9

Click here to load reader

Garsafull juny 2011

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Butlletí digital d'informació juvenil editat pel PIJ la Garsa del Casal de Joves d'Abrera.

Citation preview

Page 1: Garsafull juny 2011
Page 2: Garsafull juny 2011

ACTUALITAT

Los indignados han dejado la Plaça Catalunya limpia como "una patena", en expresión de uno de los jóvenes que ha participado hoy en las tareas de limpieza, para demostrar que la actuación policial de ayer para limpiar la plaza era innecesaria.Algunos de los jóvenes que han participado en la limpieza de hoy han manifestado que ellos solos pueden dejar la plaza limpia, y que la actuación de los Mossos de ayer al entrar en la plaza para poder proceder a su limpieza fue "solo una excusa para desalojarnos".Escobas, fregonas, agua ,jabón y lejía han sido utilizadas por los jóvenes para limpiar el amplio círculo central de la Plaza de Cataluña con mucho mayor ahínco que en los días anteriores de acampadaLos jóvenes han querido transmitir el mensaje de que la protesta no está reñida con su espíritu cívico, según ha dicho uno de los miembros de la brigada de limpieza mientras pasaba la fregona por el suelo.El afán que los jóvenes han puesto en limpiar la plaza ha sido tan intenso que el olor a lejía ha permanecido en el aíre bastante tiempo después de que fregarán el suelo.Las tareas de limpieza han sido animadas desde la megafonía de los acampados para que el suelo quedará lo más reluciente posible.Junto a las tareas de limpieza del suelo, los jóvenes han querido lavar la imagen de los acampados y uno de ellos ha rechazado que los indignados pertenezcan a grupos marginales o se dediquen "al botellón"."Somos personas - ha precisado- que queremos que las cosas cambien" y ha animado a los barceloneses a que se adhieran a las protestas y que pasen por la plaza Cataluña para comprobar que tipo de gente son los acampados.Después de las tareas de limpieza, la plaza de Cataluña ha vuelto a convertirse en un ágora y personas de mediana edad han comenzado a llegar a la plaza para participar en debates y discusiones con los jóvenes acampados, en los que el tema central es la actuación de ayer de la policía catalana.Antonio, un jubilado de 73 años, ha dicho que está totalmente de acuerdo con la protesta de los jóvenes y ha animado a las personas mayores a que también "se levanten y protesten".Para evitar incidentes como los de ayer, Antonio ha propuesto que se formen "escudos humanos" de personas mayores alrededor de la plaza para defender a los acampados, para ver si se atreven "con nosotros como hicieron ayer con los jóvenes".Otros participantes en los debaten han coincido en señalar que la actuación policial de ayer no se le ocurre "ni a un niño pequeño" porque ha logrado mas adhesiones a la protesta.

Article extret de la Vanguardia

AIXÒ T’INTERESSA:

QUE ÈS AIXÒ DE L’INTERRAIL?

Si t'estàs plantejant recórrer Europa a dalt d'un tren, l'opció més adequada és l'InterRail, un passi que permet viatjar a través de més de 30 països europeus durant diversos dies. A més, pots combinar-ho amb els albergs de Xarxa d'Albergs Internacionals.

El bitllet

Interrail és un BITLLET de tren que es pot comprar en qualsevol estació de trens de llarg recorregut.Amb el bitllet pots pujar sense pagar a gairebé tots els trens que vulguis. No té un recorregut prefixat: el recorregut el crees tu, escollint els trens que et calguin. El bitllet es vàlid durant un període de temps, per uns determinats països, en funció del tipus de bitllet que escullis. EN CAP CAS ES VÀLID PER AL TEU PAÍS D’ORIGEN.

Page 3: Garsafull juny 2011

Qui el pot fer servir?

Tots els nascuts als països que componen l'oferta:Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, Macedònia, França, Holanda, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Montenegro, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Turquia i Regne Unit.També els nascuts a:Illes Aland, Albània, Andorra, Bielorússia, Xipre, Estònia, Illes Fèroe, Gibraltar, Guernesey, Islàndia, Illa de Man, Jersey, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Malta, Moldàvia, Mònaco, Rússia, San Marino, Svalbard i Jan Mayen, Ucraïna i el Vaticà.I tots aquells que havent nascut en un altre país tinguin la nacionalitat d'algun d'aquests països (encara que sigui doble nacionalitat).A més, el poden adquirir aquells que demostrin una residència en aquests països de com a mínim sis mesos.No hi ha cap restricció per edat, encara que sí hi ha diverses escales de preus, en funció de si ets menor de 26 anys (passi jove) o tens 26 anys o més (passi adult)

On puc viatjar?

Els països als quals pots viatjar amb Interrail són els següents:Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, Macedònia, França, Holanda, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Montenegro, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Turquia i Regne Unit.Ja no existeixen les zones. Durant molts anys, l’ Interrail ha dividit els països per zones, però això no és així des de 2007. L’Interrail, ara, pot ser global (inclou tots els països anteriors, i pots viatjar lliurement entre ells) o local (per viatjar només per un país individualment).

La durada La durada del bitllet ha canviat. Per als passis globals, la durada del bitllet pot ser:

• 22 dies• 1 mesA més, han aparegut els passis flexibles, en els quals gaudeixes d'uns dies de viatge en què pots agafar trens. • 5 dies de viatge en 10 dies totals• 10 dies de viatge en 22 dies totals

Per als passis locals la durada és:• 3 dies de viatge en un mes• 4 dies de viatge en un mes• 6 dies de viatge en un mes• 8 dies de viatge en un mes

El preu

El preu varia segons les modalitats del bitllet i la teva edat.Es distingeix entre menors de 26 anys, i de 26 anys en endavant. A més, es pot triar, per al bitllet d'adults (amb 26 anys o més), entre viatjar en 2a o en 1a classe. Hi ha un munt de combinacions!

Si t’ha semblat interessant i vols més informació pots consultar els webs següents:http://www.inter-rail.org/http://www.renfe.com/ofertas/oferta_interrail.htmlhttp://espanol.interrailnet.com/enes/http://es.wikipedia.org/wiki/Interrailhttp://www.interrail-tricks.net/es/

Page 4: Garsafull juny 2011

AGENDA DEL CASAL Tallers adreçats a joves abrerencs de 12 a 35 anys. Places limitades. L’organització es reserva la possibilitat de modificar horaris i dates de qualsevol activitat, fent-ne la difusió oportuna. Les inscripcions es tancaran 3 dies abans de l’inici del taller. Si un taller no arriba al mínim de 5 inscrits, serà anul·lat.

TALLERS al Casal de Joves

Els dilluns, a partir de les 16.00 h vine al YES, WII PLAY3 a descobrir tots els jocs que tenim al Casal. Et sorprendran!

Els dimarts, Taller d’improvisació hip hop, a partir de les 18.30 h. Si no hi participes, no saps el que et perds!

Tots els dimecres, taller de grafits, a partir de les 17.30 h a l’amfiteatre de darrere del Casal. Tu hi poses l’art i nosaltres hi posem els materials!

Taller de ritmes Samberos a les 20.00h.

Els dijous, a partir de les 16.00 h. YES, WII PLAY3. I Dijous 26 de maig, a partir de les 18.00 h, no et perdis el CAMPIONAT!

a partir de les 18.00 h, a ballar a: El Musical

No us perdeu l’estrena de l’obra El Musical el 25 de juny a les 19.00 h a la Sala Municipal.

Els divendres, a partir de les 17.30 h, Taller de xaranga. T’agradaria participar en una batucada? Doncs, t’hi esperem!

A partir de les 17.00h vine! Fes-te amic del teu ordinador: t’ajudarem a resoldre els teus dubtes sobre temes informàtics.

I a partir de les 18.00h no et perdis el: Taller de cuina

Recordeu que els tallers són gratuïts i que finalitzen la setmana del 20 al 26 de juny.

Recorda! Els dijous 2, 16 i 30 de juny la TARDA JOVE entre les 18.00 i les 20.00 hores.

Page 5: Garsafull juny 2011

Totes les activitats de cap de setmana les organitza la Regidoria de Joventut amb la col·laboració del Bar del Casal de Joves.

Page 6: Garsafull juny 2011

CINEMA JOVE AL CARRER 2011

NO US PERDEU EL MUSICAL

“COMO LA VIDA MISMA”

El 25 de juny a les 19h

A la Sala Municipal

A càrrec dels alumnes del Taller realitzat al Casal de Joves

Page 7: Garsafull juny 2011

ART, CULTURA i FEINA

34è concurs de Pintura Ràpida d’Abrera

CONVOCATÒRIA:Es convoca el XXXIV Concurs de Pintura Ràpida.CATEGORIES:Hi podran participar tots els artistes que ho desitgin, dividits en les categories següents:GENERAL: A partir de 18 anysLOCAL: A partir de 14 anysTEMA:El tema pot ser qualsevol aspecte d'Abrera.MIDES:Cada concursant podrà presentar una sola obra, d'una grandària mínima de 38x48 cm.TÈCNIQUES:Pot fer-se servir qualsevol tècnica i procediment per a l'execució de l'obra.INSCRIPCIONS:El concurs es farà el dia 26 de juny a partir de les 8.00 hores, i la inscripció i segellamentde les teles es farà a l'Ajuntament fins a les 10.00 h, plaça de la Constitució,1; en aquestsmoments es considerarà començat el concurs.(Els concursants que optin als premis locals podran presentar les seves obres ambanticipació. A partir del dia 1 de juny podran segellar les seves teles al Departament deCultura).RECEPCIÓ I LLIURAMENT DE PREMIS:La recepció de les obres es farà a la Casa de Cultura, c/ de Federico Garcia Lorca, 17, entreles 13.30 i les 14.00 hores. Els organitzadors es faran càrrec de les obres, mitjançant ellliurament del rebut corresponent.El repartiment de premis s'efectuarà el mateix dia 26 de juny un cop finalitzada la deliberaciódel jurat. Acte seguit es procedirà al lliurament de premis.Els quadres premiats quedaran en propietat de l'Ajuntament.

Consulta aquí Bases

6a Beca de Recerca Local per a Joves

Amb l’ànim d’estimular la recerca i desenvolupar l’esperit científic entre els joves, l’Ajuntament de Castellbisbal convoca enguany la 6a edició de la Beca de Recerca Local per a Joves. Per aquesta edició, i per cinquè any consecutiu, la beca de recerca tindrà per objecte tots aquells projectes que ens permetin aprofundir en qualsevol dels aspectes que afecten el municipi de Castellbisbal i el seu entorn més proper. Des d’aquest punt de vista la Beca és oberta a qualsevol línia de recerca: medi ambient, història local, tradicions, recull de testimonis històrics, immigració, urbanisme... són alguns dels àmbits temàtics sobre els quals pot versar la recerca.

Data límit de lliurament: 23 de juny de 2011, abans de les 14.00 hores

Pots consultar les bases aquí

Page 8: Garsafull juny 2011

Beques Eurostage

Beques convocades pel Departament de Presidència, mitjançant la Secretaria d'Afers Exteriors i gestionades per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 268 87 97.

Data màxima de presentació de sol·licituds: 20/06/2011

Bases

Concurs Fanàtics de les Postals

L’ESDi, Escola Superior de Disseny es complau en anunciar-te la convocatòria del concurs Fanàtics de les Postals, que organitza conjuntament amb Postalfree i la Galeria Impaktes Visuals.L’objectiu d’aquest concurs és descobrir nous talents i cridar a la participació de totes aquelles persones que vulguin veure les seves creacions convertides en postals.Es poden enviar fotografies, il·lustracions, grafits, creacions gràfiques, etc. i no hi ha límit de presentació de propostes.Com participar-hi? És molt senzill. Has de penjar els teus dissenys a la pàgina oficial del Facebook que hem creat “Fanàtics de les Postals” tot indicant al peu de la imatge el teu nom i el nom de la teva creació.

Tens temps fins al 15 de juny per pujar quantes més creacions millor.

Per contactar amb l’organització: [email protected]

Esperem les vostres propostes!Fanàtics de les postals

Bases aquí

OFERTES DE FEINA A L’AJUNTAMENT D’ABRERA

BORSA AGENTS POLICIA LOCAL

Oficial de segona administratiu/va servei bibliopiscina i biblioteca amb borsa

UN/A OFICIAL DE TERCERA BRIGADA (REFORÇ ESTIU / AIGÜES)

Page 9: Garsafull juny 2011

FESTAMAJORJOVE

1,2,3 JULIOLAviat podreu consultar el programa!

Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí