3
FITXA DEL INFORMANT GENERACIÓ DELS ANYS 2000 Dades personals del informant: Nom i Cognoms Joan Pastó Tomàs Data de naixement 22 - 9 - 2003 Població on viu Barcelona Població on va anar a l'escola Barcelona Parentiu amb l'entrevistador Es el germà de l'entrevistadora Professió Estudiant Estudis Parvulari, Infantil i Primària

Enquesta 2000

Embed Size (px)

Citation preview

FITXA DEL INFORMANT

GENERACIÓ DELS ANYS 2000

Dades personals del informant:Nom i Cognoms Joan Pastó Tomàs

Data de naixement 22 - 9 - 2003

Població on viu Barcelona

Població on va anar a l'escola

Barcelona

Parentiu amb l'entrevistador

Es el germà de l'entrevistadora

Professió Estudiant

Estudis Parvulari, Infantil i Primària

PREGUNTES DE L’ENQUESTA 2000 Com és la teva escola, pública o privada? La meva escola és concertada que vol dir que una part la paga l'estat i l'altre els pares. Costa molt car anar a l’escola? No ho se perquè ho paguen els meus pares, però jo crec que si perquè veig que van una mica malament de diners. Quines instal·lacions té l’escola? L'escola són dos edificis, un per els de P3 i P4 i l'altre edifici per la resta de cursos. Té unes classes, un laboratori, la biblioteca, el menjador, un teatret, uns quants patis... Nens i nenes van junts? Si Els alumnes estàn classificats per edats? Si, a la meva escola és comença als 3 anys i s'acaba als 16. També hi ha primària i secundària? Si Quin és l’horari escolar? La meva escola és de 8:30 AM fins les 16:45 PM, però la magoria d'escoles comença a les 9:00 AM i acaba a les 17:00 PM. Quantes classes hi ha a l’escola? Unes 22 Quants nens hi ha per classe? Entre 25 i 27 Com us tracten els professors? Tots els professors ens tracten bastant bé i és preocupen per nosaltres, però és veritat que alguns són més esctrictes que altres. Com ensenyan els mestres? Ara els mestres ensenyen d'una forma bastant divertida, perquè la major part ens fan buscar la vida i fer treballs amb grup i a tots ens agrada molt. Quins tipus d’activitats es fan a classe? Pots posar algun exemple? La majoria d'activitats són en grup. Per exemple fa poc ens van dir que féssim un treball sobre l'edat moderna. I cada escú havia de fer un esdeveniment. Després d'una forma original els hi havíem de presentar el que havíem fet als de 4t d'ESO i ells ens avaluaven. Quines assignatures hi ha? Hi ha Coneixement del Medi, Science, Musica, Plàstica, Català, Castella, Angles, Mates... Porteu uniforme? A la nostra escola no portem uniforme, però hi han escoles que si. Nosaltres el que si que portem és una bata, i la deixem de portar a 1r d'ESO que és als 13 anys. Amb què escrivíu? Quan erem més petits escrivim amb llàpis, però ara escrivim amb boli. Quanta estona teniu de pati? Nosaltres fem pati dos cops al dia. Al damatí sortim per esmorzar i és 30 minuts. I per la tarda dinem i anem al pati. Mes o menys per la tarda tenim 1 hora i 30 minuts.

A quins jocs jugueu al pati? Els nens acostumem a jugar a futbol i a jocs de pilota. I les nenes acostumen a parlar o algun cop juguen amb nosaltres a paret, al escondite... Feu sortides, excursions o colònies? Si. De colònies hem de fer per força tres dies. I les excursions sempre les fem relacionades amb el tema que estiguem estudiant. Al final de curs també fem una excursió a la platja! Podeu opinar lliurement i proposar canvis per millorar l’escola? Si, però a vegades no ens fan cas. Per exemple ara fem els dies SAK que vol dir que una estona de pati, depèn del SAK que toqui podem pintar, ballar... I nosaltres podem proposar afegir més dies SAK, o posar noves coses al pati, que canviariem de les celebracions... Com són els càstigs? Hi ha mestres que pegan als nens? No hi ha mestres que peguen als nens. I els càstigs depèn de com t'hagis portat, et poden posar dret durant tota una classe, et deixen sense pati... I a ESO et posen faltes d'actitud, si acomules tres et fan quedar més estona al cole fins a les 18:00 PM estudiant. Es fan activitats entre diferents cursos? Si. Per exemple a 5è, 6è i 1r d'ESO. Fan apadrinament lector que vol dir que ensenyen i motiven a llegir als nens de P5, 1r de primària o 2n. Hi ha activitats extraescolars? Si. A la tarda fan bàsquet, futbol i voleibol. I al migdia escacs, robòtica, pintura a l'oli, teatre, coral... Us podeu quedar a l’escola a dinar? En aquest cas, com es el menjar? La majoria de nens és queden a dinar, i altres fan cantina que vol dir que és porten el menjar de casa. El menjar està força bo. Hi ha monitors o animadors a l’escola? Si. Acostumen a quedar-se amb nosaltres ha l'hora de dinar i al pati de la tarda. Quines festes es celebran a l’escola? En fem bastants de festes. Fem el Mercat he Calaf, que és l'entrada a la primavera. El dia de l'esport on podem fer tot tipus d'esports, el matí de Nadal on podem menjar xocolata desfeta... Després celebrem final de curs, el dia de Sant Jordi on fem un concurs que és diu Jocs Florals, el dia de la Pau, els més petits fan la castenyera... I molts més Teniu hort a l’escola? Si. I normalment el regen els nens i nenes de 5è de primària. Ara també han posat un bosc vertical, que vol dir que hi han plantes a la paret.