3
Llistat de llibres recomanats per a Cicle Inicial Com es fa un llibre. Autor/a: Cristina Sans. Editorial: La Galera L'autor acaba de tenir una idea: ha escrit un bon conte! I li envia a l'editor. Però l'aventura del llibre tot just comença! Vols saber com es fa un llibre? Vols saber com s'ha fet aquest llibre? Doncs gira full i descobreix el món màgic d'una editorial! Les aventures del capità calçotets. Autor/a: Dav Pilkey. Editorial: Cruïlla En Jordi i l'Oriol fan el ximple tot el dia i fan enfadar el senyor Grabulós, el director de l'escola. El Bernat Barroé i el futbol. Autor/a: Francesca Simón. Editorial: Cruïlla El Bernat Barroer tafaneja el diari del seu germà, fa trampes jugant a futbol, va a comprar i troba el seu pitjor enemic. Quatre soques fan un pont. Autor/a: Enric Lluch Editorial: Voramar Dos tribus d'indis envien als seus guerrers a descobrir món. Passaran moltes aventures però faran molts amics.

Guia de lectura per Cicle Inicial desembre 2014

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Guia de lectura per Cicle Inicial desembre 2014

Llistat de llibres recomanats per a Cicle Inicial

Com es fa un llibre. Autor/a: Cristina Sans.Editorial: La GaleraL'autor acaba de tenir una idea: ha escrit un bon conte! I li envia a l'editor. Però l'aventura del llibre tot just comença!Vols saber com es fa un llibre? Vols saber com s'ha fet aquest llibre? Doncs gira full i descobreix el món màgic d'una editorial!

Les aventures del capità calçotets.Autor/a: Dav Pilkey.Editorial: CruïllaEn Jordi i l'Oriol fan el ximple tot el dia i fan enfadar el senyor Grabulós, el director de l'escola.

El Bernat Barroé i el futbol. Autor/a: Francesca Simón.Editorial: CruïllaEl Bernat Barroer tafaneja el diari del seu germà, fa trampes jugant a futbol, va a comprar i troba el seu pitjor enemic.

Quatre soques fan un pont. Autor/a: Enric LluchEditorial: VoramarDos tribus d'indis envien als seus guerrers a descobrir món. Passaran moltes aventures però faran molts amics.

Page 2: Guia de lectura per Cicle Inicial desembre 2014

Els dies de la setmana. Autor/a: Teresa Sabaté Editorial: SalvatellaPer què la setmana té set dies? Per què estan ordenats d'aquesta manera? Les respostes a aquestes preguntes les explica una història que va passar fa molt temps, quan l'Any i els seus fills, els dotze mesos, van cridar la Setmana per encarregar-li ordenar el temps millor....El conte va acompanyat de refranys adients a cada un dels temes que es van desenvolupant al llarg del text.

Petita enciclopèdia de la natura.Autor/a: Marie BrossoniEditorial: CruïllaUn llibre amb fotografies per conèixer a fons la natura.

M'endevines del tot?Autor/a: Anna M. MatasEditorial: BarcanovaUn munt d'endevinalles per compartir.

Magenta i la balena blanca. Autor/a: Jaume EscalaEditorial: LumenL’activitat que es desenvolupa és un bon exemple sobre com es pot treballar la comprensió lectora en un l’àlbum il·lustrat, ja que per comprendre aquest tipus de text cal integrar la informació que aporta el text amb la informació que aporten les imatges.

Page 3: Guia de lectura per Cicle Inicial desembre 2014

El domador de paraules.Autor/a: Miquel DesclotIl.lustrador/a: Editorial: La GaleraLa Galera edita aquesta tardor una antologia poètica imprescindible. Miquel Desclot, un dels màxims exponents de la poesia infantil catalana (a part d'excel·lent traductor i autor de prosa), reuneix en un volum cinc dels seus llibres de poesia per als més petits (dos dels quals són inèdits). Després de l'èxit de l'antologia poètica"Poesies amb suc", La Galera ofereix un nou recull de poemes en format de llibre regal, ara el d'un autor premiat.