1
Proves de selecció Dins d’un procés de selecció ens podem trobar que una de les seves fases consisteixi en realitzar una bateria de proves. Les proves de selecció busquen informació complementària a l’entrevista de treball, avaluant les capacitats, actituds i aptituds de la persona candidata en relació amb el lloc de feina vacant i amb l’estil propi de l’empresa. Hi ha de dos tipus: els test psicotècnics i les proves professionals. Els tests Psicotècnics són instruments estandarditzats que mesuren aptituds, capacitats, trets de personalitat, interessos, valors professionals,... i serveixen per analitzar les diferències individuals entre els diferents candidats aspirants a un lloc de treball. Podem trobar diferents tipus de tests psicotècnics: - Tests de Personalitat: avaluen aspectes com l’ansietat, l’autocontrol, la independència, les emocions, etc. - Tests d’avaluació de la motivació: avaluen en quina mesura el candidat està motivat per diferents tipus de tasques i responsabilitats. - Tests d’aptituds: estudien factors com poden ser el raonament verbal, la creativitat, la memòria, aptituds numèriques, espacials, etc. - Tests d’atenció i percepció: sovint ens trobem amb proves on el que es mesura és la rapidesa del candidat per resoldre problemes, quin grau d’atenció es té en determinades situacions, etc. - Tests de valors: avaluen quines prioritats tenen els candidats. Als següents enllaços podreu trobar exemples de tests psicotècnics per practicar: http://www.areaciencias.com/Test-razonamiento.htm http://www.uv.es/~buso/iq/index_es.html http://www.psicotecnicostest.com/ http://www.psicoactiva.com/psicotecnicos.htm (Aquests enllaços han estat extrets de pàgines privades de Internet. En cap cas, són proves oficials. Per poder obtenir proves estandarditzades podeu dirigir-vos al següent web: http://web.teaediciones.com/Inicio.aspx ) Les proves professionals s’utilitzen per avaluar els coneixements propis d’una professió en concret. Es poden fer en forma d’exàmens, qüestionaris tècnics, exercicis de simulació, etc.

Proves de selecció 07 2012

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Proves de selecció 07 2012

Proves de selecció Dins d’un procés de selecció ens podem trobar que una de les seves fases consisteixi en realitzar una bateria de proves. Les proves de selecció busquen informació complementària a l’entrevista de treball, avaluant les capacitats, actituds i aptituds de la persona candidata en relació amb el lloc de feina vacant i amb l’estil propi de l’empresa. Hi ha de dos tipus: els test psicotècnics i les proves professionals.

Els tests Psicotècnics són instruments estandarditzats que mesuren aptituds, capacitats, trets de personalitat, interessos, valors professionals,... i serveixen per analitzar les diferències individuals entre els diferents candidats aspirants a un lloc de treball.

Podem trobar diferents tipus de tests psicotècnics:

- Tests de Personalitat: avaluen aspectes com l’ansietat, l’autocontrol, la independència, les emocions, etc.

- Tests d’avaluació de la motivació: avaluen en quina mesura el candidat està motivat per diferents tipus de tasques i responsabilitats.

- Tests d’aptituds: estudien factors com poden ser el raonament verbal, la creativitat, la memòria, aptituds numèriques, espacials, etc.

- Tests d’atenció i percepció: sovint ens trobem amb proves on el que es mesura és la rapidesa del candidat per resoldre problemes, quin grau d’atenció es té en determinades situacions, etc.

- Tests de valors: avaluen quines prioritats tenen els candidats.

Als següents enllaços podreu trobar exemples de tests psicotècnics per practicar:

http://www.areaciencias.com/Test-razonamiento.htm http://www.uv.es/~buso/iq/index_es.html http://www.psicotecnicostest.com/ http://www.psicoactiva.com/psicotecnicos.htm

(Aquests enllaços han estat extrets de pàgines privades de Internet. En cap cas, són proves oficials. Per poder obtenir proves estandarditzades podeu dirigir-vos al següent web: http://web.teaediciones.com/Inicio.aspx)

Les proves professionals s’utilitzen per avaluar els coneixements propis d’una professió en concret. Es poden fer en forma d’exàmens, qüestionaris tècnics, exercicis de simulació, etc.