48
Cada dimecres al carrer Cerdanyola Número 1.387 · Del 10 al 16 de novembre del 2010 www.cerdanyolaaldia.com · t. 93 586 35 23 Publicació setmanal gratuïta d’informació local Helena Solà, candidata d’ERC, explica l’origen del seu compromís polític pàg. 4 Sant Martí arriba amb activitats fins al proper diumenge pàg. 37 Dissabte tindrà lloc una nova edició de les 5 Milles Nocturnes pàg. 32 Cerdanyola té nou pla Cerdanyola té nou pla de viabilitat econòmica de viabilitat econòmica

Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Embed Size (px)

DESCRIPTION

'Cerdanyola al Dia' és una publicació setmanal de Cerdanyola del Vallès (Barcelona)

Citation preview

Page 1: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Cada dimecres al carrer

CerdanyolaNúmero 1.387 · Del 10 al 16 de novembre del 2010 www.cerdanyolaaldia.com · t. 93 586 35 23

Publicació setmanal gratuïta d’informació local

Helena Solà, candidata d’ERC, explica l’origen del seu compromís políticpàg. 4

Sant Martí arriba amb activitats fins al proper diumenge pàg. 37

Dissabte tindrà lloc una nova edició de les 5 Milles Nocturnespàg. 32

Cerdanyola té nou pla Cerdanyola té nou pla de viabilitat econòmicade viabilitat econòmica

Page 2: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Cerdanyola2 · Del 10 al 16 de novembre del 2010 ·

Agenda ............................... 39

Benestar .............................. 22

Cinema ............................... 46

Cultura ................................ 37

Economia ........................... 16

Esports ................................ 28

Farmàcies de guàrdia .......... 40

Horòscop ............................. 43

Opinió ................................. 18

Pàgines Blaves..................... 34

Per anar de copes ............. 45

Política ................................ 8

Racó del gourmet ............... 27

Societat .............................. 14

Telèfons d’utilitat ............... 40

Tema de la setmana ............4

seccions:12 POLÍTICA - ICV L’euro-diputat d’Iniciativa per

ICV-EUiA, Raül Romeva, visitava el Museu de Ca n’Oliver acompa-nyat del portaveu municipal de la coalició, Antoni Morral, i d’altresmembres de la coalició.

28 ESPORTS - Futbol El femení va perdre contra

el VIc per 0 a 3 en un dels pitjors partits de les cerdanyolenques. Avui, a les 21h, juguen contra el Levante Las Planas.

37 CULTURA - Exposició L’Espai Enric Granados

acull fins al 31 de novembre una selecció de 140 treballs que han concursat a la 11a Biennal Inter-nacional Aqüeducte 2010.

29 ESPORTS - Hoquei Les cerdanyolenques hauran

de superar dissabte (18 hores) la seva primera prova de foc a la pista del Voltregà, l’etern rival i el favorit a tots els títols.

14 SOCIETAT - Dones S’ha presentat el nou projecte

Dones en Xarxa, que pretén prop-moure l’accés i l’ús quotidià de les dones a Internet per superar una possible exclusió digital.

14 SOCIETAT - Aniversari L’entitat cerdanyolenca

Dones per la Igualtat celebra avui un acte a l’Ateneu de Cerdanyola per commemorar el seu 20è ani-versari.

Page 3: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010
Page 4: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

4 · TEMA DE LA SETMANA Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

SIS ANYS MOLT INTENSOSEn només sis anys Helena Solà ha passat de ser una afiliada de base d’ERC, sense cap ambició política, a veure el seu nom al capdavant de la llista del seu partit. Abans, però, ja havia participat activament a la vida pública de Cerdanyola.

HELENA SOLÀ, CANDIDATA A L’ALCALDIA DE CERDANYOLA I A LES AUTONÒMIQUES

La cap de llista d’ERC a les futures eleccions municipals ens explica l’origen del seu compromís polític i com veu l’estat actual de la ciutat

“Cerdanyola és resultat d’una pèssima gestió econòmica i urbanística”

Helena Solà viu a Cerdanyola des que tenia sis anys. Abans de llençar-se al món de la política va desenvolupar

una intensa activitat en diverses entitats de caire cívic i social. Actualment, dedica la major part del seu temps lliure a la secció local d’ERC. Una tasca que, assegura, es fa fàcil gràcies al bon ambient que actualment regna al partit, un cop superades les tensions que es van viure fa pocs anys. Un bon ambient que es fa palès durant l’entrevista. Francesc Rossinyol -president de la formació a Cerdanyola- també és al local durant la conversa, que en alguns instants i de forma gairebé inevitable (el local és

més aviat petit) s’acaba convertint en un diàleg a tres bandes en el qual queda clar l’elevada complicitat que existeix entre ells.

Creu Roja de Sabadell, gairebé per casualitat. Encetaven un projecte per fer acompanyaments i reforços escolars a nens hospitalitzats per temporades llargues al Taulí. Com era estudiant de Magisteri el tema em va interessar. Finalment, aquell projecte no es va tirar endavant, però jo ja em vaig quedar a l’entitat, fent tota mena de tasques d’assistència a llocs com la Zona Hermètica de Sabadell, per esmentar un exemple. Finalment, de 1998 a 2000 vaig ser la Directora de Creu Roja Joventut a Sabadell. Només tenia vint anys i va ser tot un repte, ja que Sabadell és una de les seus més importants de Creu Roja a Catalunya, i els projectes que vaig gestionar tenien una certa envergadura.

També vas tenir un paper molt actiu al col·lectiu d’educació infantil 0-3.Vaig ser fundadora i secretària de l’entitat. Ja era mare, i ens vam trobar amb el problema que amb el tancament de les escoles Tàndem i Bambi Cerdanyola passava a disposar només d’una escola bressol de 52 places (la de Montfl orit) per donar servei a una població de 2.000 infants de zero a dos anys. Això ens deixava als pares i mares de la ciutat

Què ens pots explicar de la teva trajectòria abans d’entrar a ERC?Vaig arribar a Cerdanyola quan era una nena, al 1983. Vaig estudiar a l’Escoleta, al Pere Calders i després a la UAB, on vaig fer Ciències de l’Educació. Quan tenia vint anys vaig entrar a la

“La situació del 0-3 a Cerdanyola con-

tinua sent dolenta”

Page 5: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

L’OBJECTIU DE LA CAMPANYA ÉS ACONSEGUIR RECAPTAR400.000KG D’ALIMENTS BÀSICS (ARRÒS, PASTA, LLEGUMS SEQUES,LLET, OLI) DES DE QUALSEVOL PUNT DE CATALUNYA PER TAL DE FER-LOSARRIBAR A LES PERSONES MÉS NECESSITADES DE CASA NOSTRA.

12 i 13 de novembre 2010 a supermercats i mercats de tota Catalunya. Participa al Gran Recapte d’Aliments 2010 per recollir aliments pels més necessitats de casa nostra

Page 6: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

6 · TEMA DE LA SETMANA Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

en una situació molt complicada. Finalment, un coŀlectiu de pares, mares i mestres vam decidir tirar endavant aquesta associació per denunciar la situació. Vam aconseguir que la Generalitat es comprometés a crear 198 noves places abans del 2008. però encara no se n’ha creat ni una. És cert que gràcies a la pressió l’Ajuntament va posar en marxa una nova escola bressol a l’edifi ci de l’antic Tandem, però de seguida es va veure que la qualitat del nou centre era molt inferior a la que fi ns aquell moment existia. La situació del 0-3 continua sent molt precària a Cerdanyola.

Què et porta, fi nalment, a militar a ERC?Durant la meva etapa a Creu Roja vaig entrar en contacte amb situacions humanes molt complicades que hagués pogut esperar trobar a països del Tercer Món, però que em costava creure que poguessin estar passant aquí. Vaig descobrir que moltes vegades les situacions de veritable misèria les tenim a la cantonada de casa nostra, i vaig començar a pensar que caldria que m’involucrés en alguna mena d’activitat que pogués ajudar a canviar les coses. Més endavant, quan vaig començar a treballar com a mestra, aquest sentiment es va fer més intens. La primera escola on vaig treballar estava al barri de Campoamor, un barri amb un percentatge molt elevat d’immigració. Vaig veure, per exemple, casos de nens que només feien un àpat al dia, i això gràcies a que tenien una beca de menjador. Finalment, però, el que em va marcar de forma defi nitiva van ser dos episodis molt concrets: veure com el president Aznar -en contra de la voluntat manifesta dels ciutadans- ens feia entrar en la guerra d’Iraq i els tràgics atemptats de l’11-M i el que va

Doncs en gran part per culpa del ‘Presi’ (Francesc Rossinyol), que mica en mica em va començar a demanar que em fes càrrec de petites tasques, assegurant-me que només caldria dedicar unes poques hores al mes. i així mica en mica em vaig anar veient cada cop més involucrada.

Però no em dius com vas arribar a ser l’alcaldable... Doncs, un cop més, “el responsable” és en Francesc. M’ho va estar proposant durant molts mesos, i durant molts mesos jo li vaig dir que de cap manera. Entre d’altres motius perquè durant la meva etapa amb l’Associació 0-3 jo havia entrat en contacte amb el món de la política municipal i m’havia decebut molt, sobre tot per algunes formes i actituds que em vaig trobar. Però, després de mesos de negar-me, ell -un cop més- va ser molt hàbil i em va dir que precisament per aquest punt de vista meu, i pel meu interès en què canviessin les coses, jo podia ser una bona candidata. I em va convèncer.

Quin diagnòstic fas de la ciutat?Jo crec que Cerdanyola és el resultat d’una pèssima gestió econòmica i urbanística. No puc comprendre que a Cerdanyola tinguéssim, al 2007, un cràter econòmic de 30 milions d’euros -que ara diuen que potser ja arriba a 50 milions- i que en canvi sigui difícil saber, si analitzem l’estat de la ciutat, on han anat a parar tots aquests diners. Si parlem, per exemple, de l’estat dels equipaments esportius, comprovarem que a qualsevol ciutat del nostre entorn tenen millors infraestructures que a Cerdanyola. Tampoc tenim escoles bressol. Nosaltres pensem que tot això es deu a una planifi cació urbanística molt.

“Durant la meva etapa a la Creu Roja vaig comprovar que sovint la misèria és

a la cantonada”

passar durant els dies posteriors, amb la manipulació descarada dels mitjans de comunicació per guanyar les eleccions. En aquell moment jo estava embarassada i vaig començar a pensar en quina mena de món els hi deixaríem, i com podia jo

contribuir a millorar la situació. Jo tenia molt clar que si algun dia militava en algun partit havia de ser d’esquerres -que donés prioritat a les polítiques socials- i també independentista. Finalment, el dia de Sant Jordi del 2005 vaig passar per davant d’una parada d’ERC, em vaig acostar i em vaig afi liar. Ara bé, els vaig deixar clar, ja d’entrada, que amb una nena petita i embarassada, com estava, un altre cop, poca cosa faria a part de pagar les quotes.

I en canvi, sis anys més tard ets l’alcaldable del teu partit... Com ha anat aquest procés?

Page 7: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

CursConèixer Catalunya,Conèixer Cerdanyola

Els dies 17, 18 i 26 de novembre i el 2 de desembre, el Servei Local de Català juntament amb la Regidoria d’Immigració i Patrimoni Cultural, organitza un curs sobre la història, la geografia, la societat, les tradicions i la cultura de Catalunya i Cerdanyola.El curs pretén donar una visió general del nostre entorn a les persones nouvingudes al nostre municipi.

Per a més informació, passeu pel Servei Local de Català.

L’apunt dels voluntaris

Estàs al dia?

Aquest adhesiu identifica la xarxa de Punts de Trobada de bars i restaurants de Cerda-nyola, uns espais on es comprometen a fa-cilitar que els clients s’expressin en català, encara que el parlin amb dificultat.

En aquest enllaç podreu consultar quins establiments són Punts de Trobada:

http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesocciden-tal3/voluntaris/punttrobadavxl.html

Vocabulari bàsic català-occitàgeneral-aranès

Nou recurs adreçat a persones catalano-parlants que conté un conjunt de paraules que d’una forma fàcil permet portar una conversa tant en occità general com en aranès.

www.gencat.cat/llengua/publicacions/

Què fem?

Cata

là al

dia

CO

L·LA

BO

RA

CIÓ

DEL

SER

VEI

LOC

AL

DE C

ATA

Page 8: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

8 · TEMA DE LA SETMANA Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

“És difícil entendre que amb un forat econòmic com el

que tenim, Cerdanyola pateixi

un dèficit d’infraestructures tant important”

molt dolenta. Aquí es fan barris sense planifi car els equipaments necessaris, pensant que ja es faran... i després mai arriben. Si tenim en compte el “boom” constructor que s`ha viscut a Cerdanyola, el dèfi cit d’equipaments que tenim i el forat econòmic que pateix l’Ajuntament (millor no donar xifres concretes perquè potser no serien exactes, ens costa molt tenir informació concreta) fi nalment no pots fer una altra cosa que preguntar-te on han anat a parar tots aquests diners. I l’única conclusió possible és que -com a mínim- han estat mal gestionats. Tampoc proposem res extraordinari. L’urbanisme ja es practicava a Grècia fa 2.500 anys, a l’època d’Hipòdam de Milet. Només calen dos dits de front i una mica de lògica. I un esforç veritable per reduir el dèfi cit.

Dius que resulta difícil obtenir dades concretes del dèfi cit. En principi sembla que aquesta informació hauria de ser molt més fàcil d’obtenir.No és així, en absolut. Ni amb l’anterior govern, ni amb aquest. No pots ni imaginar la quantitat d’instàncies que vaig presentar durant la meva etapa a l’Associació 0-3. No em van respondre ni a una sola. Al fi nal vaig haver d’enviar un burofax, amb còpia a la Generalitat, al Síndic de Greuges i a alcaldia. I encara així, vam obtenir la informació que volíem amb difi cultat. Ara ens està passant el mateix. Al mes de maig vam presentar una bateria de preguntes sobre la passera del Riu Sec i ens les acaben de contestar, cinc mesos més tard. Al fi nal ja no saps si juguen a una estratègia de desgast o és, senzillament, incompetència.

Tal i com està la situació a Cerdanyola actualment, molt possiblement el proper govern sorgirà d’un pacte. Si vosaltres esteu en situació de pactar amb algú, hi ha alguna força amb la que, avui per avui, us sentiríeu més còmodes?Sincerament, d’aquest tema encara no n’hem parlat. I jo tinc molt clar que com a cap de llista no només em represento

En el cas d’un hipotètic pacte en el que ERC tingués responsabilitats de govern, potser et tocaria fer-te càrrec d’alguna regidoria. En quina creus que podríes fer una millor tasca?Aquest és un tema que tampoc hem tractat encara...

Fr. Rossinyol - Ara per ara, l’objectiu és el dia de les eleccions. Aquesta mena de decisions potser no les podrem prendre fi ns

a mi mateixa, sinó a un col·lectiu de gent. Personalment tinc molt clar el que faria, però és la meva opinió personal i prefereixo no expressar-la ara. Aquesta serà una decisió que, com a partit assambleari que som, decidirà l’assemblea quan sigui el moment. El que sí puc dir -i potser no hauria de dir ni això- és que ara per ara estem tots molt decebuts amb el nivell que hi ha en aquest Ajuntament i veig complicat

entrar a formar govern.

Quin creieu que seria per a vosaltres un bon resultat electoral?Òbviament, tornar a tenir representació a l’Ajuntament. I crec que per a la ciutat el millor seria que ningú tingués majoria absoluta. Opino que, com a concepte, no són bones per a la salut democràtica d’una institució.

al dia següent. En tot cas, evidentment, els programes i l’aritmètica seran dos factors importants.

També ets candidata a les autonòmiques. Com veus el panorama polític català?Veig un desencant general. Les enquestes parlen de molta abstenció. No sé què passarà amb ERC, però el que tinc clar és que hem fet moltes coses, que potser no hem explicat prou bé... En molts aspectes hem avançat més que en 23 anys de governs de CiU. Les enquestes diuen el què diuen, però també és cert que altres vegades s’han equivocat. Caldrà esperar a la nit electoral per veure què passa.

No has tingut cap oferta per integrar-te en alguna de les noves formacions polítiques independentistes?He tingut ofertes per canviar de partit, però no han vingut de cap partit independentista. - JAH

Helena Solà amb Francesc Rossinyol, president d’ERC a Cerdanyola

Page 9: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Col·laboracions fi la 0: Caixa Penedès Compte 2081-0175-57-0000042703

Page 10: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

PLE EXTRAORDINARI

En sessió extraordinària el ple de l’Ajuntament de Cerdanyola ha donat llum verda a un nou pla de viabilitat econòmica en el qual

s’adopten mesures de gestió, tributàries, fi nanceres i pressupostàries per al període 2011-2013 amb la intenció de fer sosteni-ble l’economia del consistori.

El tinent d’alcaldia de l’àrea de Finances, Francisco Ortiz, explicava que a hores d’ara l’Ajuntament no té capacitat d’estalvi i que cada dia que l’Ajuntament obre, li fal-ten 20.000 euros que ara mateix no té.

Ortiz constata que l’Ajuntament ha tin-gut diversos plans de sanejament i que cap d’ells ha funcionat. Entre d’altres coses, al-guns dels anteriors es basaven en ingressos volàtils, és a dir, ingressos que fi nalment no es van rebre i que juntament amb la crisi econòmica han fet que fracassessin tots els plans de viabilitat anteriors.

D’altra banda, un altre dels problemes que té avui en dia l’Ajuntament és la des-pesa en serveis, que és massa alta. El regi-dor responsable de Finances considera que “cal una gestió de serveis econòmics i no de gestió de despesa”.

Ortiz afi rma que aquest pla de viabili-tat arriba tard, però que ha estat així per-què s’ha demanat ajuda a la Diputació de Barcelona i aquests organismes no van tan àgils com si s’hagués contractat un particu-lar. D’aquesta manera, però, l’Ajuntament també s’ha estalviat uns diners.

Amb aquest pla de viabilitat econòmica, un cop aprovat pel ple amb el vot favorable de l’equip de govern i del regidor no ads-crit Antonio González, i l’abstenció dels grups municipals d’ICV-EUiA i el PP, el text passa a la direcció general de Política Financera de la Generalitat, que ha de do-

L’Ajuntament aprova un pla de viabilitat econòmica i canvis en les ordenances

PRESSUPOSTOSSegons es va avançar al ple extraordinari, el proper mes el govern presentarà els pressupostos per al 2011. Així, abans que acabi l’any es podrà conèixer la previsió per al proper any.

nar el vist-i-plau fi nal. Si s’aprova defi nit-vament l’Ajuntament podrà demanar un crèdit d’onze milions d’euros que permetrà aportar-ne vuit per al dèfi cit de tresoreria, dos per a expropiacions pendents i un mi-lió d’euros per a inversions a llarg termini. D’aquesta manera, es podrà recuperar l’es-tabilitat fi nancera que el consistori neces-sita.

REACCIONSTots els grups municipals van mostrar el seu parer d’aquest nou pla que ha comptat amb aportacions dels diferents partits.

El regidor no adscrit Antonio González lamentava que no s’haguessin presentat també els pressupostos per al 2011 per tal d’afegir un plus de credibilitat al nou pla de viabilitat, ja que afi rma no tenir la seguretat que s’acabi acomplint.

En aquest sentit, González es mostrava crític amb tots els governs anteriors, ja que, segons afi rma aquesta situació es culpa “de la política irresponsable dels governs d’esquerra” que han governat des de la democràcia. Afegeix que en alguns casos ha estat a causa de la “irresponsabilitat, la incompetència o la despesa desmesu-rada”.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, iniciava la seva aporta-

10 · POLÍTICA Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

La sala de plens F. MF

El nou pla de sanejament permetrà recuperar l’estabilitat financera de l’Ajuntament

ció afi rmant que hi ha hagut “una desas-trosa gestió econòmica els últims anys”. Afegia que Cerdanyola hauria d’estar per sobre de poblacions veïnes i que només cal veure els equipaments esportius d’aquests.

Buenaño va centrar el seu discurs en tres punts. Per una banda, criticava que el govern anterior s’havia basat en ingressos volàtils i que havia venut uns terrenys mu-nicipals per obtenir ingressos. També, es lamentava que l’actual equip de govern ha-via presentat aquest pla massa tard i que el 2010 acabarà amb quatre milions d’euros de dèfi cit al consistori. Finalment, afegia que Zapatero també es responsable d’haver arribat a aquesta situació, ja que, no ha sa-but cobrir les necessitats dels municipis.

D’altra banda, el portaveu popular des-tacava que una cosa bona del pla és que és realista, sense ingressos volàtils, però que alhora desperta dubtes sobre el pressupost de despesa.

Finalment, proposava un canvi en les àrees, ja que, en la majoria d’ajuntaments el departament de Seguretat Ciutadana depèn d’Alcaldia i Espai Públic d’Urba-nisme, d’aquesta manera s’estalviarien una àrea, es reduirien assessors i en total s’es-talviarien uns 400.000 euros l’any. D’altra banda, també aportava delegar en l’Agèn-

Segueix a la pàgina següent

Page 11: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

POLÍTICA · 11 · Del 10 al 16 de novembre del 2010Cerdanyola

cia Tributària la gestió dels impostos, ja que a hores d’ara hi ha 13 milions d’euros per impagats.

El portaveu del grup d’ICV-EUiA, Antoni Morral, apuntava com a positiu el diàleg que s’ha mantingut amb l’oposició per tal de negociar el nou pla de viabilitat, tot i que hagués estat millor participar des del moment de la gestació.

Alhora, recordava que el primer pla de sanejament datava del 1995 i que tot i la pre-disposició no s’han pogut acomplir, en gran part per problemes estructurals que ha tingut sempre l’Ajuntament i aquests s’han d’abor-dar amb cautela. Amb tot, criticava que el nou pla de viabilitat és un “pla de manual” fet des de la Diputació de Barcelona i que està mancat de projecte de ciutat.

RÈPLIQUESEn el torn de rèpliques, el tinent d’alcal-dia de l’àrea de Finances, Francisco Ortiz, explicava que sense cap mena de dubte es presentaran uns pressupostos per al 2011 coherents amb el pla de sanejament. Alhora, constatava que calia primer fer el pla de viabilitat i la modifi cació de les orde-nances per saber els ingressos que hi haurà i poder fer un pressupost acurat, ja que, cal plantejar escenaris possibles.

Sobre la possibilitat de modifi cació del

cartipàs que proposava el PP, Ortiz afi rma-va que no veien que suposés un retallada substancial per portar-ho a terme. El res-ponsable de Finances afi rmava que “amb la voluntat no anem enlloc, hem de fer plans de sanejament coherents” i que el model de ciutat que planteja el senyor Morral “és inviable” per tenir una ciutat d’excel·lència. - MF

Ve de la pàgina anterior

Puja l’IBI, les taxes i els preus públics

El segon punt de l’ordre del dia, tenia a veure amb la modifi ca-ció d’algunes de les ordenances municipals i preus públics per al

2011. Per una banda, s’apuja l’IBI amb una mitjana del 6,95% i la resta de taxes es veu-ran incrementades en un 2,5% de mitjana (veure columna dreta).

El responsable de l’Àrea de Finances, Francisco Ortiz, recordava que l’Ajunta-ment té serioses difi cultats i que s’han de prendre mesures. Respecte a l’IBI, explica-va, que s’ha mantingut el tipus que es va acordar al 2006 i que ,si és necessari s’apli-caran tots els descomptes fi scals que la llei permeti. A més, recordava que es parla d’un 6.95% de mitja, i en realitat l’aug-ment oscil·larà entre el 4% i el 8% segons

la zona i, per tant, pot haver-hi ciutadans que li pugi un euro o d’altres que paguin més de 20 euros.

En referència a les ordenances, Buenaño alertava que amb les noves taxes el 97% de la ciutadania tindria una apujada de l’IBI al voltant del 7%, cosa que va qualifi car com a “catastrazo”, ja que amb, l’apujada dels impostos els ciutadans hauran de pagar la mala gestió del govern anterior i l’actual.

D’altra banda, el regidor no adscrit, Antonio González, proposava una conge-lació de l’IBI i l’activació de la taxa d’es-combraries d’una manera progressiva.

Per la seva banda, el regidor d’ICV-EUiA, Antoni Morral va qualifi car d’abu-siu l’increment de l’IBI, el qual considera que hauria d’estar més ponderat. - MF

TAXES- Per parades i llocs de venda als mercats i fi res.- Expedició de documents.- Llicències urbanístiques.- Concessió de plaques, patents i distintius.- Cementiri municipal.- Serveis especials d’espectacles o trans-port i ordenació del trànsit.- Clavegueram- Prestació de serveis de mercats.- Prestació de serveis urbanístics.- L’obertura de sondatges o rases en ter-renys d’ús públic i qualsevol remoguda en la via pública del paviment o de les vore-res.- Aprofi tament especial del domini públic local, a favor d’empreses explotadores de serveis del de subministraments d’interès general.- Ocupació de terrenys d’ús públic amb mercaderies, materials, tanques, puntals, bastides i d’altres instal·lacions.- Ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb fi nalitat lucrativa.- Instal·lació de quioscos a la via pública.- Parades, barraques, casetes de venda es-pectacles i atraccions i indústries rodaries i rodatge cinematogràfi c.- Entrades de vehicles a través de les vore-res i reserva de la via pública per estaciona-ment, càrrega i descàrrega de mercaderies.- Estacionament de vehicles de tracció me-cànica en les vies públiques.- Aprofi tament especial amb motiu de la celebració civil de casaments a l’Ajunta-ment.- Concessió, comprovació de les activitats comunicades i el control de la publicitat dinàmica

PREUS PÚBLICS- Prestació d’activitats del Servei de Patrimoni Cultural.- Assistència a cursos, jornades, simposis i qualsevol activitat puntual de promoció de comerç i indústria.- Prestació de serveis de piscines munici-pals i instal·lacions esportives.- Emissora radiofònica municipal i pel ser-vei de publicació d’anuncis en el “Butlletí Riu Sec”.- Prestació de servei d’ajuts a domicili.- Prestació d’activitats de serveis de cultura i joventut. - Servei de promoció del comerç local mitjançant la Mostra Multisectorial de Comerç, Indústria i Serveis de Cerdanyola del Vallès.

Francisco Ortiz, a dalt, Antoni Morral, a baix F. MF

Page 12: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

12 · POLÍTICA Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

Un moment de la visita al museu de Ca n’Oliver i Romeva i Morral F. Cedida

VISITA

L’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Raül Romeva visitava el Museu de Ca

n’Oliver acompanyat del portaveu muni-cipal de la coalició, Antoni Morral, i d’al-tres membres de la coalició.

Romeva va posar l’accent en el paper de la coalició ecosocialista en el desenvo-lupament d’aquesta instal·lació i el pro-jecte cultural que comporta, així com la relació del museu amb Europa.

L’eurodiputat per ICV, destacava que “avui dia és molt difícil aconseguir fons de la Unió Europea en l’àmbit cultural i això posa en valor la feina que s’ha fet a Cerdanyola”. Romeva explicava que aquest equipament “permet reconèixer la nostra història com a part de la prò-pia identitat”.

En aquest sentit, l’exalcalde Antoni Morral, explicava que els fons europeus FEDER es van aconseguir gràcies a les

L’eurodiputat Raül Romeva visita Ca n’OliverUna trentena de persones van assistir a l’acte i van poder fer una visita guiada al museu

excavacions arqueològiques que des de fa més de quinze anys s’estan duent a terme a la ciutat.

Alhora, Morral destacava que la con-cessió d’aquests fons va ser gràcies a que “el projecte unia, d’una manera molt clara, la cultura i el desenvolupament econòmic” i que això és una prioritat a Europa. Antoni Morral afegia que “aquest

equipament ens situa amb la possibili-tat de ser el centre de coneixement de la cultura ibera més important de l’arc mediterrani”.

Per acabar la seva interveció, Morral remarcava que “hem fet dels ibers una icona d’identitat per a la nostra ciutat i això és una satisfacció per a aquells que ho hem impulsat”. - Redacció

El CpC aposta per la sere-nitat

El Compromís per Cerdanyola (CpC) considera que ara és el moment d’obrir un debat amb serenitat, per sobre dels partidismes, amb la participació de les formacions polítiques, entitats movi-ments socials i tota la ciutadania.Des del CpC expliquen que les últimes setmanes l’actualitat política a Cerdanyo-la ha estat marcada sobre la veritable si-tuació de les finances municipals. Alhora, s’ha produït un intercanvi d’acusacions entre el govern actual i l’anterior sobre la responsabilitat amb la qual s’ha gesti-onat aquest greu problema en els darrers anys.Per tot això, i tenint en compte el nou pla de sanejament, el CpC consideren que una qüesitó com aquesta no ha de servir per desgastar l’adversari i, afegeixen, que aquest hauria de ser un tema de ciutat en el qual tots els ciutadans de Cerdanyola puguin participar, ja que, els propers anys qui governi es veurà condicionat per aquest pla de sanejament.

El PP denuncia la ineficàcia del cobrament d’impostos

El secretari general i responsable de l’àrea econòmica del Partit Popular de Cerdanyola, Enrique Oliveras, ha de-nunciat la ineficàcia de l’Ajuntament en el cobrament d’impostos i taxes, ja que, des del 2003 hi ha pendents de pagament un total de 13.273.124,50 euros.Oliveras afirma que això suposa un agravi comparatiu per als ciutadans que sí paguen correctament els seus impostos.Alhora, ha destacat que a l’informe d’intervenció dels comptes generals del 2009 no hi ha cap explicació so-bre aquest fet i per això demanen que l’Ajuntament ho esclareixi.L’informe d’intervenció detalla que manquen per ingressar 3.931.49,91 euros, al 2003; 694.285,12 eu-ros, al 2004; 169.419,19 euros, al 205; 1.277.949,36 euros, al 2006; 2.386.165,97 euros, al 2007; i 4.813.810,95 euros, al 2008.

42.929 electors de Cerda-nyola podran votar a les eleccions per al Parlament de Catalunya

El passat dissabte 3 d’octubre l’Ajunta-ment de Cerdanyola va celebrar un ple extraordinari per designar els membres de les meses electorals per a les eleci-ons al Parlament català que es realitza-ran el diumenge 28 de novembre.En total s’han designat 585 ciutadans del municipi, majors de 18 anys per a les 65 taules que s’instal·laran a la ciutat. Per cada taula es designen nou persones, un president, dos vocals i dos suplents per a cada un d’ells.En total hi haurà 65 taules distribuïdes en 29 seccions, repartides en 14 col-legis electorals del municipi.A partir de la realització del sorteig, que estableix qui ha de ser-hi a les meses electorals, els ciutadans que han estat designats rebran una notifi-cació de l’Ajuntament en la qual se’ls informa de la possibilitat de presentar al·legacions.

Page 13: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

www.nouhabitatcerdanyola.comnouhabitatcerdanyola@yahoo.esTramitamos cédulas de habitabilidad

Ref: 01651 - CERDANYOLA – SAN RAMON DÚPLEX EN VENTA

3 hab., 2 baños, aseo, cocina 7m2, comedor 20m2, tza 30m2, trast., parket, garaje, Asc.,

calef., aluminio gris, roble, A/a., exterior, soleado, balcón 4m2

Precio: 306.000,00 € (50.9M)

Ref: 01652 - CERDANYOLA - CENTRO PISO EN VENTA 2 hab., baño, cocina con comedor 18m2,

parket, calef., aluminio blanco, madera blanca, A/a., exterior, soleado

Precio: 174.293,51 € (29M)

Ref: 01376 - CERDANYOLA - C/ SAN RAMÓN PISO EN VENTA

4 hab., 2 baños, cocina 9m2, lavadero, comedor 22m2, parket, Ascensor,

aluminio bronce, roble, exterior, soleado, balcón 8m2

Precio: 239.000,00 € (39.7M)

Ref: 01650 - CERDANYOLA - AVDA. CATALUNYA PISO EN VENTA 3 hab., baño,aseo, cocina 11m2,

lavadero 2m2, comedor 22m2, parket, Asc., calef., aluminio dorado, roble, A/a., ext.,

soleado, balcón 3m2Precio: 258.435,20 € (43M)

Ref: 01654 - CERDANYOLA - DIAGONAL PISO EN ALQUILER4 hab., baño, cocina m2, lavadero,

comedor 20m2, terrazo, Asc., calef., aluminio blanco,embero, ext., soleado,

balcón 7m2. SIN MUEBLES!!!Precio: 750,00 € (124.790 pts)

Ref: 01628 - CERDANYOLA - AVDA. CATALUNYA PISO EN

ALQUILER 3 hab., baño, cocina 12m2, comedor 25m2, terraza 25m2, parket,

Asc., calef., aluminio blanco, roble, A/a., exterior, soleado, AMUEBLADO!!

Precio: 800,00€ (133.109 pts)

Ref: 01646 - CERDANYOLA - SERRAPARERA PISO EN

ALQUILER 4 hab.,baño, cocina 6m2, lavadero, comedor 20m2, gres, Asc., madera blanca, sapeli, exteriot,

soleado, balcón 6m2Precio: 700,00€ (116.470 pts)

Ref: 01539 - CERDANYOLA - BANUS PISO EN ALQUILER

3 hab., baño, cocina 8m2, comedor 20m2, terrazo, Asc., calef., aluminio

blanco, madera, A/a., exterior, soleado, balcón7m2, AMUEBLADO!!Precio: 700,00 € (116.470 pts)

Page 14: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

14 · SOCIETAT Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

Arriba a la ciutat Dones en Xarxa, o com combatre la fractura digital de gènere

IGUALTAT

Amb l’objectiu de promoure l’accés i l’ús quotidià de les dones a Internet per superar una possible exclusió digital

per raó de gènere es presentava divendres al MAC el nou projecte Dones en Xarxa. Es tracta d’un conveni entre el Programa de Dones i Polítiques d’Igualtat de l’Ajunta-ment i l’associació Dones en Xarxa, entitat sense ànim de lucre que, mitjançant l’ús d’Internet, vol constituir un punt de trobada virtual i un espai de refl exió de les iniciati-ves i opinions de les dones de Cerdanyola.

La regidoria de Polítiques d’Igualtat, Noelia Sánchez, acompanyada per l’alcal-dessa Carme Carmona, mostrava la satis-facció de la regidoria perquè “feia temps que volíem tenir una xarxa de dones a

Cerdanyola” i “amb aquest conveni vo-lem fomentar l’ús d’Internet com una eina de participació de les dones”, assegu-rava Sánchez, que recordava que enguany es compleix el centenari de l’accés de les dones a la universitat. “Però encara ens queda molt per avançar, hem de seguir

TAMBÉ SOLIDARITAT AMB ETIÒPIALa Festa de Solidaritat amb Etiòpia organitzada per l’ADIA, l’AMPA del Saltells i l’Ajuntament també va protagonitzar el cap de setmana amb un seguit de xerrades i un acte central a la plaça Abat Oliba.

Sánchez, Carmona i Freiría durant la pre-sentació del nou projecte F. NF

Els grups de treball del nou projecte començaran a estar actius a principis d’anylluitant per garantir la igualtat de gène-re”, apuntava Sánchez.

D’altra banda la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, explicava que Dones en Xarxa es va crear al 2006 “per combatre la fractura digital de gènere” i que ja funciona en altres municipis. Freire va destacar que els principals objectius són incloure les dones a Internet, crear xarxes locals de dones i oferir un espai de debat. Les dones interessades s’inscriuran en pe-tits grups de treball que començaran a estar actius el mes de gener del 2011. Dones en Xarxa oferirà xerrades de difusió i diferents tallers, segons va explicar Freiría.

Per a més informació es pot trucar al 93 592 16 47 (Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones). - N. Ferrer

Dones per la Igualtat celebra el seu 20è ani-versari

L’entitat Dones per la Igualtat cele-bra avui dimecres 10 de novembre, el seu 20è aniversari amb un acte a l’Ateneu de Cerdanyola.A partir de les 20 hores comença-ran diverses actuacions entre les que destaca la de poesia teatralitzada, a càrrec de Sonia Moya, monòleg d’humor de mans d’Imma Rico i una breu conferència titulada ‘20 anys en la història de la dona i la nostra associació’. Per acabar s’organitzarà un pica pica per a tots els assistents a l’acte. Per a més informació sobre l’entitat us podeu dirigir a la pàgi-na web http://donesperlaigualtat.entitats.cerdanyola.cat/ o al correu [email protected].

El Festival Cerdanyola Solidària torna a despertar consciències a l’Ateneu

El musical El Arca de la com-panyia Kidsway va ser l’acte central del Festival Cerdanyola Solidària organitzat per l’Esglé-

sia Evangèlica de Cerdanyola, que enguany celebra el seu 15è aniversari de tasca social a

SOLIDARITAT

la ciutat. L’esdeveniment. dedicat en aques-ta ocasió al banc d’aliments, va aconseguir una recaptació total d’uns 500 euros i més o menys el mateix valor en aliments, segons apunta el pastor de l’Església Evangèlica, Daniel Banyuls. - NF

Un moment de la representació del musical al teatre de l’Ateneu F. NF

Page 16: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

16 · ECONOMIA I COMERÇ Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

SERRAPARERA ESTRENA IL·LUMINACIÓ I VORERESL’Ajuntament està renovant els fanals i dels quadres elèctrics del barri de Serraparera, que es trobaven en molt mal estat. Alhora, s’estan fent les voreres més accessibles, ja que en alguns trams ,es fa difiícil la circulació per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha assumit la presi-dència del Catalonia Innovation Triangle (CIT) fi ns al novembre

del 2011, amb l’objectiu de continuar tre-ballant en la promoció de l’activitat econò-mica en els tres municipis que confi guren l’entorn de la B-30.

Carmona ha assumit la presidència en el decurs del Consell Plenari on han assistit l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i l’al-calde de Sant Cugat, Lluís Recoder, a més dels regidors responsables dels àmbits de Desenvolupament Econòmic Local dels respectius municipis.

OBJECTIUSAltres reptes del nou mandat passen per la inclusió dels agents socials i econòmics a la gestió del consorci i acabar amb el pro-cés de senyalització integral de la zona i la millora de les comunicacions i transport públic que facilitin les connexions entre

L’Ajuntament de Cerdanyola assumeix la presidència del CIT

CATALONIA INNOVATION TRIANGLE

polígons i parcs empresarials.De manera complementària al pla de

senyalització s’està treballant en la creació d’una plataforma digital que connecti les empreses del CIT entre elles i amb l’exte-rior, oferint, entre d’altres serveis, informa-ció sobre el sòl disponible per a l’activitat econòmica.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, afi rma que “el CIT és un pro-jecte consolidat que agrupa tres muni-cipis amb un gran potencial econòmic,

Un moment de la sessió plenària del CIT F. Ajuntament MC

tant en el camp de la recerca com en el de la innovació”.

Per la seva banda l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha fet balanç del darrer exercici del CIT, assegurant que “el pro-jecte està totalment consolidat”.

L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha parlat de “la bona feina feta des dels tres municipis i del compromís estratè-gic a curt, mig i llarg termini, per crear riquesa i ocupació en un entorn amb un gran potencial”. - Redacció

Nou sorteig d’habi-tatges al carrer de la Clota

Adigsa ha tornat a sortejar l’adjudicació d’11 habitatges de la promoció de l’empresa pública In-casòl situada al carrer de la Clota. Aquests habitatges havien quedat vacants en l’anterior sorteig, per diferents motius.El sorteig es feia el passat 4 de no-vembre a l’Ateneu de Cultura i as-sistien el regidor, Javier Montes, en l’exercici de les seves competències en matèria de gestió i disciplina ur-banística i habitatge, així com re-presentants de l’empresa Adigsa.

L’Ajuntament intervé en la Jornada de Difusió Parkinetics

En el marc de la Setmana de la Mobilitat de la UAB s’ha realitzat la Jornada de Difusió Parkinetics Living LAB Mobilitat elèctrica: rep-

tes, oportunitats i solucions de futur, en la que ha participat el tinent d’alcaldia Alfons Escoda.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Espai Públic, Alfons Escoda, explicava les característiques de la mobilitat a Cerdanyola del Vallès, destacant, dins dels aspectes de la mobilitat de l’entorn Parkinetics, la situació estratègica de la nostra ciutat en l’àmbit econòmic amb el Parc de l’Al-ba, el Parc Tecnològic del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona o el CiT (Catalonia

Innovation Triangle) amb una zona d’infl uèn-cia dels tres municipis que tenen, entre d’altres, centres tant importants com Esade Creapolis i Parc de Can Sant Joan.

QUÈ ÉS PARKINETICS?Parkinetics és un projecte d’investigació vin-culat a la mobilitat elèctrica. Es confi gura com un nou laboratori d’electromobilitat pioner a nivell de l’estat i que, de moment, tindrà una àrea d’actuació de 30 quilòmetres ubicada en-tre Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat (Parc Tecnològic del Vallès, UAB, Parc de l’Alba i Esade-Creapolis). - Redacció

SOSTENIBILITAT

Page 17: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

TRUCA’NS93 586 35 23

LA TEVA GUIA COMERCIAL

Vols sortir a les noves pàgines blaves del ?

48€*

l’any*Un euro a la setmana per linia

IVA no inclòs

Page 18: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

18 · OPINIÓ CerdanyolaDel 10 al 16 de novembre del 2010 ·

Pere CasajuanaEl que molts alcaldes no diuen i el que alguns no volen saber

Durant molts anys els Ajuntaments han pres el camí de gastar més i més, augmentar les plantilles i sempre dir a quasi tot que sí.

La crisi actual ha fet que això s’acabi. El rep-te pels governs passa ara per afrontar el major rendiment de tots els serveis municipals que es puguin mantenir i deixar-ne de prestar d’altres; tot això amb uns funcionaris acostumats a incre-ments regulars de sou i de recursos, i amb entitats i associacions que cobrien una part d’aquests ser-veis mitjançant les subvencions i que també han vist reduïdes aquestes aportacions; i és que els comptes no surten.

El més preocupant és que ara s’estan prenen decisions en molts ajuntaments per aconseguir arribar com sigui al mes de maig i ... deixar-ho. Molts d’ells estan comptant els dies, i en molts d’aquests els equilibris per aconseguir pagar la nòmina és tot un repte, i la pregunta és si acon-seguiran arribar al maig.

La dificultat rau en què el primer pas per solu-cionar el problema és reconeixe’l i fer-lo públic i encara no es donen símptomes que això canviï.

Sota la creença que sobren candidats per anar a les llistes i liderar-les, hi ha una gran distàn-cia amb la realitat, fins i tot per voler assumir de veritat el repte de guanyar les eleccions i de governar el municipi. Les formacions polítiques no es poden equivocar, han de buscar lideratges sòlids que afrontin la realitat de cara i no mirant cap una altra banda.

Cerdanyola al dia, publicació setmanal gratuïta d’informa-ció local, fundada el 1999. Dia de sortida: dimecres.Dipòsit Legal: B-9751/2005Empresa editora: Tvns PG Media08290 Cerdanyola del VallèsTelèfon: 93 586 35 23Avinguda Catalunya 10-12Cerdanyola al dia no comparteix, necessàriament, l’opinió expressada pels seus col·laboradors.

Coordinador: Juan Antonio HidalgoCap de redacció: Marina F, MoralesRedactora: Núria FerrerCorreu-e redacció: [email protected] i maquetació: Sergi JiménezCorreu-e disseny: [email protected]

Departament comercial: Conchi Bermejo mòbil: 639 60 44 24Correu-e comercial: [email protected]ó: Carrer Adam i Eva, 1.08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)Telèfon redacció i comercial: 93 586 35 23Impressió: B-2C

Fe d’errates: Aquesta vinyeta és la que corresponia a l’edició de la setmana passada i no la que va aparèixer. Preguem disculpin les molèsties.

Page 19: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

· 19· Del 10 al 16 de novembre del 2010Cerdanyola

L’ull tapat del pont de l’Altis: exemple d’un passat similar al present

No és saludable per a la ciutat un govern que per sobreviure es vegi obligat (utilitzant al secretari del PSC) a exposar dades econò-miques poc contrastades, sense font i possi-blement elaborades “a mida” per fer un titular demagògic. Alhora és un contrasentit que el PSC dediqui els seus espais de difusió per criticar el govern anterior, tenint en compte que CIU (socis del govern actual) també van ser socis de govern amb ICV-EUIA.Un govern socioconvergent que permeti la difamació d’una de les seves parts es des-prestigia a si mateix. Això fa palès i dóna força al fet que l’únic partit en qui pot confiar Cerdanyola és en ICV-EUIA.Perquè ICV-EUIA és l’única formació que ha treballat totes les seves gestions amb trans-parència i lleialtat vers als seus ciutadans.Ara mateix, el que transmet l’actual govern és que no és capaç d’aportar res de nou per a la ciutat i que han de recórrer, tristament, a haver de governar a costa de criticar el govern anterior. D’altra banda, aquest fet és indicatiu que el govern Morral és vist per tothom com l’únic que ha governat en condicions la ciutat, l’únic amb qui la gent ha recuperat la confi-

ança en la política i per això, la ciutadania de Cerdanyola el tornarà a votar.Els ciutadans volem veure accions d’un go-vern que governi ara i mirant al futur, no un que només sàpiga malgastar les seves forces en embrutar amb paraules, sense donar solu-cions, com si no hi hagués res millor a fer (en plena crisi) que tirar pel terra la feina ben feta de l’anterior govern.Amb la lògica de l’actual govern, suposo que si ve una riuada, l’aigua només farà perillar a la població quan passi just pel nou pont promogut pel govern d’ICV-EUIA-CIU, en lloc de desbordar-se estrepitosament pel seu pas sota el pont de l’Altis, on fa més de 10 anys, el mateix PSC, va tapar un dels seus ulls. Aquesta lògica no és transparent i aquest exemple dóna fe de la trista acció d’un go-vern liderat per una persona que, recordem-ho, no va encapçalar cap llista per les elecci-ons passades.

Xavier Serrano

Respuesta a Pedrito

Mis papás me han leído la carta donde manifiestas tu preocupación por lo que está sucediendo en tu escuela, el Xarau, y el próxi-mo traslado a otro sitio.

En primer lugar quiero que sepas que yo también fui al Xarau. Allí, como tú, comencé

en P3 y allí acabe P5. También me gustaba esa escuela; por la cantidad de amigos y ami-gas que hice, y que recuerdo con mucho ca-riño, y por las maestras con las que comencé mi camino escolar (un abrazo bien grande para Judit, Jose y Maria José).

Coincido contigo en que el estado de las instalaciones no es el más adecuado y que eso le hace perder encanto y posibilidades. Pero también debes saber, querido Pedrito, que el futuro del Xarau no siempre fue el traslado. De hecho, había un proyecto aprobado para hacer una remodelación total de la escuela. Y eso significaba tirar toda la escuela y volverla a construir de nuevo, mucho más bonita y en el mismo espacio. Proyecto que aprobaron los políticos y que necesitó de un informe técnico que costó cerca de 400.000 euros que se pagaron con dinero de todos.

La verdad es que a mis papás también les preocupó la distancia, pero no sólo eso. También les inquietó que hubiese una gasoli-nera a tan corta distancia del cole; que frente a ella y lindando con el solar hubiesen unas se-ñales metálicas que avisaran de que por deba-jo de la superficie se encontraba un oleoducto (conducto por el que pasa combustible); que las avionetas del Aeropuerto de Sabadell sobrevolasen la zona del cole y la gasoline-ra; que la vía del tren estuviese tan pegadita a un talud que pudiese éste servir de rampa

Page 20: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

20 · OPINIÓ CerdanyolaDel 10 al 16 de novembre del 2010 ·

sobre la que deslizarse un tren descarrilado (recuerda que lo improbable no es sinónimo de imposible); que estuviese al lado de un po-lígono industrial (POLIZUR) y junto a una carretera que conectase con la carretera de Barcelona y el acceso a Badía o a la UAB lo que podría implicar un tránsito de vehículos y que eso afectase a la calidad del aire que po-díamos respirar en el patio y, por qué no, que el solar donde se pretende construir el nuevo cole se haya tenido que descontaminar por el nivel de amianto (es muy malo para la salud, Pedrito) que presentaba el terreno. Y, por si esto no fuese poco, se comenzó a explicar en el Xarau que no se podrían plantar árboles en el suelo del cole nuevo porque las raíces po-drían romper el geotextil que separa el terre-no contaminado del que no lo está o que no podría construirse fijo al suelo porque no se podían hacer cimientos por la misma causa. Y, para qué te voy a engañar, querido Pedrito; tampoco nos tranquilizó saber que algunos considerasen muy bonito el proyecto del nuevo cole, otros se contentasen porque se seguiría llamando Xarau (como si el nombre hiciera a la cosa), otros pareciesen defender su chiringuito y otros pasasen directamente del tema.

Finalmente mis papas decidieron cam-biarme de escuela. Este año he empezado 1º; tengo nuevos amiguitos y amiguitas y aunque me ha costado un poco adaptarme, ya empiezo a sentirme muy a gusto. Además, ahora no me siento un paquete que algunos políticos deciden mover de un sitio a otro sin contar con mi bienestar.

En fin, Pedrito, me despido de ti deseándo-te que lo pases muy bien y seas muy feliz en el cole en el que te encuentres. Ah. Y que los Reyes Magos, que están al llegar, te traigan muchas cosas.

ZoeEx-alumna del CEIP Xarau

Un inventari ple de fracas-sos

Crec fermament que la política no només és gestió, sinó gestió més valors i són aquests darrers els que protagonitzen i defineixen una

forma de fer i de governar. En definitiva, són els valors els que constitueixen l’essència de la política. Si bé aquests poden enriquir la gestió dels recursos públics, arraconant-los, obtindrem un efecte clarament invers: el seu empobriment. Possiblement sigui aquest un dels aspectes que han contribuït a “la desafec-ció política” o, el que és el mateix, el descrèdit i la manca d’empatia per gran part de la so-cietat amb tot allò que es relaciona, directa o indirectament, amb la política.

En qualsevol dels casos, no sóc ningú per valorar o jutjar l’ànima de les polítiques però si l’actitud de qui l’endega i, sobretot, la seva naturalesa, la seva implementació i l’impacte final que té sobre el conjunt de la ciutadania. És precisament això el que faré centrant-me en Cerdanyola i en el model de ciutat que ha intentat desenvolupar sense èxit el Sr. Morral. Un projecte que, més enllà d’esdevenir obso-let, estar mancat d’ambició i caracteritzar-se per una gestió deficient; ha tingut sempre un problema de base, que mai ha estat avalat per la confiança majoritària de la ciutadania. Cerdanyola ha triat sempre altres opcions, però mai com a guanyadora la que ha en-capçalat el Sr. Morral. Aquest projecte mai ha estat el millor per a la nostra ciutat. Vostè n’era conscient i per tant, còmplice d’un model condemnat d’antuvi a la mediocritat. Com volien, doncs, assolir una Cerdanyola d’excel·lència, d’oportunitats, competitiva, creativa, amable i pensada per a les persones? Sincerament, crec que l’essència es va perdre pel camí.

En termes mèdics, són els símptomes els que ens permeten arribar a un diagnòstic. Ara bé, cal posar-hi remei i vostès, durant molts anys, han estat incapaços o bé de fer un di-agnòstic encertat, o bé han mirat cap a una altra banda. Qui ha patit el desgovern i la seva gestió municipal ha estat la ciutat i la seva gent. L’historial del pacient ens ho confirma: situació econòmica precària; increment del 20% en 7 anys (2002-2009) de la plantilla municipal; increment d’un 140 % en con-cepte d’interessos per endeutament; manca d’avenços significatius en polítiques i serveis

socials; hem hagut de paralitzar la passarel·la del riu perquè no garantia la seguretat de la ciutadania; incapacitat de conformar un pro-jecte fort i estable fent perillar la governabi-litat de la ciutat; participació ciutadana zero. Podríem seguir, però crec que el diagnòstic és clar: incapacitat total per governar. Com és possible? Ara ens hem de creure el victimis-me que desprenen les seves intervencions pú-bliques? No, perquè si féssim un inventari de la seva obra de govern trobaríem una amplia i variada col·lecció de fracassos.

Cerdanyola, ni pot renunciar a l’essència de la política ni al millor dels projectes que, per cert, no és el que vostè representa.

Marc MelladoSecretari d’Acció Política i electoral PSC Cerdanyola

Carta a la ciutat de Tarragona

Tarragona, dóna la benvinguda al vostre nou cap de policia. Obriu-li ben ample la porta a José Miguel Abdelkader.Tarragona, ets afortunada.Cerdanyola el tro-barà a faltar.Tarragona, sabeu que se’ns va una persona especial. Una gran persona: humà, proper, tranquil, treballador, inesgotable, sabi, expert.Una persona que practica l’escolta activa; una persona que es posa al costat de l’altre; al costat del que toca, sigui ciutadà, company, amic, treballador…Al costat del poble i la pròpia ciutat.Ha tingut cura de Cerdanyola i del seu equip.El seu missatge ha estat al llarg de més de 20 anys el mateix: respecte, humilitat, esforç, treball, ètica en el tracte. I només es sosté tot això en el temps quan la persona que ho promulga, la pròpia persona , ho és també i fa exemple.Sr Abdelkader, Cerdanyola et desitja el mi-llor. S’ho mereix.

Maria C. Puerta

LES CARTES DELS LECTORS S’HAN D’ENVIAR A: [email protected] al dia publica opinions, rèpliques i suggeriments d’interès, respectuosos vers les persones, amb un màxim de 15 línies (en format word), que podran ser extractats o resumits per motius d’espai o per millorar-ne la comprensió. Per a la publicació de les cartes ha de constar en el text: nom i cognoms de l’autor, DNI, domicili i telèfon. Sense aquestes dades no es publicarà cap text. La redacció no atendrà trucades, visites ni cartes sobre textos no publicats, retallats o extractats.

Page 21: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

La pregunta que planteja entenem que és doble, d’una banda, sí li poden rea-litzar una modificació de la manera de retribuir-li una part del salari (la

part variable), i sí pot reclamar la diferència que suposi l’esmentada modificació. A més planteja un possible problema de prova per demostrar la part de salari variable.

L’article 41 de l’Estatut dels Treballadors regula quan existeix una modificació de les condicions laborals, en el punt 1 lletra d) s’estableix que és una modificació el canvi del sistema retributiu; com seria el cas, i estableix el mateix article que ocorre i conseqüències de l’esmentada modificació. Però cal dir que, en general, ha de ser una mesura justificada i motivada, no pot establir-se un import salarial inferior a què estableixi el conveni col·lectiu, i sempre el treballador o treballadors poden acu-dir a l’auxili judicial per impugnar la mesura per injustificada, discriminatòria, etc.

Ara bé, els terminis per a la impugnació són molt curts de 20 dies des de la notificació o aplicació de la mesura, i encara que sigui retroactiva, el termini comença des que es té coneixement cert que el canvi és d’aplicació.Si s’impugna la mesura de modificar el salari i el jutge determina que l’esmentada modifica-

ció era injustificada o incorrecta, això donarà dret a reclamar les diferències salarials, però tenint en compte que les reclamacions salarials prescriuen a l’any, per tant no ha de passar més d’un any per reclamar les diferències o realitzar algun tipus d’acte que trenqui la prescripció. Finalment respecte als interessos, en general els tribunals socials no solen aplicar interessos però en alguns casos si apliquen un interès del 10% per mora (art. 29 del E.T.), però en el present cas pot ser que no sigui aplicat, si l’empresa una vegada resolt que la modificació era incorrecta paga d’immediat si el procediment judicial.

Per tant, si està en termini pot acudir als tribunals per impugnar la mesura de modi-ficar-li una part del salari, però també i com a alternativa, pot presentar una denúncia a Inspecció de Treball perquè investiguin si hi ha algun tipus d’irregularitat en l’activitat empresarial, però serà l’esmentat organisme el que decideixi si inspecciona a l’empresa o no. Respecte a la falta de prova, hem de partir que sempre ha tingut el mateix salari o el mateix sistema retributiu i això hauria de justificar-se, per l’empresa en un possible judici, de manera que està pagant la part variable.

Pallarès i Fernàndez- Advocats

Cerdanyola

PLANTEJA ELS TEUS PROBLEMES LEGALS [email protected] despatx d’advocats de Pallarès i Fernàndez escollir els més interessants entre les cartes rebudes i publicar els seus consells professionals en aquesta secció.

Cerdanyola · Del 10 al 16 de novembre del 2010 DESPATX LEGAL · 21

CALSINA & SALAVERTABOGADOS

Especialistas en derecho civil, familia,penal y accidentes de tráfico.

Tel.: 93 691 86 95 - 93 580 34 16Av. Catalunya 25, ent. 3ª - Cerdanyola

Treballo en una PIME i ens deuen diners de l’any passat, la paga doble de l’any actual i ens han comunicat que la forma d’acon-seguir la retribució variable serà diferent de la forma en la qual les obteníem fins ara. Mai no hem vist cap paper legal ni res per l’estil. No tenim estipulat en el contracte la forma de retribució variable ni existeix cap sindicat que pugui defensar els nostres interessos. És legal el que estan fent? Què es fer?

LA PREGUNTA DEL LECTOR:

despatx legal

DAVID PARCERISAS HINOJOSAABOGADO

Herencias, Testamentos, Legítimas, Desheredamientos, Reclamaciones,

Donaciones, Compraventas…Visitas Gratuitas

Presupuestos sin compromisoTEL.: 695557765 - 937258329

Page 22: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

22 · Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

Candidiasis: la causa!

El següent text prové de l’Asso-ciació Espanyola de candidia-sis (www.candidiasiscronica.org):

Et sents extremadament cansat a l’aixe-car-te pels matins? Tens dolors i debilitat muscular, migranyes, insomni, irritabi-litat, depressió, constipats de repetició, augment o disminució espectacular de pes en poc temps, dolor lumbar, distensió abdominal, meteorisme, gasos, ansietat per menjar, necessitat de dolç i carbohi-drats, fragilitat de les ungles, vaginitis, - càndides vaginals -, prostatitis, restrenyi-ment i/o diarrea, cansament crònic?

Pateixes alguna d’aquestes malalties?Artritis reumatoide, lupus, al·lèrgia, anè-mia, asma, colitis, colon irritable, depres-sió i estats d’ansietat, malaltia de crohn,

esclerosi múltiple, fi bromialgia, hipoglu-cèmia, hipotiroidisme, hipertiroidisme, psoriasis i eccema, sinusitis, síndrome de l’intestí irritable - leacky gut -, síndrome de la fatiga crònica, altres malalties au-toimmunes?

Si pateixes tots o part d’aquests símpto-mes i/o malalties, és possible que el teu problema sigui la candidiasis, en una de les seves diferents manifestacions: can-didiasis crònica o intestinal, vaginal, bu-cal, entre altres?

La candidiasis és molt difícil de tractar. Els tractaments mèdics poden tenir èxit, però sovint la malaltia reapareix, per tant ens trobem amb un problema addicional; els efectes negatius de la malaltia i el de-teriorament o supressió dels organismes benefi ciosos en el colon.Si vostè està interessat en combatre la candidiasis d’una manera natural, la te-ràpia de freqüència es un mètode nou i molt efectiu. Durant la teràpia es combi-nen dos tipus de tecnologies diferents:1) eliminar les càndides mitjançant emis-

sions de freqüència; aquestes emissions són iguals a la freqüència de ressonància de les càndides;

2) Reforçar el sistema immunològic i revitalitzar les cèŀlules “malaltes”; això es fa mitjançant emissions electromag-nètiques d’ample espectre de freqüències curatives.

Centro energia curativa

Page 23: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

C ada vez más adolescentes y jó-venes, al consultar por orien-tación vocacional (OV), ma-nifi estan tener una clara in-

tención de seguir estudiando después de la ESO y del Bachillerato, pero sin lograr interesarse o sentirse atraídos/as por alguna carrera universitaria, actividad u ofi cio, o bien manifi estan una clara difi cultad para sostener y mantener vigentes sus propios objetivos, los abandonan. Estas circuns-tancias desmotivan a los/las jóvenes ante aquella primera intención de darle conti-nuidad académica a su formación, lo cual, para acceder al mundo laboral, se impone como imprescindible.

Por lo visto estamos frente a una proble-mática que, por su transversalidad y di-versidad, amerita de nuevos abordajes que nos remiten a una multidisciplinarie-dad ineludible, con el objeto de colaborar y participar, cada cual desde su ámbito profesional/ocupacional, en todo cuanto pueda servir para dinamizar y actualizar la orientación vocacional y profesional de nuestros jóvenes. En el ámbito de la OV, la Psicología Clínica tiene mucho que aportar especialmente en la modalidad de trabajo grupal y con la implementación terapéu-tica de técnicas de autoconocimiento (di-námicas grupales, actividades lúdicas y gráfi cas, genograma ocupacional, etc.), las que tienen como objetivo poder acceder al conocimiento de sí mismo, las estrategias de elección, características personales, in-tereses, habilidades, potencialidades, etc.; como así también con las técnicas de in-

formación, que están orientadas a aproxi-mar al joven a la realidad externa de las profesiones y ofi cios, sus contenidos y campos profesionales, a corregir errores de información, a refl exionar sobre los pre-juicios, las creencias familiares, etc. El rol del Psicólogo como orientador vocacional, se sitúa en la articulación de dos campos, el del autoconocimiento y el del reconoci-miento de la realidad profesional/laboral, acompañando al/la joven en su transición y colaborando en el diseño de itinerarios personalizados, orientados hacia el campo de la propia responsabilidad y de la ela-boración del propio proyecto académico y ocupacional.

La refl exión personal y el autoconocimien-to serán elementos claves para no parali-zarse y angustiarse ante una decisión por tomar, para no repetir estrategias frustran-tes sino más bien para ajustar y aceptar la realidad subjetiva con la que cada uno cuenta, resultado de las experiencias per-sonales -trayectoria académico-laboral, familiar y social-, y procurar abrir posi-bilidades nuevas y motivadoras. Será ne-cesario averiguar, investigar, buscar para centrarse en un objetivo más bien cercano, que sea posible de realizar, y poner todo el empeño -y siempre, un poco más- para alcanzarlo. Sin lugar a dudas, aparecerán nuevas metas enlazadas a las primeras, ya que se habrá reforzado en positivo la au-toestima personal, la académica y/o la la-boral. Esta es la idea básica: la vocación, en relación a una profesión u ofi cio, debe-ría ser entendida como un camino abier-

to a las numerosas opciones que nuestra creatividad puede ofrecer.

Psic. Silvia StapsMaster en Orientación Educativa

Cerdanyola · Del 10 al 16 de novembre del 2010 BENESTAR · 23

La orientación vocacional... carrera o camino?

Page 24: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010
Page 25: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010
Page 26: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

26 · RACÓ DEL GOURMET Del 10 al 16 de novembre · Cerdanyola

MORRO DE BACALLÀ A LA LLAUNA

INGREDIENTS:

4 MORROS DE BACALLÀ

1 CABEÇA D’ALLS

1 C/P DE PEBRE VERMELL

DOLÇ

1/4 L D’AIGUA MINERAL

400 G DE MONGETES DEL

GANXET CUITES

OLI D’OLIVA

2 C/S DE FARINA

PREPARACIÓ:Per començar, en una paella amb oli abundant i ben calent fregiu el morro de bacallà. Quan estigui dauradet retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent. A continuació, traieu la meitat de l’oli de la paella de fregir el bacallà i fregiu-hi els alls laminats. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el pebre vermell i la farina, i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi l’aigua i deixeu-ho coure una estona. Quan hagi reduït, afegiu-hi el bacallà i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Finalment, poseu-hi les mongetes i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts. I ja per acabar, emplateu el morro de bacallà amb les mongetes i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.

www.tv3.cat

carta, pizzería,tapas y torradas

DOMINGOS Y FESTIVOSsevicio de rostisería

MENÚ DIARIOY FIN DE SEMANA

C. Felicià Xarau, 16 - Cerdanyola - Tel. 93 691 10 02 - 626 682 739

NUEVO HORARIOde 8.30 a 17h y de 20 a 24h

- lunes cerrado - - domingo tarde cerrado -

LULAPALUSAcafeteria - restaurant

ZONA WIFICANAL+CHAMPIONSLIGA 2010-11Esmorzars, berenars, dinars i soparsC/ Sant Francesc, 1-3 · Cerdanyola del Vallès93 691 47 02 · www.lulapalusa.com

Page 27: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

UN ESPAI PER ALS AMANTS DE LA BONA TAULA: receptes apetitoses per fer, trucs de cuina, consells per quedar bé amb els teus convidats, i tambéELS MILLORS RESTAURANTS ON ANAR A SOPAR!

RACÓ DEL GOURMET · 27· Del 10 al 16 de novembreCerdanyola

POSTRE DE POMA DE GIRONA AMB FORMATGE I TROMPETES DE LA MORTINGREDIENTS:20 G DE TROMPETES CUITES I SEQUES 1 POMA ROYAL GALA 1 POMA GRANNY SMITH 50 G DE GRUYÈRE PASTEURITZAT ROMANÍ FRESC SUCRE 20 G DE MANTEGA FONOLL FRESC 1 GOTET D’AIGUARDENT DE POMA

PREPARACIÓ:Per començar, poseu en un bol el gruyère picat i les trompetes de la mort picades i remeneu-ho bé amb una forquilla. Després, poseu-ho sobre un paper film, cobriu-ho amb un altre paper film, estireu-ho amb un corró i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, traieu-li el paper film, talleu-lo amb un motllo rodó i reserveu-ho a la nevera. Per fer el brou de poma, peleu la poma Granny Smith, talleu-la a daus, reserveu-ne una mica, liqüeu-la i poseu-la al congelador. Quan estigui ben congelada, poseu-la a la nevera i deixeu-la descongelar lentament. Quan s’hagi descongelat, poseu-la en un bol amb l’aiguardent de poma i escalfeu-la una mica al foc. Tot seguit, peleu la poma Royal Gala, talleu-la a dauets i salteu-la en una paella amb la mantega, el sucre i el romaní. Finalment, poseu en un bol el fonoll picat juntament amb la resta de poma Granny Smith i remeneu-ho bé amb una forquilla. I ja per acabar, emplateu la poma saltada amb mantega, poseu-hi el formatge amb trompetes de la mort a sobre, escalfeu-lo amb un bufador, i poseu-hi al voltant la barreja de fonoll i poma i el brou de poma.

www.tv3.cat

Menú diariMenú dissabtes

Menú especial grupsCarta diària

HORARIde dll a dj: 8-18hdv: 8-18h i 21-24h

diss: 10:30-16h i 21-24hdiumenge tancat

c/ Santa Anna 60, Cerdanyola620 01 66 32 - 93 580 92 96

RESTAURANT - CAFETERIA

Restaurant i cafeteriaMENÚ DIARI · DINARS I SOPARS D’EMPRESA

SERVEI A LA CARTAOBERT ELS DIES 26 DE DESEMBRE, 1 i 6 DE GENER

C/ LA PEDRERA, 5, 08290, CERDANYOLA (BCN)RESERVES: 93 692 23 94

Page 28: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

LAIA FERNÁNDEZ, SOTSCAMPIONA D’ESPANYALa patinadora del Cerdanyola Club d’Hoquei va penjar-se la medalla d’argent en la modalitat de figures obligatòries del Campionat d’Espanya ale-ví de patinatge artístic disputat a Covelo (Galícia).

28 ·

Les de Toni Polidano van perdre dissabte contra el Vic, un equip assequible, per 0 a 3 en un dels pitjors partits de les cerdanyo-

lenques. Un encontre per oblidar. I les verd-i-blanques ho hauran de fer ràpid perquè avui dimecres jugaran a les 21 hores el partit ajornat contra el Levante Las Planas. A més, aquest cap de setma-na les cerdanyolenques tornaran a viat-jar a les Balears, però aquesta vegada el rival serà molt més complicat que l’At-lètic de Jesús, ja que visitaran el camp de l’Sporting Atlético Ciutat de Palma, un dels equips capdavanters de l’actual classifi cació de la Primera Nacional.

SENSE REACCIÓLes d’Osona no van fer un gran partit per endur-se els tres punts de la Bòbila, però van ser molt efectives. Al minut 23 Castanyer inaugurava el marcador i abans del descans les visitants marcaven

El Femení va jugar un dels seus pitjors partits a la Bòbila F.NF

A més, avui dimecres disputen el partit ajornat contra el Levante Las Planas

El Femení juga un dels seus pitjors partits abans de viatjar a Palma

el segon. I el Cerdanyola continuava sense aparèixer en cap moment. Sense ritme ni intensitat, les cerdanyolenques no van xutar cap vegada entre els tres pals durant tota la primera part.

A la represa Polidano va introduir

FUTBOL

alguns canvis, però el joc de les cerda-nyolenques no va millorar. Només un parell de tímides ocasions per part local i el Vic va tenir prou amb fer un gol més al minut 73 i acabar així de sentenciar el partit. - N. Ferrer

E l conjunt de Toni Carrillo passa per un bon moment després de la crisi de resultats que va patir a les primeres

jornades. Els verd-i-blancs han escalat algunes posicions en la classifi cació després d’imposar-se a l’Organyà per 1 a 4 i sumar així la segona victòria con-secutiva a domicili.

A l’Alt Urgell Serrano inaugurava el

TERRITORIAL PREFERENT

El Cerdanyola FC escala posicions amb la segona victòria consecutiva a domicili

marcador al minut 22 i Turu coŀlocava el 0 a 2 abans del descans. A la represa Juanan sentenciava el partit fent el 0 a 3 de falta directa. Però els locals van insistir i Domènec feia l’1 a 3 al minut 75. Abans del xiulet fi nal Robert encara tenia temps per fer l’1 a 4. NOVES INCORPORACIONSLa setmana passada l’equip va fer

dues incorporacions. El porter Oriol Llaveries, jugador de 19 anys proce-dent del Premià de Dalt de Territorial Preferent i Rubén Sánchez, davanter centre procedent del Vilafranca de Primera Catalana i format al futbol base cerdanyolenc. El passat dilluns, en el partit contra el Marianao Poblet, va marcar el seu primer gol com a verd-i-blanc. - Redacció

Page 29: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

ESPORTS · 29· Del 10 al 16 de novembre del 2010Cerdanyola

HOQUEI

El conjunt de Borregán haurà de superar dissabte (18 hores) la seva primera prova de foc. A la pista del Voltregà, l’etern rival i el favorit a

tots els títols, les verd-i-blanques hauran de demostrar el seu veritable potencial si volen guanyar un equip que arribarà al partit des-prés d’empatar a la pista del Vilanova (1-1). Les de Sant Hipòlit continuen imbatudes aquesta temporada i sumen tres victòries i un empat.

BOU A LA BANQUETA RIVALEnguany la principal novetat al conjunt blanc-i-blau es troba a la banqueta, diri-gida pel coordinador de l’hoquei base del Cerdanyola CH, David Bou. El Voltregà no ha tingut cap alta, però si les baixes de Carla Dorca i Marta Mompart.

Les cerdanyolenques visiten la pista de l’etern rival, enguany entrenat per David Bou. La temporada passada les de Borregán van guanyar tots els enfrontaments contra les d’Osona

La temporada passada el Cerdanyola no va perdre cap dels enfrontaments contra el

Voltregà-Cerdanyola, duel de titans

Voltregà, a qui també es va imposar en la fi -nal de la Copa de la Reina. - N. Ferrer

Un dels encontres Cerdanyola-Voltregà de la passada temporada F. Arxiu

Els homes de Josep Maria Aranda van caure per 5 a 4 a la pista del Tordera i no van poder continu-ar la bona dinàmica encetada la

setmana passada amb la golejada al Reus Ploms. Aquest dissabte intentaran retro-bar-se amb la victòria davant l’Arenys de Munt, que visitarà Can Xarau com a avantpenúltim classifi cat de la Primera Nacional Catalana.

A la pista dels del Maresme els verd-i-blancs no van sortir molt encertats i en 10

PRIMERA NACIONAL CATALANA

Derrota per la mínima

El Cerdanyola CH compta amb el suport dels incondicionals de la Flama Verda F. Arxiu

El primer equip masculí no va poder sumar la segona victòria consecutiva a Tordera. Dissabte reben a l’Arenys de Munt

minuts ja havien encaixat 3 gols. Al minut 15 Oriol Piquet marcava l’1 a 3 per als cerdanyolencs.

ARRIBEN A EMPATARA la represa els homes d’Aranda van ar-ribar a empatar el partit amb gols de Noel Río i Adrià Parellada, màxim golejador de l’equip fi ns al moment. Però a falta de poc pel fi nal el Tordera va marcar el defi nitiu 5 a 4 que donava els tres punts als del Maresme. - Redacció

Page 30: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

30 · ESPORTS CerdanyolaDel 10 al 16 de novembre del 2010 ·

Les cerdanyolenques van oferir tot un recital de bon joc per apallissar l’Olesa B amb una diferència de 38 punts (83-45).

Després de dues victòries consecutives les de David Rodríguez visitaran aquest diumenge la pista del cuer del grup, el CN Terrassa, que només suma una vic-tòria. ENCERTADES DES DE L’INICIL’Olesa arribava a Guiera amb els ma-teixos números que el Cerdanyola, però des del principi les locals es van mostrar molt encertades i no van donar cap op-ció a les visitants. Les verd-i-blanques sempre van anar per davant al marcador i al descans ja guanyaven per 41 a 23.

El sènior A del CBF Cerdanyola de la temporada 2010-20111 F. Cedida

El Femení deixa sense opcions l’Olesa B

A la represa el Cerdanyola va continuar encertat i l’últim període va ser només

El conjunt de Jordi Altimira rebrà aquest dissabte (19.30 hores) la visita del Gavà a Guiera després de tres setma-

nes jugant com a visitant i sense conèi-xer la victòria. Després de cinc derrotes consecutives els verds esperen retrobar-se amb el triomf per trencar aquesta di-nàmica negativa.

SENSE GUANYAR A DOMICILIAmb la marxa defi nitiva de Marc Vonna- que es va comprometre amb l’entitat fi ns que Javito Antón es recuperés de la seva lesió- l’Ópalo Cerdanyola va tornar a anar per darrera al marcador des del principi. Al primer quart el Tarragona ja

L’Ópalo Cerdanyola juga a Guiera tres setmanes després

BÀSQUET

Bons resultats d’Oset i Olmos a la primera pro-va del Circuit Estatal de bàdmintonCerdanyola va acollir la primera prova del Circuit Estatal de bàdminton de la temporada en les categories sots-15 i sots-19. Les jugadores del Club Bàdminton Bellaterra Laia Oset i Elena Olmos van competir en la categoria sots-19, en la qual Oset es va impo-sar en les dues modalitats en les qual va competir. En una final anticipada a semis, Oset i Ibeas es van imposar a Elena Olmos i Blanca Lucas, que acabarien la competició en tercer lloc. Oset també va guanyar en dobles mixtes formant parella amb l’asturià Alberto Zapico. D’altra banda, Elena Olmos va quedar tercera en la moda-litat individual femení.

guanyava d’11 punts (20-9) i al descans el marcador era de 30 a 21.

A la represa els verds van semblar reaccionar -amb una actuació destacada d’Antón i Tena, màxims anotadors amb 12 i 13 punts, respectivament-, però els locals es van tornar a posar per davant i es va entrar als últims 10 minuts amb un marcador de 50-40. Els cerdanyolencs van tornar a retallar diferències, però la clau de l’encontre en els últims instants va ser que jugadors decisius del conjunt de Jordi Altimira es van carregar de fal-tes i no van poder fer realitat la remun-tada fi nal. Finalment els tarragonins es van acabar imposant per 10 punts (69 a 59). - Redacció

Les de David Rodríguez visiten la pista del cuer del grup aquest diumenge

un autèntic recital del femení amb un destacades Peña i López. - Redacció

Page 31: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010
Page 32: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

32 · ESPORTS Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

PREFERENT GRUP 2 1a NAC. GRUP 3EQUIP PUNTUACIÓ

1. Vista Alegre 19

2. Torreforta 17

3. Júpiter 17

4. Viladecans 15

5. Barceloneta 13

14. El Catllar 11

15. Roquetenc 10

16. Cerdanyola FC 8

17. Organyà 7

18. Mollerussa 5

futbolEQUIP PUNTUACIÓ

1. RCD Espanyol B 21

2. S. Atlético Ciutat 18

3. UE Sant Andreu 13

4. FC Levante 13

5. Girona FC 12

8. Cerdanyola FC 10

11. CE Europa 7

12. Cornellà de Terri 6

13. CA Jesús 3

14. PBB La Roca 0

hoquei1a CAT. GRUP 1

EQUIP PUNTUACIÓ

1. Salle Reus 14

2. CB Esparreguera 14

3. CN Sabadell 14

4. CB Valls 13

5. CEB Sant Jordi 13

11. Ópalo Cerdanyola 10

13. CEVG La Parroquia 10

14. CB Sant Cugat 9

15. CB Salou 9

16. CB Ripollet 8

1a NACIONAL CATEQUIP PUNTUACIÓ

1. CP Manlleu 16

2. GEiEG 15

3. CP Congrés 15

4. Masies Voltregà 14

5. CH Caldes 13

11. Cerdanyola CH 6

13. CN Reus Ploms 6

14. Arenys de Munt 5

15. Capellades 5

16. Tona 4

bàsquet

EQUIP PUNTUACIÓ

1. CB Igualada 15

2. CBF Cerdanyola 14

3. Reus Deportiu 14

4. Olesa B 13

5. Sant Adrià 12

6. Xamba A 12

7. Salle Reus 11

8. Viladecans 10

9. Draft Gramenet 10

10. CN Terrassa 9

COPA CATALUNYA

Cerdanyola equip x equiphoquei

OK LLIGA FEMEQUIP PUNTUACIÓ

1. Girona CH 6

2. Igualada HC 6

3. CP Voltregà 6

4. CD Arenys de Munt 3

5. Sferic Terrassa 3

7. Maheco Cerdanyola 3

9. Alcorcón 0

10. Sant Cugat 0

11. Bigues i Riells 0

12. Vigo Stick 0

La XXIV edició de les 5 Milles Nocturnes arriba amb la prin-cipal novetat que es redueix el pressupost i s’augmenta

el preu de les inscripcions -es passa de 10 a 13 euros- per cobrir despeses. Concretament, la dotació de la cursa passa dels 23.000 als 18.000 euros i només es donaran premis als tres pri-mers classifi cats masculins i femenins i no als cinc. Una altra de les novetats és que per primera vegada l’organització la compartiran la regidoria de Promoció de l’Esport i la secció d’Atletisme del Cerdanyola Club d’Hoquei.

MATEIX CIRCUITEnguany el circuit de la competició, que tindrà lloc aquest dissabte 13 de novem-

Les 5 Milles Nocturnes esperen arribar novament al miler de participants

Mimó i Riba durant la presentació F. NF

POLIESPORTIU

bre, serà el mateix, amb la sortida i l’ar-ribada a la Zona esportiva Municipal de les Fontetes. A les 19 hores es donarà el tret de sortida a les 2 milles i a les 19.40 h a les 5 milles. El coordinador

ESPORT: bàsquet EQUIP: Mini BJUGADORES: Mònica Fatjó, Selma El Haouss, Elena Bonastre, Laia Mimó, Marta Valenzuela, Judit Martín, Julia Joaquín, Núria Cerezo, Alba Fernández i Maria FernándezENTRENADOR: Clàudia González

de la secció d’Atletisme del Cerdanyola CH, Xavi Mimó, destacava que esperen arribar als “1.000 participants que ens hem marcat de sostre” i anunciava que la “gent del club s’està implicant en l’organització” i a més aportarà 45 at-letes a la competició.

CURSA EMBLEMÀTICAEl regidor de Promoció de l’Esport, Fèlix Riba, remarcava “la capacitat d’organització” que ha demostrat el Cerdanyola CH i assegurava que la cursa és ja “emblemàtica” per a la ciutat. Riba també es mostrava satisfet pel fet que el nombre d’inscrits cerdanyolencs de l’any passat “va suposar el 40% del total”. El regidor va apuntar que “l’activitat està arrelada a la província”. - N. Ferrer

La cursa redueix el pressupost i augmenta el preu de les inscripcions per cobrir despeses. Per primera vegada l’Ajuntament i el Cerdanyola CH comparteixen l’organització

Page 33: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Cerdanyola Cerdanyola · Del 10 al 16 de novembre del 2010 · 33

SSANGYONG Korando

El SsangYong Korando és un tot terreny de tamany mitjà, amb cinc portes i de cinc places disponi-

ble amb dos nivells d’equipament: Premium i Limited. El vehicle ha estat dissenyat Italdesign Giugiaro i presenta unes línies arrodonides, sense estridències, harmòniques. A l’interior, es gaudeix d’altes cotes de confort i d’uns materials que transmeten qualitat.

Entre d’altres elements, les dues versions permeten disposar d’un equipament que inclou sis coixins de seguretat, aire condi-cionat, programador de velocitat, ràdio-CD amb MP3 i connector USB, mans llures, fars antiboira i llandes d’aliatge de 17 polzades. També cal afegir-hi el tanca-ment centralitzat, els alçavidres davanters i posteriors, el comandament d’obertura a distància, els recolzabraços i el volant amb ajustament horitzontal i vertical.

El maleter té una capacitat destacable

de 486 litres, superior a la d’altres models del mateix segment. A més a més, aquesta capacitat pot augmentar si pleguem els seients del darrere, en una proporció de 60/40, de manera que queda una superfície totalment llisa.

MOTOREl vehicle està disponible únicament amb un motor dièsel 2.0 de 175 cavalls, amb un consum mitjà que se situa en uns moderats 6 litres als 100 quilòmetres, una velocitat punta de 195 km/h i una acceleració de 0

a 100 en 10 segons. La caixa de canvis pot ser manual o automà-tic, totes dues de sis relacions. Hi ha versions tant de tracció davantera com total amb con-nector automàtic.

SEGURETATElements comuns pel que fa a la seguretat d’aquest SsangYong Korando són els coixins de

seguretat frontal del conductor i del passat-ger, de cap davanters i posteriors i laterals davanters. També s’hi ha d’afegir l’antiblo-quejament de frens ABS, l’assistència a la frenada BAS i el sistema d’ajuda d’engega-da en pendent.

El tancament de portes amb sensor de velocitat, el tancament de seguretat per a nens i el control d’estabilitat amb sistema antibolcada són altres dels elements de seguretat d’aquest tot terreny.

ACPG / Redacció

Javier Gerard DavidAlbert JuanLaura AlexChristian PaulaOlivia

Page 34: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

blaveblaves

aves blablaves

laves

Les pàginesblavesLA TEVA GUIA COMERCIAL

ADMINISTRACIONSLOTERIAEl gran premio. Adm. nº. 7:93 594 65 29

ADVOCATSDavid Parcerises: 695 55 77 65 -

93 725 83 29

Calsina & Salavert: 93 691 86 95

Pallarès i Fernàndez: 93 691 73 50

ASSESSORAMENT I GESTIÓPiqué Riba: 93 594 74 74

Sisquella: 902 44 19 19

AUTOESCOLESCordellas: 93 692 21 83

BARS MUSICALS IDISCOTEQUESAcme: 686 146 964

Circus: Parcers, 9

Icarvs: 654 536 801

Kumba Pub: Plaça Goya, 1

La Carpa: 93 675 66 11

BENZINERESGrup Sabater Nuri: 902 44 00 18

CLÍNIQUES DENTALSVirgen del Pilar: 93 594 44 90

CLUBS ESPORTIUSCerdanyola Club d’HoqueiClub Bàsquet La UnióCerdanyola C.F.

GIMNASOSPoliesportiu Guiera:93 586 36 36

ESCOLES DE BALL Icarvs: 654 536 801

ESPORTSZen Bike: 93 586 36 19

ESTÈTICACentre Bellesa CB:93 691 12 12

FLORISTERIAFloristeria Morera: 93 692 11 89

Av. Catalunya 35

FOTODEPILACIÓDpèls: 93 517 32 43

IMMOBILIÀRIESFincas Montemol: 93 580 59 25

Nou Habitat: 93 594 97 46

IMPREMPTESCopyfl ash: 93 692 47 18

JOIERIES / ORCompramos Oro y Plata:Ctra. Barcelona, 115

Cerdanyola Gold: 93 591 08 53

Dofoid Oro: 900 701 085

Inverjoia: 93 594 62 81

Joieria Corona: 93 692 13 47

Comprem or: 93 594 47 97

LLAR I DECORACIÓCatalonia Ceràmic: 93 580 20 00

Mundi Toldo: 687 53 90 65

Protec-Decor: 93 592 06 45

S.G. Manteniment i instal-lacions: 608 39 34 72

Francisco Pérez instal·lacions i reparacions: 93 580 29 36

MEDICINACarmen Lisbona Roquer:93 691 55 55

Centro de Psicologia Sinapsis: 93 692 86 38

Gabinet de psicoteràpia:93 580 83 24

IOTT: 93 594 01 38

J.A. Pastor de Pablo:93 580 84 19

Silvia Staps: 619 312 995

MODAMasintimo : 93 180 31 07

MODA INFANTILNens i Nenes: 93 580 91 52

Pam i Pipa: 93 594 85 49

Petita Casa: 93 592 25 61

MOTORCano Catalunya: 93 587 71 00

Ippon Motor: 93 586 34 25

Mavisa: 93 591 01 75

Sarmovil: 93 580 05 51

Auto. La Pau: 93 692 35 55

OCIEl Punt: 93 580 61 84

OPTIQUES:Opticalia: 93 692 02 22

PERFUMERIESÒpalo: 93 580 81 59

PERRUQUERIESMontull: 93 692 79 04

Susana Espinosa: 93 592 18 43

PRODUCTES NATURALSwww.aloeveratienda.com - 93

564 66 34

REHABILITACIÓCentro energía curativa: 93 590

76 50

RESIDÈNCIES GENT GRANRes. Ger. Santa Maria: 93 564

72 32

Ballesol: 93 747 90 49

RESTAURANTSLulapalusa: 93 691 47 02

Cinnamon: 93 580 92 96

El Caliu de Cerdanyola: 93 594 72 88

El Racó de la Plaça: 93 691 10 21

In Restaurant: 93 675 66 11

La pizzeria Sole-rossonero: 93

580 33 46

Los Abetos: 93 692 11 48

Rostisseries Andrius: 93 691 40 52

Tropecien: 93 691 10 02

El Cava: 93 691 79 46

TAROT Tarot y Videncia: 806 466 060

Page 35: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

L’Arxiu Mimó també inclou una col·lecció de postals anti-gues de Cerdanyola, que ens mostren una Cerdanyola que fa ja molt temps que va deixar d’existir. Sobre aquesta línia, el centre de la ciutat des de Les Fontetes i una vista d’aquest barri. Una imatge antiga de l’església, els jardins de Can Catà i una vista general del poble, des de Montflorit.

mirant enrere...· Del 10 al 16 de novembre del 2010 · 35Cerdanyola

Des del passat mes de setembre, ‘Cerdanyola al Dia’ ha iniciat una sèrie d’articles que reprodueixen els documents més interessants de l’arxiu Mimó, recopilat per Jaume Mimó i Llobet i digitalitzat pel seu fi ll,

Jaume Mimó i Sarrablo. S’està treballant en una web que farà l’arxiu accessible al públic.

’Arxiu Mimó també inclou una col·lecció de postals antiLgfaebC

L’

Page 36: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010
Page 37: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

· 37 · Del 10 al 16 de novembre del 2010Cerdanyola

CONCURS DE PAELLESEl proper dissabte, 14 de novembre, l’AAVV Sant Ramon organitza un concurs de paelles a la plaça Jaume Grau i Altayó. Els interessats poden fer les seves inscripcions fins al dia 11 al Bar Grau.

Amb la inauguració de l’exposició Recursos propis, avui a les 20h al Museu d’Art de Cerdanyola, les festes en honor del patró de

Sant Martí donen el tret de sortida.La mostra és una exposició d’artistes emer-

gents nacionals que indaga en la pràctica de l’art com a via de producció i transmissió del coneixement i que ha estat produïda pel Bòli Centre d’Art de Girona.

Demà, 11 de novembre, dia de Sant Martí, durant tot el dia hi haurà diverses activitats a la ciutat. Per una banda, els museus de la ciutat faran jornada de portes obertes i durant el dia hi haurà a la plaça Abat Oliba activitats per als més menuts, com un espectacle de circ i un teatre aeri, entre d’altres.

A la nit, a les 22h, el cantautor cerdanyo-lenc, Ramon Sauló, farà un concert al Bar Grau.

El plat fort de la festa serà el divendres 12, amb el concert dels artistes Albert Pla, D’Callaos i Los Finos, que tindrà lloc al pa-velló de Can Xarau. Una iniciativa que ha

Les festes de Sant Martí donen el tret de sortidaFESTA DE TARDOR

Les entitats i els artistes locals han pres protagonisme per aquesta festa de tardor

Y AHORA

5% MÁSEN TU TASACIÓN

A PARTIR DE 30 GR.

Cerdanyola GoldCOMPRA Y VENTA DE ORO

Joyeros desde 1880. Taller propio Toda clase de reparaciones, composturas y grabados

C/ Francolí, 17 · Cerdanyola del Vallès | Tel. 93 591 08 53 | [email protected] | Horario: de 9.30 a 13.30 h y de 17 a 20 h

5ENE

A

io: de 9 30 a 13 30 h y de 17 a

COMPRO ORO Y PLATAJOYAS USADAS, NUEVAS,ROTAS, MONEDAS...OFREZCO MÁS QUE NADIE

comptat amb la coŀlaboració de les regidories de Cultura i Joventut, a més d’alguns locals d’oci de la ciutat.

Al cap de setmana continua la festa i es manté el ja tradicional Mercat Medieval du-rant el cap de setmana.

Per primera vegada es realitzarà un cerca-vila que aplegarà gran número d’entitats de la ciutat com els Castellers, que són els organit-zadors, a més dels Diables, la Colla Sardanista, l’Esbart, els Arriers, entre molts d’altres que hi participaran en el recorregut a partir de les 11h del dissabte 13 de novembre.

El mateix dia, a les 21h, es farà el correfoc,

que comptarà amb la participació de les Fures i Diables de Cerdanyola i la Colla de Diables de Barberà.

El diumenge, 14 de novembre, al matí es celebrarà una ballada de sardanes a la plaça Jaume Grau i Altayó. Els Castellers faran l’última actuació de la temporada a la plaça Abat Oliba i a la nit, l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola actuarà a l’Ateneu.

Com és ja habitual per Sant Martí, els Amics del Bonsai faran la seva Exposició “Tenji no bonsai”, dedicada a l’art del ku-samono als jardins del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC). - MF

Imatge del mercat medieval en una edició anterior F. Arxiu

Anem al Museu per Sant Martí

Durant la Festa Major, el Museu de Ca n’Ortadó torna a pro-gramar la narració de contes i llegendes relacionades amb

Sant Martí de Tours, que ha estat el patró de Cerdanyola des de l’edat mitjana.

Enguany l’activitat inclou la lectura dramatitzada del conte El gladiol màgic, de la Gemma Navarri i l’Encarna Larrey,

i un taller de com plantar i tenir cura d’un gladiol.

Els infants i les persones de totes les edats que vulguin escoltar històries de llui-tes amb el dimoni, fets prodigiosos i altres fets relacionats amb Sant Martí ho podran fer de forma gratuïta durant el diumenge 14 de novembre a partir de les 12 hores al jardí del Museu Ca n’Ortadó. - Redacció

Festa de la netejaDissabte, 13 de novembre, a partir de les 10 hores la regidoria d’Espai Pú-blic juntament amb l’empresa Cespa organitzen una festa a la plaça de la Constitució, amb l’objectiu de mos-trar als ciutadans de Cerdanyola els nous vehicles de neteja viària.Els assistents podran pujar als vehicles i comprovar com funcionen. També hi haurà regals per a tothom i atraccions per als més petits.

Page 38: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

38 · CULTURA Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

D e les més de 16.000 foto-grafi es presentades a la 11a Biennal Internacional de Fotografi a Aqüeducte 2010,

l’Espai Enric Granados acull des de dis-sabte una petita selecció de les 140 millors obres. L’exposició s’inaugurava conjun-tament amb la presentació del llibre que recull les obres premiades i una selecció de les millores obres presentades. Durant l’acte, també es van lliurar els guardons a alguns dels fotògrafs premiats.

CONCURS MÉS IMPORTANTEl president de l’Associació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet, Jaume Badia, va explicar que el llibre recull un total de 300 fotografi es i el president de la Confederación Española de Fotografi a, Joan Palmer, va agrair a les autoritats municipals el suport a una iniciativa com la Biennal, “perquè és el concurs més

Les 140 millors fotos de la BiennalINAUGURACIÓ

Alguns dels primers assistents a l’exposició i un dels fotògrafs guardonats F. NF

Els passats 29 i 30 d’octubre va te-nir lloc una nova edició del Casal del Terror que es realitza al Casal de Joves de la ciutat. En aquesta

edició, més de 400 persones han passat pel terrorífi c i sinistre Circ Garolfo.

Tots els actors que van participar al Casal del Terror eren voluntaris, dels quals 32 eren

Èxit de participació en el Casal del Terror

L’Espai Enric Granados exposa una mostra dels treballs presentats al concurs internacional

alumnes dels Instituts de Secundària de la ciutat i 25 més eren joves usuaris i habituals de l’equipament juvenil.

La regidora de Joventut, Noelia Sánchez, afi rma que el Casal del Terror s’ha conso-lidat com una activitat d’èxit a la ciutat, tal com demostra la bona acollida obtinguda per part dels ciutadans. - Redacció

important del món”. D’altra banda, la regidora de Cultura,

Consol Pla, va destacar la “qualitat” d’unes fotografi es “fetes per homes i do-nes que estimen la fotografi a” i el “reco-neixement internacional” que ha meres-cut l’entitat organitzadora del certamen, l’AFOCER. “La seva tasca ens projecta a l’exterior”, va recordar Pla. Finalment l’alcaldessa, Carme Carmona, també va

Tres cerdanyolencs guardonats amb el premi Santiago Piñol

En total s’han presentat 77 fotografies de 22 autors diferents, de les quals s’ha endut el primer premi l’obra Dansa 2, del fotògraf Miquel Pons. El segon i tercer premi han estat per Enrique Benítez amb l’obra Pinya de Foc i Cristina Calderer, respectivament. Tots tres guardonats són veïns de Cerdanyola.Aquesta premis responen a una iniciativa emmarcada en les Festes de Tardor del barri del Pont Vell. AFOCER, entitat que organitza el concurs fotogràfic, afirma que s’ha aconseguit una bona documentació gràfica de les Festes de la Tardor amb aquesta iniciativa.

Un moment de la visita al Casal de l’alcaldessa i la regidora de Joventut F. Ajuntament MC

CASAL DE JOVES

insistir en aquest aspecte: “La Biennal fa que Cerdanyola ultrapassi el seu terri-tori” i per aquest motiu va mostrar el seu agraïment a l’entitat, de qui també va re-marcar la seva constant tasca “per impul-sar l’art de la fotografi a”.

FINS QUAN?L’exposició es podrà veure a Enric Granados fi ns al 30 de novembre. - NF

Page 39: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

· 39 · Del 10 al 16 de novembre del 2010Cerdanyola

COM SORTIR A L’AGENDA? Envia les teves activitats i propostes d’interès públic a [email protected] amb deu dies d’antelació. Tel. 93 586 35 23

DIMECRES 10MÚSICA - Jam Session, a les 19.30h al The 1916 Irish Pub.

AVTIVITATS - XX aniversari de Dones per la Igualtat, al teatre Ateneu a partir de les 20h.

DIJOUS 11MÚSICA - Irish Party, música en viu amb O’fling, al The 1916 Irish Pub, a partir de les 19.30h.

DIVENDRES 12MÚSICA - Concert: Albert Pla + D’Callaos + Los Finos, al Pavelló de Can Xarau, a partir de les 20.30h. Preu : 12€ anticipades, a www.universocanibal.com i www.salaac-me.com, 15€ a guixeta i 10€ preu entrada jove. A la venda en el Casal de Joves Al-timira i a l’Ateneu. Localitats per a joves empadronats a la ciutat fins a 29 anys.

TEATRE - Joinet in the head, A càrrec de la cia. La ida. A les 22h al Teatre Ateneu. Preu: 12€ anticipada, 15€ guixeta.

SOPAR - Sopar solidari amb la Fundació Vicenç Ferrer. L’objectiu del sopar hindú és construir cases dignes a l’Índia. Preu del cobert 25€. A les 21.30h al Castell de Sant Marçal.

DISSABTE 13MERCAT - Mercat d’equips de radioa-feccionats. Al B’Art de l’Ateneu a partir de les 9h.

MERCAT - Fira d’antiguitats, col-leccionisme i artesania. A la Plaça de la

Constitució.

FESTA - Festa: Volem una Cerdanyola ne-ta, cuidem-la! A la Plaça de la Constitució a partir de les 10h.

ESPORT - XXIV 5 Milles Nocturnes de Cerdanyola. A partir de les 19h. Inici i arribada al Passeig d’Horta.

DIUMENGE 14MÚSICA - Concert per a violí i corda a càr-rec de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyo-la. A les 19h al teatre Ateneu. Preu: 6€.

ACTIVITATS - Concurs de paelles a la plaça Jaume Grau i Altayó, a partir de les 12h.

ACTIVITATS - Anem al Museu per Sant Martí. Narració de contes i llegendes re-lacionades amb Sant Martí de Tours, que ha estat el patró de Cerdanyola des de l’edat mitjana. A les 12h al Museu de Ca n’Ortadó.

ACTIVITATS - Ballada de Sardanes ame-nitzada per la cobla Jovenívola de Sabadell. A les 12h a la plaça Jaume Grau i Altayó.

MÚSICA - Concert per a violí i corda a càr-rec de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyo-la. A les 19h al teatre Ateneu. Preu: 6€.

DIMECRES 17MÚSICA - Presentació de Lo nou diccio-nari lleidata-català. Amb la presència dels autors David Prenafeta i Ferran Montardit. A l’Ateneu a les 19h.

EXPOSICIONS

ART - Els ex-libris i la muntanya i Munta-nyes de cromos. A l’Ateneu fins al 15 de novembre.

FOTOGRAFIA - Lo nostre recull, una mostra que pretén ser una finestra cap a les terres de Lleida, la seva gent i la seva forma de viure. A l’Ateneu del 15 al 22 de novembre.

FOTOGRAFIA - Exposició Aqüeducte 2010. Mostra amb les fotografies guanya-dores i una selecció de les participants en el prestigiós concurs internacional. A la Sala Enric Granados fins al 30 de novembre.

PINTURA - Mostra d’olis del pintor cer-danyolenc Gabriel Martínez. Al B’Art de l’Ateneu fins al 30 de novembre.

ART - Exposició Rodals i ciutat. L’equili-bri és possible. Mostra gràfica a l’actiu que suposen els espais naturals de les planes. A l’Ateneu fins al 15 de novembre.

ART - Exposició Recursos propis, al MAC fins al 9 de gener.

Page 40: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

PER PUBLICAR UN CLASSIFICAT: truca al 93 586 35 23 o envia el text a publicar, el nom i telèfon de contacte al correu electrònic a [email protected] Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiu o per transferència.

· 40Cerdanyola · Del 10 al 16 de novembre del 2010

FEINA

Restaurante Tropecien, necesita ayudante de cocina con experien-cia, para fines de semana. Llamar de 9 a 12 h. al tfn. 93.691.10.02----------------------------------------- NEXUS AD Limpieza-Mantenimi-ento-Jardines-Piscinas-Asistencia Doméstica. Tel. 902 44 19 19info@nexusad.es-----------------------------------------Reparación de ordenadoresa domicilio. telf. 646 279 301-----------------------------------------GANA DINERO EXTRAen tu tiempo libre. 934538919-----------------------------------------Inmobiliaria de Cerdanyola busca comercial. Grans incen-tius per vendes. Formació a càrrec de l’empresa. Enviar curriculum a [email protected] Agencia de modelos busca chi-cas/os de 14 a 27 años con o sin expe-riencia para desfiles, anuncios TV, video-clips, catálogos, etc. 691 21 24 02.----------------------------------------- Seleccionamos 22 personas para atención al cliente o promo-ciones. Tel. 606 015 588.

LLOGUER

Busco para alquilar estudio o apartamento céntrico de 1 o 2 habitaciones para despacho en cer-danyola. Tlf.: 619312995.

Alquilo piso céntrico, 3 habita-ciones, balcón, reformado nuevo a estrenar, con posiblidad de opción de compra part. telf. 659 69 61 42-----------------------------------------Piso Avda. Catalunya. Alquiler: 3hab., tza. 25m2, calef., A/a., amue-blado, totalmente reformado. Pv. 850€ (141.428 ptas). Telf: 692.60.29.82-----------------------------------------Se alquila local en Ripollet, zona Cruz Roja, actualmente tienda de ropa, Precio 850 euros al mes. Telefono de contacto: 629631839-----------------------------------------Se alquilan 2 habitaciones cerca de Renfe, 1 doble con baño (suite), derecho cocina, lava-dora, etc. 687 622 224

¡OPORTUNIDAD POR TRASLADO! RIPOLLET, PINETONS. FANTASTICO PISO SEMINUEVO. 80M², 3HAB. + TRASTERO, ASC., PK. IN-CLUIDO. TOTALMENTE REFORMADO.¡SÓLO 198.000€! TLFNO. 93.586.40.59.

Se alquila apartamento para citas en Ripollet.Teléfono: 93 720 51 38

Cerdanyola

Els teus cla ssificats a Cerdanyola

93 586 35 23T: 696 57 77 39

Page 41: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

· 41Cerdanyola · Del 10 al 16 de novembre del 2010

COMPRA/VENDA/TRASPÀS

Pisos nous a Terrassa. Preus des de 99.000€. Aparcaments des de 17.000€. [email protected]: 687 400 535-----------------------------------------Piso en venta en el centro de Barberà. 3 hab, baño y aseo, 2 plazas de parking y trastero 16m2. Pv. 246.000€. [email protected]: 687 400 535-----------------------------------------Traspaso tienda moda. Zona muy comercial. Alquiler bajo.687 622 224.----------------------------------------- Local en Cerdanyola de 210 m. 430.000€. [email protected]. 687400535----------------------------------------- Traspaso peluquería en funcio-namiento. 616837216

Compro teléfonos móviles usados. 627 623 601-----------------------------------------Casa en Montflorit. Venta: 2hab., tza. 20m2, calef., garaje, jardin 300m2, todo exterior. Pv. 266.000€ (44.258.676 ptas). Telf: 692.60.29.92-----------------------------------------Piso en Ctra. de Barcelona con 4 hab, baño, aseo, terraza y parking, 100mts, 265.000€. [email protected]. Telf: 687 400 535-----------------------------------------Piso - Zona Av. Primavera.100m2. 4 habitaciones, exterior,parquet, 2 balcones, soleado,céntrico. OPORTUNIDAD.Precio 246.000€ (41M). Telf. 625 203 763-----------------------------------------Opel omega 2.0 16v, año 12/1998, AA, abs, radio cd mp3, 185.000km, 1.900€, A toda prue-ba, o cambio por coche pequeño. 687 400 535.

INSTALACIONES Y REPARACIONES

REFORMAS DE BAÑOS Y COCINAS

Eléctrica, interfo-nos, antenasy domóticaEnergía solar y suelo radiante

Albañilería, carpintería, aluminio,mamparas, pladur y pintura

Agua, tratamiento de aguas y gas

C/ La Pau, 13-15Cerdanyola del V.

T. 93 580 29 36

Aire acondicionado y calefacción

www.franciscoperezsl.com | [email protected]

Cerdanyola

Els teus cla ssificats a Cerdanyola

93 586 35 23

Alquiler apartamento Ripollet, amueblado y con electrodomésti-cos con AACC y bomba de calor. Importe alquiler 400 euros/mes Telf. 93 720 51 38

Avda. Primavera, 11-15, local 22 (Galerías Unicentro, junto a “La Caixa”).Cerdanyola del Vallès. Tel. 93 594 65 29 | [email protected]

Reservamos números de navidad, con entregas a domicilio (mínimo 1000€)Desarrollamos combinaciones a medida del cliente de: quinielas, primitivas, bono loto, gordo y eruromillones, con los mejores programas informáticos del mercado.Impresión de boletos por cd, o por soporte magnético.Hacemos participaciones (gratuitas) para empresas, clubs deportivos, tiendas, bares, asociaciones, etc...Que la suerte te acompañe!

El gran premio Administració n. 007

Page 42: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

DIMECRES 10: TiberiDIJOUS 11: MennaDIVENDRES 12: EmiliàDISSABTE 13: DídacDIUMENGE 14: VenerandaDILLUNS 15: EugeniDIMARTS 16: Gertrudis

Santsde la setmana

Ambulàncies Urgències 061Sanitat Respon (24h)

902 111 444 Emergències 112Bombers 085Policia local 092Taxi 93 580 50 70

Telèfons

Farmàcia de guàrdia

DIMECRES 10SELVAc/ del Torrent, 12

DIJOUS 11ROVIRApasseig de Cordelles, 67LLUÍS (Nit)c/ d´Altimira, 18

DIVENDRES 12PEREIRO Av. de Catalunya, 51

DISSABTE 13ROVIRAPasseig de Cordelles, 67ORDIS (Nit)Av. República Argentina, 17

DIUMENGE 14HIDALGO-VALLSAv. de Canaletes, 29

DILLUNS 15SANCHEZsanta Rosa, 36-38

DIMARTS 16ROVIRApasseig de Cordelles, 67

SANITAT

Alcohólics Anònims 93 317 77 77

Famil. Alcohólics Anònims 93 310 39 53

Ambulàncies Urgències 061

CAP cita prèvia 93 728 44 44

CAP Fontetes 93 594 44 70

CAP Serraparera 93 580 63 63

CAP Canaletes 93 591 07 40

CAP La Farigola 93 691 95 89

CAP II Cerdanyola-Ripollet

Urgències 93 594 22 16

Visites 93 594 21 11

Centre de Salut Mental

(Sant Joan de Déu) 93 580 96 77

Cerdanyola Assistencial 93 692 44 99

Creu Roja 93 691 61 61

Hospital Parc Taulí 93 723 10 10

Programa d´Atenció Dona 93 594 21 99

Servei Mpal. Salut Pública 93 580 88 88

SERVEIS

Emergències 112

Bombers 085 / 93 582 0300

Policia local 092

Policia local comissaria 93 691 20 00

Policia Nacional 93 691 18 54

Mossos d’Esquadra 088

Avaries Aigua 93 384 50 12 / 342 20 00

Avaries Gas Natural 900 750 750

Avaries Teléfon 1002

Butà 93 725 62 77

ENHER-Fecsa 900 770 077

Correus 93 691 37 57

Funerària Truyols 93 580 97 10

Esglèsia de Sant Martí 93 692 08 89

Esglèsia Evangelista 93 692 42 11

Servei d’Inform. Juvenil 93 580 61 19

Servei Local de Català 93 580 27 51

TRANSPORTS

Renfe 93 691 88 69

FGC (Bellaterra) 93 205 15 15

Sarbus 902 287 000 / 93 580 67 00

Taxis 93 580 27 27 / 93 691 76 00

93 358 11 11

EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIP.

Ajuntament 93 580 88 88

Ateneu 93 580 88 88 Ext. 5870

Biblioteca 93 580 76 02

Casal de joves 93 580 58 69

Deixallaria Municipal 93 691 74 42

Museu de Ca n’Ortadó 93 692 33 22

Museu Can Domènech 93 591 41 30

ALTRES

Cerdanyola al dia 93 586 35 23

Casa de la dona (El Safareig) 93 580 61 51

Dones per la Igualtat 93 580 13 98

Universitat Autònoma 93 581 10 00

Parc Tecnològic 93 582 01 00

ASSOCIACIONS DE

COMERCIANTS

Rovell de l’ou 93 691 34 00

St. Antoni - Bonasort 93 580 17 62

Casc antic 93 691 23 68

Canaletes - Guiera 93 580 79 67

Les Fontetes 93 691 58 51

Ctra. de Barcelona 93 692 20 59

Cerdanyola centre 93 692 11 89

639 71 12 08

Gremi d’hosteleria 93 692 11 48

CENTRES CÍVICS

CC Banús-Bonasort 93 580 70 78

CC Bellaterra 93 580 15 94

CC Fontetes 93 691 91 51

CC Montflorit 93 691 52 62

CC Quatre Cantons 93 580 46 11

CC Sant Ramon 93 692 52 22

CC Serraparera 93 691 89 56

CC Turó Sant Pau 93 692 71 73

CC Turonet 93 692 40 63

ASSOCIACIONS DE VEÏNSAV Banús-Bonasort 93 580 70 78 617 628 828Unió de Veïns Bellaterra 93 580 15 94AV Canaletes 666 38 78 38AV Ca n’Antolí 93 691 82 93AV Can Cerdà 93 580 05 61AV La Farigola 637 52 62 38AV Les Fontetes 93 691 91 51AV i Amics de Montflorit 93 691 52 62AV Quatre Cantons 93 580 46 11AV Residencial Can Xarau 93 580 63 27 AV Sant Ramon 93 692 52 22AV Sant Martí-Xarau 691 83 89 29AV Serragalliners 627 64 68 07AV Serraperera 618 27 72 90 93 691 89 56AV Turó La Pionera 93 580 76 91 605 84 85 27AV Turó de Sant Pau 93 692 71 73 625 60 41 19

42 · Del 10 al 16 de novembre del 2010 · Cerdanyola

Cerdanyola

Els teus cla ssificats a Cerdanyola

93 586 35 23

Page 43: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

· 43Cerdanyola

Tarot y Videncia en directo 24 horas

PAGO POR VISA EN EL 902 05 02 84

8 0 6 4 9 9 5 0 0Precio máx. red fija 1,16, red móvil 1,51 €/min.

Solo mayores de 18 años.Leandro Hernánde. Urb./ El Bosque, 363 (46370 Chiva)

horòscopde la setmana

· Del 10 al 16 de novembre del 2010

MOTS ENCREUATS

SOLUCIONS

Àries 21/03 al 20/04L’amor també t’ensenya a ser més tolerant, mostra’t més comprensiu.Taure 21/04 al 20/05Un detall sense importància per a tu pot ser de gran valor per a la persona que l’està esperant.

Bessons 21/05 al 21/06Ves amb compte amb el que demanes, perquè tens moltes possibilitats que es realitzi.

Cranc 22/06 al 22/07Si els teus sentiments estan confusos, hauries de parar-te a meditar.

Balança 24/09 al 23/10Estaràs més pendent del que desitges que del que has de complir.

Escorpí 24/10 al 23/11Anar a fons dels processos emocionals t’aju-da a comprendre algunes experiències.

Sagitari 24/11 al 21/12Tingues paciència i aprèn l’art de la conques-ta pas a pas, sentint l’emoció.

Capricorn 22/12 al 20/01La teva actitud positiva davant d’un enfrontament serà el que t’ajudarà a lliurar-te de la negativitat.

Aquari 21/01 al 19/02 Aquests dies tens els astres al teu favor. Aprofita la ratxa per ampliar les teves expectatives sentimentals.

Peixos 20/02 al 20/03Com el cap de setmana es presenta tronat, tracta de preveure-ho i superar-ho amb enginy i molt afecte.

Verge 24/08 al 23/09Considera l’amor que et donen com un dels més valuosos tresors.

Lleó 23/07 al 23/08No confonguis la sinceritat amb disparar tota l’artilleria de retrets acumulats.

HORITZONTALS: 1. Frenètic bellugueig d’anques salseres al ritme de la Guillermina / 2. Xopo de licor Averna italià. Incorpora a files / 3. Asta i bandera. Escriptura musical en-tre braçades i capbussons. Abracen el zíngar / 4. Amoïna’l de mala manera, que és una bestiola. El tros més relaxant del riu / 5. Símptomes de liqüefacció. Bambolines de les no-tícies / 6. Que antipàtic que és, amb les barres tan grosses! L’eco quan es deforma / 7. Punxes molt del gust dels bascos. “He begut”, reconeix l’imam, “durant el mandat” / 8. Ge-nera un lleu consens, el tipus d’organització de les espores. L’autor sempre roman en l’anonimat / 9. Per alumini val. Sense ser escolaneta és la que ajuda més el mossèn. Genera rebuig / 10. Esqual xinès en forma de post de fusta. Recurs retòric per negar que en Lito té afirmació / 11. El partit. Ximplet, carallotí, babauó. Finals d’hivern / 12. Mostraven evidències de la grip. La part que sona quan es produeix un abonyec / 13. Raja, com la seva italiana. Conjunt membra-nós que neix com els mesozous i mor com el cromosoma.

VERTICALS: 1. Per les orenetes és un protector natural. A la bateria n’hi ha i a la de cuina encara més / 2. Lliure em-presa. Recobreix la Miquela d’una capa de metall. La cap-seta blanca / 3. Li agradava la tele en blanc i negre perquè hi veia la vida mateixa. Insòlit abús entre baus ocults / 4. Bronzejat de tant mirar cap al sol. Exercicis musicals entre replans / 5. Tot el que li passa per davant és important. Nom d’accident sense víctimes / 6. A la punta de le llen-gua. Complement proteínic per a l’Alex i la Tina. De l’Es-teve a en Berenguer / 7. Aquella decència dels decoradors del Fòrum. Cabelleres de cavalls (xinesos?) / 8. S’acaben el Martini per donar-se a la iniquitat. Espès de ment com un

metro en hora punta. El gallec / 9. Enlairen llurs colors al cel primaveral. Draps de llana inspirats en en Melitó / 10. Para el carro! Com a col•locació no basta, però per lloguer va bé. Un veí egòlatra a l’Aranyó / 11. Ara és herba, però de gran serà un arbre. Vibra com a bon extrem / 12. Encara que la posis de cap per avall s’avorreix igual. Esmicola el tabard.

123456789101112

1REMENADISSA

2AMARO ENROLA

3F NOTACIO ZR

4ANIMALO LLIT

5LIQ RERAFONS

6 QUEIXUT CEO

7PUES IMAMAT

8LEUCON PECAT

9AL ARACELI R

10TAULO LITOTE

11E BENEITO RN

12TOSSIEN NYEC

13SUA MESOSOMA

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Page 44: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

Demà dijous, Ramon Sauló al Bar GrauEl concert és totalment gratuït i forma part dels actes de les Festes de Sant Martí

Demà dijous, 11 de novembre (Diada de Sant Martí) a les 22,00 h., el Bar Grau es convertirà en escenari d’un concert molt especial: el que protagonitzarà el cantautor cerdanyolenc Ramon Sauló.Es dóna la circumstància que el mateix Sauló va ser un dels impulsors de les Festes de Sant Martí, i que precisament un dels actes que van formar part del progra-ma de la primera edició d’aquelles festes va ser un recital que va oferir a les portes del local. Aquesta vegada, el concert es farà a l’interior i, sens dubte -tal com comenten els seus promotors- es tracta d’una excel·lent oportunitat per gaudir, un cop més, d’unes cançons “plenes d’emocions”.

L’entrada és totalment gratuïta, però es recomana reservar taula trucant als res-ponsables del Bar Grau al telèfon 93 580 84 81.

MUSICA

I

Anuncia’t

93 586 35 23

Page 45: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

5

4

3

2

1

PROGRAMACIÓ-KumbaKARAOKE Divendres i dissabtes de 00:00 a 02:00h.

Anar de copes és més fàcil!

En aquesta secció troba-ràs els localsde copes que estan més de

modaa la teva

ciutat

per anarde copes

4

321

Page 46: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010

cinema

Cines el Punt Multimèdia: C/ Santa Teresa, s/n

24 h: 93 692 11 25 - Entrades: 93 580 61 84www.elpunt.orgM U L T I M È D I A

Vols estar al dia? Tenim l’espai que necessites per al teu negoci

Truca’ns i t’informaremt. 93 586 35 23

DÉJAME ENTRAR Dir.: Matt Reeves, a partir de la novel·la de John Ajvide Lindqvist (EUA, 2010) Int: Kodi Smit-McPhee, Chloe Grace Moretz Sinopsi: ‘Remake’ de l’aclamat drama de terror suec de 2008 en què Owen, un nen introvertit i sense molts amics ni diver-sions entaula amistat amb la seva jove veïna, qui té l’estrany costum de sortir a passejar per les nits. Mentrestant, el barri sencer queda commocionat per una sèrie d’assassinats consecutius. La policia creu que hi ha un psiocòpata entre els veïns, en canvi Owen creu saber la veritat.

acebookBusca’ns

i fes-te amic nostre!!!

Ja tenim

perruqueries

Av. Catalunya, 45 - 93 692 79 04

Promoció Dj. i Dv. tardes

MAN

ICU

RA

10€

TALL

NEN

S

10€

Pel·lícula dv. 5 a dg. 7 dll. 8 a dj. 11 GA´HOOLE : LA LEYENDA DE ... 16:30 18:30JACKASS 3D 18:30 20:35 22:40 21:00SALIDO DE CUENTAS 16:25 18:25 20:25 22:45 18:20 21:15LOS OJOS DE JULIA 16:35 18:45 20:50 22:55 19:05 21:20THE TOWN 16:50 19:30 22:45 18:20 21:15CAZA A LA ESPIA 17:00 19:20 22:50 18:20 21:10GRU. VILLANO FAVORITO 16:15 18:10 18:35LA RED SOCIAL 20:15 22:40 21:40LOS SEDUCTORES 16:10 18:25 19:20DEJAME ENTRAR 20:50 23:00 21:35STONE 16:25 18:35 20:55 22:55 19:10 21:30RUMORES Y MENTIRAS 16:15 18:10 20:10 22:40 18:45 21:15WALL STREET 17:30 19:25PARANORMAL ACTIVITY 20:30 22:50 22:00AGNOSIA 16:25 18:40 20:50 23:00 19:30 21:55

Page 47: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010
Page 48: Cerdanyola al Dia, 10-11-2010