16
PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2013 ] [www.teatreaurora.cat] Ja pots comprar les teves entrades per Internet

Programació de Primavera 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Programació de Primavera del Teatre de l'Aurora

Citation preview

Page 1: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2013 ]

[www.teatreaurora.cat]

Ja pots

comprar les

teves entrades

per Internet

Page 2: Programació de Primavera 2013

2

Arriba un dels èxits de la temporada. El millor espectacle de petit format de

l’any, que planteja una pregunta: és possible l’amor després de l’amor?

Page 3: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA[ 2013 ] 3

5, 6 i 7 d’abrilDivendres i dissabte a les 22 hDiumenge a les 19 h

sé de un lugar [Cia. Prisamata]

[ Informació pràctica ]Durada: 75 minutsPreu: 15 € / 11,50 €Espectacle en català

[ Més informació ]www.sedeunlugar.com

[ Activitat paral·lela ]Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Autor i director: Ivan Morales / Intèrprets: Anna Alarcón i Xavi Sàez / Adaptació al català: Joan Roselló / Ajudant de direcció: Lali Alvarez / Cos: Joana Rañé / Il·luminació: Marc Lleixà

Aclamat pel públic i la crítica, Sé de un lugar és un dels grans èxits de la cartellera teatral al nostre país. Entre d’altres, ha guanyat el Premi Butaca 2012 a la Millor obra de petit format i el Premi Time Out Barcelona 2012 a la Millor Obra de Creació en tots els àmbits artístics, que premia les iniciatives més innovadores i amb talent de casa nostra. També és finalista als Premis Max en la categoria d’espectacle revelació, que es lliuren el mes de maig.

La Béré i el Simó ho han deixat. Potser angoixat per la ruptura, sembla que ell no surt de casa ni per anar a comprar. Ella, en canvi, aprofita la seva recuperada independència per sortir al món, viatjar i experimentar amb amants d’ambdós sexes. Tot i això, troba temps per visitar al Simó de tant en tant, preocupada pel seu aïllament progressiu. Passen els mesos i en Simó no sembla decidir-se a sortir a l’exterior.

Tot i trobar-se a dos llocs vitals totalment antagònics, els dos personatges intenten mantenir un relació més enllà de la seva fracassada història d’amor. Sé de un lugar planteja una pregunta que tots ens hem fet com a mínim un cop a la vida: és possible l’amor després de l’amor? Amb una posada en escena en què els espectadors s’integren en l’espai escènic, Sé de un lugar és una tragicomèdia sobre l’amor després de l’amor, sobre la necessitat de trobar una àncora en un món totalment líquid, i sobre la música com a vincle entre les persones.

Teatre

Page 4: Programació de Primavera 2013

4

Adaptació d’un dels grans clàssics de la literatura catalana que ens mostra

el conflicte d’una dona enfrontada a una societat conservadora.

laura a la ciutat dels sants de Miquel Llor [Cia. Teatre de Ponent]

Page 5: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA[ 2013 ] 5

19, 20 i 21 d’abrilDivendres i dissabte a les 22 hDiumenge a les 19 h

[ Informació pràctica ]Durada: 70 minutsPreu: 15 € / 11,50 €

[ Més informació ]www.teatredeponent.comAmb la col·laboració de: IMC - Institut Municipal de Cultura d’Igualada

[ Activitat paral·lela ]Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Autor: Miquel Llor / Dramatúrgia: Jonay Roda / Espai escènic, vestuari i direcció escènica: Txell Roda / Intèrprets: Laura López, Teresa Sirvent, Pau Sastre i Agustí Sanllehi / Espai sonor: Marc Martín / Producció: Teatre de Ponent

Teatre

De la mà de la Cia. Teatre de Ponent, arriba al Teatre de l’Aurora l’adaptació teatral de Laura a la ciutat dels sants, de Miquel Llor, un dels referents de la novel·la contemporània, que ha esdevingut un clàssic de les lletres catalanes.

Amb una gran interpretació i una posada en escena intimista Laura a la ciutat dels sants ens mostra la història de la Laura, una noia de ciutat que ha crescut envoltada de llibres i música i que desitja trobar la felicitat i construir una nova vida plena de somnis i il·lusions. La Laura ho deixa tot i marxa a Comarquinal per casar-se amb en Tomàs Muntanyola, un terratinent. A Comarquinal, una ciutat imaginària que podem identificar amb Vic i, de retruc, amb qualsevol ciutat de comarques a principis de segle passat, la Laura s’enfronta a una societat conservadora, puritana, hipòcrita i mesquina que corcarà les seves esperances. La Laura, il·lusa, vol canviar el seu marit i el seu entorn, “els ciutadans de tota la vida”, que la rebutjaran. Víctima del què diuen i el què diran, més que de les seves pròpies accions, tria fugir i tornar a la gran ciutat, per continuar la seva recerca de la felicitat.

Laura a la ciutat dels sants és la història de la il·lusió i l’emoció d’una dona barcelonina per una vida nova i de la progressiva destrucció de les esperances sota una societat comarcal arcaïca i hipòcrita de principi del segle XX. Tot això portarà a un desenllaç trencador i polèmic.

laura a la ciutat dels sants de Miquel Llor [Cia. Teatre de Ponent]

Page 6: Programació de Primavera 2013

6

Un espectacle sorprenent. Un univers fascinant.

Un personatge entranyable que col·lecciona moments inacabats.

Estrenat amb èxit a FiraTàrrega 2012.

Page 7: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA[ 2013 ] 7

3, 4 i 5 de maigDivendres i dissabte a les 22 hDiumenge a les 19 h

trau [Cia. Guillem Albà]

[ Informació pràctica ]Durada: 70 minutsPreu: 15 € / 11,50 €

[ Més informació ]www.guillemalba.com

[ Activitat paral·lela ]Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

“Fem un cafè amb Gulleim Albà i Blai Rodríguez” Dissabte 4 de maig, a les 6 de la tardaAmb la col·laboració de Paranoia Accions

Idea, guió i interpretació: Guillem Albà / Direcció i dramatúrgia: Guillem Albà i Alfred Casas / Direcció d’actors: Pako Merino (Titzina Teatre) / Espai escènic i escenografia: Alfred Casas / Composició musical: Anna Roig / Arranjaments musicals: Pau Albà / Disseny il·luminació i tècnics: Ignasi Solé i Oriol Ibáñez / Construcció, vestuari i caracterització: Alfred Casas i L’Estaquirot Teatre / Regidoria, producció i management: Blai Rodríguez

Teatre d’humor

Segurament no heu vist mai un món com aquest, ni un personatge com el que esteu a punt de conèixer. Tots els moments que comparteix els guarda, els envasa i els emmagatzema. Això sí, ho fa sempre just abans que arribin al seu final. És a dir, guarda moments inacabats.

Guillem Albà torna al Teatre de l’Aurora amb un sorprenent espectacle d’humor: Trau. Una proposta visual amb molta vitalitat i també amb molta tendresa, on un curiós personatge que es dedica a envasar moments de la vida abans que arribin al seu final, trasllada l’espectador a un univers fascinant.

Trau fou estrenat, amb gran èxit de públic i crítica, en la passada edició de FiraTàrrega. Els dos treballs anteriors de la Cia. Guillem Albà, Flirt, premi del públic de FiraTàrrega de 2011, i Sketchofrenia, foren molt aplaudits pel públic igualadí. La banda sonora de l’espectacle és obra d’Anna Roig, cantant del grup Anna Roig i l’Ombre de ton chien, una de les formacions més destacades del panorama musical actual del país.

Page 8: Programació de Primavera 2013

8

Contes a Les Golfes

El festival de contes per a adults En Veu Alta torna al Teatre de l’Aurora

amb un divertit monòleg sobre la identitat,

a càrrec d’una de les millors narradores del país.

Page 9: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA[ 2013 ] 9

16 de maigDijous a les 21 h

sí, però no exactament [Sandra Rossi]

[ Informació pràctica ]Durada: 80 minutsPreu: 7 € / 5,50 € (amb consumició)

[ Més informació ]www.facebook.com/sandra.rossi.3133

Contes per a adults

Tots, en algun moment de la nostra vida, ens hem preguntat: “I jo, d’on vinc?”. A partir d’aquesta pregunta Sandra Rossi dirigeix la mirada cap als seus orígens. En aquest recorregut, presenta la seva peculiar família, ens porta de nou a l’escola, vivim amb ella el seu primer amor i ens explica la seva joventut a Buenos Aires, aprenentatges que confrontarà amb desconcert quan arriba a Catalunya, comprovant que l’aventura del desig mai és fàcil i que les coses no són com ens imaginem. Sandra Rossi, una de les millors narradores del país, es mou entre dos mons, entre dues llengües, entre el passat i el present, i és la mateixa perplexitat de saber-se ancorada a les dues ribes de la seva vida, el que dóna llum a aquest espectacle.

Sandra Rossi, en un espectacle en clau d’humor, emoció i sinceritat ens convida a un viatge entre les dues ribes del seu cor: Argentina i Catalunya. Una reflexió de rabiosa actualitat sobre la identitat i la pertinença, el desig i la perplexitat, on la Sandra ens conduirà pels seus records interpretant una multiplicitat de personatges, convocant la tendresa i fent vibrar la fibra de l’humor.

El festival En Veu Alta (EVA) torna per quart any consecutiu al Teatre de l’Aurora per gaudir de nou dels millors narradors de contes per adults del país. El festival EVA és una mostra d’espectacles en què les propostes més tradicionals com poden ser les de narradors, rondallaires, pregoners i glosadors conviuen amb espectacles de narració contemporània.

festival en veu alta (eva)

Page 10: Programació de Primavera 2013

10

La mítica banda de rock igualadina posa en escena un espectacle

multidisciplinar basat en poemes de Perejaume.

els u-tòpics van a obreda [U-tòpics]

Page 11: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA[ 2013 ] 11

24 i 26 de maigDivendres a les 22 hDiumenge a les 19 h

[ Informació pràctica ]Durada: 80 minutsPreu: 15 € / 11,50 €

[ Més informació ]http://utopicsigualada.wordpress.com/

[ Activitat paral·lela ]Trobada amb la companyia en finalitzar la funció de divendres

Espectacle multidisciplinar

Què passa quan els poemes es fan cançons? Què passa quan els sentim en imatges? Què passa quan les paraules sonen i ballen? Els U-tòpics presenten un espectacle basat en Obreda de Perejaume. Un espectacle musical, audiovisual i en moviment. Un espectacle poèticament correcte.

“Obreda” és un neologisme creat per Perejaume a partir de la fusió dels mots obra i arbreda. Els seus poemes evoquen la terra, la natura, el mar, el territori, les sortides i postes de sol i descriuen boscos que són mars i mars plens de pins i onades de molsa. Milers d’imatges que commouen profundament. Obreda es canta, es balla, es toca.... A través de la música, les paraules, les imatges i el moviment dels cossos, els U-tòpics ens conviden a viatjar amb ells fins a Obreda, tot fent un homenatge a aquesta terra que viu cada dia dins de cadascú de nosaltres. A l’Aurora enregistraran el disc en directe d’aquest espectacle.

Els U-tòpics van néixer a Igualada a mitjans dels anys vuitanta i, poc després, van irrompre al panorama musical del país, que vivia l’esclat de l’anomenat “rock català” amb grups com els Pets, Sopa de Cabra, Sau o Sangtraït. Van publicar dos discs: U-tòpics (DiscMedi, 1990) i El cop que vingui (DiscMedi, 1992). Els U-tòpics, amb les guitarres i veu agressives i unes lletres colpidores i contundents, se situaven al marge d’etiquetes, a la banda dels grups de culte maleïts. Gairebé vint anys després de la seva dissolució, els U-tòpics van retrobar-se a finals del 2011, obrint una nova etapa i diferents línies de recerca artística i musical. Entre elles, posar música a obres de poetes com Perejaume o Foix.

els u-tòpics van a obreda [U-tòpics]

Bateria: Albert Torras / Baix elèctric: Albert Puig / Guitarra rítmica: David Berenguer / Guitarra solista: Gès Burgès / Veu: Mª Santfores Salla / Vídeoart: Àlex Lòpez / Producció de so: David Batalla

Page 12: Programació de Primavera 2013

12

Dues comèdies en una, sobre el vodevil Ya no se donde tengo la sardina, veurem les aventures d’una companyia de teatre molt peculiar mentre escenifica aquesta funció, tant pel davant com pel darrera. I mentre a l’escenari la funció discorre de la manera més “habitual”, al darrera els actors i actrius viuen un conjunt de despropòsits entre baralles i relacions.Una divertida comèdia que donarà a l’espectador una altra visió del món del teatre que coneix, i l’acostarà a la vida de l’interior d’un escenari, habitual o no, sempre amb un somriure.

La parella perfecta de sobte es veu amenaçada quan el fill anuncia el seu matrimoni i l’arribada del sogres conservadors i decideixen camuflar el seu estil de vida. Una divertida comèdia amb uns personatges esbojarrats i excèntrics. Basada en l’obra de teatre i pel·lícula de Jean Poiret, La jaula de las locas és un dels musicals amb més èxit de la història, una divertidíssima i tendra història sobre la família, l’amor incondicional i, especialment, sobre la necessitat d’acceptar en realitat qui som.

15 i 16 de juny8 i 9 de junyDissabte a les 22 h Diumenge a les 19 hDissabte a les 22 h Diumenge a les 19 h

cicle de teatre amateur de l’anoia

Autor: Michael Frayn / Director: Joan Miquel / Intèrprets: Teresa Guixà, Joan Miquel, Gerard Noguera, Sílvia Soler, Noemí Alcaide, David Arana, Montse Vila, Carles Pujol, Narcís Selva, Jordi Brugués i Elisa Cobo / Escenografia: la companyia.

Autor: Jean Poiret / Director: Carme Sala / Intèrprets: Jordi Closa, Toni Riera, Abel Castells, Xavi Aparisi, Teresa Munera, Jaume Closa, Aurora Rodriguez, Josep lluís Diaz, Verònica Muñoz, Dolors Farrés, Aurora Dominguez, Lourdes Pujols i Glòria Fusteró.

pel davant i pel darrera [Cia. de teatre La Brillante de Castellolí] Castellolí

la jaula de las locas[Grup de Teatre la Barraca] Copons

ComèdiaDurada: 120 minuts Preu: 10 € / 8 €

ComèdiaDurada: 120 minuts Preu: 10 € / 8 €

El millor teatre d’aficionats de la comarca protagonitza el mes de juny al Teatre de Aurora.

Page 13: Programació de Primavera 2013

13

Unes ulleres, 80 rubles, un collaret de perles.... són motiu d’inspiració per posar en escena els personatges més singulars de l’univers txekhovià. Si bé coneixem principalment a Txèkhov pel seu llegat teatral, resulta impressionant endinsar-se en els seus nombrosos relats en forma de conte. Neil Simon adapta alguns d’aquests contes a l’obra El bon doctor i aquesta és la base de l’espectacle que presentem. El nostre personal homenatge a la figura del dramaturg rus.

Sanatori de salut mental. Amb respecte. No gosaríem preparar l’obra de cap més manera. Aquell amor que ens ofereix la innocent bonhomia del Carles i la Cèlia. Ens ha colpit la reflexiva vida de la Sofia. Amb l’esperança de trobar Doctors Noguer, que ja n’hi ha!... qui sap si dins de tu mateix. Descobriu a Cervells en la fosca la delicadesa i profunda dedicació plena de sensibilitat. Ara, introduïu-vos-hi apassionadament. I descobriu-hi sobretot: un amor emocionat que resta en la fosca.

29 i 30 de juny 6 i 7 de juliolDissabte a les 22 h Diumenge a les 19 h Dissabte a les 22 h Diumenge a les 19 h

cicle de teatre amateur de l’anoia

Autor: Juli Manel Pou i Vilabella / Director: Pep Vallès / Intèrprets: Josep M. Masoni, Quico Torres, Marcel Riba, Oriol Castells, Marta Blasco, Biel Cas-tells, Joan Sala, Maria Delgado, Xavi Gómez, Mireia Vallès, Roger Castells, Jordina Font, Carme Llopart, Elena Riba, Montse Via, Núria Vinyals / Control de so: Josep Jiménez / Control de llums: Joan Carles Merino / Imatges: Jordi Blasco / Escenografia: Tramoia Grup Teatral / Vestuari: Pere Via / Regidoria vestuari: M. Pilar Alert / Regidora: Montse Garcia

Autor: Anton Pàvlovitx Txèkhov / Director: Caràcters Teatre / Intèrprets: Ivet Domínguez, Maria Roca, Albert Latorre / Composició musical: Adrià Garcia

Teatre amateur

caràctersde txèkhov [Caràcters Teatre] Igualada

TeatreDurada: 95 minuts Preu: 10 € / 8 €

TeatreDurada: : 50 minuts Preu: 10 € / 8 €

cervells en la fosca [Grup Teatral de Capellades] Capellades

Page 14: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2013 ]14

Per Internet*

Podeu comprar les entrades per a tots els espectacles de la programació per Internet, d’una manera fàcil, còmoda, segura i sense comissions a www.teatreaurora.cat.

*Més informació a les pàgines 2 i 3 d’aquest programa

Taquilla del Teatre de l’Aurora Una hora abans de cada representació.

Per telèfon* Reserva de localitats trucant al 938050075, exclusivament els dimecres i els dijous de 18 a 20 h.

*Les reserves es mantindran fins un quart d’hora abans de l’inici de l’espectacle. Si no les heu recollit abans d’aquest termini, les reserves quedaran anul·lades i les localitats es posaran a la venda.

Descomptes*

Preu reduït en la compra de localitats per a:- Menors de 25 anys - Majors de 65 anys - Aturats, pensionistes i jubilats- Carnet de família nombrosa i família monoparental- Grups: Mínim 10 persones (cal concertar-los pèviament)- Carnet d’estudiant - Carnet de L’Escorxador- Carnet Jove- Paranoia Accions- Socis de Xarxa Igualada- Socis de l’Ateneu Igualadí- Club Tr3sC- Club Regió7- Club La Veu- Carnet de docent

*Cal presentar el carnet corresponent per poder accedir al descompte.

Els socis de l’Associació d’Espectadors del Teatre de l’Aurora gaudiran fins el mes de juny de 3 entrades gratuïtes i un 50% de descompte en la resta per només 30 €. I, a més a més, un 20% de descompte en la programació del Teatre Municipal l’Ateneu.

venda de localitats

L’organització es reserva el dret de modificar la programació.

Page 15: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA[ 2013 ] 15

serveis a l’espectador

Servei de taxi Es pot sol·licitar servei de taxi per després de la funció en el moment de reservar la localitat o adquirir-la a taquilla. El personal del teatre farà la petició del servei.

Pèrdua d’objectes En cas de pèrdua d’algun objecte personal, cal adreçar-se al personal del teatre, trucar al telèfon 93 805 00 75 o bé escriure a [email protected].

Mobilitat reduïda El teatre no té barreres arquitectòniques i és accessible a persones amb mobilitat reduïda, que compten amb espais reservats. Per disposar d’aquests espais, cal comunicar-ho en el moment de reservar o adquirir la localitat.

Carrer de l’Aurora, 80 (Plaça de Cal Font)08700 Igualada (Barcelona)Tel. 93 805 00 [email protected] Segueix-nos a

Page 16: Programació de Primavera 2013

PROGRAMACIÓ DE PRIMAVERA [ 2013 ]

patrocinadors

col·laboradors

mitjans ofi cials

amb el suport de

teatre associat a

SEN

DRA

& EN

RICH