4

Click here to load reader

Fem-ho abril 2007

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Revista "Fem-ho" del Partit Independent de les Guilleries

Citation preview

Page 1: Fem-ho abril 2007

1

Publicació independent, efímera i simptomàtica del “cotarro” polític i cultural hilarienc

Abril del 2007 num. 10

SANT HILARI NECESSITA NOVES IDEES

El Partit Independent de les Guilleries presenta la candidatura de cara a les eleccions municipals del proper maig

El P.I.G. va presentar el passat 17 de març la seva candidatura per a les eleccions municipals del proper 27 de maig, en un acte celebrat a la plaça Jacint Verdaguer. Aquest va ser el tret de sortida d’una pre-campanya i posterior campanya electoral que ens han de portar a ser decisius en el futur govern de Sant Hilari. Creiem que seria molt positiu que un partit com el nostre, centrat únicament a mirar per Sant Hilari, tingués un ampli suport dels nostres conciutadans, i per això us animem a venir-nos a escoltar, a debatre amb nosaltres i a seguir la nostra campanya electoral per poder saber com pensem i com volem aplicar el nostre pensament al futur de la nostra vila.

1.- Joan Ramon Veciana Martínez 6.- Ignasi Fauria Capdevila 11.- Marta Bach Company 2.- Jordi Valls Pujós 7.- Marina Molina Ruiz 12.- Laia Giralt Rull

3.- Francesc Fauria Capdevila 8.- Albert Permañé Tarrés (*) 13.- Joan F. Sánchez Pérez 4.-Maria Giralt Rull 9.- Antoni Carrillo Ortiz 5.- Ivana Molina Ruiz 10.- Sandra Moragas Rotllant

Fem-ho?

Els components de la llista del PIG.

(*) No surt a la fotografia de grup

Joan Ramon Veciana “manano”

Page 2: Fem-ho abril 2007

2

Sant Jordi, una diada especial Que els catalans som singulars i dotats d’un caràcter especial no és nou, i l’exemple més clar és que la nostra diada nacional commemora una derrota, la de l’11 setembre del 1714. També dins la nostra singularitat podem trobar-hi la diada de Sant Jordi. Quan els temps actuals ens porten a pensar poc, a llegir menys i a no interessar-nos quasi gens per la cultura, la diada de Sant Jordi és un oasi cultural difícil de trobar enlloc més del món. Hem d’estar orgullosos de fomentar la lectura i l’interès pel coneixement en un dia tant especial com és Sant Jordi, i encara hem d’estar més orgullosos d’haver exportat aquesta tradició a altres països del planeta, com poden ser Japó o Estats Units. Per un partit com el nostre, amb gran interès per la cultura com a eina fonamental per construir una societat lliure i justa, és imprescindible potenciar tots els esdeveniments que tinguin la cultura com a eix principal. Per això felicitem als organitzadors i col·laboradors de la primera fira del llibre de Sant Hilari, i animem a tothom a participar-hi activament per tal que sigui un èxit i l’inici d’una tradició que duri molts anys.

L’urbanisme i mobilitat que defensa el P.I.G. El passat dia 18 de març, els membres del Partit Independent de les Guilleries vam fer una exposició a la plaça Gravalosa per informar de com creiem que s’ha d’encarar el futur urbanístic de Sant Hilari i la mobilitat dels seus habitants. Les línies que defensa el P.I.G. són les següents: - Fer un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal nou, per saber com volem que sigui Sant Hilari en el futur. - Obligar els constructors a aplicar criteris de reducció de despesa energètica i energies renovables. - Prestar més atenció al respecte per als vianants, il·luminant millor tots els passos de vianants, impedint estacionaments indeguts i sent més estrictes amb la circulació rodada al centre del poble. - Afavorir la circulació amb mitjans alternatius al cotxe. - Aturar la construcció desmesurada, que no respon a les necessitats del poble i que afavoreix les segones residències i pot convertir Sant Hilari en un poble dormitori. - Eliminar totes les barreres arquitectòniques. - Millorar el transport públic i afavorir els enllaços amb les estacions de tren.

Exposició sobre urbanisme a la plaça Gravalosa.

Page 3: Fem-ho abril 2007

3

Habitatge Sostre Cívic planteja un accés digne a l’habitatge

L’associació Sostre Cívic planteja una nova forma d’accés a l’habitatge, més justa i social, en forma de cooperatives de pisos amb una entrada d’entre 6.000 i 12.000 i un lloguer tou d’entre 200 i 300 euros al mes. El P.I.G. va convidar la gent de Sostre Cívic a exposar el seu projecte, i des del P.I.G. seguirem en contacte amb aquesta associació per aplicar alguna de les seves propostes, que considerem molt atractives, a Sant Hilari.

El P.I.G. es reuneix amb la directora d’ADIGSA

El Partit Independent de les Guilleries es va reunir el passat dia 11 d’abril amb Cristina Andreu, directora territorial d’ADGISA, empresa que administra i gestiona els habitatges socials públics de la Generalitat, per establir un marc de cooperació que doni resposta als problemes que té la gent amb pocs recursos econòmics per tenir un habiatage digne i que no hipotequi en excés la seva economia.

La cultura, clau per un futur just Des de fa molts anys, tants com fa que la política es va inventar, la principal funció dels partits polítics és aconseguir que la gent visqui lliurement, amb dignitat i amb el màxim benestar possible. Dintre aquestes funcions hi ha la de proporcionar a la gent l’educació, cultura i informació necessàries per poder generar pensaments individuals compromesos amb l’evolució del món. Malauradament, en els últims temps hi ha alguns partits polítics que fan tot el contrari, busquen crear confusió, abusar de la ingnorància de la gent i informar de manera partidista i interessada per aconseguir el poder. No podem permetre que aquesta tònica es generalitzi, i des dels pobles hem de començar a canviar una tendència molt negativa de cara al futur. És per això que el Partit Independent de les Guilleries apostarà de manera decidida per fomentar aquests valors que considerem imprescindibles. Més infrastrucutres culturals, plans d’acció per fomentar la cultura des de la infància, convenis amb les escoles, tant privades com públiques, i d’altres propostes interessants seran recollides en el nostre programa, que us animem a llegir detingudament.

Xerrada de Raül Robert, de Sostre Cívic.

Els membres del PIG amb Cristina Andreu.

Page 4: Fem-ho abril 2007

4

Plens municipals: quan posar-se d’acord sembla impossible Els alts càrrecs de l’Ajuntament s’apujen el sou un 14% Els membres del Partit Independent de les Guilleries hem assistit a tots els plens municipals de l’última legislatura, i és per això que ja no ens sorprèn el que passa en aquests plens. El passat dia 28 de març es va celebrar el penúltim ple ordinari de la present legislatura i, com en gairebé tots els altres, es va tornar a posar de manifest que l’entesa entre els dos partits polítics que hi ha actualment al consistori és molt difícil en temes clau per al futur del poble. Ho demostra el fet que en aquest ple es van debatre tres punts importants, i en cap dels tres hi va haver consens. Els tres temes importants que es van tractar van ser l’aprovació del projecte del Centre Tecnològic, els pressupostos municipals per al 2007 i l’aprovació del text refós sobre els equipaments del Solterra. Els retrets i picabaralles entre els membres dels dos partits van ser constants, i van demostrar una vegada més que Sant Hilari necessita un tercer partit que ajudi a desencallar una situació que no és gens positiva, per aconseguir que les solucions adoptades per cada problema siguin les millors. Des del P.I.G. ens oferim als dos partits per intentar que l’acte més important de la democràcia municipal, els plens ordinaris que es fan cada dos mesos, serveixin per més del que serveixen actualment, i que siguin realment el marc de debat, aportació de solucions i presa de decisons que haurien de ser. En aquest sentit podem afirmar també que si podem entrar en el futur govern municipal aplicarem una política d’acostament de posicions molt diferent a la que es du a terme actualment. El punt més sorprenent del ple va venir quan es van analitzar els pressupostos, i es va veure que els alts càrrecs de l’Ajuntament s’han apujat el sou un 14%, molt superior al 3% que s’ha apujat els sou dels treballadors, fet que denunciem des del PIG, perquè és una decisió molt greu que només aporta més desconfiança sobre l’actuació dels polítics.

Se’ns prohibeix la filmació dels plens municipals Les noves tecnologies aporten unes possibilitats molt grans per millorar possibles defectes o malfuncionaments de la societat. Des del Partit Independent de les Guilleries vam demanar la possibilitat de filmar els plens municipals amb vídeo, per tal de fer un arxiu de plens, i així saber que s’ha aprovat en cada un d’ells i com s’ha fet. Considerem sincerament que seria molt positiu tenir aquest arxiu, però contràriament al que ens dicta el sentit comú, el consistori ens va prohibir fer aquestes filmacions, amb el que van retallar algunes les llibretats democràtiques bàsiques, com són el dret a la informació i a fer públic allò que per definició ja ho és, com són els plens municipals.

La lluita del PIG per la llibertat d’informació, opinió i expressió ve de lluny, ja que fa tres anys ja vam protestar en un ple municipal (foto) per la normativa que impedeix la participació de la ciutadania en els plens.