32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012 / NÚM. 2.050 / ANY 9 AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Iñaki Rubio Els sindicats demanen un canvi de rumb USdA i SAT organitzen unes taules de què sorgeix la vo- luntat de treball conjunt i un seguit de peticions, com una llei sindical consensuada. Amics i familiars de José Luis Pereiras es manifesten per reclamar justícia ANDORRA Pàgina 6 El Govern augmenta un 17% l’import per a les ajudes a l’habitatge, fixat en 1,4 milions ANDORRA Pàgina 7 Els comerciants lamenten el baix volum de vendes tot i el 90% d’ocupació hotelera ANDORRA Pàgina 9 Jordi Mas creu que el text de la nova llei del sòl estarà enllestit abans de l’estiu ANDORRA Pàgina 11 Pere Moles recopila la publicitat gràfica en la premsa del període 1917-1969 CULTURA Pàgina 13 Andorra obre la Copa Davis contra San Marino amb el convenciment de vèncer ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 10 Andorra pot deixar de tenir conseller de les Comunitats Portugueses propi ANDORRA Pàgina 6 El portaveu de la Plataforma Sindical de Funcionaris, Joan Torra, lamenta que l’aute que rebutja el recurs que van presentar contra la llei de la contenció de la despesa s’hagi fet públic a les portes de l’1 de Maig i assenyala l’interès d’algun lobby perquè això hagi estat així. El següent pas serà recórrer al Tribunal Superior. Torra posa en dubte “la independència judicial” en el recurs per les retallades

Diari del 02 de maig de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un Bondia¡¡ :)

Citation preview

Page 1: Diari del 02 de maig de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

mec

res,

2 d

e m

aig

del

2012

/ nú

m. 2

.050

/ an

y 9

Avui és notíciA Pàgina 3

Iñaki Rubio

Els sindicats demanen un canvi de rumb

Usda i sat organitzen unes taules de què sorgeix la vo-luntat de treball conjunt i un seguit de peticions, com una llei sindical consensuada.

Amics i familiars de José Luis Pereiras es manifesten per reclamar justícia

AndorrA Pàgina 6

El Govern augmenta un 17% l’import per a les ajudes a l’habitatge, fixat en 1,4 milions

AndorrA Pàgina 7

Els comerciants lamenten el baix volum de vendes tot i el 90% d’ocupació hotelera

AndorrA Pàgina 9

Jordi Mas creu que el text de la nova llei del sòl estarà enllestit abans de l’estiu

AndorrA Pàgina 11

Pere Moles recopila la publicitat gràfica en la premsa del període 1917-1969

cuLturA Pàgina 13

Andorra obre la copa davis contra san Marino amb el convenciment de vèncer

EsPorts Pàgina 15

AndorrA Pàgina 10

Andorra pot deixar de tenir conseller de

les comunitats Portugueses propi

AndorrA Pàgina 6

El portaveu de la Plataforma Sindical de Funcionaris, Joan Torra, lamenta que l’aute que rebutja el recurs que van presentar contra la llei de la contenció de la despesa s’hagi fet públic a les portes de l’1 de Maig i assenyala

l’interès d’algun lobby perquè això hagi estat així. El següent pas serà recórrer al Tribunal Superior.

torra posa en dubte “la independència judicial” en el recurs per les retallades

Page 2: Diari del 02 de maig de 2012

DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012 D’INTERÈS2

EL TEMPS

dijo

us

dive

ndre

s

-3/7

0/12

2/14

4/15

4/15

3/16

2/14

1/13

-1/11

0/12

4/16

[email protected]

Sol i núvolsMàximes en alça

La pertorbació dels últims dies s’ha anat retirant cap a l’Atlàntic i afecta l’oest de França i de la península Ibèrica. Els Pirineus, però, entren lleu-gerament en el seu radi d’acció, així que l’esta-bilitat completa no es pot assegurar. Avui el cel estarà poc ennuvolat al matí i les temperatures podran pujar, i seran més altes que ahir. Les mí-nimes, però, encara seran fredes, amb glaçades a muntanya mitjana. Durant la tarda, i a causa de la in uència de la pertorbació, els núvols creixeran una mica i no es pot descartar algun ruixat feble cap a l’oest. El vent bufarà uix del sud-oest i com a molt serà moderat als cims. Que tinguin un BONDIA.

Quart creixent

06.47 h20.55 h

Page 3: Diari del 02 de maig de 2012

3DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Aquest Primer de Maig no hi ha hagut manifestació a Andor-ra. La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) es van decan-tar en aquesta ocasió per l’orga-nització d’unes taules de treball sobre la situació sindical al país. El resultat ha estat nou ponènci-es aprovades de manera consen-suada per tots els assistents, una quinzena de persones, que servi-ran ara de base per a una acció sindical conjunta.

Els sindicats demanen en pri-mer lloc al Govern que porti a terme la reforma de la llei sin-dical de forma “consensuada”. “Que siguem nosaltres com a part activa els primers consultats i escoltats, si no faran una llei com la que es va fer fa tres anys”, va reclamar el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach. Un text, el que es va fer aleshores, que els sindicats consideren “que en lloc de llibertat sindical és de coacció sindical”.

Ubach va a rmar que el que necessita el país és una llei “forta i efectiva” en aquest àmbit per-què l’exercici del sindicalisme si-gui també una realitat a Andorra, alhora que va recordar que això ja s’ha aconseguit amb èxit en al-tres petits estats. “És un Govern que no ha tingut en compte per res els sindicats i ens han margi-nat totalment, i per això esperem un canvi de rumb”, va dir Ubach.

Els sindicats demanen també que d’una vegada per totes es puguin exigir a Andorra drets que són comuns al conjunt dels països democràtics desenvolu-pats, com és el de la negociació col·lectiva. “Nosaltres volem representar sindicalment els tre-balladors de les empreses, però avui només hi ha delegats de personal, que és una cosa dife-rent”, va aclarir Ubach, segons el qual “estem amb una llei amb la qual els sindicats no tenim cap

potestat per entrar dins de les empreses i crear els nostres dele-gats sindicals”. El secretari gene-ral del SAT, Guillem Fornieles, va reivindicar també la consideració dels sindicats com a interlocutors vàlids, “ja que la patronal enca-ra no ens vol reconèixer perquè diu que no som representatius, i el Govern li fa cas i es manté així una situació d’impàs”.

PROPOSTES

Entre les propostes presentades que van sorgir de les ponènci-es hi ha la creació d’un consell d’acords sociolaborals i d’una comissió d’arbitratge, mediació i conciliació de con ictes laborals una jurisdicció laboral més àgil que la civil o el dret de les per-sones a accedir lliurement a la informació pública i parapúbli-ca, una mesura pensada especi-alment per conèixer l’estat de la

Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

Una de les ponències fa re-ferència a la representativitat de les organitzacions sindicals al país, que segons els sindicats moltes vegades s’ha qüestionat des del Govern o des d’algunes organitzacions empresarials, i que segons va manifestar Ubach “és bastant positiva” si es com-para, per exemple, amb França. En aquest sentit, Fornieles va destacar la importància que els sindicats es puguin constituir com a tals basant-se en una re-gulació especí ca, i no a la que regeix per a les associacions.

Del conjunt de les ponènci-es en sortirà un document base que es farà arribar al Govern i al Consell General, i considerarien una resposta negativa com “una actitud totalitària”, segons va assenyalar Fornieles, que es va

referir a l’obligació dels poders públics d’escoltar les demandes de la societat.

Ubach va lamentar que a la jornada d’ahir no hi hagués cap representant de la Confederació Empresarial. Tot i això, Fornieles va expressar la seva satisfacció per la presència del president de la Petita i Mitjana Empresa, Marc Aleix. Ubach va quali car la par-ticipació de “molt satisfactòria”, tenint en compte que era la pri-mera vegada que s’organitzaven aquestes taules. “El que veiem és que la societat andorrana té ganes d’un canvi profund i co-mença a estar farta de la política d’aquí mano jo, i això és el que hem vist a les ponències. Les ad-ministracions han de començar a escoltar els actors de la societat andorrana”, va opinar Ubach.

L’últim contacte dels sindicats amb el Govern va ser amb motiu dels canvis en els horaris comer-cials. “Ha passat un any i el país està més desvertebrat i el treball és més precari”, va dir Ubach. Per la seva banda, Fornieles va dir que en l’últim any al comerç “hi ha hagut acomiadaments, cosa que és greu”.

Guillem Fornieles

“La patronal encara no ens vol reconèixer perquè diu que no som

representatius, i el Govern li fa cas i es manté un impàs”

Gabriel Ubach

“Estem amb una llei que no ens dóna cap potestat per entrar dins

de les empreses i que hi hagi delegats sindicals”

USdA i SAT demanen al Govern un canvi de rumb i que consensuï la llei sindical

PRIMER DE MAIG

JULIÀ RODRÍGUEZ ANDORRA LA VELLA

Una quinzena de persones participa en les taules de treball, en què es van aprovar 9 ponènciesIÑAKI RUBIO

Les taules de treball es van reunir durant tot el matí en un hotel d’Escaldes-Engordany.

Compromís de tots dos sindicats a

treballar units

Aquest Primer de Maig

ha representat també un

acostament entre l’USdA i

el SAT, que no sempre han

anat de la mà en els últims

anys. Tots dos sindicats es-

tan disposats a partir d’ara

a estar units en defensa

dels treballadors amb les

aportacions rebudes de la

societat civil en jornades

com la d’ahir. Així ho va dir

el secretari general del SAT,

Guillem Fornieles: “Penso

que a partir d’ara les es-

tratègies seran comunes.”

“No podem exigir un dià-

leg als partits i al Govern, i

nosaltres estar enfrontats.

Si exigim un canvi de 180

graus a tots els estaments

polítics és normal que els

primers que comencem do-

nant l’exemple siguem nos-

altres”, va opinar Ubach.

La inexistència ahir d’una

manifestació va fer que

no fos possible visualitzar,

com als països de l’entorn,

quina és la força dels sindi-

cats andorrans. Ubach va

explicar que eren moltes

les persones que havien

donat suport als sindicats

en aquesta jornada mundi-

al reivindicativa. “Aquí no hi

ha una dictadura com la de

Franco o Pinochet, però sí

una dictadura econòmica.

Tothom depèn del seu sala-

ri per poder pagar la hipo-

teca i arribar a final de mes.

I sortir en una manifesta-

ció al Primer de Maig pot

provocar problemes molt

greus, fins i tot la pèrdua de

la feina”, va dir Ubach.

Page 4: Diari del 02 de maig de 2012

OPINIÓ4 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es re ecteix en el se editorial.er les ostres cartes al director o les ostres opinions p in ser p blicades cal e ens acilite les ostres dades no i co no s passaport tel on i parr ia de resid ncia.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

La ent e no e coneix o e no e coneix en el e essant otidi sol er se

na idea e i ocada d’all e sóc d’on inc del e tinc i de tot ple at. ’ an pre ntat si sóc descendent de nobles r ssos e no an aconse ir exter inar els co nistes i e o s pi a s als si o sóc els nobles en estió es an e ascarar pro b per se blar pobres pa esos i an aconse ir en an ar ns i tot els se s propis n ts i besn ts . ’ an

pre ntat si tenia n sell na etralladora o na altra ar a d’a elles tretes de ssia

s o en s clandestina ent. o e no en tinc cap ’ an aconsellat entir i dir e en tinc per se bla a s interessant.

oca bro a interessant ssi . a r cies e tinc na a ersió innata a les entides na incapacitat cr nica per entir. eriosa ent.

’ an de anat e escri i sobre les lleendes dels rals e se ra ent seria n

te a era ellós per desen ol par per e de constatar per re e e s pi a e de lle endes dels rals en s s o en s tantes co de lle endes d’Escaldes En ordan .

ix ol dir nes antes per no les e apr s de pri era . No e les an explicat

nes a ables sen ores d’a an ada edat daant d’ na llar de oc. Les e lle it en llibres

escrits pels est diosos de la re ió na ont tan pop lar co o seria l’Enciclopèdia Cata-lana a i en dia a l’ poca de la i ip dia. La part estran a s e encara tinc na a a sensació e la e a in ncia i adolesc ncia podrien ser extre ada ent interessants per a al e ol s escoltar per a al e

ol s saber eren per se’ a de s a s di cil saber trobar les coses e i e i

sent e co a distintes de les e e isc t

i e sentit la a oria dels i e lle i en catal sense ca re en la con r ació dels ites sense potenciar el icti is e innecessari ni la nost l ia e ba adora.

er se ra ent totes les ariants d’ipressió e i ocada es prod eixen per c lpa

e a a e no es li iten al e tan ll n pa s de proced ncia. ’ an pre ntat si tinc

na casa s perordenada sense cap cosa in til pel i a b n dissen ini alista i asi tot o se sorpr n en descobrir e i i en

n petit pis ple d’ob ectes in tils records i decorati s elles o ines roba de a d es d cades ordinadors orts dib ixos in antils a totes les parets i llibres e no lle eix pr ctica ent nin . ant a la a lia pr ctica

ent tots els e no la coneixen pensen e no en tinc s na pla a. La e a cara de portar tal expressió in ol nt ria d’abandona ent total e les benintencionades enedores de roba ’aconsellen descordar e la br sa i no ser tan odesta els o es solters s’apressen a dir e e no estan interessats a antenir na relació alse ol a b i i se pre e sap re explicar e o ta poc

ll res i els o es casats ’ensen en l’anell no t r cia de eres e ’ a passat na e ada i encara no s per . e a er i

al na cosa desesperada i dese parada en i e no an aconse it extirpar ni dotze

an s de ida con nta a b l’ o e s bo de la co arca ni d an s de atri oni a b ell

ateix ni el naixe ent de la lla ni tots els ra ells de ors ni res de res. No tinc cara de

are tinc cara de tieta soltera. E ai s ran per aix no s’esborra tot i e ta poc

s’a re a tot i e passo tan poc te ps a b

la a lia e alse ol oport nitat de passar n dia sencer a b ells s n re al i n petit iracle.

L’ de ai a est an a anar a dinar a la Borda a bert d’Erts. n edi ci t pic andorr n en ador decorat a b antics es

s i ra etes tapissos i adres del ateix estil r stic la llar de oc i n a bient ale re i a iliar constit eixen per si ateixos na reco anació per ecta per passar i la tarda.

n parc in antil a b ronxadors i anelles barres per escalar i er exercici al i d’ na

all erda i preciosa a b ns pics ne ats. El se entorn e recorda olt els resta rants a l’aire lli re del centre de rse a sit ats a la

all de la estonica. El resta rant est ad erit a les ornades

astron i es ndorra a a la i tots dos a en ar el en de e ros apro tant

e s’o erien dos plats de pri er dos plats de se on i dos plats de postres per escollir . La nena en lloc d’ n en de ornades astron i es a de anar na esc della barre ada nes costelletes de corder i n elat de lli ona. ot n in ent les costelletes de corder a co entar el pare tastant les. – a contestar la nena– les a in entat l’o ella . L’o ella co e són d’o ella...

ota la carn a la brasa tant l’in ent de l’o ella co els in ents dels altres ani als l’a anida de xicoies la pin a cre ada de postres tot bon ssi . La eritat s e t sentit t olt sentit isitar els resta rants de prop de casa nostra. en ar i b i passar la tarda eient co la nena practica i n stica art stica al

i de l’ erba erda... i in el e di in tinc a lia.

T’HO DIC EN CONFIANÇA

ALEXANDRA GREBENNIKOVA

L’invent de l’ovella

EDITORIAL

Unir esforçosDesprés d’una dècada marcada per la celebra-ció de l’1 de Maig amb una manifestació per reivindicar els drets dels treballadors, ahir va ser el primer en què aquesta no es va fer i a canvi va tenir lloc una sèrie de taules rodones per discutir diferents qüestions sociolaborals. La repercussió d’aquest acte, però, no ha estat la mateixa que hauria tingut una manifes-tació, tot i que els sindicats havien esgrimit l’argument que la situació que viu el país no era l’adequada per fer aquesta marxa, que té sempre un caràcter més festiu. Tot i així, cal no oblidar el caràcter reivindicatiu de la ma-nifestació de l’1 de Maig i el fet que aquestes

manifestacions es facin al carrer de manera pú-blica té un impacte més important que no pas unes taules rodones, que van tenir lloc en un

gaire important de persones. Malgrat tot, un dels aspectes més positius de la jornada d’ahir ha estat l’apropament dels dos sindicats i el fet que hagin consensuat un seguit de ponènci-es, que ara serviran per a una acció sindical conjunta. De fet, és evident que l’objectiu dels sindicats ha de ser vetllar pels drets dels treba-lladors i, per tant, aquesta lluita tin-drà una major repercussió si van de la mà, reclamant les mateixes coses.

Av. Meritxell, 122 Andorra la Vella

Tel.: 866 415 - Fax: 829 050E-mail: [email protected]

RESULTAT DE LA SETMANA PASSADA

ENQUESTA DE LA SETMANA

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un telèfon mòbil amb pantalla tàctil, ràdio FM, MP3, MPEG-4, doble targeta SIM, Bluetooth, càmera de foto i vídeo, bateria.

Gentilesa de

¿Troba positiu el canvi de les ofi ci-nes de turisme per agents comercials?

SÍ41,9%

NO58,1%

¿S’ha de recuperar l’any vinentla manifestació de l’1 de Maig?

Page 5: Diari del 02 de maig de 2012

OPINIÓ 5DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

nanceres, ben representades en el Consell General i en el Govern, han fet valdre la seva voluntat en la direcci de l stat andorr , de anant s sacri cis a l’Estat, per sobreviure ells. A l’altra part de l’Estat. A la població més empobrida, més enganyada, més coaccionada, estafada i més oprimida a la .

Perquè l’Estat som tots. Tots els que hem treballat i treballem per fer més gran el nostre país, més justa la nostra societat. Sense eufemismes patriòtics.

Però mentre que uns s’han apro tat de l’oportunitat, que els ha facilitat l’Estat, per satisfer la seva absoluta cobdícia, d’altres hem con at en les garanties de l’Estat social.

Els que esperàvem, i esperem, que amb les nostres aportacions econòmiques tindríem garantits els nostres drets, de present de salut i de futur de jubilació, ens trobem de cop (perquè ens anem resignant), amb un preavís de fallida econòmica, divulgat des de la presidència del consell d’administració de l’entitat i fonament social més important que tenim: la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

Si és alarmisme, desestabilitza la credibilitat de l’Estat social, i si, més tard o més aviat, es con rma, destrueix l’Estat social. d’aquí a la pèrdua de la seguretat jurídica de l’Estat democràtic i de dret només hi ha un pas.

s l’estratègia d’anar nos mentalitzant, gradualment, de la condemna, en un futur proper, a la pèrdua, parcial o total, del dret a la sanitat, i a la pèrdua de les nostres pensions de jubilació. la justi cació del frau social més gran de la història d’Andorra.

Recordem que aquesta temerària manipulació es

basa en la suposició (els cotitzants no tenim veri cació dels comptes) d’una de citària i inaturable caiguda de la situació econòmica de la CASS.

a crisi, anunciada, d’aquesta administració parapública no és responsabilitat dels cotitzants.

El Sindicat Andorrà de Treballadors rebutja aquest amena ant missatge i la manipulació per justi car el fet de retallar nos o negar nos els nostres drets sanitaris i de jubilació.

Les normes, la llei i els reglaments sobre la CASS (i sobre la sanitat nacional) han sigut, i continuen sent, responsabilitat absoluta dels diferents consells generals i dels diferents governs. La competència d’interpretació, regulació i aplicació d’aquestes normes ha sigut, i és, responsabilitat dels diferents consells d’administració i direccions de la CASS, tant en les restriccions de serveis, negatives d’ajudes o prestacions com, sobretot, en les altes mèdiques sense garanties, menyspreant el treball dels metges o professionals sanitaris, que els cotitzants estem obligats a visitar, consultar o als quals hem de recórrer.

Tret d’honroses excepcions d’alguns consellers, en minoria, que no han admès dictats de la majoria que atemptaven contra el dret a la sanitat dels cotitzants, tots els membres de les diferents institucions abans esmentades ens han portat a aquesta crisi anunciada. Ells en són els únics responsables. Sabem qui són.

El Sindicat Andorrà de Treballadors reclama, als poders públics, que la CASS sigui nacionalitzada, que formi part de l’administració pública estatal, que el Govern n’administri el funcionament i que l’Estat assumeixi les garanties de protecció de la salut i de la jubilació, o les de ciències econòmiques que se’n puguin derivar. gualment, requereix al Govern d’An

dorra que l’Estat andorrà signi i rati qui el Codi europeu de seguretat social i la Convenció Europea de Seguretat Social.

En situacions de crisi, com la que estem patint al nostre país, el dret a la sanitat pública ha de ser garantit de forma gratuïta i universal, com a dret absolutament prioritari de dignitat de la persona, i sense excuses. Si aquells que ens administren, des de qualsevol comesa o àmbit, i que exerceixen la potestat de decisió i execució, no saben, no poden o són incompetents en les seves funcions i responsabilitats, en perjudici dels ciutadans, és millor que renunciïn als seus càrrecs o que se’ls cessi.

En democràcia, els que tenen la potestat de decisió solucionen les necessitats dels que estan sota la seva responsabilitat.

En les tiranies, l’única resposta és la negativa.

És la diferència entre viure amb dignitat i viure amb opressió.

El Sindicat Andorrà de Treballadors reclama, als poders públics, solucions satisfactòries per a la dignitat de les persones, i no negatives.

MANIFEST SINDICAL DE L’1 DE MAIG DEL 2012

GUILLEM FORNIELES ALACID, SECRETARI GENERAL DEL SINDICAT ANDORRÀ DE TREBALLADORS

La sanitat pública: un dret irrenunciable de la persona i una obligació de l’Estat social

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o lesteves opinions a l’adreça electrònica

[email protected].

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

Page 6: Diari del 02 de maig de 2012

6 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Familiars i amics del jove mort per un apunyalament en una benzinera de Santa Coloma, José Luis Pereiras Fernández, van sortir ahir, 1 de maig, al carrer per “reclamar justícia” després que la batlle instructora del cas va deixar aquest dilluns en llibertat el resident peruà pro-cessat com a suposat autor de la ganivetada.

La germana de la víctima,

Lucía Pereiras, va declarar que no es creu la versió de la foren-se segons la qual la ganivetada va ser producte d’un forceig. “El meu germà va morir com un gos”, va dir, “i només volem justícia”. Va afegir la necessitat que “posin gent competent” en la instrucció del cas i que “hem estat callats però ara començarem a actuar”.

A la manifestació hi van as-sistir una trentena de persones darrere d’una pancarta amb el

lema “Només volem justícia” i una fotogra a de la víctima. La marxa va començar a la plaça del Poble, encapçalada per una pan-carta que deia “Només volem justícia”, amb una imatge del di-funt, i va continuar per les avin-gudes Meritxell i Carlemany. La mare de Pereiras anava amb un megàfon pel qual esgrimia les raons de la manifestació. Es po-dien sentir mots i frases com “as-sassí”, “vuit mesos sense el meu

ll” o “només volem justícia”.

Familiars i amics de Pereiras reclamen justícia al carrer

MANIFESTACIÓ

AGÈNCIESANDORRA LA VELLA

A. LL.

La manifestació de familiars i amics de José Luis Pereiras.

La Plataforma Sindical de Fun-cionaris encara no ha tingut temps de fer una valoració apro-fundida de la sentència de la Batllia que rebutja el recurs que va interposar contra la Llei de contenció de la despesa en ma-tèria de personal. I és que els re-presentants sindicals van rebre la resolució judicial dilluns “a última hora de la tarda”, segons van explicar ahir, i es trobaven que ahir al matí ja havia estat publicada per un mitjà de comu-nicació escrit del país.

El portaveu de la Plataforma, Joan Torra, recordava que l’aute de la batlle Cristina Bea es feia públic a les portes de la cele-bració del Dia del treballador i denunciava que algun lobby “ha volgut córrer perquè la no-tícia sortís publicada aquest Primer de Maig a les primeres planes dels diaris en el sentit que no hi ha hagut vulneració dels drets sindicals de la funció pública’”. En aquesta mateixa línia, Torra va opinar que el fet

d’haver tret la resolució en una data tan important com aquesta per als treballadors es pot con-siderar “tot un insult contra els sindicats andorrans”, ja que, segons va dir, el poder judicial “podia haver tardat un parell de dies més per no fer-ho el dia 1 de maig”.

Torra va indicar que la Plata-forma ja esperava una resposta negativa de la Batllia al recurs i que seguiran el camí judicial previst ns a arribar al Tribunal Constitucional (TC). Tot i així, el representant sindical es va mostrar contundent en posar en dubte “la independència ju-

dicial en aquest cas”, perquè “la batlle no surt del que ha dit el Govern”. “Nosaltres hem inten-tat no parlar de la llei de les reta-llades en cap moment, sinó que intentàvem demostrar que s’ha-vien vulnerat uns drets sindi-cals, i com hem vist només s’han centrat en la llei”, va assenyalar.

El recurs interposat per la Plataforma Sindical a la Batllia incidia en el fet que no s’havia complert la Llei de funció pú-blica perquè no s’havia reunit la comissió consultiva per portar a terme l’elaboració de la llei de les retallades i fer un informe previ. Per això, l’escrit del re-curs defensava que no s’havien respectat els drets sindicals dels funcionaris, però la Batllia no ha entrat a analitzar aquest punt i determina que la via utilitzada per recórrer no és l’adient.

Els sindicats de l’adminis-tració mantindran la seva ar-gumentació, ara davant del Tri-bunal Superior de Justícia, tot i que són conscients que serà -nalment el TC el que dirimirà si han estat vulnerats els drets dels funcionaris.

Torra posa en dubte “la independència judicial” en el recurs per les retallades

ADMINISTRACIÓ

JULIÀ RODRÍGUEZANDORRA LA VELLA

La Plataforma Sindical denuncia l’interès d’algun lobby d’anunciar la notícia l’1 de MaigAGÈNCIES

Joan Torra va fer ahir una primera valoració de l’aute judicial.

Joan Torra

“És un insult contra els sindicats del país que l’aute judicial s’hagi donat a conèixer coincidint amb

la celebració del Primer de Maig”

Page 7: Diari del 02 de maig de 2012

ANDORRA 7DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

La convocatòria d’ajuts a l’ha-bitatge de lloguer per a aquest any s’obre avui amb la publi-cació en el

(BOPA) i al matei temps es modi ca el re-glament regulador amb l’objec-tiu d’homogeneïtzar els criteris d’atorgament amb la resta de departaments del Govern. En aquesta convocatòria, l’import total disponible per a les sub-vencions periòdiques a l’habi-tatge de lloguer és d’1.400.000 euros, un 17% més que l’any passat, quan l’import dispo-nible va ser d’1.197.000 euros (dels quals se’n van atorgar

nalment 1.179.000).D’altra banda, el Govern re-

servarà 29.875 euros per als crè-dits a l’emancipació i 23.850 en el cas dels crèdits per accedir a un habitatge de lloguer (crèdits

an a). En aquesta modalitat d’ajudes, durant l’any passat es van concedir 21.500 euros en crè-dits a l’emancipació i 14.000 euros en crèdits an a (tot i que aques-tes convocatòries continuen obertes).

La convocatòria per sol·licitar una subvenció al lloguer estarà oberta a partir d’avui i la data límit de presentació serà el prò-xim 1 de juny. En el cas del pe-ríode per sol·licitar els crèdits a l’emancipació i els crèdits per ac-cedir a un habitatge de lloguer, el termini s’allargarà ns al 31 d’agost o ns que s’exhaureixi la disponibilitat econòmica.

Pel que a a la modi cació del reglament regulador d’aquests ajuts, s’hi introdueixen canvis, com l’eliminació de la presenta-ció sistemàtica de les sol·licituds d’informació bancària per acre-ditar que es compleix el requisit d’estalvis (es demanarà una de-

claració jurada i la comprova-ció es farà aleatòriament en el procés de veri cació de dades) i s’avan a un mes i mig l’obertura de la convocatòria per fer-la co-incidir amb la presentació dels

rebuts de lloguer per a aquells que ja són bene ciaris de la subvenció, tal com va informar ahir l’executiu.

En el cas dels llindars per accedir a les ajudes, passen a

expressar-se en funció del llin-dar econòmic de cohesió social (LECS), una referència objectiva per determinar quan es conside-ra que una persona o una unitat familiar de convivència necessi-ta aquesta ajuda econòmica. Tot i aquest canvi, el llindar per a les subvencions es manté pràctica-ment igual (de 13.740 euros anu-als a 13.817,23 euros).

El Govern augmenta un 17% l’import per a les ajudes a l’habitatge de lloguer

BENESTAR

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

La convocatòria s’obre avui mateix amb una quantitat total disponible d’1.400.000 eurosIÑAKI RUBIO

Les ajudes a l’habitatge de lloguer es poden demanar des d’avui.

També es destinen 29.875 euros als crèdits a l’emancipació i 23.850

als crèdits fiança

Entre els canvis en el reglament hi ha l’avançament de la

convocatòria un mes i mig

Page 8: Diari del 02 de maig de 2012

PUBLICITAT8 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Page 9: Diari del 02 de maig de 2012

ANDORRA 9DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Què et semblaria estalviarfi ns a un 85% en il.luminació?

AAAAAmmmmmmmbbbbbb llleeesss bbbbbbbbbooooooommmmmmmmmmmbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeettttttteeess LLLLEEEEDDD VVVEEERRRBBBAAATTTIIIMMM éééss ppoossssiibbblllee!!

LED d’ ALTA Potència

LED d’ ALTA Potència

LED d’ ALTA Potència d’ estalvi d’ energia

80%d’ estalvi d’ energiad’ estalvi d’ energiad’ estalvi d’ energia

80%80%80%RegulableRegulableRegulableRegulable

Substitut directe

per bombetes

amb casquets

més habituals

Duren fins

més que unabombeta

incandescent

SENSEMercuriSENSE

MercuriEL MÉS NOU

en il.luminacióde qualitat

vegades25

Distribuïdor autoritzat:EXPERT, S.A.Sant Antoni, 5LES ESCALDES – Andorra

Tel.: 803 455Fax: 862 072Email: [email protected]

Mitsubishi Chemical Holdings Group

Una vintena d’automòbils mem-bres de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) ha fet una sortida a la comarca de les Garrigues. La sortida ha es-tat la primera de la temporada de l’AAVA. Els participants van sortir dilluns al matí d’An dorra i van parar a la cooperativa d’Arbeca per conèixer els pro-ductes de la comarca derivats de

l’oli. Després van visitar el molí vell de ca l’Argelés, dels anys 30. La rua de vehicles antics es va aturar al parc temàtic de l’oli de les Garrigues. La jornada es va acabar amb un dinar a les Borges Blanques. La sortida es va programar per estrènyer les bones relacions entre els muni-cipis de les Garrigues i el Comú d’An dorra la Vella, que ja es van iniciar durant l’escudellada de Sant Antoni de la capital.

Els vehicles antics se’n van fins a les Garrigues

CLIMENT SOLSONA

Una imatge dels vehicles que van prendre part en la sortida.

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

SORTIDA

Decepció i esperança és el que ha deixat el pont de l’1 de Maig en-tre comerciants i hotelers. Men-tre que des de la Unió Hotelera van apuntar que a les parròqui-es centrals l’ocupació ha oscil·lat entre el 90-95%, els comerços van lamentar que el volum de vendes hagi estat molt pobre. “Hi havia gent al carrer, però no s’ha re ectit en les compres , va assenyalar ahir la presiden-ta de la Federació d’Associaci-ons de Comerciants d’Andorra, Susagna Venable.

Segons va indicar el nou di-rector i portaveu de la Unió Ho-telera, Òscar Julián, les reserves d’última hora han permès aug-mentar el nombre de clients als establiments hotelers i arribar a aquest 90% d’ocupació a les par-ròquies centrals. Per la seva part, a les altes l’ocupació s’ha situat entre el 60 i el 65%.

Un dels aliats dels hotelers,

tot i que les pistes d’esquí estan tancades, ha estat la meteorolo-gia. El mal temps ha fet que al-gunes de les persones canviessin la destinació a última hora: “Hi ha hagut gent que ha canviat la platja per les compres al Princi-pat , va apuntar Julián.

Precisament, la meteorologia ha estat un dels principals mal-

decaps per als comerços. Segons Venable, “la pluja ho ha deslluït tot molt , sobretot els espec-tacles de carrer. La presidenta de la Federació d’Associacions de Comerciants va quali car de “molt dolent aquest pont, que coincidia amb l’inici de la campanya Alguna cosa es mou a Andorra.

Botiguers i hotelers divergeixen sobre els resultats del pont

TURISME

TATI MASIÀ

Tot i que hi havia gent pel carrer, els botiguers són pessimistes amb les vendes.

El comerciants lamenten el volum de vendes, tot i el 90% d’ocupacióREDACCIÓANDORRA LA VELLA

FESTIVITAT JORNADES

Els advocats celebren el patró amb diferents actes

Activitats amb motiu del dia de la llevadora i la infermeria

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

El Col·legi d’Advocats d’An-dorra celebrarà divendres la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Penyafort. La jornada començarà amb una missa en memòria dels com-panys difunts a Sant Esteve d’Andorra la Vella. A la tarda tindrà lloc la cerimònia de la toga al Centre de Congressos de la capital, en què hi haurà el discurs del degà, la prome-sa o jurament del compromís ètic i professional dels nous advocats i el reconeixement als professionals amb 25 i 50 anys d’exercici. També s’ha programat una conferència sota el títol Les noves tecnologi-es. Advocats. Administració de Justícia, a càrrec del degà del Col·legi d’Advocats de Reus, Pere Lluís Huguet Tous. Serà a la sala d’actes de Prada Ca-sadet. La jornada s’acabarà amb un sopar i ball de festa a l’Andorra Park Hotel.

Amb motiu del Dia internaci-onal de la llevadora i el Dia de la infermeria, el Col·legi d’Infermeres i Llevadores oferirà diverses activitats els dies 5 i 11. L’objectiu de les jornades és fomentar el paper d’aquests professionals. Els actes amb motiu del dia de la llevadora tindran lloc al cen-tre cultural La Llacuna. S’ofe-riran ponències sota el títol

, La visió de la llevadora sobre la lactància i

la lactància materna. També s’organitzaran tallers de gim-nàstica per a embarassades i de massatge infantil. Per als petits s’oferirà un conte i es tancarà la jornada amb la ce-lebració d’un sorteig. Els ac-tes són gratuïts i estan oberts a tothom, també als nadons. Tindran lloc de quatre de la tarda a nou del vespre.

Page 10: Diari del 02 de maig de 2012

ANDORRA10 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Buffet lliure

9,90 €de diumenge a dijous tancat a la nit

GUIA

DE

SERV

EIS

Dimecres 2 de maig a les 20.15 h

AROMATERÀPIA PRÀCTICA Olis essencials, olis corporals i de

massatge ambientadors, etc.

Cada setmana us informarem del proper taller

El Museu del Perfum reiniciaels seus tallers de la mà del professor SERGIO CAÑETE

Reservi hora al Tel. 892 221

Museu del Perfum - Centre Júlia - Av. Carlemany, 115 - 1a pl. (Escaldes-Engordany)

El conseller de les Comunitats Portugueses d’Andorra pot des-aparèixer. El tancament de l’am-baixada i del consolat fan que aquesta gura representati a de la ciutadania lusitana a l’exterior també pugui deixar d’existir. En tot cas encara es desconeix si el

o ern de Portugal con ocar eleccions al Principat per reno-

ar els representants al capda-ant d’aquesta instituci . i aix

no passa, els residents passaran a tenir un conseller a tra és del consolat de Barcelona. En aquest sentit, osé anuel da il a, que encara actua com a conseller, a destacar que “no hem d’oblidar que el consolat general ara és a Barcelona i no a Andorra”.

ot i aix , a il a a assegu-rar que far tot el possible per mantenir aquesta gura. “ aré tots els esforços perquè a An-dorra hi pugui ha er eleccions per al conseller de les Comuni-tats”, a indicar, i a afegir que traslladar aquesta demanda al secretari d’Estat de les Comu-nitats Portugueses. Al mateix temps a subratllar que “és important” que al Principat hi hagi un representant dels resi-dents portuguesos, ja que en el

cas contrari es deixaria aquesta comunitat en una situaci més complicada.

El mandat actual ja a acabar el passat 20 d’abril i en aquests moments a il a est en funci-ons a l’espera que es con oquin no es eleccions. ot i els dubtes sobre la continuïtat d’aquesta gura, es mostra con at que tot

es mantingui com ns ara. En aquest cas, ser el o ern de Portugal el que con ocar elec-cions. Per conc rrer-hi caldr

presentar la candidatura acom-pan ada de les rmes correspo-nents i després de quinze dies de campan a es faran les otaci-ons. Els comicis es podrien cele-brar a l’estiu o a la tardor.

a il a a posar en relleu l’interès de la comunitat perquè aquest representant dels resi-dents continuï actiu al Princi-pat. Per aquest motiu creu que no s’acabar donant una situ-aci similar a la del Consell de

esidents Espan ols, que est

inactiu, perquè ara per ara ja es parla d’algunes candidatures.

’encara conseller a remarcar que seria interessant tenir més d’una opci i a a ançar que no es presentar a la reelecci .

MANDAT COMPLICAT

a il a ha ocupat el c rrec de conseller de les Comunitats Portugueses durant els últims quatre anys. Tot i que en fa un balanç positiu, remarca que ha estat un mandat complicat ar-

ran de l’agreujament del context econ mic i l’aparici d’una situ-aci de crisi a què encara no eu el nal. ’accident del iaducte del túnel dels Dos Valires, en què an morir cinc treballadors portuguesos, a ser un altre dels moments més difícils que ha ha-gut d’afrontar.

El conseller també a recor-dar que durant els últims mesos els residents lusitans han ist com se’ls tanca a l’ambaixada i el consolat, se’ls olia augmen-tar l’impost de béns immobles i s’aplica a un import a les clas-ses de portuguès. Da il a a exposar que, tot i que aquests fets “et xoquen i et preguntes què passa”, es deuen al mo-ment complicat que es iu. Així mateix, també a acceptar que “per algú la feina que he fet no ser ben feta”, un fet normal ja que “no podem agradar a tothom”, a dir.

Da il a també a apro tar per agrair al o ern andorr la comprensi i l’ajuda que li ha ofert. inalment, a declarar que treballar pels residents a Andor-ra ha estat una bona experiència i a desitjar al futur conseller que tingui sort i faci una bona tasca, en el cas que es puguin celebrar eleccions.

Andorra pot deixar de tenir conseller de les Comunitats Portugueses propi

ÒRGAN DE REPRESENTACIÓ DELS RESIDENTS A L’ESTRANGER

M. S. C.ANDORRA LA VELLA

La desaparició del consolat al país faria que només hi hagués una fi gura, a través de Barcelona TATI MASIÀ

L’encara conseller de les Comunitats Portugueses, José Manuel da Silva.

Page 11: Diari del 02 de maig de 2012

ANDORRA 11DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

PrimaveraEstiu

2012

El cònsol major d’Encamp, Jor-di Mas, espera que abans de l’es iu el e de modi caci de la llei del sòl estigui enllestit. Mas creu que els treballs que han començat els màxims man-dataris comunals i els seus res-pectius tècnics d’urbanisme per a la modi caci de la llei del sòl haurien d’estar acabats amb “un parell de reunions més”. L’objectiu seria arribar a tancar un text consensuat amb el Go-vern abans de l’estiu.

Així, és previst que en la pro-pera reuni de cònsols, prevista per a la setmana vinent a An-dorra la Vella, ja es pugui avan-çar notablement la feina per consensuar un nou text. Segons va explicar Mas, l’objectiu és que abans de l’estiu els comuns i el Govern el tinguin tancat, i es va mostrar optimista que això pugui passar.

Mas va quali car la reuni dels cònsols per treballar la mo-di caci de la llei del sòl com una trobada de “recopilaci d’informaci provinent de cada comú i de plantejament dels grans eixos de modi caci ”, sobretot en aquelles corpora-cions, com ara la de Sant Julià de Lòria, que ja aquest ma-teix any han de renovar el pla d’urbanisme.

SANT JAUME DELS CORTALS

El cònsol major encampadà va fer aquestes declaracions en el marc de la diada de Sant Jaume dels Cortals, que es va celebrar, com és habitual, ahir, 1 de maig, a la capella situada al bosc de les Allaus, a Encamp.

La diada és una tradici que va ser recuperada l’any 1999, any en què es va fer la nova capella dintre del bosc. La cele-braci , a la qual van assistir un centenar de persones, va con-

sistir en una missa i un posteri-or aperitiu.

A banda dels cònsols major i menor de la parròquia, Jordi Mas i Jordi Torres, i la resta de mem-

bres de la corporaci encampa-dana, entre els assistents a la festa també hi va haver el con-seller general socialdemòcrata David Rios.

Mas creu que el text de la nova llei del sòl estarà enllestit abans de l’estiu

MODIFICACIÓ DE LA LEGISLACIÓ ACTUAL

TATI MASIÀ

Un moment de la missa celebrada ahir per Sant Jaume dels Cortals.

El cònsol major assenyala que amb un parell de reunions més hauria d’estar acabat

AGÈNCIESENCAMP

PAS DE LA CASA

La Festa de la multicultura arriba a la 12a edició dissabte

REDACCIÓENCAMP

El Centre Esportiu del Pas de la Casa acollirà aquest dissabte al vespre una nova convocatòria de la Festa de la multicultura, que ja arriba a la 1 a edici . La cita arren-carà a les 20.30 i les diferents comunitats que estan repre-sentades en aquesta trobada –portuguesa, francesa, hindú i espanyola–, a més de l’Asso-ciaci de Ve ns del Pas de la Casa, oferiran als visitants la gastronomia típica dels seus pa sos. A més, la festa comp-tarà amb actuacions, balls i molta música. Per a aquells que hi vulguin anar en auto-bús des d’Encamp, cal des-tacar que la sortida es farà a les 19.30 des de la plaça dels Arínsols. L’entrada a la festa, que organit a l’Associaci Pro Agermanament d’En-camp amb la col laboraci de la corporaci comunal, és gratu ta.

Page 12: Diari del 02 de maig de 2012

12 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

La neu i la pluja que han caigut des de dissabte al Pirineu han fet augmentar considerable-ment el cabal del riu Noguera Pallaresa, que diumenge va superar els 100 metres cúbics per segon quan el nivell habi-tual es troba entre els 22 i 25 metres cúbics.

Aquest fet va obligar l’As-sociació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà a suspendre, diumenge, totes les activitats de riu amb clients, malgrat que alguns a cionats al caiac o al rà ing van poder practicar descensos al riu a títol particular.

Florido Dolcet, president de l’Associació d’Empreses d’Es-ports d’Aventura del Pallars Sobirà, va explicar que diumen-ge el nivell del riu era molt alt i la força de l’aigua arrossegava troncs i roques, que feien pe-rillosa la pràctica dels esports d’aigua per a la gent que no és experimentada.

Aquesta suspensió dels des-censos es va poder aixecar di-lluns en baixar el cabal d’aigua

ns als 0 metres cúbics per segon. Aquest fet va portar les empreses a limitar els trams de riu per fer descensos amb cli-ents des de Llavorsí ns a la Moleta i de Sort a Montardit. Ahir es va poder recuperar l’ac-

tivitat normal gràcies a un nou descens del cabal del riu, enca-ra que no va arribar, però, als nivells habituals.

La meteorologia i l’incre-ment del cabal del riu no han afavorit el sector durant el pont del Primer de Maig. I és que, se-gons va explicar Dolcet, el mal temps ha fet que “molts clients hagin anul·lat la reserva que havien fet o l’hagin posposat per a un altre cap de setmana de la temporada”.

No obstant, i tot i no haver pogut treballar com s’esperava aquests dies, des del sector es va fer una valoració positiva de la neu i l’aigua caigudes, ja que “són garantia que hi haurà ai-

gua per la primavera i l’estiu i que es podrà practicar el rà ing o el caiac amb èxit”, segons va assegurar el president de l’As-

sociació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, que preveu “una temporada molt bona per al sector”.

L’augment del riu fa buscar nous trams per al ràfting

PALLARS SOBIRÀ

AGÈNCIESSORT

AGÈNCIES

Un tram de la Noguera Pallaresa entre Llavorsí i Rialp.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha sortejat cinc nous pisos de protecció o cial per a joves, en un acte que va comptar amb la presència de la regidora de Jo-ventut, Meritxell Planes, i del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jesús Fierro.

Els habitatges sortejats són quatre pisos de lloguer situats a la promoció de la plaça del Car-me, i un de lloguer amb opció de compra corresponent a la nca pública del número del car-rer Monturull. Aquest últim té una superfície útil de 53 metres quadrats i plaça de pàrquing vinculada, així que és el que ha despertat més interès. De les 25 sol·licituds admeses, 17 han es-tat per a aquest pis. El bene ci-ari rmarà un contracte d’arren-dament de deu anys que permet optar a l’adquisició de nitiva.

En el cas de l’oferta de la pla-ça del Carme, que ha rebut set peticions, els habitatges tenen una superfície que oscil·la entre els 32 i els 58 metres quadrats. El termini per presentar les sol-licituds es va acabar el 27 de gener passat. S’hi van presentar 53 persones, de les quals en van

ser admeses 25 en complir tots els requisits.

El procediment preveia la prioritat per a joves empadro-nats a la Seu amb una antiguitat mínima de tres anys, així que es va crear una segona llista amb aspirants d’altres municipis in-teressats a establir-se a la Seu.

La Seu sorteja cinc pisos de protecció oficial per a joves

HABITATGE

AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

Els afortunats del sorteig dels cinc pisos de protecció oficial per a joves.

Es reben 53 sol·licituds tot i que només 25 compleixen els requisitsREDACCIÓLA SEU D’URGELL L’últim ple del Consell Comar-

cal de l’Alt Urgell va acordar la declaració de l’església nova de Sant Serni de Cabó com a bé cultural d’interès local. Es tracta d’un temple situat als afores de la població de Cabó, a uns 400 metres de l’església romànica de Sant Serni, que exercia antigament d’esglé-sia parroquial de Cabó ns a la construcció de la nova l’any 1950.

Es tracta d’una església de caràcter historicista, que vol imitar en gran mesura les formes de l’arquitectura ro-mànica, si bé s’hi combinen algunes solucions estructurals de caràcter modern, com ara els tres trams de volta bufada que cobreixen la nau.

El projecte d’aquesta es-glésia és de l’arquitecte Josep Danés i Torras, olotí de nai-xement, que es va formar a

Barcelona i va ocupar la plaça d’arquitecte diocesà del bisbat d’Urgell des de la dècada de 1920. Danés va formar part de l’anomenada segona generació d’arquitectes noucentistes que, tot i el seu fervor gaudinià, trencarien amb el modernisme i incorporarien el llenguatge clàssic, així com una reinter-pretació de l’arquitectura rural catalana en la seva obra.

Sant Serni de Cabó, bé cultural d’interès local

CCAU

L’església de Sant Serni de Cabó.

REDACCIÓLA SEU D’URGELL

PATRIMONI

Page 13: Diari del 02 de maig de 2012

13DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

“Durant el període central del segle XX, Andorra deixava de ser un país bàsicament agrícola i ramader per construir una eco-nomia sustentada en el comerç, la indústria i els serveis, especi-alment turístics. Paral·lelament, la publicitat d’aquestes activi-tats, és a dir, la comunicació escrita i visual dels comerci-ants o empresaris adreçada als possibles clients o compradors, evolucionava al mateix ritme”, explica Pere Moles en la intro-ducció d’

-tat a Andorra (2+1 Editors, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis).

El dissen ador grà c reivin-dica la publicitat grà ca com “un patrimoni públic que cal inventariar, conservar i divul-gar”. Per això ha recopilat en un volum els anuncis publicats en la premsa entre el 1917 i el 1969, amb una interrupció en el període 1937-1944 a causa de la Guerra Civil Espanyola i la Se-gona Guerra Mundial.

Fins als anys 40 no hi va ha-ver cap impremta al Principat i, per tant, entre el 1917 i el 1937 la premsa andorrana s’editava, so-bretot, a Barcelona. El 1917 neix Les Valls d’Andorra, de la qual només es publiquen set núme-ros. L’any 1929 apareix el

-. Després de pu-

blicar 34 números, el succeeix La Nova Andorra (1932) i el 1933 es publica . La pu-blicació més rellevant de l’època va ser , de la qual van sortir 45 números entre 1934 i 1937.

En aquest període, segons ar-gumenta Moles en el llibre, “la

gura del dissenyador no exis-tia”. Els anuncis no perseguien “ ns estètics, sinó purament comercials i de divulgació”. No obstant, Moles detecta “una cer-

ta evolució”, ja que incorporen alguna otogra a o il·lustració i els “primers reclams”, com el lema

, de l’hotel Oros d’En-camp. Els anuncis d’establi-ments hotelers re ecteixen “una incipient indústria turística”.

El 1934 també apareixen re-clams per venir a comprar tabac “i Espanya”, i que són “tot un in-dici del turisme de compres que s’imposaria unes dècades des-prés”, afegeix Moles.

Amb la instal·lació d’im-premtes pròpies sorgeix una in-cipient premsa andorrana. Entre els anys 1952 i 1969 les publica-cions són, sobretot, d’associaci-ons i escoles. També apareixen anuncis als programes de festa major, una eina molt útil perquè els comerciants informessin dels seus productes i serveis.

Entre les revistes del perío-de 1944-1969 destaquen

(1956), “dedicada a la promoció del turisme que començava a arribar al país”,

(1963), amb “continguts sobretot publi-citaris”, i

(1968), “de periodicitat anu-al i contingut primordialment publicitari”.

Moles diu que en aquesta època les empreses “comen-cen a donar més importància a la imatge grà ca”. Els anun-cis incorporen “il·lustracions i dibuixos fets amb intencions decoratives”, amb una clara vo-luntat compositiva i de disseny. D’aquesta època destaquen els anuncis de Cafè El Conseller i d’Anís l’Andorrana, ja que tots dos incorporen el 1956 dos per-sonatges típics del país (el con-seller i la pubilla).

“Aquest llibre s’acaba expres-sament l’any 1969”, subratlla Moles, que insta “les noves ge-neracions d’andorrans” a com-pletar el recull publicitari.

Pere Moles recopila la publicitat gràfica en la premsa del període 1917-1969

NOVETATS EDITORIALS

E. J. M.ANDORRA LA VELLA

El llibre ‘Andorra. Tresors gràfics’ recull els anuncis, bàsicament els de serveis turístics

Page 14: Diari del 02 de maig de 2012

CULTURA14 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

LA MASSANAInformació al 83 56 78www.urban.ad

2012MATRÍCULA 0 €!

La companyia Torb Teatre ha co-men at a recerca e micro nan-çament per a Obaga a través de la iniciativa Goteo (www.goteo.org l primer co nançador ha aportat 60 euros i, a canvi, obtin-drà una entrada per a una de les funcions d’Obaga i l’assistència a una ruta literària amb els actors. Torb Teatre necessita aconseguir 3.000 euros abans de 40 dies.

A la web d’Obaga a Goteo,

Torb Teatre explica que, tot i que rebrà subvencions públiques, ara necessita nançament per a l’adaptació teatral de la novel·la, l’escenogra a i l’atre o i vestu-ari. Les donacions es poden fer a partir de cinc euros i segons la quantitat el copatrocinador obté entrades, el llibre rmat, menús, nits d’hotel, etcètera.

L’obra s’estrena al juny a la Seu d’Urgell i a l’octubre a An-dorra. Al juny també hi haurà quatre funcions a Barcelona.

‘Obaga’ comença a recaptar fons a Goteo

TORB TEATRE

Joel Pla i Maria Bosom, Torb Teatre, en un assaig de l’obra ‘Obaga’.

E. J. M.ANDORRA LA VELLA

TEATRE

Dins la programació de les jornades dedicades a la foto-gra a estenopeica, demà, a les sis de la tarda, a l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella, els professors del centre pro-posaran una activitat gratuïta, curiosa i divertida, adreçada a tots els públics a partir dels 8 anys: fer una càmera foto-grà ca amb una llauna de patates fregides.

Així, en aquesta proposta els participants podran con-feccionar càmeres fotogrà-

ques sense objectiu, amb un sen ill forat que permeti l’entrada de llum, utilit ant una capsa de patates fregides. A més, podran fer les seves pr pies fotogra es estenopei-ques, amb l’assessorament del professorat, servint-se única-ment d’una mena d’aparell de cartró totalment rudimentari i sorprenent.

Construir una càmera amb capses de patates

AGÈNCIES

Tota la setmana hi ha actes relacionats amb la fotografia estenopeica.

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

FOTOGRAFIA CONCERTS

El cartell del Rockòdrom 2012 s’anuncia el 19 de maig

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

El cartell del Rockòdrom 2012 ja està pràcticament tancat. L’impulsor del cicle de con-certs, Santi Casas, ha anun-ciat que la festa de presen-tació dels grups convidats serà el 19 de maig, a partir de la mitjanit, al Cau d’Arinsal. Durant la festa de presen-tació s’escoltaran els grups que actuaran en la tercera edició del Rockòdrom, que tindrà lloc durant la segona meitat de l’any.

Per ara ja s’han anunciat alguns dels grups que par-ticiparan en el festival. Tres bandes con rmades són els rockers Nothink, la banda rockera Stereo one i el punk rock catalanoirlandès de Si-gelpa. De grups nacionals n’hi ha sis de con rmats: Gw rro-teville, Alex & The Failords, Punkers for 25 Minutes, Hysteriofunk, Madretomasa i The Velvet Blues Band.

Page 15: Diari del 02 de maig de 2012

15DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Cap club va ser capaç d’endur-se més d’una categoria del MIC Football 7, que ahir va posar el punt nal després de quatre dies de competició. FC Barcelona, Va-lència CF i Vila-real CF van ser els campions, en un torneig que ha portat una setantena d’equips i més de 750 jugadors.

En benjamí A, els més grans que entraven en acció, el Barça es va adjudicar el títol. Va gua-n ar en la nal l’ C Espan ol per 2 a 1. El millor jugador del

torneig va ser el blaugrana Marc Alegre i, com a porter, el blanc-i-blau ar in ue .

En benjamí B es va imposar el València, que va derrotar l’FC Barcelona en la tanda de penals després que el matx acabés amb empat a un. L’encert sota els pals del meta valencià, Salvador Bo-ronat, li va permetre ser nomenat el millor porter de la categoria i el millor jugador va ser l’espa-n olista Facundo on le .

En prebenjamí els penals tam-bé van decidir el títol, que va ser per al Vila-real, que en la nal va

empatar amb l’Espanyol (1-1). El culer Marc Olmo va ser el juga-dor més destacat i sota els pals el millor va ser Ivan Jardí, de la Fundació Marcet.

Pel que fa als dos conjunts an-dorrans que van passar a la fase

nal, cap dels dos va poder su-perar els quarts de nal. La E Sant Julià, en benjamí B, va cau-re amb el Barça 0-3 i va empatar amb el CF Igualada (1-1). En prebenjamí, la E Santa Colo-ma va perdre amb el Vic iupri-mer efo (1-3) i va empatar amb l’Alboraya (2-2).

Barça, València i Vila-real s’adjudiquen el MIC Football 7

FUTBOL

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

TATI MASIÀ

El València es va imposar al Barça en la final de benjamí B.

El sorteig de la Copa avis ha portat a Andorra rivals comple-tament oposats l’un de l’altre. Està enquadrada en el grup A amb San Marino i Lituània. Men-tre que els primers són assequi-bles, els bàltics són inabastables, ja que tenen l’etiqueta de ser els caps de sèrie número 1 del tor-neig, amb jugadors que disputen el circuit ATP.

El centre nacional del tennis búlgar, a So a, acull el grup 3 d’Europa. Andorra debutarà aquest matí amb San Marino, un conjunt que l’any passat ja va superar per 2-1. “És dels més

uixets que ens trobem a la com-petició, així que hem de guanyar. Però sabem que no serà fàcil, per-què cada cop tenen més experi-ència , a rma Jordi Vila, capità de l’equip andorrà. El rival té un equip format per Giacomo Zon-ini, Marco de ossi, iego Zon-ini i omenico Vicini. Aquest

últim n’és el capità.

Fins a una hora abans de dis-putar cada matx no es coneixe-ran els jugadors que saltaran a la pista. En aquest primer enfronta-ment de la avis, Vila comptarà amb Jean Baptiste Poux i Hèctor Hormigo per disputar els partits individuals, i tenen totes les opci-ons de formar també el doble. Per tant, en aquesta primera jornada Gerard Florido no jugarà, encara

que els resultats dels individu-als podrien fer canviar de parer el capità i donar-li l’oportunitat en el dobles.

El següent rival sí que serà d’entitat, en un enfrontament que encara s’ha de programar, i que es disputarà demà o bé diven-dres. Lituània, pels jugadors que té, és el clar favorit a aconseguir l’ascens de categoria. Formen

part de l’equip icardis Beran is, Laurynas Grigelis, ovydas Sa-

inis i Lu as Mugevicius, i com a capità hi ha imvydas Mugevi-cius. En aquest equip destaquen dos jugadors sobre la resta. Be-ran is és actualment el 177è del rànquing ATP, mentre que Grige-lis està al 193è lloc. “Veient els ju-gadors que tenen, és un enfron-tament molt complicat, així que

el que hem de fer és gaudir-lo”, assenyala Vila.

Els tret e pa sos partici-pants estan enquadrats en tres grups de tres equips més un amb quatre. El B el formen Bul-gària, Geòrgia i Albània; el C, Montenegro, Armènia i Mace-dònia; i el , Grècia, oruega, Malta i Islàndia.

POUX GUANYA AMB L’ALBI

Poux va disputar ahir la primera jornada del Campionat de Fran-ça de Clubs de Tercera ivisió, amb l’Albi. Va guanyar el seu partit per 6-3 i 6-4, cosa que va servir a l’Albi per adjudicar-se la victòria. En acabar es va despla-çar cap a So a, on va arribar qua-si a la mitjanit, per jugar avui.

Andorra obre la Copa Davis contra San Marino amb el convenciment de vèncer

TENNIS

JOAN JOSEP BLASCOANDORRA LA VELLA

Enquadrada en el grup A, també tindrà com a rival Lituània, cap de sèrie número 1 del torneigFAT

Florido, Vila i Hormigo, a les instal·lacions on s’ha de disputar la Copa Davis.

Vila: “És dels més fluixets que ens trobem

a la competició, així que hem de guanyar”

Page 16: Diari del 02 de maig de 2012

ESPORTS16 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

La prova ha arribat a l’equador. I si una cosa queda clara és que en individual la vict ria nal serà cosa de dos, mentre que en duo mixt Ariadna Tudel i Josef Ajram ho tenen cada dia mi-llor per ser els campions de la categoria.

Els 371 corredors que que-daven en cursa afrontaven una etapa de 137,66 quilòmetres, la més llarga que s’ha disputat mai. A més, els 805,5 metres de desnivell i els constants canvis de terren di cultaven encara més el dia. El traçat es comple-tava entre Rissani i Tourza. La jornada era llarga, així que els favorits van decidir prendre-s’ho amb calma, formant part d’un pilot capdavanter d’una vintena d’unitats.

El que es va atrevir a llançar el primer atac va ser Juan Pedro Trujillo. Era el quilòmetre 63. Va aconseguir un avantatge de més de dos minuts i mig, però apro-

tant un canvi al terren , amb pistes planes, Roberto Heras,

Luis Leao Pinto, Milton Ramos i José Antonio Benítez van acce-lerar el ritme, donant-se relleus constants, ns a atrapar Trujillo al km 102. Poc després Heras va tenir un problema en un dels pe-dals que el va obligar a parar. Va poder solucionar la incidència i va començar a recuperar segons respecte al grup capdavanter.

Al km 130 els va atrapar i va seguir imposant un fort ritme, que només van poder seguir Pinto i Benítez. Un dia més, l’etapa es va decidir a l’esprint, amb el portuguès imposant-se amb un crono de 4.32.00 hores, el mateix que va marcar He-ras, que va ser segon. Un segon després va travessar la línia de meta Benítez. Emili Pérez va ser 169è amb 6.21.53 i Miquel Lorenzo, 256è (7.23.56), mentre que Ramon Aranda i Jordi Pa-llàs van arribar plegats a la 257a plaça amb 7.23.56.

Pinto continua líder amb un temps total de 10.33.53, només un segon menys que Heras. La tercera plaça, ja més allu-nyat, és per a Benítez (10.57.25).

Pérez és 160è amb 15.24.13; Aranda, 230è (17.33.28); Lo-renzo, 231è (17.33.56), i Pallàs, 254è (18.28.14).

En la categoria de duo mixt, tercera victòria consecutiva de Tudel i Ajram. Són els clars do-minadors de la categoria. Van vèncer amb un crono de 4.35.44, que els fa ser encara més líders

amb un acumulat de 26.28.32. Sintu Vives, amb Miriam Ju-lia, va fer un crono de 8.12.37 i van ser vuitens a la general amb 40.08.16.

La quarta etapa transcorre avui entre Tourza i Alnif, amb un itinerari de 101,7 quilòmetres amb grans rampes i que arriba a cotes de 2.200 metres d’altitud.

Tudel i Ajram tornen a guanyar en duo mixt i segueixen dominant la general

BTT

TITAN DESERT

Leitao, Heras i Benítez travessant la línia de meta.

En individual, Pérez és l’andorrà més destacat, en ocupar el 160è lloc de la general

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

El conjunt infantil dirigit per Hèctor Grau era el que tenia més opcions dels equips andorrans d’endur-se la quarta edició del TIM Pirineus, que es va acabar ahir després de la disputa de 152 enfrontaments durant qua-tre dies. La selecció infantil va ser quarta després de perdre per un ajustat 41-46 contra el CB Hospitalet B. En aquesta catego-ria la victòria va ser per al CN Terrassa A, que es va enfrontar a la nal amb el Safa-Claror A i el va derrotar per 25-38. El mi-llor jugador d’aquesta categoria va ser Miguel Ángel Fiol, del CN Terrassa A.

Pel que fa a la categoria pre-mini, la victòria va ser per a l’Es-cola Pia Granollers, que a la nal

d’aquest any es va posar a prova contra La Salle Manresa i va vèn-cer 64-41. El millor jugador de la categoria va ser Jan Camats, de l’Escola Pia Granollers. Pel que fa a la selecció andorrana, els tri-colors van ser cinquens.

A la categoria minimasculí de la Lliga 1, el conjunt guanyador va ser el SA Súria, que es va im-posar a la nal al BC Tecla Sala per 58-34. Roger Escolà, del SA Súria, va ser triat millor jugador del torneig. La selecció andorra-na va quedar en vuitena posició. A la Lliga 2 d’aquesta categoria el conjunt victoriós va ser el CN Terrassa, que va tenir en Arnau Barrera el seu millor jugador.

La victòria en la categoria pre-infantil va ser per al Safa-Claror, que va derrotar a la nal La Salle Manresa per 21-32. El millor ju-

gador va ser Eloy Alqueza (Safa-Claror) i la selecció andorrana va ser onzena.

En la Lliga 2 infantil el ven-cedor va ser Las Fuentes, que va derrotar el CB Arbúcies en la nal per 35 a 16. El millor jugador va ser Adrián Matutes (Las Fuentes).

En categoria femenina, el Jo-ventut les Corts B va ser el ven-cedor en categoria mini, en què la selecció andorrana va ser si-

sena. La millor jugadora va ser Anna Gisbert (Joventut les Corts B). En categoria preinfantil les vencedores van ser les jugado-res del CB Argentona B, mentre que la selecció andorrana va ser sisena. La millor jugadora va ser Laia Famadas (CB Argentona B).

En la categoria infantil el con-junt vencedor va ser el Safa-Cla-ror A. La seva jugadora Laura Carrasco va ser escollida com la millor de la categoria.

La selecció infantil acaba en quart lloc al TIM Pirineus

BÀSQUETTATI MASIÀ

Las Fuentes va vèncer en la categoria infantil Lliga 2.

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

PÀDEL

MUNTANYISME

L’Open femení BancSabadell d’Andorra entra al circuit català

Dues noves incorporacions a la junta de la FAM

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

AnyósPark continua amb la seva clara aposta pel pàdel, cosa que el converteix en una referència al país en aquest esport. Del 18 al 20 de maig acollirà l’Open femení Banc-Sabadell d’Andorra, prova puntuable per al circuit de la Federació Catalana de Pàdel, en la categoria de bronze.

És la primera vegada que el centre esportiu massanenc organitza la prova conjun-tament amb l’ens català. Cal destacar que serà l’única competició de tot el circuit que estarà dotada de premis en metàl·lic, que pujaran a 1.000 euros.

Totes les interessades a participar en la prova ja tenen les inscripcions obertes, que tenen un cost de 40 euros per parella. Les jugadores hau-ran d’estar federades, però les del país podran prendre-hi part sense estar-ho per un acord especial. El quadre de competició vindrà designat des de la federació catalana, d’acord amb el rànquing.

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) es va reunir dilluns al Casal de l’Esport per les eleccions a la junta, que es fan cada any olímpic. El fet de no presen-tar-se cap candidatura va fer que la junta presidida per Pere Iscla tornés a ser l’esco-llida per als pròxims quatre anys. Amb tot, l’actual can-didatura va fer un parell de canvis a la junta per incor-porar-hi dos membres nous i compensar l’única baixa. Je-sús Llanas serà el nou treso-rer en substitució de Ramon Aranda, que passarà a ser vo-cal, mentre que el ns dilluns secretari de la federació, En-ric Jiménez, deixa de nitiva-ment la FAM i el seu substitut serà Joaquín Gavin.

Page 17: Diari del 02 de maig de 2012

PUBLICITAT 17DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

LA CONVENCIÓ DELS PIRINEUS

26maigde27alde

l

Info: +376 737 573 · [email protected]

www.anyospark.com

Patrocinen: Organitza:

Cursos ProfessionalsMasterclasses

amb els nostres presentersPere MarquinaYeli Rodriguez

Xavi Santamaría...i més, molt més!

Page 18: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS18 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Diversos

LA FIRA PERMANENT DEL VEHICLE D’OCASIÓ

824 242324 242

722 997324 242

LES MILLORS

OCASIONS!

COMPRA-VENDALLOGUERS-CANVIS

IMPORTACIÓ IEXPORTACIÓ DE

VEHICLESAv. Tarragona, 44-46, al costat de l'estació d'autocars - [email protected] Av. d'Enclar, 74 - [email protected]

127.500 KM

3.900 €

MITSUBISHI PAJERO SPORT 2.5 GLS

247.000 KM

4.500 €

SUBARU JUSTY 1.5 I 100 CV 4WD

VOLKSWAGEN PASSAT 2.5 TDI V6 110 CV

83.243 KM

5.400 €

KIA RIO 1.5 I 16 V LS

90.000 KM

3.500 €

VOLKSWAGEN NEW BEETLE 1.9 TDI

127.000 KM

5.900 € 4.900 €

FORD RANGER PICK-UP

4WD 2.5

174.000 KM

5.900 €

RENAULT LAGUNA 1.9 CDI 120 CV

128.000 KM

4.200 €

AUDI 80 2.0 D 120 CV

260.000 KM

35.000 KM

79.000 €

BMW 740 3.5 D 306 CV ALPINA

72.000 KM

61.900 €

MITSUBISHI MONTERO 3.2 160 CV

95.200 KM

16.900 €

BMW X5 4.8 I 365 CV

83.000 KM

39.800 €

AUDI Q7 3.0 TDI V6 QUATTRO

79.243 KM

32.000 € 29.900 €

MERCEDES-BENZ ML 320

3.2 CDI 4-MATIC

82.665 KM

34.900 €

FORD KA 1.2 I 70 CV TITANIUM

13.000 KM

MERCEDES-BENZ SL 500 CABRIOLET 5.0 278 CV

21.000 KM

33.000 €6.900 €

www.automobilismercauto.com

Ref. 23226

Ref. 23121 Ref. 21490 Ref. 19822 Ref. 22679

Ref. 22184 Ref. 20926 Ref. 21931 Ref. 22774

Ref. 22200 Ref. 22992 Ref. 23111 Ref. 22107

Ref. 22743 Ref. 20715 Ref. 22593

FERRARI F430 F1 490 CV

1.500 €

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Vehicles

Immobles

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3

(el preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

ES VEN AUDI TT S LINE230 CV QUATTRO

MATR. E... PREU: 12.000 €69.000 km. ESTAT IMPECABLE

REVISIONS A AUDITEL. 33 10 36

TEL. 64 52 51

ES VEN 4X4DAIHATSU TERIOS 1.4

5 PORTES - MATR. G84... - 54.000 km

PREU: 4.500 €

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

ES VEN CLIO 1.5 DCI 85 CV, 66.000 km, any 2007, clim. auto, sensor pàrquing.

PREU: 8.200 € s’admet cotxe a canviAltres vehicles a

http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

C 200 Kompresor any 2008 CL 600 any 2002

VW Eos FSI descapotable any 2008 Kia Picanto any 2005

Tel. 359 817

ES VENEN

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

col·legiadanúm. 76

LLOGUERANDORRA LA VELLA

450 €550 € i 580 €

500 €600 €

ESCALDES-ENGORDANY550 €700 €

ENCAMP395 €

325 €300 €

525 €450 €

VENDESANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

315.000 €URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS

168.000 €ANDORRA LA VELLA - ZONA HOTEL PLAZA

220.000 €ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLA

90.000 €

Interessats, truqueu al 73 73 73

Diversos

Massatges eròtics

Renovació constant

de noies

Serveis 24 h

Sortidesparticulars i hotel

1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Page 19: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS 19DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys, cuina,

menjador, traster, 2 places de pàrquing.

Abans: 664.810 €. Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

LLOGUER DE DESPATX EQUIPAT C/ dels Escalls, 9 · Zona Hospital

164 m2: 2 banys · office · espai diàfan + 3 estàncies independents.

(EN EDIFICI D’OFICINES I CONSULTORIS D’ESPECIALITATS)

Amb totes les instal·lacions: electricitat, centraleta, xarxa, aire condicionat.

Completament equipat amb mobiliari d’oficina, taules, mobles, arxivadors, cadires...

Directe de propietari · Molt bones condicions econòmiques.

TEL.: 827 845 · Sra. Esther (hores d’oficina)

Es ven societat SLper motiu de no

utilització

Informació:Tel. 321 440 - 842 262

tel.: +376 874 [email protected]

600 €/mesDespeses a part segons consum

790 €/mesDespeses a part segons consum

Pis a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblat i equipat amb tots els electrodo-mèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, sa-fareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

Pis cèntric a Andorra la Vella. 111 m2. Totalment reformat. 3 habitacions, 2 banys, gran saló menjador amb sortida a terrassa, cuina separada i equipada, safareig, 1 plaça d’aparcament.

lloguer

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

MAGNÍFICA OCASIÓApartament en una sola planta de 103 m2, 2 habitacions, 2 banys. Gran saló amb llar

de foc, molt assolellat.Plaça de pàrquing amb traster.

PREU: 265.000 €

ES VENCASA ADOSSADA (ORDINO)

m2,GARATGE DE 50 m2

2 TERRASSES + BARBACOA,altell de 50 m2 d’espai diàfan.

Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 € Ara per 370.000 €Tel.: 32 66 96

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

ANDORRA LA VELLA

2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €

ESTUDI O PIS DE 2 HAB. (PETITES) AMB MOBLES AL COSTAT DEL CRÈDIT DE PRADA RAMON. ZONA ANDORRA

2000. PREU: A PARTIR DE 350 €

PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT, S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

PISOS D’1 O 2 HABITACIONS, S/M, C/ ALZINARET. A PARTIR DE 400 €

PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMINOUS AMB PQ., COSTAT OPEL.

A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA DE L’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS DE 3 H., AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT ESCALE, AMB PQ. PREU: 700 €

PIS D’1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, A L’EDIFICI DE L’ANDORRA 2000.

PREU: 375 €

BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, CÈNTRIC, SOBRE ANDORRA 2000. PREU: 450 €

PISOS, 4 HAB., SENSE MOBLES, AL C/GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMA

PIS DE 2 HAB., SENSE MOBLES, SO-LEJAT, VISTES, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER. PREU: 450 €

ESCALDES-ENGORDANY

PIS, 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €

PIS DE 3 HABITACIONS, S/M, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA

MONTANYA. PREU: 550 EUROS

PISOS D’1 I 3 HAB. AMB MOBLES O SENSE, A L’AV. FITER I ROSSELL.

A PARTIR DE 400 €

PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES, EXTERIOR, PQ., AV. PESSEBRE, PROP

DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PIS D’1 I 2 HABITACIONS AMB MO-BLES, AL COSTAT DEL DON DENIS.

A PARTIR DE 450 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

PÀRQ. A L’AV. PONT DE LA TOSCA, AL COSTAT DE LA PISCINA MONTANYA. PREU: 65 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

PISOS DE 2 I 3 HAB., AMB TERRASSA I PÀRQUING. A PARTIR DE 350 €

ORDINO

PIS D’1 HAB. AMB MOBLES, SENSE PQ., CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 €

LA MASSANA

CASA DE 4 HABITACIONS, S/M, A SISPONY. PREU: 700 €

PISOS D’1 H I 3 H. AMB MOBLES O SENSE, CÈNTRIC. A PARTIR DE 400 €

ENCAMP

ESTUDI SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. PREU: 300 €

PISOS 1, 2 I 4 H. SENSE MOBLES, MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 H AMB MOBLES A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PQ. I TRASTER.

PREU: 500 €

PIS DE 2 HABITACIONS AL COSTAT DE L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €

PIS O ÀTIC, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PQ. I TRASTER. SENSE DESPESES. ZONA

EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB., SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLATÍ

I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €

PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PQ. I TRAS-TER, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 €

EL TARTER

¡PISOS 1 I 2 H. MOBLATS, AMB PQ. I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN TER-

RASSA. PREU: 450-550 €

ARINSAL

ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. A PARTIR DE 250 €

PISOS D’1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS. A PARTIR DE 400 EUROS

GANGUESLOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL,

DE 200 m2, SENSE TRASPÀS.

ANDORRA LA VELLARef. 215 Centre, 100 m2, 4 dormi-toris, 2 banys, cuina independent, armaris, vistes, balcó, sol de tarda. Preu: 550 € (possibilitat de pq)

Ref. 213 Estudi moblat, centre, cuina equipada, armari, bany, as-solellat. Preu: 350 €Pis cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, tot exterior, bons acabats, sol, despeses incloses. Preu: 690 €Ref. 133 Sta. Coloma. Aparta-ment cèntric, 100 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, terrassa. Preu: 670 €

Ref. 113 Àtic a estrenar, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys (hidromas-satge), cuina independent, bons acabats, vistes, sol, diverses ter-rasses (15 m2), pq. Preu: 970 €Ref. 180 Sta. Coloma. Aparta-ment de 97 m2, 3 dormitoris, bany, lavabo, tot exterior, refor-mat, safareig. Preu: 500 €Ref. 74 Local cèntric, 200 m2, en planta baixa, amb façana a la baixada del Molí, davant aparca-ment Tobira. Preu: 2.000 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €

Ref. 85 Local cèntric de 10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 250 €Ref. 121 Barri antic. Apartament de 65 m2, 2 dormitoris, despatx, bany, lavabo, tot exterior, armaris, cuina oberta. Preu: 520 € (possibi-litat de pàrquing)

Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 88 Cèntric (Pyrénées), 1 dormitori, despatx, safareig, bany complet, cuina equipada. Preu: 500 €Ref. 149 Pis cèntric, 100 m2, zona FEDA, 4 dormitoris, bany, cuina

offi ce reformada, calefacció inclo-sa. Preu: 630 €ESCALDES-ENGORDANYRef. 129 Àtic dúplex molt ben si-tuat, 2 habitacions, 2 banys, cuina equipada, vistes, sol, obra nova, tot exterior. Preu: 650 €Ref. 118 Local cèntric, 300 m2 en dues plantes, gran façana en vi-dre, 2 lavabos. Preu: 3.500 €Ref. 211 Estudi moblat i ben situ-at, cuina equipada, armaris, bany, assolellat. Preu: 395 €Ref. 219 Pis, 70 m2, 2 h., 1 bany, impecable, cuina semioberta, bal-có, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Borda rehabilitada comple-tament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys complets,cuina americana to-talment equipada i menjador molt gran amb sortida a jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.

PREU REBAIXAT: 390.000 €!!

Oportunitat!!! Pis molt cèntric a Encamp d’1 dormitori doble, bany complet, menja-dor amb balcó de 3 m2, pàrquing i traster de lloguer.

Preu: 78.000 €!!

Pis per reformar al cen-tre d’Andorra (Prat de la Creu), 110 m2 aprox., 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada i menjador amb llar de foc. Terrassa de 30 m2. Pàrquing.

Preu: 250.000 €

OPORTUNITAT!! Pis nou, a estrenar, a Ordino, 206 m2, 4 dormitoris (2 suites), 3 banys com-plets, 1 bany de cortesia, cuina offi ce i menjador amb llar de foc amb sor-tida a 2 terrasses. 2 pla-ces de pàrquing i traster.Preu: 657.500 €

Casa adossada nova, a estrenar, a Anyós, 220 m2 repartits en 4 dormitoris dobles (4 suites), 1 bany de cortesia, cuina offi ce gran, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m2 i jardí de 50 m2. 3 Places de pàrquing. Acabats de qua-litat. Preu: 650.000 €

Pis a l’avinguda Meritxell nou, a estrenar, acabats de luxe, 125 m2 repartits en 3 dormitoris dobles, 3 banys, menjador gran i cuina totalment equi-pada. Possibilitat de pàr-quing per 30.000 €.

Preu: 469.500 €

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055www.granvalira.com - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3689 Zona Pyrénées. Pis cèntric, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló men-jador, cuina independent, balcó. Plaça de garatge opcional. Preu: 725 €REF. 3720 ZONA ESCALE. Pis cèntric de 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina semioberta, safareig, exterior. Sol i vistes. Totalment moblat i equipat. Preu: 650 €REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló men-jador. Plaça de garatge opcional a 52 €. Preu: 700 €REF. 3665 ZONA DEL LYCÉE FRAN-CÈS. Pis de 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. Preu: 650 €REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tan-cada, saló menjador, balcó, plaça de ga-ratge. PIS REFORMAT. Preu: 600 €REF. 3727 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada amb safareig, saló menjador amb balcó, plaça de garatge. Preu: 675 €REF. 3723 Pis de 123 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada, safa-reig, saló menjador amb balcó, plaça de garatge. Preu: 750 €REF. 3730 Local comercial situat al carrer l’Aigüeta, 50 m2, amb bany. Preu: 800 €

ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MO-BLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3379 Pis de 90m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada amb sa-fareig, saló menjador, balcó. Calefacció segons el consum. Preu: 600 €REF. 3327 Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló men-jador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques vistes. Preu: 500 €REF. 3579 Pis de 46 m2, 1 dormitori, 1 bany, saló menjador, cuina. REFOR-MAT I MOBLAT. Preu: 425 €REF. 3680 Àtic cèntric de 120 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, terrassa, saló menjador. Plaça de garatge. Preu: 850 €REF. 3688 Pis seminou, 90 m2, 3 dormi-toris (1 suite), 2 banys, saló amb balcó, cuina, pàrquing inclòs. Preu: 690 €

ENCAMPREF. 3701 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, safareig, menja-dor, pàrquing. SOLAMENT 1 MES DE DIPÒSIT. Preu: 600 €REF. 3683 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge i traster. Preu: 550 €REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany, cuina americana i equipada, saló

menjador. Plaça de garatge. Preu: 300 €REF. 3650 Pis, 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, exte-rior. Plaça de garatge i traster. Preu: 550 €REF. 3721 Pis de 48 m2, moblat, 1 dormi-tori, 1 bany complet, saló menjador amb cuina americana i equipada. Plaça de garatge opcional. Preu: 345 €

CANILLOREF. 3669 EL TARTER Pis de 48 m2 situ-at a la pleta del Tarter, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge. Moblat i equipat. Preu: 450 €REF. 3355 RANSOL. Estudi de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 325 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3171 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, safareig, saló menjador. Preu: 450 € REF. 3679 Cèntric, pis de 110 m2, 3 dor-mitoris, 2 banys, cuina tancada, saló men-jador. Tot exterior. Moblat. Preu: 650 €REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. Preu: 450 €REF. 3599 Pis, 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. Preu: 525 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDASANT JULIÀ DE LÒRIA

Pis planta baixa, 60 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina, saló menjador amb terrassa de 15 m2. Plaça

de garatge. PREU: 138.000 €ESCALDES - ZONA CALDEA

Pis de 92 m2, 3 dormitoris, 1 bany complert, 1 bany aux., cuina tancada, saló menjador. Plaça de garatge i traster.

PREU: 254.000 €

ANDORRACasa adossada de 250 m2. Planta baixa: garatge per a 2 cotxes, sala de caldera, traster. Planta primera: saló menjador amb llar de foc i accés a terrassa de 30 m2

aproximadament, cuina tancada i bany de cortesia. Planta segona: 3 dormitoris dobles, 1 bany complet. Cap de casa: suite de matrimoni amb bany complet. Vistes, seminova,

PREU: 500.000 €

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

Page 20: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS20 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA REF. 1075 Apartament al centre de la Massana, 138 m². Ter-rassa. Saló ampli amb llar de foc. Gran suite prin-cipal. 2 banys. Ideal per a residència permanent. Pàrquing i traster grans.

OFERTA: 250.000 €

LA MASSANAREF. 1036

Apartament de 110 m² + 47 m² de terras-

ris, un en suite + un altre bany. Cuina equi-pada. Ideal per a segona residència o com a residència principal. Pàrquing i traster.

PREU: 250.000 €

LA MASSANAREF. 1076

Apartament totalment reformat. Vistes excel·lents. 2 dormitoris dobles. Saló menjador espaiós. Cuina independent

amb menjador. Aparcament i traster. PREU: 220.000 €

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.fi nquesmarca.com

fi [email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

00763 - ENCAMP - FUNICAMP Pis d’1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 390 €02344 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 600 €02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀR-QUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 € Ref: 00763 - ENCAMP - FUNICAMP. PIS NOU, A ESTRENAR Pis, 1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó,

pàrquing, exterior i assolellat. Preu: 350 €01775 - CANILLO - ZONA RESIDENCIAL Pis de 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes, gran jardí. Preu: 600 €02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m², 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €01841 - ENCAMP - LES BONS Pis de 2 habitacions, 1 bany complet, cuina, menjador pàrquing, GRAN TERRAS-SA. Preu: 475 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing, despeses incloses. Preu: 600,01 €02536 - CANILLO - Bombers Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina america-na, bany complet. TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 375 €DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

PIS A REFORMAR,3 DORMITORIS, SALÓ MENJADOR, CUINA,

BANY, SOL.

Ref.: 02576ENCAMPCentre

135.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, terrassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

02237 - ORDINO 112,97 m²,3 habitacions (1 suite, 2 do-bles), 2 banys, cuina, menjador, terres, jardí, garatge, armaris, calefacció, exterior, orientació, assolellat. PIS AMB JARDÍ DE 190 m2. Preu: 368.200 €

PREUIMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions (1 doble, 1 individual),

1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina america-na, menjador exterior,

pàrquing i traster. Exterior. Preu: 200.000 €.

Interessats truqueual 73 20 20.

ES LLOGA BOTIGA DE ROBA totalment

equipada i a plerendiment al carrer

Major de la Seu d’UrgellInteressats, truqueu al+34 619 427 532

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES-ENGORDANY. REF. 2820: Àtic cèntric de 105 m2, 2 habitacions, 2 banys complets, cuina separada mo-blada, saló menjador, Terrassa. Calefacció inclosa. Pàrquing i traster opcionals. PREU: 780 €ALDOSA. REF. 2829: Aparta-ment d’estil rústic de 3 habitaci-ons (1 suite), 2 banys complets, cuina oberta, ampli saló menja-dor amb llar de foc, terrassa i pàrquing. PREU: 890 €ENCAMP. REF. 2711: Pis de 70 m2, tot exterior, 2 habita-cions, 1 bany complet, cuina oberta, saló menjador. Estat impecable, sol, sense mo-bles, Bona situació. Pàrquing. PREU: 500 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 2776: Pis de 140 m2, 4 ha-bitacions (3 dobles 1 individual), 1 bany complet, 1 lavabo, safa-reig, cuina separada reformada, saló menjador amb accés al bal-có. Sol i vistes. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 695 €ARINSAL. REF. 2496: Borda dúplex de 3 hab., 2 banys, cuina equipada semioberta, ampli saló menjador amb llar de foc. Pàrquing i traster. Accions al club social. PREU: 800 €ORDINO. REF 2365: PLETA D’OR DINO. Pis de 135 m2, 2 habi-tacions dobles, 3 banys, estil rús-tic, armaris encastats, saló men-jador amb llar de foc, terrassa, pàrquing doble. PREU: 1.150 €

Pis seminou de 110 m2,3 habitacions (1 suite),

2 banys complets, cuina offi-ce, ampli saló menjador amb accés a la terrassa amb sol i vistes. Plaça d’aparcament

i traster grans.Preu: 199.500 € - Ref. 2842

Casa adossada nova, a estre-nar, de 210 m2, 4 habitacions suite, 4 banys complets, ampli saló menjador amb possibilitat de llar de foc, cuina office equi-pada, balcons, jardí, sol i vistes. 3 places d’aparcament i traster.Preu: 750.000 € - Ref. 2796

ANDORRA LA VELLA

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ANYÓS

PARTICULAR LLOGA PIS D’1 HAB. AMB MOBLES A ENCAMP

Balcó. Bona vista. Possibilitat de pàrquing.1 mes de dipòsit. Facilitats al pagament del dipòsit.

Preu: 395 € Tel. 321 349

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

+ de 600 propietats a www.laimmo.com

73 73 73

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

VENDALA MASSANA - REF. 1463

Apartament de 2 dor-mitoris al centre de la Massana. Moblat. Terras-sa de 25 m² amb vistes

immillorables. PREU: 158.250 €

LA MASSANA - REF. 1314Apartament a prop del telecabina d’Arin-sal. 60 m², 1 dormitori. Vistes excel·lents. Pàr-quing i traster. Moblat.

PREU: 89.662 €

LA MASSANA - REF. 1439Àtic dúplex al centre de la Massana completa-ment reformat. Terrassa amb vistes immillora-bles i sol tot el dia. Molt espaiós, 5 dormitoris dobles. Gran cuina amb safareig. Saló menjador en 2 nivells amb llibreria a la zona alta. 2 places d’aparcament i 1 traster.

PREU: 750.000 €

ARINSAL - REF. 1452Àtic de 90 m² enfront del telecadira. 2 dormitoris

dobles, 2 banys. Ampli saló amb accés a ter-rassa. La suite principal té també una terrassa. Vistes excel·lents, sol tot el dia. Pàrquing i traster.

PREU: 229.000 €

LA MASSANA REF. 1314

Apartament al centre completament reformat. 3 dormitoris, vistes al

Casamanya. PREU: 241.561 €

ENCAMP - REF. 1013Àtic dúplex a Vila del Sol, estil rústic. 4 dor-mitoris. 2 banys i WC. Acabats d’alta qualitat, vistes immillorables i sol. Garatge per a dos cotxes.

PREU: 337.553 €

PAL - 1286Àtic, 70 m², un dormitori, completament reformat. Terrassa gran amb vistes impressionants. Tot exte-rior. Gran saló menjador amb sostres alts i bigues de fusta. Molt rústic. Tam-bé hi ha un altell/traster de 40 m² que es podria afegir a l’apartament.

PREU: 245.000 €

Page 21: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS 21DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

ESCALDES-ENGORDANY2 habitacions, nou, calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 3138). 690 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cui-na tancada (Ref. 3079). 820 €ÀTIC, 4 habitacions, nou, ampli menjador, cuina independent, ter-rassa (Ref. 3092). 1.280 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli menjador, possibi-litat pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador, possibi-litat de pàrq. (Ref. 2362). 550 € 2 habitacions dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàr-quing (Ref. 2877). 650 €3 habitacions, calefacció in-closa, possibilitat de pàrquing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menj., cuina office,

pàrq. i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli menj., exterior, pàr-quing i traster (Ref. 2490). 425 €2 hab., nou, ampli menj., exterior, pàrq. i traster (Ref. 3035). 550 €3 hab. (Arinsal), ampli menjador amb llar de foc, exterior, pàrquing i 2 trasters (Ref. 3128). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàr-quing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàr-quing (Ref. 2056). 450 €2 habitacions, ampli menjador, nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrquing i guardaes-quís (Ref. 1880). 500 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3033). 450 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S )ANDORRA LA VELLA

3 habitacions, 120 m2 (cèntric), llar de foc, pàrquing, PER REFORMAR (Ref. 2381). 252.000 €1 hab., 63 m2 (cèntric), nou, 1 bany (Ref. 3145). 269.000 €2 habitacions, 70 m2, MOBLAT, per entrar-hi a viure, cuina equipada. (Ref. 2780). 290.000 €3 hab., 95 m2, 2 banys, cuina inde-pendent (com nou, 8 anys), box per a 1 cotxe (Ref. 2111). 295.344 €3 hab. dobles, 120 m2, 2 terrasses, 2 banys, REFORMAT (Ref. 2778). 300.000 €4 habitacions dobles, 135 m2, 1 terrassa, 2 banys, BOX per a 1 cotxe (Ref. 3190). 389.206 €ÀTIC DÚPLEX CANTONER, 178 m2, 5 hab., 3 banys, cuina office, exte-rior, pàrq. (Ref. 2854). 450.000 €

ESCALDES-ENGORDANY 1 hab., 47 m2, habitació doble, am-

pli menjador (Ref. 3243). 123.103 €2 habitacions, 72 m2, habitacions dobles, ampli menjador, tot exterior (Ref. 2632). 280.000 €Pis de 70 m2, 3 habitacions, 2 banys, terrassa, sol i vistes, pàrq. i traster (Ref. 2863). 307.000 €3 habitacions, 70 m2, MOBLAT, llar de foc, cuina equipada, pàr-quing (Ref. 2719). 280.000 €3 habitacions dobles, 110 m2, 2 banys, terrassa, pàrquing i traster (Ref. 2827). 365.000 €ÀTIC, 4 habitacions dobles, 164 m2, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, sol, box tancat per a 2 cot-xes (Ref. 3108). 480.000 €XALET de 437 m2 (Can Diumenge), xalet annex de 240 m2, parcel·la de 750 m2, sol i vistes, box per a 4 cot-xes. 3.200.000 €

ENCAMP3 hab. (2 dobles, 1 individual),

85 m2, 2 banys, terrassa, pàrquing (Ref. 2796). 169.000 €1 hab., 55 m2, MOBLAT i equipat. Terrassa, sol i vistes, pàrquing i traster (Ref. 2668). 184.583 €2 hab. dobles (nou), 82 m2, exteri-or, sol, terrassa. Pàrquing i traster (Ref. 2783). 263.700 €

CANILLO 1 habitacions (Prats), nou, OPOR-TUNITAT (Ref. 3150). 99.000 € 1 habitacions (pleta d’Incles), MOBLAT i equipat, pàrquing (Ref. 3023). 105.000 € ÀTIC, 1 hab., 70 m2 (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, pàrquing i tras-ter (Ref. 2629). 160.000 € 2 hab., 67 m2, MOBLAT, edifici de 7 anys, tot exterior, llar de foc, pàr-quing (Ref. 2781). 168.768 €2 hab. dobles, 79 m2, MOBLAT, 2 banys, ampli menjador, pàrquing (Ref. 2644). 260.000 €

LA MASSANAMOBLAT, estudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2970). 90.000 €1 hab. doble, 54 m2 (nou: 2006), pàrquing (Ref. 3169). 116.023 €1 hab. doble, 70 m2 (nou: 2007), planta baixa amb jardí, pàrquing i traster (Ref. 2881). 145.000 €3 hab., 98 m2, 2 banys, parquet, cuina office, 7 anys, pàrquing i tras-ter (Ref. 2892). 260.000 €4 hab., 158 m2 (Sispony) 2 terras-ses, llar de foc, 2 pàrq., antiguitat: 5 anys (Ref. 2735). 550.000 €

ORDINO BORDA (actualment assecador de tabac), 248 m2 (construïts parets i sostre) (Ref. 2779). 290.000 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA 2 hab. dobles, 77 m2, MOBLAT, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 2652). 210.000 €

V E N D E S

801 065 www.eurofinques.comANDORRA LA VELLA

Estudi, 1 bany, exterior, calefac-ció inclosa (Ref. 3230). 450 €1 habitació doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3163). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3137). 450 €2 hab. dobles, equipat, calefac-ció inclosa (Ref. 2750). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrquing (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 habitació doble, prop Funi-camp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impeca-ble, sol, vistes, pàrquing i traster (Ref. 2366). 550 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrq. (Ref. 3014). 650 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat

(Ref. 2971). 395 €SANT JULIÀ DE LÒRIA

1 habitació, centre, cuina equi-pada (Ref. 3209). 300 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pq. (Ref. 2665). 500 €1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 590 €ÀTIC DÚPLEX, 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàrquing (Ref. 2997). 350 €1 habitació (pleta d’Incles) equi-pat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 600 €3 habitacions, nou, cuina inde-pendent equipada, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 3144). 700 €

BORDES D’ENVALIRAPisos d’obra nova de 53 a 80 m².

Acabats de qualitat.Magnífiques vistes.

Enfront de les pistes del Canaro i del circuit de motos de neu, cuines totalment equipades.

Preus amb pàrquing i traster inclosos:

Àtic de 53 m²: 140.000 €Pisos de 80 m²: 150.000 € 170.000 €

CERTERSREF. 00787Situació privilegiada. Magnífiques vistes i sol tot el dia. Acabats de 1a qualitat. 270 m2 construïts + garatge i terrasses.Preu: consulteu-lo.

Lloguer

Venda

ENCAMPREF. 00651OPORTUNITAT!Estudi molt lluminós, cèntric, plaça d’aparcament i traster inclosos. Total-ment moblat i equipat.Preu: 300 €/mes

ANDORRA LA VELLA REF. 00804MOLT CÈNTRIC! Pis de 75 m², 2 ha-bitacions dobles amb armaris encas-tats, bany complet. REFORMAT, TOT NOU! Ampli menjador amb balcó i sa-fareig. Ascensor. PATI EXTERIOR DE 35m² AMB SORTIDA DES DEL SALÓ.Preu: 585 €/mes

SANT JULIÀ DE LÒRIA REF. 00798A 6 quilòmetres del centre de Sant Julià. Preciós xalet adossat de 270 m² en 3 plantes. Planta baixa: garatge per a 2 cotxes i 3 trasters. Planta 1a: saló de 35 m², cuina de 25 m² totalment equipada i bany auxi-liar. Planta 2a: 3 habitacions (1 suite), 2 banys. Preciós jardí de 200 m² amb sortida de la cuina i el saló, amb sol tot el dia i vistes panoràmiques, barbacoa, terres de parquet, acabats de primera qualitat.Preu: 1.500 €/mes

ANYÓSREF. 00113Casa adossada de 330,77 m², cale-facció per geotèrmia, garatge per a 5 cotxes, domòtica, ascensor, 3 habitacions i gran cap de casa, saló menjador amb llar de foc i sortida al jardí de 100 m².Preu: 895.000 €

ANDORRA LA VELLAREF. 00791Molt cèntric! Preciós àtic de 40 m², habitació independent, moblat i equipat, ascensor, calefacció inclo-sa. Molt mono! OCASIÓ! 375 €/mes CALEFACCIÓ INCLOSA!

VENDA DE SOCIETAT AMBNEGOCI DE RESTAURANT

Ben situat, a dos minuts del centre neuràlgic d’Andorra la Vella.En ple funcionament, capacitat per a 60 + 50 comensals.

PREU: 95.000 €

Page 22: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS22 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

COMPRO PISOS A ANDORRAI ESCALDES

TAMBÉ COMPRO EDIFICISABSTENIU-VOS IMMOBILIÀRIES

Tel.: 32 89 85

ENCAMPPIS, 2 HABITACIONS, SENSE

MOBLES, CUINA MENJADOR AMB BALCÓ, C/ MIRADOR D’ENCAMP

PREU: 400 EUROSTel.: 321 248

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

LLOGUER

ANDORRA LA VELLAPIS MOLT AMPLI, REFORMAT, FINES-TRES D’ALUMINI, 3 DORMITORIS, CUINA SEPARADA, UN BANY, TER-RASSA, SALÓ MENJADOR GRAN, PARQUET, EDIFICI SENSE ASCENSOR, AMB UNA 4a PL., SENSE PÀRQUING. PREU: 490 EUROS.

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 3 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA SEPARADA, TERRASSA, DAVANT DE L’HOSPITAL, MO-BLAT I EQUIPAT, PLAÇA D’APAR-CAMENT, TERRA DE PARQUET, A UN PAS D’ILLA CARLEMANY. PREU: 700 EUROS + DESPESES.

DAVANT DE L’HOSPITAL, PIS D’1 DORMITORI, 1 BANY. CUINA

OBERTA, SEMIMOBLAT, SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, NO TÉ PLAÇA D’APARCAMENT. PREU: 375 EUROS + 40 DE DESPESES.

ARINSALPIS EN MOLT BONES CONDICI-ONS, MOBLAT I EQUIPAT, DE 2 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA AMERICANA, TERRASSA DE 10 M2, PÀRQUING I TRASTER. PREU: 550 EUROS + DESPESES.

LA MASSANA - CÈNTRICPIS MOLT AGRADABLE, 3 DOR-MITORIS, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, TERRASSA, GRAN SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, 2 PLACES D’APARCAMENT, 2 TRAS-TERS. PREU: 750 EUROS + 40 DE DESPESES. DISPONIBLE AL MAIG.

VENDA

ANYÓS - ORIOSOSSEMINOU, MAGNÍFIC ÀTIC DE 4 DORMITORIS + ALTELL DE 20 M2, GRAN CUINA EQUIPADA AMB ELECTRODOMÈSTICS MI-ELE, DE LUXE 180 M2 + ALTELL, 2 PLACES DOBLES DE PÀR-QUING, POSSIBILITATS DE FER-HI UN BOX, VISTES PANORÀ-MIQUES. PREU NEGOCIABLE.

ARINSALEDIFICI MOLT CONSERVAT, D’UNS 15 ANYS, MAGNÍFIC SOTA ÀTIC AMB 120 M2, 3 O 4 DORMITORIS, GRAN MEN-JADOR AMB LLAR DE FOC, UN BANY + BANY AUX., SAFAREIG, TERRASSA, VIS-TES I MOLT ASSOLELLAT,

MOLT MACO. PÀRQUING I TRASTER. APROFITA PREU: 260.000 EUROS.

SISPONY. LES AGUDESPIS DE 2 DORMITORIS AMB JARDÍ D’UNS 70 M2 + JARDÍ COMUNITARI DE 200 M2, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, VISTES PANORÀ-MIQUES, PÀRQUING I TRAS-TER. PREU: 280.000 EUROS.

PALGAUDEIX DE VIURE A AN-DORRA, CASA ADOSSA-DA AMB MAGNÍFIQUES VISTES, JARDÍ DE 175 M2, 2 DORMITORIS, POSSIBILI-TAT DE FER-N’HI 4, CAVA, PÀRQUING, MOLT MACA. PREU: 450.000 EUROS.

Pis de 70 m2 per reformar de 3 habitacions, bany complet, cuina tancada

amb safareig, possibilitat de pàrquing de lloguer.

REF. 5031

ANDORRA

78.000 €

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

Pis moblat de 30 m2, 1 habitació, 1 bany,

cuina oberta,terrassa gran.

REF. 5024

LA MASSANA

55.500 €

Pis cèntric de 80 m2, consta de 3 habitaci-ons, 1 bany complet, cuina tancada, saló

menjador amb accés terrassa de 6 m2,

tot exterior.

REF. 5065

ESCALDES

139.900 €

Pis cèntric de 78 m2, 3 habitacions, bany

complet, cuina tanca-da amb safareig, saló

amb terrassa.

REF. 5025

SANT JULIÀ DE LÒRIA

85.000 €

Es lloguen pisos d’una habitació,

moblats i equipats, a Anyós (al costat

del CentreEsportiu).

Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) alquilandorra@

gmail.com

Lloguer de pisos a EscaldesZona cruïlla dels Vilars

- Pis d’1 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 400 €.-Pis de 2 hab., bany, cuina-menjador. A partir de 500 €.Tots amb calefacció inclosa.

Animals no.Tel.: 35 36 04

Page 23: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS 23DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Av. Joan Martí, 102 · Encamp 87.22.22Dúplex per comprar a Engolasters, totalment reformat amb acabats de qualitat, molt lluminós, 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys

saló menjador amb llar de foc i terrassa de 14 m2

Caldera pròpia de calefacció.

202.185 €TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

ANDORRA LA VELLA

REF. 7532 PIS MOLT CÈNTRIC DE 3 DORMITORIS DOBLES, 2 BANYS, GRAN SALÓ MEN-JADOR, CUINA, TOT EX-TERIOR I AMB PÀRQUING OPCIONAL ..........................600 €

REF. 7531 PIS MOLT CÈNTRIC D’1 HABITACIÓ DOBLE, MEN-JADOR AMB CUINA OBERTA, BANY COMPLET, LLAR DE FOC ............................................400 €

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 7334 PIS D’1 DORMITORI, MOBLAT I EQUIPAT, MOLT CÈN-TRIC .................................. 645 €

REF. 7527 PIS D’1 HABITACIÓ, MOBLAT I EQUIPAT, 1 BANY, SALÓ MENJADOR AMB CUINA OBERTA, TOT EXTERIOR, AMB PÀRQUING .........................450 €

REF. 7360 PIS, 3 HABITACI-ONS DOBLES, 2 BANYS, AMPLI SALÓ MENJADOR, AMB CUINA EQUIPADA (CALEFACCIÓ I PÀR-QUING INCLOSOS) ........1.040 €

REF. 7317 PIS SEMINOU DE 2 HAB. AMB ARMARIS EN-CASTATS, MOLT LLUMINÓS, 1 BANY COMPLET, CUINA ÀMPLIA ...............................600 €(CALEFACCIÓ INCLOSA)

REF. 7489 PIS NOU DE 3 HAB., SALÓ MENJADOR, AMB TER-RASSA, CUINA TANCADA, 2 BANYS, CÈNTRIC ...........840 €

LA MASSANA

LOCAL COMERCIAL MOLT CÈNTRIC, AV. SANT ANTONI, 140 m2 ............................ 1.000 €

ENCAMP

REF. 7349 PIS D’1 HABITACIÓ, SALÓ MENJADOR GRAN, AMB CUINA OBERTA, VISTES, LLAR DE FOC, PÀRQUING I GUARDA-ESQUÍS ..............................450 €

REF. 7350 PIS MOLT NOU DE 2 HABITACIONS, 2 BANYS, CUINA EQUIPADA, SAFAREIG, PETIT BALCÓ, PÀRQUING ...........650 €

REF. 7564 PIS CÈNTRIC MO-BLAT, DE 2 HABITACIONS, 1 BANY, PÀRQUING ...........450 €

REF. 7545 LOFT DE 80 m2, BAR-RI ANTIC DE LES BONS, TOTAL-MENT REFORMAT (POSSIBILI-TAT DE TANCAR L’HABITACIÓ). . .......................................... 520 €

REF. 7548 PIS D’1 HABITACIÓ MOBLAT I EQUIPAT, CUINA OBERTA ..............................400 €

REF. 7294 PIS SEMINOU CÈN-TRIC DE 2 HABITACIONS, CUI-NA TANCADA, 2 BANYS, ACA-BATS DE QUALITAT, PÀRQUING I TRASTER .........................600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 7613 PIS DE DUES HABITA-CIONS, 1 BANY, CUINA EQUIPA-DA, PÀRQ. OPCIONAL ......460 €

REF. 7612 ÀTIC AMB VISTES DE 5 HAB., 2 BANYS, FOC A TER-RA, ESPAI DE JOCS INFANTILS, PÀRQUING OPCIONAL. ....860 €

BUSQUEM LOCAL PER COMPRAR APTE PER A RESTAURANT A ESCALDES O ANDORRA

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALS

EscàsA partir de 320 M2 de vivienda

Pàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.ferrutximmobles.comVENDA Tel.: 35 36 37LLOGUER Tel.: 61 42 34Av. Príncep Benlloch, 66-72,Ed. Interceus, 6è 1a.

Dels seus somnis i les seves il·lusions en fem una realitat

També ens trobaràs a Facebook

LLOGUERSANDORRA LA VELLA

Local de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €

Pis de 70 m2 al centre d’Andorra (plaça de les Arcades), moblat, 2 dormitoris (dobles), 1 bany, cui-na equipada, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Pis a Andorra (Príncep Benlloch), 65 m2, totalment moblat, 2 dormi-toris dobles, bany, cuina equipa-da, safareig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €

Pis a Andorra (Terra Vella), de 90 m2, 4 dormitoris, plaça de pàr-quing inclosa. Preu: 610 €

Pis a Santa Coloma, 106 m2, re-format, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, terrassa i plaça de pàr-quing. Preu: 600 €

Pisos a Santa Coloma de 2 dor-mitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Des-peses incloses. Preu: 600 €

Pis nou, a estrenar, a Santa Co-loma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de

pàrquing inclosa. Preu: 720 €

Pis (zona Escale) de 107 m2, de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta)Àtic nou, a estrenar, a Santa Coloma, 140 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig i plaça de pàrquing. Preu: 970 €

Pis a Santa Coloma, totalment reformat, de 80 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina equipada. Preu: 550 €

Local a Santa Coloma de 400 m2 amb altell 2 banys, ideal per a ma-gatzem. Preu: 1.400 €

Local comercial a Santa Colo-ma (rotonda Col. Janer) 185 m2. Preu: 1.900 €

ESCALDES-ENGORDANY

Pis de 70 m2, 2 hab., 1 bany, amb pàrquing i traster. Preu: 490 €

Àtic dúplex de 250 m2 (zona de les Teulades), 5 dormitoris, 3 banys complets, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa d’uns 20 m2. Sol i vistes especta-

culars. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 1.600 €

ESCÀS

Magnífi c pis de luxe a Escàs, 240 m2, 3 hab. (1 suite), 2 banys (1 amb dutxa hidromassatge). Cuina amb safareig. Gran menjador amb llar de foc. 2 terrasses (1 coberta) de 30 m2. Box per a 2 cotxes. Preu: 1.500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Local de 80 m2 a l’av. Verge de Canòlich. Despeses incloses. Preu: 450 €Pis de 110 m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig. Despeses incloses. Preu: 750 €

Pis seminou de 104 m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tan-cada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrquing. Preu: 645 €

Pisos seminous de 3 dormitoris dobles, 2 banys, 130 m2, cuina tancada amb safareig, terrassa i pàrquing. Preu: 685 €

Pis d’1 dormitori cèntric amb mo-bles (casa antiga). Preu: 300 €

Pisos d’1 i 2 dormitoris moblats o sense mobles amb pàrquing, tras-ter i calefacció inclosa en el preu. A partir de 540 €

Pis de 3 dormitoris (pleta de Sant Antoni) a partir de 600 €

Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris do-bles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàr-quing i traster. Preu: 1.100 €

ENCAMP

Pis d’1 dormitori doble, moblat, cuina americana i equipada, i pàr-quing. Preu: 400 €

SOLDEU (pleta)

Pis seminou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina america-na i pàrquing. Preu: 550 €

Pis seminou totalment moblat de 2 dormitoris,cuina americana i pàr-quing. Preu: 500 €

DISPOSEM DE DESPATXOS, LOCALS, NAUS INDUSTRIALS I TERRENYS EN LLOGUER A TOT EL PRINCIPAT

Pis a Andorra la Vella semireformat de

120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb

cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles.

Preu: 252.480 €

Àtic dúplex aOrdino de 2 dormitoris

(possibilitat defer-n’hi 3), 2

banys, cuina tan-cada, i menjador amb llar de foc.

Pàrquing i traster.Preu: 263.000 €

Pisos nous en venda a la pleta de

Soldeu de 2 i 3 dormitoris amb pàrquing inclòs, a partir de 175.000 €!!!

Borda rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite),

2 banys complets,cuina americana totalment equipada i menjador, molt gran, amb sortida a

terrassa/jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.Preu: 390.000 €

Page 24: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS24 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CADENA HOTELERACERCA PER INCORPORAR AL

SEU DEPARTAMENT COMERCIAL

UNA PERSONA AMB AMPLICONEIXEMENT I EXPERIÈNCIA

EN EL SECTOR

BUSQUEM UNA PERSONAJOVE I DINÀMICA

AMB PERFIL COMERCIAL.

Imprescindible català, castellà, francès i anglès parlats correctament.

Interessats, envieu CV amb fotografia [email protected]

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5305 Dependent de comerç, en general RANSOL

Construcció 5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA5529 Agent comercial LA MASSANA

Venda i reparació de vehicles

Comerç a l’engròs

5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA

5313 Modista ANDORRA LA VELLA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics

5241 Administrador de bases de dades ANDORRA LA VELLA

5530 Dependent de comerç, en general ANDORRA LA VELLA Hoteleria

5491 Agent comercial ANDORRA LA VELLA

Transport, emmagatzematge i comunicacions

5344 Economista ANDORRA LA VELLA

Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA

5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA

5545 Tècnic en medi ambient ANDORRA LA VELLA

5548 Periodista ANDORRA LA VELLA

Administració pública

4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA Educació

Altres activitats socials i de serveis 5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA

5405 Dependent de comerç, en general ANDORRA LA VELLA

Llars que ocupen personal domèstic

Ref. Treball ofert Lloc

Feina

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreça [email protected] o entregueu-lo personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta, edifici Plaza, Andorra la Vella.

CADENA LÍDER DE SUPERMERCATS D’ALIMENTACIÓ 100% ECOLÒGICS selecciona:

FORNER

PER A CENTRE

Requisits- Permís de residencia

i treball al país - Experiència mínima

de 3 anys en lloc similar - Flexibilitat horària - Treball en equip

S’ofereix- Oportunitat de pertànyer a

una empresa en auge i en plena expansió

- Estabilitat laboral - Bon ambient de treball

- Lloc de treball a Andorra la Vella - Interessants condicions

econòmiques

Feina

+ de 600 propietats a www.laimmo.com

73 73 73

LA MARGINEDA - 1462Àtic completament re-format de 2 dormitoris, 2 banys. Terrassa amb bones vistes. Moblat. Pàrquing. PREU: 600 €

SANT JULIÀ - LL0195Apartament de 2 dormitoris al costat de les escoles. Cap a Arinsal. Pàrquing i traster. PREU: 570 €

PAL - 1287Àtic completament refor-mat de 2 dormitoris. Sos-

tres molt elevats, cuina independent amb accés a la terrassa amb excellents vistes i sol tot el dia. Moblat i equipat. Plaça de pàrquing i traster. PREU: 575 €

LA MASSANA FERRANSApartament de 2 dormito-ris al centre. Cuina ameri-cana. Terrassa, pàrquing i traster. PREU: 500 €

ANDORRA LA VELLA - HOR.Apartament a prop del Comú. 1 dormitori doble + 1 individual. Moblat. PREU: 450 €

LA MASSANA - 1394Àtic de 2 dormitoris com-pletament reformat. Sostres elevats. Vistes immillora-bles. Pàrquing i traster. PREU: 550 €

LA MASSANA - CABAN.Apartament d’1 dormi-tori a l’entrada. Mo-

blat, pàrquing i traster. PREU: 375 €

SISPONY - 1343Apartament en zona resi-dencial molt tranquil. 2 dormitoris en suite. Gran saló menjador. Cuina in-dependent. Pàrquing. Mo-blat. PREU: 600 €

ENCAMP - 1392Apartament d’1 dor-mitori als Cortals. Mo-blat, pàrquing i traster. PREU: 350 €

LLOGUER

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Page 25: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS 25DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL CERCA:

RESPONSABLE DE QUALITAT

Imprescindible:

Titulació en ciencia i tecnologia dels aliments i dietètica i nutrició

Experiència demostrable en lloc similar.

Nacionalitat andorrana o permís de treball.

Català, castellà i francès.

Interessats, truqueu al telèfon 843 433 de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

De dilluns a divendres.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Administratiu/iva

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

ADMINISTRATIU/IVA

Requisits:

Oferim:

CONSELL D’ADMINISTRACIÓ

EDICTEPer acord del Consell d’Administració de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) de data 31 de gener del 2012, es vol procedir a la contractació d’una perso-na per ocupar una plaça d’operador de 1a per al dispatching dins la Direcció d’Explotació.Les condicions que es requereixen per a l’atribució de la plaça són:

Nacionalitat andorrana.

(Baccalauréat Professionnel), especialitat elèctrica en ambdós casos, o equivalent.Idiomes: bon coneixement del català parlat i escrit, castellà i francès parlats.

Coneixements dels equips i materials elèctrics.Competències: l’autocontrol, el treball en equip i l’orientació al client.

Les persones interessades han d’adreçar una sol·licitud en què facin referèn-cia explícita al lloc de treball per a l’àrea d’Explotació, acompanyada d’un cur-riculum vitae

-saport, al Departament de Recursos Humans de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), avinguda de la Bartra, s/n, d’Encamp, abans del dia 9 de maig del 2012 a les 16 hores.Al Departament de Recursos Humans es facilitarà qualsevol informació o acla-riment complementaris. Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Page 26: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS26 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

El primer diari digital d’Andorra

Selecciona:- Personal substitut per a realitzar extres de cambrers en una granja al Pas de la Casa.

- Operàries de neteja amb experiència per a treballar a totes les parròquies.

Interessades, adreceu-vos a c/ Doctor Villanova, 9, 4t C, Edifici Thaïs. Andorra la Vella. Tel.: 812 312

Grup SHEM

Botigues de modaDONA-HOME I NENS

Cerca:

VENEDORAInteressades, truqueual 321 440 o al 842 262.

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

TÈCNIC CISCOPer a participar en un gran projecte a escala nacional. Imprescindible experiència. Es valorarà certificació CISCO.

ESPECIALISTA EN MÀRQUETING ON-LINEFormació específica en màrqueting.Serà el responsable del disseny de les campanyes de màrqueting on-line per a diferents clients.Imprescindible experiència en la gestió de campanyes Adwords, així com les diferents principals xarxes socials.Persona amb gran capacitat de comunicació i de treball en equip.

TÈCNIC DE QUALITAT I MEDI AMBIENT PER A MITJA JORNADALes seves funcions consistiran en la gestió de processos, auditoria in-terna, enquestes de satisfacció, entre altres.Imprescindible formació en normes ISO 9001, 14001 i sistemes de gestió, coneixements d’auditoria interna.Coneixement del paquet MS-Office en general i Excel avançat.Pensem en una persona organitzada, amb bona capacitat de comuni-cació, treball en equip, flexibilitat i iniciativa.Català i castellà parlats i escrits. Es valoraran altres idiomes.

FORMACIÓAPLICACIÓ PRÀCTICA DE LA

LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

DIJOUS 10 DE MAIG

Amb aquesta formació pretenem:- Oferir una aproximació pràctica a la Llei

de protecció de dades personals i com donar-hi compliment.

- Aplicació de la llei de protecció de dades personals en l’entorn de l’organització, ja sigui una organització privada o pú-blica.

- Delimitar els drets de les persones inte-ressades i els deures dels responsables del tractament de dades personals.

- El binomi: dades personals i les noves tecnologies.

HORARI: 9.30-13.30 h i 15.00-18.00 hPREU: 195 €* per persona

INCLOU: material, dinar i coffee-break *Impostos no inclosos

TALLER PRÀCTICMEDIACIÓ DE CONFLICTES

EN EQUIPS DE TREBALLDIJOUS 17 DE MAIG

Amb aquesta formació prete-nem:- Desenvolupar habilitats per

identificar, analitzar i preve-nir situacions que podrien derivar en conflictes.

- Aprendre els elements neces-saris per a una comunicació eficient.

- Adquirir eines i estratègies per gestionar desacords als equips de treball.

HORARI: 9.00-13.30 h i 15.00-18.30 h

PREU: 195 €* per personaINCLOU: material, dinar

i coffee-break *Impostos no inclosos

la manera més intel·ligentde col·locarel teu anunci

[email protected]

[email protected]

[email protected]

808 888truca’ns al

808 888

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Page 27: Diari del 02 de maig de 2012

CLASSIFICATS 27DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com Interessats truqueu al 87 94 44 i demaneu per la Sra. Ruth o el Sr. Jordi.

Interessades truqueu al 87 44 44 i demaneu pel Sr. Jonathan o el Sr. Rafael.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA DE PISOS

Amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Interessats truqueu al 87 29 51 idemaneu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Selecciona per a incorporació immediata

RECEPCIONISTA DE NITamb permís de residència i

treball i experiència demostrable. Incorporació immediata.

CAMBRERA D’HABITACIONSamb permís de residència i treball

i experiència demostrable.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRER/A DE RESTAURANTAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

XEF DE PARTIDA i CUINER A MITJA JORNADA PER A SERVEIS D’ESMORZARS

ambdós amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL CERCA:

PASTISSER/A FORNER/A

Incorporació immediata

Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana

Interessats, truqueu al 843 433 i demaneu per la Sra. Tere

de 10 h a 20 h de dilluns a diumenge.

Page 28: Diari del 02 de maig de 2012

28 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012 OCI

Des de dijous 2.

Des de dijous 9

NOVETATS EN CARTELLERA

Hollywood, 1927. George Valentin és la major estrella del cinema mut. Amb l'arribada del sonor, tot Hollywood es renova, menys Valentí. Peppy Miller és una jove actriu descoberta per Valentin que comença a convertir-se en estrella del cinema sonor. El francès Michel Hazanavicius porta a la gran pantalla un homenatge al cinema mut en blanc i negre. L'aposta va aconseguir cinc Oscar (pel·lícula, director, actor principal, música i vestuari), a més de tres Globus d'or, set BAFTA i el premi al millor actor al Festival de Cannes, entre molts premis.

ALTRES TÍTOLS EN TAQUILLA

THE ARTIST

EL GATO CON BOTAS Fins dimecres 2.IMMORTALS Fins dijous 3.RESTLESS Fins dijous 3.EL CAMBIAZO Fins dijous 3.ACERO PURO Fins dijous 3.

XP Des de dijous 3. UN DIOS SALVAJE Fins dimecres 2.MONTE CARLO Fins dijous 3.MIENTRAS DUERMES Fins dijous 3.NOCHE DE FIN DE AÑO Fins dijous 3.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer totes les novetats. www.andorratelecom.ad

AQUESTA SETMANA A CANAL +

DEL 27 D’ABRIL AL 3 DE MAIG DE 2012

Dissabte 26 a les 22:00 h.

Des de dijous 3.

Thor és un arrogant i cobdiciós guerrer els actes imprudents revifen una antiga guerra. Per aquest motiu, el seu pare, Odín, el castiga bandejant a la Terra perquè visqui entre els homes i descobreixi així el veritable sentit de ser humil. Quan el dolent més perillós del seu món envia a la Terra a les forces més fosques de Asgard, Thor s'adonarà del que realment fa falta per ser un veritable heroi.

THOR

SHERLOCK HOLMES: JUEGO DE SOMBRASSherlock Holmes és el més intel·ligent..., almenys fins ara. I és que hi ha una nova ment mestra del crim, el professor Moriarty, que no només està a l'alçada intel·lectual de Holmes, sinó que posseeix una capacitat per al mal , que combinada amb una absoluta falta d'escrúpols i que li dóna avantatge sobre el famós investigador. Així, Moriarty va teixint una xarxa de morts i destrucció que formen part d'un pla més gran que, de tenir èxit, canviarà el curs de la Història. Per detenir a Moriarty, Holmes i Watson hauran de recórrer Europa des d'Anglaterra a França, des d'Alemanya a Suïssa, sempre un pas per darrere de Moriarty. Segona part de les aventures de Sherlock Holmes dirigida per Guy Ritchie i protagonitzada per Robert Downey Jr i Jude Law.

UN MÉTODO PELIGROSOLa turbulenta relació entre el jove psiquiatre Carl Jung, el seu mentor Sigmund Freud i Sabina Spielrein. A aquest trio s'afegeix Otto Gross, un pacient llibertí decidit a traspassar tots els límits. La seva exploració de la sensualitat, de l'ambició i l'engany arriba al seu moment cim quan Jung, Freud i Sabina es reuneixen abans de separar definitivament i canviar el pensament modern. Història de descobriment sexual i intel·lectual basada en esdeveniments reals. Des de dijous 3.

Des de dijous 3.

La història d'aquesta nova entrega es remunta a dècades enrere, quan una nau extraterrestre cau a la lluna. Les missions espacials nord-americanes dels 60 es van dur a terme amb l'únic propòsit d'accedir a aquesta tecnologia abans que els soviètics es fessin amb ella. És ara quan Optimus Prime descobreix el secret que els humans li han estat ocultant, per això ell i els seus amics es dirigeixin al astre per recollir i despertar a un antic aliat.

TRANSFORMERS 3

Dilluns 30 a les 22:00 h. (Canal+ 2)

A la Caputxeta Vermella, una bella jove en una cruïlla per dos homes. Està enamorada d'un noi més aviat retret, Peter, però els seus pares han organitzat el seu matrimoni amb l'adinerat Henry. Davant la perspectiva de separar-se, Valerie i Peter estan planejant fugar-se junts quan s'assabenten que la germana gran de Valerie ha estat assassinada per l'home-llop que viu al fosc bosc que envolta la seva població.

CAPERUCITA ROJA

Diumenge 29 a les 16:00 h. (Canal+2)

MUSEUS

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 376 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926.www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

CARTELLERA

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

INTOCABLE

Després d’un accident de parapent, un ric aristòcrata contracta com a assistent un jove procedent d’un barri d’habitatges públics que ha acabat de sortir de la presó. Dos mons donen lloc a una amistat demencial, còmica i sòlida: una relació que els fa intocables.

BATTLESHIP

Lliure adaptació al cinema del popular joc de taula d’Hasbro conegut com a Enfonsar la Flota o Batalla Naval. La curiosa variant que planteja aquesta versió és l’enfrontament en-tre la S Navy i una ota alien gena.

THE PELAYOS

A un grup de joves amb poques perspectives de futur se’ls presenta la gran oportunitat de canviar la seva sort desbancant casinos amb un mètode infal·lible basat en la imperfecció de la ruleta.

LOS JUEGOS DEL HAMBRE

Cada any, en el que era l’Amèrica del Nord, se celebren els Jocs de la Fam, un malvat càstig per una rebel·lió que va tenir lloc en el passat i una tàctica d’intimidació governa-mental en què els Tributs han de lluitar entre si ns que només quedi un supervivent.

Cinemes Illa Carlemany LOS VENGADORES 19.00, 22.00

THE PELAYOS 18.10, 20.30, 22.45

INTOCABLE 18.00, 20.15, 22.40

LORAX. EN BUSCA DE LA TRÚFULA PERDIDA 17.50

BATTLESHIP 19.45, 22.15

LOS JUEGOS DEL HAMBRE 19.00, 22.00

LORAX. EN BUSCA DE LA TRÚFULA PERDIDA

Un noi busca un objecte per guanyar-se l’afecte de la noia dels seus somnis. Per acon-seguir-lo ha de descobrir la història del Lo-rax, una malhumorada criatura que lluita per protegir el seu món.

LOS VENGADORES

La trobada més espectacular de superherois de Marvel. Un enemic amenaça la seguretat mundial, aix que Nic Fúria, director de l’agència internacional per al manteniment de la pau, necessita urgentment un equip que salvi el món del més gran dels desastres.

Page 29: Diari del 02 de maig de 2012

OCI 29DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870

cina d’Immigraci 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAO cina acional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000O cina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESacional 826 445

Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia EuropeaAv. Carlemany, 105 - Tel.: 801 868Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

www.guiaon.ad ofereix

gratuïtament a usuaris

registrats: “Click-Pressupostos”

de qualsevol servei

d’empreses i “Click-Reserves”

en restaurants.

SOLU

CIO

NS N

. 2.0

41

SOLU

CION

S 1.

441

SUDOKU NÚM. 1.442

5 9 4 21 2 3

5 4 36 9 7

4 1 5 39 7 83 2 4

5 6 7 34 1 6 3

MOTS ENCREUATS NÚM. 2.042

AGENDA I EXPOSICIONSESCALDES-ENGORDANY

JARDIN COSMIQUE ANDORRALa galeria dedicada a l’art ho-locinètic de l’artista suís K-soul presenta la mostra Llibres d’art, en què participen artistes an-dorrans de diferents disciplines. Fins al 17 de maig.

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART (CAEE)L’alumnat de l’Espai d’Art del Comú d’Escaldes-Engordany exposa els seus treballs ns al 5 de maig.

GALERIA ART AL SETLa galeria prorroga la mostra de dibuixos de jazz d’Aguilar Moré.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARExposició de joies de Lola Grata-cós. L’artista fusiona a les seves peces la ceràmica i la plata. Fins a nals de maig.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNMiguel Condé, pintor, dibuixant i gravador guratiu, exposa obra realitzada entre els anys 1977 i 2007. El cant del gravat es podrà veure ns al 9 de maig.

GALERIA PILAR RIBERAYGUALa galeria presenta

, una col·lecció d’obres

de Miró, Chillida i Tàpies pro-cedents del fons d’art de la sala. Del 3 de maig al 15 de juny.

MARCS ESTILLa sala d’exposicions Marcs Estil presenta una mostra d’aquarel-les de Pilar Guillen. Fins a nals de maig.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’espai B’Art exposa fotogra es estenopeiques del centre històric de la capital. Fins al 4 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’espai dedicat al còmic exposa Blanco i el TBO, sobre el dibui-xant Josep Maria Blanco. Fins al 28 de juny.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial aplega peces que comprenen 50 anys, des de l’any 1949 ns al 2009.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚFernanda Estalles presenta -na, quadres amb la gura huma-na com a eix central. La mostra es podrà visitar ns al 29 de juny.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀL’alumnat de batxillerat de l’Es-cola Andorrana ha treballat el cos humà en l’art. L’exposició Cos & Art es pot visitar ns al 10 de maig.

Page 30: Diari del 02 de maig de 2012

30 DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012 OCI

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).

Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORÒSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Les persones que us en o en on en en vosaltres, i per això us faran còmplices. Però no

eu e ar vos e tot el món. Podeu tenir una sorpresa desagradable.

Podeu tenir problemes en les relacions. Soleu ser molt durs amb les persones que no són ni opinen com vosaltres. No us negueu a aprendre dels altres.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Les relacions ntimes es veuran afavorides i mantindreu un bon equilibri entre el yin i el yang. Amb tot, algunes idees vostres estan obsoletes.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Podeu tenir problemes amb les autoritats en un país estranger o en el transcurs d un viatge. També podeu tenir petits ensurts per causa de diners o multes.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Us heu de prendre la vida menys seriosament i riure’s de vosaltres mateixos. A més, tendireu a estar una mica des animats: eviteu certs records del passat.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Tendència a la negativitat, cap a vosaltres especialment. Us comportareu amb simpatia i bon humor, però tindreu esclats puntuals de mal humor.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Us anirà molt bé amb la parella. A més, les trobades familiars es potenciaran molt, potser perquè algun dels vostres parents necessitarà la vostra ajuda.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Algun assumpte relacionat amb un habitatge pot ser motiu de discussions entre alguns membres de la família, sobretot si té a veure amb una herència.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Avui estareu dispersos a la feina. El bo d’això és que tindreu la possibilitat de dedicar vos a coses diferents. Les vostres emocions també seran canviants.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Avui no estareu per brocs. Voldreu que us deixin espai i fer les coses a la vostra manera, encara que us equivoqueu. Només con areu en els vostres mitjans.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Jutjareu els altres amb molta rigidesa, i això pot fer que tingueu problemes amb certes persones. El vostre esperit organit ador controlarà les emocions.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

La vostra feina us semblarà inacabable avui. A més, la vostra e ciència i e càcia disminuiran. Us trobareu for a ofuscats i podeu acabar discutint amb algú.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 02 de maig de 2012

OCI 31DIMECRES, 2 DE MAIG DEL 2012

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RÀDIO

07.40 Club Piolet 08.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical12.50 Diari de la música 13.10 Camins 13.45 Informatiu migdia14.15 Univers14.40 Les dones sàvies15.05 Informatiu migdia15.35 RNA: La caravana17.00 Informatiu migdia17.30 Tot Lliga18.10 Créixer en l’esport 18.25 Club Piolet19.20 L’art de l’artesà19.45 Art de garatge 20.15 RNA: Ara i aquí 20.45 Informatiu vespre21.20 La rèplica22.15 Informatiu vespre 22.50 RNA: Ara i aquí23.15 Socarrats23.40 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/24 08.00 Els matins 13.20 El Gran Dictat14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.40 Divendres 18.30 Julie Lescaut 20.15 Esport Club 20.30 Espai Terra 21.00 Telenotícies vespre 21.50 El partit: Athletic Club

- R. Madrid00.00 Pel·lícula: Mai més01.45 Desapareguts 02.30 Ventdelplà 03.20 Jazz a l’estudi

08.00 França per la costa 08.50 Pròxima parada 09.30 Carrer dels lèmurs 09.50 Els animals més

letals del món 10.40 Batecs de natura 11.00 Segle XX 11.55 El documental 13.00 Exploració inversa 14.30 Un tast pel món 15.30 Pròxima parada 16.46 Guies de butxaca 17.20 Valor afegit 17.45 60 minuts 18.40 Singulars 19.30 L’Ebre, camins

d’aigua 20.00 Un tast pel món 20.30 El Mediterrani amb

el James Martin 21.00 Cuines 21.50 Quèquicom 22.45 Opera en texans 23.35 Sputnik. Reines

del pop 00.35 De prop

07.20 Les Tres Bessones 08.40 Lila 09.00 Mic 3 10.35 Asha 11.05 Lou! 11.40 Un minut al museu 11.50 Léonard 12.20 Master Hamsters 13.10 El xou de l’Scooby-

Doo 14.00 Fanboy i Chum Chum 15.15 El detectiu Conan 16.05 Inuyasha 16.50 Les Tres Bessones 17.15 Mic 3 18.10 Una mà de contes 18.55 La Supermots 19.30 Info K 19.45 Espies de veritat 21.34 Bola de Drac Z Kai 21.52 Bola de Drac 22.20 Shameless 23.55 El nan roig 01.10 One piece

07.10 Hat-trick Espanyol08.00 Flaix. Paraula de Pep08.20 Titan Desert 10.15 L’home més fort... 11.35 Granada-Espanyol13.20 Portes obertes:

Belleti13.45 Flaix. Paraula de Pep14.05 Titan Desert14.20 Ral·li Costa Brava-

Històric14.55 Bowling: Ballmaster

de Finlàndia15.40 Gràcies Pep 17.00 Flaix. Paraula de Pep17.25 Futbol juvenil: Copa

de Campions18.15 Flaix 18.25 Futbol juvenil: Copa

de Campions19.25 Esport Club 20.05 FIATCJoventut-

Lucentum Alacant21.55 Esport Club22.45 Titan Desert23.00 Zona UFEC23.15 KM 0

07.30 Catalunya Blues08.00 Resum 8 al dia09.00 Televenda11.00 Resum 8 al dia11.55 Diagnòstic: assassinat12.35 Inspector Wolff13.30 Arucitys 15.50 La tata16.20 Inspector Wolff18.00 Ironside18.50 8 al dia22.00 Pel·lícula: Indochina00.40 Poirot: Un gato en el

palomar02.30 Especial Clips

08.15 Informatiu Alt Urgell 09.00 Cafeïna 10.00 Serveis informatius 10.30 Coneix Catalunya 11.30 Promo12.00 Serveis informatius12.30 El rodamón 13.00 Serveis informatius 13.45 Cuina a bon preu14.30 Socarrats16.00 Serveis informatius 16.30 Terra de sabors 17.00 Serveis informatius18.00 El Rodamón 18.30 Rutes pel Pirineu 19.00 Cafeïna20.05 Què li ve de gust? 20.30 Serveis informatius

Cerdanya21.15 Museus a la Carta 22.15 Famílies i escola22.45 Serveis informatius

Cerdanya 23.00 Serveis informatius 23.30 Fins diumenge

09.00 Los desayunos de TVE

10.15 La mañana de La 114.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 Amar en tiempos

revueltos 17.10 Cielo rojo18.45 La casa de al lado19.30 + Gente21.00 Telediario 222.15 Comando Actualidad00.15 El debate de La 101.45 La noche en 24

horas

08.00 Grandes documen-tales

09.00 Un espíritu una meta09.30 Aquí hay trabajo10.00 La aventura del

Saber11.00 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.40 Documental14.40 Docufi lia15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales17.55 Guía para el viajero

interplanetario19.00 El universo escondido19.30 Para todos La 220.00 L’informatiu20.30 Gent de paraula21.00 Docufi lia22.00 Cine: A golpes23.45 La 2 Noticias00.15 Redes 2.000.45 Docufi lia01.35 Conciertos de

Radio-3

06.30 Informativos Telecinco

09.00 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco22.00 Cine: 27 vestidos00.00 Gran Hermano 12+102.30 Locos por ganar

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Carreteras secun-

darias09.10 Crímenes imper-

fectos11.30 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.55 La Sexta noticias 15.35 El Millonario16.15 Bones 18.00 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta noticias22.00 El partido de La

Sexta: Betis vs Real Madrid

22.35 Alcatraz00.00 Postpartido02.00 Astro TV

06.30 TFou08.30 Téléshopping 09.15 Femmes de loi 11.05 4 mariages pour

1 lune de miel 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Julie Lescaut 15.40 Clem 17.25 Ghost whisperer 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.40 Après le 20h, c’est

Canteloup 23.20 New York, section

criminelle 01.00 Présumé coupable 01.55 Tous ensemble 02.45 Julia Corsi, commis-

saire

08.00 Magazine Champions League

08.30 Automovilismo: WRC09.15 Motor DTM11.15 Campeonato del

mundo de turismos11.45 ACB13.30 Motor DTM15.30 Magazine Champions

League16.00 Campeonato del

mundo de turismos16.30 Automovilismo: WRC17.30 Tenis. ATP Tour:

Barcelona19.30 Conexión TDP21.00 Titan Desert21.15 Motor DTM23.00 Objetivo 201223.30 Estudio Estadio01.00 Automovilismo: WRC02.00 Campeonato del

mundo de turismos

06.30 Télématin09.15 Amour, gloire et

beauté 09.40 C’est au programme 10.55 Motus 11.25 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place 13.00 Journal14.10 Toute une histoire 15.20 Comment ça va bien! 16.25 Le jour où tout a

basculé 17.15 Seriez-vous un bon

expert? 18.00 On n’demande qu’à

en rire 19.00 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.40 2012 - Le débat 22.15 The Closer: L.A.

enquêtes prioritaires 00.45 Des mots de minuit02.20 Toute une histoire

09.00 Espejo público 12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera 17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón

diario21.00 Antena 3 Noticias 222.00 El Hormiguero 3.022.30 Con el culo al aire00.15 Modern Family02.00 Estrellas en juego

06.30 Puro Cuatro06.45 El zapping de

surferos07.30 Top Gear 09.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro15.55 Castle 18.30 NCIS: Los Ángeles 20.00 Noticias Cuatro 21.30 El Cubo 22.45 Perdidos en la tribu00.30 Cine: Scream 302.15 Terror en estado puro03.00 Cuatro astros

06.45 Ludo 10.40 Midi en France 12.05 Journal régional13.00 13h avec vous 13.45 Hippisme 14.05 Inspecteur Derrick 15.10 Du mou dans la

gâchette 16.45 Slam 17.20 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.10 Plus belle la vie20.36 Un été en France 23.35 Soir 3 23.05 Enquêtes de régions 00.00 Doc 24 00.55 Couleurs outremers

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

11.50 Futurama 13.30 Amiennemies 15.20 Tellement vrai 17.15 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

18.45 Stargate SG-1 19.30 Stargate SG-120.35 Le super bêtisier de

l’année - Volume 3 23.15 Bienvenue chez

Cauet 01.00 Viens voir papa! 02.35 Poker

07.00 Chapeau melon et bottes de cuir

08.00 Dans tes yeux 08.25 X:enius08.55 L’or du Ladakh 09.40 Chapeau melon et

bottes de cuir 10.30 Dans les glaces de

l’Antarctique 11.55 Volcans d’Islande, et

demain? 12.20 Per Kirkeby, le regard

du géologue 13.00 X:enius 14.15 Punam, la grande

soeur 15.05 Clara 16.50 L’Irlande vert tendre 17.35 Le petit royaume

de Lo 18.30 X:enius 20.05 28 minutes 20.40 13 semestres 22.15 Un virtuose sans égal 23.45 This is love 01.40 L.A. gangs de

femmes

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da Alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.14 Direito de nascer15.45 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.05 O preço certo 20.00 Telejornal21.00 Linha da frente 21.30 O elo mais fraco 22.30 Sonhar era fácil23.30 Estranha forma de

vida - Uma história da música popular portuguesa

00.15 Para a meia-noite

07.00 Flash info08.30 Le Journal de la

RTBF 09.00 TV5 Monde.

Le journal09.5 Que sera demain?

Femme11.00 TV5 Monde. Le journal11.30 Plus belle la vie11.55 Flash info13.00 TV5 Monde. Le

journal13.49 Flash info16.00 Le journal de la RTS16.28 Questions pour un

champion17.00 TV5 Monde. Le

journal 19.00 Le journal de

France 2 19.26 Un livre un jour21.47 France 201222.40 True Strory00.00 TV5 Monde. Le

Journal

07.30 Teleachat09.00 Mon bien-être10.30 Morandini! 11.55 À vos recettes 12.30 Papa Schultz 13.45 Les boeuf-carottes 15.40 Mick Brisgau, le

come-back d’un super fl ic

16.40 Pour l’amour du risque

18.45 Morandini! 20.00 Very bad blagues, la quotidienne 20.45 Présumé innocent 23.30 Langue de bois

s’abstenir 00.15 Morandini!01.30 Les constructeurs de

l’extrême

07.55 Disney Kid Club 09.05 M6 boutique10.10 Wildfi re 11.45 Desperate hou-

sewives 13.00 Scènes de ménages13.45 Victoire Bonnot 15.30 Sous les vents de la

passion 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 20.05 Scènes de ménages 20.50 Maison à vendre 23.45 C’est du propre! 00.35 Life on Mars 02.10 Poker

Page 32: Diari del 02 de maig de 2012

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

Més SMS a la pàgina 30

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DIM

EC

RE

S, 2

DE

MA

IG D

EL

20

12

Avui felicitem tots els Anastasis

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

Fiat Freemont 4x4Automàtic

26.750 €(Dte. i condicions inclosos)

7 places170 CV Dièsel MJTClimatitzador trizona

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA. Tel.: +376 83 64 00

Abril mes del Bacallàus recomenem el vi Albariño Davide

menú caps de setmana 25 € tot inclòs

A casa tinc tot el poder.

Si la reconeixeu, feliciteu-la!!

‘Oleeeeeeeeeeeee’.

Pizzes d’autor i artesanals

Pastes i hamburguesesamb pa de pizza i carn 100% de vedella

Plaça l’Aigüeta, 1AD500 Andorra la Vella

Tel. i fax: (+376) 80 80 55

SERVEI A DOMICILI GRATUÏT

86 86 00Andorra, Santa Coloma i Escaldes