10

Garsafull abril 2011

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Butlletí digital del PIJ la Garsa

Citation preview

Page 1: Garsafull abril 2011
Page 2: Garsafull abril 2011

ACTUALITAT

El mito de la generación 'ni-ni' se viene abajo

Un ni-ni pata negra considera justificado colarse en el metro o robar en el El Corte Inglés "porque es muy caro". La sociedad y la familia están en su contra y tienen la culpa de que le sobre el tiempo libre. Él piensa que los jefes te explotan y estudiar no sirve para nada. Así es el perfil de los peores ejemplares de la generación de "parásitos sociales" acotada en 80.358 ejemplares de entre 16 y 29 años, según un estudio elaborado por el Instituto de la Juventud (Injuve).

Afortunadamente, ese perfil es una minoría de los 7,9 millones de jóvenes españoles. Apenas llegan al 1,1% del total. El estudio Desmontando a ni-ni. Un estereotipo juvenil en tiempos de crisis, dirigido por el profesor de Sociología de la Universidad Complutense de Madrid, Lorenzo Navarrete, ha analizado los datos de la Encuesta de Población Activa (EPA) del último trimestre de 2009. En ese momento, los jóvenes que ni estudiaban, ni trabajaban, ni tenían justificación alguna para no desear cambiar su situación, llegaban a 136.696 personas, un 1,73% del total. Aplicando el mismo filtro a la EPA del último trimestre de 2010, se han reducido a 80.593.

"Son jóvenes sin motivación. Su único objetivo es el ocio y el consumo", definió ayer el director general del Injuve, Gabriel Alconchel, en la presentación del informe. El inicio del estudio se encuentra en la estigmatización de la juventud española despertada con la llegada de la crisis económica que escupió al paro a miles de jóvenes empleados en trabajos normalmente relacionados con el consumo y la construcción. En 2009, el 28% de los jóvenes de entre 16 y 29 años figuraba como un inactivo que no está formándose ni trabajando. Actualmente, ese porcentaje alcanza el 32%, pero no todos son ni-ni.

El Injuve ha querido señalar que pese a la apariencia estadística no es cierto que esos jóvenes "no hagan nada", detalla Alconchel. "Desgraciadamente, lo común en España entre los jóvenes es querer trabajar y no poder", añade.[…]

"Muchos han comenzado a ocuparse de las tareas de casa, cuidan a sus mayores o sus menores o han vuelto a la enseñanza reglada", explica el sociólogo Enrique Carreras. En su opinión, la crisis sorprendió también a los jóvenes que, una vez metabolizada la situación económica, han retomado sus proyectos. Eso explica que en dos años los ni-ni hayan bajado en 56.352 personas. Las matrículas de todas las enseñanzas han subido en el último curso. En la Universidad, el incremento llegó al 7%.

Desmontado el tópico, el objetivo del estudio ha sido la clasificación de los 80.358 ni-ni. Se han establecido cuatro tipos. Los peores: los "proyecto ni-ni". Carreras los define como "parásitos" que "no tienen sentimiento de culpa". "La culpa es de mis padres, que no me hubieran tenido", dijo uno de ellos en una de las sesiones de trabajo de campo del equipo dirigido por Navarrete.

En los siguientes escalones se encuentra el ni-ni "proyecto hogar". Suelen ser los que dejaron los estudios y se han quedado sin trabajo. Son recuperables porque tienen actitudes positivas hacia el trabajo, pero están cómodos en su casa. Después llega el "proyecto amigos" que es el perfil del frustrado harto de ser invitado por no tener dinero. Y en el escalón más alto de los ni-nis, el "profesional", que está desesperado por la falta de trabajo.

Article complet al diari Público Més informació: Generació sí sí a Santa Coloma de Gramenet

Page 3: Garsafull abril 2011

EXPOSICIONS

AUTOESTIMA’T

Informa’t d’una manera lúdica sobre els hàbits saludables i els trastorns alimentaris

De l’1 al 15 d’abril

A l’IES Voltrera Passeig de l’Estació, núm. 18

GRAFITS DE SANT JORDI

Exposició dels treballsrealitzats pel grup del taller de grafit

Del 15 al 26 d’abril

al hall del Casal de Joves

Pl. Rebato, núm. 1

Page 4: Garsafull abril 2011

AIXÒ T’INTERESSA:

Vull escapar-me per un bon preu durant la Setmana Santa

Albergs juvenils, càmpings, refugis, pensions, cases de pagès... I alternatives interessants, com ara monestirs, residències d'estudiants; els anomenats hotels budget, amb preus més ajustats; i el lloguer compartit de pisos i apartaments. Heus ací un munt d'enllaços perquè escullis la modalitat d'allotjament més adient a les teves necessitats.

Recordeu que al PIJ la Garsa oferim el servei de tramitació de carnets d’alberguista internacional, ISIC i ITIC i a la viatgeteca disposem d’un ampli catàleg de guies i material de consulta de viatges, rutes i estades per Catalunya, Espanya i tot el món.

Dormir a bon preu a Catalunya Instal·lacions juvenils de Catalunya Oferta de cases de colònies, albergs, granges-escoles i campaments. Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) Accedeix a gairebé 50 albergs renovats i situats en indrets de gran interès artístic, turístic i cultural de Catalunya. Catalunya Turisme Base de dades amb informació sobre hotels i pensions, allotjament rural, càmpings i apartaments. EcoturismeCatalunya.com Portal de la Confederació Catalana de Turisme Rural amb cercador per a triar entre més de 450 cases rurals. Guia visual del turisme rural Més de 2.800 places d'allotjament a masies, hotels i apartaments rurals. Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) Base de dades de refugis de Catalunya, de l'Estat espanyol i de més països. Cercador de monestirs

Dormir a bon preu a tot el món

Albergs

Els albergs juvenils són l'allotjament ideal per als joves viatgers: instal·lacions còmodes, habitacions múltiples i preus molt accessibles. A més, són un lloc perfecte per a fer nous amics d'arreu del món.

• Hostelbookers Empresa especialitzada en la cerca d'albergs a baix preu.

Page 5: Garsafull abril 2011

• Federació Internacional d'Albergs Juvenils Una de les xarxes d'albergs més important del món. Hi trobaràs nombrosos punts de molts països des d'on et poden fer les reserves anticipades, normalment les oficines de turisme juvenil o de serveis a la joventut.

• Hostel World.com Reserva d'albergs i allotjament econòmic a tot el món.

• Xarxa d'albergs de l'Estat espanyol Recull d'albergs amb la possibilitat de reservar en línia.

Bed & Breakfast

El Bed&Breakfast és un allotjament en cases particulars o petits hostals familiars amb dret a dormir-hi i a esmorzar-hi. És molt estès pel Regne Unit i Irlanda.

• International bed & breakfast pages Allotjament a més de 40 països (en anglès).

• B&B a Irlanda Web de Turisme d'Irlanda amb un recull dels Bed & Breakfast del país.

• Host & Guest Service Bed&Breakfast al Regne Unit (en anglès).

Càmpings

Encara que no solen fer descomptes a joves i estudiants, els preus dels càmpings són assequibles. N'hi ha de categories diverses que presten serveis variats.

• Infocamping Guia prou completa de càmpings de tot Europa.

• Vayacamping Guies i portals de càmping de diversos països europeus.

• Campingo.com Guia mundial de càmpings de tots els continents (en anglès i en francès).

Clubs d'hospitalitat

Et permeten de ser acollit gratuïtament a cases particulars de països de tot el món. En canvi d'això, tu també pots acollir persones a casa teva o acompanyar-les a conèixer la teva ciutat.

• Club de l'Hospitalitat • Couch Surfing (en anglès)

Page 6: Garsafull abril 2011

Hotels

Pots trobar ofertes exclusives en hotels per mitjà de les agències i portals de viatge en línia. El preu d'aquests allotjaments depèn de la categoria, però hi ha els anomenats budget que són més econòmics que no pas els altres.

• Hotelbook.com Aquest sistema de reserva d'hotels en línia d'arreu del món et deixa escollir entre un ventall ampli. Si hi selecciones el continent, el país i la ciutat, obtens informació de cada hotel. Fins i tot, pots visitar-lo virtualment (en anglès).

• Easyhotel Reserves en línia a més de 20.000 hotels econòmics de tot el món.

• Laterooms Ofertes d'última hora d'allotjament a un munt de països (en anglès).

Intercanvi de cases

Si estàs disposat a intercanviar la casa podràs tenir allotjament gratuït. Hi ha diverses centrals que coordinen les ofertes de les persones interessades. A les pàgines següents pots intercanviar cases i apartaments a tot el món.

• Intercambiocasas.com • Intervacaciones • Homelink

Pisos i apartaments

Tot i que llogar un apartament o un estudi potser no és l'opció més barata, pots mirar de compartir pis i despeses amb més companys.

• Easypiso • Abbey Appartments (en anglès)

MonestirsSi vols fer un retir espiritual, molts monestirs ofereixen allotjament a preus assequibles. Des del cercador de JOVE.CAT pots accedir a tots els que hi ha a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol.

• Cercador de monestirs

Page 7: Garsafull abril 2011

AGENDA DEL CASAL Tallers adreçats a joves abrerencs de 12 a 35 anys. Places limitades. L’organització es reserva la possibilitat de modificar horaris i dates de qualsevol activitat, fent-ne la difusió oportuna. Les inscripcions es tancaran 3 dies abans de l’inici del taller. Si un taller no arriba al mínim de 5 inscrits, serà anul·lat.

TALLERS al Casal de Joves

Els dilluns, a partir de les 16.00 h vine al YES, WII PLAY3 a descobrir tots els jocs que tenim al Casal. Et sorprendran!

Els dimarts, Taller d’improvisació hip hop, a partir de les 18.30 h. Si no hi participes, no saps el que et perds!

Tots els dimecres, taller de grafits, a partir de les 17.30 h a l’amfiteatre de darrere del Casal. Tu hi poses l’art i nosaltres hi posem els materials!

Els dijous, a partir de les 16.00 h. YES, WII PLAY3. I Dijous 28 d’abril, a partir de les 18.00 h, no et perdis el CAMPIONAT!

A partir de les 17.00 h vine a improvisar al: Taller de teatre social i a partir de les 18.00 h, a ballar a: El Musical

Els divendres, a partir de les 17.30 h, Taller de xaranga. T’agradaria participar en una batucada? Doncs, t’hi esperem!

A partir de les 17.00h vine! Fes-te amic del teu ordinador: t’ajudarem a resoldre els teus dubtes sobre temes informàtics.

I a partir de les 18.00h no et perdis el: Taller de cuina

CONSULTA CINEMA JOVE AL CARRER

Del 8 al 18 d’abril podreu omplir les vostres butlletes per a decidir quines seran les pel·lícules que es projectaran aquest any a la fresca. Trobareu les bústies al Casal de Joves, a l’IES Voltrera, a la Biblioteca i als casals socials dels barris. També podreu votar a través del facebook del Casal.

Animeu-vos i digueu la vostra!!!

Page 8: Garsafull abril 2011

Totes les activitats de cap de setmana les organitza la Regidoria de Joventut amb la col·laboració del Bar del Casal de Joves

Page 9: Garsafull abril 2011

ART, CULTURA I TREBALL

Us fem uns quants suggeriments:

III Beca CJ Connecta't al Còmic 2011

Dibuixants i guionistes de vinyetes, la Beca CJ Connecta't al Còmic està adreçada a tots vosaltres. L'objecte de la beca és fomentar i promoure l'accés professional de les persones joves així com donar un impuls al 9è art. La persona beneficiària publicarà 11 tires còmiques a la revista Medicampus i 11 tires còmiques a la revista El Jueves, al llarg dels dotze mesos posteriors a la concessió de la beca. La dotació de la beca és de 5.000 euros.

Termini de presentació del sol·licituds: el termini s'inicia el dia 1 d'abril i finalitza el dia 14 de juliol de 2011.

Consulta les bases completes aquí.

VII Jurat Carnet Jove de Sitges 2011

L'objecte del VII Jurat Carnet Jove del SITGES - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és donar l'oportunitat a cinc joves promeses de la crítica cinematogràfica o del món del cinema en general perquè puguin formar part d'un jurat oficial d'un dels festival més prestigiosos de cinema i el número u dins el gènere fantàstic.

El VII Jurat Carnet Jove atorgarà dos premis: Premi Jurat Carnet Jove a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial i Premi Jurat Carnet Jove a la Millor Pel·lícula de la Secció Midnight X-Treme.

LLOCS I TERMINIS DE PRESENTACIÓ:

- 1 d'abril -14 de juliol: Termini de presentació de candidatures- 15 de juliol - 15 de setembre: Selecció del Jurat - 16 - 23 de setembre: Comunicació de la selecció d'integrants del Jurat Carnet Jove- 6 - 16 d'octubre: Sitges 2011 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Consulta aquí tota la informació

Page 10: Garsafull abril 2011

XVI CONCURS DE TEATRE VILA D’ABRERA 2011

30 d’abrilOBRA DE CLAUSURA I LLIURAMENT DE PREMISCompanyia: Grup Artístic Illets d’Abrera

Recorda! Els dijous 14 i 28 d’abril la TARDA JOVE entre les 18.00 i les 20.00 hores.

Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí HYPERLINK "mailto:[email protected]"HYPERLINK "mailto:[email protected]"aqia