44
> HAN PASSAT PEL CLUB Antoni Abad i Muriel Casals > TROFEUS I REGATES IMPORTANTS Palmarès 2012 > EL CLUB AL DIA Clubs amb Cor EL CLUB CONTINUA A TOTA VELA Núm. 115 HIVERN 2012 - III Època

Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Revista de Ocio de caracter social deportivo.

Citation preview

Page 1: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> HAN PASSAT PEL CLUB Antoni Abad i Muriel Casals

> TROFEUS I REGATES IMPORTANTS Palmarès 2012 > EL CLUB AL DIA Clubs amb Cor

EL CLUB CONTINUA A TOTA VELA

Núm. 115 HIVERN 2012 - III Època

Page 2: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012
Page 3: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Edita: Alfa

Comitè de redacció:Maria Glòria AragóJosep Manel GurreraGemma Corrales

Col·laboradors:Antoni SchiltPeter OberleMònica AzónToni del RíoRamón HuertasEster RiberaTeresa CaparrósDavid MasSergio del RíoMatías SabatéGerard Bosch

Fotografies:“Club Nàutic El Masnou”

Maquetació:Alfa

Disseny Revista:ndenu > Estudi Disseny Gràfic

Exclusiva de Publicitat:AlfaTrav. de Gràcia 62, 2n, 3a08006 BarcelonaT. 93 200 70 47

Directora editorial: Fabiola Alvarado

Director de publicitat: Roman Ripoll (tel: 630 994 581)

Impressió: Alfa printing

Dipòsit Legal: B-22027-2012

Alfano s’identifica necessàriament amb l’opinió expressada pels col·laboradors de la publicació del Club Nàutic El Masnou. Els textos publicats són de total responsabilitat dels firmants.

> Editorial .......................................................................... 5

> Parla el comodor .......................................................... 6

> Han passat pel Club ...................................................... 8· Antoni Abad · Muriel Casals

> Esdeveniments .............................................................. 10· Nit de la Vela· Festa final de temporada de les flotes· Confraria Europea de Vela

> Trofeus i regates importants ....................................... 14· II Gran Premi Teyco· Trofeu Lluís Marsà· Campionat d’Espanya de Làser Màster· Campionat de Catalunya de Creuers· Trofeu Retmar

> Escola de vela ............................................................... 21

> Palmarès 2011 ............................................................... 24

> Les nostres flotes .......................................................... 26

> Les nostres activitats esportives ................................. 32· Triatló· Jocs d’estiu · Vòlei platja

> vida social ..................................................................... 36

> El Club al dia .................................................................. 40

hivern2012

masnou02 OK3 tipos nou.indd 3 07/12/12 12:43

Page 4: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Concurs de Dibuix Infantil, Aleví i Juvenil Club Nàutic El Masnou. Guanyadora del premi Juvenil: Mar Bover (12 anys)

masnou02 OK3 tipos nou.indd 4 07/12/12 12:43

Page 5: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 5

Som un altre cop al Nadal. En aquesta època de l’any pot semblar que un club nàutic no té gaire acti-vitat, i de fet així és en la majoria de clubs del litoral del nostre país. Però aquest no és el cas del nostre Club. A l’hivern, la nostra entitat continua ben activa. En aquesta època de l’any les nostres embarcacions de patí, de vela lleugera i de creuer, con-tinuen navegant i celebrant activitats i regates. El nostre gimnàs segueix mantenint-nos sans i en forma. La nostra piscina interior continua en-senyant als nostres adults i infants a nedar. Les sortides culturals i espor-tives no paren i se’n programen de noves cada mes. Les seccions de triatló i vòlei platja estan actives i van creixent. Continuem jugant a cartes i ens trobem per veure el futbol… En definitiva som molts col·lectius dife-rents, perquè al Club Nàutic El Mas-nou s’hi fan moltes coses diferents, per tant estem molt vius i això és així perquè tenim una massa social cada cop més activa i participativa.

El voluntariat dels nostres propis socis i sòcies, en gairebé totes les activitats que s’hi fan, és i serà, clau per poder continuar fent-les amb qualitat i per poder organitzar-ne de noves. Una mostra més d’aquesta implicació dels nostres associats és la campanya de recollida d’aliments en favor de Càritas del Masnou que vàrem promoure el passat mes de setembre i que de nou hem engegat aquest Nadal amb el lema: «Nadal per a tothom».

A l’anterior campanya, les aporta-cions dels socis i sòcies del Club Nàutic El Masnou van ser conside-rables. Això és una evidència més del grau d’implicació d’una massa social fidel i activa.

I, justament això és el que més ne-cessitem actualment, continuar ben units i amb la consciència que el Club som tots, i que tots i cada un de nosaltres som molt, però molt, importants per al manteniment de la nostra entitat. Serà aquesta unió i fidelitat el que ens permetrà supe-rar aquests temps, econòmicament i socialment tan difícils.

En aquest sentit, haurem de ser cons -cients que caldrà mostrar tota la nos-tra comprensió i facilitat d’adaptació als canvis a què la crisi econòmica ens conduirà necessàriament.

Hem d’afrontar aquesta nova situ-ació amb l’actitud necessària d’as-sentiment davant dels canvis en els serveis que es puguin produir al club; canvis que s’imposen per una situació en què els recursos són més escassos, però vetllant sem-pre perquè aquestes modificacions, i com no podria ser d’una altra mane-ra, siguin transversals i es mantingui la igualtat entre tots nosaltres.

De totes maneres, per sobre de tot, no perdrem la il·lusió i l’alegria, es-perem que el proper any 2013 arribi ple de felicitat. Bon Nadal a tothom.

Maria Glòria Aragó

Maria Glòria Aragó, presidenta del CNeM.

editorialBenvolguts i benvolgudes consocis i consòcies...

masnou02 OK3 tipos nou.indd 5 07/12/12 12:43

Page 6: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 6

CompromísPel que sembla el pressupost de la RFEV per a l’any 2013 serà la meitat del que ha tingut en el 2012 malgrat haver guanyat dues medalles d’or en les darreres olimpíades de Londres 2012; per altra banda la FCV cada any té més dificultats per trobar clubs dis-posats a celebrar els Campionats de Catalunya, així com també les distin-tes regates de nivell 2 necessàries per confeccionar els respectius rànquings i seleccions catalanes de cada classe. Malauradament, aquesta situació no és exclusiva de l’esport de la vela; així sabem que hi han fabricants japone-sos de cotxes que han deixat la F1 per motius de pressupost, ciutats que han vist com el seu equip s’ha desplaçat a una altra ciutat per tal de no desapa-rèixer, etc.

Ara farà dos anys que la FCV va pren-dre la decisió, per a mi molt encertada, de suggerir que els clubs cobressin dels regatistes un import modest en concepte d’inscripció per tal de poder participar a les regates. Fins aleshores només es cobrava inscripció per parti-cipar a les regates de Campionats de Catalunya i d’Espanya, malgrat que tots sabem que l’organització d’una regata de nivell 2 també té un cost econòmic molt important per al club que s’en fa responsable. La resposta dels regatistes davant del fet d’haver de pagar per participar en una regata ha estat molt positiva, en el sentit de que ningú no ha deixat de participar en cap, i els clubs han ingressat uns honoraris que els han ajudat a poder tirar endavant i continuar celebrant re-gates. En aquest aspecte vull dir que els regatistes catalans han arribat a un compromís de facto per tal de poder continuar participant a les regates; un compromís que a nivell individual no

representa un esforç massa important i que col·lectivament ajuda, i molt, als clubs. Ha estat un compromís exercit transversalment, de tots el regatistes, de totes les classes i de tots els clubs, malgrat que en un inici van produir-se de forma testimonial alguns malente-sos que van ser reconduïts.

El nostre Club properament comen-çarà a confeccionar el pressupost per a l’exercici 2013, i cadascun dels respectius capitans de flota farà la seva proposta d’activitats a conside-rar de cara al pressupost. El 2013, no ens enganyem, econòmicament serà un any dur, molt dur, el més dur dels darrers anys. La crisi que estem patint des del 2009 està deixant una forta empremta negativa en els núme-ros de les famílies, de les empreses, dels clubs, dels governs… Pel que fa al nostre Club en general i l’activitat de la vela en particular, la manera de sortir-se’n és agafant un compromís que també sigui transversal a nivell de totes les flotes amb activitat, un com-promís que permeti que tothom pugui continuar practicant l’esport en igual-tat de condicions, un compromís ges-tionat des de la globalitat i no des de la particularitat, un compromís en què tots ens sentim còmodes, un compro-mís actiu des del punt de vista de par-ticipació de cadascú de nosaltres en el futur immediat del Club i no des del punt de vista passiu del servei rebut a canvi, un compromís que permeti que la vela infantil continuï sent la raó de ser d’aquest esport en el nostre Club.

Bé, per acabar només em resta desit-jar-vos, un any més, que passeu unes molt bones festes de Nadal en compa-nyia d’aquells a qui més estimeu. Bon Nadal.

antoni Schilt i nadalcomodor

Antoni Schilt, comodor del CNeM.

WW

Aquest nadalEls millors sopars a

lA sAntA rEstAurAntVine a disfrutar de l´empresa, familia o amics

a la santa amb els seus menus de grups a partir de 28€ beguda inclosa.

Menus tancats:

Dia de nadal 40 €

Dia de st esteve 40 €

Dia de cap d´any i any nou 40 €

Dia de reis 40 €

Arrossos, paelles, fideuas, risottos, amanides, musclos, calamarcets, fricandó, bacallà, rigatonis, entrecots, peixet,cap i pota, hummus, llagostins, gambes, carpaccios, steak tartar, ñoquis, etc...

Vine a disfrutar a La santa restaurant

aquest nadal!

Port esportiu del Masnou local 74-7508320 El Masnou

tel 93 555 77 03www.lasantarestaurant.com

LA SANTA.indd 1 05/12/12 09:29

parla el comodor La vela, activitat principal del club.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 6 07/12/12 12:43

Page 7: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

WW

Aquest nadalEls millors sopars a

lA sAntA rEstAurAntVine a disfrutar de l´empresa, familia o amics

a la santa amb els seus menus de grups a partir de 28€ beguda inclosa.

Menus tancats:

Dia de nadal 40 €

Dia de st esteve 40 €

Dia de cap d´any i any nou 40 €

Dia de reis 40 €

Arrossos, paelles, fideuas, risottos, amanides, musclos, calamarcets, fricandó, bacallà, rigatonis, entrecots, peixet,cap i pota, hummus, llagostins, gambes, carpaccios, steak tartar, ñoquis, etc...

Vine a disfrutar a La santa restaurant

aquest nadal!

Port esportiu del Masnou local 74-7508320 El Masnou

tel 93 555 77 03www.lasantarestaurant.com

LA SANTA.indd 1 05/12/12 09:29masnou02 OK3 tipos nou.indd 7 07/12/12 12:43

Page 8: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 8

pals preocupacions de la Cecot és el poc interès a tenir un bon sistema educatiu, ja que més del 80% dels jo-ves aturats no tenen estudis o només en tenen fins a l’ESO. També exposar la nova eina professional que estan impulsant, el Centre Català de Re-empresa, compost per un petit equip d’àmbit català per intentar donar con-tinuïtat a les petites empreses.

Posteriorment es va obrir un debat, en què el Sr. Josep Azuara va declarar la seva admiració pel posicionament que ha pres en aquests moments una part del món empresarial. També hi van participar el soci Fernando Maes-tre, les sòcies Rosa Barambio i Mar-ta Esteve, entre d’altres, els uns per mostrar la seva preocupació pel que passarà l’endemà de les eleccions, els altres per preguntar al Sr. Abad pel tancament o creació de noves empre-ses en aquest últim temps. El nostre invitat va donar resposta a totes i ca-dascuna de les preocupacions o pre-guntes que se li van formular.

Finalment, el Sr. Joan Anton Camu-ñas, exsecretari d’Esports, va felicitar el convidat per la imatge que ofereix la patronal Cecot, en declarar-se dispo-sada al canvi. El Sr. Camuñas va opinar que Espanya ha viscut en un paradig-ma que actualment s’està trencant, i la societat civil es mobilitza perquè ha vist que no es donen solucions als proble-mes existents.

Un cop finalitzades les intervencions, la presidenta, Maria Gloria Aragó, i el Sr. Jordi Alumà van lliurar al convi-dat una reproducció litogràfica d’una obra del pintor, obsequi que prestigia i enalteix cada vegada més aquests actes.

Redacció

Esmorzar extraordinariamb Antoni AbadEl 28 d’octubre d’enguany, els socis/es del Club Nàutic El Masnou van rebre com a invitat d’honor dels es-morzars extraordinaris Antoni Abad i Pous, president de la patronal catala-na Cecot.

La Cecot es una associació multisec-torial, constituïda l’any 1978 i integra-da per una gran diversitat de gremis i associacions empresarials, amb la missió de promoure i defensar ètica-ment els interessos de les empreses catalanes.

El convidat va agrair la invitació i va trobar que era el moment prefecte per fer aquest esmorzar, a causa de la si-tuació que viu Catalunya.

Entre d’altres coses, va explicar a tots els assistents que una de les princi-

El lliurament de la litografia durant l’esmorzar amb Antoni Abad.

hanpassat pel club Tots els assistents a l’esmorzar..

masnou02 OK3 tipos nou.indd 8 07/12/12 12:43

Page 9: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 9

agrair a Òmnium que hagin demostrat que és possible despertar el sentiment catalanista a catalans i catalanes edu-cats en castellà. Pensa que és un error parlar només pels catalans, i que cal adonar-se que a Catalunya hi ha molts immigrants que no són plenament conscients del que està passant, i va convidar la Sra. Muriel Casals a refle-xionar si convé també fer-los arribar el missatge en castellà.

El soci Francesc Maestre va comentar que el bilingüisme està superat i s’ha de respectar però que veu més pro-blemàtica la situació de l’economia. El regidor d’Esports de l’Ajuntament del Masnou, el Sr. Jordi Matas, va assenyalar que, des del punt de vista polític, el president de Catalunya ha sabut veure i escoltar el que el poble vol, i que Òmniun Cultural és un clar exemple per a la societat civil, i és molt necessari que associacions com aquesta es mantinguin actives.

La convidada va donar resposta a cada una de les qüestions que se li van for-mular i, sens dubte, va saber transme-tre a l’auditori la sensació que estàvem al davant d’una gran lluitadora pels in-teressos identitaris de Catalunya.

Redacció

Esmorzar - tertulia amb Muriel Casals En qualitat de presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals Couturier va ser rebuda pels socis i sòcies del Club el passat 11 de novembre.

La nostra convidada és professora d’Anàlisi Econòmica a la Universitat Au-tònoma de Barcelona, del Departament d’Economia i d’Història Econòmica, d’on també ha estat vicerectora de Re-lacions Internacionals i Cooperació. Els seus temes d’interès són les reconver-sions industrials, la història del pensa-ment econòmic i l’economia europea.

La convidada va agrair la invitació i va fer una breu introducció d’Òmni-um Cultural. L’entitat fou creada per cinc empresaris catalans i catalanistes l’any 1961 en l’època franquista, quan creien que un nou horitzó estava a punt d’obrir-se i amb l’objectiu princi-pal d’aconseguir una escola en català que evités la desaparició de la llengua.

Muriel Casals va explicar que en l’actu-alitat el capital polític i social d’Òmnium Cultural ha augmentat a causa de fets recents. Un d’ells és la manifestació del 10 de juliol de 2010, sota el lema «Nosaltres decidim», en què els cata-lans i catalanes van sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a la resposta del Tribunal Constitucional a l’Estatut de Catalunya, que va resultar mutilat tot i representar la voluntat del poble català.

En el col·loqui, els tertulians/es van sotmetre la convidada a un munt de preguntes de gran interès. Josep Azu-ara va preguntar per què fins fa quatre dies els economistes no deien res so-bre la viabilitat de la independència de Catalunya. Enrique Peñarroja va voler

Jordi Alumà fent entrega de la seva lito-grafia a la comiadada.

Muriel Casals va ser la invitada del mes de novembre.

hanpassat pel clubMuriel Casals acompanyada per tots els assistents.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 9 07/12/12 12:43

Page 10: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 10

Gran Nit de la velaEl Club repassa els èxits esportius de la temporada

Amb la presència de prop de 150 as-sistents entre socis, regatistes, patro-cinadors i autoritats, el dissabte 15 de setembre es va celebrar la tradicional Nit de la Vela, encapçalada per la pre-sidenta del Club, Maria Glòria Aragó; el comodor, Antoni Schilt; el president de la Federació Catalana de Vela, Ge-rard Esteva; i el regidor d’Esports de l’Ajuntament del Masnou, Jordi Matas.

Els optimist els protagonistes

A l’inici de la gala, amb el lliurament de Trofeu Francesc Sanahuja, du-rant el lliurament del Trofeu President Lluis Marsà i en les paraules ofertes per Maria Glòria Aragó, els regatistes, nens i nenes de la flota d’Optimist, van ser els veritables protagonistes. Amb la seva energia, entusiasme i caràcter sempre juganer van gaudir d’una gala on, a més a més, van veure com el seu company Rafa Rabasa era esco-llit com a millor esportista de l’any del Club per la seva participació i gran ac-

tuació al Campionat d’Espanya Infantil celebrat a Cambrils el passat mes de juny. Uns altres protagonistes van ser els tres campions socials, Óscar Es-colano en el G1, Pau Oliveras en el G2 i Eva Michelet en el G3.

Metopa de reconeixement a Jordi Bertrán

En el transcurs de la Nit de la Vela d’enguany el Club també va voler retre homenatge a Jordi Bertrán, que porta 30 anys treballant al Club i gairebé 40 anys vinculat a les activitats de l’enti-tat. Maria Glòria va destacar l’alt grau de compromís i implicació que diària-ment demostra en Jordi i va agrair-li la seva dedicació al Club. En les parau-les d’agraïment d’en Jordi, aquest va voler destacar que estima el Club i el coneix pam a pam. Tota la Junta i els treballadors companys d’en Jordi ens sentim molt orgullosos de comptar amb gent com ell.

Toni Schilt reconeix la feina dels tècnics

El nostre comodor, Antoni Schilt, va voler convertir els tècnics del Club en els veritables protagonistes. En Toni

Rafa Rabasa, escollit millor esportista de l’any.

Jordi Matas, Regidor d’Esports de l’Ajun ta ment del Masnou, durant el seu parlament.

Els tècnics del Club, formadors dels regatistes de la casa.

La presidenta del Club fent entrega d’una metopa en reconeixement al seu treball i dedicació al treballador del Club, Jordi Bertrán.

esdeveniments Helena Sanauja amb tots els regatistes d’Optimist.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 10 07/12/12 12:43

Page 11: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

va assenyalar que els tècnics de la nostra entitat tenen un gran sentiment de Club, un alt compromís i va agrair efusivament la seva activitat i respon-sabilitat com a formadors dels nostres regatistes. Per part dels tècnics hi havia la directora esportiva, Mònica Azón, el coordinador, Gonzalo Esteve i els en-trenadors Gabi Alonso, Adrià Bosch, Carles Galí, Adrià Bosch Fernández-Santacruz, Sergi Casanovas, Pol Ribas, Bru Riera i Carlos Álvarez. Adrià Bosch va parlar en nom dels tècnics i va agrair la confiança dipositada en la seva tas-ca i va encoratjar els seus regatistes a seguir treballant amb la mateixa il·lusió.

Els creuers participen de la gala activament

Amb la presència de Luis Fernández com a membre de la junta i capità de flota de Creuers, es van lliurar els pre-mis a les embarcacions que han par-ticipat als trimestres i també als cam-pions socials.

La festa va acabar amb les paraules de Gerard Esteva, president de la Fe-deració Catalana de Vela, que va des-tacar el Club com a gran actiu de la nostra vela catalana, la necessitat de

caminar tots plegats en moments di-fícils i l’esforç que fa la Federació en ajudar els Clubs i en els programes de formació de regatistes. Jordi Ma-tas, regidor d’Esports de l’Ajuntament del Masnou, va felicitar el Club per la quantitat d’èxits que assoleix tempo-rada rere temporada.

Un any més, la Nit de la Vela va ser una gran festa, on tots els assistents van homenatjar els nostres esportistes i on, petits i grans, van gaudir d’una agradable vetllada.

Redacció

Mobiliari de cuina

ElectrodomèsticsencimeresNeffBoschLiebherrAmanaQuarz compaqThesizeKrionFustaKartellMobildor

espai cuines estudiocopernico.com Vilassar de marPassatge de les Serres s/n local 2 (Ctra. de Cabrils) Visites concertades a l’estudi [email protected] jorge@ estudiocopernico.com

COCINA DOCA.indd 1 05/12/12 15:37

esdevenimentsGairebé 150 persones van assistir a la Gran Nit de la Vela.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 11 07/12/12 12:44

Page 12: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 12

M. Glòria Aragó va ser nombrada confrare de la Confraria Europea de la vela.

Regatistes, pares i tècnics van gaudir de la festa final de flotes.

Música en directe durant la nit.

www.activita.cat

Granollers☎ 93 840 17 02Fracesc Ribas, 2 - 08402 De dilluns a divendres de 9 a 20h

Barcelona☎ 93 408 32 38 Av. Meridiana, 328 - 08027 De dilluns a divendres de 10 a 13 i de17 a 20-20h

Badalona☎ 93 176 20 12Francesc Macià, 6 De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 19h.

Vine a qualsevol dels nostres centresObert matins i tardes

• Renovació del permís de conduir, tramitació telemàtica a la DGT gratuïta i immediata

• Permisos d’armes• Permís de grua• Seguretat privada• Gossos perillosos• Submarinisme• Automobilisme• Ciclisme• Reconeixements esportius d’acord amb

els requisits federatius• Informe mèdic-esportiu• Forestals• Pèrdua de punts• Certificats oficials

(ensenyament, submarinisme, etc.)

Permisos

de nàutica

(PER/PNB,

patró de

iot, etc.)

REVISIONS I CERTIFICATS MÈDICS

ANUNCIOPOMPEU2.indd 1 05/12/12 10:28

La presidenta del Club, M. Glòria Aragó, membre de la Confraria Europea de la vela M. Glòria Aragó, presidenta del Club, va ser proposada com a membre Confrare de la Confraria Europea de la Vela, encapçalada pel gran mestre Francisco Quiroga. La Confraria, fun-dada el febrer del 2001 amb els objec-tius de defensar la tradició i el foment de la vela, el desenvolupament de la cultura marítima i del coneixement del mar per part de la població, ja té prop de dos-cents membres.

El dia 4 de març es va celebrar al Mu-seu de Marina de Lisboa l’acte d’in-vestidura pels nous confrares, en què la presidenta del Club va ingressar a la Confraria.

Més tard, el mes d’octubre, va assistir a un nou acte d’investidura de catorze confrares nous, entre ells personatges destacats de la vida política, soci-al, professional i esportiva de l’Illa de Gran Canària. El Real Club Náutico de Gran Canària, molt vinculat a l’entitat europea, va actuar com a amfitrió en l’estada dels confrares europeus i els seus acompanyants.

Redacció

Festa final de temporada de flotes del MasnouDissabte 30 de juny es va fer una gran barbacoa ambmúsica en viu i piscina oberta

Les flotes Optimist, Làser, Europa i 420 del Club van celebrar a la seu social de l’entitat una gran barbacoa amb més de 130 assistents per celebrar el final de temporada dels entrenaments de flota, que es reprendran el mes de setembre.

Adrià Bosch, entrenador del G2 d´Optimist, va ser l’ànima de la festa, que amb tot el suport de la directora esportiva, Mònica Azón, i de la junta del Club, va ser un gran èxit. Hi van participar tots els regatistes de les flotes acompanyats dels seus familiars i també els entrenadors que n’han estat responsables durant la temporada.

Toni Schilt, comodor del Club, també va ser-hi present i va felicitar la iniciativa i va encoratjar a seguir-la realitzant. Des d’aquestes línies es vol agrair la voluntària col·laboració de tots els qui van ajudar a organitzar-ho tot, el material cedit pel David del restaurant del Club i les facilitats organitzatives que va donar la nostra entitat.

La festa va acabar amb música en viu del grup del fill del soci, Marc Forcada i també l’actuació de Marco Casablanca. Marc Bozzo va ser el responsable de tancar la festa amb la seva habitual sessió dj.

Gràcies a tots per haver-hi participat i fins l’any vinent!

Redacció

esdeveniments Ma Glòria Aragó acompanyada d’altres confrares.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 12 07/12/12 12:44

Page 13: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 13www.activita.cat

Granollers☎ 93 840 17 02Fracesc Ribas, 2 - 08402 De dilluns a divendres de 9 a 20h

Barcelona☎ 93 408 32 38 Av. Meridiana, 328 - 08027 De dilluns a divendres de 10 a 13 i de17 a 20-20h

Badalona☎ 93 176 20 12Francesc Macià, 6 De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 19h.

Vine a qualsevol dels nostres centresObert matins i tardes

• Renovació del permís de conduir, tramitació telemàtica a la DGT gratuïta i immediata

• Permisos d’armes• Permís de grua• Seguretat privada• Gossos perillosos• Submarinisme• Automobilisme• Ciclisme• Reconeixements esportius d’acord amb

els requisits federatius• Informe mèdic-esportiu• Forestals• Pèrdua de punts• Certificats oficials

(ensenyament, submarinisme, etc.)

Permisos

de nàutica

(PER/PNB,

patró de

iot, etc.)

REVISIONS I CERTIFICATS MÈDICS

ANUNCIOPOMPEU2.indd 1 05/12/12 10:28masnou02 OK3 tipos nou.indd 13 07/12/12 12:44

Page 14: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 14

182 Optimists al II Gran Premi Teyco d’Optimist al MasnouPodis per a Òscar Escolano i Paula Igual al G1 i Clàudia Rodés en el G2

El 27 i 28 d’octubre el Club va orga-nitzar el II Gran Premi Teyco, regata puntuable de N-2 del rànquing del circuit català de la Federació Cata-lana de Vela. En un cap de setmana assenyalat pels avisos de temporal de vent fort, es van poder disputar 4 regates al G1 i 3 regates al G2. La jornada de diumenge, sobretot, els regatistes, acompanyants i entrena-dors van haver de patir prop de sis hores a l’aigua amb vents variables de fins a 20 nusos i temperatures gèlides que no van pujar dels 12-15 graus. Els regatistes del Club van aconseguir bons resultats.

En el G1 cal destacar la 4a posició de la general d’Òscar Escolano, 2n de la categoria A, i la 6a posició de Paula Igual i 3a de la categoria A. I en el G2 felicitem pel seu gran resultat Clàudia Rodés, que va acabar cinquena de la general i segona de la categoria B.

Donem les gràcies a tots els implicats en l’organització de la regata i sobre-tot als pares i mares voluntaris i al comodor del Club, Toni Schilt, que va col·laborar personalment en arriba-des a l’aigua. El lliurament de premis va comptar amb la presència de Toni Schilt, comodor, Xavier Casanovas com a vicecomodor i Peter Oberle com a capità de flota d’Optimist.

Redacció

Classificacions

ClAsse OptiMist GRUp 1(Un total de 68 inscrits) 1 Xavier Perà (CN Vilassar de Mar)2 Luis Mas (CN Vilassar de Mar)3 Marta Munté (CN El Balís)

Regatistes del Masnou4 Òscar Escolano (2n cat. A)6 Paula Igual (3a cat. A)23 Rafa Rabasa 31 Oriol Arrufat36 Germán Gamero46 Marc Arrufat53 Lucas Parés57 Marc Rubio65 Pau J. Oliveras67 Teo Parés

ClAsse OptiMist GRUp 2(Un total de 113 inscrits)

1 Nil Subirachs (CV Palamós)2 Xavier Martínez (CN Vilassar

de Mar)3 Mariona Rahola (CN El Balís)

Regatistes del Masnou4 Matías Sabaté9 Àngels Aso5 Clàudia Rodés (2n cat B)16 Clàudia Trigo22 Joan Freixa30 Paula Coll31 Clàudia Pombo34 Eva Michelet46 Pablo Mas57 Ignasi Ragull66 Alejandro Oberle72 David Torras80 Georgina Delgado91 Álvaro Oberle103 Liliana Fernández109 Álex Martín113 Miquel Oliveras

Òscar Escolano (dreta) i Paula Igual se-gon classificat i tercera, respectivament, del G1 categoria A.

Clàudia Rodés (dreta) segona classifi-cada del G2, categoria B.

Un total de 182 Optimist van omplir les aigües del Masnou.

El II Gran Premi Teyco es va celebrar amb èxit el mes d’octubre.

Trofeusi RegatesImportants

SERVEIS

CONTACTE

902 100 999www.amma.es

El nostre

compromís,

les persones

Nuestro

compromiso,

las personas Avda. President Kennedy 74

c.p. 08329 Teià (Barcelona)

Tel: 93 540 49 40 | Fax: 93 540 47 00

masnou02 OK3 tipos nou.indd 14 07/12/12 12:44

Page 15: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 15

El Trofeu President Lluis Marsà va reunir 68 regatistes.

Trofeusi RegatesImportants

El cap de setmana del 9 i 10 de juny es va celebrar a la base nàutica del Club l’esperat trofeu President Lluís Marsà. Un total de 68 regatistes de tota la zona centre de Catalunya van participar en la regata. El vent va ser de moderat a fort la jornada de dissa-bte, mentre que el diumenge la inesta-bilitat atmosfèrica va impedir realitzar cap prova. Felicitem a tots els partici-pants i especialment els que van estar al podi i agraim a Lluís Marsà el patro-cini de la regata.

Redacció

SERVEIS

CONTACTE

902 100 999www.amma.es

El nostre

compromís,

les persones

Nuestro

compromiso,

las personas Avda. President Kennedy 74

c.p. 08329 Teià (Barcelona)

Tel: 93 540 49 40 | Fax: 93 540 47 00

Trofeu President Lluís MarsàÒscar Escolano i Rafa Rabasa, en el G1, Pau Jordan, Clàudia Rodés, Joan Freixa, en el G2; i Eva Michelet i Pablo Mas, al G3, s’imposen al Trofeu President Lluís Marsà

Tots els Optimists preparats per a la sortida.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 15 07/12/12 12:44

Page 16: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Classificacions

ClAsse OptiMist G-1(fins a 37 inscrits)

1 Òscar Escolano (CN El Masnou)2 Luís Mas (CN Vilassar)3 Rafa Rabasa (CN El Masnou)

Regatistes del Masnou4 Germán Gamero 6 Marc Arrufat 7 Lucas Parés 12 Oriol Arrufat19 Marc Rubio36 Gerard Dueñas

ClAsse OptiMist G-2(fins a 31 inscrits)

5 Pau Jordan (CN El Masnou) (1er G2)9 Cláudia Rodès (CN El Masnou) (2ona G2)13 Joan Freixa (CN El Masnou) (3er G2)

Regatistes del Masnou14 Paula Coll15 Clàudia Pombo16 Claudia Trigo18 Armand Sendil24 Teo Parés 26 Joan Pau Condal

27 David Torras33 Georgina Delgado

ClAsse OptiMist G-3(fins a 31 inscrits)

1 Eva Michelet (CN El Masnou)2 Mar Echevarne (CN El Balís)3 Pablo Mas (CN Wl Masnou)

Regatistes del Masnou 8 Ignasi Ragull10 Álvaro Oberle

12 Alejandro Oberle14 David Peña 16 Álex Martín17 Miquel Oliveras 18 Leonardo Delise19 Nerea Lozano20 Liliana Fernández 21 Pablo Michelet23 Adrià Pérez 24 Pau Vives 25 Héctor Fernández26 Arnau Blanco27 Hugo Michelet28 Ferran Martínez

Els guanyadors del Trofeu durant l’entrega de premis a la Nit de la Vela.

Trofeusi RegatesImportants

masnou02 OK3 tipos nou.indd 16 07/12/12 12:44

Page 17: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 17

Campionat d’Espanya de Làser MàsterMònica Azón, campiona d’Espanya de Radial

De l’1 al 3 de juny es va celebrar a la base nàutica del Club el Campionat d’Espanya de Làser Màster. Les con-dicions de vent no van ser gens fà-cils. Divendres no es va poder fer res per manca absoluta de vent. Dissab-te només es va poder completar una regata i diumenge, finalment, va en-trar un bon nord-est i es van realitzar quatre regates. Finalment, el campio-nat va acabar amb cinc regates. Van participar uns 64 regatistes de tota Espanya i els millors del Club van ser Miquel Noguer en Làser Standard i Mònica Azón en Làser Radial.

Regatistes LocalsMiquel Noguer, Jordi Martí, Ramón Puigoriol, Emili Costabella, Javier Samón, Robert Capella, Mònica Azón i Lluis Pla van ser els espor-tistes que van lluir el gallardet del Club. Miquel Noguer en Standard, quart de la general, i Mònica Azón, amb un domini indiscutible de la ca-tegoria radial, van ser els millors del Club. Felicitar a tots els regatistes participants del Club.

Organitzadors i col·laboradors

Agraim a la Federació Espanyola de vela la concessió del Campionat, a la Federació Catalana de Vela la ces-sió de dues llanxes pneumàtiques, a l’Ajuntament del Masnou el prés-tec del mobiliari en forma de tarima, taules i cadires i al Port Esportiu del

Difícils condicions de vent durant el campionat.

Mònica Azón, primera classificada en el Campionat d’Espanya de Làser Ra-dial, recollint el premi.

Tots al podi al Campionat d’Espanya Làser Màster

Trofeusi RegatesImportants

masnou02 OK3 tipos nou.indd 17 07/12/12 12:44

Page 18: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 18

Masnou la facilitat d’accessos al pàr-quing del port. També agraïm a Ret-mar la pancarta de l’esdeveniment; a Lluís Pla l’obsequi de colònies Angel Schlesser; a Sailmarket, les begudes del campionat i part del patrocini dels polos; a Coffemar de Xavi Forcada, la distribució de begudes per a la bar-bacoa i a Rooster, els obsequis del sorteig. Gràcies a Ferran Manen, Manel Frei-xa, Joan Freixa, Pau Oliveras, Joa-quim Oliveras, Pau Schilt, Paula Ya-güe, Gerard Bosch, Carlos Álvarez, Mar Rodríguez, Olga Brotons, Guillem Díaz, Ángelo Tabernero, Adrià Bosch, Pol Ribas, Àngels Aso, Guillem Del-gado i tots els ajudants que han estat voluntàriament col·laborant perquè la regata hagi estat tot un èxit. Sense ells moltes de les coses no haurien funcionat tan bé com van sortir. La vostra implicació amb el Club de-mostra que l’ànima del Club segueix viva gràcies a gent com vosaltres.

Els primers classificats en el Campionat d’Espanya Làser Standard.

Lliurament de premis

Amb la presència de Jordi Matas, re-gidor d’Esports, Xavi Roca, secretari de la Federació Catalana de vela, Toni Schilt, comodor, i Maria Glòria Aragó, presidenta, es va celebrar el lliurament de premis. També van ser-hi presents Jordi Capella, com secretari de Clas-se Nacional Làser, i Pep Campi com a secretari nacional de Màsters. Du-rant l’acte de lliurament de premis es va agrair a tots els esportistes la seva participació, es va felicitar a l’equip de la base nàutica per a l’organització i es van lliurar els guardons i la placa de la Reial Federació Espanyola de Vela (RFEV) als campions.

Redacció

Classificacions

ClAsse lÀseR RADiAl(fins a 34 inscrits) 1 Mònica Azón (CN El Masnou)2 Xavier Boluda (CN Balis)3 Carlos Jane (CV Calella)

Regatistes del Masnou33 Lluís Plà (CN El Masnou)

ClAsse lÀseR stANDARD(fins a 31 inscrits)

1 Carlos Echavarri (Independent)2 Rodrigo Quesada (Marina Valencia

Sailing)3 Javier Echavarri (Independent)

Regatistes del Masnou4 Miquel Noguer 13 Jordi Martí 14 Ramón Puigoriol18 Emili Costabella22 Javier Samón26 Robert Capella

Trofeusi RegatesImportants

Mònica Azón.

Un total de 64 regatistes de tota Espanya van competir en aigües del Masnou.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 18 07/12/12 12:44

Page 19: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 19

Boutique

SuelenExclusiva Carolina Atelier

L’èxit rau en la constant recerca de l’última tendència... La implicació de cada membre de Suelenés buscar el millor de cada col·lecció i assessorar a clientes sofisticades, exigents i que viuen la moda amb absoluta passió.

Descomptes especials per a socis del Club Nàutic El Masnou (presentant el carnet del club en el moment de la compra)

El Masnou: Carrer Sant Miquel, 32 • Tel.: 93 555 58 50Barcelona: Carrer Valencia, 183 (cantonada Aribau) • Tel.: 93 323 70 88

[email protected]

I edició del Trofeu Retmar.

Trofeusi RegatesImportants

Trofeu Retmar de CreuersSe’n va celebrar la primera edició al Club

Conjuntament amb la RANC (Reial Associació Nacional de Creuers) es va celebrar al Club el 1r Trofeu Ret-mar de Creuers. El cap de setmana va ser dispar pel que fa a condicions meteorològiques i mentre dissabte es va poder navegar perfectament,

diumenge es va haver d’anular per manca de vent.

L’ambient de la regata Retmar va ser festiu a terra i es va celebrar una barbacoa dissabte al migdia i un bon aperitiu durant el lliurament de premis. Felicitem els representants del Club pels resultats aconseguits i agraïm als empresaris de Retmar, Marc Delgado i Mònica Alís, el compromís de patroci-nar una regata en temps tant compli-cats econòmicament.

Redacció Tots els participants al Trofeu.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Anunci Monjonell 2012L.pdf 1 07/12/12 13:11

Pintem nàutica fins a 8 metres

ANUNCIO MONJONEL.indd 1 07/12/12 13:26masnou02 OK3 tipos nou.indd 19 07/12/12 13:28

Page 20: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 20

JANTON, creuer de la flota del club.

Campionat de Catalunya de CreuersL’Springbok III de Jordi Delgado s’imposa a RI classe 3

Des del dissabte 8 al dilluns 10 de se-tembre es va celebrar el Campionat de Catalunya de Creuers. La Federa-ció Catalana de Vela, la RANC, el Club Nàutic El Masnou, el Club Nàutic de Premià, el Club Nàutic de Vilassar i el Club Vela Mataró es van encarregar d’organitzar el campionat.

Volem felicitar a tots els creuers del Club que hi van participar i també a Lluís Fernández, que, com a capità de flota de Creuers, en va ser un dels or-ganitzadors. El millor resultat de la flota

El Campionat de Catalunya de Creuers, organitzat per la FCV, la RANC, el Club Nàutic el Masnou, Club Nàutic Premià, Club Nàutic Vilassar i Club Vela Mataró.

Trofeusi RegatesImportants

El Springbok III va guanyar el Cam-pionat de Catalunya del Grup RI classe 3.

del Club participant el va aconseguir el Comet 33 de Jordi Delgado, que es va imposar en la general de RI classe 3.

En el lliurament de premis de Mataró hi va estar present el vicecomodor del Club, Xavier Casanovas.

Redacció

Classificacions classe Creuers

GRUp Ri ClAsse 3(total de 18 inscrits)

1 SPRINGBOK III (CN El Masnou)2 MIRIAPODO (RCN Barcelona)3 BLUE MARLIN TERCERO (CN Balís)

Regatistes del Masnou7 JANTON9 MÀGICA

masnou02 OK3 tipos nou.indd 20 07/12/12 12:44

Page 21: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 21

Nens i nenes amb les embarcacions d’escola del Club.

Escolade Vela

La diversió está assegurada al Campus d’estiu.

El bon temps durant l’estiu ha permès gaudir de jornades de navegació.

Escola de vela a l’estiuBon temps, bon vent i molta vela

Aquest estiu 2012 ha estat bo per a l’escola de vela del Club. Hem superat el nombre d’alumnes inscrits amb 298 nens i nenes al campus, 37 infants al casal i més de 320 alumnes que han anat passant per fer batejos de mar i activitats de caiac. Aquest volum d’alumnes s’ha gestionat amb profes-sionalitat gràcies a l’equip tècnic del Club, que han sabut treballar amb ri-gor i il·lusió, i gràcies també als socis, que han sabut conviure a les nostres instal·lacions amb els futurs navegants i regatistes. Tot i el volum d’alumnes constant, centrat principalment a finals

de juny i durant tot el mes de juliol, no hi ha hagut pràcticament incidències, i només el petit Hèctor va enganxar-se un dit, sense conseqüències greus. L’estiu ha estat molt bo, i el bon temps i el vent han volgut acompanyar-nos en les nostres activitats programades. És més, destaquem les garbinades de migdia-tarda de què han pogut gaudir els nostres alumnes.

L’equip de professionals ha estat l’ha-bitual, tant amb els treballadors fixos de la base com els del club. A més a més, la plantilla es reforça cada estiu amb tècnics de temporada que tenen un alt grau de fidelització i compromís amb el Club, ja que la majoria són del planter de l’entitat. També donem les gràcies als monitors en pràctiques amb qui hem comptat i els ajudants vinguts gràcies a l’acord signat amb l’escola Lexia. De tot aquest volum de feina el

masnou02 OK3 tipos nou.indd 21 07/12/12 12:44

Page 22: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 22

La vela, activitat estrella del Club pels mès petits durant les vacances d’estiu.

resultat és que seguim creixent des de la base i en aquests moments tenim 21 nens i nenes al G3 i prop de 12 joves més a la flota de vela lleugera. Això ens garanteix que les nostres flotes de Là-ser, Europa i 420 segueixin creixent. També el Patí a vela ha estat una dis-ciplina molt popular entre els nostres alumnes, i volem destacar la inversió que ha realitzat el Club amb la compra de 5 taules de windsurf, que ens han permès que els nostres alumnes ha-gin gaudit d’un material excepcional, modern i adaptat a les seves caracte-rístiques físiques. L’estiu el vam tancar amb la tradicional festa de fi d’estiu a vela l’11 de setembre, amb inflables i pica-pica ofert pel restaurant del Club, que ha estat l’encarregat d’oferir els menús als nostres alumnes i monitors durant tot l’estiu.

13 grups de flotes actius del Club

El nostre Club és un dels que té més flotes actives de Catalunya. En aquets moments hi ha 3 grups d’Optimist del G3 (els més principiants), 2 grups d’Optimist del G2 (nivell intermedi) i 1 grup d’Optimist del G1 (alt nivell). De Làsers 4,7 n’hi ha 2 grups. Els 12 alumnes de continuïtat (nivell baix) i prop de 12 regatistes més de nivell de competició. A més a més, tenim la flota d’Europa, la flota de Làser Radial i els 420. Totes tres disciplines compten amb un mínim de 6 rega-tistes del Club que ens estan apor-tant molt bons resultats. Finalment el Club també té la flota de Patí a vela (sènior i júnior) i els Creuers que re-alitzen activitat al Club i defensen el nostre gallardet allà on es desplacen.

Escolade Vela Mès de 320 alumnes han fet activitats nàutiques aquest estiu a la Base.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 22 07/12/12 12:44

Page 23: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 23

Respecte al medi ambient, esportivitat i hàbits saludables, tres valors molt impor-tants.

Escolade Vela

Això significa un total de 13 grups de flotes actives al Club amb un planter important d’esportistes i de tècnics. El Club coordina tota aquesta activi-tat gràcies a l’equip tècnic del Club i la gran feina realitzada pels capitans de flota i els membres de la comissió esportiva.

Afició, resultats i valors

La tasca que realitzem des de la base, ja sigui a nivell d´escola de vela com de les flotes, té l’objectiu de crear afició per la navegació a vela, sense renunciar a aconseguir millors resul-tats, però amb la finalitat primordial que els nostres navegants es formin

amb uns valors sòlids de respecte al medi ambient, esportivitat i hàbits sa-ludables. En aquest sentit estem molt contents de l’èxit de participació que està tenint del programa de fit kid i fit junior que dilluns, dimecres i diven-dres s’està realitzant al gimnàs del Club dirigit per l’Enric. A més a més, el gran èxit de convocatòria de la Nit de la Vela, així com de la barbacoa de flotes de final de temporada, ga-ranteix que la massa nàutica del Club segueix viva i amb ganes de seguir creixent.

Mònica AzónDirectora Esportiva

Èxit de participació en les activitats d’estiu del Club.

Els mès petits s’inician en el món de la vela.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 23 07/12/12 12:44

Page 24: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 24

OptimistPaula Igual • 5a classificada femenina al Mundial

d’Optimist

Eva Michelet• 3a classificada al Campionat de

Catalunya del Grup 3

Classe EuropaPau Schilt• 2n classificat al Campionat de

Catalunya• 2n classificat a la Copa d’Espanya• 3r classificat al Campionat del Món

per equips a la Nations Cup

Andrea Rabasa• 3a classificada sub19 femenina al

Cam pionat d’Espanya

Classe 470Jordi Xammar• 1r classificat masculí i juvenil i 2n.

absolut al Campionat d’Espanya • 1r classificat al Campionat de

Catalunya

Joan Herp• 1r classificat masculí i juvenil i 2n.

absolut al Campionat d’Espanya • 1r classificat al Campionat de

Catalunya

Classe 420Santi Mas• 1r classificat al Campionat

d’Espanya• 1r classificat al Campionat de

Catalunya• 1r classificat a la Copa d’Espanya

Jaime Menescal• 1r classificat al Campionat

d’Espanya

David Mas • 1r classificat al Campionat de

Catalunya• 1r classificat a la Copa d’Espanya

Sílvia Mas • 1a classificada fèmina i 3a. classi-

ficada al Campionat de Catalunya• 1a classificada juvenil fèmina

a la Copa d’Espanya

Núria Miró• 1a classificada fèmina i 3a. classi-

ficada al Campionat de Catalunya• 1a classificada juvenil fèmina

a la Copa d’Espanya

Marina Cano• 2a classificada fèmina

a la Copa d’Espanya

Classe Làser MasterMònica Azón• 1a classificada a l’Euro Làser

Màster (França)• 1a classificada a l’Euro Làser

Màster (Calella)• 1a classificada al Campionat

d’Espanya• 1a fèmina i 3a general al

Campionat d’Europa de la classe Làser Radial Apprentice

Miquel Noguer Castellví• 1r classificat Grand Màster i 3r

de la general a l’Euro Làser Màster (França)

• 1r classificat Gran Màster a l’Euro Làser Màster. (Calella)

• 3r classificat Grand Màster al Campionat de Catalunya.

• 1r classificat Grand Màster al Campionat d’Europa

Classe Patí a velaAna Pujol• 1a classificada al Campionat de

Catalunya cat. 1

Toni Garcia• 2n classificat al Campionat de

Catalunya cat. 1

Classe Patí a vela JúniorÀngels Aso• 2a classificada a la Copa d’Europa• 1a classificada a la Copa

d’Espanya• 2a classificada al Campionat

d’Espanya• 1a classificada al Campionat de

Catalunya per equips

Àlvar Aso • 3r classificat a la Copa d’Europa• 2n classificat a la Copa d’Espanya• 1r classificat al Campionat

d’Espanya• 1r classificat al Campionat de Cata-

lunya per equips• 1r classificat al Campionat de Cata-

lunya

Aida Aso• 1a Classificada al Campionat de

Catalunya per equips

Open BicPaula Igual• 1a classificada al Campionat

d’Espanya

CreuersJordi Delgado• 1r classificat al Campionat de Cata-

lunya. Springbok II de la classe RI 3

Pau Schilt • 1r classificat al Campionat de Cata-

lunya. Springbok II de la classe RI 3

David Mas• 1r classificat al Campionat de Cata-

lunya. Es Tes Unno de la classe RI 1

Pa lmarès

2 0 1 2

masnou02 OK3 tipos nou.indd 24 07/12/12 12:44

Page 25: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Paula Igual

Jordi Xammar

Aida Aso

Miquel Noguer Castellví

Santi Mas

Àngels Aso

Mònica Azón

Joan Herp

Andrea Rabasa

Pau Schilt

Jaime Menescal

Jordi Delgado Àlvar Aso

Eva Michelet

Ana Pujol

Toni Garcia

David Mas

Marina Cano

Sílvia Mas

Núria Miró

Pa lmarès

2 0 1 2

masnou02 OK3 tipos nou.indd 25 07/12/12 12:44

Page 26: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 26

OptimistAquest estiu es va celebrar per prime-ra vegada una sèrie de regates socials per als joves regatistes dels clubs de la costa central catalana, sota el títol de «Trofeu Maresme». La regata inicial va ser el conegut i concorregut Trofeu Lluís Marsà del Club Nàutic El Masnou amb un total de 68 participants.

Els guanyadors van ser Òscar Escola-no del Grup 1, Pau Jordan Oliveras del G2 i Eva Michelet del G3, tots ells del nostre Club.

Les següents regates van ser al Balís i Vilassar, on van participar un total de 80 regatistes. Els representants del nostre Club van aconseguir la 1a posició en el Grup 1 de mans d’Òscar Escolano i la 2a i 3a posició del Grup 2, amb Joan Freixa i Paula Coll igualada amb Pau Jordan Oliveras. En el Grup 3, Eva Michelet i Pablo Mas van aconseguir la 1a i la 2a posicións, respectivament.

El trofeu va tenir tanta acceptació en-tre regatistes i pares que s’ha decidit

repetir-lo el pròxim estiu amb les se-güents regates: 29 i 30 de juny al Club Nàutic d’Arenys de Mar, el 6 i 7 de juli-ol al Club Nàutic El Masnou, el 13 i 14 de juliol al Club Nàutic de Vilassar de Mar, el 20 i 21 de juliol al Club Nàu-tic El Balís i el 27 i 28 de juliol al Club Nàutic de Calella.

El mes de setembre d’enguany va ar-rancar la nova temporada per a la cada vegada més nombrosa flota d’Optimist del nostre Club, amb el ja tradicional Stage a Roses, on van participar-hi 31 regatistes i 5 tècnics dels Grups 1 i 2.

A finals de setembre es van celebrar dues regates per als Grups 1 i 2 a l’Es-cala i dues a finals d’octubre al nostre Club, on els nostres regatistes van te-nir un paper molt destacat en acon-seguir la Paula Igual, en Rafa Rabasa i l’Òscar Escolano la 1a, 4a i 7a posi-cions, respectivament, en la classifica-ció general del Grup 1 i la Paula Coll, l’Eva Michelet i la Clàudia Pombo la 9a, 12a i 16a posicions en el Grup 2.

La pròxima activitat programada, a part de les regates del Circuit Català a Arenys de Mar, Vilanova i la Geltrú, Salou i Port d’Aro, és el Gran Premi d’Andorra organitzat pel nostre Club. I com a reforç a l’entrenament habitual hi haurà dos clínics, un d’ells a càrrec del regatista del Club Jordi Xammar.

Per acabar, destaquem l’excepcional ambient que hi ha entre tots els regatistes i els entrenadors, i que es demostra amb l’estabilitat i la continuïtat dels esportis-tes i l’augment de navegants.L’aposta del Club i de la base nàutica per l’ense-nyament des de ben petits segueix do-nant els seus fruits.

Peter oberlecapità de la flota optimist

Des del Club apostem per l’ensen­yament des de petits.

Eva Michelet, tercera al Campionat de Catalunya G3.

Els tècnics d’Optimist amb els joves regatistes.

Les nostres

flotes La flota d’Optimist del Club aconsegueix molt bons resultats aquesta temporada.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 26 07/12/12 12:44

Page 27: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Làser 4.7Una nova temporada i uns nous reptes

Amb Il·lusió, ambició, i sobretot amb moltes ganes de navegar hem comen-çat la temporada 2012-2013.

Ja després del clínic de Roses, els me-sos de setembre i octubre hem posat la directa i s’han celebrat quatre im-portants proves puntuables per al ràn-quing català per poder participar en el Campionat d’Espanya de Làser 4.7 que se celebra a Almeria del 6 al 9 de desembre de 2012. Aquestes proves van ser el Campionat de Catalunya al CN Garraf i les regates de Nivell 2 fetes a Cambrils, al Balís i a Palamós.

Hem tingut bons resultats, l’Oriol Bar-ris va quedar tercer classificat en la regata N2 Trofeu Bonport celebrada a Cambrils i també hem pogut clas-sificar quatre regatistes per el proper Campionat d’Espanya, que són l’Oriol

Barris, el Matías Sabaté, en Guillem Delgado i la Mar Rodríguez.

D’altra banda, la flota Làser 4.7 con-tinua en expansió amb la incorpora-ció d’en Gerard Dueñas provinent de l’Optimist i amb un grup de continuïtat que està format per onze joves. Es-perem que alguns d’ells passin molt aviat a l’equip de regates. Tot això vol dir que els tècnics Àlex Ferrero i Adrià Bosch estan fent una feina molt bona impulsada des de la Direcció Esporti-va de la vela al nostre Club.

El proper trimestre estarà també marcat pel procés de transició d’uns quants regatistes de la classe Làser Radial ja que per edat i constitució física es ve-uen en la necessitat de fer aquest salt. Quan estigueu llegint aquestes línies, alguns d’ells estaran participant en el Campionat de Catalunya a l’Hospitalet de l’infant per tal de medir-se amb els futurs companys d’aquesta classe.

Matías Sabatécapità de Flota de làser 4.7

Bons resultats per a la flota. Quatre re-gatistes classificats pel proper Campio-nat d’Espanya.

ASSEGURANCES GENERALS

Pime • Comerç • Llar • Automòbils • Accidents personalsVida • Jubilació • Inversions • Transports • Embarcacions • etc...

Sant Felip, 15 bxs A • Tel. 93 555 92 02 • Fax 93 540 32 67 • EL MASNOU • [email protected]

Anuncio Amgar Masnou_Maquetación 1 05/12/12 10:47 Página 1

Les nostres

flotesLa flota Làser 4.7 continua creixent.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 27 07/12/12 12:44

Page 28: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 28

420 Els regatistes del Masnou aconsegueixen un estiu ple d’èxits en regates nacionals i internacionals

Després de guanyar la majoria dels títols possibles el 2012, era el mo-ment de guanyar la Copa d’Espanya. Quarts al Campionat del Món 2012, en Santi i en David Mas tancaven la temporada guanyant també el Campi-onat de Catalunya.

La Marina Cano i l’Aura Miquel acon-seguien també victòries a les catego-ries femenines. Sílvia Mas amb Núria Miró i Àfrica Mercader amb Hanna Gui aconseguien molt bons resultats.

Ha estat un estiu ple de treball cons-tant i èxits, primer amb la participació a regates internacionals com la Kieler Woche i Niewpoort Week a Bèlgica on les tripulacions masnovines van

Bons resultats de les nostres rega-tistes.

guanyar i ocupar els primers llocs del podi. Desprès al Campionat de Cata-lunya, on a finals de setembre en Santi i en David van guanyar amb autoritat, Gabriela Torres i Marina Cano feien una 8a posició i les novelles Sílvia Mas i Núria Miró aconseguien una 3a posi-ció a la general.

La fita més important va arribar amb la celebració del Mundial a Àustria, on teníem dues tripulacions del Club. En Santi i en David Mas van acabar quarts lluitant fins a l’últim dia pel podi, mentre Marina Cano i Aura Miquel aconseguien una meritòria posició, 8es femenines del Món.

La segona regata important va ser el Campionat de Catalunya disputat a les aigües del Fòrum de Barcelona, on en Santi Mas i en Jaume Menescal van assolir la 1a posició de la general, la Síl-via i la Núria van aconseguir la 3a posi-ció i 1es fèmines, la Gabriela i la Marina van acabar 8es i l’Àfrica i la Hanna van acabar per la meitat de la taula.

Sílvia Mas i Núria Miró, durant una regata.

Les nostres

flotes Santi i David Mas, Campions de Catalunya, Campions a la Copa d’Espanya i quarts al Campionat del Món.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 28 07/12/12 12:44

Page 29: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 29

Lluís Mir, durant una regata.

Fa escassos dies es va celebrar la Copa d’Espanya a Màlaga on, a causa de les dolentes condicions climatolò-giques, només es van disputar quatre proves, que van guanyar en Santi i en David Mas, mentre que la Gabriela i la Marina Cano van quedar 8es de la general i 2es femenines, la Sílvia Mas i la Núria Miró van acabar 12es i 1es femenines juvenils i l’Àfrica Mercader i la Hanna Gui, en el seu primer Cam-pionat Nacional, van aconseguir la po-sició 83a.

Amb aquestes classificacions, tenim a les tripulacions masnovines molt ben posicionades per a la classifi-cació al Mundial 2013 a celebrar a València, al Mundial Juvenil Isaf i a l’Europeu.

Cal destacar que la classe està molt ben organitzada i aquest any a la Copa d’Espanya a Màlaga comptaven amb 99 vaixells a la línia de sortida .

Aquesta temporada tenim un nou en-trenador, en David Omedes, de 26 anys, enginyer de professió i gran re-gatista amb experiència i un palmarès important. També comptem amb una nova tripulació femenina, l’Àfrica Mer-cader i Hannna Gui; des d’aquestes línies els hi donem la més calorosa benvinguda.

Sembla que el relleu generacional és més que prometedor.

Mirem d’engruixir la nostra flota amb accions de promoció ja que es nodreix de regatistes principalment d’Optimist i amb incorporacions d’altres clubs. Des d’aquí animem els vostres amics a navegar amb nosaltres!!!

David Mascapità de la Flota 420

Nova temporada per a la flota de Làser RadialUn any més, comença una tempora-da nova per a la Flota de Làser Radial, carregada de regates, entrenaments i preparacions físiques que duraran fins a finals de juny de l’any vinent.

La temporada va començar amb un stage a Roses, una concentració de 5 dies on vam haver de navegar amb un vent inestable, amb canvis d’intensitat i de direcció. El primer dia va bufar la tramuntana, i això va fer que no po-guéssim sortir a navegar. La resta de dies vam tenir un vent més suau, per poder navegar i fer llargues jornades d’entrenaments.

Aquest final d’any tenim un seguit de regates importants per puntuar per al rànquing català, una d’elles el Campio-nat de Catalunya, on anem un total de 8 regatistes. Alguns, de la flota de Làser Radial i d’altres, de la flota de Làser 4.7; futurs regatistes de la nostra classe.

L’entrenador segueix sent el mateix, l’Angelo Tabernero. Ja fa tres anys que s’ocupa d’aquesta flota, i durant tot aquest temps ens ha ensenyat i ens ha fet millorar molts aspectes de la nostra tècnica i tàctica de navegació.

Aquest any la flota és una mica més petita a causa que dos dels regatistes han hagut de deixar de navegar: Paula Yagüe, que ha marxat fora a estudi-ar, i Carlos Álvarez, que ha començat com a entrenador del grup més pe-tit d’Optimist. Els altres components de la flota seguim sent els mateixos: Anna Plà, Elena Plà, Luís Mir, Guillem Bosch, Mònica Azón, Ariadna Pons, Eli Llargués i jo mateix, Gerard Bosch. Un total de 8 regatistes.

La temporada és molt llarga, amb moltes regates i amb molt reptes per assolir. Esperem que sigui igual que l’anterior, plena d’èxits.

Gerard boschcapità de Flota làser Radial

Les nostres

flotesAdriana Pons, regatista de la classe Làser Radial.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 29 07/12/12 12:44

Page 30: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 30

CreuersEl diumenge 18 de novembre es van celebrar les eleccions per escollir el nou capità de flota de Creuers, on vaig resultar escollit per representar els creueristes del Club.

Com a nou capità, un dels meus ob-jectius és aconseguir oferir noves acti-vitats per als creueristes del Club, per tal de motivar i engrescar els actuals i nous regatistes.

Al nostre Club organitzem tots els diumenges de cada mes regates de qualitat i amb un bon nombre de par-ticipació. Gràcies a tots els que les feu possibles.

Vull destacar les embarcacions que ens han representat en altres rega-tes. A principis del mes de juliol es

va celebrar la Ruta Tramuntana, or-ganitzada pel Club Nàutic El Balís, on el Ninuriata VIII de Pere Boix, va acabar 1r en temps real i l’Audentis de Manel Jové 2n en temps compen-sat. Les embarcacions del Club que hi van participar van ser el Màgica de Ferran Martínez i el No Name Dos de Manuel Ramos.

Una de les últimes regates importants que va organitzar el Club Nàutic El Masnou, juntament amb Premià, Ma-taró i Vilassar, va ser el Campionat de Catalunya. M’agradaria destacar la 1a posició de l’embarcació Spingbok III de Jordi Delgado, de la classe RI 3, on Pau Schilt formava part de la tri-pulació. També a l’embarcació Es Tes Unno del Real Club Nàutic de Barce-lona com a Campió absolut del Cam-pionat amb el soci i regatista del Club, David Mas com a tripulant.

Vull també felicitar a totes les embar-cacions del Club que van participar en el Campionat, el Ninuriata VIII, el Janton d’Antonio del Río, el Màgica i l’Audentis.

A finals de setembre es va celebrar la XIV Copa Ranc organitzada pel Club Nàutic Arenys i Spingbok III va quedar en 1a posició de seva classe.

Per acabar, m’agradaria exhortar a tota la flota de Creuers del Club a participar a la regata Interclubs del mes de febrer que organitzaràn el Club Nàutic Arenys, Club Nàutic el Balís, el Reial Club Marí-tim de Barcelona i el Reial Club Nàutic de Barcelona. També animar-los a se-guir participant a les regates dels diu-menges i al Trofeu Maresme Sud.

toni del Ríocapità de la Flota creuers

Els membres de la tripulació del NINURIATA VIII.

Les nostres

flotes El JANTON durant una regata.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 30 07/12/12 12:45

Page 31: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 31

masnou02 OK3 tipos nou.indd 31 07/12/12 12:45

Page 32: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 32

triatletes. L’estiu passat el meu pes rondava els 120 kg. Va ser gràcies a l’esport i a una dieta molt controlada que he aconseguit perdre aproxima-dament 30 kg.

• Què t’atrau més d’aquesta modali-tat d’esport i per què?És un esport molt complet en què s’ha de ser molt regular en les tres disciplines (nedar, bicicleta i córrer), i en què qualsevol persona prepara-da i entrenada pot participar. És un esport molt dur i que requereix un entrenament molt constant, però a la vegada és molt gratificant el resultat i hi ha un gran sentiment de compa-nyerisme entre tots els atletes.

• Com vau arribar a formar part del Club?

L’equip Tri+9 érem un grup d’amics que realitzàvem entrenaments en al-tres centres de fitness. Un dia vam decidir començar a dialogar amb el Club per presentar-li una proposta per tal d’unir-nos-hi i després de diverses reunions vam arribar a un acord.

• Quines són les condicions per for-mar part de l’equip?Qualsevol triatleta que es vulgui ad-herir al nostre grup haurà d’abonar la quota de soci mensual més un 5% del valor del títol, en concepte d’adquisició. Tenim dret a utilitzar les instal·lacions del Club com tots els socis, a més a més de dues hores setmanals d’entrenaments amb els tècnics, que també ens proporcio-nen un pla setmanal per realitzar els entrenaments personalitzats. Durant els mesos d’hivern necessitem una piscina coberta per poder seguir en-trenant, i és per això que paguem un cànon per poder fer-ho a la piscina municipal del Masnou.

Tri+9, l’equip de triatló del ClubJa fa més de mig any que el Club Nàu-tic El Masnou compta amb un nou equip d’esportistes, un grup de triat-letes socis i sòcies del Club que amb moltes ganes i esforç representen els colors de la nostra entitat a totes les competicions en què participen.

El soci i membre de l’equip, Sergio del Río, que és també un dels impulsors d’aquesta activitat, ens ha concedit una entrevista per tal de conèixer una mica millor el seu funcionament, els entrenaments i la seva filosofia.

• Quan vas iniciar-te en les triatlons?A principis de maig d’aquest any vaig començar a practicar aquest esport, coincidint amb la inaugura-ció d’aquest equip, quan vam orga-nitzar al Club Nàutic El Masnou un clínic per donar a conèixer el nostre grup al qual van acudir més de 100

Els esportistes durant el Clínic celebrat al Club.

Bon ambient i companyerisme.

Les nostresactivitatsesportives Membres de la secció de triatlò del Club.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 32 07/12/12 12:45

Page 33: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 33

• Vau començar sent un grup d’a mics i ara ja sou més d’una trentena de triatletes. Com ha estat aquest pro-cès?Ens ha ajudat molt el boca a boca. Vam començar amb 12 socis nous i actualment som més de 25 socis nous i 10 més que ja eren socis del Club. Hi ha molta gent que entrena en solitari i que s’està acostant al nostre Club per informar-se i creiem que po-dem acabar l’any amb un gran equip.

• I l’ambient a l’equip com és? En ser tots esportistes, hi ha molta com-petitivitat?Som com una gran família, ens re-unim els caps de setmana per fer sortides amb bicicleta o dinars amb les nostres parelles i fills. Quan un de nosaltres participa en alguna com-petició tots li donem suport i l’ani-mem, és molt gratificant formar part d’una secció tan ben avinguda. No

som gens competitius entre nosal-tres, al contrari, ens ajudem mútu-ament. Les nostres metes són els reptes personals i entre tots ens aju-dem a baixar els cronòmetres. Fins que no proves aquest esport no en-tens la filosofia que es viu.

• Ja per acabar, com creus que s’ha d’integrar la vostra secció dins el Club?Nosaltres som un grup de socis més, que en comptes de navegar fem triat-ló. Ens agrada gaudir de totes les ac-tivitats i opcions que el Club ofereix, i creiem que és important tenir un gran ventall d’activitats per captar més so-cis i per tant recolzem qualsevol inici-ativa que segueixi aquesta línia.

I com sempre diem en el nostre equip... Chao pescao! Go Tri+9!

t.c.

Bicicleta, còrrer i nedar, les tres disci-plines.

El nombre d’afeccionats a aquest esport creix dia a dia.

Les nostresactivitatsesportivesLa natació, una de les modalitats del triatló.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 33 07/12/12 12:45

Page 34: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 34

dibuix. Amb la col·laboració del pintor Jordi Alumà, nens i nenes entre 4 i 17 anys van fer els seus dibuixos amb la base temàtica del Club. Els guanyadors del concurs van ser: Pau Bover (cate-goria infantil, 7 anys), Georgina Delgado (categoria infantil, 10 anys), Mar Bover (categoria aleví, 12 anys) i Olga Brotons (premi especial Jordi Alumà, 16 anys). Els premis es van lliurar durant la Festa Fi de Campus, el dia 11 de setembre.

Kayak polo

Un clàssic del Club i una bona opció per passar els vespres d’estiu en re-mull. Els mesos de juny, juliol, agost i setembre es van organitzar campio-nats de Kayak polo a la piscina exteri-or del Club, amb l’ajuda del soci Xavi Figueras. Grans i petits van participar a les lliguetes i van lluitar per aconse-guir marcar un gol.

Redacció

Jocs d’estiuvòlei platja

Com cada estiu el vòlei platja és un dels esports preferits pels nostres socis. El campionat de 3x3 es va ce-lebrar el mes de setembre, i socis i sòcies van competir juntament amb els membres de l’escola de vòlei plat-ja del Club.

Castells de sorra

L’estiu és l’època dels concursos de platja i el diumenge 22 de juliol es va celebrar el concurs de castells de sor-ra, en què els més petits del Club van jugar a construir grans fortaleses

Concurs de dibuix

Els dies 25 i 26 d’agost es va celebrar el Concurs Infantil, Aleví i Juvenil de

Els guanyadors del concurs de dibuix.

El Kayak polo atrau a grans i petits.

Les nostresactivitatsesportives Els mès petits van fer grans castells de sorra.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 34 07/12/12 12:45

Page 35: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 35

Primer aniversari de la secció de vòlei platja al Club Aquest passat mes de novembre vam celebrar el primer aniversari de la sec-ció de Vòlei Platja del Club. Després d’un any en funcionament, l’escola amateur ha anat creixent de forma considerable fins a tal punt que s’han hagut de fer dos grups d’entrenament per nivells, repartits entre els dimecres a la tarda i els dissabtes al matí.

Des del Club hem estat capaços de fer créixer l’escola, organitzar un tor-neig amateur obert a tothom i una prova puntuable per al Campionat de Catalunya, inclosa dins el circuit de la Federació Catalana de Vòleibol.

De cara al grup dels amateurs, organit-zem de forma mensual una lliga inter-na, on tots els membres del club tenen la possibilitat de participar i que els per-met estar actius en competicions fins que arriba la temporada d’estiu.

Per un altre costat, també tenim juga-dores federades de gran nivell, cosa que ens ha situat com el club amb menys antiguitat amb millors resultats a nivell esportiu. D’aquesta manera, el vòlei platja del Club Nàutic El Masnou aconsegueix els següents resultats:

• Ester Ribera i Berta Antequera, se-gon equip amb millor classificació al rànquing internacional a nivell estatal i convocades per la sel·lecció espa-nyola de Vòlei Platja en la concentra-ció que va tenir lloc el mes de juliol.

• Carolina Triguero i Erika Kliokmanai-te. Campiones de Catalunya 2012 absolutes.

• Amaranta Fernández (excapitana de la sel·lecció espanyola de Voleibol

de Pista) i Diana Castaño inicien el seu període i especialització amb el Vòlei Platja després d’una llarga i exitosa carrera com a jugadores de la sel·lecció espanyola de Voleibol. Aquest any es va disputar única-ment competició internacional, igual que el primer equip d’Ester Ribera i Berta Antequera.

Finalment, destaquem que el Club també va tancar la temporada pen-jant-se una medalla d’or, en aquest cas en el Torneig Internacional Ciutat de Barcelona el mes de setembre, on Ester Ribera i Carolina Triguero van alçar-se amb la primera plaça com a sel·lecció catalana.

Tot plegat, un balanç més que positiu que esperem que pugui seguir crei-xent tant de cara als amateurs com a les jugadores federades que el club té i, amb el temps, que puguem donar sortida també als més petits, creant un grup específic per a ells perquè puguin iniciar-se en aquest esport que tants seguidors té.

Ester Ribera

Imatge d’una de les jornades de lliga interna amateur al Club.

Primer equip del club: Ester Ribera (dreta) i Berta Antequera (esquerra) disputant una prova del circuit mun-dial a l’illa d’Aland (Finlàndia), el pas-sat mes d’agost.

Les nostresactivitatsesportivesLa secció de vòlei platja del Club compleix un any.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 35 07/12/12 12:45

Page 36: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 36 Gran Vía, 197 B. 08330. Premià de Mar. BARCELONATelf.: 93 751 39 98

facebook.com/opticalia.premiademar

· Ultimes tendències i gran diversitat de models

· Revisió optomètrica completa

· Lents de primera qualitat

· Absoluta garantia d’adaptació

· Facilitats de pagament

· Tot en lents de contacte

· Ulleres de natació graduades

MARQUES EN EXCLUSIVA

Experts professionals al seu servei

Gran Vía, 197 B. 08330. Premià de Mar. BARCELONATelf.: 93 751 39 98

facebook.com/opticalia.premiademar

· Ultimes tendències i gran diversitat de models

· Revisió optomètrica completa

· Lents de primera qualitat

· Absoluta garantia d’adaptació

· Facilitats de pagament

· Tot en lents de contacte

· Ulleres de natació graduades

MARQUES EN EXCLUSIVA

Experts professionals al seu servei

Sortides culturalsSortida a Sant Llorenç de la Muga

Fins a la comarca gironina de l’Alt Empordà ens vam desplaçar el mes de juliol per fer una visita al pantà de Boadella, un embassament construït el 1969 i que pertany al riu Muga. Un cop allà, ens van subministrar un casc de protecció i vam poder fer una visita guiada per la presa.

Sortida a Cardedeu

El mes d’octubre la destinació escolli-da va ser Cardedeu, on vam visitar el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Carde-deu, i vam veure’n les col·leccions, la farmàcia Balvey i visitar el jardí i les ex-posicions temporals del museu. Tam-bé vam seguir un itinerari pel centre del municipi on vam passejar, desco-brir, assaborir, contemplar i visitar Car-dedeu, el seu patrimoni i el seu entorn.

Visita a Cardedeu.

Campanades de boda, l’obra de La Cubana.

Tot el grup durant la visita al Monestir de Sant Pere de Rodes.

La Cubana, «Campanades de boda»

La companyia de teatre La Cubana va tornar al teatre Tívoli amb una obra de teatre sobre «la gran paròdia» que tots fem en casar-nos. Aquesta va ser la sortida del mes de juny, durant la qual vam poder gaudir d’una nit divertida i plena d’humor.

visita al monestir de Sant Pere de Rodes

El mes de maig un grup de socis i sòcies del Club ens vam desplaçar fins al municipi de Port de la Selva per visitar el monestir de Sant Pere de Rodes, construït a la muntanya de Verdera, des d’on es pot gaudir d’una excepcional vista de tota la costa del cap de Creus. Després de visitar aquest monestir d’origen in-cert, vam gaudir d’un dinar a la vora del mar.

VidaSocial Socis i sòcies del Club durant la visita al Pantà de Boadella.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 36 07/12/12 12:45

Page 37: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 37

◆ ALTA PERRUQUERIA CANINA I FELINA

◆ VENDA DE CADELLS NACIONALS I AMB GARANTIA

◆ COMPLEMENTS DE LUXE PER A MASCOTES

◆ ALIMENTACIÓ PER A MASCOTES BIO (NATURAL)

◆ SERVEI A DOMICILI GRATUÏT

LA TEVA MASCOTA ÉS XIC?Passeig Roman Fabra, 19

08320 El MasnouTel/Fax: 93 540 37 93

www.xicmasnou.com

ANUNCIO CHIC.indd 1 05/12/12 11:33

Gran Vía, 197 B. 08330. Premià de Mar. BARCELONATelf.: 93 751 39 98

facebook.com/opticalia.premiademar

· Ultimes tendències i gran diversitat de models

· Revisió optomètrica completa

· Lents de primera qualitat

· Absoluta garantia d’adaptació

· Facilitats de pagament

· Tot en lents de contacte

· Ulleres de natació graduades

MARQUES EN EXCLUSIVA

Experts professionals al seu servei

Gran Vía, 197 B. 08330. Premià de Mar. BARCELONATelf.: 93 751 39 98

facebook.com/opticalia.premiademar

· Ultimes tendències i gran diversitat de models

· Revisió optomètrica completa

· Lents de primera qualitat

· Absoluta garantia d’adaptació

· Facilitats de pagament

· Tot en lents de contacte

· Ulleres de natació graduades

MARQUES EN EXCLUSIVA

Experts professionals al seu servei

visita al Palau de la Generalitat

Un matí de dissabte els socis i sòcies del Club, acompanyats pel pintor Jor-di Alumà, vam anar fins a Barcelona per fer una visita al Palau de la Gene-ralitat. Vam recórrer les sales de la seu de la Presidència de la Generalitat de Catalunya; la sala de premsa, el saló de Sant Jordi, la sala Antoni Clavé o el pati dels tarongers van ser algunes de les estances que vam visitar. La sala Arxiu dels Comptes, on es tro-ben els murals fets per Jordi Alumà, sens dubte va ser la visita estrella. El pintor ens va explicar amb tot detall

cada una de les pintures, les seves vi-vències personals i anècdotes que li van passar durant l’època que les va pintar.

Nits d’història i llegenda al Palau Requesens

Una nit d’estiu màgica al centre de Barcelona. Socis i sòcies del Club ens ho vam passar d’allò més bé amb una magnifica ruta nocturna pel barri gòtic de la capital, un barri amb passat medieval. Després d’aquesta passejada, ens esperava una atrac-

tiva proposta gastronòmica inspirada en la cuina catalana dels segles XIV i XV. Per finalitzar la nit, un expert en història va oferir una breu xerrada di-vulgativa.

Concert de jazz

A l’agost vam anar al Palau de la Música, on es feia el concert de jazz d’Andrea Mottis i J. Chamorro, un dels grans fenòmens del jazz català i espanyol. Un concert eufòric, on els assistents van gaudir des del principi fins al final.

Redacció

◆ ALTA PERRUQUERIA CANINA I FELINA

◆ VENDA DE CADELLS NACIONALS I AMB GARANTIA

◆ COMPLEMENTS DE LUXE PER A MASCOTES

◆ ALIMENTACIÓ PER A MASCOTES BIO (NATURAL)

◆ SERVEI A DOMICILI GRATUÏT

LA TEVA MASCOTA ÉS XIC?Passeig Roman Fabra, 19

08320 El MasnouTel/Fax: 93 540 37 93

www.xicmasnou.com

ANUNCIO CHIC.indd 1 05/12/12 11:33

VidaSocialVisita al Palau de la Generalitat.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 37 07/12/12 12:45

Page 38: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 38

Lluisa Sallent va ser la convidada del mes de juny.

Tertúlia literàriaLluisa Sallent i Care Santos visiten el Nàutic

El mes de juny ens va visitar Lluisa Sallent per comentar la seva obra Vi-das y apariencias, unes memòries en que l’autora ens explica les diferents etapes de la seva vida, des dels seus orígens en un poble de Ripollet fins als seus anys al costat d’Antoni Sa-maranch, el que va ser president del Comitè Olímpic.

Una historia sincera que va captivar als nostres tertulians i tertulianes per la seva faceta humana.

Més tard, al setembre, vam compartir la tertúlia amb l’escriptora Care San-tos, que ens va presentar el seu llibre Habitaciones cerradas, una història d’intriga, romanticisme i tragèdia que explica la història familiar dels Lax, una poderosa família burgesa, des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

L’autora es va mostrar fascinada pel nostre Club i la seva situació privilegi-ada, i per l’ambient tan amistós i con-fortable que es respira en les tertúlies mensuals del Club.

Redacció

Tertulians i tertulianes del Club es reuneixen cada mes per comentar una obra.

VidaSocial Care Santos va venir al Club per parlar del seu llibre.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 38 07/12/12 12:45

Page 39: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

La Castanyada A finals d’octubre, com cada any, el Club va celebrar la Castanyada.

Aquest any tots els nens i nenes que van venir al Club van poder fer la seva pròpia careta de castanya o de carbassa per a la tardor. Amb llapis de colors, gomets… van pintar, de-corar i retallar les seves caretes.

Per berenar no hi podien faltar les castanyes. Grans i petits menjaven caramels de Halloween i anaven apilonant les peles de les castanyes, que per cert... estaven boníssimes!

RedaccióEls mès petits del Club van poder fer la seva careta per a la Castanyada.

• Fem l’autentica coca de Llavaneres.

• Especialitat en xocolata i mousses.

• Preparem celebracions a la seva mida.

• Especialitat en pastisseria salada, bufets, caterings.

c/Navarra, 100 El Masnou (08320)Tel/Fax-93.555.34.75www.davidpastisser.compastisseria@davidpastisser.com

MEsTrE PasTissEr

M.M.a.C.E.02Millor Mestre Artesà Xocolater d’Espanya 2002 Medalla de Bronce, M.M.a.P.E .03Millor Mestre Artesà Pastisser d’Espanya 2003

PASTISSERIA.indd 1 05/12/12 12:07

En el nostre espai tenim passió per la bellesa,

estar bé amb la nostre imatge ens trasllada a un pla energètic

més positiu, per això cuidem tots els detalls de l’entorn,

la música, la temperatura, la llum, l’aroma…

Jul’s ESPAI DE BELLESASANT FELIP, 34 ● EL MASNOU ● 93 540 96 31

JULS.indd5 1 05/12/12 12:10

VidaSocialLes castanyes, el fruit típic de la tardor.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 39 07/12/12 12:45

Page 40: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 40

Diada Nacional de CatalunyaCom ja és tradicional, el Club Nàutic El Masnou va estar present a l’ofrena floral que totes les entitats esportives del Masnou celebren a la plaça Onze de Setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

El Club va estar representat per la presidenta, Maria Glòria Aragó, i pels joves regatistes d’Optimist del Club, Àlex Martín del Grup 2 i Nerea Lozano del Grup 3.

Redacció

Posem punt i final a l’estiuUn any més, arriba el mes de setembre i amb ell la fi del campus. Tots els nens i nenes que hi van participar no van faltar a la gran festa de cloenda que va tenir lloc l’11 de setembre, durant la qual també es va celebrar el Trofeu Laudo’s – Escola de Vela.

Van haver-hi inflables per a tots, pinyata i diplomes per als més petits del casal, medalles per a tots els participants a la regata i també es van lliurar diplomes de natació i els premis del concurs de dibuix.

Aprofitant la jornada festiva, també es va celebrar la regata per parelles de Patí a Vela. Enguany va ser tot un èxit de participació, un total de 26 embarcacions van omplir de veles les aigües del Masnou.

Els més menuts que van participar al curs infantil.

La presidenta, M. Glòria Aragó, i Nerea Lozano i Àlex Martín, regatistes d’Opti-mist, durant l’ofrena floral.

Treballs florals i de plantes per a totes les ocasions especials:

aniversaris, casaments, neixaments, inaguracions, condolències…

Entregues a domicili a tota la comarca

i a Barcelona (consultar)

Venda on line i per telèfon.

Diumenges i festius obert els matins

Av/ Joan XXIII, 66 El MasnouBarcelona tel. 93 555 01 35

www.flors-isabel.com

FLORS ISABEL ANUNCIO.indd 1 05/12/12 12:13

El Clubal dia Els participants al Campus d’estiu.

masnou02 OK3 tipos nou.indd 40 07/12/12 12:45

Page 41: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

Ara el teu centre de benestar i bellesa al CNeMEl concepte de benestar i bellesa neix de la convicció que en un món de crisi, agitat, on tots anem de pressa, sovint esgotats per la rutina i l’afany diari, és necessari un temps de repòs, relaxació i benestar.

Et convidem a viure un moment d’evo-lució i bellesa per al teu cos i ànima,

totalment personalitzat, en un espai de total relaxació, harmonia i plaer ubicat a les instal·lacions del CLUB NÀUTIC EL MASNOU.

ANDREA BIENESTAR Y BELLEZA, t’ofereix una forma de servei feta a mida. Cuidar-te al millor preu, amb els millors productes i amb una òptima atenció. Amb cita prèvia.

Andrea Mòbil: 622 62 02 40

Tots els nostres coneixements, la nostre feina i el nostre compromís,

a la seva disposició perquè vostè gaudeixidels nostres treballs tot el temps que desitgi.

Disseny inTerior i exTerior

C/navarra 45, el Masnou 08320Tel. / Fax: 93.388.91.45 // 93.513.35.43

Mòbil: 647.616.545 // 691.407.357e-mail: [email protected]

www.daiba.es

ANUNCIO DIBAI.indd 1 05/12/12 12:18

Treballs florals i de plantes per a totes les ocasions especials:

aniversaris, casaments, neixaments, inaguracions, condolències…

Entregues a domicili a tota la comarca

i a Barcelona (consultar)

Venda on line i per telèfon.

Diumenges i festius obert els matins

Av/ Joan XXIII, 66 El MasnouBarcelona tel. 93 555 01 35

www.flors-isabel.com

FLORS ISABEL ANUNCIO.indd 1 05/12/12 12:13

Nou centre d’estètica del Club.

El Clubal dia

masnou02 OK3 tipos nou.indd 41 07/12/12 12:45

Page 42: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

> 42

Facebook.

El Club a les xarxes socialsLes xarxes socials són una eina d’in-formació molt important i és per això que el Club Nàutic El Masnou n’ha entrat a formar part. Des del mes de novembre el Club disposa de pàgi-na de Facebook i Twitter, des d’on us informarem de totes les novetats del Club, els resultats dels nostres esportistes, les activitats que realit-zem i tota l’actualitat que es viu a la nostra entitat.

Els dos comptes els podreu trobar a:

http://www.facebook.com/club. nauticmasnou i https://twitter.com/nauticmasnou.

Us hi esperem a tots!

Redacció

El Club Nàutic El Masnou, un Club amb CorCàritas ha posat en marxa el programa Clubs amb Cor, un programa de col-laboració amb entitats esportives per tal d’implicar-les en el desenvolupament del benestar social i amb l’objectiu d’ajudar a les persones necessitades.

El passat mes de setembre el Club va col·laborar-hi recollint aliments per a aquelles persones que més ho neces-siten. La campanya va ser tot un èxit, i gràcies a les aportacions dels socis i sòcies del Club, vam aconseguir, un to-tal de 584 kg d’aliments no peribles, per la qual cosa des de Càritas ens han no-menat «CLUB ESPORTIU AMB COR», i ens han fet entrega de la placa acredi-tativa que podeu veure a l’entrada de la nostra seu social.

Durant aquest Nadal, farem una nova campanya amb el lema «Nadal per a tot-hom», que començarà el dilluns 17 de desembre i finalitzarà el diumenge 23. Agraïm la vostra participació i us ani-mem a continuar col·laborant en aques-tes causes solidàries!

Redacció

El Clubal dia

El nostre ès un Club amb cor.

C l U B sAMB COR

masnou02 OK3 tipos nou.indd 42 07/12/12 12:45

Page 43: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

365 DIES AMB LES MILLORS NÀUTIQUES, RESTAURANTS I SERVEIS

EL TEU PUNT DE PARTIDA

www.portmasnou.com

41º28’5N / 2º18’6’’ E

365 DIES AMB LES MILLORS NÀUTIQUES, RESTAURANTS I SERVEIS

EL TEU PUNT DE PARTIDA

www.portmasnou.com

41º28’5N / 2º18’6’’ E

365 DIES AMB LES MILLORS NÀUTIQUES, RESTAURANTS I SERVEIS

EL TEU PUNT DE PARTIDA

www.portmasnou.com

41º28’5N / 2º18’6’’ E

Page 44: Revista Club Nautic Masnou Diciembre 2012

-

-

-

-

-

-