32
SUMARI Sabíeu que... Pg.4 Trobada Motos i cotxes Pg.6 Agenda Breda Pg. 7 Fira Entitats Breda Pg. 8 Fira Mercat del Ram Tordera Pg.10 Horòscop Pg.12 Agenda Sant Pere Vilamajor Pg. 14 Efemèrides Pg.19 Afinador de la Trompeta Pg. 22 Música Pg.25 Entrevista Pg.26 Anuncis Classificats Pg.28 Agenda Sant Celoni Pg.30 SUMARI Sabíeu que... Pg.4 Trobada Motos i cotxes Pg.6 Agenda Breda Pg. 7 Fira Entitats Breda Pg. 8 Fira Mercat del Ram Tordera Pg.10 Horòscop Pg.12 Agenda Sant Pere Vilamajor Pg. 14 Efemèrides Pg.19 Afinador de la Trompeta Pg. 22 Música Pg.25 Entrevista Pg.26 Anuncis Classificats Pg.28 Agenda Sant Celoni Pg.30

Revista Selva Montseny fm Abril 2011

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Revista de interes general

Citation preview

Page 1: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

S U M A R I

Sabíeu que... Pg.4Trobada Motos i cotxes Pg.6

Agenda Breda Pg. 7Fira Entitats Breda Pg. 8

Fira Mercat del Ram Tordera Pg.10 Horòscop Pg.12

Agenda Sant Pere Vilamajor Pg. 14 Efemèrides Pg.19

Afinador de la Trompeta Pg. 22Música Pg.25

Entrevista Pg.26Anuncis Classificats Pg.28Agenda Sant Celoni Pg.30

S U M A R I

Sabíeu que... Pg.4Trobada Motos i cotxes Pg.6

Agenda Breda Pg. 7Fira Entitats Breda Pg. 8

Fira Mercat del Ram Tordera Pg.10 Horòscop Pg.12

Agenda Sant Pere Vilamajor Pg. 14 Efemèrides Pg.19

Afinador de la Trompeta Pg. 22Música Pg.25

Entrevista Pg.26Anuncis Classificats Pg.28Agenda Sant Celoni Pg.30

Page 2: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

Redacció, Administració i Publicitat:Ctra. Nova nº 50

-08476- La Batllòria (Barcelona)Antoni Vidal Tel: 666.35.78.32

E-mail:[email protected]ó: Avalon Media Grup s.l.

N.I.F. B-17.797.267 C/ Sant Llop, 53517404 Riells i Viabrea (Girona)

Corresponsals:Ricard CiriloDani Pertejo

Cap comercial: Santiago BlascoTel.649 61 88 67

E-mail:[email protected] gratuïta d’InformacióIntercomarcal

Dipòs i t Legal : B-8723-2010Di fus ió : 5 .000 exemplars

REPARTICIÓ: LES COMARQUES DE LASELVA, VALLÈS ORIENTAL I EL

MARESME.Aquesta Publicació no pot ser reproduïda, nien tota ni en part, ni registrada, ni transmiti-da per un sistema de recuperació d’informa-ció, de cap manera i per cap mitjà. Siguimecànic, fotoquímic, elèctric, magnètic,electròptic o per fotocopia sense el permísprevi de l’empresa editora. No es fa respon-sable de l’opinió dels seus col·laboradors enels treballs publicats.

Page 4: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

Sabíeu que...

les formigues desfulla-dores només mesuren uncm però pugen a diariarbres de fins a 6 me-tres? És com si un homepugés i baixés cada dial'Everest.

l'Empire State Building,un dels edificis més em-blemàtics de la ciutatde Nova York, amb 102pisos i 448 metres d'al-çada, va ser construïten tan sols 1 any i 45dies?

les primeres brúixolesconegudes foren empra-des pels mariners xine-sos al segle I i que elseuropeus no les varenconèixer fins uns 11 se-gles més tard?

el nom de la legionel·losité el seu origen en el

fet que el primer brotconegut d'aquesta ma-laltia va tenir lloc aFiladèlfia (EUA), l'any1976, durant una troba-da de membres jubilatsde la Legió americana?

el Comité Nobel varebutjar la candidaturadel psicoanalista SigmundFreud amb la reflexióde què era insofrible itenia una ment tan ma-laltissa com la dels seuspacients?

el gat és l'animal cone-gut que després de l'ho-me té el dubtós honord'haver extingit el nom-bre més elevat d'espè-cies?

a l'antiga Xina els met-ges només cobraven sisalvaven la vida dels pa-cients i que en cas con-trari, els familiars delmort podien fins i totdonar-li mort?

els diferents dissenysde tapissos en els pelat-ges de les girafes haviafet pensar que hi havia9 races quan de fetnomés n'hi ha una?

un nus és una unitat develocitat que, tot i noestar reconeguda pelSistema Internacionald'Unitats, és acceptadai utilitzada arreu delmón tant en la navegaciómarítima com aèria i queequival a 0,51444 m/s o1,852 km/h?

en els últims 2.700 anys,la duració del dia hacrescut de l'ordre de1,7 mil·lisegons cada 100anys?

per tal d'assolir el voca-bulari d'un adult, es cal-cula que els infants apre-nen unes 13 paraules perdia, cosa que seria unes5.000 a l'any?

els noms de Mallorca iMenorca vénen d'unacosa tant simple com dedir que una és l'illaMajor i l'altra laMenor?

el cervell no té sistemaimmunitari? En aquestcas el sistema de defen-sa és tan simple com fil-trar totes les entradesperquè no hi passi ni unvirus.

UNIVAC I, el primerordinador comercial dela història, pesava 13tones?

el nom de la tramuntanaprové del llatí transmon-tanus-i, que significa"d'enllà de les muntan-yes"?

segons el bestiari popu-lar català, la víbria és lafemella dels dracs ?

Page 7: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected] 7

AGENDA BREDAACTIVITATS ABRIL 2011Diumenge 03 mati. Els En-cants de Breda, fira d’objec-tes d’ocasió. Organitza:Fundació Oncolliga.Lloc: Plaça de la Vilatarda. Ball amb música en viuLloc: Centre Cívic. Dissabte 09 17 h. TROBA-DA DE CORALS 2011Coral d’Arbúcies, Coral de Bla-nes, Coral de Santa. Colomade Farners, Coral de Moià, Co-ral de Sant Celoni i Les Veusdel Casal de Breda Lloc: Església Santa Maria deBredaDiumenge 10 XXXIVAPLEC DE LA SARDANALloc: Aparcament CercleBredencDiumenge 10 tarda. Ballamb música en viu. Lloc:Centre CívicDe l’11 al 13 17.30 h.Audicions individuals d’instru-ments dels alumnes de l’Es-cola de Música i Dansa Mu-nicipal de BredaLloc: Centre CívicDimarts 12 19 h. Taller infor-mació de la RBE (Renda Bà-

sica d’Emancipació)Lloc: Centre Cívic (Sala 2)Dijous 14 10.30 h. III Caminada a Breda Organitza: Associació deJubilats i Pensionistes deBredaDissabte 16 Anem al teatre, Teatre Villarroel“Desclassificats” amb EmmaVilarasau, Abel Folk. Sortida :16.45 h. Centre Cívic de BredaDiumenge 17 tarda. Ballamb música en viuLloc: Centre CívicDijous 21 19 h. Lliuramentde premis del II Concurs dePunts de llibre. Exposició delPunts presentats : del 21 d’a-bril al 30 de maig Lloc: Biblioteca Municipal.

Dissabte 23DIADA DE SANT JORDI Plaça de la Vila: MatíParades de llibres i rosesIV Intercanvi de llibres de laBiblioteca MunicipalFundació Oncolliga Breda,venda de llibres nous i vells abenefici de la FundacióCentre Cultural Els Forns:11,30 h. Lliurament de premisdel Concurs Literari JuvenilPremi Sant Jordi Selva Sud

201112 h. Inauguració del’Exposició “Amb Fusta”, del’escola de Talla i Escultura deLuis Barbosa de Montcadadel 23 d’abril al 29 de maigLloc: Centre Cultural Els FornsPati de l’AbadiaDissabte 23 Concert “L’Horadel Pati” Festival acústic deBreda.

Pau Vallvé – Fred i Son –Sanjosex

Diumenge 24 Concert“L’Hora del Pati” Festivalacústic de BredaPrincipales causas del des-censo del rayo – JoanColomo – Estúpida Erikah www.horadelpati.comDiumenge 24 tarda. Ballamb música en viuLloc: Centre CívicDimecres 27 XerradaTreball:Coneix els teus drets ideures en el treball19 h. Lloc: Centre Cívic (Sala 2). Diumenge 30 DiaInternacional de la Dansa18 h. Escola de música idansa municipal de Breda ambla participació dels alumnesdel Mètric de Sant Celoni.Lloc: La Miranda (en cas

de pluja: Cercle Bredenc).

EXPOSICIONS:

CENTRE CULTURAL ID’INFORMACIÓ TURISTICA

ELS FORNS

-Exposició permanent de laterrissa de Breda.-Exposició temporal : “RutaAlmodovisions” Pintures de Carles Castellnou ifotografies d’Anna Serrat del 19 de març al 17 d’abrilde 2011.Exposició temporal : “AmbFusta”. talla i Escultura del’escola de Luís Barbosa deMontcada. del 23 d’abril al29 de maig de 2011Horari: dissabtes d’11 a 14 h.17 a 19 h. diumenges: d’11 a 14 h. Entrada gratuïtaMUSEU MUNICIPAL JOSEP

ARAGAYExposició permanent de l’obrade l’autorHorari: dissabtes d’11 a 14 h.17 a 19 h. diumenges: d’11 a 14 h. Entrada gratuïtawww.museuaragay.org

Page 8: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

Breda. Fira d'Entitats i Festa de l'Ajust

El mercat es fa al carrer del Prat o bé, davant del polies-portiu del poble. Rep el nom de Fira d’Entitats i de l’Ajust. La Festa de l'Ajust és d'origen religiós. No té data fixa decelebració, sinó que es porta a terme el tercer diumengedesprés de Pasqua Florida, i es commemora el trasllat aBreda de les relíquies de Sant Iscle i Santa Victòria,patrons de la vila.

Del carrer del Prat cal destacar el pati interior que va aparar al claustre del s.XII de darrera l’Església. La font del novè centenari (1968) que hi ha a la plaça.La varietat de productes, sobretot de ceràmica presents enels diferents estands de la fira.

Al final del carrer, ja en la plaça, també podem veure lafaçana del famós “Bar Tramuntana” que apareix en la tele-novela “Ventdelpla” gravada a Breda.

La data de realització de la fira no és fixa, per tant, cadaany varia. Per saber quan es celebrarà, cal tenir presentque aquesta fira es celebra el tercer diumenge després dePasqua. Consta de 40 estands, entre entitats i comerços, que ensmostren els seus productes i que estan col·locats al recin-te de la Fira, normalment situat davant la zona esportivamunicipal (alguns anys es realitza al Carrer del Prat, carrersituat al centre de la població). Recordem que la Firad’Entitats coincideix amb la Festa de l’Ajust de Breda. L’emplaçament de la fira ha variat en els anys. Alguns anys

s’han instal·lat els estands en el Carrer del Prat i, altresanys s’han instal·lat davant del poliesportiu del poble. Laraó principal, és la manca d’espai en el Carrer del Prat, jaque és un carrer estret i, amb els anys, el nombre d’es-tands ha anat augmentant. Aquest emplaçament tambéprovoca un cert enrenou en la circulació, ja que quedatotalment tallada la circulació per dins del poble. Ara bé, ladecisió d’on realitzar la fira en gran mesura depèn de l’e-quip de govern que hi hagi i de les seves preferències d’u-bicació. Cal dir, que encara que l’espai sigui més reduït, laproximitat al centre del poble i a la seva església i claustreromànic, li dóna cert encant afegit a la fira.

1993: Primera Fira d’Entitats de Breda, durant la Festa del’Ajust. És la primera d’aquestes característiques en totCatalunya.

Page 9: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected] 9

El Benjamí A de la Unió Esportiva Bredaja és campióA falta d'una jornada pel final del campionat que estan dispu-tant, els jugadors del Benjamí A de la Unió Esportiva Breda jas'han proclamat campions de lliga. Un títol que fa justícia a laseva trajectòria, i és que només han perdut un partit en tota latemporada. Realment els números del Benjamí Mixt A de Breda són impe-

cables. Un total de 12 partits, amb tan sòls una derrota i capempat. El número de gols també ajuda a dibuixar la seva tra-jectòria al llarg del campionat: 97 a favor per 27 en contra. Ambun total de 33 punts s'han coronat com a campions una jorna-da abans del final del campionat, deixant l'Escola PenyaAtlètica Vidreres en 24 punts, i el Cellera CF en 23.Per tal de celebrar-ho com es mereix, l'equip serà rebut en una

recepció a l'Ajuntament de Breda. On oferiran el títol al munici-pi. Horas d'ara encara no se sap el dia en què tindrà lloc.

BREDA.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mostra "Ruta Almodovisions inspiradaen l'obra cinematogràf ica de PedroAlmodóvar, al Centre Cultural Els Forns.En Carles Castellnou i l'Anna Serrat ens presenten la seva exposi-ció conjunta de pintura i fotografial. La temàtica de les 17 crea-cions pictòriques de Castellnou son les pel·lícules que fins ara handirigit el cineasta. La fotògrafa Anna Serrat presenta un recull d'i-matges almodovarianes seguint l'estètica del director cinemato-

gràfic però amb un segell personal. L'exposició ha estat exposada a Figueres, Mollet de Peralada iCapmany entre d'altres, Es podra visitar fins el 17 d'abril en horarisde cap de setmana, dissabtes d'11 a 14 i de 17 a 19h. Diumengesd'11 a 14 h. I s’organitza des de l'Àrea de Cultura.

SOPAR QUINTA DEL 71

TENS GANES DE CELEBRAR QUE AQUEST ANYJA ETS " QUARENTON ???????DONCS ANIMA ´T I VINE , HI HA FESTETAASSEGURADA I MOLTA DIVERSIÓ.

DATA: 4 DE JUNY DEL 2011HORA I LLOC: 20:30 H. A LA PLAÇA DE L'A-JUNTAMENT DE BREDA

CONTACTE ABANS DEL DIA 20 DE MAIG A.....PAQUI 972870682FRANCESC 669971070ROSA 651512323CORREU ELECTRÒNIC :[email protected]

Page 10: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

TORDERA FIRAMERCAT DEL RAM

ACTIVITATS

Divendres 15 d’abril

17:30 Obertura de portes del recinte firal iposterior inauguració de la 34ena Fira-Mercat del Ram de Tordera a càrrec delConseller d’Agricultura, Ramaderia,Pesca, Alimentació i Medi Natural l’Hble.Sr. Josep Maria Pelegrí Aixut.

18:00 Taller de maquillatge i conta contesa l’estand de l’associació Obrim pas.

19:30 Mostra d’activitats del Casal dejoves de Tordera, a la carpa. Actuaran:

Edu Vico i els seus alumnes, taller de“cajon” flamenc; Amused i Here Again ambactuacions musicals.

Dissabte 16 d’abril

Tot el dia -Exposició de motos clàssiques,a càrrec del Motoclub Tordera 7 ½.

·Demostracions i tallers d’artesania al’estand dels artesans de Tordera

·Gimcana del medi ambient a càrrec dela Creu Roja de l’Alt Maresme

·Jocs de petanca a càrrec del ClubPetanca Vila de Tordera. ·Observació solar a càrrec del Cercle

Astronòmic de la Tordera. ·Jocs inflables per la mainada, a càrrec

d’Oktitans. ·Passejada a cavall per tots els nens i

nenes a la pista d’equitació de la YeguadaLa Finca.

·Taller de neules fetes a mà, a càrrec dela Pastisseria Rodellas ·Demostració de Power sharp, a càrrec

de Taller Agrícola Tordera. 10:00 Tallers de reciclatge i dibuix, acàrrec de l’associació Obrim pas.

10:30 Concurs de pintura ràpida.Segellat de teles per les categoriesinfantils, a la guixeta d’informació de lafira.

11:00 Exhibició de salt a càrrec delsalumnes de la Yeguada La Finca.- L’hora del conte: la llegenda de Sant

Jordi. A càrrec de la companyia d’es-pectacles infantils Magarrufa, a lacarpa.-Taller d’elaboració de pa, a l’estand dePan sano, pan artesano.11:30 Xocolatada pels participants a lapatinada popular, a l’estand del Clubpatí Tordera12:30 Exhibició de Country, a càrrec deLine Dance Sense Fronteres, a lacarpa.16:00 Sessions gratuïtes de fotodepila-ció, lipocavitació i fotorejuveniment, al’estand de Salón de Vanguardia.16:30 Exhibició de salt a càrrec delsalumnes de la Yeguada La Finca.17:00 Tallers de maquillatge facial,conta-contes i jocs de taula, a l’estandde l’associació Obrim pas.-Masterclass de power-pump i exhibicióde ball (freestyle, aerollatí, salsa, bre-ack dance, etc.) a càrrec del CEM deTordera, a la carpa.18:00 Demostració de tècniques debonsais, a càrrec de l’associacióBonsai Masia Can Florenci.-Taller de xocolata, a càrrec de laPastisseria Rodellas.19:00 Espectacle Això fa por, a càrrecde l’ACR Pere Cot, a la carpa.

Page 11: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

Diumenge 17 d'abrilTot el dia Exposició de motos clàssiques,a càrrec del Motoclub Tordera 7 1/2.

·Demostracions i tallers d'artesania aestand dels artesans de Tordera

·Gimcana del medi ambient a càrrec dela Creu Roja de l'Alt Maresme

·Jocs de petanca a càrrec del ClubPetanca Vila de Tordera.

·Observació solar a càrrec del CercleAstronòmic de la Tordera.

·Jocs inflables per la mainada, a càrrecd'Oktitans.

·Passejada a cavall per tots els nens inenes a la pista d'equitació de la YeguadaLa Finca.

·Taller de neules fetes a mà, a càrrec dela Pastisseria Rodellas

·Demostració Power sharp, a càrrec deTaller Agrícola Tordera. 10:00 IVa trobada de col·leccionistes deplaques de cava, a càrrec del ClubFilatèlic Tordera, a la carpa.-Tallers de reciclatge i dibuix, a càrrec del'associació Obrim pas.11:00 Fesolada popular amb degustacióde fesol del ganxet, a càrrec de laCooperativa Agrària La Baixa Tordera.11:00 Exhibició de salt a càrrec dels alum-nes de la Yeguada La Finca.11:00 Taller d'elaboració de pa, a l'estandde Pan sano, pan artesano.

12:00 Desfilada canina, a càrrec del'Associació d'Amics dels Animals delCAAD Maresme (Argentona).16:00 Sessions gratuïtes de fotodepilació,lipocavitació i fotorejuveniment, a l'estandde Salón de Vanguardia.16:30 Exhibició de salt a càrrec dels alum-nes de la Yeguada La Finca.17:00 Tallers de maquillatge facial, conta-contes i jocs de taula, a l'estand de l'asso-ciació Obrim pas.17:00 Activitats artístiques a càrrec deFoment Artístic Tordera, a la carpa.17:30 Estrena dels capgrossos de la clas-se dels gegants del CEIP Tordera.18:00 Rebuda a l'entrada de la fira de lagengantona de Santa Coloma de Farners,cercavila i lliurament del tortell de Rams al'estand dels geganters de Tordera.18:00 Taller de xocolata, a càrrec de laPastisseria Rodellas.19:00 Mostra d'activitats del Casal dejoves de Tordera, a la carpa. Actuaran:Noelia Haro i les seves alumnes, taller dedansa del ventre; Zande i Los miembrosde oro amb actuacions de hip-hop.

AGENDA TORDERAdimarts 12 abril 201119:00 Entrega de premis del Concurs de

Sant JordiCategoria infantil i Concurs de punts de lli-bre Lloc: Bibliotecadimecres 13 abril 2011 19:30 Presentació del llibre "Dones invisi-bles: 50 retrats de dones que han canviatla història sense que la història ho recone-gui". De l'autora M. Lluïsa Latorre.Lloc: Bibliotecadijous 14 abril 201119:30 Contes per a adults"La força de la voluntat i altres contes deQuim Monzó", a càrrec d'AssumptaMercader. Lloc: BibliotecaOrganitza: Regidoria de Cultura -Biblioteca Municipaldissabte 16 abril 201111:00 Hora del conte "La llegenda de SantJordi"A càrrec de la Cia. d'espectacles infantilsMagarrufa Lloc: Parc Prudenci Bertrana(Fira del Ram)dissabte 16 abril 201116:00 ExposicióPintures participants en el Concurs de pin-tura ràpida. Organitza: Regidoria deCultura - Escola Brianxadimarts 3 maig 201119:30 Club de Lectura / Presentació de lli-bre:'Els jugadors de whist', de VicençPagès Lloc: Biblioteca.

Page 12: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

HoròscopABRIL

ÀRIES El que és bo es faesperar, però si nohas desesperat i hasesperat pacientment

aquests dies sentiràs que lavida et somriu. Feina: un pro-jecte que no va sortir en el seumoment podria realitzar-seaquests dies, s’albira un futurfavorable.

TAURECanvis de plans queno es compleixen ihas de deixar permés endavant. No

pots donar l’esquena a certesrealitats. Feina: els dubtespoden sorgir quan les coses nosurten com esperes. Confia enles teves possibilitats.

BESSONS Estàs envoltat degent que t’estima,encara que et mostresmassa exigent. Va-

lora el que tens. Treu-te llastsque fomenten el teu desequili-bri. Feina: un enfrontament t’a-

judarà a prendre una decisió.T’adonaràs que estàs perdentel temps.

CRANCSi aconsegueixes el teuobjectiu et sentiràs ple-tòric, feliç. Si no hoaconsegueixes, no has

de situar-te en l’extrem oposat.Feina: aquests dies compliràsamb el teu objectiu i aconse-guiràs el que desitjaves, i amés sense gaire esforç.Gaudeix d’això.

LLEÓL’amor ideal és el quees troba en el teu inte-rior i projectes en elsaltres quan deixes d’e-

xigir-lo. Feina: si busques unaocupació trobaràs alguna cosaa la teva mida i veuràs lescoses més clares del que lestenies, no desesperis.

VERGEEscoltant el cor d’altrespersones s’aprèn molt.Hi haurà algú entre elsteus amics que neces-

sita buidar el seu i hauràs d’a-tendre’l. Feina: quan posestots els teus sentits a fer algu-na cosa que t’agrada, et trans-

formes. Ensenya el millor detu.

BALANÇAEls aspectes de Sa-turn en el teu signe etdonen un toc d’atenció.T’involucren en una

situació de la qual estavesfugint. Feina: estàs en un mo-ment decisiu; no pots tirar-teenrere, de moment, aguanta.

ESCORPÍ L’amor és per gaudir-lono per sofrir-lo. No etquedis bloquejat enemocions negatives que

danyen les teves relacions.Feina: aconseguiràs millorsresultats, només has d’esperarel moment més oportú perexpressar les teves idees.

SAGITARI Hi ha assumptesque concerneixen elteu món sentimentali que no estàs ate-nent com es merei-

xen, i això pot deterioraruna relació. Feina: una set-mana massa intensa. Tensmolta feina i disposes depoc temps

CAPRICORN Quan aprens unalliçó difícilment set’oblida, així que notens excusa. Comprèn

el teu error, disculpa’t i procu-ra no tornar a cometre’l. Feina:trobar-te amb un problemasense tenir culpa fastigueja,però demostra la teva profes-sionalitat.

AQUARI Si no obres el teu cor,si no expresses elsteus dubtes, no dona-ràs a ningú l’oportunitat

d’ajudar-te. Necessites parlar.Feina: si et falta llibertat per ferles coses com a tu et sembla it’imposen certa disciplina, trac-ta d’adaptar-te i no t’atabalis.

PEIXOS Amb tot l’amor quedesprens quan vols, nohi haurà qui es resistei-xi als teus desitjos.

Compte amb els embolics.Feina: la visió que tens de lescoses pot no coincidir amb ladels teus companys o el teucap. No t’enfrontis, és momentd’acceptar i esperar.

Page 14: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

SE TRASPASACCAAFFEETTEERRIIAA BBAARREENN SSAANNTT CCEELLOONNIIIINNTTEERREESSAADDOOSS

LLLLAAMMAARR AALLTTEELL.. 9933 886677 4444 1155

Agenda sant Perede Vilamajor

Propera sortida dels Cami-nares de FaldesAquest proper dimecres 6 d'abrilels Caminaires de Faldes faran lasegüent sortida:Arenys de Munt - Can ColomerVI Botifarrada del Moto GrupCustom DespertaferroEls amants de les motos customestan d'enhorabona. El pro-perdiumenge 10 d'abril de 2011,Sant Pere de Vilamajor acollirà lasisena trobada i bo-tifarrada delMoto Grup CustomDespertaferro.Vilamercat, el mercat desegona màEl diumenge 10 d'abril, i per pri-mer cop a les Faldes, s'organitzael Vilamercat, un mercat de sego-na mà.Els teus “trastos” poden tenir unasortida millor que la del conteni-dor.Propera sortida dels Cami-nai-res de FaldesAquest proper dimecres 13 d'a-bril els Caminaires de Faldesfaran la següent sortida:

Montserrat (autocar)

El Bibliobus té parada al PiNovell15 d'Abril de 2011Aquest divendres el Bibliobús téla seva parada quinzenal en elcentre cívic Pi Novell.Aplec a l'ermita de Sant Elies25 d'Abril de 2011

Programa:

7:30 h. del matí: Pujada a peudes de l´Ajuntament de Sant Perede Vilamajor (cal dur calçatcòmode, aigua i ganes de pas-sar-vos-ho bé). 12 del migdia: Missa a l´ermitade Sant Elies (amb la benedicciódels panets de Sant Elies) 1 del migdia: Presentació deldisseny guanyador del Cartell dela Festa Major 2011 2 del migdia: Fideuà popular ipostres. Cal treure prèviament untiquet a l´Ajuntament de Sant Perede Vilamajor, al centre cívic deLes Faldes, al Punt d´Infor-maciódel Pac Natural del Montseny deSant Esteve de Palautordera o alPunt d´Infor-mació del Pac NaturalLa Mongia.

Page 19: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected] 19

Efemèrides 1 d’abrilApril Fool's Day, l'equivalent aldia dels innocents, a Menorcai als països anglosaxons. El Hanami o festa dels cirerersen flor, al Japó.1901: James Gibb inventael tennis de taula. 4 d’abril1919 - Àustria: es naciona-litzen els bens de la dinastiaHabsburg i se suprimeix lanoblesa.5 d’abril1904 - Barcelona: a instàn-cies d'entitats com l'AteneuBarcelonès o el Foment delTreball Nacional, FrancescMoragas i Barret funda laCaixa de Pensions per a laVellesa i d'Estalvis deCatalunya i Balears.6 d’abril 1983 - Catalunya: el Par-lament aprova per unanimi-tat la primera Llei deNormalització Lingüística. 7 d’abrilDia mundial de la salut; el7 d'abril de 1948 és fundada

l'Organització Mundial de laSalut (OMS) 8 d’abrilFesta local de Rellinars, ala comarca del Vallès Occi-dental. Dia del poble gitano. 1888 - S'obre la ExposicióUniversal de Barcelona. 11 d’abrilFesta local de la Vall deBianya, a la comarca de laGarrotxa Festa local de Llívia, a lacomarca de la Cerdanya1919 - Versalles (França):Es funda l'Organització In-ternacional del Treball, enel marc de les negociacionsdel Tractat de Versalles, alfinalitzar la Primera GuerraMundial. 12 d’abril1931 - Espanya: les forcesrepublicanes i d'esquerresguanyen les eleccions muni-cipals espanyoles de 1931 ales principals capitals: alcap de dos dies s'hi instau-rarà la República.13 d’abril1978 - La Pobla de Segur:Carles Puyol, jugador delFutbol Club Barcelona.

14 d’abril2002 - Figueres (l'AltEmpordà): l'Orquestra deCambra de l 'Empordà hiimpulsa la fundació del'Orquestra Filharmònica deCatalunya.16 d’abril1963 - Valentina Teresh-kova s'enlaira en la càpsulaespacial Vostok-6, conver-tint-se en la primera donaastronauta. 17 d’abril1979 - Barcelona: hi co-mença a emetre Ona lliure,la primera de les ràdios lliu-res del país.20 d’abril2004 - Gernika (Biscaia, elPaís Basc): mor l'emblemà-tic arbre de Gernika des-prés de 146 anys; esreplantarà a la tardor. 21 d’abril1960 - el Brasil: Brasíliaesdevé oficialment la capitaldel país i Rio de Janeiro hodeixa de ser. 23 d’abrilCelebració del Dia de SantJordi a Catalunya, pre-sents de llibres i roses. Festa Nacional d'Anglaterra

Dia de l'Aragó. Dia de Castella i Lleó Segons la UNESCO és laDiada del llibre.24 d’abril1898 - Espanya declara laguerra als Estats Units. 25d’abrilAplec a l'ermita de Sant Eliesde Vilamajor (Massís delMontseny) (Des del s.XV per ademanar pluja al Vallès).26 d’abrilOnomàstica: Mare de Déude Montserrat, patrona deCatalunya1947 - Monestir de Montserrat(Monistrol de Montserrat, elBages): aprofitant la festa d'en-tronització de la Mare de Déu,s'hi fa una gran manifestaciócatalanista que la dictadura nopot aturar. 28 d’abrilDia Mundia l de la SalutLaboral.29 d’abrilDia de la dansa.30 d’abrilKoninginnedag, "Dia de lareina", festiu als PaïsosBaixos.

Em dic Joan Francesc GiróArgemi, tinc 18 anys, socde Riells i Viabrea i estic

buscant espònsor perpoder anar a competir aCanada aquet juliol i pel

maig a Alemanya.Munto en MTB en las moda-

litats de Dirt Jump,

Freeride, DH, Slopestyle ifaig BTT per ajudar-me

aconseguir força i resistèn-cia i per quan torno

d'una lesió. Tel.93 847 17 29 / 660.533.258

Page 22: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

Sabeu que abans de volertocar una trompeta, s'ha desaber i haver fet classes ?Com jo en sé d'això, afinarem alguna trom-peta que sona malament.Concretament, afinarem la nota anomena-da EMISSORA MUNICIPAL DE RIELLS iVIABREA, encara que hi han moltes altresnotes per afinar en aquesta trompeta.Com ja s'ha explicat en moltes ocasions,l'emissora municipal de Riells i Viabreasempre ha estat municipal perquè, si no,no podria estar funcionant.L'Antoni Vidal, que soc jo, té un contractevigent del que mai s'ha incomplert cap delsseus punts, d'aquí que, tot i la mala inten-ció en intentar anul·lar-lo, no s'ha pogut dura terme per part de l'equip de govern delajuntament de Riells i Viabrea (ERC). Finsi tot, com vaig publicar en anteriors publica-cions, el departament Jurídic de laGeneralitat de Catalunya va donar-me laraó i va desestimar les intencionsd'anul·lar-me el contracte segons el infor-me arribat a l'ajuntament i no fet públic.Segons el contracte que tinc de gestió del'emissora MUNICIPAL, no haig de pagarcap cànon per la seva utilització, doncs lesemissores municipals no han de pagar capcànon, tan sol paguen cànon les privades

(mmm!! aquesta trompeta que no toca béles notes … ¡!!), .Quan vaig crear l'emissora MUNICIPAL,que veig hem de tornar a recordar que noexistia i la vaig crear conjuntament amb l'a-juntament, dirigint les obres i instal·lacions,aportant temps personal durant un anysense emetre, aportant material de la mevapropietat, etc, … buscant col·laboradors,creant programes, ensenyant als col·labo-radors, gravant falques, indicatius, progra-mant ordinadors, etc, … molta feina que noes veu, tot això fins uns 3 anys, que va serquan vàrem començar a tenir publicitat perpagar algunes despeses, quin negoci mésbo!! , perquè no em demanen el valor delmeu temps invertit, kilòmetres, despesesde viatges, material aportat, diumenges ifestius, etc., per pagar-me? Anava bé elAntoni Vidal, quan per les campanyes deles eleccions municipals estava hores ihores produint, muntant i gravant les veusdels diferents candidats per els anuncisd'ERC i no els cobrava res; QUIN NEGOCIper a l'Antoni!!L'Antoni Vidal va presentar els balançoseconòmics requerits en el seu dia, però novaren ser acceptats perquè eren en nomde la seva Societat que l'Antoni gestiona.Volien que fossin en nom de la ràdio muni-cipal. Però com presento jo uns númerosd'una ràdio municipal si jo tinc una empre-

sa i no una ràdio? Jo nomes gestiono a tra-ves meu i la meva societat amb la freqüèn-cia municipal que NINGÚ feia servir.Seguim afinant les notes …. sembla menti-da que totes sonin malament. Diuen des-plaçant el material de la seu; però senyors,quina seu ? Si la ràdio municipal, des deque es va tirar a terra l'edifici de l'estació,no ha tingut seu. Es van desplaçar elsequipaments a la nau de l'ajuntament i emvaren fer fora, van canviar els panys i vaighaver de fer una instància per poder retirarels meus equips electrònics, mobiliari imaterial vari, perquè es volien apropiard'ells al no deixar-me entrar. Però com totté un camí, que és el de la legalitat i lescoses ben fetes, doncs varen haver d'obrirla porta i deixar-me agafar tot el que erameu, deixant en la nau el material propie-tat de l'ajuntament.I finalment … es mirar pel municipi volertancar una emissora que fa mes de 10anys està al servei del poble, entitats,associacions i vilatans, emetent les infor-macions que els fan arribar i sense cobrarun cèntim? En els últims quatre anys, mol-tes activitats i notícies no s'han emès per-què l'ajuntament les ha vetat i no les ha fetarribar. Moltes associacions i clubs sónconeixedors d'això. Per aquest motiu ensfan arribar les informacions directament al'emissora, fins i tot, ara, ni tan se val ens

Page 23: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected] 23

fan arribar l'ordre del dia dels plens, inten-tant que les persones del poble no s'assa-bentin dels punts a tractar i, així, minimitzaral màxim la presència de vilatans als plens.És mirar pel municipi voler agafar el controld'un mitjà públic de comunicació per politit-

zar-lo com altres, per exemple el butlletíAquí Riells i Viabrea? És mirar pel munici-pi voler tenir una ràdio que tinguin quepagar els vilatans amb els seus impostos icrear un altre despesa per el poble? Ara l'e-missora municipal no té cap cost per a l'a-

juntament. És mirar pel municipi posar agestionar la ràdio municipal per un profes-sional d'un altre municipi que cobrarà unsou que molts de nosaltres no cobraríemmai, quan ara l'Antoni Vidal no cobra capsou? És mirar pel municipi gastar-se dinersi diners ens advocats i tècnics intentantanular un contracte legal de la gestió de l'e-missora?Per acabar, tingueu clar que l'emissoramunicipal de Riells i Viabrea és totalmentlegal, perquè si no, no estaria emetén,només falten aspectes burocràtics que noes podran portar a terme fins que no estorni a tenir una seu en un edifici municipal,cosa que encara ni es té.

Penseu que tota la documentació relativaal intent d'anul·lació del meu contracte degestió, està ara en mans del JutjatContenciós Administratiu nº 2 de Girona,per resoldre el contenciós administratiuque, jo, l'Antoni Vidal he interposat contral'Ajuntament de Riells i Viabrea per lesseves actuacions mal fetes i pitjor pensa-des..

A.VidalDirector Selva fm La Ràdio de Riells iViabrea

Page 25: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected] 25

M Ú S I C AM Ú S I C ANOU DISC DE STRAZZ -

"HÉROES"Parlar de " Héroes", és parlar d'un disc energètic,viu, amb una magistral barreja de instrumentacióde vent amb guitarres acústiques, elèctriques iuna percussió popera, creant un so personal,contundent i enganxós. Les lletres de tall romàn-tic principalment, parlen molt directament de lesexperiències personals tant de Marta com deJose esdevingudes en aquests 3 últims anys. Eldisc va tenir una gestació de 3 anys entre com-posició, preproducció i postproducció, així comuna gravació entre Espanya, Bratislava iLondres. El tema més carismàtic i personal pot-ser sigui "aquesta dona", un mig temps basat enel sentiment que deixa en un fill una mare quanmor ... i inspirat en la mort de la mare d'un delscomponents del duo. Des del punt de vista artís-tic i de producció, tant visual com musical, Heroisno es cataloga en un disc per a un determinatgrup de gent, sinó més aviat al contrari, no este-reotipat. Pel seu contingut en lletres, perfecta-ment s'identifica un target de setze anys als tren-ta i tants llargs. L'artista en aquest segon treballha jugat amb l'explosivitat i erotisme de Marta,fins a la imatge emo personal de Jose. En defini-tiva, un disc pop-súper comercial amb algunapunt electrònic de tendència actual, molt comer-cial des de la primera pista fins a la última. BIO-GRAFIA STRAZZ 2002-2010 STRAZZ és un

grup Galleg amb una de les seves componentsMarta, nascuda a LA CORUÑA, néta de JOSECELIA LOUP i de Garaizabal (Compositor de lafamosa nadala Gallega). La Formació està com-posta per JOSE ROJAS i MARTA PRIETO. Elseu primer Single Titulat WHO DO YOU LOVE?,Va ser inclòs en el Recull de CròniquesMarcianes any 2003. Llançament del seu primerdisc titulat ELEKTROSCHOK a la primavera del2005, Lloc número 3 de vendes de Singles aEspanya amb el seu segon senzill WIDESCRE-AM 3, lloc número 4 de vendes de Singles aEspanya amb el seu tercer senzill en anglèsWHO DO YOU LOVE?,numero 1 en els 40Principals Programa Wold Dance Music amb el

tema musical "WIDESCREAM",numero 3 en els40 Principals Programa Wold Dance Music ambel tema musical "WHO DO YOU LOVE?", nume-ro 1 en FLAIX FM "WIDESCREAM",numero 1en MÀXIMAFM "WIDESCREAM", numero 1 enMÀXIMA FM "WHO DO YOU LOVE?", numero

8 i 15 en les emissores nacionals més importantsde música Dance d'Espanya amb el single"Bandido ",presentació del seu tema " No me ren-diré" a Eurovisió del 2006 i artista més votat a laweb d'Eurovisió Any 2006, classificats en elsPremis MESTRE MATEO del AUDIOVISUALenGALÍCIAamb els seus VÍDEOS "SABES TU? / ICAN¨T GO ON", únics Artistes d'Espanya quevan estar compartint escenari amb la Germanade Kylie Minogue (Danii Minogue) a Espanya, elstemes musicals WIDESCREAM i WHO DOYOU LOVE?, es van incloure en les cortinetesdel programa més important a Espanya. (TVE-CORAZON DE OTOÑO Y CORAZON DEINVIERNO),l'Artista Strazz inaugurar la Gala mésimportant a ESPANYAdels premis que es conce-deixen als DJ (PREMIS DEEJAY MAG) any2006, van fer totes les Gales pel sud d'Espanyaamb Cadena Dial, la seva música ha estat refe-rent per als millors dejáis a nivell internacionalamb "Widescream i Who do you love?", STRAZZsón Imatge d'una Signatura de RajolesGallega,els seus Video-clips estan consideratscom dels millors fets a Espanya en Imatge 3Dsent catalogats com un dels artistes amb la millorimatge visual feta a Espanya, amb els seusVideos: o Who do you love?, Sabes tu ? i Ca't GOON, els concerts de Strazz es caracteritzen peruna gran posada en Escena molt Visual iPlàstica.Mes info podeu visitar la seva plana web .www.strazzmusic.com

Page 26: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

E n t r e v i s t a a l J o s e pM a n e l Ta r r i d a ,

a l c a l d a b l e p e l g r u pm u n i c i p a l C i U d eR i e l l s i V i a b r e a .

El proper dia 22 de maig se celebraran leseleccions municipals. Com es presenten enel teu cas? Amb il·lusió i moltes ganes de podertreballar per aquest municipi.No has treballatfins ara? Sí, però és molt diferent. Hem estat totaquest temps a l'oposició. Hem tingut un equip degovern que no ha escoltat ni tingut present a laresta de persones que estat escollides per treba-llar per al consistori. Hem ofert moltes coses queno s'han tingut en compte. Puc garantir que, si elproper dia 22 de maig, la gent de Convegènciaentrem a formar govern, escoltarem les propos-tes que se'ns facin des de l'oposició, pel bé delpoble i de la seva gent. El dia 19 de febrer d'en-guany, els de CiU vareu fer un acte anomenat"les teves idees per a millorar el nostrepoble". Com valores aquest acte?Estic con-tent. Varen ser presents entre 60 i 70 persones.Va estar força animat i no vàrem haver d'incenti-var als assistents a dir la seva. Quines propos-tes vareu rebre?El primer que se'ns va demanar va ser transpa-rència. És evident. El poble es queixa que el but-

lletí sigui per donar únicament les bones notíciessense dir res del que no està tan bé. Van haverforça queixes sobre mentides evidents com quel'estació de tren està inaugurada o que es posa-ran mòduls per a evitar que alguns joves hagind'anar a Hostalric, quan es evident que no s'hainaugurat l'estació i no hauran mòduls. Semprevenen la pell del llop abans de caçar-lo. Ja els vapassar amb la inauguració del Casal del Avis, quevan fer dos actes doncs no estava acabat.Aquests són tan sols tres exemples dels moltsque hi ha. Altra fet que la gent del poble vol saberés tot allò que no ha anat bé i que cal millorar,doncs això mai surt al butlletí. I dels temes eco-nòmics?Sí, clar. Lamentablement, donat el moment quevivim, qui no es preocupa per l'economia? És evi-dent que és un dels temes calents d'aquest muni-cipi. Per què calents?Doncs perquè els riellencssaben que la situació econòmica de l'ajuntamentés caòtica. Gran endeutament, deutes als que noes pot fer front, ni un cèntim al calaix i facturespendents de pagament de l'any 2009. Cal afegirque falten 18.000 euros a caixa que es desconeixon són. Què penseu fer si entreu agovernar?El primer i indispensable és una audi-toria amb triple vesant: econòmica, jurídica i labo-ral. Econòmica per motius obvis; jurídica persaber quants temes judicials tenim pendents i laresponsabilitat econòmica que ens pot represen-tar com ajuntament; laboral per saber quant i quinpersonal cal en aquest ajuntament per tenir el

rendiment laboral òptim, sense inflar l'estructuraamb un sobrecost. Des de CiU tenim clar queERC està pagant les seves promeses electoralsdel 2007. Van prometre feina a canvi de vots i unpacte amb PSC quan era un pacte contra CiUper ambdues parts, El resultat és el que és. Peròel més greu és que ERC torna a prometre feinaa canvi de vots per intentar seguir en el govern enla propera legislatura; és increïble el seu tarannà.El que s'ha d'aconseguir és fomentar el creixe-ment de les empreses del nostre municipi i la cre-ació de noves, per tal que les persones que aquíhi vivim tinguem feina com cal i no amb càrrec al'economia de l'ajuntament.Es va parlar algun tema de l'escola? Sí, lògica-ment, els riellencs pregunten. I els fa mal assa-bentar-se que l'equip de govern els va enganyarquan, fa més d'un any, va dir que ja tenia la feinafeta i, ara, saben que es va aprovar per ple la ces-sió dels terrenys el passat dia 30 de desembre de2010. Més de tres anys i mig per cedir unsterrenys.Mentre tant, mòduls.Sí, mòduls que tan mal els feien quan eren a l'o-posició. I pagats per l'ajuntament doncs no sónhomologats i Ensenyament no es vol fer càrrec.Parlant de terrenys i mòduls, com tenim eltema CAP?Bé, aquesta és una altra pedra a lasabata que té aquest govern de Riells i Viabrea.També es va aprovar la cessió dels terrenys elpassat dia 30 de desembre, tot i haver-ne dit queja feia molt que estava fet.Bé, quan menys tenim els mòduls.Sí, uns mòduls

Page 27: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected] 27

que s'han pagat a mitges entre l'ajuntament i laConselleria de Salut. No seria més greu si no fóraperquè els que han decidit pagar-los, van signar irecollir signatures, durant la passada legislatura,quan eren a l'oposició, per què no els pagués l'a-juntament com ara ha fet. Amb l'afegit que, quanes faci el consultori mèdic local, no CAP, elsmòduls passen a ser propietat de la Conselleriade Salut, sense cap compensació per a l'ajunta-ment. Què penseu fer vosaltres?Doncs el queja hem intentat i ha estat impossible fins ara,aconseguir tota la documentació adient i intentarque la Generalitat es faci càrrec del cost dels llo-guers de mòduls fins a la construcció de la novaescola. Paral·lelament, pressionar aEnsenyament per aconseguir el nou equipa-ment.Quin altre assumpte va sortir que sigui afer menció?Doncs un que es preocupant i lespersones en general no donen importància, l'em-padronament de la gent que hi vivim a Riells iViabrea. És un assumpte important doncs lesadministracions fan aportacions als ajuntamentsper persona empadronada. Per exemple, els pri-mers fons Zapatero que es van rebre van tenir unvalor de 600.000,- euros aproximadament, pelsgaire bé 3.800 habitants empadronats a Riells.Fes els comptes si hagueren estat 5.000 perso-nes. Amb aquells diners es va fer la sala de plensde l'ajuntament, la caserna dels municipals i elcarrer del poliesportiu.Què mésdestacaries?Doncs un altre assumpte curiós,doncs els assumptes de pes segur que elscomentarem, són les cases que no estan dona-des d'alta al cadastre i que, per tant, els seus pro-pietaris paguen l'IBI com solar i no com habitatge,estalviant-se un bons calerons que l'ajuntamentdeixa de cobrar. Un altre assumpte que supo-so va sortir és el POUM.Doncs sí, certament. El POUM, degut al seu con-tingut i a haver-ne amagat gran part d'aquest con-tingut, ha estat i és una gran preocupació per a lagent de Riells i Viabrea. I ho entenc, evident-ment.Què van proposar els assistents?Més queproposar, en aquest cas, van preguntar. Elsvàrem explicar que ha hagut més de 1000al·legacions. Què més del 80% han estat estima-des total o parcialment. Què penses que s'ha defer ara per part de l'ajuntament? Jo tinc clar,junt amb el grup de gent que amb mi hi treballa,que s'hauria de fer una nova participació ciutada-na i actes informatius. Amb dues finalitats: expli-car les modificacions fetes i donar peu a que elvilatà digui la seva al respecte. Tan sols cal veureque la llei d'urbanisme on deixa clar que així hau-ria de ser. Ara bé, tinc clar que hi ha qui té pressaper aprovar i que pot tenir suport per algú mésque també hi tingui interès. És un POUM quebeneficia a pocs contra un interès de tots. Ésespeculatiu, de gran creixement demogràfic, depèrdua de llocs de treball, ... Bé, podria parlar totauna tarda i no acabar. El més greu és que, deguta la llei electoral 2/2011 que modifica l'anterior,des del passat dia 28 de març fins al inici de cam-panya no es poden fer actes polítics públics. Aixòho sap l'equip de govern i pot aprofitar que no

puguem fer el vàrem fer l'anterior cop, dos actesamb assistència massiva de gent on es va direles veritats del POUM, el que els ha obligat acanviar tantes coses, si bé no han canviat tot elque haurien de canviar. Veig que els assumptesimportants van anar sortint ...Sí, però també altresque demostren que la ciutadania viu el dia a dia,i no tan sols de grans projectes. Per exemple, vanmostrar el seu interès en aprofitar l'estació que s'i-naugurarà de trens i que tingui major número detrens al dia. Evidentment, estem en contacte ambel Director General de Transports i Mobilitat peraconseguir-ho. No podem està perdent el tempsamb mobilitzacions, de cara a la galeria, que noporten a cap lloc. Anem a per feina. No cal dir queen sortir aquest assumpte, es va parlar d'altresmitjans de transport públic, com és el bus. I vàremaclarir als assistents que el bus que corre pelpoble no és urbà, si no per anar fora del munici-pi. El problema és que no ho han presentat així iha portat a engany a qui pensava que era d'úsintern. Una altra falta de veritat del butlletí del seumoment. Vàrem aprofitar a parlar del projecteque tenim de transport públic urbà de caire socialper a gent que no es pot desplaçar, si bé això ésassumpte a parlar en breus setmanes. Un curio-sitat, algú us va preguntar per la brigada munici-pal? Sí clar. No és una fixació dels convergents,com l'equip de govern ha venut. És un assumpteque està al carrer i que la gent en parla. La veri-tat és que no hi ha una bona visió de com estàfuncionant. I tinc clar que la culpa no és dels quehi treballen, si no dels qui no ho gestionen comcal. La brigada és necessària però fent la feinaque ha de fer i no essent el que actualment és.Vagi per davant que nosaltres tenim clar que labrigada ha de ser-hi i hi serà, però no com arafunciona.Hem parlat dels mòduls de l'escola però no delsmòduls dels metges. Sí, aquesta és una altra deles gestions mal fetes. Aquests que ara governenvan signar, pocs mesos abans de les passadeseleccions municipal del 2007 per què l'ajunta-ment no pagués ni un cèntim en lloguer demòduls per a metges. Dos mesos després d'en-trar a governar, va ser el primer que van fer, arri-bar a un acord amb Sanitat per pagar a mitgesels mòduls que ara mateix tenim, el que demos-tra la seva mala fe en gestió de municipi per ainterès personal. Això sí, per acabar-ho de perfec-cionar, van signar que el dia que Sanitat faci elconsultori local, els mòduls passen a ser propie-tat de Sanitat pel que l'ajuntament perd la partque ha pagat. Gran negoci, oi? Més encara,tenint en compte que és Sanitat qui s'ha de fercàrrec d'aquesta mena de despesa. Quins altresassumptes vols destacar? Doncs un altre curiós ique algú va proposar, mancomunar serveis entremunicipis. És a dir, un servei que és de costexcessiu per a un municipi com el nostre, acon-seguir-lo fent junt amb un altre municipi proper, decaracterístiques similars el nostre, com pot serBreda o Hostalric. No tingui cap dubte que és unapossibilitat que nosaltres també tenim present peraconseguir serveis a un cost inferior al que com-

porta. Hi ha assumptes que no es parlés i que tin-guis interès en fer saber que teniu presents?Home, encara no som en campanya. Però hitemes que no podem amagar que ens preocu-pen. Per exemple, la situació general de l'estat deles urbanitzacions, la problemàtica amb les enti-tats esportives del municipi i la poca oferta espor-tiva que tenim, dedicació al nostre jovent que nooblidem són el futur del nostre municipi i de lanostra societat, el comerç i la indústria del muni-cipi amb el que pot comportar d'aconseguir feinaper a les persones que hi viuen a Riells, la segu-retat ciutadana amb la major presència delsMossos d'Esquadra aconseguida per CiU i ques'ha de millorar, la nostra gent gran que són veude l'experiència, les infraestructures en generaltalcs com carrers, rieres i altres, la participació ciu-tadana en els afers del municipi (POUM i altres) iel butlletí Aquí Riells, la rendibilitat de les gransobres com el poliesportiu amb esports, obres deteatre i altra mena d'actes, la ràdio municipal, l'es-coleta bressol, la relació amb les entitats delmunicipi i gaudir de la seva feina sense cap afanyeconòmic, i molts altres que aniran sortint en lesproperes setmanes. Què en penses de les enti-tats del poble? Doncs que són el motor de la vidadel poble. Ha pensat que seria de Riells i Viabreai d'altres molts municipis sense entitats? Creu quetindríem equips de futbol si no fóra per les entitatsque ho porten endavant? Creu que tindríem firescom al del bolet o la de les masies? Creu que tin-dríem la festa d'estiu que tenim? Creus que tindrí-em el mercat del trasto?Veig que tot i les dificultats, tens ganes de fercoses. Com ja vaig dir un cop, el dia que no entingui, plego i cap a casa. Qui es presenta és perestar al servei dels poble i la seva gent. Jo m'heposat perquè no m'agrada com van les coses enaquest ajuntament i, per tant, en el poble. Tincdos fills petits i el meu desig és treballar uns anysper aquest poble i que els meus fills tinguin unmunicipi envejable el dia que siguin més grans iels provoqui ganes de arrelar aquí com he fet jo.Per cert, hem fet córrer una enquesta que estàtenint una bona participació pel que fa a personesque la retornen complimentada. En traurem infor-mació i la posarem a disposició dels riellencs. Vullagrair-te que sempre que et truquem estàs pernosaltres? Intento estar per a tothom que creuadient contactar amb mi. Sempre ho he fet.Vosaltres també sou part del poble, i que permolts anys ho sigueu essent.Tornarem a parlar. Quan vulgueu. Tot i que aratinc l'agenda força complicada per la proximitatdel dia de les eleccions municipals. Amb molt degust en parlem quan ho cregueu adient.

Entrevista del 15 març 2011 Dani Pertejo

Page 28: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

Anuncis classificatsLLOGER:VILALBA SASSERRA. 550€Electrodomèstics , Mobles, Parking ,Despeses i Pis alt i Nou 2Hab Grans. AireAcond i Calef. Sol tot el dia. Consultarsense Mobles 93 848 97 69

SANT CELONI. 500€ pis 90m2 centre pea-tonal. Àtic amb vistes. Reformat 3Hab GasNat. Despeses i Internet Incl. 610 890 890

Vilalba. Locals 80 i 50m2. Magatzem, boti-ga, bany. Visibilitat des de C-35.Entrada per 2 carrers. D´obligat pas. Finalc/ Major. Negociable 938489257

HOSTALRIC. Local comercial de Lloguer per posa unapetita oficina, 25 m2, amb aigua, llum, lava-bo, partició d'alumini per recepció,bensituat tel. 666 35 78 32

EN VENDA

Mobles de restaurant. Taules i potes fustamassissa 1,20x1m i cadires acolchadesamb cuero granate i potes metàliques.Seminou. Negociable preu i quantitat. Judit938410551

Venc pàrque plegable per bebès en perfec-te estat, com nou, es rodo de 1,5 mt de dia-

metre, preu 70 €.tel.638.80.75.48Es ven projector amb molt poques horesd'us i pantalla gegant, oportunitat moltbona, ideal per bar o restaurant, interessatstrucar al 660 126 527.

Se venden Altavoces creative con controlde audio que costaron150 € y lo vendo por50 €, NETBOCK Samsung Azul metalizadoy blanco, coto 300 € i lo vendo por 150€,Tel. 652448122

Es ven caseta de gos tipu Iglú de plastictamany 100x70 semi nova, nomes un mesde servei, 972 86 43 70

Vendo MAQUINA BROMAX nueva, costo600 € la vendo por 400 € , una impresoranueva HP Deskjet D4260 por 25 €, i unmovil LG Tactil GD510 por 80 € ( escuchoofertas tambien ) todo en perfecto estado.Tel. 660 126 527

OFERTES DE TREBALLSe precisan colaboradores comercialespara importante campana en la zona delValles, formación a cargo de la empresa,importantes comisiones" interesados lla-mar al tel. 655847176 o 938470880.

Es neseciten agents comercials per leszones de Valles Oriental, La Selva iGirones. Tel. 649.61.88.67

DEMANDES DE TREBALL

Sra. Española se ofrece para tra-bajo de limpieza de hogares, ofici-nas, escaleras, cuidado de niñosdesde 0 años y personas mayo-res, con referencias, disponibili-dad inmediata.Para contactar lla-mar: 652453160

S’ofereix noia responsable de 34 anys, percuidar nens o avis, i altres tasques domès-tiques. També possibilitat de treballar perhores a Bar-Restaurant. Preguntar perMonica Tel. 93 867 12 28 (10-13/17-20h.)

AmistadChico agradable, sincero y romanti-co desea conocer chica para unasana amistad y futura relación.Santi 627.80.69.96

Page 30: Revista Selva Montseny fm Abril 2011

[email protected]

AGENDASANT CELONIDimarts 12 abril 201116:00 Curs: Habilitatsdirectives. Cursos per aemprenedors febrer-juny Lloc: Sax Sala Adre-ça: Montserrat, 28Durada: fins a les 20hPreu: gratuït.Dimecres 13 abril 201121:00 Concert d'alum-nes de l'Escola. Muni-cipal de Música. Progra-mació ...a l'olivera 2011Lloc: Sala petita del'Ateneu.Preu: gratuït.Divendres 15 abril2011 18:30 Hora delConte a la Batllòria:Sant Jordi i altres con-tes. A càrrec de la com-panyia Va de ContesLloc: Biblioteca de l'Es-cola Montnegre. Durada:1 h.Preu: Gratuït.Divendres 15 abril2011 19:00 Presentaciódel llibre Bèsties i bes-tioles, de Celdoni FonollAmb la presència del'autor i de Lloll BertranPreu: Gratuït.

Divendres 15 abri l2011 20:00 XVIConcurs Sant Jordi deFotografia. Inauguracióde l'exposició i lliura-ment de premis Lloc:Can Ramis. Adreça: Pl.de la Vila, 25.Divendres 15 abril2011 22:00 Teatre: Eldiari d'Anna Frank, ambTramoia Teatre. Lloc:Sala gran de l'AteneuAdreça: Germà Emilià, 1Durada: 1 h. i 40m. Preu: 8 €.Dissabte 16 abril 201108:00 Alta Muntanya:Comaloformo HivernalActivitats del CESCLloc: Plaça Comte delMontseny. Durada: Capde setmanaDissabte 16 abril2011 11:00 Sessió deDJ. Disco Jove a l'AteneuLloc: Sala petita del'Ateneu. Durada: fins ales 2 de lamatinada.Preu: 2 €.Dissabte 16 abril2011 17:00 Feria deAbril a l'Altrium. Lloc:Centre Comercial AltriumAdreça: Ctra. C-35

(Porta de ponent).Diumenge 17 abril2011 07:30 Natura:Passejada per SantMartí del MontnegreActivitats del CESCLloc: Plaça Comte delMontseny.Diumenge 17 abril2011 12:42 Botifarradaclàssica a VallgorguinaConcentració de vehi-cles clàssics Lloc: Vall-gorguina. Organitza:Colla Persiacàs - Tra-peclásicas BMW.Diumenge 17 abril2011 18:00 Cinema:Flower Power, de JoelHershman. Cinema al'Ateneu 2011 Lloc:Sala petita de l'AteneuPreu: gratuït.Dilluns 18 abril 201120:30 Tertúlia literària:Quiet, de Màrius SerraA la Biblioteca Lloc:Biblioteca l'Escorxador.Dimarts 19 abril 201120:00 Presentació delllibre La tristeza delsamurái, de Víctor delÁrbol. Amb la presènciade l'autor Lloc: Salapetita de l'Ateneu

Preu: Gratuït.Dimecres 20 abri l2011 21:00 Concertd'alumnes de l'EscolaMunicipal de MúsicaProgramació ...a l'olive-ra 2011 Lloc: Sala peti-ta de l'Ateneu. Preu:gratuït.Dissabte 23 abril 201110:00 Setmana blanca,activitats per a infantsActivitats al Centre AltriumDurada: tot el diaPreu: gratuïtDimarts 26 abril 201110:00 Curs: Fonamentscomercials i de nego-ciació. Cursos per aemprenedors febrer-juny Lloc: Sax SalaAdreça: Montserrat, 28Durada: fins a les 14hPreu: gratuïtDimecres 27abril 201116:00 Curs: Fonamentscomercials i de nego-ciació. Cursos per aemprenedors febrer-juny Lloc: Sax SalaAdreça: Montserrat, 28Durada: fins a les 20hPreu: gratuïtDivendres 29 abril2011 18:00 Hora del

conte: Sant Jordi i eldrac, a càrrec del Ra-conet Artístic. Per a nens inenes a partir de 5 anys.Places limitades: calinscripció prèvia. Lloc:Biblioteca l'Escorxador.Durada: 1 h. Preu:Gratuït. Divendres 29 abril2011 20:00 Presentaciódel llibre La princesa deJade, de Coia VallsA càrrec de l'escriptoraM. Carme Roca Lloc:Sala petita de l'AteneuPreu: Gratuït.Dissabte 30 abril 201108:00 Sortida: MuseuDalí de Figueres iCastell de PeraladaSortides culturals 2011 Dissabte 30 abril 201110:00 Taller intensiu demàscares Lloc: Salagran de l'AteneuPreu: 50 €Dissabte 30 abril 201122:00 Teatre i música:Flirt!, amb Guillem Albà& Always DrinkingMarching Band. Lloc:Sala petita de l'AteneuDurada: 1 h i 15m.

Page 32: Revista Selva Montseny fm Abril 2011