3

Click here to load reader

Guia de lectura per Cicle Superior desembre 2014

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Guia de lectura per Cicle Superior desembre 2014

GUIA DE LECTURA CICLE SUPERIOR

Quan el meu pare era un arbust

Autor/a:Joke van LeeuwenIl·lustrador/a:Joke van LeeuwePàgines:11219.0 x 12.0 cm

Hi ha una guerra i el pare de l’Ela ha d’anar a fer de soldat, i ella es queda amb la seva àvia, perquè la mare fa temps que viu en un altre país. Però quan la situació es complica, l’Ela ha d’iniciar un llarg viatge ple de perills i absurditats burocràtiques amb altres nens, cap a l’estranger, al país de la seva mare.Una molt bona descripció de les peripècies que han de passar els refugiats que fugen de les zones en guerra.

Meravelles

Autor/a:Brian SelznickIl·lustrador/a:Brian SelznickPàgines:64021.8 x 15.0 cm

En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. En Ben enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. La Rose està fascinada per una actriu misteriosa de la qual col·lecciona fotografies i notícies. Quan en Ben troba, a l'habitació que havia estat de la seva mare, una pista que podria portar-lo fins al pare, i la Rose ...

Page 2: Guia de lectura per Cicle Superior desembre 2014

Que vénen els Piranyes!

Adela Pérez Lladó192 pàgines14,5 x 21 cm.

Novel·la infantil protagonitzada per un nen a qui el seu pare, jugador famós fins que va patir una lesió irrecuperable, li va aficionar al futbol des de molt petit. La separació del matrimoni l'obliga a viure amb la seva mare al país on aquesta havia nascut, i a buscar allà nous amics amb qui compartir equip i participar en tornejos. La trama narra la seva difícil adaptació al nou entorn, tot i que conegui bé l'idioma i els costums i l'enyorança del seu pare, tot i que aquest, apartat del món esportiu s'hagi enfonsat en la depressió i estigui sense feina. La majoria de les seqüències argumentals es refereixen a partits i entrenaments de futbol, interessants per a lectors aficionats a aquest esport però que des del punt de vista literari no donen lloc a una elaboració estètica o estilística destacable. Els passatges que al·ludeixen a la situació familiar del protagonista, la mare del qual ha entaulat una nova relació, tendeixen a presentar aquesta conducta com a natural i beneficiosa pel seu fill, qui després d'una inicial etapa de rebel·lia, acaba per acceptar-la. L'obra inicia una sèrie narrativa titulada "Els Piranyes del Futbol" en al•lusió al conjunt on juga el personatge central.

El meu món de poesia

Joana RaspallIl·lustracions: Pere Cabaret66 pàgines19X 22 cm

Recull de poemes infantils de Joana Raspall, alguns ja publicats i d’altres inèdits; amb unes entranyables il·lustracions de Pere Cabaret. A més, el llibre inclou un DVD on les imatges van acompanyades de la veu de l’autora recitant els poemes.

Page 3: Guia de lectura per Cicle Superior desembre 2014

Inventario ilustrado de los mares

Virginie Aladjidi Il·lustracions: Emmanuelle Tchoukriel 72 Pág.21,5 x 30 cm.

Una sencilla y práctica guía de la rica biodiversidad marina que reúne un centenar de animales y plantas, algunos en peligro de extinción. Una obra que fomenta la curiosidad y la sensibilización de niños y adultos por el medio natural y su conservación.

El gran libro de las criaturas de Harry Potter

Jody Revenson23,5 x 28 cm.208 Pág.

¡Descubre los secretos de todas las criaturas de la saga!

Dementotes y elfos domésticos, Sirenas y dragones bola de fuego chinos, estas son solo algunas de las criaturas mágicas horripilantes monstruos que habitan el mundo de hechicería de J. K. Rowling. El gran libro de las criaturas de Harry Potter presenta de forma detallada a como se trasladaron las criaturas de la pàgina a la realidad de las exitosas películas de Harry Potter. En la ficha de cada criatura encontrarás descripciones, ilustraciones, fotografías de los estudios de filiación y talleres de creación, así como secretos del rodaje de los archivos de la Warner Bros.