí 54 78,26 CUP 6 8,70 unio.cat 4 5,80 CatSíqueesPot 2 2,90 PP 2 2,90 PSC 1 1,45 C’s 0 0,00Vilanova de Prades 94 94 100,0 78 82,98 16 17,02 1 1,28 0 0,00 JxSí 54 69,23 PSC 5 6,41 C’s 5 6,41 CatSíqueesPot 4 5,13 unio.cat 4 5,13 PP 2 2,56 CUP 2 2,56Vilaverd 350 350 100,0 293 83,71 57 16,29 1 0,34 5 1,71 JxSí 177 60,41 CUP 39 13,31 C’s 30 10,24 PSC 14 4,78 CatSíqueesPot 11 3,75 PP 10 3,41 unio.cat 4 1,37Vimbodí i Poblet 793 793 100,0 673 84,87 120 15,13 9 1,34 1 0,15 JxSí 489 72,66 CUP 51 7,58 C’s 31 4,61 PSC 28 4,16 CatSíqueesPot 23 3,42 PP 20 2,97 unio.cat 17 2,53MONTSIÀAlcanar 6331 6331 100,0 4733 74,76 1598 25,24 53 1,12 41 0,87 JxSí 2584 54,60 PP 466 9,85 PSC 458 9,68 CUP 417 8,81 C’s 376 7,94 CatSíqueesPot 205 4,33 unio.cat 107 2,26Amposta 14259 14259 100,0 10371 72,73 3888 27,27 87 0,84 67 0,65 JxSí 5446 52,51 C’s 1272 12,26 PSC 1047 10,10 CUP 852 8,22 PP 646 6,23 CatSíqueesPot 598 5,77 unio.cat 297 2,86Sénia, la 3980 3980 100,0 3039 76,36 941 23,64 57 1,88 20 0,66 JxSí 993 32,68 C’s 517 17,01 PP 439 14,45 PSC 432 14,22 CUP 280 9,21 CatSíqueesPot 184 6,05 unio.cat 96 3,16Freginals 275 275 100,0 235 85,45 40 14,55 5 2,13 2 0,85 JxSí 109 46,38 C’s 26 11,06 PP 24 10,21 PSC 23 9,79 CUP 16 6,81 CatSíqueesPot 16 6,81 unio.cat 12 5,11Galera, la 556 556 100,0 412 74,10 144 25,90 6 1,46 3 0,73 JxSí 171 41,50 PP 69 16,75 CUP 59 14,32 PSC 32 7,77 C’s 24 5,83 CatSíqueesPot 24 5,83 unio.cat 23 5,58Godall 525 525 100,0 406 77,33 119 22,67 3 0,74 2 0,49 JxSí 148 36,45 PSC 100 24,63 PP 71 17,49 CUP 29 7,14 C’s 21 5,17 CatSíqueesPot 17 4,19 unio.cat 14 3,45Mas de Barberans 464 464 100,0 330 71,12 134 28,88 5 1,52 3 0,91 JxSí 110 33,33 PSC 94 28,48 PP 47 14,24 C’s 26 7,88 CUP 23 6,97 unio.cat 18 5,45 CatSíqueesPot 4 1,21Masdenverge 853 853 100,0 687 80,54 166 19,46 6 0,87 6 0,87 JxSí 408 59,39 C’s 83 12,08 PP 58 8,44 PSC 51 7,42 CUP 36 5,24 CatSíqueesPot 18 2,62 unio.cat 18 2,62Sant Carles de la Ràpita 10347 10347 100,0 7461 72,11 2886 27,89 57 0,76 40 0,54 JxSí 4348 58,28 C’s 707 9,48 PSC 695 9,32 CUP 523 7,01 PP 439 5,88 CatSíqueesPot 437 5,86 unio.cat 179 2,40Santa Bàrbara 2683 2683 100,0 1981 73,84 702 26,16 17 0,86 43 2,17 JxSí 963 48,61 C’s 293 14,79 PP 211 10,65 PSC 147 7,42 CUP 116 5,86 CatSíqueesPot 90 4,54 unio.cat 89 4,49Ulldecona 3982 3982 100,0 3.035 76,22 947 23,78 33 1,09 33 1,09 JxSí 1.363 45,40 PP 406 13,52 C’s 336 11,19 PSC 323 10,76 CUP 309 10,29 CatSíqueesPot 133 4,43 unio.cat 87 2,90Sant Jaume d’Enveja 2762 2762 100,0 1911 69,19 851 30,81 28 1,47 19 0,99 JxSí 871 45,58 PSC 469 24,54 PP 190 9,94 CUP 116 6,07 CatSíqueesPot 90 4,71 C’s 64 3,35 unio.cat 55 2,88EL PRIORATBellmunt del Priorat 231 231 100,0 192 83,12 39 16,88 3 1,56 0 0,00 JxSí 97 50,52 CUP 35 18,23 PSC 29 15,10 CatSíqueesPot 13 6,77 C’s 9 4,69 PP 4 2,08 unio.cat 2 1,04Bisbal de Falset, la 168 168 100,0 146 86,90 22 13,10 3 2,05 0 0,00 JxSí 115 78,77 unio.cat 9 6,16 CUP 8 5,48 PP 5 3,42 PSC 4 2,74 C’s 2 1,37 CatSíqueesPot 0 0,00Cabacés 261 261 100,0 220 84,29 41 15,71 1 0,45 1 0,45 JxSí 153 69,55 unio.cat 24 10,91 CUP 18 8,18 PP 10 4,55 C’s 5 2,27 PSC 4 1,82 CatSíqueesPot 4 1,82Capçanes 339 339 100,0 299 88,20 40 11,80 2 0,67 0 0,00 JxSí 202 67,56 CUP 41 13,71 PP 15 5,02 CatSíqueesPot 11 3,68 PSC 9 3,01 C’s 9 3,01 unio.cat 8 2,68Cornudella de Montsant 742 742 100,0 634 85,44 108 14,56 1 0,16 0 0,00 JxSí 422 66,56 CUP 92 14,51 PSC 39 6,15 unio.cat 26 4,10 C’s 25 3,94 PP 17 2,68 CatSíqueesPot 11 1,74Falset 1970 1970 100,0 1672 84,87 298 15,13 11 0,66 4 0,24 JxSí 1164 69,62 CUP 142 8,49 PSC 135 8,07 C’s 62 3,71 PP 60 3,59 unio.cat 53 3,17 CatSíqueesPot 32 1,91Figuera, la 95 95 100,0 81 85,26 14 14,74 0 0,00 1 1,23 JxSí 59 72,84 CUP 12 14,81 C’s 3 3,70 PP 2 2,47 PSC 2 2,47 REC CERO 1 1,23 unio.cat 1 1,23Gratallops 183 183 100,0 163 89,07 20 10,93 1 0,61 0 0,00 JxSí 80 49,08 CUP 24 14,72 PP 19 11,66 unio.cat 13 7,98 PSC 9 5,52 C’s 8 4,91 CatSíqueesPot 8 4,91Guiamets, els 238 238 100,0 218 91,60 20 8,40 0 0,00 1 0,46 JxSí 116 53,21 CUP 47 21,56 PSC 20 9,17 PP 14 6,42 CatSíqueesPot 12 5,50 C’s 4 1,83 unio.cat 4 1,83Lloar, el 105 105 100,0 88 83,81 17 16,19 0 0,00 0 0,00 JxSí 57 64,77 unio.cat 9 10,23 PP 8 9,09 CUP 7 7,95 C’s 4 4,55 PSC 2 2,27 CatSíqueesPot 1 1,14Margalef 91 91 100,0 71 78,02 20 21,98 2 2,82 0 0,00 JxSí 50 70,42 CatSíqueesPot 7 9,86 C’s 5 7,04 CUP 4 5,63 PSC 2 2,82 unio.cat 1 1,41 PP 0 0,00Marçà 444 444 100,0 367 82,66 77 17,34 5 1,36 0 0,00 JxSí 232 63,22 CUP 65 17,71 unio.cat 17 4,63 CatSíqueesPot 14 3,81 PSC 13 3,54 C’s 12 3,27 PP 6 1,63Masroig, el 370 370 100,0 327 88,38 43 11,62 3 0,92 1 0,31 JxSí 218 66,67 CUP 33 10,09 PSC 24 7,34 PP 23 7,03 CatSíqueesPot 13 3,98 unio.cat 8 2,45 C’s 3 0,92Molar, el 227 227 100,0 196 86,34 31 13,66 1 0,51 2 1,02 JxSí 125 63,78 CUP 23 11,73 PSC 17 8,67 unio.cat 9 4,59 PP 8 4,08 C’s 7 3,57 CatSíqueesPot 4 2,04Morera de Montsant, la 98 98 100,0 83 84,69 15 15,31 0 0,00 0 0,00 JxSí 60 72,29 unio.cat 13 15,66 CUP 7 8,43 PP 2 2,41 CatSíqueesPot 1 1,20 PSC 0 0,00 PACMA 0 0,00Poboleda 283 283 100,0 242 85,51 41 14,49 3 1,24 0 0,00 JxSí 157 64,88 CUP 48 19,83 unio.cat 12 4,96 CatSíqueesPot 8 3,31 PSC 7 2,89 C’s 5 2,07 PP 1 0,41Porrera 385 385 100,0 307 79,74 78 20,26 1 0,33 0 0,00 JxSí 187 60,91 CUP 73 23,78 PSC 18 5,86 CatSíqueesPot 16 5,21 PP 6 1,95 C’s 3 0,98 unio.cat 2 0,65Pradell de la Teixeta 154 154 100,0 134 87,01 20 12,99 2 1,49 0 0,00 JxSí 95 70,90 CUP 14 10,45 PSC 8 5,97 unio.cat 8 5,97 PP 3 2,24 CatSíqueesPot 3 2,24 C’s 1 0,75Torre de Fontaubella, la 108 108 100,0 98 90,74 10 9,26 0 0,00 1 1,02 JxSí 62 63,27 CUP 20 20,41 C’s 5 5,10 PSC 3 3,06 CatSíqueesPot 3 3,06 unio.cat 2 2,04 PP 1 1,02Torroja del Priorat 133 133 100,0 120 90,23 13 9,77 1 0,83 3 2,50 JxSí 72 60,00 CUP 26 21,67 PP 6 5,00 CatSíqueesPot 6 5,00 C’s 4 3,33 PSC 1 0,83 unio.cat 1 0,83Ulldemolins 352 352 100,0 311 88,35 41 11,65 2 0,64 4 1,29 JxSí 236 75,88 CUP 19 6,11 PP 18 5,79 CatSíqueesPot 12 3,86 PSC 8 2,57 C’s 7 2,25 unio.cat 5 1,61Vilella Alta, la 99 99 100,0 87 87,88 12 12,12 1 1,15 1 1,15 CUP 41 47,13 JxSí 33 37,93 PSC 3 3,45 unio.cat 3 3,45 PP 2 2,30 PACMA 2 2,30 CatSíqueesPot 1 1,15Vilella Baixa, la 142 142 100,0 125 88,03 17 11,97 2 1,60 0 0,00 JxSí 96 76,80 CUP 10 8,00 unio.cat 7 5,60 PSC 3 2,40 PP 3 2,40 C’s 2 1,60 CatSíqueesPot 2 1,60LA RIBERA D’EBREAscó 1370 1370 100,0 1046 76,35 324 23,65 7 0,67 15 1,43 JxSí 577 55,16 C’s 111 10,61 PSC 98 9,37 CUP 81 7,74 PP 78 7,46 unio.cat 38 3,63 CatSíqueesPot 29 2,77Benissanet 795 795 100,0 652 82,01 143 17,99 6 0,92 6 0,92 JxSí 472 72,39 PP 39 5,98 C’s 38 5,83 PSC 36 5,52 CUP 31 4,75 unio.cat 18 2,76 CatSíqueesPot 6 0,92Flix 2891 2891 100,0 2348 81,22 543 18,78 24 1,02 12 0,51 JxSí 1442 61,41 PSC 239 10,18 CUP 239 10,18 PP 125 5,32 C’s 105 4,47 CatSíqueesPot 95 4,05 unio.cat 55 2,34Garcia 400 400 100,0 318 79,50 82 20,50 8 2,52 1 0,31 JxSí 212 66,67 CUP 25 7,86 PP 22 6,92 PSC 18 5,66 CatSíqueesPot 13 4,09 unio.cat 12 3,77 C’s 7 2,20Ginestar 557 557 100,0 474 85,10 83 14,90 3 0,63 5 1,05 JxSí 355 74,89 CUP 36 7,59 PSC 27 5,70 PP 15 3,16 CatSíqueesPot 12 2,53 unio.cat 11 2,32 C’s 8 1,69Miravet 534 534 100,0 446 83,52 88 16,48 1 0,22 4 0,90 JxSí 302 67,71 CUP 43 9,64 PSC 38 8,52 unio.cat 17 3,81 PP 14 3,14 CatSíqueesPot 13 2,91 C’s 12 2,69Móra d’Ebre 3916 3916 100,0 3007 76,79 909 23,21 25 0,83 26 0,86 JxSí 1642 54,61 PSC 310 10,31 C’s 304 10,11 CUP 258 8,58 PP 192 6,39 CatSíqueesPot 127 4,22 unio.cat 91 3,03Móra la Nova 2176 2176 100,0 1718 78,95 458 21,05 14 0,81 16 0,93 JxSí 1002 58,32 PSC 199 11,58 CUP 135 7,86 C’s 122 7,10 CatSíqueesPot 86 5,01 PP 77 4,48 unio.cat 57 3,32Palma d’Ebre, la 309 309 100,0 267 86,41 42 13,59 3 1,12 0 0,00 JxSí 204 76,40 CUP 21 7,87 PSC 17 6,37 CatSíqueesPot 12 4,49 PP 4 1,50 C’s 3 1,12 unio.cat 3 1,12Rasquera 606 606 100,0 483 79,70 123 20,30 1 0,21 5 1,04 JxSí 344 71,22 CUP 57 11,80 PSC 31 6,42 CatSíqueesPot 13 2,69 PP 10 2,07 C’s 10 2,07 unio.cat 9 1,86Riba-roja d’Ebre 941 941 100,0 776 82,47 165 17,53 11 1,42 2 0,26 JxSí 367 47,29 PSC 123 15,85 CatSíqueesPot 70 9,02 PP 66 8,51 C’s 65 8,38 CUP 43 5,54 unio.cat 27 3,48Tivissa 1295 1295 100,0 1103 85,17 192 14,83 8 0,73 13 1,18 JxSí 668 60,56 CUP 133 12,06 PP 75 6,80 C’s 62 5,62 CatSíqueesPot 49 4,44 PSC 45 4,08 unio.cat 44 3,99Torre de l’Espanyol, la 448 448 100,0 389 86,83 59 13,17 2 0,51 2 0,51 JxSí 266 68,38 PSC 32 8,23 unio.cat 27 6,94 CUP 22 5,66 PP 15 3,86 CatSíqueesPot 15 3,86 C’s 8 2,06Vinebre 295 295 100,0 258 87,46 37 12,54 4 1,55 2 0,78 JxSí 163 63,18 CUP 27 10,47 C’s 23 8,91 PSC 13 5,04 PP 12 4,65 CatSíqueesPot 8 3,10 unio.cat 3 1,16EL TARRAGONÈSAltafulla 3578 3578 100,0 2927 81,81 651 18,19 19 0,65 16 0,55 JxSí 1297 44,31 C’s 532 18,18 PSC 253 8,64 CatSíqueesPot 253 8,64 CUP 243 8,30 PP 202 6,90 unio.cat 80 2,73Catllar, el 3128 3128 100,0 2485 79,44 643 20,56 11 0,44 11 0,44 JxSí 947 38,11 C’s 526 21,17 PSC 298 11,99 CatSíqueesPot 220 8,85 CUP 216 8,69 PP 173 6,96 unio.cat 52 2,09Constantí 4114 4114 100,0 2934 71,32 1180 28,68 13 0,44 23 0,78 JxSí 790 26,93 PSC 696 23,72 C’s 669 22,80 PP 289 9,85 CatSíqueesPot 205 6,99 CUP 137 4,67 unio.cat 68 2,32Creixell 2507 2507 100,0 1804 71,96 703 28,04 7 0,39 15 0,83 JxSí 614 34,04 C’s 392 21,73 PSC 265 14,69 PP 186 10,31 CatSíqueesPot 180 9,98 CUP 83 4,60 unio.cat 46 2,55Morell, el 2468 2468 100,0 1941 78,65 527 21,35 6 0,31 9 0,46 JxSí 890 45,85 C’s 413 21,28 PSC 173 8,91 PP 127 6,54 CUP 121 6,23 CatSíqueesPot 94 4,84 unio.cat 90 4,64Nou de Gaià, la 386 386 100,0 326 84,46 60 15,54 1 0,31 1 0,31 JxSí 210 64,42 C’s 37 11,35 CUP 25 7,67 PSC 15 4,60 PP 13 3,99 CatSíqueesPot 12 3,68 unio.cat 7 2,15Pallaresos, els 3250 3250 100,0 2650 81,54 600 18,46 15 0,57 16 0,60 JxSí 873 32,94 C’s 671 25,32 PSC 327 12,34 CatSíqueesPot 246 9,28 CUP 214 8,08 PP 193 7,28 unio.cat 61 2,30Perafort 895 895 100,0 710 79,33 185 20,67 5 0,70 0 0,00 JxSí 270 38,03 C’s 186 26,20 PSC 65 9,15 CatSíqueesPot 56 7,89 CUP 47 6,62 PP 41 5,77 unio.cat 25 3,52Pobla de Mafumet, la 2552 2552 100,0 1870 73,28 682 26,72 8 0,43 12 0,64 C’s 539 28,82 JxSí 453 24,22 unio.cat 255 13,64 PSC 184 9,84 PP 161 8,61 CatSíqueesPot 117 6,26 CUP 102 5,45Pobla de Montornès, la 2051 2051 100,0 1514 73,82 537 26,18 3 0,20 10 0,66 JxSí 545 36,00 C’s 345 22,79 CatSíqueesPot 175 11,56 PSC 171 11,29 PP 142 9,38 CUP 81 5,35 unio.cat 29 1,92Renau 104 104 100,0 87 83,65 17 16,35 0 0,00 0 0,00 JxSí 40 45,98 CUP 22 25,29 C’s 8 9,20 CatSíqueesPot 7 8,05 PSC 6 6,90 unio.cat 2 2,30 PP 1 1,15Riera de Gaià, la 1177 1177 100,0 960 81,56 217 18,44 6 0,63 4 0,42 JxSí 490 51,04 C’s 160 16,67 CUP 101 10,52 PSC 67 6,98 PP 53 5,52 CatSíqueesPot 47 4,90 unio.cat 27 2,81Roda de Berà 4618 4618 100,0 3358 72,72 1260 27,28 8 0,24 13 0,39 JxSí 913 27,19 C’s 912 27,16 PSC 512 15,25 PP 388 11,55 CatSíqueesPot 319 9,50 CUP 151 4,50 unio.cat 104 3,10Salomó 339 339 100,0 281 82,89 58 17,11 4 1,42 1 0,36 JxSí 213 75,80 CUP 18 6,41 PSC 12 4,27 C’s 12 4,27 PP 11 3,91 unio.cat 6 2,14 CatSíqueesPot 4 1,42Secuita, la 1246 1246 100,0 1032 82,83 214 17,17 5 0,48 12 1,16 JxSí 494 47,87 C’s 189 18,31 CUP 125 12,11 PSC 65 6,30 CatSíqueesPot 55 5,33 PP 53 5,14 unio.cat 21 2,03Tarragona 90141 90141 100,0 69340 76,92 20800 23,08 340 0,49 247 0,36 JxSí 20304 29,39 C’s 17971 26,01 PSC 9719 14,07 PP 7682 11,12 CatSíqueesPot 5837 8,45 CUP 4616 6,68 unio.cat 1667 2,41Torredembarra 10617 10617 100,0 7.963 75,00 2.654 25,00 37 0,46 49 0,62 JxSí 3030 38,29 C’s 1871 23,64 PSC 939 11,87 PP 679 8,58 CUP 563 7,11 CatSíqueesPot 544 6,87 unio.cat 176 2,22Vespella de Gaià 300 300 100,0 233 77,67 67 22,33 2 0,86 2 0,86 JxSí 65 27,90 C’s 56 24,03 PSC 37 15,88 PP 32 13,73 CatSíqueesPot 20 8,58 CUP 14 6,01 REC CERO 3 1,29Vilallonga del Camp 1562 1562 100,0 1261 80,73 301 19,27 4 0,32 9 0,71 JxSí 566 44,89 C’s 200 15,86 PSC 128 10,15 PP 122 9,67 CUP 89 7,06 CatSíqueesPot 83 6,58 unio.cat 46 3,65Vila-seca 14558 14558 100,0 10875 74,70 3683 25,30 38 0,35 43 0,40 C’s 3874 35,62 JxSí 2276 20,93 PSC 1733 15,94 PP 1156 10,63 CatSíqueesPot 906 8,33 CUP 428 3,94 unio.cat 253 2,33Salou 14345 14345 100,0 10048 70,05 4297 29,95 26 0,26 45 0,45 C’s 3268 32,52 JxSí 2717 27,04 PP 1330 13,24 PSC 1173 11,67 CatSíqueesPot 689 6,86 CUP 403 4,01 unio.cat 237 2,36Canonja, la 4343 4343 100,0 3381 77,85 962 22,15 12 0,35 10 0,30 C’s 970 28,69 PSC 886 26,21 JxSí 616 18,22 PP 305 9,02 CatSíqueesPot 303 8,96 CUP 172 5,09 unio.cat 48 1,42LA TERRA ALTAArnes 413 413 100,0 346 83,78 67 16,22 6 1,73 4 1,16 JxSí 253 73,12 unio.cat 24 6,94 CUP 17 4,91 PSC 15 4,34 PP 12 3,47 CatSíqueesPot 8 2,31 C’s 6 1,73Batea 1507 1507 100,0 1169 77,57 338 22,43 11 0,94 12 1,03 JxSí 550 47,05 PP 183 15,65 PSC 143 12,23 CUP 73 6,24 C’s 71 6,07 unio.cat 68 5,82 CatSíqueesPot 55 4,70Bot 520 520 100,0 410 78,85 110 21,15 6 1,46 1 0,24 JxSí 247 60,24 PSC 55 13,41 CUP 36 8,78 PP 21 5,12 unio.cat 19 4,63 C’s 14 3,41 CatSíqueesPot 11 2,68Caseres 226 226 100,0 172 76,11 54 23,89 1 0,58 6 3,49 JxSí 69 40,12 PP 30 17,44 C’s 25 14,53 CUP 13 7,56 PSC 12 6,98 unio.cat 11 6,40 CatSíqueesPot 4 2,33Corbera d’Ebre 802 802 100,0 645 80,42 157 19,58 14 2,17 6 0,93 JxSí 315 48,84 PP 98 15,19 CUP 62 9,61 CatSíqueesPot 48 7,44 PSC 41 6,36 unio.cat 35 5,43 C’s 21 3,26Fatarella, la 872 872 100,0 672 77,06 200 22,94 7 1,04 9 1,34 JxSí 427 63,54 CUP 83 12,35 PP 65 9,67 PSC 26 3,87 CatSíqueesPot 20 2,98 C’s 17 2,53 unio.cat 17 2,53Gandesa 2016 2016 100,0 1612 79,96 404 20,04 22 1,36 11 0,68 JxSí 943 58,50 PP 139 8,62 CUP 130 8,06 C’s 123 7,63 PSC 98 6,08 unio.cat 94 5,83 CatSíqueesPot 50 3,10Horta de Sant Joan 931 931 100,0 769 82,60 162 17,40 8 1,04 10 1,30 JxSí 423 55,01 PP 127 16,51 CUP 64 8,32 PSC 45 5,85 unio.cat 39 5,07 C’s 27 3,51 CatSíqueesPot 23 2,99Pinell de Brai, el 814 814 100,0 678 83,29 136 16,71 10 1,47 8 1,18 JxSí 351 51,77 CUP 94 13,86 PSC 69 10,18 PP 59 8,70 CatSíqueesPot 43 6,34 unio.cat 24 3,54 C’s 18 2,65Pobla de Massaluca, la 271 271 100,0 206 76,01 65 23,99 3 1,46 0 0,00 JxSí 135 65,53 PSC 21 10,19 C’s 21 10,19 PP 8 3,88 CUP 6 2,91 CatSíqueesPot 6 2,91 unio.cat 6 2,91Prat de Comte 142 142 100,0 128 90,14 14 9,86 1 0,78 2 1,56 JxSí 67 52,34 CUP 16 12,50 PP 15 11,72 PSC 11 8,59 C’s 7 5,47 CatSíqueesPot 6 4,69 unio.cat 3 2,34Vilalba dels Arcs 569 569 100,0 467 82,07 102 17,93 3 0,64 2 0,43 JxSí 282 60,39 PP 59 12,63 unio.cat 34 7,28 CUP 29 6,21 C’s 26 5,57 PSC 19 4,07 CatSíqueesPot 8 1,71

Page 18: 28 de setembre de 2015

18 diarimés 28/09/2015 ELECCIONSACN

ACNLa número 2 de la CUP, Anna Gabriel, va manifestar que els re-sultats de les eleccions constaten que «tothom és necessari», i va dirigir-se a Artur Mas per dir-li que ell no és «imprescindible». Per la seva banda, el candidat de la CUP, Antonio Baños, va asse-nyalar que els resultats d’aquest diumenge electoral han de te-nir conseqüències i, a partir de «demà mateix», la legalitat es-panyola ha de ser «desobeïda de manera immediata». Així va sen-tenciar que «a partir de dilluns, només ens manem nosaltres». El candidat també va destacar que la lectura dels resultats demostra que s’acaba d’expedir «el certifi-cat de defunció de l’autonomis-me i el naixement de la república catalana».

Durant la compareixença, el públic els va rebre amb crits «d’independència i anticapi-

talisme», amb grans ovacions, després de conèixer que havien passat de tres a deu diputats. Pel candidat, Antonio Baños, la de diumenge, va ser la nit «en què tot comença». De fet, ells van autoanomenar-se «l’accelerador que no té aturador».

Baños va dir que els resultats han de tenir conseqüències i per això a partir de «demà mateix» la sobirania catalana «desobe-irà totes les lleis que vagin en contra nostra». Com a exemples més destacats, la llei Wert o els desnonaments; en definitiva «qualsevol llei que ens obligui ser miserables», va assenyalar Baños. De fet, pel candidat «la in-dependència és desobediència».

Amb una sèrie de punts ir-renunciables, la CUP ara vol encetar un procés constituent, popular «i no subordinat». Els irrenunciables de la CUP passen per la desobediència, l’abolició

dels desnonaments, les privatit-zacions i la corrupció, i un pla de xoc de rescat ciutadà, «per tren-car l’statu quo».

Rabell justifica la desfetaEl candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va admetre que la seva candidatura no havia assolit l’objectiu parlamentari el 27-S i ho va justificar defensant que es tracta de la conseqüència d’un «escenari extremadament polititzat». Rabell va reivindicar la seva llista per posar damunt de la taula l’eix social, «expulsat» del debat electoral al voltant del «sí» i del «no» a la independèn-cia. «No ens n’hem sortit, és la realitat», va reconèixer Rabell en una compareixença acompanyat de membres de la candidatura i de la direcció d’ICV, EUiA i Po-dem. «Seguim pensant que el nostre plantejament té recorre-gut», va afegir.

REACCIONS

La CUP avisa que Mas no és «imprescindible» i demana desobeir la legalitatRabell admet que Sí que es Pot no ha assolit l’objectiu marcat i ho atribueix a un «escenari extremadament polaritzat»

A dalt, el candidat de la CUP, Antonio Baños i, a baix, Lluís Rabell de Catalunya Sí que es Pot.

ACNEl president del comitè de go-vern d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha posat el seu càrrec a disposició del consell nacio-nal del partit, que se celebrarà el pròxim 17 d’octubre. Duran va considerar que té l’obligació «moral i política» de fer aquest

pas després que Unió no hagi obtingut representació parla-mentària en aquests comicis. Duran va admetre que Unió «ha perdut» les eleccions i va expli-car que esperava tenir presència al Parlament. El líder del partit, però, va assegurar que Unió «continua i continuarà» i que

serà «una opció nítida i clara» a les pròximes eleccions generals. Duran va considerar també que amb el 47% dels vots no es pot fer un estat independent, però que tampoc es pot obviar l’inde-pendentisme. «Les eleccions no ens han anat bé; hem perdut, no hem guanyat, i crec que la ciuta-

dania agraeix que diem les coses pel seu nom», va explicar.

Al seu costat, el cap de llista d’Unió, Ramon Espadaler, va afegir que «no dimitirem de les nostres idees». Així, va defensar que «l’única manera de fer polí-tica és des del diàleg, i el temps del diàleg vindrà i tornarà».

ACN

Ramon Espadaler i Josep Antoni Duran i Lleida, ahir a la nit.

Duran i Lleida posa el càrrec a disposició del consell nacional del partit

UNIÓ

El president del comitè de govern diu que Unió serà una opció «nítida i clara» a les generals

Page 19: 28 de setembre de 2015

1928/09/2015 diarimésELECCIONS

ACNEl govern espanyol considera que malgrat la victòria de Junts pel Sí a les eleccions d’aquest 27-S el president de la Generali-tat, Artur Mas, «ha fracassat en la seva estratègia secessionista» perquè «no ha aconseguit ni en vots ni en escons el suport de la societat catalana per a la natu-ralesa del desafiament que ha plantejat». Fonts de La Moncloa asseguraven ahir que els cata-lans «han tornat a demostrar que són una societat plural que es resisteix a la uniformitat dels independentistes».

És la valoració de l’equip de Mariano Rajoy de la nit electoral d’ahir que el president espanyol i la seva plana major van seguir a la seu del PP del carrer Génova de Madrid. Al seu costat hi eren el seu cap de gabinet, Jorge Mo-ragas, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i la secretà-ria general del PP, María Dolores de Cospedal.

Rajoy, però, no va comparèixer al final de la jornada. L’executiu espanyol mantenia així vigent l’estratègia que ha seguit fins ara respecte a Catalunya, en la línia del que va expressar el ma-teix Rajoy a dimecres, quan va dir que ni vots ni escons podien legitimar «una operació il·legal».

«Demà tot segueix igual, per-què aquestes eren unes eleccions autonòmiques i la llista de Junts

pel Sí «ha fracassat en vots i en escons». Aquest és el missatge que el vicesecretari de Comu-

nicació del PP, Pablo Casado, llençava ahir en la seva roda de premsa de valoració del 27-S,

on apel·lava a la «tranquil·litat» dels ciutadans perquè el govern espanyol «continuarà garantint»

el compliment de la Constitució. Segons Casado, Artur Mas «hau-ria de dimitir pel fracàs estrepitós que ha obtingut aquesta tarda o començar a governar per a tots els catalans». També admetiaque el PP «esperava millors resultats» que els 11 escons obtinguts, amb el pitjor percentatge de vot des

del 1992. Casado va comparèixer a la seu de Génova, on Rajoy i la cúpula del partit havien seguit la jornada electoral. La lectura dels populars és que Artur Mas no ha aconseguit imposar-se al «seu plebiscit perquè la majoria dels catalans ha rebutjat la inde-pendència. «El secessionisme ha intentat partir Espanya i no ho ha aconseguit», afirmava.

Un fracàs, segons Societat CivilPer la seva banda, Societat Civil Catalana valorava ahir l’alta par-ticipació, del 77%, com una dada molt positiva. «La cita del 27-S es va plantejar com un plegbis-cit per Artur Mas i els seus aliats de Junts pel Sí, amb l’aparent intenció de comprovar el nivell de suport de la seva proposta de secessió unilateral. El resultat demostra el separatisme, tot i la intensa campanya de propagan-da i a l’ús descarat dels recursos públics per part de la Generalitat durant els darrers anys, queda per sota, clarament, del 50% dels sufragis», assegurava Soci-etat Civil Catalana a través d’un comunicat. «Pretendre continu-ar per aquest camí, només pot aprofundir en el conflicte po-lític i social, i generar incertesa econòmica», afegien. Societat Civil Catalana assegurava, d’altra banda, que la coalició Junts pel Sí descendeix en diputats respecte a la suma de les dues grans forces que van concórrer a les eleccions del 2012. «Amb aquest resultat tindran moltes dificultats per aconseguir investir al seu candi-dat com a president de la Gene-ralitat de Catalunya», afegien.

E$l president de la Junta d’Ex-tremadura, Guillermo Fernán-dez Vara, se sumava ahir a les va-loracions, tot dient que «si això era un plebiscit, han guanyat els del ‘no’ i han perdut els dels ‘sí’».

GOVERN DE L’ESTAT

La Moncloa: «Artur Mas ha fracassat en l’estratègia secessionista»Societat Civil Catalana destaca que Junts pel Sí ha perdut en relació a la suma de les forces que la composen

Rajoy va seguir el resultats a Génova, amb la plana major del Partit Popular

Des de Moncloa s’assegura que Mas, no ha aconseguit el suport suficient

ACN

Mariano Rajoy no va comparèixer ahir per valorar els resultats electorals a Catalunya.

Societat Civil Catalana diu que seguir per aquest camí, només pot aprofundir en el conflicte

Page 20: 28 de setembre de 2015

20 diarimés 28/09/2015 TARRAGONA

RedaccióMés de 176 agents públics i pri-vats del territori participaran entre avui i demà en la segona jornada dels tallers sectorials de treball per definir els projectes estratègics que cal potenciar i promoure en el territori, per tal

d’assegurar el llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Els quatre tallers sectorial sprevistos són: Territori, Eco-nomia, Ciutadania i Esport, i representen els interessos de diferents sectors d’activitat, així com dels setze municipis seu

dels Jocs. El seu objectiu és fer del llegat dels Jocs Mediterranis una realitat, i els municipis seu, els receptors d’aquest llegat.

Durant els tallers, els agents treballaran conjuntament en identificar, descriure i priorit-zar accions i projectes necessa-ris per poder assolir els reptes de llegat. Els resultats, que es recolliran al Pla Estratègic del projecte competitiu, seran una contribució clau en el procés de formulació de l’estratègia de llegat dels Jocs Mediterranis i complementaran els resultats de les entrevistes que s’estan realitzant amb agents clau del territori.

Arriben nous tallers sectorials de definició del llegat dels Jocs del 2017

ACTIVITATS

Hi participen 176 agents entre avui i demà

RedaccióEl projecte SAOOEC (Sistema Automàtic d’Operació amb Optimització Energètica) del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha aconseguit rebaixar en gairebé el 35% l’efecte de l’in-crement sobre els costos en la

factura elèctrica, que suposen més d’un 25% de les despeses d’explotació del CAT.

Durant els vuit primers me-sos d’enguany, en termes gene-rals, els preus del mercat elèc-tric han estat un 19% superiors a la mitjana de 2014, i el més de

juliol van ser un 24% més cars.La poca producció, l’apor-

tació a la xarxa d’energia hi-dràulica i nuclear (a causa dels manteniments de centrals) i la falta de generació eòlica, han fet que no s’hagi notat la baixada del preu del petroli. A més, els canvis en l’estructura de preus de l’energia elèctrica (interrom-pibilitat, capacitat, etc.) s’han ajuntat a l’augment de l’activitat industrial, fets i factors que han suposat que els preus del mercat elèctric hagin estat molt elevats tot l’any.

La implantació del projecte SAOOEC va suposar la inversió d’un milió d’Euros.

El SAOOEC frena en un 35% l’increment en la factura elèctrica del CAT

AIGÜES

Suposa un 25% de les despeses d’explotació

Anna FortunyL’ús de la mediació a l’hora de resoldre conflictes creix a poc a poc. La demarcació de Tarrago-na va convertir-se l’any passat, en la segona província catalana en volum d’expedients gestio-nats pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. Així, ha crescut un 7,7% el nombre de casos, passant de 382 el 2013, a 417 expedients l’any passat. Al seu costat, la demarcació de Llei-da va perdre un 8% l’aplicació d’aquest sistema, passant de 320 a 295 expedients.

La mediadora i presidenta de la Comissió de Mediació del Col-legi d’Advocats de Tarragona, Maria José Bartomeu, detalla que «fa molts anys que estem impul-sant la mediació i, tot i que les xi-fres van creixent, continua sent una xifra baixa en comparació amb la resta de procediments». No obstant això, assegura que «he pogut comprovar que, com més donem a conèixer aquest

sistema, més creix la seva aplica-ció». L’experta recorda que «un mediador no podrà substituir mai un advocat, fet que moltes vegades es confon o es mal inter-preta». Així, explica que «la me-diació busca aturar el conflicte, si encara no s’ha iniciat el procés judicial».

L’ús de la mediació s’ha con-centrat, bàsicament, en el camp familiar. «Partint de la llei de mediació familiar del 2001, els casos més habituals han treba-llat en separacions de parelles o divorcis amb fills», detalla. Cal-cula que «més de la meitat de les

mediacions són casos familiars». Tot i això, la mediadora reivindi-ca que l’actual llei està «destina-da a la mediació de dret privat i està aconsellada per tot tipus de conflictes».

Alguns dels casos més quo-tidians que s’aconsella resoldre mitjançant el treball d’un media-dor és la discussió entre el veïnat d’un edifici per si cal posar o no ascensor, o resoldre conflictes entre veïns quan el gos d’un d’ell no para de bordar i supo-sa un disturbi per a la resta, per exemple. D’altra banda, des de la demarcació també han detectat

un lleuger augment de l’ús de la mediació entre empreses. «Segu-rament, ha crescut aquest interès perquè s’han adonat que acudir a un advocat des d’un principi és car». Un exemple de conflicte en el camp empresarial podria ser quan «una empresa de Barcelona no està contenta amb la compa-nyia de Saragossa que li submi-nistra el material per poder tre-ballar-lo, atès que la cadena ha aturat la seva producció».

Derivacions judicials La demarcació de Tarragona es troba lleugerament per sota de

províncies com Barcelona i Llei-da pel que fa a les derivacions judicials. «La llei permet que el jutge, en un moment determi-nat del procediment, en una fase molt inicial, pugui oferir a totes parts dur a terme una sessió in-formativa de mediació», detalla. L’any 2014, van derivar-se 42 casos al territori, mentre que, per exemple, a Lleida la xifra era de 71 casos.

Bartomeu explica que els par-tits judicials que, sobretot, han inclòs aquesta derivació són Tarragona, el Vendrell o Valls, mentre que el partit judicial de

Reus i Tortosa «duu a terme po-ques mediacions». Bartomeu as-segura que «a Valls està creixent l’interès de la derivació judicial i hi ha tres jutgesses que volen po-tenciar-ho ben aviat».

A tot Catalunya, l’any passat es van atendre 1.059 consultes informatives presencials i es van gestionar 4.918 expedients. Tot això amb 1.375 mediadors actius. En total, es van finalitzar amb acord 350 casos de manera direc-ta, i 124 per acord judicial.

Maria José Bartomeu explica que aquelles persones que ja te-nen reconegut el dret a l’assis-tència jurídica gratuïta poden ac-cedir a un advocat d’ofici o a un mediador. Tot i això, la mediado-ra destaca que «encara falta po-tenciar més aquest servei, però a Tarragona hem estat capaços d’unir-nos advocats, psicòlegs, pedagogs en unes jornades per potenciar-la». Les pròximes jor-nades seran els dies 26,27 i 28 d’octubre.

JUDICIAL

Tarragona és la segona demarcació que usa la mediació per resoldre conflictesEl Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya ha gestionat gairebé un 8% més de d’expedients al territori entre l’any 2013 i el 2014

Més de la meitat dels casos a la demarcació responen a assumptes familiars

Creix la seva aplicació a l’hora de solucionar desacords entre empreses

Nombre d’expedients gestionats pel Centre de Mediació 382 417

Nombre de derivacions judicials 28 46

Sol·licituds de mediació iniciades 372 387

Directes 354 371

Derivacions judicials 18 16

Ús de la Mediació a la demarcació de Tarragona: 2013 2014

Page 21: 28 de setembre de 2015

2128/09/2015 diarimés TARRAGONA

FELICITACIONS

Felicidades Ivan, de parte de tu familia que te quiere.

Aquest és el Popi, un gat preciós, tot blanc i amb els ulls blaus. Està al Refugi Baix Camp es·perant una llar. Si el vols conèixer contacta amb nosaltres al 636579473 per missatge o trucada, o escriu a: refugibaixcamp@hot·mail.com

ADOPCIÓ D’ANIMALS

SOCIETATCEDIDA

Dos dels participants fent un dels murals del bestiari.

Topromi llueix un mural amb imatges del bestiari tarragoníLa Fundació Topromi (Taller Ocupacional Promoció Minus·vàlids) llueix al seu centre de Tarragona un mural amb imat·ges del bestiari tarragoní. I tot gràcies a la visita de la setmana passada de la Capsa Ambulant d’Artistes que va ajudar a usu·aris del centre a elaborar un taller d’intervenció d’stencil sobre mur.

El resultat va ser un mural conjunt amb una reinterpre·tació de diversos elements del

bestiari popular tarragoní com a motiu iconogràfic.

La jornada es va vertebrar en torn a dues propostes paral·leles dels artistes en relació al Bestiari de Santa Tecla, de manera que tres de les bèsties populars es van transformar en «animals urbans» i van quedar plasmades en els murs del cen·tre. La preparació i implicació dels artistes va motivar molt la resposta de tots els participants dels centre. Redacció

ARTS

La segona edició de la Bi·ennal de Pintura Tarrago·na Rotària Modernista ja té guanyadors. El primer premi ha estat per l’artista Joan Josep Català, amb una pintura feta del carrer Salas. El segon premi s’ha atorgat a Julio Garcia, per una obra sobre la Casa Musolas. El concurs del Rotary Club de Tarragona es va dur a terme durant les festes de Santa Tecla i hi podia participar tothom que ho desitgés.

La Biennal de Pintura ja té guanyadors

CEDIDA

La Caixa subvenciona a la Creu Roja, Adecco i Acción Laboral

ENTITATS

L’Obra Social La Caixa ha concedit ajudes per valor de 65.010 euros a tres projectes a les comarques de Tarragona destinats a fomentar la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclu·sió social mitjançant accions que reforcin les capacitats i competències de les persones i s’adaptin a les necessitats de les empreses. Les entitats socials seleccionades a la convocatòria d’Inserció Sociolaboral 2015

són l’Oficina Local de Creu Roja Tarragona i la Fundación Adec·co i Acción Laboral, ambdues amb seu a Reus.

La selecció dels projectes s’ha realitzat tenint en compte la complementarietat amb els re·cursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat. Redacció

RedaccióFins a 76 persones van participar ahir a les visites guiades que van organitzar des del Parc Ecohistò·ric del Pont del Diable per conèi·xer l’entorn natural i patrimonial de l’Aqüeducte de Ferreres. En el marc de les festes de Santa Tecla, s’havien organitzat sis visites guiades: dues el dia 12 de setem·bre, dues el 19 i les altres dues dissabte passat, les quals van tenir un gran èxit d’assistència amb un registre de 58 persones. El dissabte a la nit, a més, també hi havia programada una visita a la llum de la lluna on hi van par·ticipar fins a 11 persones adultes i 7 infants.

El tomb que proposen trans·porten el visitant fins a l’època romana, a la construcció i la uti·lització de l’Aqüeducte de Fer·

reres i de les pedreres romanes. El recorregut permet apreciar la majestuositat i la bellesa d’un monument de més de 2.000 anys, considerat un element ar·quitectònic imprescindible per

la vida a la ciutat de Tarragona i que està considerat patrimoni de la humanitat.

A més, dins de l’entorn del parc, ofereix la possibilitat apro·ximar·se al romanticisme pas·

sejant entre la vegetació dels jardins romàntics construïts pels germans Puig i Valls: camins re·cargolats, plantacions de xiprers amb forma d’animal i racons se·crets amb elements històrics.

Finalment, s’ha de tenir en compte que el Parc Ecohistòric acull un entorn representatiu dels sistemes naturals mediter·ranis dominats per les pinedes amb una immensa varietat de fauna (com rapinyaires i molts altres tipus d’ocells) i vegetació adaptada a les condicions del clima càlid del sud de Catalunya. Aquest entorn natural suposa un element clau en el context del terme municipal de Tarragona funcionant com a porta d’entra·da de l’Anella Verda i hoste d’un monument inclòs a la llista de Patrimoni de la Humanitat.

PATRIMONI

El Pont del Diable es converteix en una destinació pel turisme familiarEn la ruta guiada hi van participar 58 persones i a la visita sota la lluna fins a 18 més

CEDIDA

Les visites que organitzen des de l’empresa Limonium estan adreçades, principalment, a un públic familiar.

El Parc ofereix una combinació entre patrimoni i natura ideal.

CEDIDA

Page 22: 28 de setembre de 2015

22 diarimés 28/09/2015 TARRAGONA

RedaccióPer a Ematsa és important fer un ús responsable dels recursos naturals i del medi ambient. Per aquest motiu, des de l’empresa d’aigües es promouen progra·mes de divulgació pedagògica enfocat a les escoles amb l’ob·jectiu de millorar l’educació me·diambiental entre els escolars. Per això es promouen visites a la depuradora amb el propòsit que els escolars coneguin el funcionament d’aquesta instal·lació i el cicle urbà de l’aigua. En concret, Ematsa ofereix aquesta activitat als 21 dels centres de secundària de Tarragona, La Ca·nonja, Els Pallaresos i Constantí. Enguany, entre d’altres visitaran la Depuradora el col·legi Sant Pau i l’IES Collblanc. L’activitat consisteix en una visita a les instal·lacions, una pràctica amb una planta pilot d’una EDAR i un vídeo explicatiu on se’ls explica el funcionament d’una

instal·lació d’aquest tipus i on se’ls informa sobre les bones pràctiques ambientals.

Les xifresLes dades més destacades que s’expliquen als escolars són les següents.• L’aigua que es consumeix a Tarragona prové bàsicament del

Consorci d’Aigües de Tarrago·na. També prové de captacions pròpies, com les de la Mina de l’Arquebisbe.• 415: són els quilòmetres a tra·vés dels quals es distribueix l’ai·gua per al consum, la qual està guardada en 10 grans dipòsits• 10.500.000 metres cúbics: és

el volum anual mig d’aigua que es distribueix a Tarragona• 1.400: són les analítiques d’ai·gua que es realitzen anualment per fer el control de qualitat de l’aigua de la xarxa• 275 quiòmetres: és la longi·tut aproximada de la xarxa de clavegueram que condueix les aigües residuals cap a les depu·radores• 43.290: metres cúbics és la ca·pacitat de tractament que tenen les dues depuradores de Tar·ragona en què es tracta l’aigua residual generada a la ciutat• 25: tones és la quantitat de fangs deshidratats que s’extre·uen cada dia de mitjana des·prés del procés de depuració. Aquests fangs s’utilitzen com a compost per a l’agricultura.

Per altra banda, Ematsa tam·bé realitza de forma gratuïta, altres activitats d’educació am·biental a diferents centres esco·lars de Tarragona. Es tracta de

dos projectes educatius diferen·ciats. Per una banda, hi ha Go·tagotham, dirigit a alumnes de cicle inicial d’educació primà·ria. L’objectiu d’aquest és apro·par els escolars al cicle natural i urbà de l’aigua, així com fo·mentar una actitud positiva en·vers el medi ambient, amb una metodologia basada en la par·ticipació i la interactivitat dels alumnes amb uns personatges de ficció. L’any passat, una total de 313 alumnes de sis escoles

van participar en aquesta acti·vitat. Enguany aquesta activitat s’explicarà als alumnes del PAX, Pràctiques i Riu Clar, entre d’al·tres centres de primària.

L’altre projecte educatiu és ‘Aqualogia’, dirigit a alumnes de cicle superior d’educació primària. L’objectiu projecte és conscienciar els escolars sobre la importància de l’aigua, i el medi ambient, apropar·los el coneixement dels cicles natural i urbà de l’aigua i potenciar la

participació i la interacció mit·jançant l’ús de noves tecnolo·gies. Durant el 2014, van gaudir d’aquest programa 242 alumnes de sis escoles. Enguany ja s’ha contactat amb els 31 centres de primària de Tarragona per ofereir aquestes classes peda·gògiques amb l’objectiu que tothom conegui el cicle integral de l’aigua i, sobretot, que pren·guin consciència de la necessi·tat d’estalviar i fer un ús eficiènt d’aquest recurs tan preuat.

GOTA 7

Ematsa porta a les escoles projectes educatius per explicar el cicle de l’aigua i el seu estalviEls alumnes d’ESO visiten la depuradora i els de primària fan activitats d’educació ambiental

Ematsa promou visites a la depuradora amb el propòsit que els escolars coneguin el seu funcionament.

CEDIDA

Es distribueixen 10,5 milions de metres cúbics d’aigua anualment a Tarragona

Page 23: 28 de setembre de 2015

2328/09/2015 diarimésREUS

FELICITACIONS

Uno de los dos cumple años. ¡Felicidades! La familia.

Susanna CasesReus va viure ahir una jornada força accidentada fora de les ur-nes. La forta tempesta de la ma-tinada del diumenge va provocar nombrosos danys al patrimoni de la ciutat, a la via pública i a di-versos col·legis electorals. La pit-jor parada va ser la simbòlica fu-mera de la discoteca del Passeig Mata La Fàbrica, que va quedar esquerdada per un llamp.

Els serveis municipals i d’emergència van establir un perímetre de seguretat d’uns 40 metres i van decidir desallotjar preventivament una desena de famílies dels dos habitatges a to-car d’aquest conegut espai d’oci de la ciutat i d’un bloc de pisos del darrere. Part de la trentena de veïns desallotjats van marxar a segones residències o habitatges de familiars, mentre que Serveis Socials va intervenir en la resta de casos. De moment, havien de passar la primera nit en un hotel.

«El risc de desprendiment o caiguda és baix, sobretot si no hi ha elements com pluja o vent», afirmava ahir el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, que es va traslladar al lloc dels fets, on també hi havia l’alcalde, Carles Pellicer, el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny i representants del Departament de Cultura de la Generalitat.

L’impacte va ser poc abans de les vuit i va despertar la majoria

de veïns, molts dels quals ja en alerta per la forta tempesta que es concentrava sobre la capital del Baix Camp i el Camp. «De la

manera com ha esclatat, sem-blava una bomba», explicava la jove Cristina Fort, que viu just al costat de la fumera i va alertar

ràpidament als Bombers. Encara amb l’ensurt al cos, els veïns de-sallotjats agafaven ahir al migdia les coses essencials i avisaven als

familiars i amics, preocupats per la situació i el què els espera.

L’incident, una estona després del tancament de la discoteca, va

provocar desprendiments d’obra visibles al Passeig Mata i al sostre dels edificis colindants, a més de causar danys en vehicles es-tacionats al carrer Francesc Bar-trina –darrere l’espai, paral·lel al Passeig Mata–. La Guàrdia Ur-bana va retirar vehicles aparcats al passeig Mata i al carrer Joan Martell i va tallar el trànsit, que va ser desviat per l’altra calçada, habilitada com a doble sentit.

Els serveis municipals d’Ar-quitectura, la Guàrdia Urbana i els Bombers de la Generalitat van inspeccionar la xemeneia, d’uns 50 metres d’alçada, per avaluar-ne l’estat i determinar s’hi s’han de prendre més mesures de se-guretat. Entre les opcions que s’estudiaran està l’enderroc de la històrica xemeneia, si es declara en estat ruinós.

Fins al passeig Mata, es van aplegar ahir molts curiosos que, fins i tot, es van fer selfies. També van acudir-hi aficionats a la foto-grafia i nombrosos arquitectes i aparelladors. Independentment del cost que suposi l’enderroc o la reparació per la família propi-etària de l’immoble, l’arquitecte encarregat del projecte d’oci La Fàbrica, Josep Maria Gomis, con-sidera que no hi ha risc de caigu-da i que la fumera és reparable.

La fàbrica WegerLa fumera pertanyia a la fàbri-ca Weger, anomenada així per Emili Weger –delegat a Reus de la firma alemanya accionista de la fàbrica i únic continuador del negoci posteriorment–, opera-tiva fins a mitjans dels anys 80 i dedicada als concentrats tartà-rics –per panificació, preparació de vins i refrescos i en farmàcia–. Està inclosa al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arqui-tectònic, Historicoartístic i natu-ral de Reus.

SOCIETAT

Un llamp esquerda la simbòlica fumera de ‘La Fàbrica’ de Reus Els serveis d’emergència desallotgen una trentena de veïns de l’entorn i els tècnics municipals decidiran si s’ha d’enderrocar

OLÍVIA MOLET / DIARI MÉS

Els efectes del llamp eren ben visibles ahir. Les famílies van marxar de casa seva cap al migdia.

RedaccióEl Consell Comarcal del Baix Camp ha atorgat 4118 beques per a l’adquisició de llibres per al curs 2015-2016, que suposa la distribució d’ajuts per un im-port total de 151.873 euros. En total s’han presentat 7216 sol-licituds d’ajuts de les quals la quantitat atorgada representa el 57%. No obstant això, que-den pendent de resoldre 284 sol·licituds.

Del total de beques 4017 re-ben un ajut màxim entre 42 i 28 euros segons si és l’alumne cur-sa educació infantil, primària o ESO. La resta de beques reben entre 56 i 84 euros també se-

gons el curs que estudia l’alum-ne. Aquests ajuts provenen de la Diputació de Tarragona, a través del conveni únic signat amb el Consell Comarcal.

Segons informa l’ens su-pramunicipal, per poder ser beneficiaris de l’ajut per l’ad-quisició de llibres cal ser alum-ne resident a la comarca del Baix Camp; assistir als centres d’educació infantil, primària i secundària públics i privats concertats assignats pel De-partament d’Ensenyament, i complir amb els requisits deter-minats per les característiques socials, econòmiques i familiars que s’estableixen a les bases.

El Consell Comarcal atorga més de 4.000 beques per llibres

BAIX CAMP

L’ens destina més de 150.000 euros

Els autors russos, protagonistes a la Biblioteca

CULTURA

El vestíbul de la Biblioteca Cen-tral Xavier Amorós acull durant aquest mes de setembre l’expo-sició sobre l’escriptor rus Fió-dor Dostoievski, que organitza l’Associació Catalano Russa de Cooperació Científica i Cultural i l’Associació Centre de Llengua i Cultura Russa Dostoievski.

És per aquest motiu que les diferents activitats de la biblio-teca d’aquest mes s’han relaci-onat amb la cultura russa. Així, els clubs de lectura han estat

dedicats a autors russos. El pas-sat 21 de setembre, el Club de lectura de poesia es va dedicar a Puixkin, i demà 29 i dimecres 30 de setembre, a partir de dos quarts de set de la tarda, el pro-tagonista dels clubs de lectura serà Gògol i el seu llibre Les àni-mes mortes.

Per últim, en el marc dels contes a Cau d’Orella i la cloen-da del Joc de Lectura de l’estiu s’han explicat contes tradicio-nals russos.

El Memorial per la Pau es lliurarà el proper 2 d’octubre

SOCIETAT

El Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha ha estat ator-gat a Observatoris Ciutadans Municipals, una iniciativa de la societat civil per promoure l’obertura dels ajuntaments a la participació ciutadana. L’acte de concessió del memorial se celebrarà el divendres 2 d’octu-bre a un quart de nou del vespre a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus. El Memorial per la Pau, segons expliquen els seus promotors, té com a objec-

tius fer conèixer la persona de Josep Vidal i Llecha i la trajec-tòria de la seva vida en defen-sa de la pau i de la fraternitat universal. Promoure tota mena d’iniciatives a favor de la pau i el desarmament, en el marc del respecte als drets de les perso-nes i dels pobles. Potenciar tota mena d’iniciatives de persones i grups que treballin en aquesta línia, especialment pel que fa al desarmament, la no-violència i l’ecologia.

Page 24: 28 de setembre de 2015

24 diarimés 28/09/2015 CAMP DE TARRAGONA

RedaccióLes fortes pluges de la matinada d’aquest diumenge van deixar també una vintena d’incidents menors a la resta de la demar-cació de Tarragona. Poblacions com Calafell, Reus, Tarragona o Riudoms van veure com els carrers s’omplien de llargues riuades i també, alguns punts, de calamarsa. Els Bombers de la Generalitat van actuar per solu-cionar problemes lleus com des-preniments de façana o alguns garatges inundats.

En el cas de Tarragona, entre les set i al voltant de les nou del matí, el cos va actuar per resoldre nou incidents. Entre Reus i Tar-ragona van ajudar alguns veïns a sortir dels seus vehicles que s’havien quedat embarrancats.

Un cas es va donar entre la T-11 i la TV-3041. Així mateix, diversos vehicles van quedar encallats, durant una estona, al polígon industrial Agro-Reus. Pel que fa a filtracions d’aigua en habitat-ges i edificis, un cas destacat va registrar-se a un local del carrer Cardenal Vidal i Barraquer. Les fortes pluges també van provo-car que s’activessin les alarmes de foc d’alguns edificis.

Riudoms va patir problemes amb la xarxa elèctrica i diversos veïns van explicar que s’havien quedat sense subministrament elèctric durant les primeres ho-res del dia. A més, un arbre situat dins del recinte de les Escoles Velles va caure. Aquest va tras-passar la tanca i va precipitar-se damunt d’un vehicle.

twitter/cedidesINCIDÈNCIES

Les pluges provoquen una vintena de destrosses lleusEls Bombers de la Generalitat van haver d’actuar per resoldre alguns despreniments de façanes

A dalt, un carrer de Calafell. A baix es pot veure la calamarsa i també un arbre caigut a les Escoles Velles de Riudoms.

Page 25: 28 de setembre de 2015

2528/09/2015 diarimés CAMPDETARRAGONA

S’adjudica la connexió entre la C-37 i la N-240 a Valls

CARRETERES

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) de la Ge-neralitat de Catalunya ha ad-judicat, per un import de 2,6 milions d’euros, les obres de connexió de la carretera C-37 amb la carretera N-240. El projecte consisteix en la cons-trucció d’una nova variant que evitarà el pas per l’interior de la ciutat de Valls. El projecte recull la variant prevista, i en part exe-cutada, pel Ministeri de Foment del govern de l’Estat d’acord

amb la construcció de l’autovia A-27. L’inici d’obres està previst per aquesta mateixa tardor, se-gons el Departament de Terri-tori i Sostenibilitat. La variant que es construirà té una longi-tud total de 800 metres, amb una dos carrils de 3,5 m amb vorals d’1,5 metres. El projecte de construcció inclou la cons-trucció d’un viaducte sobre el torrent del Puig i una rotonda en la connexió amb la carretera C-37.

FESTES

Vandellòs va celebrar la XX Clotxada popular el passat divendres. Durant l’àpat popular es van repartir 350 clotxes. D’aquesta manera, els veïns del pobles, dels altres nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i d’altres poblacions properes, van esmorzar el que menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: un pa buidat parcialment de molla i om-plert de vianda a la brasa.

Clotxada popular a Vandellòs

cedida

RedaccióCalafell està inmers en la seva Festa Major de Sant Miquel, que es perllongarà fins demà, 29 de setembre. El pregó, celebrat aquest cap de setmana, va esde-venir un acte de reconeixement a la lluita veïnal per la construcció de passos sota la via del tren, que parteix el barri en dos. L’Asso-ciació de Veïns Sant Miquel, un dels col·lectius més combatius en aquesta reivindicació, va pro-tagonitzar l’acte del pregó, que es va fer coincidir amb l’obertura

del nou pas del carrer Pisuerga, construït els darrers mesos. La junta directiva de l’associació va ocupar l’escenari de l’acte i un dels seus membres, Rufino Bau-tista, va llegir el pregó que es va convertir en tot un manifest.

«La realitat que és avui el pas soterrat, cal agrair-lo a tots els veïns. L’associació només ha estat el vehicle necessari per conscienciar a tothom de la ne-cessitat d’aquesta obra. Tots els veïns, amb el seu suport i esforç, han aconseguit convèncer els

responsables municipals i assolir aquesta millora social i de comu-nicació», va dir. El portaveu dels veïns també va agrair a l’actual govern municipal l’elecció com a pregoners de l’associació. «a l’an-terior govern per assumir el cost del pas amb càrrec als pressu-postos municipals en un temps d’escassos recursos i el suport de representants polítics a l’opo-sició, dins i fora de la corpora-ció municipal, associacions de veïns, culturals i altres que han estat donant suport amb la seva

presència i participació, a la ne-cessitat d’aquesta consecució».

El pregó va tenir un moment especialment emotiu quan es va guardar un minut de silenci en record de Petra Iglesias Montero, l’última víctima mortal atrope-

llada per un tren en creuar les vies a Segur. Iglesias, que tenia 74 anys i era molt coneguda, va morir el 28 de setembre de 2012, just durant la festa major. L’atro-pellament va causar una gran commoció social.

L’Associació de Veïns Sant Mi-quel va constituir-se formalment fa tres anys, però la tasca del col-lectiu va arrencar en fa set. Va formalitzar-se com a associació per lluitar per les carències del barri.

CALAFELL

Segur de Calafell reivindica la força veïnal per aconseguir milloresDesprés del pregó, aquest cap de setmana, fins demà, dia 29, celebren la Festa Major de Sant Miguel

cedida

El pregó que donava inici a la festa va donar un gran protagonisme al veïnat.

FESTES

Més de 200 persones omplien l’Ermita de Sarral aquest dissabte en la celebració de la Diada de Sant Cosme i Sant Damià. Es tracta d’una data important, ja que es venera als Sants Metges, els dos patrons del municipi. En aquesta jor-

nada, petits i grans van acudir a aquesta diada que aquest any se celebrava mitja hora abans de l’habitual. Després de solemne en honor als Sants es va dur a terme la benedicció de la tradi-cional coca amb raïm.

Ple a l’Ermita de Sarral per honorar als sants metges

cedida

RedaccióL’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa imparteix un curs pioner sobre tècniques per restaurar obres d’art en for-mat tecnològic o digital. Aquest curs pretén donar resposta a aquestes tècniques, avui ja con-vertides en una necessitat atesa la generalització de nous mèto-des creatius en l’àmbit de l’art. D’altra banda, aquesta iniciativa formativa, pionera al territori, aporta una visió àmplia, global i actualitzada de la restauració, fet que referma, un cop més, la consideració del centre tortosí com a referent a Catalunya en matèria de restauració. El curs s’adreça a artistes, conservadors de col·leccions, restauradors,

historiadors de l’art, museòlegs, gestors culturals i comissaris d’exposicions. S’impartirà del 5 al 7 d’octubre al centre torto-sí, en sis sessions que aniran a càrrec de Lino García Morales, professor universitari i assessor del Centro de Arte Reina Sofía, de Madrid.

Segons destaca aquest expert, «les característiques particu-lars de les obres de naturalesa tecnològica requereixen d’una restauració-conservació dife-rent d’altres obres d’art». En les diferents sessions, Garcia Mo-rales incidirà en les estratègies i processos de restauració, el seu marc legal i altres múltiples as-pectes de la conservació d’obres en format no convencional.

D’altra banda, també s’expo-saran casos pràctics. El curs a l’Escola d’Art i Disseny de la Di-putació a Tortosa (www.dipta.cat/eadtortosa) s’impartirà en horari de de deu a una i de qua-tre a set de la tarda, i té un preu de 64,98 euros.

El curs pretén donar resposta sobre els mètodes de recupera-ció i conservació que es poden fer servir quan les obres artís-tiques es presenten en format tecnològic, com ara els plòters, la fotografia digital, les pro-jeccions o la vídeo creació. Es tracta d’un curs que aborda la restauració, doncs, de les noves tècniques que s’utilitzen en l’art i aborda la seva restauració amb mètodes també tecnològics.

Curs pioner sobre tècniques per restaurar obres en format digital

FORMACIÓ

L’imparteix l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tortosa

Page 26: 28 de setembre de 2015

26 diarimés 28/09/2015 CATALUNYA-ESPANYA-MÓN

EfeDesprés de vint dies de reconei-xement aeri del terreny, l’Exèrcit francès es va sumar ahi als bom-bardejos sobre posicions de l’Es-tat Islàmic (EI) a Síria, sota l’argu-ment que aquest grup gihadista suposa una amenaça directa per a la seva seguretat nacional.

Un breu comunicat del Palau de l’Elisi —que s’obria amb un concís «França ha bombardejat a Síria»—va anunciar la notícia que esperava tothom després que, el passat 7 de setembre, el president francès, François Hollande, hagués anunciat el començament dels vols de reco-neixement.

El mateix Hollande va oferir hores més tard, a la seu de l’ONU a Nova York, els detalls sobre la primera operació, que va tenir com a blanc un campament de l’EI en una població propera a Deir al-Zur, a l’est de Síria. «Les nostres forces van aconseguir els seus objectius: el camp va ser destruït en la seva totalitat»,

va assenyalar Hollande, abans d’especificar que es van utilitzar sis avions de combat, cinc d’ells caces Rafale, de fabricació gala.

El president va assenyalar que estan «segurs» que aquest atac

no va tenir conseqüències sobre la població civil.

«Podrà haver-hi altres bom-bardejos a les pròximes setma-nes si cal, sempre amb la mateixa finalitat: identificar objectius

que corresponen a camps d’en-trenament o llocs des d’on sa-bem que el grup terrorista Daesh (acrònim de l’EI en àrab) pot amenaçar la seguretat del nostre pais », va explicar el president

francès des de l’ONU.El primer ministre francès,

Manuel Valls, va declarar a la premsa que els bombardejos te-nen com a objectiu «els santua-ris de l’Estat Islàmic on es van formar els qui ataquen França». De la missió d’ahir, Valls va as-segurar que les forces gal·les van escollir l’objectiu i van actuar de forma autònoma, però «en co-ordinació amb els nostres socis, especialment els Estats Units».

Des del moment en què va obrir la porta a participar en els bombardejos sobre Síria, París va insistir en el caràcter de «le-gítima defensa» que suposa per al país combatre a l’Estat Islàmic als seus feus.

Convertit en blanc favorit dels jihadistes en els últims mesos, diversos dels terroristes que van aconseguir atemptar (o ho van intentar) en territori francès en els últims mesos van passar abans per aquests camps d’en-trenament o van tenir relació amb l’EI.

GUERRA

França invoca la legítima defensa en iniciar els seus bombardejos a SíriaVan tenir com a blanc un campament de l’EI, que va ser «destruït», en una població propera a Deir al-Zur, a l’est del país sirià

efe

François Hollande parlant de la intervenció francesa a Síria durant l’Assemblea General de l’ONU.

Obama es reunirà amb Raúl Castro demà aprofitant l’Assemblea General de la ONU

El president dels Estats Units, Barack Obama, es reunirà demà amb el mandatari de Cuba, Raúl Castro, demà a Nova York, on tots dos par-ticiparan en els debats de l’Assemblea General anual de l’ONU, segons va anunci-ar ahir la Casa Blanca. Tant el Govern dels Estats Units com el de Cuba ja havien avançat la possibilitat de la reunió en-tre Obama i Castro, que van mantenir una trobada histò-rica a Panamà l’abril passat en el marc de la Cimera de les Amèriques. Un funcionari de la Casa Blanca va anunciar la celebració de la reunió bi-lateral entre Obama i Castro als periodistes a l’Air Force One rumb a Nova York, a on el president nord-americà va arribar ahir cap a les 11.30 hora local (15.30 GMT). La de demà serà la segona trobada entre tots dos dins el procés per a la normalització de les rela-cions bilaterals anunciades el desembre passat i que han permès la restauració dels lla-ços diplomàtics entre els EUA i Cuba. Els dos líders intervin-dran aquest dilluns a l’Assem-blea anual de l’ONU. Efe

Un conductor begut atropella dues dones en un pas de zebra

LLEIDA

Un conductor begut va atrope-llar mortalment dues dones en un pas de zebra a Lleida, la ma-tinada d’ahir. Segons va infor-mar la Guàrdia Urbana, l’avís del sinistre va donar-se al vol-tant de dos quarts de cinc del matí, a la rotonda del cementiri, al quilòmetre 8 de la LL-11. Un turisme que circulava en sen-tit Barcelona va envestir, per causes que es desconeixen, les dues dones, de 25 i 51 anys i veï-nes de la capital de Ponent, que

van perdre la vida. El conductor del cotxe, de 21 anys, va donar positiu a la prova d’alcoholèmia i va quedar detingut, a l’espera de passar a disposició judicial. Sis dotacions de Bombers, tres ambulàncies del SEM i efectius de la Guàrdia Urbana van tre-ballar en el sinistre. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va lamentar «una veritable tragèdia» i va enviar el condol als familiars de les víctimes. Els fets van produ-ir-se prop d’una discoteca.

El Papa diu que el matrimoni cristià no coincideix amb el civil

ESGLÉSIA

El Papa Francesc va manifestar ahir davant bisbes nord-ame-ricans que el matrimoni cristià ja ni coincideix ni se sosté amb la institució civil i va admetre que aquest allunyament té con-seqüències culturals, socials i jurídiques. Tot i això, va dir que els cristians no poden ser «im-munes als canvis del seu temps i en aquest món concret, amb les seves múltiples problemà-tiques i possibilitats, és on han de viure, creure i anunciar».

Davant membres del clergat que participen en la VIII Troba-da Mundial de les Famílies que ahir conclou a la ciutat nord-americana de Filadèlfia, Jorge Mario Bergoglio, va demanar que no s’oblidi «la transforma-ció del context històric».

Aquest canvi té alguna con-seqüència cultural, social «i també jurídica» sobre els vin-cles familiars i això involucra a tots, «creients o no creients», va concloure.

Page 27: 28 de setembre de 2015

2728/09/2015 diarimésCATALUNYA-ESPANYA-MÓN

EFEEl lehendakari, Iñigo Urkullu, va advertir ahir al Govern que a més de a Catalunya «també te-nen un problema al País Basc» perquè «està donant passos en-rere», «tracta de recentralitzar» i «no compleix l’acordat», en referència a les competències de l’Estatut de Gernika encara sense transferir. El PNB va ce-lebrar ahir l’Alderdi Eguna (Dia del Partit) a Foronda (Àlaba), on van ser presents les eleccions catalanes tant en els discursos com amb una senyera col·locada en un lloc destacat de l’escenari. Urkullu va desitjar «sort» als ca-

talans i també «que es respecti la democràcia».

«Espanya ho ha presentat com un problema, però no s’adonen que el problema és d’ells. Tenen un problema a Catalunya i el te-nen també a Euskadi. Espanya està fent passos cap enrere i no compleix l’acordat. Aquest és el problema», va dir el lehendakari.

Urkullu va defensar la «cons-trucció nacional» d’Euskadi a la Unió Europea i va advocar per aconseguir-ho per una «consulta legal i pactada» basada en el «re-coneixement mutu» i en la «bila-teralitat» entre Euskadi i l’Estat perquè, segons va explicar, creu

en «la unió des de la voluntat de-mocràtica i la lliure adhesió».

En aquesta línia, el lehenda-kari va reconèixer que no serà una tasca «fàcil» però va consi-derar que «no hi ha hagut una oportunitat com aquesta» per «emmarcar l’autogovern basc a Europa». Per a això, cal, va dir, un nou estatut-polític que «respecti les decisions democràtiques del poble basc».

Aspiracions com a poble«No oblidarem les nostres aspi-racions com a poble», va emfa-titzar el lehendakari, i va afegir: «Confio en el futur d’Euskadi si

es dissenya, es decideix i es cons-trueix a Euskadi. Només així està garantit el futur d’Euskadi».

Per la seva banda, el presi-dent del PNB, Andoni Ortuzar, va apostar també per «donar nous passos en la via basca cap a la llibertat» i va anunciar que el PNB no pararà fins a «aconseguir el que Euskadi es mereix: el seu reconeixement com a nació i els seus drets polítics com poble, co-mençant per poder decidir el seu futur i una relació de bilateralitat amb l’Estat que el situï d’igual a igual».

Així, va afirmar que el País Basc seguirà «el seu propi camí»

i que «no accelerarà quan altres ho facin, com no s’ha parat quan altres ho estaven» perquè «té el seu propi full de ruta». En aquest sentit, va dir que Catalunya i Eus-kadi han de poder triar cadascú el seu camí encara que tots dos acabin en el mateix lloc: «Ser lliures a la Unió Europea».

«Som bascos i només bas-cos. Que es quedin amb la seva nacionalitat», va dir Ortuzar en referència a la polèmica sobre si els catalans mantindrien la naci-onalitat espanyola en cas d’inde-penditzar-d’Espanya.

El president del PNB va desit-jar «el millor» a la «nació catala-

na» i també que «poden decidir el seu futur en llibertat, sense co-accions ni amenaces, sense cam-panyes tan brutes com aquesta», que s’ha basat «en la por», va dir.

«Temps polític important»Ortuzar va vaticinat que s’acosta «un temps polític important per a Euskadi» i que el PNB ha de «persuadir els altres que la seva via és la correcta»: assolir primer un acord entre els bascos sobre l’autogovern i «després, si és pos-sible , amb l’Estat i amb Europa».

També es va dirigir a l’esquer-ra abertzale, a la qual va adver-tir que Euskadi «no pot perdre altres 40 anys esperant-los». «Suposadament volen anar més ràpid, ficar la directa, però que tinguin clar que quan un va més ràpid pel camí equivocat, l’únic que aconsegueix és allunyar-se més ràpid de la meta», va dir el president del PNB.

«Aquesta és la història de l’es-querra abertzale: anar a tota ve-locitat però pel camí equivocat», va sentenciar Ortuzar.

POLÍTICA

Urkullu avisa al Govern que «també tenen un problema al País Basc»Durant la celebració de l’Alderdi Eguna, el lehendajari desitja «sort» als catalans i també «que es respecti la democràcia»

ACNLes metàstasis cerebrals evolu-cionen de forma independent desenvolupant alteracions ge-nètiques comunes que en un 53% dels casos analitzats no es detecten en les biòpsies del tu-mor primari.

A més, algunes d’aquestes alteracions s’associen a una sensibilitat més gran d’una de-terminada proteïna. D’aquesta manera, i segons afirma el cap d’Oncologia del l’Hospital de la Vall d’Hebron, i director de l’Institut d’Oncologia, s’obre la porta a poder dissenyar «trac-taments més personalitzats» per als pacients amb metàs-

tasis cerebrals. Per Tabernero cal seguir investigant per tro-bar les «dianes terapèutiques» vàlides per al tractament. Les metàstasis cerebrals, sobretot les que procedeixen de mela-nomes i carcinomes de pulmó i de mama, són el tumor més freqüent en el cervell.

De mitjana, des del diagnòs-tic, es dóna una supervivència mitjana d’entre 3 i 27 mesos. Les opcions de tractament són limitades i la major part d’es-tudis clínics actuals exclouen els pacients amb metàstasis cerebrals, tot i que les pateixin el 8 i el 10% dels pacients amb càncer.

Aprofundeixen en la investigació de les metàstasis cerebrals

SALUT

Vall d’Hebron i Institut d’Oncologia, presents

ACNUn home de 60 anys va morir ahir a la tarda en sortir-se de la via mentre circulava per la GI-643 a Gualta, al Baix Empordà. L’avís del sinistre es va rebre so-bre dos quarts de cinc i va pas-sar al quilòmetre 0,5 d’aquesta carretera local, on, per causes que s’estan investigant, el vehi-cle –un tot terreny– va sortir de la via. A causa de l’accident, el conductor del cotxe, un home de 60 anys, va morir i l’acom-panyant, un home de 81 anys, va resultar ferit greu. Fins al lloc s’hi va desplaçar una ambulàn-cia i un helicòpter medicalitzat del SEM, que va evacuar l’afec-

tat a l’Hospital Trueta de Giro-na. En el sinistre també hi van treballar quatre dotacions dels Bombers. Els fets van succeïr pels volts de dos quarts de cinc de la tarda al municipi de Gual-ta, al Baix Empordà, a tocar de Torroella de Montgrí. Els Mos-sos d’Esquadra van explicar que un testimoni dels fets va avisar al sistema d’emergències en veure com un cotxe sortia de la via.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers que van rescatar les dues víctimes, que havien quedat atrapades dins del tot terreny.

Mor un home de 60 anys en accident de trànsit al municipi de Gualta

SUCCESSOS

L’acompanyant, de 81 anys, resulta ferit greu

ACNBàscara va viure ahir una vota-ció doble. A part de les elecci-ons al Parlament de Catalunya, els veïns de la vila majors de 18 anys, també poden decidir què volen que cobri el seu al-calde, Narcís Saurina (ERC). Hi ha dues opcions, el mínim interprofessional que serien 9.080,40 euros bruts a l’any o el que proposa l’Associació Catalana de Municipis (ACM): 18.160 euros. En cas que la con-sulta no arribi al 50% de parti-cipació, l’alcalde mantindrà el sou actual. Durant tot aquest diumenge, els veïns de Bàsca-ra majors de 18 anys van poder

anar passant per la urna que es va instal·lar a la Plaça Major de la vila. Allà, després d’escriure les seves dades personals i fir-mar, van poder escollir quina de les dues opcions els sembla més justa o coherent. La consulta està organitzada per l’agrupació municipal La Resclosa, que van començar a treballar-hi ara fa un mes. Des del consistori, l’al-calde Narcís Saurina va explicar ahir que es va voler aprofitar aquesta data perquè la gent ja estava convocada a votar pel 27-S. La normativa no permet que l’ajuntament convoqui aquesta mena de referèndums. Per això ho ha fet una entitat.

Els veïns de Bàscara escullen el sou del seu alcalde

POLÍTICA

Les opcions: el SMI o el recomanat per l’ACM

Page 28: 28 de setembre de 2015

28 diarimés 28/09/2015 ESPORTS

Vicente M. Izquierdo Enviat especial a ValladolidAquest Gimnàstic de Tarragona no deixa de créixer. Els homes de Vicente Moreno van sumar un punt d’or contra un rival de molt de nivell. Els tarragonins van sortir amb el cap ben alt de

Zorrilla ja que, no tan sols van empatar, sinó que ho van fer deixant molt bones sensacions, i demostrant que aquest equip sap jugar-li també als grans. Tret d’una aturada de mèrit de Reina a la primera meitat, els locals no van generar un excessiu perill. Els visitants sí que van generar ocasions de gol, sobretot per banda dreta, on Jean Luc va tor-nar a deixar bocabadats els afici-onats rivals, amb un recital per la seva banda.

Aquest punt continua deixant el Nàstic en zona de promoció d’ascens a Primera Divisió, em-patat a punts amb l’Elx, una situ-ació idíl·lica i que convida a con-tinuar pensant que aquest equip serà capaç de fer coses molt grans durant la temporada. Ara, toca preparar la pròxima cita lli-guera, que també tindrà una di-ficultat molt elevada. L’Alcorcón visitarà dissabte el Nou Estadi en el que serà un duel entre dos dels equips revelació de la categoria.

Va sorprendre d’inici Vicen-

te Moreno amb la suplència d’Archille Emaná. El mitja punta va deixar pas a Giner, qui va tor-

nar a la titularitat i completant la línia de mitges puntes amb Ray-co i Jean Luc, al centre i a la dre-

ta, respectivament. La resta de l’equip va ser el mateix del darrer partit al Nou Estadi, amb Xis-

co Campos, Iago Bouzón, Pablo Marí i Mossa en defensa, Sergio Tejera i David Rocha en el centre del camp i De la Espada a la pun-ta d’atac. Reina, com sempre, va ser el titular sota pals.

Molt nerviosos començaven el partit els castellans. Després d’una polèmica setmana, en la qual cos tècnic, jugadors i direc-tius del Valladolid es van queixar enèrgicament de l’arbitratge pa-tit la passada jornada contra el Numància, qualsevol contacte o caiguda que el col·legiat no asse-nyalava com a afalta era respost per la graderia amb una sonora escridassada.

Més fort el ValladolidEls locals van començar amb més empenta, tot i que la sensa-ció era que el Nàstic tenia com-pletament controlat el partit. De fet, la primera ocasió va ser visitant, i va acabar en córner. Rocha va provar un xut des de fora de l’àrea, i va obligar Kepa,

FUTBOL

Un punt de valor a ValladolidSumar al Zorrilla no és gens senzill, i el Nàstic ho va aconseguir gràcies a una gran fortalesa defensiva; Jean Luc, novament el millor

Els jugadors Iago Bouzón i Jean Luc intenten frenar el jugador del Valladolid Rodri.

EL NORTE DE CASTILLA

valladolid 0gimnàstic 0

Valladolid. Kepa, Moyano, Mar-celo Silva, Juanpe, Hermoso, Ti-mor, Álvaro Rubio (André Leao, 81’), Guzmán (Manu Del Moral, 63’), Ós-car, Mojica (Diego Rubio, 72’) i Rodri. Gimnàstic. Manolo Reina, Xisco Campos (Jordi Calavera, 46’), Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, David Rocha, Sergio Tejera, Jean Luc, Ray-co, Ferran Giner (Emaná, 61’), De la Espada (José Naranjo, 82’). Gols. No n’hi va haverÀrbitre. Valentín Pizarro Gómez (Madrileny). Va mostrar la targeta groga al local Mojica; i als visitants Xisco Campos, David Rocha, Mano-lo Reina i Emaná. Incidències. L’Estadi José Zorrilla va acollir 9.026 espectadors.

Page 29: 28 de setembre de 2015

2928/09/2015 diarimésESPORTS

ahir titular, a enviar l’esfèrica a córner. Ben posicionat al dar-rere, el Nàstic va prendre pocs riscs amb la pilota als peus. Això sí, la consigna dels davanters era ben clara: pressionar amb molta intensitat i insistència la sortida de pilota del rival, per intentar buscar alguna errada que ajudés a fer saltar la sorpresa.

Un gran ensurt es va empor-tar el Nàstic als 27 minuts de joc. Guzmán va botar una falta de forma magistral, penjant la pilota a l’àrea i trobant el cap de Marcelo Silva. El central va rematar, i va obligar a lluir-se a Manolo Reina, qui va desviar l’esfèrica a córner. S’animava el José Zorrilla, al mateix temps que Jean Luc, qui portava de corcoll Hermoso, qui no podia impedir que, una vegada i una altra, el de Costa d’Ivori trepit-gés línia de fons i busqués, o bé lla jugada personal o la centrada. Sense gaire intimidació ofensiva per part del Valladolid, ambdós conjunts van arribar al descans.

En el moment que l’àrbitre va assenyalar el túnel de vestidors, es va poder apreciar una peti-ta picabaralla entre jugadors d’ambdós equips, tot i que la cosa no va anar a més.

No li agradava alguna cosa a Vicente Moreno, i l’entrenador del Nàstic va deixar al vestidor Xisco Campos, donant entrada a Jordi Calavera. El futbolista illenc estava patint en defensa i, el fet d’haver vist una cartolina groga al començament del par-tit el condicionava, fins el punt que el tècnic visitant va decidir rellevar-lo.

EspectacularJean Luc va continuar portant de corcoll Hermoso en el segon acte. En una acció per velocitat per banda dreta, li va guanyar almenys deu metres en la cursa. L’africà va trepitjar línia de fons, va aixecar el cap i allí hi era Ray-co. No va estar encertat el canari que, en comptes de xutar de pri-meres, va adormir-se i va acabar girant sobre ell mateix i dispa-rant tou, a les mans de Kepa.

Va veure Vicente Moreno que podia anar pel partit, i va decidir fer saltar a la gespa Emaná. No va trigar gaire el mitja punta a provar sort, amb un xut molt

llunyà que el meta local va atu-rar sense molts problemes.

També va tenir la seva opor-tunitat David Rocha qui, en el minut 78, va llençar una falta molt llunyana amb mestria. L’esfèrica va fregar el pal dret de la porteria de Kepa. Es creixia el Nàstic amb Emaná comandant tots els contraatacs que podia i l’equip intentant disparar des de fora de l’àrea intentant sor-prendre el porter. Tejera, a deu minuts del final, també ho pro-vava, però resultava difícil bus-car un forat.

Cremava tots els seus cartut-xos Vicente Moreno fent entrar al camp José Naranjo. Home per home, ja que el substituït va ser De la Espada. L’entrada del jove futbolista tenia la intenció de buscar algun contraatac veloç i, a més, aprofitar la corpulència de Naranjo per intentar que el jugador també es fes important de cara a porteria. El cansament, però, era màxim en els jugadors del Nàstic.

El treball realitzat pels futbo-listes visitants va ser immens i, per tant, a molts d’ells no els quedaven forces. Al final de l’en-frontament, la targeta de rigor a Manolo Reina per perdre temps, i un punt amb sabor a glòria pels tarragonins.

Emaná va ser suplent, i Ferran Giner va ocupar el seu lloc, amb Rayco pel centre

Els jugadors del Nàstic van pressionar amb insistència la sortida de pilota rivalXisco Campos intentant evitar

el centre del jugador del Valladolid, Mojica, que vaportar de corcoll el defensadel Nàstic.

EL NORTE DE CASTILLA

L’ENTRENADOR

Jean LucEstrella. Novament, el millor del Nàstic. Immens per banda

dreta, va tornar completament boig

el seu marcador.

Manolo ReinaProvidencial. Va

treure una mà a la primera meitat que

la majoria de porters no haurien estat

capaços de posar.

RaycoPresent. Millor que en el partit contra el Mallorca, però

també li va mancar una mica de precisió en els metres finals.

Xisco CamposCondicionat. A banda

de patir molt per la seva banda, va veure

una groga que va obligar l’entrenador

a substituir-lo.

Ferran GinerInsistent. No va

brillar tant com el seu company de

banda contrària, però va fer un parell de

curses interessants.

Iago BouzónLíder. Aquest

futbolista ofereix una consistència

impagable. A més, fa millors els seus

companys.

De la EspadaSol. No va participar gens en el joc, ja que

es va trobar molt aïllat en el centre.

Tot el perill arribava per la dreta.

Pablo MaríRecuperat. Després del mal partit de la passada setmana,

el central va tornar a exhibir el seu bon

nivell.

Jordi CalaveraDebutant. Bé en el seu primer partit a Segona Divisió A. Va subsituïr Xisco

Campos, que estava amonestat.

MossaDesapercebut. Va fer

un bon partit, però no se’l va veure tant

ja que la màxima exigència arribava

per l’altre carril.

EmanáIntimidador. De vegades no cal que ho faci tan bonic, però la

seva presència ja atemoreix els rivals.

David RochaEsforçat. Menys

participatiu en el joc de creació que en

altres ocasions, no va regalar cap pilota

al rival.

José NaranjoNecessari.

Necessitava refrescar Moreno la davantera al final, i el davanter va estar

molt dinàmic.

Sergio TejeraParticipatiu. Va

guanyant galons i cada dia abasta

més camp. Bé en la recuperació i notable

en la creació.

Vicente MorenoIntel.ligent. Tot i deixar

Emanà a la banqueta va formar un onze competitiu.

El debut

El d’ahir va ser un dia molt especial per a Jordi Calavera. El lateral dret va gaudir del seu debut oficial com a jugador de Segona Divisió A. Era la segona convocatòria consecutiva del de Cabra del Camp, i ahir va gaudir, a Valladolid, d’una part sencera, la segona.El jove, de tan sols 20 anys, va substituir un Xisco Campos que estava patint força pel seu carril i que, a més, havia vist una cartolina groga a l’inici del duel. La seva missió era clara: intentar aturar les envestides dels rivals i, de passada, buscar una mica més de profunditat per banda dreta. Tot i això, aquella banda ja gaudia de molta velocitat amb Jean Luc, i Ca-lavera no es va veure obligat a aparèixer amb molta freqüència en la zona ofensiva.Jordi Calavera sap que serà un jugador molt

important a partir d’ara. La lesió de Gerard Valentín deixa el de Cabra com a únic carriler dret nat a la plantilla. Les seves característi-ques són molt diferents a les d’altres jugadors que poden actuar en el lateral, com ara Xisco Campos o Xavi Molina i, d’aquest fet, n’és molt conscient Vicente Moreno, el qual sap que pot utilitzar aquest futbolista sempre que vulgui jugar amb un lateral ofensiu.Cal recordar que Calavera és un jugadors que entrena absolutament sempre amb el primer equip del Gimnàstic de Tarragona, i que va començar jugant amb el filial, la Pobla, tret dels dos últims duels. Després del que es va veure ahir a Pucela, no seria descartable que Calavera fos un dels onze escollits per saltar a la gespa d’inici aquest dissabte.

Calavera s’estrena a Segona A

La convocatòria

Fins a cinc futblistes de l’equip tarragoní van causar baixa de la convocatòria per lesió. Són molts jugadors per tractar-se de l’inici de temporada, tot i que amb una plantilla tan àmplia com la que té el Nàstic. A les baixes ja conegudes de Gerard Valentín, Álex López i Xisco Muñoz s’hi van unir la passada setmana les de Manolo Martínez i Miguel Palanca. El centrecampista, amb molèsties durant tota la setmana, va acabar entrenant amb el grup però Vicente Moreno va decidir que no formés part de la llista per a Valladolid. Palanca tampoc està al cent per cent, i unes molèsties musculars li van impedir exercitar-se amb normalitat. Està previst que aquests dos futbo-listes ja realitzin tots els exercicis amb la resta

del grup aquesta setmana i que, d’aquesta ma-nera, estiguin disponibles per poder jugar con-tra l’Alcorcón diumenge, a partir de les cinc de la tarda. Només hi va haver dos futbolistes que es van quedar fora de la llista per decisió tècni-ca. Un d’ells és Xisco Hernández, qui no és un habitual en les convocatòries. La lesió que va patir durant l’estiu està condicionant molt les seves aparicions. L’altre, més sorprenent, és Fali. Va passar de dues titularitats consecuti-ves a la suplència la passada setmana contra el Mallorca i a no ser un dels 18 convocats de cara al duel contra el Valladolid. El centrecampista haurà de continuar treballant dur si vol seguir gaudint de la màxima confiança de Vicente Moreno en els pròxims partits.

Cinc jugadors, de baixa per lesió

Page 30: 28 de setembre de 2015

30 diarimés 28/09/2015 ESPORTS

Retorn a un camp històric

Vicente M. IzquierdoAhir tenia motius l’entrenador Vicente Moreno per estar sa-tisfet i orgullós del seu equip, el Nàstic. Tot i que ambdós con-junts van tenir oportunitats de marcar, sí que és cert que sumar en aquest estadi sempre és posi-tiu, sobretot per a un equip que la passada temporada jugava a Segona Divisió B.

Després del duel, Moreno va realitzar una anàlisi del que ell creu que va succeir sobre la gespa: «Pel que fa a ocasions, les més clares han estat les nostres. Crec que a la primera meitat ens ha costat una mica arrencar. Ells empenyien, però la sensació que teníem és que podíem guanyar el partit a la part final. Donem

el punt per bo, perquè al davant teníem un gran equip».

També va justificar la subs-titució, al descans, de Xisco Campos, tot argumentant que «donava la sensació que hi havia facilitats per mostrar-nos targe-tes, i no hem volgut arriscar. A més, amb Calavera hem tingut més profunditat per banda, i això ens ha anat bé».

Sobre la picabaralla que hi va haver en el descans, Moreno es va sincerar tot dient que «he trigat una mica a donar una pi-lota al rival, i res més. No li dono importància».

El tècnic grana va elogiar el rival, de forma que «el Vallado-lid té un molt bon equip. Està clar que a finals de temporada

aquest conjunt estarà a dalt». «Confiem molt en els juga-

dors que tenim. Molts d’ells ve-nen de jugar a Segona B. De fet, a l’inici del partit teníem nou jugadors debutants enguany a la categoria», va sentenciar Vicen-te Moreno.

Sense especialistesPer la seva banda, l’entrenador visitant, Gaizka Garitano, es va lamentar per no haver pogut sumar la victòria. «Quan jugues a casa sempre vols guanyar. Vo-líem els tres punts, però ens hem hagut de conformar amb tan sols un», va manifestar. A més, es va mostrar molt exigent amb els seus homes i, va reconèixer les mancances que tenen els

seus futbolistes en aquest inici de temporada: «L’equip arriba bé fins a línia de tres quarts, però quan arribem aquí ens costa molt fer gols. En aquest punt ha d’arribar alguna cosa diferent, una paret o qualsevol cosa que pugui desequilibrar».

Garitano creu que el Vallado-lid ha fet moltes coses per mar-xar amb el triomf, ja que «l’equip ha sortit millor que mai. Hem tingut moltes superioritats, hem arribat per banda... Però tot això s’ha de traslladar a ocasions de gol. Tampoc tenim un especi-alista en córners ni en faltes, i això ho notem». Fins i tot, va sentenciar el tècnic, «hem posat al camp tots els jugadors ofen-sius que volíem».

Moreno: «Donem per bo el punt, al davant hi havia un gran equip»L’entrenador del Nàstic lloa el rival, però creu que el seu equip va ser qui va tenir més ocasions

FUTBOL

Ahir Ferran Giner feia 27 anys. No ho va poder celebrar amb un triomf, però sí amb un bon partit.

VICENTE M. IZQUIERDO

CRISTINA AGUILAR

El camp de «la pulmonía» és com l’ano-menen arreu d’Espanya. És un dels estadis amb més història del futbol espanyol, i molts coneixen el Zorrilla com l’estadi que més fred s’hi passa de tot el territori nacio-nal. De fet, per això té el sobrenom abans esmentat. Ahir, però, el Zorrilla no va fer

honor al seu sobrenom. Fins a 24 graus en el moment de comen-çar el partit, i una sensació de calor encara superior a aquesta temperatura va ser la realitat que va acompanyar un partit en el qual pràcticament tots els espectadors ves-tien amb samarretes o camises de màniga

curta. Poc més de 9.000 persones van assistir al camp, amb certa sensació de buidor tenint en compte la gran capacitat que té l’estadi.Més calor van passar encara les persones que van ocupar les petites llotges que es poden veure a l’esquerra de la imatge.

Sol de justícia al camp de ‘la pulmonía’

VICENTE M. IZQUIERDO

L’APUNT

CLASSIFICACIÓEquip Pts J G E P GF GC1. Osasuna 13 6 4 1 1 7 32. Elx 11 6 3 2 1 7 53. GIMNÀSTIC 11 6 3 2 1 6 44. Numància 10 6 2 4 0 12 85. Alcorcón 10 6 3 1 2 7 56. Lugo 10 6 2 4 0 5 37.Alabès 10 6 3 1 2 9 88.Còrdova 10 6 3 1 2 5 69.Ponferradina 9 6 3 0 3 6 310.Oviedo 8 6 2 2 2 9 811.Girona 8 6 2 2 2 7 712.Valladolid 8 6 2 2 2 5 613.Tenerife 7 6 2 1 3 10 1114.Albacete 7 6 1 4 1 6 715.Almeria 7 6 2 1 3 7 916.Leganés 6 6 1 3 2 7 717.Athletic B 6 6 2 0 4 5 618.Saragossa 6 6 1 3 2 5 619. Osca 6 6 1 3 2 6 820. Mirandés 6 6 1 3 2 6 921. Llagostera 4 6 1 1 4 5 822. Mallorca 4 6 1 1 4 2 7

RESULTATSJornada6,2aDivisió

Lugo-Saragossa 0-0Ponferradina-Athletic B 1-0Mallorca-Osca 0-1Alcorcón-Numància 1-1Osasuna-Còrdoba 0-0Elx-Oviedo 1-1Girona-Llagostera 2-2Tenerife-Mirandés 3-0Alabès-Leganóes 0-0Valladolid-GIMNÀSTIC 0-0Albacete-Almeria 3-0

PRÒXIMAJORNADAAlmeria-Tenerife

GIMNASTIC-AlcorcónNumància-Ponferradina

Còrdova-Athletic BSaragossa-AlabèsOviedo-MallorcaOsasuna-Lugo

Leganés-AlbaceteMirandés-GironaLlagostera-ElxOsca-Valladolid

LES DADES

Page 31: 28 de setembre de 2015

3128/09/2015 diarimésESPORTS

Vicente M. IzquierdoNou empat el que va sumar aquest dissabte el CF Po-bla de Mafumet, davant del Valèn-cia Mestalla (0-0).

El filial del Nàstic no va controlar tant el joc com en altres ocasi-ons, i tampoc li va resultar. La zona de descens continua sent l’indret on viuen els pobletans en aquest moment. Un dels seus ju-gadors punters, Alfons Serra, es lamenta que «la victòria no arri-ba, però crec que s’està treballant bé. Dissabte no vam tenir tant la pilota com ens agradaria, però vam estar bé al darrere».

El mitja punta aposta per te-nir paciència, ja que creu que el treball que està realitzant l’equip és molt bo, i que la línia és la cor-recta: «No hi ha nerviosisme, però sí que molesta que no acabi d’entrar la pilota. L’equip sap fer les coses bé. De cara a porteria no estem fins, però crec que els gols acabaran arribant». El que resul-ta innegociable és la forma de

jugar, ja que «aquesta és la nostra identitat. Les nostres ocasions passen per tenir la pilota. Si prac-tiquéssim un joc més directe, no

tindríem massa opcions contra els rivals». A nivell personal, Al-fons Serra assegura sentir-se bé, ja que «m’estic trobant a gust al

camp. Estic força bé. Ens estem adaptant bé a la categoria», con-clou el jugador del CF Pobla de Mafumet.

FUTBOL

Alfons: «No hi ha nervosisme, però molesta no marcar gols»El mitja punta de la Pobla es lamenta dels pocs punts que té l’equip, però sap que les victòries vindran

Alfons Serra, durant un moment del partit amistós d’aquest estiu entre la Pobla i el Lleida Esportiu.

OLÍVIA MOLET

El Morell encaixa una derrota en la visita al terreny de joc del líder Gavà

FUTBOL

Els de Joan Antoni Pallarès van tancar el partit sense Óscar Torre ni Raúl Benabeu, expulsats

RedaccióEl CD Morell ha caigut derrotat en el desplaçament que el por-tava directe al camp del líder, un Gavà que va acabar l’enfronta-ment jugant amb dos futbolistes més al camp a causa de l’expul-sió del porter dels morellencs Raúl Bernabéu i del lateral es-querre Óscar Torre. Aquestes dues decisions arbitrals, més que discutides a causa de la seva rigorositat, van ser deter-minants per entendre el resultat final de l’enfrontament, un 5-1 favorable al conjunt barceloní.

L’expulsió de Raúl Bernabeu es va produir justament als vint minuts de joc, però els visitants van aconseguir mantenir l’em-

pat sense gols durant tota la pri-mera meitat, fins emprendre el camí a vestidors. Els homes que dirigeix el tècnic Joan Antoni Pallarès van veure com l’àrbitre Cristian López Carballo asse-nyalava targeta vermella directa al meta del Morell per intentar cobrir-se la cara quan estava fora de l’àrea. La pilota, segons el col·legiat, li hauria impactat a la mà i, d’aquesta manera, va mostrar-li la vermella directa al porter.

Per a l’enfrontament eren importants les baixes que ar-rossegava el Morell, començant per David Sangrà, que no es va acabar de recuperar de la lesió muscular que patia en els dar-

rers dies, i continuant per Jordi Roca, que tampoc no va arribar a temps per prendre part de la cita davant el Gavà. Tot i això, l’equip de Pallarès va donar la cara, fins que els locals es van avançar en el minut 48 per mitjà de Roger.

Felipe va ampliar distàncies, però Samu va aconseguir mar-car un 2-1 que oferia esperances a un Morell molt ben plantat sobre la gespa. El gol del davan-ter del Morell va arribar pocs minuts després de l’expulsió de Torre, que va veure dues cartoli-nes grogues i, tot i que els more-llencs van donar sempre la cara i mai no van baixar els braços, van marcar tres gols més.

CLASSIFICACIÓ

Equip P J G E P GF GC

1 Gavà 28 6 5 1 0 13 4

2 Júpiter 24 6 4 1 1 11 6

3 Prat 24 6 3 2 1 11 4

4 Granollers 23 6 3 2 1 7 6

5 Europa 21 6 3 1 2 12 5

6 Terrassa Ol. 21 6 3 1 2 5 9

7 Figueres 21 6 2 3 1 8 4

8 Montañesa 18 6 3 0 3 9 8

9 Ascó 18 6 3 0 3 7 7

10 Sabadell B 18 6 2 2 2 9 5

11 Sant Andreu 18 6 2 2 2 7 7

12 Vilafranca 18 6 2 1 3 8 11

13 Cerdanyola 16 6 1 3 2 3 4

14 Palamós 15 6 1 3 2 5 9

15 Rubí 15 6 1 2 3 5 9

16 Santfeliuenc 14 6 1 2 3 2 6

17 MORELL 13 6 1 2 3 4 13

18 Peralada 12 6 0 4 1 2 3

19 Manlleu 10 6 1 1 3 5 8

20 Masnou 8 6 1 1 4 4 9

RESULTATS

Jornada6,3aDivisió

Santfeliuenc-Cerdanyola 0-1

Europa-Rubí 2-0

Gavà-MORELL 5-1

Vilafranca-Palamós 1-2

Júpiter-Ascó 2-0

Granollers-Montañesa 1-0

Prat-Sabadell B 0-0

Masnou-Figueres 1-1

Terrassa Ol.-Sant Andreu 2-1

Peralada-Manlleu 0-1

PRÒXIMAJORNADA

Gavà-Masnou

Figueres-Palamós

Vilafranca-Júpiter

Ascó-Santfeliuenc

Cerdanyola-Granollers

Montañesa-Terrassa Ol.

Sant Andreu-Prat

Sabadell B-Europa

Rubí-Peralada

MORELL-Manlleu

LES DADES

GAVÀ 5MORELL 1Gavà. Éric Alcaraz, Joel, Éric Pujol, Cazorla, Jaime (Nico Kata, 46’), Iu, Plà, Álex Cano (Cristian, 63’), Felipe Vega, Roger Esco (Carlos Monje, 63’) i Raillo.Morell. Raúl Bernabeu, Pato, Joshua Julve, Gavilán, Óscar Torre, Adri Arjona (Micky Queral, 21’), Prince, Giralte (Marc Sellarès, 61’), Oribe, Samu i Saddik (Xavi Jaime, 61’).Gols. 1-0, Roger Esco (48’); 2-0, Fe-lipe Vega (52’); 2-1, Samu (64’); 3-1, Chirri (65’); 4-1, Raíllo (88’); 5-1, Chirri (90’).Àrbitre. Cristian López Carballo. Va amonestar el local Plà; i el visi-tant Óscar Torre (2, 60’). Va expul-sar amb targeta vermella directa el visitant Raúl Bernabéu (20’).

RedaccióExcel·lent inici de temporada el que està protagonitzant el Vila-seca. Aquest passat dis-sabte, l’equip es va proclamar vencedor en el derbi tarragoní del grup segon de Primera Ca-talana, derrotant el Reddis per la mínima (0-1).

Els vila-secans treuen el cap a la zona alta de la taula classi-ficatòria gràcies a un gol d’Edu Maestre, a la mitja hora de par-tit. La diana del mitja punta va ser suficient per derrotar un Reddis que estrenava inquilí a la banqueta, Miki Aguza.

El moment dolç del Vilaseca en la seva estrena a Primera Ca-talana contrasta amb el malson que està representant pels reu-sencs aquest inici de campanya. Encara no han estat capaços de sumar cap punt i, en aques-ta categoria, on un mínim de quatre equips baixen, primera victòria comença a ser més que necessària.

Per la seva banda, el Torre-dembarra va perdre contra el

Sant Ildefons (1-2) en un partit que es va deixar remuntar a la segona meitat. Manu Sosa va avançar els locals a l’hora de joc, però els barcelonins van aconseguir capgirar l’electrònic gràcies als gols d’Edvard i de Ye-rai, ambdós en el tram final de l’enfrontament. Un únic punt ha sumat l’equip des que va co-mençar la temporada i, com en el cas del Reddis, el Torredem-barra s’ha instal·lat a la zona de descens a Segona Catalana, un lloc d’on vol sortir la setmana vinent.

També va perdre, dissabte, el Catllar. Ho va fer 2-0 al camp del Vilanova i la Geltrú, equip que es va emportar els tres punts gràcies als dos gols de Moha. El Catllar també queda a la zona baixa després de perdre aquest partit i, inexplicablement, no està arrencant com s’esperava tot i comptar amb una planti-lla de gran qualitat. La pròxima setmana, a casa, els tarragonins intentaran sumar un triomf que els permeti arrencar.

El Vila-seca derrota el Reddis (0-1) en el derbi amb gol d’Edu Maestre

FUTBOL

Torredembarra i Catllar cauen derrotats

Page 32: 28 de setembre de 2015

32 diarimés 28/09/2015 ESPORTS

Mónica PérezAmb la senzillesa amb què acostu-men a assolir-se les fites més complica-des, el CF Reus va segellar ahir davant

l’Atlètic Llevant la tercera victò-ria consecutiva i la quarta que acumula en aquestes sis jornades

d’un tram inicial de lliga en què els de la capital del Baix Camp avancen encara invictes. L’èxit recollit davant l’equip que diri-geix Miguel Ángel Villafaina, a un duel que els roig-i-negres van finalitzar amb deu sobre el verd i havent encaixat el 2-1 en un rigo-rós penal assenyalat per Usón Rosel a cinc del compliment del temps reglamentari, deixa el CF Reus amb catorze punts i a dos del líder Cornellà. Reusencs i barcelonins són, de fet, els dos únics conjunts que no s’han cre-uat fins ara en el camí de la der-rota. Els homes de Natxo Gon-zález, que van avançar-se mitjançant Edgar Hernández al 35’ i sentenciaven gràcies a una nova diana d’Álex Colorado al minut 80, s’enduien l’única con-seqüència negativa del matx en forma de la lesió del lateral Mi-guel Marín, que va ser evacuat a l’Hospital Sant Joan amb gel so-bre el turmell dret després d’abandonar el terreny de joc al 50’ per una topada en la lluita d’una pilota dividida.

La primera ocasió seriosa de l’enfrontament va caure del costat local i va estar a les botes de Ricardo Vaz, després d’una

recuperació de pilota de Ramon Folch que acabava en centrada d’Alberto Benito. El portugès, de fet, va ser un dels més actius a l’atac roig-i-negre, tot i que ni

en aquella ni en les successives oportunitats que generaria la pi-lota acabés al fons de les malles custodiades per Koke. També Edgar Hernández i Álex Colora-

do havien fet les seves provatures en el marc d’un primer temps de total domini reusenc i que van forçar el Llevant a centrar-se en tasques defensives, a excepció d’alguna expedició aïllada però perillosa que no aconseguiria moure el 0-0 inicial. Ho faria Edgar Hernández –màxim ano-tador dels de la capital del Baix Camp– en rebre un centre per-fecte de Marín per ajustar-la al segon pal i sorprendre excessi-vament avançat l’arquer dels va-lencians. Corria el minut 35.

Miguel Marín, lesionatUn quart més tard, l’assistent d’Hernández hauria d’abando-nar la gespa, lesionat al turmell del peu dret, després de rebre assistència mèdica a la banda. Ángel Martínez va ocupar el lloc de Marín, en la seva segona par-ticipació després que s’estrenés a la primera jornada de lliga, en el derbi al municipal de La Pobla de Mafumet. L’enfrontament, que va arribar al descans amb l’avantatge per al CF Reus enca-ra intacte, afrontava la represa sense perill per cap dels dos bàn-dols, llevat d’alguna acció a pilo-ta aturada que va quedar en res.

Al 60’, Haro rematava un centre esplèndid de Benito, als guants de Koke. Dos minuts més tard, l’exroig-i-negre Álvaro Traver disparava, arran d’una falta a la frontal, massa alta, per sobre del travesser Vaz en va tenir llavors deus de consecutives que no va colar i, partir d’aquell moment, la cita va tornar-se un pols entre el CF Reus i el porter de l’Atlètic Llevant, pràcticament l’únic es-cull entre els roig-i-negres i una victòria més àmplia. Una aturada brillant li va valdre al 65’ per neu-tralitzar un xut de David Haro, que havia rebut l’assistència de Folch, i amb una mà miraculosa en va refusar un altre d’Edgar Hernández al segon pal.

Una excel·lent gestióNatxo González va donar lla-vors entrada a Vítor Silva, que reapareixia després d’una le-sió al genoll dret que no l’havia permès debutar en competició oficial aquesta temporada. Fruit de la insistència va arribar el 2-0 per al CF Reus. El firmaria Álex Colorado, que rematava de cap després d’una passada d’Ángel Martínez per posar al sac roig-i-negre tres punts més d’un inici

CLASSIFICACIÓ

Equip Pts J G E P GF GC

1. Cornellà 16 6 5 1 0 13 7

2. Vila-real B 15 6 5 0 1 13 4

3. REUS 14 6 4 2 0 12 5

4. At. Balears 13 6 4 1 1 12 6

5.Alcoià 11 6 3 2 1 7 4

6.Sabadell 10 6 3 1 2 9 6

7.Lleida 9 6 2 3 1 4 2

8.Espanyol B 9 6 3 0 3 7 9

9.Eldenc 8 6 2 2 2 7 7

10.Badalona 8 6 2 2 2 3 4

11.Huracán 7 6 1 4 1 5 6

12.L’Hospitalet 7 6 2 1 3 6 10

13.València M. 6 6 1 3 2 6 6

14.Atlètic Llevant 6 6 2 0 4 6 7

15.Hércules 6 6 1 3 2 2 6

16.Barça B 5 6 1 2 3 5 8

17. Olímpic 4 6 1 1 4 2 5

18. POBLAM. 4 6 0 4 2 2 6

19. Llosetenc 2 6 0 2 4 4 10

20. Olot 2 6 0 2 4 2 9

RESULTATSJornada6,2aDivisióB

Huracán-Cornellà 1-1València M.-POBLAM. 0-0Vila-real -Llosetenc 2-0At. Balears-Espanyol B 3-1REUS-At. Llevant 2-1Badalona-Olot 0-0Barça B-Hércules 0-0Sabadell-L’Hospitalet 3-0Lleida-Alcoià 0-0Eldenc-Olímpic 1-0

PRÒXIMAJORNADAVila-real B-Lleida

Alcoià-REUSAt.Llevant-Barça BHércules-Badalona

Olot-SabadellL’Hospitalet-At.BalearsEspanyol B-València M.

POBLAM.-HuracánCornellà-Eldenc

Llosetenc-Olímpic

LES DADES

FUTBOL

La confiança pels núvolsEl CF Reus encadena la tercera victòria a un duel que va finalitzar amb deu sobre la gespa i l’Atlètic Llevant retallant distàncies de penal

REUS 2ATLÈTIC LLEVANT 1

Reus. Edgar Badia, Alberto Benito, Jesús Olmo, Ismael Moyano, Miguel Marín (Ángel Martínez, 50’), Jaume Delgado (Rafa García, 68’), Ramon Folch, Ricardo Vaz (Vítor Silva, 75’), Álex Colorado, David Haro i Edgar Hernández. Atlètic Llevant. Koke, Zuribi, Cote, Dani Calvo, Jair, Valiente, Traver, Ribelles (Jilmar, 55’), Juan Delga-do, Nanclares (Matías Aquino, 88’) i Fran Núñez (Riera, 80’).Gols. 1-0, Edgar Hernández (35’); 2-0, Álex Colorado (80’); 2-1, Pepe-lu (85’). Àrbitre. Sergio Usón Rosel (arago-nès). Va mostrar la targeta groga als locals Edgar Badia i Alberto Benito; i als visitants Cote i Jair. Va expulsar el local Jesús Olmo (57’ i 85’). Incidències. L’Estadi va acollir uns 1.200 espectadors.

Page 33: 28 de setembre de 2015

3328/09/2015 diarimésESPORTS

de lliga impecable. A partir de llavor, el matx va tornar-se con-vuls. El central local Jesús Olmo va veure la segona groga al 86’, en una acció en què Usón Ro-sel va assenyalar penal, preci-sament quan els roig-i-negres s’havien llençat a l’atac. Pepelu la va encertar, batent Edgar Ba-dia amb un xut per l’escaire. Els de lca capital del Baix Camp hi van posar la calma i la contenció

per aguantar el marge en uns minuts finals que van ser els únics en què l’Atlètic Llevant va aspirar al premi. Tampoc no se l’embutxacarien, a un enfron-tament novament marcat per la intensa pluja que, malgrat no fer-ho durant el partit, sí que havia caigut i abundantment so-bre Reus durant la matinada i el matí anterior, i que havia obligat a treure les banquetes del fos-sar, un altre cop inundat per la tromba d’aigua.

El CF Reus va saber jugar amb

el 2-1, va contenir un conjunt valencià que estirava línies i va apuntalar, en bona part de nou gràcies a un Edgar Badia que gairebé no havia intervingut fins llavors, una victòria que manté l’equip en lluita per fer-se, mal-grat que prematurament encara, amb la posició més elevada de la taula. A l’espera de conèixer el resultat de les proves mèdiques que se li practiquin a Miguel Marín, els reusencs viatjaran a El Collao el proper diumenge a les sis de la tarda.

El central Jesús Olmo, que va veure la segona groga al 85’, es perdrà la propera visita a El Collao

Els tres punts recollits ahir col·loquen el conjunt roig-i-negre a només dos del líder Cornellà

Álex Colorado, en primer terme, instants després debatre el porter visitant Kokeamb una rematada de cap, sota la mirada atenta deldavanter dels reusencs EdgarHernández, que havia posatl’1-0 a la primera meitat.

OLÍVIA MOLET

L’ENTRENADOR

Ricardo VazVirtuós. A la gran perseverança hi va sumar l’espectacle.

L’estat del terreny de joc no va minvar el

seu potencial.

Edgar BadiaAtent. Va intervenir

en contades ocasions. Al 82’ va refusar una falta lateral de què

podria haver tret rèdit Traver.

Álex ColoradoAtacant. La

reubicació a la línia més avançada li va de meravella i ja ha

rubricat quatre gols. Ahir lluia braçalet.

Alberto BenitoSubministrador. Precís, elegant i pragmàtic, va saber mantenir ben abastida la

davantera.

David HaroIntel·ligent. Busca i troba espais. Tot i

que sense premi, va ser tot un maldecap per a la rereguarda

visitant.

Jesús OlmoExpulsat. Va veure la segona groga al

85’. Fins llavors, havia estat un mur

infranquejable davant el Llevant.

Edgar HernándezIntractable. Exhibeix

un renovat i més contundent caràcter al camp. És el màxim

anotador dels reusencs.

Ismael MoyanoPerspicaç. Cobreix

més enllà de la seva posició. Intervé, la desallotja i no es complica. Sap

mantenir segur Badia .

Ángel MartínezAssistent. En la seva segona participació

aquets curs, la va posar perfecta per a la rematada d’Álex

Colorado, al 2-0.

Miguel MarínLesionat. Va deixar el terreny de joc al 50’, amb problemes al

turmell dret. Havia estat l’autor de la

centrada per a l’1-0.

Rafa GarcíaConfiat. Els minuts

que acumula en competició comencen a suplir la manca de pretemporada i ja el

fan brillar.

Jaume DelgadoSol·lícit. Assegura

la rereguarda quan el rival pressiona i col·labora en la

construcció quan la pilota no arriba a dalt.

Vítor SilvaReaparegut. Va tornar al verd

després que molèsties el genoll dret l’obliguessin a

ajornar el debut.

Ramon FolchCaçador. Meritòries

recuperacions del migcentre van donar

lloc a les millors ocasions per als roig-

i-negres.

Natxo GonzálezGestor. Va fer lloc a Rafa

García quan l’equip buscava encara la sentència i hi va

posar la calma deixant pas a Vítor Silva.

EL PORTUGUÈS ARROSSEGAVA MOLÈSTIES AL GENOLL

La sisena jornada de lliga, a més del quart triomf, va deixar ahir per als roig-i-negres una altra alegria: després de llargs mesos d’espe-ra, l’atacant portuguès Vítor Silva va tornar als terrenys de joc per viure el seu debut a la temporada 2015-16. Vítor va accedir al verd al minut 75’, com al tercer canvi del costat local, i en substitució d’un altre portuguès, l’extrem Ricardo Vaz, que havia quallat una actuació magnífica. Feliç de tornar a posar-se les botes, Vítor –que fins ara arrossegava molèsties al genoll dret– explicava ahir que «estic content d’haver jugar però la sensació és encara molt millor perquè l’equip ha guanyat». «Encara no em trobo al 100%, l’entrenador ja ho sap, però em sento capaç de contribuir amb l’equip»,

apuntava sobre el seu estat de forma i deia, en relació al bon moment que travessa la plantilla en aquestes primeres passes en competició oficial, que «és més complicat entrar a l’onze però és veritat que l’actitud global és molt positiva, la confiança està pels núvols i l’equip està mentalment a dalt. Per això, quan entres, és molt més fàcil jugar que quan l’equip està malament i et sents amb la pressió d’haver d’aportar moltes més coses». «Els filials sem-pre són complicats, són individualment bons, molt ràpids, sabíem que hauríem de córrer riscos i vam controlar tot el partit a excepció dels últims deu minuts, quan ens vam quedar amb un menys, ens van xiular un penal, i vam saber patir i aconseguir-ho», concloïa Vítor.

Vítor debuta al 75’, refet de la lesió

Mónica Pérez«Això és el joc, això és l’esport i això és el futbol, i és el que fa que quan tinguis un partit controlat i es generin situacions que poden complicar les coses». Així resu-mia l’entrenador del CF Reus, Natxo González, el desenllaç d’un duel amb l’Atlètic Llevant que va finalitzar convuls, amb

l’expulsió de Jesús Olmo i el pe-nal que desembocaria en 2-1. «Fa temps que no em sentireu criticar l’actuació dels àrbitres», afegia sobre el paper del col-legiat Usón Rosel.

En relació a les bones sensa-cions que deixava ahir l’equip, el vitorià apuntava que «al cen-tre del camp teníem jugadors

com Vítor, Folch o Rafa que te-nen pausa i aquest era l’objec-tiu. Permeten tenir la pilota i es complementen amb Haro o Co-lorado per a trencar». «Al final, els últims minuts han estat una qüestió de defensar i apretar les dents», afegia sobre els darrers compassos, i deia, en referència a la gestió de l’avantatge per part

dels roig-i-negres, que «teníem el rol d’atacar, de tenir la pilota i en aquest camp, que estava com-plicat un altre cop, hi ha més risc de pèrdues, no era fàcil. Encai-xes un gol i l’has d’assumir però m’ha agradat el segon temps». «Estem molt satisfets, contents amb la puntuació, i el joc em dóna confiança», concloïa.

Natxo González: «Estem contents amb la puntuació i el joc em dóna confiança»El tècnic assumeix que «això és el futbol» i prefereix no pronunciar-se sobre l’actuació arbitral

OLÍVIA MOLET

Page 34: 28 de setembre de 2015

34 diarimés 28/09/2015 ESPORTS

BÀSQUET

El Club Bàsquet Tarragona va derrotar el Barça Lassa B, 91-88, gràcies a un triple en el darrer sospir, obra de Diego Gallardo. Els tarragonins van completar un gran partit tot i tenir tres ju-gadors lesionats, com eren Ali Fraser, Dani Martínez i Orion Overbridge. Redacció

El CBT derrota el Barça B (91-88)

CEDIDA

POLIESPORTIU

Juan José Oliva i Laia Díez es van proclamar aquest dissabte vencedors de la primera edició de l’UTTGN–Ultra Trail Tar-ragona, que va permetre a mig centenar de corredors gaudir d’una experiència única a la ciutat romana i als seus voltants sota un cel clar i un sol radiant. Redacció

Oliva i Díez guanyen l’Ultra Trail Tarragona

CEDIDA

Un Reus imperial derrota el Liceo (4-5) després d’una gran remuntada

No hi ha adjectius per explicar el que va aconseguir aquest passat dissabte el Reus Depor-tiu. Els roig-i-negres es van es-trenar a l’OK Lliga de la millor manera: guanyant, i fent-ho contra un dels principals can-didats a alçar el títol, com és l’HC Liceo. El resultat va ser 4-5, el qual resultava impen-sable a un quart d’hora de la finalització de l’enfrontament. Josep Lamas i Dava Torres, amb els seus gols, van ajudar que els gallecs marxessin al descans amb un 2-0 al seu fa-vor. El mateix Torres va marcar el tercer dels locals en el minut 36, quan el partit semblava ja sentenciat. Res més lluny de la realitat. Pocs segons després, Matías Platero va retallar dis-tàncies, i van aparèixer Raúl Marín i Joan Salvat per, amb dues dianes cadascun, ajudar els tarragonins a sumar els tres punts. Marín va fer el 3-2, i Platero, amb les seves dues dianes, va acabar de capgirar l’electrònic. A tres minuts del final, Marín va marcar el cin-què. Oriol Vives, en el 49’, va posar alguns segons d’emoció, tot i que es van quedar en això. Redacció

RedaccióL’equip que dirigeix Sergi Macià va resoldre ahir en 1-1 l’enfron-tament que el posava davant el Vilafranca i que suposava l’estre-na en competició per al conjunt verd-i-blanc, després que alguns dels duels corresponents a la pri-mera jornada quedessin ajornats arran de la disputa del Mundial sub-20.

Els calafellencs van sortir a la pista més endollats que no pas el seu rival i, de fet, van ser els primers en marcar. Ho van fer mitjançant Valverde, amb una diana que va servir als de Cala-fell per assolir la mitja part amb l’1-0 brillant encara a l’electrò-nic. La represa, però, va portar la reacció del Vilafranca, que es resistia a acomiadar-se del pa-velló Joan Ortoll amb les mans buides. Rocasalbas, al minut 37’, batia el porter dels verd-i-blancs i col·locava un empat que ja no es tornaria a moure i que deixava en 1-1 el resultat final de l’estrena per als de Macià.

HOQUEI PATINS

El Vallès Calafell estrena l’OK Lliga amb taulesL’equip que dirigeix Sergi Macià va tancar en 1-1 l’enfrontament amb el Vilafranca en un duel ajustat i d’escasses ocasions al pavelló Joan Ortoll

LES DADES

RESULTATSJornada 2, OK Lliga

Lloret-Shum 4-2CALAFELL-Vilafranca 1-1Noia-Voltregà 4-2Igualada-Cerceda 4-1Barcelona-Caldes 8-4VENDRELL-Alcoi 8-4Vic-Lleida -Liceo-REUS DEPORTIU 4-5

PRÒXIMA JORNADALloret-CALAFELLVilafranca-Noia

Voltregà-IgualadaCerceda-BarcelonaCaldes-VENDRELL

Alcoi-VicLleida-Liceo

Shum-REUS DEPORTIU

CLASSIFICACIÓEquip Pts J G E P GF GC1Barcelona 3 1 1 0 0 5 32Lleida 3 1 1 0 0 5 43Lloret 1 1 0 1 0 1 14Vilafranca 1 1 0 1 0 1 15Noia 1 1 0 1 0 2 26Cerceda 0 1 0 1 0 2 27Shum 0 0 0 0 0 0 08Liceo 0 0 0 0 0 0 09Vic 0 0 0 0 0 0 010REUS DEPORTIU 0 0 0 0 0 0 011Igualada 0 0 0 0 0 0 012CALAFELL 0 0 0 0 0 0 013Voltregà 0 0 0 0 0 0 014Caldes 0 0 0 0 0 0 015VENDRELL 0 1 0 0 1 4 516Alcoi 0 1 0 0 1 3 5

El Moritz Vendrell va guanyar 8-4 l’Alcoi i va sumar els tres primers punts de la temporada de l’OK Lliga. Abans de comen-çar el partit, l’equip va oferir la Copa de la Lliga Catalana a l’afi-ció. Va ser un partit molt intens per part dels dos equips. Al mi-nut 10 Sergi Miras va inaugurar el marcador de penal. Al minut 19 els àrbitres van ensenyar targeta blava a David Martínez. Formatjé va aprofitar l’ocasió per empatar el partit de falta di-

recta. Corria el 22’ quan, els àr-bitres van xiular el segon penal en contra del Vendrell i Format-jé va tornar a marcar. El descans va arribar amb l’1-2 al marca-dor. Disputats quatre minuts del segon temps, Xixi Creus va fer el 2-2, i el mateix anotaria el tercer del Vendrell. Gonzalo Pé-rez, Eloi Mitjans, el mateix Xixi, Xavier Aldrich i Miras van posar el 7-3, abans que Pere Cañellas sumés pels seus i Jordi Ferrer col·loqués el 8-4 definitiu.

El Moritz Vendrell s’imposa a l’Alcoi amb un contundent 8-4

HOQUEI PATINSCEDIDA

Un instant de l’enfrontament, que va disputar-se ahir al migdia.

Laia Lloses, del Reus Deportiu, 16a al campionat del món

La patinadora del Reus De-portiu Laia Lloses ha assolitit la 16a posició en el campionat del món de patinatge artístic en categoria júnior a Cali. En la seva primera participació a un campionat mundial davant representants amb experi-ència mundial, Laia ha pogut remuntar una posició respecte el disc curt i obtenir una 16a posició. Laia i els seus entena-dors es felicitaven ahir per la bona feina feta.

Page 35: 28 de setembre de 2015

3528/09/2015 diarimésOPINIÓLes cartes al Diari Més, poden fer-les arribar a la redacció per correu (carrer Manel de Falla, 12, baixos. 43005 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el màxim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

Edita: Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez.[[email protected]] Redacció: Mariona Forcat, Anna Fortuny, Vicente Izquierdo, Susanna Cases, Mònica Pérez. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Cristina Aguilar, Olívia Molet. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, Mercè Ripolli Silvia Sanjuan.[[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

Distribució controlada:

Manel de Falla, 12, baixos.43005 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 23 68 83

C/Monterols, 36, 2n.43201 REUS977 32 78 43 Fax 977 59 07 47

Amb la col·laboració de:

www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

Els éssers humans com a armesTRIBUNA

La crisis humanitària derivada de la guerra a Síria fins que no ha generat milers de refu-giats entrant a Europa no ha esdevingut un problema d’urgent solució. Si romanen en camps en les fronteres, amuntegats i sense cap fi, ni Europa ni d’altres potències interna-cionals i paren atenció. Quan la marea huma-na es posa en marxa, per aconseguir entrar i establir-se a Europa, a qualsevol preu, les coses ja són diferents. Cal actuar i parar-ho de forma més o menys digne. I només llavors s’entén que la millor solució és que acabi la guerra, i la gent no hagi de marxar. Síria és un país amb una gran varietat de grups nacio-nals, ètnics, religiosos, culturals i lingüístics.

Si el poder està mal distribuït o no s’impar-teix prou justícia, sempre hi haurà motius de queixa i amb el temps d’oposició al règim. Per això, molts d’aquests països actuen de forma autoritària, tot reprimint o no respectant les diferents singularitats, i en conseqüència, re-primint, sovint de forma desproporcionada, persones concretes i organitzacions socials. Per acabar de complicar-ho, els règim sovint manipulen o usen determinats grups per accentuar les diferències o per crear estats de malestar artificials. En aquests casos, la confusió és total, i les comunitats perden el respecte mutu i la més alta consideració de considerar-se tots igualment humans.

Així neixen els fonamentalismes, com op-cions excloents de tota diversitat i totalment contràries a un debat per aproximar posici-ons en base a renúncies acordades. Tot plegat

és així a Síria, amb un resultat devastador. En d’altres llocs del món, la condició humana actua de manera semblant, perseguint els opositors o imposant només una versió. Des d’una visió occidental europea, per tant, el cas català és d’una significació rellevant que no passarà desapercebut.

La construcció catalana parteix d’anys de persecucions i d’assimilació espanyola, per la via militar (el resultat de la Guerra Civil de 1936-1939, principalment), ja que es va impo-sar un règim de terror, on hom havia d’ama-gar-se a l’hora de manifestar les seves arrels nacionals catalanes (fet que encara passa, davant les autoritats policials o de l’adminis-

tració espanyola). Tot i així, des del procés ca-talà de recuperació i restabliment de la seva dignitat nacional, de forma pacífica i demo-cràtica, s’han fet totes les concessions neces-sàries: considerar català tothom qui vulgui ser-ho i tothom qui viu i treballa a Catalunya; admetre la llengua espanyola castellana com una llengua d’ús també per a Catalunya; i fo-mentar i respectar totes les formes culturals del món establertes a Catalunya, i en especial aquelles provinents d’Espanya (andaluses, gallegues, asturianes,...)

Aquest triple compromís, públic i manifest des de la recuperació de les primeres com-petències autonòmiques, ara igualment es manté, fins al punt de qui hi ha qui qüestiona el sentit del desig d’independència després de tantes renúncies. La clau, no obstant això,

és la voluntat d’emancipació col·lectiva, per a poder decidir i tenir facultats pròpies de govern, sense anar en contra del que vulgui ésser Espanya i els que desitgin els espanyols.

Doncs bé, aquesta emancipació o llibertat és negada pels poders fàctics de l’Estat espa-nyol, i en comptes de buscar maneres de so-lucionar-ho, malgrat totes les renúncies ma-nifestades pel poble català, de forma directa i palpable, han cercat «l’arma humana» com a darrer recurs. Han instigat gent senzilla, usant partits polítics, per negar l’existència i la manipulació de les forces sobiranistes, i les seves aspiracions de llibertat.

Catalunya no pot continuar essent una

possessió de l’Espanya castellana, i per arre-glar-ho han creat una ficció dient que Catalu-nya no existeix com a nació, ja que si així fos tot Espanya seria un cas semblant (Galícia, País Basc,...). D’alguna manera, amb aquest discurs, s’està negant la viabilitat de l’Estat espanyol, sobretot en el cas del PP i PSOE, partits essencialistes, però en sentit més pràctic, i per ambició personal del seu líder, també segurament ara s’hi afegeix Ciutadans.

Els partits catalans sobiranistes, per tant, no poden sinó repetir la seva màxima de tre-ball: calma, feina i sumar. És així com volem treballar, i com sabem fer-ho: pensant en millorar. Som una sola espècie humana que s’organitza gregàriament en grups de dife-rents tipus. El grup dels catalans hi és al món i vol ésser reconegut, valorat i estimat.

Vicenç Plans

Catalunya no pot continuar essent una possessió de l’Espanya castellana

La construcció catalana parteix d’anys de persecucions

CARTES

La justícia és justa?Ara fa 9 anys, vaig rebre una trucada de la meva mare, una trucada que m’ha canviat la vida, que ens ha canviat la vida. La meva germana de 15 anys s’havia enfonsat psico-lògicament i ens va explicar que, sent una nena, un home del poble l’havia tocat.

Sense espera, ens vàrem posar en mans d’un advocat. L’únic que volíem és que es fes justícia. Any rere any i més rere més esperàvem el judici. No ens podíem creure que un fet d’aquesta magnitud no tingués una resolució ràpida. Quasi una dècada després, sense que la justícia ens hagi donat un judici just, més ben dit, que no ens hagi donat un judici, aquest home, si és que se’n pot dir home, ha mort. Amb la mort aquest individu menyspreable ha tingut la sort de no haver tingut temps per afrontar el ju-dici final, un judici amb un clar veredicte condemnatori. No hi ha més força que la força de la veritat. No hi ha més força que una acusació condemnatòria de més de tres anys de presó per part de la fiscalia. És just que la lluita diària de la meva germana no hagi servit per a res? És just que la meva germana es pregunti que ha fet malament per què les coses hagin anat així? És la meva germana la culpable de tot plegat? Doncs no, és clar que no! La meva germana és una noia forta i amb molt bon cor que ens ha donat un exemple de valentia. Hem de ser valents per afrontar els problemes tal com ho ha fet ella. Espero que la conducta exemplar de la meva germana doni força als milers de persones que han patit o pateixen abusos per denunciar aquests fets. Entre tots podem fer un país més just, un país on

els pederastes siguin condemnats, un país on puguem criar els nostres fills amb la tranquil·litat que estaran segurs. No podem permetre que els adults abusin dels nostres infants. Només amb la valentia podem can-viar-ho. Hi ha molt camí per recórrer.

La justícia ens hauria de servir per con-demnar els indesitjables, els éssers que ge-neren patiment a les persones més indefen-ses. El regust amarg que ens queda és que una nena de poble no interessa a la justícia, en canvi, el cas «Pantoja» o el cas «Pujol», estan a les portades de l’actualitat. Els que no som mediàtics, ontenim la justícia?

alexandra DescarregaTarragona

Festa per a tothom-Santa Tecla 2015Enguany hem celebrat la 25a edició de «Fes-ta per a tothom». Vint-i-cinc anys consecu-tius que els discapacitats podem assistir i gaudir de multitud d’actes de Santa Tecla, la festa major de Tarragona. Són molts anys plens d’anècdotes, d’amistats, de somriures i de passar-ho molt bé. No només hem gau-dit plenament les festes sinó que cada any ens sentim més participants actius, en els darrers anys en el programa de la festa hi ha hagut diversos actes amb la presència festi-va de la ciutadania amb Discapacitat. Com discapacitat, en el meu nom i dels meus companys volem donar el nostre agraïment a tots els que fan possible que puguem viure intensament la nostra festa major. Gràcies a l’Ajuntament de Tarragona que a través del Servei Municipal de la Discapacitat orga-nitza aquest programa, gràcies a l’empresa

Dow Chemical Ibérica, que promociona el voluntariat entre els seus empleats i aporta els diners del patrocini econòmic i també el nostre agraïment a tots els amics que ens ajuden i acompanyen en tot moment. Sen-se tots vosaltres no podríem integrar-nos tan activament a les festes. Menció especial als dos pilars que durant les festes i moltes setmanes abans ja estan dedicant-se amb entusiasme a planificar-ho perquè tot vagi sobre rodes, gràcies Romà Solé del Servei Municipal de la Discapacitat i gràcies Pitu, Josep Borronat, cap d’Assumptes públics de Dow Chemical. Ja estem esperant l’any que ve per a poder tornar a desfruitar tant com ho hem fet tots aquests anys. Gràcies amics de la penya Festa per a Tothom..

carles Balañá MagranéTarragona

El Parc del PatufetFa goig passejar per la plaça Verdaguer i trobar tants nens jugant al parc del Patu-fet. Et preguntes on eren quan no hi havia parc. Doncs a la Rambla, únic lloc cèntric on els nens poden córrer i jugar amb altres nens. Ara, per a satisfacció de tots, pares i avis, gaudeixen d’un lloc de trobada en un entorn tranquil i sense el perill del tràfic. Quants anys perduts per una plaça tan cèn-trica! Ara els negocis també rutllaran millor que és el que cal. Donat l’èxit d’aquest espai infantil, vaticino una immensa alegria als veïns de la Plaça Corsini, quan també allí puguin gaudir d’un parc com aquest.S’ho mereixen.

Mªelisa aragonésTarragona

+ CONFIDENCIAL

La dona i la bandera

La dona que va prendre la bandera espanyola al grup de persones que la van desplegar mentre Artur Mas votava al seu col·legi elec-toral s’ha fet popular sense voler-ho. La seva imatge ja circula per la xarxa.

La candidatura Junts pel Sí ha aconseguit una gran victòria, amb 62 diputats dels 135 que estaven en joc al Parlament català. La seva victòria, sumada a la de CUP, que, amb 10 diputats, ha sumat 7 més que als darrers comicis, configuren una majoria aclapara-dora que representa la voluntat del canvi i de continuar el camí del procés sobiranista. Entre les forces de dretes, Ciutadans es marcava també la seva pròpia victòria, amb un increment notable de la seva representació a l’arc parlamentari català que, per altra banda, ha passat factura al Partit Popular. Ciutadans sorprenia ahir en alguns municipis, també de la demarcació de Tarragona. Altres grans sigles, com el PSC, acusaven també la pèrdua de re-presentativitat, que el mateix Pedro Sánchez reconeixia durant la seva compareixença. Unió Democràtica, per la seva banda, encai-xava la tragèdia que ja s’anava augurant des de la seva fractura. De tot plegat, però, haurà de fer una bona lectura el govern de l’Estat. La lectura d’una jornada electoral que ha estat impecable, que ha registrat altíssimes xifres de participació i que, en definitiva, representen la voluntat de la majoria del poble. El més important és el que succeeixi a partir d’avui quan s’obre un període en el qual els guanyadors no poden decebre.

Unes eleccions impecables que donen la victòria a les forces independentistes

EDITORIAL

Page 36: 28 de setembre de 2015

36 diarimés 28/09/2015 DEFUNCIONSRamon Oteo Sans. Ha mort als 74 anys. El seu funeral serà avui a les 9:00 h.

TarragonaMagdalena Cruz Irumber. Ha mort als 86 anys. El seu funeral serà avui a les 11 h. a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau.

Maria Carmen Montcusi Ros-sell. Ha mort als 82 anys. El seu funeral serà avui a les 9:30 h. a la parròquia de Sant Pau.

Maria Encinas Navarro. Ha mort als 93 anys. El seu funeral serà avui a les 9:30 h. a la par-ròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta.

Celestino Aguilar Espadas. Ha mort als 81 anys. El seu funeral serà avui a les 15:30 h. a la par-ròquia de Sant Fructuós.

José Algar López. Ha mort als 70 anys.

ReusMaria Cinta Pros Altés. Ha mort a l’edat de 58 anys. La seva cerimònia de comiat serà avui a les 9h al Tanatori.

DEFUNCIONS

Mor el professor i compositor Manuel Oltra i Ferrer

OBITUARI

El professor i compositor Ma-nuel Oltra i Ferrer ha mort a Barcelona als 93 anys. Nascut el 1922 a València, Oltra ha es-tat mestre al Conservatori Su-perior de Música de Barcelona i va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2010. Ha escrit una gran varietat de música, que abasta la pràctica totalitat dels gèneres concertístics: harmonització de melodies populars –espe-cialment nadales–, música de cambra, simfònica i per a cobla.

Ha destacat especialment en els camps de la música coral i la música de concert per a cobla, i també és autor d’una trentena de sardanes. El funeral se ce-lebrava ahir al Tanatori de les Corts. La seva producció comp-ta amb una gran diversitat: més de 30 sardanes, com De matí, de matinet, Present de noces o Montjoliu; sardanes corals, com Pregària; peces simfòniques per a cobla, com La filadora, entre moltes altres.

Page 37: 28 de setembre de 2015

3728/09/2015 diarimésSERVEIS

URGÈNCIESBombers..........................................................................112Emergències....................................................................112Urgències.(Ambulàncies)...............................................112CAMBRILSAjuntament.................................................... 977.79.45.79Policia.local..................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)..............977.36.30.74SALOUAjuntament.................................................... 977.30.92.00Policia.local..................................................... 977.30.92.12

TELÈFONS D’INTERÈS

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Venceslau,.Llorenç,.Simó.i.Eustoqui.

CINEMA. CartelleraTARRAGONA / OCINE TARRAGONA

1 Francisco (el padre Jorge) 16:00 - 18:00 / matinal dg: 12:00 1 Ricki 20:00 - 22:15 1 La cabeza alta golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:302 Atrapa la bandera -català - matinal dg: 12:15 2 La visita 16:15 - 18:20 - 20:30 - 22:40 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:453 Everest -3D- -català - 17:00 / matinal dg: 12:15 3 Everest -3D- 19:30 - 22:00 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:404 Del revés (inside out) 16:15 - 18:20 / matinal dg: 12:00 4 Irrational man -català - 20:30 - 22:40 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:405 The d-train 16:00 - 18:00 - 20:00 - 22:00 6 Campanilla y la leyenda de la bestia 16:15 6 Atrapa la bandera 17:45 - 20:00 6 Misión imposible: nación secreta 22:00 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:307 Anacleto: Agente secreto 16:15 - 18:20 - 20:30 - 22:40 / matinal dg: 12:15

/ golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:458 Los 4 fantásticos matinal dg: 12:15 8 American ultra 16:00 - 18:00 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:158 Ático sin ascensor 20:00 8 Ma ma 22:00 9 Pinocho y su amiga Coco 16:30 - 18:30 - 20:30 / matinal dg: 12:15 9 Una semana en Córcega 22:40 10 Minions 16:00 - 18:00 / matinal dg: 12:00 10 Everest -català - 20:00 - 22:15 11 Atrapa la bandera 16:15 - 18:15 / matinal dg: 12:00 11 El corredor del laberinto 20:15 - 22:45 12 Vacaciones 16:00 - 18:15 - 20:30 / matinal dg: 12:00 12 The transporter legacy 22:40 12 Un dia perfecto golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:4013 Irrational man 16:00 - 18:00 - 20:00 - 22:00 14 El corredor del laberinto 16:15 - 18:45 - 21:30 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:3515 Everest 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / matinal dg: 12:00

/ golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:0016 El desconocido 16:00 - 18:15 - 20:30 - 22:45 / golfa dv, ds i vigílies de festa: 00:453 Everest -dimarts versió original- 19:30 4 Irrational man -dimarts versió original- 20:30 6 Misión imposible: nación secreta -dimarts versió original- 22:00 12 Vacaciones -dimarts versió original- 16:00 14 El corredor del laberinto -dimarts versió original- 21:30

YELMO PARC CENTRALArcade Fire: The reflektor tapes dj: 20:00Atrapa la bandera dv, dl, dt i dj: 17:35 / ds, dg i dc: 15:35 - 17:35Del revés (Inside Out) ds, dg i dc: 15:30El corredor del laberinto: Las pruebas dv, dl, dt i dj: 18:45 - 21:30

/ ds i dg: 00:15 - 16:00 - 18:45 - 21:30 / dc: 16:00 - 18:45 - 21:30Everest -3D- dv, dl i dc: 19:30 - 22:00 / ds i dg: 00:30 - 19:30 - 22:00 / dj: 22:00Everest 17:30 - 20:00 - 22:30Irrational man dv, dl i dj: 20:20 - 22:35 / ds i dg: 00:40 - 18:00 - 20:20 - 22:35

/ dt: 18:00 / dc: 18:00 - 20:20 - 22:35Irrational man -català- dv, dl i dj: 18:00 / ds, dg i dc: 15:50 / dt: 22:35Irrational man -V.O.S.E.- dt: 20:20La visita dv i ds: 17:40 - 19:40 - 21:45 - 23:45 / dom: 17:40 - 19:40 - 21:45

/ dl, dt, dc i dj: 17:40 - 19:40Ma ma dl, dt, dc i dj: 22:20Roger Waters: The wall -V.O.S.E.- dt: 20:00

VILA-SECA / OCINE VILA-SECA1 4 Fantásticos ds i dg: 16:001 El corredor del laberinto: las pruebas dv i ds: 18:00 - 20:30 - 23:00 / dg: 18:00 - 20:30

/ dl a dj: 17:20 - 19:45 - 22:152 Irrational man ds i dg: 16:30 - 18:30 - 20:30 - 22:30 / la resta: 18:30 - 20:30 - 22:30

/ dv i ds: 00:303 Del reves ds i dg: 16:00 - 18:00 / la resta: 18:003 Ma ma 20:15 - 22:30 / dv i ds: 00:404 El corredor del laberinto: las pruebas dv: 19:30 - 22:00 / ds i dg: 17:00 - 19:30 - 22:00

/ dv i ds: 00:305 El desconocido ds i dg: 16:00 - 18:00 - 20:00 - 22:00 / a resta: 18:00 - 20:00 - 22:00

/ dv i ds: 00:006 La visita ds i dg: 16:30 - 18:30 - 20:30 - 22:30 / la resta: 18:30 - 20:30 - 22:30

/ dv i ds: 00:307 Atrapa la bandera ds i dg: 16:20 - 18:20 - 20:20 / la resta: 18:20 - 20:207 Vacaciones 22:00 / dv i ds: 00:158 Everest dv: 18:00 - 20:20 - 22:35 / ds i dg: 15:45 - 18:00 - 20:20 - 22:35

/ dl a dj: 17:30 - 20:00 - 22:15 / dv i ds: 00:509 American ultra ds i dg: 16:15 - 18:10 / la resta: 18:109 Anacleto: agente secreto 20:30 - 22:30 / dv i ds: 00:3010 Everest -3D- ds i dg: 17:00 - 19:30 - 22:00 / la resta: 19:30 - 22:00 / dv i ds: 00:15

REUS / REUS PALACE (Més informació al telèfon 977 776 638)1 El desconocido 18:15 - 20:30 - 22.401 La visita 16:008 Noche en el museo 16:00 4 Atrapa la bandera 16:00 4 Everest 20:00 4 Irrational man 18:15 - 22.30 5 Corredor laberinto: las pruebas 16:00 - 18:15 - 22.30 5 Irrational man 20:30 7 Pinocho y su amiga Coco 16:00 - 18:15 7 Una semana en Córcega 20:30 - 22.30 8 El caso Heineken 18:15 - 20:30 - 22.30

EL VENDRELL / OCINE (OCINE. 902 170 831 / 977 660 778)Irrational man 16:15 - 18:15 - 20:15 - 22:15El desconocido 16:30 - 18:30 - 20:30 - 22:30El corredor del laberinto: las pruebas 16:30 - 19:30 - 22:15Atrapa la bandera 16:00 - 18:00 Anacleto: agente secreto 20:15 - 22:15Everest 15:45 - 18:00 - 20:15 - 22:30Fancisco (el padre Jorge) 16:15 La visita 18:15 - 20:15 - 22:15Del reves 16:00 El corredor del laberinto: las pruebas 18:00 - 20:30 Ma ma 15:45 Everest -3D- 18:00 - 20:15 American ultra 22:30

TELEVISIÓ. Programació

06:00 Notícies 3/2408:00 Els matins13:27 Espai Terra14:00 Telenotícies comarques14:30 Telenotícies15:42 Cuines15:49 La Riera16:37 Divendres19:11 El Faro, cruïlla de camins20:09 El gran dictat21:00 Telenotícies21:52 Merlí22:53 Polseres vermelles23:55 Polseres vermelles00:54 Danys i perjudicis01:42 Ventdelplà02:34 Ritmes a l’aula 03:04 Cava de Blues 03:49 Fusió i swing a l’estudi04:34 Blues a l’estudi

TV312:24 Chiloé 13:25 A pescar i a taula13:46 La cuina de Rachel Khoo14:15 Les aventures culinàries

de Sarah Wiener a la Gran Bretanya

14:59 L’illa dels pingüins 15:49 La Indoxina més salvatge 16:41 Planeta furiós 17:27 Thalassa17:41 A pescar i a taula18:00 Cuiner sota pressió 18:25 Transmissions esportives19:33 Futbol Cat20:00 Esport Club20:59 Futbol Cat21:25 Hat-trick total22:27 Transmissions esportives23:00 Efectivament00:05 324 Esports

ESPORT 313:55 Shin-chan15:07 Sailormoon 15:50 La casa d’Anubis16:26 L’hora del Timmy17:04 Ella Bella Bingo 17:36 Mic18:03 Una mà de contes18:15 Zoom, el dofí blanc 18:44 Els germans Kratt19:30 Info K19:44 La família del Super320:07 Tom i Jerry20:54 Bola de Drac CANAL 3321:23 La Riera21:58 Tria3322:06 Karakia22:58 Tria3323:13 A taula

CANAL SUPER3

10:05 La mañana de La 1 13:20 Torres en la cocina 14:00 Informativo territorial 14:30 Corazón 15:00 Telediario 1 16:00 Informativo territorial16:15 El tiempo 16:25 Acacias 38 17:20 Seis hermanas 18:20 Cine: En el valle de las rosas

silvestres19:45 España directo 20:30 Aquí la Tierra 21:00 Telediario 2 21:50 El Tiempo 22:00 Carlos, Rey Emperador23:30 El mundo de Carlos V 23:50 Cine: Concepción Arenal, la

visitadora de cárceles 01:30 La noche en 24H

TVE106:00 Minutos musicales 06:15 Las noticias de la mañana 09:00 Espejo público 12:20 Karlos Arguiñano 12:45 La ruleta de la suerte 14:00 Los Simpson 15:00 Noticias 1 15:45 Deportes 1 16:00 Tu Tiempo 16:30 Amar es para siempre 17:30 El secreto de Puente Viejo 18:45 ¡Ahora caigo! 20:00 ¡Boom! 21:00 Noticias 2 21:30 Deportes 2 21:40 Tu Tiempo 21:45 El hormiguero 3.0 22:40 Cine: Fuego cruzado 00:30 Cine: Ciega obsesión 01:50 Cine: Superciclón

ANTENA308:30 Documental 09:00 El escarabajo verde 09:30 Aquí hay trabajo 10:00 La aventura del saber 11:00 Documental 12:00 Mañanas de Cine: La bestia 13:45 Viaje al centro de la tele 14:40 El hombre y la Tierra 15:45 Saber y ganar 16:25 Grandes documentales 18:05 Documenta2 18:55 Cine: La niña de la venta 20:10 Tvemos 21:00 Documenta2 21:55 Historia de nuestro cine:

Huella de luz 23:10 La 2 Noticias 23:40 Documentos TV 00:40 Millenium 01:40 Conciertos de Radio 3

TV2

08:30 Billy el exterminador 09:30 El último poli duro 10:30 Alerta Cobra 11:30 Alerta Cobra 12:20 Las Mañanas De Cuatro 14:10 Noticias Cuatro 14:50 El Tiempo 14:55 Deportes Cuatro 16:00 Hawai 5.0 16:45 Hawai 5.0 18:30 Las reglas del juego 19:20 Las reglas del juego 20:10 Noticias Cuatro 21:00 Deportes Cuatro 21:20 El Tiempo 21:30 Gym Tony22:35 Rabia00:10 Cine: Cuatro Afterparty 01:45 Cine: Cuatro Arañas del

desierto

CUATRO06:00 Minutos musicales 07:15 ¿Quién vive ahí? 09:05 Crímenes imperfectos 10:30 Historias criminales 11:30 Informe criminal 12:20 Al rojo vivo 14:00 La Sexta Noticias 14:55 Jugones 15:30 La Sexta Meteo 15:45 Zapeando 17:15 Más vale tarde 20:00 La Sexta Noticias 20:45 La Sexta Meteo 21:00 La Sexta Deportes 21:30 El Intermedio 22:30 El Taquillazo: Supersalidos 00:30 Cine: XP3D 01:50 Crímenes imperfectos 02:20 Poker Caribbean Adventura 02:45 Juega con el 8

LA SEXTA06:30 Informativos Telecinco 08:55 El programa de Ana Rosa 12:45 Mujeres y hombres y

viceversa 14:15 Cámbiame 15:00 Informativos Telecinco 15:35 Deportes 15:45 El Tiempo 16:00 Sálvame Limón 17:00 Sálvame Naranja 20:10 Pasapalabra 21:05 Informativos Telecinco 21:35 Deportes 21:45 El Tiempo 21:50 La Voz Kids II00:15 La Voz Kids01:15 La que se avecina 02:55 Premier Casino, La ruleta

VIP 05:00 Fusión sonora

TELECINCO

14:30 Pica lletres15:00 Notícies migdia15:30 La setmana mira’t16:00 Notícies migdia16:30 Aventurat17:00 Notícies migdia17:30 Pica lletres18:00 Notícies migdia18:30 Gaudeix la festa19:00 Notícies en xarxa19:30 Esports en xarxa20:00 Notícies vespre20:30 Cercle central21:00 Notícies vespre21:30 Etiqueta negra22:00 Notícies vespre22:30 Cercle central23:00 Notícies vespre23:30 Etiqueta negra00:00 Notícies vespre

CANAL REUS TV08:10 Rumbo al inglés09:05 Culture vultures09:30 Televenda12:40 Just for laughs13:30 Arucitys16:30 Trencadís19:30 8 al dia23:00 Gran cinema:

Cartas de un asesino

PARAMOUNT ChANNEL09:25 Espías en la sombra11:35 Semen, una historia de

amor13:15 Juego de patriotas15:30 Pídele cuentas al Rey17:30 Cinexpress18:05 Superman III20:25 Yo soy la justicia II22:30 Breakdown

8TV14:30 La 7mana Camp de

Tarragona 15:00 La Barca de l’Andreu 15:30 Carreteres 16:00 Notícies 12 16:30 Reemissió 18:00 Notícies 12 18:30 La 7mana Camp de

Tarragona 19:00 La Barca de l’Andreu 19:30 Esports en xarxa 20:00 Notícies 12 20:30 Dosos Amunt 21:00 Finet i pel mig 21:30 Dorsal 1222:00 Notícies 12 22:30 Dosos Amunt 23:00 Finet i pel mig 23:30 Dorsal 12 00:00 Notícies 12

TAC 12

L’HORÒSCOP

Us comportareu avui d’una mane-ra molt generosa amb un amic, que us agrairà enor-mement una ac-tuació que sortirà de l’ànima.

21/03.al.20/04

Sabeu que no te-niu raó en una discussió que es va produir amb algú proper els dies passats. Es-tigueu disposats a disculpar-vos.

21/04.al.21/05

Si opteu per la ge-nerositat rebreu a canvi molt més del que doneu. Per això no heu de mirar a curt ter-mini, sinó sempre a llarg.

22/05.al.21/06

La salut sempre és el primer i ho sabeu tot i que, paradoxalment, continueu amb certs hàbits que sabeu que no us beneficien.

22/06.al.23/07

La disciplina serà essencial perquè pugueu concloure amb èxit determi-nat projecte o tre-ball creatiu que encara està per acabar.

23/11.al.21/12

S ’ a c o s t a u n a oportunitat gran en l’àmbit labo-ral, així que podeu anar preparant-vos per atrevir-vos, per fi, a fer el salt.

22/12.al.20/01

Heu de ser cauts a l’hora de confiar en terceres perso-nes que us podri-en trair, per això vigileu amb qui compartiu confi-dències.

21/01.al.19/02

Us fareu enrere en algun nou pro-jecte, i aquest gir serà per millorar, encara que pu-gui passar força temps fins que sa-pigueu per què.

20/02.al.20/03

És cert que la vos-tra capacitat inna-ta per al lideratge pot no entendre’s en c er t s mo -ments. És impor-tant que en sigueu conscients.

24/07.al.23/08

Un antic conflicte familiar renaixe-rà avui sense que pugueu fer res per evitar-ho. És important que no entreu a les dis-cussions.

24/08.al.23/09

S e m p r e h e u de prioritzar el temps en coses que us agradin i hi haurà dies que sentireu un gran buit. Avui podria ser-ne un d’ells.

24/09.al.23/10

És important que avui presteu par-ticular atenció a una persona que no coneixeu però que interactuarà amb vosaltres al llarg del dia.

24/10.al.22/11

ÀRIES TAURE BESSONS CRANC

LLEÓ VERGE BALANÇA ESCORPÍ

SAGITARI CAPRICORN AQUARI PEIXOS

AGENDA

TARRAGONA. Exposició: «De les pesqueres d’arrossegament amb un rol de despatx de la pesquera Victoriano Orts». Fins al 30 de setembre al Museu del Port.

REUS. Teatre: «La caputxeta i el llop». A la Sala Santa Llúcia, a les 18h.

VALLS. Activitat: «Cuina per a participants.». A Vallsgenera, a les 19h. Preu: de 12 a 25 anys: 10€ i de 26 a 34 anys: 15€.

CAMBRILS. Gastronomia: «III Ruta de la Tapa». Fins el 29 de setembre. Tapa + Beguda= 2,5€.

FARMÀCIES

TARRAGONA:Domingo Saigi, Pere. Rambla Nova, 54. Tlf. 977228120 (servei diürn i nocturn).

Ciutat, Rosa M. - Molero, Helena. Urb.La Granja, Gran Canaria, 11 (Torreforta) Zona oest. Tlf. 977 543 189 (servei diürn).

REUS:Suñer Mas, Mª Alba. Passeig Misericòrdia, 18. Tlf. 977755976

Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva .Av. Països Catalans, 116 dreta - 977 322 751 (24 hores).

Page 38: 28 de setembre de 2015

38 diarimés 28/09/2015 CLASSIFICATSIMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

• Lloguer

Tarragona

c/ colom, pis de 3 dormitoris, sala-menjador amb terrassa, cuina independent, 1 bany + 1 lavabo, exterior, assolellat i amb mobles. Sense ascensor Comunitat inclosa 400 €/mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Rambla Nova, pis semi refor-mat de 3 dormitoris, sala-menja-dor amb balcó, cuina officce, 1 bany, armaris encastats, ascensor, calefacció, pk i comunitat inclosa. 650 €/ mes. nouhabitatcon-fort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

TaRRaGoNa. Pis PeRe maR-Tell, 4 habitacions, 2 banys, moblat. 600€. Tel. 618.848.732

c/ PoNs d’icaRT, pis reformat de 3 dormitoris, sala-menjador amb balcó, cuina de gas amb encimera, 1 bany, exterior, sense ascensor, semi-moblat, comu-nitat i aigua inclosa. 425 €/mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

av caTaluNya, Pis de 4 dor-mitoris, sala-menjador amb bal-có, cuina independent de gas, 1 bany amb dutxa, 1 lavabo,

exterior, sol, calefacció eléctrica, ascensor i amb mobles. Comuni-tat inclosa. 500 €/mes nouha-bitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

sP i sP – PPCC, pis semi-nou de 2 dormitoris, sala-menjador, cuina office amb vitro, 2 banys, armaris encastats, exterior, asso-lellat, calefacció de gas, ascensor, moblat i comunitat inclosa. 470 €/mes (pk opcional) nouhabi-tatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

uNio, Pis de 2 doRmiToRis, sala-menjador amb balcó, cuina, 1 bany, 1 servei, exterior, ascen-sor, calefacció a gas, assolellat. Comunitat inclosa 400 €/mes nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

saNT PeRe-el seRRallo, Pis reformat de 2 dormitoris, sala-menjador, cuina americana, 1 bany, bomba de fred/calor, ex-terior, assolellat i amb traster al terrat. Comunitat inclosa 300 € - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Altrespoblacions

la secuiTa, c/ oliveres, xalet de 2 plantes, 5 dormitoris, sala-menjador, cuina office amb vitro, 3 banys, armaris encastats, terras-ses, calefac de gas-oil, xemeneia, piscina, pàrquing i nau

salou-emPRius sud, c/ eduard Punset, pisos semi-nous de 2 dormitoris, sala-menjador, cuina, bany i pk. 372,25 €/mes nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

vila-seca, PaRc de la Riera- C/ Heura, local-despatx a entresol de 180 m2, instal·lacions fetes. 650 €/mes - nouhabitatconfort.com Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

Venta Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings

Lloguer Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings

TaRRaGoNa. alquilo PaR-kiNG Ferrer i Durán cerca EO Idiomas. 70€. Noches . Tel. 629.824.236

TREBALL

¡¡GaNa diNeRo RÁPido!! Si eres chica joven, atrevida te puede interesar. Información whatsApp 645.503.078

NecesiTo seÑoRa de 40-50a sin cargas familiares para cuidar persona discapacitada. Seriedad. Tel. 977 21.66.26 / 606.756.729

se PRecisa sRTa 35 a 45 aÑos. Buena presencia, dotes comer-ciales para franquicia de estética en Tarragona. Todo el año. [email protected]

se oFRece chica con expe-riencia personas mayores, hos-teleria, limpieza. Tel. 688.257.319

GRuPo aseGuRadoR de-sea iNcoRPoRaR 2 personas con experiencia comercial. Los ingresos económicos constan de sueldo fijo más comisiones. Posibilidad ½ jornada. Tel. 977 24.45.31

PRecisamos oFiciala de PeluqueRÍa con experiencia, buen sueldo + comisiones. en-viar c.v. [email protected] Tel. 977 36.03.07

NecesiTamos veNdedoRes del euRoboleTo PaRa Ta-RRaGoNa. Tel: 977.23.58.12 - 675.393.078

TRASPÀS

TRasPaso liceNcia TaXi (por jubilación) TARRAGONA. Tel. 616.665.404

PROFESSIONAL

PiNToR PRoFesioNal. Todo tipo de trabajos de pintura. Serie-dad. Presupuestos sin compromi-so. Tel. 620.019.873

Todo eN ReFoRmas. Tel. 690.216.359

TaPiceRo RÁPido, ecoNómi-co. clÁsico profesional. Mue-bles hostelería. Tel. 691.586.879

PiNToR J.esPiNosa Pintu-ra, decoración, parquet. Tel: 629.887.455 – 977 52.22.44

REFORMES

caRPiNTeRo, ebaNisTa. eco-Nómico. Tel: 693.775.316

albaÑileRia. Realizamos toda clase de trabajos. Presupuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 636.05.37.55/609.240.935 /977 54.12.34

iNsTalacioNes viceNTe vilches. elecTRicidad, fon-tanería, mantenimiento aparta-mentos, comunidades, porteros electrónicos, boletines. Tel. 626.663.432

ENSENYAMENT

clases de FRaNcÉs. NaTi-va con experiencia. Tel. 977 22.63.63 / 977 23.46.31

AMISTAT

aGeNcia-maisol. vols TRo-baR la teva parella estable? club d´amics. 695.410.052. www.maisol.com

aGeNcia uRibeT. eNcoN-TRaR amisTad o pareja. Psico-logía social. Tel. 671.327.565

ALTRES

veNdo escoPeTa beReTTa A302. Seminueva. 300€ negocia-bles. Tel: 629.822.270

iNGResos eXTRas acTividad iNdePeNdieNTe Nombre, lo-calidad y teléfono: [email protected]

aRquiTecTe. cÉdules d’habiTabiliTaT, certificats eficiència energètica, desde 85€+IVA. Tel. 657.989.467

TAROT

maesTRo TouReNa. Soluciona todos problemas: amorosos, en-fermedades, trabajo, impotencia sexual. ¡¡ResulTados 2 dias!! Tel: 610.324.179

TaRoT PaquiTa. da solucio-Nes a tus dudas de amor, pa-reja, salud, trabajo y dinero. Tel. 806.544.007

MOTOR

veNTa de moTo suzuki GS 500 E, 45000km. Año 1999. Color verde, ideal para iniciarse (no hay que reducir potencia) 1.100 euros. Tel. 677.878.273

MASSATGES

NaTalia. masaJe PRoFesio-Nal eRóTico. Económico. Dis-creto. Salidas. Final feliz… a tu gusto. Tel. 628.892.397 –SALOU–

masaJe TÁNTRico, california-no, sensitivo. Catalana. Reus. Toda una experiencia… Tel. 635.365.209

caTalaNa maduRiTa. ma-saJes PRoFesio nales. Final feliz. Tarragona. Tel. 688.212.405

masaJe TeRaPeuTico, sensi-tivo. 22€ (Zona Joan XXIII) Tel. 647.757.630 ¡¡REPETIRÁS!! LIDIA.

RELAX

FiNa coRdobesa. Madurita. Reus. Tel: 622.856.384

JoveN masaJisTa 25 aÑos. Belleza, simpatía, sensualidad, elegancia. Lugar limpio, discre-to, climatizado. Reus. Salidas. Tel. 699.242.637.

alquilo habiTacioNes por horas en Reus. Suites confor-tables para relax, especial pare-jas. Climatizado y discreto. Tel. 615.383.697

cachoNdÍsima abueliTa. 20€. Tel. 683.422.625

chicas calieNTes buscan relaciones esporádicas. Tel. 803.544.009

maduRiTa ¡¡Nueva Reus!!. Todo. Tel. 696.255.672

ÚlTima semaNa!!!!. Travesti Independiente, delgadita, morbosa, fiestera. Atiendo trio de parejas

kaReN cubaNa, besucona. Tel. 698.207.674 –REUS-

casa susaNa JOVENCITAS, Española – Rusa. Maduritas. Tel. 977.32.15.68

soNia mulTioRGÁsmica. Reus.Tel. 634.073.849

leTicia. scoRT independiente, jovencita. Nueva en Reus!!. Tel. 688.284.029

TeTas GRaNdes. 30€. Tel. 697.851.568

saRRal. chica esPaÑola. discReTo. 10-20:30h. Tel. 669.436.810

se NecesiTaN seÑoRiTas piso relax. Tel. 681.126.044

dos chicas lésbico real. Reus. Tel. 604.127.504

20€!!!. NaTalia. 19a Reus. Hasta la última gota!!!. Tel: 618.456.901

Reus. maRiTXell catalana, madura. Tel. 688 313 590

ReciÉN lleGada!!! Conejo peludito siempre mojadito...20€. 24h. Tel: 634.838.843 -REUS-

aNasTasia esPaÑola. 40€ - 1h. Tel: 642.172.192

NeNas GuaPas, CALIENTES... Tarragona. Tel: 977 21.26.12

casa Nicol 30€. Reus. Tel. 698.788.062

iNÉs 45a. Citas ocasionales. Discreción. Tel: 678.956.345

obReRo acTivazo. ¡¡Follada brutal!! Masajista empalmado. Grueso pene. (Económico). Tel. 681.175.841

casa Pili. Las mejores chicas!!! Reus. Tel. 633.805.896

seÑoRa caTalaNa. Sin experiencia. Generosa. Tel: 622.357.275

TaNia. TRavesTÍsima, espectacular y complaciente. Tel. 680.874.562

TaRRaGoNa. bomboNeTs GuaPos!!! Españolas i Catalanes. Tel: 634.021.303 whatsApp

aliNa!!! GaRGaNTa PRoFuNda francés insuperable. 20€. 24 hrs. Tel: 603.425.437 -REUS-

muÑequiTa chocolaTe. Dulce masaje 25€ completo. Reus. Particular. Tel: 631.876.964

20€ veNdRell. CUBANA. Caliente, pechugona. Tel: 657.248.749

vicToRia 27a. Hago todo tipo servicios. Tel: 643.330.581

maRÍa caRiÑosa. Reus. Tel. 634.150.513

Reus. maduRiTa. Discreción. Tel. 672.872.216

PaRa muJeRes. Chicos estupendos.Tel.633.956.319 / 640.738.567

casa cRisTiNa. Catalanas. Latinas. Jovencitas. Tarragona. Tel: 977 21.49.29

chica cachoNda. REUS. Tel. 642.462.487

¡¡suPeRNovedad!! Pechos XXL natural. Preciosa mulata, exuberante, 20€. 24h. Reus. Tel. 653.561.092

maduRiTa. Recibo sóla. Máxi-ma discreción. Tel. 698.390.293

RelleNiTa, maduRiTa. Sí a todo... Tel. 693.731.224

¡¡Novedad!! JoveN CU-BANITA SARA, 22 añitos. Tel. 626.274.652 -24h-.

Reus. aNa mulata, rellenita, pechugona, cariñosa, com-pletita. Francés. Particular. Tel. 688.364.500

JoveNciTa Polaca aNa. seXo caliente… Tel: 650.801.498

20€. 1/2h. Chica en alquiler. Tel: 686.526.657

seÑoRa 54a. Cariñosa. Para señores solventes. Tel. 634.690.215

¡¡Nueva!! aPÁRTame las bra-guitas y sigue... Guapísima, 20€. 24h. Tel. 653.561.100 –REUS-

¡¡Novedad!! lauRa BRASILE-ÑA, 23 añitos, sexy, atrevida. Tel. 638.185.062 -24h-.

VENTA ObrA NuEVA EN plENO cENTrO dE TArrAgONA. comte de rius, al lado de la rambla. 125m2 útiles, 4 habitaciones y 2 baños. con solárium. Más información en 977.2147.13

SE AlQuIlAN pISOS NuEVOS EN TArrAgONA.

pisos exteriores de 1 a 4 habitaciones

en el complejo royal Tarraco, cercano a la

universidad. gimnasio y piscina. comunidad

incluida. parkings desde 25€/mes. descuento para residentes en el

gimnasio. desde 450€/mes. 977.21.47.13. royal.

promysa.com

ATENcIóN INVErSO-rES, VENTA dE pISOS NuEVOS exteriores de 1 y 2 dormitorios en Ta-rragona ciudad. desde 75000 euros. rentabi-lidades anuales entre el 5% y hasta el 6,5% solo por renta. Tasa de ocupación superior al 90%. Excelente in-versión. posibilidad de comprar el piso vacío o con inquilino y con-trato de obligado cum-plimiento. 977.21.47.13 SE AlQuIlA dESpA-

cHO-OFIcINA en el vivero empresarial del complejo royal-Tarraco. El vivero dis-pone de 13 oficinas de distintos tama-ños, salita de espera, sala de reuniones, baños y parking. Es-pacio de coworking para autónomos. Sin costes de alta. par-king incluido. dere-chos especiales para el complejo deporti-vo. desde 150€/mes. 977.21.47.13

SE VENdE SEAT lEóN SpOrT-up

cIlINdrAdA 2000, 140cV cOlOr rOjO,

AñO 2006. prEcIO: 6.800€

TElEF.: 615891932

llOgO plAçA dE pArQuINg c/Vio-lant d’Hongria, 9 de Sant pere i Sant pau. preu: 50€/mes.Tel. 619.802.730

TrASpÀS rESTAurANTEs traspassa bar- restaurant, molt ben situat al c/Major 57 de Montblanc, 65 m2, tot acondicionat per començar a treballar de manera inmediata, deixo tot el mobiliari de cuina i sala. Interessats, telefonar al 660 484 161.

Cada dIa MILERS dE PERSONES LLEGEIXEN EL dIaRI MÉS a TOT EL CaMP dE TaRRaGONa.

Se hacen todo tipo de mantenimiento, colocación de os-mosis, descalcifica-doras, electricidad, fontanería, carpin-tería, contra-incen-dios, pintura.

Telef.. 615891932

Page 39: 28 de setembre de 2015

3928/09/2015 diarimésCLASSIFICATSCASA ROSER. JOvEnCitA. ini-CiándOSE!! Tel. 698.483.981

EMPRESARiA CAtALAnA EJE-CUtivA no profesional, riguro-sa discreción. Chalet privado. CREIXELL. Tel. 691.087.230

CHiCAS REUS. Tel. 602.026.566

AnA Mª MASAJiStA. Madu-rita. Todo de todo. Reus. Tel: 602.628.255

CHiCA áRABE. Completa. Tel. 693.689.953

SEÑORA. diSCREtO. Vendrell. Tel. 683.100.761

viCtORiA. BRASiLEÑA de nuevo en La Pineda. Rubia, pechugona,completísima. Eco-nómico. Tel. 631.976.300

LA PinEdA. ESPAÑOLA. Discre-to. Tel. 689.948.342

¡¡nOvEdAd!! LUCiA. Todo terreno, fiestera total. Tel: 638.076.098 – 24 hrs-

20€. tOdO Sí. tEL. 648.132.051

¡¡¡nOvEdAd!!! MARtA marcho-sa. Vicio garantizado!!!. 24hrs. Tel: 648.469.002

Carrer Manuel de Falla, 12 baixos 43005 Tarragona

Tel. 977 21 11 54 - Fax: 977 21 47 21Horari: de dilluns a divendres

de 9 a 14 h i de 16 a 19 h

• Targeta de crèdit · En metal·lic• Transferència bancàriaCajaMar: 3058 4001 63 2720006075Banco Santander: 0049 1877 46 2110735856Banco Polular: 0075 0358 79 0600484554BBVA: 0182 5400 29 0201550268IBERCAJA: 2085 9507 86 0330400870

FORMA DE PAGAMENT

anuncis classificatsClassificat bàsic

0,37 € x paraula+ 21% IVA

Classificat destacat

0,37 € x paraula+ 2,50€ (requadre)+ 21% IVA

Classificat mòdul17 € x dia+ 21% IVA

Classificat destacat color0,60 € x paraula+ 2,50€ (requadre)+ 21% IVA

OFERTES: 3 dies + 1 gratis / 7 dies + 3 gratis

Classificat fotoColor: 57€B/N: 47€(Màx: 4 paraules)

10 dies + 4 gratis

Classificat destacat amb foto

30 € x dia+ 21% IVA

OPORTUNITAT!Tarragona!

Pis de 3 habitacions, pàrquing i traster a l’avinguda Rovira i Virgili. Tercera planta amb ascensor. 134.00 €.Tel. 977 342543

000 000 000

LAURA ELEGANTE PLACER

INSUPERABLE SIN LÍMITES. ¡¡NOVEDAD!! SARA 19A.

TEL. 602.071.379

Page 40: 28 de setembre de 2015

40 diarimés 28/09/2015 A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell mitjà

Nivell fàcil

Completeu el taulell, dividit en nou quadrats,

omplint les cel·les buides amb un número de l’1 al 9, sense repetir

cap número en una mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

23º

Estat del celDe matinada el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al terç oest i a l’extrem nord-est del país, mentre que a la resta estarà poc ennuvolat. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà fins a quedar serè o poc ennuvolat, tret de l’extrem sud del país on quedarà mig ennuvolat. A partir de migdia creixeran nuvolades a punts de muntanya.

PrecipitacionsSe n’esperen a l’extrem sud del territori durant tota la jornada, sobretot a l’inici i al final de la mateixa. A banda, a partir de mig-dia se n’esperen al Pirineu i al Prepirineu, i a partir de la tarda, a altres punts del litoral sud i de la Catalunya Central. Seran d’in-tensitat entre feble i moderada, i acumularan quantitats entre minses i poc abundants.

EL TEMPS

17ºMàxima Mínima

L’ACUDIT Napi

Joan A. TorreblancaFeia els 18 anys el dissabte, 26-S. L’en-demà, el 27, el Pol Javier Salvadó, ja tenia una cita amb les urnes que recor-darà de per vida ell, i molt probablement, la majoria de cata-lans. «Segur que les van convocar en aquest dia perquè ell pogués votar», comentava rient el seu pare. El protago-nista, amb el pastís encara a mig em-passar, s’explicava ja com un adult entès en conteses electo-rals: «Ens hi juguem tant... Estem veient molta participació. La gent està respo-nent», assegurava. El cert és que tam-poc era un novell de manual, Salvadó ja havia tingut opor-tunitat de participar en la consulta ciuta-dana del 9-N —on el llistó de l’edat mí-nima baixava fins als 16 anys—. Moments abans de dipositar el seu vot, que ja duia preparat de casa, el jove confessava que s’ho havia hagut de pensar i re-pensar, «tenia clar l’opció que volia votar, però no quin partit». Votava acompanyat del pare i la mare, però tan bon punt va acabar, ja despenjava el telèfon mòbil per anar amb els seus amics.

La Yolegne Lestapier, és una mica més gran que el Pol —41 anys— però també era el primer cop que votava en unes eleccions catalanes. És cubana i fa 7 anys que viu a Tarragona. Opta per no decantar-se per cap bàndol, «jo estic a favor que la gent decideixi. No vull el que hi havia fins ara ni el que proposen, vull quelcom que estigui al mig», apuntava. La seva experiència democrà-tica, segons assegura ella mateixa, és bastant po-bre, «a Cuba venim d’una dictadura d’esquerres.

Al meu país, de de-mocràcia, cap. Quan hi havia eleccions, votàvem a un senyor que després votaria al president. Però és que tampoc no hi havia cap partit a l’oposició per triar». Tot i que no desvet-lla el seu vot, a la Yolegne li agradaria, que passi el que pas-si, d’ara endavant, «no hi hagi canvis bruscs».

La Maria Soria-no, de 23 anys, ja fa quart de carrera i espera trobar ben aviat una bona fei-na. Aquests últims mesos ha estat tre-ballant a Itàlia, però aquest 27-S no volia faltar a les eleccions, votava en família, amb els seus pares, que tenien moltes ganes que arribés el dia. Ella exercia de portaveu de la fa-mília, «ella ho dirà, que és la que millor parla», indicava el seu pare, tot cedint-li la paraula, «És una

mica difícil, uns volen una cosa, i d’altres en vo-len una altra», concloïa.

I com sempre, els nens ficaven el contrapunt perfecte a tanta solemnitat, el Martí, de 3 anys, enfundat en unes botes d’aigua, xipollejava a sobre d’un gran toll que s’havia format al pati del col·legi Cèsar August. «Hem vingut a acom-panyar als iaios a votar», explicava la seva mare Marta. A poca distància d’allí, a l’Institut Tarra-gona, el David i el Gerard s’avorrien com ostres a la sala electoral. El primer aprofitava la cadira per imaginar-se un circuit de carreres, sota l’atenta mirada de l’avi, Rafael Sabaté, que s’esperava. El segon, aprofitava per contemplar un paper amb dibuixos. Afortunadament, els hi queden anys encara per fer-se grans, i haver de decidir el vot.

ELECCIONS CATALANES

Mil-i-una històries durant el

27-sSis tarragonins de diverses edats,

viuen de diferent manera la transcendental jornada electoral

El David i el Gerard, fent temps al col·legi electoral mentre el seu avi (al costat) esperava.

DIARI MÉS

El Pol, havia fet 18 anys el dia abans.

DIARI MÉS