2
Districte de Sants-Montjuïc bcn.cat/sants-montjuic Biblioteques de Sants-Montjuïc i Centre Cívic Casa del Rellotge CERTAMEN LITERARI FRANCESC CANDEL 2014 ESPAÑA FRANQUEIG PAGAT Aut. nº 089001 JURAT President del jurat Antoni Carballido Conseller de Cultura del Districte Sants- Montjuïc Relat Curt juvenil Jaume Centelles Escriptor i pedagog Ariadna Santaeulària Escriptora i professora Joan Delgado Director biblioteca Poble Sec- Francesc Boix Relat Curt Adult Martí Carandell Professor de l’Institut Domènech i Montaner Oscar Carreño Biblioteques de Barcelona Oleguer Forcades Director de Sants 3 Ràdio Reportatge periodístic Genís Sinca Escriptor i periodista Jesús Martínez Periodista, escriptor i editor de Sants- Montjuïc Pere Baltà President de la Fundació Paco Candel Iris Vieiros Redactora de La Marina i Presentadora del programa Amb Veu de Dona de Sants Montjuic Ràdio. Poesia Ricardo Reiteno Escriptor i activista cultural Josep Lòpez Badenas Escriptor i coordinador de Clubs de Lectura Julián Figueres Director biblioteca Vapor Vell ORGANITZACIÓ Biblioteca Francesc Candel 933 325 375 Biblioteca Poble Sec- Francesc Boix 934 430 105 Biblioteca Vapor Vell 934 097 231 Centre Cívic Casa del Rellotge- Sala Pepita Casanellas

Certamen Literari Francesc Candel 2014

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Certamen Literari Francesc Candel 2014

Citation preview

Page 1: Certamen Literari Francesc Candel 2014

Districte deSants-Montjuïc bcn.cat/sants-montjuic

Biblioteques de Sants-Montjuïc i Centre Cívic Casa del Rellotge

CERTAMEN LITERARI FRANCESC CANDEL2014

ESPAÑA FRANQUEIGPAGAT

Aut. nº 089001

JURAT

President del jurat

Antoni Carballido Conseller de Cultura del Districte Sants- Montjuïc

Relat Curt juvenil

Jaume CentellesEscriptor i pedagog

Ariadna SantaeulàriaEscriptora i professora

Joan DelgadoDirector biblioteca Poble Sec- Francesc Boix

Relat Curt Adult

Martí CarandellProfessor de l’Institut Domènech i Montaner

Oscar CarreñoBiblioteques de Barcelona

Oleguer ForcadesDirector de Sants 3 Ràdio

Reportatge periodístic

Genís SincaEscriptor i periodista

Jesús Martínez Periodista, escriptor i editor de Sants- Montjuïc

Pere BaltàPresident de la Fundació Paco Candel

Iris VieirosRedactora de La Marina i Presentadora del programaAmb Veu de Dona de Sants Montjuic Ràdio.

Poesia

Ricardo ReitenoEscriptor i activista cultural

Josep Lòpez BadenasEscriptor i coordinador de Clubs de Lectura

Julián FigueresDirector biblioteca Vapor Vell

ORGANITZACIÓ

Biblioteca Francesc Candel 933 325 375Biblioteca Poble Sec- Francesc Boix 934 430 105Biblioteca Vapor Vell 934 097 231Centre Cívic Casa del Rellotge- Sala Pepita Casanellas

Page 2: Certamen Literari Francesc Candel 2014

El 2014 serà un any ple d’efemèrides per als barcelonins i per a tots els catalans. Els 50 anys d’Els Altres Catalans d’en Paco Candel arriben en un moment molt transcendent per al país. Un moment on també arriben ofenses i negacions d’aquells que defensen la seva idea de país a tra-vés de la por i no pas d’arguments.

El llibre de Paco Candel és un cant al respecte mutu i a la convivència. Encarna la visió moderna que el catalanisme adoptarà a la segona meitat del segle XX vers la nova immigració i explica, i ha explicat, a milers de catalans nouvinguts des de vivències compartides, què representa ser català.

Els premis Francesc Candel són un homenatge a la seva persona i obra amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit candelià a la Marina i anar-lo este-nent per tots els racons de la nostra estimada Barcelona.

Ara més que mai: “Catalunya, un sol poble”.

Jordi Martí i GalbisRegidor del Districte de Sants-Montjuïc

MODALITATS DEL CERTAMEN

RELAT CURTEl tema és lliure, però integrat dins dels paràmetres de la narrativa, re-alista o de ficció. Se n’estableixen dues categories:

JUVENIL, entre 14 i 18 anys

L’extensió màxima ha de ser de 5 fulls. El guanyador serà premiat amb un trofeu, un llibre electrònic i un premi per valor de 200 € en material bibliogràfic.El finalista serà premiat amb un trofeu i un llibre electrònic.

ADULT, a partir de 19 anys

L’extensió màxima ha de ser 5 fulls.El guanyador serà premiat amb un trofeu, un llibre electrònic i un premi per valor de 200 € en material bibliogràfic.El finalista serà premiat amb un trofeu i un llibre electrònic.

POESIAEl tema és lliure. Es presentarà un únic poema, el qual tindrà una exten-sió màxima de 50 versos o línies. El guanyador serà premiat amb un trofeu, un llibre electrònic i un premi per valor de 200 € en material bibliogràfic.El finalista serà premiat amb un trofeu i un llibre electrònic.

REPORTATGE PERIODÍSTICAquesta modalitat neix inspirada en l’obra d’en Francesc Candel, que va tenir el seu eix en la narració d’experiències humanes reals, a través d’una prolífica obra periodística. El tema a tractar és lliure i ha de ba-sar-se en fets reals.L’extensió màxima ha de ser de 10 fulls.El guanyador serà premiat amb un trofeu, un llibre electrònic i un premi per valor de 200 € en material bibliogràfic.El finalista serà premiat amb un trofeu i un llibre electrònic.

BASES DEL CERTAMEN

1. El certamen és obert a qualsevol persona que hi vulgui participar.

2. La participació en el certamen comporta acceptar aquestes bases.

3. Els treballs que s’hi presentin han de ser originals i poden estar es-crits en català o en castellà.

4. Els treballs presentats no poden haver estat premiats anteriorment a un altre concurs literari.

5. No es pot presentar més d’un treball per persona a la mateixa mo-dalitat.

6. Els treballs han d’estar escrits amb ordinador amb el programa Word (amb el tipus de lletra Arial, cos 12), en fulls DIN A4 escrits a una sola cara i a doble espai.

7. Tots els concursants hauran de presentar-se amb pseudònim.

8. Els treballs s’han de presentar dins d’un sobre DIN A4 o similar tan-cat, on hi consti “Certamen Literari Francesc Candel”, i a l’interior del qual hi ha d’haver:

• L’original, en quatre còpies impreses, on hi consti la modalitat de participació, el títol de l’obra i el pseudònim del concursant.

• En un paper a dins d’un sobre tancat hi han de constar les da-des personals de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, data de naixement, adreça i telèfon, i, en cas de tenir-ne, adreça de correu electrònic. A l’exterior d’aquest sobre cal consignar la modalitat a la qual es presenta, títol de l’obra i el pseudònim del concursant.

9. Els treballs s’han de fer arribar a qualsevol de les tres biblioteques del districte Sants - Montjuïc: Biblioteca Francesc Candel (Amnistia Internacional, 8-10), Biblioteca Vapor Vell (Ptge. Vapor vell, s/n) i Biblioteca Francesc Boix (Blai, 34), del 10 de març al 4 d’abril, dins l’horari de cada centre.

10. El Jurat estarà integrat per representants culturals del Districte de Sants – Montjuïc i personalitats especialistes en les diferents moda-litats del certamen que apareix en el dors.

11. El Jurat determinarà els guanyadors en els diversos apartats i cate-gories, i es reservarà el dret a considerar desert un premi. La seva decisió és inapel·lable.

12. El veredicte del Jurat es farà públic en l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc el dijous 29 de maig a les 19 hores a la Biblioteca Francesc Candel. Aquest mateix dia, tots els participants en el certa-men d’enguany que assisteixin a l’acte rebran un llibre dels premiats de l’edició 2013 com a premi a la seva participació.

El llibre editat amb els textos premiats de la present edició estarà dispo-nible a les Biblioteques Francesc Candel, Vapor Vell i Francesc Boix i a l’Arxiu del Districte de Sants – Montjuïc, a partir del mes de juliol.

13. El Districte de Sants – Montjuïc publicarà els textos originals gua-nyadors a la seva web (bcn.cat/sants-montjuic), i les tres bibliote-ques a les seves pàgines webs.

Els llibres editats en anys anteriors estan disponibles per a consulta a la Biblioteca Francesc Candel i a l’Arxiu del Districte Sants-Montjuïc.

L’edició 2014 del Certamen Literari Francesc Can-del coincideix amb el 50è aniversari de la publi-cació del llibre Els Altres Catalans, segurament l’obra amb més ressò social de l’extensa biblio-grafia candeliana, potser perquè constitueix una proposta de convivència que ha contribuït deci-sivament a la cohesió de la societat catalana. La Fundació Paco Candel ha programat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquesta commemoració, a les quals el Consorci de Biblioteques de Barcelo-na s’ha sumat amb diverses iniciatives. També el Districte Municipal de Sants-Montjuïc, que con-voca aquest concurs literari, s’afegeix a l’enalti-ment de l’obra i el pensament de l’admirat Paco Candel, que mai s’allunyà de la Marina, on va es-criure el més de mig centenar de llibres publicats, alguns amb una gran clarividència, que Barcelona i Catalunya li han reconegut abastament.

Sr. Pere BaltàPresident de la Fundació Paco Candel