68
Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada / 9

Agenda Tardor

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

/ 9

Page 2: Agenda Tardor

Teatre i dansa

Infantil

Música

Escena de prop

Cinema

Cursos, tallers i visites

Conferències

Festes

Exposicions

Dia a dia

Venda de localitats / Suports, patroci-nadors, col·laboradors / Espais

05

11

17

22

24

27

35

44

48

57

64

Page 3: Agenda Tardor

Iniciem una temporada més de l’AGENDA CULTURAL de la nostra ciutat i ho fem canvi-ant el vestit: nou disseny de portada, tot i que l’interior de l’AGENDA segueix amb la mateixa estructura de sempre, i és que el seu funcio-nament no ha variat. L’AGENDA CULTURAL continua sent una eina de comunicació de les activitats culturals i festives d’Igualada, ja estiguin organitzades des del Departament de Cultura i Festes / Institut Municipal de Cultu-ra (Biblioteca Central, Teatre Municipal l’Ate-neu, Museu de la Pell, Sala Municipal d’Expo-sicions com per entitats de la nostra ciutat.

És una AGENDA de contingut ampli i eclèctic. Algunes activitats formen part del curs cul-tural i festiu regular de la ciutat, però d’altres són excepcionals. D’aquestes, destacaria els actes d’homenatge al Mestre Just (1897 - 1960) i a l’historiador Jaume Vicens Vives (1910 - 1960). Dues personalitats que, a banda de coincidir amb la data de la seva mort, van ser dues peces claus en la defensa i el manteni-ment de la cultura catalana durant els anys de la dictadura.

Maria Enrich MurtRegidora de Cultura i Festes

Page 4: Agenda Tardor

ABONAMENTS4X44 EUROS

ABONAMENTS PER TELÈFON 629 37 62 61 15 de setembre (abonats temporada anterior) i 16, 17 i 18 de setembre de 10 a 13 h.

Page 5: Agenda Tardor

teat

re i

dan

sa

Page 6: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

6

teatre i dansa

EL PONT FLOTANT presentaEXERCICIS D’AMOR

17, 18 i 19 DE SETEMBREDIVENDRES I DISSABTE. Hora: 10 de la nitDIUMENGE. Hora: 7 de la tardaPreu: 14 € / 10,50 € (inclou sopar) Lloc: Teatre de l’Aurora

Necessites estimar? I que t’estimin? T’atreveixes a jugar amb l’amor enmig d’un laberint d’espais, sensacions i emocions sorprenents? Viu una experiència única i, a més, amb sopar inclòs! Un espectacle original que contagia il·lusió i que recorrerà diversos espais del Teatre de l’Aurora, on es veurà després de representar-se a FiraTàrrega i abans de fer-ho a la Sala Beckett de Barcelona.

Autors i intèrprets: Àlex Cantó, Jesús Mu-ñoz, Joan Collado i Pau Pons.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Cultura.

ESPECTACLE DE FOLKLORE I DANSA FIRA D’IGUALADADISSABTE 25 DE SETEMBRE Hora: 7 de la tardaPreu: 3 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Espectacle de folklore i dansa amb l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí, Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia i L’Aula, Escola de Dansa.

Ho organitza: Fira d’Igualada.

Page 7: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

7

teat

re i

dan

sa

TRASPASSOS presenta EL MEU NOM ÉS RACHEL CORRIE DIUMENGE, 26 DE SETEMBREHora: a les 7 de la tardaPreu: sense abonament 18 i 15 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Raquel Corrie, una nord-americana que va arribar a Palestina com a escut humà internacional, va morir el 2003 atropellada per una excavadora de l’exèrcit israelià. Ens aproparem a la seva figura amb les paraules que va deixar escrites al seu diari íntim i als seus correus electrònics, que ens desco-breixen un ésser humà palpitant molt més enllà de la seva figura controvertida.

A partir dels escrits de Rachel Corrie. Edició de Alan Rickman i Katharine Viner. Versió catalana: Marta Marco i Gerald-Patrick Fannon. Direcció: Mikel Gómez de Segura. Intèrpret: Marta Marco. Producció: Traspasos.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

CIA. TEATRE GAUDÍ presenta DESIGUALS d’Ever Blanchet15, 16 i 17 D’OCTUBREDIVENDRES I DISSABTE. Hora: 10 de la nitDIUMENGE. Hora: 7 de la tardaPreu: 14 € / 10,50 €Lloc: Teatre de l’Aurora

Se senten desiguals a la resta, però, de fet, són idèntiques: Busquen la felicitat, la lliber-tat i la dignitat per damunt de tot, igual que moltes altres persones. Una comèdia d’èxit sobre l’amor i el pas del temps produïda i estrenada al Teatre Gaudí Barcelona. El director del TGB i el Versus Teatre, Ever Blanchet, recull somnis i esperances que ens uneixen.

Autor i direcció: Ever Blanchet. Amb: Maria Clausó, Karme Málaga i Laura Sancho.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Page 8: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

8

teatre i dansa

TNC i Q-ARS teatre presenten ELECTRA DE SÒFOCLESDIUMENGE, 24 D’OCTUBREHora: 7 de la tardaPreu: sense abonament 18 i 15 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Electra, que viu presa del dolor per l’assassinat del seu pare Agamèmnon, rei de Micenes, planeja amb el seu germà Orestes venjar-se de l’assassina, la seva mare Clitemnestra.

Un text canònic i d’una força extraordinària i un repartiment de plenes garanties que acostarà els espectadors fins al mateix cor de la tragèdia. Ingredients que fan d’aquesta Electra un espectacle indispensable.

Adaptació: Jeroni Rubio i Rodon. Director: Oriol Broggi. Intèrprets: Clara Segura, Mercè Anglès, Anna Güell, Mar Ulldemolins, Borja Espinosa, i Marc Serra. Coproducció: Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i Q-Ars Teatre.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

RADIO RARA (Madrid) presenta LAS FICHAS de Secun de la Rosa29, 30 i 31 D’OCTUBREDIVENDRES I DISSABTE. Hora: 10 de la nitDIUMENGE. Hora: 7 de la tardaPreu: 14 € / 10,50 €Lloc: Teatre de l’Aurora

El popular actor televisiu Secun de la Rosa porta al teatre una divertida comèdia inspirada en el polèmic programa de televisió La máquina de la verdad. Les relacions de parella, les addiccions, l’abús de poder, l’ètica... són els elements del taulell de joc de Las fichas. A més d’escriure i dirigir l’espectacle, De la Rosa interpreta el paper de narrador.

Autor i direcció: Secun de la Rosa. Amb: Sandra Collantes, Fernando Ramallo, Carmen Mayordomo, Belén Cuesta, Ernesto Arango i Secun de la Rosa.

Espestacle en castellà.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Circuito de la Red de Teatros Alternativos

Page 9: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

9

teat

re i

dan

sa

Teatre Goya presentaUN DÉU SALVATGEDISSABTE, 13 DE NOVEMBREHora: 10 del vesprePreu: sense abonament 18 i 15 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Dues parelles es reuneixen. El fill d’una d’elles, de tantsols nou anys, ha colpejat el de l’altra parella. Els pares decideixen mantenir aquesta entrevista per arreglar l’assumpte amb civisme. Benèvols i concilia-dors, tenen un discurs comú de tolerància i comprensió. Amb la mateixa subtilesa amb què comencen la conversa s’inicia un canvi d’actitud entre ells.

Autora: Yasmina Reza. Direcció: Tamzim Townsend. Intèrprets: Roser Camí, Ramon Madaula, Vicenta Ndongo i Òscar Rabadán. Coproducció: Focus, Ramon Madaula S.L i Trasgo producciones, S.L.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

Bitrac Dansa presenta, LES NOSTRES DAN-SES TRADICIONALSDIUMENGE 14 DE NOVEMBREHora: 6 de la tardaPreu: 10 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Commemoració del XX aniversari de la seva fundació

Programa: LES NOSTRES DANSES TRA-DICIONALS, Cavallets, Cercolets, Nans, La Moixiganga, Bitrac i Diables recuperades per a l’estrena d’ara fa vint anys i la reposi-ció del ball EL CARNESTOLTES incorporat al nostre repertori ara fa deu anys.

Ho organitza: Bitrac Dansa.

Page 10: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

10

teatre i dansa

CÍA. VIAJES A MARTE presenta MANUALS DE SALIVA20 i 21 DE NOVEMBREDISSABTE. Hora: 10 de la nitDIUMENGE. Hora: 7 de la tardaPreu: 14 € / 10,50 €Lloc: Teatre de l’Aurora

Estrenat al Festival Grec de 2009 i represen-tat en altres certàmens de dansa, Manuals de saliva arriba ara al Teatre de l’Aurora després de ser seleccionat pel conjunt de teatres de la Red de Teatros Alternativos. Aquesta és una bona ocasió per gaudir de la millor dansa contemporània del moment. Amb aquest espectacle de dansa-teatre, la Cía. Viajes a Marte s’aproxima a la família des d’una òptica personal, emocional i visceral.

Autors: Gema Diaz, Raquel Sanchez i Vero Cendoya. Amb: Gema Diaz i Vero Cendoya.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Agrupació Folklòrica Igualadina presenta 70 ANYS EN DANSA…

DISSABTE 27 de NOVEMBREHora: 10 de la nitPREU: 3 i 6 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

70 ANYS EN DANSA… un bon motiu de celebració, per fer el que sempre hem sabut fer millor: pujar dalt d’un escenari i ballar la “Nostra Dansa”.

Ho organitza: Agrupació Folklòrica Igua-ladina.

Circuito de la Red de Teatros Alternativos

Page 11: Agenda Tardor

infa

ntil

Page 12: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

12

infantils

Contes

ANIMALS FENOMENALS. A càrrec de Vabau

DIVENDRES, 17 DE SETEMBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Els contes infantils vabau fan olor de somriure. Van sempre acompanyats dels ninos fets amb materials reciclats que els protagonitzen i expliquen històries on és possible retrocedir cap endavant i dibuixar un futur amb un altre aire.

Ho organitzen: Llegim…? Llibreria i Biblioteca Central d’Igualada.

Activa’t! Diumenges al Museu

TALLER DE RAJOLA CERÀMICA

DIUMENGE, 19 de SETEMBRE - Hora: 12 del migdia Preu: gratuïtLloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Les rajoles antigues de ceràmica que servien per a paviment o com a arrambadors es decoraven a mà amb la tècnica de la trepa o de l’estergit . Apropeu-vos al Museu i podreu pintar la vostra pròpia rajola.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC amb col·laboració de L’Enrajolada. Casa-Museu Santacana, de Martorell.

Circuito de la Red de Teatros Alternativos

TEATRO ARBOLÉ (Saragossa) presenta LOS TRES CERDITOS

25 i 26 DE SETEMBRE - DISSABTE i DIUMENGEHora: 7 de la tarda - Preu: 7 € (adults) / 5 € (nens) Lloc: Teatre de l’Aurora

La veterana companyia Teatro Arbolé de Saragossa, amb més de 30 anys damunt els escenaris, presenta una versió del conte popular Els tres porquets per a nens i nenes d’entre 2 i 5 anys.

Adaptació del text, direcció i titellaire: José Ignacio Juárez.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Setmana de la gent gran

LA MALETA DE L’AGUSTÍ

DISSABTE, 2 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tarda - Preu: gratuïtLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

El dia que compleix 10 anys, l’André s’atreveix a pujar a les golfes de casa. Allà descobreix una maleta plena d’enigmes. Espectacle inspirat en un petit fragment de la vida del fotògraf català Agustí Centelles (1909-1985).

Producció: Farrés brothers i cia i Teatre de l’Aurora.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

Page 13: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

13

infa

ntil

s

Musical amb titelles

Companyia Egos petit presentaEN JOAN SENSE POR

DIUMENGE, 3 OCTUBRE - Hora: 1/4 d’1 del migdia - Preu: 5 € Socis : 4 € - Lloc: Teatre Municipal L’Ateneu

En Joan no sap què és la por. Els monstres de la seva habitació estan desesperats; s’hi esforcen de valent cada nit, però no aconsegueixen espantar-lo.

Ho organitza: Grup Xarxa d’Igualada.

Cinema

Barrufacinema. ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES

DIMECRES, 6 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

Pel·lícula dirigida per Spike Jonze (2009), basada en un clàssic de la literatura infantil de Maurice Sendak. Un nen entremaliat i sen-sible s’escapa de casa per navegar a través dels mars i ser el rei d’un món ple de monstres, però això no és tan fàcil com sembla.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Tertúlia literària - Club de lectura infantil

PAPARRA, de Jaume Ribera

DIVENDRES, 8 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Paparra és una gateta d’angora preciosa que somia amb dur una vida de princesa, però no sap pas les peripècies que li esperen...

Tertúlia de nens i nenes a partir dels vuit anys els quals han lle-git el mateix llibre. Cal inscriure-s’hi prèviament i venir a recollir el llibre a la Biblioteca. Moderadora: Eva Sabaté

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Tertúlia literària - Club de lectura juvenil

DOS MUERTOS Y PICO, de José Ramón Garcia Moreno

DIVENDRES, 15 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

A l’institut algú desenterra accidentalment un esquelet. Poden ser les restes de la dona de l’antic director, de qui es diu que va matar-la cinquanta anys enrere?

Tertúlia de nens i nenes a partir dels dotze anys, els quals han llegit el mateix llibre. Cal inscriure-s’hi prèviament i venir a recollir el llibre a la Biblioteca. Moderadora: Eva Sabaté

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 14: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

14

infantils

Dansa

Cia. Roberto G. Alonso presenta ZING ZING

DIUMENGE, 17 OCTUBRE - Hora: 1/4 d’1 del migdia - Preu: 5 € - Socis : 4 € - Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Zing-zing us convida a fer un viatge a un món ple de fantasia a través de la dansa, la música, els sons, la llum i les imatges.

Ho organitza: Grup Xarxa d’Igualada.

Teatre d’actors i titelles

Cia. La Baldufa presenta EL CIRC DEJA VÚ

DIUMENGE, 31 OCTUBRE - Hora: 1/4 d’1 del migdia - Preu: 5 € Socis : 4 € - Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Després de molts anys dos vells amics, Anselmo i Fausto, es retroben i comencen a recordar com era la vida al seu petit circ... Nostàlgia i humor es barregen per fer un homenatge a la vellesa i a la gent del circ.

Ho organitza: Grup Xarxa d’Igualada.

Contes

BRUIXES I BRUIXOTS A càrrec de L’espina de la sardina

DIMECRES, 3 DE NOVEMBRE - Hora: a les 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Les bruixes i bruixots saben fer màgia, encanteris i pocions.Són protagonistes de contes fantàstics, on passen les coses més inversemblants. Vine a escoltar-los!

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Activa’t! Diumenges al Museu

COM ES FA UN CAPGRÒS?

DIUMENGE, 14 DE NOVEMBRE - Hora: 12 del migdia - Preu: gratuït-loc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

L’exposició Capgrossos de l’Anoia mostra una cinquantena de capgrossos de totes mides i tècniques, fruit d’un treball artesanal i creatiu molt acurat. Veniu amb tota la família i, després de visitar aquesta mostra, us convidem a fer la vostra petita creació i esdevenir-ne artesans per un matí.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

Page 15: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

15

infa

ntil

s

Contes

CONTES DEL NAS. A càrrec de la Cia. Ninotinas

DIMARTS, 16 DE NOVEMBRE - Hora: a les 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Una combinació de teatre, música i dansa en un muntatge fresc, intel·ligent i divertit.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Teatre musical

Cia. La Roda presenta HANSEL I GRETEL

DIUMENGE, 14 DE NOVEMBRE - Hora: 1/4 d’1 del migdiaPreu: 5 € - Socis : 4 € - Lloc: Teatre Municipal L’Ateneu

Perduts enmig d’un bosc fosc i tenebrós, els petits Hansel i Gretel s’endinsaran en un fascinant i perillós viatge amb l’únic objectiu de trobar el camí que els guiï cap a casa.

Ho organitza: Grup Xarxa d’Igualada amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Cultura.

Activa’t! Diumenges al Museu

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2010Visites al Museu i activitats de ciència

DIUMENGE, 21 DE NOVEMBRE - Hora: 12 del migdia - Preu: gratuït - Lloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, podeu veniu a visitar les sales permanents del Museu acompanyats per un guia, o a gaudir de la ciència per conèixer algunes de les característiques més rellevants de la pell com a primera matèria.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC en col·laboració amb l’Escola d’Enginyeria d’Igualada (UPC).

Espectacle de pallassos

PETITES HISTÒRIES a càrrec de Marcel Gros

DIVENDRES, 26 DE NOVEMBRE - Hora: a 2/4 de 7 de la tarda Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

La peculiar mirada del pallasso ens farà viatjar per la imaginació i la fantasia i crearà, amb elements senzills i originals, un món particular on tot és possible. Dins el programa de foment de la lectura del bibliobús Montserrat.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 16: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

16

infantils

Espectacle familiar

FESTIVAL INTERNACIONAL EL MÉS PETIT DE TOTS

27 i 28 DE NOVEMBRE - DISSABTE Hora: 6 de la tarda - DIUMENGE Hora: 7 de la tarda - Preu: 7 € (adults) / 5 € (nens) Lloc: Teatre de l’Aurora

El Festival Internacional El més petit de tots, que se celebra a Sabadell, es fa una mica més gran en la seva 6a edició i arriba fins a Igualada. Presenta espectacles creats especialment per a infants de pocs mesos fins a 5 anys.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Titelles

Cia. l’Estaquirot presenta EL PLORAMIQUES

DIUMENGE, 28 DE NOVEMBRE - Hora: 6 de la tarda - Preu: 5 € - Socis : 4 € - Lloc: Teatre Municipal L’Ateneu

Tots coneixem els ploramiques. Són els nens que ploren, rondi-nen i fan marranades. Mai estan contents. Sempre ho volen tot i no en tenen mai prou. Estan enfadats i no es cansen de plorar...

Ho organitza: Grup Xarxa d’Igualada.

Page 17: Agenda Tardor

mús

ica

Page 18: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

18

música

Ballada de sardanesA CÀRREC DE LA COBLA TÀRREGA

DISSABTE, 11 DE SETEMBRE - Hora: 3/4 de 8 del vespreLloc: Rambla Sant Isidre

Ho organitza: Agrupació Sardanista d’Igualada.

Concert15 ANYS DELS MOIXIGANGUERS

DISSABTE, 18 DE SETEMBRE - Hora: a partir de mitja nitLloc: pista de l’Ateneu

Grups per determinar. En el marc de la celebració dels 15 anys de l’entitat, organitza un concert obert a la comarca.

Ho organitza: Moixiganguers d’Igualada.

DocumentalAKORD’S D’ÈXIT

DIVENDRES, 24 DE SETEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Presentació del documental sobre el procés d’enregistrament d’un disc amb quaranta músics d’Igualada. Més informació a www.akords.com.

Ho organitza: Akord’s Productora.

Concert TRIO CHIKIBOOM (SWING JAZZ)

DIVENDRES, 1 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 12 de la nit - Preu concert: 6€ Soci Ateneu: 4€ - Lloc: vestíbul de l’Ateneu Igualadí

El trio Chikiboom és un trio internacional de veus femenines, l’Anne, l’Aude i Txell, que es va formar l’any 2007. El trio ofereix un repertori de jazz / swing dels anys 30 i 40. Amb el temps la formació va evolucionar amb la incorporació de Henry Menrath al contrabaix i Carles Domingo a la bateria. La gent que sopi al Cafè de l’Ateneu té l’entrada gratuïta al concert!

Ho organitzen: Ateneu Igualadí i Institut Municipal de Cultura d’Igualada. Hi col·laboren: Ràdio Igualada, Ràdio Nova, clictv.cat i el Cafè de l’Ateneu.

Page 19: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

19

mús

ica

Ballada de sardanesA CÀRREC DE LA COBLA LLUÏSOS DE TARADELL

DIMARTS, 12 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Parc de l’Estació Vella

Ho organitza: Agrupació Sardanista d’Igualada.

Sarsuela “LA VIUDA ALEGRE”

DIJOUS, 14 D’OCTUBRE – Hora: 5 de la tarda - Preu: 18 € (6 € socis club 60 Unnim)Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de la Companyia Lírica de Ciutat Comtal.Cèlebre ope-reta en tres actes del mestre austríac Franz Léhar

Llibret de Víctor León i Leo Stein, basada en la comèdia de Hen-ri Meihac L’attaché d’Ambassade

Ho organitza: Club 60 Unnim.

Concert D’ÒPERA

DILLUNS, 18 D’OCTUBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de l’Associació d’Amics de l’Òpera d’Igualada.

Ho organitza: AUGA.

Concert CRÍTICA URBANA

DIVENDRES, 22 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Edmon Bosch Rodríguez i Albert Gàmez Enrich

Formació musical que utilitza diversos instruments acústics (piano, violoncel, guitarra) i també la veu per crear un llenguat-ge propi que expressi els contrastos que han viscut. La seva música busca trencar amb la rutina...

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 20: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

20

música

AudicióLA MÚSICA A SUD-ÀFRICAA càrrec de Daniel Mestre Dalmau

DIJOUS, 4 DE NOVEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Repàs de la música a Sud-àfrica, per mitjà d’audicions i projec-cions, amb pinzellades de l’experiència, del conferenciant en aquest país.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

METRÒPOLIS de Fritz LangMúsica d’Ismael Dueñas

DIVENDRES, 12 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Música de piano en directe al servei de les imatges de la gran pel·lícula clàssica Metròpolis (1927), de la qual es projectaran diversos fragments. Ismael Dueñas és pianista, compositor i autor de cinc treballs discogràfics i de diverses bandes sonores.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Concert LA RUTA DE LES ESTRELLES (FOLK CELTA)

DIVENDRES, 19 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 12 de la nitPreu concert: 6€ Soci Ateneu: 4€Lloc: vestíbul de l’Ateneu Igualadí

Aquesta formació de 6 músics pretén revitalitzar i difondre la música tradicional de diversa procedència, des de Galícia fins a Bretanya, passant pels Pirineus, Occitània ... fins a arribar a Irlanda. La gent que sopi al Cafè de l’Ateneu té l’entrada gratuïta al concert!

Ho organitzen: Ateneu Igualadí i Institut Municipal de Cultura d’Igualada.

Hi col·laboren: Ràdio Igualada, Ràdio Nova, clictv.cat i el Cafè de l’Ateneu.

Festa de Santa CecíliaMÚSICA AL CARRER amb la participació de les corals de la ciutat

DISSABTE, 20 DE NOVEMBRE - Hora: a partir de les 5 de la tardaLloc: Rambla de Sant Isidre

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura d’Igualada.

Page 21: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

21

mús

ica

OFICI DE SANTA CECÍLIA

DIUMENGE, 21 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 d’1 del migdiaLloc: Basílica de Santa Maria

Amb la participació de la Schola Cantorum, la Coral de Santa Maria i l’organista Lluís Victori

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura d’Igualada.

ACCIÓ CULTURAL: Concert de cambra

DIUMENGE, 21 DE NOVEMBRE - Hora: 7 de la tarda - Preu: 5 €Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Elena Copons, soprano, i Jordi Armengol, pianoAmb motiu del bicentenari del naixement de Robert Schumann, a la primera part del concert us presentem La vida amorosa d’una dona, un dels cicles de cançons més importants que va escriure per a veu i piano. Homenatjant dos grans compositors catalans del segle XX, a la segona part us oferim les “Cançons líriques i amoroses”, de Joaquim Serra, i una selecció de les melodies més belles i fresques d’Eduard Toldrà.

Ho organitza: Club 60 Unnim.

COMMEMORACIÓ DELS 50 ANYS DE LA MORT DEL MESTRE JUST

DIVENDRES, 26 DE NOVEMBRE - Hora: 8 del vespreLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Inauguració de l’exposició retrospectiva i conferència a càrrec de Jordi Dalmau, autor del llibre “Petita història del Mestre Just” (1997) Ed. Mediterrània, que parlarà sobre la vida i trajectòria del compositor, pedagog, folklorista i activista cultural, Joan Just i Bertran, promotor del Conservatori de Música, i fundador i director de la Schola Cantorum d’Igualada, la Coral Mixta i la Banda de Música d’Igualada, entre d’altres. Al final de l’acte, actuacions de la Schola Cantorum d’Igualada, la Banda de Música d’Igualada, la Coral Mixta, alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Ho organitzen: Institut Municipal de Cultura, Escola Munici-pal de Música, i comissió pel cinquantenari.

FINAL DE CATALUNYA DE PUNTS LLIURES

DISSABTE, 27 DE NOVEMBRE - Hora: 10 del vespreLloc: Pavelló Les Comes

Les millors colles sardanistes de Catalunya posaran a prova la seva imaginació i capacitat d’inventiva en un espectacle que combina tradició i modernitat, mostrant la sardana des d’una vessant nova i original.

Ho organitza: Agrupació Sardanista d’Igualada.

Page 22: Agenda Tardor

esce

na d

e pr

op

Page 23: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

23

esce

na d

e pr

op

MARIA ROSA CASANOVAS EN EL RECORD

DISSABTE, 18 SETEMBRE – Hora: 5 de la tarda - Preu: 3 €Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

Primera part: Roda de poetes, coordinada per Adoració Aliberch. Segona part: Esqueixos de vida i de poesia de la recordada llevado-ra Maria Rosa Casanovas i Palop.

Ho organitza: Poesia Viva d’Igualada.

CANTS DE TARDOR

DISSABTE, 16 D’OCTUBRE – Hora: 5 de la tardaPreu: 3 € - Lloc: Teatre de l’Aurora

Primera part: Roda de poetes, coordinada per Adoració Aliberch. Segona part: La tardor i el cant coral. Espectacle de poesia i cançons.

Ho organitza: Poesia Viva d’Igualada.

Contes: NIT DE DIFUNTS A càrrec de Carles Alcoy

DIJOUS, 28 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Contes per a adults sobre apareguts, vampirs, bruixes i rituals màgics. Contes tradicionals i d’autors contemporanis, però tots farcits de por i de misteri.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Contes a les golfes: Joan BoherCONTES PETITS PER A NENS GRANS

DIJOUS, 18 DE NOVEMBRE - Hora: 9 del vespre - Preu: 6 € amb consumició - Lloc: Sala Les Golfes del Teatre de l’Aurora

Si t’agraden els contes clàssics, però creus que ja no tens edat per rellegir-los, no et perdis aquesta sessió de contes per a adults. Joan Boher ens els explicarà amb una visió moderna i humorística.

Ho organitza: Teatre de l’Aurora.

Premis Ciutat d’IgualadaCONCURS DE RAPSÒDIA MANUEL MATEU

DISSABTE, 20 DE NOVEMBRE – Hora: 5 de la tardaPreu: 3 € - Lloc: Teatre de l’Aurora

Fase final del Concurs de rapsòdia Manuel Mateu i Vives “Premi Ciutat d’Igualada”. Premi a la votació popular.

Ho organitza: Poesia Viva d’Igualada.

Page 24: Agenda Tardor

cine

ma

Page 25: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

25

cine

ma

DOCUMENTAL “Passacaglia: Cassià M: Just, in memoriam”

DIJOUS 9, DE SETEMBRE - Hora: 8 del vespreLloc: Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí

(Reposició del documental que es va passar el passat 18 de març)

El documental és un recorregut per la història de Catalunya des del franquisme fins a la transició i el present, a partir d’una biografia en primera persona del pare Cassià M. Just, organista i després abat de Montserrat des de 1966 fins al 1989.

Ho organitza: Grup Cerca.

CINE CLUB ATENEU

DIVENDRES, DE SETEMBRE A DESEMBREHora: 2/4 d’11 de la nit - Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu Igualadí

Cada segon i quart divendres de mes es programa el millor cinema no comercial i d’autor del moment. Per rebre’n informa-ció podeu contactar amb [email protected]. També podeu consultar la programació a www.ateneuigualadi.net

Ho organitza: Cine-Club Ateneu.

Club de cinemaRETORN A HOWARDS END

DIVENDRES, 1 D’OCTUBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Retorn a Howards End va ser dirigida per James Ivory (1992) a partir de la novel·la La mansió, d’E. Morgan Forster.

En el club de cinema es projecten i comenten pel·lícules basades en textos literaris. Places limtades. Cal inscripció prèvia.

Moderador: Joan Millaret

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

ZOOM Panorama TV presenta,QUERIDA DÑA. ELENA Documental

DILLUNS, 25 D’OCTUBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Un equip de TV3 va consultar el fons de més de 8.000 cartes i les respostes a l’Arxiu.

Ho organitzen: AUGA, Ateneu Igualadí amb el suport de l’IMC.

Page 26: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

26

cinema

PANTALLA OBERTA

DIMECRES, 8 I 22 DE SETEMBRE, 13 I 27 D’OCTUBRE I 10 I 17 DE NOVEMBRE - Hora: 8 del vespre - Preu: gratuïtLloc: Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí

Consultar la programació a www.ateneuigualadi.net

Ho organitza: Ateneu Igualadí. Ho coordina: Cine-Club Ateneu.

ZOOM FESTIVAL EUROPEU DE TELEFILMS I TV

DEL 3 AL 7 DE NOVEMBRE DE 2010 - Lloc: Ateneu Igualadí

La vuitena edició del Zoom Festival Europeu arriba amb més fo-rça que mai, consolidat ja com un referent per a les produccions de ficció televisiva. Els millors telefilms europeus, capítols inèdits de sèries de televisió, curtmetratges i moltes cares conegudes.

Ho organtizen: Ateneu Igualadí i DeVerité Produccions.

Sud-Àfrica al cinema TOSTSI

DIMARTS, 9 DE NOVEMBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tostsi, dirigida per Gavin Hood (2005). Explica com un jove orfe que malviu als suburbis de Johannesburg, un dia roba un cotxe i al seient del darrere troba una sorpresa que li canviarà la vida.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Club de cinemaTREBALLS D’AMOR PERDUTS

DIVENDRES, 19 DE NOVEMBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Treballs d’amor perduts és una pel·lícula musical dirigida per Kenneth Branagh (2000), a partir d’una comèdia escrita per Wi-lliam Shakespeare. En el club de cinema es projecten i comenten pel·lícules basades en textos literaris. Moderador: Joan Millaret

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Sud-Àfrica al cinema INVICTUS

DIMARTS, 23 DE NOVEMBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Invictus, dirigida per Clint Eastwood (2009), a partir del llibre El factor humà de John Carlin. Com l’organització del campionat del món de rugby va ajudar a millorar la confiança entre les pobla-cions blanca i negra a Sud-Àfrica.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 27: Agenda Tardor

curs

os, p

rem

is, t

alle

rs i

vis

ites

Page 28: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

28

cursos, tallers i visites

Visites guiades gratuïtesMUSEU DE LA PELL I A CAL GRANOTES

DIES 5 DE SETEMBRE, 3 D’OCTUBRE I 7 DE NOVEMBREHora: 2/4 de 12 del matí - Preu: gratuïtLloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Cada primer diumenge de mes, el Museu ofereix una visita guiada gratuïta a tots els espais: La pell en la història i Un univers de pell, Industrialització de la pell: dels clots als bombos, L’Home i l’Aigua, i l’antiga adoberia de Cal Granotes.

Ho organitzen: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

TALLER D’ENQUADERNACIÓ

ELS DIMARTS, A PARTIR DEL 7 DE SETEMBRE - Hora: de 2/4 de 10 a les 12 i de les 7 a les 10 del vespre (2 grups)Preu socis Ateneu: 30€/mes No socis: 37€/mes Lloc: Sala de Tallers de l’Ateneu Igualadí

Relligar, art i ofici, fusionats per embellir els llibres i salvaguardar-los amb diferents tècniques i material i un gran ventall de possibi-litats per aplicar als teus llibres. A càrrec de Maria Requesens.

Ho organitza: Ateneu Igualadí.

RUTA URBANA DE PATRIMONI EN SEGWAY

12 DE SETEMBRE, 10 D’OCTUBRE I 14 DE NOVEMBREHora: 2/4 de 12 del matí - Preu: 40 € per personaLloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Cada segon diumenge de mes, el Museu proposa aquesta ruta a sobre d’un segway acompanyat amb guies monitors de l’empresa See the Way. Cal reserva prèvia fins al dissabte anterior a les 14h al telèfon 93 804 67 52.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

Club de lectura per a adultsEL NAS DE MUSSOLINI de Josep Anton Baulenas

DIJOUS, 16 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespre Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tertúlia per a persones adultes que han llegit totes el mateix llibre.Es comptarà amb la presència de l’autor. Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. Moderador: Jaume Farrés

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

Page 29: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

29

curs

os, t

alle

rs i

vis

ites

Activa’t! Diumenges al MuseuTALLER DE RAJOLA CERÀMICA

DIUMENGE, 19 de SETEMBRE - Hora: 12 del migdia - Preu: gratuït - Lloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Les rajoles antigues de ceràmica que servien per a paviment o com a arrambadors es decoraven a mà amb la tècnica de la trepa o de l’estergit. Apropeu-vos al Museu i podreu pintar la vostra pròpia rajola.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC amb col·laboració de L’Enrajolada. Casa-Museu Santacana, de Martorell.

CLUB DE FILOSOFIA

DISSABTES, 18 DE SETEMBRE, 30 D’OCTUBRE I 27 DE NOVEMBRE - Hora: 11 del matí Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

EL NOM DE LA ROSA, d’Umberto Eco

MEDITACIONS, de Marc Aureli

L’ART DE SER FELIÇ, d’Arthur Schopenhauer

Espai de reflexió i tertúlia a l’entorn de la lectura d’un text de filo-sofia. Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca.Moderador: Rafa Carmona

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya VISITA AL MUSEU DEL TRAGINER I AL MUSEU DE LA PELL D’IGUALADA I COMARCAL DE L’ANOIA

DISSABTE, 25 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 d’11 del matíPreu: Gratuït - Lloc: Museu del Traginer

Visita guiada per conèixer la Col·lecció Antoni Ros en el Museu del Traginer, i els edificis industrials de l’antiga adoberia de Cal Granotes i de la fàbrica del Cal Boyer, seus del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

Ho organitzen: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

ESCOLA D’ESCACS Vols aprendre a jugar a escacs?

ELS DIVENDRES, a partir del 24 de setembre fins al mes de juny - Hora: de les 6 a les 7 de la tarda - Preu curs base: 15 €/mes. Preu curs alt rendiment: 35€/mes. Lloc: Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí

Ho organitza: Escola d’Escacs Ateneu Igualadí.

Page 30: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

30

cursos, tallers i visites

CONCURS EMPREMTES D’IGUALADA

DISSABTE, 25 DE SETEMBRE - Horari: 2/4 d’1 del migdiaLloc: Estand de l’Ajuntament d’Igualada a la Fira de Setembre

Lliurament dels premis del 1r concurs d’empremtes d’Igualada a partir de l’ofici d’artesans en pell i cuir.

Ho organitzen: Institut Municipal de Cultura; Fira d’Igualada, Artesania de Catalunya amb el suport de l’Associació Catalana de l’Art i l’Ofici del Cuir i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.

Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya SEGUINT ELS PASSOS DELS ROMANS FINS LA VIL·LA DE L’ESPELT

DIUMENGE, 26 DE SETEMBRE - Hora: 9 del matí Preu: gratuït - Lloc de sortida: davant de l’Hotel Amèrica (av. Mestre Montaner, 44-45)

Proposem una caminada sortint d’Igualada cap a la Vil·la Roma-na de l’Espelt, per conèixer un dels vestigis més importants de l’Anoia romana que estigué en plena activitat entre els segles I aC i III dC, dedicada a l’explotació de cereals, vinya i olivera.

Ho organitzen: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC i Museu del Traginer-Col·lecció Antoni Ros.

Club de lectura per a adultsPA NEGRE, d’Emili Teixidor

DIJOUS, 30 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tertúlia per a persones adultes que han llegit totes el mateix llibre. Es comptarà amb la presència de l’autor. Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. Moderador: Josep Pallarès

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

INFORMÀTICA

OCTUBRE I NOVEMBRE - Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tallers d’informàtica sobre temes diversos: introducció a l’ordinador, treballar en word, ajuda per trobar feina, aprendre a organitzar i modificar les fotos digitals, com fer una pàgina web... S’organitzaran en sessions de 2 hores i alguns tallers són de 2 dies.Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 31: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

31

curs

os, t

alle

rs i

vis

ites

Tertúlia - Setmana de la Gent GranL’ESCOLA EN BLANC I NEGRE

DIVENDRES, 1 D’OCTUBRE - Hora: 11 del matí Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

Trobada de persones grans que explicaran com va ser la seva educació, perquè abans anar a l’escola era una altra cosa, oi? La xerrada s’enregistrarà i quedarà dipositada al fons Biblioteca de la Memòria de la Biblioteca Central. Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. Moderadora: Magda Bartrolí.

Ho organitza: Departament de Salut i Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada i Biblioteca Central d’Igualada.

Passejada pel riu Anoia IOBSERVACIÓ DE FIBRES VEGETALS

DIUMENGE, 3 D’OCTUBRE - Hora: 10 del matí Lloc: Porta del CECI c/Dr. Mercader s/n

Aquesta primera passejada , que tindrà continuïtat al llarg de l’any, permetrà un apropament a les espècies vegetals, l’observació de la vida del riu en estat natural i les seves modifica-cions, fruit de la remodelació.

Ho organitzen: Secció Ciències Naturals i Secció Ed. Mediam-biental del CECI.

CURSOS DE TANGO ARGENTÍ I BATXATA

ELS DISSABTES, DEL 2 D’OCTUBRE AL 18 DE DESEMBREHora:Tango argentí (iniciació): de 2/4 de 7 a les 8 de la tarda - Bachata (iniciació): de les 8 a 2/4 de 10 del vespre - Preu: 50€/persona Soci Ateneu: 40€/persona. Preu 1 classe: 6€ Lloc: Gimnàs de l’Ateneu Igualadí

Professors: Inno Arnau i Judith Clavero. Informació i / o reserva de places: Tel. 618 53 71 22 / [email protected]

Ho organitza: Ateneu Igualadí.

PUNT MUNICIPAL D’INFORMACIÓ JUVENIL Entrega premis I Concurs de fotografia

DISSABTE, 9 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 8 del vesprePreu: gratuït - Lloc: La Kaserna

Es donaran a conèixer els guanyadors del I concurs de fotografia del Punt Municipal d’Informació Juvenil, relacionat amb el projec-te Campi qui pugui.

Ho organitza: Punt Municipal d’Informació Juvenil d’Igualada (Departament de Joventut). Hi col·laboren: XANASCAT, Aba-cus, Agrupació Fotogràfica d’Igualada.

Page 32: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

32

cursos, tallers i visites

ENFOC 2010

DISSABTE, 16 D’OCTUBREHora: consultar programa www.afigualada.com

Les sessions fotogràfiques “ENFOC” consisteixen en uns platós escenogràfics realitzats per grups de dansa, teatre o models. A la tarda a la plaça de Cal Font, i al vespre amb llum artificial al Teatre Municipal l’Ateneu.

Ho organitza: Agrupació Fotogràfica d’Igualada amb el suport de l’IMC.

Visita guiada: L’EXPOSICIÓ NOVAK. DISSENY, MODA, PUNT. 1963-2003

DIUMENGE, 17 D’OCTUBRE - Hora: 12 del migdia - Preu: gratuït - Lloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Una visita guiada per l’exposició, dedicada a mostrar la creativitat d’una de les indústries en punt més innovadores d’Igualada en les darreres dècades del segle XX.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

ANOIA PAM A PAM

DIUMENGE, 24 D’OCTUBRE i DIUMENGE, 14 DE NOVEMBRE

Nou recorregut per la comarca de l’Anoia (matinal)

Inscripcions: a la Secretaria de l’Ateneu Igualadí tel. 93 803 07 63

Ho organitzen: Ateneu Igualadí i CECI Centre d’Estudis Comarcal d’Igualada.

Club de lectura en català fàcilCAPSA DE RECORDS, d’Antoni Dalmau

DIMECRES, 27 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tertúlia per a persones adultes que no parlen habitualment el català i que han llegit totes el mateix llibre. Es comptarà amb la presència de l’autor. Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. Moderadora: Magda Bartrolí

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 33: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

33

curs

os, t

alle

rs i

vis

ites

Curs: Viu i deixa viure. La vida és una obligació? una feina? o un plaer?

DIJOUS 18 I DIVENDRES 19 DE NOVEMBRE - Hora: de les 8 a les 10 del vespre - Preu: 17€ (els dos dies)Lloc: Sala de Comunicació de l’Ateneu Igualadí

Tot depèn de l’actitud davant les situacions i problemes que et trobes pel camí. Canviar l’actitud davant la vida depèn exclusiva-ment de tu i no dels altres. En aquest curs podràs obtenir eines per aplicar a la teva vida familiar, laboral i en les teves relacions personals.

A càrrec de: Imma Vila, terapeuta i mestre de Reiki

Ho organitza: Ateneu Igualadí.

ARA T’HO EXPLICO...

DIMECRES, 17 I 24 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 4 de la tarda Lloc: Llar d’infants Municipal L’Espígol.

Tallers adreçats a pares, mares i educadors. A partir d’un conte, es crea un espai de debat i tertúlia sobre temes que cal tractar amb els infants i s’ofereix un punt de llibre amb lectures recoma-nades per al públic adult i també contes per als infants.

Es pot assistir a una o a totes dues sessions.

A... D’ALIMENTACIÓ, amb un professional de l’equip de pediatria del CAP Igualada. Menjar i compartir taula és agradable, però què passa quan els nens que no volen menjar?

S... DE SENTIMENTS, amb Laura Tejedor, psicòloga. Els senti-ments són reaccions afectives envers a altres persones i són molt importants en el creixement emocional del nen.

Contista: Anna Garcia

Ho organitzen: Biblioteca Central d’Igualada i llars d’infants Municipals.

Club de lectura per a adultsCONTRA EL VIENTO, d’Ángeles Caso

DIJOUS, 18 I 25 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tertúlies per a persones adultes que han llegit totes el mateix llibre.

Cal inscripció prèvia per reservar exemplars dels llibres per a totes les persones assistents. Les places són limitades.

Moderador: Jaume Farrés

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 34: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

34

cursos, tallers i visites

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2010Visita a les sales permanents del Museu de la Pell

DIUMENGE, 21 DE NOVEMBRE - Hora: 12 del migdia - Preu: gratuïtLloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, acompanyats per un guia podeu veniu a visitar les sales permanents del Museu: Un univers de pell; La industrialització, “dels clots als bombos”; L’Home i l’Aigua; i l’antiga adoberia de Cal Granotes.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

CLUB DE LECTURA EN CATALÀ FÀCILTIMBUKTÚ, de Paul Auster

DIMECRES, 24 DE NOVEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Tertúlia per a persones adultes que no parlen habitualment el català i que han llegit totes el mateix llibre.

Places limitades. Cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca.

Moderadora: Magda Bartrolí

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS CIUTAT D’IGUALADA

DIUMENGE, 28 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 12 del matí Preu: gratuït - Lloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Esdeveniment en què es faran públics els premis de creació artística en pintura, escultura, fotografia, art digital, rapsòdia, composició musical, poesia i narrativa, combinat amb actua-cions musicals i de dansa.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

Page 35: Agenda Tardor

conf

erèn

cies

i d

’alt

res

Page 36: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

36

conferències i altres

ConferènciaRETRAT DE LA NOSTRA SOCIETAT EN CLAU D’HUMOR

DILLUNS, 13 DE SETEMBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de Josefa Morón Manzano, diplomada en relacions labo-rals i llicenciada en humanitats.

La cara més humorística de societat actual a través d’una incur-sió en els diferents tipus d’humor. En general, tractar a la lleugera coses greus i de manera greu les coses lleugeres és una font del riure o del somriure...; L’objectiu: passar una bona estona i riure de nosaltres mateixos, que és el riure més sa.

Ho organitza: AUGA.

ConferènciaL’AVENTURA DE TROBAR PIS…

DISSABTE, 18 DE SETEMBRE - Hora: 12 del migdiaLloc: La Kaserna

Amb aquesta conferència el Punt Municipal d’Informació Juvenil té per objectiu orientar i proporcionar al jovent la informació necessària per facilitar el procés de recerca de pis: ajuts de l’Administració, contractes d’arrendament, compartir pis...

Ho organitza: Punt Municipal d’Informació Juvenil (Dep. de Joventut). Hi col·labora: Oficina d’Habitatge d’Igualada.

Conferència - master class. Inauguració curs 2010-11PER QUÈ ELS DISSENYADORS VESTEIXEN DE NEGRE?

DIMARTS, 14 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 d´11 del matíLloc: Escola Municipal d´Art Gaspar Camps

A càrrec del Dr. Jesús del Hoyo, professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB, degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya. A, b, c, i d de disseny, sobre el canvi de paradigma que està patint el disseny en aquests moments i les oportunitats i responsabilitats que això comporta.

Entrada lliure, prèvia inscripció via email [email protected],Secretaria o al telèfon de l’escola d’art 938055262. Places limitades.

Ho organitza: l´Escorxador, Escola Municipal d´Art Gaspar Camps.

ConferènciaL’ELECTRICITAT A CASA

DILLUNS, 20 DE SETEMBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de Josep Margets Miquel, enginyer tècnic electricista.

Ho organitza: AUGA.

Page 37: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

37

conf

erèn

cies

i a

ltre

s

ConferènciaACTE ACADÈMIC DE LA FIRA DE SETEMBRE

DIMECRES, 22 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Saló de sessions de l’Ajuntament

Ho organitza: Fira d’Igualada.

Presentació de llibreEM SENTO ESTAFADA, d’Araceli Bruch

DIJOUS, 23 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

El llibre, subtitulat “una lectura de Simone de Beauvoir”, permet seguir la trajectòria vital i creativa d’una de les dones més remar-cables i avançades del segle XX.

Presentació a càrrec de Maria Enrich, regidora de Cultura i Festes.

Ho organitza: Llegim...? Llibreria

Conferència LES TRADICIONS, SIGNES D’IDENTITAT

DILLUNS, 27 DE SETEMBRE - Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Inauguració de la Setmana Gran i del curs 2010-2011 de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran (AUGA 2009).

A càrrec del Sr. Jordi Aymamí i Roca, alcalde de la ciutat, i la Sra. Pilar Salat i Agramunt, regidora de Salut i Acció Social . Conferència a càrrec d’Antoni Dalmau, que ens parlarà sobre “Les tradicions , signes d’identitat d’un país”

Ho organitza: Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran (AUGA).

30 FOTOS EXPLIQUEN LA HISTÒRIA DE L’ATENEU

DILLUNS, 4 D’OCTUBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Conferència que s’emmarca en les activitats de l’Aula Univer-sitària de la Gent Gran, que anirà a càrrec de Mònica Oliva, llicenciada en història.

Ho organitza: AUGA, Ateneu Igualadí amb el suport de l’IMC.

Page 38: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

38

conferències i altres

Conferència - master classTIM KAT, a càrrec de Sebastià Caus

DIMECRES, 6 D´OCTUBRE - Hora: 2/4 d´11 del matíLloc: Escola Municipal d´Art Gaspar Camps

Explicació de com s´ha dut a terme a nivell filosòfic i tècnic la col·lecció de fotografies TIM KAT: el viatge per l´Africa, la realitza-ció del reportatge fotogràfic i el resultat final, que és un dossier amb totes les imatges del fotògraf Sebastià Caus.

Entrada lliure, prèvia inscripció via email [email protected],Secretaria o al telèfon de l’escola d’art 938055262. Places limitades

Ho organitza: l´Escorxador, Escola Municipal d´Art Gaspar Camps

Conferència “QUARANTA I TANTS CONSELLS, AMB SENTIT COMÚ, PER A LA RECERCA DE FEINA”

DIMECRES, 6 D’OCTUBRE - Hora: a les 8 del vespre - Preu: gratuïtLloc: Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí

A càrrec de: Josefa Morón, llicenciada en humanitats.

És tan important el contingut i la presentació del currículum?

Haig de fer un curs d’imatge personal per assistir a una entrevis-ta? Haig de tenir les competències claus per trobar feina? Haig de millorar el to de veu i fer classes de foniatria? Projecció d’una pel·lícula relacionada amb el tema de la xerrada.

Ho organitza: Ateneu Igualadí

QUINZE POEMES DE SALVADOR ESPRIU

DIVENDRES, 8 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Salvador Espriu és un dels poetes catalans més importants. Com a mostra de reconeixement i homenatge, quinze persones llegi-ran una selecció de quinze poemes de l’autor, amb acompanya-ment musical.

Ho organitzen: Biblioteca Central d’Igualada i Paranoia Accions.

XERRADA I EXPOSICIÓ A LA KASERNA

DISSABTE, 9 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 7 del vespre Preu: gratuït - Lloc: La Kaserna

Xerrada i exposició sobre què fan les entitats de lleure igualadines per millorar Igualada i rodalies: camps de treball, recuperació de camins...

Ho organitza: Punt Municipal d’Informació Juvenil d’Igualada (Departament de Joventut). Hi col·laboren: Agrupament Escolta i Guies Jaume Caresmar – Maria Antònia Salva (Cau Igualada), Agrupament Escolta Torxa, La Kaserna.

Page 39: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

39

conf

erèn

cies

i a

ltre

s

ON VAN ELS DINERS DE COOPERACIÓ? Presentació de projectes solidaris

DIMECRES, 13 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Dins del programa d’activitats de l’Octubre Solidari 2010, cinc entitats explicaran els seus projectes de cooperació amb el 3r món. És el quart any que es realitza aquesta activitat, amb la finalitat de fer visible com s’inverteixen els diners de solidaritat. Presentació a càrrec de Conxa Castells, regidora de Cooperació i Solidaritat

Ho organitzen: Departament de Cooperació i Solidaritat i Iguala-da Solidària.

Conferència - master classPREVENCIÓ DELS RISCOS DERIVATS DE LA UTI-LITZACIÓ D’ORDINADORS a càrrec de David Obiols

DIMARTS, 19 D´OCTUBRE - Hora: 2/4 d´11 del matíLloc: Escola Municipal d´Art Gaspar Camps

Els perills derivats de l’ús dels ordinadors procedeixen de la ma-nera de treballar-hi, i es poden produir tota una sèrie de trastorns.Entrada lliure, prèvia inscripció via email [email protected], Secretaria o al telèfon de l’escola d’art 938055262. Places limitades

Ho organitza: l´Escorxador, Escola Municipal d´Art Gaspar Camps.

ConferènciaMOGUT o HIPERACTIU? SER O NO SER? AQUES-TA NO ÉS LA QÜESTIÓ a càrrec de Montse Rubio i Amparo Treig, psicòlogues

DIMECRES, 20 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Molts nens són moguts, no paren, semblen estar sempre a punt per a l’acció... Fins i tot els diem hiperactius. Com els podem ajudar? Només un abordatge global i una bona intervenció psico-lògica influirà del cert en la seva trajectòria vital.

Ho organitza: APPA (Associació de Professionals de la Psicologia de l’Anoia).

ConferènciaMEDICINA I SALUT

DIJOUS, 21 D’OCTUBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Es tractarà un tema mèdic d’actualitat per apropar les ciències de la salut a la ciutadania.

Ho organitza: Acadèmia de Ciències Mèdiques.

Page 40: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

40

conferències i altres

En el centenari del naixement de Jaume Vicens Vives. OBRA HISTORIOGRÀFICA I REDREÇ CÍVIC I CULTURAL

OCTUBRE - NOVEMBRELloc: Saló de sessions de l’Ajuntament d’Igualada

Conferència a càrrec del Dr. Jordi Nadal i Oller, historiador, cate-dràtic emèrit de la Universitat de Barcelona; Chevalier de l’ordre des Palmes Acadèmiques; Gran Creu d’Alfons X el Savi, Premi d’Investigació de la Fundació Catalana per la Recerca i Doctor Honoris Causa per la Universitat de Paris. Va ser col·laborador de l’obra de J. Vicens Vives, Manual de Historia Económica de Espa-ña (1958). Dins la seva extensa obra historiogràfica destaquen: La population catalane de 1553 a 1717 (1960); La población española (1966) El fracaso de la revolución industrial en España 1814-1975 (1975); Catalunya, la fàbrica d’Espanya (1985).

Ho organitzen: Ajuntament d’Igualada i CECI.

Taula rodonaEL FET CASTELLER

DIVENDRES, 5 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Taula rodona moderada per l’igualadí Jordi Còdol, amb impor-tants castellers d’arreu del país.

Acte commemoratiu del 15è aniversari de Moixiganguers d’Igualada.

Ho organitza: Moixiganguers d’Igualada.

ConferènciaELS INUIT: CAÇADORS DEL GRAN NORD

DILLUNS, 8 DE NOVEMBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de Francesc Bailon Trueba, llicenciat en geografia i història. Antropòleg. Conferència il·lustrada amb imatges.

Ho organitza: AUGA.

Page 41: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

41

conf

erèn

cies

i a

ltre

s

ConferènciaSALUT MENTAL COMUNITÀRIA A GAZAA càrrec de Víctor Martí i Lluís Isern

DIMECRES, 10 DE NOVEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Projecció del documental “En la ment de Gaza” (50 min) i xerrada col·loqui sobre la situació social a Palestina i el projecte de cooperació en salut mental comunitària.

Dins el cicle Societat i salut mental.

Ho organitza: ARMPA (Associació per a la Rehabilitació del Malalt Psíquic de l’Anoia).

ConferènciaGENT GRAN DAVANT EL CÀNCER

DIJOUS, 11 DE NOVEMBRE – Hora: 2/4 de 6 de la tardaPreu: gratuït - Lloc: Biblioteca Central d’Igualada

A càrrec del professor Jordi Estapé i Dra. Tània Estapé

Les persones grans poden fer molt per evitar aquesta malaltia i també per aconseguir un diagnòstic precoç, base de la curació.

Ho organitza: Club 60 Unnim.

ConferènciaMEDICINA I SALUT

DIJOUS, 11 DE NOVEMBRE – Hora: a 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Es tractarà un tema mèdic d’actualitat per apropar les ciències de la salut a la ciutadania.

Ho organitza: Acadèmia de Ciències Mèdiques.

ConferènciaVIU I DEIXA VIURE. LA VIDA ÉS UNA OBLI-GACIÓ?, UNA FEINA? O UN PLAER?

DIJOUS, 11 DE NOVEMBRE - Hora: 2/4 de 9 del vesprePreu: gratuït - Lloc: Sala Comunicació de l’Ateneu Igualadí

Tot depèn de l’actitud davant les situacions i problemes que et trobes pel camí. Canviar l’actitud davant la vida depèn exclusiva-ment de tu i no dels altres.

A càrrec de: Imma Vila, Terapeuta i Mestre de Reiki

Ho organitza: Ateneu Igualadí.

Page 42: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

42

conferències i altres

ConferènciaMUSEU EPISCOPAL DE VIC. ANTIGUES ARRELS D’UN MUSEU DEL SEGLE XXI

DILLUNS, 15 DE NOVEMBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de Mn. Josep Riba Farrés, pvre, i el Sr. Marc Sureda Jubany, director i conservador del Museu Episcopal de Vic. Conferència il·lustrada amb imatges.

Ho organitza: AUGA.

Conferència - dins el cicle Societat i salut mentalLEGALITAT I MALALTIA

DIMECRES, 17 DE NOVEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

Sílvia Ventura és magistrada i autora del llibre Els bojos a Catalunya.

La consideració mèdica, legal i social que han rebut les persones amb problemes de salut mental al llarg de la història i en el moment actual.

Ho organitza: ARMPA (Associació per a la Rehabilitació del Malalt Psíquic de l’Anoia).

ConferènciaEL BICENTENARI DE FRYDERYK CHOPIN

DILLUNS 22 DE NOVEMBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec de Joan Vives Bellalta, músic i locutor de Catalunya Música.

Ho organitza: AUGA.

Conferència - dins el cicle Societat i salut mentalL’OCI COM A EINA DE SOCIALITZACIÓ

DIMECRES, 24 DE NOVEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Biblioteca Central d’Igualada

A càrrec d’Enric Arqués i membres de Ràdio Lunètica

Ràdio Nicòsia i Ràdio Lunètica són un canal de comunicació social, lliure i autònom, per lluitar contra l’estigma que comporten els problemes de salut mental.

Ho organitza: ARMPA (Associació per a la Rehabilitació del Malalt Psíquic de l’Anoia).

Page 43: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

43

conf

erèn

cies

i a

ltre

s

ConferènciaPSORIASI

DILLUNS, 29 DE NOVEMBRE – Hora: 6 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

A càrrec del Dr. Jordi Graells Estrada, metge dermatòleg.

Ho organitza: AUGA.

Conferència-Master classPRESENTA EL TEU PROJECTE EN PÚBLIC

DIJOUS, 9 DE DESEMBRE - Hora: 2/4 d´11 del matíLloc: Escola Municipal d´Art Gaspar Camps

A càrrec de Núria Crosas, de l´Escola Municipal de Teatre La Tarima.

Xerrada teòricopràctica per analitzar les principals dificultats que tothom té abans de fer algun tipus d´explicació en públic, i trobar-hi maneres i consells per vèncer-les.

Entrada lliure, prèvia inscripció via email [email protected], Secretaria o al telèfon de l’escola d’art 938055262. Places limitades.

Ho organitza: l´Escorxador, Escola Municipal d´Art Gaspar Camps.

Page 44: Agenda Tardor

fest

es

Page 45: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

45

fest

es

ACTE INSTITUCIONAL DE L’11 DE SETEMBRE

DIVENDRES 10 DE SETEMBRE DE 2010Hora: 8 del vespreLloc: saló de sessions de l’Ajuntament d'Igualada (pl. Ajuntament, 1)

Independència. Velles nacions i nous països a l’Europa d’entreguerres, a càrrec de Francesc Valls Junyent, doctor en història per la Universitat de Barcelona, especialitzat en línies de re-cerca de la història de la viticultura i la història marítima i comercial.

A l’inici de l’acte s’interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, a càrrec d’Olga Torra, tenora.

ACTE D’ENTREGA DE PREMIS AL COMPROMÍS CULTURAL

DIVENDRES 10 DE SETEMBRE DE 2010Hora: 2/4 de 10 del vespreLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Aquest 2010, i per setè any consecutiu, Òmnium Cultural-Anoia atorga, amb el suport de diver-ses entitats i l’Ajuntament d’Igualada, els Premis al Compromís Cultural amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Un merescut reconeixement a la tasca feta per persones i entitats d’Igualada i comarca en defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes.

L’acte començarà amb un parlament de l’exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGJP) ALFONS LÓPEZ TENA, notari, membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural, president del Cercle d’Estudis Sobiranistes i promotor de la Iniciativa Popular (IP) per convocar un referèn-dum oficial d’independència.

Després del lliurament dels premis a la trajectòria individual i a l’entitat, el cantant JOAN CROSAS i el pianista MANEL CAMP interpretaran tot un seguit de 'Cançons per no oblidar; un espectacle intimista en què els dos artistes exposaran composicions seves i versionaran peces d’altres can-tants, en un context on els gustos musicals de cadascú estaran plens de complicitat.

L’activitat, gratuïta, es desenvolupa en un acte institucional al Teatre Municipal l'Ateneu.

Ho organitza: Òmnium Cultural - Anoia

Hi col·laboren: Krak’s – creacions artístiques i el Cafè de l’Ateneu.

BALLADA DE SARDANES AMB LA COBLA TÀRREGA

DISSABTE, 11 DE SETEMBREHora: 3/4 de 8 del vespreLloc: Rambla Sant Isidre

Ho organitza: Agrupació Sardanista d’Igualada.

Page 46: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

46

festes

Trobada de colles de diables infantilsPETITS DIABLES D’IGUALADA 10 anys

DISSABTE, 11 DE SETEMBRE - Hora: 2/4 de 8 del vespreLloc: Plaça de Cal Font / Amfiteatre del parc de l’estació vella

Amb motiu del 10è aniversari dels Petits Diables d’Igualada, es realitzarà una trobada de colles de diables infantils i juvenils a Igua-lada. El recorregut de la cercavila anirà des de la plaça de Cal Font fins a l’amfiteatre de l’estació vella, on totes les colles participants faran diverses enceses d’exhibició.

Ho organitza: Petits Diables d’Igualada.

PATITROBADA

DISSABTES, 18 DE SETEMBRE i 20 DE NOVEMBREHora: de les 10 del matí a les 8 del vespreLloc: Vestíbul de l’Ateneu Igualadí

Cada dos mesos, la gent del Pati organitza les PATITROBADES a l’Ateneu. Apunta-t’hi! Jocs abstractes, d’estratègia, d’administració de recursos, de cartes especials, de carreres, de deducció, jocs per a riure ... Veniu a jugar amb nosaltres: grans, petits, solters, casats, avis, pares, fills, tiets ...

Ho organitza: Associació Cultural El Pati amb el suport de l’Ateneu.

PROCLAMACIÓ DE LA PUBILLA DE LA FIRA

DIMECRES, 22 DE SETEMBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Saló de sessions de l’Ajuntament

Proclamació de la Pubilla de la Fira, ELISENDA FONT I RICA , i les seves dames d’honor, IRENE GALIANO I VARGAS i OLGA JORDANA I OBEJERO.

Ho organitza: Fira d’Igualada.

Fira de SetembreHEREUS I PUBILLES DE LA COMARCA

DIUMENGE, 26 DE SETEMBRE - Hora: a partir de les 10 del matíLloc: Plaça de l’Ajuntament

Arribada, a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, de les parelletes d’hereus i pubilles de la comarca que participen a la Fira de Setembre. Recepció i repartiment de les medalles del Sant Crist d’Igualada i seguidament, esmorzar a la plaça de Pius XII amb animació musical. Cercavila amb les parelletes d’hereus i pubilles de la Fira, amb la participació dels gegants de la ciutat i dels gegantons Pia i Tomeu.

Ho organitza: Fira d’Igualada. Hi col·labora: Dessota.

Page 47: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

47

fest

es

FESTES DEL BARRI DE LA FONT VELLA

1A. QUINZENA D’OCTUBRE - Hora: diversos horarisLloc: diversos espais.

Vegeu programa editat expressament.

Grans i petits tenen ocasió de passar-s’ho d’allò més bé al barri de la Font Vella. El barri celebra la seva festa major en honor a la seva patrona, la Mare de Déu del Pilar, amb propostes que no s’obliden de ningú. En pocs dies el barri bull de programació festiva.

Ho organitza: Comissió de Festes del Barri de la Font Vella.

ESPECTACLE DE PLAYBACK Setmana de la gent gran

DIUMENGE, 3 D’OCTUBRE - Hora: 5 de la tardaLloc: Teatre Municipal l’Ateneu

Ens faran passar una bona estona, interpretant coreografies amb música en playback.

Ho organitza: Casal de la Gent Gran.

BALL A LA PLAÇA

DIUMENGE, 3 D’OCTUBRE - Hora: 7 de la tardaLloc: Pl. Ajuntament

Acte de cloenda de la Setmana de la Gent Gran.

Ho organitza: Departament d’Acció social i Salut.

DIADA DELS MOIXIGANGUERS D’IGUALADA

DIUMENGE, 24 D’OCTUBRE - Hora: 12 del migdiaLloc: Plaça Pius XII

16a diada dels Moixiganguers d’Igualada, que actuaran acompan-yats de Castellers de Barcelona i Marrecs de Salt. En acabar hi haurà vermut popular per als assistents.

Ho organitza: Moixiganguers d’Igualada.

Page 48: Agenda Tardor

expo

sici

ons

Page 49: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

49

expo

sici

ons

BRONZEJA’T

FINS AL 12 DE SETEMBRE Lloc: Sala d’exposicions del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Deixa’t bronzejar per tot un conjunt de joves propostes escultòri-ques; obres que troben en el bronze un material que remet a l’escultura clàssica i que és una excusa per a la producció artística contemporània.

Ho organitzen: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

LA FORÇA DELS ULLSFotografies de Josep Balcells i Adzet

FINS AL 5 DE SETEMBRELloc: Sala Municipal d’Exposicions

Nostàlgia, melancolia, tranquil·litat, por, tendresa, tristor... Aquests sentiments són alguns dels quals ens vol fer participar en les seves imatges. No perdis la serenor. Recorda que a l´endemà potser un nou gest et sorprendrà i entén de totes, que els moments son sensacions. Mira......gaudeix.....recorda.... Deixa´t revolcar pels ulls!

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

DE LA PINTURA A L’ESTÈTICA DELS SIGNESSoledat Vidal Massaguer

FINS AL 23 DE SETEMBRELloc: Biblioteca Central d’Igualada (Sala d’exposicions)

Exposició retrospectiva de quaranta anys de trajectòria artística, de constant evolució i d’investigació de tècniques i suports: olis, obres de tècnica mixta, dibuixos, aiguades, gravats, llibres d’artista, escultures i, sobretot, treballs en paper.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

DIBUIXOS, CARICATURES I CÒMICSAntoni Raja i Enrich

FINS AL 30 D’OCTUBRELloc: Biblioteca Central d’Igualada (Punt dels lectors)

L’il·lustrador igualadí mostra una selecció de dibuixos de còmics, caricatures, cartells, il·lustracions..., que s’han realitzat sobre cartolina o paper, i utilitzant diferents tècniques com tinta, aquarel·la, tempera, aiguada...

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 50: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

50

exposicions

“SERUJI - 610 YOTSUYA GARDENIA” de Sergi Duran

DEL 3 AL 23 DE SETEMBRELloc: Sala d’Exposicions de l’Ateneu Igualadí

86 dies a Tòquio i 4 a Sasayama, o veure i no ser vist. Un vigilant distret, una inspecció de pianos a Yokohama, una noia cosplay a Harajuku, un lluitador de sumo, més sumo, i resto. Pesca urbana, semàfors de llarga durada i becaines en el metro. Sabates de talons, xancletes amb mitjons, mitges curtes o mitjons llargs. + una reflex + una compacta. http://seruji610.wordpress.com/

Ho organitza: Ateneu Igualadí.

LLIBRES VIATGERS

DEL 3 AL 25 DE SETEMBREAtorgament de premi: dissabte, 18 de setembre, a les 12 del migdia.Lloc: Biblioteca Central d’Igualada (Vestíbul)

Exposició de fotografies de llibres que han viatjat aquest estiu. Els llibres són els protagonistes d’un concurs per mostrar que són la millor companyia, també quan anem de vacances.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

XXXIV EXPOSICIÓ LA PINTURA COM A HOBBY

DEL 8 AL 26 DE SETEMBREInauguració: dimecres 8 a 2/4 de 8 del vespreLloc: Sala Municipal d’Exposicions

Relació de participants: G. Aymamí, M. Bernaus, E. Beteta, L. Borràs, R. Borràs, M. Bosch, M. Botarda, R. Brugués, M. D. Caellas, A. Camps, M. R. Camps, F. Canosa, M. Caparrós, J. Castellà, J. Castells, J. Claret, J. Cuadras, N. Castro, P. del Presno Sánchez, Ll. Elias, C. Enrich, G. I. Escala, F. Fernandez, R. Ferrer, Ll. Figueres, T. Gàmez, I. Gassol, P. Gil, I. Gil, A. M. Gispert, JM. Llorach, T. March, J. Martí, M. P. Martín, J. Mayor, M Mititieri, R. Moncunill, R. Montal, A. Moreno, M. Moriton, R. Muntané, T. Navarró, J. Padró, J. Padrós, P. Ponsa, M. Rabell, J. Riba, M. D Roca, R. Romeu, M. T.Rojas, M. Rosa Sabaté, E. Senserrich, M. Serra, J. Solé, A. Solé, L. Solé, E. Solé, M. T. Soler, F. Surroca, M. Urgell, R. Ventura, P. Vilamajor, M. Vilella.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

Page 51: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

51

expo

sici

ons

IMPRESSIONSGravats de Gabriel Junyent i Jaume Enrich

DEL 9 DE SETEMBRE A L´1 D´OCTUBRE Inauguració: dijous 9, a 2/4 de 9 del vespreLloc: Sala de l’escola Municipal d’art Gaspar Camps

Imprimir [p. p. imprès] v. Tr. Deixar la marca (d’una cosa) sobre una altra prement l’una contra l’altra | Deixar sobre paper o sobre un suport anàleg, la marca en tinta d’un escrit, d’un dibuix, etc.

Ho organitza: l´Escorxador, Escola Municipal d´Art Gaspar Camps.

JOSEP CRIVILLÉSOlis

DEL 18 DE SETEMBRE AL 9 D’OCTUBRE Inauguració: dissabte 18, a les 8 del vespreLloc: Sala d’exposicions La Talaia del Centre Cívic de Fàtima

L’autor ens mostra una selecció d’olis sobre tela dels racons i paisatges que més l’han captivat, que van des l’ermita de Sant Jaume Sesoliveres fins a les illes Cyclades de Grècia.

Ho organitza: Centre Cívic de Fàtima.

MANUEL PERERA Olis

DEL 24 DE SETEMBRE AL 14 D’OCTUBRELloc: Sala d’Exposicions de l’Ateneu Igualadí

Homes captivats per la naturalesa, integrats en la seva essència masculina i femenina. Homes en plenitud.

Ho organitza: Ateneu Igualadí.

1a EDICIÓ DE FIRAPELL, ARTESANIA I CREATIVITAT

DES DE DIVENDRES 24 AL DIUMENGE 26 DE SETEMBREHora: de 10 del matí a 9 del vespreLloc: Recinte Firal Carner – Carrer Pujadas 81

Ho organitzen: l’Ajuntament d’Igualada, Artesania de Cata-lunya, l’associació ACAOC, l’Escola municipal d’art Gaspar Camps i Fira d’Igualada.

Page 52: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

52

exposicions

PINTURA RÀPIDA

DEL 27 DE SETEMBRE AL 7 D’OCTUBRELloc: Biblioteca Central d’Igualada (Sala d’exposicions)

Exposició de les obres presentades al 46è concurs de pintura ràpida organitzat dins el marc de la Fira de Setembre.

Els temes són sobre qualsevol indret o aspecte de la ciutat d’Igualada. La tècnica emprada és lliure.

Ho organitza: Fira d’Igualada.

30 ANYS AL SERVEI DEL SILENCIPintures de Xavier Pedraza i Jordana

DEL 29 DE SETEMBRE AL 17 D’OCTUBREInauguració: dimecres 29 a 2/4 de 8 del vespreLloc: Sala Municipal d’Exposicions

Breu recorregut per l’obra pictòrica a l’oli al llarg de 30 anys, que ha viscut com a dimensió del coneixement silenciós, més enllà del jo. Amb aquesta mostra no hi ha altra exigència fora de la pintura, per tal d’expressar el món -examinant amb els ulls ben oberts i extremadament atents els deu mil móns que ens envolten-, i oblidar-se d’un mateix i de la resta.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

PRIMERA HISTÒRIA D’ESPRIU

DE L’1 AL 30 D’OCTUBRELloc: Biblioteca Central d’Igualada (Vestíbul)

Salvador Espriu és un dels escriptors més significatius de la postguerra i un dels poetes catalans més importants.

La Biblioteca li vol retre un homenatge, tot presentant les seves obres i mostrant algunes cartes inèdites que conserva.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

EXPOSICIÓ QUADRES DE PINTURA RÀPIDA

DIUMENGE, 26 DE SETEMBREHora: De les 3 de la tarda a les 9 del vespreLloc: Recinte Firal Carner

Exposició de les obres que han participat en el 46è Concurs de Pintura Ràpida Fira d’Igualada, en les categories infantil i d’adults. A les 5 de la tarda, en el mateix recinte es farà el lliura-ment dels premis.

Ho organitza: Fira d’Igualada.

Hi col·laboren: Hormipresa, Galeria 22, Magatzems Faro, Pel i Ploma i Pintures Planell.

Page 53: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

53

expo

sici

ons

NOVAK. DISSENY, MODA, PUNT. 1963-2003

DEL 2 AL 24 D’OCTUBREInauguració: dissabte 2 d’octubre a les 19.30hLloc: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Una selecció de les confeccions més celebrades, esbossos, patrons i catàlegs, reunits en una exposició dedicada a mostrar la creativitat d’una de les indústries en punt més innovadores d’Igualada en les darreres dècades del segle XX.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

TIM KATFotografies de Sebastià Caus

DEL 6 AL 29 D´OCTUBRE Inauguració: dimecres 6, a les 8 del vespreLloc: Sala de l’escola Municipal d’art Gaspar Camps

Tim Kat representa tota l´espiritualitat ortodoxa, que té el seu màxim esplendor el dia 19 de gener a la festa de l´Epifania, una celebració en què el Tabot (la rèplica de les taules que Déu entregà a Moisès) surten de les seves esglésies i es reuneixen al gran Meskel Adebay Square d´Addis Abeba.

Ho organitza: l´Escorxador, Escola Municipal d´Art Gaspar Camps.

EUROPEAN BALLOON FESTIVALFotografies

DEL 15 AL 30 D’OCTUBRE Atorgament de premis: divendres 15, a 2/4 de 8 del vespreLloc: Biblioteca Central d’Igualada (Sala d’exposicions)

La mostra recull imatges que reflecteixen l’habilitat dels pilots i el seu esforç, així com la bellesa i els colors dels globus i dels paisatges.

Ho organitzen: Ajuntament d’Igualada i Agrupació Fotogràfica d’Igualada.

Autor: Josep Mensa

MOSTRA DE MANS UNIDES D’IGUALADAExposició de material solidari i llibreria solidària

DEL 20 AL 31 D’OCTUBREInauguració: dimecres 20 a 2/4 de 8 del vespreLloc: Sala Municipal d’Exposicions

Farem possible el finançament del nostre projecte d’aquest any, que és: “millora de les capacitats pedagògiques del professorat a la regió de Brong-Ahafo”, a la localitat de Sunyani, província de Dormaa-Akwamu de Ghana

Ho organitzen: Mans Unides – Igualada, Ajuntament d’Igualada i Comissió Igualada Solidària.

Page 54: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

54

exposicions

IMAGINA/ESPAIGRÀFIC

DEL 2 AL 30 DE NOVEMBREInauguració: dimarts 2, a les 8 del vespreLloc: Sala de l’escola Municipal d’art Gaspar Camps

Mostra de cartells del Festival multidisciplinari IMAGINA, emble-màtic de la ciutat d’Igualada, realitzats per l’estudi Espai Gràfic.

L’estudi va crear una icona futurista i enigmàtica: un cap amb un núvol que volia significar de manera sintètica el fet d’imaginar com a marca. De mica en mica es van anar intro-duint imatges descontextualitzades i poètiques amb la seva dosi de provocació i una idea molt clara: crear una comunicació de ciutat de qualitat.

Ho organitza: l’Escorxador, Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.

JARDINS INTERIORSPintures de Rosalia Comelles

DEL 2 DE NOVEMBRE AL 15 DE GENER Lloc: Biblioteca Central d’Igualada (Punt dels lectors)

Segons l’artista, “en el rebost ple de llaminadures que per a mi són els prestatges de les biblioteques vaig trobar-hi els primers mestres que m’han acompanyat per aprendre a donar forma, colors i sentiment a tanta bellesa quotidiana que ens envolta”.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

MOIXIGANGUERS D’IGUALADA

DEL 3 AL 20 DE NOVEMBRELloc: Biblioteca Central d’Igualada (Sala d’exposicions)

Exposició dels quinze anys de la colla castellera local.

Ho organitza: Moixiganguers d’Igualada.

DANIEL MESTRE I LA MÚSICA A SUD-ÀFRICAEls nostres músics

DEL 4 AL 30 DE NOVEMBREInauguració: dijous, 4 de novembre, a les 7 de la tarda, amb una audició de música sud-africana comentada per Daniel Mestre.Lloc: Biblioteca Central d’Igualada (Vestíbul)

La Biblioteca dedica cada any el mes de novembre a la música i a la figura de músics igualadins. Coneixerem la carrera professio-nal de Daniel Mestre i la seva vinculació a la música sud-africana, després d’una llarga estada professional en aquell país.

Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada.

Page 55: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

55

expo

sici

ons

CAPGROSSOS DE L’ANOIA

DEL 5 AL 19 DE NOVEMBREInauguració: divendres 5 de novembre a les 19.30hLloc: Sala d’exposicions del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

Els capgrossos o els nans, acompanyats dels gegants i del bestia-ri, representen i escenifiquen l’imaginari popular. Aquesta mostra reuneix una bona representació dels capgrossos dels pobles de la comarca de l’Anoia.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

NÚRIA GUINOVARTPintura

DEL 6 AL 21 DE NOVEMBREInauguració: dissabte, 6 a 2/4 de 8 del vespreLloc: Sala Municipal d’Exposicions

Segons l’artista “la recerca constant de la matèria amb les seves limitacions, m’ha portat a treballar amb diferents elements al llarg de la meva trajectòria, però és ara amb el ciment, les ceres i el quitrà on he trobat el meu propi llenguatge. Em proporciona el resultat desitjat, la llibertat i la força per expressar-me”.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

OBRES FINALISTES DEL PREMI CIUTAT D’IGUALADA DE CREACIÓ ARTÍSTICA PROCOPI LLUCIÀ DE FOTOGRAFIA

DEL 26 DE NOVEMBRE AL 12 DE DESEMBRELloc: Sala Municipal d’Exposicions

L’exposició mostra els treballs presentats aquest any al Premi Ciu-tat d’Igualada de creació artística Procopi Llucià, en la modalitat de fotografia.

Ho organitza: Institut Municipal de Cultura.

OBRES FINALISTES DEL PREMI CIUTAT D’IGUALADA DE CREACIÓ ARTÍSTICA JOSEP CAMPENY D’ ESCULTURA

DEL 26 DE NOVEMBRE A L’11 DE DESEMBRELloc: Biblioteca Central d’Igualada (Sala d’exposicions)

L’exposició mostra els treballs presentats aquest any al Premi Ciu-tat d’Igualada de creació artística Josep Campeny en la modalitat d’escultura.

Ho organitza. Institut Municipal de Cultura.

Page 56: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

56

exposicions

OBRES FINALISTES DEL PREMI CIUTAT D’IGUALADA DE CREACIÓ ARTÍSTICA GAS-PAR CAMPS DE PINTURA

DEL 26 DE NOVEMBRE AL 12 DE DESEMBRELloc: Sala d’exposicions del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

L’exposició mostra els treballs presentats aquest any al Premi Ciu-tat d’Igualada de creació artística Gaspar Camps en la modalitat de pintura.

Ho organitza. Institut Municipal de Cultura.

ExposicióCOMMEMORACIÓ DELS 50 ANYS DE LA MORT DEL MESTRE JUST

DEL 30 DE NOVEMBRE AL 22 DE DESEMBRELloc: Escola Municipal de Música d’Igualada

Exposició retrospectiva entorn la vida i trajectòria del composi-tor, pedagog, folklorista i activista cultural, Joan Just i Bertran, promotor del Conservatori de Música, i fundador i director de la Schola Cantorum d’Igualada, la Coral Mixta i la Banda de Música d’Igualada, entre d’altres.

Ho organitzen: Institut Municipal de Cultura, Escola Munici-pal de Música i la Comissió pel Cinquentenari.

BOSCOS DE POLITGESLa primera industrialització tèxtil a Igualada i l’Anoia

TARDOR 2010 PRÒXIMA OBERTURALloc: nau d’encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

La nau d’encavallades de Cal Boyer havia estat un dels molts boscos de politges de les fàbriques protagonistes de la revolució industrial catalana. Ara, com a museu, serà l’espai d’una exposi-ció de llarga durada dedicada a la primera industrialització tèxtil a Igualada i l’Anoia.

Ho organitza: Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia-IMC.

Page 57: Agenda Tardor

dia

a di

a

Page 58: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

58

dia a dia

SETEMBRE

DIA HORA ACTE TEMA LLOC P

Cada dimarts 9'30 i 19 h. Enquadernacions Taller Sala tallers Ateneu Igualadí 28

Cada divendres 18 h. Escola d'escacs Jocs Sala socis Ateneu Igualadí 29

Del 3 al 23 "Seruji - 610 Yotsuya Gardenia" de Sergi Duran Exposició Sala exposicions Ateneu Igualadí 50

Del 3 al 25 Llibres viatgers Exposició Biblioteca Central d'Igualada 50

5 dg. 11'30 h. Visita gratuïta al Museu de la Pell i Cal Granotes Visita guiada Museu de la Pell d'Igualada 28

Fins al 5 dg. Fotografies de Josep Balcells i Adzet Exposició 49

8 dm. 20 h. Pantalla oberta Cinema Sala socis Ateneu Igualadí 26

Del 8 al 26 XXXIV Exposició "La pintura com a hobby" Exposició Sala Municipal d'Exposicions 50

9 set. a l'1 oct. Impressions. Gravats de G. Junyent i J. Enrich Exposició Escola d'Art Gaspar Camps 51

9 dj. 20 h. Passacaglia: Cassià M. Just in memoriam Documental Sala socis Ateneu Igualadí 25

10 dv. 22'30 h. Cine Club Ateneu Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 25

10 dv. 20 h. Independència. Velles nacions i nous països Conferència Saló de sessions Ajuntament 45

10 dv. 21'30 h. Premis al compromís cultural premis Teatre Municipal de l'Ateneu 45

11 ds. 19'45 h. Ballada de sardanes Dansa Rambla Sant Isidre 18

11 ds. 20'30 h. Trobada de colles de diables infantils Trobada Plaça de cal Font 46

11 ds. 19'45 h. Ballada de sardanes Dansa Rbla. Sant Isidre 45

Fins al 12 dg. Bronzeja't Exposició Museu de la Pell d'Igualada 49

12 dg. 11,30 h. Ruta urbana de patrimoni en segway Ruta Museu de la Pell d’Igualada 28

13 dll. 18 h. Retrat de la nostra societat en clau d'humor Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 36

14 dt. 10'30 h. Per què els dissenyadors vesteixen de negre ? Conferència Escola d'Art Gaspar Camps 36

16 dj. 19'30 h. Club de lectura per adults: El nas de Mussolini Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 28

17 dv. 18 h. Animals fenomenals Contes Biblioteca Central d'Igualada 12

17 dv. i 18 ds. 22 h. Exercicis d'amor Teatre Teatre de l'Aurora 6

18 ds. 24 h. 15 anys dels moixiganguers Concert Pista de l'Ateneu 18

18 ds. 17 h. Maria Rosa Casanovas en el record Poesia Biblioteca Central d’Igualada 23

18 ds. 11 h. Club de filosofia : El nom de la rosa Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 29

18 ds. 12 h. L'aventura de trobar pis ... Conferència La Kaserna 36

18 ds. Tot el dia Patitrobada Jocs Vestíbul de l'Ateneu Igualadí 46

18 set. al 9 oct. Olis de Josep Crivillés Exposició Centre Cívic de Fàtima 51

Page 59: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

59

dia

a di

a

SETEMBRE

DIA HORA ACTE TEMA LLOC P

19 dg. 19 h. Exercicis d'amor Teatre Teatre de l'Aurora 6

19 dg. 12 h. Taller de rajola ceràmica Taller Museu de la Pell d'Igualada 29

19 dg. 12 h. Taller de rajola ceràmica Taller Museu de la Pell d'Igualada 12

20 dll. 18 h. L'electricitat a casa Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 36

22 dm 20 h. Pantalla oberta Cinema Sala socis Ateneu Igualadí 26

22 dm. 19'30 h. Acte acadèmic de la Fira de Setembre Conferència Saló de sessions Ajuntament 37

22 dm. 19 h. Proclamació de la pubilla de la Fira Nomenar pubilla Saló de sessions Ajuntament 46

23 dj. 19'30 h. Em sento estafada, d'Araceli Bruch Presentació llibre Biblioteca Central d'Igualada 23

Fins al 23 dj. De la pintura a l'estètica dels signes Exposició Biblioteca Central d'Igualada 56

24 dv. 19 h. Akord's d'èxit Documental Biblioteca Central d'Igualada 18

24 dv. 22'30 h. Cine Club Ateneu Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 25

Del 24 al 26 Tot el dia 1a. Edició Firapell, artesania i creativitat Fira Recinte Firal Carner 5

24 set. al 14 oct Olis de Manuel Perera Exposició Sala exposicions Ateneu Igualadí 5

25 ds. 19 h. Espectacle de folklore i dansa Fira d'Igualada Folklore/dansa Teatre Municipal de l'Ateneu 6

25 ds. 10'30 Visites als museus del Traginer i de la Pell Visita guiada Museu del Traginer 29

25 ds. 12'30 h. Lliurament premis Empremtes d'Igualada Concurs Fira setembre estant Ajuntament 30

25 ds. i 26 dg. 19 h. Los Tres Cerditos Titelles Teatre de l'Aurora 12

26 dg. 19 h. El meu nom és Rachel Corrie Teatre Teatre Municipal de l'Ateneu 7

26 dg. 9 h. Excursió a la Vil·la Romana de l'Espelt Visita guiada Hotel Amèrica 30

26 dg. 10 h. Hereus i pubilles de la comarca Recepció Plaça de l'Ajuntament 46

26 dg. 12 h. Cercavila d'hereus i pubilles Cercavila Sortida basílica Santa Maria 46

26 dg. De 15 a 21 h Quadres de pintura ràpida Exposició Recinte Firal Carner 59

27 dll. 18 h. Setmana Gran i de l'Aula Universitària per a la gent gran Inauguració Teatre Municipal de l'Ateneu 37

28 dt. 17 h. Retocs de fotos antigues Taller Espai Cívic Centre 35

28 set. al 7 oct. Quadres concurs pintura ràpida Fira d'Igualada Exposició Biblioteca Central d'Igualada 52

29 dm. 11 h. Que pots fer ? Taula rodona Espai Cívic Centre

29 set. al 17 oct 30 Anys al servei del silenci. Pintures de X. Pedraza Exposició Sala Municipal d'Exposicions 52

30 dj. 9 h. Sortida al Penedès Visita caves Estació d'autobusos

30 dj. 19'30 h. Club de lectura per adults: Pa negre Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 30

Page 60: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

60

dia a dia

OCTUBRE

DIA HORA ACTE TEMA LLOC P

Cada dijous 21 h. Informàtica Curs Sala socis Ateneu Igualadí 30

Cada dissabte 18'30 h. Curs de tango argentí (iniciació) Ball Gimnàs de l'Ateneu Igualadí 31

Cada dissabte 20 h. Curs de bachata (iniciació) Ball Gimnàs de l'Ateneu Igualadí 31

1 dv. 11 h. L'escola en blanc i negre Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 31

1 dv. 18 h. Club de cinema : Retorn a Howards End Cinema-tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 25

1 dv. 23'30 h. Concert Trio Chikiboom Swing jazz Vestíbul de l'Ateneu Igualadí 18

De l'1 al 30 Primera història d'Espriu Exposició Biblioteca Central d'Igualada 52

2 ds. 10 h. Passejada pel riu Anoia i observació fibres vegetals Caminada Porta del CECI. Dr. Mercader,s/n 31

2 ds. 19 h. La maleta de l'Agustí Teatre Teatre Municipal de l'Ateneu 12

Del 2 al 24 Novak. Disseny, moda, punt. 1963-2003 Exposició Museu de la Pell d’Igualada 53

3 dg. 12'15 h. En Joan sense por Musical-titelles Teatre Municipal de l'Ateneu 13

3 dg. 11'30 h. Visita gratuïta al Museu de la Pell i Cal Granotes Visita guiada Museu de la Pell 28

3 dg. 17 h. Setmana de la gent gran. Espectacle de playback Música Teatre Municipal de l'Ateneu 47

3 dg. 19 h. Setmana de la gent gran. Ball a la plaça Ball Plaça de l'Ajuntament 47

4 dll. 18 h. 30 Fotos expliquen la història de l'Ateneu Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 37

6 dm. 18'30 h. Allà on viuen els monstres Cinema Biblioteca Central d'Igualada 3

6 dm. 10'30 h. Tim Kat, a càrrec de Sebastià Caus Conferència Escola d'Art Gaspar Camps 38

6 dm. 20 h. Quaranta i tants consells, per a la recerca de feina Conferència Sala socis Ateneu Igualadí 38

8 dv. 19'30 h. Club de lectura infantil: Paparra Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 13

8 dv. 19'30 h. Quinze poemes de Salvador Espriu Poesia Biblioteca Central d'Igualada 38

8 dv. 22'30 h. Cine Club Ateneu Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 25

9 ds. 18'30 h. Què fan les entitats de lleure per millorar Igualada Xerrada-Expo. La Kaserna 38

9 ds. 19'30 h. Entrega premis Punt Municipal d'Informació Juvenil Concurs Kaserna 3

10 dg. 11'30 h. Ruta urbana de patrimoni en segway Turisme urbà Museu de la Pell d’Igualada 28

12 dt. 19'30 h. Ballada de sardanes Dansa Parc de l'Estació Vella 19

13 dm. 19 h. On van els diners de la cooperació? Conferència Biblioteca Central d'Igualada 39

13 dm. 20 h. Pantalla oberta Cinema Sala socis Ateneu Igualadí 26

14 dj. 17 h. La viuda alegre Sarsuela 19

15 dv. 19 h. Club de lectura juvenil: Dos muertos y pico Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 13

15 dv. i 16 ds. 22 h. Desiguals Teatre Teatre de l'Aurora 7

Page 61: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

61

dia

a di

a

OCTUBRE

DIA HORA ACTE TEMA LLOC P

Del 15 al 30 Fotografies European Balloon Festival Exposició Biblioteca Central d'Igualada 53

16 ds. a consultar Enfoc 2010 Fotografia Plaça Cal Font i Teatre l'Ateneu 32

16 ds. 17 h. Cants de tardor Poesia Teatre de l'Aurora 23

17 dg. 19 h. Desiguals Teatre Teatre de l'Aurora 7

17 dg. 12'15 h. Zing Zing Dansa Teatre Municipal de l'Ateneu 14

17 dg. 12 h. Actuació dels moixiganguers a Montserrat Castellers Plaça monestir Montserrat 54

17 dg. 12 h. Exposició Novak. Disseny, moda, punt, 1963-2003 Visita guiada Museu de la Pell d’Igualada 32

18 dll 18 h. Òpera Concert Teatre Municipal de l'Ateneu 19

19 dt. 10'30 h. Prevenció de riscos per l'utilització d'ordinadors Conferència Escola d'Art Gaspar Camps 39

20 dm. 19 h. Mogut o hiperactiu ? Conferència Biblioteca Central d'Igualada 39

Del 20 al 31 Mostra de mans unides d'Igualada Exposició Sala Municipal d'Exposicion 53

21 dj. 19'30 h. Medicina i salut Conferència Biblioteca Central d'Igualada 39

22 dv. 19 h. Crítica urbana Concert Biblioteca Central d'Igualada 19

22 dv. 22'30 h. Cine Club Ateneu Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 25

24 dg. 12 h. Diada dels moixiganguers a Igualada Castellers Plaça Pius XII 47

24 dg. a consultar Anoia pam a pam Visita guiada 32

24 dg. 19 h. Electra de Sòfocles Teatre Teatre Municipal de l'Ateneu 8

25 dll 18 h. Querida doña Elena Documental Teatre Municipal de l'Ateneu 25

Del 26 al 29 Tim Kat. Fotografies de Sebastià Caus Exposició Escola d'Art Gaspar Camps 53

27 dm. 20 h. Pantalla oberta Cinema Sala socis Ateneu Igualadí 26

27 dm. 19 h. Club de lectura en català fàcil : Capsa de records Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 32

28 dj. 19'30 h. Nit de difunts: vampirs, bruixes i apareguts Contes adults Biblioteca Central d'Igualada 23

29 dv. i 30 ds. 22 h. Las fichas Teatre Teatre de l'Aurora 8

30 ds. 11 h. Club de filosofia : Meditacions Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 29

31 dg. 19 h. Las fichas Teatre Teatre de l'Aurora 8

31 dg. 12'15 h. El circ Deja Vú Actors i titelles Teatre Municipal de l'Ateneu 14

Fins al 30 ds. Dibuixos, caricatures i còmics d'Antoni Raja Enrich Exposició Biblioteca Central d'Igualada 49

Veure programa a consultar Festes del barri de la Font Vella Festes Barri Font Vella 47

a consultar Jaume Vicens Vives. Obra historiogràfica Conferència Saló de sessions de l'Ajuntament 40

Page 62: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

62

dia a dia

NOVEMBRE

DIA HORA ACTE TEMA LLOC P

Del 2 al 30 Imagina / Espai gràfic Exposició Escola d'Art Gaspar Camps 54

2 nov. al 15 gen Jardins interiors. Pintures de Rosalia Comelles Exposició Biblioteca Central d'Igualada 54

3 dm. 18 h. Bruixes i bruixots Contes Biblioteca Central d'Igualada 14

Del 3 al 7 Zoom Festival Europeu de Telefilms i TV Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 26

Del 3 al 20 15 Anys dels moixiganguers d'Igualada Exposició Biblioteca Central d'Igualada 54

4 dj. 19 h. La música a Sud-àfrica Música Biblioteca Central d'Igualada 20

Del 4 al 30 Daniel Mestre i la música a Sud-àfrica Exposició Biblioteca Central d'Igualada 54

5 dv. 19'30 h. El fet casteller Taula rodona Biblioteca Central d'Igualada 40

Del 6 al 21 Pintures de Núria Guinovart Exposició Sala Municipal d'Exposicions 55

7 dg. 11'30 h. Visita gratuïta al Museu de la Pell i Cal Granotes Visita guiada Museu de la Pell d'Igualada 28

8 dll. 18 h. Els Inuit : caçadors del gran nord Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 40

9 dt 18 h. Sud-Àfrica al cinema: Tostsi Cinema Biblioteca Central d'Igualada 26

10 dm. 19 h. Salut mental comunitària a Gaza Conferència Biblioteca Central d'Igualada 41

10 dm. 20 h. Pantalla oberta Cinema Sala socis Ateneu Igualadí 26

11 dj. 17'30 h. Gent gran davant el càncer Conferència 41

11 dj. 19'30 h. Medicina i salut Conferència Biblioteca Central d'Igualada 41

11 dj. 20'30 h. Viu i deixa viure. La vida és una obligació, feina o un plaer Conferència Sala comunicació Ateneu Igualadí 41

12 dv. 19'30 h. Metròpolis Cinema / piano Biblioteca Central d'Igualada 20

12 dv. 22'30 h. Cine Club Ateneu Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 25

13 ds. 22 h. Un Déu salvatge Teatre Teatre Municipal de l'Ateneu 9

14 dg. 18 h. Les nostres danses tradicionals Teatre Teatre Municipal de l'Ateneu 9

14 dg. 12 h. Com es fa un capgròs ? Taller Museu de la Pell d'Igualada 14

14 dg. 12 h. Setmana de la ciència 2010 Visita guiada Museu de la Pell d'Igualada 15

14 dg. 12'15 h. Hansel i Gretel Teatre musical Teatre Municipal de l'Ateneu 15

14 dg. 11'30 h. Ruta urbana de patrimoni en segway Turisme urbà Museu de la Pell d'Igualada 28

14 dg. Anoia pam a pam Visita guiada 38

15 dll 18 h. Museu episcopal de Vic Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 42

16 dt 18 h. Contes del nas Contes Biblioteca Central d'Igualada 15

17 dm. 19 h. Legalitat i malaltia Conferència Biblioteca Central d'Igualada 42

17 dm. 20 h. Pantalla oberta Cinema Sala socis Ateneu Igualadí 26

17 i 24 dm. 15'30 h. Ara t'ho explico ... Contes i tertúlia Llar d'infants l'Espígol 33

Page 63: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

63

dia

a di

a

NOVEMBRE

DIA HORA ACTE TEMA LLOC P

18 dj. 21 h. Contes petits per a nens grans Contes adults Golfes Teatre de l'Aurora 23

18 dj. i 19 dv. 20 h. Viu i deixa viure Curset Sala comunicació Ateneu Igualadí 33

18 i 25 dj. 19'30 h. Club de lectura per adults: Contra el viento Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 33

19 dv. 23'30 h. Concert La Ruta de les Estrelles Folk celta Vestíbul de l'Ateneu Igualadí 20

19 dv. 18 h. Club de cinema: Treballs d'amor perduts Cinema-tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 26

20 ds. 22 h. Manuals de saliva Dansa-Teatre Teatre de l'Aurora 10

20 ds. 17 h. Música al carrer. Festa de Santa Cecília. Cant coral Rambla Sant Isidre 20

20 ds. 17 h. Concurs de rapsòdia Manuel Mateu Concurs Teatre de l'Aurora 23

21 dg. 12 h. Setmana de la Ciència al Museu de la Pell Visita-Taller Museu de la Pell d'Igualada 15

21 dg. 12'30 h. Ofici de Santa Cecília Missa Basílica de Santa Maria 21

21 dg. 19 h. Concert de cambra Concert 21

21 dg. 19 h. Manuals de saliva Dansa-Teatre Teatre de l'Aurora 10

22 dll. 18 h. El bicentenari de Fryderyk Chopin Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 42

23 dt. 18 h. Sud-Àfrica al cinema : Invictus Cinema Biblioteca Central d'Igualada 26

24 dm. 19 h. L'oci com a eina de socialització Conferència Biblioteca Central d'Igualada 42

24 dm. 19 h. Club de lectura en català fàcil: Timbuktú Tertúlia Biblioteca Central d'Igualada 34

26 dv. 18'30 h. Petites històries Pallassos Biblioteca Central d'Igualada 15

26 dv. 20 h. 50 anys de la mort del mestre Just Exposició Teatre Municipal de l'Ateneu 21

26 dv. 22'30 h. Cine Club Ateneu Cinema Teatre Municipal de l'Ateneu 25

26 nov. al 12 des. Obres finalistes Premis Ciutat d'Igualada de fotografia Exposició Sala Municipal d'Exposicions 55

26 nov. a l'11 des. Obres finalistes Premis Ciutat d'Igualada d'escultura Exposició Biblioteca Central d'Igualada 55

26 nov. al 12 des. Obres finalistes Premis Ciutat d'Igualada de pintura Exposició Museu de la Pell d'Igualada 56

27 ds. 22 h. 70 anys de dansa Dansa Teatre Municipal de l'Ateneu 10

27 ds. 18 h. Festival Internacional El més petit de tots Infantil Teatre de l'Aurora 16

27 ds. 22 h. Final de Catalunya de punts lliures Sardanes Pavelló Les Comes 21

27 ds. 11 h. Club de filosofia: L'art de ser feliç Tertúlia Biblioteca Central d’Igualada 29

28 dg. 19 h. Festival Internacional El més petit de tots Infantil Teatre de l'Aurora 16

28 dg. 18 h. El ploramiques Titelles Teatre Municipal de l'Ateneu 17

28 dg. 11'30 h. Acte de lliurament dels premis Ciutat d'Igualada Lliurament premis Teatre Municipal de l'Ateneu 34

29 dll. 18 h. Psoriasi Conferència Teatre Municipal de l'Ateneu 43

30 nov. al 22 des. Commemoració dels 50 anys de la mort del mestre Just Exposició Escola de Música d'Igualada 64

Page 64: Agenda Tardor

vend

a de

loca

litat

s /

supo

rts,

pat

roci

-na

dors

i c

ol·la

bora

dors

/ e

spai

s

Page 65: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

65

vend

a de

loc

alit

ats

Servei TelentradaPer telèfonAl servei Telentrada de Caixa Catalunya 902101212. Aquest servei aplica una taxa de 1,75 € per entradaPer internetAl web www.telentrada.com. Aquest servei aplica una taxa d’1,75 € per entrada.A qualsevol oficina de Caixa CatalunyaEn horaris d’oficina. Taxa d’1,75 € per entrada

A la taquilla del TeatrePge. Vives, s/n08700 IGUALADAHorari de taquilla: el dia abans d’un espectacle de la programació estable de 19 a 21 h., i el mateix dia de la funció, dues hores abans de l’inici.-Aquest servei no aplica cap taxa

Si vols més informacióTel. 938031950 (ext. 413) Matins de dilluns a divendres de 10 a 13 [email protected] - www.igualada.cat

Descomptes20% descompte les persones que disposin del carnet d’estudiant, per aquelles persones que disposin del carnet de Família Nombrosa, carnet de soci de TR3SC, els menors de 26 anys, carnet d’espectador del Teatre de l’Aurora, socis de l’Ateneu Igualadí i grups organitzats a partir de 15 persones.

Per telèfonTrucant al 93 805 00 75 es poden reservar localitats durant les 24 hores del dia. Les reser-ves es mantindran fins un quart d’hora abans de l’espectacle.

Per InternetEscrivint a [email protected] es poden reservar localitats durant les 24 hores del dia. Les reserves es mantindran fins un quart d’hora abans de l’espectacle.

Taquilla del Teatre de l’AuroraUna hora abans de cada representació.

DescomptesEls més grans de 65 anys, els menors de 25 anys i els grups organitzats (mínim de 10 persones) tenen un 25% de descompte sobre el preu de l’entrada. Els grups cal concertar-los prèviament.Les persones que disposen del carnet d’estudiant i/o de L’Escorxador tenen un 25% de descompte en el preu de l’entrada, prèvia presentació del carnet corresponent.

25% persones majors de 65 anys, jubilats o aturatsAquests descomptes únicament s’aplicaran en horari de venda anticipada a les taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu, i per aquells espectacles de programació pròpia. En cap cas els descomptes seran acumulables. Es podrà requerir a l’entrada del recinte la pertinença al col·lectiu amb dret a descompte.

ABONAMENTSPeríode de Venda preferentABONAMENTS PER TELÈFON 629 37 62 61 Dies: 15 de setembre (només per a abonats de la temporada anterior) i 16, 17 i 18 de setem-bre en horari de 10 a 13 h. El pagament de l’abonament es farà en efectiu el dia de la recollida. Els abonaments es reservaran fins a 30 minuts abans de l’inici del primer espectacle abonat. A partir d’aquest mo-ment es podran posar a la venda les entrades.ABONAMENTS PRESENCIALSPodeu abonar-vos també, pels mateixos dies passant per la taquilla del Teatre Municipal l’Ateneu (passatge Vives, s/n d’Igualada) en horari de 19 a 22 h. A partir del dia 20 de setembre es podran adquirir les entrades pel servei Telentrada de Caixa Catalunya 902101212, (aplica una taxa d’1,75 € per entrada) o en horari de taquilla sense càrrec addicional. A partir d’aquesta data es poden dur a terme igualment abonaments, condicionats a la disponibilitat de seients.

Els socis del Carnet Jove tenen un 25% de descompte en el preu de l’entrada, prèvia presentació del carnet corresponent.Els socis del Tr3sC tenen un 25% de descomp-te en el preu de l’entrada, prèvia presentació del carnet corresponent.Els socis de Paranoia Accions tenen un 25% de descompte en el preu de l’entrada, prèvia presentació del carnet corresponent.Els socis del Club Regió7 i els del Club La Veu tenen un 25% de descompte en el preu de l’entrada, prèvia presentació del carnet corresponent.Associació d’Espectadors del Teatre de l’Aurora: 6 entrades gratuïtes a l’any i 50% de descomp-te en la resta per només 50 €.

L’organització es reserva el dret de modificar la programació.

TEATRE DE L’AURORACarrer de l’Aurora, 80 (Plaça de Cal Font)08700 Igualada (Barcelona) - Tel. 93 805 00 75www.teatreaurora.org - [email protected]

VENDA D’ENTRADES DEL TEATRE MUNICIPAL L’ATENEUProgramació de les entitats: 1 hora abans de l’espectacle

VENDA D’ENTRADES DEL TEATRE DE L’AURORA

Page 66: Agenda Tardor

Tardor 2010 | L’Agenda d’Igualada

66

suports / patrocinadors / col·laboradors

Page 67: Agenda Tardor

Tard

or 2

010

| L’A

gend

a d’

Igua

lada

67

espa

is

SALA MUNICIPAL D’EXPOSICIONSc/ Garcia Fossas, 2(plaça de la Creu)tel. 93 8019116de dimarts a divendres,de 7 a 9 del vespredissabtes i diumenges,d’11 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespredilluns [email protected]

BIBLIOTECA CENTRAL D’IGUALADAplaça de Cal Fonttel. 93 804 90 77Matins:de dimarts a dissabte,de 10 a 1 del migdiaTardes:de dilluns a divendres,de 4 a 2/4 de 9 del [email protected]

MUSEU DE LA PELL D’IGUALADA I CO-MARCAL DE L’ANOIAc/ Dr Joan Mercader, s/ntel. 93 804 67 52sala d’exposicionsDe dimarts a divendres,de 10 a 2 del migdia i de de 4 a 6.30hDissabtes, diumenges i festius,d’11 a 2 del migdiadilluns [email protected]

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA“La Talaia”av. De la Pietat, 42 – 44tel. 93 805 26 21de dilluns a divendres,de 9 a 2 del migdia i de 7 a 9 del vespredissabtes,de 9 a 1 del migdia i de 4 a 9 del [email protected]

SALA D’EXPOSICIONS RAMON GODÓ, DE L’AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA D’IGUALADAplaça de la Creu, 18tel. 93 805 59 67feiners,de 7 a 9 del vesprefestius,de 12 a 2 del migdia i de 7 a 9 del [email protected]

SALA D’EXPOSICIONS GASPAR CAMPSav. Barcelona, 105 1rtel. 93 805 5262feinersmatinsde 9 a 2 del migdiatardesde dilluns a dijous,de 5 a 9 del vespre

ATENEU IGUALADÍSant Pau, 9Telèfon 93 803 07 63

ESPAI CÍVIC CENTRE I SALACarrer trinitat, 12Tel. 93 806 81 01Horari: de dilluns a divendres de 10 a 2/4 de 2 del migdia de 3 a 11. Dissabtes de 9 a 2 del migdia i de 4 a 9 del vespre.

TEATRE MUNICIPAL L’ATENEUCarrer Sant Pau, 9Tel. 93 803 19 50 Ext. 413 (de 9 a 13 h.)[email protected]

TEATRE DE L’AURORACarrer de l’Aurora, 80 (Plaça de Cal Font)Tel. 93 805 00 [email protected] d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 19 h

AUDITORI DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICAPasseig Verdaguer, 84-86Tel. 93 805 52 62

MUSEU DEL TRAGINERCol·lecció Antoni RosC/ dels traginers, 5Tl.93 804 88 52Fax. 93 806 60 99Horaris: de Dimarts a Dissabte de 10h-13h i de 15h-17h; Diumenges iFestius de 10h-14h. Dilluns tancat.

FULGENTIA: ART RELIGIÓS Pl. del Bruc, s/n Visites: de dl. a dg. d'11 a 12 h Comentades: darrer dg. de mes d'11 a 2/4 d'1 Tel. 938030528

Page 68: Agenda Tardor