1
Associació de Dones Emprenedores Odame Edifici Financia. Pau Claris 162, 4t. 1a. · 08037 Barcelona ·Tel 93 467 14 14 · Fax 93 488 08 40 E-mail: [email protected] · www.asodame.com BPW – CLUB BARCELONA Business & Professional Women Mujeres de Empresa y Profesionales Benvolgut, Benvolguda: El proper dia 15 d’abril es celebra a nivell de tota Europa, l’Equal Pay Day. Una jornada de reflexió per conscienciar tota la població de les diferències que encara existeixen entre els salaris de les dones i els homes pel mateix treball. La iniciativa es va ser iniciada per BPW* USA el 1988, i l’any 2008 BPW Alemanya ho va introduir a Europa. Són 105 dies els que una dona hauria de treballar de més en un any- fins el 15 d’abril- per aconseguir el mateix salari anual que un home. (la data varia segons el país). L’objectiu d’aquesta iniciativa és també subratllar l’efecte macroeconòmic que representa aquesta diferència. Menors ingressos significa menys diners no només per la família, sinó també per la seguretat social, pensions, inversions, poder adquisitiu, etc. Les dones treballen sovint en jornada reduïda o mitja jornada, i amb contractacions més precàries, les dones emprenedores i empresàries en general, aconsegueixen obrir-se pas principalment en aquells negocis i serveis on les jornades són mes llargues i els marges són més petits. Han de limitar les seves oportunitats professionals al tenir responsabilitats familiars i poden arribar a gaudir de menys independència econòmica per aquests fets. És necessària transparència en el sistema retributiu de les empreses, més dones en posicions directives i millors condicions per les dones treballadores. L’objectiu és reduir fins a eliminar la diferència mitjançant la Informació i la conscienciació. És per això que li demanem que faci ressò d’aquesta iniciativa. Ens agradaria molt comptar amb la seva col·laboració que de ben segur ha de trobar justa i raonable. Agraint-li la seva atenció rebi una salutació cordialment, Associació Dones Emprenedores ODAME i BPW Barcelona * BPW és una federació internacional present a 28 països que compta amb 19.000 sòcies. Pot trobar més informació de BPW i de l’Equal Pay Day a www.bpw-europe.ornformació de BPW i de l’Equal Pay Day a www.bpw- europe.org

Equal pay day 2010

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Equal pay day 2010

Associació de Dones Emprenedores OdameEdifici Financia. Pau Claris 162, 4t. 1a. · 08037 Barcelona ·Tel 93 467 14 14 · Fax 93 488 08 40

E-mail: [email protected] · www.asodame.com

BPW – CLUB BARCELONA Business & Professional Women Mujeres de Empresa y Profesionales

Benvolgut, Benvolguda: El proper dia 15 d’abril es celebra a nivell de tota Europa, l’Equal Pay

Day. Una jornada de reflexió per conscienciar tota la població de les diferències que encara existeixen entre els salaris de les dones i els homes pel mateix treball.

La iniciativa es va ser iniciada per BPW* USA el 1988, i l’any 2008 BPW Alemanya ho va introduir a Europa. Són 105 dies els que una dona hauria de treballar de més en un any- fins el 15 d’abril- per aconseguir el mateix salari anual que un home. (la data varia segons el país).

L’objectiu d’aquesta iniciativa és també subratllar l’efecte macroeconòmic que

representa aquesta diferència. Menors ingressos significa menys diners no només per la família, sinó també per la seguretat social, pensions, inversions, poder adquisitiu, etc.

Les dones treballen sovint en jornada reduïda o mitja jornada, i amb contractacions més precàries, les dones emprenedores i empresàries en general, aconsegueixen obrir-se pas principalment en aquells negocis i serveis on les jornades són mes llargues i els marges són més petits. Han de limitar les seves oportunitats professionals al tenir responsabilitats familiars i poden arribar a gaudir de menys independència econòmica per aquests fets.

És necessària transparència en el sistema retributiu de les empreses, més dones en posicions directives i millors condicions per les dones treballadores.

L’objectiu és reduir fins a eliminar la diferència mitjançant la Informació i la conscienciació.

És per això que li demanem que faci ressò d’aquesta iniciativa. Ens agradaria molt comptar amb la seva col·laboració que de ben segur ha de trobar justa i raonable.

Agraint-li la seva atenció rebi una salutació cordialment,

Associació Dones Emprenedores ODAME i BPW Barcelona

* BPW és una federació internacional present a 28 països que compta amb 19.000 sòcies. Pot trobar més informació de BPW i de l’Equal Pay Day a www.bpw-europe.ornformació de BPW i de l’Equal Pay Day a www.bpw-europe.org