4
1 Publicació independent, efímera i simptomàtica del “cotarro” polític i cultural hilarienc Juliol del 2007 num. 12 JA PODEM FER REALITAT L’ALTERNATIVA !!! Fem-ho? 27 DE MAIG ELECCIONS: 453 VOTS!!! MOLTES GRÀCIES!!! 12 DE JUNY SIGNATURA DEL PACTE: PIG-ERC 16 DE JUNY CONSTITUCIÓ NOU AJUNTAMENT 27 DE MAIG ELECCIONS: 453 VOTS!!! MOLTES GRÀCIES!!!

Fem-ho juliol 2007

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Revista "Fem-ho" del Partit Independent de les Guilleries

Citation preview

Page 1: Fem-ho juliol 2007

1

Publicació independent, efímera i simptomàtica del “cotarro” polític i cultural hilarienc

Juliol del 2007 num. 12

JA PODEM FER REALITAT L’ALTERNATIVA !!!

Fem-ho?

27 DE MAIG

ELECCIONS: 453 VOTS!!!

MOLTES GRÀCIES!!!

12 DE JUNY

SIGNATURA DEL PACTE:

PIG-ERC

16 DE JUNY

CONSTITUCIÓ NOU AJUNTAMENT

27 DE MAIG

ELECCIONS: 453 VOTS!!!

MOLTES GRÀCIES!!!

Page 2: Fem-ho juliol 2007

2

Les raons del pacte entre PIG i ERC

Una nova etapa política ha començat a Sant Hilari, com tots sabeu, i des del Partit Independent de les Guilleries creiem que hem de donar les raons per les quals hem fet un acord de govern amb ERC i no amb CiU.

Després d’obtenir uns excel·lents resultats a les eleccions, i aconseguir els dos objectius que ens havíem plantejat –trencar la majoria absoluta i tenir l’oportunitat de formar part de l’equip de govern-, va començar una etapa de reflexions internes dins el partit, de converses amb els altres dos partits polítics de Sant Hilari i de posada en comú d’idees amb la nostra base social.

El primer que vam fer va ser convocar una primera reunió amb les dues formacions polítiques, ERC i CiU, per fer un acostament de posicions i deixar ben clares les nostres intencions. Era la primera vegada que feiem unes negociacions d’aquesta importància i segur que vam cometre algun error, però en cap cas vam enganyar a ningú ni utilitzàrem les converses per aconseguir beneficis que no crèiem justos.

En aquesta primera trobada amb les dues formacions per separat (en la reunió amb CiU només hi va assistir en Robert Fauria) vam plantejar la idea que ens hagués agradat aconseguir, que era fer un pacte de consens entre els tres partits, per tal que tots tres estiguessin representats en el govern municipal.

Aquesta primera idea la descartàrem ràpidament, perquè vam veure que seria molt difícil que ERC i CiU poguessin tirar endavant un govern d’unitat per culpa de les grans diferències que arrosseguen des de fa molts anys, i també perquè la primera opció dels dos partits era fer un pacte amb el PIG per a poder tenir l’alcaldia.

En aquesta primera trobada també deixàrem clar que, per afinitat ideològica, si el pacte de consens no era possible, la nostra segona opció era un pacte amb ERC, i això ho vam exposar a les dues formacions polítiques.

En la segona ronda de converses ja es van anar concretant més coses, i les negociacions van ser molt diferents. En la reunió amb ERC vam ser nosaltres els que plantejàrem les condicions que consideràvem justes per al nostre partit i que creiem que podíem tirar endavant: les regidories de Cultura, Participació ciutadana, Joventut, Sostenibilitat - Medi Ambient i la primera tinència d’alcaldia. Els membres d’ERC van estar receptius i van dir que ens tornarien contesta sobre l’acceptació de les nostres condicions.

Amb CiU les coses van anar diferent. En aquest cas van venir tots els regidors i va ser CiU qui va portar la distribució de regidories, i ens oferien més poder del que nosaltres crèiem que era just per a un partit amb dos regidors. La nostra prioritat sempre ha estat fer un govern estable i cohesionat i creiem que CiU ens va oferir més responsabilitats del les que podíem assumir, en un intent d’aconseguir el pacte amb nosaltres a qualsevol preu. Ens van proposar les regidories d’Hisenda, Medi Ambient, Indústria, Participació Ciutadana, Cultura, la primera tinència d’alcaldia i ser caps de dues de les quatre grans àrees en les que es dividiria el govern. També van denegar col·laborar amb el govern des de l’oposició, justificant el fet que: “o s’està al govern o s’està a l’oposició”. Per tot plegat la xerrada i l’oferta no ens van fer el pes perquè ho vam interpretar com un intent desesperat per mantenir-se en el poder.

Page 3: Fem-ho juliol 2007

3

Després d’aquesta segona ronda els membres del PIG vam fer una reunió interna, en la que vam debatre totes les condicions de les negociacions amb els dos partits arribant a la conclusió que s’ha exposat més amunt, és a dir, que CiU anava a la desesperada i que si ERC acceptava les nostres condicions, el pacte havia de ser amb ERC. També valoràrem altres aspectes importants, com és el fet que pensem que la gran majoria dels nostres votants entenen com a més lògic un pacte amb ERC que amb CiU, i també creiem que la renovació dels càrrecs polítics a les institucions a qualsevol nivell és positiu.

A finals de la segona setmana vam tenir la tercera reunió amb ERC i en aquesta reunió se’ns va comunicar que acceptaven les condicions que havíem demanat, i per tant el pacte quedava gairebé enllestit, a falta d’una última trobada per tal de tancar alguns serrells i firmar un document de bones intencions entre els dos caps de llista.

El dilluns de la tercera setmana es va comunicar la decisió del pacte a CiU, que van dir que ja s’ho esperaven, perquè des del principi havien tingut clar que la nostra prioritat no era pactar amb ells.

Aquest es el desenvolupament real de les negociacions portades a terme pel PIG durant aquestes tres setmanes d’incertesa política al poble.

Partit Independent de les Guilleries

Joan Ramon Veciana

S’encarregarà de les regidories de Cultura i Partitipació Ciutadana. En Cultura el PIG elaborarà el PLAC (Pla Local d’Acció Cultural), per integrar col·lectius i persones involucrades amb la cultura en benefici de Sant Hilari, mentre que en Partitipació ciutadana, nova regidoria dins el consistori municipal, lluitarà perquè tothom col·labori en el bon funcionament del poble.

Jordi Valls Pujós

S’encarregarà de les regidories de Medi Ambient i Joventut. En Medi Ambient, el PIG, vol convertir els criteris mediambientals en determinants a l’hora de prendre decisions municipals, i en Joventut aplicarà programes integrals que lluitin per donar ajut i solucions a la gent jove en temes tan importants com són l’habitatge, la feina o la gestió d’activitats d’oci nocturn.

Els regidors del Partit Independent de les Guilleries

Page 4: Fem-ho juliol 2007

4

COSTOS CAMPANYA ELECTORAL 2007 PIG

Com veieu aquests son els números que ens ha costat la campanya d’engany. El resultat surt negatiu, amb els sous que aconseguirem amb els dos regidors entrants anirem eixugant el deute. Demanem una mica de paciència als nostres “creditors” i també agraïm la col·laboració desinteressada de tota aquella gent que ens ha recolzat i ajudat en els diferents actes.

MOLTES MOLTES GRÀCIES !!!

Col.labora en aquesta publicació enviant-nos les teves opinions, inquietuds, poemes, articles, suggeriments, crítiques... o el que vulguis. La col.laboració és gratuïta i anònima, NO ET TALLIS!!! Fes-nos-ho arribar a: [email protected], fax: 972 86 82 57, o simplement explica-ho

DEURE CAMPANYA HABER 2.200 programes electorals 1.931,40 € 200 pòsters 65 x 90 417,60 € 2.500 díptics 317,84 € 200 pòster grup 267,00 €

TOTAL IMPREMTA 2.933,84 € 1.000 globus 382,80 € 500 bolis obridors 104,40 €

TOTAL GADGETS 487,20 € 40 banderoles 600,00 € 2 lones a dues cares 230,00 €

TOTAL PUBLICITAT 830,00 € lloguer equip 800,00 € grup Maybe Road 650,00 € desperfectes bateria 25,00 € seguretat 430,00 € intendència 203,00 € begudes 400,98 €

TOTAL CONCERT 2.508,98 € BENEFICIS CONCERT 1.144,00 € lloguer cistella-grua 117,50 €

TOTAL LLOGUER 117,50 € piscolabis presentació llista 330,00 € pastis Casal d'Avis 30,00 € Brides i cola 20,00 € fi de festa 119,50 €

TOTAL VARIS 499,50 € APORTACIÓ EPM 3.000,00 € (Entesa pel Progrés Municipal) APORTACIÓ INDIVIDUAL PIG 982,07 €

TOTAL CAMPANYA 7.377,02 € TOTAL HABER 5.126,07 € RESULTAT EXERCICI -2.250,95 €