5
BASES DELS CONCURSOS DE LA DIADA DE SANT JORDI INS LA LLAUNA CURS 2012/2013 L’AMPA, juntament amb els Seminaris de Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Castellanes, Llengua Anglesa, Educació Visual i Plàstica, Filosofia i Geografia i Història de l’ Institut La Llauna , convoquen els següents concursos i certàmens: A. Concurs Literari B. III Concurs per la Pau C. III Certamen d'Arts Plàstiques A. CONCURS LITERARI Pot participar en el concurs tot l’alumnat de l’Institut. Hi haurà tres categories de participants: Categoria I: 1r i 2n d’ESO Categoria II: 3r i 4t d’ESO Categoria III: Batxillerat. Es poden presentar treballs en les modalitats següents: ANGLÈS. NARRATIVA BREU. CASTELLANO. Dos convocatorias: NARRATIVA BREVE Y POESÍA. La categoría I participará en la modalidad de " Redacción " según las instrucciones de su profesor/-ra de Lengua Castellana. Las categorías II y III pueden participar en las modalidades de poesía y narrativa breve (con una sola obra para cada modalidad). La extensión máxima para la poesía es de 50 versos y para la narrativa de 4 hojas tamaño DIN A-4. CATALÀ. Dues convocatòries: NARRATIVA BREU i POESIA. L'extensió màxima de la poesia és de 50 versos i les narracions podran tenir un màxim de 5 fulls DIN A-4.

Concursos Diada de Sant Jordi 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Sant Jordi

Citation preview

BASES DELS CONCURSOS DE LA DIADA DE SANT JORDI

INS LA LLAUNACURS 2012/2013

L’AMPA, juntament amb els Seminaris de Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Castellanes, Llengua Anglesa, Educació Visual i Plàstica, Filosofia i Geografia i Història de l’Institut La Llauna, convoquen els següents concursos i certàmens:

A. Concurs LiterariB. III Concurs per la PauC. III Certamen d'Arts Plàstiques

A. CONCURS LITERARI

Pot participar en el concurs tot l’alumnat de l’Institut.

Hi haurà tres categories de participants:

• Categoria I: 1r i 2n d’ESO • Categoria II: 3r i 4t d’ESO • Categoria III: Batxillerat.

Es poden presentar treballs en les modalitats següents:

ANGLÈS. NARRATIVA BREU.

CASTELLANO. Dos convocatorias: NARRATIVA BREVE Y POESÍA.

• La categoría I participará en la modalidad de " Redacción " según las instrucciones de su profesor/-ra de Lengua Castellana.

• Las categorías II y III pueden participar en las modalidades de poesía y narrativa breve (con una sola obra para cada modalidad).

• La extensión máxima para la poesía es de 50 versos y para la narrativa de 4 hojas tamaño DIN A-4.

CATALÀ. Dues convocatòries: NARRATIVA BREU i POESIA.

• L'extensió màxima de la poesia és de 50 versos i les narracions podran tenir un màxim de 5 fulls DIN A-4.

Els treballs hauran de ser inèdits, originals (no copiats), escrits per una sola cara i a espai i mig, amb cos de lletra 12 i presentats per quadruplicat (4 còpies).

La temàtica dels textos és lliure.

És important que als treballs presentats l’ús de la llengua corresponent sigui ben correcte i que no hi hagi, per tant, ni faltes d’ortografia ni incorreccions morfosintàctiques.

Els textos que concursin en aquest certamen no es podran presentar a

cap altre concurs literari sense el permís dels Departaments organitzadors.

Cada participant podrà optar a un màxim de tres premis literaris.

Premis del Concurs Literari. A la Categoria I hi haurà un premi de 40€, a la Categoria II un premi de 50€ i a la Categoria III 60€. El premi es lliurarà en vals de l'FNAC. Aquests premis podran repartir-se exaequo o declarar-se deserts si les obres presentades no assoleixen una mínima qualitat.

B. III CONCURS PER LA PAU

VIVIM EN UN MÓN JUST?

JUSTIFICACIÓLa realitat social del nostre entorn es veu afectada per una crisi que és econòmica, però també és de valors. En aquesta situació pensem que és molt important reflexionar sobre el nostre món i assenyalar aquelles coses que ens preocupen i que cal que entre tots millorem.Per aconseguir una societat més tolerant, més solidària i més respectuosa amb els altres hem decidit iniciar aquest concurs des dels Departaments de Ciències Socials i Filosofia.

BASES

El tema estarà relacionat amb aspectes socials. Des d'històries de solidaritat entre persones o accions en favor del medi ambient i dels més desafavorits fins a vivències personals o familiars relacionades amb situacions injustes viscudes.

1. Pot participar en el concurs tot l’alumnat de l’Institut.

2. Hi haurà tres categories de participants:

Categoria I: 1r i 2n d’ESO Categoria II: 3r i 4t d’ESO Categoria III: Batxillerat.

3. Es podran presentar treballs en prosa o en vers.

4. L’extensió màxima serà de 2 pàgines. Els treballs hauran de ser inèdits, originals (no copiats), escrits per una sola cara i a espai i mig, amb cos de lletra 12 i presentats per triplicat (3 còpies).

5. Premis del Concurs per la Pau. A la Categoria I hi haurà un premi de 40€, a la Categoria II un premi de 50€ i a la Categoria III 60€. El premi es lliurarà en vals de l'FNAC. Aquests premis podran repartir-se exaequo o declarar-se deserts si les obres presentades no assoleixen els objectius.

TERMINI: Els treballs del Concurs Literari i del Concurs per la Pau es lliuraran a la secretaria del centre entre el 8 i 12 d'abril a les 13:00 hores.

Les obres es presentaran amb un títol i se signaran amb pseudònim. Dins d’un sobre tancat, hi figuraran el títol i les dades personals de l’alumne/a (nom, adreça, edat i curs). El treball i el sobre tancat – amb el pseudònim a l’exterior – aniran dins d’un sobre més gran, davant del qual es farà constar la Categoria (I, II, III), la modalitat NARRATIVA, POESIA, PAU i la llengua emprada (català, castellà o anglès).

El jurat el formarà un grup de professorat del Centre.

El centre es reserva el dret de publicar els treballs premiats o no premiats.

C. III CERTAMEN ARTS PLÀSTIQUES

BASES DEL CERTAMENModalitat: “LLIURE”

Aquesta categoria pretén animar l'alumnat a mostrar les seves creacions artístiques personals.

1. Hi podrà participar tot l'alumnat del centre.

2. La temàtica, el format i la tècnica de l’obra pot ser qualsevol.

3. L’obra es presentarà protegida per a ser exposada sense que es deteriori o malmeti

4. L’obra estarà identificada per la part posterior amb les dades personals de l’autor.

5. Les obres presentades formaran part de l’exposició de treballs però no optaran a premi. En finalitzar l’exposició seran retornades als autors/res.

Modalitat: “CONCURS”

DATA I LLOC DE LLIURAMENT: A la secretaria del centre del 15 al 19 d’abril del 2013.

TEMÀTICA: “Creació d’un punt de llibre”

1. Hi podrà participar qualsevol alumne/a del centre.

2. Els participants s’agruparan per cursos acadèmics.Categories: I (1r ESO), II (2n ESO), III (3r ESO), IV (4t ESO).

V (1r i 2n Batxillerat)Les Categories I, II, III, IV obtindran un premi de 20 €.

La Categoria V obtindrà un premi de 50 €.

3. FORMAT I MIDES: El format serà el d’una làmina de dibuix DIN A-4 (2 1x 29’7 cm)

L’obra tindrà la mida d’un punt de llibre real (20’5 x 5 cm).

4. PRESENTACIÓ: Els originals estaran muntats en una cartolina negra de mida DIN A-4.

L’obra anirà identificada per la part posterior del suport (cartolina negra) amb un pseudònim. No hi figurarà cap altre identificació de

l’autor.

5. IDENTIFICACIÓ: Les dades de l’autor estaran escrites en un full que es presentarà dins d’un sobre tancat. A la part exterior del sobre es podrà

llegir únicament el Pseudònim triat.En el full interior hi figuraran les dades personals:

NOM I COGNOMSCURS I GRUP PSEUDÒNIM

Aquest sobre estarà enganxat amb cinta adhesiva a la part posterior de la cartolina negra.

El jurat estarà format per tres membres del claustre i podrà deixar desert algun dels premis si no hi ha cap obra amb suficient qualitat.

Les obres premiades quedaran en propietat del centre per poder tenir-les exposades.