32
BUTLLEÍ MUNICIPAL DE L’AMETLLA DEL VALLÈS 125 març 2015 ANY XII WWW.AMETLLA.CAT Diari de l’Ametlla Set ametllatans a la República de Benín El passat 6 de febrer un grup d’a- metllatans, integrants de l’equip de futbol A.E. Ramassà, van viatjar a la República de Benín (l'Àfrica) per jugar-hi un part amistós dins d’un projecte solidari, amb el que s'hi van portar més de 700 quilos de mate- rial esporu i escolar, gràcies, entre d’altres, a la col·laboració de l’Ajun- tament de l’Ametlla del Vallès. Pg. 3 Bona acollida del cicle “Amb nom de dona” El president de la Diputació de Barce- lona, Salvador Esteve, va visitar l’Amet- lla del Vallès el passat divendres 6 de febrer per copsar, in situ, els efectes i danys ocasionats per la ventada del 9 de desembre de l’any passat. Esteve va afirmar que la seva adminis- tració proporcionarà ajuda econòmica en un marge curt de temps. Pg. 5 El president de la Diputació visita l’Ametlla 300 atletes parcipen al Duatló de Carretera La tercera edició del Duatló de Carretera de l’Ametlla del Va- llès organitzada pel BB Triatló l’Ametlla va comptar amb la par- cipació d’uns 300 atletes, els quals van comper en dos circu- its de cursa a peu i un amb bici- cleta de carretera que unia l’A- metlla amb la Garriga. Pg. 25 Carnaval a ritme de Gitanes Al llarg del mes de febrer i fins ben entrat març l’àrea de Cultura ha organitzat el cicle “Amb nom de dona”, amb mou de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquest cicle ha comptat amb una amalgama d’actes de caire divers. Pg. 19 Pg. 15 Núria Ishii

Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Citation preview

Page 1: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

BUTLLEÍ MUNICIPAL DE L’AMETLLA DEL VALLÈS 125març2015

ANY XII WWW.AMETLLA.CAT

Diari de l’Ametlla

Set ametllatans a la República de BenínEl passat 6 de febrer un grup d’a-

metllatans, integrants de l’equip defutbol A.E. Ramassà, van viatjar a laRepública de Benín (l'Àfrica) perjugar-hi un parAt amistós dins d’unprojecte solidari, amb el que s'hi vanportar més de 700 quilos de mate-rial esporAu i escolar, gràcies, entred’altres, a la col·laboració de l’Ajun-tament de l’Ametlla del Vallès. Pg. 3

Bona acollida del cicle “Amb nomde dona”

El president de la Diputació de Barce-lona, Salvador Esteve, va visitar l’Amet-lla del Vallès el passat divendres 6 defebrer per copsar, in situ, els efectes idanys ocasionats per la ventada del 9de desembre de l’any passat.

Esteve va afirmar que la seva adminis-tració proporcionarà ajuda econòmicaen un marge curt de temps. Pg. 5

El president de laDiputació visita l’Ametlla

300 atletes par<cipen al Duatló de CarreteraLa tercera edició del Duatló

de Carretera de l’Ametlla del Va-llès organitzada pel BB Triatlól’Ametlla va comptar amb la par-Acipació d’uns 300 atletes, elsquals van compeAr en dos circu-its de cursa a peu i un amb bici-cleta de carretera que unia l’A-metlla amb la Garriga. Pg. 25

Carnaval a ritme de Gitanes

Al llarg del mes de febrer ifins ben entrat març l’àrea deCultura ha organitzat el cicle“Amb nom de dona”, ambmoAu de la celebració del DiaInternacional de la Dona.

Aquest cicle ha comptatamb una amalgama d’actes decaire divers. Pg. 19

Pg. 15

Núria Ishii

Page 2: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

2 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Ajuntament al dia...

Dimecres 4A les 17h a l’Escola Bressol Municipal l’Ametller.Xerrada “Els límits: fronteres afectuoses per undesenvolupament harmònic”, a càrrec de NoemíLuelmo, psicòloga.Org. àrea d’Ensenyament i Escola Bressol Municipal l’Ametller.

A les 19h a l’aula TIC de la Biblioteca.Curs d’introducció a l’escriptura àrab.Org. Biblioteca.

A les 19.30 h a la Sala d’Art Carles Sindreu.CULTURA AMBNOMDE DONA - Conferència sobrel’obra gràfica de Núria Pompeia, a càrrec de PepeGálvez, enamorat de la historieta.Org. àrea de Cultura.

Dijous 5A les 17 h a l’Aula del CasalReinici del taller de Can Coral,dirigit per Alfred Santacana.Org. Agrupació de la Gent Gran.

A les 20 h a la Sala Polivalent.CULTURA AMBNOMDE DONA - Xerrada “La situa-ció de la dona avui”, a càrrec de Magda Oranich,advocada. Inclosa en el cicle “Idees i Paraules”.Org. àrea de Cultura.

Divendres 6A les 17.30 h a la Sala InfanAl de la Biblioteca.Hora del conte: “Històries de pirates”, a càrrec deSusagna Navó.Org. Biblioteca.

A les 19.30 h a Can DraperCICLE DE JOVES INTÈRPRETS -Concert d’Ad Infinitum, trio de flautes.Org. àrea de Cultura, Escola Municipal de Música i Can Draper.

Dissabte 7De 10 a 14 h i de 16 a 20h al Casal de la Gent Gran.Taller gratuït de costura modernista.Inscripcions: [email protected]. àrees de Comerç i Turisme.

De 10 a 13 h a l’IES Eugeni Xammar.Jornada de portes obertes.Org. IES Eugeni Xammar.

De 10 a 13 h a l’escola BerB.Jornada de portes obertes.Org. Escola BerB.

De 17.45 h a l’IES Eugeni Xammar.Trobada orquestral.Org. Escola Municipal de Música.

A les 18 h al Casal de la Gent Gran.Ball i berenar amb DJ i monitors.Org. Agrupació de la Gent Gran.

Diumenge 8A les 18 h davant de Can Muntanyola.Sor<da amb autocar al Teatre Auditori de Grano-llers per veure l’obra “Vilafranca. Un dinar de FestaMajor”. Venda d’entrades a l’Ajuntament.Org. àrea de Cultura.

Dimecres 11A les 19 h a l’aulta TIC de la Biblioteca.Curs d’introducció a la l’escriptura àrab.Org. Biblioteca.

A les 17 h a l’Escola Bressol Municipal l’Ametller.Taller “Educar amb intel·ligència emocional”,a càrrec de Noemí Luelmo, psicòloga.Org. àrea d’Ensenyament.

Divendres 13A les 17.30 h a la Sala InfanAl de la Biblioteca.Hora del conte: “Contes que bateguen”,a càrrec de Perleta.Org. Biblioteca.

A les 18 h a l’Aula del Casal.Concert Audiovisual de Clàssica: el piano.Org. Agrupació de la Gent Gran.

Dissabte 14De 10 a 14 h a l’IES Eugeni Xammar.Taller de defensa personal per a dones.Org. Policia Local.

De 10 a 14 h i de 16 a 20h al Casal de la Gent Gran.Taller gratuït de costura modernista.Inscripcions: [email protected]. àrees de Comerç i Turisme.

Dilluns 16A les 17.30 h a la Biblioteca.Taller d’escriptura.Org. àrea de Cultura.

Dimarts 17A les 18.30 h a l’aula TIC de la Biblioteca.Tertúlies literàries: Es mada vida, d’Alice Munro.Org. àrea de Cultura.

A les 19 h a Sala PolivalentXerrada informa<va sobre el noumarc fiscal de lesen<tats sense ànim de lucre.Org. Ajuntament de l’Ametlla del Vallès.

Dimecres 18A les 18.30 h a l’Escola Bressol Municipal l’Ametller.Presentació del llibre T’es momolt (però no ets unrei), de Pilar Cañada, i xerrada “Com apropar elsfills a la plenitud”, a càrrec de Pilar Cañada, escrip-tora i mestra, i de Nomei Luelmo, psicòloga.Org. àrea d’Ensenyament.

A les 19 h a l’aula TIC de la Biblioteca.Curs d’introducció a l’escriptura àrab.Org. Biblioteca.

Dijous 19A les 9 h al Casal de la Gent Gran.Sor<da a Viladrau, espai Montsenyi el procés de la castanya.Org. Agrupació de la Gent Gran.

A les 18.30 h a l’aula TIC de la Biblioteca.Tertúlies literàries: Es mada vida, d’Alice Munro.Org. àrea de Cultura.

Divendres 20A les 17.30 h a la Sala InfanAl de la Biblioteca.Hora del conte: “Viatge per l’espai sideral”,a càrrec de Sandra Rossi.Org. Biblioteca.

A les 18.30 h a l’aula TIC de la Biblioteca.Tertúlies literàries: Es mada vida, d’Alice Munro.Org. àrea de Cultura.

A les 20 h a la Sala d’Art Carles Sindreu.Inauguració de l’exposició de marqueteria“Tallers nou”.Org. ArBstes de l’Ametlla i àrea de Cultura.

Dissabte 21De 10 a 14 h i de 16 a 20h al Casal de la Gent Gran.Taller gratuït de costura modernista.Inscripcions: [email protected]. àrees de Comerç i Turisme.

De 10 a 14 h a l’IES Eugeni Xammar.Taller de defensa personal per a dones.Org. Policia Local.

A les 18 h al Casal de la Gent Gran.Ball i berenar ambmúsica en viu.Org. Agrupació de la Gent Gran.

A la tarda al Caixafòrum.SETMANA CULTURAL - Música i dansa. Taller al Cai-xafòrum.Org. Escola Municipal de Música.

Diumenge 22A les 10 h al Parc de Maria Lluïsa.Cicle de caminades per l’Ametlla:“Caminada de les masies”.Ponència a càrrec d’Enric Costa, tècnic de Patrimonide l’Ajuntament de la Garriga.Org. àrea d’Esports i 3 i Més.

A les 13.30 h a la plaça de l’Ajuntament.Calçotada popular. Menú: calçots, boAfarra amb pa-tates al caliu, fruita i beguda.Tiquets: venda anAcipada (12 €) al Peipars.El mateix dia 15 €Org. Club Voleibol l’Ametlla.

A la tarda a l’auditori de Barcelona.SETMANA CULTURAL - Taller familiar.Org. Escola Municipal de Música.

Dimarts 24A la tarda a l’auditori de Barcelona.SETMANA CULTURAL - Taller familiar.Org. Escola Municipal de Música.

Dimecres 25A la tarda a l’Escola Municipal de Música.SETMANA CULTURAL - Taller de música i pintura.Org. Escola Municipal de Música.

A les 19 h a l’Aula TIC de la Biblioteca.Curs d’introducció a l’escriptura àrab.Org. Biblioteca.

Dijous 26A les 19 h a la Sala PolivalentCULTURA AMBNOMDE DONA - Xerradaamb i sobre la dona “Per què envellim?”,a càrrec de Maria Soley.Org. àrea de Cultura.

Divendres 27A les 18 h al Casal de la Gent Gran.Bingo col·lec<u amb premis.Org. Agrupació de la Gent Gran.

Dissabte 28De 10 a 14 h i de 16 a 20h al Casal de la Gent Gran.Taller gratuït de costura modernista.Inscripcions: [email protected]. àrees de Comerç i Turisme.

A les 19 h a la Sala Polivalent.Conferència de Vicent Sanchis,periodista i vicepresident d’Òmnium Cultural.Org. ANC de l’Ametlla del Vallès.

Diumenge 5 d’abrilDe 17.30 h a Can MuntanyolaBallada de sardanes amb la Cobla de Premià.Org. àrea de Cultura.

El Diari de l’Ametlla és una publicació mensual de distribució gratuïta, que edita l’Ajuntament de l’A-metlla del Vallès. Coordinació, redacció, fotografia i maquetació: Àrea de Comunicació de l’Ajuntamentde l’Ametlla del Vallès- 3.700 exemplars - Dipòsit legal: B-50749-2003 - Impremta: Gráficas de PrensaDiaria (www.gpd-sa.com). www.ametlla.cat / correu-e: [email protected]

Cartes al Director: S’han d’enviar signades, i fer constar el nº de DNI i un telèfonde contacte a: [email protected]. No poden tenir una extensió superior a3.000 caràcters, espais inclosos. El Diari de l’Ametlla es reserva el dret a modifi-car la llargada del text per adaptar-lo a la maquetació i no es fa responsable del seuconAngut.

www.ametlla.cat

Activitats l’Ametlla del VallèsMarç15

@AjAmetllaVallesFacebook.com/AjuntamentAmetlla

Page 3: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Ajuntamental dia...

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 3Ajuntament al dia...

Set ametllatans juguen un par<t defutbol solidari a la República de BenínL’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, representat per la regidora d’Esports Roser Ametller, ha col·laborat a la segona aventura solidàriaa l’Àfrica de l’A. E. Ramassà, gràcies a la qual s’han donat més de 700 kg. de material esporAu i escolar a la República de Benín.

*A les imatges s’hipoden veure els inte-grants de l’A. E. Ra-massà, el parAt defutbol que van jugaramb nois de l’escola,la regidora RoserAmetller amb el mi-nistre d’Esports de laRepública de Benín ila trobada amb les au-toritats del país africà.

El passat 6 de febrer, un grupd’ametllatans, integrants de l’e-quip de futbol A.E. Ramassà(equip de les Franqueses del Va-llès que milita a la quarta divisiócatalana), van viatjar a la Repú-blica de Benín (l'Àfrica) per jugar-hi un parAt amistós dins d’unprojecte solidari, amb el qual s'hivan portar més de 700 quilos dematerial esporAu i escolar.

El President del país, en Consellde Ministres, va qualificar comun tema de màxima importànciala visita d'un equip de Barcelona(de fet, és la primera experiènciad'un equip europeu al país) i, ve-

ient la repercussió i la importàn-cia de l'esdeveniment, el capitàde l’equip, Jordi Grivé, en tant enquant set jugadors de l'A.E. Ra-massà resideixen a l'Ametlla delVallès, va demanar la col·labora-ció del nostre Ajuntament, alqual va presentar el projecte,que va fer-ho amb material es-porAu i amb uns llibres sobre elnostre poble, Catalunya i Barce-lona.

La representació de l’Ajunta-ment de l’Ametlla del Vallès va re-caure en la regidora d’Esports,Roser Ametller, la qual va acom-panyar l'esmentat equip, amb el

L’altra part del material espor-Au, així com l’escolar, es va en-tregar a una escola de Cotonou,de nens entre 9 i 14 anys de fa-mílies molt humils o fins i totorfes, famílies que no es podenpermetre una millor educaciópels seus fills, els quals que estu-dien i entrenen alhora, i queviuen en una casa que fa d’inter-nat i que es manté gràcies a lasolidaritat del mateix barri o d’a-mants del futbol.

Abans de fer la donació, l’equipvar jugar un parAdet amb elsnois de l’escola, el qual va seruna gran festa per a tots.

que va assisAr a una recepció fetapel Ministre d'Esports del país i adiferents actes protocol·laris.

El parAt de futbol va enfrontarl'equip amfitrió, el Panthères deDjogou (considerat el millorequip del país) i l’A. E. Ramassà aNaAAngou, una ciutat al nord delpaís, i es va converAr en un au-tènAca festa nacional. El resultat,que va ser el menys important,va ser de cinc gols a un a favor del'equip africà.

A la mitja part es va fer entregaal Ministre d’Esports del país dela meitat del material esporAuportat des de Catalunya.

XERRADA INFORMATIVA SOBRE EL NOU MARCFISCAL DE LES ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

DIMARTS 17 DE MARÇA LES 19 H A LA SALA POLIVALENT

Page 4: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

4 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Ajuntament al dia...

Curs forma<upera l’úsdeterminalsde laxarxaRescat

Gran part dels funcionaris de laPolicia Local de l'Ametlla del Vallès iel seu personal administraAu vanparAcipar, el passat 19 de febrer, aun curs formaAu per a l'ús de termi-nals de la xarxa Rescat.

Aquest sistema millora considera-blement la qualitat, fiabilitat i coor-dinació amb la resta d'operadors dela Seguretat i Emergències.

Rescat és la xarxa de Radiocomu-nicacions d'Emergències i Seguretatde Catalunya. Aquesta xarxa, ro-busta i fiable, està especialment dis-senyada per proporcionar cober-tura, tant en nuclis de població comen entorns rurals, als cossos icol·lecAus professionals implicatsen la seguretat i les emergències aCatalunya. La xarxa Rescat està ges-Aonada per l'Oficina Rescat.

consAtueix un sistema integrat decomunicacions que facilita la coor-dinació entre els col·lecAus d'emer-gències.

A diferència de la telefonia mòbil,Rescat pretén arribar a tots els in-drets on siguin necessàries les co-municacions de seguretat, tant anuclis de població com a la resta deterritori rural, i aporta un grau defiabilitat més gran per garanAr ladisponibilitat del servei en tot mo-ment i especialment en situacionsd'emergència.

La xarxa, a més, està especialment

dissenyada perquè sigui robusta ifiable, sobretot en casos d'emer-gència, ja que no se satura per tru-cades de telèfons mòbils, té més co-bertura al territori que la telefoniamòbil convencional i disposa de sis-temes d'alimentació alternaAus persuportar la manca de subministra-ment elèctric.Els usuaris de la xarxaRescat són els cossos operaAus delDepartament d'Interior, altres orga-nismes públics que depenen de laGeneralitat, relacionats amb la ges-Aó de les emergències a Catalunya,i els serveis municipals que tenenper funció gesAonar les emergèn-cies i la seguretat en l'àmbit local.

Els principals usuaris de la xarxaRescat són, per tant, els Mossosd'Esquadra, els Bombers de la Ge-neralitat, els Bombers de Barcelona,la Guàrdia Urbana de Barcelona, elServei d'Emergències Mèdiques, elsAgents Rurals, l'Agència Catalana del'Aigua, la Direcció General de Pro-tecció Civil, les policies locals i elsserveis de protecció civil de tots elsajuntaments sense policia local.

El Departament d'Interior ha oferta totes les policies locals de Catalu-nya que s'integrin en el mateix sis-tema de telecomunicacions i, d'a-questa manera, disposin de canalsde coordinació amb els altres ser-veis de seguretat i emergències quetambé uAlitzen la xarxa Rescat.”

Taller de defensa personal per a dones

Policia Local

El taller d'autodefensa per a dones és una de les acAvitatsque organitza la Policia Local des de fa 3 anys per commemo-rar el Dia Internacional de la Dona.

El taller es farà a l’InsAtut Eugeni Xammar de 10 a 14 horesels dissabtes 14 i 21 de març. Les inscripcions, totalment gra-tuïtes, es poden fer a l’Ajuntament (93 842 25 01) o a la PoliciaLocal (93 843 28 45).

L’objecAu principal dels tallers és mostrar a les dones que espuguin trobar en situacions d’agressió +sica o verbal les dife-rents tècniques de defensa personal. A través de consells bà-sics i exercicis pràcAcs, s’ensenyarà a les assistents com apro-fitar l’agressivitat del seu oponent i els seus punts dèbils perdefensar-se, o com treure profit de les pròpies condicions +si-ques i psíquiques.

Campanya coordinada amb el Servei Català de Trànsit pel control de les distraccions al volant i sobre semàfors

Policia Local

Durant el pròxim mes de març es realitzarà lacampanya de control sobre distraccions al volant il’incompliment de les obligacions indicades per unsemàfor.

A tal efecte, us recordem la normaAva:

- Es considera incompaAble amb l'obligatòriaatenció permanent a la conducció l'ús pel conduc-tor amb el vehicle en moviment de disposiAuscom ara pantalles amb accés a Internet, monitorsde televisió i reproductors de vídeo o DVD.

- Queda prohibit conduir i uAlitzar cascos o auri-culars connectats a aparells receptors o reproduc-

tors de so.- Es prohibeix fer servir durant la conducció dis-

posiAus de telefonia mòbil i qualsevol altre mitjào sistema de comunicació, excepte quan el desen-volupament de la comunicació Angui lloc senseemprar les mans ni usar cascos, auriculars o ins-truments similars.

* Integrants de la Poli-cia Local de l’Ametlladel Vallès rebent laformació a la Sala Po-livalent.

* Taller de defensa personal per a dones realitzat l’any 2011.

Page 5: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 5Ajuntament al dia...

El president de la Diputació deBarcelona es reuneix a l'Amet-lla del Vallès amb alcaldes ialcaldesses de la comarca

El proppassat divendres 6 de fe-brer el president de la Diputació deBarcelona, Salvador Esteve, es vareunir a l'Ajuntament de l'Ametlladel Vallès amb els alcaldes i alcal-desses d'alguns dels municipis delVallès Oriental més afectats per laventada del passat 9 de desembre.

L'alcalde de l'Ametlla del Vallès,Andreu González, va fer d'amfitrióde la trobada, que va començaramb una reunió informal a les de-pendències del Consistori, momenten què Salvador Esteve va signar elllibre d'honor de l'Ajuntament.

El president de la Diputació va ex-plicar que amb la jornada que co-mençava, volia veure in situ els efec-

tes de la ventada, i va anunciar que,un cop avaluats tots els danys perpart dels Consistoris, l'administracióque representa donarà suport econò-mic en un marge de temps breu.

Seguidament, tota la comiAva vainiciar un recorregut que va comen-çar amb la visita dels torrents delVerder i de Ca l'Arenys de l'Ametlladel Vallès, i que a seguir per altresmunicipis com la Garriga, Bigues iRiells, Santa Eulàlia de Ronçana iCaldes de Montbui.

El president de la Diputació deBarcelona va voler avaluar deprimera mà els efectes de laventada del passat 9 de de-sembre, i va afirmar que do-narà suport econòmic en unmarge de temps curt.

Del 3 de març al 30 de maig,campanya d’esterilització d’animalsde companyia “Sóc responsable”

Àrea de Sanitat

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallés duu a terme la campa-nya dedicada a la captura, esterilització i retorn dels gats lliu-res que hi ha al municipi, amb l’objecAu de controlar les colò-nies d’aquests animals. Aquesta opció permet eliminar lesmolèsAes produïdes per les colònies de gats (orines, vocalitza-cions durant el període d’estre, baralles freqüents etc. ) itambé reduir la superpoblació, tot millorant la qualitat de vidadels animals.

L’Ajuntament alimenta aquestes colònies amb pinso sec, idisposen sempre d’aigua neta i fresca. D'aquesta manera, s’a-costumarà als gats a alimentar-se al mateix lloc per facilitarl’observació de la colònia.

El Consistori també es fa càrrec de les esterilitzacions delsgats de carrer, un procés important ja que, d’aquesta manera,les gates deixen d’estar en zel i els gats es tornen més mansos,ja amb unes colònies establertes

En aquest senAt és vital l’ajuda del voluntariat, individual-ment i amb la seva correcta col·laboració, ja que és una ajudadesinteressada.

L’Ajuntament atén totes les consultes o trucades que dema-nen informació sobre aquesta qüesAó.

Any 2013Esterilitzacions al municipi 46Gats cadells acollits a la Protectora de Granollers 39Dels 39 gats acollits 30 varen ser adoptats.

Any 2014Esterilitzacions al municipi 59Gats cadells acollits a la Protectora de Granollers 23

El Centre Veterinari l’Ametlla s’adhereix a la campanya

Centre Veterinari l’Ametlla s’adhereix a la campanya d’este-rilització “Sóc responsable”, que estarà en vigor entre els dies3 de març i 30 de maig de 2015. Els propietaris dels animalss’hauran d’inscriure a la web de la campanya (www.socres-ponsable.org) i hauran de tenir i presentar al centre veterinariel número de registre d’inscripció a la campanya corresponentals seus animals.

També es posarà el xip a tots els animals que no el porAn i,segons criteri veterinari, s’aconsellarà pracAcar analíAca.

Els propietaris que ho desitgin han per demanar hora perles cirurgies d’esterilització, idenAficació i panell sanguini (op-cional).

El telèfon és el 938432936/639349883Carrer Sant Genis 18 de l’Ametlla del Vallès

* Alcaldes i altres re-pesentants públics esvan reunir a l’Ametlladel Vallès el dia 6 defebrer.

* Salvador Esteve iAndreu González,visitant el Torrentdel Verder.

1.- Rec<ficació errada aritmè<ca de Pressupost Generalde la Corporació per al 2015.A favor: CiU (6)En contra: PA (1), SI (1) i PSC (2)

2.- Reconeixement extrajudicial de crèdits.A favor: CiU (6) / En contra: PA (1), SI (1) i PSC (2)

3.- Aprovació inicial de la modificació puntual del Pla Ge-neral d'Ordenació Urbanís<ca Municipal, referent a la re-gulació dels usos permesos en la subzona qualificaa ambclau 4B.A favor: CiU (6) i SI (1)En contra: PA (1) i PSC (2)

Votacions del Ple extraordinari de 17 de febrer

Page 6: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

6 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Ajuntament al dia...

* Una de les sessionsdels tallers d’habilitatssocials en què hanparAcipat alumnes del’IES Eugeni Xammar.

Alumnes de 3r d’ESO de l’ins<tut Eugeni Xammar fan uns tallers d’habilitats socials

Tots els alumnes de 3r d’ESO de l’InsAtut Eu-geni Xamar han parAcipat en un taller de duessessions sobre habilitats comunicaAves i socialsimparAt per DIGRUP. Intervencions Grupals iFormaAves.

Els dinamitzadors del taller són professionalscom psicòlegs, metges i dinamitzadors de grup.Els objecAus específics són promoure el debat ila reflexió sobre el paper de les emocions en les

acAtuds i els comportaments i idenAficar aspec-tes individuals i grupals que milloren les rela-cions interpersonals.

En grups reduïts, els alumnes han debatutsobre les relacions interpersonals per evitar laviolència verbal, els problemes a l’hora de par-lar en públic i la necessitat de fer-se respectarpels companys. Aquests tallers s’han realitzat ales hores de tutoria els dies 6, 13 i 20 de febrer.

PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓPER AL CURS 2015-2016

S’obre de nou el període d’inscripció per ser admès en un cen-tre educaAu sosAngut amb fons públics. Les dates són les quesegueixen:

o Del 10 al 17 de març, per al segon cicle d'educació infanAl,educació primària, centres integrats i educació secundària obli-gatòria

o Del 4 al 15 de maig, per a les llars d'infants. La jornada de por-tes obertes a l’Escola Bressol Municipal l’Ametller és realitzaràdissabte, 18 d’abril.

o Del 12 al 19 de maig, per al batxillerat, els cicles formaAus degrau mitjà de formació professional i d'arts plàsAques i disseny.

Podeu trobar tota la informació sobre els criteris, procediment icalendari de preinscripció i matrícula al web de la Generalitat:hCp://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

Ball de gitanes de l’EscolaBressol Municipal l’Ametller

E.B.M. L’Ametller

Els infants grans de l’escola bressol el passat dimarts 17 de fe-brer van ballar al pavelló de l’Ametlla juntament amb les altrescolles del poble. Va ser tot un èxit i ens van poder acompanyar ala pista familiars i fins i tot germans que també van venir vesAtsamb la roba Bpica per a l’ocasió. Des de novembre que a l’es-cola ja preparàvem el ball, que és una manera d’esAmular-los jasigui perquè aprenguin fets de la nostra cultura, com perquè essocialitzin amb la música Bpica del ball. També és un gran tre-ball en equip i esAmula la comunicació corporal i la disciplina.

Donem gràcies a mares i àvies que ens han ajudat a fer totala roba en un taller que vàrem realitzar.

Des de l’escola bressol volem animar a les famílies que s’a-punAn a ballar el ball de gitanes, un ball popular que és tradi-ció des de fa molts anys al nostre poble.

* Alumnes de l’Escola Bressol Municipal l’Ametller, abans de ballar gitanes.

Page 7: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 7Ajuntament al dia...

Cloenda de l’Any Xammar a l’Escola Els CinglesEscola Els Cingles

Cada curs escolar, l’alumnat de 3r de primària del’Escola Els Cingles visita l’Ajuntament del poble.

Els reben l’Alcalde, Sr. Andreu González, i la Regi-dora d’Ensenyament, Sra. Roser Ametller.

Amb aquesta visita, els nens i les nenes coneixende primera mà les dependències de l’ajuntament ialguns aspectes del seu funcionament.

Abans de la visita, s’han preparat unes preguntessobre temes que els causen interès: com se sapquins són els límits del poble?, quan s’apaguen elssemàfors?, quan està malalt l’alcalde, qui el subs;-tueix?, quants alcaldes ha ;ngut l’Ametlla?,...

En finalitzar la visita, l’alumnat de 3r va lliurar alSr. Alcalde el dossier de les jornades culturals delcurs 2013-2014 que l’escola va dedicar a la figura

d’Eugeni Xammar, sumant-nos d’aquesta manera al’ANY XAMMAR.

El dossier inclou totes les acAvitats que es varen

realitzar en el marc de l’escola i les que des de l’a-juntament, la biblioteca municipal i l’escola de mú-sica es van oferir a l’alumnat.

Desitjaríem que aquest dossier formés part de lamemòria col·lecAva que entre tots els ametllatans iametllatanes hem basAt a l’entorn del periodista,viatger i poliglota Eugeni Xammar.

* Pavimentació nova a l’entrada del CemenAri Municipal. * Restauració de la vorera d’un tram de la carretera de Sant Feliu a l’alçada del carrer Alzina.

* Repavimentació del carrer del Club i subsAtució de l’enllumenat. * Reparació del sòl entre les dues piscines de Ca l’Arenys.

*Lliurament del dossier a l’alcalde Andreu González.

Districe ametllatà

Darreres actuacions de l’àrea de Territori

Page 8: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

8 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Districte ametllatà

Es presenta l’estudidel parc residencial inecessitats d’habitatge

El proppassat dijous 26 de febrer es va pre-sentar l'estudi del parc residencial i necessi-tats d'habitatge, un estudi que es va sol·licitara la Diputació sobre el planejament urbanís-Ac, parc residencial i necessitats d’habitatge al’Ametlla del Vallès.

La sol·licitud d’aquest estudi ve donada perla necessitat de fer una radiografia de la situa-ció del municipi en matèria residencial, per talde conèixer les necessitats de nous habitat-ges, així com la seva Apologia, per així poder-ho tenir en compte a l’hora de portar a terme

la revisió del planejament urbanísAc (POUM)vigent.

Amb aquest estudi, a paAr d’una anàlisi i dia-gnosi transversal de l’Ametlla, es proposennous models de transformació que es basenen el reciclatge de la ciutat ja construïda i enla potenciació del sòl urbà ja consolidat, aixícom la consolidació d’un centre urbà al muni-cipi, deixant de banda les políAques de creixe-ment expansiu i desenvolupament urbanísAcde noves àrees que és el que s’havia fet finsara i que s'ha mostrat insostenible.

Arriba la segona edició del sorteig‘Anar a la deixalleria té premi’

Àrea de Medi Ambient

Per segon any consecuAu el Consorci per a la GesAó dels Re-sidus del Vallès Oriental organitza el sorteig premis als usuarisde les deixalleries comarcals “Anar a la deixalleria té premi”,amb l’objecAu de promoure l’ús d’aquestes instal·lacions, aug-mentar el nombre d’usuaris i els materials recollits.

Del dia 15 de febrer al 15 de març totes les persones que facinús d’aquestes instal·lacions podran parAcipar-hi.

Ho podran fer tantes vegades com vulguin, sempre que hofacin en dates diferents. Cada entrada a la deixalleria nomésdona dret a una butlleta, independentment de la quanAtat deresidus que es lliuri.

Els premisEn aquesta edició, hi ha un primer premi de dues entrades

pel Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGPTM2015 (sorteig entre tots els parAcipants), i 26 premis d’un kitde contenidors per a la recollida selecAva dels residus (un perdeixalleria).

Dinàmica del sorteigEl dia 15 de febrer de 2015 s’iniciarà la parAcipació en aquest

sorteig que finalitzarà el dia 15 de març. Poden parAcipar-hitotes les persones (majors de 18 anys) que facin ús de la dei-xalleria els dies de la campanya, i reuneixin les condicions ques’especifiquen en les bases.

El dia 24 de març de 2015, a les 14 hores, a la seu del Con-sorci, Camí Ral s/n de Granollers, es celebrarà, en acte públic,el sorteig d’aquests premis.

Hi haurà 26 urnes, una per deixalleria. De cadascuna de lesurnes se n’extraurà una única butlleta de la qual en resultaràla persona premiada amb el segon premi i entre tots els parA-cipants, inclosos els guanyadors del segon premi, se n’extrauràuna única butlleta que serà la del guanyador/a del primerpremi.

L’OficinaMòbil del Consumidor,a l’Ametlla el 20demarç(De 10.30 a 13 h a la plaça de l’Ajuntament)

Page 9: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Sa Majestat Carnestoltes va arribar al nostre barri “Pinar i Portús” el dissabte21 de febrer a les 21 h.

Va demanar que tothom vingués disfressat, per comparAr un sopar de ger-manor i una festa plena de premis.

Hi va haver disfresses col·lecAves, de parelles individuals, totes molt originalsi diverAdes. El local es va omplir de llum, ritme i color.

La festa va conAnuar amb una animada “disco mòbil” fins a la maAnada deldiumenge.

Vàrem gaudir d’una estona boja on tot s'hi val per riure, sobretot de nosal-tres mateixos.

Junta de l'Associació de Veïns de Pinar i Portús

Els barris opinen...

La velocidad del final de le legislatura se nota en varias cosas y detalles. Losarreglos pendientes y reparaciones en varias zonas de Can camp se han ejecu-tado en estas semanas: arreglo de algunas vallas, re;rada de contenedores, re-paración de farolas y tulipas y sobre todo, la limpieza a fondo de las torrenterasde todo el pueblo. Es importante mantenerlas limpias de forma natural ya quedescubrimos y andamos por zonas que desaparecen entre la maleza habitualde las zarzas y árboles abandonados. Sólo queda por limpiar la zona de la Fontde Can Rexach y la que baja desde la Terrera hasta la zona de can Prats.La ampliación y arreglo de la carretera de San Feliu marcha con buen ritmo y

ya estamos esperando que se cumplan los plazos prome;dos para disfrutar deeste paseo central del pueblo… ¿en julio o agosto de 2015?No creo que veamos antes de mayo el nuevo carril bici de la carretera de la

deixalleria… pero sí que se podría ampliar y arreglar un poco el arcén (son 100m.) que van desde la salida del Camí de la Biodiversitat para poder alcanzar (deforma segura) la acera de la calle. ¡Si vas de paseo por esa zona te arriesgas de-masiado a que te atropelle un coche!!Tampoco estará listo el famoso puente sobre la C 17 para acceder caminando

a la zona comercial San Jordi, y tampoco tendremos (¡tras los 4 años!) la fa-mosa Bob Cat para acelerar y mejorar los trabajos de la Brigada Municipal!Segundo Cambio Uso Mimosa, 10: Nosotros hemos tenido reunión con Terri-

tori para aclarar la situación del proceso del nuevo cambio de uso aprobado(enero 2015) para Mimosa, 10 que se ha aprobado y nuestras alegaciones. Nu-estra conclusión es que se nos ha engañado desde Territori y Ayuntamiento (deforma consciente y con men;ras) con este proceso tras la sentencia que echabaatrás el primer cambio de uso del año 2009.Cambio del art. 135 PGOU eliminando la norma de uso del 50% vivienda y ne-

gocis para nuestras casas. Hemos presentado Recurso Contencioso contra estecambio. Se nos dice desde el ayuntamiento que en la próxima legislatura quie-ren iniciar un nuevo proceso de PAUM para un nuevo PGOU (que es del año1987). Nosotros antes queremos explicar nuestra posición, los porqués de estecambio impulsado desde Territori, los efectos a futuro del modelo urbano de laAmetlla (que afecta de forma especial a Can Camp) y lo haremos de forma pú-blica a las asociaciones de vecinos, a las otras candidaturas y a las inmobiliariaspara que valoren la situación. En cualquier caso, un nuevo proceso de PAUMsiempre es bienvenido, eso sí, que sea más par;cipa;vo, consecuente y trans-parente que el úl;mo que se realizó hace 10 años!!Una no;cia posi;va es que podremos contar con un local social para la Asso-

ciació (lo teníamos junto al Club de Can Camp) en el pa;o del CITA (Masía de laBaronesa). Lo necesitamos para ir haciendo más vecindario, ¡que nos hace faltacada vez más!

Posiciones candidaturas mayo 2015: En el ar<culo del Diari de abril (úl;moantes de las eleccionesmunicipales demayo) pasaremos varias preguntas sobretemas concretos para que desde cada una de las candidaturas se nos expliquesu posición y qué acciones van a ejecutar en el caso que fueran gobierno muni-cipal en los próximos 4 años. Esperamos la máxima transparencia y claridad.Nosotros seguimos siendo claros y transparentes y así se lo transmi;remos anuestros asociados y vecinos (casi 1.000 personas).

Associació de Veïns Can Camp

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 9Els barris opinen...

L'Associació de Veïns del Serrat jadisposa d'un nou local per reunir-se

El proppassat diumenge 8 de febrer es va fer l'acte simbòlic d'entrega de lesclaus del nou local social de l'Associació de Veïns del Serrat, situat a la nova ro-tonda dels carrers Tòrtora, Pep Ventura, Padilla, Eduard Toldrà i Sant Barto-meu del Barri del Serrat.

Amb la nova instal·lació, promoguda per l'àrea de Barris de l'Ajuntament, s'hadonat resposta a una vella reivindicació de l'esmentada associació, i ha de ser-vir per a dotar-la d'un espai condicionat per a celebrar-hi reunions i acAvitats,esdevenint un centre per dinamitzar i cohesionar de la vida social del barri.

L'alcalde, Andreu González, acompanyat pel regidor de Barris, Xavier MarB-nez, varen entregar les claus a una representació de l'Associació de Veïns delSerrat, encapçalada pel seu president, Juan GuAérrez, i per la seva vicepresi-denta, Elisenda Comellas.

* Festa de Carnaval dels veïns de Pinar i Portús.

Can Camp Pinar i Portús

*L’entrega simbòlica de les claus es va fer davant del nou local.

Deixalleria de l’Ametlla del Vallès(Camí de Can Draper s/n)

De dimarts a divendres: de 10h a 13h i de 16h a 19Dissabte: de 9h a 15h

Diumenge: de 9.30h a14h

Page 10: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

10 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Els partits opinen

Els partitsopinen...

Grup municipal deConvergència i Unió

- Andreu González i Gil- Enric Castellví i Barrera- Teresa Bada i Franquet- Pep Moret i Tanyà- Roser Ametller i Sánchez- Xavier MarBnez i Bosch- M. Clara Prat i Roig

Grup municipal delPar<t del Socialistes de

Catalunya

- Baldomero Reyes i Delgado- Dolors Torante i Pérez- Gabriel Frutos i Lozano

Grup municipal deSolidaritat Catalanaper la Independència

- Francesc Sulé i Carreras

Grup municipal delPar<t Popularde Catalunya

- Juan Esteban Beriain

Grup municipal delPacte per l’Ametlla

- Enric Pont i Navarro

8 de març - Dia Internacionaldels Drets de les Dones

Un any més, volem celebrar el 8 de març, Dia In-ternacional dels Drets les Dones, com a una jor-nada de reconeixement de la lluita històrica pelsnostres drets i per la igualtat d'oportunitats i devisualització de les aportacions que les dones hemfet a la societat.

A Catalunya, el govern de CiU, amb suportd’ERC, ha centrat els seus atacs a lespolíAques d'i-gualtat en retallades de serveis socials i políAquesde benestar que afecten principalment les donespel seu rol social, que supleixen aquestes retalla-des amb el seu treball domès<c no remunerat, ique suposa aproximadament el 40% del PIB català.I mentre retallen els serveis d’atenció a les donesamb l’excusa de la crisi, el cost de les escoles quesegreguen per sexes a Catalunya és de 24M€.Les dones només hem avançat amb governs

progressistes, i molt especialment, governs socia-listes amb políAques transversals amb visió de gè-nere: Llei d'Igualtat, Llei Integral, Llei de la Depen-dència, Llei interrupció voluntària de l’embaràs,plans ocupacionals d'igualtat…

Des del PSC reivindiquem tornar a prioritzar lespolí<ques de gènere amb l’empara legal i els re-cursos econòmics retallats en els darrers anys ambl’excusa de la crisi.

El PSC demana:• Defensar un model municipal públic que po-

tenciï les políAques de gènere.• Desenvolupar plans d’igualtat interns, que ga-

ranteixin la igualtat real de gènere en les insAtu-cions locals.

• ConAnuar incorporant la perspec<va de gè-nere en totes les actuacions municipals i en lesmocions presentades en els plens reivindicant elsdrets de les dones (dret a decidir sobre el propicos, dret a no ser prosAtuïdes...).

• GaranAr la coordinació amb la Generalitat per-què hi dediqui els recursos necessaris.

• Treballar acAvament des dels serveis socialsper detectar els casos d’exclusió social i pobresa,especialment de famílies monomarentals.

• Realitzar propostes ac<ves d’ocupació i d’igu-altat laboral, així com de promoció de les donesemprenedores.

• ConAnuar consolidant els espais de par<cipa-ció de les dones.

• Elaborar i desenvolupar políAques per impul-sar els homes cap a la igualtat i les noves masculi-nitats.

• Traslladar aquests acords al govern de l'Estat,al govern de la Generalitat de Catalunya i als grupsparlamentaris del Congrés dels diputats i del Par-lament de Catalunya.

e-mail: [email protected]

Convergència i Unió Par<t del Socialistesde Catalunya

Fem Carretera

El passat mes de febrer vam celebrar el Carna-val, festa primordial del nostre poble, amb l’em-blemàAc Ball de Gitanes. Hem d’estar orgullososque aquesta tradició hagi conAnuat a la nostravila, malgrat guerres i postguerres, i des d’aquívolem felicitar i homenatjar a tota la gent que hoha fet possible. També la cercavila i l’escudelladahan aplegat les ametllatanes i els ametllatans,bons moments per sorAr de casa i retrobar-nos.Gràcies a tots els que han parAcipat i sobretot a laComissió de Carnaval i Colles de Gitanes de l’A-metlla, que una vegada més han fet bé la sevafeina i nosaltres hem gaudit dels resultats. Feinaque comporta moltes hores i que sovint no es va-lora prou, sobretot si es té en compte que ho fande forma totalment altruista.

Voldríem explicar-vos, personalment com agrup, la fase en la qual es troba l’obra de la urba-nització de la carretera BP-1432. Era un projectepuntal en el nostre programa, i que ha costatpenes i esforços poder Arar-lo endavant per dife-rents moAus, tal i com explicàvem en aquest espaiuns números anteriors. Ja s’han passat i instal·latpràcAcament tots els serveis des del Parc dels Vo-luntaris fins la rotonda d’inici del carrer Torre-gassa. A mitjans del mes de març estaran acabatsels murs de contenció de les finques afectades peraquesta obra. El ritme de l’obra és excel·lent, i aixòés degut al tall total de la carretera. La decisió quees va prendre després de la valoració que es va ferabans de començar l’obra per decidir si es tallavaper fases o tota d’una vegada ha esvaït tots elsdubtes. Encara que l’afectació al trànsit rodat ésun fet, el guany de temps en l’execució global del’obra serà molt més gran.

També voldríem demanar disculpes per les mo-lèsAes ocasionades als veïns pel tall de carrers quees va fer pel III Duatló de Carretera de l’Ametlla. Elfet que coincidís amb les obres de la carretera BP-1432 va mulAplicar exponencialment el normaltranscurs d’aquesta prova en les úlAmes dues edi-cions. Aquest esdeveniment va agrupar quasi 300atletes i un gran nombre de públic. És per això quevolem agrair als veïns de l’Ametlla i gent que es-tava de visita al poble la comprensió i considera-ció per aquest acte.

Us informem que, en vista de les properes elec-cions municipals i per tal de poder-vos informarpuntualment dels actes, esdeveniments i projec-tes venidors, podeu seguir-nos en les xarxes so-cials i canals de comunicació següents:

www.twiCer.com/CIULametllaVall

www.facebook.com/ciu.lametlladelvalles

www.convergentsametlla.cat/www.ciu.cat/lametlladelvalles/

Page 11: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 11Els partits opinen

Pueblo, pueblo, pueblo

Desde el PP de L’Ametlla del Vallès aprovecha-mos estas líneas para presentar nuestro programapara las elecciones municipales del mes de mayo.-Unir con un Paso Peatonal y Carril Bici l’Ametlla

y la Garriga.-Ejecutar el proyecto de la Pasarela sobre la C-17

que unirá las urbanizaciones.-Peatonalizar el centro de L’Ametlla del Vallès y

permi;r que puedan pasear los vecinos.-Solicitar la ejecución del ascensor del Centro

Sant Jordi para subir a la planta 1 (ahora se subeúnicamente con escaleras).-Bajar impuestos a los comercios del centro del

pueblo para fomentar la ac;vidad y aumentar lavida.-Dar un mayor uso social a la Sala Teatro y Casal

d’Avis.-Aumentar la seguridad en l’Ametlla del Vallès y

dotar de elementos tecnológicos que disuadan alos robos periódicos que sufrimos.Recordar que nuestra representante para las

elecciones Dña. Yolanda García Ordoñez, está ple-namente comprome;da con el programa y que suánimo es centrarse en la vida del pueblo.El obje;vo del PP es Pueblo, Pueblo y Pueblo.

Otras organizaciones polí;cas se presentan a laselecciones con fines de construcción nacional, es-tado independiente, independen;sta o fórmulasincluso más crea;vas, consideramos que son mo-delos que se han demostrado nulos y que nos hanllevado en la presente legislatura municipal a laparálisis.Desde el PP consideramos que con;nuar con so-

luciones crea;vas en cuanto al estado diferente denación no nos ha aportado ningún beneficio comopueblo y es por ello que solicitamos la par;cipa-ción de todos los ciudadanos y ciudadanas de l’A-metlla del Vallès a que se unan al programa quepresentamos.Estamos abiertos a aquellos que quieran par;ci-

par y colaborar con el PP de l’Ametlla del Vallès yestamos encantados a que se unan a nosotros ydarles el espacio que consideren más oportuno.Todavía estamos a ;empo de ampliar los puntos

del programa con vuestras sugerencias, es por elloque solicitamos la par;cipación de Todos y Todas.Saludos

Juan Esteban Portavoz PP L’Ametlla del Vallè[email protected]

Tel. 657 55 08 85

Solidaritat Catalanaper la Independència Par<t Popular de Catalunya Pacte per l’Ametlla

Es<l de Govern CiU a l’Ametlla, no gràcies!

Ara, cap al final de la legislatura, hauríem d’afegir undespropòsit més del mandat. Sembla que no n'hem An-gut prou amb el caos pressupostari i el desgavell de lespolíAques de personal. No volem arribar al final delmandat sense explicar un afer respecte l’esAl i els valorsde govern que avui té majoria al nostre ajuntament, enaquest cas una majoria absoluta de CiU. La gent que for-mem el Pacte per l’Ametlla, per a la que com tots avuija sabem tenen molta importància els valors de les per-sones que li posem cara als parAts, hem coincidit en lalluita per a la transparència del nostre ajuntament i lahonestedat en el comportament dels qui el represen-tem en nom dels ciutadans i ciutadanes. Per tant,aquest no és un tema menor.

A parAr d’un document rebut ens vàrem assabentarque CiU havia inclòs a les seves llistes, i posteriorment al’equip de govern amb tasques execuAves, una personaque estava inhabilitada per exercir un càrrec públic se-gons sentència judicial. Vàrem informar l’Alcalde, dis-cretament primer i per escrit després, d’aquesta qües-Aó demanant-li que si era coneixedor d’aquest fetprengués les decisions oportunes.

La resposta de l’alcalde ha estat confusa i dilatada enel temps. Va dir primer que no era coneixedor del pro-blema, però que si havia de prendre una decisió “no litremolaria el pols”. De fet, l’afer es va camuflar amb unadimissió per moAus personals. El nostre grup en un prin-cipi no es va donar per saAsfet amb aquesta dimissió.Vàrem insisAr en que ens en donessin explicacions dequines conseqüències podrien esdevenir-se del fet i sies podrien arribar a qüesAonar totes les tasques fetesdurant el temps que va ser regidor de govern i posar enentredit totes les decisions preses durant el seu man-dat. Totes les respostes eren evasives i semblaven nodonar-li gaire importància. L’única resposta per escritque tenim va ser ridícula, ja que només donava respostaa una evident errada Apogràfica.

En cap moment vàrem considerar la possibilitat deque, una vegada presentada la dimissió, l’exregidor po-gués conAnuar exercint les funcions sense cap legiAma-ció ni cobertura legal. Les queixes d'alguns treballadors,que sembla que rebien ordres directes del regidor dimi-At, ens varen posar en alerta i en dues converses poste-riors amb l’alcalde ens va assegurar que no tornaria apassar.

A parAr d’aquí, després de deu mesos de la dimissióens segueix arribant informació de gent directamentafectada que afirma que l’exregidor conAnua exercintel càrrec a l’ombra, és a dir, conAnua donant ordres imarcant prioritats, amb el consenAment de l’Alcalde,ara també regidor de Territori.

Amb aquest afer hem constatat un esAl de govern queno ens agrada ni comparAm els seus valors. Consideremque aquesta manera d’entendre l’Ajuntament com a uncorralet de propietat privada d’un parAt (sigui el quesigui), no és bo ni per a la democràcia ni per gesAonarels serveis públics. Segurament la cultura políAca de CiUen aquest senAt ha begut durant molts anys del Pujo-lisme i aquesta cultura ha arribat a l’Ametlla.

Segurament senArem a dir que ara és època electorali tothom criAca les opinions dels altres, i que ara tocadesacreditar els altres parAts, però no es el cas. El Pacteper l’Ametlla no es tornarà a presentar, i per tant l’únicque volem és explicar un fet que possiblement la majo-ria del poble ja sap i que és un exemple d’una manerade fer que cal donar a conèixer.

Grup municipal del Pacte per l’Ametlla

L’empenta de l’independen<smede base(a propòsit de l’acte de l’ANCa l’Ametlla amb Carme Forcadell)

Malgrat un cert discurs interessat que fan circu-lar determinats mitjans escrits i audiovisuals, l’in-dependenAsme no perd suport popular. Ans alcontrari. Una prova d’això la vàrem tenir el prop-passat dia 20 de febrer amb l’acte de l’ANC amb lapresència de Carme Forcadell a la Sala Municipalde Teatre de l’Ametlla. Un auditori ple a vessar, itota la gent que es va quedar a les portes permanca d’aforament, desmenteixen el discurs delsdos diaris més llegits i subvencionats de Catalunyai de les emissores de ràdio i televisió afins, amb laseva caterva de periodistes i tertulians (sempre elsmateixos).

Malgrat els esforços dels dos parAts sobiranistesmajoritaris per alenAr el procés i ajornar la decisiódefiniAva, l’independenAsme conAnua sent un mo-viment de base, malgrat que els diferents grups po-líAcs l’interpreAn en funció dels seus interessoselectorals i de parAt. I és una llàsAma, perquè, enla nostra opinió, el procés cap a la independènciaés un fet de tal transcendència políAca, social i his-tòrica, que no hauria d’estar supeditat a conside-racions parAdàries, d’altra banda irrellevants per ala majoria de nosaltres.

Ara que ja sabem que tenim un president hàbilquant a l’estratègia electoral però amb poca con-vicció independenAsta i un cap de l’oposició queencara no sap si és col·laborador o adversari delpresident, només ens queda esperar que en els vuitmesos que ens resten res no ens faci desviar l’aten-ció del que és el nostre objecAu: aconseguir unamajoria de vots a parAts inequívocament indepen-denAstes perquè les eleccions puguin ser llegidesrealment com un plebiscit. I tenim l’oportunitat defer-ne un primer recompte provisional amb les mu-nicipals.

Per això, i d’aquí al 27 de setembre, hem d’acon-seguir aquest objecAu. I ens fem nostres les parau-les de Carme Forcadell: si cadascun dels 1.800.000catalans que el 9 de novembre vam votar SÍ-SÍaconsegueix convèncer un indecís, la majoria seràaclaparadora.

Amics de l’Ametlla, se’ns ha girat feina. Us ani-mem a parAcipar-hi des de les diferents associa-cions cíviques i parAts políAcs perquè aquest ob-jecAu sigui una realitat el 27S.

Al marge de tot això, volem comunicar-vos queestem a la vostra disposició per organitzar xerra-des en els àmbits veïnals i associaAus. Si voleu co-nèixer el nostre regidor i candidat a l’alcaldia,Francesc Sulé, feu-nos-ho saber. Podeu posar-vosen contacte amb nosaltres per correu electrònic.

Solidaritat Catalana per la IndependènciaSecció Local de l’Ametlla del Vallès

[email protected]://territori.solidaritatcatalana.cat/ametlladel-

valles

Page 12: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Neix “Joves de l’Ametlladel Vallès per la Independència”

Joves de l’Ametlla per la Independència

El passat divendres 20 de febrer, aprofitant la presència alnostre poble de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, vamanunciar la creació del col·lecAu de joves independenAstes al’Ametlla del Vallès. El nostre objecAu principal és convèncertots aquells votants indecisos, especialment els joves, i donar-los els arguments necessaris perquè es posicionin a favor de laindependència de Catalunya.

Al llarg dels propers mesos procurarem dur a terme algunesacAvitats per tal de conscienciar la gent, sobretot els joves, quel’única manera de solucionar l’actual problema políAc, social ieconòmic és assolir un estat propi per a Catalunya.

Tothom que esAgui interessat a formar-ne part o vulgui fer-nos qualsevol suggeriment pot adreçar-se a:

[email protected] només set mesos i molta feina per fer. Us hi esperem!

CarmeForcadellomple laSalaMunicipaldeTeatre

La presidenta de l'Assem-blea Nacional Catalana de l'A-metlla del Vallès, Carme For-cadell, va oferir una xerradadavant més de 250 personesque omplien la Sala Municipalde Teatre, el passat divendres20 de febrer.

L'acte va començar ambunes paraules de Lluïsa Na-varro en nom de la territorialde l'ANC de l'Ametlla, ambquè va explicar les properesactuacions de l'enAtat, entreles quals destaca l'organitza-ció d'una xerrada el properdia 28 de març a càrrec del pe-riodista i vicepresident d'Òm-nium Cultural, Vicent Sanchis.

Seguidament, es va anun-ciar la creació del nou col·lec-Au "Joves IndependenAstesde l'Ametlla del Vallès", elqual té per objecAu contribuira fer créixer el suport social a

la independència i que ac-tuarà, principalment, a travésde les xarxes socials.

Abans que Forcadell co-mencés la seva intervenció,l'alcalde Andreu González vadonar les gràcies a tots els as-sistents i va lloar l'empenta iel gran valor de la societatcivil i de l'associacionismeque caracteritza el poble ca-talà, alhora que recordavaque ha donat suport a l'ANCde l'Ametlla abans de ser al-calde i essent president delClub EsporAu Vallès, quan vacedir-los un espai per poder-s'hi reunir.

Un cop acabats els prolegò-mens, Carme Forcadell, mi-cròfon en mà i a peu dret, vaprendre la paraula i va co-mençar el seu discurs que vaestar marcat per l'opAmisme.

En aquest senAt, la presi-

denta de l'ANC va destacarque la gran força del "procés"és la seva "escrupolositat de-mocràAca" i que va "de baix adalt", i va fer una crida a totsels convençuts sobre els bene-ficis d'una Catalunya indepen-dent per a què treballin desdels seus àmbits per a convèn-cer a tots aquells indecisos.

Forcadell també va dema-nar no perdre l'ànim i va con-tradir a tots aquells que diuenque el "procés" s'està desin-flant, alhora que adverAa deles "maniobres i menAdes"que es faran i divulgaran perpart de sectors contraris a laindependència, demanant"no fer-ne cas i no caure enprovocacions".

L'acte va acabar amb uncol·loqui en què el públic as-sistent va poder interpel·lar laponent.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va fer unaxerrada convidada per la Territorial de l’ANC l’Ametlla del Vallès en què es vapresentar públicament el nou col·lecAu de Joves IndependenAsts de l’Ametlla

12 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Societat

Societat

Afectats per la hipoteca

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Vall del Tenes i l’A-metlla del Vallès es reuneix cada dimecres, a les 19h, al local situatal carrer Montparadís número 3 de Bigues i Riells, per tal de trac-tar la problemàAca actual de l’habitatge i assessorar a tothom queAngui dificultats relacionades amb les hipoteques o els lloguers.

Podeu contactar amb ells a l’adreça de correu electrònic:[email protected].

* Membres dels Joves IndependenAstes a l’Ametlla del Vallès, amb Carme Forcadell

* Carme Forcadell va parlar davant d’un públic nombrós que omplia la Sala Municipal de Teatre.

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès expressa el seu méssenAt condol i s’afegeix al dolor dels familiars i amics d’enSanAago Cucurella i Fernández, pedagog, professor i histo-riador, promotor cultural i impulsor de la Fundació Univer-sitària MarB l'Humà de la Garriga.

Page 13: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 13Societat

ANC

El 29 de gener va tenir lloc a l’Ametlla, dins el cicle “Idees i paraules”, una con-ferència interessant, com totes les que promou l’Àrea de Cultura de l'Ajunta-ment, a càrrec de Salvador Cardús, professor de la UB. Voldríem destacar la in-tervenció d’una veïna de l’Ametlla durant l’apartat de preguntes alconferenciant en què es confessava indecisa sobre el tema de la independènciai reclamava que per part dels parAts políAcs calia que es proporcionés informa-ció sobre els pros i els contres a fi de poder emetre el vot el 27 de setembre ambple coneixement de causa.

Des de l’ANC no podem fer altra cosa que aplaudir la peAció de la nostra veïna.S’ha perdut molt temps discuAnt sobre el dret a votar i ara cal discuAr sobre si alscatalans ens interessa més la independència o seguir com estem. De fet, a l'escritque vam publicar en aquest diari el mes passat ja fèiem una peAció en aquest sen-At. Reclamàvem que, des de les dues posicions, ens tractessin com a persones adul-tes amb criteri i ens donessin raonaments lògics sobre els arguments que defen-sen. També reconeixíem que nosaltres hi tenim feina a fer i, per tant, des d’aquíens oferim a la nostra veïna per fer-la coneixedora dels nostres raonaments. Aquestoferiment el fem extensiu a tots els vilatans.

Nosaltres tenim dos Apus de raonaments, els que anomenem ac;us (en quinsaspectes millorarem) i els passius (què han fet els governs espanyols perquè es-Aguem decidits a marxar o quin futur ens espera si ens quedem).

Per altra banda, fins ara no hem rebut cap argument de pes per part del go-vern espanyol. Només ens han sabut dir que la ConsAtució no ho permet o quela ConsAtució no es toca; la resta han sigut arguments de la políAca de la por. Detant que ens esAmen ens han arribat a expulsar fins a l’espai sideral.

Canviant de tema, avui també els voldríem comentar que països de llarga tra-dició democràAca com el Regne Unit i Canadà, davant de la peAció d'indepen-dència d’una part dels seus ciutadans, ho han resolt votant i acceptant el resul-tat de les urnes per ambdues parts. És evident que aquest no és el procedird’Espanya: aquí no es poden posar les urnes i no hi ha cap intenció d’acceptar elresultat d’unes eleccions que donin majoria als parAts independenAstes. I nonomés això sinó que porten el President de la Generalitat i dues conselleres alTribunal de JusBcia pel fet d'haver organitzat una consulta (no un referèndum),

emparada per un arAcle de la Llei de Consultes de Catalunya no recorregut da-vant el Tribunal ConsAtucional.

No contents amb això i, fent referència al Btol d’aquest arAcle, amb la claracol·laboració del PP i el PSOE, els seus secretaris generals signen públicament elpacte de modificació del Codi Penal contra el terrorisme islàmic. Acorden modi-ficar l’arAcle 573 del codi esmentat en què passen a considerar com a conductaterrorista “subver<r l’ordre cons<tucional”, “obligar els poders públics a re-alitzar un acte o a abstenir-se de fer-lo” i “alterar greument la pau social” (nodiu alterar amb violència la pau social). Per l’experiència que tenim fins ara, elsgihadistes més aviat s’han dedicat a la tasca criminal de posar bombes i matar elmàxim nombre de persones arreu del món. No recordem cap acte dels terroris-tes islàmics que pretengui subverAr l’ordre consAtucional espanyol. Així doncs,a què ve aquesta modificació?

Segons el diccionari de la Real Academia Española el mot subver;r vol dir:“Trastornar, revolver, destruir especialmente en lo moral”. Sembla bastant evi-dent que amb la independència trastornaríem i regiraríem el seu ordre consAtu-cional. Per tant, queda bastant clar que aquesta modificació concreta pot no serper als gihadistes sinó molt especialment per a nosaltres.

Quan escrivim aquestes línies la llei encara no ha estat aprovada al Congrés.Es diu que, sobre el tema de la ConsAtució i l’ordre públic, s’hi presentarà unaesmena que no sabem com acabarà, però la realitat és que, en el pacte firmatpels dos grans parAts espanyols, l’acord i la intenció han estat aquests, amb in-dependència de com s'acabi.La pregunta és òbvia: Vostès volen seguir vivint en una democràcia que pre-

tén conver<r en un acte de terrorisme la nostra aspiració legí<ma, completa-ment democrà<ca i pacífica, emparada per la Llei dels Drets dels Pobles de lesNacions Unides? Aquest no és un problema de compliment de la Cons<tució,és un problema de voluntat polí<ca pròpia d’un règim totalitari. No sentenvergonya? Volen més arguments? En tenim.

Si voleu col·laborar amb nosaltres ens podeu con-tactar a “[email protected]

Se’ls ha vist el llautó

Page 14: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

14 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Societat

Coses del Casal de laGent Gran: la calçotadaAgrupació de la Gent Gran

Ja fa molts anys que tradicionalmentl’excursió del mes de febrer està cen-trada en la festa de la calçotada. Aixíes va fer el passat 19 de febrer amb laparAcipació de 40 socis i sòcies de l’A-grupació de la Gent Gran.

La calçotada té com a plat principalels calçots fets a la brasa amb flamade sarments de vinya que carbonitzenl’exterior i deixen l’interior tendre icremós. Són servits sobre teulesacompanyats d’una salsa especial,“salvitxada”, una variant del romescoque té els seus secrets d’autor. Les brases ser-viran per complementar el menú amb unagraellada de xai i boAfarra. Aquesta excursióens dóna peu per escriure la crònica del mes,relaAva a les Coses del Casal, sobre aquestBpic producte de la gastronomia catalana.

El calçot o ceballot no deixa de ser unaceba tendra, blanca i suau, que s’obté seguintun sistema de culAu tradicional Bpic de les ter-res de l’Ebre i la comarca de l’Alt Camp. El pro-cés de culAu, del que ve el nom de calçot, esconeix com “calçar la terra sobre la planta”, ies caracteritza per anar amuntegant (calçant)terra al voltant de la ceba. El resultat és el nos-tre conegut calçot, que ha estat enterrat du-rant una temporada, i que es consumeix elsmesos de gener, febrer i març, molt tendre ide gust molt parAcular. Tenen uns 2,5 cm. dediàmetre i una longitud de la part blanca entre15 i 25 cm. Valls és el municipi del calçot perexcel·lència; de fet el Calçot de Valls ha acon-seguit la Indicació Geogràfica Protegida (IGP),i es conrea a les comarques de l’Alt Camp, BaixCamp, Tarragonès i Baix Penedès. Si sumem laproducció dels que estan dins de la IGP i delsque no, la producció anual de calçots és del’ordre dels 70 milions d’unitats. A més del

sabor, té moltes propietats nutriAves. La ceba,en sí, es un vegetal amb un alt conAngut de vi-tamines i minerals. Se li atribueixen propietatstonificants, diürèAques i digesAves, i tambéper prevenir refredats. A més, aporten ele-ments essencials com potassi, ferro, zinc, fòs-for i àcid fòlic.

Pel que fa al seu origen, la tradició catalanaens diu que el descobriment del calçot és deua un agricultor de Valls conegut com Xat deBenaiges a finals del segle XIX. Es creu queaquest va preparar unes cebes a la brasa quese li van cremar massa per fora; però en llocde llençar-les, va pelar les capes externes i vadescobrir que l'interior estava molt tendre isaborós. La història diu que la salsa que acom-panya als calçots també la va inventar en Xatde Benaiges. A parAr d’aleshores el calçot a labrasa es va fer popular a la zona.

Però sembla també que els romans ja conei-xien els calçots amb el nom llaB de porrus ca-pitatus, doncs Apicius (segle IV dC), al seu Artde cuinar, ja donava diverses receptes per a laseva preparació, entre les quals una que con-sisteix a fer-los a la brasa. El poeta Marcial,d'origen hispà, també hi feia referència alsseus epigrames. Això ha quedat corroboratl’any 2000 quan en una excavació a la ciutatde BrigeAo, Hongria, l’arqueòleg László Borhytrobà una curiosa pintura on es pot veure unhome menjant un porrus capitatus. Si ensfixem en la pintura, veurem que no hem can-viat gaire la nostra postura a l’hora de menjarel calçot... En el mateix jaciment han trobatpintures on els homes tenen a la mà terrinesamb una salsa ataronjada per acompanyar elcalçot. Les pintures d'aquests “calçots honga-resos a la romana” decoraven el perisAl d'unacasa situada al centre de BrigeAo (actualSzoni), i daten dels inicis del segle III. Actual-ment, la pintura restaurada es troba la museuKlapka György de Szony a Hongria.

L'arqueòleg hongarès fins i tot aventura lapossibilitat que unes marques que es veuen ala pintura, en forma de peAtes incisions, fos-sin "records d'un primer concurs de menjarcalçots en l'anAguitat romana del segle III",però això clarament és solament una hipòtesiespeculaAva.

Neix Progat l’Ametlla del Vallès

Acaba de nacer PROGATL'AMETLLA DEL VALLÈS, aso-ciación sin ánimo de lucrocuyo obje;vo es salvar y cui-dar a los animales maltrata-dos o abandonados, y enpar;cular a los gatos calle-jeros.

La idea nació en 2012, enla primera campaña de re-cogida de firmas para pedirayuda al Ayuntamiento afavor de los gatos callejerosde nuestra ciudad. Ante la proliferación de estos animalitos, lomenos oneroso (puesto que el trabajo de los voluntarios es gratuito)era capturarlos y esterilizarlos... Hace pues dos años que trabaja-mos en este sen;do con el Ayuntamiento, y es hora de independizar-nos con el fin de dar estabilidad al trabajo realizado, y garan;zar sucon;nuidad y eficacia...

¿Por qué dedicar esfuerzos y dinero para salvar y cuidar anima-les?La primera respuesta es la é;ca: “La grandeza de una nación y su

progreso moral pueden ser juzgados por la forma en que sus ani-males son tratados.” (Gandhi).Para los más pragmá;cos, recalcaremos la importancia ecológica

del gato: "Es un excelente depredador y regulador de especies noci-vas como lo son las ratas; su curiosidad lo hace cazar cucarachas, ara-ñas, lagar jas y pequeñas serpientes. Sus excretas son excelenteabono para las plantas, y su orina proporciona urea y sales en benefi-cios de las plantas. Evita la erosión del suelo ya que con sus garrasen erra sus excrementos y remueve la erra, permi endo la rota-ción de aire y nutrientes." (Rivas Pérez , T.2005).Nuestro PROGAT está empezando, y buscamos todo ;po de ayuda:

material, económica y... ¡ 'sica !- Necesitamos voluntarios para capturar a los gatos y llevarlos a

esterilizar; para abastecer regularmente los comederos y de los be-bederos, y para una serie de ac;vidades diversas, enfocadas a dar-nos a conocer, conseguir dinero, educar e informar (en escuelas y bi-bliotecas, por ejemplo), etc.- Necesitamos casas de acogida para cuidar a los gatos adopta-

bles, hasta encontrarles una familia.- Necesitamos dinero para esterilizar a los gatos, y comprar jaulas-

trampa que permitan capturarlos con este fin. Sabiendo que unagata puede tener al año 2 camadas de 6 ga;tos, y que la mitad sonhembras, en 5 años su descendencia puede llegar a más de 28.000gatos (en condiciones óp;mas). Así pues, cuantos más gatos esterili-cemos ahora, menos nacerán, y menos gastos futuros habrá.- Necesitamos comederos y pienso para alimentar las colonias,

latas para atraer a los gatos y capturarlos, bandejas, arena y cami-tas para las familias de acogida.Hemos abierto una cuenta en la oficina de Catalunya Caixa de l'A-

metlla del Vallès.Los que quieran hacer aportaciones o ser socios pueden llamar a

nuestros números de contacto, 938431080 o 600230020, o hacerloa través de nuestra página web. Los que quieran colaborar con estacausa por 1 euro al mes, pueden hacerlo haciéndose "teamers" delgrupo "Progat l'Ametlla del Vallès" (no confundir con Progat Amet-lla: ¡ es otro grupo !).NOHAY donación insignificante: 3 euros permiten alimentar a un gato

durante un mes. Con 60 euros podemos comprar una jaula-trampa, con50 euros se esteriliza a un gato macho (precio Progat), y con 85 euros auna hembra.Para donaciones materiales (latas, pienso, camitas, etc.), las en-

tregas se pueden hacer en la ;enda de Noemí : "Amics Peluts", CtraSant Feliu 17 en l'Ametlla del Valles, tel : 938432390.Los voluntarios que deseen trabajar con nosotros pueden contac-

tarnos en los números indicados.Agradecemos de antemano TODA la ayuda que nos llegue.Estamos a vuestra disposición: Marie-Anne Lecouté, José Mª

Pavía, Peter Loewe, Bernat Huertas y Xavi Papasseit, de la Junta Di-rec;va, y Guillermo Vidal-Quadras, creador de nuestro logo;po y denuestra página Facebook donde se puede encontrar más informa-ción.

Page 15: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 15Carnaval 2015

Les Gitanes, protagonistes del CarnavalComissió de Carnavali Colles de Gitanes de l’Ametlla

Després de la cremada del Carnes-toltes a càrrec dels Diablots el di-marts a la nit, vam donar per aca-bada la nostra festa del Carnaval. UnCarnaval on podríem dir que ha An-gut un pes important el Ball de Gita-nes. Tant dissabte com dimarts lescinc colles de l’Ametlla amb més de70 balladors/es van oferir unes llu-ïdes ballades que van ser lloades pelpúblic; dissabte ens acompanyavendues colles de Canovelles i una deLliçà d’Amunt i dimarts l’EscolaBressol l’Ametller. En el segon anyon les colles assajaran fins al junyper parAcipar en diferents trobades,es respira un ambient amb ganes defer-ho cada cop millor, tot combinant la tradició amb algunes innovacions quesempre han estat pròpies de les Gitanes. La colla de Grans parAciparà el dia 18d’abril a Montmeló en la Picada que enfrontarà Parets del Vallès, l’Ametlla iels amfitrions en un concurs que promociona el ballar bé, les castanyoles, la in-novació i, sobretot un ambient de companyonia.

També hem de reconèixer que enguany s’ha notat menys parAcipació pel quefa a les disfresses; en el sopar-ball de dissabte a la nit hi havia unes 80 personesde les quals més de 50 anaven disfressades soles o en comparses, cosa que in-crementa la parAcipació de l’any passat. Però en la cercavila, hi havia menys com-parses que en anys anteriors: set comparses que en total portaven gairebé 300

parAcipants, xifra prou important,però que creiem que hauríem de tor-nar a superar en propers anys.

Des de la Comissió començarem atreballar a parAr d’aquest moment,per veure què cal fer per tornar amoAvar la gent i per incrementar laparAcipació; ens agradaria, però,que tots els que parAcipeu en com-parses o hi havíeu parAcipat ensdoneu la vostra opinió o idees perfer que això sigui possible.

No volem acabar sense agrair lacol·laboració de tots els que fanpossible que la nostra Gran festad’hivern sigui possible: el públic queheu vingut a veure tots els actes; lesdisfresses i comparses que han par-Acipat al sopar-ball, a les anima-cions infanAls i a la cercavila; els ba-

lladors/es i assajadores de les Colles de Gitanes; als músics que han animattota la festa; als Diablots que cada cop són més; al Francesc Roger que ens fauna escudella i una xocolata de les millors de la comarca, a l’Ajuntament del’Ametlla que fa possible Arar la festa endavant , als anunciants i patrocinadorsque ens donen un cop de mà; a Protecció Civil de l’Ametlla en la cercavila i lacremada del Carnestoltes i als col·laboradors que fan peAtes tasques que per anosaltres són molt importants. A tots i totes MOLTES GRÀCIES!!!

I acabem recordant-vos que ens podeu trobar al facebook Comissió Carnavall’Ametlla i a la web hCp://carnavalgitanesametlla.weebly.com per veure foto-grafies dels diferents actes i per fer els vostres suggeriments.

* La colla dels grans, en acció / Núria Ishii.

Page 16: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

16 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Carnaval 2015

* Colla dels plançons / Núria Ishii. * Colla dels peAts / Núria Ishii.

* Colla dels mitjans / Comissió de Carnval i Colles de Gitanes * Colla dels joves / Núria Ishii.

* Colla dels grans / Núria Ishii. * Carnaval infanAl

* Escudellada de Carnaval* Concert dels T- Suena?

Page 17: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 17Carnaval 2015

* Els Cingles Piedra * BerB Birds

* L’Ametlla Wars * Soldadets de plom i ballarines

* Safari BerB * Minions de 3r

* Cremada del Rei Carnestoltes a càrrec dels Diablots / Núria Ishii.*Vaixell pirata

Page 18: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

18 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Biblioteca

BibliotecaRECORDATORI

Fins a nou avís, els dissabtes la Biblioteca MunicipalJosep Badia i Moret romandrà tancada.

Disculpeu les molèsAes.

E<quetes temà<ques dels contesper a nens i nenes de 7 a 14 anys

Relació de noves revistes ala Biblioteca de l’Ametlla

2015, Any de les Biblioteques

Ara t’ho posem més fàcil: al llom dels llibres trobaràs un dibuix amb la sevatemàAca. Tria els que més t’agradin i emporta-te’ls a casa.

- ADDA. Associació per la defensa dels animals:Natura.- Burda: Confecció de moda.- Cocina vegetariana: Cuina.- Computer Hoy: InformàAca.- Deutsch Perfekt: Aprenentatge d’alemany.- Directa: Informació general.- Gadget and PC: InformàAca.- I love English Junior: Aprenentatge d’anglès per ainfants.- Inversión y Finanzas: Economia.- Oxígeno: deporte y naturaleza: Esports.- Quo, el saber actual: Informació general.- Rolling Stone: Música.- Tiatlón: Esports.

AVENTURES

POR

FANTASIA

DETECTIUS

SENTIMENTS

LLEGENDES TRADICIONALS

HUMOR

La biblioteca des del teu ordinador... Novel·les per a estats d’ànim

Busques una novel·la i no saps quina?Com et sents? Et donem un cop de mà:a la Biblioteca Virtual trobaràs una selec-ció de novel·les per a cada estat d’ànim.

hCp://bibliotecavirtual.diba.cat/novela/estats_anim

El Govern de la Generalitat ha declarat l’any 2015 com a l’Any de les Bibliote-ques, coincidint amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Po-pulars de la Mancomunitat de Catalunya.

Aquest any s’han establert una sèrie de millores per al sistema bibliotecaricatalà: Es realitzarà un catàleg col·lecAu de les biblioteques públiques delpaís, un carnet unificat per a tot Catalunya i s’oferirà el préstec interbibliote-cari unificat.

Page 19: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 19

Bona acollida del cicle“Amb nom de dona”El cicle d’acAvitats “Amb nom de dona” ha estat promogut per l’àrea de Culturade l’Ajuntament, amb moAu de la celebració del Dia Internacional de la Dona

Guillem Vidal-Quadras presenta elseu llibre acompanyat per l’editoraRosa Sala i Mariona Casanovas

Guillem Vidal-Quadras, veí de l’Ametlla del Vallès, va presen-tar el passat 3 de febrer la seva darrera novel·la Atulada “Lucía yVenus”, davant d’una Sala Polivalent plena d’amics i familiars.

L’autor, que signa l’obra amb el pseudònim de Gerardo Vi-lardell Queralt, va estar acompanyat per Rosa Sala, la seva edi-tora la qual va explicar les parAcularitats de la seva editorial,SeeBook, la qual aposta per el llibre electrònic donant-li unvalor afegit, com és el fet que per obtenir-lo cal una targetaamb un codi que es pot comprar a les llibreries i que comptaamb un disseny, fet que proporciona un valor al llibre.

Vidal-Quadras va explicar què el va moAvar a escriureaquesta novel·la i com es va gestar.

L’actriu Mariona Casanovas, al seu torn, va encisar el públicamb una lectura dramaAzada.

Un nodrit grup d’ametllatans vanal TNC a veure “L’art de la comèdia”

El nodrit grup d’ametllatans que integren l’”Anem al teatre”que organitza l’àrea de Cultura i que coordina la Lola Tresserras,varen anar al Teatre Nacional de Catalunya el dia 27 de febrerper veure l’obra de d’Eduardo Filippo Atulada “L’art de la comè-dia”, i que està dirigida per en Lluís Homar.

* Rosa Sala, Guillem Vidal-Quadras i Mariona Casanovas.

Cultura

Cultura

Ja has visitat el bloc deles Tertúlies Lieteràries?A què esperes?

http://tertuliesliterarieslametlladelvalles.blogspot.com

Amb moAu de la celebració del Dia Interna-cional de la Dona, l’àrea de Cultura de l’Ajun-tament, amb la col·laboració de l’AgrupacióCultural de Dones de l’Ametlla, ha organitzatel cicle d’acAvitats “Cultura amb nom dedona”, que finalitzarà el proper dijous 26 demarç amb la xerrada Atulada “Per què enve-llim”, que anirà a càrrec de Maria Soley.

Aquest cicle ha Angut com a moAvació prin-cipal visualitzar l’aportació de les dones almón de la cultura, tant des de la vessant arBs-Aca com intel·lectual.

“Cultura amb nom de dona” va començar eldia 12 de febrer a la Sala Municipal de Teatreamb una conversa amb l’actriu ametllatanaAnna Ycobalzeta, la qual va presentar la dar-rera obra en què parAcipa, “Vilafranca. Undinar de Festa Major”, obra que s’ha pogutveure al Teatre Auditori de Granollers el capde setmana del 7 i 8 de març i a la que ha as-sisAt una nodrida representació del nostrepoble gràcies a bus que ha posat a disposicióla regidoria de Cultura.

El segon acte del cicle va ser la inauguracióde l’exposició “Sola davant la vinyeta”, una ex-posició que s’ha pogut veure a la Sala d’ArtCarles Sindreu fins el dia 8 de març i que giraal voltant de l’obra gràfica de Núria Pompeia.

En aquest senAt, Pepe Gálvez, comissari del’exposició i amant de la historieta, havia d’o-ferir una xerrada al voltant de l’arAsta el pas-sat dijous 4 de març, però aquesta es va haverd’ajornar fins a una nova data, que s’anun-ciarà properament.

El tercer acte va ser la conferència Atulada“La situació de la dona avui”, inclosa en el cicle“Idees i paraules” que coordina en Jordi Sedó ique va anar a càrrec de l’advocada MagdaOranich, el dijous 5 de març.

Finalment, el divendres 6 de març el trio deflautes “Ad Infinitum”, integrat per Iria CastroReal, CrisAna Sevillano López Romero i LolaSalas de Rueda, va protagonitzar el segon co-nert del Cicle de Joves Intèrprets coorganitzatper l’àrea de Cultura, l’Escola Municipal deMúsica de l’Ametlla i Can Draper.

*Anna Ykobalzeta a la Sala Municipal de Teatre. *Antonio Casares i Pepe Gálvez inaugurant l’exposició.

*Magda Oranich, acompanyada per la Consol Sans i en Jordi Sedó.*Trio de flauAstes “Ad Infinitum”.

*El grup d’”Anem al teatre”, al TNC

Page 20: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)
Page 21: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 21Cultura

Paraules dels tertulians

“Els vells somnis eren bons somnis, no es van conver;r en realitat,però m’alegro de haver-los ;ngut”

Els ponts de Madison Country (1993) és una d’aquelles històries que, uncop llegida, canvia la nostra percepció, ja no és la mateixa. El grau de delica-desa s’enfila en l’escala de valors per disAngir el senAmentalisme de l’amorde tot cor, aquell capaç de perdurar per sempre més.

El narrador, per encàrrec dels familiars de la Francesca Jonhson, escriu unpassatge fonamental en la vida d’aquesta napolitana llicenciada en Litera-tura Comparada que exerceix de mestressa de casa a temps complert. Elseu món és la granja que, juntament amb el seu marit i llurs fills, tenen aMadison Country, al sud d’ Iowa, una regió peculiar per set ponts cobertsdistribuïts per tot el territori.

És en el setè pont, el de Roseman Brigde, on voletegen les cendres de doséssers que es van conèixer durant quatre dies i es van esAmar per sempremés.

Robert Koncaid, fotògraf del NaAonal Geografic, és un cowboy que galopaamb una destralada camioneta que anomena Harry. Cavalca pel món vigi-lant la llum per capturar la instantània desitjada quan s’enamora de Fran-cesca, la dona del granger.

Durant quatre dies, el fotògraf de la llum i la grangera italiana viuen unamor profund, on les sensacions adquireixen una força infinita, capaç de per-durar viva, en el record, per sempre més.

“Com dos ocells solitaris voleiant per amples prades per designi ce-les;al, tots aquests anys i vides hem estat anant l’un cap a l’altre”

En un univers on la “paraula d’honor” s’està diluint en tots els seus aspec-tes, la paraula “compromís” paralitza a Francesca, que avantposa la seva

“responsabilitat” a la seva “gran passió”, i amb la paraula “respecte” Roberti Harry aixequen la pols del camí.

Hi ha paraules que no són només un significat, són un esAl de vida.

“Aquesta és la raó per la qual es;c en aquest planeta, en aquest mo-ment, Francesca,... per es;mar-te”

No esAc parlant de cap joia literària. Els ponts de Madison és una novel•lacurta, documentada i atemporal que, personalment, crec que confirma laregla erigint-se com una excepció. I és que el 1995 Richard LaGravenesse re-alitza l’adaptació per al guió d’un dels melodrames més preciosos que haproduït mai Hollywood i que es va converAr en un clàssic inoblidable. Lapel·lícula, dirigida i interpretada per Clint Eastwood, està classificada d’obramestra i compta amb un reparAment de luxe, en el que Meryl Streep inter-preta un dels millors papers de la seva carrera.

“Totes les racionalitzacions filosòfiques que puc conjurar no m’im-pedeixen desitjar-te cada dia, a cada moment, amb el lament impla-cable del temps, del temps que no puc passar mai amb tu, molt en-dins del meu cap. T’es;mo profundament, completament. I sempret’es;maré”

Una història que explora l’amor de tot cor per mostrar l’essència d’aquestsenAment excepcional i eixamplar la nostra coneixença i la nostra sensibili-tat. Un llibre per un gran debat a Tertúlies Literàries i una gran pel·lícula pergaudir. És la proposta d’aquest mes.

Maite ACUÑA

Paraules que són un es l de vida

L’Associació d’Artistesde l’Ametlla s’uneix alprojecte “Som Galeries”

Amb l’objecAu de promoure l’art contemporani, atraure públic i amb el fermconvenciment de que per veure art no cal marxar fora del Vallès, la Sala d’ArtCarles Sindreu, de la mà de l’Associació d’ArAstes de l’Ametlla, s’ha unit al pro-jecte “Som Galeries”, que agrupa cinc galeries de la comarca: AB i Espai BM deGranollers, Artemisia de les Franqueses del Vallès, Espai Garum de Lliçà d’A-munt i l’Associació d’ArAstes de l’Ametlla del Vallès.

La primera iniciaAva d’aquesta associació ha estat la creació d’un passaportd’art, que Andrà una vigència de tres mesos, i amb el qual es vol incenAvar lesvisites a les cinc galeries.

Aquest passaport es podrà segellar una vegada a cada galeria del circuit i, uncop ple, s’entrarà en el sorteig de dues obres d’art.

Per a saber-ne més, podeu consultar el web www.somgaleries.cat.

L’Ajuntament del’Ametlla nou membrede l’entitat Espais Escrits

El passat dilluns 23 de febrer es van reunir una trentena de persones a la SalaPuig i Cadafalch de l’InsAtut d’Estudis Catalans en la que va ser la XIV Assem-blea General de Socis de l’enAtat Espais Escrits.

Espais Escrits és una enAtat que vetlla per la salvaguarda i difusió del patri-moni literari català. Actualment compta amb una setantena de socis proce-dents de diferents punts dels Països Catalans. Entre els nous associats a EspaisEscrits hi ha l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, que va acudir a l’assemblearepresentat pel seu tècnic arxiver, Crisant Tengo, qui va presentar a tots els as-sistents a l’autor ametllatà Eugeni Xammar.

La vinculació de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès a Espais Escrits és un pas fo-namental per aconseguir implicar al teixit cultural del nostre país en l’objecAu defacilitar el descobriment del personatge tot situant-lo en el mapa cultural català.

*Passaport del “Som Galeries”. *Assemblea General de Socis d’Espais Escrits.

Page 22: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Si vols posar unanunci, truca al93 843 25 01

o bé escriu [email protected]

Page 23: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 23

Article nº30:Targetes postals editadespel Centre Excursionistade Catalunya

L’arxiu fotogràfic del Centre Excursionista deCatalunya, fundat el 1909, és un dels més im-portants pel que fa a fotografia històrica. Re-uneix milers d’imatges, majoritàriament de Ca-talunya i d’àmbits muntanyencs. Algunesd’aquestes fotografies es van editar en formatde postal.

Fragment de l’ar;cle publicat el desembre de2006 en el número 24 de la “Revista Cartòfila”del Cercle Cartòfil de Catalunya.

[...] ConAnuem amb la relació de les postals

que el CEC va editar de la carena pirenaica en leszones aragonesa i catalana.

Postals editades a l’any 1918.

[...] Les caracterísAques són: revers igual atotes elles i format 138 x 90 mm; Apus de carto-lina i impressió a una sola Anta marró o verdosa.

Cap d’aquestes sèries porta numeració d’or-dre.

Aquestes fotografies i d’altres posteriors vanser realitzades per Juli Soler i Santaló (1854-1914), promotor del refugi de la Renclusa. Els

negaAus van ser cedits a l’Arxiu Fotogràfic delCEC.

Aquelles persones que considerin que podenaportar informació i/o postals d’algun esdeveni-ment succeït a l’Ametlla o a Catalunya que esposin en contacte amb l’ajuntament de l’Amet-lla del Vallès.

Pròxim arAcle: Albert I, Príncep de Mònaco, alPallars.

Persona de contacte: Crisant Tengo, coordina-dor del projecte.

www.postalsdecatalunya.catwww.cerclecartofilcatalunya.com

Des de L’Arxiu

El balcó de l’Ajuntament

Un dels punts més emblemàAcs de qualsevol poble és el balcó del seu ajuntament.El centre de totes les mirades quan, un cop a l’any, es diu el veredicte de la Lluita deBarris de la Festa Major.

Va ser l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona 1877 – La Garriga1937) qui després de projectar l’edifici de les Cases Consistorials cap l’any 1910,també va realitzar aquest disseny específic del balcó.

Entre el dibuix i la construcció del balcó va passar força temps, ja que l'obra no esva materialitzar fins a l’any 1940, és a dir, quan l’edifici de l’ajuntament feia gairebé30 anys que estava dempeus. Per tant, l’arquitecte mai va poder veure la construc-ció completa de la estructura.

Si ens hi fixem, veurem que existeixen peAtes diferències entre el plànol i la obrafinalment executada, principalment pel que fa a alguns elements decoraAus.

ArxiuMUSEU VIRTUAL DE LA TARGETA POSTAL DE CATALUNYA

AMETLLA DEL VALLÈS

Núria (1.985 m.) i Coll de Finestrelles (2.558 m.) des de la Creu d’en Riba

Queralbs (1.218 m.) i Puig de Torreneules (2.790 m.) Gorja del Cremal

Cascada de la Fontalba

*Plànol del balcó de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès /Arxiu històric Municipal de l’Ametlla del Vallès

Page 24: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)
Page 25: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 25Esports

Esports

Caminada per les masies de la plana agroforestal de l’Ametlla.

Si vols fer una passejada per les masies agrí-coles de l’Ametlla (Can Panedes, Can Plan-tada, Can Plandolit, Can Draper) tot conei-xent una mica la seva història i visitant lamasia de Can Plantada, coneguda pel seumagnífic estat de restauració, aquesta és lateva caminada.

Et traslladaràs a una altra època, a unaAmetlla que potser desconeixes, agrària i fo-

restal. Una oportunitat única per a tota la fa-mília de conèixer part de la història del poblede forma relaxada i amena.

+ info:hCp://ves.cat/mca_hCp://ves.cat/mcbaDia: diumenge 22 de març.SorAda: Parc de Maria Lluïsa (10h).Ponent: Enric Costa, tècnic de patrimoni.

El Duatló de Carretera de l’Ametlla delVallès es consolida en la seva 3a edicióLa tercera edició del Duatló de Carretera de l’Ametlla que organitza el BB Triatló l’Ametlla i la Federació Catalana de Duatló, amb elsuport de l’Ajuntament, va reunir al voltant de 300 atletes que varen completar dos circuits de cursa a peu i un amb bicicleta de carretera

*A les fotografies:SorAda del duatló;moment de transició;podi femení i podimasculí.

El 28 de febrer es va celebrar elIII Duatló de Carretera de l’Amet-lla, un dels dos duatlons que s’or-ganitzen a la nostra població, l’ú-nic que té el privilegi d’acolliruna prova de cada modalitat;l’altre és el Duatló de Muntanya,el segon més veterà de Catalu-nya, del qual ja se n'han fettretze edicions.

Al voltant de 300 corredors vangaudir d’una cursa dura però dis-treta, segons la valoració delsparAcipants. Aquests van com-pletar tres trams diferents decursa a peu, bicicleta i cursa apeu final, de 5 km., 24 km. i 2,5

km. respecAvament. Els trams decursa a peu es van desenvolupardins el casc urbà del poble, i el debicicleta anava de l’Ametlla a laGarriga, tot completant les tresvoltes al circuït marcat.

Aquest any, al coincidir la cursaamb les obres de la carretera deSant Feliu, es va notar especial-ment l’afectació al trànsit.Agraïm als veïns la paciència icomprensió, ja que només que-dava habilitat un únic accés alpoble mentre es realitzava laprova.

L’alcalde de l’Ametlla, AndreuGonzález, i en Xavier Arenas, soci

L’equip guanyador, en catego-ria femenina i en categoria mas-culina, va ser el C.N. VIC ETB, alqual pertanyien els guanyadorsabsoluts en les dues categories.

Cal celebrar que la cursa es vaportar a terme sense incidènciesgràcies a la col·laboració i implica-ció de Protecció Civil de l’Ametlla ila Garriga, i a la bona feina de co-ordinació del disposiAu de la cursaper part de la Policia Local de l’A-metlla. L’Ajuntament vol agrair-los la feina realitzada. A ells, i atots els voluntaris que van donarsuport al duatló en les diferentstasques de suport.

fundador del BB Triatló l’Ametllai membre de la Junta, van lliurarels trofeus als guanyadors de lesdiferents categories. Podeu tro-bar les classificacions al web dela Federació Catalana de Triatlóaixí com altres detalls de la cursa.

Podi categoria femenina:1a Marta Sànchez (1:16:38)2a Ana Flaquer (1:16:57)3a Núria Peix (1:17:15)

Podi categoria masculina:1r Joan Ruvireta (1:02:12)2n Albert Parreño (1:02:51)3r Isam Mounir el Mrabet (1:02:56)

Page 26: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

26 | Diari de l’Ametlla, març de 2015 Esports

La Grada Jove del CB l’Ametlla crea afició

Club Bàsquet l’Ametlla

Bombos, Ambals, xiulets, megàfons i fins i tot una gralladonen suport als equips sèniors del CB l’Ametlla cada diu-menge que juguen com a locals. A aquest xivarri generalitzatcal afegir-hi un bon nombre de goles disposades a cridar, ani-mar, riure i treure de polleguera els jugadors de l’equip con-trari.

Aquesta és la Grada Jove del CB l’Ametlla, un grup d’aficio-nats novell que va sorgir la temporada passada de manera es-pontània però que ja ha pogut demostrar en més d’una oca-sió que el factor camp pot influir –i de quina manera- elresultat d’un matx.

Formada principalment per jugadors de categories inferiors,familiars i amics dels jugadors, la Grada Jove no ha parat desumar adeptes. Per a molts, les jornades dominicals de bàs-quet ja són una cita d’obligat compliment. Amb tot, el seu mo-ment cúspide va ser a finals de la passada temporada quan elprimer equip va jugar-se la permanència a la categoria de Ter-cera Catalana. En aquella ocasió, la Grada sencera es va tenyirde blau i blanc, els colors del Club; però no només això, tambées va organitzar, es va mobilitzar i fins i tot va gravar un vídeode suport demanant als jugadors que lluitessin per empatarl’eliminatòria i forçar un tercer parAt. I així va ser, l’equip Sè-nior va guanyar l’eliminatòria i va salvar la categoria.

Enguany, l’empenta conAnua entre el grup de joves aficio-nats que es reuneix les tardes de diumenge al pavelló munici-pal. Des del Club es veu amb simpaAa el sorgiment d’aquestgrup perquè ajuda a cohesionar els diferents equips, anima imoAva els jugadors, crea un ambient sa i fesAu i situa el campde l’Ametlla com un dels desplaçaments més complicats i in-còmodes pels seus rivals.

* La grada jove del CB Ametlla.

* La grada jove del CB Ametlla, en acció.

Page 27: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

*Podi femení cursa 32 km.*Podi masculí cursa 32 km.

*Moment de la sorAda de la Puiggraciós XRACE.

250 atletes par<cipen a la Puiggraciós XRACE

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 27Esports

250 atletes varen parAcipar a la cursa de muntanya Puiggraciós XRACE, queorganitza l'enAtat ametllatana 480RUN amb el suport de l'Ajuntament de l'A-metlla del Vallès.

El corredors, que varen sorAr amb quinze minuts de retard ja que l'organitza-ció va haver de tornar a marcar el circuit per culpa d'uns brètols que havientret les marques, varen poder escollir entre dos recorreguts: un primer de 32km. amb un desnivell posiAu acumulat de 1.600 m. aproximadament, i un segonde 16 km. i un desnivell de 750 m., que transcorrien per l'entorn del Santuaride Puiggraciós i dels Cingles de BerB.

Podis:

32 km. masculí:1r - Uri Galvany - 03:14:502n - Kiku Tuneu - 03:23:343r - Oscar Espanya - 03:38:14

32 km. femení:1a - Eli Gordón - 03:37:362a - CrisAna MarBnez - 04:20:133a - Gemma Avelli - 04:36:12

16 km. masculí:1r - Albert Soley - 01:14:392n - Xavier Prims - 01:19:103r - Enric Portet - 01:25:00

16 km. femení:1a - Maria Gil - 01:41:332a - Montse Orts - 01:47:263a - Maria Casals - 01:49:55

Page 28: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

46març2015

Quan busques feina... Com ho fas?Àrea de Joventut

Tenim el currículum fet, les cartes de presentació,les fotocòpies preparades, el nostre LinkedIn, elTwiCer, el Facebook, el Blog, l’agenda de recercade feina, la carpeta per a transportar tota la pape-rassa, la paciència... i amb això, que hem de fer?

Qui més qui menys té molt clar quines són leseines de recerca de feina: què necessitem per apoder començar el procés. Però, un cop tenim leseines convencionals i inclús hi afegim les més mo-dernes, sabem com uAlitzar-ho?

Anteriorment era molt comú passejar-se pels mu-nicipis reparAnt currículums, anar a les empresesde treball temporal, preguntar als serveis locals d’o-cupació... Avui dia segueixen sent pràcAques queno hem de perdre de vista però no podem oblidarels gegants d’Internet. Qui no coneix Infojobs?

Igual que Infojobs existeixen milions de borses detreball online que cada cop són el recurs més uAlit-zat per les empreses a l’hora de publicar les sevesvacants. És important seleccionar bé aquestes bor-

ses de treball, tenir clar que no calpagar cap compte prèmium per talde donar visibilitat als currículums isobretot saber que existeixen mol-tes, tant genèriques com especia-litzades per sectors. Cal perdre ladesconfiança en elles ja que nopodem negar que Internet és elfutur i que facilita enormementl’intercanvi d’informació. Les em-preses ho saben i en fan ús.

Algunes recomanacions de pàgi-nes interessants genèriques són:Infofeina, Laboris, Monster. Tenimmash-up’s que recopilen les ofer-tes de treball del web sota els paràmetres que ensinteressen, com per exemple Indeed. En una solapàgina Andrem recopilades les ofertes del sectorque ens interessa o a la localitat que escollim, estal-viant temps i un llarg rastreig de pàgines web. Enquant a pàgines específiques, tenim com a exemplealgunes del sector social: Hacesfalta, Eduso, Torre-

jussana. Al sector administració,tenim: AdministraAvos.com o Se-cretariaPlus. Al sector informàActrobem Tecnoempleo. Per treballsde curta durada: People for Eventso Azafatas y Promotoras. Sectorhosteleria: Turijobs.

És important saber que les em-preses cada cop més acostumen aofertar els seus llocs de treball ales pàgines webs corporaAves:Viena.es, Decathlon.es i molBssi-mes més.

Si vols trobar recursos específicssobre el teu sector en concret vina al PICA i t’asses-sorarem.

Per més informació els dilluns cada 15 dies de 16ha 20h al PICA de l'Ametlla del Vallès . 93 845 72 01

També ens pots enviar la teva consulta a [email protected]

Page 29: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

* Trobada de formació de monitors d’Esplac a l’Ametlla del Vallès.

* “Skiada Jove” a la Molina.

* Una de les xerrades de la Fira Guia’t en què va parAcipar el PICA.

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 29

El GEPA, amfitrió dela trobada de formacióde monitors Esplac

Èxit de l’esquiada jove

GEPA

El passat dissabte dia 24 de febrer el Grup d'Esplai Principat de l'Ametlla GEPAva fer d’amfitrió en una trobada de formació de monitors d'Esplac del sector Va-llès.

Una quarantena de monitors d’esplais membres de l'agrupació Esplais Cata-lans (Esplac), una associació d’esplais laica i progressista que treballa des del vo-luntariat per a la transformació social, mitjançant l’educació en drets dels in-fants, van apropar-se a l'Ametlla per parAcipar en una formació dedicada al’educació emocional.

L’acte també va servir per estrènyer els lligams entre monitors dels diferentsesplais, amb una gimcana per conèixer el poble i un dinar conjunt als jardins deCan Muntanyola.

- 12 d’abril -

PICA

El passat 16 de febrer una vintena de joves de l’Ametlla varen gaudir del’Skiada Jove’15, que va organitzar conjuntament el PICA i el Casal de Joves dela Garriga.

Els parAcipants varen gaudir d’un dia esplèndid a les pistes d’esquí de La Mo-lina (La Cerdanya).

El PICA par<cipaa la Fira Guia’t

PICA

El PICA va visitar la Fira Guia’t, que ja ha arribat a la seva sisena edició i on s'hiha mostrat tot el ventall d’ensenyaments postobligatoris professionalitzadorsque s'ofereixen a la comarca del Vallès Oriental. Aquesta ha Angut lloc els dies4, 5 i 6 de març a la nau Dents de Serra de Roca Umbert, i ha estat organitzadapel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntamentde Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El PICA ha parAcipat en les xerrades "Com és la feina avui, què puc començara fer jo" i "Experiències joves".

Page 30: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

ALUMINIS L’AMETLLA· Finestres d’alumini i PVC· Persianes mallorquines· Mosquiteres · Mampares· Motoritzacions i tanques de jardí

Tel. 93 843 04 20 · 625 314 [email protected]

Page 31: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

AMETLLA -GRANOLLERS (estació Centre) - BCN (De dilluns a divendres) BCN - GRANOLLERS (estació Centre) - AMETLLA (De dilluns a divendres)

BUS TREN TREN BUSL’Ametlla

(Parc Joan Plumé)Granollers

(Estació Centre)Granollers

(Estació Centre)Barcelona

(Passeig de Gràcia)Barcelona

(Passeig de Gràcia)Granollers

(Estació Centre)Granollers

(Estació Centre)L’Ametlla

(Parc Joan Plumé)

8,00 h. 8,34 h. 8,43 h. 9,20 h. 6,35 h. 7,07 h. 7,25 h. 8,00 h.9,15 h. 9,45 h. 9,59 h. 10,35 h. 7,46 h. 8,19 h. 08,34 h. 9,15 h.

11,00 h. 11,34 h. 11,59 h. 12,36 h. 9,05 h. 9,37 h. 9,49 h. 10,30 h.12,15 h. 12,49 h. 12, 59 h. 13,34 h. 10,54 h. 11,26 h. 11,34 h. 12,15 h.14,00 h. 14,34 h. 14,45 h. 15,22h. 12,05 h. 12,37 h. 12, 49h. 13,30 h.16,15 h. 16,49 h. 16,59 h. 17,31 h. 14,54 h. 15,27 h. 15,40 h. 16,15 h.

18 h. 18,34 h. 18,45 h. 19,17 h. 16,05 h. 16,37 h. 16,49 h. 17,30 h.19,45 h. 20,19 h. 20,29 h. 21,05h. 17,54 h. 18,27 h. 18,34 h. 19,15 h.

AMETLLA -GRANOLLERS (estació Canovelles) - BCN (De dilluns a divendres) BCN - GRANOLLERS (estació Canovelles) - AMETLLA - (De dilluns a divendres)

BUS TREN TREN BUSL’Ametlla

(Parc Joan Plumé)Granollers

(Estació Canovelles)Granollers

(Estació Canovelles)Barcelona

(Plaça de Catalunya)Barcelona

(Plaça de Catalunya)Granollers

(Estació Canovelles)Granollers

(Estació Canovelles)L’Ametlla

(Parc Joan Plumé)

7,42 h. 7,58 h. 8,04 h. 8,44 h. 5,16 h. 05,55 h. 6,40 h. 6,55 h.8,00 h. 8,20 h. 8,47 h. 9,23 h. 6,27 h. 7,06 h. 7,39 h. 8,00 h.9,15 h. 9,35 h. 10,02 h. 10,38 h. 7,57 h. 8,37 h. 8,54 h. 9,15 h.

9,33 h.* 9,49 h. 10,02 h. 10,38 h. 8,27 h. 9,07 h. 9,10 h. 9,25 h.10,03 h. 10,19 h. 10,32 h. 11,09 h. 9,08 h. 9,45 h. 10,09 h. 10,30 h.11,00 h. 11,20 h. 11,57 h. 12,33 h. 10,27 h. 11,10 h. 11,25 h. 11,40 h.12,15 h. 12,35 h. 12,41 h. 13,19 h. 11.08 h. 11,47 h. 11,54 h. 12,15 h.12,27 h. 12,43 h. 13,15 h. 13,50 h. 11,27 h. 12,10 h. 12,25 h.* 12,40 h.14,00 h. 14,20 h. 15,24 h. 15,44 h. 12,08 h. 12,41h. 13,09 h. 13,30 h.15,03 h. 15,19 h. 15,37 h. 16,16 h. 13,08 h. 13,55h. 14,10 h. 14,25 h.15,48 h. 16,04 h. 16,39 h. 17,18 h. 14,08 h. 14,44 h. 15,55 h. 15,10 h.16,15 h. 16,35 h. 16,39 h. 17,18 h. 15,15 h. 15,50 h. 15,54 h. 16,15 h.16,33 h. 16,49 h. 17,00 h. 17,37 h. 16,15 h. 16,54 h. 17,09 h. 17,30 h.18,00 h. 18,20 h. 18,25 h. 19,32 h. 17,08 h. 17,42 h. 18,10 h. 18,25 h.19,03 h. 19,19 h. 20,04 h. 20,39 h. 18,08 h. 18,46 h. 18,54 h. 19,15 h.19,45 h. 20,05 h. 20,27 h. 21,08 h.

* Aquest servei només funciona els dijous dia de mercat21,45 h. 21,56 h. 22,20 h. 22,57 h.

DISSABTES I FESTIUS DISSABTES i FESTIUS9,33 h. 9,49 h. 10,04 h. 10,40 h. 8,01 h. 8,38 h. 8,40 h. 8,55 h.

12,22 h. (fesAus) 12,38 h. (fesAus) 12,43 h. (fesAus) 13,22 h. (fesAus) 10,25 h. 11,10 h. 11,25 h. 11,40 h.15,03 h.(també fesAus) 15, 19 h.(també fesAus) 15,57 h. (també fesAus) 16,31 h.(també fesAus) 13,21 h. 14,00 h. 14,10 h. 14,23 h.16,27 h.(també fesAus) 16,42 h.(també fesAus) 16,46 h.(també fesAus) 17,22 h. (també fesAus) 17,41 h. 18,16 h. 18,25 h. 18,40 h.

19,18 h. 19,34 h. 20,28 h. 21,10 h.

AMETLLA - LA GARRIGA - BCN (De dilluns a divendres) BCN - LA GARRIGA - AMETLLA (De dilluns a divendres)

BUS TREN TREN BUSL’Ametlla

(Parc Joan Plumé) La Garriga La Garriga(Estació de tren)

Barcelona(Plaça de Catalunya)

Barcelona(Plaça de Catalunya)

La Garriga(Estació de tren) La Garriga L’Ametlla

(Parc Joan Plumé)

10,05 h.(només lecAus) 10,15 h.(només lecAus) 10,20 h.(només lecAus) 11,09 h.(només lecAus) 8,27 h. (només lecAus) 9,18 h. (només lecAus) 9,45 h. (només lecAus) 10,05 h.(només lecAus)

10,30 h. 10,40 h. 10,50 h. 11,30 h. 9,38 h. 10,22 h. 10,40 h. 11,00 h.13,30 h. 13,40 h. 14,16 h. 15,02 h. 12,38 h. 13,29 h. 13,40 h. 14,00 h.17,30 h. 17,40 h. 18,16 h. 19,00 h. 16,15 h. 17,02 h. 17,40 h. 18,00 h.19,15 h. 19,25 h. 19,55 h. 20,39 h. 18,08 h. 18,58 h. 19,25 h. 19,45 h.

20,17 h. (tbdissabtesifesAus) 21 h. (tbdissabtesifesAus) 21,10 h. 21,20 h.

TELÈFONS D’INTERÈS

Ajuntament 93 843 25 01Biblioteca Municipal 93 843 19 66PICA 93 845 72 01Bombers 93 849 60 80Camp de Futbol 93 845 70 94CAP Ametlla 93 845 72 46CAP La Garriga 93 860 58 97Club Can Camp 93 843 11 50Club EsporAu Vallès 93 843 28 27Mossos d’Esquadra 93 860 85 00Consell Comarcal del V.O. 93 879 14 44Correus de l’Ametlla 93 843 26 04Creu Roja Granollers 93 861 12 40Escola BerB 93 843 27 78Escola Bressol El Carrilet 93 843 02 50Escola Bressol l’Ametller 93 845 79 59Escola Els Cingles 93 845 70 39Deixalleria 93 744 50 68Escola Municipal de Música 93 843 28 82Espai Municipal de Can Camp 93 843 11 50Estabanell 93 860 91 09Farmàcia Puigdollers 93 843 25 46Farmàcia Valls 93 843 19 07Farmàcia Viña Mata 93 870 40 18Fecsa-Endesa (avaries) 900 15 44 44Funerària Granollers 93 861 82 30Hisenda Granollers 93 870 76 00Hospital de Granollers 93 842 50 00InsAtut Eugeni Xammar 93 843 01 25Jutjat de Pau 93 843 28 08Llar d’Infants l’Ametlla 93 843 00 20Mossos Trànsit 088Parròquia 93 843 00 23Pavelló d’Esports 93 843 28 65Piscines de Ca l’Arenys 93 843 21 10Policia Local 93 843 29 92Policia Nacional Granollers 93 870 75 99Protecció Civil 93 843 24 26Recollida de gossos (A.R.B.R.A.) 93 843 02 53Repsol Butano 665 90 57 27Residència Millet Park 93 843 00 71Residència Fsca. Roig 93 843 29 84Residència l’Ametlla 93 843 22 56Residencial Can Camp 93 845 79 74Santuari de Puiggraciós 93 744 50 30Sorea Ametlla 93 843 22 56Taxi Júlio González 670 89 48 10Taxis Beltran 670 79 72 79Taxi Salvadora MarBnez 619 07 76 01Urgències Mèdiques 24 hores 061Veterinari 607 62 26 77

ServeisAmetlla - Barcelona (bus- tren)

Horari i les connexions de l’autobús de l’Ametlla del Vallès, amb les estacions de tren de Granollers i de la Garriga

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 31

Page 32: Diari de l'Ametlla 125 (març 2015)

Diari de l’Ametlla, març de 2015 | 32La Rebotiga

Rebotiga

En Marc Bruguera i l’Olga Closa van néixer a Barcelona, i ja fa quatre anys que resi-deixen a l’Ametlla i vint que en Marc exerceix aquesta professió, principalment de-dicada a assistència i assessorament al client. Es tracta d'una assessoria fiscal, laboral,comptable i mercanAl.Són un matrimoni que tenen dues filles que van a l’escola Els Cingles, i ara n’estan es-perant un tercer. “Estem embarassats però no sabem si és nen o nena”, ens comentaen Marc tot rialler, mentre entrem al despatx després de presentar-nos a l’Anna, queés la comptable de l’empresa.Es tracta d'un despatx ampli i amb una potent calefacció. Ens ofereixen un cafè, queés d’agrir en aquest gèlid dia de febrer. Entrevistem la parella.

Pat Millet

Marc, explica'ns la teva tra-jectòria laboral i com véns aparar a l'Ametlla, si us plau.

Jo sóc economista, i era au-ditor a Barcelona, feina a laque em vaig dedicar durantdeu anys. Treballava en unaauditoria a nivell internacio-nal, per tant estava enfocada aempreses mulAnacionals. Jovolia dedicar-me a l'empresapeAta i mitjana. Vàrem anar aGranollers a l’assessoria mésanAga que es va fundar i hivaig treballar durant deu anys.Portava tota la vessant finan-cera. Al fusionar-se aquestaassessoria va ser quan vaig ferel pas d'instal·lar-me pel meucompte. Va coincidir amb elpitjor moment de la crisi, peròvàrem pensar que sí que enssorAríem. Des de llavor, ja fatres anys que vam obrir, més omenys cap el gener-febrer de2012.

I l’Olga també esta ficadadins d’aquest món...

No. Jo sóc de lletres, filòlogaconcretament. He estudiat fi-lologia eslava i després comerçinternacional. Un cop vaigtenir les dues nenes i el que-dar-me sense feina, va coinci-dir amb l'obertura d'aquestdespatx. La meva feina ésatenció al client, secretaria i al-tres qüesAons.

Marc, aquesta feina teva ésinteressant. Parla’ns dels ser-veis que oferiu.

Oferim uns serveis íntegresfiscals, laborals, mercanAls,comptables... tan sigui per unaempresa com per un autònom.

També fem serveis personalit-zats als clients en funció de lesseves necessitats.

I quin servei és el més sol·li-citat?

Bé, de vegades quan vénenels clients no saben exacta-ment què és el que necessi-tant. “Jo vull dedicar-me aaixò” et diuen, “però no séquins passos he de seguir”. Lla-vors li tracem el camí mésadient perquè pugui desenvo-lupar la seva acAvitat i li trami-tem absolutament tot.

O sigui, que ets com un con-ductor...

Exacte. Per això, com que elsassessors han de ser personesde confiança, persones quehas de tractar amb tota fran-

quesa i sinceritat, saben que etrespectaran totalment. Aquí al'Ametlla els començamentsvaren ser di+cils perquè ningúno ens coneixia.

Però pel que sembla heuaconseguit que la gent hagiagafat confiança amb la vos-tra tasca.

Varen venir clients que ja te-níem a Granollers, i això ajuda.També va ser perquè vàremposar uns preus molt assequi-bles per tal de que la gent ambproblemes econòmics vinguési se’n pogués sorAr.

Sí (intervé Olga), perquè ésdi+cil si no et coneixen explicarel que passa, tota la problemà-Aca, i nosaltres intentem sua-vitzar la situació i assessorar elque cal fer i donar solucions.

U<litzant un llenguatge sen-zill i comprensible, i crec queés aquí a on intervé l’Olga...

Exacte. Intentem explicar eltema que volen tractar, que devegades és complex, amb pa-raules senzilles, de la maneramés planera possible, perquè elclient pugui entendre que laseva situació tampoc és tant ne-gaAva i que té solució. Sobretotels problemes econòmics angoi-xen molBssim a la gent. Hi hauna relació ínAma que s’esta-bleix amb el client. T’expliquenla seva vida, problemes fami-liars i de tota mena.

Lògic. Hi ha un proto<p declient?

És molt divers. Si vénen a de-manar consell, normalment eldonem de forma gratuïta però

aconseguint que hi hagi unasegona visita. Si la nostra tascasurt bé, surt com cal, aquellclient el tens per tota la vida.La nostra comesa no acabamai. Ho portem tot: comptabi-litat, presentar els impostos,etc. i dia a dia surten coses.

Col·laboreu amb altres as-sessories?

Si cal, sí. Amb especialistesper segons quins temes. Elclient s'ha de senAr recolzatsempre. Pensa que un assessorfiscal és el millor amic de l’em-presa i de l'autònom.

Amb aquesta frase està totdit. Ben definit.

Tenen Facebook per si us hivoleu comunicar.

* L’equip de Bruguera & Closa Assessors / Rafael Sánchez

Pompeu Fabra 30-34 1a planta local D2 (edifici de les Galeries) 93 343

Bruguera & Closa Assessors