32
Carrer Sant Vicenç, 100, local 3 · Tel. 937 243 023 Duplicats de claus i comandaments Recuperació de claus codificades Cambi de carcaces Comandaments de garatge Reparació de bombins Núm.006 abril del 2015 22.000 exemplars gratuïts Vols sortir a Sabadell a mà? Visita’ns a www.sabadellama.com o truca’ns al 634 631 934 06 Especial CASA DURAN ENTREVISTA A LUCIA CARAM, “Em preocupa que el Procés es desinfli per un joc d’egos” L’Embassa’t 2015 perfila el seu cartell i avança dates Nova secció de restaurants App Vallès Occidental Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Sabadell a Mà - Abril 2015

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Sabadell a Mà - La revista gratuïta de Sabadell.

Citation preview

Page 1: Sabadell a Mà - Abril 2015

Carrer Sant Vicenç, 100, local 3 · Tel. 937 243 023

Duplicats de claus i comandamentsRecuperació de claus codif icadesCambi de carcacesComandaments de garatgeReparació de bombins

Núm.006 abril del 2015 22.000 exemplars gratuïts

Vols sortir a Sabadell a mà?Visita’ns a www.sabadellama.com

o truca’ns al 634 631 934

06

EspecialCASA DURANENTREVISTA A LUCIA CARAM, “Em preocupa que el Procés es desinfli per un joc d’egos”

L’Embassa’t 2015 perfila el seu cartell i avança dates

Nova secció de restaurants

App Vallès Occidental

Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Page 2: Sabadell a Mà - Abril 2015

Edició

Índex Editorial

Sabadell a Mà no es fa responsable de la veracitat de cap de les promocions ofertades per als seus anunciants, ni dels errors comesos en l’edició dels seus anuncis. Les promocions i ofertes publicades no tenen caràcter vinculant, cal consultar abans l’anunciant per evitar possibles errors en l’edició.

EDITA: Sabadell a MàDISTRIBUIT PER: Sabadell (Eixample - Centre Creu Alta - Concòrdia - Can Rull - Ca n’Oriach)PUBLICITAT: 634 631 934 [email protected] TIRADA ACTUAL: 22.000 exemplars mensuals.

3 Sabadell Actualitat9 Recepte10 On menjar15 Casa Duran17 Llar19 Mascotes20 Motor21 Immobiliària25 Entrevista27 Cultura a Mà29 Telèfons d’interès

Pl. Olimpia nº 10, local 1 · 08206 Sabadell · telf. 937 238 125 · fax 937 238 185

Oficina Plaça Olimpia Seguros Catalana Occidente, S.A.

[email protected]

Poema a Sant Jordi(Josep M. de Sagarra)

Sant Jordi duu una rosa mig desclosa

pintada de vermell i de neguit.Catalunya és el nom d’aquesta rosa

i Sant Jordi la porta sobre el pit.

La rosa li ha donat gaudis i penesi ell se l’estima fins qui sap a on;

i amb ella té més sang a dins les venesper poder vèncer tots els dracs del món.

Il·lustració d’Iraida Llucià Bagüés

Page 3: Sabadell a Mà - Abril 2015
Page 4: Sabadell a Mà - Abril 2015

SABADELL ACTUALITAT

El Taulí i la UAB creen un institut d’investigació per fer un salt endavant en recerca mèdica35 grups de recerca treballen en sis grups en espais de la Corporació Sanitària.

El Taulí ha obtingut 10 patents i en té 22 més en tràmit. Ara busquen un salt endavant.

La Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) i bona part de les empreses que en formen part i la Universitat Autònoma de Barcelona han signat aquest dilluns el conveni per constituir un institut de recerca amb seu a l’Hospital: l’Institut d’Investigació i Innovació Sanitària Parc Taulí (I3PT).

Segons informen les entitats signants, el que es vol és sumar-se al mapa d’instituts d’investigació sanitària d’àmbit estatal acreditats per l’Instituto de Salut Carlos III i als Centre de Recerca de Catalunya (CERCA). El nou institut ha de facilitar que la investigació i la innovació repercuteixin en benefici dels pacients.El director de l’Institut, Lluís Blanch, assegura per la seva part que les acreditacions obririen la porta a més finançament i convocatòries d’investigació, per tant, una oportunitat per fer més recerca. L’I3PT està “molt ben posicionat per aconseguir ambdós reconeixements, ja que parteix d’una base assistencial molt sòlida i compleix tots els estàndards”, mantenen.

Foto: Flickr

Page 5: Sabadell a Mà - Abril 2015

Sabadell dedica una plaça a la primera premi Nobel de la pau

Un sabadellenc, entre les víctimes de l’accident aeri dels Alps

El barri de Castellarnau ja té un nom més vinculat a la cultura de la pau en el seu nomenclàtor. Aquest dissabte s’ha inaugurat la plaça de Bertha von Suttner, activista per la pau i primera premi Nobel de la Pau. La reclamació ha estat llarga i liderada per la coordinadora Un altre món és possible.

Diverses entitats de tot tipus havien reclamat un carrer o plaça per a l’activista i pacifista austríaca Bertha von Suttner, que aquest any ha tingut un marcat protagonisme en els actes vinculats al Dia Internacional de la Dona. Finalment, el moment ha arribat i al barri de Castellarnau, al costat dels carrers de Gandhi, Martin Luther King, Bertrand Russell o Milena Jesenská ja hi ha la plaça de Bertha von Suttner. Entre les 150 víctimes mortals de l’accident

del vol de la companyia Germanwings hi ha un sabadellenc. Es tracta de Josep Sabaté Casellas, de 38 anys, que treballava per la companyia Esprit.

Sabaté havia treballat per Inditex i residia actualment a Galícia. Tenia tres fills (segons informa La voz de Galícia, amb tres, cinc i set anys). Marta Carceller, la seva dona, estava embarassada, motiu pel qual no va viatjar amb el seu marit. Sabaté estava al càrrec del departament de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa tèxtil Esprit. Era fill de Josep Maria Sabaté, exconseller del Centre d’Esports Sabadell.

SABADELL ACTUALITAT

Foto: J. d. A.

93 724 66 38

Servei personal de venda garantida. Informi-se’n sense compromís.

www.fincassabadell.esc/ Francesc Layret, 40 · 08208 Sabadell

Page 6: Sabadell a Mà - Abril 2015

SABADELL ACTUALITAT

Podemos s’esquerda a Sabadell

L’Embassa’t 2015 perfila el seu cartell i avança dates

En els darrers dies, la formació política Podemos a Sabadell ha patit dues dimissions de membres del Consell Ciutadà. A la direcció se li han rebel·lat també dos cercles territorials: els de Can Rull i el de Ca n’Oriac.

Fa uns dies el periodista i escriptor Antonio Santamaría va presentar la seva dimissió com a membre del Consell Ciutadà (la direcció a la pràctica) dePodemos Sabadell. Ho feia entre

El Festival Independent del Vallès, l’Embassa’t, que se celebra a Sabadell des de l’any 2009, repetirà per tercer any consecutiu el seu emplaçament al centre de la ciutat, ubicant-se novament als jardins de l’Espai Cultura i al mirador del Museu del Gas.

En la seva setena edició l’Embassa’t s’avança al seu calendari habitual i han escollit el segon cap de setmana de juny per oferir una proposta musical que portarà una trentena d’artistes, on tal com assegura la organització del Festival “s’abordaran els noms de referència de la temporada i es posarà la mirada a les noves propostes comarcals i un accent especial al panorama nacional, sense deixar de banda les propostes internacionals”.

altres motius com a mostra de rebuig a les pràctiques del secretari general Ramon Vidal i l’enfocament que ha fet la formació de les eleccions municipals del 24 de maig. Aquest divendres se li ha sumat un nou membre, Francisco Garcia Celdrán, que posa el seu càrrec al Consell Ciutadà a disposició. “Sento que no se m’escolta i que no interessa el que dic”, assegura en la seva carta de dimissió.

Foto: David B.

Foto: David B.

Page 7: Sabadell a Mà - Abril 2015

L’ermita de Sant Pau de Riu-sec rep als primers visitants després de la rehabilitació150 persones han visitat el jaciment arqueològic prop del polígon comercial Via Sabadell.

La rehabilitació ha permés museïtzar l’espai interior i s’ha instal·lat una tanca en tot el perímetre.

Aquest diumenge s’han format llargues cues per poder visitar l’espai arqueològic de Sant Pau de Riu-sec en la jornada de portes obertes després de les obres de reparació dels actes de vandalisme que es van realitzar a l’església i al perímetre del recinte.

El nou espai museïtzat compta amb un jaciment arqueològic format per una església romànica del segle XI, restes d’una vil·la romana del segle I aC, un assentament carolingi (segles IX-X) i una granja templera que data entre el segle XII i XIV. A la visita guiada es mostra l’interior de l’església, el pati de la rectoria i es pot pujar al campanar.

Les obres de rehabilitació de l’espai arqueològic han comptat amb la reposició de fusteries i vidres, paviments i baranes, una instal·lació elèctrica nova, la col·locació de noves lluminàries i un sistema d’alarma i a l’exterior s’ha delimitat l’espai amb una tanca que delimita tot el perímetre.

El director del Museu d’Història, Joan Comasòlivas, s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida que ha tingut la jornada de portes obertes entre els ciutadans.

SABADELL ACTUALITAT

Tanmateix, Comasòlivas ha manifestat que tot i que “no hi ha dates fixades, el què és més probable es que el recinte s’obri per a la Festa Major, en les properes visites guiades i en les activitats dominicals que realitza el Museu”.

Foto: David B.

Page 8: Sabadell a Mà - Abril 2015

La teva perruqueriaal centre de Sabadell

PACKS DECASAMENT

Oferim una gran varietat de serveis de perruqueria i estètica tant per a ell com per a ella en un ambient confortable i a través d’un tracte proper, professional i de qualitat.

HORES CONVINGUDES

93 725 87 61Plaça del gas 4b · 08201 Sabadell

www.per i cha le rmperruquer s . com

MAQUILLATGEMANICURAPENTINAT

Page 9: Sabadell a Mà - Abril 2015

www.diba.cat/penjatunamedalla#penjat1medallaesportsdiputaciobarcelona

Xavi Hernández. Campió del Món

“Tothom té oportunitats per practicar esport, ara hi ha moltes instal·lacions per poder practicar-ne.L’esport és una eina fantàstica d’integració social.”

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Anunci_Xavi_148x210_sang.pdf 1 4/3/15 18:57

Page 10: Sabadell a Mà - Abril 2015

Per a la massa de formatge:1.000 g de farina de mitja força400 g de parmesà ratllat12 g de sal600 g d’aigua50 g de llevat10 g de massa mare

Per a la massa de sobrassada:1.000 g de farina de mitja força15 g de sal480 g d’aigua50 g de llevat10 g de massa mare400 g de sobrassadaPer a la massa de nous:

1.000 g de farina de força15 g de sal550 g d’aigua50 g de llevat10 g de massa mare40 g de mantega300 g de nous picades

El pa de Sant Jordi és un pa de festes molt típic a Catalunya que té forma de pa de pagès i la particularitat d’estar enriquit, a bandes alternades, amb formatge (que sol ser formatge de Maó) i amb sobrassada, de manera que en tallar les llesques, aquestes queden amb el dibuix de les quatre barres catalanes.

1. Peseu tots els ingredients.2. Amasseu per separat les tres masses. Deixeu reposar uns 25 minuts amb un drap tapat al damunt.3. Estireu les masses al gruix adecuat i talleu 5 tires grogues i 4 tires vermelles.4. Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera. Emboliqueu amb la massa de nous.5. Deixeu fermentar de nou fins que dobli el volum i poseu a coure a 200-220 ºC durant uns 45 minuts, fins que estigui daurat i la base cruixent.

INGREDIENTS: QUÈ ÉS?

PREPARACIÓ:

PA DE SANT JORDILa recepta del mes

9 R

ecep

ta

Page 11: Sabadell a Mà - Abril 2015

On menjarGuia de Restaurants per ordre alfabètic

931688945

Al Tanto que va de Canto

937271149Via de Massagué, 47Aladdin

937161161Av. de Matadepera, 86Alonso

937169522Francesc Macià, 51Aqui te Espero

937206767Plaça de Triana, 4Art i Cuina

937170295Feliu de la Penya, 3Atipa’t

937244971Av. de Matadepera, 243Bar Alegre

667614538Av. de Can Deu, 4Bar Chako

937462102Av. Estrasburg, 35Bar tapas Avenida

937276344Tres Creus, 136Bon Jan

937450468Estació, 40Brisac

937271914C/ Gràcia, 102Buxó

937250538C/ Marquès de Comillas, 139Ca l’Angels

937279550Salut, 125-127Ca l’Angels

937262617Pg. Can Feu, 81-83Ca l’Uri

937125174C/ Tetuan, 102Cal Boig

937262791C/ Pintor Borrassà, 43Can Feu

937173261Ctra. Prats de Lluçanès, 48Can Jonqueres

937167494Ctra. Prats de Lluçanès, km. 3Can Pagès

937256864Rambla, 101Can Punyetes

937171541Passatge de la Riereta, 44Can Tòfol

935769429Parc de Can Gambus, 1Capella

937124531Serra Galliners, 71Casa Candido

937122913Pstge de Rovira i Virgili, 1Casa Fuster

617153298Plz. Salvà i SardanyChumi Churri

937270669C/ Sant Joan 44Clotilda

937276679Ctra. de Terrassa, 395Combi Dos

93725173C/ Pare Sallarès, 19Contrast

935377141Osona, 24Deportivo Alfonso

931936511Francesc Macià, 44Diyanale Eix

937268709Parc de Catalunya, s/nDual

937257151C/ Sant Llorenç, 57Duuo

656848106C/ Roger de Flor, 154El Ciervo

935372563C/ Sant Jaume, 19El Fil de l’Ariadna

937275836Carrer Església, 3El Raco del Campanar

937240583C/ Major, 19El Rancho Argentino

937104740Passeig del Comerç, 123El Rincon del Bierzo

937278877Sant Jaume, 27El Rubión

667247965Via Alexandra, 44El Secret

931914991Sant Jaume, 6El Taller

937250379C/ Montserrat, 180El Tourmalet

931894995Gràcia, 47El Traster

937258828Ctra. de Terrassa, 265Els Cinc Sentits

935769605C/ Rocafort, 121Feeling Bar

937100074Av. de Barberà, 377Frankfurt Joff

937220013Rambla, 36Fuuud

937272088Escola Industrial, 24Genial

937254363Grazia 16 StreetGrazia 16 Street

937118656Ctra. Barcelona, 665Hidalgo

937273950Rambla, 65Il Café di Roma

937277333Monterols, 56Il Doge di Venecia

937256336Sol i Padrís, 22Indalo

931686330Sant Quirze, 35Izakaya

931915822Francesc Macià, 43Jamoneria de bellota

937270631Marià Fortuny, 8Kimbo

931435350C/ de Sant Antoni, 25Kote

937267195Sol i Padrís, 30L’Esclop

937161490Passatge Rodoreda, 15L’Hort

937118779Ramon Llull, 95La Brasa del Vallès

935769429Parc de Can Gambus, 1La Capella

937117954C/ Sol i Padrís, 90La Caracola

937164882C/ Riera Villaret, 11La Casona

931686702Creueta, 34La Comarca

937101091C/ St Ramon de Penyafort, 17La Cova dels Amics

673009112C/ del Sol, 29La cuina de l’Euterpe

937250284Rambla, 112La Cullereta

931143155C/ Boccacio, 55La Diosa

937272730C/FuerteventuraLa Graella

937251687Via de Massagué, 62La Piazza

937160762Lusitània, 80La Piscina

937275344Joan Plans, 38La Pizzellada

937274052C/ Corominas, 11La Plaça

937271254Rambla, 194La Rambla

931915993Plaça Sardà i Salvany, B3La Superba

937156923Calderón, 2La Tagliatella

609745555C/ Sant Antoni, 23La Tasca d’en Pep

937174512Av. de Matadepera, 192Las Vegas

937264053C/ de la Borriana, 34Les Voltes

937234463Francesc Macià, 47Libanès

937179146C/ Lluís Carreras, 13Loremar

937242702Riera Baixa, 40Lujo Iberico

937238285Francesc Macià, 70Marco Polo

Avinguda de Barberà, 293Mercado Provenzal

937279571Ctra de Molins de Rei, 212Mil Vintiú

937461153Ronda d’Europa, 521Naise

937265440C/ Estrella, 218Napoli

937121353C/ Raimon Casellas, 42Nicoleta

937259347C/ de Capmany, 24Nou Canaletes

931197546La Palma, 27Nou Escorial

931278284Av. de Barberá, 388Omplepanxes

627759455Gracia, 109Ossians

937252756Ronda de Ponent, 141Pa amb Tomaquet

937277172Americà, 15Pendejo

937278865C/ Advocat Cirera, 23Picuteig

937278241Tres Creus, 156Pizza Leggera

931809256Rambla, 42Quaranta Dos

937265028Prat de la Riba, 91Resto

937277966Ctra. de Terrassa, 294Rosaleda

931883603Ex Macià, 39Sacromonte

937122282Av. de Barberá, 105Sakura

937276103C/ Gràcia, 2Santamassa

937220699Plaza Mercat, 1Saó

937231111Francesc Macià, 62Sibarius

931779353Rosa, 28Sushi 21

937457339Mestre Rius, 8Taps

670217564de la Borriana, 2Taverna Raiz

937164012C/ dels Filadors, 20Tiberius

937451669Gràcia, 49Udon

937262495Passeig de Manresa, 15Urbasa

937276394Av. de Francesc Macià, 15Urbasa Eix

937279042St Antoni Maria Claret, 17Va de tapes

937462896Ronda Europa, 471Viejo Roble

937069695Av. Onze de Setembre, 152Vindaloo

931266527Creueta, 95Vita Viridis

937164860Francesc Macià, s/nVitrium

10 O

n m

enja

r

Page 12: Sabadell a Mà - Abril 2015

C/ Pare sallares, 19, SabadellTel. 93 725 17 33

Avinguda de Can Deu, 2, SbdTel. 667 61 45 38

Ctra. Prats de Lluçanès, 48, SbdTel. 93 717 32 61

Dimarts: 13:00-16:00Dimecres - Dissabte:

13:00-16:00 i 20:00-23:00Diumenge: 13:00-16:00

Contrast és una cuina honesta. Autèntica. Sense manies ni com-plexos. Una cuina espontània, fresca, àgil i sincera.

Especialistes en entrepans gegants i tapes. Terrassa oberta tot l’any. Àmplia carta, on també trobareu una gran varietat de plats per ve-getarians.

Especialistes en carn a la brasa. Cada divendres nit sopar amb Karaoke. I els dissabtes per la nit sopar i ball amb música en directe.

Divendres a Diumenge de 12:00 a 16:00 i de 20:00 a 00:00

Diumenge a Dijous: 10:00-17:00

Divendres i Dissabte: 10:00-17:00 i 21:00-01:00

Tapes i entrepans

Via Alexandra, 44, SabadellTel. 667 24 79 65

Delicioses hamburgueses d’autor, excel•lent cafè ecològic i d’espe-cialitat. Lloc agradable , bon tracte, on regna la qualitat en tots els seus productes. Dimarts - Dijous: 8:00-22:00

Divendres: 8:00-0:00Dissabte: 9:30-0:00

Diumenge: 9:30-17:00

Cafetería & Burger

C/ Sol i Padrís, 90, SabadellTel. 937 117 954

Amb més de 25 anys d’experièn-cia. Especialistes en tot tipus de mariscos i arrossos. El protagonista sempre és el producte de primera qualitat.

Dimarts a Dissabte: 8:30 h - 23:00 h.

Diumenge 10:00 h - 17:00 h

Marisqueria

C/ Rocafort, 121, SabadellTel. 935 76 96 05

Tens alguna cosa per celebrar ? Un aniversari? Un comiat de solter? A Feeling Bar Club som especialis-tes en celebracions amb un molt bon ambient.

Divendres: 23:00-3:30Dissabtes: 20:00-3:30

Bar, Tapes & Copes

Cuinda d’autor

Tradicional Catalana

Parc de Catalunya, s/n, SbdTel. 937 26 87 09

Restaurant amb vistes al llac del Parc Catalunya. Davant del Corte Inglés. Hamburgueses, pizzes i co-ques de vidre 100% fetes a casa!!!

Dl a Dj: 9:30-1:30Divendres: 9:30-3:30Dissabte: 9:30-3:30

Diumenge: 9:30-1:00

Mediterranea

C/ Montserrat, 180SabadellTel. 937 25 03 79

Restaurant amb terrassa privada on gaudir d’un ambient acollidor, tranquil i únic per dinar, sopar, el vermut o senzillament degustar una bona cervesa artesana.

Tancat diumenge (excepte futbol)i dilluns tarda

www.eltourmalet.cat

Tapes

11

Page 13: Sabadell a Mà - Abril 2015

Francesc Macià, 22, SabadellTel. 93 716 48 60

Ubicat en ple passeig de l’Eix Ma-cià hi poden disfrutar d’una cuina de mercat de primera qualitat. Terrassa oberta tot l’any.

Obert tots els diesde 8:00 a 00:00 hores

C/Fuerteventura, SabadellTel. 937 27 27 30

Restaurant braseria especialit-zats en brasa i tapes. Pots menjar mentre els teus petits gaudeixen d’unes instal•lacions infantils de 1000 m2 vigilats per una monitora. Dilluns a Dimercres:

7:30-21:00Dijous: 7:30-23:00Dv a Dg: 8:00-0:00

Graella

C/ Estrella, 218, SabadellTel. 937 265 440

Pizzes artesanals tant al local, com a domicili a tot Sabadell. Pantalla gegant per als partits de futbol. Especialistes en pizzes i tapes.

Dilluns a Dissabte de 8:00 a 00:00

Pizzeria

Plaça Sardà i Salvany, B3, SbdTel. 931 91 59 93

Els amants de la pizza italiana autèntica tenen en aquest petit establiment un bon punt de trobada. De mans d’un genovès, Riccardo Deferrari , les pizzes són tractades amb el respecte que es mereixen.

Dimarts: 20:00-0:00Dimecres a Dissabtes:

13:00-15:00 i 20:00-0:00Diumenge: 20:00-0:00

Pizzeria

C/ Capmany, 24, SabadellTel. 937 25 93 47

Referent a la ciutat per distrutar de les tapes. Modernes presentacions amb els gustos més tradicionals. Un local ampli, ben decorat i en ple centre.

De dilluns a dissabtede 08:00 a 00:00 hores

Tapes

Cuina de Mercat

C/ Major, 19, SabadellTel. 937 240 583

El Rancho Sabadell Asador Argen-tino és molt més que un rostidor argentí, les seves instal•lacions posseeixen un estil modern i ele-gant.

Graella

Dilluns - Dissabte: 12:30-16:00 i 20:30-0:00

Diumenge: 12:30-16:00

C/ De la Rosa, 28, SabadellTel. 93 717 93 53

És una combinació de la cuina més tradiconal japonesa amb un estil detallat entre minimal i rús-tic, sense oblidar una infinitat de detalls a la cultura més tradicional. De dl a dj de 19:00 a 00:00

Divendres de 19:00 a 02:00Dissabte de 12:00 a 02:00

Diumenge de 12:00 a 00:00

Japonesa & Gin Club

Tradicional catalana

C/ Riera Villaret, 11, SabadellTel. 937 16 48 82

Tots els migdies de 13:00 a 16:00

Divendres i dissabte de 21:00 a 23:00

Establiment familiar, on hi troba-reu l’essència de la cuina catalana de sempre. Dimecres, dissabtes i diumenges arròs caldós amb llamàntol amb el menú.

12

Page 14: Sabadell a Mà - Abril 2015
Page 15: Sabadell a Mà - Abril 2015
Page 16: Sabadell a Mà - Abril 2015

La Casa Duran fa cantonada entre el carrer del Pedregar i el carrer de Sant Joan del municipi de Sabadell. La construcció de la casa la va iniciar Feliu Duran el 1578. Els Duran es van establir a la ciutat de Sabadell el 1443 i gaudien d’un alt poder social i econòmic. El cap de família, Feliu Duran, va ser procurador reial i jurat del Consell de la Vila, entre altres responsabilitats cíviques. En els documents consta com a propietari d’explotacions agràries i propietari de tallers de teixits de llana. Això posa de manifest l’estat econòmic tan diversificat i pròsper que mantenia la família i que els va permetre construir una casa de gent benestant que faria augmentar encara més el prestigi i reconeixement de la família Duran dins de la vila.

A partir del fons documental dels Duran del Pedregar de Sabadell (1273-1912), arxivat i estudiat per l’Arxiu Històric de Sabadell, es pot resseguir el poder social i econòmic de la família Duran del Pedregar. Aquesta família es va establir a Sabadell el 1443; entre els seus membres destaca Feliu Duran (1573-1613), que serà el promotor de la construcció del casal. Feliu Duran, entre altres responsabilitats cíviques, va ser procurador reial i jurat del Consell de la Vila. Està referenciat en els documents com a pagès i paraire, és a dir: propietari d’explotacionsagràries i propietari de tallers de teixits de llana. Aquest fet demostra una economia diversificada i pròspera, que va permetre la construcció d’un casal sumptuós i l’augmentdels seu prestigi i pes dins de la societat de la vila renaixentista

Els Duran del Pedregar

La Casa Durandel Pedregar

Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Page 17: Sabadell a Mà - Abril 2015

Foto: Mireia Garcia Bermejo / Wikimedia Commons

La Casa Duran del Pedregar és el millor exemple que ens queda a la ciutat de l’arquitectura renaixentista.A la façana del casal es pot veure encara avui la data de construcció de l’edifici: 1606; no obstant això, aquesta no és la data d’inici de l’edificació, sinó la data de finalització. Per les fons documentals i les referències en el mateix edifici, sabem que Feliu Duran va iniciar la construcció el 1578 sobre un conjunt de cases que hi havia en aquest punt i que es compraren durant els anys 1545 i 1587. El casal es construí en diversesfases a mesura que s’adquirien els antics edificis que es situaven en aquest àmbit.Tot i que el procés de construcció durarà aproximadament trenta anys (1578-1606), la construcció final és coherent, fruit d’un projecte constructiu inicial i ben plantejat. LaCasa Duran del Pedregar presenta un model arquitectònic molt estès en els casals benestants d’aquell moment: a la planta baixa es situen les cavallerisses i dependències productives, la planta principal era l’àmbit d’habitatge i representatiu de la casa, mentre que les golfes es destinaven a l’emmagatzematge i tasques lligades amb la producció agrària. A la planta principal s’hi accedeix a través d’una escala monumental situada en un cel-obert que permetia la ventilació dels espais de la planta baixa i estances de la planta primera i golfes.Des de la planta pis s’accedeix al jardí —el qual està sobreelevat respecte al nivell del carrer— i a la capella familiar

La Casa Duran del Pedregar

Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Foto: Mireia Garcia Bermejo / Wikimedia Commons

Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Foto: Kippelboy- CCBYSA /Wikimedia Commons

Page 18: Sabadell a Mà - Abril 2015

www.instalsat24.com · [email protected] · Carrer Horta Novella 109-111, 08201 Sabadell

Instalsat 2493 143 59 75

Disposem d’una gran varietat en aire condicionat i calefacció.Hiyasu - Daiking - LG - Samsung - Fujitsu - Siemens - Panasonic - Cointra - Junkers - FerroliEdesaPreus assequibles per a totes les butxaques

Truqui avui mateix i aprofiti les nostres ofertes!

- Aire condicionat - Calefacció - Reparació electrodomèstics - Lampisteria i electricitat - Informàtica - Reparació de televisors

La seva tenda de climatització i reparació d’electrodomèstics

Servei tècnic Oficial:CATA, NODOR, APELSON, SAIVOD, ANSONIC

Truqui al

17 L

lar

Llar segura pels infants Font: Redacció / Amic

Sovint són freqüents els accidents dins la llar sobretot amb nens petits que els agrada explorar-ho tot. Per això hem de tenir certes precaucions per garantir la segurat dels infants. Un primer consell és guardar en un lloc segur i a ser possible tancant amb clau tots els productes de neteja, verins i altres productes perillosos. També és important tapar els endolls de la llar amb cinta aïllant per tal que els infants no hi posin els dits. A més, també cal que els cable no quedin visibles.

En tercer lloc, cal que mantinguem les eines organitzades i fora de l’abast del nens, ja que poden ser elements perillosos pels infants. Finalment

un altre element a tenir en compte és posar protectors a les puntes dels mobles que acaben en punta per evitar cops i talls. Aquests només són alguns dels consells a seguir per tenir una llar segura pels infants, però també hem de tenir en compte altres elements com ara si tenim piscina o vigilar les cordes de les cortines que poden ser un perilloses.

Llar

Page 19: Sabadell a Mà - Abril 2015

18 L

lar

Mobles per a exteriors Font: Tot Sant Cugat / Amic

Els mobles de jardí, com bancs, taules, gandules... poden aportar una elegància especial a les terrasses, patis o jardins.Però, abans de decidir el tipus de moble que voleu introduir al vostre espai exterior, heu d’haver mesurat els metres quadrats que hi ha disponibles i tenir ben definit l’estil que busqueu segons els vostres gustos personals.Si voleu crear un ambient actual opteu per les peces de mobiliari fetes en metall, i per afegir un toc vintage podeu incloure mobles de forja.Penseu principalment en un conjunt de mobles d’exterior elaborats amb materials resistents que siguin adequats per estar a la intempèrie, ja que hauran de suportar les inclemències del clima, el sol,

les pluges, etc. En aquest sentit, el plàstic és un dels materials que més s’utilitza per fabricar mobles de jardí per la seva resistència.Si disposeu d’un pati cobert o d’una caseta d’emmagatzematge on pugueu resguardar els mobles del jardí, aleshores us

podeu decantar per mobles que estiguin fets amb materials no tan resistents, com el ratà , la fusta o el bambú.Per complementar la decoració de l’exterior podeu instal·lar tendals, para-sols, estàtues, fonts d’aigua, jardineres...

Llar

Obra nuevaToda clase de reformas

ArquietecturaMantenimiento de comunidades

y empresas

VVVV

610.26.25.79 · [email protected]

Page 20: Sabadell a Mà - Abril 2015

Mascotes

www.protectorasabadell.orgMés info: 937 26 72 27

9615-035Nom: RandolSexe: MascleXapa: 035Data naixement: 01-08-2013Data entrada: 11-02-2015Raça: x Malinoise

9602-0103Nom: GrissonSexe: MascleXapa: 0103Data naixement: 01-08-2013Data entrada: 11-02-2015Raça: x Shar Pei

9609Nom: Relampago Sexe: MascleData naixement: 01-07-2012Data entrada: 09-02-2015Raça: Galgo

9600-051Nom: LobaSexe: FemellaXapa: 051Data naixement: 01-04-2013Data entrada: 07-02-2015Raça: P. Alemany

TOTS ELS GOSSOS ESTAN EN EL REFUGI DE LA:

LLIGA PROTECTORA D’ANIMALS DE SABADELL

CTRA. DE CALDES KM 24,2 · 08202 [email protected] donen en adopció en les següents condicions: Esterilitzats, vacunats, desparasitats, amb microchip, test de leishmania, copia d’assegurança y de la llicència pels PPPs.

19 M

asco

tes

Bernat Boades, 10 · Junto plz. LibertadTel. 931 196 117

www.sabadelladiestra.com

Clínica veterinària de dilluns a dissabte

Hores concertades

Urgències telefòniques

TOTS ELS DIES DE L’ANY

937 236 591Avinguda de Josep Tarradellas, 20

SABADELLADIESTRA

ClínicaSant Maties, 28-30 937175284

ConsultoriCtra. Terrassa, 337 937275908

Urgències650.677.713

Page 21: Sabadell a Mà - Abril 2015

Motor

C\ Moratín, 107 · 08206 Sabadell (Barcelona)Telf: 93 745 93 59

www.marcmotos.com

C/ Petrarca, 9 · 08206 SabadellTel./Fax: 93 723 98 16

[email protected]

TALLERES SALAMANCA93 726 64 19

c/ Can Julià Ferrer, 908206 Sabadell

• Avançar en línia contínua. Si avanceu en una zona d’escassa visibilitat us trauran 4 punts, i el mateix si avanceu posant en perill els cotxes que vénen de cara.

• Accelerar per no deixar-se avançar. Si nou faciliteu l’avançament al cotxe que circula darrere vostre tindreu una sanció de 200 euros.

• Si, quan avanceu un ciclista o vianant que vagi pel voral no deixeu, com a mínim, 1,5 m de distància lateral: 200 euros.

• No fer cas de les indicacions d’un agent: 200 euros i 4 punts.

• Portar equipatge sense subjectar: 200 euros.

• Aturar-se en un lloc indegut -per exemple, per recollir un autoestopista-: a partir de 80 euros.

• Tocar el clàxon sense motiu (només està permès per evitar un accident o per avisar de la seva presència en vies secundàries): 80 euros.

• Portar la música massa alta: us sancionaran amb 80 euros si circuleu amb la música alta prop d’hospitals. Però, segons l’ordenança de contaminació acústica de cada municipi, la Policia Local us pot multar amb fins 6.000 euros.

• No obeir un senyal de prohibició de pas (direcció prohibida, zones de vianants...) o de maniobres prohibides (girs, estacionaments, etc.): 200 euros.• No indicar a la DGT que heu canviat de domicili: 80 euros.

• Portar massa passatgers: de 80 a 200 euros.

Multes, més i menys freqüents

Font: Tot SantCugat / Redacció

Page 22: Sabadell a Mà - Abril 2015

Pis totalment reformat i orientat a l’est. 84 Me-tres útils. 4 Habitacions. Reformat amb gust de fa uns 10 anys i molt bén cuidat. Safareig de 6 m2. Menjador amb balcó amb molt bones vis-tes, 6è sense edificis davant de la mateixa alça-da. El bany també reformat i amb plat de dutxa. La finca té uns 40 anys d’antiguitat i 2 ascensors.

Àtic duplex seminou, 105 metres útils, primera planta: cuina americana amb menjador de 25 metres i balcó de 5 metres, bany i una habitació tot exterior, segona planta: un altre habitació amb sortida a terrasa de 30 metres y lavabo, finestres d’alumini climalit, parquet, molt assolellat, traster de 8 metres i plaça de parking, zona tranquila i ben comunicada, a 5 minuts de co-merços i davant de la parada d’autobus

Pis totalment reformat a la zona de concordia. 87m, amb 4 habitacions d’origen (actualment 3), Men-jador de 25m amb balcó orientat a l’est. 10 m de cuina reformada amb galeria. Bany complet y la-vabo. Totes les habitacions són exteriors, té terra gres,portes de cedre, finestres d’alumini, A/A i calefacció . Ascensor i parking a la mateixa finca.

Atic duplex, primera planta: cuina de 7metres exterior amb balcó, menjador, bany amb plat de dutxa, una habitació suitte amb bany complert (banyera), sego-na planta: accés desde menjador, altell de 35 metres amb bany complert i safareig,amb sortida a terrassa de 30 metres. Ascensor, plaça de parking, a 10minuts de fgc, 10 minuts eix macià, bon accès a c-58, zona tranquila

REF: 3960

REF: 3034

REF: 2277

REF: 3946

128.000 €

166.000 € 229.000 €

149.500 €84 m2 4 hab. 1 bany Creu De Barberà

110 m2 3/2 h. 2 banys Castellar del V.

87 m2 4/3 hab. 1 bany Concòrdia

138 m2 4 hab. 3 banys Can Feu

Page 23: Sabadell a Mà - Abril 2015

937 246 638

Pis el centre, 80 metres, 20 metres de menjador, 2 ha-bitacions dobles , 1 bany. Propietat reformada, fusteria exterior de climalit, aire acondicionat, ascensor, balcó de 8 metres, safareig, parquing, traster

REF: 3238 127.240 €80 m2 3 hab. 1 bany Castellar del V.

c/ Francesc Layret, 40 · 08208 Sabadell

Casa adosada seminova. 170 Metres construits. 1a plan-ta menjador, wc, cuina amb sortida a terrassa de 20m. 2Na planta 3 habitacions + wc 3ra planta, altell amb traster i terrassa de 35m, cale-facció, portes de faig, climalit. Casa molt maca

170 m2 3 hab. 1 bany Ca n’OriachREF: 3295 169.000 €

Sisena planta amb ascensor. Finca de l’any 1980. 90 M construits, 80 utils. 3 Hbt, 2 dobles, 1 indivi-dual, 2 exteriors, wc amb banyera,menjador de 18m calefacció gas natural. Cuina i bany correctes. Balcó-terrassa de 12m, Parking. La vivenda esta per entrar a viure.

REF: 417782 m2 3 hab. 1 bany Creu Alta

127.240 €

Page 24: Sabadell a Mà - Abril 2015

Ref. 40259 SANT QUIRZE. PIS 70 m2 DISSENY, ASCENSOR, traster, 2 hab, llar de foc, terrassa 80m2, ca-lef., a/a, parquet, 2 veïns 190.000 €

Ref. 40234 SOL I PADRIS PIS 3 Hab. Parquing, ascensor, traster, cuina offi-ce, calefacció, terres marbre, finestres alumini, deixen mobles..142.500 €

Ref. 40190 CENTRE. PIS baixos , 115 ascensor, PK, 4 hab, cuina office,

calefacció, a/a, parquet, videoporter, . 250.000 €

Ref. 20020 BELLATERRA. LLOGUER CASA 500m2 en una planta , 4 vents, piscina, parcel·la de 3.200m2, terrassa, 5 hab, calef., a/a. DE DISSENY 3.800 €

www.inmolite.com/fincorEspronceda, 53B · Sabadell

[email protected]

616 269 534931 616 037

23 Im

mob

iliàr

ia

Agent immobiliari nº 4363Experts immbobiliaris 2551

VOL VENDRE O LLOGAR EL SEU IMMOBLE?

TRUQUI’NS!Un dels nostres agents titulats els visitarà sense compromís.

Ref. 40258 CREU BARBERÀ. PIS 85 m2 ASCENSOR, REFORMAT, safareig, exterior, 3 hab, balcó amb vistes, calefacció, terra gres. 77.000 €

Ref. 40254 CREU BARBERÀ. Pis 60 m2 exterior, reformat, 2 hab dobles, calef., a/a, terres de gres, finestres alu-mini amb mosquiteres. 66.500 €

Page 25: Sabadell a Mà - Abril 2015

Pis totalment exterior de 75 m², 3 habita-cions actualment 2, cuina independent, bany reformat, galeria, calefacció, aire codicionat i ascensor. Pati comunitari. Al costat estació Renfe Centre. ¡EXCEL.LENTS VISTES!

Casa distribuïda tota en una planta de 123 m² construïts amb orientació sud, saló-menjador amb sortida a pati, 3 habitacions, cuina independent, bany complet i safareig. Zona de Gràcia. ¡PATI DE 30 M²!

VENDA: 109.000€ VENDA: 145.000€

Page 26: Sabadell a Mà - Abril 2015

Sor Lucia Caram (Tucumán, Argentina, 1966) és monja contemplativa de les dominiques de Manresa. Però no es limita a mirar el món des de darrera de les parets del convent de Santa Clara, sinó que hi interactua ajudant les persones més vulnerables de la societat des de la Fundació Rosa Oriol. El seu to directe i el seu discurs sense embuts contra el Capitalisme i la corrupció l’han convertit en una religiosa mediàtica i en una gran candidata per aquell partit que aconsegueixi convèncer-la per entrar en política. Alguns ja ho han intentat, però Caram s’allunya de les temptacions.

El govern espanyol assegura que “el pitjor de la crisi econòmica ja ha passat”. Hi està d’acord?En absolut. Potser els grans indicadors econòmics mostren certa recuperació, però això no està arribant a la gent. Mentre hi hagi una immensa majoria de gent sense feina i cap tipus de prestació social, el panorama serà dolent. La millora econòmica no es començarà a veure a la butxaca de la gent fins d’aquí dos o tres anys. Avui no hi ha polítiques socials capaces d’evitar tots els costos humans de la crisi que encara patim. A més, actualment els nostres polítics estan més preocupats per la campanya electoral que en la veritable signatura pendent: fer un pacte per eradicar la pobresa i l’exclusió social i crear llocs de treball dignes, perquè el mercat laboral espanyol actual és un camp de concentració d’esclaus assalariats.

Quina esperança té respecte els nous partits d’esquerres que critiquen precisament aquestes polítiques econòmiques?Els nous moviments que han sortit posen nerviosos aquells que tenien majoria absoluta i que pensaven que Europa dóna “paté de cors” de la mà d’Angela Merkel per aplicar polítiques sense entranyes, que afecten els més febles. És bo que en aquest moment hi hagi una massa crítica considerable per evitar majories

absolutes. Els ciutadans finalment han deixat de queixar-se i han sortit al carrer. Aquests partits són un motiu d’esperança.

Sembla que hi posa un però....Sí. No n’hi ha prou amb la indignació per construir un nou model de país; cal estar disposats a invertir moltes dosis de sacrifici. Ens hem de deixar la pell per transformar aquesta situació. I hem de tenir clar que el model econòmic que teníem ens ha portat a la situació dramàtica de crisi. Hem de passar de la competitivitat sense entranyes a la cooperació, a un model d’economia de Bé Comú. Hi ha un motiu d’esperança en aquests nous moviments, però caldrà molta seriositat per a no defraudar la gent.

ENTREVISTA A LUCIA CARAM, Religiosa Dominica Contemplativa

“Em preocupa que el Procés es desinfli per un joc d’egos”

Font: Maria Coll AMICL’entrevista

25 E

ntre

vist

a

Foto: Genís Serra /AMIC

Page 27: Sabadell a Mà - Abril 2015

Foto: Genís Serra /AMIC

26 E

ntre

vist

a

Tenim els polítics que ens mereixem?En aquest moment, el país, per molt malament que ho hagi fet, no es mereix la classe política que té. Els ciutadans tan malament no ho hem fet perquè ens passin la factura que ens han passat. Hem d’aplicar un sentit molt crític, però també molt autocrític. Ens han venut i hem comprat lliurement un model de societat en què el consumisme ens ha consumit. Per tant, és legítim criticar i denunciar que hi ha manca de voluntat política, però també cal compromís dels ciutadans per canviar hàbits i models de vida.

Aquest any els catalans votarem tres vegades. Tenim una democràcia prou justa?Tenim una democràcia segrestada. Hi ha hagut majories que s’han sentit legitimades per imposar un model ignorant absolutament a la ciutadania. Respecte Catalunya, hem tingut tot un moviment d’afirmació dels drets com a país magnificats per la indignació de la crisi, però ens ha faltat un model i un projecte de país, que encara estem a temps de construir. Només ens arribarà el que desitgem si realment som capaços de treballar-ho. La solució no vindrà de dalt, sinó del compromís de les bases.

Encara creu que la independència de Catalunya serà “imminent”, com havia dit anteriorment?Em preocupa que un cop més la cosa quedi desinflada per un joc d’egos. Després de la consulta era el moment idoni per donar un pas endavant. L’aposta del president Mas em semblava molt important per anar tots a l’una, però sembla que la divergència de criteris, les pressions que hi ha dins de cada partit i els egos personals han frenat el procés. I això no ens ho podem permetre. Per tant, caldria fer un exercici d’autocrítica i exercir la pressió que podem fer com a ciutadans des d’Òmnium i l’ANC, perquè aquestes entitats han estat el motor i són les entitats que estan més lliures d’interessos personals i partidistes. Perquè sinó, després d’indignar-nos per la situació de pobresa, per la situació laboral i haver lluitat per un drets com a país, al final, no tindrem ni una cosa ni l’altre.

Estaríem tocant un llindar de desesperança perillós?Jo em declaro militant de l’esperança, però veig que la gent està cansada. A la gent se li havia marcat una fita i ara es dilueix com tantes altres coses. Em preocupa que la gent comenci a dir que se sent estafada.

Segons la nova formulació de l’assignatura de religió impulsada pel ministre Wert “sense Déu no hi ha felicitat”. Ho comparteix?No hi ha vida autènticament humana sense felicitat. La vocació de tots els humans és la felicitat però uns li posem el nom de Déu i altres, altres noms. Personalment sí que Déu em dóna la felicitat perquè per a mi Déu és la felicitat i la vida mateixa. I això està més enllà de qualsevol confessió. Possiblement per un no creient Déu és la mateixa felicitat, per tant, això no vol dir que sense Déu no hi hagi felicitat. A l’escola s’ha de fer cultura religiosa i explicar els valors de totes les religions. En canvi, la transmissió dels valors de la fe i les oracions s’han de fer a casa i a la catequesi parroquial. Ara el govern vol guanyar terreny amb la religió perquè ha perdut el tema de l’avortament, però l’Església no pot imposar a la societat una ètica de màxims

Page 28: Sabadell a Mà - Abril 2015

ABRIL 2015

DISSABTE 4

DISSABTE 11

DIVENDRES 10

DIUMENGE 5

DIUMENGE 12

DIVENDRES 17

DISSABTE 18

DIUMENGE 19

DIJOUS 16

DIVENDRES 24

DISSABTE 25

DIUMENGE 26

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre18:00 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre12:00 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre18:00 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre12:00 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre12:00 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre12:00 hores

L’Alternativa TeatreCONTES DE DRACS.Infantil12:00 hores

L’Alternativa TeatreEL VERÍ DEL TEATRE. Teatre22:00 hores

L’Alternativa Teatre25 DE GENER. Teatre22:00 hores

Cava UrpíA CAU D’ORELLA. Concert22:00 hores

Cava UrpíNEW BARCELONA TRACTION. Concert22:00

Cava UrpíVICTUS. Concert18:00

Cava UrpíNOU CD “DELICADA”. Concert22:00

Teatre del SolELS PIRATES DEL SOL. EL MUSICAL18:00 hores

Teatre del SolELS PIRATES DEL SOL. EL MUSICAL18:00 hores

Teatre del SolELS PIRATES DEL SOL. EL MUSICAL18:00 hores

Teatre del SolELS PIRATES DEL SOL. EL MUSICAL18:00 hores

Teatre del SolELS PIRATES DEL SOL. EL MUSICAL18:00 hores

Teatre del SolELS PIRATES DEL SOL. EL MUSICAL18:00 hores

L’EstruchPULMONS. Teatre18:00 hores

L’EstruchPULMONS. Teatre21:00 hores

Teatre Sant VicençCHARLIE I LA FANTÀSTICA FÀBRICA DE XOCOLATA. Teatre11:30 hores

Teatre Sant VicençCHARLIE I LA FANTÀSTICA FÀBRICA DE XOCOLATA. Teatre18:00 hores

Teatre Sant VicençCHARLIE I LA FANTÀSTICA FÀBRICA DE XOCOLATA. TEATRE18:00 hores

Teatre Sant VicençCHARLIE I LA FANTÀSTICA FÀBRICA DE XOCOLATA. TEATRE11:30 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre18:00 hores

Teatre ArlequíSANT JORDI I EL DRAC. Teatre12:00 hores

27 S

abad

ell c

ultu

ra a

Cultura a Mà

Page 29: Sabadell a Mà - Abril 2015
Page 30: Sabadell a Mà - Abril 2015

INVERSORCOMPRA PISOAL CONTADO

677.963.689

MÁXIMAVALORACIÓN!!!

AjuntamentAtenció a l’infància i adolescènciaOMIC (Informació al Consumidor)Planificació FamiliarSCAI (Servei d’ Acollida als Immigrants)Servei de Atenció a la VíctimaSabadell Atenció JoveServeis SocialsTeatre Municipal La FaràndulaVapor Llonch (Formació Ocupacional)Agència Tributària a Sabadell (Hisenda)Agència Tributària de Sabadell (Recaptació de l’Ajunament)Oficina de Treball (SOC). Oficina carrer SardàOficina de Treball (SOC). Oficina carrer d’Alfons XIIIJutjats de SabadellRegistre CivilRegistre de la propietatCambra de Comerç de SabadellCambra de la Propietat Urbana de SabadellOficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC)Oficina de la Mobilitat

CAP de GRÀCIACAP de LA CREU DE BARBERÀCAP de TORRE- ROMEUCAP de EL POBLENOUCAP de LA CONCÒRDIAHospital Parc TaulíMossos d’EsquadraPolicIa MunicipalPolicIa NacionalServeis d’Emergències Mèdiques

Lliga Protectora d’Animals i PlantesOficina d’Atenció CiudadanaMuseu d’ArtMuseu d’HistòriaSíndic Municipal de GreugesCasal Pere QuartPunt de VoluntariatRadio Sabadell

93 726 72 2701093 725 71 4493 727 85 5593 726 42 1193 726 84 7893 717 23 9293 745 19 60

93 745 31 0093 726 47 0093 745 31 6893 712 36 0393 727 29 7593 745 32 6193 745 33 0193 745 31 4493 745 75 6193 745 31 6193 726 00 00 93 745 32 7993 720 64 6093 720 66 7093 745 42 0693 745 42 1893 725 86 0093 745 12 5593 725 09 2493 745 31 1093 727 00 90

93 710 90 6093 711 68 5793 727 10 8393 727 22 7993 723 11 9993 723 10 10

088092091112

Municipal

AmbulànciesBombers de SabadellCAS DrogodependènciaCAP Sant Fèlix UrgenciesCAP de SANT OLEGUERCAP de CAN DEUCAP de CA N’ORIACCAP de CAN RULLCAP CENTRECAP de CREU ALTA-CAL BALSACH

06193 726 00 8093 726 47 0093 712 29 5993 712 04 5193 716 78 3393 723 14 9593 726 28 4293 725 65 8593 724 77 27

Urgències

Autobusos Municipals (TUS)Arxiu HistòricBiblioteca Vapor BadiaBiblioteca de Can DeuBiblioteca de Can PuiggenerBiblioteca de SafareigsBiblioteca de la SerraCASSA (Agua). AveriesFunerària

93 710 79 5193 726 87 7793 745 17 0393 716 56 0493 716 51 5093 717 53 4393 726 34 6893 715 57 1793 727 74 00

Serveis

SERRALLERIASABADELL I RODALIESTOT TIPOS DE PANYS

937 243 023937 243 023937 243 023937 243 023

Telèfons d’interès29

Gui

a B

àsic

a 649 578 591

Peeling corporal de aceites esenciales y mandarina + aromaterapia 100% y masaje relax. Por solo 17€Pedicura profesional con peeling + mascarilla + masaje y tratamiento de uñas con esmaltado francesa. Por 25€ + manicura express de regalo

PROMO AMIGO!! Ven con una amiga nueva y tendreis un vale descuento para un tratamiento facial o corporal que no esté en

promoción.

Page 31: Sabadell a Mà - Abril 2015
Page 32: Sabadell a Mà - Abril 2015

Compramos todo lo que tienes en casa (excepto ropa y muebles grandes)

Vendemos con más de 300 m2 de exposición a precios de RISA!

También tenemos grandes electrodomésticos.

Segunda mano

Ronda Zamenhof 77, Sabadell Tel. 937 203 634www.tomaefectivo.com · facebook.com/enefectivosabadell