68
Mataró i Maresme www.capgros.com 1984-2014 1295 Del 31 al 6 Febrer 2014 any XXIX La presentació del projecte ‘Mataró, ciutat de Valors’ desborda el Monumental Unió de Botiguers promou aquest dissabte una jornada de rebaixes al carrer El CH Mataró es manté líder amb una nova victòria i serà a la Copa del Príncep Pendents del Rengle L’Ajuntament negocia contrarellotge el pagament del deute a la constructora de l’edifici, que condiciona el futur econòmic de Mataró

Capgros núm. 1295

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Del 31 de gener al 6 de febrer del 2014.

Citation preview

Page 1: Capgros núm. 1295

núm.1295 1

M a t a r ó i M a re s m e w w w . c a p g r o s . c o m

1984-2014

1295

Del 31 al 6 Febrer 2014 any XXIX

La presentació del projecte ‘Mataró, ciutat de Valors’ desborda el Monumental

Unió de Botiguers promou aquest dissabte una jornada de rebaixes al carrer

El CH Mataró es manté líder amb una nova victòria i serà a la Copa del Príncep

Pendents del Rengle

L’Ajuntament negocia contrarellotge el pagament del deute a la constructora

de l’edifici, que condiciona el futur econòmic de Mataró

Page 2: Capgros núm. 1295

núm.12952

Page 3: Capgros núm. 1295

núm.1295 3

www.euromasmobles.com

Page 4: Capgros núm. 1295

núm.12954

Page 5: Capgros núm. 1295

núm.1295 5

M a t a r ó i M a r e s m e

En Portada | 4

Mataró&Maresme | 6

Esports | 16

Quedem? | 26

Agenda | 33

Cinema | 36

Capgròs Verd | 38

Especial Motor | 40

Salut i Bellesa | 66

Gastronomia | 68

Directori d’empreses | 71

Anuncis classificats | 74

Opinió | 82

Edita: Capgròs Comunicació S.L.Sant Benet16,18 08302 de Mataró (Barcelona) Tel.: 937904546 Fax: 937906072 www.capgros.com www.capgroscomunicacio.comRedacció: [email protected] Publicitat: [email protected]

Staff: Director general: Mateu Ros. Adjuntes a direcció: Roser Muñoz i Erika Ros. Sots direcció: Ferran Pous. Dep. Comercial: Francesc Salazar, Kenneth Brau, Judit No-gueres. Producció: Vern Bueno (Redactor), Salvador Fernandez. (Redactor), Miquel Guillem (Aux. de redacció). Marta Ramis (Dissenyadora ) Administració: Ramon Ayter, Eva RamirezD.L.B. B-19984 -1984CAPGRÒS es distribueix tots els divendres de forma gratuïta. Els exemplars es reparteixen a la ciutat de Mataró i a les poblacions del Maresme: Vi-lassar de Mar, Cabrera, Argentona, Orrius, Dosrius, Canyamars, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrach i Arenys de Mar.

CAPGRÒS no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles i missatges comercials en l’edició

Difusió controlada per l’Oficina de Justificació de la Difusió

30.132 Ultima acta periode gener-desembre 2012 exemplars

99.000Lectors setmanals

(Onada abril 2013)

Publicació associadaAmb la col·laboració de

+ Consulta l’última hora a www.capgros.com

+ +editorialL’edifici del Rengle com a llosa per Mataró

La història de l’edifici del Rengle, construït per Pumsa, ha adquirit un caràcter simbòlic de l’època actual de Mataró, una ciutat afectada enor-mement per la crisi, l’atur, el deute públic i una certa manca d’horitzó de futur. La idea del projecte original (un edifici per acollir empreses de dimensions i tipologies diferents, en una ubicació privilegiada a tocar del TecnoCampus i del mar, fàcilment accessible des de fora de Mataró) no era pas dolenta per sí mateixa. Però l’excessiva dimensió de l’edifici (hi ha moltes oficines que segueixen buides) i en especial el sobrecost respecte al pressupost original, els motius del qual mai s’ha acabat d’explicar en detall, tapen les seves virtuts. El Rengle és una mostra de com la crisi ha castigat profundament els projectes públics fets sense prou realisme. Però més enllà d’això, l’edifici s’ha convertit en un problema greu per a la ciutat, ja que el pagament del deute contret amb la seva constructora (FCC) és ha estat molt difícil de resoldre. L’Ajuntament porta mesos nego-ciant possibles fórmules, i sembla que finalment ha assolit un acord amb l’empresa, un fet clau per als Pressupostos d’enguany.

www.pels.es

Page 6: Capgros núm. 1295

núm.12956

en portada

[email protected] | capgròs mataro | @capgros

Una sortida al laberint de l’edifici del RengleAcord de l’Ajuntament amb FCC per pagar el deute per la construcció de

l’immoble empresarial , element clau que determina el Pressupost de 2014

A cavall dels mesos de gener i febrer s’han iniciat els tràmits per a l’aprovació del Pressupost Municipal i el PAM de 2014. Uns comptes municipals que estan estre-tament vinculats a la resolució del deute amb l’empresa que va realitzar construir l’edifici del Rengle, Fomento de Construcciones i Contratas (FCC). La situació econòmica de l’Ajuntament de Mataró orbita en bona part a l’entorn de l’immoble empresarial i del deute contret en la seva construcció. El consistori porta mesos d’esgotadora ne-gociació amb FCC i els bancs per trobar una fórmula per pagar els 21,7 milions de deute, als quals calia sumar, fins ara, els interessos que augmenten amb el pas del temps.

En tancar aquesta edició, dimecres 29 al migdia, l’Ajun-tament havia assolit un principi d’acord amb Fomento, que previsiblement desencallarà aquest complex capítol. L’acord preveu tres fórmules de pagament: tot d’una sola tongada durant l’any 2014, en 4 anys o en 8 anys. Si el consistori aconsegueix finançament per resoldre el deute d’un sol cop aquest any, les condicions de l’acord són especialment favorables, ja que FCC aplicaria una quita de gairebé 2 milions d’euros. En el cas de pagar-se en quatre anys, la xifra total es quedaria en els 21,7 milions previstos, amb un interès força baix (Euribor + 0,5). I en 8, els interessos serien més alts. En el cas de pagar-ho en diferents terminis, l’Ajuntament hauria d’aconseguir un grup de préstecs, a raó d’uns 5 milions anuals en els

Economia | Vern Bueno / Fotos. Romuald Gallofré

L’edifici construït per Pumsa | FOTO: R. Gallofré

Page 7: Capgros núm. 1295

núm.1295 7

En qualsevol cas, és un estalvi molt important per a les arques municipals.

Els detalls d’aquest acord es van donar a conèixer en una Junta de Portaveus extraordinària celebrada

el dimecres al migdia. Però per fer-se oficial, l’acord havia de ser aprovat al consell de PUMSA, convocat

pel dimecres a la tarda (després de tancar aquesta edició) i en el Ple extraordinari de dijous 30, en el qual s’havien d’aprovar inicialment els Pressupostos de 2014 i també el conveni entre l’Ajuntament i FCC. En la Junta de Portaveus, els grups municipals de PSC, PP i ICV-EUiA es van mostrar partidaris a donar suport a l’acord amb l’empresa, i a garantir l’aprovació inicial dels comp-tes municipals (probablement amb l’abstenció). Sense els pressupostos de l’any en curs aprovats, encara que sigui en fase inicial, el pacte amb Fomento no és factible. L’Ajuntament necessita que el Ple municipal aprovi un sostre de deute per 21,7 milions, la quantitat que deu a FCC. Per fer-ho, l’única via és aprovar els comptes

propers quatre anys, per part d’una o més entitats bancàries. El consistori és conscient que obtenir una garantia de crèdit per a cada un dels propers quatre anys és complicat. Si en algun d’aquests anys no pogués obtenir-lo, ha pactat amb Fomento fraccionar el pagament d’aquell curs en vuit parts.

Gràcies a aquest acord, si l’Ajunta-ment compleix la seva part, Fomento perdona els interessos acumulats per l’impagament de la factura. Són 108.000 euros que s’han anat sumant cada mes en els últims quatre anys segons l’empresa (ho calcula a partir de la data de lliurament de l’edifici, el 2010). L’Ajuntament defensa que aquests interessos s’han de comp-tar des del moment en què FCC va entregar la factura (gener de 2012).

L’acord es va anunciar en Junta de Portaveus, i s’havia de ratificar al consell de Pumsa i al Ple de Pressupostos

+L’edifici que fa anar de corcoll a l’Ajuntament

L’edifici del Rengle, situat a tocar del TecnoCampus i promogut per Pumsa, compta amb 30.000 m2 dividits en quatre plantes i dos soterranis, amb usos empresarials, comercials i administra-tius. Segons dades de finals de 2013, l’immoble compta amb un 76,7% d’ocupació (comptant empreses, la nova seu d’Hisenda i l’hipermercat Mercadona). Pressupostat inicialment en 15 milions d’euros, el cost de la construcció de l’edifici es va acabar disparant.

L’Ajuntament va intentar en dues ocasions incloure el rebut als diferents Plans de Proveïdors (ajudes de l’Estat per pagar deutes acumulats amb els proveïdors de l’Ajuntament). En la primera convocatòria, no va arribar a temps perquè l’empresa va presentar la factura fora de termini; en la segona, no es va acceptar per anar a nom de l’empresa municipal Pumsa i no del consistori. En el fracàs d’aquestes operacions recau bona part dels mals actuals.

www.homs1852.com

Page 8: Capgros núm. 1295

núm.12958

municipals de 2014. Per això aquest any el govern havia descartat completament fer com el 2013 i prorrogar els comptes municipals de l’any anterior.

On trobar els dinersEl repte de l’Ajuntament, un cop assolit l’acord del

mètode de pagament, és ara buscar finançament per saldar el deute amb FCC. El consistori vol forçar la maquinària per pagar-ho en un sol cop, donades les condicions avantatjoses que li suposaria fer-ho. Però no serà fàcil. Fa temps que busca obtenir un únic préstec bancari de 21 milions d’euros per pagar el deute, però no hi ha cap entitat financera disposada a deixar tants diners. L’altra opció és tirar de crèdit públic a través d’un préstec de l’ICO, pel qual s’està començant a negociar. Si no fructifica aquesta possibilitat, l’Ajuntament intentarà acon-seguir els 21 milions a través de diversos préstecs. El consistori entén que els bancs es mostraran més favorables a concedir-li crèdit sí és en quantitats menors dividides en diferents anys. Es va proposar

una tercera via a FCC: que l’Ajun-tament assumís part dels deutes que l’empresa constructora té amb diferents bancs, fins a arribar als 21,7 milions que re-clama. Però no va prosperar.

El conveni amb FCC condona els interessos acumulats per l’impagament, 108.000 euros per cada mes que passava

Si l’Ajunta-ment el paga de cop a FCC, s’estalvia gairebé 2 milions d’euros

Si no troba prou finançament, pot saldar-lo en 4 o en 8 anys

El deute per la construcció ascendeix a 21,7 milions d’euros

Page 9: Capgros núm. 1295

núm.1295 9

Page 10: Capgros núm. 1295

núm.129510

El projecte ‘Mataró, ciutat de Valors’ desborda el teatre Monumental

Un dels moments de l’espectacle | FOTO: Romuald Gallofré

mataró&[email protected] | capgròs mataro | @capgros

108 contenidors cremats, que suposen una despesa de 128.000 euros pag. 17

Procés d’instrucció dels imputats de Caixa Laietana per vendre preferents pag. 18

Si el gran objectiu del projecte ‘Mataró, ciutat de Valors’ és implicar a tota la ciutadania, va començar molt fort amb la seva presentacióal teatre Monumental. El recinte va

Societat | V. Bueno

Èxit absolut de l’acte de presentació d’aquesta iniciativa,

que congrega més de 800 persones en un espectacle

de més de dues hores

Ràdio. Va ser un acte ambiciós, que va reunir a l’escenari cares conegudes teatralitzacions i actuacions musicals i de dansa.

Van pujar a l’escenari noms com l’actor Joan Pera, l’escultor Manuel Cusachs, la cuinera Àvia Remei,

quedar completament desbordat, ple de gom a gom. Cues per entrar, endarreriments i una sala a part a Valldemia per encabir a qui no havia entrat al teatre van precedir aquesta gran gala guiada per la mataronina Sílvia Cóppulo, periodista de Catalunya

+ El projecte ‘Mataró, ciutat de valors’

‘Mataró, ciutat de valors’ és un projecte impulsat conjuntament pel consistori i per l’associació cultural Valors, editora de la revista Valors. Està finançat per la Diputació amb 60.000 euros i tindrà lloc durant tot aquest 2014. Cada mes de l’any té un valor, i hi ha un personatge històric de la ciutat associat a ell. L’objectiu de la campanya és que la ciutadania es comprometi amb els valors escollits, de cara a millorar la con-vivència i fomentar el sentiment de comunitat. I que les entitats es facin seu el projecte i promoguin activitats, o adaptin les que ja fan, vinculades al debat sobre els valors que han de regir la societat.

www.limpiezas-lina.com www.actiweb.es/abrahamnet

Page 11: Capgros núm. 1295

núm.1295 11

el bisbe emèrit Joan Godayol o el pagès i sindicalista Pep Riera. Van causar baixa l’actor Pep Plaza i el músic Peret. Tots ells van parlar dels diferents valors (’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió) que protagonitzen aquest projecte, a partir de la seva experiència personal.

Sala Cabanyes va jugar-hi un paper destacat, aportant actors i personal i equip tècnic a les teatralitzacions, dirigides per Toni Grané. Van aparèixer quatre dels personatges històrics mataronins vinculats al projecte.

Josep Garcia Oliver, fundador de Caixa Laietana; Miquel Biada, promotor del primer tren de la Península Ibèrica; l’activista sindical Pepa Maca i Mossèn Biscuter, personatge cabdal de Cer-danyola, es van donar cita a l’escenari del Monumental.

La música també va gaudir de gran protagonisme, amb les actuacions en el tram inicial de la cantant Georgina Blanch, que va interpretar un tema d’Eric Clapton, i de Genís Mayola, que va cantar el ‘Viatge a Ítaca’ de Lluís Llach. El cant coral, però, va ser l’estrella, amb Gospelsons, dirigits també per Blanch, i amb els cors de les escoles Àngela Bransuela,

Les actuacions musicals i teatrals van destacar durant l’espectacle

Més de 800 persones de

públic

Page 12: Capgros núm. 1295

núm.129512

Germanes Bertomeu i Josep Manuel Peramàs. Junts van cantar temes com ‘Imagine’, de John Lennon. I la dansa es va obrir pas amb coreografies dels alumnes de l’Aula Municipal de Teatre i del Jove Ballet de Catalunya. En el tram final, va destacar l’aparició de membres de la Fundació Maresme, especialment aplaudits.

“Fomentar la convivència”L’àmbit més institucional va anar a

càrrec dels parlaments de l’alcalde, Joan Mora, i de Joan Salicrú, president

de l’associació cultural Valors, entitat que promou aquest projecte amb l’Ajuntament. Mora es va mostrar es-perançat que ‘Mataró ciutat de valors’ “fomenti la convivència i faci millor la societat”. L’alcalde va reclamar que el debat sobre la vigència i la pèrdua dels valors serveixi per “construir una ciutat millor”. La waterpolista Marta Bach i la jugadora de tennis taula Gàlia Dvorak van llegir el manifest de la campanya. Les esportistes van entrar a l’escenari precedides d’un nen que portava la bandera olímpica.

Van sortir personatges com Garcia Oliver, Miquel Biada, Mossèn Biscuter o la Pepa Maca

El cantant Genís Mayola | FOTO: R. G.

www.missatgerssantvalenti.comwww.soliambient.com

Page 13: Capgros núm. 1295

núm.1295 13

www.matarovalors.cat

Page 14: Capgros núm. 1295

núm.129514

Page 15: Capgros núm. 1295

núm.1295 15

Page 16: Capgros núm. 1295

núm.129516

Page 17: Capgros núm. 1295

núm.1295 17

A Mataró es van cremar durant el 2013 un total de 108 contenidors de recollida d’escombraries que han suposat una despesa per la ciutat de 128.135,52 euros. Aquestes són les dades que facilita l’Ajuntament de Mataró després que al mes de novembre recordés que se n’havien cremat ja més de noranta. A la ca-pital del Maresme hi ha uns 1.300

Els Mossos d’Esquadra han resolt set denúncies falses de persones que havien simulat patir robatoris violents per poder cobrar de les asseguradores. Les suposades víctimes, veïnes del Vallès Occidental i del Maresme, havien denunciat patir robatoris violents, sobretot de telèfons mòbils d’alta gamma. En un dels casos, un jove estudiant va denunciar que un home l’havia intimidat i li havia robat

Successos | Una persona va ha-ver de ser evacuada a l’Hospital de Mataró per inhalació de fum a causa de l’incendi que va tenir lloc ahir diu-menge al matí en un immoble de la Plaça Francesc Pi i Maragall. El foc es va produir a la campana extractora d’un dels habitatges del segon pis del número 4 de la plaça. Diversos pisos d’aquest immoble van resultar afectats pel fum. Els bombers van enviar-hi fins a cinc dotacions. L’home que va ser atès pel fum estava lleu, segons els Bombers.

108 contenidors cremats a Mataró que suposen una despesa de 128.000 euros

Els Mossos alerten de diverses denúncies falses al Maresme

Un atès per inhalació de fum en un incendi a plaça Francesc Pi i Maragall

Manteniment | S. Fernàndez

Successos | ACN

Simulaven robatori de mòbils | Arxiu

Bombers treballant en un contenidor cremat | Óscar Gallo

contenidors, i en el seu moment ja es va advertir que calia col·laboració ciutadana per poder enxampar l’autor o autors d’aquests actes vandàlics. Un dels laments fets des de la regidoria de Via Pública era precisament que costa molt identificar els vàndals en el moment de l’acte en sí.

L’Ajuntament de Mataró té en marxa una campanya de sensibilització amb adhesius en cada contenidor on es marca el cost unitari d’aquesta peça.

L’objectiu és conscienciar del valor que té el mobiliari públic, ja que un contenidor pot costar al voltant de mil euros segons les dimensions i el material del que estigui fet. De cara a facilitar la col·laboració ciutadana, s’ofereixen diverses vies: trucar al 029 de la Policia Local al telèfon d’atenció ciutadana 010, el whatsapp de l’Ajun-tament (606.61.43.07), per correu electrònic a la bústia de queixes del web mataro-cat o via xarxes socials.

robar diversos objectes, entre els quals el telèfon. Es dóna la circumstància que el jove portava l’aparell que deia que li havien robat en el moment que va ser citat pels investigadors.

Page 18: Capgros núm. 1295

núm.129518

La família de Vallgorguina que s’ha querellat contra Caixa Laietana pel cas de les participacions preferents es va ratificar la setmana passada davant del Jutjat d’Instrucció 3 de Mataró. D’aquesta manera s’inicia del procés d’instrucció per investigar l’emissió i comercialització de preferents per

El programa Innoemprèn Esports, promogut per TecnoCampus i Indescat, va arrencar dijous dia 23 amb la jornada Sportnomia, que va reunir empresaris i experts del món de l’esport a l’audi-tori del parc tecnològic i empresarial mataroní. Prop de 300 persones van omplir el recinte, on es va posar de manifest la capacitat que té l’esport per generar oportunitats de negoci al territori. La jornada va comptar amb la conferència que va oferir Andrés de la Dehesa, CEO de l’empresa Codes-

Arrenca el procés d’instrucció per la venda de preferents a Caixa Laietana

TecnoCampus mostra la capacitat que té l’esport de generar negoci

Economia | ACN

Economia | V. B.

Un moment de la taula rodona al TecnoCampus | Cedida

Josep Ibern, un dels imputats | R. Gallofré

part de l’antiga cúpula de l’entitat. Els set exdirectius imputats van ser citats per recollir la querella i poder així preparar la seva defensa.

L’advocada de la família, Montserrat Vinyets, demana “acabar amb la sensació d’impunitat de determinats delictes, sobretot socioeconòmics, que sovint ni s’acaben investigant”. Vinyets assegura que “molta gent ha

rebut amb alegria aquesta imputació perquè hi ha la sensació d’impunitat de determinats delictes, sobretot socioeconòmics, que no s’acaben investigant. Ara hi ha la sensació que això no passarà de llarg”.

Els imputats són set exdirectius de Caixa Laietana, entre ells l’expresident de l’entitat, Josep Ibern, i l’exdirector general Pere Antòni de Dòria.

port. Posteriorment hi va haver una taula rodona amb el el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Carles Murillo, el gerent d’INDESCAT, Xavier Esteve i l’expert en màrqueting Raúl

+ El cas de la família Barri

La família Barri és la que s’ha querellat contra la cúpula directiva de Caixa Laietana per la venda de preferents. Són sis persones que tenia invertits un total de 180.000 euros, entre preferents i subordina-des, des de l’any 2011. La família no va descobrir fins el 2012 que tenia els seus estalvis a través d’aquests productes i llavors va decidir posar el cas en mans de la justícia. La seva advocada considera que la cúpula de Caixa Laietana ha actuat amb “conductes delictives”.

Ciprés. El projecte vincula l’Ajuntament, la Diputaci, Indescat i Cetemmsa. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, que vol captar idees de negoci en l’àmbit esportiu.

Page 19: Capgros núm. 1295

núm.1295 19

L’assemblea veïnal de Rocafonda i el Palau segueix amb l’ocupació del CAP del barri i amb les seves reivindicacions contra les retallades en matèria de salut pública. Els veïns confiaven en obtenir resposta a aquestes reivindicacions en la reunió que havia de tenir lloc dijous 30 amb representants de l’ICS i de CatSalut. Aurora Gironès, membre de l’assemblea veïnal, explica que l’ICS es mostra predisposat a mantenir les

dues doctores al CAP del barri que en un principi havien de ser traslladades. “Però de moment tot segueix a l’aire, no hi ha cap compromís en ferm”, assegura. Aquest divendres valoraran en assemblea el resultat de la reunió i decidiran si es manté l’ocupació del centre. D’altra banda, dimarts dia 4 una representació veïnal assistirà al Parlament, acompanyats de l’alcalde Joan Mora i dels representants de la resta de partits de Mataró.

El CAP de Rocafonda es manté ocupat a l’espera d’una nova reunió

Salut | V. B.

La reunió estava prevista el dijous amb l’ICS i Catsalut

Dimarts dia 4 els veïns assisti-ran al Parlament de Catalunya

A Rocafonda ja porten recolli-des més de 6500 signatures

+Les claus

En l’assemblea de divendres es valorarà la trobada amb l’ICS i CatSalut

www.ihes.com/mat/

Page 20: Capgros núm. 1295

núm.129520

La revista Capgròs i el portal Immo-maresme han arribat a un acord de col·laboració per facilitar la cerca de pisos tant de compra com de lloguer que estiguin ubicats a la comarca. Des d’aquesta setmana, el portal capgros.com ha afegit un nou cercador més potent a la seva portada per trobar habitatges de tot tipus a Mataró i el Maresme. Des d’aquesta aplicació es pot fer una cerca detallada per tipus de gestió (compra o lloguer), el tipus d’immoble (des de pisos a cases, passant per naus industrials i

Un espai adjacent a una de les naus de Can Marfà s’ha convertit en una nova plaça pública per als veïns del barri de l’Havana. Es tracta de l’espai situat entre el Camí Ral i el carrer de Jordi Joan, que es va inaugurar diumenge passat, dia 26. La nova zona verda compta amb un terra de sauló, quatre bancs, dues papereres i espai enjardinat amb 4 arbres i

Habiliten una nova plaça pública a tocar de Can Marfà

Capgròs i Immomaresme s’alien per facilitar la cerca de pisos

Habitatge | Redacció

Urbanisme | Redacció

Imatge del nou espai públic | R. G.

El nou buscador ubicat al portal capgros.com

parcel·les entre d’altres), la població, en el cas de Mataró la zona de la ciutat dividida per barris i el preu màxim del

que es disposa. Aquests són alguns dels elements que es poden detallar per aconseguir una cerca precisa.

planta arbustiva. L’accés a la plaça es fa pel carrer Jordi Joan i hi ha una tanca que només està oberta durant el dia. L’habilitació de la placeta era una demanda feta per l’Associació

de Veïns de l’Havana i Rodalies a l’Ajuntament. La pròpia entitat va organitzar diumenge la inauguració, amb una cercavila, un vermut popular i altres activitats lúdiques.

www.otrreformas.com

Page 21: Capgros núm. 1295

núm.1295 21

www.kibuc.com

Page 22: Capgros núm. 1295

núm.129522

Una nova escultura de l’artista ma-taroní Manuel Cusachs presideix els cels barcelonins des de l’absis de la Sagrada Família. Es tracta de la quarta escultura que Cusachs col·loca en el temple d’Antoni Gaudí, en una sèrie que ha realitzat en els darrers 20 anys i que es conclou amb aquesta peça. L’escultura, de quatre metres d’alçada,

està dedicada a Sant Antoni Abat, el sant que va donar nom a Antoni Gaudí, i es va col·locar a la Sagrada Família aquest mes de gener, coincidint amb la festivitat del patró.

“És la quarta i última escultura per a la Sagrada Família”, explica Cusachs, nascut a Mataró l’any 1933 i afincat des de fa anys a Òrrius. Malgrat que ha treballat en nombrosos projectes artístics (els capitells del claustre de la Seu d’Urgell, la sèrie escultòrica d’El Caminant i el Mur...) Cusachs

Manuel Cusachs col·loca la seva quarta escultura a la Sagrada Família

Patrimoni | V. B.

Col·locació de l’obra a l’absis del temple | Cedida

reconeix que sent “una satisfacció especial” per tenir obra seva en un edifici com la Sagrada Família, “un temple de la humanitat”.

Quatre esculturesLa primera de les

quatre escultures de Cusachs que hi ha a la Sagrada Família és la que va

dedicar a Sant Josep de Calassanç. Posteriorment va realitzar una obra sobre Sant Ignasi de Loyola. Fa un any, l’escultura de Sant Benet i aquest gener ha tancat el cicle amb Sant Antoni Abat. Totes les peces estan col-locades a l’absis del temple i estan fetes de pedra de travertí romà.

“És una satisfacció tenir obres en un edifici que s’ha convertit en un temple de la humanitat”

L’escultura fa quatre me-

tres d’alçada

Cusachs ha fet 4 obres pel temple

www.plotdisseny.com

Page 23: Capgros núm. 1295

núm.1295 23

Una gossa de la Societat Protectora d’Animals de Mataró va aconseguir salvar la vida gràcies al micromece-natge. És la història d’Engi, una gosseta que es van trobar abandonada fa unes tres setmanes als carrers de Mataró amb una malformació greu a una de les potes que li impedia caminar correctament. Aquest ani-mal havia de ser operat d’urgència en una intervenció complicada que tenia un cost inassumible per l’SPAM: 1.000 euros. La protectora va decidir arrencar una iniciativa de micro mecenatge a través del portal de crowdfunding ‘Mi grano de arena’ i la resposta va ser immediata: en 24 hores s’havia doblat la xifra que reclamaven. L’SPAM afirma que és la primera vegada que la protectora aconsegueix una mobilització tan ràpida dels ciutadans.

Una gossa de l’SPAM salva la vida gràcies al micromecenatge

Solidaritat | S. Fernàndez

Imatge de la gossa Engi | Cedida

www.

alian

cam

atar

o.cat

Page 24: Capgros núm. 1295

núm.129524

Personatges | L’Any Punsola es va tancar el dia 22, amb un acte de balanç a Can Palauet. Un any amb un total de 26 actes organit-zats en que hi han participat més de 1500 persones. Les iniciatives promogudes han permès mostrar la figura el poeta des de diferents vessants, com a autor de versos, cineasta, dramaturg o excursionista. Rutes literàries, lectures de poemes, concerts, exposicions i fins i tot un maridatge de vins han estat algunes d’aquestes propostes.

La colla Ball de Diables de Mataró va presentar dissabte una nova figura del bestiari festiu de la ciutat. Es tracta del Basilisc, que va passejar pels carrers del centre de la ciutat en una cercavila on hi van participar altres figures del país. El Basilisc va fer la seva aparició a la plaça de Santa Anna, on també va mostrar el seu ball, juntament amb el de la resta de les figures.

El Basilisc és la figura que donava nom a l’associació Ball de Diables de Mataró en els seus inicis. La llegenda

L’Any Punsola es tanca amb 26 actes i més de 1500 participants

El Basilisc es presenta com una nova figura festiva per a Mataró

Figures | Redacció

Música | Delafé y las Flores Azules (a la foto) van tancar dissabte, dia 25 la celebració del 14è aniversari de la sala Clap, que també va incloure el concert dels Catarres el dia anterior | Mònica Arranz

FotoNotícia

La nova figura, pels carrers de Mataró | FOTO: R. Gallofré

explica que surt de l’ou rodó d’una gallina fecundat per una serp. La criatura és una bèstia amb cos de gall i cua i pell de serp. La presentació va

tenir lloc en el marc del 10è aniversari del Ball de Diables de Mataró, i ha estat acompanyada d’una Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional a l’Ateneu.

www.toldoshidalgo.com

Page 25: Capgros núm. 1295

núm.1295 25

www.mitsubishi-cat.com

Page 26: Capgros núm. 1295

núm.129526

esports El Boet encadena la tercera derrota consecutiva pag.30

La V Gala BIBA premia els millors del bàsquet al Maresme pag. 36

[email protected] | capgròs mataro | @capgros

El CH Mataró pateix contra el cuer però segueix líder de Primera Estatal

Els mataronins s’asseguren

la participació a la Copa del

Príncep de la que en són

vigents campions

El CH Mataró va aconseguir dissabte una important victòria per seguir líder de la categoria. Els mataronins rebien la visita del Raspeig, cuer de Primera Estatal, però el que havia de ser un partit plàcid entre el pri-mer i el cuer es va convertir en un

Hoquei Patins | Salva Fernàndez

Pòquer de gols de Martí Casas | FOTO: R. Gallofré

enfrontament complicat que això sí els de Joan Carles Vadillo van ser capaços de tirar endavant. El partit va estar marcat per un inici igualat amb un Raspeig combatiu fins el 3-3. Després, els de Vadillo millorarien en totes les seves facetes i s’emportarien la victòria definitiva que els manté líders.

La victòria per 6-3 confirma els de la capital del Maresme al capdavant de la categoria i també la seva presència a la Copa del Prín-cep, de la que en són els vigents campions.

Proper partitSegona CatalanaManlleu - CH MataróDissabte, dia 1 a les 17.00h Manlleu

25/1 Jaume Parera

6-3CH Mataró - Raspeig

www.gestoriabeltran.com

Page 27: Capgros núm. 1295

núm.1295 27

www.superdelrio.com

Page 28: Capgros núm. 1295

núm.129528

A la represa, els aragonesos van sortir a tomba oberta i això va permetre veure gols a ambdues porteries.

El CN Mataró Quadis es col·loca segon després d’una nova victòria

El CN Mataró Quadis va de debò. Els mataronins van arrencar la segona volta de la Divisió d’Honor diumenge, dia 26, amb una nova victòria a la piscina aragonesa de l’Helios, un rival dur a casa seva que no va poder sorprendre els de Beto Fernàndez.

Els mataronins van demostrar ser un equip més físic i tècnic que el conjunt de Saragossa, i van sortir endollats des d’un primer moment per clavar un parcial d’1-6 que donava certa tranquil·litat als de Beto Fernàndez. La classificació parla per sí sola respecte la diferència entre els dos conjunts, però el cos tècnic és conscient que són aquests els partits on cal anar més en compte, ja que la concentració davant un rival directe gairebé

Waterpolo | S.F.

El Quadis comença fort la segona volta | FOTO: R. Gallofré

surt sola. En el segon quart, el Quadis va fer-se fort al darrera i amb dues dianes més, sentenciava el matx.

Proper partitDivisió d’HonorQuadis - R. CanoeDissabte, dia 1 a les 12.45h Joan Serra

26/1 Saragossa

8-15Helios - CNM Quadis

Beto Fernàndez - Entrenador“Ara ens venen partits molt importants, començant

pel Real Canoe i després Sabadell. Hem carregat molt físicament i arribem amb ganes i en forma, sabem que el Canoe és un equip dur físicament i els rivals ens comencen a conèixer, pel que cal preparar més eines per guanyar. A més, ara que ens hem col·locat segons no volem perdre la posició, depenem de nosaltres i cal que anem partit a partit per aconseguir-ho”.

+

Page 29: Capgros núm. 1295

núm.1295 29

El CN Mataró La Sirena segueix lluny del totpoderós Sabadell

El CN Mataró La Sirena no va poder donar la sorpresa davant el CN Sabadell en el partit d’aquest dissabte passat. El partit va posar-se molt negre pels interessos de les mataronines, que van encaixar dos parcials de 4-1 en els dos primers períodes que deixaven gairebé mort el partit. Sis gols de diferència i mitja part per disputar-se. El Sabadell no volia sorpreses davant el rival que més mal de caps li pot donar a dia d’avui a la lliga domèstica.En la represa, l’equip de Florin Bonca va saber aprofitar certa relaxació de les vallesanes per trobar porteria -cosa que no havia passat fins aleshores- i van aconseguir fer cinc gols. Però el Sabadell malgrat estar més tou al darrera en va fer sis, pel que la diferència entre els dos conjunts se seguia ampli-ant. En el darrer període, les locals van controlar el matx fins la fi.

Waterpolo | Redacció

Proper partitDivisió d’HonorSant Andreu - CNMDissabte, dia 1 a les 16.30h Sant Andreu

25/1 Sabadell

16-7Sabadell - CNM La Sirena

www.muelles-castells.com

Page 30: Capgros núm. 1295

núm.129530

El Platges de Mataró suma la quarta victòria consecutiva davant el segon

El Platges de Mataró va aconseguir dissabte una victòria de prestigi da-vant un rival poderós com és l’Arenys Bàsquet. Els mataronins van visitar un dels millors equips sota cistella de Copa Catalunya, i l’equip va saber frenar les virtuts del seu rival a base d’una defensa solidària i intensa com s’està veient en les darreres jornades de lliga.

El matx va disputar-se de tu a tu en-tre els dos conjunts de la comarca del Maresme, sense que semblés que un està entre els tres primers classificats i l’altre tot just sortint de la zona baixa de la taula. Els mataronins van saber estar sempre en un marge de dos i cinc punts de diferència, mai sense perdre-li la cara al partit. El primer parcial va ser pels unionistes (18-19), mentre que els arenyencs van saber capgirar la situació i marxar 37-32 en el segon període.A la represa, el Platges de Mataró va tornar a sortir endollat com va passar en les dues jornades anteriors, mostrant-se molt

Bàsquet | Redacció

25/1 Arenys de Mar

69-74Arenys - Platges Mataró

Bon 2014 de moment | FOTO: UEM

sòlid en tasques defensives i precís en atac. Tot això va permetre els de Jordi Ventura emptar el partit a 50 i deixar-ho tot obert de cara al darrer període. En aquest, els mata-ronins van sortir a mossegar en defen-sa, pressionant i aconseguint una diferència en el marcador que acabaria sent definitiu amb el 69-74 final.

Jordi Ventura - Entrenador“La valoració d’aquest 2014 amb

tres victòries és molt positiva, sobre-tot perquè després de Nadal costa agafar dinàmiques. Però com ja vaig dir a finals de l’any passat, necessi-tàvem aturar-nos i centrar-nos en nosaltres, repassar el que no feiem bé i fer canvis i retocs necessaris. El resultat és que s’ha entrenat molt i bé i es nota en l’esforç i sacrifici dels jugadors, amb molt de caràcter per tirar endavant. De totes maneres queda molta temporada i no podem pensar que som els millors, ja que tot i les tres victòries tot just treiem el cap d’una zona complicada. Cal centrar-nos en seguir aquesta línia”.

+

Proper partitCopa CatalunyaPlatges M - Sant AdriàDiumenge, dia 2 a les 18.30h Josep Mora

www.yogur-up.com

Page 31: Capgros núm. 1295

núm.1295 31

www.imatcenter.com

Page 32: Capgros núm. 1295

núm.129532

14, 15 i 16 de febrer de 2014

L’Auto Net&Oil Boet Mataró pateix la tercera derrota consecutiva

El femení del Platges de Mataró encaixa una derrota davant el cuer

L’Auto Net&Oil Boet Mataró segueix sense arrencar en aquest 2014. Els d’Alberto Peña van sumar dissabte la tercera derrota consecutiva en les darreres tres jornades, aquest cop davant el Salt per 75-93. Els mataro-nins ja van perdre de 35 en la primera volta amb els de Girona, i tot i que la imatge és molt diferent a la dels primers partits de la temporada, va tornar a ser insuficient per sumar el primer triomf de 2014.

L’equip segueix baixant posicions i es troba actualment en el desè lloc amb un equilibrat bagatge de vuit victòries i vuit derrotes, empatat això sí amb els tres rivals que té per sobre i a una vic-tòria del cinquè classificat. Els d’Alberto Peña necessiten trencar aquesta petita ratxa nega-tiva de resultats per recuperar les sensacions per-dudes.

El femení del Platges de Mataró va encaixar aquest cap de setma-na la tercera derrota consecutiva en tres jornades, aquest cop de manera dolorosa davant el cuer de la categoria: el JE Terrassa. Les mataronines tenien una bona ocasió per deixar fora de combat a les egarenques, però van fallar.

Les noies unionistes van estar sempre dins del partit durant 35 minuts, però a l’hora de la veritat l’equip va estar erràtic en el tir exterior i va veure com un rival directe se li emportava el triomf. I això que les unionistes havien marxat 28-28 al descans. En el tercer període les egarenques van començar a dominar més i van obrir escletxa en el marcador amb vuit punts (42-36) que el Platges ja no se-ria capaç de cap-girar per acabar perdent 59-49.

Hoquei Patins | Redacció Bàsquet | Redacció

18/1 Sant Cugat 26/1 Terrassa

75-93 59-49Boet Mataró - Salt JE Terrassa - Platges Mataró

Un instant del matx | FOTO: R.G.

Alberto Peña - Entrenador“Som conscients que teníem partits

complicats, i i l’esport té aquestes coses: jugades en els darrers ins-tants que no entren i que abans sí. Crec que ni érem els millors a finals de 2013 ni ara som els pitjors per perdre tres partits seguits; sabem què va passar a l’inici de lliga amb les derrotes seguides i per tant ara toca treballar per intentar reconduir la situació, millorar físicament i estar a l’alçada de les expectatives. Visitem Artes, un rival dur però un bon lloc, per la dificultat de l’escenari, per tornar a millorar i recuperar el to que teníem”.

+

Proper partitDivisió d’HonorArtes -Boet MataróDissabte, dia 1 a les 18.15h Artes

Proper partitCopa CatalunyaCornellà - Platges M.Dissabte, dia 1 a les 19.15h Cornellà

www.mudanzasiluro.com

www.electrodomestiosesteban.eswww.cmascarell.es

www.facebook.com/Mataro.Capgros

Page 33: Capgros núm. 1295

núm.1295 33

14, 15 i 16 de febrer de 2014

Horaris Saló:Divendres 14de 18.00 a 21.00h.Dissabte 15 i diumenge 16d’11.00 a 21.00h.

Desfilades:Dissabte 15

matí 12.45h. / tarda 18.00h.Diumenge 16

matí 12.45h. / tarda 18.00h.

Patrocina:

Unió deBotiguersde Mataró

Col·laborenSuportOrganitza Patrocini institucional

www.maresmenuvis.com

Page 34: Capgros núm. 1295

núm.129534

El CE Mataró empata a Montcada i deixa escapar el segon lloc de la classificació

Inesperada derrota del Joventut Handbol Mataró amb el penúltim

El CE Mataró va sumar un sol punt en la seva visita al San Juan de Montcada, un rival que ha millorat molt en les darreres setmanes. Els mataronins necessitaven guanyar per mantenir la segona posició que dóna dret a jugar la promoció d’ascens, però no va ser possible. El partit es va disputar en un camp complicat on els locals s’han fet forts. De fet, el Montcada no perd en lliga des del 10 de novembre, fet que li ha permès escalar posicions i convertir-se en un rival difícil.

El Joventut Handbol Mataró va patir una derrota dolorosa i contra pronòstic davant el Sant Quirze. Els groc i negres visitaven aquest cap de setmana el penúltim classificat, un equip que com el Banyoles està lluny del nivell mig de la Primera Estatal. Però els mataronins van ser incapaços de posar

Futbol | Redacció

Handbol | Redacció

26/1 Montcada

26/1 Sant Quirze Vallès

0-0

27-25

San Juan M. - CE Mataró

Sant Quirze - Joventut

Camp complicat | FOTO: J. Ribas

Cop dur | FOTO: G.R.

Jordi Labrús - entrenador“Hem començat bé l’any amb

dues victòries, una d’elles fora de casa que és especialment important per guanyar moral, però aquest cap de setmana hem patit una derrota no prevista just a l’avantsala de tres rivals molt complicats. El particular tourmalet que ens toca jugar amb La Roca, el Granollers i el Sant Martí Adri-anenc tots seguits.Tenim la sort dins per dir-ho d’alguna manera que al menys dos d’aquests tres propers partits seran a casa, on hem de fer-nos forts”.

+

Els mataronins amb aquest empat sense gols es queden ara fora de la zona de promoció que ocupa el Carmelo, però segueix tot en un puny de quatre o cinc equips que es disputen aquest segon lloc. No fallar davant rivals directes serà clau si es vol arribar amb opcions a final de temporada. L’equip porta cinc

empats en les últimes vuit jornades, fet que l’ha penalitzat en excés en relació els seus contrincants més directes.

Derrota del CireraEl Cirera va encaixar diumenge

una derrota dolorosa davant un rival directe en la lluita per la permanència com és el Badia del Vallès, un equip que es troba en zona de descens i que va aconseguir oxigen en el Municipal de Cirera. Els mataronins semblaven tenir el partit controlat en els primers minuts, però van acabar claudicant davant els vallesans i complicant-se la classificació a la taula amb aquesta ensopegada.

El Cirera es troba ara dotzè dos punts per sobre de la zona de possible des-cens.

fil a l’agulla en el que havia de ser un pur tràmit, i la derrota per 27-25 és especialment dura per diversos motius. Un triomf hauria situat els mataronins en

setè lloc empatats amb el cinquè classificat.

Proper partitSegona CatalanaMataró - LloredaDiumenge, dia 2 a les 16.30h Centenari

Proper partitPrimera EstatalJoventut - La RocaDissabte, dia 1 a les 18.30h Teresa M Roca

Page 35: Capgros núm. 1295

núm.1295 35

El CN Mataró Quadis s’emporta el triomf davant l’Irún

El CN Mataró Quadis femení van celebrar no només el triomf per 4-0 davant l’Irun Leka Enea, sinó també el debut de la russa Svetlana Bakthina, que substitueix a Liu Chang en la jornada del cap de setmana passat. Bon paper de totes les jugadores, amb victòria de la nouvinguda en el partit inici-al (3-0), triomf de Gàlia Dvorak i Paula Bueno en els dos següents i també victòria de Svetlana i Dvorak en dobles. L’equip es manté en el quart lloc de la classificació.

Per la seva banda, el masculí va haver de remuntar fins a dues vegades per poder emportar-se un empat de la seva visita a l’Escala (3-3).

Tennis Taula | Redacció

Gàlia Dvorak | FOTO: Cedida

Page 36: Capgros núm. 1295

núm.129536

Platges de Mataró i Boet triomfen a la V Gala de premis BIBA Tir Lliure

La V Gala de premis BIBA Tir Lliure va tenir com a protagonistes els dos principals conjunts mataronins de bàsquet. Tant AE Boet Mataró com Platges de Mataró van estar presents als guardons que donen des de fa cinc edicions els integrants del programa Tir Lliure de Mataró Ràdio, que va celebrar dimarts passat, dia de la gala, l’emissió del seu programa número 200. El júnior

i sènior de Platges de Mataró femení es va imposar a la categoria de millor equip femení després de la seva gran temporada tant als campionats de Catalunya i Espanya júnior com en el seu paper a la Copa Catalunya, on van ser finalistes. Per la seva banda, l’AE Boet Mataró va guanyar el premi a millor equip masculí en ser campió de Catalunya de Tercera Catalana, sent el millor equip de tots els grups.

Bàsquet | S.F.

Foto de família amb tots els guardonats | FOTO: E. Farinyes/Maresmesport.cat

A l’esdeveniment, celebrat a la sala Divercastillo de Mataró, hi va acudir una bona afluència de gent més nombrosa

Millor entrenador: Enric Cervera Millor equip femení: UE Mataró Millor equip masculí: Boet Millor jugador: Edu Garcia Millor jugadora: Irene Sanz Millor directiva: Bàsquet 3 Viles Millor àrbitre: David Hernàndez

+ que en l’anterior gala per conèixer de primera mà tots els guardonats. Com a millor jugador, el premi va caure en Edu Garcia de la base de la UE Mataró, mentre que la millor jugadora va ser Irene Sanz del CB Vilassar. Enric Cer-vera com a millor entrenador pel gran paper de l’Arenys Bàsquet, Bàsquet 3 Viles com a millor equip directiu i David Hernàndez com a millor àrbitre van completar els premis de la gala celebrada el 21 de gener. A banda d’això, també es van premiar per primer cop els equips maresmencs que van assolir un ascens de categoria.

La cita va servir, també, per celebrar el programa 200 de Tir Lliure a Mataró Ràdio

www.calmama.cat

Page 37: Capgros núm. 1295

núm.1295 37www.restaurantlaspalmeras.com

Page 38: Capgros núm. 1295

núm.129538

quedem?Espectacle de circ amb trampolí al Casal Nova Aliança pag. 42

Les botigues del centre treuen els seus productes al carrer per les Rebaixes pag. 42

[email protected] | capgròs mataro | @capgros

Cada setmana t’enviem el quedem?, subscriu-te a capgros.com/quedem

Una comèdia amb tocs dramàtics ‘Un aire de família’, amb un repartiment de luxe, arriba al

Monumental dins la temporada de teatre

Una escena del muntatge | David Ruano

Una comèdia amb tocs dramàtics, que combina amb subtilesa els dos gèneres. Així es presenta ‘Un aire de família’, el muntatge que es podrà veure aquest dissabte al Teatre Monumen-tal, tan sols una setmana després de l’obertura de la nova temporada de teatre amb La Flauta Màgica. ‘Un aire de família’ és un text d’Agnès Jaoui i Jean-Pierre Bacri, dirigida per Pau Durà i protagonitzada per un repartiment de luxe: Ramon Madaula, Francesc Orella, Àgata Roca i Cristina Genebat

‘Un aire de família’ és la primera obra teatral que dirigeix Pau Durà, actor prou conegut pels espectadors catalans, després d’haver dirigit alguns films televisius i cinema-togràfics. Ramon Madaula ha tingut molt a veure amb

Teatre | ACN

+ “Un aire de família”

Autor A. Jaoui / J. P. Bacri

Director: Pau Durà

Repartiment: Francesc Orella, Àgata Roca i Cristina Genebat

aquest pas, ha explicat Durà, perquè és l’home que va acompanyar el director també en el seu bateig com a director televisiu, i ara és un dels actors principals a ‘Un aire de família’. Durà va ser un dels actors que van participar en un primer muntatge estrenat al Romea ara fa 10 anys, aleshores dirigit per Manel Dueso.

Dissabte, dia 1. A les 9 de la nit al Teatre Monumental

Page 39: Capgros núm. 1295

núm.1295 39

Després de composar les cançons, Coma les va enregistrar acompanyada del seu productor habitual, Pau Vallvé. Els dos es van tancar en una masia del Berguedà, amb un piano de cua, una bateria i pocs instruments més. Això sí, un de ben especial, el Clavi-Nimbus, creat pel Taller d’Escultura Sonora Baschet de la UB, en forma de teclat de diapasons amplificat per un globus. La seva sonoritat recorda al d’una celesta, que és el que dona títol al disc. Aquest instrument acom-panya Maria Coma en els concerts e la gira de presentació del disc.

Maria Coma presenta les seves cançons composades des de la llunyania

La biblioteca Antoni Comas celebra el seu primer aniversari

Maria Coma torna al cicle de Mú-siques Tranquil•les després del bon concert que va oferir en l’edició anterior. Ara ho fa amb nou disc, Celesta, la continuació del celebrat Magnolia. La cantant barcelonina el va composar a Berlín (on s’hi va instalar sola, en una habitació amb piano). Coma explica que cada cançó està dedicada a algú diferent, que vistos des de la distància de la capital alemanya va veure que eren importants per a ella. Totes elles estan cantades en l’idioma en què parla a les citades persones: català, castellà, anglès i fins i tot una mica d’alemany.

La biblioteca Antoni Comas, inau-gurada el 3 de febrer de 2013, celebra aquest mes el seu primer aniversari. Per commemorar-ho, l’equipament organitza diverses activitats durant aquest mes, que arrenquen el dime-cres, dia 5, amb una hora del conte especial. La protagonitza la companyia L’Estenedor Teatre, amb l’espectacle Contes de la Mediterrània. Un vell mariner, amb l’ajuda d’uns barrets i d’uns quants titelles, explicarà als més petits una rondalla mallorqui-na, un conte del desert marroquí, una llegenda turca i, per acabar, una història a cavall en-tre Itàlia i la India.

Música | V. B.

Art | V. B. La cantant barcelonina, en una imatge promocional | M. Matencio

La biblioteca de l’Escorxador | R. G.

Dissabte, dia 1. A les 10 de la nit a la sala Clap

Consulta la pro-gramació a www.capgros.com/agenda

Page 40: Capgros núm. 1295

núm.129540

que avui en dia conviuen i es fusionen molts estils, em sento proper al Neo-Expressionisme, entenent com a tal l’aplicació de noves tècniques (graffiti, còmic) i nous materials al Expressi-onisme alemany”, destaca Estrany. L’exposició a l’Espai Capgròs porta per títol “Sortir de la línia”.

al tiet Santi al seu estudi ha estat per sobre de qualsevol ensenyament tècnic”, destaca l’artista.

Els seus referents, però, van molt més enllà dels familiars. De fet, són molt variats, tal i com els llista Estrany. Els dibuixos i retrats del Renaixement, artistes expressionistes com Oskar Kokoshka o Georg Baselitz, i la cre-ativitat i les tècniques del graffiti, es reuneixen en els seus quadres. “Tot i

Roger Estrany exposa la seva pintura neo-expressionista a l’Espai Capgròs

Roger Estrany, protagonista de l’exposició de febrer a l’Espai Cap-gròs, és músic. Aquesta és la seva professió, mentre que la pintura és una qüestió vocacional per a ell. Als seus 50 anys, però, ha decidit prendre’s un parell d’anys per desenvolupar

la seva passió pictòrica. Una passió que li ve de família, ja que l’enyorat Santi Estrany, mort l’any passat, era el seu oncle. Amb ell va mantenir llargs diàlegs artístics, segons explica el propi Roger, i li va revisar i avaluar gairebé tots els quadres que realitzava. “L’experiència directe de veure treballar

Art | V. B.

Estrany, amb un dels seus quadres | R. GallofréEl pintor i músic és nebot de Santi Estrany, amb qui va mantenir llargs diàlegs artístics

Des de dijous, dia 6, a l’Espai Capgròs (C/ Sant Benet, 16/18)

www.mudanzasjara.es

www.futurasl.es

www.equimar.com

www.cerrajerosgp.com

Page 41: Capgros núm. 1295

núm.1295 41

Dansa amb regust local al cicle Fet a Mataró amb la companyia Insomne

Un dels principals objectius del cicle d’arts escèniques ‘Fet a Mataró’ és donar veu a les propostes de les companyies locals, sobretot aquelles emergents i encara desconegudes per part del públic. En aquesta classificació es podria encasellar la companyia Insomne, que presentarà aquets diumenge a Can Gassol l’obra

‘Hebe’. Es tracta d’un espectacle de dansa, que pren el moviment com a llenguatge principal per explicar el viatge agonitzant i absurd de dues criatures en el cicle vital de néixer, viure i morir. El títol del muntatge fa referència a Hebe, la filla de Zeus, deessa de la joventut, criatura eterna, la nena amb cen-tenars d’anys. Així és com voldrien veure’s per sempre les protagonistes de l’obra.

Dansa | Redacció.

Escena de l’obra | Cedida

L’obra porta per títol ‘Hebe’, com una de les filles de Zeus, deessa de la joventut

Diumenge, dia 2. A les 7 de la tarda a Can Gassol

www.

gim

nasio

mat

aro.c

om

Page 42: Capgros núm. 1295

núm.129542

Les botigues del Centre celebren una nova edició de ‘Rebaixes al Carrer’

Max Calaf presenta un espectacle de circ contemporani de trampolí

Unió de Botiguers promou aquest dissabte, dia 1, una nova edició de les Rebaixes al Carrer. La fórmula és molt senzilla: les botigues treuen part dels seus productes al carrer per fer més atractiu el material que es vol rematar en aquests darrers dies de la campanya.

Els carrers que hi participen són Bar-celona, Xammar,

El cicle ‘Sortim en família’ inclou una proposta mensual de circ, programada pels promotors de Circulant. La d’aquest mes de febrer es podrà veure diumenge, dia 2, de la mà de Max Calaf. Es tracta de l’espectacle ‘Anyday’, que repre-senta una jornada de vida quotidiana d’un personatge solitari. L’única llar que realment sent com a pròpia és el

Comerç | Red..

Circ | V. B.

Una edició anterior de la inicativa | R. Gallofré

El protagonista de l’obra | Cedida

Sant Cristòfol, Sant Josep, Santa Teresa, Sant Benet, Unió, Carreró, Torrent, la

trampolí, especialitat de l’artista que encarna aquest personatge. Buscant

Rambla, la Riera, Santa Maria, Plaça de les Tereses i Carrer Nou.

sortir de la seva soledat, descobrirà al públic el seu món surrealista i poètic.

Dissabte, dia 1. Durant tot el dia als carrers del centre

Diumenge, dia 2. A les 12 del migdia al Casal Nova Aliança

Page 43: Capgros núm. 1295

núm.1295 43

www.iott.net

Page 44: Capgros núm. 1295

núm.129544

Hércules: el origen de la leyendaDir.: Renny Harlin. Int.: Kellan Lutz, Gaia Weiss,

Scott Adkins, Roxanne McKee...

Sinopsi | En un intent desesperat per alliberar el seu poble de l’opressió del seu venjatiu marit, la reina Alc-mena dirigeix les seves súpliques cap als déus i fruit de les seves pregàries neix Hèrcules, engendrat per Zeus, pare dels déus i els homes. Aliè a la seva veritable identitat, Hèrcules pateix el menyspreu del rei Amfitrió.

Mindscape Dir.: Jorge Dorado. Int.: Mark Strong, Brian Cox,

Taissa Farmiga, Sanny Van Heteren...

Sinopsi | Aquest thriller psicològic de ciència ficció explica la història d’un home amb la gran habilitat d’entrar en la ment de les persones. A causa d’aquesta qualitat s’encarregarà d’investigar si una adolescent pro-blemàtica de setze anys és víctima d’un trauma o per contra es tracta d’una sociòpata, per a això haurà d’indagar en la brillant ment de la jove.

cinema+del 31 de gener al 6 de febrerCrítiques i sinopsis a capgros.com

La gran estafa americana Dir.: David O. Russell. Int.: Jennifer Lawrence, Amy Adams, Christian Bale, Robert De Niro...

Sinopsi | Història d’un estafador brillant, Irving Rosenfeld, que amb la seva astuta i seductora companya, Sydney Prosser, es veu obligat a treballar per a un tempestuós agent de l’FBI, Richie DiMaso. DiMaso els arrossega al món de la política i la màfia de Nova Jersey, que és tan perillós com atractiu. Jeremy Renner és Carmine Polito, un apassionat i volàtil polític de Nova Jersey, atrapat entre els estafadors i els agents federals.

Al encuentro de Mr. BanksDir.: John Lee Hancock. Int.: Colin Farrell, Tom Hanks, Emma Thompson, Paul Giamatti...

Sinopsi | Quan les filles de Walt Disney li van demanar que fes una pel · lícula del seu llibre favorit, “Mary Poppins” de PL Travers, Walt va fer una promesa. No sabia llavors que anava a trigar ni més ni menys que 20 anys a complir ... En el seu afany per obtenir els drets, Walt Disney s’enfronta a una escriptora rondinaire i inflexible que no té la més mínima intenció que la maquinària de Hollywood faci malbé a la seva adorada mainadera màgica.

Estrenes de la setmana

Jack Ryan: operación sombraDir.: Kenneth Branagh. Int.: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh...

Sinopsi | La pel·lícula gira entorn de Ryan, veterà de guerra que porta una doble vida com a executiu de Wall Street i agent analista de la CIA. Va ser reclutat per la seva habilitat per interpretar dades globals i en desemmascarar un complot meticulosament planejat per enfonsar l’economia nord-americana i sembrar el caos en tot el món, es con-verteix en l’únic home capaç de impedir-ho.

20 años no importanDir.: David Moreau. Int.: Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berling, Gilles Cohen...

Sinopsi | Alice Lantins té 38 anys. És maca, ambiciosa i amb una professi-onalitat impecable, fins al punt d’oblidar la seva vida privada. Ho té tot per convertir-se en la nova redactora en cap de la revista Rebelle excepte la seva imatge de dona cohibida. Però quan el jove Balthazar es creui en el camí d’Alice, la imatge que els seus companys tenen d’ella canviarà radicalment.

PresentimientosDir.: Santiago Tabernero. Int.: Eduardo Noriega,

Marta Etura, Irene Escolar, Alfonso Bassave...

Sinopsi | Julia i Félix són una jove parella de classe mitjana, la relació dels quals travessa un moment delicat. Potser tot hagi anat massa ràpid des que es van enamorar, van anar a viure junts i ella es va quedar embarassada. Julia va demanar una excedència per dedicar-se al nadó, i que Félix es bolqués en la seva feina per compensar l’economia familiar...

Page 45: Capgros núm. 1295

núm.1295 45

Foment Mataroní | C/ Nou, 11 - 93 790 34 50Dilluns 18h, sessió de l’espectador

En solitarioDis, Diu i Dill 18.00-20.15

Blue Jasmine 16.00-01.00

Cinesa Mataró Parc | C. Estrasburg - Tel.: 902 33 32 31

Agosto 12.00-17.00-19.30-22.10-00.40

3D Cinemes Arenys ACEC | Nacional II - Tel.: 93 792 33 90

Sessió golfa dissabte | 1a sessió de divendres a dilluns - Estrena:

Lluvia de albóndigas 2 16.00

Frozen 16.00

El juego de Ender 00.40

El Médico* Dis i Diu no 16.00*-19.00-22.00-00.40

Caminando entre dinosauriosDis i Diu 16.00

El único superviviente 22.00

Free birds 12.00

Hércules, el origen de la leyenda* Dill a Dij no 16.00-18.10*-20.20-22.30-01.00

CarrieDill a Dij 16.00-20.20

MandelaDill a Dij 16.00

Dimecres dia espectador - Sessió golfa divendres i vigílies de festius - Sessió matinal dissabtes i festius: Estrena:

La gran estafa americanaDiv i Dill a Dij 18.00-22.00

Caníbal (vose)Dimc 18.00-20.20-22.40

12 años de esclavitud 12.10-16.20-19.05-22.00-00.45

La gran estafa americanaDis i Diu 16.00-19.00-22.00-00.30

El Hobbit: La desolación de Smaug 12.00-19.00-00.20

FutbolínDis i Diu 16.00

La ladrona de libros 16.30-19.15-22.00-00.40

Tres bodas de más 22.15

Agosto 18.00-20.20-22.40-01.00

A propósito de Lewyn Davis 20.15-22.30-00.45

12 años de esclavitud (* Dimc no)Dis i Diu 16.00 | Resta de dies 18.00*

Frozen (* Dill a Dij no / ** en català) 12.10**-12.15-16.00*-18.15

Gravity 3D Dis i Diu 17.00

Los Juegos del Hambre: : En llamas 12.15

Jack Ryan: operación sombra 12.10-16.00-18.10-20.20-22.30-00.35

Hércules, el origen de la leyenda 16.00-18.00

El Lobo de Wall Street (* Dimc no)Div i Dill a Dij 18.00-21.00*-21.30

El Lobo de Wall StreetDis i Diu 16.00-18.30-20.00-21.45

Lluvia de albóndigas 2 (* en català)Div a Diu 12.10*-17.00

La vida secreta de Walter Mitty 20.30-22.45

Mindscape 18.00-20.10-00.20

Al encuentro de Mr. Banks 12.10-16.20-19.10-22.10-00.45

La gran estafa americana 12.00-18.00-20.45-23.30

La gran estafa americana 16.30-19.20-22.10-00.35

Al encuentro del Sr. BanksDiv i Dill a Dij 18.00-20.20-22.40

Al encuentro del Sr. BanksDis i Diu 16.00-18.15-20.30-22.45-01.00

Jack Ryan: operación sombraDiv i Dill a Dij 18.00-20.20-22.40

Jack Ryan: operación sombraDis i Diu 16.00-18.15-20.30-22.45-01.00

20 años no importan 18.00-20.15-22.30-00.45

Per gentilesa de:

UN CONCURS DE CINE!Qui és el l’escritpor de novel·les negres creador del personatge Jack Ryan dut a la gran pantalla a ‘Jack Ryan: operación sombra’?Premiats: Antoni Andrés Viñals • Maria Àngels Benavides Gorgojo

Podeu recollir les entrades directament a les taquilles de 8 Cinemes ArenysRespon a

través del portal

www.capgros.com

Page 46: Capgros núm. 1295

núm.129546

MATARÓ

+Cap de setmana

Divendres 31InfantilBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 18.00 h. “Com vivien els cava-llers?”. Taller a càrrec de Carmen Millán, amb la col·laboració del grup de recreació històrica AC-DC. Places limitades. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. TeatreCAFETERIA ALARONA. Pl. Santa Maria, 6 • 22.00 h. “Els fruits de la passió”. Espectacle a càrrec de la companyia gironina La Minúscula. Preu: 4 €. Organitza: Cafeteria Alarona.

MúsicaTAVERNA ATZUCAC. El Carreró, 31 • 22.30 h. Concert a càrrec de Massimo Atac. Organitza: Taverna Atzucac. MúsicaSALA CLAP. C/ Serra i Moret, 6 • 23.00 h. Banc de proves. Concert dels grups Boolecy i No Love Lost. Preu: gratuït. Organitza: Casa de la Música.

Dissabte 1VisitaBASÍLICA DE SANTA MARIA. Pl. Santa Maria • 11.00 h. El campanar i l’orgue de Santa Maria. Visites comentades cada mitja hora. Inscrpcions a l’Oficina de Turisme. Preu: gratuït. Organitza: MASMM, grups de Campaners i Organitstes de Sta. Maria i la parròquia. VisitaMUSEU ARXIU STA. MARIA. C/ Beata Maria, 3 • 18.00 h. Seccions del Museu Arxiu de Santa Maria. Portes obertes als diversos espais de la basílica i del Museu Arxiu de Santa Maria. A les 18 h visita comentada. Preu: gratuït. Organitza: M.A. Sta. Maria.

InfantilCA L’ARENAS. C/ Argentona, 64 • 18.00 h. “Mans que dibuixen, mans que parlen”. Activitat familiar per a nens a partir de 5 anys. Preu: gratuït. Organitza: Museu de Mataró. PublicacionsEL PÚBLIC. Pl. Xammar, 6 • 19.30 h. “13 CAPS.A”. Presen-tació de la publicació editada per l’Associació CAPS.A, a càrrec de Rafael Vallbona. Organitza: CAPS.A. Diumenge 2VisitaNAU GAUDÍ. C/ Cooperativa, 47 • 12.00 h. “Col·lecció Bas-sat d’Art Contemporani de Catalunya. 1970-1979 (III)”. Visita guiada. Preu: gratuït. Organitza: Consorci Museu d’Art Contemporani. DansaCAN GASSOL. Plaça de la Pepa Maca, 15 • 19.00 h. “Hebe”. Espectacle de dansa de la companyia INsomnes. Marc: Fet a Mataró. Preu: 5 €. Organitza: l’Ajuntament. +de dilluns a...

Dimarts 4InfantilBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 18.00 h. L’hora del conte. Amb la narració d’”Els drets dels infants” a càrrec de Vivim del Cuentu. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca.

Dissabte 1TeatreTEATRE MONUMENTAL. La Riera, 169 • 21.00 h. “Un aire de família”. Peça teatral d’Agnès Jaoui i Jean-Pierre Bacri, amb Fancesc Orella, Maife Gil, Ramon Madaula, Cristina Genebat, Jacob Torres i Sílvia Bel. Preu: 24 € platea; 19 € amf. Organitza: l’Ajuntament.

Dissabte 1MúsicaSALA CLAP. C/ Serra i Moret, 6 • 22.00 h. Concert a càrrec de Maria Coma. Marc: Músiques Tranquil·les. Preu: 9 € anticipada; 12 € taquilla. Organitza: Casa de la Música Popular.

+aInformació facilitada per les pròpies associacions,

entitats, ajuntaments, parti-culars, i Cultura de Mataró

Adreceu-nos els vostres actes a agenda@capgros.

com o a la pàgina web www.capgros.com

agendaActivitat literàriaBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 19.00 h. “Facciamo due Chiacchiere”. “Il Commissario Montalbano: le prime indagini” d’Andrea Camilleri, a càrrec de Nicola Giuliano. Marc: 2n Cicle de tertúlies literàries en italià. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. Dimecres 5InfantilBIB. ANTONI COMAS. C/ Prat de la Riba, 110 • 18.00 h. L’hora del conte: 1r ani-versari. Amb l’espectacle de titelles “Contes de la Mediterrània”, a càrrec de L’Estenedor. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. Activitat literàriaBIB. ANTONI COMAS. C/ Prat de la Riba, 110 • 19.00 h. “La dona en la literatura: 12 dones, 12 protagonistes”. “Mansfield Park” de Jane Austen. Activitat conduïda per Maite Lafontana. Orga-nitza: la Biblioteca. Activitat literàriaBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 19.00 h. “Véns a la tertúlia?”. “Nos-tromo” de Joseph Conrad. Moderada per Toni Sala. Organitza: la Biblioteca. Dijous 6InfantilBIB. FUNDACIÓ ILURO. C/ Pujol, 19-25 • 17.30 h. Els dijous a la Biblio. Narració i

Page 47: Capgros núm. 1295

núm.1295 47

Diumenge 2InfantilCASAL L’ALIANÇA. C/ Bo-naire, 25 • 12.00 h. “Anyday”. Espectacle circense de llit elàstic de la companyia Max Calaf. Recomanat a partir de 4 anys. Preu: 7 €. Organitza: Circulant, Circ en Moviment.

Dissabte 1MúsicaArenys de Mar. TEATRE PRINCIPAL. C/ Esglé-sia, 45-47 • 21.00 h. Concert d’Andreu Rifé que presenta el seu tercer disc “Pingpong”. Preu: 10 € anticipada; 12 € taquilla. Organitza: SC l’Esperança i Regidoria de Cultura.

InfantilCanet. BIB. GUAL I PUJA-DAS. Riera Sant Domènec, 1 • 11.30 h. “Let’s tell a tale”. Amb “The tortoise and the hare” amb Mireia Ros. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. BallArenys de Mar. ATENEU ARENYENC. C/ Josep Anselm Clavé, 22 • 22.30 h. Ball dels dissabtes. Amb Jordi Virella Duet. Preu: 7 €; 5 € socis. Orga-nitza: Ateneu Arenyenc. BallCanet. ENVELAT DE VIL·LA FLORA. • 22.30 h. Festa Country a l’envelat. Fins a les dues de la nit, amb ensenyament de nous balls. Preu: 6 € (consumició mínima inclosa). Organitza: Cor country. Diumenge 2EsportsSant Vicenç de Montalt. AV. TONI SORS. • 08.30 h. Pedalada popular. Dificultat mínima. Botifarrada. Cal inscripció prèvia. Preu: gratuït. Organitza: Club Xurribikers. FiraArenys de Mar. PART BAIXA DE LA RIERA. • 10.00 h. Fira d’artesania. Fins a les 15h, venda de productes arte-sanals. Organitza: Associació Col·leccionisme Nou i vell.

PresentacióArenys de Mar. TEATRE PRIN-CIPAL. C/ Església, 45-47 •

Cine-fòrumBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 19.00 h. Projecció de “Testimoni de càrrec”, i cinefòrum amb Lola Casas i Jesús González. Organitza: la Biblioteca. Activitat literàriaBIB. ANTONI COMAS. C/ Prat de la Riba, 110 • 19.30 h. L’hora del conte per adults. Amb la narració de “Contes de tots colors” a càrrec de Vivim del Cuentu. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. Activitat literàriaDÒRIA LLIBRES. C/ Pujol, 9 • 19.30 h. Lectura de poemes a càrrec de Francesc Garriga i Manuel Forcano. Preu: gratuït. Organitza: Dòria Llibres.

taller de manualitats amb “Àngel, l’equilibrista” de Quentin Blake. Preu: gratuït. Organitza: Fundació Iluro. PublicacionsLES ESMANDIES. Rda. O’Donnell, 94 • 19.00 h. “Ayu-dar a los niños a través de la PNL”. Xerrada-presentació del llibre a càrrec de la seva autora, Valérie Mounier. Preu: gratuït. Organitza: Les Esmandies Casal de Barri. XerradaCASAL L’ALIANÇA. C/ Bonai-re, 25 • 19.00 h. “L’habitació pròpia al segle XXI”. A càrrec de Pilar González-Agàpito, diplomada en ciències so-cials. Preu: 3 €; sòcies gratuït. Organitza: As. L’Hora Violeta. Activitat literàriaBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Occitània, s/n • 19.00 h. “Talking about...”. “Strangers on a Train” de Patricia Highs-mith. Activitat conduïda per Laura Patricio. Marc: 4t Cicle de tertúlies literàries en anglès. Organitza: la Biblioteca.

h. Conferència sobre l’obra de Josep Ma Arnau, a càrrec d’en Ramon Verdaguer. Or-ganitza: Esplai de la Gent Gran. AudiovisualCanet. CENTRE PARROQUI-AL. • 21.30 h. El documental del mes. Projecció de “Casas para todos”, sobre l’esclat de la bombolla immobiliària a Espanya. Organitza: Associació Cultural Plataforma Odèon. Dissabte 1FiraCanet. RIERA ST. DOMÈN-CEC. • 10.00 h. Fira d’artesa-nia. Fins a les 21h, i diumenge de 10 a 14h. Organitza: Àrea de Promoció Econòmica. HomenatgeCanet. AJUNTAMENT. C/ Ample, 11 • 10.30 h. Rebuda al pilot del Dakar Joan Pedrero. Organitza: Àrea d’Esports. VisitaCanet. CASA MUSEU L. DO-MÈNECH I MONTANER. Riera Gavarra, 2 • 11.00 h. Centre històric i Casa museu. Ruta oberta:. Preu: 7 €; 6 € jubilats i estudiants. Organitza: Casa museu Domènech i Montaner. TallerVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 11.00 h. “Gimnàstica pre i postpart”. Masterclass a càrrec de MAMIfit Maresme, Núria Núñez. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca.

MARESMEDivendres 31InfantilVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 17.30 h. L’hora del conte. Amb la narració d’”El Corb” amb Mireia Martínez. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. InfantilCaldes d’Estrac. BIB. CAN MILANS. C/ Església, 6 • 18.00 h. ConteClub. Espai de lectura compartida dina-mitza per Nàdia Panadero. Organitza: Biblioteca Can Milans. ConferènciaArenys de Mar. CALISAY. Riera del Pare Fita, 31 • 18.00

Page 48: Capgros núm. 1295

núm.129548

Diumenge 2InfantilArgentona. LA SALA. Plaça Nova, s/n • 18.00 h. “El cel de la Jojó”. Espectacle musical i de titelles a càrrec de la companyia Inspira Teatre. Preu: 7 €; 6 € carnet família nombrosa o monoparental. Organitza: l’Ajuntament.

12.30 h. “Temps de memòria”. Presentació del documental de Lluís Danés. Organitza: Biblioteca i Memorial Democràtic. FestaLlavaneres. ESGLÉSIA PAR-ROQUIAL. A les escales • 12.30 h. Benedicció d’ani-mals. Organitza: Parròquia. TeatreCanet. CENTRE PARROQUI-AL. • 18.15 h. “La teva dona m’enganya”. Rerpresentació de l’obra de Lluís Coquard a càrrec del grup As. Cia.Teatre 34 Passes de Terrassa. Marc: XL Concurs de Teatre d’aficionats Premi Pedracastell. Organitza: Centre Parroquial. TeatreArenys de Mar. TEATRE DELS SERÀFICS. C/ Josep Baralt, s/n • 18.15 h. “Natale in casa Cupiello”. Representació d’aquesta obra d’Eduardo de Filippo, a càrrec del Grup del Centre Parroquial de Canet de Mar. Marc: 42è

Concurs de Teatre Premi Vila d’Arenys. Preu: 6 €; 5 € socis; 1 € estudiants. Organitza: GACX i Regidoria de Cultura. MúsicaVilassar de Mar. ATENEU VILASSANÈS. Sant Josep, 35 • 19.00 h. Va de jazz. Amb La Clave Quartet. Organitza: LaSònika, Ateneu Vilassanès i Regidoria de Cultura. MúsicaLlavaneres. CASAL DE JO-VES. Pg. de la Mare de Déu de Montserrat, 45 • 19.00 h. Concert del grup Ultraido, del llavanerenc Cristian Ochoa, compositor, veu i guitarra. Preu: gratuït. Organitza: Regidoria de Joventut. Casal de Joves. Dilluns 3Activitat literàriaCabrera. BIB. ILTURO. Sant Joan, 8 • 20.00 h. Club de lectura. “Viatge a l’índia” d’E.M. Forster. Activitat mo-derada per l’escriptor Toni Sala. Organitza: la Biblioteca.

Dimarts 4ConferènciaArenys de Mar. CALISAY. Riera del Pare Fita, 31 • 18.00 h. “Riscos geològics relacionats amb l’activitat humana”. A càrrec d’Hèctor Perea de l’Institut de Cièn-cies del Mar. Organitza: Aula d’Extensió Universitària. TallerVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 19.00 h. “El poder eròtic de les paraules”. A càrrec de Mabel Gual, autora del llibre “Huellas de Tigre Azul”. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. MúsicaArenys de Mar. TEATRE PRINCIPAL. C/ Església, 45-47 • 20.00 h. “Madama Butterfly”. Retransmisió en directe des del Teatro Regio de Torino de l’òpera de Puccini. Preu: 13 € antici-pada; 16 € taquilla. Organitza: SC l’Esperança i Regidoria de Cultura.

Dijous 6InfantilArenys de Mar. BIBLIOTECA P. FIDEL FITA. C/ Bonaire, 2 • 18.00 h. L’hora del conte. A càrrec de Míriam Farelo del projecte De tu @ tu d’Arenys.org. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. ConferènciaArenys de Mar. CALISAY. Riera del Pare Fita, 31 • 18.30 h. “Indústria militar. Ciència i crisi”. A càrrec de Pere Ortega del Centre d’Estudis per la Pau J. M. Delàs. Organitza: Aula d’Ex-tensió Universitària.

Diumenge 2FestaCanet. DIVERSOS IN-DRETS. • 10.00 h. Tres Tombs. A les 10, concen-tració de cavalls al polígon industrial Can Misser; a les 12.45, benedicció i Tres tombs a la plaça Macià. Organitza: l’Ajuntament.

Page 49: Capgros núm. 1295

núm.1295 49

Page 50: Capgros núm. 1295

núm.129550

comerç+

VapingHub ha obert un establi-ment de cigarrets electrònics al Caminet de les Vinyes, amb líquids de fabricació nacional, qualitat garantida, nicotina de gran puresa i amb la possibilitat de provar-los gratuïtament.

VapingHub, un nou establiment de cigar-rets electrònics a Mataró

VapingHub | Caminet de les Vinyes, 17 | 93 799 01 65

Albert Magne ha obert un nou establiment d’estilisme i perru-queria que destaca per emprar les últimes tecnologies capil·lars: cèl·lules mare, lifting capil·lar o tricologia amb talassoteràpia. I també alternatives naturals.

Albert Magne aplica les últimes tecnolo-gies a l’estilisme i perruqueria

Albert Magne | C/ Fray Luís de León, 23 | Mataró93 757 08 52

Un seguit d’espais perquè els artesans puguin treballar en les seves creacions, amb instal·lacions adequades i espai de venda i expo-sició. Això és el que ofereix Artesans Melt, un nou establiment amb ubicació cèntrica, al C/ Sant Benet.

Melt Taller d’Artesania, espais per a crea-dors al carrer Sant Benet

Melt Taller d’Artesania| C/ Sant Benet, 68 | Mataró

L’establiment Babys, fins ara situat al Torrent, s’ha traslladat a la muralla de Sant Llorenç. Ofereix un ampli ventall de dis-senys de roba de comunió, bateig i acompanyament de la núvia, personalitzats al gust del client.

Babys, especialitzats en comunions, es traslladen a la Muralla de Sant Llorenç

Babys | Muralla de Sant Llorenç, 4 | Mataró Tlf: 93 757 49 80

Page 51: Capgros núm. 1295

núm.1295 51

gastronomia+

Restaurants

Bar DalsusPlats combinats, gran varietat de tapes, especialitat en bacallà i paelles. Menú diari 8 euros, menú dissabte 12 euros, menú diari 7,90 euros Jacint Verdaguer 11. T. 93 758 88 33 (Mataró)

Bar restaurant El Rincón de ÚbedaEsmorzars de dijous a diumenge, 5,50 euros. Menú diari, 7 euros. Menú diumenges i festius 9 euros (pa, be-guda i postres amb tots els menús). Dilluns tancat. Rda. Antoni Comas, 4-6 (Mataró) Tel. 693 93 00 66

Ca l’OlivaVarietat de carns a la brasa, menjar casolà i cuina catalana. Menús diaris. Dijous tancat. Telf.: 93 798 66 50 (Mataró)

El Pou de LlavaneresUn restaurant acollidor amb plats tradicionals i moderns. Menús diaris i de degustació. Obert de dimecres a diumenge de 12:00 a 17:00 i de 19:00 a 00:00 a la nit. Restaurant El Pou de Llavaneres, Avinguda de Sant Andreu, 43 (Llavaneres)

La Plaça Frankfurt BarGran assortiment d’entrepans elaborats, amanides, plats com-binats,... terrassa a l’interior. Horari de 8 a 24 h. no tanquem al migdia. Diumenge i dilluns de 18:00 a 24:00. C/ de Cuba, 40 - Tel. 93 741 26 24 (Mataró)

La Taverna del port BalisLa taverna del Port Balis, a Sant Andreu de Llavaneres. Especialitat en peix i paelles, dimarts no festiu tancat. Divendres i dissabtes, sopars. Tel. 93 792 7303 (St. Andreu de Llavaneres)

Les mil i una nitsEspecialitat en menjar libanès. Divendres i dissabtes nit, actuació en directe de dansa del ventre.. Menú 50 sombras, 25 euros/pare-lla, Menú degustació , 14,50 euros/parella, Menú degustació carn 17,50 euros/parella. Diumenge migdia obert. C/ Pujol, 10 - Tel. 93 799 28 91 (Mataró)

Toni 2Menú diario (bebida incluye solo agua) 5,00 euros. Sabado día del marisco y las patatas bravas. (bebida no incluida) 10,00 euros. C/ Alemania, 14 (Mataró) T. 93 7574217 - www.restaurantetoni.es

El sèsam, una petita llavor que té moltes propietats nutricionals

El sèsam és una llavor d’origen antic, molt utilitzada en la cuina asiàtica i de l’Orient Mitjà. Tot i el seu petit tamany, les llavors de sèsam tenen un alt valor biològic. Més d’un cinquanta per cent del seu contingut són greixos, dels quals més d’un 80% del tipus insaturat, la qual cosa és positiva, atès que aquest típus de lípid desenvolupa un paper cabdal en la regulació del nivell de colesterol en la sang. D’entre els lípids del sèsam, també trobem lecitina, un element que facilita la dissolució dels greixos de manera que evita la sedimentació en les parets arterials.

El sèsam també conté proteïnes d’alt valor biològic, que es potencia més quan el sèsam es presenta com-binat amb cereals o llegums. Aquest es el cas de l’hummus típic del Mitjà Orient. Pel que fa a les vitamines, en destaca el complex B, tot i que també podem esmentar la vitamina E, que és un poderós antioxidant. El sèsam també conté vitamina K i àcid fòlic. El calci és el principal mineral que es troba en el sèsam.

Gastronomia | ACPG

www.restaurantemataro.com

www.restaurant-lesmiliunanits.com

Page 52: Capgros núm. 1295

núm.129552

salut i bellesa+

Els trastorns de l’aprenentatge: la dislèxia i el seu tractament

La Clara és una nena que li agrada aprendre, que sempre està motivada per les feines de l’escola però que malgrat això, ha tret notes justetes. Ara que va passar a 5è curs de primària, les seves dificultats van anar creixent fins arribar al punt de suspendre algunes assignatures: Català, Castellà, Anglès

Salut | Laura Costa/Psicòloga i Medi Social. Els pares de la Clara no poden comprendre la situació, ja que -segons m’expliquen- la seva filla treballa molt a casa i dedica força temps a l’estudi.

Al començar a treballar amb la Clara, el primer que observo és una lectura lenta, forçada, amb rectifica-cions, repeticions i que no respecta els signes de puntuació. Tot això fa

que en el conjunt, la comprensió lectora sigui baixa, ja que la Clara no entén bé el que llegeix. A més hi ha una expressió escrita defectuosa i mala ortografia. Com pot estudiar i recordar conceptes una persona que no s’assabenta del que llegeix en els seus llibres de text? Missió impossible.Les dificultats de la Clara tenen un nom i és dislèxia. Aquest trastorn

Page 53: Capgros núm. 1295

núm.1295 53

de l’aprenentatge consisteix en una dificultat inesperada per a la lectura que incideix en la escriptura. En el cas de la Clara, l’afectació s’ubica tant a la lectura com a la comprensió lectora però hi ha d’altres casos en que les dificultats no sorgeixen al principi, a la primera etapa de la primària (ja que el nen es capaç de llegir bé) sinó quan es requereix més velocitat lec-tora i un augment de la comprensió (cicle superior, 5è i 6è ). A vegades,

aquests casos, lamentablement, es detecten a l’ESO.

La dislèxia té solució. Una detecció precoç, una bona comunicació amb els professors i una reeducació que li doni al nen afectat les estratègies necessàries per compensar el seu dèficit poden fer que el nen pugui seguir perfectament el ritme de la classe i millorar el seu rendiment acadèmic per continuar estudiant fins a on vulgui, fins i tot la universitat. En el proper article explicaré què es el TANV, trastorn d’aprenentatge no verbal.

Si un nen no s’assabenta del que llegeix, és impossible que recordi conceptes

www.infisio.es

www.balnearititus.com

Page 54: Capgros núm. 1295

núm.129554

Petites recomanacions per poder combatre el fred d’aquest hivern

El fred pot aturar la circulació de la sang, cosa que pot ser perillosa per aquelles persones que pateixen isquèmies i altres problemes de cor o que tenen un reg sanguini escàs en les extremitats. Per evitar problemes és convenient sortir a caminar cada dia per un terreny pla ben abrigats i fer-se massatges als peus i cames amb una crema hidratant quan torneu a casa.Si no podeu sortir de casa podeu fer activitats en les quals hàgiu d’utilitzar els braços i les cames, perquè si no es treballen les articulacions, els músculs s’atrofien i s’endureixen. Algunes de les tas-ques beneficioses que podeu fer és ordenar armaris, netejar finestres i prestatges, pintar… També convé que feu exercicis senzills per al coll, els braços, l’esquena, el maluc… El fred pot afavorir l’aparició de malalties, per això és important que eviteu les exposicions perllon-gades al fred i els canvis bruscos

Salut | ACPG

de temperatura. Un refredat mal guarit pot esdevenir una bronquitis i aquesta pot convertir-se en una pneumònia i una pulmonia. Així, si noteu que el vostre estat general està afectat, feu repòs, beveu suficient líquid i procureu suar. I no preneu antibiòtics si no us els ha receptat el vostre metge.

Un refredat mal curat pot esdevenir en una bronquitis o en quelcom més greu

Page 55: Capgros núm. 1295

núm.1295 55

Esqueles al diari local

capgròs.com/necrologiquesCabré Junqueras S.A.

93 741 53 70

necrològiques+Del 13 la 19 de gener

Pere Bernades i Catllà. Va morir el dia 12 de gener a l’edat de 82 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 14.

José-Maria Moreno Lloret. Va morir el dia 14 de gener a l’edat de 81 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Pere de Canet de Mar el dia 15.

Lorenza Juncos i López. Va morir el dia 13 de gener a l’edat de 82 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sants Iscle i Victòria de Dosrius el dia 15.

Ana del Rey Romero. Va morir el dia 13 de gener a l’edat de 65 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 15.

María Luisa García Ortega. Va morir el dia 14 de gener a l’edat de 90 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 15.

Ramon Compte i Baranera. Va morir el dia 14 de gener a l’edat de 84 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 15.

Josep Gómez i Sanz. Va morir el dia 12 de gener a l’edat de 76 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 15.

Alejandro Serrano Señor. Va morir el dia 14 de gener a l’edat de 62 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 16.

Maria dels Àngels Andrés i Gràcia. Va morir el dia 15 de gener a l’edat de 87 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 16.

José-Antonio Flores Moreno. Va morir el dia 15 de gener a l’edat de 51 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 16.

Pablo Erro Tellechea. Va morir el dia 14 de gener a l’edat de 61 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Joan de Vilassar de Mar el dia 16.

Miguel Jiménez Castilla. Va morir el dia 15 de gener a l’edat de 85 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 17.

Ramon Xandri i Majó. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 101 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 17.

Dolores Gallardo Prados. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 72 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 17.

Salvador Guillén de Paco. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 90 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 18.

Isabel Martí i Solsona. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 86 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Julià d’Argentona el dia 18.

Antonia Belmonte Belmonte. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 67 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 18.

Maria López Fuster. Va morir el dia 17 de gener a l’edat de 103 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 18.

Joan Noguera i Massuet. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 84 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria de Mataró el dia 18.

Jordi Cruxent i Cid. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 81 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 18.

Luz Urbano García. Va morir el dia 17 de gener a l’edat de 77 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 18.

María de los Ángeles Cano Ruiz. Va morir el dia 16 de gener a l’edat de 75 anys. Directe al cementiri dels Caputxins de Mataró el dia 18.

Ricard Botey i Domènech. Va morir el dia 17 de gener a l’edat de 76 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 19.

Florentino Ucha Barreiro. Va morir el dia 17 de gener a l’edat de 68 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 19.

Joana Romero i Tello. Va morir el dia 18 de gener a l’edat de 90 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 19.

Conxita Rubiés Moreno. Va morir el dia 18 de gener a l’edat de 69 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 19.

Carmen Domínguez Yus. Va morir el dia 19 de gener a l’edat de 94 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 20.

Maria Teresa Torra i Terrats. Va morir el dia 18 de gener a l’edat de 59 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 20.

David Cantó i Hervàs. Va morir el dia 18 de gener a l’edat de 31 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 20.

Máximo Rodríguez Antón. Va morir el dia 18 de gener a l’edat de 57 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 20.

José-Luis Granados Martínez. Va morir el dia 18 de gener a l’edat de 72 anys. Directe al crematori del tanatori de Mataró el dia 20.

Núria Ferrando i Sendros. Va morir el dia 19 de gener a l’edat de 88 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 20.

www.estucatsalsina.cat

Page 56: Capgros núm. 1295

núm.129556

tv+ astres+

d ÀRIES (21/3 al 20/4) No et precipitis en les teves decisions laborals. Pensa que estàs rodejat de persones i t’hi has de posar d’acord. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: bé. Nº 5.

h TAURE (21/4 al 21/5) Tindràs l’estómac sensible així que sigues prudent amb els teus àpats. Sovintejaran les despeses amb amics. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: bé. Nº 2.

i BESSONS (22/5 al 21/6) La salut serà favorable. Estat d’ànim positiu amb una gran sensació de benestar. Període molt afectiu. Salut: molt bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 6.

j CRANC (22/6 al 23/7) Potser seria hora que et fessis una revisió al metge. Període favorable i estimulant per la feina. Intensitat en les relacions de parella. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 0.

k LLEÓ (24/7 al 23/8) Tindràs ganes de reunir-te amb amics. Controla les despeses. Et sentiràs bé i estaràs en un moment d’activi-tat intensa. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: bé. Nº 4.

l VERGE (24/8 al 23/9) Possiblement somies amb un canvi de vivenda, però això requereix temps. A la llar actual poden sorgir problemes. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 7.

a BALANÇA (24/9 al 23/10) Trobaràs obstacles perquè tot surti com tu vols. Però no t’afectarà gaire, perquè probablement sorgeixi una aventura sentimental. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 2.

b ESCORPI (24/10 al 22/11) Facilitat i harmonia en les relacions de parella. Controla la teva dieta i mastega bé els aliments. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 8.

c SAGITARI (23/11 al 21/12) Aquests dies pots mantenir relacions molt especials. Bon moment per a les qüestions econòmiques. Salut: bé • Diners: molt bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 5.

g CAPRICORN (22/12 al 20/1) Dedica’t a cuidar el teu cos, sobretot la pell. Pot sorgir un imprevist en l’economia que tant pot ser positiu com negatiu. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: regular.

e AQUARI (21/1 al 19/2) No et capfiquis amb un problema derivat d’una operació comercial. Ara per ara no pots fer res. Estaràs especial-ment optimista. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: regular.

f PEIXOS (20/2 al 20/3) Si t’entossudeixes a defensar les teves idees a tota costa, tens totes les de perdre. Vigila les hores de son. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: bé. Nº 2.

✯✯ Madame Odamae ✯✯ Amor, trabajo y pareja. • Tarot - Videncia - Sueños •

Consultas privadas al: 806 474 951 - 902 585 781

Programes destacats de la setmana (31/1-6/2) del 31 de gener al 6 de febrer Madame Odamae

Any 1550. La Corona de Castella avança imparable en la conquesta del Nou Món. Per tal de cristianitzar les colònies i frenar el mestissatge entre les files espanyoles, el Consell de les Índies envia a Amèrica una caravana de dones proce-dents de les millors famílies. Al llarg dels sis anys que dura el viatge, les donzelles han de fer front a moltes adversitats.

Dilluns 3 - 22.40“El corazón del océano” (cap. 2)

La sèrie

Real Madrid i H. Gran Canaria obriran la Copa del Rei de bàs-quet d’enguany que es disputará a Màlaga entre el 6 i el 9 de febrer. Els blancs parteixen com a clars favorits per guanyar la Copa després de fer una primera volta immaculada a la lliga ACB amb cap derrota. A més el sorteig ha definit que no es topin amb el Barça fins a una hipotètica final.

Dijous 6 - 19.00Bàsquet. Copa del Rei: R.Madrid - H.Gran Canaria

Esports

Any: 2012. Dir.: Eduard Cortés. Int.: Daniel Brühl, Lluís Homar, Miguel Ángel Silvestre...“The Pelayos” és l’aventura d’un grup de joves amb poques perspectives de futur i als que se’ls presenta la gran oportunitat de canviar la seva sort i gaudir d’una manera de vida absolu-tament a contracorrent, desbancant casinos de tot el món amb un mètode infal · lible basat en la imperfecció de la ruleta.

Divendres 31 - 22.25La gran pel·lícula: “The Pelayos”

La pel·lícula

Aquest diumenge comença una nova temporada de ‘Salvados’ i ho fa amb un cara cara entre el president de la Generalitat Artur Mas i l’expresident del Govern Felipe González. Una trobada moderada per Jordi Évole en què els dos polítics es reuneixen per a “parlar” i “escoltar”, amb el debat sobiranista com a teló de fons.

Diumenge 2 - 21.30Salvados: “Artur Mas y Felipe González sólo han venido a hablar”

El documental

Page 57: Capgros núm. 1295

núm.1295 57

ACADÈMIES DE BALL, MÙSICA

3ET ESCOLA DE MÚSICA MODERNATel. 93 755 09 65www.escola3et.comESCOLA DE MÚSICA IMMA PLANASTel. 93 790 44 78PIANOS CABEZUDOTel. 93 798 02 55www.pianoscabezudo.com

ACUPUNTURA

ENRIQUETA SOLÀ QUEVEDOTel. 66 987 04 51

ADVOCATS

ABS ADVOCATSTel. 93 799 35 96www.elabogadodetrafico.comADVOCADA MARIA MONTSERRAT I CARBONELLTel. 60 922 66 52 BALTASAR SANVICENTE I SÍLVIA PIQUÉTel. 93 796 49 05BUFET ADELAIDA MOLINATel. 93 799 77 88COL·LECTIU RONDATel. 93 798 28 04www.cronda.comCOLL I SILVEIRA ADVOCATSTel. 93 755 22 74www.collsilveira.comFERNANDO GALEANO ROMANOTel. 93 798 56 49Ma. DOLORES FERNÁNDEZ SAINZ DE LA MAZATel. 93 741 93 95www.mdfernandez.esMARTÍNEZ SAURI ADVOCATSTel. 93 790 11 57www.martinezsauri.catNÚRIA MARSOL QUERTel. 93 798 07 52www.bufetmarsol.esPOVEDANO PICOLA ADVOCATSTel. 63 949 00 51www.hoymedivorcio.comROSER MONTLLEÓ ALSINA ADVOCADA Tel. 93 796 25 44 SANTIAGO GARCÍA CARRILLOTel. 93 790 62 69 SPA ADVOCATSTel. 93 799 34 61 www.spa-advocats.com

AGENDES ESCOLARS

CROMO QUATRETel. 654 35 66 12www.graficasc4.com

ALUMINIS I VIDRIERES

ALUMINIS MONTPERTel. 93 758 85 99www.aluminismontper.comALUMINIS RUÍZ MAURIN, S.L.Tel. 93 799 28 01 CRISTALLERIES CASTROTel. 93 798 61 93www.cristalleriescastro.com

CRISTALLERIES MASCARELLTel. 93 755 25 25www.cmascarell.comGIBERNAU-VIDRIERSTel. 93 798 19 32www.totvidre.com

ANIMACIÓ INFANTIL

DIVER CASTILLOTel. 93 741 62 22www.divercastillo.es

ANIMALS DE COMPANYIA

I VETERINARIS

CLÍNICA VETERINÀRIA GATASSATel. 93 757 43 44NATUR CENTERTel. 93 756 61 66 SERVEIS VETERINARIS DE MATARÓTel. 93 799 55 99www.serveisvetmat.comTERRA MASCOTESTel. 93 799 82 84www.terramascotes.com

ANTENES

SERVITEC, SCPTel. 93 799 39 80www.servitec.tv

APARELLADORS

APAREJADORES MATARÓTel. 647 57 44 59www.aparejadoresmataro.comGABINET TÈCNIC VAREA LÓPEZTel. 93 758 81 00www.gabinettecnic.esORIOL MORATel. 659 49 50 43

ARQUITECTURA I ENGINYERIA

G.I.R.R. MANAGEMENT, SLTel. 62 752 66 59 PEP ROSTel. 93 796 40 89 PUNT.DE.FUGATel. 68 783 84 70www.puntdefuga.cat

ARTS MARCIALS

CLUB DEPORTIVO TONBALTel. 93 757 05 55www.escuelatonbal.es

ASSEGURANCES

ALIANÇA MATARÓTel. 93 796 04 75www.aliancamataro.catASSEGURANCES BILBAOTel. 93 798 46 47www.segurosbilbao.comFELIU, CORREDORIA D’ASSEGURANCES Tel. 93 757 17 39www.assegurancesfeliu.cat

ASSESSORIES I GESTORIES

AMSEL ASSESSORS, SL Tel. 93 755 47 20www.amsel.es

ASSESSORIA BUCHTel. 93 799 51 11 EL RENGLE CONSULTORSTel. 93 798 91 38www.elrengleconsultors.comGESTORIA BARCELÓ, SLTel. 93 798 96 11www.gestoriabarcelo.comGESTORIA CASASTel. 93 790 42 42www.gestoriacasas.comLA RIERA ASSESSORSTel. 93 755 11 15www.larieraassessors.com

AUTOBUSOSSARBUS CASASTel. 93 798 11 00www.sarbus.com

AUTOMÒBILSI-B ILURO BUS AUTOCARESTel. 93 790 70 02www.ilurobus.comBRITISH GALLERY-JAGUARTel. 93 74180 27www.jaguarbarcelona.esMARESME LESSEPS C. OFICIAL SEATTel. 93 798 60 67www.gruplesseps.comMMCE CATALUNYA, S.A.Tel. 93 494 87 83www.mitsubishi-cat.comMOTORSOL, S.A.Tel. 93 755 26 26www.motorsolmaresme.comPNEUMÀTICS VILOMARATel. 93 798 07 98www.pneumaticsvilomara.esTALLERS EUROPATel. 93 790 71 63www.tallereseuropa.net

AUTOMÒBILS LLOGUERS

MARTHE RENT A CAR, S.L.Tel. 93 799 81 91www.grupomarthe.com

AUTOMÒBILS MANTENIMENT

AUTO TALLER MATARÓTel. 93 550 01 01www.grupomarthe.com

AUTOMÒBILS RECANVIS

RECICLAUTOTel. 93 790 49 18www.reciclauto.com

ÀUDIO I SO

UIX CASALS, S.L.Tel. 93 790 29 79

BANCS, CAIXES D’ESTALVIS I SERVEIS FINANCERS

FUNDACIÓ CAIXA LAIETANATel. 93 741 75 00www.fundaciocaixalaietana.es

BARS, PUBS, CERVESERIES

THE DRUNK MONKTel. 61 604 71 70www.cervezabelga.com

Telèfon d’atenció ciutadana

010des de Mataró:

Establiment 0,28

Cost/min. 0,21 euros

(IVA no inclòs)

Ajuntament de Mataró

Casa ConsistorialLa Riera, 48Tel. 93 758 21 00CentraletaTel. 937582100

Ajuntament: Oficines d’atenció Ciutadana

Oficina del defensor del CiutadàLlauder, 2Tel. 937582499

Oficina d’Atenció Ciutadana - CerdanyolaPg. de Ramon Berenguer III, 82-84Tel. 937990201

Oficina d’Atenció Ciutadana - La RieraLa Riera, 48Tel. 937582100

Oficina d’Atenció Ciutadana - RocafondaJosep Punsola, 47Tel. 937964503

Ajuntament: Altres adreces

Direcció de CulturaSant Josep, 9Tel. 937582361

Direcció d’EducacióBda. de les Figueretes, 1, 2nTel. 937582331

Direcció d’EsportsSant Cugat, 169Tel. 937582371

Direcció de Promoció EconòmicaFrancisco Herrera, 70Tel. 937582131

Bombers

112Mossos d’Esquadra

112Urgències mèdiques

061Policia Local

092

Administració Local

directori+de serveis, empreses i comerços de Mataró i el Maresme

Page 58: Capgros núm. 1295

núm.129558

CAFÉS, CAFETERIES, XOCOLATERIES

LA GOFRERIATel. 93 790 74 17 www.lagofreria.comL’ENCÍS CAFÈ-BARTel. 93 510 41 17 www.iencis.es

CALEFACCIÓ, GAS I AIRE CONDICIONAT

CLIMEGA, S.L.Tel. 93 757 53 01www.climega.comE. GRAUPERA I FILLS Tel. 90 288 70 25www.egraupera.comFOLGARONATel. 93 799 53 09www.folgarona.comINSTAL.LACIONS BIGAYTel. 93 790 10 25 INSTAL·LACIONS NORDIC, S.C.P.Tel. 93 707 46 23www.instal-nordic.comINSTAL-MATTel. 93 790 10 33

CALÇAT: VENDA I REPARACIÓ

REPARACIÓ L’INSTANTTel. 93 169 67 20

CARNISSERIES

CARNS ASTURGÓTel. 93 790 26 62www.carnsasturgo.com

CLUBS ESPORTIUS

FUNDACIÓ PRIVADA U.R. LARUTel. 93 790 52 00www.fundaciolaru.entitats.cat

COMPRA-VENDA D’OR

GESTIÓN EXPONENCIALTel. 93 796 40 11

COMUNICACIÓ

CÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.comPAUTA MEDIATel. 62 076 07 07www.pautamedia.com

CONSTRUCCIONS

CHACOSA CONSTRUCCIONS, S.L.Tel. 93 796 47 20www.chacosa.comDESTREPTel. 93 741 04 48 REHABILITACIONS FUTURATel. 93 790 54 01

COPISTERIES

CAN PRIMS COPISTERIATel. 93 757 82 57 www.copisteriacanprims.comPLOT DISSENYTel. 93 790 48 13www.plotdisseny.com

CUINES I BANYS

CUINES J. FERNÁNDEZ Tel. 93 799 14 03www.cuinesfernandez.com

DESEMBUSSAMENTS

CUBAS MAFETel. 93 796 07 74www.cubasmafe.com

DESRATITZACIÓ, DESINSECTACIÓ, DESINFECCIÓ

ACPLA-ILUROPLAGASTel. 93 707 59 28www.iluroplagas.es

DETECTIUS

DETECTIVES M.J.Tel. 93 755 10 57

DISSENY GRAFIC

CÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.com

ICREA DISSENY & COMUNICACIÓ VISUALTel. 93 536 44 50www.icreadisseny.comJORDI MUÑOZ VIVESTel. 61 623 46 87

ELECTRICITAT, ELECTRÒNICACOMERCIAL ELECTRÒNICA MATARONENSETel. 93 757 94 02www.mataronense.catINSTAL.LACIONS BIGAYTel. 93 790 10 25 INSTAL·LACIONS ISMAX, SLTel. 93 799 83 01www.ismax.catINSTAL·LACIONS JULI C. RUIZ Tel. 93 790 23 08 INSTAL-MATTel. 93 790 10 33ELECTRODOMÈSTICS, REPARACIÓANTONI SÁNCHEZ GARCÍATel. 93 799 48 12 CASTANY ELECTRODOMÈSTICS Tel. 93 790 24 99 ELECTRODOMESTICOS ESTEBANTel. 93 790 70 55www.electrodomesticosesteban.es

ESCOLES I ACADÈMIESACADEMIA INLINGUA MATARÓ Tel. 93 757 65 71www.inlinguamataro.comBRITANNIA MATARÓTel. 93 757 00 41COR DE MARIATel. 93 790 10 53www.cordemariamataro.comESCOLA SALESIANS Tel. 93 757 84 89www.salesiansmataro.comFRETATel. 93 790 47 58www.freta.catGLOBAL ENGLISHTel. 93 757 33 16 www.globalenglish.catINTERNATIONAL HOUSETel. 93 796 01 25www.ihes.comL’ART D’ANTARTel. 93 757 95 05www.academiapeluquerialartdantar.com

ESPORTSINTERSPORTTel. 93 757 34 88www.rondasports.com

FARMÀCIES I PARAFARMÀCIESANTIGA FARMÀCIA DR. SPATel. 93 790 10 43 COLLDEFORN FARMÀCIATel. 93 757 92 93www.farmaciacolldeforn.comFARMÀCIA CARMEN ROMANCES PUJOLTel. 93 536 16 62FARMÀCIA CREU BLANCA Tel. 93 796 09 08 FARMÀCIA ORTOPÈDIA M. R. CORONA - C. SUBIRANATel. 93 757 90 93www.farmaciacoronasubirana.comFARMÀCIA-ORTOPÈDIA SIMÓN Tel. 93 798 43 00 PARAFARMÀCIA NATURFARMATel. 93 790 46 52www.parafarmacia-naturfarma.com

FERRETERIESFEIMATTel. 93 757 66 52www.feimat.com

FOTOGRAFIAROMUALD GALLOFRÉ FOTOGRAFIATel. 67 870 80 72www.romualgallofre.com

FUNERÀRIESCABRÉ JUNQUERAS, S.A.Tel. 93 741 53 70www.cabrejunqueras.com

FUSTERIES I BRICOLATGEFUSTERIA BASSASTel. 93 798 73 57www.fusteriabassas.comCUMAR, FUSTERS EBENISTESTel. 93 790 70 89SARRÀTel. 647 49 63 28

FUTUROLOGIAEL TEU MÓN MÀGICTel. 93 755 09 87www.laronda.net/elteumonmagic

GALERIES D’ ARTESPAI CAPGROSTel. 93 790 45 46www.capgroscomunicacio.com

GIMNÀSTICA

FITNESS FACTORY CLUBTel. 93 757 59 00www.gimnasiomataro.comPARADISETel. 93 741 49 87www.paradisesport.com

GRUES

MARTHE ASISTÈNCIA, S.A.Tel. 93 799 81 91www.grupomarthe.com

GUARDAMOBLES

ALFONSO JARA MUDANZASTel. 60 894 60 85www.mudanzasjara.es

HERBORISTERIAHERBANATURTel. 93 790 73 55 IMMOBILIÀRIES- ADM. FINQUES

BIG SERVEIS IMMOBILIARISTel. 93 741 00 44www.bigimmobles.comESTIL HÀBITATTel. 93 758 99 37www.estilhabitat.comFINQUES ANDREUTel. 93 790 25 68www.finaquesandreu.comFINQUES BONAMUSATel. 93 757 12 31www.finquesbonamusa.comFINQUES CASTELLÀTel. 93 757 83 83www.finquescastella.comFINQUES COMAJUANTel. 93 798 00 50www.comajuan.comFINQUES FERRERESTel. 93 799 41 61www.finquesferreres.comFINQUES GUILLEMTel. 93 796 50 00www.finquesguillem.comFINQUES POUS Tel. 93 790 39 45www.finquespous.catGESTORIA BARCELÓ, SLTel. 93 798 96 11www.gestoriabarcelo.comIMMOBILIARIA C & M Tel. 93 796 51 48www.cymgestionesinmobiliarias.comNEW IPA INVERSIONS Tel. 93 790 51 64www.ipainversions.comSTUDI IMMOBILIÀRIATel. 93 755 60 47www.studi.catURBENIA SERVEIS IMMOBILIARISTel. 93 798 01 11www.urbenia.es

IMPREMTES

IMARESME IMPREMTATel. 93 757 39 51www.imaresme.comTAG-CS, SL Tel. 93 757 53 78www.tag-cs.es

INFORMÀTICA I INTERNETCÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.comI-MAN INFORMÁTICATel. 93 758 68 28www.i-manmataro.com

INSTAL·LACIONS COMERCIALS APARADORS

JOAN FRANCESC ESCAPARATISTATel. 626 94 89 82MATERIAIMPARTel. 600 64 43 34www.materiaimpar.com

INSTITUTS DE BELLESA I ESTÈTICA

ARRELS-MMTel. 93 796 27 20www.arrels-mm.org MONTSE ROSTel. 617 31 99 16

INTERIORISME I DECORACIÓGABINET TÈCNIC VAREA LÓPEZTel. 93 758 81 00www.gabinettecnic.esKREA DISSENYTel. 608 50 81 28www.kreadisseny.comPEP ROSTel. 93 796 40 89 PUNT.DE.FUGATel. 68 783 84 70www.puntdefuga.cat

JOIERIESSATERRATel. 93 790 20 91www.saterra.com

LAMPISTERIAC.M.S. INSTAL.LACIONSTel. 609 79 43 35 EMILI BONETel. 93 796 14 12GRUP SERVEIS MARESME ILURO S.L.Tel. 93 741 17 80INSTAL-MATTel. 93 790 10 33 LAIA INSTAL·LACIONSTel. 93 796 14 12

LLIBRERIESEL TEU MÓN MÀGICTel. 93 755 09 87www.laronda.net/elteumonmagic

MAQUINÀRIAGERMANS HOMSTel. 90 223 72 39www.homs.1852.comTECMA-MÀQUINES DE CONFECCIÓ Tel. 93 796 40 02www.tecmaweb.net

MARCS I MOTLLURESMARC ARTTel. 65 052 44 17

MATERIAL D’ OFICINAEQUIMARTel. 93 790 33 43www.equimar.com

MEDICINA NATURISTA I TERÀPIES ALTERNATIVES

CENTRE TERÀPIES NATURALS ORÍGENESTel. 93 796 28 57 NATURKINE TERÀPIES ENERGÈTIQUESTel. 93 198 15 37www.sanacionenergetica-nk.comTAO WO-MANTel. 93 741 03 66www.taowo-man.com

MEDICINA: CENTRES MÈDICSCENTRE MÈDIC REHASTET Tel. 90 225 12 25www.rehastet.comCONSULTORI DR. SALTOR, SLTel. 93 755 54 50www.drsaltor.com

Page 59: Capgros núm. 1295

núm.1295 59

MEDITRAUMA-MEDI SALUTTel. 93 741 44 00www.meditrauma.com

MEDICINA: CLÍNIQUES DENTALSANETO CLÍNICA DENTALTel. 93 799 44 44CLÍNICA DENTAL BUCALIS Tel. 93 741 40 06www.bucalis.netCLÍNICA DENTAL CAMPS SÁNCHEZ Tel. 93 790 65 25www.clinicadentalc.s.comCLINICA DENTAL FAMILIAR DRA. NOGUERASTel. 93 755 11 77www.esternogueras.catCLINICA DENTAL MARMOLTel. 93 755 30 95 CLÍNICA DENTAL ROLDÁNTel. 93 790 13 30www.clinicadentalroldan.netCLÍNICAS ARGELIA FERREROTel. 93 757 47 21www.clinicasargeliaferrero.comDR. FREDERIC GASPAR CARO Tel. 93 796 21 12 INSTITUT D’ORTODÒNCIA DR. DIAZ RENDÓNTel. 93 757 57 75www.orthodonic.comJORGE HELBIG CEREZO Tel. 93 799 73 62 SERRA INSTITUT ODONTOLÒGICTel. 93 799 12 12www.institutserra.com

MEDICINA: ESTÈTICACENTRE CLINIC MIR MIRTel. 93 755 60 24www.ccmir-mir.comIMATTel. 93 755 02 65www.imatcenter.com

MEDICINA: GINECOLOGIAADOLFO SANGINESTel. 61 004 97 32 IMARATel. 93 790 91 92www.imara.cat

MEDICINA: LABORATORISANÁLISIS MDB (LAB. DURÁN BELLIDO)Tel. 93 790 17 86www.labmdb.com

MEDICINA: LOGOPÈDIALOGOPÈDIA LÍDIA AMIGOTel. 93 757 64 60www.logopedia.cat

MEDICINA: OFTALMOLOGIACLÍNICA BADIATel. 93 790 49 94www.clinicabadia.comIOTTTel. 93 741 61 20www.iott.net

MEDICINA: PEDIATRIACONSULTA PEDIATRIA MAGDA GALLARDOTel. 93 798 61 90www.pediatriamagdagallardo.comCONSULTORI DR. SALTORTel. 93 755 54 50www.drsaltor.com

MEDICINA: PODOLOGIAANTÒNIA GARCÍA PODÓLOGATel. 93 790 15 63www.podortopedia.comCLÍNICA PODOLÒGICA JOSEP RIVASTel. 93 790 21 88www.clinicapodologicajrivas.com

MEDICINA: PSICOLOGIAATENCIÓ PSICOLÒGICA NENS I ADOLESCENTSTel. 616 27 15 22www.dciudad.mobi/cliente/

lauracosta/index.phpCENTRE CLÍNIC PSICOANALÍTICTel. 686 34 60 19CENTRE DE DESENVOLUPAMENT HUMÀ I ATENCIÓ PSICOSOCIALTel. 93 790 13 63www.terapia-gestalt.euCENTRE DE FORMACIÓ I PREVENCIÓ AÏNATel. 93 755 36 04www.cenforpre.orgCHPSICÒLEGSTel. 93 755 02 62www.chpsicolegs.comCOACHING Y PSICÓLOGOS PASO A PASOTel. 93 759 89 09www.psicologospasoapaso.comENRIC CARBONELL GUINDULAINTel. 93 757 17 01 ESPAI DE DIÀLEGTel. 66 445 66 96www.espaidedialeg.comPSICÒLOGA, ART-TERAPEUTATel. 93 757 05 26

MENJARS PREPARATSLA VIGATANATel. 93 798 63 05

MISSATGERSMISSATGERS SANT VALENTÍTel. 93 757 60 60www.missatgerssantvalenti.com

MITJANS DE COMUNICACIÓ

CAPGRÒS SETMANARITel. 93 790 45 46www.capgros.comCAPGROS.COMTel. 93 790 45 46www.capgros.comM1 TVTel. 93 693 13 20www.m1tv.catMATARÓ RADIOTel. 93 536 13 10www.mataroradio.cat

MOBLESEURO MAS MOBLESTel. 93 798 43 22www.euromasmobles.comNOU ESQUEMATel. 93 741 16 67www.nouesquema.com

MODA I CONFECCIÓTOT A MIDATel. 93 757 43 65 www.tot-a-mida.com

MOTOSMOTOS BOQUETTel. 93 757 90 06 MOTOS JAB, SLTel. 93 796 13 26www.motosjab.comMOTOS XEVITel. 93 757 95 99www.motosxevi.com

MUDANCESALFONSO JARA MUDANZASTel. 60 894 60 85www.mudanzasjara.esMUDANZAS Y TRANSPORTES ILUROTel. 67 745 77 02www.mudanzasiluro.com

NÀUTICAPORT DE MATARÓ Tel. 93 755 09 61www.portmataro.com

NETEJAAMBI NETTel. 66 399 18 91 ARQUERA NETEGESTel. 93 757 91 91www.arqueraneteges.comNET BRILLTel. 93 799 62 61www.netbrill.cat

NETEGES ABRAHAM NETTel. 93 707 59 60www.actiweb.es/abrahamnet/PAVIDNETTel. 93 757 76 83

ORTOPÈDIES

COTILLERIA FRANSITel. 93 790 58 32www.cotilleriafransi.comESTEVE ORTOPÈDIA A MIDATel. 93 757 38 57www.ortopediaesteve.cat

PARQUETSENTARIMATS I PARQUETS ROHERTel. 67 042 69 69www.parquet-mataro.comPARQUETS ARTEROTel. 63 741 99 12

PASTISSERIES, BOMBONERIESPASTISSERIA EL PILARTel. 93 796 15 93www.pastisseriaelpilar.comPASTISSERIA NÚRIATel. 93 796 10 81

PERRUQUERIESJAVIER EQUIP Tel. 93 798 76 56www.javierequip.comNM PERRUQUERSTel. 93 798 99 29 PERRUQUERIA PÈLSTel. 93 757 37 38www.pels.es

PERRUQUERIES CANINESDÀLMATATel. 93 798 44 00 TERRA MASCOTESTel. 93 799 82 84www.terramascotes.com

PERSIANESALUMINIS MONTPERTel. 93 758 85 99www.aluminismontper.comPERSILUROTel. 93 757 99 55www.persiluro.com

PINTORSANTONIO PINTOR DECORACIÓN Y SERVICIOSTel. 60 044 52 65

PIZZERIESLA PÈNTOLATel. 93 790 26 10TELEPIZZA Tel. 93 741 21 21www.telepizza.esTELEPIZZATel. 93 798 89 89www.telepizza.es

PORTES I AUTOMATISMESSYSTEMS & MOTORSTel. 93 790 97 44www.systemsmotors.com

PRODUCTES DE PERRUQUERIA

REBALTel. 93 799 41 65

PUBLICITAT

CAPGRÒS COMUNICACIÓTel. 93 790 45 46www.capgroscomunicacio.comCÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.comICREA DISSENY & COMUNICACIÓ VISUALTel. 93 536 44 50www.icreadisseny.com

PUERICULTURA

PETCHIBEBETel. 93 757 95 70www.petchibebe.com

RECREATIUS, VIDEOJOCS

GARRIGA 3Tel. 93 799 58 00www.garriga3.com

RESIDÈNCIES, CENTRES DE DIA

FUNDACIÓ MARE NOSTRA Tel. 93 790 67 67www.marenostra.esRESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA EL MIRADORTel. 93 790 15 36 www.residenciaelmirador.esRESIDÈNCIA LAIA Tel. 93 758 81 87www.residencialaia.com

RETOLACIÓ

DANNIGRAPH IMAGENTel. 93 757 61 17www.dannigraph.comSERVEIS PUBLICITARIS BELSOTel. 93 741 57 70www.spbelso.com

ROBA INTERIOR

COTILLERIA FRANSITel. 93 790 58 32www.cotilleriafransi.com

SEGURETAT

CONTRAFOCTel. 93 796 43 04

SUBMINISTRAMENTS INDUSTRIALS

MARESMINOX, SL Tel. 93 799 02 55www.maresminox.com

SUBMINISTRES HOSTALERIASERHVASTel. 93 757 57 48www.serhvas.com

TALLERS METAL.LÚRGICSALUMINIS RUÍZ MAURIN, S.L.Tel. 93 799 28 01 JOSEP LLORENTE, SLTel. 93 798 09 91www.tallersjosepllorente.com

TAPISSERIESNOVOTel. 93 798 17 51www.novo.catROBLES TAPISSERIATel. 93 790 81 28

TATUATGESTATTOO PAINKILLER STUDIOTel. 93 757 90 02

TENDALSALUMINIS MONTPERTel. 93 758 85 99www.aluminismontper.comTENDALS CAMPING-NÀUTICATel. 93 741 44 14www.toldoscaravanas.comTOLDOS HIDALGOTel. 93 796 38 05www.toldoshidalgo.comTOLDOS SOL I AMBIENTTel. 93 798 23 43www.soliambient.com

TERÀPIES HUMANISTESVIUTETel. 93 790 93 31 www.viute.cat

TINTORERIES, BUGADERIESCLEAN & IRONTel. 66 371 18 14www.cleaniron.net

TRANSPORTSMUDANZAS Y TRANSP. ILUROTel. 67 745 77 02www.mudanzasiluro.com

WEBSCÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.com

Page 60: Capgros núm. 1295

núm.129560

+ MATARÓ•Centre: A la nostra redacció: Capgròs, c. Sant Benet 16-18. O a Publicitat Fermalli Maresme: Muralla Sant Llorenç 2•Cirera: Estanco-librería Sánchez, c. del Pilar, 16.•Rocafonda: Llibreria l’Estel, c. Poeta Punsola, 26.•La Llantia: Estanco Molina. C/ Ir-landa, 14. esquina Dinamarca.•Molins: Llibreria Los Molinos, c. Ntra. Sra. de la Esperanza, 53.•Cerdanyola: Llibr. Gatassa, c. Ga-tassa, 18.

+ MARESME•Arenys de Mar: Llibreria i tabacs Àngela Mateu, Rambla Bisbe Pol, 70.•Argentona: Llibreria Casabella, c. Puig i Cadafalch, 10.•Caldes d’Estrac: Estanc de Caldes, Camí Ral, 26.•St. Andreu de Llavaneres: Co-mercial Munné, plaça de la Vila, 5.•Vilassar de Mar: La Copisteria, Narcís Monturiol, 126.

Per insertar anuncis per paraules:

anuncis classificats i borsa immobiliària+

Classes +

Varis +

Necesito cocinero

para bar restaurante en Mata-ró, marisquería-cocina medi-terránea.Imprescindible buen

nivel de cocina, con capacidad para crear nueva carta. Jornada completa. Enviar currículum y

objetivos económicos a [email protected]

PROFESSORA amb experiencia dóna classes de belles arts, olis, aquarel·les, tifanys, restau-ració mobles, ceràmica, seda... i més. Apunta’t. Classes tot l’any. Tel. 629 71 61 29 MaikaMANUALITATS per nens a Mataró. Profesora amb molta experiència 668 85 19 52 MaikaCLASSES DE REFORÇ de l’ESO. 649 20 86 40 JoanLICENCIADA FILOLOGÍA inglesa, clases par-ticulares. Tel. 93 757 77 17PROFESSORA TITULADA dóna classes de totes les matèries. Especialitzada en piano i solfeig. Tel. 610 80 02 87CLASSES PORTUGUÈS (Maresme). Tel. 678 821 215CLASSES GUITARRA. Rock, blues, metal. Mataró. Tel. 630 976 441MARK WATSON - The best English teacher in Mataró. Aprendre disfrutant! Tel. 647 00 94 02. [email protected]

ALEMANY INTENSIU a Mataró. Classes par-ticulars. 659 441 710TRADUCCIONS ANGLÈS, francès, alemany al castellà o/i català. 659 441 710ITALIANO PROFESORA nativa Tel. 665 77 39 05HOLANDÈS Tel. 637 97 63 69

Compra-venda +

Treball +

VENDO PLAZA PARKING grande. Can Tuñí-Cerdanyola. Tel. 695 75 90 42VENDO SILLA ruedas, cama elèctrica y silla elèctrica subescaleras. Tel. 645 91 00 50

PELUQUERÍA EN MATARÓ precisa una encar-gada y una oficial de 1a con experiencia. Bien remuneradas. Tel. 608 16 38 30PEDICURA DOMICILI. Tel. 622 812 220CHICA busca trabajo: cuidado mayores, limpie-za, canguro... Tel. 681 39 97 30/622 36 92 54SENYORA CATALANA cuida persones grans. 15 anys experiència. Tel. 616 30 08 00BUSCO FEINA NETEJA 7 euros/hora Tel. 627 65 77 75URGE CONTRATAR 10 agentes comerciales zona Maresme. Se ofrece alta RG/SS, sueldo fijo+altos incentivos. vehículo propio. Tel. 93 004 75 27 Srta. PatriciaSE PRECISAN teleoperadoras con experiencia mínima 6 meses, para concertar visitas. Tel. 93 004 75 27 Srta. NúriaSEÑORA CUIDA personas mayores. Tel. 617 550 742AUXILIAR DE GERIATRÍA busca trabajo. Tel. 650 87 05 57CUIDO MAYORES noches. Tel. 664 27 00 65

SE HACEN TRANSPORTES, con camión y furgoneta. Económicos. Santi. Tel. 630 87 15 38REPAREM PERSIANES, preus econòmics. Tel. 638 91 66 10

www.capgros.com

www.finquesguillem.com

Page 61: Capgros núm. 1295

núm.1295 61

www.finquespous.cat

Page 62: Capgros núm. 1295

núm.129562

Varis +PASSEJO EL TEU GOS per Mataró i rodalies 4€/hora. Tel. 638 204 407 PINTOR FCO.GÓMEZ. Tel. 676 52 84 83DETECTIVES M.J. (L.2237). Precios econo-micos. Tel. 93 755 10 57 ALFONSO JARA MUDANZAS. Tel. 608 94 60 85. www.mudanzasjara.esWWW.localparafiestas.com Tel. 93 799 75 08MAGIA, COMUNIONES, aniversarios...Telf-629 08 61 95/93 757 62 44SARA 19 AÑOS masaje con todo. Tel. 674 109 166PINTOR PREUS econòmics. Tel. 605 33 28 50DINERO YA, agrupación de deudas, casos difíciles. Solucionamos asnef y embargos.

Seriedad y rapidez. Microcréditos en 24 horas. Empeño vehículos. Tel. 93 142 62 27MASAJE MATARÓ. Tel. 634 139 475PALETA ECONÓMICO. Tel. 697685580PINTOR AUTÒNOM ECONÒMIC . 19anys d´experiència. Tel. 620 58 80 52

PODOLOGIA, REFLEXOTERÀPIA podal, massatges terapèutics. A domicili o consulta. Tel. 600 36 62 67MASAJE ORIENTAL Mataró.Tel. 691 83 07 77MUDANZAS a toda España y pequeños recorridos. Precios 20 euros/hora. 24 horas. Aeropuerto, Ikea. Tel. 615 47 85 39/93 757 64 11ANTONIO PINTOR: Todo en decoraciones y servicios, pintura, moquetas, lampistería, carpintería, etc... Muestra y exposición en Maxidecor Mataró. Tel. 600 44 52 65 Antonio ALFONSO JARA MUDANZAS. Tel. 608 94 60 85. www.mudanzasjara.esQUIROMASSATGISTA a domicili. Treure contractures, dolors ciàtica, reflexologia podal, correcció postural. Tel. 651 74 26 48EDUCADORA CANINA i Tècnica en terà-pies assistides.Modificació de conducta, Obediència Bàsica, problemes a l’hora de passejar... entra en www.elspetitspeluts.es o truca al 676 42 45 25. Jessica PayarolSE HACEN MUDANZAS, pequeñas - gran-des. Presupuestos sin compromiso. Tel. 677 45 77 02DISEÑO FLYERS, Newsletters, imágenes promocionales para Facebook. Especia-lizado en ocio: Discotecas, restaurantes...Tel. 616 23 46 87 WEBS CREACIÓ, MANTENIMENT i allot-jament pàgines. Tel. 93 790 36 15.

www.finquesbonamusa.com

www.cymgestionesinmobiliarias.com

Page 63: Capgros núm. 1295

núm.1295 63

www.cymgestionesinmobiliarias.com

Page 64: Capgros núm. 1295

núm.129564

Lloguer-traspàs +MATARÓ ALQUILO LOCAL, 250m2, precio: 550 euros. Tel. 93 798 81 06 / 635 96 99 10LLOGO PLAÇA GRAN de pàrquing a prop de la Plaça Granollers. 50 euros/mes. Tel. 627 11 31 17

COMPREM OBJECTES, MOBLES I LLIBRES ANTICS

passem a domicilipaguem al comptat

671 41 92 81 - 660 88 00 66

AMBI NET limpiezas en general, precios económicos. Tel. 663 99 18 91/666 58 36 92MASAJES CON PIES relajante. Tel. 688 35 70 53REFORMAS, REHABILITACIONES. Tel. 632 13 29 90

ANTENAS, INSTALACIÓN, reparación. Tel. 696 14 75 16, FranSHEILA MEXICANA Tel. 688 29 38 44

MASAJE ORIENTAL calle Caramellas, 23. Tel. 688 03 26 94LATINAS 30 euros Tel. 631 13 44 28

NICOLE, NOVEDAD. Jovencita de 20 años, piel canela. Cariñosa, juguetona y consoladores. Tel. 693 68 76 47NOVEDAD: PELIRROJA, rellenita, cariñosa, masaje, consoladores. Agnès. Tel. 693 68 77 63

www.capgrosserveis.com/classificats/

www.finquesferreres.com

www.rivasicoll.com

Page 65: Capgros núm. 1295

núm.1295 65

Els animals recollits al carrer viuen sota un gran estrès a un centre d’acollida. Per això, busquem famílies que vulguin la companyia d’un gos o un gat i que es comprometin a estimar-los i cuidar-los per la resta dels seus dies. Ells, a canvi, prometen donar tot el seu amor, simpatia i agraïment. Els animals es donen amb microxip, esterilitzats, amb les vacunes i desparasitats. www.protectoramataro.org / [email protected]

és un mascle de 10 anys mestís, fa més de 6 anys que viu dins d’una gàbia. És un gos que mostra haver estat tractat amb certa duresa i càstigs. Amb la gent és suau i respectuós, molt afectuós i busca afecte amb molta intensitat. Fora de les cosetes de l’edat, té bona salut. Li va sortir un positiu en leishmània fa anys però mai ha mostrat simptomes. L’adopció només val 30€ perquè entra a la campanya “Els que ningú vol”. Cal Pilé, Ctra NII Km 648,4 Mataró. T. 687 976 037

Preciosa gata de color gris, bonica com pocs gats ho són, anome-nada pel seu pelatge “gata carei blava”. Té només 5 anys i és molt bona tot i que també independent. Fa ja dos anys que viu al refugi i volem trobar-li una família que vulgui donar-li el seu amor per sempre més. Seria ideal que on anés no hi visquessin més gats. L’adopció només costa 30€ perquè entra dins de la campanya de “Els que ningú vol”. CAAC de Mataró, c/ Galícia, s/n Tel. 937 562 269

www.protectoramataro.org www.urbenia.es

Page 66: Capgros núm. 1295

núm.129566

Can Palauet acull fins a final de març una majestuosa exposició -una de les millors de la seva història- que serveix per descobrir i fer-nos avinent l’art de Josefa Tolrà, un personatge de Cabrils dotada de gran energia psíquica que refugiada en el seu mas exercia de mèdium i era capaç de pintar i discursejar en estat de trànsit.

Josefa Tolrà va ser descoberta a mitjans dels anys cinquanta per un grup d’artistes i intel·lectuals avantguardistes, entre els que destaquen els noms de Cirici, Brossa, Tàpies o Villèlia que s’aplegaven en el seu mas per escoltar i veure el fer de la “Pepeta” de Cabrils. Oblidada des de la seva mort, ara fa 54 anys, i recuperada al Reina Sofia amb un seguit d’obres procedents de l’antic MEAC, ara de la mà de Cultura i ACM, Can Palauet acull la primera visió de caire an-tològic de la seva obra. Podem acostar-nos als seus escrits, proses, poemes i dites, copsar la plasticitat i bellesa del seus brodats, sedes , flors, endinsar-nos en el peculiar misticisme religiós, moure’ns en l’espectre de les seves fantasies astral i el seu estat de mèdium i finalment submergir-nos en les seves històries, pai-satges i llegendes.

El fer de Josefa Tolrà sols es pot entendre com un fet aïllat de personalitat especial. Però sí que paga la pena enfrontar-se a les seves expressions artístiques com els que són, elements purs gens mediatitzats, reflex perfecte de la seva personalitat “anormal”, sense cap mena de filtre, cosa que la fa absolutament diferent

tant dels artistes surrealistes, com dels “naïfs” dels que en tenia figura propera en la vilassarenca Carme Rovira.

Una exposició, la de Can Palauet, que precisa d’ una atenta mirada. Cal deturar-se en les seves formes, en les peculiars estructures, i com no en els seus escrits. Unes formes evidentment artístiques , encara que siguin disperses vers els conceptes tradicionals de l’art amb el que

s’aparella en aquesta expressió íntima i personal de les seves vivències. Una magnífica exposició que de la mà de Cultura ens arriba ara en una exposició doctoral absolutament digne de qualsevol Museu important i que no s’ha de deixar perdre de cap de les maneres.

Josefa Tolrà - Força Fluídica

opinió+Envian’s les teves cartes amb opinions o queixes a [email protected]

per: Pere Pascual Crític d’art +

+Carta del Lector

La grua a Mataró | Mateu Pou

El 16 de gener vaig aparcar al càrrega i descàrrega del Camí Ral de Mataró, a l’alçada dels antics cinemes Óscar. Vaig posar indicador horari i vaig anar a deixar un document a un client a 20 metres del cotxe. En total, dos minuts. Al sortir vaig veure de lluny com una grua s’emportava el meu vehicle, i un noi que ho va veure em va dir que al sortir jo del cotxe, el de

la grua que estava aparcat al costat, va sortir ràpid, va agafar el cotxe i va marxar a tota velocitat.

Vaig fer un crit i el de la grua, en veurem, va accelerar més. La gràcia no són ni els 127 euros de grua ni els 90 de multa, sinó que no va cap policia en el servei. Un treballador d’una empresa privada, ni policia ni guarda jurat ni res! Qui és ell i quina

potestat té per posar una multa? Més enllà de que sigui justa o no, quin poder té per endur-se un vehicle de la via pública?

La noia del dipòsit de vehicles, que es menja tots els “marrons” sense tenir la culpa, em va donar a entendre que l’empresa té un mínim de recaptació... total, em sento estafat, enganyat i fastiguejat.

Page 67: Capgros núm. 1295

núm.1295 67

www.finquescastella.com

Page 68: Capgros núm. 1295

núm.129568

www.republic-of-reborn.com