2
PLA ESTRATÈGIC 2013-2016: ENGEGUEM L’A.E. BERNAT DE CABRERA Podem diferenciar les tres fases que es trobarà l’AE Bernat de Cabrera en el seu cicle vital. INCUBACIÓ (curs 2013-2014): fase on sorgeix la idea de la creació del “Cau” impulsat per un grup de monitors i monitores amb ganes d’impulsar la tasca educativa a través de l’escoltisme i de manera voluntària amb el suport d’Acció Escolta de Catalunya. La relació amb l’Administració, Ajuntament, és vital per poder engegar aquest projecte. Caldrà fer reunions i fer seguiment per tal de garantir que aquesta nova entitat sigui reconeguda dins del poble assegurant les seves necessitats. Una de les principals necessitats és el Local. Es comença fent activitats (jocs, tallers, cinefòrums, etc) per donar a conèixer al poble el projecte que es vol començar. L’Equip de monitors/es s’encarreguen de fer un programa atractiu i adequat per captar els infants del poble com també fer-ne difusió mitjançant cartells, esdeveniments on-line, etc. Fent activitats al carrer, s’aconsegueix mantenir un nucli d’infants que vindran sovint a l’Agrupament. Aquests seran els primers socis i sòcies de l’Agrupament que se’ls cobrarà una quota acordada pel Consell d’Agrupament. En la fase d’Incubació es contempla la part de la constitució legal de la nova entitat, on l’Associació, Acció Escolta de Catalunya, facilitarà els tràmits. Per tant, l’elaboració del Projecte Educatiu del Centre (PEC), Pla Anual de Desenvolupament (PAD), Pla Estratègic Triennal (PET), com els Estatuts i Règims Interns. incubació creixement maduresa

Pla estratègic 2013

Embed Size (px)

Citation preview

PLA ESTRATÈGIC 2013-2016: ENGEGUEM L’A.E. BERNAT DE CABRERA

Podem diferenciar les tres fases que es trobarà l’AE Bernat de Cabrera en el seu cicle vital. INCUBACIÓ (curs 2013-2014): fase on sorgeix la idea de la creació del “Cau” impulsat per un grup de monitors i monitores amb ganes d’impulsar la tasca educativa a través de l’escoltisme i de manera voluntària amb el suport d’Acció Escolta de Catalunya. La relació amb l’Administració, Ajuntament, és vital per poder engegar aquest projecte. Caldrà fer reunions i fer seguiment per tal de garantir que aquesta nova entitat sigui reconeguda dins del poble assegurant les seves necessitats. Una de les principals necessitats és el Local. Es comença fent activitats (jocs, tallers, cinefòrums, etc) per donar a conèixer al poble el projecte que es vol començar. L’Equip de monitors/es s’encarreguen de fer un programa atractiu i adequat per captar els infants del poble com també fer-ne difusió mitjançant cartells, esdeveniments on-line, etc. Fent activitats al carrer, s’aconsegueix mantenir un nucli d’infants que vindran sovint a l’Agrupament. Aquests seran els primers socis i sòcies de l’Agrupament que se’ls cobrarà una quota acordada pel Consell d’Agrupament. En la fase d’Incubació es contempla la part de la constitució legal de la nova entitat, on l’Associació, Acció Escolta de Catalunya, facilitarà els tràmits. Per tant, l’elaboració del Projecte Educatiu del Centre (PEC), Pla Anual de Desenvolupament (PAD), Pla Estratègic Triennal (PET), com els Estatuts i Règims Interns.

incubació

creixement

maduresa

CREIXEMENT (curs 2014-2015): fase on un cop tinguem un local i un grup estable tant d’educands com d’educadors. L’objectiu d’aquesta fase és augmentar l’agrupament obrint les següents branques (Raiers, Pioners i Ròvers). Per això l’agrupament haurà de tenir controlar si les persones membres tenen germans/es i estarien interessades en entrar. D’altra banda, el Consell d’Agrupament haurà de idear un programa d’activitats adients a les edats corresponents de les branques següents per donar a conèixer al poble de les diferents branques que l’agrupament es disposa a treballar. MADURESA (curs 2015-2016): Un cop ha crescut l’Agrupament en relació a Branques, el cau s’haurà de plantejar nous projectes a treballar per donar continuïtat. També serà una etapa de reflexió degut els possibles relleus que puguin sorgir en l’equip de monitors/es.