2
El Diari del Ple CiU t’informa especial Ple. Grup Municipal de CiU - www.ciuterrassa.cat - [email protected] - Tel. 93 739 70 21 Maig de 2009 El Ple ha aprovat la proposta de CiU per potenciar la pràctica dels esports femenins a través de l'oferta d'activitats del Consell Esportiu del Vallès, així com mantenir les accions transversals per eliminar estereotips sexistes en l'esport. L’Acord preveu col·laborar amb les entitats esportives per fomentar amb visites als centres educatius, les diferents modalitats d’esport per a nenes i noies. REBUTJADA LA REVISIÓ DEL PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ L’Equip de Govern ha rebutjat la proposta del Grup Municipal Convergència i Unió en què es demana la revisió en profunditat del recentment aprovat, de forma inicial, Pla Territorial Metropolità. Per a CiU, aquest Pla hauria d’aplegar un consens més ampli en la seva aprovació definitiva i retalla l’autonomia i competències urbanístiques locals. En aquest sentit, es proposa tot un seguit de mesures per millorar la intervenció dels ajuntaments en el Pla, augmentar les majories en la presa de decisions i aprofundir en el futur del territori metropolità mitjançant un debat social més participatiu i adequar-lo a l’actual divisió territorial. La proposta ha estat rebutjada amb detallats arguments per apostar per un model urbanístic oposat al que dibuixa l’actual Pla. ACORD PER DEMANAR EL MANTENIMENT DEL BATXILLERAT NOCTURN A TERRASSA Arrel del fet que la Generalitat s’havia plantejat la possibilitat de suprimir el batxillerat de nit per falta de demanda i per considerar que aquesta formació es podia seguir per d’altres recorreguts com ara l’ensenyament a distància, el Grup Municipal de CiU ha presentat una proposta de resolució en la qual es demana donar suport a la comunitat educativa del Blanxart i que es sol·liciti formalment al Departament d'Educació. Aquesta proposta de CiU ha estat aprovada per tots els grups municipals. LA PROPOSTA DE CiU SOBRE EL SERVEI D'ATENCIÓ DOMICILIÀRIA APROVADA PEL PLE Arran d’una modificació en les ordenances del règim de pagament en el Servei d’Atenció Domiciliaria, des de CiU s'alerta d’algunes situacions de desprotecció d’usuaris que tenen dificultats per complir amb el copagament del servei. És per això que el Ple ha aprovat la proposta de CiU per la qual l’Ajuntament es compromet a determinar mesures per fer front als pagaments dels usuaris afectats i garanteix un mecanisme per renunciar al servei després d’una valoració que digui que l’usuari no queda en una situació de vulnerabilitat o fragilitat. A Terrassa hi ha uns 2.400 usuaris de la teleassistència, més de mil del treball familiar i uns 200 de menjar a domicili que paguen una part del servei depenent de la seva renda familiar. S'APROVA POTENCIAR LA PRÀCTICA DELS ESPORTS FEMENINS A INICIATIVA DE CiU

Diari del Ple - Maig 2009

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari del Ple corresponent al mes de maig del 2009, editat pel grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Terrassa

Citation preview

Page 1: Diari del Ple - Maig 2009

El Diari del Ple

CiU t’informa especial Ple.

Grup Municipal de CiU - www.ciuterrassa.cat - [email protected] - Tel. 93 739 70 21

Maig de 2009

El Ple ha aprovat la proposta de CiU per potenciar la pràctica dels esports femenins a través de l'oferta d'activitats del Consell Esportiu del Vallès, així com mantenir les accions transversals per eliminar estereotips sexistes en l'esport. L’Acord preveu col·laborar amb les entitats esportives per fomentar amb visites als centres educatius, les diferents modalitats d’esport per a nenes i noies.

REBUTJADA LA REVISIÓ DEL PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ

L’Equip de Govern ha rebutjat la proposta del Grup Municipal Convergència i Unió en què es demana la revisió en profunditat del recentment aprovat, de forma inicial, Pla Territorial Metropolità.Per a CiU, aquest Pla hauria d’aplegar un consens més ampli en la seva aprovació definitiva i retalla l’autonomia i competències urbanístiques locals. En aquest sentit, es proposa tot un seguit de mesures per millorar la intervenció dels ajuntaments en el Pla, augmentar les majories en la presa de decisions i aprofundir en el futur del territori metropolità mitjançant un debat social més participatiu i adequar-lo a l’actual divisió territorial. La proposta ha estat rebutjada amb detallats arguments per apostar per un model urbanístic oposat al que dibuixa l’actual Pla.

ACORD PER DEMANAR EL MANTENIMENT DEL BATXILLERAT NOCTURN A TERRASSA

Arrel del fet que la Generalitat s’havia plantejat la possibilitat de suprimir el batxillerat de nit per falta de demanda i per considerar que aquesta formació es podia seguir per d’altres recorreguts com ara l’ensenyament a distància, el Grup Municipal de CiU ha presentat una proposta de resolució en la qual es demana donar suport a la comunitat educativa del Blanxart i que es sol·liciti formalment al Departament d'Educació.

Aquesta proposta de CiU ha estat aprovada per tots els grups municipals.

LA PROPOSTA DE CiU SOBRE EL SERVEI D'ATENCIÓDOMICILIÀRIA APROVADA PEL PLE

Arran d’una modificació en les ordenances del règim de pagament en el Servei d’AtencióDomiciliaria, des de CiU s'alerta d’algunes situacions de desprotecció d’usuaris que tenen dificultats per complir amb el copagament del servei. És per això que el Ple ha aprovat la proposta de CiU per la qual l’Ajuntament es compromet a determinar mesures per fer front als pagaments dels usuaris afectats i garanteix un mecanisme per renunciar al servei després d’una valoració que digui que l’usuari no queda en una situació de vulnerabilitat o fragilitat. A Terrassa hi ha uns 2.400 usuaris de la teleassistència, més de mil del treball familiar i uns 200 de menjar a domicili que paguen una part del servei depenent de la seva renda familiar.

S'APROVA POTENCIAR LA PRÀCTICA DELS ESPORTS FEMENINS A INICIATIVA DE CiU

Page 2: Diari del Ple - Maig 2009

El Diari del Ple

CiU t’informa especial Ple.

JOSEP RULL:

Ha preguntat per què cap representant de l'Equip de Govern no va acompanyar els Minyons de Terrassa a Israel malgrat hi van ser expressament convidats per les autoritats locals.També ha preguntat per què a Sabadell les empreses locals i comarcals s'han endut el doble d'inversió que a Terrassa en les obres del Fons Estatal d'Inversió Local, a l'entorn de 8 milions més d'euros que a Terrassa.I ha denunciat l'incompliment de l'Equip de Govern envers la proposta de resolució de CiU, i aprovada al Ple del gener del 2007, sobre l’elaboració d’un Reglament regulador de mesures de seguretat en parcs infantils. L’Equip de Govern no només no ha fet res en relació aquest tema sinó que, a més, no dóna cap resposta a les preguntes que de des CiU s’han anat plantejant periòdicament.

PRECS I PREGUNTES

DELS NOSTRES

REGIDORS

EVA SALVADOR:

Ha denunciat l'estat lamentable del CEIP Salvador Vinyals de Terrassa, que fa més de quatre mesos que està esperant un arranjament per part del Consistori, i n'hademanat el seu arranjament.Ha demanat a l'Equip de Govern que aprofitin la convocatòria del Jove, Tu També Pots de la propera Festa Major, aixícom altres festes juvenils que es duguin a terme i en les quals participi el Consistori, per a fer pedagogia sobre hàbits saludables que ajudin a disminuir el consum d’alcohol dels joves, i garantir que aquest consum no es produirà entre els menors d’edat.I ha sol·licitat a l'Equip de Govern que adopti les mesures adients per tal d’agilitzar la implantació de la proposta aprovada pel Parlament de Catalunya sobre l’ús del català com a llengua vehicular entre els pacients i el personal sanitari arreu de Catalunya i poder així garantir el dret ciutadà a utilitzar l’idioma que cadascúdesitgi.

MONTSE PLAYÀ:

Ha demanat a l'Equip de Govern que arrangi les rajoles aixecades al carrer Nou de St. Pere, cantonada al carrer del Passeig ja que fa més de deu dies que estan així i, en relació a un escocell que té uns forats massa grossos al carrer Baldrich ha demanat que es procedeixi a la substitució de l’escocell per un altre que tingui els forats de desaiguar més petits i que no suposin un perill.Ha reclamat que es faci l’escombrat de la plaça Mn. Cinto Verdaguer, així com la neteja de les males herbes a les zones ajardinades atès que fa més de quinze dies que aquesta plaça ni s’escombra ni es neteja. I finalment ha fet un toc d’atenció a l’Equipde Govern per la manca de cura dels arbres i els escocells, especialment els del carrer Nou de St. Pere els quals no es van podar en el seu moment i ara estan creixent descontroladament.

IGNASI PUIG:Ha demanat informació a l'Equip de Govern sobre el contingut d’una carta enviada per la Secció Local d’UGT en què es criticava la contractació de dos arquitectes tècnics amb salaris molt per sobre del que es paga a l’Administració municipal, quan el propi Ajuntament disposa de tècnics molt preparats i capacitats per realitzar aquesta feina. Així doncs, ha preguntar com és possible, atesa la recent aprovació d’un Pla d’austeritat per afrontar la crisis, que s’adoptin mesures totalment contràries com seria aquesta contractació.