Click here to load reader

Presentació tic sagrado corazón

 • View
  196

 • Download
  2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Tecnologias de la información y de la comunicación

Text of Presentació tic sagrado corazón

 • Sagrado Corazn 2.0 Integraci de les TIC al Collegi Sagrado Corazn de Jess
 • INTRODUCCI Aquest projecte pretn millorar els mecanismes de comunicaci entre professors, alumne - professor i pares professor, aix com incentivar la incorporaci de les TIC al procs educatiu, facilitant als professors les diverses eines tecnolgiques perqu puguen aplicar-les en les seues planificacions d'aula. Aquest projecte TIC vol ser ambicis alhora que realista, sabent que s una tasca a llarg termini, amb l'objectiu d'allunyar tots aquells "fantasmes" i que, amb esperit renovat, fem del collegi un centre que aposte per tecnologies de la informaci i comunicaci no com un fi en si mateixes, sin un mitj o un recurs per crear ambients d'aprenentatge enriquits per les mltiples alternatives pedaggiques que propicien a partir de les seves enormes possibilitats didctiques i educatives.
 • OBJECTIUS Implementaci d'una pgina web institucional de Google Sites que permeta compartir experincies pedaggiques i recursos didctics per a l's de metodologies de treball amb TIC. Integraci del Centre a Google Apps for Education Capacitaci dels docents en la incorporaci de les TIC al procs educatiu, per utilitzar les eines tecnolgiques com un nou llenguatge educatiu i un ensenyament que complemente els mitjans tradicionals, de manera que les classes siguen ms atractives i documentades . Fer s de les tics en les diferents rees com projectes transversals, potenciant l'aprenentatge visual de l'alumnat, augmentant la seva participaci, la seva motivaci i creativitat . Fer partcip a tota la comunitat educativa del projecte
 • PARTICIPANTS
 • FUNCIONS DEL COORDINADOR TIC Elevar propostes a l'Equip Directiu per a l'elaboraci del Projecte d'Integraci de les Tecnologies de la Informaci i la Comunicaci en els diversos aspectes de la vida al centre. Establir vies per a la difusi de les experincies del centre: web , plataforma Esemtia , blocs. Informar al professorat sobre les noves eines, els productes i sistemes disponibles per a l'educaci i difondre la seva utilitzaci a l'aula . Donar suport al professorat en la integraci de les noves tecnologies informtiques i audiovisuals en el currculum. Actuar com a dinamitzador i impulsor al centre de totes les iniciatives i projectes sorgeixin entre el professorat i alumnat, relacionats amb les noves tecnologies i l'educaci. Qualsevol altra que li encomane l'Equip Directiu relativa a la utilitzaci dels mitjans audiovisuals o de les TIC com a recurs didctic.
 • ACTUACIONS Coneixement de la realitat del centre i necessitats del professorat Entrevistes Equip Directiu Entrevistes professors Posada en marxa de les eines TIC 2.0 Integraci del centre a Google Apps for Education Creaci de la web del Centre Formaci del professorat Formaci i integraci de lalumnat Formaci i integraci de les families
 • Coneixement de la realitat del centre i necessitats del professorat Entrevistes a l'Equip Directiu amb l'objectiu de conixer les necessitats i les previsions en relaci a la integraci i s de les TIC. Entrevistes a Professors amb lobjectiu de conixer l'opini del professorat sobre la integraci de les TIC al procs d'ensenyament-aprenentatge, els seus coneixements i experincies prvies, expectatives i demandes respecte al tema. Les entrevistes les farem a travs de laplicaci que ens ofereix Drive.
 • Posada en marxa de les eines TIC 2.0 Google Apps s un paquet d'aplicacions de productivitat basat en el nvol que afavorir la comunicaci entre professors, alumnes i famlies i ens permetr treballar des de qualsevol lloc i dispositiu. s fcil d'utilitzar i ens va a permetre treballar de forma ms coordinada.
 • Per qu utilitzar Google Apps? Ens ofereix una imatge corporativa del collegi comuna, millorant la imatge externa del cole. En aquest moment els alumnes usen correus externs, cada professor un de diferent i el collegi no tenia cap correu corporatiu. Necessitat d'una gesti centralitzada d'usuaris i permisos. Possibilitat de controlar completament l's dels recursos associats al collegi. Es tracta dun servei pensat principalment per a usuaris finals i no per "experts". Un servei ampliable i configurable a les necessitats canviants de la comunitat educativa.
 • Apropament entre alumnes, professors i equips Podem crear un document, full de clcul o presentaci i compartir-lo amb els alumnes, claustre, companys de cicle, departaments, famlies, etc. simplement amb un parell de clics a Google Drive. Tots podran obrir-los i realitzar modificacions alhora si estan autoritzats. Google Apps for Education pot ajudar a simplificar tasques acadmiques com la redacci de documents i la programaci de classes. Un grup d'estudiants pot treballar conjuntament en una mateixa tasca a Google Docs i veure els canvis en temps real en lloc d'esperar a rebre les diferents versions per correu electrnic. Amb Google Calendar, els estudiants, famlies i companys poden veure les activitats programades, deure, controls, etc., de forma que existeix una informaci directa i actualitzada.
 • Seguretat i manteniment No necessitem ordinadors amb grans recursos, tan sols una bona connexi a internet i no cal comprar ni mantenir servidors i tot es pot gestionar des d'una nica interfcie. Tot est emmagatzemat als servidors de Google i podem accedir des de qualsevol lloc i dispositiu amb connexi. Google Apps for Education inclou desenes de funcions de seguretat fonamentals dissenyades especficament per mantenir la teua informaci segura i sota el teu control. Tu ets el propietari de la teva informaci, i les eines de Google Apps et permeten controlar-la, incls amb qui i com compartir-la. La xarxa de centres de dades t'ofereix una seguretat excepcional i et garanteix un accs segur i fiable a les dades en tot moment i sense interrupci.
 • APPS
 • Exemple de web dun cole amb site Site Colegio Nuestra Seora del Socorro (Valencia)
 • Possibilitats de Google Apps for Education en el Cole Fer s de Gmail per a la comunicaci entre professors, equip directiu-professorat, professors-alumnes, professors famlies. Utilitzar Drive per a generar i guardar documents o altres arxius, que podrem compartir amb altres companys. Tindrem accs als arxius guardats al drive des de qualsevol dispositiu amb accs a internet (mbil, tablet, porttil, ordinador de casa). Sempre tindrem una copia de seguretat al nvol i tots els arxius sincronitzats. Podrem treballar de forma coordinada amb la resta de companys en un mateix document o projecte. Podem compartir recursos que trobem a internet o creem nosaltres mateix amb la resta de companys (recursos educatius, taules davaluaci, etc.) Crear un calendari general del cole on indiquem tots els esdeveniments que volem compartir amb la comunitat educativa, un altre per a cada cicle amb les activitats, reunions, dades assenyalades, etc.
 • Crear un calendari dutilitzaci dels recursos del cole: aules, despatxos, espais, etc. Guardar fotos, crear lbums i arxivar-les de forma ordenada Crear llistes de vdeos interessants a youtube Crear blocs on compartir experincies i noticies amb els alumnes o la comunitat educativa Traducci de textos Personalitzar el navegador de Chrome i accedir des de qualsevol dispositiu als marcadors creats I moltes mes possibilitats per descobrir
 • Web Crearem una web que serveixca de nexe comunicatiu entre tots els membres del collegi: alumnes, professors, famlies, ampa, etc. La idea es presentar la web ja completa per a principi de lany, amb laniversari del cole.
 • Collegi Sagrado Corazn de Jess EL COLLEGI Noticies PLA DE CENTRE SERVICIS DEL CENTRE SECRETARA AGENDA COMUNICACI AULA
 • Esquema de la web EL COLLEGI Presentaci Dades del centre Claustre Consell escolar Instalacions PLA DE CENTRE Nivells educatius Normativa Projecte educatiu Projecte de gesti Reglament dorganitzaci i funcionament Confesionalitat Noves tecnologies Idiomes SERVEIS DEL CENTRE Activitats extraescolars Aula matinal Menjador Orientaci SECRETARA Solicitud de serveis del centre Horari datenci AGENDA COMUNICACI AULA Infantil Primer cicle Primaria Segon cicle Primaria Tercer cicle Primaria Primer cicle ESO Segon cicle ESO
 • Formaci del professorat Per a la posada en marxa d'aquest programa, el professorat s el protagonista, sent necessria la seva formaci. Aquesta formaci oferida pel coordinador o a petici d'algun company, tindr en compte el coneixement previ i es fonamentar en el treball en equip, la cooperaci i coordinaci amb la resta de companys. Es fomentar la integraci de les noves tecnologies des dels nivells ms elementals. La tecnologia no prevaldr sobre l'educaci, sin que servir per millorar la qualitat de l'ensenyament. El professorat seguir sent, com fins ara, la figura central en el sistema d'ensenyament.
 • Aprenentatge i utilitzaci de les eines que ens ofereix Google Apps for Education ( 3 sessions de 1 hora) Utilitzaci de les pissarres digitals (3 sessions de 1 hora) Recerca de recursos educatius (5 sessions de 1 hora) Creaci de recursos educatius (7 sessions de 1 hora)
 • Formaci i integraci de lalumnat L'alumnat esdev un usuari intelligent, capa d'aprendre a buscar, processar i comunicar. La formaci de lalumnat dESO est prevista des de la mateixa assignatura de informtica. La formaci en infantil i primria sanir introduint de forma gradual des de les distintes assignatures, conforme es vagen creant els recursos educatius.
 • Formaci i integraci de les famlies Presentaci de la pgina web del centre Apropar les TIC a les famlies Formar les famlies en l's segur d'internet, facilitant-los l'accs a les eines adequades
 • PROGRAMACI TEMPORAL CURS 2013-2014
 • Integraci del Centre a Google Apps for Education Enquestes d'avaluaci de necessitats Formaci alumnat s Google Apps Disseny pgina web Formaci professorat s Google Apps Formaci professorat: s de les pissarres digitals Disseny pgina web Seguiment de l's de Google Apps Formaci professorat: Recerca de recursos educatius Disseny pgina web Seguiment de l's de Google Apps Formaci professorat: Creaci de recursos educatius Integraci del professorat a la pgina web
 • Presentaci pgina web a la comunitat educativa Formaci professorat: Recursos TIC Manteniment de la pgina web Formaci families per a l's de les TIC Formaci professorat: Recursos TIC Manteniment de la pgina web Manteniment de la pgina web Avaluaci plataforma de gesti de centres ESEMTIA
 • Formaci professorat: Recursos TIC Manteniment de la pgina web Avaluaci plataforma de gesti de centres ESEMTIA Formaci professorat: Recursos TIC Manteniment de la pgina web Avaluaci plataforma de gesti de centres ESEMTIA Formaci professorat: Recursos TIC Manteniment de la pgina web Avaluaci plataforma de gesti de centres ESEMTIA
 • SEGUIMENT I AVALUACI DEL PROJECTE Com ja s'ha comentat en la introducci s un projecte a llarg termini. Tenint en compte la flexibilitat de les programacions el projecte s'adaptar a les necessitats del centre, donant resposta a tot el que sorgeixi durant el curs escolar. Al final del mateix s'enviar un formulari perqu els companys valoren alguns aspectes del mateix i que realitzen els suggeriments oportuns per incorporar l'any segent.