32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012 / NÚM. 2.059 / ANY 9 El Ministeri de Finances i Funció Pública t’ofereix la possibilitat d’obtenir: - Subvenció al lloguer - Crèdit per a l’emancipació (tot l’any) - Crèdit per a la fiança (tot l’any) AJUTS A L’HABITATGE DE LLOGUER Subvenció al lloguer convocatòria oberta fins l’1 de juny del 2012 INFORMA’T: Tel. 875 700 www.habitatgegovern.ad Govern d’Andorra El ministeri de Finances demana un esforç de contenció al sector públic per al pressupost 2013 ANDORRA Pàgina 6 L’AIVA sortejarà un cotxe i 3.000 euros addicionals per la 27a edició de la Fira de l’automòbil ANDORRA Pàgina 7 Coordinació d’esforços de l’executiu i la Creu Roja per augmentar les donacions ANDORRA Pàgina 8 El síndic de greuges recomana al consistori de la Seu d’Urgell que gestioni la zona blava PIRINEUS Pàgina 13 Les excavacions a la Margineda no es reprendran fins que no hi hagi el pla director CULTURA Pàgina 14 Balanç positiu de l’Hotels Plaza tot i haver-se quedat fora dels play-off en l’últim moment ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 10 La meitat dels usuaris de L’Enllaç té més de 30 anys i busca feina AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Cada cop més joves entre els beneficiaris de Càritas i amb problemes més greus ANDORRA Pàgina 6 Tati Masià Perplexitat pel fons de jubilació El SIPA es mostra “perplex” pel fet que no se sàpiga on han anat els diners que han cotit- zat durant 45 anys com a com- plement de les pensions.

Diari del 15 de maig de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un Bondia¡¡¡ :)

Citation preview

Page 1: Diari del 15 de maig de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

mar

ts, 1

5 de

mai

g de

l 20

12 /

núm

. 2.0

59 /

any

9

El Ministeri de Finances i Funció Pública t’ofereix la possibilitat d’obtenir:- Subvenció al lloguer- Crèdit per a l’emancipació (tot l’any)- Crèdit per a la fiança (tot l’any)

AJUTS AL’HABITATGE DE LLOGUER

Subvenció al lloguerconvocatòria oberta fins l’1 de juny del 2012

INFORMA’T:Tel. 875 700www.habitatgegovern.ad

Govern d’Andorra

El ministeri de Finances demana un esforç de contenció al sector públic per al pressupost 2013

andorra Pàgina 6

L’aIVa sortejarà un cotxe i 3.000 euros addicionals per la 27a edició de la Fira de l’automòbil

andorra Pàgina 7

Coordinació d’esforços de l’executiu i la Creu roja per augmentar les donacions

andorra Pàgina 8

El síndic de greuges recomana al consistori de la Seu d’Urgell que gestioni la zona blava

pIrInEUS Pàgina 13

Les excavacions a la Margineda no es reprendran fins que no hi hagi el pla director

CULtUra Pàgina 14

Balanç positiu de l’Hotels plaza tot i haver-se quedat fora dels play-off en l’últim moment

ESportS Pàgina 16

andorra Pàgina 10

La meitat dels usuaris de L’Enllaç té més de 30 anys

i busca feina

aVUI éS notíCIa Pàgina 3

Cada cop més joves entre els beneficiaris

de Càritas i amb problemes més greus

andorra Pàgina 6

Tati Masià

Perplexitat pel fons de jubilació

el siPa es mostra “perplex” pel fet que no se sàpiga on han anat els diners que han cotit-zat durant 45 anys com a com-plement de les pensions.

Page 2: Diari del 15 de maig de 2012

DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012 D’INTERÈS2

Si desitja més informació, ens podrà trobar a l’av. St. Antoni, 91-93, baixos, edifici Cabanota, o al telèfon 73 77 73, o bé a [email protected].

Serveis per a particulars i empreses

Si vius o treballes a la Massana oOrdino, ens tens molt a prop. Truca’ns

A Esfera Tecnologies podem evitar que arribis a aquest extrem

TRADUCCIONS ICORRECCIONS

Traductors jurats inscrits al Registre

Tot tipus de documents

Av. Meritxell, 9, 4t-6a(Galeries Meritxell)

Tel. 814 840 a/e [email protected]

CATALÀ, CASTELLÀ, FRANCÈS,

ANGLÈS, ITALIÀ, PORTUGUÈS (entre altres)

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

0/12

5/17

7/19

7/21

7/22

6/23

6/19

6/18

4/16

5/16

7/24

[email protected]

Fresca de 48 horesSol i vent

Les temperatures han refrescat força i han tor-nat a valors normals, inclús una mica per sota del que tocaria a mitjans de mes de maig. Les mínimes fi ns i tot han estat per sota dels zero graus a l’alta muntanya. Avui les temperatures seran fresques en alçada i no superaran els 10-15 graus, mentre que a les zones més càlides esta-ran entre els 19 i 23 graus. Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà majoritari amb l’arribada de nú-vols alts. De forma independent, creixeran nu-volades que tan sols deixarien precipitacions a la Cerdanya i sempre ruixats aïllats. El vent bufarà moderat als cims del nord-oest i arribarà fi ns als 60 km/h. Que tinguin un BONDIA.

Quart minvant

06.31 h21.09 h

Page 3: Diari del 15 de maig de 2012

3Dimarts, 15 De maig Del 2012

Buffet lliure

9,90 €de diumenge a dijous tancat a la nit

Persones joves que es troben soles, sense xarxa familiar ni so-cial, amb poca formació i amb poca experiència o limitada en sectors molt concrets, com l’hos-taleria o la construcció. Aquest és el perfil que més creix entre els usuaris dels programes de Càritas i és un dels elements que més preocupen l’ONG. A més, la coordinadora, Txiqui Bruna, posa en relleu que les situacions que presenten les persones que van a l’entitat són cada vegada més complicades i, per tant, cos-ta cada cop més reinserir-les no-vament a la societat. L’any pas-sat es va tancar amb una atenció per part de Càritas a 1.232 per-sones o famílies, xifra que repre-senta un 5% més que l’any ante-rior. Tot i aquest increment, des de l’associació destaquen que no és significatiu i que el que preo-cupa és aquest perfil “multipro-blemàtic” dels usuaris.

Del total de persones ateses cal destacar que el programa que va tenir un nombre més elevat d’usuaris va ser el rober, amb 338, seguit del d’atenció primària (acollida, orientació i acompanyament de la perso-na), amb 298. Un altre programa amb un elevat volum de benefi-ciaris és el banc d’aliments, que va registrar 152 usuaris al llarg de l’any passat. El president de Càritas, Agustí Font, va posar en relleu que aquest programa va començar amb 10 famílies i que va arribar a màxims de 52. Ara, va afegir, torna a estar en un ni-

vell força elevat, ja que hi ha 42 famílies que se’n beneficien.

El conciliari de l’entitat, mos-sèn Ramon Sàrries, va manifes-tar que el programa rep “mol-ta ajuda”, tant en menjar com en donacions econòmiques. D’aquesta manera, tal com cons-ta en la memòria de Càritas cor-responent a l’any passat, es van entregar 2.127 lots d’aliments i els productes recollits van arri-bar a 43.780 unitats.

En general, tots els progra-mes de l’entitat han experimen-tat un increment dels usuaris a excepció del Mou-te (atenció integral a les persones sense llar) i el Transeünts (acollida de persones sense llar no residents al país).

Les dades que cal destacar és que un 67% dels usuaris de l’any passat van ser atesos per prime-ra vegada per l’associació, i un 35% són persones joves, enfront del 4% que és gent gran. Un 41% dels beneficiaris són persones soles, un 30% famílies mono-parentals i un 28% famílies nu-clears. Un 13% de les persones ateses són de nacionalitat an-dorrana, un altre 35% d’origen espanyol i un 28% portugueses.

Quant als problemes que afecten aquestes persones, cal destacar molt especialment els econòmics i laborals i els proble-mes amb l’habitatge i l’atenció sanitària, entre altres, tot i que és freqüent que les famílies en presentin més d’un a la vegada.

Majoritàriament Càritas ha res-post a aquestes problemàtiques amb ajudes a la manutenció, de-rivant els usuaris als diferents programes de la mateixa entitat o orientant-los als serveis i pres-tacions socials del país.

Des de l’entitat van posar en relleu que les xifres han crescut malgrat que moltes persones han marxat del país i tot i que “els comuns i el Govern han fet un esforç” per atendre les dife-rents necessitats, tal com va re-marcar Font. Segons Sàrries, hi ha “dos elements” que cal no oblidar, com són el fracàs esco-lar, de què alertava l’associació en anys anteriors i que ha donat com a resultat que hi hagi joves amb poca formació, i la falta

d’integració dels immigrants, la qual cosa, segons Sàrries, fa que se sentin “marginats”.

A més, aquesta situació dis-ta de tenir una solució a curt termini ja que, tal com remarca el president de Càritas, “la cri-si cada dia és més profunda” i, segons Sàrries, “no disminueix el risc de precarietat sinó que és més gran o igual, ja que hi ha risc que les persones es quedin sense feina”.

Bruna va posar en relleu que l’agreujament dels casos està provocat, en gran part, per les dificultats de les persones per trobar una ocupació, ja que va afegir que “la feina és una eina molt útil per a la reinserció so-cial”. A més, va recordar que a banda de la repercussió pel que fa a recursos econòmics, el fet de no tenir feina té altres afectaci-ons. I el fet que aquestes dificul-tats es prolonguin en el temps també provoca que les persones “es desanimin” i, per tant, costi molt més “motivar-les”, tal com constaten des de Càritas.

Cada cop més joves entre els usuaris de Càritas i amb problemes més greus

memòria del 2011

M. F.anDorra la Vella

L’ONG va atendre al llarg de l’any passat 1.232 persones, un 5% més que l’any anteriortati masià

mossèn ramon Sàrries, agustí Font i Txiqui Bruna van presentar ahir la memòria 2011.

Molts tenen poca formació i molt poca

experiència, o limitada a un sector concret

L’agreujament de les situacions fa que sigui més complicat reinserir

aquestes persones

Page 4: Diari del 15 de maig de 2012

opinió4 Dimarts, 15 De maig Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

La borsa i internet en els últims temps estan acon-seguint molts titulars. Aquesta vegada Rovio, la companyia finlandesa creadora d’Angry Birds, po-dria saltar al parquet el 2013 després de més de 800 milions de descàrregues del seu joc.

Aquests petits ocells enfadats que han de recu-perar els ous que uns porquets els han robat s’han convertit en protagonistes d’una increïble història empresarial. Rovio, l’empresa finlandesa creadora del joc Angry Birds, va ser fundada el 2003 per tres estudiants, després de guanyar un concurs de vi-deojocs. Després de ser proveïdors de programació d’altres empreses líders del sector, com Electronic Arts, el 2009 van pujar la primera versió d’Angry Birds a l’AppleStore, en què en tan sols dotze me-sos el comptador de descàrregues va arribar als 100 milions.

L’octubre del 2010 es va penjar la versió per a

Android, amb una expectativa tal que un dia va ser suficient per passar del milió de descàrregues. Un any després la xifra de descàrregues de les dife-rents versions del joc en totes les plataformes dis-ponibles superava els 500 milions, i es va convertir així en el joc per a mòbils més popular de la histò-ria. El comptador se situa avui mateix en més de 800 milions.

Aproximadament, 200 milions d’usuaris s’entretenen cada dia amb els ocells d’Angry Birds, un nombre impressionant si el comparem amb els 240 milions mensuals de tot el catàleg de Zynga, empresa que cotitza en borsa, famosa per haver creat títols per a Facebook com Cityville o Farmvi-lle. Tal és la seva popularitat que els ocells d’aquest joc d’habilitat tenen articles de marxandatge, que suposen un 30% dels ingressos, i seran pròximament protagonistes d’una pel·lícula d’animació.

Aquesta setmana, Rovio ha revelat per primera vegada les seves xifres de negoci: la companyia va multiplicar per deu les vendes l’any passat fins als 75.000.000 d’euros, amb un benefici de 48 milions.

Els seus fundadors creuen que l’empresa és prou sòlida per pensar en el seu salt al parquet durant 2013, estudiant dues opcions: la borsa de Nova York o la de Hong Kong.

¿Quant val Rovio? L’estiu passat va saltar el ru-mor que Zynga havia ofert 1.700 milions d’euros per l’empresa d’Angry Birds. Fa un any, un grup d’inversors de capital de risc liderat per Accel Part-ners –accionista de Facebook– va entrar al capital de la companyia en una ronda que va injectar 32 milions d’euros, encara que no va transcendir la valoració. Alguns analistes creuen que la compa-nyia val al voltant 7.000 milions d’euros, una xifra elevada si es compara amb la capitalització de la també finlandesa Nokia, que ronda els 8.000 mili-ons d’euros.

Com es veu, Angry Birds fa temps que ha deixat de ser només un joc.

Fins dimarts que ve, ens veiem a la xarxa.

Cartes al director

Envia les teves cartes al director o les teves opinions

a l’adreça electrònica [email protected].

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de

residència.

FeRNaNdo bLaNCo

Angry Birds també sortirà a borsa

edIToRIaL

CaRTa aL dIReCToRJosep M. Loste i RoMeRo, Portbou (Alt EmPordà)

NacioNalitzar les pèrdues

A hores d’ara sembla que Bankia serà na-cionalitzada. Es tornarà a complir aquella dita segons la qual alguns neoliberals dog-màtics sempre es queixen que existeix mas-sa intervencionisme dels poders públics, però quan la cosa no va bé sempre són els primers a demanar que es nacionalitzin les pèrdues, quan alguns ells ja s’han privatit-zat (s’han quedat) els beneficis. Existeixen dues qüestions que em preocupen molt a l’entorn de l’assumpte de Bankia: 1. Que

resultaria molt immoral i inacceptable po-líticament que el Govern conservador de Rajoy aboqués molt de diner públic (de tots els ciutadans) per fer un favor a accionistes i plutòcrates i que, per contra, s’incremen-tessin les retallades socials. 2. Que aquesta intervenció signifiqui més maltractaments envers Catalunya, és a dir, més dèficit fis-cal i un augment dels greuges comparatius envers la nostra, ja molt espoliada, nació catalana.

Xifres preocupantsCàritas va presentar ahir la memòria correspo-nent a l’activitat duta a terme al llarg de l’any passat. En total, l’ONG va atendre 1.232 per-sones o famílies i, tot i que la xifra augmenta respecte de l’any anterior i per tant es tracta d’una dada preocupant, el més inquietant, se-gons ha destacat l’entitat, és que cada vegada hi ha més persones joves que requereixen les ajudes de Càritas, que a més a més presenten problemàtiques més greus i que costen, per tant, més de resoldre. Es tracta de persones amb poca formació i a més sense xarxes soci-als o familiars que els puguin ajudar. aquesta problemàtica hauria de ser objecte d’una refle-

xió aprofundida per part dels serveis socials i de la societat en general. En aquest sentit, és evident que a banda de les ajudes que aquesta persona pugui rebre per part de l’administració o de les associacions, també és molt important el suport de la societat, és a dir, els vincles que aquesta persona pugui establir, que li poden permetre una millor i més ràpida reinserció so-cial. Per tant, cal pensar que hi ha molta gent que necessita ajuda, tal com mostren les dades de Càritas, i tothom ha de ser conscient que pot aportar el seu gra de sorra per evitar l’exclusió social d’aquestes persones.

de Càritas, i tothom ha de ser conscient que

ENQUESTA DE LA SETMANA

envia un sMs al 789 amb la teva resposta eNQ si o bé eNQ No

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un telèfon mòbil amb pantalla tàctil, ràdio FM, Mp3, Mpeg-4, doble targeta siM, Bluetooth, càmera de foto i vídeo, bateria.

¿Les modificacions a la llei del sòl reactivaran el sector de la construcció?

Av. Meritxell, 122 Andorra la Vella

Tel.: 866 415 - Fax: 829 050E-mail: [email protected]

Gentilesa de

RESULTAT DE LA SETMANA pASSADA

¿s’ha precipitat el govern en la rúbrica del CDi amb França?

SÍ89,7%

NO10,3%

Page 5: Diari del 15 de maig de 2012

publicitat 5Dimarts, 15 De maig Del 2012

OFERTA ALLOTJAMENT. Suite Doble: 115 € per persona / Suite Individual: 165 €. L’oferta in-clou 2 nits, pensió completa el dissabte i mitjà pensió diumenge. 3er i 4rt ocupant: 95 € per per-sona (Nens entre 6 i 12 anys: 78 €). Reserves al +376 73 71 73 o a [email protected]

1.000

en pr

emis!

17-20 de Maig · AnyósPark

OPEN FEMENÍ 2012 DE PÀDEL

Preu inscripció: 40 € / parella

Puntuable pel Circuit Català de Pàdel, cat. Bronze

PATROCINAORGANITZEN

campionat-anunci.indd 1 03/05/2012 11:09:12

Page 6: Diari del 15 de maig de 2012

6 Dimarts, 15 De maig Del 2012

Els dirigents del Sindicat de la Policia (SIPA) van explicar ahir que els membres del cos estan “perplexos” pel fet que no se sàpiga a on han anat a parar els diners que des de fa 45 anys han estat cotitzant –el 2% del salari– per complementar les seves pensions. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, els va informar, durant la reunió convocada per donar a conèixer l’estudi actuarial sobre la jubilació dels funcionaris, que “la mútua de jubilació, el nú-mero de compte o el que sigui, no existeix i no hi són aquests diners”. A hores d’ara, tampoc no és clar quina és la xifra que representarien les contribucions fetes al llarg dels anys a aquest fons, tot i que a la mateixa tro-bada el ministre va parlar de 2,8 milions d’euros.

Davant d’aquesta situació, el primer que farà el SIPA, “des del nostre tarannà de diàleg”, serà demanar informació respecte d’això i fins tot tirar endavant un estudi actuarial, abans d’em-prendre qualsevol tipus d’acció

davant de la justícia. “És un fons que semblaria que no s’ha comptabilitzat enlloc i la con-clusió ràpida és que la Policia li ha costat al Govern durant tots aquests anys un 2% més bara-ta”, va explicar el vicepresident del sindicat, Joan Comella, al mateix temps que va voler dei-xar clar que “nosaltres no farem pas silenci, sinó que defensarem els nostres interessos i volem sa-ber què se n’ha fet, dels diners que cada mes s’han tret de les nostres nòmines”.

El SIPA considera també que l’actual Govern ha de “compar-tir” amb els anteriors la respon-sabilitat política amb relació al fons de jubilació, tot i que el president de l’entitat, Xavier Su-rana, va ressaltar que l’estudi ac-tuarial estava tancat el 31 de de-sembre del 2011 “i no sabem per què s’ha esperat cinc mesos per dir-nos que no es troben aquests diners enlloc”. En tot cas, el sin-dicat espera disposar de tota la documentació en una propera reunió amb el titular de Funció Pública “per poder copsar la magnitud del problema de què estem parlant”.

El SIPA estudiarà si el fons de jubilació perdut ascendeix a 2,8 milions d’euros

col·lectius

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

El sindicat afirma que l’actual Govern ha de “compartir” la responsabilitat amb els anteriors

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha enviat una carta a les empreses o societats públiques i parapúbliques en què estableix els criteris perquè elaborin els respectius pressupostos per al 2013. En la missiva, feta públi-ca per Andorra Televisió –una

de les afectades–, Cinca afirma la voluntat de presentar les xi-fres del 2013 al Consell el 30 de setembre. El ministre dóna les directrius de reduir un 10% el capítol II i un altre 10% el capí-tol IV, és a dir, els corresponents a les despeses corrents en béns i serveis i a les transferències cor-rents del Govern. Les transfe-

rències de capital hauran d’estar destinades a inversió real i des-cartar qualsevol nova inversió. A més, cap d’aquestes societats públiques o parapúbliques po-drà fer noves contractacions, ni tan sols substituir les jubilacions que hi hagi. Tampoc es podran augmentar els sous i la previsió de l’IPC la situa en un 0,9%.

Finances demana un esforç de contenció al sector públic

PRessuPost 2013

No hi podrà haver noves contractacions i es descarten noves inversionsREDaccIóanDorra la Vella

el recurs del sindicat contra les retallades salarials argumenta que s’ha vulnerat el principi d’igualtat

El Sindicat de la Policia d’Andorra (SiPA) va pre-sentar ahir a la Batllia un recurs per la via pre-ferent i urgent contra la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal. El recurs, al qual s’ha adherit 44 agents afectats per la retallada del salari, manté que s’ha vulnerat el principi d’igual-tat de l’article 6 de la Constitució. El president i el vicepresident del sindicat, Xavier Surana i Joan Comella, van explicar ahir que la llei de retallades

salarials –no entra en els triennis ni en el GAdA– no respecta les graelles estipulades a la Llei de la funció pública i crea “greuges comparatius entre els funcionaris”. “Entenem que les mesures que s’apliquen són subjectives i no afecten a tothom igual, motiu pel qual es crea una desigualtat entre els funcionaris”, va dir Surana. El sindicat espera que el batlle els doni la raó, però en cas contrari anirà fins al Tribunal Constitucional.

tati masià

La junta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) ha obert un nou compte bancari. L’objec-tiu és poder rebre donacions i gestionar els comptes de l’en-titat “de forma més acurada i transparent’”. També ha posat en marxa un bloc a internet per informar de les accions. L’Adsaps explica que el bloc

saharaandorra.blogspot.com neix per informar sobre les accions que es duguin a terme des de l’associació, penjar la informa-ció relativa als projectes que desenvolupen i fomentar l’in-tercanvi d’opinions i d’experi-ències entre totes les persones sensibilitzades amb la causa sahrauí. A més, properament s’inclourà al bloc un apartat de microdonacions per facilitar la col·laboració de tothom.

L’Adsaps obre un nou compte per a donacions

REDaccIóanDorra la Vella

entitats

Page 7: Diari del 15 de maig de 2012

andorra 7Dimarts, 15 De maig Del 2012

La Fira de l’automòbil, orga-nitzada per l’Associació d’Im-portadors de Vehicles (AIVA), reunirà aquest any més de 300 cotxes de 40 marques diferents. La novetat d’aquesta 27a edi-ció serà el sorteig d’un vehicle. Per participar-hi caldrà adquirir unes butlletes als diferents con-cessionaris, que costaran deu euros. A més, si estan segellades durant els dies de la fira es podrà obtenir 3.000 euros addicionals. Les butlletes ja estan a disposició dels interessats.

La presidenta de l’AIVA, Mai-te Mas, va exposar que es tracta d’un sorteig sense ànim de lucre ja que la recaptació es destinarà a pagar els premis, i l’excedent, a una ONG.

La fira tindrà lloc el 2 i 3 de juny a l’aparcament del parc Central. Els horaris d’obertu-

ra aniran de les 10 a les 21 ho-res dissabte, i de les 10 a les 19 diumenge. S’hi podran trobar tant cotxes de primera mà com seminous. Mas va destacar que, donada la situació en què està el sector, pot ser que els concessi-onaris optin per oferir descomp-tes més interessants que fa dos o tres anys, amb preus que dei-xen marges molt petits a les em-preses o fins i tot cap. Aquestes reduccions poden arribar fins a més d’un 10%.

La caiguda de les vendes de vehicles, que a l’abril van regis-trar un 25% menys d’operacions que un any enrere, ha portat l’AIVA a qüestionar-se la ne-cessitat de realitzar dues fires a l’any. Mas va remarcar que aquests esdeveniments suposen una despesa elevada. Tot i així, tots els associats han optat per mantenir-les ja que són una ma-nera ràpida de donar a conèixer

les novetats. Alhora, va destacar que hi participen tots els conces-sionaris a excepció d’una marca i que el nombre de vehicles expo-sats és similar al dels altres anys. Tot i la profunda crisi del sector,

Mas va assegurar que no es pre-veuen tancaments d’empreses. El que sí que s’ha registrat són acomiadaments de personal. La fira té el suport de Crèdit Andor-rà i el Comú de la capital.

L’AIVA sortejarà un cotxe i 3.000 euros addicionals per la Fira de l’automòbil

27a edició de la mostra

m. s. c.anDorra la Vella

S’exposaran 300 vehicles de 40 marques diferents, una xifra similar a la de l’edició anteriortati masià

la fira tindrà lloc el 2 i 3 de juny a l’aparcament del parc central.

crèdit andorrà assegura que mai ha tallat

l’accés al crèditLa directora de banca co-mercial de Crèdit Andorrà (patrocinador de la fira), Síl-via Cunill, va destacar que el banc té liquiditat suficient per seguir donant crèdit. Va assegurar que mai ha “tancat l’aixeta”, atenent a la responsabilitat social de l’entitat, ja que això seria un fet “dramàtic”. El banc serà a la fira, on oferirà un des-compte del 10% en el tipus d’interès per la compra de vehicles ecològics i la possi-bilitat d’incorporar l’assegu-rança en el crèdit del cotxe.

Page 8: Diari del 15 de maig de 2012

andorra8 Dimarts, 15 De maig Del 2012

Parlacatalà

El Servei de Política Lingüística i el BONDIA et conviden a veure cinema en català.

Envia un SMS* al 515 amb la paraula CINECAT i el teu nom i cognom, i et regalarem una entrada per veure la pel·lícula Els

Cadells i el codi de Marco Polo, que es projectarà als Cinemes Illa Carlemany a partir del dia 18 de maig.

Tenim entrades per als 100 primers missatges rebuts.Els guanyadors rebran un missatge de confirmació.

Govern d’Andorra

Guia

de

serv

eis

Museu del Perfum - Reservi hora al Tel. 892 221

Dimecres 16 de maig a les 20:15h

LA HISTÒRIA DELSEGLE XX VISTA A

TRAVÉS DEL PERFUMTaller dirigit pel

perfumista Agustí Vidal

Dijous 17 de maig a les 20:15h

MASCARETES NATURALS AMB OLIS ESSENCIALS

Taller dirigit pel professor Sergio Cañete

Amb una taxa de 10,5 donacions per cada 1.000 habitants, An-dorra està per sota del llindar recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que el situa en 45 donacions per cada 1.000 habitants. Per augmentar aquesta taxa, el Govern i la Creu Roja uneixen esforços i estrenen, per la col·lecta de sang de la pri-mavera, del 29 de maig a l’1 de juny, una nova campanya comu-nicativa amb el lema Busquem campions, que compta amb la col·laboració del surfista de neu Lluís Marín.

L’objectiu de l’estratègia, se-gons va explicar ahir el director de Salut i Benestar, Josep Casals, en la presentació de la campa-nya, és que la gent perdi la “por” de donar sang i que destini uns minuts del seu temps a aquest acte solidari que pot salvar vi-des. Perquè la informació arribi

al màxim de gent, els canals de comunicació que utilitzaran se-ran les xarxes socials, un díptic informatiu amb la imatge de Lluís Marín i les webs de la Creu Roja i el Govern, i també faran servir el directori de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i el registre de donants.

A l’espera de saber els resul-tats de la nova estratègia comu-nicativa, Casals no va descartar ampliar les col·lectes de sang per apropar-se a la xifra de l’OMS. En aquest sentit, va assenyalar que l’índex d’Espanya és de 38 donacions per cada 1.000 habi-tants, lleugerament inferior a la

xifra de l’OMS, mentre que Fran-ça està per sobre amb 49 donaci-ons per cada 1.000 habitants.

Els homosExuals podEn donarLes campanyes que, de moment, continuen són la de primavera amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, i la de tardor amb l’Etablissement Français du Sang, respectant els requisits de cada territori. És per això que els homosexuals podran donar sang en la primera, mentre que a la de la tardor no. Tot i això, el direc-tor de Salut i Benestar va recor-dar que aquesta és una qüestió que està en revisió a França.

Des de la Creu Roja van re-cordar que per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys i pesar 50 quilos, i també que no cal estar en dejú, sinó que és neces-sari hidratar-se i menjar abans de donar sang i que cal portar un document d’identitat la pri-mera vegada.

L’executiu i la Creu roja coordinen esforços per augmentar les donacions

nova campanya comunicativa: ‘BusquEm campions’

sFga

lluís marín és la imatge de la campanya per augmentar les donacions de sang.

Amb 10,5 per cada 1.000 habitants, el país està per sota del llindar de l’OMS

RedaccióanDorra la Vella

ExàmEns

Convocatòria per als majors de 18 anys per obtenir l’esO

RedaccióanDorra la Vella

Fins al pròxim 31 de maig els residents espanyols ma-jors de 18 anys que es vul-guin presentar per lliure a les proves per obtenir el títol de graduat en educació secun-dària obligatòria (ESO) po-den formalitzar la inscripció a la conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya, al carrer Prat de la Creu 34 d’An dorra la Vella.

Els inscrits s’examinaran de les diferents proves el dia 21 de juny a les instal-lacions de l’Institut Espanyol d’An dorra.

Per a més informació, les persones que ho desitgin es poden dirigir a la conselle-ria d’Educació, ubicada a la mateixa ambaixada, tru-car a la secretaria del mateix l’Institut Espanyol d’An-dorra o consultar la pàgina web www. educacion.gov.es/exterior/ad/.

Page 9: Diari del 15 de maig de 2012

andorra 9Dimarts, 15 De maig Del 2012

El ministeri de Cultura, amb la col·laboració del d’Educació i Joventut i Correos, va entre-gar ahir el premi de la primera edició del concurs per al segell de Nadal de correus espanyols d’An dorra 2012. Al certamen s’hi van presentar 23 originals, entre els quals ha estat escollit el d’Èric Rodríguez, amb l’obra titulada La revetlla de Nadal. El premi que s’ha endut Rodríguez consisteix en un full complet dels segells on figurarà el nom de l’autor, que s’entregaran al guanyador un cop el segell s’ha-gi publicat, així com una taule-ta tàctil. Els finalistes han estat Àstric Janer, amb La llum dels re-cords, i Ana Carina Franco, amb El fred de Nadal.

Les entitats que intervenen en el concurs (ministeris de Cultura i Educació i Joventut i correus espanyols) han mostrat la seva voluntat de donar-hi continu-ïtat ja que és una oportunitat per als alumnes del batxillerat

artístic d’aplicar les tècniques artístiques que han après a les aules, experimentant amb noves aplicacions i aportant creativitat i novetat per combinar funcio-nalitat i aprenentatge. L’emissió del segell el pròxim mes de no-vembre forma part de la tempo-

rada d’emissions filatèliques que anualment publica correus espa-nyols al Principat.

En la iniciativa hi han pres part alumnes que cursen batxi-llerat artístic (Escola Andorrana) i estava concebuda com una acti-vitat acadèmica.

Èric Rodríguez guanya el concurs per al segell de Nadal

educaciósfga

el guanyador i les dues finalistes, ahir.

El certamen havia rebut 23 originals d’alumnes de batxillerat artísticRedaccióanDorra la Vella

tecnologies

Andorra, entre els països del món amb una xarxa més ràpida

RedaccióanDorra la Vella

Andorra Telecom té una de les xarxes més ràpides del món, segons l’última publicació del rànquing Speedtest i tal com va fer públic ahir la parapúbli-ca. Actualment Andorra té una velocitat de descàrrega mitjana de 36,09 megabits per segon (Mbps). Una velocitat molt su-perior a la mitjana mundial, que se situa en 10,36 Mbps. Només Hong Kong està al davant amb 36,47 Mbps de mitjana, mentre que Espanya figura al lloc 39 amb 11,89 Mbps i França, al 37 amb 12,12. En la velocitat de pujada, Andorra és capdavante-ra gràcies a la fibra òptica amb velocitat simètrica, que permet equiparar les velocitats de pu-jada i de baixada. En aquest sentit, Andorra és líder del test amb 30,17 Mbps, seguida de Corea del Sud, amb una veloci-tat de 29,22.

Page 10: Diari del 15 de maig de 2012

andorra10 Dimarts, 15 De maig Del 2012

Els responsables de L’Enllaç, l’espai del Comú d’Andorra la Vella que ofereix informació sobre qüestions d’interès per als joves, han registrat un canvi en el perfil dels usuaris. Amb l’empitjorament de la situació econòmica, el servei és utilitzat per persones d’una franja d’edat més elevada. Així, si abans s’hi solien adreçar adolescents i jo-ves d’entre 20 i 24 anys, cada ve-gada hi ha més adults.

Tal com explica el conseller de Joventut de la capital, Marc Pons, es tracta de persones que busquen informació i “nosaltres posem els mitjans i els derivem cap on calgui”. Principalment, la majoria de consultes giren a l’entorn el món laboral però també s’envien moltes persones al departament de Social.

L’Enllaç rep uns 30 usuaris al dia i d’aquests, més de la meitat són adults, és a dir, persones d’entre 30 i 40 anys. Pons explica que allà tenen al seu abast dia-ris i, a més, els responsables del servei cataloguen totes les ofer-tes de feina i ofereixen un tracte personalitzat als ciutadans que s’hi adrecen i que es troben en situació de recerca d’un lloc de treball. Així mateix, va recordar que L’Enllaç ofereix tallers que

ajuden a presentar sol·licituds per una feina, com pot ser el que es va dedicar a l’elaboració d’un currículum o a la preparació d’una entrevista de treball.

El conseller de Joventut del Comú d’Andorra la Vella va remarcar que principalment el que s’ofereix als usuaris és orientació. Al mateix temps, va posar en relleu el fet que el procediment utilitzat pel Servei d’Ocupació “és molt feixuc”, una realitat expressada pels ma-teixos usuaris, segons va indi-car. En aquest sentit va declarar que el temps d’espera amb què es troben els aturats que s’hi adrecen abans no aconseguei-

xen una entrevista és important. Tot i que va destacar la voluntat esmerçada pel departament de Treball, Pons es va mostrar con-vençut que caldria revisar-lo. Pel conseller seria necessari un mecanisme molt més àgil que “oferís almenys a l’usuari la sensació d’haver estat atès”.

L’Enllaç és un servei adreçat als joves d’entre 12 i 30 anys. A més de l’orientació oferta pels professionals, es posa a dispo-sició dels usuaris ordinadors i accés a internet, servei d’im-pressió i fotocòpies, bases de dades temàtiques, revistes, una viatgeteca i informació sobre habitatge i feina.

Més de la meitat dels usuaris de L’Enllaç té més de 30 anys

andorra la vella

tati masià

el conseller de Joventut de la capital, Marc Pons.

Es tracta de persones en recerca de feina que busquen orientacióm. s. c.anDorra la Vella

Una vintena de vehicles clàssics van participar el cap de setma-na passat en la borsa d’intercanvi de cotxes, motos i peces clàs-siques de Pamiers, a l’Arièja. Es tracta d’una de les activitats organitzades per l’Associació Andorrana de Vehicles Antics que persegueix estrènyer vincles i donar més difusió a l’au-tomoció clàssica, tant al Principat com a escala internacional.

Una vintena de cotxes, a la borsa d’intercanvi de Pamiers

a. a. V. a.

vehicles clàssics

El xef Carles Flinch, del restau-rant Can Manel d’Andorra la Vella, impartirà un monogràfic de cuina per a celíacs a la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural d’En-camp demà, de les 20.30 a les 23.30. El menú proposat inclou

canalons casolans gratinats amb beixamel de bolets, pasta fresca a la carbonara o fideuà amb all i oli, minipizzes fulla-des i milfulls de nata i madui-xots. Les places estan limitades a dotze alumnes a partir de 16 anys i el preu és de 35 euros. Hi col·labora l’Associació de Celí-acs d’Andorra.

Flinch ofereix un taller de cuina per a celíacs

RedaccióanDorra la Vella

encaMP

Page 11: Diari del 15 de maig de 2012

ANDORRA 11DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

A la Fundació Crèdit Andorrà, el nostre actiu més important són les persones.

Per això, destinem els nostres recursos a fer realitat projectes educatius, socials i culturals.

15 de maig de 2012 A les 19 horesEdifici Crèdit Centre · 3a plantaAv. Meritxell, 80 · Andorra la Vella

Entrada lliure

Informació: 88 88 80

La salut al dia

ADOLESCENTSI NOVES TECNOLOGIES

De l’ús a l’addicció

AL SERVEI DE LA SOCIETAT

A càrrec de Jordi Royo Isach, psicòleg clínic i director clínic d’Amalgama-7, centre d’atenció terapèutica i educativa per a joves i adolescents.

25 anys al servei de les persones

El Comú de Sant Julià de Lòria es llança de ple a la promoció del ciclisme indoor amb la primera master class multitudinària, que se celebrarà aquest dissabte a la plaça de la Germandat. Avui s’obriran de forma ofi cial les inscripcions gratuïtes, que es poden fer al Centre Esportiu de Sant Julià, però abans que esti-guin obertes ja tenen una cin-quantena de persones inscrites.

El conseller d’Esports lau-redià, Oliver Alís, va informar que gràcies a la col·laboració dels comuns d’Encamp, d’Or-dino, d’Andorra la Vella i d’Es-caldes-Engordany s’han pogut aconseguir 77 bicicletes estàti-ques per fer aquesta master class i totes estaran numerades. Per tant, si se superen les 77 ins-cripcions per aquest dissabte es faran dos torns d’una hora ca-dascun, per donar cabuda a 144 participants.

“Serà un espectacle visual ja que hem aconseguit el materi-al adequat per tenir una bona il·luminació i sonorització”, explica el sotsdirector de Sa-sectur, Òscar Balcells, que des-prés de veure la bona accepta-ció d’aquesta iniciativa ja estan pensant a donar-hi continuïtat i

incloure la master class en les ac-tivitats de les festes de Canòlich de l’any vinent.

En cas de mal temps, l’acti-vitat es faria a la pista del po-liesportiu del Centre Esportiu de Sant Julià, que estarà obert perquè tothom pugui veure-ho i gaudir de l’activitat.

Es preveu un ple total a la 1a ‘master class’ de ciclisme

ACTIVITAT ESPORTIVA

COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Un moment de la roda de premsa de presentació.

Hi haurà 77 bicicletes estàtiques a la plaça de la GermandatREDACCIÓSANT JULIÀ DE LÒRIA

EDUCACIÓ

Jocs olímpics a l’Escola Andorrana del Pas de la Casa

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

Aprofi tant que aquest any és any olímpic, els alumnes de tercer cicle de l’Escola An-dorrana del Pas de la Casa han preparat per a aquest di-mecres uns jocs olímpics en què prendrà part tot el centre. Hi ha preparades sis proves, en què tota l’escola haurà de participar: per als alumnes de maternal, una cursa d’obsta-cles; per a primer cicle, mini-golf; per a segon cicle, esgri-ma i salt de llargada, i per als adults, KO cec, i després tota l’escola haurà de competir en pilota presonera. També s’han escollit els països representats en aquests jocs olímpics: Ità-lia, Andorra, Rússia, Angola, Brasil, Mèxic i Japó. L’escola es dividirà en set grups, que representaran un país. I com en tots els Jocs, hi haurà una cerimònia d’obertura i una al-tra de cloenda, amb el reparti-ment de medalles.

TURISME

Segon sorteig dels 6.000 € amb 4 turistes premiats

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

Continuen els sortejos dels 6.000 euros diaris dins la cam-panya de promoció turística Alguna cosa es mou a Andorra. D’aquesta manera, ahir An-dorra Turisme va fer públics els noms dels afortunats en aquest segon sorteig, que han estat quatre turistes i tres an-dorrans. Els turistes premi-ats amb els 6.000 euros són Alberto Anido, de Barcelona i que va comprar a Perfume-ries Júlia; Judith Banús, de la Masó (Tarragona) i que va dipositar la butlleta guanya-dora a la botiga Roca & Ribes; Sara Loureiro, de Lisboa, que ha estat premiada després d’haver fet una compra a Per-fumeries Júlia, i Immaculada Gómez, de Vilanova i la Gel-trú, que va obtenir la butlleta a Leclerc-Punt de Trobada. Els residents premiats són Anibal Filipe Azevedo, Carmen Sol-devila i Sílvia Martínez.

Page 12: Diari del 15 de maig de 2012

publicitat12 Dimarts, 15 De maig Del 2012

El Club d’AnyósPark: Centre Esportiu d’Anyós - La Massana. 737 573 | Urban Gym Andorra la Vella: Prat de la Creu 16 - Andorra la Vella. 81 18 18Urban Gym La Massana: Sant Antoni 31 - La Massana. 83 56 78 | Urban Gym Palau de Gel: Palau de Gel - Canillo. 80 08 40Urban Woman Gym: Enric Graner 3 - Escaldes-Engordany. 86 69 18 | www.facebook.com/urban.ad | @andorragym

JA ARRIBA L’ESTIU... Esti gues preparada per a la

@andorragym

anunci operacio bikini.indd 1 10/05/2012 11:32:59

Page 13: Diari del 15 de maig de 2012

13Dimarts, 15 De maig Del 2012

El síndic municipal de greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rú-bio, va presentar ahir davant el ple de l’Ajuntament l’informe-memòria de l’activitat realitza-da durant l’any 2011, en el qual recomana al consistori endurir el control i les multes per defeca-cions de gossos a la via pública, així com que gestioni directa-ment la zona blava.

Pel que fa a la primera de les recomanacions, l’objectiu és inci-dir més en l’obligació dels propi-etaris dels gossos de recollir les deposicions que els animals fan al carrer, i Rúbio proposa que es faci una “revisió a fons del regla-ment de convivència ciutadana, sobretot en l’apartat de tinença d’animals de companyia”. Així mateix, el síndic també incideix en la necessitat que hi hagi “una vigilància puntual als indrets que reben aquesta brutícia” i “un increment de la quantia de les multes per infraccions d’aquesta ordenança”.

Quant a la zona blava, l’infor-

me-memòria del síndic proposa un canvi d’empresa per gestio-nar l’aparcament de pagament amb nous criteris de funciona-ment que puguin oferir un mi-llor servei.

Sobre aquesta qüestió, Rúbio considera que es pugui realit-zar la gestió directa de la zona blava. “Sé que s’estan treballant i analitzant aspectes com els de personal, l’adquisició de mà-quines, etcètera. No obstant, si hi ha empreses que gestionant la zona blava obtenen benefi-cis, ¿per què aquests guanys no poden ser gestionats per l’Ajun-tament?”, es demana Rúbio en l’informe.

Pel que fa a l’activitat regis-trada pel síndic durant el 2011, es constata una baixada del nombre de queixes presenta-des pels urgellencs, que passen de les 13 del 2010 a 11 del 2011, mentre que hi ha un augment de les consultes fetes, que han passat de les 101 l’any 2010 a 119 l’any 2011.

Del total de consultes, 26 són respecte a la zona blava i 18 so-

bre les defecacions de gossos a la via pública, que són els dos te-mes que més es van fer arribar al síndic municipal de greuges de la Seu d’Urgell al llarg de l’any passat. També hi ha realitzades quinze consultes sobre aspectes que no són de responsabilitat municipal. Les altres demandes

són sobre la policia municipal, obres, l’hospital, la via pública, sorolls nocturns i la neteja viària.

De les onze queixes rebudes, tres són sobre sorolls, tres so-bre obres, tres més sobre man-teniment i mobilitat a la via pública, i dues més sobre altres qüestions.

El síndic de greuges recomana al consistori que gestioni la zona blava

la seu d’urgell

ajuntament De la seu D’urgell

el síndic municipal de greuges de la seu d’urgell, Àngel rúbio.

Rúbio proposa també un enduriment de les multes per defecacions de gossos

Redaccióla seu D’urgell

El desgel dels últims dies ha obligat alguns pantans llei-datans a desembassar aigua de manera controlada. El de Talarn es troba al 98,7% de la seva capacitat, uns 226 hectò-metres cúbics. Segons dades facilitades per Endesa, des d’ahir s’està desembassant 60 metres cúbics per segon d’ai-gua. Els pantans de Tavascan, la Torrassa i Borén desembas-sen des de divendres.

El desgel obliga a obrir comportes dels pantans

agències

medi ambient

La comarca de l’Alt Urgell se suma per segon any consecutiu a la celebració del Dia interna-cional dels museus, que aquest any tindrà lloc el cap de setma-na del 18, 19 i 20 de maig, amb una jornada de portes obertes, segons va informar el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coor-dinador d’aquesta celebració a la comarca.

D’aquesta manera, a l’Alt Ur-gell seran cinc els museus que obriran les seves portes en el

marc d’aquesta jornada: l’Anti-ga Farinera de Montferrer, l’Es-pai Ermengol, el Museu de la Moto de Bassella, el Museu de les Trementinaires de Tuixén i el Museu dels Dinosaures-Sala Lí-mit K-T de Coll de Nargó.

Al marge de l’entrada gratu-ïta, quatre d’aquests cinc equi-paments oferiran també visites guiades als seus visitants, i l’An-tiga Farinera de Montferrer aco-llirà dissabte, a les 18.30, la xer-rada Josep Zulueta a l’Alt Urgell: entra la història i el mite, a càrrec de Carles Gascón.

L’Alt Urgell se suma al Dia internacional dels museus

Redaccióla seu D’urgell

cultura

contraban

Comís de 380 paquets de tabac a la Farga de Moles

Redaccióla seu D’urgell

La guàrdia civil va decomis-sar dissabte 380 paquets de tabac de contraban valorats en 1.715 euros, segons va in-formar ahir la comandància de Lleida. Els fets van tenir lloc a les 18.45 a la duana de la Farga de Moles durant la inspecció a un Citroën que portava el tabac amagat a la tapisseria i la xapa dels late-rals. El conductor va ser iden-tificat com a L. C., de 33 anys i nacionalitat francesa. Els agents van aixecar la corres-ponent acta i la mercaderia va quedar a disposició de l’ad-ministrador de la duana.

guàrDia civil

el tabac comissat dissabte.

Page 14: Diari del 15 de maig de 2012

14 Dimarts, 15 De maig Del 2012

Les excavacions al jaciment ar·queològic de la Margineda, on suposadament s’aixecava el cas·tell medieval de Sant Vicenç, no es reprendran fins que el pla director estigui redactat. La propietat del jaciment, Molines Patrimonis, manté converses amb el ministeri de Cultura per començar la redacció del pla que ha definir els criteris d’actuació sobre les restes arqueològiques.

L’elaboració del pla es pot prolongar durant diversos me·sos i, fins i tot, anys. Fins que el document no estigui llest, no s’hi podrà tornar a excavar, tot i que sí s’hi podran fer actuacions puntuals o d’urgència, segons va explicar ahir la cap de comu·nicació de Molines Patrimonis, Pati Molné.

L’equip de redacció del pla di·rector l’han d’integrar diversos experts dels camps de la histò·ria, l’arqueologia, la conservació i l’arquitectura, entre d’altres, que poden pertànyer tant a l’àm·bit públic com el privat. Aquest equip de treball mixt farà un es·tudi integral de la conservació del jaciment i dels procediments i passos a seguir a partir d’ara –per exemple, determinarà si cal cobrir el jaciment o per on cal continuar excavant.

VISITES GUIADES AL JUNYParal·lelament a la preparació del pla director, s’avança en l’obertura imminent del jaciment al públic. Durant la segona mei·tat de juny és previst que l’espai serà visitable, prèvia demanda i en grups de com a màxim dotze o quinze persones.

No s’ha limitat el nombre de visitants per dia ni per tempora·da, però les visites no seran lliu·res, sinó que seran concertades i amb un guia especialitzat (ja s’estan formant els professionals que mostraran i explicaran el re·corregut pel jaciment històric).

La difusió de l’oferta i els preus encara s’han de tancar. Molines Patrimonis i els depar·taments de Turisme del Comú d’Andorra la Vella i del Govern definiran la reserva de visites.

Per condicionar l’àrea als vi·sitants, ahir es van traslladar al jaciment les estructures metàl·liques amb què es faran les es·cales per salvar el desnivell i habilitar un mirador. Aquesta setmana ja estaran muntades.

A l’entrada al jaciment els vi·sitants trobaran un gran plafó informatiu amb la interpretació històrica de les restes, redactat

per Albert Villaró (cap d’Arxius del Comú d’Andorra la Vella i responsable de la investigació històrica del jaciment). Al costat s’hi aixecarà una caseta de fusta per rebre els visitants, repartir tríptics, vendre entrades, etcète·ra (mentre no hi hagi un museu o centre d’interpretació).

Un caminet de terra porta el visitant directament al jaciment, al qual es pot accedir a peu –la zona està excavada i consolida·da i s’hi ha habilitat un esgraó per facilitar la mobilitat–. El re·corregut comença al pati del cas·tell, on també hi haurà un panell

explicatiu. Des del pati, a mà dreta, es poden apreciar els qua·tre àmbits excavats, i que són –sempre segons les interpretaci·ons arqueològiques– una cuina, un taller siderúrgic i dos cellers.

La cuina té una llar de foc –que ha estat restaurada junta·ment amb les altres que s’han trobat a la zona– i una fresquera, on es conservaven els aliments. La llosa que la tapava està parti·da en diversos bocins, ja que al·gun vàndal va entrar al jaciment i la va trencar.

El taller sembla un espai per treballar el ferro ja que s’hi ha

trobat una alta concentració de metalls, a més d’una pedra en·negrida sobre la qual es podria haver picat el ferro.

En l’última excavació realit·zada al jaciment van quedar al descobert unes escales que por·ten a un dels presumptes cellers. També s’hi va trobar una gran clau de ferro, la fulla d’una tiso·ra i la punta d’una ballesta.

El passeig pel jaciment conti·nuarà, a l’esquerra del pati, per les escales que s’estan muntant i que desemboquen en un mi·rador des d’on es pot apreciar el jaciment en la seva globalitat.

El circuit continuarà pel camí de sorra fins a l’última zona, que també es creu que era un espai de treball i on hi ha les restes d’un forn i una roda de molí per fer vi (se n’han trobat sis). Un altre panell informatiu aportarà detalls sobre les excavacions. De la zona residencial del castell, on els habitants convivien i dormi·en, no en queda res.

El jaciment de la Margineda serà visitable durant tot l’estiu i fins a l’octubre, tot i que depen·drà del temps (la meteorologia i la vegetació són els enemics del jaciment, va assegurar Molné). L’any que ve, per Setmana Santa, ja es preveu obrir·lo.

Mentre s’ultima el condicio·nament del jaciment, continuen els estudis per determinar si les restes arqueològiques pertanyen al castell de Sant Vicenç, erigit al segle XII i enderrocat al se·gle XIII. Villaró està en contacte permanent amb experts per con·firmar la hipòtesi i, fins ara, cap evidència l’ha desmentit.

La primera excavació al jaci·ment de la Margineda es va re·alitzar l’any 2007, quan es creia que les restes corresponien a uns corrals. Els resultats van revelar que en aquella zona hi havia part de la història medie·val d’An dorra. Pedres i objectes que parlen del passat per enten·dre el present.

Les excavacions a la Margineda no es reprendran fins que hi hagi pla director

pATrImoNI ArQUEoLÒGIC

e. j. m.anDorra la Vella

El jaciment es podrà visitar a partir del juny, prèvia demanda, amb un recorregut guiat i en gruptati masiÀ / JaCiment De la margineDa

A dalt, la descàrrega de les estructures, ahir; a baix, dos detalls del jaciment fotografiats el passat 30 de març.

Page 15: Diari del 15 de maig de 2012

CUltUra 15Dimarts, 15 De maig Del 2012

Envia un SMS al 789amb la paraula clau MENUi participa en el sorteigde 10 menús de lesJornades gastronòmiques

* Co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 €

+ c

ànon

que tindran lloc fins al31 de maig del 2012

L’alumnat del taller de plàs-tica de l’Escola d’Art de la capital ha interpretat el circ. L’exposició de treballs manu-als El circ vist pels nens s’expo-sarà a la sala d’actes del cen-tre cultural La Llacuna fins dijous, 17 de maig.

El sociòleg i director del Cen-tre de Recerca i d’Estudis So-ciològics (CRES), Joan Micó, va parlar ahir sobre La diver-sitat cultural a Andorra i va ar-gumentar que els prejudicis entre cultures estan condici-onats pels factors econòmics.

‘El circ vist pels nens’, a La Llacuna

Reflexió sobre la diversitat cultural

tati masià tati masià

EXPOSICIÓ CONFERÈNCIA

Del novembre del 2012 al maig del 2013, el Principat d’Andorra assumirà per primera vegada la presidència del Comitè de Mi-nistres del Consell d’Europa. Per preparar-se per al mandat europeu, la 29a edició de la Uni-versitat d’Estiu d’Andorra trac-tarà sobre les Petjades d’Europa en el món. La cita acadèmica se celebrarà del 27 al 31 d’agost al Centre de Congressos d’Andor-ra la Vella.

Europa “aspira, mitjançant les institucions que ha creat, a avançar vers un futur comú tot preservant les particularitats de cada país i evitant qualsevol hegemonia”, segons consta en la presentació de la Universitat d’Estiu. Durant una setmana es donarà veu a “tesis diverses que ens mostren els problemes del món i que l’humanitzen per les seves contradiccions”.

El moderador de la Univer-

sitat d’Estiu serà Carlos Lévy, doctor en filologia clàssica, as-sagista, professor de llengua i literatura llatines de la Uni-versitat de la Sorbona i especi-alista en Ciceró i en la filosofia hel·lenística i romana. Lévy, a més de presentar les conclusi-ons, també oferirà la ponència L’intel·lectual europeu en rela-ció amb el passat: Albert Camus i Michel Foucault.

Una de les convidades és Imma Tor Faus, ambaixadora d’Andorra al Consell d’Euro-pa (1998-2004), a França (1999-2007), a la Unesco (2004-2007), a la Unió Europea, a Bèlgica, als Països Baixos, a Luxemburg, a Eslovènia i a Alemanya (2007-2010), i sotsdirectora de la llen-gua francesa a l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF). Tor parlarà de La Babel eu-ropea: aldarull o simfonia. El repte de la diversitat lingüística.

La nòmina de ponents la completen Luis Jimena Quesa-

da, doctor en dret i president del Comitè Europeu de Drets Soci-als del Consell d’Europa, que pronunciarà una conferència sobre la Protecció dels drets socials a Europa en temps de crisi; Achi-lle Mbembe, doctor en història i politòleg camerunès que trac-tarà d’Eleccions, multipartidisme

i intervencions militars a Àfrica; Lluís Duch, doctor en antropo-logia i teologia, que reflexiona-rà sobre l’Educació en els valors europeus; Gema Martín Muñoz, doctora en estudis àrabs i islà-mics, que se centrarà en Europa i el món àrab: anada i tornada cul-tural; Jacques Rupnik, doctor en història de relacions internacio-nals, que dissertarà sobre Euro-pa enfront del desencís democràtic; Mady Delvaux-Stehres, ministra d’Educació Nacional i de For-mació Professional de Luxem-burg, que presentarà l’exemple de L’escola luxemburguesa per una societat plural, i Martin Hirsch, president de l’Agència del Ser-vei Cívic europea, que aportarà la seva visió de com Conviure en societats europees obertes.

La presidència de les dues úl-times edicions de la Universitat d’Estiu d’Andorra ha recaigut en la biòloga i oceanògrafa Jose-fina Castellví. Si repeteix encara no s’ha confirmat.

Les ‘Petjades d’Europa en el món’ és el tema de la 29a Universitat d’Estiu

REFLEXIÓ ACADÈMICA

‘www.UNiVersitatestiU.aD’

Cartell de la Universitat d’Estiu 2012.

El doctor Carlos Lévy serà el moderador, i I’exambaixadora Imma Tor serà ponent

e. j. m.aNDorra la Vella

LLETRES

TESTIMONI

RedaccióeNCamP

RedaccióaNDorra la Vella

Literatura juvenil amb Jordi Folck

Fotos i xerrada de Jamel Balhi

L’escriptor de literatura in-fantil i juvenil Jordi Folck (Reus, 1961) presenta avui les seves dues últimes novel·les juvenils, Llibre de l’apocalipsi i La dona vestida de negre. L’ac-te serà a les sis de la tarda a la Biblioteca Comunal d’En-camp. Abans haurà impartit una sessió literària als alum-nes a partir d’11 anys.

El fotògraf i escriptor Jamel Balhi ha recorregut corrents 186 països. En el marc de la celebració del Dia mundial de la diversitat cultural, Balhi inaugura avui una exposició de fotografies (18.45 hores, La Llacuna) i ofereix la con-ferència Si lointains, si proches (19.30 hores, Centre de Con-gressos de la capital).

Page 16: Diari del 15 de maig de 2012

16 Dimarts, 15 De maig Del 2012

Un punt ha separat l’Hotels Pla-za Andorra dels play-off d’as-cens. Aquesta és la distància que ha impedit que l’equip de Xavi de la Rosa hagi aconseguit la ma-teixa fita que en temporades an-teriors. Entrar-hi no era l’objectiu de la temporada, però tal com s’ha desenvolupat era el repte que tots volien que es fes realitat.

La derrota a la pista de l’Space Gasifred Ciutat d’Eivissa i la res-ta de resultats que es van combi-nar en l’última jornada de la fase regular els van impedir colar-se als play-off. I és més, un gol de Juanito a menys de dos minuts del final va ser el detonant, ja que amb l’empat també estaven clas-sificats. “Al final vam estar massa nerviosos, perquè vam tenir mol-tes ocasions però no aconseguí-em posar a dins la pilota”, admet De la Rosa, que remarca que “el balanç que fem de la temporada és bo. Si haguéssim entrat als play-off hauria estat excel·lent”. Tot i així, haver-se’n quedat tan a prop “fa que se’ns hagi quedat una mica de mal regust. A tots ens feia molta il·lusió”.

El tècnic recorda que pels can-vis que es van fer l’estiu passat

la permanència era l’únic objec-tiu a complir: “Té molt mèrit, perquè l’objectiu de la salvació l’hem aconseguit quatre jornades abans.” I més tenint en compte que “tenim un equip molt justet. Ho sabíem i la clau ha estat que tothom ha donat el màxim de les seves possibilitats”. Aquesta ha estat la base del grup. “S’ha tre-ballat moltíssimes hores al dia, tant físicament com tàcticament. Els jugadors han anat millorat

moltíssim a mesura que ha anat passant la temporada”, tenint en compte que “molts d’ells no te-nien cap mena d’experiència a la categoria”. I això ha fet possible aconseguir la salvació “en una lliga que ha demostrat ser tan igualada”.

No entrar als play-off “ens fa estar decebuts”, indica Emili Puig, gerent del club, perquè de la manera com s’ha anat com-pletant el curs “el cos tècnic i

els jugadors s’ho mereixien, per tota la feina que han fet”. El di-rigent remarca que “el primer objectiu de la temporada era la permanència, però tal com ha anat la idea era jugar-hi”, i la-menta que “durant gran part de la temporada hi hem estat dins, fins i tot sent segons durant di-verses jornades”, però al final no ha estat possible. Tot i així, “s’ha treballat bé” per la plantilla que s’havia reunit.

Balanç positiu tot i haver-se quedat fora dels play-off en l’últim moment

futbol sala

joan josep blascoanDorra la Vella

A l’Hotels Plaza lamenten no haver aconseguit la fita tot i no ser l’objectiu de la temporadaiñaki rubio

Els jugadors agraeixen el suport de l’afició abans de començar un partit.

El Manresa, rival a la 4a ronda de la

Copa CatalunyaLa temporada encara no ha conclòs per a l’Hotels Pla-za. Ha de disputar la Copa Catalunya. A la competició hi ha entrat, com la resta de conjunts catalans de Segona Divisió, en la quar-ta ronda. El rival serà el Pe-tromiralles Manresa, de la Segona Divisió B, que en l’anterior eliminatòria es va desfer del Gironella per 3-9. Els dos clubs han d’arribar a un acord per trobar una data per disputar el matx, que ha de ser abans del 30 de maig. L’eliminatòria és a partit únic i es farà a la capi-tal del Bages. Quatre equips passaran a la cinquena ron-da i després es disputarà una final a quatre. En semi-finals els esperen els dos re-presentants de Primera Divi-sió, l’FC Barcelona Alusport i el Marfil Santa Coloma.

El conjunt de resultats que han obtingut tant l’FC Andorra com els seus principals perseguidors en les últimes jornades han po-sat els de Justo Ruiz en una po-sició privilegiada. Si bé tenen extremament complicat atrapar el líder, la promoció d’ascens

sí que la tenen a tocar. Sumant només un punt en les tres jornades que queden per con-cloure la temporada ho hauran aconseguit.

Els tricolors ho tenen tot de cara. Queden 9 punts per dispu-tar i tenen precisament aquesta mateixa distància amb els que hi ha just per sota, l’Artesa de

Segre, l’Atlètic Alpicat i l’Agra-munt. L’FC Andorra té l’avan-tatge que té l’average a favor amb l’Alpicat i l’Agramunt, i només el té en contra amb l’Artesa. Si es dóna el cas que aquest guanyi els tres partits que queden, amb només un punt en aquest perí-ode els del Principat s’assegu-raran la promoció. “Està quasi

fet. Només pensem a guanyar el pròxim partit”, assegura Ruiz. Un matx que es disputarà al camp de les Borges Blanques diumenge vinent. Després s’en-frontaran amb el Guissona a Aixovall i per acabar tenen el desplaçament a Organyà.

L’entrenador destaca la tra-jectòria que porta el seu equip i

el que s’ha aconseguit des que es va fer càrrec de la banqueta: “Si quan vaig arribar el 18 de desembre m’haguessin dit que ara tindríem aquesta diferèn-cia, sincerament no m’ho hauria cregut. Aquest equip ha anat de menys a més.”

Matemàticament la promoció no està assegurada, igual que la primera posició, que dóna l’as-cens directe. El Cervera és líder, amb 8 punts de diferència sobre els andorrans. “Descarto que els puguem atrapar. Per la trajectò-ria que porten és molt complicat que passi.”

futbol

j. j. b.anDorra la Vella

L’FC Andorra només necessita sumar un punt per assegurar-se la promoció

Page 17: Diari del 15 de maig de 2012

esports 17Dimarts, 15 De maig Del 2012

La quarta edició del Trofeu de ball esportiu d’Escaldes-Engor-dany, que es va celebrar diu-menge passat, va comptar amb la presència de 200 parelles, que van mostrar la seva qualitat so-bre la pista del Prat Gran.

Per part andorrana només hi havia tres parelles que van competir en el torneig, ja que al-tres possibles participants no hi van poder assistir per diferents motius. La millor parella del país va ser la formada per Roc Álvarez i Laura Figuera, que van competir en la modalitat de balls llatins en la categoria júnior D. Van quedar en segona posició, al darrere de la parella catalana, Sergi Rodríguez i Ma-rina París. El tercer lloc també el va ocupar la segona de les parelles tricolors, Carles Ferri i Irene Ambatlle, mentre que la quarta posició d’aquesta catego-ria també va ser per a una pa-rella andorrana, Jaume Martí i Judith Álvarez.

Aquest torneig, vàlid per

al rànquing espanyol, va tenir com a novetat el primer Open de ball esportiu adaptat, que va comptar amb cinc participants. La Federació Andorrana de Ball Esportiu va destacar el bon am-bient del torneig i la bona aco-llida que va tenir aquesta nova modalitat.

Durant el matí es va fer una

exhibició al centre comercial Illa Carlemany i a la tarda es va ce-lebrar el primer Open, que va tenir com a vencedors la parella formada per Juan Antoni Cana-dell i Imma Prats, mentre que la segona posició la van ocupar Rodel Espinosa i Aina Guinard. El tercer lloc va ser per a Julio Carretero i Núria Rovira.

Álvarez i Figuera són els millors a l’Open d’Escaldes

ball esportiu

agències

es va fer una exhibició diumenge al matí a illa Carlemany.

L’organització destaca el bon ambient en el ball esportiu adaptatRedaccióescalDes-engorDany

La temporada per al VPC feme-ní va acabar amb l’equip classifi-cant-se en la vuitena posició del Campionat del Gran Sud, que va guanyar l’any passat.

L’últim torneig va ser a Deca-zeville, on va ser segon. Va gua-nyar el conjunt local (19-5), Saint Affricain (5-0), i el Villeneuvois (41-12), i va perdre amb el Va-

llespir per 5-15. Aquesta campa-nya l’equip s’ha vist afectat per la falta d’efectius, que no li ha permès puntuar en alguns tornejos.

L’entrenadora, Wanaka Bro-ad, destaca que “quan estan concentrades les noies fan un molt bon joc d’equip i sempre són molt agressives en defensa. Estic molt contenta de la feina feta durant la temporada”.

El VPC acaba vuitè en el Campionat del Gran Sud

rosa maria carrillo

les andorranes van guanyar tres de quatre partits a Decazeville.

RedaccióanDorra la Vella

rugbi 7 femení

El Campionat d’Andorra d’at-letisme es va disputar a l’estadi Comunal diumenge passat i, tot i el fort vent en contra que van patir els participants, es va poder aconseguir marcar 29 noves marques personals, tot i que no es va establir cap rècord d’Andorra.

L’atleta olímpic del CAVA, Toni Bernadó, es va imposar en dues categories, els 1.500 i els 3.000 metres. En la prova dels 1.500 va marcar un temps de 4.13,04. En segona posició va quedar David Francome (4.22,00) i tercer va ser Carles Gómez (4.47,08). A la prova dels 3.000 metres va fer una marca de 8.57,55. La segona plaça va ser per a Pep Sansa (9.34,86) i el tercer lloc, per a Alan Mancha-do (9.42,06).

A la prova dels 100 metres el més ràpid va ser Mikel de Sa, amb un temps d’11,56. També

va guanyar als 200 metres amb un crono de 24,21. A la catego-ria femenina la victòria als 100 metres va ser per a Cristina Llo-vera (13,33), que també va gua-nyar als 200 metres (27,63).

Als 800 metres masculins el vencedor va ser Jacint Radig amb un temps de 2.05,29, men-tre que Sílvia Felipo es va im-posar en la categoria femenina amb una marca de 2.36,64. En salt de llargada masculina el vencedor va ser Miquel Vílchez (5,90 metres) i en femenina, Anna Sirvent (5,00 metres), mentre que en salt d’alçada Vílchez es va imposar (1,70 metres) i Ariadna Morgade va vèncer en dones (1,45 metres).

29 marques personals al Campionat d’Andorra

RedaccióanDorra la Vella

atletisme

nataCió

RedaccióanDorra la Vella

Primer lloc per a Cuñat i Tudó

Els guanyadors en categoria absolut-júnior del Trofeu Ser-radells van ser Oriol Cuñat, amb 491 punts, i Nàdia Tudó, amb 424. Cuñat va obtenir en masculí la millor puntuació FINA, mentre que en feme-ní va ser Claudia Palau, en infantil, també amb 491. Per relleus el vencedor va ser el Serradells.

vela

Marcel Lescano, tercer en el Mediterranean Sailing Meeting

RedaccióanDorra la Vella

El Mediterranean Sailing Meeting, organitzat pel Club Nàutic El Balís, va comptar amb la participació de dos regatistes andorrans. Marcel Lescano, que competia en la classe creuers RI a bord de L’Immens, va acabar en la ter-cera posició amb un total de 8 punts després de concloure al tercer i al cinquè lloc. En la segona jornada es va veu-re afectat, a prop d’arribar a meta, per la falta de vent. El guanyador va ser el Duende 50 amb dos, i segon, el Des-ahogo amb quatre.

Carles Morató competia en làser radial, en què va signar la quarta plaça amb 10 punts. En les proves va acabar segon, tercer, cinquè i setè, i es va eliminar aquest últim resultat. Es va quedar a les portes del podi perquè va empatar a punts amb el tercer, Pablo Núñez. El ven-cedor va ser Alberto Guillén, amb tres, i el segon, Óscar Fernández amb vuit.

Toni Bernadó va marcar el millor temps en

les proves de 1.500 i 3.000 metres

CiClisme

RedaccióanDorra la Vella

Pérez s’imposa a Engolasters

La primera prova del campi-onat d’Andorra de BTT es va disputar al circuit d’Engolas-ters, amb 44 corredors divi-dits en les diferents catego-ries. Emili Pérez va guanyar en elit, Dany Lechado en màster-30, Joan Delgado en màster-40 i Adrian Urcelay en júnior. En femení la vence-dora va ser Pilar Gutiérrez.

juDo

RedaccióanDorra la Vella

Els andorrans sumen 55 podis

La nombrosa participació an-dorrana que va prendre part en el Torneig festa major de Lleida va permetre sumar 55 podis en les diferents cate-gories. Dani García (+70 qui-los), Patrick Ferreira (-70 kg), Alain Bonfill (-64 kg) i Alda Babi (open) es van imposar en les seves.

piragüisme

RedaccióanDorra la Vella

Garcia, 44a a l’Europeu

Montse Garcia no va passar de les classificatòries dels Campionats d’Europa d’es-làlom, que es van disputar a Augsburg. Va acabar 44a amb un temps de 123,84. Aquesta era l’última prova per obtenir el bitllet per als Jocs Olímpics. L’única opció que li queda és rebre una wild card.

Page 18: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS18 DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

Vols vendre el teu cotxe o la teva moto?Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

Diversos

LA FIRA PERMANENT DEL VEHICLE D’OCASIÓ

824 242324 242

722 997324 242

LES MILLORSOCASIONS!

COMPRA-VENDALLOGUERS-CANVIS

IMPORTACIÓ IEXPORTACIÓ DE

VEHICLESAv. Tarragona, 44-46, al costat de l'estació d'autocars - [email protected] Av. d'Enclar, 74 - [email protected]

105.000 KM1.800 €

MITSUBISHI PAJERO SPORT 2.5 GLS

247.000 KM4.500 €

SUBARU JUSTY 1.5 I 100 CV 4WD

FIAT PUNTO 1.1 I6 SPEED 55 CV

83.243 KM5.400 €

KIA RIO 1.5 I 16 V LS

90.000 KM3.500 €

VOLKSWAGEN NEW BEETLE 1.9 TDI

127.000 KM5.900 € 4.900 €

AUDI A4 1.9 TDI QUATTRO

165.000 KM4.800 €

BERTONE FRECLIMBER 1.4 100 CV

114.000 KM1.800 €

AUDI 80 2.0 D 120 CV

260.000 KM

45.000 KM39.900 €

FIAT SEICENTO 1.3 JTD

61.000 KM10.500 €

MITSUBISHI MONTERO 3.2 160 CV

95.200 KM16.900 €

BMW X5 4.8 I 365 CV

83.000 KM39.800 €

AUDI Q7 3.0 TDI V6 QUATTRO

79.243 KM32.000 € 29.900 €

MERCEDES-BENZ ML 320 3.2 CDI 4-MATIC

82.665 KM34.900 €

FORD KA 1.2 I 70 CV TITANIUM

13.000 KM

MERCEDES-BENZ SL 500 CABRIOLET 5.0 278 CV

21.000 KM33.000 €6.900 €

www.automobilismercauto.com

Ref. 23254

Ref. 23121 Ref. 21490 Ref. 23036 Ref. 22679

Ref. 22184 Ref. 20926 Ref. 23442 Ref. 23408

Ref. 22200 Ref. 22992 Ref. 23111 Ref. 22107

Ref. 20715 Ref. 22593

MERCEDES-BENZ VIANO 3.0 CDI 204CV

1.500 €

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Vehicles

Immobles

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

ES VEN CLIO 1.5 DCI 85 CV, 66.000 km, any 2007, clim. auto, sensor

pàrquing.

PREU: 8.200 € s’admet cotxe a canvi

Altres vehicles ahttp://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Massatges eròtics

Renovació constant

de noies

Serveis 24 h

Sortidesparticularsi hotel

1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

PARTICULAR LLOGA PIS D’1 HAB. AMB MOBLES A ENCAMP

Balcó. Bona vista. Possibilitat de pàrquing.1 mes de dipòsit. Facilitats al pagament del dipòsit.

Preu: 395 € Tel. 321 349

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3

(el preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES. REF. 2751: Pis de 90 m2, 3 habitacions, 2 banys, saló menjador amb accés a la terrassa, cuina se-parada. MOBLAT. Pàrquing. PREU: 640 €LA MASSANA. REF. 2831: Dúplex de 160 m2, 3 habita-cions (1 suite), 2 banys, ampli saló menjador, cuina separa-da, safareig, jardí de 25 m2 i pàrquing. PREU: 1.300 €SANT JULIÀ. REF. 2806: Àtic cèntric de 136 m2, 4 ha-bitacions, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina separada moblada, safareig, saló men-jador. Pàrquing. PREU: 825 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 2844: Pis cèntric de 3 habi-tacions, 1 bany complet, 1 bany aux., cuina separada moblada, ampli saló menjador amb vistes. Pàrquing opcional. PREU: 575 €ARINSAL. REF. 2821: Pis completament reformat, 3 ha-bitacions, 2 banys, cuina sepa-rada, saló menjador. MOBLAT i EQUIPAT. PREU: 500 €ORDINO. REF. 2075: Local-magatzem de 230 m2, possibi-litat de fer-hi despatxos, com a magatzem o restaurant. Té sortida de fums i terrassa de 60 m2. PREU: 1.500 €

Pis seminou de 116 m2, ampli rebedor, 3 habitacions dobles (1 suitte), 2 banys complets (amb dutxa i banyera d’hidro-

massatge), ampli saló menjador amb llar de foc i accés a la terrassa de 8 m2, cuina

office moblada. Pàrquing i gran traster. Zona residencial amb sol i vistes.

Preu: 315.789 € - Ref. 2514

Pis cèntric de 55 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, saló men-jador amb cuina separada amb passaplats, completament refor-

mat, moblat i equipat. Terrassa de 3 m2, exterior. Estat impecable.

Pàrquing i traster de lloguer.Preu: 69.500 € - Ref. 2823

SISPONY

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ENCAMP

FIAT PANDA 1.2 gasolina, any 2004, 65.000 km,

tracció al davant = Molt poc consum!! Aire condicionat, ràdio CD, vidres elèctrics,

direcció assistida, molt ben cuidat. PREU: 4.200 €

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

Ref. L0716:Es traspassa bar restaurant

al centre de la Massana.

Interessats, truqueu al 73 73 73

Es ven Panda 4x4Matrícula: B... 120.000 km

Preu: 1.500 € Tel.: 391 630

Venc Honda Transalp 650cc. Any 04 – 24.000 Km. Revisons al dia al concessionari ofi cial. Tots els extres. Estat

inmillorable.Preu: 3.200 €Tel. 632 686

Page 19: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS 19DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys, cuina,

menjador, traster, 2 places de pàrquing.

Abans: 664.810 €. Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

tel.: +376 874 [email protected]

600 €/mesDespeses a part segons consum

790 €/mesDespeses a part segons consum

Pis a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblat i equipat amb tots els electrodo-mèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, sa-fareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

Pis cèntric a Andorra la Vella. 111 m2. Totalment reformat. 3 habitacions, 2 banys, gran saló menjador amb sortida a terrassa, cuina separada i equipada, safareig, 1 plaça d’aparcament.

lloguer

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

MAGNÍFICA OCASIÓApartament en una sola planta de 103 m2, 2 habitacions, 2 banys. Gran saló amb llar

de foc, molt assolellat.Plaça de pàrquing amb traster.

PREU: 265.000 €

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

ANDORRA LA VELLA

2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €

ESTUDI O PIS DE 2 HAB. (PETITES) AMB MOBLES AL COSTAT DEL CRÈDIT DE PRADA RAMON. ZONA ANDORRA

2000. PREU: A PARTIR DE 350 €

PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT, S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

PISOS D’1 O 2 HABITACIONS, S/M, C/ ALZINARET. A PARTIR DE 400 €

PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMINOUS AMB PQ., COSTAT OPEL.

A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA DE L’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS DE 3 H., AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT ESCALE, AMB PQ. PREU: 700 €

PIS D’1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, A L’EDIFICI DE L’ANDORRA 2000.

PREU: 375 €

BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, CÈNTRIC, SOBRE ANDORRA 2000. PREU: 450 €

PISOS, 4 HAB., SENSE MOBLES, AL C/GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMA

PIS DE 2 HAB., SENSE MOBLES, SO-LEJAT, VISTES, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER. PREU: 450 €

ESCALDES-ENGORDANY

PIS, 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €

PIS DE 3 HABITACIONS, S/M, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA

MONTANYA. PREU: 550 EUROS

PISOS D’1 I 3 HAB. AMB MOBLES O SENSE, A L’AV. FITER I ROSSELL.

A PARTIR DE 400 €

PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES, EXTERIOR, PQ., AV. PESSEBRE, PROP

DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PIS D’1 I 2 HABITACIONS AMB MO-BLES, AL COSTAT DEL DON DENIS.

A PARTIR DE 450 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

PÀRQ. A L’AV. PONT DE LA TOSCA, AL COSTAT DE LA PISCINA MONTANYA. PREU: 65 €SANT JULIÀ DE LÒRIA

PISOS DE 2 I 3 HAB., AMB TERRASSA I PÀRQUING. A PARTIR DE 350 €

ORDINO

PIS D’1 HAB. AMB MOBLES, SENSE PQ., CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 €

LA MASSANA

CASA DE 4 HABITACIONS, S/M, A SISPONY. PREU: 700 €

PISOS D’1 H I 3 H. AMB MOBLES O SENSE, CÈNTRIC. A PARTIR DE 400 €

ENCAMP

ESTUDI SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. PREU: 300 €

PISOS 1, 2 I 4 H. SENSE MOBLES, MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 H AMB MOBLES A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PQ. I TRASTER.

PREU: 500 €

PIS DE 2 HABITACIONS AL COSTAT DE L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €

PIS O ÀTIC, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PQ. I TRASTER. SENSE DESPESES. ZONA

EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB., SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLATÍ

I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €

PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PQ. I TRAS-TER, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 €

EL TARTER

¡PISOS 1 I 2 H. MOBLATS, AMB PQ. I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN TER-

RASSA. PREU: 450-550 €ARINSAL

ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. A PARTIR DE 250 €

PISOS D’1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS. A PARTIR DE 400 EUROS

GANGUESLOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL,

DE 200 m2, SENSE TRASPÀS.

ANDORRA LA VELLARef. 215 Centre, 100 m2, 4 dormi-toris, 2 banys, cuina independent, armaris, vistes, balcó, sol de tarda. Preu: 550 € (possibilitat de pàrquing)Ref. 213 Estudi moblat, centre, cui-na equipada, armari, bany, assole-llat. Preu: 350 €Pis cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, tot exterior, bons acabats, sol, despeses incloses. Preu: 690 €Ref. 133 Sta. Coloma. Apartament cèntric, 100 m2, seminou, 3 dormito-ris, 2 banys, safareig, cuina indepen-dent, calefacció inclosa, sol, terrassa. Preu: 670 €

Ref. 113 Àtic, a estrenar, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys (hidromassat-ge), cuina ind., bons acabats, vistes, sol, diverses terrasses (15 m2), pq. Preu: 970 €Ref. 180 Sta. Coloma. Apartament, 97 m2, 3 dormitoris, bany, lavabo, tot ex-terior, reformat, safareig. Preu: 500 € Ref. 74 Local cèntric, 200 m2, en planta baixa, amb façana a la baixa-da del Molí, davant de l’aparcament Tobira. Preu: 2.000 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, cale-facció inclosa. Preu: 682 €Ref. 85 Local cèntric de 10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 250 €

Ref. 121 Barri antic. Apartament de 65 m2, 2 dorm., despatx, bany, lava-bo, tot exterior, armaris, cuina ober-ta. Preu: 520 € (possibilitat de pq.)Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 88 Cèntric (Pyrénées), 1 dormi-tori, despatx, safareig, bany complet, cuina equipada. Preu: 500 €Ref. 149 Pis cèntric, 100 m2, zona FEDA, 4 dormitoris, bany, cuina o� ce reformada, calefacció inclosa. Preu: 630 €SANT JULIÀ DE LÒRIACasa adossada a Auvinyà de 4 dor-

mitoris, 2 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 pàrquings i traster. Preu: 1.100 €ESCALDES-ENGORDANYRef. 129 Àtic dúplex molt ben situat, 2 h., 2 b., cuina equipada, vistes, sol, obra nova, tot exterior. Preu: 650 €Ref. 118 Local cèntric, 300 m2 en dues plantes, gran façana en vidre, 2 lavabos. Preu: 3.500 €Ref. 211 Estudi moblat i ben situat, cuina equipada, armaris, bany, asso-lellat. Preu: 395 €Ref. 219 Pis, 70 m2, 2 h., 1 bany, im-pecable, cuina semioberta, balcó, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Borda-xalet rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormi-toris dobles (1 suite), 2 banys complets,cuina americana to-talment equipada i menjador molt gran amb sortida a jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.PREU REBAIXAT: 390.000 €!!

Oportunitat!!! Pis molt cèntric a Encamp de 55 m2, 1 dormitori doble, bany complet, menjador amb balcó de 3 m2, pos-sibilitat de pàrquing i traster de lloguer.Preu: 69.500 €!!

Pis al centre d’Andorra per reformar d’1 dormi-tori, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Traster inclòs. Preu: 75.000 €

Oportunitat!! Parcel·la a Nagol de 325 m2 apro-ximadament. Permisos entrats al Comú i projec-te. Apta per a PB+2 amb una superfície construïda d’uns 211 m2. Sol i vistes.Preu: 140.000 €

Casa adossada nova, a estrenar, a Anyós, 220 m2 repartits en 4 dormitoris dobles (4 suites), 1 bany de cortesia, cuina o� ce gran, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m2. Jardí de 50 m2. 3 places de pàrquing. Acabats de qua-litat. Preu: 650.000 €

Oportunitat!! Parcel·la a Nagol de 411 m2 apro-ximadament. Permisos entrats al Comú i projec-te. Apta per a PB+2 amb una superfície constru-ïda d’uns 211 m2. Sol i vistes.Preu: 170.000 €

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055www.granvalira.com - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3689: Zona Pyrénées, pis cèntric, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menja-dor, cuina independent, balcó. Plaça de garatge opcional. PREU: 700 €REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló men-jador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3665 ZONA LYCÉE FRANCÈS. Pis de 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 650 €REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tanca-da, saló menjador, balcó, plaça de garatge. PIS REFORMAT. PREU: 600 €REF. Pis de 100 m2, 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, Pla-ça de garatge. TOTALMENT REFORMAT DE QUALITAT. PREU: 820 €REF. 3730 Local comercial situat al carrer de l’Aigüeta, 50 m2, amb bany. PREU: 800 €REF. 3744 Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, saló menjador, plaça de ga-ratge. PREU: 450 €REF. 3747 Dr. Mitjavila, plaça de garatge. PREU: 70 €ESTUDIS I PISOS D’1 DORMITORI, MO-BLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3379 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada amb safareig, saló menjador, balcó. Calefacció segons el consum. PREU: 600 €REF. 3327 Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1

bany complet, cuina tancada, saló menja-dor, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques vistes. PREU: 500 €REF. 3540 Pis de 35 m2, 1 dormitori semi-separat, 1 bany, saló menjador, cuina. Molt bon estat. PREU: 340 €REF. 3688 Pis seminou, 90 m², 3 dormito-ris (1 suite), 2 banys, menjador amb balcó, cuina, pàrquing inclòs. PREU: 690 €REF. 3613 Pis de 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina tancada amb safareig, saló menjador, balcó amb vistes. 2 places de garatge i traster. Assolellat. PREU: 1.200 €REF. 3397 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge. Totalment moblat i equipat. PREU: 640 €

ENCAMPREF. 3701 Pis de 95 m2, 3 dormitoris,1 bany, cuina tancada, safareig, menjador, Pàrquing. SOLAMENT 1 MES DE DIPÒ-SIT. PREU: 600 €REF. 3683 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dormi-tori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Pis, 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exte-rior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3721 Pis de 48 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany complet, saló menjador amb cui-na americana i equipada. Plaça de garatge

opcional. PREU: 345 €

CANILLOREF. 3669 EL TARTER. Pis de 48 m2 situ-at a la pleta del Tarter, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge. Moblat i equipat. PREU: 450 €REF. 3355 RANSOL. Estudi de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 325 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3753 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. PREU: 500 €REF. 3751 Pis de 118 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menja-dor, plaça de garatge. PREU: 700 €REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3599 Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 525 €REF. 3062 Pis de 77 m2, totalment mo-blat, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3764 Àtic, 130 m2, 3 dormitoris (1 suite amb bany + 2 dobles), 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TOTES LES PARRÒQUIES. CONSUL-TEU SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDAANDORRA CÈNTRIC Àtic de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, 1 safareig, cuina americana. PREU: 85.000 €

LA CORTINADA Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge, cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar de foc, plaça de

garatge gran i traster gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 230.000 € (NEGOCIABLE!!!!!)

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

COMPRO PISOS A ANDORRAI ESCALDES

TAMBÉ COMPRO EDIFICISABSTENIU-VOS IMMOBILIÀRIES

Tel.: 32 89 85

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

Page 20: Diari del 15 de maig de 2012

ClassifiCats20 Dimarts, 15 De maig Del 2012

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

00763 - ENCAMP - FUNICAMP Pis d’1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 390 €02344 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 600 €02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀR-QUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 € 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 1 bany complet, amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior

amb terrassa, pàrquing i traster. 60 € de despeses. Zona tranquil·la a Turó de Vila. Preu: 750 € 01775 - CANILLO - ZONA RESIDENCIAL Pis de 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes, gran jardí. Preu: 600 €02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m², 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €

01841 - ENCAMP - LES BONS Pis de 2 habitacions, 1 bany complet, cui-na, menjador, pàrquing, GRAN TERRASSA. Preu: 475 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing, despeses incloses. Preu: 600,01 €02577 - ORDINO - Centre 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb cuina equipara, pàrquing. Terrassa. MOBLAT Preu: 550 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒqUIES

PIS A REFORMAR,3 DORMITORIS, SALÓ MENJADOR, CUINA,

BANY, SOL.

Ref.: 02576 ENCAMP Centre

135.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. Al COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

02237 - ORDINO 112,97 m², 3 habitacions (1 suite, 2 do-bles), 2 banys, cuina, menjador, terres, jardí, garatge, armaris, calefacció, exterior, orientació, assolellat. PIS AMB JARDÍ DE 190 m2. Preu: 368.200 €

ES TRASPASSAPERRUQUERIA

A ANDORRA LA VELLA

AMB BONA CLIENTELA

PREU: 6.000 €TEL.: 33 95 60

Es traspassaplanxisteria

Preu a convenirTel. 353 221

ES BUSCA XALET, CASA O PIS PER LLOGUER DE TEMPORADA

HIVERN I ESTIU. PREFERIBLEMENT MOBLAT.

Contacta: 668866 o [email protected]

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.ferrutximmobles.comvenda Tel.: 35 36 37lloguer Tel.: 61 42 34Av. Príncep Benlloch, 66-72,Ed. Interceus, 6è 1a.

Dels seus somnis i les seves il·lusions en fem una realitat

També ens trobaràs a Facebook

lloguersAndorrA lA VellAlocal de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis de 70 m2 al centre d’Andor-ra (plaça de les Arcades), moblat, 2 dormitoris (dobles), 1 bany, cui-na equipada, calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis a Andorra (Príncep Benlloch), 65 m2, totalment moblat, 2 dor-mitoris dobles, bany, cuina equi-pada, safareig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis a Andorra (Terra Vella) de 90 m2, 4 dormitoris, plaça de pàrquing inclosa. Preu: 610 €Pis a Santa Coloma, 106 m2, re-format, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, terrassa i plaça de pàrquing. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Colo-ma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing

inclosa. Preu: 720 €Pis (zona escale) de 107 m2, de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta)Àtic nou, a estrenar, a San-ta Coloma, 140 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig i pla-ça de pàrquing. Preu: 970 €Pis a Santa Coloma, totalment refor-mat, de 80 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina equipada. Preu: 550 €local a Santa Coloma de 400 m2 amb altell 2 banys, ideal per a magat-zem. Preu: 1.400 € local comercial a Santa Coloma (rotonda del Col. Janer) 185 m2. Preu: 1.900 € eSCAldeS-engordAnyPis seminou de 3 dormitoris, 2 banys, cuina totalment equipada amb pàr-quing i traster. Preu: 675 €Pis de 70 m2, 2 habitacions, 1 bany, amb pàrquing i traster. Preu: 490 €Àtic dúplex de 250 m2 (zona les Teu-lades), 5 dormitoris, 3 banys complets,

cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa d’uns 20 m2. Sol i vistes espectaculars. Plaça de pàrquing in-closa. Preu: 1.600 € eSCÀSMagnífic pis de luxe a Escàs de 240 m2. 3 hab. (1 suite), 2 banys (1 amb dutxa hidromassatge). Cuina amb safareig. Gran saló amb llar de foc. 2 terrasses (1 coberta) de 30 m2. Box per a 2 cotxes. Preu: 1500 €SAnT JuliÀ de lòriAlocal de 80 m2 a l’av. Verge de Canò-lich. Despeses incloses. Preu: 450 €Pis de 110 m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada safareig. Despeses in-closes. Preu: 750 €Pis seminou de 104 m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrquing. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris do-bles, 2 banys, 130 m2, cuina tancada amb safareig, terrassa i pàrquing. Preu: 685 €Pis d’1 dormitori cèntric, amb mobles

(casa antiga). Preu: 300 €Pisos d’1 i 2 dormitoris moblats o sense mobles, amb pàrquing, tras-ter i calefacció inclosa en el preu. A partir de 540 €Pis de 3 dormitoris (pleta de Sant Antoni) a partir de 600 €Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €enCAMPPis d’1 dormitori doble, moblat, cui-na americana i equipada, i pàrquing. Preu: 400 €Soldeu (pleta)Pis seminou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina americana i pàrquing. Preu: 550 €Pis seminou totalment moblat de 2 dormitoris, cuina americana i pàr-quing. Preu: 500 €diSPoSeM de deSPATxoS, loCAlS, nAuS induSTriAlS i TerrenyS en lloguer A ToT el PrinCiPAT

Pis a Andorra la Vella semireformat de

120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb

cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles.

Preu: 252.480 €

Àtic dúplex a Ordino de 2 dormitoris

(possibilitat de fer-n’hi 3), 2

banys, cuina tan-cada, i menjador amb llar de foc.

Pàrquing i traster. Preu: 263.000 €

Pisos nous en venda a la pleta de

Soldeu de 2 i 3 dormitoris amb pàrquing inclòs, a partir de 175.000 €!!!

Borda rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite),

2 banys complets,cuina americana totalment equipada i menjador, molt gran, amb sortida a

terrassa/jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe. Preu: 390.000 €

PArTiCulAr llogA PiSeSCAldeS: Av. Fener, 2 hab., molt bon estat.

Preu: 600 € (cal. inclosa)SAnT JuliÀ: cèntric, 2/3 hab. Bon estat

Preu: 400/450 €

Tel.: 865 660

ES LLOGA PIS A ESCALDES (VILARS)Semimoblat, reformat, 3 habitacions, 2 banys, cuina equipada (vitroceràmica, frigorífic, forn, microones), bones vistes, molt sol, pàrquing

per a dos cotxes, traster.700 € (despeses incloses) - Tel.: 36 98 75

ES LLOGA LOCAL DE 31 M2 AL C/ ANNA M. PLA N. 6

D’ANDORRA LA VELLAIDEAL COM A PERRUQUERIA

INTERESSATS, TRUQUEU AL TEL. 877 700

DE 8.30 A 13 O DE 14.30 A 18 HO ENVIEU UN E-MAIL A:

[email protected]: 350 EUROS

Page 21: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

ANYÓSREF. 00767Parcel·la de terreny de 681 m2 a la Urbanització Els Oriosos. Sòl con-solidat, tots els serveis.

Preu: 360.000 €

VALL D’INCLESREF. 00664Pis de 67 m² + 20 m² de terrassa, 2 habitacions, saló menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 bany, 1 plaça d’aparcament.

Preu: 100.000 €

ANDORRA LA VELLAREF. 00608Local comercial de 340 m² en dues plantes. Actualment distribuït com a despatx.Consulteu preu.

Lloguer

Venda

ESCALDES-ENGORDANYREF. 00468Cèntrics. Pisos d’obra nova, entre 121 i 144 m². Acabats de prime-ra qualitat, 4 habitacions, 2 places d’aparcament.Consulteu preu.

CONJUNTRESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG

Pisos d’obra nova d’1 a 3 habitacions, fins a

100 m², acabats de 1a qualitat. Cuines amb tots els electrodomèstics. Pàrquing i

traster inclosos.

PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA

MEITAT DEL LLOGUER!

A PARTIR DE 400 €/MES

ESCALDES-ENGORDANY2 habitacions, nou, calefacció inclosa, possibilitat de pàrquing (Ref. 3138). 690 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cui-na tancada (Ref. 3079). 820 €ÀTIC, 4 habitacions, nou, ampli menjador, cuina independent, ter-rassa (Ref. 3092). 1.280 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli menjador, possibi-litat pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador, possibi-litat de pàrq. (Ref. 2362). 550 € 2 habitacions dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàr-quing (Ref. 2877). 650 €3 habitacions, calefacció in-closa, possibilitat de pàrquing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menj., cuina office,

pàrq. i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli menj., exterior, pàr-quing i traster (Ref. 2490). 425 €2 hab., nou, ampli menj., exterior, pàrq. i traster (Ref. 3035). 550 €3 hab. (Arinsal), ampli menjador amb llar de foc, exterior, pàrquing i 2 trasters (Ref. 3128). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàr-quing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàr-quing (Ref. 2056). 450 €2 habitacions, ampli menjador, nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrquing i guardaes-quís (Ref. 1880). 500 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3033). 450 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S )ANDORRA LA VELLA

3 habitacions, 120 m2 (cèntric), llar de foc, pàrquing, PER REFORMAR (Ref. 2381). 252.000 €1 hab., 63 m2 (cèntric), nou, 1 bany (Ref. 3145). 269.000 €2 habitacions, 70 m2, MOBLAT, per entrar-hi a viure, cuina equipada. (Ref. 2780). 290.000 €3 hab., 95 m2, 2 banys, cuina inde-pendent (com nou, 8 anys), box per a 1 cotxe (Ref. 2111). 295.344 €3 hab. dobles, 120 m2, 2 terrasses, 2 banys, REFORMAT (Ref. 2778). 300.000 €4 habitacions dobles, 135 m2, 1 terrassa, 2 banys, BOX per a 1 cotxe (Ref. 3190). 389.206 €ÀTIC DÚPLEX CANTONER, 178 m2, 5 hab., 3 banys, cuina office, exte-rior, pàrq. (Ref. 2854). 450.000 €

ESCALDES-ENGORDANY 1 hab., 47 m2, habitació doble, am-

pli menjador (Ref. 3243). 123.103 €2 habitacions, 72 m2, habitacions dobles, ampli menjador, tot exterior (Ref. 2632). 280.000 €Pis de 70 m2, 3 habitacions, 2 banys, terrassa, sol i vistes, pàrq. i traster (Ref. 2863). 307.000 €3 habitacions, 70 m2, MOBLAT, llar de foc, cuina equipada, pàr-quing (Ref. 2719). 280.000 €3 habitacions dobles, 110 m2, 2 banys, terrassa, pàrquing i traster (Ref. 2827). 365.000 €ÀTIC, 4 habitacions dobles, 164 m2, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, sol, box tancat per a 2 cot-xes (Ref. 3108). 480.000 €XALET de 437 m2 (Can Diumenge), xalet annex de 240 m2, parcel·la de 750 m2, sol i vistes, box per a 4 cot-xes. 3.200.000 €

ENCAMP3 hab. (2 dobles, 1 individual),

85 m2, 2 banys, terrassa, pàrquing (Ref. 2796). 169.000 €1 hab., 55 m2, MOBLAT i equipat. Terrassa, sol i vistes, pàrquing i traster (Ref. 2668). 184.583 €2 hab. dobles (nou), 82 m2, exteri-or, sol, terrassa. Pàrquing i traster (Ref. 2783). 263.700 €

CANILLO 1 habitacions (Prats), nou, OPOR-TUNITAT (Ref. 3150). 99.000 € 1 habitacions (pleta d’Incles), MOBLAT i equipat, pàrquing (Ref. 3023). 105.000 € ÀTIC, 1 hab., 70 m2 (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, pàrquing i tras-ter (Ref. 2629). 160.000 € 2 hab., 67 m2, MOBLAT, edifici de 7 anys, tot exterior, llar de foc, pàr-quing (Ref. 2781). 168.768 €2 hab. dobles, 79 m2, MOBLAT, 2 banys, ampli menjador, pàrquing (Ref. 2644). 260.000 €

LA MASSANAMOBLAT, estudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2970). 90.000 €1 hab. doble, 54 m2 (nou: 2006), pàrquing (Ref. 3169). 116.023 €1 hab. doble, 70 m2 (nou: 2007), planta baixa amb jardí, pàrquing i traster (Ref. 2881). 145.000 €3 hab., 98 m2, 2 banys, parquet, cuina office, 7 anys, pàrquing i tras-ter (Ref. 2892). 260.000 €4 hab., 158 m2 (Sispony) 2 terras-ses, llar de foc, 2 pàrq., antiguitat: 5 anys (Ref. 2735). 550.000 €

ORDINO BORDA (actualment assecador de tabac), 248 m2 (construïts parets i sostre) (Ref. 2779). 290.000 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA 2 hab. dobles, 77 m2, MOBLAT, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 2652). 210.000 €

V E N D E S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 1 bany, exterior, calefac-ció inclosa (Ref. 3230). 450 €1 habitació doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3163). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3137). 450 €2 hab. dobles, equipat, calefac-ció inclosa (Ref. 2750). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrquing (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 habitació doble, prop Funi-camp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impeca-ble, sol, vistes, pàrquing i traster (Ref. 2366). 550 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pàrq. (Ref. 3014). 650 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat

(Ref. 2971). 395 €SANT JULIÀ DE LÒRIA

1 habitació, centre, cuina equi-pada (Ref. 3209). 300 €2 hab. dobles, impecable, sol, vistes, pq. (Ref. 2665). 500 €1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 590 €ÀTIC DÚPLEX, 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàrquing (Ref. 2997). 350 €1 habitació (pleta d’Incles) equi-pat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 600 €3 habitacions, nou, cuina inde-pendent equipada, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 3144). 700 €

Page 22: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

LLOGUERENCAMP - BARRI ANTIC - LES BONSBORDA REFORMADA MOBLADA, 2 DORMITORIS, 2 BANYS, SENSE PÀRQUING. PREU: 750 EUROS.

ANDORRA LA VELLAPIS MOLT AMPLI, REFORMAT, FINES-TRES D’ALUMINI, 3 DORMITORIS, CUINA SEPARADA, UN BANY, TER-RASSA, SALÓ MENJADOR GRAN, PARQUET, EDIFICI SENSE ASCENSOR, AMB UNA 4a PL., SENSE PÀRQUING. PREU: 490 EUROS.

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 3 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA SEPARADA, TERRASSA, DAVANT DE L’HOSPITAL, MO-BLAT I EQUIPAT, PLAÇA D’APAR-CAMENT, TERRA DE PARQUET, A UN PAS D’ILLA CARLEMANY. PREU: 700 EUROS + DESPESES.

DAVANT DE L’HOSPITAL, PIS D’1 DORMITORI, 1 BANY. CUINA OBERTA, SEMIMOBLAT, SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, NO TÉ PLAÇA D’APARCAMENT. PREU: 375 EUROS + 40 DE DESPESES.

ARINSALPIS EN MOLT BONES CONDICI-ONS, MOBLAT I EQUIPAT, DE 2 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA AMERICANA, TERRASSA DE 10 M2, PÀRQUING I TRASTER. PREU: 550 EUROS + DESPESES.

LA MASSANA - CÈNTRICPIS MOLT AGRADABLE, 3 DOR-MITORIS, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, TERRASSA, GRAN SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, 2 PLACES D’APARCAMENT, 2 TRAS-TERS. PREU: 750 EUROS + 40 DE DESPESES. DISPONIBLE AL MAIG.

VENDA

ANYÓS - ORIOSOSSEMINOU, MAGNÍFIC ÀTIC DE 4 DORMITORIS + ALTELL DE 20 M2, GRAN CUINA EQUIPADA AMB ELECTRODOMÈSTICS MI-ELE, DE LUXE 180 M2 + ALTELL, 2 PLACES DOBLES DE PÀR-QUING, POSSIBILITATS DE FER-HI UN BOX, VISTES PANORÀ-MIQUES. PREU NEGOCIABLE.

ARINSALEDIFICI MOLT CONSERVAT, D’UNS 15 ANYS, MAGNÍFIC SOTA ÀTIC AMB 120 M2, 3 O 4 DORMITORIS, GRAN MEN-JADOR AMB LLAR DE FOC, UN BANY + BANY AUX., SAFAREIG, TERRASSA, VIS-TES I MOLT ASSOLELLAT,

MOLT MACO. PÀRQUING I TRASTER. APROFITA PREU: 260.000 EUROS.

SISPONY. LES AGUDESPIS DE 2 DORMITORIS AMB JARDÍ D’UNS 70 M2 + JARDÍ COMUNITARI DE 200 M2, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, VISTES PANORÀ-MIQUES, PÀRQUING I TRAS-TER. PREU: 280.000 EUROS.

PALGAUDEIX DE VIURE A AN-DORRA, CASA ADOSSA-DA AMB MAGNÍFIQUES VISTES, JARDÍ DE 175 M2, 2 DORMITORIS, POSSIBILI-TAT DE FER-N’HI 4, CAVA, PÀRQUING, MOLT MACA. PREU: 450.000 EUROS.

Es lloguen pisos d’una habitació,

moblats i equipats, a Anyós (al costat

del CentreEsportiu).

Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) alquilandorra@

gmail.com

Lloguer de pisos a EscaldesZona cruïlla dels Vilars

- Pis d’1 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 400 €.-Pis de 2 hab., bany, cuina-menjador. A partir de 500 €.Tots amb calefacció inclosa.

Animals no.Tel.: 35 36 04

ENCAMPPIS, 2 HABITACIONS, SENSE

MOBLES, CUINA MENJADOR AMB BALCÓ, C/ MIRADOR D’ENCAMP

PREU: 400 EUROSTel.: 321 248

LLOGUER: Estudi assolellat amb totes les depeses incloses

(llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER: Pis totalment moblat i equipat, 1 habitació, bany complet, cuina oberta.

Extraordinàries vistes.

295 €ENCAMP REF. 4682

LLOGUER: Pis de 65 m2 de recent construcció, totalment moblat i equipat, 2 habitacions, bany complet, traster i pàrquing.

485 €CANILLO REF. 4463

Pis de 70 m2 per reformar de 3 habitacions, bany, cuina tan-

cada amb safareig, possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREU: 76.000 €

LLOGUER: Pis de 95 m2, totalment moblat i equipat , 3 habitacions, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc i 16 m2 de terras-

sa. Pàrquing i guardaesquís.

595 €ENCAMP REF. 4787

Pis cèntric de 78 m2, 3 habi-tacions, bany complet, cuina tancada amb safareig, saló

amb terrassa.

PREU: 86.000 €

Estudi moblat i equipat, amb molt de sol i vistes, pàrquing i

traster, a 100 m de pistes.

PREU: 72.000 €

Pis moblat de 30 m2, 1 habi-tació, 1 bany, cuina oberta,

terrassa gran.

PREU: 55.000 €

ANDORRA REF. 5031 SANT JULIÀ REF. 5025 LA MASSANA REF. 5024 CANILLO REF. 4622

Pis cèntric de 80 m2 de 3 habitacions, 1 bany, cuina

tancada, saló menjador amb accés a terrassa de 6 m2.

PREU: 139.900 €

Pis cèntric de 90 m2, 3 habitacions, bany complet, servei, cuina tancada i gran

saló menjador.

PREU: 138.000 €

Pis de 62 m2 tot exterior, saló menjador, 2 habitacions do-bles, bany complet, terrassa,

plaça d’aparcament i 3 trasters.

PREU: 134.900 €

Pis cèntric de 68 m2 de 3 habi-tacions (2 dobles i 1 individual),

bany complet amb banyera, cuina tancada amb safareig.

PREU: 142.000 €

ESCALDES REF. 5065 ENCAMP REF. 5011 ANDORRA REF. 4952 ESCALDES REF. 4816

PIS PER LLOGAR A ESCALDESZona Pessebre, 3 hab., assolellat

De particular a particular Preu: 450 € - Tel.: 32 72 18

PREU IMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions

(1 doble, 1 individual), 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina americana, menjador exterior, pàrquing i traster.

Exterior. Preu: 200.000 €. Interessats truqueu al 73 20 20.

Page 23: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

LLOGUER – LOYER – RENT – АРЕНДА

VENDA – VENTE – SALE – ПРОДАЖАLLOGUER I VENDA - LOYER ET VENTE - RENT AND SALE - АРЕНДА И ПРОДАЖА

www.�inques3cases.comAv. Joan Martí, 102 · Encampencamp@�inques3cases.com 87.22.22

Dúplex per comprar a Engolasters, totalment reformat, amb acabats de qualitat, molt lluminós, 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys

complets, cuina offi ce, safareig,saló menjador amb llar de foc i

terrassa de 14 m2. Pàrquing i traster.Caldera pròpia de calefacció.

202.185 €TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

ANDORRA LA VELLA

REF. 7064 PIS MOLT CÈNTRIC, MOBLAT I EQUIPAT, DE 3 HA-BITACIONS, 2 BANYS, CUINA EQUIPADA AMB SAFAREIG, PÀRQUING .........................935 €

REF. 7642 PIS MOLT CÈNTRIC, REFORMAT, DE 3 HABITACIONS I 2 BANYS, CALEFACCIÓ I AI-GUA CALENTA INCLOSES ......... ............................................750 €

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 7637 PIS NOU, A ESTRE-NAR, D’1 DORMITORI, SALÓ MENJADOR AMB CUINA SEMI-OBERTA, ACABATS DE GRAN QUALITAT, PÀRQUING I TRAS-TER ....................................725 €

REF. 7334 PIS D’1 DORMITORI, MOBLAT I EQUIPAT, MOLT CÈN-TRIC .................................. 645 €

REF. 7360 PIS, 3 HABITACI-ONS DOBLES, 2 BANYS, AMPLI SALÓ MENJADOR, AMB CUINA EQUIPADA (CALEFACCIÓ I PÀR-QUING INCLOSOS) ........1.040 €

REF. 7317 PIS SEMINOU DE 2 HAB. AMB ARMARIS EN-CASTATS, MOLT LLUMINÓS, 1 BANY COMPLET, CUINA ÀMPLIA ...............................600 €(CALEFACCIÓ INCLOSA)

REF. 7489 PIS NOU DE 3 HAB., SALÓ MENJADOR, AMB TER-RASSA, CUINA TANCADA, 2 BANYS, CÈNTRIC ...........840 €

LA MASSANA

LOCAL COMERCIAL MOLT CÈNTRIC, AV. SANT ANTONI, 140 m2 ............................ 1.000 €

ENCAMP

REF. 7349 PIS D’1 HABITACIÓ, SALÓ MENJADOR GRAN, AMB CUINA OBERTA, VISTES, LLAR DE FOC, PÀRQUING I GUARDA-ESQUÍS ..............................450 €

REF. 7350 PIS MOLT NOU DE 2 HABITACIONS, 2 BANYS, CUINA EQUIPADA, SAFAREIG, PETIT BALCÓ, PÀRQUING ...........650 €

REF. 7564 PIS CÈNTRIC MO-BLAT, DE 2 HABITACIONS, 1 BANY, PÀRQUING ...........450 €

REF. 7545 LOFT DE 80 m2, BAR-RI ANTIC DE LES BONS, TOTAL-MENT REFORMAT (POSSIBILI-TAT DE TANCAR L’HABITACIÓ). . .......................................... 520 €

REF. 7548 PIS D’1 HABITACIÓ MOBLAT I EQUIPAT, CUINA OBERTA ..............................400 €

REF. 7294 PIS SEMINOU CÈN-TRIC DE 2 HABITACIONS, CUI-NA TANCADA, 2 BANYS, ACA-BATS DE QUALITAT, PÀRQUING I TRASTER .........................600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 7613 PIS DE DUES HABITA-CIONS, 1 BANY, CUINA EQUIPA-DA, PÀRQ. OPCIONAL ......460 €

REF. 7612 ÀTIC AMB VISTES DE 5 HAB., 2 BANYS, FOC A TER-RA, ESPAI DE JOCS INFANTILS, PÀRQUING OPCIONAL. ....860 €

BUSQUEM LOCAL PER COMPRAR APTE PER A RESTAURANT A ESCALDES O ANDORRA

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

col·legiadanúm. 76

LLOGUERANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 2 habitacions, amb mobles: 450 €• PRAT DE LA CREU, 2-3 hab.: 550 € i 580 €• SANTA COLOMA, 3 hab., sense mobles: 500 €• PIS de 3 hab., moblat i box: 600 €

ESCALDES-ENGORDANY• CENTRE, 3 hab., pàrquing (opció mobles): 550 €• Dúplex, terrassa gran, calef. inclosa i PQ.: 700 €

ENCAMP• Les Bons, 3 i 4 habitacions: 395 € • Ed. Betania, 1 habitació, pàrquing: 325 €• Estudi moblat: 300 €• Funicamp, pis moblat, pq., hidromassatge: 525 €• FUNICAMP, 2 hab., moblat, terrassa: 450 €

VENDESANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

3 HAB., 110 m2, EXTERIOR, TERRASSA I PQ.315.000 €

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 HAB., 86 m2 - PQ., ACABATS DE QUALITAT,

TERRASSA, ASSOLELLAT I VISTES.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - ZONA HOTEL PLAZA3 HAB., 106 m2 - PÀRQUING I TRASTER

220.000 €ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLA

PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT I VISTES.90.000 €

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Administratiu/iva

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Feina

Selecciona:- Personal substitut per a realitzar extres de cambrers en una granja al Pas de la Casa.

- Operàries de neteja amb experiència per a treballar a totes les parròquies.

Interessades, adreceu-vos a c/ Doctor Villanova, 9, 4t C, Edifici Thaïs. Andorra la Vella. Tel.: 812 312

Feina

MANCA

VENEDOR/AAMB EXPERIÈNCIA EN MODA

I ROBA ESPORTIVA.

PREFERIBLEMENT AMB ANGLÈSI PERMÍS DE TREBALL.

INTERESSATS, ENVIEU CURRÍCULUM AMB FOTOGRAFIA A [email protected]

Vols vendre o llogar el teu pis?Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

Page 24: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

CUINER/A(Ref.: Cuiner)

ANYÓSPARK CERCA:Interessats/ades, envieu CV indicant la referència al depar-tament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o al fax 73 73 79

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

TÈCNIC COMERCIALPer a important empresa industrial del país.S’encarregarà de l’assessorament i el se-guiment de clients en productes de ca-lefacció, lampisteria, subministraments industrials, energies renovables, etc.Imprescindible coneixement del mercat andorrà i experiència mínima de 3 anys en el sector industrial.Pensem en una persona amb iniciati-va, orientada a resultats, alta capacitat de negociació, perseverança i treball en equip.

ESPECIALISTA EN MÀRQUETINGON-LINEFormació específica en màrqueting.Serà el responsable del disseny de les campanyes de màrqueting on-line per a diferents clients.Imprescindible experiència en la gestió de campanyes Adwords, així com les di-ferents principals xarxes socials.Persona amb gran capacitat de comuni-cació i de treball en equip.

TÈCNIC CISCOPer a participar en un gran projecte a es-cala nacional. Imprescindible experièn-cia. Es valorarà certificació CISCO.

TÈCNIC DE QUALITAT I MEDI AMBIENT Les seves funcions consistiran en la ges-tió de processos, auditoria interna i en-questes de satisfacció, entre d’altres.Imprescindible formació en normes ISO 9001, 14001 i sistemes de gestió. Conei-xements d’auditoria interna.Coneixement del paquet MS-Office en general i Excel avançat.Pensem en una persona organitzada, amb bona capacitat de comunicació i treball en equip, flexibilitat i iniciativa.Català i castellà parlats i escrits. Es valo-raran altres idiomes.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

LLICENCIATEN EMPRESARIALS

Depenent  de  l'equip  transversal  del  Grup,  la  seva  funció serà la gestió i lideratge d'un equip comercial i productiu amb dilatada experiència en el seu sector.

Cerquem un professional amb una trajectòria de 3 a 5 anys com a comandament  i participant en processos de gestió del canvi, elevada orientació comercial i gust pel desenvolu-pament de projectes innovadors.

Són  imprescindibles  per  desenvolupar-se  en  aquest  lloc de feina, més enllà d'una formació específica en el sector empresarial, el coneixement parlat i escrit del català i el castellà, així com es valorarà favorablement l'anglès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV a través del correu electrònic  [email protected], o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Requerim:- Experiència mínima de 3 anys com

a cuiner/a.- Preferiblement amb formació en

el sector de la restauració- Capacitat de treball en equip- Vehicle propi

Oferim:- Incorporació immediata- Possibilitat d’allotjament- Sou en funció de la vàlua de la

candidatura

Page 25: Diari del 15 de maig de 2012

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

RESPONSABLE DE QUALITAT

Imprescindible:

Titulació en ciencia i tecnologia dels aliments i dietètica i nutrició

Experiència demostrableen lloc similar.

Nacionalitat andorrana o permís de treball.

Català, castellà i francès.

Interessats, truqueu al telèfon 843 433 de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

De dilluns a divendres.

Multi nacional líder en el sector d’arranjaments itransformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals sati sfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’uti lització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i acti tud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Mati ns: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

Cursos i certificacions oficials d’AENOR

Per a més informació truqueu al 805 888 o bé a [email protected]

ISO 27000

S-0A S-0B

S-01 S-01

S-02 S-02

S-05

S-03

S-09

S-01

S-02

S-05

S-03

S-09

Fonaments de la gestió de la seguretat de la informacióCom implementar un sistema de gestió de la seguretat de la informacióTaller pràctic d’anàlisi i gestió de riscos de la informacióMetodologia d’auditoria de sistemes de gestió de seguretat de la informacióGestió de la continuïtat del negoci i plans de contingència

CURSOS Els cursos començaran al mes de juliol

BAR CAFETERIA SITUAT A ANDORRA LA VELLA cerca

ENCARREGAT

Requerim:- Experiència demostrable en llocs similars

- Capacitat de gestió i organització d’equips de treball- Català i castellà parlats i escrits correctament

- Capacitat de treball, persona seriosa, responsable i amb bona presència- Preferiblement amb coneixements informàtics i de software de punt de

venda de restauració (Frontrest)- Permís de residència i treball

Oferim:- Incorporació immediata

- Contracte indefinit- Sou en funció de la vàlua de la candidatura

Interessats/ades, envieu CV a [email protected], indicant la referència “encarregat”

Fundat el 1945

+376 871 890Andorra la VellaAv. d’Enclar, 142

[email protected] Pàrquing clients

Cap d’Agència de Viatges Per a la gestió global de l’agència de viatges, venda de producte de vacan-ces, desenvolupament comercial, captació de nous clients, de col·lectius i comptes d’empresa. Reporta a la direcció de l’explotació, liderant un equip consolidat amb àmplia experiència.

Requisits: Diplomatura de Turisme. Domini de producte de vacances de curta i llarga distància. Habilitats comercials i cartera pròpia de clients. Expe-riència mínima de 5 anys en un lloc de treball similar. Idiomes: català, anglès i francès. Permís de treball.

Agent de viatges

Requisits: Diplomatura de Turisme. Experiència mínima: 3 anys. Experiència en agència de venda en mostrador, demostrable, en eines web majorista, hotels, etc. Experiència en vendes de viatges en mostrador, creuers, hotels, estades, etc. Nocions per realitzar reserves mitjançant Amadeus. Idiomes: català i anglès, valorable francès. Bona presència i do de gents. Permís de treball.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV a través del correu electrò-nic [email protected], o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos Humans de l’avinguda d’Enclar, 142, a Santa Coloma.

Una de les organitzacions d’empreses del sector turístic, amb 75 anys d’experiència i presència a 16 països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia.

Selecciona:

Page 26: Diari del 15 de maig de 2012

ClassifiCats26 Dimarts, 15 De maig Del 2012

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5305 Dependent de comerç, en general RANSOL5419 Tècnicenimpressió,engeneral(indústriesgràfiques) ENCAMP Construcció 5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA5529 Agent comercial LA MASSANA Venda i reparació de vehicles 5539 Dependentderecanvisiaccessorisd’automòbil PASDELACASA5551 Empleatadministratiudecomptabilitat,engeneral SANTACOLOMA5597 Mecànicajustadordel’automòbil,engeneral(turismesifurgonetes) SANTACOLOMA Comerç a l’engròs 5576 Empleatadministratiu,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA5515 Tècnicmitjàdemantenimentireparacióinformàtics(hardware) PASDELACASA5313 Modista ANDORRA LA VELLA5596 Cambrer,engeneral PASDELACASA5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA4952 Empleatadministratiu,engeneral PASDELACASA5592 Capdecuina(hoteleria) ANDORRALAVELLA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics 5467 Encarregatdebotiga PASDELACASA5428 Dependentdecomerç,engeneral PASDELACASA5426 Dependentdeperfumeriaidrogueria PASDELACASA5565 Dependentdepeixateria SANTJULIÀDELÒRIA5568 Dependentdeteixitsipecesderoba ESCALDES-ENGORDANY5569 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5157 Encarregatdebotiga SANTJULIÀDELÒRIA5582 Caixerdecomerç PASDELACASA5602 Arquitectetècnic(aparellador) ANDORRALAVELLA5570 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA Hoteleria 5353 Directord’hotel,de10assalariatsomés SOLDEU5510 Rebosterpastisser(hoteleria) SOLDEU5498 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5190 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5220 Empleatenagènciadeviatges,engeneral SOLDEU5495 Capdemenjadoromestre-sala ANDORRALAVELLA5333 Recepcionistad’hotel ESCALDES-ENGORDANY5493 Capdecuina(hoteleria) ANDORRALAVELLA5423 Governant(hoteleria) SOLDEU5339 Capdecuina(hoteleria) PASDELACASA5450 Cuiner,engeneral SOLDEU5448 Cuiner,engeneral PASDELACASA5430 Recepcionistad’hotel SOLDEU5397 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5399 Cuiner,engeneral PASDELACASA5400 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5406 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5606 Cambrer,engeneral PASDELACASA5491 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5541 Cuiner,engeneral PASDELACASA5571 Cambrer,engeneral PASDELACASA5605 Guiadeturisme SOLDEU

5601 Cambrer,engeneral LLORTS5594 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5593 Recepcionistad’hotel SOLDEU5586 Cambrer,engeneral SOLDEU5574 Recepcionista d’hotel ANDORRA LA VELLA5604 Cambrer,engeneral SOLDEU5585 Recepcionistad’hotel SOLDEU5526 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5520 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5519 Ajudantdecuina ANDORRALAVELLA Transport, emmagatzematge i comunicacions 5584 Guiadeturisme SOLDEU5508 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5429 Mecànicajustadordecamionsiautobusos,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA Sistemafinancer5344 Economista ANDORRA LA VELLA5126 Economista ESCALDES-ENGORDANY5600 Tècnicsuperiorencomptabilitatofinances,engeneral ANDORRALAVELLA Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5472 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5474 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5417 Programadord’aplicacionsinformàtiques ESCALDES-ENGORDANY5506 Assessorfiscalitributari ESCALDES-ENGORDANY5432 Urbanista ANDORRALAVELLA5245 Empleatadministratiu,engeneral ANDORRALAVELLA5518 Tècnicenorganitzaciódefiresiesdevenimentsdiversos ANDORRALAVELLA5545 Tècnic en medi ambient ANDORRA LA VELLA4725 Tècnicenseguretatisaluteneltreball,engeneral ANDORRALAVELLA5548 Periodista ANDORRA LA VELLA Administració pública 4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA5563 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA5560 Guiadeturisme LAMASSANA5561 Guiadeturisme LAMASSANA5562 Professor d’art dramàtic LA MASSANA5564 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA Educació 5580 Professor d’idiomes, en general ANDORRA LA VELLA5531 Professord’idiomes,engeneral ESCALDES-ENGORDANY Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials 5595 Auxiliard’infermeriadegeriatria SANTACOLOMA5598 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ANDORRALAVELLA Altres activitats socials i de serveis 5588 Cambrer,engeneral ANYÓS5589 Recepcionistad’hotel ANYÓS5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA5547 Cuiner,engeneral ANYÓS5468 Perruquerunisex SANTJULIÀDELÒRIA5447 Bugader,rentadoriplanxadorderoba,amà PASDELACASA Llars que ocupen personal domèstic 5516 Empleatdelallar ESCALDES-ENGORDANY5422 Cuidadordenens ANDORRALAVELLA

Ref. Treball ofert Lloc

ADMINISTRATIU/IVA

Requisits: • Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana.• FPII Administratiu o estudis equivalents.• Català i anglès parlats i escrits correctament.• Informàtica a nivell d’usuari (Word, Excel, Access, Power Point)• Experiència demostrable en feina similar.

Oferim:• Interessants condicions laborals.• Incorporació immediata.

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

RESPONSABLE D'ATENCIÓAL CLIENT I ADMINISTRACIÓ

(amb alt nivell de l'idioma rus)

Cerquem una persona que posseeixi elevades habilitats pel 

gust i tracte amb el client, així com experiència demostra-

ble en gestió administrativa. 

És  requisit  indispensable  per  assumir  el  lloc  el domini 

parlat i escrit del català, així com serà valorable el conei- 

xement d'altres idiomes com ara l'anglès o el francès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV 

a través del correu electrònic [email protected]

o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos 

Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Page 27: Diari del 15 de maig de 2012

classificats 27Dimarts, 15 De maig Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com Interessats, truqueu al 87 94 44 i demaneu per la Sra. Ruth o el Sr. Jordi.

Interessades, truqueu al 87 44 44 i demaneu pel Sr. Jonathan o el Sr. Rafael.

Selecciona per a incorporació immediata

cambrera de pisos

Amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Interessats, truqueu al 87 29 51 idemaneu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Selecciona per a incorporació immediata

cambrera d’HabiTacionsAmb permís de residència i treball

i experiència demostrable.

recepcionisTaAmb permís de residència i treball.

Experiència demostrable.

Selecciona per a incorporació immediata

responsabLe d’Àrea de resTaUraciÓAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Amb dots comercials i de lideratge.Salari a convenir i incentius segons resultats.

aJUdanT de cUinaAmb permís de residència i treball.

Persona jove, amb motivació i ganes d’aprendre.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL CERCA:

PASTISSER/A FORNER/A

Incorporació immediata

Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana

Interessats, truqueu al 843 433 i demaneu per la Sra. Tere

de 10 h a 20 h de dilluns a diumenge.

Page 28: Diari del 15 de maig de 2012

28 DIMARTS, 15 DE MAIG DEL 2012 OCI

Des de dijous 2.

Des de dijous 9

NOVETATS EN CARTELLERA

En una societat en la que s'ha aconseguit anul·lar el gen de l'envelliment i en la qual totes les persones aparenten tenir 25 anys, el temps és utilitzat com a moneda de canvi per evitar la superpoblació, de manera que la gent adinerada pot viure eternament mentre els pobres han de negociar perquè prossegueixi la seva existència. Will, un home sense recursos que és acusat falsament d'haver comès un crim, decideix fugir, segrestant en el seu camí a una jove hereva. Pel·lícula de ciència ficció protagonitzada per Justin Timberlake i Amanda Seyfried que reflexiona sobre l’importància del temps com a moneda de canvi.

ALTRES TÍTOLS EN TAQUILLA

IN TIME

SHERLOCK HOLMES 2 Fins dijous 17. THE ARTIST Fins dijous 17.LA DAMA DE HIERRO Fins dijous 17.LA CARA OCULTA Fins dijous 17.MÉTODO PELIGROSO Fins dijous 17.

XP3D Fins dimecres 16.ATRACO POR... Fins dimecres 16.CERTAIN PREY Fins dijous 17.ACERO PURO Fins dimecres 16.

AQUESTA SETMANA A CANAL +

DEL 11 AL 17 DE MAIG DE 2012

Des de dijous 17. Vin Diesel i Paul Walker tornen a reunir-se en aquesta franquícia de velocitat explosiva. En aquesta ocasió, l'ex policia Brian O'Conner (Walker) s'associarà amb l'ex convicte Dom Toretto (Dièsel) al costat oposat de la llei. Des de que Brian i Mia Toretto (Brewster) van abandonar amb Dom, han creuat moltes fronteres fugint de les autoritats. Ara, acorralats a Rio de Janeiro, han de realitzar un últim treball per guanyar-se la seva llibertat.

FAST & FURIOUS 5

ORO NEGROAdaptació de "The Great Thirst", novel·la de Hans Ruesch. En els anys trenta, la troballa de rics jaciments de petroli provoca una terrible rivalitat entre dos emirs àrabs. Alhora, un jove i carismàtic líder aconsegueix unir sota el seu comandament diverses tribus de beduïns del desert.

Des de dijous 17.

HABEMUS PAPAMEl recent elegit pontífex pateix un atac de pànic just abans d'aparèixer al balcó de Sant Pere al Vaticà per saludar els fidels, que han esperat pacientment la decisió del conclave. Els seus consellers, incapaços de convèncer-lo que és l'home adequat per al treball, busquen l'ajuda d'un reconegut psicoanalista (i ateu). No obstant això, la por a la responsabilitat que ha recaigut sobre ell és una cosa a la que ha d'enfrontar sol. Des de dijous 17.

TEMPLARIO

Divendres 11 a les 22:00 h.

THORThor és un arrogant i cobdiciós guerrer els actes imprudents revifen una antiga guerra. Per aquest motiu, el seu pare, Odín, el castiga bandejant a la Terra perquè visqui entre els homes i descobreixi així el veritable sentit de ser humil. Quan el dolent més perillós del seu món envia a la Terra a les forces més fosques de Asgard, Thor s'adonarà del que realment fa falta per ser un veritable heroi. Novament, Hollywood porta a la gran pantalla a un heroi de còmic. Aquest cop, Chris Hemsworth protagonitza el film conjuntament amb Natalie Portman.

Corre l'any 1215. El rei Joan I d'Anglaterra s'ha vist obligat a signar la Carta Magna. Furiós, recluta un despietat exèrcit de mercenaris que comença a arrasar el país per restaurar la monarquia absoluta. Només un grup de cavallers reunits pel baró Abany i atrinxerats al castell de Rochester s'interposa entre ell i la victòria. Al costat d'ells, Marshall, un cavaller templari turmentat per la culpa davant les atrocitats que va cometre durant les croades.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer totes les novetats. www.andorratelecom.ad

Dimarts 15 a les 22:00 h.

Dilluns 14 a les 22:00 h. (Canal + 2)

MUSEUS

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 376 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926.www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

CARTELLERA

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LOS VENGADORESLa trobada més espectacular de superherois de Marvel. Un enemic amenaça la seguretat mundial, així que Nick Fúria, director de l’agència internacional per al manteniment de la pau, necessita urgentment un equip que salvi el món del més gran dels desastres.

SAFEJason Statham dóna vida a Safe, un agent que rescata una nena d’uns segrestadors i es tro-ba enmig d’un enfrontament entre les Tría-des, la màfi a russa, els polítics corruptes de la ciutat de Nova York i la policia.

THE WISH FISHOpil odia el peix. La seva mare, en un intent desesperat perquè deixi el menjar escombra-ria, li serveix un plat especial: el peix dels de-sitjos. Però ell ja no creu en contes de fades i s’ho pren com una broma.

SOMBRAS TENEBROSASL’any 1752 Joshua i Naomi Collins, amb el seu jovenet fi ll Barnabas, salpen de Liverpool per començar una nova vida a Amèrica. Però ni un oceà és sufi cient per escapar de la mis-teriosa maledicció que ha caigut sobre la seva família.

Cinemes Illa Carlemany LOS VENGADORES 19.00, 22.00

SOMBRAS TENEBROSAS 18.10, 20.30, 22.40

INFILTRADOS EN CLASE 18.00, 20.30, 22.40

THE WISH FISH 17.45

AMERICAN PIE: EL REENCUENTRO 17.50, 20.20, 22.45

SAFE 19.30, 22.30

AMERICAN PIE: EL REENCUENTROTots tornen a East Great Falls per participar en una reunió de l’institut. És l’ocasió perfec-ta perquè comencin a explicar-se mútuament la veritat de les seves desordenades (i poc bri-llants) vides i acabar sent més amics que mai.

INFILTRADOS EN CLASEDos agents de la llei s’infi ltren en un insti-tut per lluitar contra la delinqüència juvenil. Schmidt i Jenko, que han estat enemics acèr-rims a l’institut, es troben a l’acadèmia de po-licia i acaben fent-se amics.

Page 29: Diari del 15 de maig de 2012

oci 29Dimarts, 15 De maig Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia del PontAv. Meritxell, 68 - Tel.: 801 111Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

www.guiaon.ad ofereix gratuïtament a usuaris

registrats: “Click-Pressupostos” de qualsevol servei

d’empreses i “Click-Reserves” en restaurants.

SOLu

ciO

NS N

. 2.0

50

SOLu

ciON

S 1.

450

SudOku NÚM. 1.451

IMMOBILIÀRIES

VendesEs ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Ga-ratge de 80m2, menja-dor-sala amb xemeneia, 3 habitacions + un des-patx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paqui-ta); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Es ven casa zona Balàfi a. Magat-zem i trasters. Pis 4 habitacions, terrassa i buhardilla. Particular. Josep M. Tel.: 626 949 122.

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en plena producció. Preu: 35.000€. Informació: 636 189 656.Ocasión Bellcaire. Va-rias fi ncas económicas regadío, en venta. Tel.: 638 356 503.Oportunitat!!! Torre o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jor-nals de terra de regadiu. La casa és de planta bai-xa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Bor-ges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. Infor-mació: 636 189 656.Finca a les Borges Blan-ques de 5.500m2 de re-

gadiu, amb una petita cabana, a la partida de la Font Vella, actual-ment s’hi cultiva alfals, ideal per a qualsevol tipus de cultiu de re-gadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. Informació: 636 189 656. Possibilitat de fi nança-ment.

Tàrrega so-lar industrial

amb tots els ser-veis. Parcel·la de

5000m2.Bon preu

Tel. 973 314 387

Finca de 30 hectàrees (300.000m2) d’oliveres a Cervià de les Garrigues, amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra, es ven amb tractor i totes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 eu-ros. Informació: 636 189 656.

Bon preu, aparta-ment a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comunitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra cente-nària en perfecta con-servació, amb el teulat i el terra nou. Camí par-ticular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natura. Informació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visi-tes sense compromís.

LloguersParticular lloga pis Pas-seig de Ronda. 4 hab., moblat i equipat. Exte-rior. Perfecte estat. Tel.: 669 708 397.

FEINA

OfertesChica cuidaría gente mayor, horario de 16h. a 20h. Tel.: 698 552 384.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, pun-tals, bastida, taulons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822.Peugeot 307 HDI. Oc-tubre 2005. 145.000 km. 4.200€. Tel.: 646 655 022.Coche pequeño 3p. 1.4 gasolina. A.a. Equipado. Año 2000. 100.000 km. 1.200€. Tel.: 646 655 022.Ford Fiesta 1.3 gasolina. 5p. a.c. 950€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

ESOTERISME

Tarot de Nuria. Tie-nes dudas en el amor? Negocios, salud? Eres sensible? Confía en mí. Llámame (No gabinete). Tel.: 93 710 78 59. Pre-cio único: 15€. Apart. correos 1126 c.p. 08203 (Sabadell/Bcn.) Nuria.c.s.

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850.

HORÒSCOP

8 1 7 52 3 5 6 4

8 2 6 16 5 1 3

5 6 9 43 7 8 5

9 2 7 41 2 5 7

7 8 5 9

SUDOKU NÚM. 1.540

SO

LU

CIO

NS

N.

1.5

39

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [08/05/2012]1 8 3 6 9 5 7 4 25 2 9 4 7 8 1 6 36 7 4 2 3 1 9 8 5

8 3 1 5 2 6 4 7 94 5 7 9 8 3 2 1 69 6 2 7 1 4 3 5 8

3 9 5 8 4 7 6 2 17 1 8 3 6 2 5 9 42 4 6 1 5 9 8 3 7

Solution #1 [08/05/2012]5 1 3 8 9 2 4 6 79 4 6 7 3 1 5 8 22 8 7 5 6 4 1 9 3

4 3 9 1 7 6 8 2 58 7 5 3 2 9 6 1 46 2 1 4 8 5 7 3 9

1 9 4 2 5 8 3 7 67 5 2 6 1 3 9 4 83 6 8 9 4 7 2 5 1

Solution #2 [08/05/2012]3 5 4 8 2 6 1 9 71 6 7 5 9 3 2 4 89 2 8 4 1 7 6 5 3

2 8 9 6 5 4 3 7 14 7 5 2 3 1 9 8 66 1 3 7 8 9 5 2 4

8 3 2 1 4 5 7 6 97 4 1 9 6 2 8 3 55 9 6 3 7 8 4 1 2

Solution #3 [08/05/2012]8 3 7 5 1 6 9 4 21 4 6 9 7 2 8 5 32 9 5 4 8 3 6 7 1

9 8 3 7 5 4 2 1 65 2 4 6 9 1 3 8 77 6 1 2 3 8 5 9 4

4 5 8 3 2 7 1 6 93 7 9 1 6 5 4 2 86 1 2 8 4 9 7 3 5

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Les notícies inespe-rades o un canvi de plans podrien anunci-ar l’èxit, destacant els canvis de gran abast i augment de les espe-rances per al futur.

Una diferència de prioritats pot ser una font de confl icte per a aquest moment. Fica molt d’èmfasi en l’àrea de la teva vocació i la teva reputació.

La fortuna, l’amistat i l’amor estaran a fl or de pell i t’incitaran a que segueixis enda-vant amb molta força. Escolta la teva intuï-ció.

Una diferència d’opi-nió pot concloure en una lluita pel poder si no s’identifi ca amb els teus valors. Et troba-ràs en un moment es-pecial de la teva vida.

L’amor estarà a la teva porta quan menys t’ho esperis. Hauràs de guardar moltes forces perquè quan aparegui, tingui tota l’energia.

Pots obtenir molts be-nefi cis pel que fa als temes fi nancers. Po-dràs realitzar molts viatges. Si penses mi-llor les coses, podràs realitzar més plans.

Si segueixes aquest ritme durant molt de temps, no arribaràs enlloc. Cuida bé la salut perquè es veurà perjudicada si no t’ali-mentes bé.

Dia amb malentesos, molta desinformació i confusió general. Hauràs de mantenir la calma i no donar-te pressa a prendre deci-sions.

Podrien arribar can-vis inesperats sobre-tot d’oportunitats de viatges. A través d’un pressentiment podries tenir una idea de molts canvis que s’apropen.

És probable que hi hagi moltes sorpreses inesperades que et portaran molta ale-gria. Finalment, po-dries trobar a la teva ànima bessona.

Si notes alguns dolors que semblen insig-nifi cants, acudeix al metge per evitar mals majors. Si mantens bé la calma a la feina, tot anirà bé.

No miris una sola cara dels assumptes, tracta de veure l’assumpte globalment. Descan-sa una mica i recobra forces per poder tirar endavant.

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

ANUNCIS BREUS

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Opel Astra Sport. 2.2 gasoli-na. 150cv. 3.000€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefac-ció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Noves versions d’anuncis

Truca ara al 973 260 065 i

en parlem

Insereix un màxim de 10 paraules en aquesta moda-litat d’anunci

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+2€Hi posem foto?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+2€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

OCI14 DIVENDRES 11 DE MAIG DE 2012

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.051

IMMOBILIÀRIES

VendesEs ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Ga-ratge de 80m2, menja-dor-sala amb xemeneia, 3 habitacions + un des-patx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paqui-ta); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Es ven casa zona Balàfi a. Magat-zem i trasters. Pis 4 habitacions, terrassa i buhardilla. Particular. Josep M. Tel.: 626 949 122.

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en plena producció. Preu: 35.000€. Informació: 636 189 656.Ocasión Bellcaire. Va-rias fi ncas económicas regadío, en venta. Tel.: 638 356 503.Oportunitat!!! Torre o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jor-nals de terra de regadiu. La casa és de planta bai-xa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Bor-ges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. Infor-mació: 636 189 656.Finca a les Borges Blan-ques de 5.500m2 de re-

gadiu, amb una petita cabana, a la partida de la Font Vella, actual-ment s’hi cultiva alfals, ideal per a qualsevol tipus de cultiu de re-gadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. Informació: 636 189 656. Possibilitat de fi nança-ment.

Tàrrega so-lar industrial

amb tots els ser-veis. Parcel·la de

5000m2.Bon preu

Tel. 973 314 387

Finca de 30 hectàrees (300.000m2) d’oliveres a Cervià de les Garrigues, amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra, es ven amb tractor i totes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 eu-ros. Informació: 636 189 656.

Bon preu, aparta-ment a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comunitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra cente-nària en perfecta con-servació, amb el teulat i el terra nou. Camí par-ticular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natura. Informació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visi-tes sense compromís.

LloguersParticular lloga pis Pas-seig de Ronda. 4 hab., moblat i equipat. Exte-rior. Perfecte estat. Tel.: 669 708 397.

FEINA

OfertesChica cuidaría gente mayor, horario de 16h. a 20h. Tel.: 698 552 384.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, pun-tals, bastida, taulons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822.Peugeot 307 HDI. Oc-tubre 2005. 145.000 km. 4.200€. Tel.: 646 655 022.Coche pequeño 3p. 1.4 gasolina. A.a. Equipado. Año 2000. 100.000 km. 1.200€. Tel.: 646 655 022.Ford Fiesta 1.3 gasolina. 5p. a.c. 950€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

ESOTERISME

Tarot de Nuria. Tie-nes dudas en el amor? Negocios, salud? Eres sensible? Confía en mí. Llámame (No gabinete). Tel.: 93 710 78 59. Pre-cio único: 15€. Apart. correos 1126 c.p. 08203 (Sabadell/Bcn.) Nuria.c.s.

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850.

HORÒSCOP

8 1 7 52 3 5 6 4

8 2 6 16 5 1 3

5 6 9 43 7 8 5

9 2 7 41 2 5 7

7 8 5 9

SUDOKU NÚM. 1.540

SO

LUC

ION

S N

. 1

.53

9

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [08/05/2012]1 8 3 6 9 5 7 4 25 2 9 4 7 8 1 6 36 7 4 2 3 1 9 8 5

8 3 1 5 2 6 4 7 94 5 7 9 8 3 2 1 69 6 2 7 1 4 3 5 8

3 9 5 8 4 7 6 2 17 1 8 3 6 2 5 9 42 4 6 1 5 9 8 3 7

Solution #1 [08/05/2012]5 1 3 8 9 2 4 6 79 4 6 7 3 1 5 8 22 8 7 5 6 4 1 9 3

4 3 9 1 7 6 8 2 58 7 5 3 2 9 6 1 46 2 1 4 8 5 7 3 9

1 9 4 2 5 8 3 7 67 5 2 6 1 3 9 4 83 6 8 9 4 7 2 5 1

Solution #2 [08/05/2012]3 5 4 8 2 6 1 9 71 6 7 5 9 3 2 4 89 2 8 4 1 7 6 5 3

2 8 9 6 5 4 3 7 14 7 5 2 3 1 9 8 66 1 3 7 8 9 5 2 4

8 3 2 1 4 5 7 6 97 4 1 9 6 2 8 3 55 9 6 3 7 8 4 1 2

Solution #3 [08/05/2012]8 3 7 5 1 6 9 4 21 4 6 9 7 2 8 5 32 9 5 4 8 3 6 7 1

9 8 3 7 5 4 2 1 65 2 4 6 9 1 3 8 77 6 1 2 3 8 5 9 4

4 5 8 3 2 7 1 6 93 7 9 1 6 5 4 2 86 1 2 8 4 9 7 3 5

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Les notícies inespe-rades o un canvi de plans podrien anunci-ar l’èxit, destacant els canvis de gran abast i augment de les espe-rances per al futur.

Una diferència de prioritats pot ser una font de confl icte per a aquest moment. Fica molt d’èmfasi en l’àrea de la teva vocació i la teva reputació.

La fortuna, l’amistat i l’amor estaran a fl or de pell i t’incitaran a que segueixis enda-vant amb molta força. Escolta la teva intuï-ció.

Una diferència d’opi-nió pot concloure en una lluita pel poder si no s’identifi ca amb els teus valors. Et troba-ràs en un moment es-pecial de la teva vida.

L’amor estarà a la teva porta quan menys t’ho esperis. Hauràs de guardar moltes forces perquè quan aparegui, tingui tota l’energia.

Pots obtenir molts be-nefi cis pel que fa als temes fi nancers. Po-dràs realitzar molts viatges. Si penses mi-llor les coses, podràs realitzar més plans.

Si segueixes aquest ritme durant molt de temps, no arribaràs enlloc. Cuida bé la salut perquè es veurà perjudicada si no t’ali-mentes bé.

Dia amb malentesos, molta desinformació i confusió general. Hauràs de mantenir la calma i no donar-te pressa a prendre deci-sions.

Podrien arribar can-vis inesperats sobre-tot d’oportunitats de viatges. A través d’un pressentiment podries tenir una idea de molts canvis que s’apropen.

És probable que hi hagi moltes sorpreses inesperades que et portaran molta ale-gria. Finalment, po-dries trobar a la teva ànima bessona.

Si notes alguns dolors que semblen insig-nifi cants, acudeix al metge per evitar mals majors. Si mantens bé la calma a la feina, tot anirà bé.

No miris una sola cara dels assumptes, tracta de veure l’assumpte globalment. Descan-sa una mica i recobra forces per poder tirar endavant.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Opel Astra Sport. 2.2 gasoli-na. 150cv. 3.000€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefac-ció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Noves versions d’anuncis

Truca ara al 973 260 065 i

en parlem

Insereix un màxim de 10 paraules en aquesta moda-litat d’anunci

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+2€Hi posem foto?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+2€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

OCI14 DIVENDRES 11 DE MAIG DE 2012

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

JARDIN COSMIQUE ANDORRALa galeria dedicada a l’art ho-locinètic de l’artista suís K-soul presenta la mostra Llibres d’art, en què participen artistes an-dorrans de diferents disciplines. Fins al 17 de maig.

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART (CAEE)Fins al 2 de juny, el CAEE acull l’exposició d’un centenar de fo-tografies de La Gran Guerra en imatges (1914-1918), amb imat-ges de la cruenta batalla i dels seus protagonistes.

GALERIA ART AL SETDel 10 al 31 de maig, Josita Bolu-da exposa la col·lecció de pintu-res A rojo fuego.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARExposició de joies de Lola Grata-cós. L’artista fusiona a les seves peces la ceràmica i la plata. Fins a finals de maig.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNEls fotògrafs cubans Liborio Noval i Osvaldo i Roberto Salas protagonitzen l’exposició Cuba, una mirada històrica, amb imatges de la revolució cubana. Fins al 13 de juny.

GALERIA PILAR RIBERAYGUALa galeria presenta Confluències gràfiques, una col·lecció d’obres de Miró, Chillida i Tàpies pro-cedents del fons d’art de la sala. Fins al 15 de juny.

MARCS ESTILLa sala d’exposicions Marcs Estil presenta una mostra d’aquarel-les de Pilar Guillen. Fins a finals de maig.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’espai B’Art exposa fotografies estenopeiques del centre històric de la capital. Fins al 4 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’espai dedicat al còmic exposa Blanco i el TBO, sobre el dibui-xant Josep Maria Blanco. Fins al 28 de juny.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial aplega peces que comprenen 50 anys, des de l’any 1949 fins al 2009.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚFernanda Estalles presenta Llu-na, quadres amb la figura huma-na com a eix central. La mostra es podrà visitar fins al 29 de juny.

MUSEU DE L’ELECTRICITATL’energia solar centra la temàtica de l’exposició actual del Museu de l’Electricitat, amb panells i taules interactives.

Page 30: Diari del 15 de maig de 2012

30 Dimarts, 15 De maig Del 2012 oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd xico d 36 m gustaria conocer xica para amistat o lo k surja ct

Bd.a que chica te refieres que te alegra el dia cada vez que sube al bus.chicas subiran muchas.

bd algu ha mirat si la cass te accions de bankia?

bd turisme negocis?? jajaja quins negocis?

BD Para la chica de desigual peliroja me encantas..me encanta tu mirada y tu sonrisa . Un cafe? Un besazo preciosa

BD hola soy el chico ke trabaja en cairat ribot kien eres.un cafe .cont besos

BD a la de gov que es pensa que es katerine deneuve, baixa fums reina que no vals ni 50 centims d euro jajaja

bd govern demana més sacrificis pq no sacrifiquen assessors i tota la colla de gent que tenen alla dins i que no fot ni brot ni servei de res

bd aupa athletic, el 25 tots al palu de gel

bd comu and per quan contenidors per reciclar paper???

BD felicitats torra i ubach, encara que no agradi les coses shan de dir x seu nom. just

sera independent quan el president del CSJ no sigui escollit per govern i si pel propi estament judicial

Bd a la fitipaldi que van multar l’altre dia, ja testa be ets un perill a la carretera

PD hola nerea eres todo para mi jamas e amado a una persona como te amo a ti y nadie podra separarme de ti te amo con locura gracias x estar a mi lado.Te quiero

1003, 1008, 1013... i aixi 5 aturats mes cada dia, pensa fer alguna cosa el govern dels millors

bd com es nota que ja

fa caloreta, torna el botellon a plaça beirut

bd a rossa de callaueta, un cafè?

Bd: a la brazilea y a la espaola q van al gimnasio del cerradels soy un admirador te invito a un cafe

BD Ara resultara que canvi climatic sera bo per Andorra, i que més? OBSA dimissió

bd sr marti segur que no li serveix cap dels 1003 del servei d ocupacio per fer de secretari funcio publica?

bd a la morena del fener, un cafè? o el que vulguis guapa

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Estareu una mica confosos, no tin-dreu clares les vostres metes i po-dríeu canviar-les constantment. Si no teniu clar el que voleu serà difícil que ho aconseguiu.

Avui podeu tro-bar-vos amb algu-na cosa desagra-dable. Potser algú que no us agrada no us deixarà en pau. També es pot tractar de la salut i molèsties físiques.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

A partir d’ara els desplaçaments se-ran favorables i potser haureu de fer-los per motius laborals o econò-mics. Tindreu sort en els tractes que feu ara.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

La independència econòmica us pro-porcionarà llibertat i seguretat en vos-altres mateixos. En el terreny emocio-nal hi haurà certs canvis desconcer-tants i sorprenents.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Us envairà la incer-tesa en el terreny laboral. Estareu molt distrets i ten-direu a perdre el temps en petites coses que no tenen gaire importància. Centreu-vos!

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

La inconstància en el terreny laboral us pot crear alguns problemes avui. A més, podeu tenir alts i baixos d’hu-mor i no us sen-tireu a gust amb ningú.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

En lloc d’angoi-xar-vos tant hau-ríeu de deixar que les coses flueixin. Tot anirà millor amb les persones del voltant si no in-terrompeu el curs de les coses.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Avui podeu tenir problemes amb al-gun familiar o amb la parella. Però això us ajudarà a tenir més segu-retat en vosaltres i independència personal.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Se us presentaran noves oportunitats avui per deixar de banda tot el que ja no us ajudi a créi-xer. En el terreny sentimental tin-dreu molta activi-tat. Aprofiteu-ho.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

No suportareu les petites molès-ties que la vida us depara. Us deixareu influir massa pels altres. Heu d’aprendre a confiar més en vosaltres mateixos.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Heu de procurar ser més discipli-nats i no delegar en els altres les obliga-cions que són no-més vostres. Algú proper desconfiarà de vosaltres. Par-leu-hi.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Us sentireu en ple-nitud de facultats, amb molta força i agilitat en tots els sentits. En el ter-reny laboral és pos-sible que tingueu problemes amb les comunicacions.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 15 de maig de 2012

oci 31Dimarts, 15 De maig Del 2012

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.40 Club Piolet 08.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical12.50 Al pot petit13.15 L’última troballa 13.40 Méteo migdia 14.15 La rotonda14.50 Tot Lliga15.05 Informatiu migdia15.35 La caravana17.00 Informatiu migdia17.30 Fórmula musical 18.00 L’art de l’artesà18.25 Club Piolet19.15 Al pot petit19.40 El dia E 20.15 RNA: Ara i aquí 20.45 Informatiu vespre21.20 La rotonda21.55 Aventura’t22.20 Informatiu vespre 22.55 RNA: Ara i aquí 2.023.20 Les dones sàvies23.45 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/24 08.00 Els matins 13.20 El Gran Dictat14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.40 Divendres 18.30 Julie Lescaut 20.15 Esport Club 20.35 Espai Terra 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Alguna pregunta més 22.30 Terreny personal 23.30 Valor afegit 00.00 Pel·lícula: L’ombra

de ningú01.55 Desapareguts 02.40 Ventdelplà 03.30 Jazz a l’estudi

08.00 Paul Merton a Europa 08.45 Pròxima parada 09.30 Els riscos de la vida

salvatge 09.57 Baby planet11.00 El documental 12.05 Segle XX 13.00 Els Pirineus des de

l’aire 13.55 Forquilla i motxilla 14.30 Els amants del llac

Lugu 15.55 Paul Merton a Europa 16.50 Latituds 17.40 Ànima 18.30 Cronos 20.00 La meva cuina

xipriota 20.25 Forquilla i motxilla 21.10 La Riera 21.50 Via llibre 22.40 Singulars 23.30 60 minuts 00.25 Latituds 00.55 Pròxima parada 02.05 Via llibre

07.20 Les Tres Bessones 08.40 Lila 09.00 Mic 3 10.35 Asha 11.05 Lou! 11.30 Contes clàssics 11.40 Un minut al museu 12.20 Master Hamsters 13.10 El xou de l’Scooby-

Doo 14.00 Fanboy i Chum Chum 14.50 Martin Mystery 15.15 El detectiu Conan 16.05 Inuyasha 16.50 Les Tres Bessones 17.15 Mic 3 18.10 Una mà de contes 18.55 La Supermots 19.45 Espies de veritat 21.30 Bola de Drac Z 22.20 Diaris de vampirs 23.00 The League of

Gentlemen 00.00 Misfits 00.50 Blog Europa 01.05 One piece

07.20 Efectivament 08.25 ZZ 09.00 Vòlei platja 10.00 Futbol platja 11.05 ‘Pichichi’ Messi 12.15 Efectivament 13.20 Flaix 14.10 Champions Magazín 15.04 ‘Pichichi’ Messi 16.14 Futbol platja 18.45 Crackòvia 19.15 Flaix 19.35 Zona UFEC 19.55 Futbol sala 21.45 Futbol platja 23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport00.30 Efectivament 01.35 Tot l’esport 02.00 Futbol sala

07.30 Catalunya blues08.00 Resum 8 al dia09.00 Televenda11.00 Resum 8 al dia11.45 Diagnòstic: assas-

sinat12.30 Inspector Wolff13.30 Arucitys 15.50 La tata16.15 Inspector Wolff17.05 Diagnòstic: assas-

sinat17.55 Ironside18.50 8 al dia22.30 Pel·lícula: Tiempos

difíciles00.35 Pel·lícula: P. D.

James. Muerte en seminario

02.05 Especial Clips

08.00 Serveis informatius08.15 Informatiu Alt Urgell08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Cafeïna10.00 Serveis informatius10.30 Caminant per

Catalunya11.30 En veu baixa12.00 Serveis informatius 12.30 7 dies de la teva vida13.00 Serveis informatius13.45 Cuina a bon preu 14.00 L’informatiu migdia15.00 Serveis informatius 15.30 Rutes pel Pirineu16.00 Serveis informatius 16.30 Forma de vida17.00 Serveis informatius 17.30 Tot recordant 18.30 Rutes pel Pirineu 19.00 Cafeïna 20.05 Promo 21.15 Amb Josep Pons 22.15 Galeria Galilei 23.00 Serveis informatius23.30 Socarras

06.30 Telediario matinal09.00 Los desayunos de

TVE10.15 La mañana de La 114.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 Amar en tiempos

revueltos 17.10 Cielo rojo18.30 La casa de al lado19.30 + Gente20.30 Desafío Champions21.00 Telediario 222.15 Españoles en el

mundo00.00 Destino: España00.55 Repor02.30 La noche en 24

horas

08.00 Grandes documen-tales

09.00 Babel en TVE09.30 Aquí hay trabajo10.00 La aventura del

Saber11.00 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.40 Documentos TV14.45 La guía de los

planetas del sistema solar

15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales18.50 La felicidad en cuatro

minutos19.30 Para todos La 220.30 Frasier21.00 Docufilia22.00 Cine: Arcadia00.15 La 2 Noticias 00.45 Ritmo urbano

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco22.00 Hay una cosa que te

quiero decir 01.45 Gran Hermano 12 +

1 - Resumen02.30 Locos por ganar

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Carreteras secun-

darias09.10 Crímenes imper-

fectos10.35 Informe criminal11.30 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta noticias 15.35 El millonario16.15 Bones18.00 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta noticias20.59 La Sexta Deportes21.30 El Intermedio22.25 Cine: Los perdedores00.10 Numbers02.00 Astro TV

06.45 TFou09.15 Soeur Thérèse.com 11.05 4 mariages pour

1 lune de miel 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Le combat d’une

femme 16.35 Grey’s Anatomy 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Dr House 22.25 Dr House 00.00 Forgotten 01.35 50 mn Inside

06.00 Road to London06.30 Gimnasia artística.

Campeonato de Europa

09.00 Hockey patines. Liga Española

10.30 Londres 201211.00 Directo Tenis. Mas-

ters 1000 Roma03.30 Rugby. Aviva Premier

Ship05.00 Road to London

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté09.55 C’est au programme 10.55 Motus 11.25 Les Z’Amours 11.55 Tout le monde veut

prendre sa place 13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.10 Comment ça va bien! 16.15 Le jour où tout a

basculé 17.10 Seriez-vous un bon

expert? 17.55 On n’demande qu’à

en rire 18.55 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.35 La grande révision 23.11 Et la laïcité dans

tout ça? 00.06 Quatre aventurières

en route vers Pékin

09.00 Espejo público 12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera 17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón

diario21.00 Antena 3 Noticias 222.00 El Hormiguero 3.022.30 Luna: el misterio de

Calenda00.15 Buenas noches y

Buenafuente01.45 Sin rastro02.30 Únicos

06.30 Puro Cuatro06.45 El zapping de

surferos 07.30 Top Gear 09.30 Alerta Cobra10.30 Rush11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro15.45 Castle 18.30 NCIS: Los Ángeles20.00 Noticias Cuatro20.45 Deportes Cuatro 2 21.30 El Cubo22.30 Mentes criminales01.45 Último aviso02.30 Ciudades del pecado

06.45 Ludo 08.55 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Journal régional13.00 13h avec vous 13.45 Hippisme 14.05 Inspecteur Derrick 14.35 Les quatre fils de

Katie Elder 15.05 Entre deux ombres 16.45 Slam 17.30 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.10 Plus belle la vie20.35 Assassinée 22.20 Soir 3 22.50 Ce soir (ou jamais!) 00.50 Des racines et des

ailes

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

11.50 Futurama 13.30 Les Cordier, juge

et flic 15.50 Le super bêtisier de

l’année 17.15 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

18.45 Stargate SG-1 19.30 Stargate SG-120.35 True Justice 22.20 Stalingrad 00.40 Falcon, l’arme

absolue 02.30 Poker

07.01 Les virtuoses de la jungle

08.00 Villages de France 08.25 X:enius 08.55 Le monde des

chevaux 09.41 Laëtitia et ses loups 12.05 La vie cachée des

oeuvres 13.00 X:enius 13.30 Marlins, espadons et

voiliers 14.35 Les vivants et les

morts 16.20 La face sauvage de

la planète 17.00 Trésors cachés du

bout du monde 18.30 X:enius 20.05 28 minutes 20.41 O.S.A 22.35 Berlin et le tunnel

des espions 23.31 Du souk à Wall Street 00.20 À crédit au paradis 01.50 Le plaisir de chanter

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo 14.46 O direito de nascer15.27 Praça da Alegria

- Especial Dia da Família Direto

18.00 Portugal em direito18.54 Eu sou Portugal19.09 O preçp certo20.00 Telejornal21.00 30 Minutos21.29 O elo mais fraco22.38 Regresso sem

fim com Eduardo Lourenço

23.32 Eu sou Portugal 23.48 5 para a meia-noite

direto01.00 Sob suspeita01.51 Revelação

08.30 TV5 Monde. Le journal

09.11 Fenêtres sur le monde

10.00 Flash info11.00 TV5 Monde. Le journal11.15 Tout le monde veut

prendre sa place12.00 Flash info13.30 Le journal de la RTBF14.06 Mots croisés15.32 Flash info15.51 Objectif nature16.00 TV5 Monde. Le

journal 17.04 Les villes de

l’extrême18.37 Prozac, la maladie du

bonheur19.27 Le meilleur

d’acoustic20.30 Le journal de

France 222.29 TV5 Monde. Le

journal 23.20 Mise au point

07.30 Teleachat09.00 Mon bien-être 10.30 Morandini! 11.55 À vos recettes 12.55 Papa Schultz 13.45 Les boeuf-carottes 15.40 Mick Brisgau, le

come-back d’un super flic

16.40 Pour l’amour du risque

17.25 Les maîtres de l’humour

18.45 Morandini! 20.00 Very bad blagues, la quotidienne 20.45 Sans arme, ni haine,

ni violence 22.20 Jackie Chan à Hong

Kong 00.15 Morandini! 01.35 La minute de vérité

07.20 Disney Kid Club 08.15 M6 Kid 09.00 M6 boutique10.10 Wildfire 11.45 Desperate hou-

sewives 13.00 Scènes de ménages13.45 L’hôtel des amours

passées 15.30 L’enfant du bonheur 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 20.05 Scènes de ménages 20.50 D&Co, une semaine

pour tout changer 01.05 Les Bleus: premiers

pas dans la police 02.45 Météo

Page 32: Diari del 15 de maig de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 15

De m

Aig

Del

2012

Avui felicitem tots els Isidres

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Quina vergonya la cass !! Es penos !!

Enpresaris andorra si de la crisis voleu sorti cordinados com els ordino teniu qe contracta

Yo actualizo tom tom mapas carrers radars avisos y pdis tot. Tinc mes de 50 gps que cada any actualizo sense cap queixa lo que no se com podem contactar deixam un email i em fico amb contacte amb tu a ya aprofito per fer una crida per als que ya em coneixen que mu portin que marcho de vacances i

se auran de esperar

Budzaku: convertir And en ksa barrets???!!! Cervell privilegiat” :-( KIN SALDO”

Bd Andorrans indignats amb politika d Budzaku. No venguis a tan baix preu el nostre pais.

BD sra.treballadora i molt responsable d 52 anys busca sr.per amistad i lo k surgeixi,contestar al bon dia siusplau.

BD APACEF AND SI VOLEU SOLUCIONS K LES TENIU: DENUNCIEULOS, DEUTE : X 12

MEMBRES = 6175 � KUN O DEUTE : PRESI,VICEP,SECRE I TRESORER=18500� KUN O DEUTE A PAGAR X TRESORE 74000 � EL RESPONSABLE DINERS SEGONS ESTATUTS

BD PARES APACEF AND O REACCIONEU O US TOCARA PAGAR 74000�

BD X JUNTA ANTIGA APACEF PAGUEU VOSALTRES ELS DEUTES O DEMANEU UN CREDIT PERSONAL AL BANC

bd Messi 50 sí, pero la liga pal madriz jajaja, aixi cada año, ja us podeu confitar pichichi

Restaurant Xinès-Vietnamès

NOU serVei A DOmiCili

829 109

Av. Príncep Benlloch, 71 Andorra la Vella

Diumenge a la tarda i dilluns, tancat per festa setmanal.

Av. Carlemany, 56. Escaldes-Engordany

(Principat d’Andorra)

Tel.: 829 029

s’ha perdut a sant Julià un samsung galaxy mini negre.

s’agraeix que es torni pel seu contingut. gràcies.

Felicitats, mare guapa,

de part de la teva família. Que celebrem

molts més anys junts.

muaccc.

Colors de tardor (meritxell).

Una nova empresa amb molta experiència.

Els nostres tècnics fa més de 13 anysque fan aquest tipus de feina:

control de plagues, desratitzacions,desinsectacions, desinfeccions. Especialistes en el tractament de

la fusta per injecció.

Treballem per a empreses i particulars

Per a més informació, contacteu a:[email protected]

Tel. 88 50 00

Felicitats, mare guapa,

de part de la teva família. Que celebrem

molts més anys junts.

m

rts,

15