52

Agenda Juny-Agost 2011

Embed Size (px)

Citation preview

03 Presentaci 04 Teatre i dansa 07 Infantil 09 Msica 15 Cinema 18 Visites i tallers 22 Conferncies i daltres 27 Festes 36 Exposicions 44 Dia a dia 48 Suports, patrocinadors, collaboradors 50 Espais

Una AGENDA ms i una nova collecci de propostes culturals i festives obertes a tothom. No em cansar de repetir que totes les activitats que presentem en aquesta agenda sorganitzen des de lInstitut Municipal de Cultura i els seus equipaments (la Biblioteca Central, el Museu de la Pell, la Sala dExposicions, el Teatre Municipal) o b des de les diferents entitats de la nostra ciutat amb la collaboraci municipal. El gruix de propostes que vnen de les entitats demostra que a Igualada hi ha un teixit associatiu potent, amb inquietuds, voluntat de treballar per a la ciutat i ganes de tirar endavant. Les Creus de Sant Jordi atorgades a lAteneu, lAntic Gremi de Traginers i la coral la Llntia en els darrers quatre anys sn el reconeixement oficial ms important que es pot tenir. Tamb els nous equipaments que shan posat en marxa des de lIMC com la Casa de la Festa, el refugi de pelegrins i la nova sala polivalent del Museu de la Pell sn peces necessries per continuar enriquint la nostra vida cultural. La cultura ens ha dajudar a ser ms nosaltres mateixos, a valorar don venim, saber on estem i definir cap on volem anar. I tamb la cultura ha de servir per obrir ponts cap a noves realitats, nous coneixements, noves mirades a les coses. Tot plegat ens far ms lliures, millors ciutadans i millors persones. Maria Enrich Murt Regidora de cultura i festes3

teatre i dansa

L ESCOLA ATREZZO DANSA I ARTS ESCNIQUES, presenta mostra de teatre 2011DISSABTE, 11 DE JUNY - Hora: 2/4 d1 del migdia i 7 de la tarda Preu: 6 - Lloc: Teatre de lAurora Al mat hi ha la mostra dels grups ms joves que ens endinsaran en el mn de les faules. A la tarda els ms grans representaran 2 sols, 2 poniols, 2 tallats i un curt de caf amb sacarina. Ho organitza: ATREZZO dansa i arts escniques.

V MARAT DE LA TARIMADISSABTE, 18 DE JUNY - Hora: al llarg de tot el dia Lloc: Teatre Municipal lAteneu Un centenar dalumnes de lEscola Municipal de Teatre dIgualada presentaran els seus treballs de final de curs. LOdissea, Embolics a Pars, Lilla del tresor. El burgs gentilhome, Aix no s vida, Llgrimes de Sant Lloren, Macbeth without Macbeth o una escena del Jard dels cirerers. Ho organitza: Escola Municipal de Teatre La Tarima.

ESPAI dARTS presenta MOSTRA DE FI DE CURS 2010-2011DIUMENGE, 19 DE JUNY - Hora : 6 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre Preu: 5 i 7 - Lloc: Teatre Municipal lAteneu Joves ballarins i actors en formaci mostren el resultat del curs treballat. Mostra de treballs de dansa creativa, moderna, clssica, contempornia, interpretaci teatral i del curs dinterpretaci i dansa. Ho organitza: Espai dArts escola de dansa i teatre.

GALA DE BALLETDISSABTE, 2 DE JULIOL - Hora: 2/4 de 7 de la tarda - Preu: 8 Lloc: Teatre Municipal lAteneu Una matinal de ballet. Una tarda de circ. Una nit d espectacle. Ho organitza: LAula - Escola de Dansa.

VI FESTIVAL FINAL DE CURS 2011DIUMENGE 10 DE JULIOL - Hora: a 2/4 de 7 de la tarda i a les 8 - Preu: 6 / 9 - Lloc: Teatre Municipal lAteneuActuacions de professorat i grups de lEscola amb coreografies de dansa oriental, bollywood, tribal fusion, flamenco, dansa persa, dansa moderna i pilates. Ho organitza: Escola de Dansa Oriental Luna Mora.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

teatre i dansa5

Venda dentrades a partir de setembre

PROPERAMENT

teatre i dansaEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

PEDRA DE TARTERADIUMENGE, 25 SETEMBRE Hora: 7 de la tarda Lloc: Teatre Municipal lAteneu

TRUCA UN INSPECTORDIUMENGE, 23 DOCTUBRE Hora: 7 de la tarda Lloc: Teatre Municipal lAteneu

MEJORCITA DE LO MO616, 17 i 18 DE SETEMBRE Lloc: Teatre de lAurora

Festival Internacional EL MS PETIT DE TOTS26 I 27 DE NOVEMBRE Lloc: Teatre de lAurora

infantil

Hora del conte

EL QUIRQUINCHO MSIC I ALTRES CONTES BOLIVIANS a crrec de M. Teresa CasalsDIMARTS, 7 DE JUNY - Hora: 6 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada El Quirquincho, bruixots, lloros disfressats Un munt de personatges que omplen daventures els contes populars bolivians i que sn tota una descoberta per als nens i les nenes daqu. Ho organitza: Amics de FUNDASE - Bolvia.

infantilsEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

8

msica

CONCERT Trnez i Ses (Can dautor. Poesia cantada)DIVENDRES, 3 DE JUNY - Hora: 2/4 de 12 de la nit Preu concert: 6 Soci Ateneu: 4 Lloc: Vestbul de lAteneu Igualad s un grup que musica poesia prenent larrel comuna de la can mediterrnia. Presenten el seu darrer treball Vestigis, poemes musicats den Sergi Jover. Trnez i Ses acompanyats de Laia Rius (viol i veu), Jordi Ruiz(cello) i Llus Molas (percussi). Ho organitzen: Ateneu Igualad i IMC. Hi collaboren: Rdio Igualada, Rdio Nova, clictv.cat, el Caf de lAteneu.

CONCERT DE LA CORAL JUVENIL XALESTDISSABTE, 4 DE JUNY - Hora: 2/4 d11 de la nit Preu: 8 adults, 5 famlia nombrosa i menors de 10 anys Lloc: Teatre Municipal lAteneu

msica10Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

La Coral Xalest, acompanyats per un quartet de jazz i un cantant (Jordi Tudela), realitzaran un concert de diverses obres destils moderns. Sinterpretaran obres de Paul Halley, Pol Requesens Roca i un recull del musical Jesus Christ Superstar. Ho organitza: Coral Juvenil Xalest dIgualada.

BALLADA DE SARDANESDIUMENGE, 5 DE JUNY - Hora: 12 del migdia Lloc: Plaa del Sant Crist Amb la Cobla Ciutat de Manresa Ho organitzen: Agrupaci Sardanista dIgualada i Associaci de Vens del Barri del Sant Crist.

CONCERT DE FINAL DE CURS DE LA CORAL ELS VERDUMSDIUMENGE, 5 DE JUNY - Hora: 2/4 de 7 de la tarda Lloc: Claustre de lEscola Pia Els cantaires de la coral Els Verdums ens mostraran tota la feina feta durant aquest segon quadrimestre del curs, on sestrenar la can del 40 aniversari, composta per ligualad Pol Requesens Roca. Us hi esperem! Ho organitza: Coral infantil Els Verdums.

CONCERT DELS CICLES CORALS 2011DIUMENGE, 5 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda - Entrada lliure Lloc: Esglsia del Roser En aquest concert participaran tres corals de la Federaci Catalana dEntitats Corals: els Amics del Cant, de la Mnia, la Schola Gregoriana de Vilafranca i la Coral Mixta dIgualada, que far damfitriona. Ho organitza: Coral Mixta dIgualada.

JAM-SESSIONDIMARTS, 7 DE JUNY - Hora: 10 de la nit - Preu: gratut Lloc: Bar Hot Blues Autntica jam-session, oberta a tots els msics de jazz que vulguin participar-hi i amb la collaboraci de professors i alumnes de lEscola Municipal de Msica dIgualada.

83 APLEC DE LA SARDANA DIGUALADADIUMENGE, 12 DE JUNY - Hora: 2/4 d11 del mat i fins a les 9 de la nit Lloc: passeig Vedaguer Amb les cobles Ciutat de Girona, Maricel i Ciutat de Terrassa. Al mat tindr lloc la XII Trobada de Colleccionistes de plaques de cava i Bitlles Catalanes. Al migdia dinar de germanor i ball de Crespelles, i a la tarda berenar popular, concurs de colles improvisades i la sardana incgnita. Ho organitza: LAgrupaci Sardanista dIgualada.Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

SERENATES DESTIU: JOSA ALEV I FARRS BROTHERS. Dir. Jaume SalaDIUMENGE, 12 DE JUNY - Hora: 8 del vespre Preu: 8 - Estudiants 4 Lloc: Claustre de lEscola Pia Lorquestra Josa Alev juntament amb Farrs Brothers ens oferiran una interpretaci molt personal dels contes de les mil i una nit, a travs de Xahrazad, qui ens anir narrant la histria. Ho organitza: Joventuts Musicals dIgualada.

msica11

Ho organitza: LEscorxador, Escola Municipal de Msica dIgualada.

SETMANA DE CONCERTS DALUMNES A crrec dalumnes de lEMMIDEL 15 AL 21 DE JUNY - Hora: diferents sessions entre 2/4 de 6 i les 9 del vespre - Preu: gratut Lloc: Aules de lEscola Municipal de Msica dIgualada Concerts a crrec dalumnes de lEMMI per tal que puguin mostrar el seu treball tot vivint lexperincia de tocar en pblic. Ho organitza: LEscorxador, Escola Municipal de Msica dIgualada.

SERENATES DESTIU: COR DE NOIES EXAUDIO Dir. Jlia SesDISSABTE 18 DE JUNY - Hora: 2/4 de 10 del vespre Preu: 8 - Estudiants i socis Joventuts Musicals 4 Lloc: Claustre de lEscola Pia.

12

msicaEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

El cor de noies Exudio ens ofereix un programa on barreja la msica catalana i langlesa amb compositors tan representatius com: Bibiloni i Holst. Ho organitzen: Cor de Noies Exaudio i Joventuts Musicals dIgualada.

FESTA DE FI DE CURS A crrec dalumnes i professors de lEMMI22 DE JUNY - Hora: 6 de la tarda - Preu: gratut Lloc: Pati de lEscola Municipal de Msica dIgualada Concert amb msica festiva a crrec dalumnes i conjunts de lEMMI. Ho organitza: LEscorxador, Escola Municipal de Msica dIgualada.

BALLADA DE SARDANESDIJOUS, 23 de JUNY - Hora: 6 de la tarda Lloc: Plaa de lAjuntament Amb la cobla Ress. Ho organitza: Agrupaci Sardanista dIgualada i Institut Municipal de Cultura.

FESTA MESTIZZATGEDIJOUS, 30 DE JUNY -Hora: 9 del vespre - Preu: gratut Lloc: La Sala Un any ms torna la festa del Mestizzatge. Aquesta festa est organitzada per la Zona Jove, un grup de joves voluntaris que des de lequipament juvenil la Kaserna, sinvolucren per organitzar diferents actes per a la ciutat. Vine a la cinquena Festa del Mestizzatge i podrs escoltar en directe els diferents grups de msica dels IES igualadins! Ho organitzen: La Zona Jove i el Departament de Joventut.

VI CERTAMEN DE MSICA JOVE DIGUALADADIVENDRES I DISSABTE, 1 i 2 DE JULIOL Hora: 10 de la nit - Preu: gratut - Lloc: La Sala Vine els dies 1 i 2 de juliol a partir de les 22 h a la Sala. Podrs escoltar-hi 14 grups igualadins que entraran en un concurs per guanyar la que ja s la sisena edici del Certamen de Grups de Msica Jove dIgualada. Ho organitzen: Departament de Joventut i els grups de msica de la ciutat.Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

CONCERT: TEMPS DE CIRERESDISSABTE, 2 DE JULIOL - Hora: 8 del vespre - Entrada: 6 Lloc: Esglsia del Roser Desprs de treballar el Rquiem de Mozart, la Coral Mixta torna a oferir un concert a cappella amb obres de Monteverdi i de compositors catalans. Ho organitza: Coral Mixta dIgualada.

SERENATES DESTIU: YOUKALISDISSABTE , 2 DE JULIOL - Hora: 10 de la nit Preu: 8 . Estudiants 4 - Lloc: Claustre de lEscola Pia El grup Youkalis ens ofereix un espectacle anomenat Mlis, on podrem veure una fusi de la msica Klezmer amb projeccions de cinema mut. Ho organitza: Joventuts Musicals dIgualada.

msica13

ANLIADEL 5 AL 16 DE JULIOL - Hora: 11 de la nit - Preu: gratut Lloc: a lestaci vella i la plaa Pius XII Un any ms, lAnlia ens ofereix tot tipus de propostes musicals a laire lliure. Ho organitza: Departament de Joventut.

SERENATES DESTIU: COBLA DE BELLPUIG Directora: Concepci RamiDISSABTE 9 DE JULIOL - Hora: 8 del vespre Preu: 8 . Estudiants 4 - Lloc: Claustre de lEscola Pia Podrem gaudir dun concert de msica catalana, on podrem descobrir el gran repertori dels mestres catalans que han escrit per a aquesta formaci. La cobla de Bellpuig ens ofereix un concert amb amb obres desconegudes per al gran pblic, que ens faran redescobrir el mn de la cobla. Ho organitza: Joventuts Musicals dIgualada.

msica14Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

SERENATES DESTIU: ALART QUARTETDIUMENGE 17 DE JULIOL - Hora: 8 del vespre Preu: 8 . Estudiants 4 - Lloc: Claustre de lEscola Pia s un dels grups de cambra amb ms personalitat de nostre pas. Els seus membres han estat formats a les millors escoles dEuropa i dEstats Units. La seva inquietud per la msica de cambra els porta a formar aquest projecte com, que esdev un dels quartets amb ms projecci del nostre panorama musical. Ho organitza: Joventuts Musicals dIgualada.

cinema

Documental HERMANOS OLIGORDISSABTE , 4 DE JUNY en pantalla gran Hora: 12 del migdia - Preu: gratut Lloc: Auditori del Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia El director, Joan Lpez Lloret, mostra el mn de titelles creat per dos germans durant tres anys en un soterrani, i recull les opinions sobre lobra resultant quan es represent a Barcelona, Valncia i Berln. Fins al 5 de juny es pot veure en pantalla petita dins la sala dexposicions.

PANTALLA OBERTAELS DIMECRES 8 i 22 DE JUNY Hora: 8 del vespre - Preu: Gratut Lloc: a la Sala de Socis de lAteneu

cinema16Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

Podeu consulteu-ne programaci a www.ateneuigualadi.net Ho organitza: Ateneu Igualad. Ho coordina: Cine-Club Ateneu.

CINE CLUB ATENEUELS DIVENDRES (quinzenal) - Hora: 2/4 d11 de la nit - Preu: 6 Lloc: al Teatre Municipal lAteneu Cada segon i quart divendres de mes, es programa el millor cinema no comercial i dautor del moment. Per a rebren informaci podeu contactar amb [email protected]. Tamb podeu consulteu-ne la programaci a www. ateneuigualadi.net Ho organitzen: Ateneu Igualad Ho coordina: Cine-Club Ateneu.

CUMBRES BORRASCOSASDIMECRES, 15 DE JUNY - Hora: 6 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Projecci de la pellcula basada en lobra dEmily Bront, dirigida per Peter Kosminsky i protagonitzada per Juliette Binoche. Aquesta pellcula complementa el club de lectura en angls, que basar la seva tertlia en la novella original. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

MICROCURTEXPRESSDISSABTE, 2 DE JULIOL Hora: Inscripci el mateix dissabte dia 2 de juliol de 2/4 de 10 a 2/4 d11 del mat Lliurament del treball a les 9 del vespre Lloc: Centre Cvic de Ftima Una idea. Una cmera. 100 segons. Concurs de microcurts rpids. Tal com es fan els concursos de pintura rpida, aquesta s una bona oportunitat per demostrar que talent, idees i bons resultats poden anar agafats de la m. Ho organitzen: Centre Cvic de Ftima i De Verit Produccions.

LORIGINALDEL 18 AL 21 DE JULIOL - Hora: 10 de la nit - Preu: gratut Lloc: A la plaa Pius XII Els dies 18, 19, 20, i 21 de juliol, a la plaa Pius XII, a partir de les 22 h, tindr lloc lOriginal, un cicle de cinema a la fresca amb pellcules en versi original subtitulades. Ho organitza: Departament de Joventut.

10 MICROCURT, FESTIVAL DE VDEO DIGUALADADIVENDRES, 22 DE JULIOL - Hora: 2/4 d11 de la nit Preu: gratut - Lloc: Parc de Valldaura Concurs de curtmetratges de durada mxima de 5 minuts. Adreats a joves realitzadors que volen donar a conixer la seva obra. El termini de presentaci dels curts: abans del 10 de juny de 2011 Ms informaci a www.microcurtigualada.com Ho organitzen: Centre Cvic de Ftima i De Verit Produccions.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

cinema17

visites i tallers

ESCOLA DESCACS (per a nens/nenes) Vols aprendre a jugar a escacs?ELS DIVENDRES DEL MES JUNY - Hora: de les 6 a les 7 de la tarda - Preu curs base: 15 /mes. Preu curs alt rendiment: 35/mes. Lloc: Sala de socis de lAteneu Igualad Ho organitza: Escola dEscacs Ateneu Igualad.

CLASSES DESCACS PER A ADULTSELS DIMARTS I DIVENDRES DEL MES DE JUNY - Hora: de 7 a 2/4 de 9 del vespre Preu: 15 mes Lloc: Sala dEscacs de lAteneu Igualad Ho organitza: Escola dEscacs Ateneu Igualad.

TALLER DENQUADERNACIELS DIMARTS DEL MES DE JUNY Hora: de 2/4 de 10 a les 12 i de 7 a 10 del vespre (2 grups). Preu socis Ateneu: 30/mes No socis: 37/mes Lloc: a la Sala de Tallers de lAteneu Igualad Relligar, art i ofici, fusionats per embellir els llibres i salvaguardar-los amb diferents tcniques i material i un gran ventall de possibilitats per aplicar als teus llibres. A crrec de Maria Requesens. Ho organitza: Ateneu Igualad.

Sortida EL RIU ANOIA. Un hbitat per a les espcies.DIUMENGE 5 JUNY - Hora: 10 del mat Lloc de sortida: CECI c/ Dr. Mercader La 2 passejada pel riu que organitza el CECI enguany, permetr veure dhbitats daus a lAnoia, (concretament part del riu dIgualada), conixer i experimentar amb recursos per dur a terme la catalogaci i continuar compartint les observacions en un entorn que conjuga el medi natural i la intervenci humana. Ho organitzen: la Secci de Cincies Naturals i la Secci dEducaci Mediambiental del CECI.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

visites i tallers19

VISITES GUIADES GRATUTES AL MUSEU DE LA PELL I A CAL GRANOTESDIES 5 DE JUNY, 3 DE JULIOL I 7 DAGOST Hora: 2/4 de 12 del mat - Preu: gratut Lloc: Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia Cada primer diumenge de mes, el Museu ofereix una visita guiada gratuta a tots els espais: La pell en la histria i Un univers de pell, Industrialitzaci de la pell: dels clots als bombos, LHome i lAigua, i a lantiga adoberia de Cal Granotes. Ho organitza: Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia-IMC.

JORNADA DE CLOENDA DEL CURS DEL CECIDISSABTE , 11 DE JUNY - Hora: 10 del mat Lloc: CECI c/ Dr. Mercader Igualada Enguany es clour el curs del CECI amb una visita a les innovacions arqueolgiques recents, explicades per especialistes i alguna sorpresa dinters per als assistents. Acabar el mat amb un dinar. Cal confirmar lassistncia a: [email protected] Ho organitza: CECI.

20

visites i tallersEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

Club de lectura per a persones adultes TARDES CON MARGUERITTE, de Marie-Sabine RogerDIJOUS, 16 I 30 DE JUNY - Hora: 2/4 de 8 del vespre Lloc: Biblioteca Central dIgualada Tertlia per a persones adultes que han llegit el mateix llibre. Cal inscripci prvia. Places limitades. Activitat de continutat. Moderador: Jaume Farrs Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

Club de filosofia LART DESTIMAR, dErich FrommDISSABTE, 18 DE JUNY - Hora: 11 del mat Lloc: Biblioteca Central dIgualada Espai de reflexi i de tertlia a lentorn de la lectura dun text filosfic. Cal inscripci prvia. Places limitades. Activitat de continutat. Moderador: Rafa Carmona Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

Club de lectura en angls WUTHERING HEIGHTS, dEmily BrontDILLUNS, 20 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Trobada de persones adultes, amb un nivell mitj dangls, que han llegit el mateix llibre i que el comenten en aquest idioma. Cal inscripci prvia. Moderadora: Judith Rovira Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

Club de lectura per a persones adultes BETTY, de Georges Simenon visites i tallersEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

DIJOUS, 7 DE JULIOL - Hora: 2/4 de 8 del vespre Lloc. Biblioteca Central dIgualada Tertlia per a persones adultes que han llegit el mateix llibre. Cal inscripci prvia. Places limitades. Activitat de continutat. Moderador: Josep Pallars Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada

OBSERVACI NOCTURNA DEL CELDIVENDRES 8 DE JULIOL - Hora: 10 de la nit - Preu: gratut Lloc: Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia Acompanyats per lAssociaci Astronmica Anoia i amb la collaboraci de lObservatori de Pujalt, podrem observar la Lluna, Saturn i altres objectes del cel profund, des del Museu amb telescopi. Ho organitza: Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia-IMC en collaboraci amb lAgrupaci Astronmica Anoia i lObservatori de Pujalt.

VISITA AL REFUGI ANTIAERI DEL GARCIA FOSSASDISSABTE 16 DE JULIOL - Horari: de les 11 del mat a la 1 del migdia Preu: Gratut - Lloc: Escola Garcia Fossas Amb motiu dels 75 anys de linici de la Guerra Civil Espanyola, sorganitzen unes visites comentades, a crrec de Jaume Farrs i Jordi Enrich. s lnic refugi que es conserva daquella poca a Igualada. Ho organitza: lInstitut Municipal de Cultura juntament amb el Patronat Garcia Fossas.

21

conferncies i daltres

Conferncia CONFLICTES DE PARELLA a crrec de Marta SanahujaDIMECRES, 1 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Marta Sanahuja s psicloga clnica, psicoterapeuta familiar i de parella. Ha treballat a consultes externes de lHospital General de Catalunya i actualment s la responsable del Servei de Psicologia de lAnoia. Ho organitza: Associaci de Professionals de la psicologia de lAnoia.

DIJOUS, 2 DE JUNY - Hora: 2/4 de 9 del vespre Lloc: Sala de socis de lAteneu Igualad La Flama del Canig dIgualada amb la voluntat dampliar el seu marc dactuaci ha cregut oport generar una activitat cultural que reformuli impressions i conceptes dels nostres referents, histrics, poltics, socials i culturals. s per aix que han convidat en Jordi Bilbeny perqu ens aporti el resultat de les seves investigacions. Ho organitza: Associaci Flama del Canig.

Conferncia LA NOSTLGIA DE LIMPERI PERDUT a crrec de Francesc Lozano WinterhalderDILLUNS, 6 DE JUNY Hora: 6 de la tarda Lloc: Teatre Municipal lAteneu Conferncia illustrada amb imatges Ho organitza: AUGA.

Conferncia LALIMENTACI INFANTIL A crrec de Carlos GonzlezDILLUNS, 6 DE JUNY - Hora: 6 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada El pediatre Carlos Gonzlez proporciona pautes clares de conducta i tranquillitza aquelles mares que pateixen perqu creuen que els seus fills no mengen b. El conferenciant ha publicat, entre daltres: Bsame mucho, Un regalo para toda la vida, El meu nen no menja i En defensa de les vacunes. Ho organitzen: Llibreria Aqualata i Biblioteca Central dIgualada.

23

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

conferncies i altres

Conferncia LA FALSIFICACI DE LA HISTRIA DE LA CATALUNYA IMPERIAL DURANT ELS SEGLES XV, XVI i XVII a crrec de Jordi Bilbeny

Conferncia LA FORMACI DEL DOCENT A crrec de Francesc ImbernonDIMARTS, 7 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Presentaci de la 32 Escola dEstiu de lAnoia amb una reflexi sobre la formaci permanent dels mestres al llarg de tota la seva vida professional. El ponent s catedrtic de pedagogia a la Universitat de Barcelona. Ho organitza: Grup de Mestres de lAnoia.

Conferncia DOS ANYS A KABUL A crrec dlia SusannaDIMECRES, 8 DE JUNY - Hora: a les 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada LAfganistan s un pas del qual sentim parlar sovint als mitjans de comunicaci. La professora lia Susanna ens far cinc cntims de la realitat actual, desprs dhaver passat dos anys investigant i impartint classes a la universitat en aquell pas en guerra. Ho organitzen: Biblioteca Central dIgualada i Paranoia Accions

conferncies i altres24Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

Presentaci de llibre ALGRIA SENSE PORS, de Rosa Vendrell MiretDIVENDRES, 10 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Un llibre escrit per una dona aventurera, agosarada, xafardera, enamoradissa i vital que recorre Algria. Ho fa en qualsevol transport i el seu afany s conixer el pas real. La presentaci sacompanya duna projecci de fotografies. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

Conferncia RELACI DIGUALADA AMB EL SANTUARI DE SANT MAG DE LA BRUFAGANYA a crrec de Jaume Durn, Jaume Farrs i Mag PuigDILLUNS, 13 DE JUNY- Hora: 6 de la tarda Lloc: Teatre Municipal lAteneu Conferncia dins el cicle dAUGA Ho organitza: AUGA.

Conferncia

BENEFICIS DE LEXERCICI FSIC EN LA FIBROMILGIA

A crrec del Dr. Antoni Lpez i Josep RamisDIMARTS, 14 DE JUNY - Hora: 2/4 de 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada

Es parlar de la necessitat que les persones afectades de fibromilgia facin exercici diriament, perqu s una de les terpies beneficioses per millorar la seva qualitat de vida. Ho organitza: Seu Territorial de lAnoia de lAssociaci Catalana dAfectats de Fibromilgia, amb la collaboraci de lAjuntament dIgualada.

DIVENDRES, 17 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Per fi surt a la llum el secret millor guardat de la humanitat. Un llibre que descobreix la pedra angular, els fonaments de les religions i de les cultures antigues i com es construeixen els temples i les esglsies i les energies poderoses que shi utilitzen. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

DISSABTE, 18 JUNY Hora. 5 de la tarda - Preu: 3 Lloc: Teatre de lAurora I part: Roda de poetes, coordinada per Adoraci Aliberch. Elecci popular de la poesia ms del grat dels assistents. Sorteig de llibres. II part: Actuaci de la coral La Llntia. Amb aquesta sessi donar per finalitzada la seva activitat. Ho organitza: Poesia Viva dIgualada.

Conferncia EL SACRIFICI: MITE I RITU EN EL MN ANTIC A crrec de Salvador Oliva i MarchDILLUNS, 20 DE JUNY- Hora: 6 de la tarda Lloc: Teatre Municipal lAteneu Conferncia illustrada amb imatges. Ho organitza: : AUGA.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

COMIAT DE POESIA VIVA DIGUALADA AMB LA LLNTIA

conferncies i altres25

Presentaci de llibre EL COMPROMISO SECRETO, de Pere Vila

Conferncia EXERCICI I SALUT A crrec de Carme Secanell, infermeraDIMARTS, 21 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Xerrada sobre els beneficis de lexercici fsic en la salut i el benestar general de les persones. Ho organitza: : Acadmia de Cincies Mdiques.

Conferncia CANVI: LA LLUITA CONTRA EL CNCER A crrec de Fanny LafuenteDIMECRES, 22 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada Canvi s una ONG formada per persones que viuen lexperincia del cncer com una oportunitat de creixement personal. Utilitzen el seu poder interior per a superar-lo i volen que les seves experincies serveixin a altres persones afectades per la malaltia. Ho organitzen: Centre de terpies SEL.

26

conferncies i altresEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

Conferncia LA HIPNOSI CLNICA A crrec de Josep MaogilDIMARTS, 28 DE JUNY - Hora: 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada La hipnosi s una eina poderosa aplicable a la salut i un recurs mental per al desenvolupament de la personalitat humana. Es parlar de com accedir a linterior de la ment per produir-hi canvis: pensem el que volem i som el que pensem. Ho organitza: Centre de terpies SEL.

Conferncia VIATGE AVENTURA. LOEST DE CANAD A crrec de Jaume Rubio, Josep i Francesc BaliuDIVENDRES, 8 DE JULIOL - Hora: 2/4 de 9 del vespre Lloc: Centre Cvic de Ftima Descobrireu British Columbia i Yukon, els estats de les muntanyes rocoses a la costa del Pacfic del Canad: magnfics llacs, grandioses muntanyes, carreteres infinites i glaceres increbles. Ho organitza: Centre Cvic de Ftima.

festes

FESTES DEL BARRI DEL SANT CRISTDEL 3 AL 5 DE JUNY Lloc: barri del Sant Crist Enguany fa 17 anys que se celebren aquestes festes. Cal destacar, la cercavila, el ball de nit, i la XVII Cursa Popular, la ballada de sardanes i el dinar de germanor. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de vens del barri del Sant Crist.

FESTES DE PRIMAVERA DE LASSOCIACI DE GENT GRAN DIGUALADADEL 3 AL 12 DE JUNY Lloc: diversos espais de la ciutat Sardanes, cinema, balls, arrossada, actuacions de la Tuna, Ballet Iroco, veterans Agrupaci Folklrica, Poesia Viva, Mgia, havaneres, coral Cors Units, coral La Llntia, Play Back, Coral Santa Maria dIgualada. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de Gent Gran dIgualada.

28

festesEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

FESTES DEL BARRI DE MONTSERRATDEL 10 AL 12 DE JUNY Lloc: barri de Montserrat Com cada any, es duran a terme activitats diverses per a petits i grans. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de vens del barri de Montserrat.

FESTA MAJOR DEL CASAL-15 ANIVERSARIDIVENDRES, 17 DE JUNY - Hora: a partir de les 6 de la tarda Lloc: Crulla c/ Orqudies amb Nicolau Tous (davant de lequipament) Comenarem amb jocs de cucanya per als infants. Desprs sopar de festa major, pasts daniversari, karaoke i ball. Ho organitzen: Equipament Cvic Polivalent - Generalitat de Catalunya, amb el suport de les entitats ubicades a lequipament.

FESTES DEL BARRI DE LES FLORSDISSABTE, 18 I DIUMENGE 19 DE JUNY Lloc: plaa del Trnsit Sopar popular amb ball, pallassos, jocs per a la mainada i concurs de truites. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de vens del barri de les Flors.

FESTA DE SANT JOANDIA 23 DE JUNY FLAMA DEL CANIG

BALLADA DE SARDANES A les 6 de la tarda, a la plaa de lAjuntament, a crrec de la COBLA RESS amb la collaboraci de lAgrupaci Sardanista dIgualada ARRIBADA DE LA FLAMA DEL CANIG

Recorregut: av. de Balmes, carrer de Joan Maragall, passeig de Verdaguer, carrer de Cardenal Vives, carrer de la Soledat, plaa del Rei, carrer de Sant Jordi, rambla del General Vives, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, plaa de la Creu, carrer de lArgent i plaa de lAjuntament.

A les 8 del vespre, a la plaa de lAjuntament, arribada de la Flama que ha estat portada en relleus fins a Igualada des de la Pica del Canig per atletes i escolars igualadins, els quals seran rebuts per les autoritats locals i pels ciutadans dIgualada. A continuaci, els MOIXIGANGUERS DIGUALADA, en honor a la Flama, aixecaran un espadat. Acte seguit, ENCESA DEL PEVETER, LECTURA DEL MANIFEST i REPARTIMENT DEL FOC als representants dentitats i associacions de la ciutat i de les poblacions de la comarca. Tot seguit..., SORTIDA DE LA FLAMA CAP A MONTSERRAT Els atletes del Club Atltic Igualada completaran el recorregut fins a la plaa del Monestir, on a les 10 del vespre, sencendr la foguera. En acabar el REPARTIMENT DE FOC, inici de la CERCAVILA DE LA FLAMA DEL CANIG fins a la plaa de Cal FontRecorregut: c/ del Born, pl. del Pilar, c/ de Custiol, rbles, Santa Caterina, c/ de lAurora i pl. de Cal Font.

Acte organitzat per lAssociaci Flama del Canig dIgualada.

29

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

Tothom qui vulgui participar en la rebuda de la Flama del Canig i acompanyar-la en el seu recorregut per la ciutat, shaur de concentrar amb el seu vehicle a lavinguda dels Pasos Catalans, cantonada carrer de Carles Riba a les 7 de la tarda i seguir les indicacions de lorganitzaci de la caravana de la Flama.

festes

FESTA DE SANT JOANCORREFOCA 2/4 d11 de la nit, cercavila de tabals i gralles des de Cal Font fins a la plaa de la Creu A les 11 de la nit, des de la plaa de la Creu, amb la participaci del Grup Mal-Llamp, Pixaplvores dIgualada, els Diables dIgualada i els Diables de Badalona. Espectacle final coordinat pels Diables dIgualada.RECORREGUT: plaa de la Creu, c/ nou, plaa del Pilar, c/ de Custiol, c/dena, c/ de Sant Josep, c/ de Sant Carles, c/ ddena, c/ de Galcia i plaa de Cal Font.

Acte organitzat per lInstitut Municipal de Cultura.

30

festesEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

REVETLLESA les 12 de la nit, a la pista de lAteneu Igualad CONCERT DE REVETLLA amb: The papas and the popos Orxata Sound System Acte organitzat per mnium Cultural. A les 12 de la nit, al parc de lEstaci Vella DISCO DE REVETLLA Acte organitzat per lInstitut Municipal de Cultura.Entrada gratuta a les dues revetlles.

CORPUS, LOU COM BALLADEL 23 AL 26 DE JUNY - Hora: durant tot el dia Lloc: : Plaa de Pius XII Un any ms els vens del Barri de la Font Vella han guarnit la font de la plaa per tal que el tradicional ou com balla llueixi amb tot el seu encant. Ho organitza: Comissi de Festes del Barri de la Font-Vella.

XXV CONCURS DE DIBUIX SOBRE DETALLS DE LA PLAA I DE LOU COM BALLADEL 23 AL 26 DE JUNY Lloc: Plaa de Pius XII Tema: Dibuix sobre detalls de la plaa, del brollador de lou com balla o de la ornamentaci de la font. Participants: nens i nenes de 3 a 10 anys. Ho organitza: Comissi de Festes del Barri de la Font-Vella.

DIJOUS 23 DE JUNY - Sortida dels autobusos a les 8 del mat Lloc: Estaci dAutobusos dIgualada Cal que us incriviu prviament al correu igualada@flamadelcanigo. com o, personalment, a lEspai Cvic Centre el dia 21 de juny a les 8 del vespre. Cal que porteu fotocpia del DNI, autoritzaci adulta signada (en cas de ser menor dedat) i fotocpia de la targeta de la Seguretat Social que us correspongui. Ho organitza: Associaci Flama del Canig dIgualada.

REVETLLA DE SANT JOAN DEL BARRI DE LES COMESDIJOUS 23 DE JUNY Lloc: Plaa del barri Botifarrada i ball. Ho organitza: Associaci Cultural Les Comes.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

jornada atltica LA FLAMA DEL CANIG DIGUALADA A crrec datletes i escolars dIgualada

festes31

FESTES DEL BARRI DE FTIMADEL 30 DE JUNY AL 3 DE JULIOL Lloc: Barri de Ftima Caminada popular, activitats infantils balls, paella... Consulteu programa de les festes. Ho organitza: Associaci de vens i venes del barri de Ftima.

17 FTIMA T SALSADISSABTE, 2 DE JULIOL - Hora: de 2/4 de 9 del vespre a 2 de la matinada - Lloc: Parc de Valldaura Degustaci de tapes als estands de les entitats participants, amenitzada amb msica amb aires caribenys, que ens far moure a ritme de salsa cubana. Ho organitza: Centre Cvic de Ftima i entitats participants.

FESTES DEL CARRER DE SANT AGUSTDISSABTE 9 DE JULIOL Lloc: carrer de Sant Agust Activitats durant el dia i sopar popular al vespre Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de Vens/es i comerciants del carrer de Sant Agust.

32

festesEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

ANIVERSARI DE CAL TABOLADIUMENGE 10 DE JULIOL Hora: 12 del migdia Lloc: Plaa de Pius XII Els Moixiganguers dIgualada celebraran el segon aniversari de Cal Tabola, local social de la colla, amb una exhibici castellera. Els acompanyaran els Margeners de Guissona i els Castellers dEsplugues. Ho organitza: Moixiganguers dIgualada.

FESTES DEL BARRI SANTA CATERINADEL 15 AL 17 DE JULIOL Lloc: Placeta Sta. Caterina, carrer del Carme i Cal Font Un any ms celebrem les festes del barri amb els tradicionals actes, com la sardinada i el dinar de vens, per amb moltes novetats en el programa i en un sol cap de setmana molt intens. Per saberne ms mireu-ne la programaci. Ho organitza: AV dels carrers de Santa Caterina, Carme i travessies.

PATITROBADADISSABTE 16 DE JULIOL - Hora: de les 10 del mat a les 8 del vespre - Lloc: Ateneu Igualad Cada dos mesos, la gent del Pati organitza les PATITROBADES a lAteneu. Apunta-thi! Jocs abstractes, destratgia, dadministraci de recursos, de cartes especials, de carreres, de deducci, jocs per a riure ... Veniu a jugar amb nosaltres: grans, petits, solters, casats, avis, pares, fills, tiets ... Ho organitza: Associaci Cultural El Pati.

FESTA DEL BARRI DE LES COMESDISSABTE 16 I DIUMENGE 17 DE JULIOL Lloc: plaa del barri Jocs infantils, botifarrada, ball, paella popular, bingo show. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci Cultural Les Comes .

DEL 22 AL 24 DE JULIOL Lloc: Ermita de Sant Jaume Sesoliveres i carrers del barri Enguany fa 25 anys de les festes del barri. En els actes denguany hi haur: cantada dhavaneres, festa infantil, ball, etc. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de vens de Sant Jaume Sesoliveres.

FESTES DEL BARRI DE XAUXADISSABTE 23 I DIUMENGE 24 DE JULIOL Lloc: plaa Caterineu Es duran a terme activitats diverses per a petis i grans, aix com el sopar popular i el ball de gala. Vegeu-ne programa a part. Ho organitza: Associaci de vens del barri de Xauxa.

33

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

FESTES DEL BARRI DE SANT JAUME SESOLIVERES

festes

FESTA MAJOR DIGUALADA Del 16 al 22 dagost

34

festesEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

Durant tota la setmana Igualada bull dactivitats festives, tradicionals i populars. Destaca la Revetlla Popular de les places, amb un gran nombre de balls i espectacles simultanis, per a tots els pblics. Les cercaviles amb la participaci dun important seguici dimatgeria i danses en sn un altre plat fort, i tamb lexhibici castellera del diumenge al migdia. A ms de tot aix, hi ha teatre, esports, concerts, sardanes, exposicions, visites guiades, etc., una variada programaci per a satisfer els gustos de tothom, que acaba amb un magnfic piromusical. Per a ms informaci consulteu-ne el programa a partir del mes dagost al web www.igualada.cat

35

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

festes

exposicions

EXPOSICI Joves x la creativitat 2011FINS AL 2 DE JUNY Lloc: Vestbul de lAteneu Igualad Recull de treballs grfics realitzats per joves igualadins presentats en la 5 edici del concurs de promoci artstica Joves x la creativitat 2011 Ho organitza. Departament de Joventut de lAjuntament dIgualada.

EL GENI DE LES COSESFINS AL 5 DE JUNY Lloc: Sala dexposicions del Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia Qu oculten els objectes que ens envolten? s la memria lnima dels objectes? El geni de les coses presenta diverses maneres dobservar, dinterrogar i dactuar sobre la quotidianitat amb lenergia dall ms proper, accessible i simple : els objectes i lespai. Una exposici de lOficina de Difusi Artstica de la Diputaci de Barcelona. Ho organitza: Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia-IMC.

FINS EL 8 DE JUNY Lloc: Sala dexposicions La Talaia al Centre Cvic de Ftima Un dels moments ms significatius de la vida de Ftima s la Setmana Santa i les processons que shi duen a terme. Lexposici recull els treballs guanyadors i les obres presentades al 12 concurs fotogrfic Ritus de Passi. Ho organitza: Centre Cvic de Ftima i Confraria de Ftima. Hi collabora: Agrupaci Fotogrfica dIgualada.

ESTATS DE LA MATRIA, a crrec de lalumnat de cursos monogrfics de lEMA Gaspar Camps. Pintura, escultura i dibuixFINS AL 12 DE JUNY Lloc: Sala Municipal dExposicions Moltes filosofies clssiques utilitzaven un grup delements arquetpics per a explicar els patrons de la natura. La paraula element en aquest context es refereix a lestat de la matria: terra, aigua, aire, foc. Ho organitza: lEscorxador, Escola Municipal dArt Gaspar Camps.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

XII CONCURS FOTOGRFIC. Ritus de passi de Ftima

exposicions37

FIBRES VEGETALS. Les plantes ens ajuden a viureFINS AL 10 DE JULIOL Lloc: Espai Vapor del Museu de la Pell dIgualada Lexposici, dissenyada pel Museu Botnic de Barcelona, i vinculada a la Jornada de Fibres que organitza el CECI, permet un apropament a les fibres vegetals, els seus usos al llarg de la histria en els diferents camps de les activitats humanes. Es complementa amb informaci etnolgica del tema a lAnoia. Ho organitza: CECI en collaboraci amb el Museu de la Pell.

PEDRA, MARBRE I FUSTA Jordi Moll i PareraFINS AL 16 DE JULIOL Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Punt dels lectors) Havent treballat professionalment la pedra i el marbre, ara dedica bona part del seu temps a esculpir i tallar en fusta elements i estris de la vida quotidiana. Utilitza tcniques artesanes, amb una delicadesa de tra i una sensibilitat dartista. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

38

exposicionsEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

RETRATS I FOTOGRAFIADE L1 A L11 DE JUNY Inauguraci: dimecres, dia 1, a les 8 del vespre Lloc: Sala dexposicions de lEscola Municipal dArt Gaspar Camps Dibuixos de retrats i dels treballs fotogrfics fets durant el curs 2010-11 per lalumnat dels cursos Dibuix de retrats i Taller de fotografia i photoshop de lEscola. Ho organitza: lEscorxador, Escola Municipal dArt Gaspar Camps.

LESCRIPTURA, DE LA PLOMA AL TECLATDEL 2 AL 25 DE JUNY Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Vestbul) Levoluci de lescriptura en vuit segles, fent una mirada a la documentaci que es conserva a lArxiu i a la Biblioteca: des de les lletres que notaris, secretaris, rectors i particulars van plasmar en papers, fins a les tipografies de les impremtes locals. Ho organitza: Arxiu Comarcal de lAnoia i Biblioteca Central dIgualada.

XAVIER MIQUEL I PADRDEL 2 AL 30 DE JUNY Inauguraci: dijous, dia 2, a les 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Sala dexposicions) Exposici que mostra algunes obres del conegut metge igualad que, en la seva vessant dintellectual i artista, ha destacat en mbits tan diversos com la poesia, la msica, el dibuix i la pintura. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

CHRISTIAN ZIGA Buscando la notaDEL 3 AL 23 DE JUNY Lloc: Vestbul de lAteneu Igualad Lartista ens submergeix amb aquesta collecci dactual pensament, en el fantstic mn de la msica. Ho organitza: Ateneu Igualad.

EPIDERMIS CREATIVAEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

DEL 9 AL 26 DE JUNY Inauguraci: dijous, dia 9, a les 7 de la tarda Lloc: Sala dexposicions del Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia Mostra de treballs realitzats per lalumnat del cicle formatiu de grau mitj dartesania en cuir de lEscola Municipal dArt Gaspar Camps, amb peces on el disseny va ntimament lligat al fet artes. Ho organitza: lEscorxador, EM dArt Gaspar Camps en collaboraci amb el Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia.

ALUMNES DEL TALLER DE DIBUIX I PINTURA del Centre Cvic de FtimaDE L11 DE JUNY AL 9 DE JULIOL Inauguraci: dissabte, dia 11, a les 8 del vespre Lloc: Sala dexposicions La Talaia al Centre Cvic de Ftima El taller de dibuix i pintura que organitza el Centre Cvic de Ftima t lobjectiu dapropar les arts plstiques a les persones que shi volen dedicar com a aficionats. La professora del curs s lAgustina Fuertes. Ho organitza: Centre Cvic de Ftima.

exposicions39

REC-GRAVAT, gravats calcogrficsDEL 13 AL 22 DE JUNY Inauguraci: dilluns, dia 13, a les 8 del vespre Lloc: Sala de lEscola Municipal dArt Gaspar Camps Collectiva dels treballs de lalumnat del taller de gravat, que presenten una mostra destampes del rec dIgualada, realitzada en diferents tcniques calcogrfiques; aiguafort, aiguatinta, punta seca, verns tou, etc. Ho organitza: lEscorxador, Escola Municipal dArt Gaspar Camps.

DAN ORTNEZ MART Lesquerda. Guanyador del Premi IgualART 2010DEL 17 DE JUNY AL 3 DE JULIOL Inauguraci: divendres, dia 17, a 2/4 de 8 del vespre Lloc: Sala Municipal dExposicions

40

exposicionsEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

La mostra t dues parts. La primera, una tanca que tanca una plaa que estan remodelant. Una petita esquerda ens permet colar-nos-hi i les parets ens recorden petites histries viscudes. La segona part ens convida a fer una reflexi sobre ls social que fem dels nostres carrers i places. Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

QU S ROTARY?DEL 28 DE JUNY AL 12 DE JULIOL Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Vestbul) Una mirada a lassociaci Rotary Club Internacional i molt especialment al club dIgualada: com va nixer, quina ha estat la seva evoluci, quines activitats ha organitzat, quina relaci ha tingut amb altres clubs, etc. Ho organitza: Rotary Club Igualada.

CONSTRUCCI - DESTRUCCI pintures de Fabio vila PlanasDEL 6 AL 24 DE JULIOL Inauguraci: dimecres, dia 6, a 2/4 de 8 del vespre Lloc: Sala Municipal dExposicions Les obres que ens presenta en aquesta mostra, van sorgir dinvestigar profundament les conseqncies, produdes per conflictes i bombardejos, tenint com a referncia imatges de la destrucci a Palestina o Sarajevo. Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

EL TREBALL I ELS OFICISDEL 7 DE JULIOL AL 5 DAGOST Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Sala dexposicions) Mostra de fotografies presentades al 25 concurs 1r de maig, sobre el tema del treball i els oficis. Hi participen un centenar dautors i es considera un dels ms importants de lEstat Espanyol. Ho organitza: UGT (Intercomarcal Anoia, Alt Peneds i Garraf).

IGUALADA A LA PREMSA DURANT LA GUERRA CIVIL (1936-1939)DEL 14 DE JULIOL AL 5 DAGOST Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Vestbul)

El dissabte 16 de juliol d11 a 1 del migdia visites guiades al refugi antiaeri del Garcia Fossas. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

DEL 16 DAGOST A L11 DE SETEMBRE Lloc: Lloc: Sala dexposicions i Espai Vapor del Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia Aquesta exposici s una mostra exhaustiva de les 184 fotografies realitzades fa divuit anys per Armand Ramon i Joan Toms. Ens ofereix unes imatges del desenvolupament de les tcniques industrials de lofici dadobar pells i de lart fotogrfic. Ho organitza: Gremi de Blanquers dIgualada en collaboraci amb el Museu de la Pell dIgualada i Comarcal de lAnoia-IMC .

DISSENY=IGUALADADEL 17 DAGOST AL 4 DE SETEMBRE Inauguraci dimecres, dia 17, a les 7 de la tarda Lloc: Sala Municipal dExposicions Mostra de treballs dels diferents estudis que formen part de dissenyigualada.org. Ho organitzen: Institut Municipal de Cultura i disseny=igualada.

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

BLANQUERS DIGUALADA. Records de lofici

exposicions41

En el 75 aniversari de linici de la guerra civil espanyola, la Biblioteca mostra com era la informaci que sen donava mentre passaven els fets, per mitja dimatges de La Vanguardia, cedides per Jaume Farrs i Vidal, i de la premsa local.

CLAUDE COLLET (1929-2007) La recerca de la identitatDEL 18 DAGOST AL 10 DE SETEMBRE Inauguraci: dijous, dia 18, a les 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Sala dexposicions i vestbul) La mostra repassa la vida i lobra duna artista -sussa de naixement, per amb vinculacions igualadines- que ens apropa a la bellesa duna manera senzilla i rotunda grcies als perfils identitaris deixats sobre les seves obres. Les seves pintures tenen com a element essencial la figura de la dona, una dona forta i alhora delicada. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

DIBUIXOS A LA PLOMA Toni Guix exposicions42Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

DEL 18 DAGOST A L11 DE NOVEMBRE Lloc: Biblioteca Central dIgualada (Punt dels lectors) Conjunt variat i al mateix temps homogeni dobres que reflecteixen lesperit de la natura, ja sigui un camp de blat o onades mediterrnies. Obres que ens acosten a les nostres coses i a racons copsats del nostre entorn o forans, expressades en dibuixos a la ploma, olis, punts de llibre i illustracions. Ho organitza: Biblioteca Central dIgualada.

43

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

exposicions

Dia a dia

JUNY DIAfins el 2 de juny fins el 5 de juny fins el 8 de juny fins el 12 de juny de l'1 a l'11 de juny 1 dc. 2 dj. del 2 al 25 de juny del 2 al 30 de juny 3 de juny del 3 al 5 de juny del 3 al 12 de juny del 3 al 23 de juny 4 ds. 4 ds. 5 dg. 5 dg. 5 dg. 5 dg. 5 dg. 6 dl. 6 dl. 7 dm. 7 dm. 7 dm. 8 dc. 8 dc. del 9 al 26 de juny 10 dv. del 10 al 12 de juny 11 ds. 11 ds. 11de juny - 9 de juliol 12 dg. 12 dg. del 13 al 22 de juny 13 dl. 14 dm. 15 dc. 17 dv. 17 dv. del 17 de juny al 3 juliol 16 dj. 18 ds. / 19 dg. 19,30 h 18 h. 18, 30 h. 18 h. 18 h. 19 h. 20 h. 10 h. 19 h. 12 h. 22,30 h. 10 h. 12 h. 11,30 h. 18,30 h. 19 h. 18 h. 18 h. 18 h. 19 h. 22 h. 19 h. 20 h. 23,30 h. 19 h. 20,30 h.

HORA

ACTEJoves x la creativitat 2011 El Geni de les coses XII Concurs fotogrfic: Ritus de passi de Ftima Estats de la matria. Alumnes de l' EMA Gaspar Camps Retrats i fotografia Conflictes de parella La falsificaci de la histria de la Catalunya imperial L'Escriptura, de la ploma al teclat Xavier Miquel i Padr. Pintura, Msica, Poesia Concert Trnez i Ses. Poesia cantada Festes del Barri del Sant Crist Festes de Primavera de l'Associaci de Gent Gran d'Igualada Buscando la nota. Christian Ziga Hermanos Oligor Concert de la Coral Juvenil Xalest El riu Anoia. Un hbitat per a les espcies Ballada de sardanes Visita guiada al Museu de la Pell Concert de final de curs de la Coral Els Verdums Concert dels cicles corals 2011 L'Alimentaci infantil La nostlgia de l'Imperi perdut El Quirquincho msic i altres contes bolivians La formaci del docent Jam Session Dos anys a Kabul Pantalla oberta Epidermis creativa Algria sense pors Festes del Barri de Montserrat Jornada de cloenda del curs del CECI

TEMAexposici exposici exposici exposici exposici conferncia conferncia exposici exposici msica festes festes vestbul cinema msica visita guiada msica visita guiada msica msica conferncia conferncia conferncia msica conferncia cinema exposici conferncia festes visita guiada

LLOCVestbul de l'Ateneu Igualad 37 Museu de la Pell d'Igualada Centre Cvic de Ftima Escola d'Art Gaspar Camps Biblioteca Central Sala socis de l'Ateneu Biblioteca Central Biblioteca Central Barri del Sant Crist Igualada Museu de la Pell dIgualada Teatre Municipal de l'Ateneu CECI Plaa del Sant Crist Museu de la Pell d'Igualada Claustre de l'Escola Pia Esglsia del Roser Biblioteca Central Teatre Municipal de l'Ateneu Biblioteca Central Bar Hot Blues Biblioteca Central Sala socis de l'Ateneu Museu de la Pell d'Igualada Biblioteca Central Barri de Montserrat Teatre de l'Aurora Centre Cvic de Ftima Passeig Verdaguer Claustre de l'Escola Pia Escola d'Art Gaspar Camps Teatre Municipal de l'Ateneu Biblioteca Central Biblioteca Central Escola de msica d'Igualada Barri de Montserrat Biblioteca Central Biblioteca Central Plaa de Trnsit 37 37 38 23 23 38 39 28 28 16 10 19 20 10 11 23 23 8 11 24 16 39 24 28 5 39 11 11 40 24 25 16 12 28 25 20 28 24 10

Sala municipal d'exposicions 37

Vestbul de l'Ateneu Igualad 10

Ateneu Igualad de Classe Obrera 39

hora del conte Biblioteca Central

Centred'EstudisComarcalsd'Igualada 20

de12,30ha17h. Mostra de Teatre 2011. Escola Atrezzo Dansa i Arts escniques teatre Alumnes del taller de dibuix i pintura del Centre Cvic de Ftima exposici de10,30ha21h. 83 Aplec de la Sardana d'Igualada Concert de Josa Alev i Farrs Brothers Rec-Gravat, gravats calcogrfics Relaci d'Igualada amb el santuari de Sant Mag de la Brufaganya Beneficis de l'exercici fsic en la fibromialgia Cumbres borrascosas Festa Major del Casal Presentaci del llibre El compromiso secreto L'Esquerda. Dan Ortnez Mart, guanayador del Igual'ART 2010 Tardes con Margueritte, de Marie Sabine Roger Festa del Barri de les Flors msica msica exposici conferncia conferncia cinema msica festes llibres exposici tertlia literria festes

del 15 al 21 de juny de17 h.a21h. Setmana de concerts d'alumnes de l'EMMI ,30

Sala municipal d'exposicions 40

45

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

dia a dia

18 ds. 18 ds. 18 ds. 18 ds. 19 dg. 20 dl. 20 dl. 21 dm. 22 dc. 22 dc. 22 dc. 23 dj. 23 dj. 23 dj. 23 dj. 23 dj. 23 dj. 23 dj.

tot el dia 11 h. 17 h. 21,30 h. 18 h. 18 h. 19 h. 19 h. 18 h. 19 h. 20 h. 8 h. 18 h. 20 h. 20,30 h. 24 h. 24 h.

V Matar de la Tarima L'Art d'estimar Comiat de Poesia Viva d'Igualada amb la Llntia Concert del cor de noies Exaudio Fi de curs d'Espai d'Arts El sacrifici: Mite i ritu en el mn antic Wuthering Heights Exercici i salut Festa fi de curs de l'EMMI Canvi: la lluita contra el cncer Pantalla Oberta Sant Joan. La Flama del Canig. Jornada atltica Sant Joan. Sardanes, cobla Ress Sant Joan. Arribada de la Flama del Canig Sant Joan. Concert de revetlla Sant Joan. Disco de revetlla Revetlla de Sant Joan del barri de les Comes Corpus. L'Ou com balla Corpus. XXV Concurs de dibuix de l'Ou com balla La hipnosi clnica Qu s Rotary Tardes con Margueritte, de Marie Sabine Roger Festa Mestizzatge Festes de Barri de Ftima

teatre poesia msica conferncia club de lectura conferncia msica conferncia cinema Sant Joan Sant Joan Sant Joan Sant Joan Sant Joan Sant Joan Corpus Corpus conferncia exposici msica festes

Teatre Municipal de l'Ateneu Teatre de l'Aurora Claustre de l'Escola Pia Teatre Municipal l'Ateneu Biblioteca Central Biblioteca Central Escola de msica d'Igualada Biblioteca Central Sala socis de lAteneu Estaci del Autobusos d'Igualada

5 20 25 12 5 25 21 26 12 26 16 31

tertlia filosfica Biblioteca Central

dansa i teatre Teatre Municipal l'Ateneu

Plaa de l'Ajuntament d'Igualada 12 Plaa de l'Ajuntament d'Igualada 29 DelaplaadeCalFontalaplaadelaCreu 30 Pista de l'Ateneu Igualad Parc de l'Estaci Vella Plaa del barri Plaa Pius XII Plaa Pius XII Biblioteca Central Biblioteca Central La Sala Barri de Ftima 30 30 31 31 31 26 40 20 13 32

Sant Joan. Cercavila de tabals i gralles i espectacle final Sant Joan

del 23 al 26 de juny tot el dia del 23 al 26 de juny tot el dia 28 dm. 28deljuny -12dejuliol 30 dj. 30 dj. 30 de juny - 3 de juliol 19,30 h 21 h. 19 h.

46

dia a diaEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

tertlia literria Biblioteca Central

JULIOL DIAfins el 10 de juliol fins el 16 de juliol 1 dv. / 2 ds. 2 ds. 2 ds. 2 ds. 2 ds. 2 ds. 3 dg, del 6 al 24 de juliol 7 dj. 7 de juliol - 5 d'agost 8 dv. 8 dv. 9 ds. 9 ds. 20 h. 20,30 h. 22 h. 19,30 h. 22 h. 18,30 h. 20 h. 20,30 h. 21 h. 22 h. 11,30 h.

HORA

ACTEFibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure Pedra, marbre i fusta VI Certamen de msica jove d'Igualada Gala Ballet Concert: temps de cireres 17 Ftima t salsa Microcurtexpress Concert de Youkalis visita guiada al Museu de la Pell Anlia Betty El treball i els oficis Viatge Aventura. L'Oest de Canad: un espectacle natural Observaci nocturna del cel Festes del carrer de Sant Agust Concert de la Cobla de Bellpuig

TEMAexposici exposici msica dansa msica festes cinema msica visita guiada msica

LLOCEspai Vapor del Museu de la Pell 38 Biblioteca Central La Sala Teatre Municipal l'Ateneu Esglsia del Roser Parc de Valldaura Centre Cvic de Ftima Claustre de l'Escola Pia Museu de la Pell d'Igualada Parcdel'EstaciVellaiPlaaPiusXI 38 13 5 13 32 17 13 20 14 21 41 26 21 32 14

del 5 al 16 de juliol 23 h.

Construcci-Destrucci. Pintura de Fabio vila Planas exposici exposici conferncia astronomia festes msica

Sala municipal d'exposicions 40 Biblioteca Central Centre Cvic de Ftima Museu de la Pell d'Igualada Carrer de Sant Agust Claustre de l'Escola Pia

club de lectura Biblioteca Central

10 dg. 10 dg. 14 dm. 14 de juliol - 5 d'agost del 15 al 17 de juliol 16 ds. 16 ds. 16 ds. / 17 dg. 17 dg. 22 dv. del 22 al 24 de juliol 23 ds. / 24 dg.

12 h. 18,30 h. 18,30 h.

Aniversari de Cal Tabola VI Festival Final de curs Escola de Dansa Oriental Luna Mora Beneficis de l'exercici fsic en la fibromialgia Festes del Barri de Santa Caterina

colla castellera Plaa Pius XII dansa conferncia festes Jocs visita guiada festes msica cinema cinema festes festes Teatre Municipal l'Ateneu Biblioteca Central Biblioteca Central Barri de Santa Caterina Escola Garca Fossas Barri de les Comes Claustre de l'Escola Pia Plaa Pius XII Parc de Valldaura Ermita de Sant Jaume Plaa Caterineu

32 5 25 41 32 21 33 14 17 17 33 33

Igualada a la premsa durant la Guerra Civil (1936-1939) exposici de 10 h a 20 h. Patitrobada d11 a 13 h. visita guiada al refugi antiaeri del Garca Fossas Festes del Barri de les Comes 20 h. 22,30 h. Concert de Alart Quartet L'Original 10 Microcurt. Festival de vdeo d'Igualada Festes del Barri de Sant Jaume Sesoliveres Festes del Barri de Xauxa

Vestbul de l'Ateneu Igualad 33

del 18 al 21 de juliol 22 h.

AGOST DIA7 dg. del 16 al 22 d'agost 17 agost - 4 setembre 16agost-11setembre 18agost-10setembre 18agost-11novembre

HORA11,30 h.

ACTEVisita guiada al museu de la Pell d'Igualada Festa major dIgualada Disseny=Igualada Blanquers dIgualada. Records dun ofici Claude Collet (1929 - 2007) Toni Guix

TEMAvisita guiada festamajor exposici exposici exposici exposici

LLOCMuseu de la Pell d'Igualada Igualada Museu de la Pell d'Igualada

P34 41

Sala Municipal d'Exposicions 41 Biblioteca Central d'Igualada 42 Biblioteca Central d'Igualada 42

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

dia a dia47

20

Suports / patrocinadors / collaboradors

Estiu 2011 | LAgenda dIgualada

49

suports / patrocinadors / collaboradors

ESPAISSALA MUNICIPAL DEXPOSICIONS c/ Garcia Fossas, 2 (plaa de la Creu) tel. 93 8019116 de dimarts a divendres, de 7 a 9 del vespre dissabtes i diumenges, d11 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre dilluns tancat [email protected] BIBLIOTECA CENTRAL DIGUALADA plaa de Cal Font tel. 93 804 90 77 Matins: de dimarts a dissabte, de 10 a 1 del migdia Tardes: de dilluns a divendres, de 4 a 2/4 de 9 del vespre [email protected] MUSEU DE LA PELL DIGUALADA I COMARCAL DE LANOIA tel. 93 804 67 52 [email protected] Seu Central Edifici Cal Boyer c/ Dr Joan Mercader, s/n Horari Dimarts i dimecres: de 10 a 2 del migdia Dijous i divendres: de 10 a 2 del migdia i de 4 a 2/4 de 7 de la tarda. Sala dexposicions fins les 8 del vespre. Dissabtes, diumenges i festius: d11 a 2 del migdia Tancat: tots els dilluns i els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener. Seu Antiga Adoberia de Cal Granotes Punt de trobada i venda de tiquets a ledifici central de Cal Boyer Horari Dimarts i dimecres: de 12 a 14 h. Dijous i divendres: de 12 a 14 h. i de 17 a 18:30 h. Dissabtes, diumenges i festius: de 12 a 14 h. Tancat: tots els dilluns i els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener. Consulteu horaris ms amplis en grups concertats CENTRE CVIC DE FTIMA La Talaia av. De la Pietat, 42 44 tel. 93 805 26 21 de dilluns a divendres de 9 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 9 del vespre dissabtes, de 10 a 2/4 de 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre Dissabtes de juliol tancat [email protected]

SALA DEXPOSICIONS RAMON GOD, DE LAGRUPACI FOTOGRFICA DIGUALADA plaa de la Creu, 18 tel. 93 805 59 67 feiners, de 7 a 9 del vespre festius, de 12 a 2 del migdia i de 7 a 9 del vespre [email protected] SALA DEXPOSICIONS GASPAR CAMPS av. Barcelona, 105 1r tel. 93 805 5262 feiners matins de 9 a 2 del migdia tardes de dilluns a dijous, de 5 a 9 del vespre ATENEU IGUALAD Sant Pau, 9 Telfon 93 803 07 63 ESPAI CVIC CENTRE I SALA Carrer trinitat, 12 Tel. 93 806 81 01 Horari: de dilluns a divendres de 10 a 2/4 de 2 del migdia de 3 a 11. Dissabtes de 9 a 2 del migdia i de 4 a 9 del vespre. TEATRE MUNICIPAL LATENEU Carrer Sant Pau, 9 Tel. 93 803 19 50 Ext. 413 (de 9 a 13 h.) [email protected] www.igualada.cat TEATRE DE LAURORA Carrer de lAurora, 80 (Plaa de Cal Font) Tel. 93 805 00 75 www.teatreaurora.cat [email protected] Horari datenci al pblic: de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 19 h AUDITORI DE LESCOLA MUNICIPAL DE MSICA Passeig Verdaguer, 84-86 Tel. 93 805 52 62 MUSEU DEL TRAGINER Collecci Antoni Ros C/ dels traginers, 5 Tl.93 804 88 52 Fax. 93 806 60 99 Horaris: de Dimarts a Dissabte de 10h-13h i de 15h-17h; Diumenges i Festius de 10h-14h. Dilluns tancat. FULGENTIA: ART RELIGIS Pl. del Bruc, s/n Tel. 93 8030528 Visites: darrer diumenge de mes, de 2/4 d11 a les 12 del migdia

50

espaisEstiu 2011 | LAgenda dIgualada

INFORMACI BSICA Els Premis Ciutat dIgualada de creaci artstica sn uns guardons convocats per lAjuntament dIgualada, amb la gesti de lInstitut Municipal de Cultura i el suport dentitats que participen en lorganitzaci de cada premi. Els treballs poden lliurar-se a lInstitut Municipal de Cultura, al c. Sta. Maria, 10, baixos 08700 Igualada, per correu certificat o personalment, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores, a excepci del premi descultura i pintura que cal veure el lloc consultant el web de les bases. Les obres hauran danar acompanyades duna plica tancada, amb les dades personals de lautor, que no hauran de constar en cap part visible de lobra. Els guanyadors o els seus representants legals que no recullin el premi en el decurs de lacte de lliurament, perdran tots els drets, a excepci del premi de fotografia que hauran de nomenar un representant. Termini: 30 de setembre de 2011 Veredicte i lliurament dels premis: 27 de novembre de 2011 BASES COMPLETES A: www.igualada.cat, correu imc@ aj-igualada.net o al tel. 938031950 (extensi 413). BASES RESUMIDES art digital Jaume Graells Categories: a) imatges dinmiques b) imatges esttiques Primer Premi: 1.000 , dues llicncies originals de productes Corel, guard i una exposici monogrfica el 2012. Segon Premi: 500 i una llicncia original Corel escultura Josep Campeny Mides: mx. 150 x 150 cm, en material definitiu Pes: no superior a 40 kg Primer premi: 1.350 , guard i una exposici monogrfica el 2012. fotografia Procopi Lluci Collecci de 4 fotografies, en blanc i negre o en color, amb unitat temtica o sense. Paspart de 30x40 cm.

Aquest certamen s reconegut per la Federaci Catalana de Fotografia nm. 2011/40 Primer premi: 1.000 , guard i una exposici monogrfica el 2012. Segon premi: 300 . composici musical Paquita Madriguera Durada: entre 5 i 10 minuts Formaci: orquestra de corda amb ampliaci lliure daltres tipus dinstruments (sense solistes). Les obres han de ser adequades per a orquestres de joves i pel seu s com a material docent. Presentaci: per triplicat en paper (noms la partitura general) i una versi en CD, en format finale o equivalent i PDF, incloent les particelles. Premi: 1.350 , guard, estrena i edici de lobra. narrativa breu Josep Cdol Text en catal, duna extensi entre 5 i 10 DIN A4 i doble espai, cos 12 punts. Primer premi: 1.000 i guard Premi Fundaci Sant Crist: 700 pintura Gaspar Camps Tema i tcnica lliures. Mides entre 50 x 50 cm i mxim de 146 x 144 cm. Primer premi: 1.350 , guard i una exposici monogrfica el 2012. poesia Joan Llacuna Text: en catal i extensi de versos habitual dun llibre de poesia, a doble espai i una sola cara. Presentaci: per quintuplicat. Primer premi: 1.350 en concepte de drets dautor, guard, publicaci a Viena Edicions, distribuci i presentaci de lobra. El fet de participar en qualsevol dels premis ciutat dIgualada suposen el coneixement i lacceptaci ntegra de les bases de cada premi que trobareu a la pgina web de lAjuntament dIgualada.