32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIMARTS, 17 DE SETEMBRE DEL 2013 / NÚM. 2.396 / ANY 10 Tel.: +376 80 90 50 A/e: [email protected] La nostra especialitat, la tornada al col·le Amb servei de copisteria Ara amb més material que mai Tornem al col·l e !!! C/ Maria Pla, 29 · AD500 Andorra la Vella Principat d'Andorra Arrenca la col·laboració entre l’UdA i la UOLS amb un postgrau en direcció financera ANDORRA Pàgina 7 El Comú troba més racional construir un aparcament horitzontal al Falgueró ANDORRA Pàgina 8 La tercera Gimkna’t a 7 bandes vol donar a conèixer diferents espais d’oci entre els joves ANDORRA Pàgina 11 L’Ajuntament de la Seu acorda per àmplia majoria sumar-se al Pacte nacional pel dret a decidir PIRINEUS Pàgina 12 Patrimoni Cultural preveu noves visites guiades a Radio Andorra i Sud Ràdio CULTURA Pàgina 14 El River afronta les semifinals de la Lliga catalana contra el Barça B amb “cansament” ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 10 El Comú d’Andorra la Vella recorrerà al Superior la sentència sobre el GAdA AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 La Cambra manté que “la recessió està remetent” tot i que no hi ha brots verds ANDORRA Pàgina 6 Tati Masià L’activitat de la UIF continua creixent L’activitat de la Unitat d’Intel· ligència Financera torna a créi· xer el 2012, sobretot pel que fa al registre de societats, on els expedients pugen un 68,5%.

Diari del 17 de setembre de 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aquí us podeu descarregar el diari d'avui. Que tingueu un Bondia!!! :)

Citation preview

Page 1: Diari del 17 de setembre de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

dim

arts

, 17

de s

etem

bre

del

2013

/ nú

m. 2

.396

/ an

y 10

Tel.: +376 80 90 50 A/e: [email protected]

La nostra especialitat, la tornada al col·leAmb servei de copisteria

Ara amb més material que maiTornem al col·le !!!

C/ Maria Pla, 29 · AD500 Andorra la Vella Principat d'Andorra

Arrenca la col·laboració entre l’UdA i la UOLS amb un postgrau en direcció financera

AndOrrA Pàgina 7

El Comú troba més racional construir un aparcament horitzontal al Falgueró

AndOrrA Pàgina 8

La tercera Gimkna’t a 7 bandes vol donar a conèixer diferents espais d’oci entre els joves

AndOrrA Pàgina 11

L’Ajuntament de la Seu acorda per àmplia majoria sumar-se al Pacte nacional pel dret a decidir

PirinEUS Pàgina 12

Patrimoni Cultural preveu noves visites guiades a radio Andorra i Sud ràdio

CULtUrA Pàgina 14

El river afronta les semifinals de la Lliga catalana contra el Barça B amb “cansament”

ESPOrtS Pàgina 15

AndOrrA Pàgina 10

El Comú d’Andorra la Vella recorrerà al

Superior la sentència sobre el GAdA

AVUi éS nOtíCiA Pàgina 3

La Cambra manté que “la recessió està remetent” tot i que no hi ha brots verds

AndOrrA Pàgina 6

Tati Masià

L’activitat de la UIF continua creixent

l’activitat de la Unitat d’intel·ligència financera torna a créi·xer el 2012, sobretot pel que fa al registre de societats, on els expedients pugen un 68,5%.

Page 2: Diari del 17 de setembre de 2013

DIMARTS, 17 DE SETEMBRE DEL 2013D’INTERÈS2

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

Novacolecció

tardor-hivern

2014

Pneumàtics

Totes les marques:

A UN MINUT DE L’ILLA CARLEMANY

PRIMERES MARQUESAMB LA MILLOR RELACIÓQUALITAT-PREU

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. Tel.: 867 000 · www.rodand.com

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

Menú dimartsPrimer plat

Amanida de formatge de cabra amb fruits secsAmanida de bacallà a la vinagreta

Gaspatxo andalúsCloïsses a la planxa

Patates saltades amb xoriço i ou

Postres a triar, beguda, cafè i ‘xupito’

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES X 2

MENÚ MARISCADA X 2 MENÚ GRAELLADA DE CARN X 2 10,90 €

+ IGIFem tot tipus de celebracions Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

Segon platTruita a la planxa

Filet de lluç-brazeada amb llagostinsConill a la brasa

Pollastre adobat a la brasa

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

2/11

3/18

5/20

6/21

7/22

8/23

5/20

4/19

2/18

5/20

9/24

[email protected]

Nuvolositat variableTemperatures en descens

El pas d’un front molt esquifi t, durant la jornada d’ahir, ha obert les portes al vent de component nord a nord-oest. Aquest vent, com a molt mo-derat, ha d’acumular nuvolositat a la cara nord, a l’Arièja i al nord d’Andorra, en principi al matí i a última hora del vespre, sense precipitacions. A la cara sud el matí serà tranquil i assolellat, mentre que durant la tarda augmentaran els núvols, però tampoc no donaran precipitacions. Les temperatures aniran a la baixa de forma lleugera a les fondalades i de forma més acusada als cims. Tot i això, demà les temperatures re-muntaran. Que tingueu un BONDIA.

Quart creixent

07.35 h20.00 h

Page 3: Diari del 17 de setembre de 2013

3Dimarts, 17 De setembre Del 2013

“La recessió està remetent”, però a hores d’ara “no hi ha brots verds” que permetin augurar que l’inici de la recuperació po-dria estar a prop. Així ho va dir ahir el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, du-rant la presentació de l’Informe Econòmic 2012 elaborat per l’en-titat. “El 2013 continuarà sent en termes globals un exercici de cri-si, en què de moment no es pot parlar de recuperació”, va deixar clar Pantebre, que va reconèixer, malgrat tot, que l’any en curs “és per ara objectivament una mica millor que el 2012, que va ser un any bastant dolent”.

El 2012 va ser el sisè any de recessió d’Andorra, cosa que no s’ha produït en cap país de la UE, i de caiguda del seu PIB (-1,6%), tot i que menys que el 2011 (-1,9%). I és que l’economia andorrana depèn bàsicament de la demanda externa i en especi-al dels països veïns, que també estan immersos en una profun-da crisi. Per això, tal com va dir Pantebre, en un context mundial de contracció econòmica genera-litzada “l’economia andorrana no pot anar bé”. Així, la crisi va afectar tots els sectors, amb l’úni-ca excepció del financer, que va tenir uns resultats més equi-librats.

El clima econòmic ha continu-at sent al llarg del primer semes-tre d’aquest any “força negatiu”, si bé el ritme d’empitjorament s’ha moderat una mica, en la línia del que està passant a l’en-torn europeu. Així, alguns dels principals indicadors han tingut una evolució menys desfavora-ble, per exemple les importaci-ons han caigut només un 0,9% quan el 2012 ho havien fet un 4,4% i els assalariats han mode-rat el descens fins al 3,2%.

Per la Cambra, l’empitjora-ment de l’economia s’inscriu en un pendent descendent de la

competitivitat, que s’ha anat ac-centuant des que es va iniciar la crisi l’any 2007. Davant d’aques-ta situació, l’entitat reclama, una vegada més, mesures per limitar l’impacte de la crisi i endegar les reformes necessàries per can-viar el model econòmic, àmbits en què constata que hi ha hagut “pocs avenços”. Amb l’objectiu

de fomentar la competitivitat de les empreses, i en concret la cons-trucció, es congratula de l’anunci del Govern d’incrementar la in-versió fins a 50 milions d’euros i afirma que el Pla Renova i la reducció de la cessió obligatòria en sòl urbà consolidat han tingut “una incidència molt limitada”.

La Cambra reconeix que hi

ha hagut “alguns avenços” en la simplificació administrativa, però reclama desenvolupar l’ad-ministració electrònica i establir el silenci administratiu positiu de manera molt més generalit-zada. “La lentitud i la manca de previsibilitat d’alguns procedi-ments administratius posen en perill el clima d’inversió i crea-

ció d’ocupació, en la mesura que constitueixen costos directes i in-directes per a les empreses i els actors econòmics en general”, va assenyalar Pantebre.

L’entitat considera també que cal fer esforços perquè el sector privat es pugui adaptar als can-vis constants de la demanda i millori la qualitat de la seva ofer-ta, i en aquest àmbit valora po-sitivament el Pla de millora del comerç i els programes de crè-dits al finançament privilegiat de les empreses, tot i que troba que “són accions molt limitades i per tant caldria crear més in-centius dirigits a la reconversió i al progrés per les vies de la pro-fessionalització, la innovació i la formació”.

En aquesta àrea, la Cambra proposa que s’impulsi un pla nacional d’innovació que abraci tots els sectors i especialment el comerç i el turisme. Es tractaria, segons va dir Pantebre, d’avan-çar en l’ús de les noves tecno-logies i transformar els models de gestió cap a sistemes més digitalitzats i, en aquest sentit, es valora positivament les ac-cions de la iniciativa Actua, tot i que esperen que “es consen-suïn, compleixin les expectati-ves de l’empresa i s’implantin amb la màxima agilitat”. Final-ment, s’aposta per la internaci-onalització de les empreses i es demana al Govern que destini recursos públics per ajudar-les en aquest procés.

A part de la competitivitat, la Cambra de Comerç destaca també la diversificació com l’al-tra gran línia d’actuació a seguir. Així, a més dels sectors en què treballa la iniciativa Actua, con-sidera que hi ha altres activitats que s’han de desenvolupar “com són les tecnologies mediambien-tals i la gestió dels drets de la propietat intel·lectual, així com l’activitat de societats hòlding i aquelles que operen en el comerç internacional”.

La Cambra opina que “la recessió està remetent”, però no hi ha “brots verds”

informe econòmic 2012

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

El president reclama un pla nacional d’innovació que abraci tots els sectors de l’economiasfga

el cap de Govern, Antoni martí, i el president de la cambra de comerç, marc Pantebre, a la presentació de l’informe.

martí vol fer front a la “lentitud de la burocràcia” accelerant i simplificant els tràmits administratius

El cap de Govern, Antoni Martí, va manifestar ahir que les grans reformes estructurals enceta-des potser han distret l’executiu de “qüestions més imminents”. Per això es prestarà a partir d’ara una especial atenció a “la lentitud de la burocràcia”. Segons va dir, ja hi ha hagut alguns avenços en aquest àmbit, com la reducció dels tràmits a Immigració i la rebaixa del temps per crear una societat, però ara es vol “revisar tots els tràmits i processos administratius amb un doble objectiu: accelerar i sobretot simplificar”, perquè “la simplificació administrativa és un dels nostres principals reptes encara pendents”. En el seu discurs, Martí va fer un repàs de les mesu-res fetes o encara en marxa del Govern i també

alguns anuncis. “Mai s’havien dut a terme tantes reformes en tan poc temps”, va reiterar. Així, va dir que la despesa pública ha de tornar-se a si-tuar “en uns nivells raonables”, tot i que s’hagi de “sacrificar una mica l’objectiu del dèficit zero per evitar que l’austeritat acabi ofegant la recu-peració econòmica”. Martí va recordar també la propera aprovació d’una llei per ampliar la rehabi-litació d’edificis i un pla de reactivació del sector de l’automòbil, a més de la llei del joc, que estarà a tràmit parlamentari abans de Nadal. Segons el cap de Govern, tot i els reptes pendents, “algu-nes coses comencen a anar bé”, en relació amb alguns indicadors. “Andorra comença a remun-tar. No podia ser d’una altra manera”, va afegir.

Page 4: Diari del 17 de setembre de 2013

opinió4 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

edIToRIaL

Arreu d’Europa, i també doncs a Andor-ra, els canvis socials que es produeixen, motivats per la globalització econòmica i també per l’efecte de les noves tecno-logies, fan que cada vegada el paper de la ciutadania tingui més força i poder. Almenys és el que sembla que hauria de ser.

Som en un moment de canvi en què es qüestiona tot, fins i tot el model polític i la llei electoral en els quals se sosté la nostra democràcia.

En aquest nou escenari, els diferents actors hauran de trobar el seu espai, hem de confiar que d’acord amb les bases es-sencials de la democràcia, com ara el respecte als drets humans, individuals i col·lectius, la tolerància, que les majories respectin les minories.

Però a Andorra la majoria taronja de DA segueix presonera del curt termini. Ara li ha sortit la seva ala més dretana, personificada per destacats represen-tants de la Confederació Empresarial Andorrana i l’Empresa Familiar Andor-

rana, lluint manifest antiimpostos.

El juny de l’any passat ambdues as-sociacions patronals, amb l’afegit de la Cambra de Comerç, l’estatut de la qual aconsellaria actituds més prudents, ja van publicar un document, andorra té futur, en el qual avisaven dels suposats perills de l’impost. I demanaven de no fer cap pas més endavant sense avalu-ar-ho molt bé.

Com sigui que, finalment, aquest estiu Antoni Martí i el seu Govern han decidit ser valents i entrar el projecte de llei, un sector dels seus valedors del 2011 s’han irritat tant que gairebé estan incitant a la rebel·lió. Pretenen decidir els calendaris que ha de votar el Consell General i les qüestions a debatre en les properes elec-cions del 2015.

Defensen l’statu quo i, tal com deia un patrici italià del segle passat, estan d’acord a canviar, perquè no canviï res.

Els rics que no aporten i els que ma-neguen el muntatge no volen un impost

sobre la renda. Potser també són dels que creuen que la Constitució i les lleis votades pel Consell General han de ser des obeïdes o ignorades davant les indi-cacions de la divina providència.

Mentrestant, el Govern va guanyant temps i no es manifesta. Si el manifest dels cridaires és potent, sempre podrà fer com en l’afer de l’heliport del Pata-pou: marxa enrere.

En estratègies d’aquesta naturale-sa Antoni Martí és imbatible en el curt termini.

En els dos anys llargs de legislatura que queden és pràcticament segur que DA no plantejarà cap qüestionament ra-dical de statu quo. No voldrà però ja es veu, que, si per hipòtesi volgués, no el deixarien fer.

L’homilia del dia de Meritxell d’una banda i el manifest dels empresaris afins a DA de l’altra són dos precedents que no poden ser més perversos des d’una perspectiva democràtica.

La subordinació de la política, del Consell General, a voluntats divines o empresarials suposaria un retrocés de segles pel que fa a l’evolució del sistema polític andorrà.

L’Estat constitucional del qual està-vem celebrant els vint anys és la fórmula per fer possible un debat polític obert a través dels seus representants.

Els legítims interessos econòmics dels empresaris no poden substituir, ni tam-poc condicionar, el treball dels consellers generals elegits l’abril del 2011.

S’ha de respectar la separació de po-ders perquè és la clau en la Constitu-ció del 1993 i perquè és clau també en la vertebració d’una veritable cultura democràtica, sense la qual al capdavall s’acabarà produint el buidatge de les ins-titucions representatives.

Em temo que aquesta primera quin-zena de setembre s’estan fent passos decisius en aquesta direcció. Una mala direcció.

TRIbuNa

JauMe baRTuMeu CaSSaNy, Conseller general i membre del Consell naCional de soCialdemoCràCia i Progrés d’andorra

El curt termini

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a

l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

El cap de la Unitat d’intel·ligència Financera (UiF) va fer ahir balanç de l’activitat del 2012, que es va tornar a tancar amb un increment global. Destaquen, molt especialment, les ins-peccions sobre societats, que és de fet l’activi-tat que més s’ha incrementat respecte de l’any anterior. D’aquesta manera, aquest augment se situa en el 68,51% i sembla que aquest any se seguirà la mateixa tònica. Un altre dels aspectes que més cal destacar de la memòria d’activitat de la UiF és el d’expedients que s’han obert a iniciativa pròpia de l’organisme, que creixen un 50%. aquestes xifres demostren que l’activitat de la UiF està totalment consolidada i que mal-

grat que encara queda molta feina per fer, espe-cialment d’adaptació a les exigències internaci-onals, la base que s’ha fixat al llarg d’aquests anys és positiva. El responsable de l’organisme posava en relleu ahir que s’ha fet una enquesta a empreses i professions no financeres designa-des per esbrinar, sobretot, el coneixement que es té de la normativa. arran d’aquests qüestiona-ris es durà a terme un seguit d’accions, entre les quals adaptar els controls a aquest sector. També caldrà incidir en les declaracions d’ope-racions sospitoses, perquè la resta de sectors, tret dels bancs, hi col·laborin d’una manera més activa.

Una bona baseENQUESTA DE LA SETMANA

RESULTAT DE LA SETMANA pASSADA

¿Veuríeu bé que es donessin llicències temporals per als taxis?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

SÍ42,9%

NO57,1%

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

¿Considereu excessiu el desplegament d’agents rurals durant la setmana de l’isard?

Page 5: Diari del 17 de setembre de 2013

opinió 5Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Però el que està passant és que el caràcter identitari d’Es-panya s’ha anat forjant a través de la història i, després de tota l’experiència colonial i d’extermini a Abya Yala, després del gir jacobí i autoritari que va imposar-se el 1714 també anorreant Catalunya i negant totes les seves institucions, sobretot va haver-hi el cop d’Estat franquis-ta. Durant 40 anys, la dictadura de Franco, ja després de la guerra, va executar 100.000 persones per motius polí-tics! Això va ser, sobretot, a les primeres dècades, per això molta gent ha diluït l’horror del franquisme perquè els úl-tims temps del règim van ser més light. Però si comparem aquest genocidi amb el d’altres dictadors com Pinochet, 3.500 morts, o Videla, 30.000, ens farem una idea de la magnitud de la tragèdia. I aquesta guerra mai la van per-dre. El dictador va morir al llit i va donar lloc a una mo-narquia parlamentària “atada y bien atada”, en què el PP ha estat l’hereu oficial d’aquesta concepció d’Espanya, que mai ha condemnat el règim, i de la qual a vegades el PSOE o altres no han sabut desmarcar-se prou, ni per descomp-tat contrarestar. I aquest partit, disfressat matusserament de demòcrata, ens fa la vida impossible a tots i no permet girar full al franquisme. En sobren exemples. Encara ara, 38 anys després de la mort del dictador, seguim pràctica-ment amb el mantra “Espanya una, grande y libre” i no es pot qüestionar res que pogués moure aquests fonaments (la “llei de punt final”, la monarquia, el control econòmic per part de l’oligarquia franquista, el predomini polític de la dreta espanyola, l’exèrcit, la unitat d’Espanya, la iden-titat basca i catalana vistes com un problema, la predomi-nança del castellà, etc.), per exemple el dret a decidir.

A Catalunya s’ha anat construint, com s’ha pogut, una

societat que a poc a poc ha anat sortint del franquisme, malament i amb anomalies, però s’ha anat fent camí. A Espanya tinc la impressió que s’ha avançat molt menys, malgrat el mèrit de molts lluitadors en territori molt hos-til. No és estrany, perquè allí el PP franquista és gairebé hegemònic i li dóna suport més del 50% de la societat. A Catalunya, en canvi, aquestes idees només troben un su-port minoritari, al voltant d’un 15%. És veritat que tenim una altra dreta, la de CiU, però s’assembla més a una dreta europea, igualment injusta però que no és impositiva ni intransigent com sí la del PP. Crec que el problema d’en-caix entre la societat catalana i el model estatal d’Espanya té més a veure amb un franquisme no superat que amb la identitat diferenciada, tot i que això hi té un paper perquè fa que ens sentim subjecte polític i vulguem decidir, cosa que segurament no es plantejarà a segons quins altres llocs de l’Estat.

I aquest alliberament català també ajudarà altres terri-toris de l’Estat i, fins i tot, estic convençut que ajudarà Es-panya. Els espanyols, i sobretot els espanyols d’esquerres (molts d’ells persones molt maques i amb qui coincideixo més que amb alguns catalans, no podia ser d’altra manera) tindran l’oportunitat de salvar la barricada infranquejable que suposava “la unidad de Espanya” per qüestionar què volen ser. Perquè tota la qüestió dels nacionalismos ha sigut molt determinant en l’evolució d’Espanya: per una banda, perquè ha ajornat debats democràtics i socials capitals, i per una altra banda perquè ha aportat cert aire a una Es-panya massa marcada pel conservadorisme, i també ha descentralitzat el país d’una manera inimaginable si no s’hagués volgut diluir les nacionalidades perifèriques, que mai nacions. Ara tot això es mourà i o es tornarà a les es-sències de l’espanyolisme, aquest espanyolisme segrestat pel franquisme, o es demanarà a crits una superació. En tot cas, refundar l’espanyolisme tocarà als espanyols, però estarem al seu costat per al que calgui. En realitat nosal-tres també tindrem molta feina per aconseguir que el nos-tre procés no es desnaturalitzi i que la futura constitució

catalana forjada al segle XXI accepti elements interessants que la societat exigirà, desbordant la cotilla dels partits polítics: republicanisme, absència d’exèrcit, mecanismes de democràcia profunda, protecció activa de drets soci-als, mecanismes anticorrupció per evitar xacres com la de Millet i altres... Amb els espanyols compartirem veïnatge i serem germans que sempre que calgui ens trobarem per avançar, qui sap encara de quines maneres en el futur.

Un últim apunt: molts qüestionen que, econòmica-ment, qui ens escanya no és Madrid sinó la UE i que això ens seguiria afectant en un Estat propi, de manera que ens estem equivocant. La sobirania vol dir triar amb qui com-parteixes. Estar a Espanya s’ha demostrat després de 38 anys que no ens permet sentir-nos a gust. Ho hem inten-tat, de grat o per força, però no ha estat possible. La UE, governada per les dretes, ara mateix és molt neoliberal i ens està escanyant. La lluita de classes està servida, com abans i com sempre serà. Però a Catalunya sempre hem estat europeistes i crec que també ens interessa estar a la UE perquè permet que no hi hagi frontera entre Catalu-nya i Espanya. Per tant, no es trenca res, ni es creen fron-teres. Un altre dels mantres dels partidaris de l’statu quo. A més, malgrat Maastricht i altres casos, hi ha esperances perquè, per exemple, el tractat que es va intentar aprovar el 2005 per fixar el neoliberalisme amb rang constitucio-nal es va tombar als referèndums de França i Holanda. La UE és de dretes perquè té governs de dretes, però en-cara podem intentar lluitar junt amb grecs, portuguesos, alemanys, francesos, espanyols... d’esquerres, perquè la UE variï el rumb. Serà difícil, segur, perquè és un territori massa gran a mercè de les oligarquies econòmiques, però personalment crec que encara no s’han esgotat totes les vies per concloure que és un búnquer neoliberal inamovi-ble. Si algun dia ho pensem, potser proposarem sortir-ne igual com ara ho proposem amb Espanya. Dependrà de l’experiència que hi tinguem.

¿Què té de dolent que cadascú sigui ell mateix? ¿Qui pot voler impedir-ho imposant-se per sobre d’un altre?

tribuna

Jordi oriola Folch

Independentisme català: foto de conjunt (i 2)

Page 6: Diari del 17 de setembre de 2013

6 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

La Unitat d’Intel·ligència Finan-cera (UIF) va presentar ahir la memòria d’activitats correspo-nent al 2012. En general, es cons-tata un increment de l’activitat duta a terme per l’organisme respecte de l’any anterior, de ma-nera significativa en algun dels casos, com per exemple en el re-gistre de societats, on s’ha passat de 181 dossiers a 305, amb un in-crement percentual del 68,51%.

Així, en general, el volum d’expedients generats s’incre-menta un 42,97% i passen dels 263 del 2011 als 376 de l’any passat. Quant al registre de so-cietats, cal destacar que l’incre-ment, segons va posar en relleu el cap de la UIF, Carles Fiñana, està motivat per la nova política d’obertura econòmica i conside-ra que aquesta tònica continua-rà en els pròxims exercicis per l’aplicació de la Llei d’inversió estrangera. Cal afegir, a més a més, que nou d’aquests registres van resultar desfavorables, en-front dels 11 que s’havien donat l’any precedent, i que aquesta avaluació no favorable es deu al fet que no tenien “els paràmetres convenients”, segons va desta-

car Fiñana, que va afegir que el motiu concret no és públic. Els nou casos eren projectes d’inver-sió estrangera.

La memòria detalla tot un se-guit de dades, entre les quals que augmenten un 50% els expedi-ents investigats d’ofici per la UIF, que passen de 16 el 2011 a 24 el 2012. Segons s’assenyala, aquest increment és una “evolució lògi-ca” vist com s’han incrementat en països de l’entorn el nombre de processos judicials vinculats a la corrupció i a les xarxes inter-nacionals de delinqüència orga-nitzada, dedicades al narcotrà-fic i al blanqueig. Aquesta tasca d’ofici es valora com un element essencial des de la UIF, segons es posa en relleu a la memòria, com a mostra “inequívoca” del compromís del país en la lluita contra el crim organitzat.

També s’ha donat un incre-ment del nombre de persones investigades respecte del 2011. D’aquesta manera, l’augment és d’un 10,42% i passa de 2.121 a 2.342. Segons Fiñana, aquest fet és producte dels dossiers que es tramiten, ja que hi pot haver ca-sos en què en un de sol hi hagi moltes persones implicades. Quant a les persones físiques, el

volum és similar al del 2011, ja que van ser investigades 1.435 persones i l’any passat ho van ser 1.438. L’increment es dóna de manera important en les perso-nes jurídiques, ja que passen de 686 el 2011 a 904 el 2012.

Quant a les declaracions d’operacions sospitoses, l’incre-ment se situa en el 19,05% i se’n van registrar 25 en total. El sec-tor financer continua sent el que més declaracions porta a terme, 20 en total, la qual cosa suposa un 80%, mentre que pel que fa a la resta de sectors o subjectes obligats les xifres encara no són gaire rellevants.

També es posa en relleu que les demandes de col·laboració internacional per part dels ho-

mòlegs internacionals de l’or-ganisme han passat de 43 el 2011 a 20 l’any passat, cosa que representa una disminució del 53,49%. Fiñana va restar im-portància a aquest descens i en canvi va posar en relleu que el temps de mitjana de resposta a aquestes demandes ha estat de 42,40 dies, una dada que es considera destacable ja que no només és important facilitar a aquests organismes la informa-ció deguda sinó també fer-ho en el temps que sigui útil, segons va remarcar Fiñana.

La memòria també inclou les dades judicials, que posen de manifest que al llarg de l’any passat els jutges d’instrucció van iniciar nou casos nous, tres dels

quals són resultat dels cator-ze expedients que la UIF havia tramès a la Fiscalia General, un prové d’una comissió rogatòria internacional i els altres cinc són afers investigats per la policia.

A l’últim, cal destacar que augmenten també els expedi-ents en curs i, així, mentre que el 2011 n’hi havia nou, el 2012 la xifra s’eleva a 28, fruit també de l’increment de feina.

reptesEl proper examen del Moneyval a què haurà de fer front el país serà l’informe de progrés del mes de març vinent. Per això, continua la feina d’adaptació de la normativa a les exigències tant del Moneyval com de l’Acord Monetari. Així, de cara a final d’any, es prepara una segona modificació de la llei de lluita contra el blanqueig. Aquesta i la que ha d’afrontar el Consell Ge-neral de manera imminent han de permetre, segons Fiñana, te-nir un text refós i separar la llei de blanqueig de la de cooperació internacional. També es va fer un qüestionari a empreses i profes-sionals no financers per avaluar el coneixement de la normativa i adoptar possibles accions.

Torna a créixer l’activitat de la UIF, un 68,5% en el registre de societats

balanç del 2012

m. f.anDorra la Vella

Aquest increment de dossiers respecte del 2012 està motivat per la llei d’inversió estrangeratati masià

el cap de la UIF, Carles Fiñana, va exposar ahir la memòria del 2012.

La policia va detenir dissabte a la tarda, en una zona d’esbarjo d’Andorra la Vella, un andorrà de 21 anys per un presumpte delicte de venda de marihuana a menors. La detenció va derivar del fet que els agents de l’àrea de Seguretat Pública i Proximitat

Ciutadana van poder observar com un grup de joves semblava que estava consumint substànci-es estupefaents i intercanviaven alguna cosa amb el detingut.

En el control li van trobar en una butxaca de la jaqueta qua-tre cabdells de marihuana (1,1 grams) i quatre bosses de plàs-tic petites buides. Igualment en

una motxilla duia quatre bosses més de marihuana (15,6 grams) i en una butxaca del pantaló, 165 euros en bitllets d’import baix.

A més, a un dels menors del grup se li va trobar una peti-ta quantitat de marihuana (0,9 grams), que hauria adquirit en aquell moment.

Aquesta és una de les cinc de-

tencions que va fer la policia la setmana passada, ja que a més van detenir el mateix dissabte un jove andorrà de 28 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral i maltractaments en l’àmbit do-mèstic, a més a més d’amenaces, injúries i resistència als agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions.

Dimarts, un home no resi-dent de nacionalitat marroquina de 51 anys va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’incompliment d’una pena ju-dicial d’expulsió del Principat

per un període de quinze anys. I dijous, un home resident de 47 anys de nacionalitat espanyola va ser arrestat pels agents com a presumpte autor d’un delicte contra l’administració de justí-cia, per incompliment reiterat d’una ordenança penal de pro-hibició d’entrar en contacte amb la seva exdona.

A l’últim, divendres va ser arrestat un jove andorrà de 20 anys per un delicte contra la se-guretat del trànsit ja que va do-nar un resultat positiu a la pro-va d’alcoholèmia de 2,12 grams d’alcohol per litre de sang.

Detingut un jove acusat de vendre droga a menors

aCtUaCIons polICIals

RedaccióanDorra la Vella

Page 7: Diari del 17 de setembre de 2013

andorra 7Dimarts, 17 De setembre Del 2013

La Universitat d’Andorra (UdA) i la Universitat Oberta La Salle (UOLS) van firmar ahir un con-veni de col·laboració que té com a objectiu buscar estratègies co-munes en els àmbits de l’educa-ció, la recerca i la tecnologia i al mateix temps situar el Principat en el panorama universitari. Els rectors dels dos centres, Daniel Bastida (UdA) i Lluís Vicent (UOLS), van destacar que l’acord permet sumar esforços, una vo-luntat que ja es va posar sobre la taula fa cinc anys quan la uni-versitat lasal·liana va anunciar la intenció d’instal·lar-se al país.

Però, tal com va indicar Bas-tida, el conveni signat ahir no és només una declaració d’intenci-ons. Així, aquest curs, les dues institucions ja impulsaran un projecte conjunt amb la creació del primer títol de postgrau in-

teruniversitari del país en direc-ció financera i control de gestió. Aquesta formació ha de donar ei-nes als participants per analitzar els estats financers i dissenyar la política financera de l’empresa i el sistema de costos i pressupos-tos que s’adaptin a les necessitats

d’organització. En aquest sentit, proporcionarà els coneixements necessaris per desenvolupar les tasques de responsable de gestió financera.

Es tracta d’un curs online ín-tegrament que es desenvoluparà des del 28 d’octubre fins al gener

del 2015. Està format per 38 crè-dits europeus, que corresponen a les assignatures de direcció financera (20 crèdits), comptabi-litat de costos (6 crèdits) i comp-tabilitat de gestió (6 crèdits), i a sis crèdits més optatius. Per accedir-hi s’ha de tenir titula-ció universitària però també hi poden participar professionals amb experiència.

Les inscripcions ja es poden fer a les dues universitats i tam-bé online i per telèfon. La inten-ció és que aquesta formació es pugui realitzar cada any o fins a dos cops l’any, en el cas que hi hagi prou matriculats.

Els rectors van destacar que es tracta d’un programa en què les dues universitats tenen ex-periència i que aborda un dels principals sectors econòmics del Principat. De fet, és una de les formacions amb més demanda, tant pel que fa a la formació con-tinuada com la reglada.

En el marc del conveni, però, a més de la formació també es preveu desenvolupar possibles projectes de recerca i de transfe-rència del coneixement a la soci-etat. Bastida va afegir que aquest postgrau és un primer pas però que “tot el que pugui ser interes-sant per al país o les institucions ho farem” i Vicent va destacar que la intenció és que “un més un sigui més que dos”. A més, el rector de l’UdA va concloure que “l’educació és una de les ei-nes que ens poden ajudar a sortir del pas” en un moment econò-mic complicat com l’actual.

Arrenca la col·laboració entre l’UdA i la UOLS amb un postgrau sobre finances

universitats

m. s. c.la massana

Les institucions han signat un conveni per organitzar formacions o projectes de recerca conjuntstati masià

vicent i Bastida van signar ahir el conveni de col·laboració.

La primera iniciativa és un curs en

direcció financera i control de gestió

Page 8: Diari del 17 de setembre de 2013

andorra8 Dimarts, 17 De setembre Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.

Tel.: +376 83 64 00www.restauranteularidepal.com

Plaça del Poble de Pal.

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALSSERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICATASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLESTel. +376 33 26 71

Informació:Tel.: 80 81 38Fax: 86 21 [email protected]

MATRÍCULA OBERTACURS 2013/2014

aula de formació

Comptabilitat Finances Fiscalitat

El Comú d’Escaldes-Engordany està treballant en un plec de ba-ses per a la redacció del projecte d’excavació de l’aparcament del Falgueró, al costat de l’hospital. Tot i que aquest estudi ha de do-nar una idea precisa del cost que tindria fer-hi el pàrquing a l’aire lliure o subterrani, el cònsol me-nor, Marc Calvet, va avançar que l’opció que sembla “més racional” és la primera. En aquest sentit va explicar que la parcel·la té 2.500 metres quadrats i que excavar aquesta superfície tindria un cost molt elevat pel context actual (es planteja la xifra d’uns 5 milions).

Calvet va acceptar que la cons-trucció d’un aparcament vertical que es pogués unir pel soterrani amb el tanatori seria la proposta més raonable. Tot i així, va afegir que “s’allunya de la idea que té el Comú a mitjà termini”. Amb l’aparcament a peu pla es podria disposar de 100 places, que cobri-rien les 80 que hi havia. La corpo-ració estima que arranjar la parcel-la per convertir-la en aparcament a l’aire lliure tindria un cost de 2,5 milions. La intenció és tenir la in-fraestructura aquest mandat. De fet, aquest import es podria veure reflectit en el pressupost d’aquest any o el que ve. Per aquest motiu,

la consellera de Finances, Núria Gómez, no va voler fer previsions sobre el tancament de l’exercici i es va limitar a dir que la intenció és tancar amb equilibri.

Precisament ahir es va donar a conèixer l’execució dels comptes corresponent al primer semestre, que s’ha tancat amb un superàvit de 4 milions d’euros, ja que és en aquest període quan es factu-ra el gruix dels impostos i taxes. Gómez va destacar l’augment del 2% dels ingressos, fruit sobretot de l’augment de les transferènci-es del Govern (un 23% més que en el mateix període del 2012). Per contra, han caigut els ingres-

sos per ITP a causa de l’impacte de la Llei de l’IGI (s’ha deixat de rebre uns 251.000 euros) i un 11% (99.000 euros) dels aparcaments pel tancament del Falgueró i la no repercussió de l’impost indirecte.

Quant a les despeses, s’han reduït un 8% (540.000 euros). Hi té molt a veure la caiguda de les despeses financeres (s’ha pagat un 50% menys d’interessos per la disminució dels tipus i del capi-tal pendent d’amortitzar) i també la reducció de les despeses de personal (-3%) i consum de béns corrents (-13%). Per Gómez això reflecteix els esforços de con-tenció. En relació amb l’endeu-

tament, puja a 30,8 milions (un 30% per sota del límit legal).

Tot i que la consellera va in-dicar que l’augment de les trans-ferències compensa la caiguda de l’ITP, la cònsol major, Trini Marín, va defensar la demanda dels comuns de retornar al fun-cionament anterior de l’impost (una demanda que també té el suport de l’oposició), ja que la re-captació creixerà quan canviï el context, va dir. La minoria social-demòcrata es va mostrar prudent amb els comptes a l’espera del tancament de l’exercici, al mateix temps que va demanar una pro-jecció fins a finals d’any.

Sobre l’aparcament del Falgue-ró, tot i que veuen amb bons ulls que fos soterrat indiquen que cal ser realistes i analitzar si es pot assumir. Per aquest motiu es van mostrar a l’espera de conèixer el cost, la via de finançament i el re-torn que tindrà. Al mateix temps van destacar que és una infraes-tructura necessària per a la zona i cal que es faci a curt termini.

El PS també es va referir a Vi-vand. Destaca que la manca de dades fa difícil valorar el projecte i remarca que cal millorar la se-nyalització. La cap de la minoria, Cèlia Vendrell, també va afirmar que no comparteix les respostes del Comú a les al·legacions.

el Comú veu més racional construir un aparcament horitzontal al Falgueró

EscaldEs-Engordany

tati masià

Els cònsols d’Escaldes-Engordany en una sessió de comú anterior.

La corporació tanca el primer semestre de l’any amb 4 milions d’euros de superàvit

m. s. c.escalDes-engorDany

Estadística

L’entrada de vehicles durant el mes de juliol baixa un 0,2%

RedaccióanDorra la Vella

Durant el juliol van entrar al Principat 380.902 vehicles, xi-fra que suposa un 0,2% menys que el mateix mes de l’any passat. Segons el departament d’Estadística, els turismes provinents d’Espanya van créixer un 0,5%, mentre que els de França van caure un 2,3%. Pel que fa a l’acumulat d’aquest any, l’entrada de ve-hicles és de 2.226.968 (un 2,8% menys que l’any passat) i res-pecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos, s’han assolit els 4.047.284 cotxes (-1,5%).

llEngua

RedaccióanDorra la Vella

Matriculacions per al deLe

Ahir es va obrir el termini de matrícula per a l’examen DELE (Diploma de Español Lengua Extranjera), que tindrà lloc el 23 de novembre. Les inscripci-ons finalitzen el 18 d’octubre i els candidats es poden presen-tar a sis nivells diferents. Es tracta de títols oficials, recone-guts internacionalment i amb validesa indefinida.

Page 9: Diari del 17 de setembre de 2013

publicitat 9Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Page 10: Diari del 17 de setembre de 2013

andorra10 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

El representant dels jubilats al consell d’administració de la CASS, Lluís Sàmper, va oferir ahir una xerrada al Punt Informació Gent Gran sobre Les pensions i la nova llei de la CASS. També hi va as-sistir la cap d’àrea de Social, Montserrat Altimir.

Lluís Sàmper parla sobre les pensions

tati masià

gent gran

El curs d’iniciació a la infor-màtica ha donat el tret de sor-tida a les activitats de tardor per als padrins de la Funda-ció Crèdit Andorrà. L’Espai oferirà cursos d’informàtica, anglès, català, història, teatre i envelliment saludable, en-tre d’altres.

L’espai inicia els cursos de tardor

agències

col·lectius

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va manifestar ahir que el Comú recorrerà a la secció administrativa del Tribu-nal Superior de Justícia contra la sentència del Tribunal de Batlles que anul·la la rebaixa d’un 10% de les puntuacions de la gestió de l’acompliment del 2008-2009. Segons va indicar Ferrer, la sen-tència deixa clar que es pot tirar endavant una mesura com la que va prendre la corporació, tot i que s’adverteix, però, que en aquest cas “l’aplicació no ha estat la correcta”.

Com s’explicita a la resolució judicial del Tribunal de Batlles, només es pot aplicar un coefi-cient corrector a les puntuaci-ons a nivell departamental, de serveis o individual, però no al conjunt de treballadors de l’ad-ministració comunal, quan no hi hagi hagut consens a la comissió

consultiva en relació amb aquest tema. La voluntat, així doncs, de la corporació és que la mesura es pugui tirar endavant seguint el procediment que fixen les or-dinacions “i departament per departament”. El Comú sempre ha indicat que la mesura de re-baixar les puntuacions dels tre-balladors es feia per una qüestió

d’equitat i no d’estalvi de recur-sos, cosa que va reiterar ahir la cònsol major. Per la seva banda, el Sindicat de Treballadors del Comú d’An dorra la Vella (Sitca) va decidir també en una assem-blea celebrada dimecres passat que farà un recurs condicionat, ja que es preveia que el Comú també podria recórrer.

el Comú recorrerà al Superior la sentència sobre el GAdA

anDorra la Vella

tati masià

la rebaixa del gada al comú de la capital continuarà a la justícia.

Ferrer defensa la mesura però admet que “l’aplicació no és correcta”JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

energia

FeDA deixarà provar al públic un cotxe elèctric

REDaccIóanDorra la Vella

El cotxe elèctric que va gua-nyar el passat EcoRally RACC estarà exposat tota la setmana al centre comercial Illa Carle-many. A més, els dies 21 i 22 de setembre es faran sortides amb el cotxe perquè el públic pugui conduir-lo i així veure com funcionen els vehicles d’aquestes característiques. Els interessats a poder-lo pi-lotar podran apuntar-se fins que s’acabin les places al punt d’informació d’Illa Car-lemany o a la pàgina de Face-book de FEDA. L’objectiu de l’empresa és apropar aquest tipus de vehicles a la ciutada-nia i fer-los partícips de com de beneficiós pot ser per al medi ambient l’ús d’energies renovables. El cotxe exposat, un Citroën model C-Zero, va ser conduït pel pilot de l’ACA Àlex Bercianos a l’Eco-Rally RACC.

sortiDa anyal

Un grup de padrins inicia avui un viatge a extremadura

REDaccIóanDorra la Vella

Un grup de 53 padrins d’An-dorra la Vella inicia avui la seva sortida de tardor a Ex-tremadura. Aquest és el viat-ge anyal que s’ha organitzat ininterrompudament durant 17 anys. El desplaçament es farà en autocar des d’An-dorra la Vella fins a Lleida, on agafaran el tren AVE fins a Madrid. Continuaran en autocar fins a la ciutat de Mèrida, on arribaran a les sis de la tarda. Dos monitors del servei de Cases Pairals acom-panyaran el grup i s’encarre-garan de l’atenció i la segu-retat dels viatgers. La visita s’iniciarà amb una excursió a Guadalupe, on visitaran el Monasterio de la Virgen, i a la ciutat de Mèrida i el seu amfiteatre. El diumenge 22 de setembre, el grup empren-drà el viatge de retorn cap a Andorra la Vella.

trànsit

REDaccIóanDorra la Vella

Asfaltatge a la capital

El Comú d’Andorra la Vella informa que des d’avui fins dijous, des de les 21.30 fins a les 7.00 hores, a l’avingu-da Tarragona, entre la cruïlla amb el carrer Verge del Pilar i l’edifici de les Columnes, s’hi realitzaran treballs d’asfaltat-ge. L’asfaltatge s’iniciarà en sentit sud, amb l’ocupació del carril dret i després el carril esquerre.

La imatge guanyadora del con-curs de fotografia que s’ha dut a terme a l’estiu a favor de la desnutrició infantil ha estat l’enviada per Viviana Besolí. L’acció, el Repte de la Unibella, era un concurs de fotografies de l’amiga de l’Unicef, la Unibella, al lloc favorit de l’estiu. Les fo-tos es van anar penjant fins al 7

de setembre, a través del Face-book d’Unicef Andorra. També s’hi van poder votar les que més agradaven. Mercè Rivas ha estat la guanyadora del sorteig entre els participants que han enviat una fotografia amb la Unibella o han votat les que més els agra-daven. El jurat ha estat format per dues persones de l’Unicef i una de Pyrénées, que ha ofert dues càmeres com a premis.

el ‘Repte de la Unibella’ ja té guanyadors

REDaccIóanDorra la Vella

uniceFViViana besolí

aquesta és la fotografia que ha guanyat el concurs.

Page 11: Diari del 17 de setembre de 2013

andorra 11Dimarts, 17 De setembre Del 2013

La nova edició de la Gimkna’t a 7 bandes, que tindrà lloc el pròxim 5 d’octubre amb sortida i arri-bada a Encamp i és organitzada pels departaments de Joventut dels set comuns i el Govern, promourà la ciutadania activa i la participació social dels joves, però potenciant el valor de conèi-xer altres llocs del propi país. Tot i que enguany no es recorreran totes les parròquies, sí que es po-sarà èmfasi en el fet que els joves coneguin indrets d’altres parrò-quies amb l’objectiu de descobrir i d’ampliar els llocs d’oci juvenil.

A més, aquest any s’han re-duït les franges de participació i només es farà per a joves de fins a 20 anys. D’aquesta manera, hi haurà dues categories, una per a joves de 12 a 15 anys i una altra de 15 a 20 anys. Cada grup esta-rà format per quatre persones. Des de l’organització s’espera arribar a la xifra de l’any passat, 48 grups, amb un màxim de 200 participants.

La Gimkna’t en si consisteix a superar sis proves de lleure per diferents indrets del país. Cada prova té una puntuació màxima de 10 punts i els participants en podran obtenir un màxim de 60, i podran aconseguir-ne d’extres a través de les proves que han

de fer en els trajectes entre par-ròquies. Per cloure la Gimkna’t, hi haurà una xocolatada i música de Flaix FM.

Les inscripcions es poden fer a qualsevol punt jove del país o al departament de Joventut del Go-vern. El preu de la inscripció és de sis euros, o de tres euros en el cas de tenir el carnet jove. A més, el carnet jove tindrà un preu de tres euros per als joves que no el tinguin (normalment en val sis) i se’l vulguin fer per participar en aquesta activitat.

Pel que fa als premis, en la categoria de 12 a 15 anys es re-galaran quatre abonaments de temporada per a la piscina d’es-tiu d’Encamp als guanyadors; quatre entrades al Bosc Aventura

d’Engolasters i quatre entrades a Caldea per als segons classifi-cats, i quatre entrades al Palau de Gel per als tercers.

En la categoria de 15 a 20 anys, el primer premi seran qua-tre entrades a Port Aventura amb allotjament i mitja pensió, els se-gons classificats tindran quatre entrades per a les activitats d’es-tiu de Vallnord i els tercers obtin-dran quatre forfets de dia per a Grandvalira.

La tercera edició de la prova compta amb el patrocini de l’As-sociació Carnet Jove, la Coope-rativa Interurbana d’Andorra, Bus Exprés i Autocars Hispano Andorrana i la col·laboració del Centre Andorra Sostenible i el Grup Flaix FM.

La Gimkna’t a 7 bandes vol donar a conèixer altres llocs

joventut

agències

un moment de la presentació de la nova edició de la Gimkna’t a 7 bandes.

La finalitat és que els joves puguin descobrir i ampliar els punts d’ociagènciesencamp

Com cada any per Sant Corneli, el poble d’Ordino va cele-brar ahir la seva festa major. Des de les tres de la tarda, els més petits van poder gaudir d’un parc de jocs inflables a la plaça Major i, a les sis de la tarda, la sala La Buna va acollir un gran ball de tarda.

Ordino celebra Sant Corneli

tati masià

ordino

L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) va orga-nitzar una sortida aquest cap de setmana a Carcassona en el transcurs de la qual els cinquanta participants (que viatjaven en 25 vehicles) van poder gaudir d’una visita a la ciutat i de la gastronomia de la zona.

Visita de l’AAVA a Carcassona

patricia brito / aaVa

vehicles antics

Page 12: Diari del 17 de setembre de 2013

12 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per àmplia majoria –15 vots a favor (CiU, ERC i PSC), una abstenció (ICV) i un vot negatiu (PP)– sumar-se al Pacte nacional pel dret a de-cidir. La moció, presentada pels grups municipals de CiU i ERC, acorda que l’Ajuntament s’ad-hereixi al PNDD mitjançant la plataforma www.dretadecidir.cat amb la voluntat de treballar pels objectius que es proposa.

La proposta també recull que l’Ajuntament promourà que els agents econòmics i socials i les entitats culturals i cíviques del municipi s’adhereixin al Pacte nacional pel dret a decidir i par-ticipin de forma activa en aquest procés democràtic de l’exercici del dret a decidir i de la celebra-ció d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Segons s’afirma en la nota feta

pública pel consistori, l’Ajunta-ment considera que, com a admi-nistració més propera al ciutadà, és molt important acompanyar el país en el procés democràtic que ha de portar el poble català a escollir el seu futur nacional.

El Pacte nacional pel dret a decidir, constituït el 26 de juny passat, és el punt de trobada i de participació de tots els agents i

les institucions catalanes que ha de permetre garantir un procés democràtic, transparent, de res-pecte de la pluralitat d’opcions a través de la deliberació i el diàleg en el si de la societat catalana. L’objectiu és que el pronunciament que resulti de l’exercici del dret a decidir sigui l’expressió majoritària de la vo-luntat popular.

La Seu s’afegeix al Pacte nacional pel dret a decidir

institucions

agències

L’Ajuntament de la seu se suma al Pacte nacional pel dret a decidir.

El ple de l’Ajuntament acorda la proposta per una àmplia majoriaRedaccióla seu D’urgell

Més d’un centenar de persones van participar diumenge en la caminada per la independència, organitzada per les JERC de Tremp, i van pujar a l’ermita de Sant Sebastià de Talarn, on van penjar una estelada i van cantar Els segadors. Entre els assis-tents hi havia diferents càrrecs locals com l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva; la regidora d’ERC de Tremp, Maria Pilar Cases, i el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcal-de de Castell de Mur, Josep Castells, entre d’altres.

Més de cent persones caminen per la independència

jerc

tremP

Els pares de l’Alta Ribagorça que viuen en nuclis agregats i han de pagar el menjador es-colar, quan fins ara era gratuït, continuen aquesta setmana les mobilitzacions per reclamar la seva gratuïtat i continuen sen-se portar els seus fills als cen-tres educatius.

Per atendre les necessitats dels fills i com una mesura ad-dicional de protesta, els pares s’han organitzat per portar els nens a les antigues escoles de poble, que al seu dia van ser tancades, on ells mateixos fan de professors. Amb aquesta mesura no volen demanar la reobertura d’aquests centres, sinó fer visible la particularitat demogràfica del medi rural.

Així mateix, han confeccio-nat un calendari, que quedarà cancel·lat tan bon punt rebin una resposta satisfactòria de l’administració. El calendari

ha quedat de la següent mane-ra: ahir els nens van anar a col-legi a l’antiga escola de Llesp, avui aniran a Erill, demà a Boí, dijous a Durro i divendres a Malpàs. Aquestes escoles ac-tualment fan la funció de lo-cals socials. L’horari que fan és des de les deu del matí fins a la una del migdia.

Els pares i mares, que mi-ren de coordinar-se amb pa-res d’altres comarques també afectades, consideren que la distinció entre transport obligatori i no obligatori és un despropòsit i constitueix un greuge comparatiu. Per aquest motiu els pares dema-nen igual tracte per a tots els infants transportats, amb in-dependència del municipi de residència, i que l’Estat es faci càrrec del servei de transport i menjador, a què es va com-prometre quan es van tancar els centres escolars de certes localitats.

Els pares segueixen sense portar els infants als centres educatius

Redacciópont De suert

ALtA ribAgorçA

Carlos Gómez, del C. M. Desamparados, i Lola Brusau, del Club Excursionista UEC Anoia, es van imposar diumenge en la Rialp Matxicots Extrem amb un temps d’11.47 hores i de 13.41 hores, respectivament, al davant d’Esteban Monje i Tere-sa Forn. En la Rialp Matxicots Marató, la victòria va ser per a Miquel Tadeu i Leire Fernández, mentre que Jaume Folguera es va adjudicar la Rialp Matxicots Popular. Les tres curses van aplegar prop de sis-cents atletes.

Gómez i Brusau s’imposen en la Rialp Matxicots Extrem

rialp matxicots

curses de muntAnyAsuccessos

Mor l’home que dissabte va caure al tuc gran de Sendrosa

agènciesbarcelona

L’excursionista de Vielha que va quedar ferit crític després de relliscar i caure uns 100 me-tres quan intentava accedir al tuc gran de Sendrosa dissabte passat al migdia, va morir ahir a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Així ho van con-firmar des del centre hospitala-ri, on l’home, de 49 anys, va in-gressar després de precipitar-se de la carena que porta al cim. Un helicòpter dels bombers amb efectius del GRAE va fer la pri-mera assistència i va evacuar el ferit a l’heliport de Vielha, d’on va ser traslladat a Barcelona.

Page 13: Diari del 17 de setembre de 2013

publicitat 13Dimarts, 17 De setembre Del 2013

CASH DE CARNSHORARI: DE DILLUNS A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

LOT DE CARN N. 2:500 gr. de carn picada de porc, 500 gr. de xurrasco de vedella, 500 gr. de cap de llonza de porc, 500 gr. de botifarra crua.

Estofat de vedella del país

Canelons casolans x 6 amb beixamel

Llom de bacallà extra punt de sal Xai tallat

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIESPREUS VÀLIDS DEL 9 AL 22DE SETEMBRE DEL 2013

10,99 €/kg

TOT 9,90 €

7,95 €/kg

6,80 €/kg5,95 €/kg

4,80 €

Escalopa de vedella arrebossada

6,93 €/kg

Pernil serrà curat 160 gr. 2,38 €

Cuixa de pollastre 1/4

Telèfon per a encàrrecs:

80 69 03

Fricandó de bou

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

DISSABTES I

DIUMENGES

1 POLLASTRE A L’AST

1 BOTELLA DE CAVA

BRUT NATURE

500 GR. AMANIDA

9,50 €TOT

VENDA A PARTICULARS I A PROFESSIONALS

PER ENCÀRREC:

ABANS DE DIVENDRES

A LES 20 H

ESPATLLA DE XAI

A L’AST

CONILL A L’AST

PORQUET A L’AST

CUIXA DE XAI

A L’AST

2,47 €/kg

15,00 €

8,00 €

55,00 €

29,00 €

Page 14: Diari del 17 de setembre de 2013

14 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Des de Patrimoni Cultural fan un balanç “molt positiu” de les Jornades europees del patrimo·ni, que han servit per apropar molts ciutadans a monuments i museus. De fet, poc més de 200 persones van ser les afortunades que van poder conèixer per dins els edificis de Radio Andorra i Sud Ràdio i el fet que s’omplis·sin totes les places i que fins i tot hi hagués persones que es quedessin sense ha fet pensar els responsables de Patrimoni en la possibilitat que les portes d’aquests dos edificis, o fins i tot d’altres, es puguin obrir en altres ocasions.

A l’espera de poder tenir totes les dades corresponents als dife·rents museus, des de Patrimoni exposaven ahir que han estat un centenar de persones les que van fer la visita guiada a Radio An·dorra i unes 115 la de Sud Ràdio;

una seixantena va assistir al con·cert del Quartet Doppler a la sala dels Passos Perduts de Casa de la Vall i una altra seixantena van visitar la mola i la serradora de Cal Pal. Una quinzena més van fer el Camí Hidroelèctric, segons la cap de l’àrea de Museus de Pa·trimoni Cultural, Marta Planas.

I en el marc d’aquestes jorna·des ahir es va celebrar la cerimò·nia de lliurament de premis a les

millors imatges presentades pels joves a l’Experiència fotogràfica internacional dels monuments (EFIM). L’acte va servir també per inaugurar l’exposició que re·cull algunes de les imatges. Els quatre guanyadors de l’EFIM han estat Ioana Escaler, Josep Pinó, Àngela Monzonis i Andrea Camp. Andorra hi ha participat amb 156 joves, 697 fotografies i nou vídeos.

Patrimoni preveu noves visites a Radio Andorra i Sud Ràdio

jornades europees

tati masià

ahir es van lliurar els premis de l’eFIM i es va inaugurar la mostra.

L’èxit d’afluència fa pensar a tornar a obrir les portes dels edificism. f.anDorra la Vella

Des d’ahir ja es pot visitar l’exposició d’instruments que Alex Bagaria ha creat per rememorar els orígens del blues, quan les dificultats feien que els artistes decidissin fer els seus instruments amb caixes de tabac o metàl·liques. La mostra es pot veure al local Blues Bar d’Escaldes-Engordany. Doc’s GuitArts és el nom amb què Bagaria ha titulat aquest projecte d’homenatge.

La mostra sobre el blues ja es pot visitar

tati masià

exposIcIóart

Mostra centrada en el còmic de Roger Siuraneta a Sant Julià

Redacciósant julià De lòria

El vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià acolli·rà a partir d’aquesta tarda una mostra de l’artista Roger Siura·neta. La mostra es divideix en dues parts. La primera, un còmic curt dibuixat amb bolígraf Bic i retolador negre, que és una al·legoria sobre una història d’amor frustrada entre dos personatges. I la segona la configura un recull d’imatges d’art conceptual, il-lustracions i dissenys inspirats en motius diversos i realitzats amb diferents tècniques. Són imat·ges que provenen d’un rerefons comú de projectes en procés.

Després del bon balanç de la passada edició del taller d’es·criptura creativa a la Massana, aquest any es repeteix l’experi·ència però ampliant·la, per po·der donar un servei als alum·nes que l’any passat ja van fer el curs. Hi haurà, així, el taller d’iniciació (els dimarts), per a persones que s’hi apunten per primer cop, i un curs més avançat per als alumnes que volen continuar amb el procés d’aprendre l’ofici d’escriptor (els dimecres).

Els dos cursos es realitzaran a la Biblioteca Comunal, on ja es poden fer les preinscripci·ons. Les places estan limitades

a dotze persones ja que es tracta “d’un curset molt pràctic i amb més persones no seria opera·tiu”, explica el responsable, Ri·card de la Casa.

El curs inicial va encaminat a introduir els alumnes als di·ferents estils literaris i al procés creatiu. Durant el curs els alum·nes escriuran relats per anar millorant i depurant el seu estil.

Pel que fa al curs de segon nivell, l’objectiu és que els alumnes es comencin a plante·jar l’elaboració d’una novel·la. Els primers mesos s’aprofun·dirà en l’estructura i els treballs de preparació dels personatges i de la trama, amb la intenció de donar les pautes per a la creació d’una obra literària.

Dos nivells al taller d’escriptura creativa

Redaccióla massana

la Massana

FIlosoFIa

Wismann i Pons, els convidats als Diàlegs de Meritxell

RedaccióanDorra la Vella

La segona edició dels Diàlegs de Meritxell tindrà com a pro·tagonistes el filòsof francès Heinz Wismann i el poeta ca·talà Arnau Pons en un debat titulat Llengües i pensaments, moderat per Antoni Oliva. El santuari de Meritxell serà l’es·cenari de l’acte, que tindrà lloc dijous a les vuit del vespre. Els Diàlegs de Meritxell són una iniciativa creada per l’As·sociació Andorra Complicitat i patrocinada per MoraBanc, per tractar des de diferents punts de vista temàtiques filo·sòfiques. El primer diàleg va tenir lloc el 14 de novembre del 2012, amb Vicenç Mateu, Sôshô Yamada i Cinto Bus·quet. Wismann és professor emèrit de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales i Pons compagina l’escriptura de creació, l’assaig i la poesia amb la traducció literària.

Folklore

Participació de l’Esbart Valls del Nord en la Festa de la sal

RedaccióanDorra la Vella

La secció del cos de dansa de l’Esbart Valls del Nord parti·ciparà aquest dissabte vinent en la 16a Festa de la sal a l’Es·cala. L’agrupació artística po·drà, d’aquesta manera, inter·canviar danses amb el Grup La Farandola, entitat amfi·triona, així com participar en els diferents actes populars que tindran lloc al llarg de la jornada. El programa ofert serà “íntegrament andorrà”, segons posen en relleu des de l’esbart, amb danses típiques com el contrapàs d’Ordino i la Farandola d’Andorra i dan·ses de caràcter més escènic, creades a partir de músiques com Nits d’Andorra o el ball de festeig, d’execució més tèc·nica. Serà la segona sortida internacional de l’Esbart Valls del Nord, que també treballa en el festival de presentació del 23 de novembre.

Page 15: Diari del 17 de setembre de 2013

15Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Està en plena pretemporada i amb només dos amistosos a l’esquena, però avui mateix el BC River Andorra afronta l’inici del primer títol de la campanya. Aquest vespre juga l’anada de les semifinals de la Lliga cata-lana davant l’FC Barcelona B al Palau Blaugrana.

Aquest títol arriba massa aviat. Però ja està programat perquè serveixi com a al·licient quan la temporada tot just s’ini-cia. El desgast de les sessions d’entrenaments i dels dos amis-tosos que s’han disputat afecta el físic de la plantilla, que està treballant per posar-se a to.

“Anem molt cansats. Inten-tarem tenir molt controlats els minuts que juguen tots els ju-gadors”, assenyala l’entrenador del River, Joan Peñarroya, que en el darrer matx davant el For-ça Lleida no va poder fer-ho per la lesió de Gerbert Martí i el cop que va rebre Thomas Schreiner. El català, amb un esquinç, no estarà per a aquest partit i la setmana vinent tornarà a exer-citar-se. L’austríac s’entrena amb

normalitat i estarà disponible.L’estat físic és el que més

preocupa. “És un moment en què les cames no responen com d’aquí un parell de setmanes.” L’objectiu de l’equip “no és arri-bar en el millor moment” per a aquest partit, però vol sumar la victòria per obrir camí cap a la final: “El partit el volem compe-tir i guanyar.”

esperant triasEl pivot no arriba. S’està allar-gant la situació. Els dies passen i a la plantilla encara li queda una peça per definir. Jordi Tri-as és l’escollit, però encara no ha arribat a un acord per des-vincular-se definitivament del Joventut de Badalona. Fins ara, al River no hi ha preocupació perquè encara no formi part del

grup i pugui treballar-hi. “Ho portem bé. Estem fent els pas-sos correctes”, indica Peñarroya, admetent que “no preocupa que arribi massa tard”. Qualsevol jugador és a temps d’entrar en la dinàmica, així que no hi ha nervis de moment: “Si aquesta incorporació hagués estat aquí fa una setmana millor, però no serà un problema.”

El River afronta l’anada de semifinals de la Lliga catalana amb cansament

bàsquet

joan josep blascoanDorra la Vella

Per evitar el desgast davant el Barça B es calcularan els minuts que tingui cada jugador en pista tati masià

thomas schreiner està recuperat del cop que va rebre en l’últim amistós.

Victòria per a un dels que es coneixen bé els circuits massa-nencs. Cédric Gracia va guanyar la Mega2RX Enduro, prova que tanca la temporada del Vallnord Bike Park.

El resident francès va ser el més ràpid en les classificatòri-es, seguit pel gal Karim Amour i l’espanyol Iago Garay. En les

finals ningú no va poder acos-tar-se als temps de Gracia i va proclamar-se campió amb un total de 504 punts, marcant el millor crono en cadascuna de les dues mànegues. Garay va pujar al segon caixó del podi amb 359 i l’alemany David Schmied, al tercer amb 349. Amour va ser quart (325), i aquesta posició ja li va valer per ser el campió d’Eu-ropa de la Mega2RX Enduro.

En categoria femenina la ven-cedora de la prova de la Massa-na va ser la màxima favorita, la francesa Anne-Caroline Chaus-son, que va liderar les classifi-catòries i les finals. Va guanyar amb 504. La van seguir la resi-dent Mary Moncorgé (404) i la sueca Hanna Oletra (329). La gal·la Emilie Serre, que va ser quarta amb 324, es va proclamar campiona d’Europa.

Cédric Gracia s’imposa en la Mega2RX Enduro de Vallnord

btt

RedaccióanDorra la Vella

VallnorD

els corredors al Vallnord bike park.

ciclisme

RedaccióanDorra la Vella

Albós serà als Mundials

David Albós participarà en els Campionats del Món de con-trarellotge, que se celebren el 25 d’aquest mes a la Toscana, amb un traçat de 57,8 quilò-metres entre Montecatini Ter-me i Florència. L’objectiu del corredor és estar per sota del 15% en percentatge de temps respecte del guanyador. Albós va prendre part dissabte en la Gran Clàssica de les Franque-ses del Vallès, on va ser desè.

‘posa’t còmode’, campanya

perquè els socis triïn seient

El club treballa per aug-mentar la massa social. Des d’ahir està en marxa la campanya Posa’t còmode, en què hi ha l’opció que els socis triïn seient al pavelló. Els preus es mantenen res-pecte al curs anterior: sènior (90 euros), més de 65 anys (60 euros), júnior (30 euros), familiar (150 euros) i empresa (300 euros). La novetat és la possibilitat de reservar seient per a tota la temporada. La graderia es divideix en qua-tre zones. A la part baixa, si s’escull el centre són 25 euros més, els dos costats d’aquest 20 euros i els late-rals 10. No tindrà cap cost si es decideix estar a la zona alta. Els socis del curs pas-sat tenen prioritat durant una setmana per fer la reserva.

Page 16: Diari del 17 de setembre de 2013

esports16 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Per concloure la temporada Jordi Cerro, del Club Triatló AnyósPark, va escollir el triatló de Sant Sebastià, puntuable per a les Wild Wolf Triathlon Series by Polar. Va finalitzar en la cin-quena posició en la modalitat d’esprint. Van completar la pro-va 295 participants.

La col·locació de les boies va comportar que en comptes de fer els 750 metres de natació ini-cials se’n fessin més de 800. Des-prés arribaven 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu. Cerro va sortir de l’aigua tercer i sobre dues rodes, en un circuit amb quatre puja-des, va rodar formant un grup de tres triatletes, que persegui-en els dos escapats. Iniciava el tram de cursa cinquè i va poder recuperar una posició, però fi-nalment la va perdre per acabar cinquè amb un temps d’1.09.34 hores. El guanyador va ser Juanjo Agüero amb un registre d’1.03.13. El podi el van comple-tar Asier Astigarraga (1.04.10) i Urko Peñagarikano (1.08.54).

En la categoria absoluta, l’an-dorrà va ser segon, només su-

perat per Igor Lazkanotegi, que va ser quart en la general amb 1.09.13. “Estic molt satisfet amb el resultat, ja que amb el pas de les proves hi ha hagut una pro-gressió”, indica Cerro, que dóna per tancada una temporada exi-tosa en les diferents cites en què ha pres part i en què va ser finis-her a l’Ironman de Sud-àfrica.

En fèmines va guanyar Ain-hoa Larrañaga amb un temps

d’1.16.04. Irati Mendia va ser segona amb 1.21.09 i Aitziber Urkiola, tercera amb 1.22.30. En la modalitat olímpica, el vence-dor va ser Aitor Regillaga amb un crono d’1.55.11, seguit per Aitor Tejeria (1.56.55) i Ibai Alba (1.57.56). En categoria femenina es va imposar Ibone Sánchez amb 2.07.18. També van pujar al podi Nuria Rodríguez (2.09.25) i Sandra Piera (2.29.17).

Cerro signa la cinquena plaça en el triatló de Sant Sebastià

triatló

c. t. anyóspark

Cerro, a punt de deixar la bicicleta per iniciar la cursa a peu per Sant Sebastià.

El triatleta d’AnyósPark va acabar segon en la categoria absolutaRedaccióanDorra la Vella

El balanç d’Amàlia Vinyes i Marc Carol al circuit del Jara-ma va ser notable amb doble podi, amb una victòria i una tercera posició en les dues cur-ses que s’hi van disputar.

En la primera de les carreres van aconseguir vèncer, mentre que en la segona van finalitzar en el tercer lloc i van ser els vencedors de la Divisió 2. “Ha estat un cap de setmana molt positiu per a nosaltres, des-prés de sacrificar una mica el míting de Xerès, el passat mes de juny. Aquí al Jarama tot ha sortit segons ho havíem pre-

parat. Falten solament quatre carreres per tancar el campio-nat i és evident que cal puntu-ar sempre per mantenir les as-piracions als diferents títols”, assenyalava Vinyes.

Amb aquests dos podis, Amàlia continua líder i amplia diferències respecte als seus principals rivals en les classifi-cacions de la Classe 2 i la Di-visió 2 de la Copa d’Espanya de resistència. La pròxima cita del campionat es desenvolu-parà al Circuit de la Comunitat Valenciana el 12 i 13 d’octubre. En aquesta ocasió la pilot esta-rà acompanyada del seu ger-mà Joan.

Vinyes i Carol, triomf i tercer lloc al Jarama

fotoesport

Carol i Vinyes, al caixó més alt del podi de la primera cursa.

RedaccióanDorra la Vella

automobiliSme

Enguany els participants de l’Etape Barcelona-Andorra no han patit el calvari de la prime-ra edició, en què les condicions meteorològiques van ser del tot adverses, cosa que va deslluir la cursa. En aquesta ocasió el temps va acompanyar i Oriol Colomer en va ser el vencedor.

Van prendre la sortida a la Universitat de Barcelona 400 cor-redors, amb 232 quilòmetres per endavant. El pilot es va mantenir estirat al llarg del traçat i una quinzena d’unitats van arribar en grup a la Seu d’Urgell. En ter-ritori andorrà va quedar reduït a set components. En l’ascensió a Arcalís, a 7 quilòmetres per al fi-nal, Oriol Colomer es va escapar per guanyar amb un crono de 7.35.26 hores. La segona plaça va

ser per a Xavier García (7.36.33) i la tercera, per a Gerard Riart (7.38.30). En fèmines es va impo-sar María José Navarro (9.50.14.).

Jordi Cerqueda, secretari d’Estat d’Esports, va indicar que “l’any passat vam viure una gran etapa que va quedar marcada

pel mal temps. Ara el sol ens ha acompanyat, i la nostra volun-tat és convertir aquesta etapa en un referent del calendari ci-cloturista, ja que pensem que és una gran prova i Andorra és el país ideal per cobrir aquestes ne-cessitats”.

Oriol Colomer s’adjudica l’Etape Barcelona-Andorra

CiCliSme

RedaccióanDorra la Vella

rpm racing

Colomer travessa la línia d’arribada, situada a arcalís.

futbol

L’Ordino B, primer líder de la Segona Divisió

RedaccióanDorra la Vella

La Segona Divisió ja està en marxa. Qui ocupa el lideratge després de la primera jornada és l’FC Ordino B, que es va imposar per 1-5 a la UE Sant Julià B. Da Rocha en dues oca-sions i en una Flotats, Urigüen i Baró van marcar per als or-dinencs. Per als lauredians va ser Pina. Els resultats de la resta d’enfrontaments van ser Atlètic Club Escaldes-CE Principat B (1-1), UE Extreme-nya-FC Encamp B (4-1), Penya Encarnada d’Andorra-FS La Massana (2-4), FC Santa Co-loma B-Rangers FC (3-6), FC Lusitans B-UE Engordany (0-1) i FC Casa Benfica-UE Santa Coloma B (3-0). El CE Jenlai va tenir jornada de descans.

golf

El clàssic entre Barça i Reial Madrid acaba amb empat

RedaccióanDorra la Vella

El Golf Soldeu va reunir ve-lles glòries de l’FC Barcelona i el Reial Madrid en la pri-mera edició del Torneig de veterans FCB-RM. La com-petició va concloure en tau-les, amb empat a quatre. Els blaugranes Àngel Pichi Alon-so i Josep Maria Casanova es van imposar a Joe Arlaukas i José Luis Maluenda, i Ale-jandro Alcaraz i Pep Munné a José Manuel Beirán i Carlos Alonso Santillana. Les victò-ries blanques van ser de Gui-llermo Sena i Toñín Llorente sobre Juan Alcaraz i Ferran Martínez, i d’Enrique Mag-daleno i Isidoro San José so-bre Paco Martínez i José Ra-món Alexanko.

Page 17: Diari del 17 de setembre de 2013

classificats 17Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Diversos

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

Isabella travesti oriental

La més viciosa i completa

24 hores - Visa - SortidesLa Seu d’Urgell

693 681 525 / 973 989 518

DISPOSEM DE MOBILIARI DE

BOTIGA I MANIQUINS

DE MOLT BONA QUA-

LITAT A PREU D'OCASIÓ

(estat impecable)

Interessats: 33 25 26

Vehicles

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Diversos

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

Page 18: Diari del 17 de setembre de 2013

ClassifiCats18 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Immobles

ESCALDES-ENGORDANYRef 1332 Pis cèntric 95m2, 3h dobles, cuina office, safareig, ampli saló menjador .................... 690€Ref 1419 Cèntric, 70m2, 2h, 2b, despeses incloses, sol, vistes, bons acabats, semi nou ............. 660€Ref 1331 Cèntre 80m2, 2h, bany, cuina, safareig, balcó, terrasseta, sol, vistes ........................... 550€ Ref 1001 Pis 65m2, 2h dobles, bany, cuina tancada, ampli saló amb terrassa ........................... 400€Ref 561 Pis 90m2, 3h, 2banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster ....... 620€Ref 558 Pis 65m2, 2h, bany, cuina semi oberta, safareig, pk opcional , despeses incloses. ........ 580€

ANDORRA LA VELLARef 1329 Pis zona Pyrenees, 1h, bany, cuina oberta, safareig, armaris, vistes i sol ..................... 450€Ref 1308 Pis zona Govern, 121m2, 3h, 2b, cuina indep, safareig, vistes, sol ............................... 750€Ref 1466 Pyrenees, 102m2, 3h, 2b, reformat, terrassa, cuina equipada, llar de foc .................... 695€Ref 1465 Cèntre, 114m2, 4h, 2b, armaris, cuina ind, gran saló, terrassa, vistes, sol, pk ............. 790€Ref 1414 Cèntre (zona E. Leclerc), 91m2, 3h, 2b, armaris , cuina indep, lluminós ...................... 700€ Ref 1207 Estudi al centre (casc antic) , moblat i equipat i despeses incloses ............................... 400€Ref 1189: Pis 40m2, 1h, 1b, cuina indep, ben situat ampli saló, moblat i equipat ...................... 450€Ref 1372 Pyrenees, pis 55m2, moblat, 1 dormitori, cuina equipada, parquet, vistes.................. 550€Ref 1119 Pis reformat 65 m2, 2hab, 1 bany, cuina tancada, moblat i equipat ........................... 595€Ref 1045 Pis de75m2, 2h, 2banys, cuina tancada, ampli saló, sol, vistes i pk inclòs .................. 650€ENCAmp

Ref 1317 Pis 50 m2, 1hab, bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .......................... 350€Ref 1023 Pis 90m2, 3h, 2b, cuina indep, safareig, vistes, sol, pk inclòs, reformat ....................... 600€Ref 958 Atic 80m2,2 hab, 2 banys, cuina,ampli saló, armaris, aparcament, sol i vistes .............. 600€

SANt JuLià DE LÒRiARef 1280 Pis 70m2, 2h, bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ................ 550€Ref 1204 Pis cèntric 75m2, 3h, bany, cuina indep, terrassa, sol i vistes. ................................... .400€ .Ref 504 Pis 50m2, 1h,1 bany, cuina americana,ampli saló menjador, pàrquing ........................ 400€Ref 1478 Studi de 40m2 totalment moblat i equipat situat al centre .......................................... 275€

LA mASSANARef 1315 Pis 65m2, terrassa 20m2, 1h, bany, cuina equipada, possibilitat de mobles ............... 350€Ref 1220: Pis de 50 m2, 1 cuina oberta, ampli saló menjador, sol i vistes ................................... 400€Ref 1067: Atic amb altell de 50 m2, 1 cuina americana, ampli saló menjador, sol i vistes .......... 500€

CANiLLORef 1361 Pis a Ransol, 45m2 + 6m2 terrassa, 1h, 1b, cuina, saló, pk, tr, vistes i sol ................... 350€Ref 1368 Pis a Ransol semi nou, 90m2, 2h, 2b, saló, balcó, pk, tr, vistes, sol i tranquilitat . ......... 550€

AmpLiA CARtERA DE LLOGuERS pER tEmpORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló men-jador amb sortida a terrassa de 6 m2 . Gran armari encas-tat. SOL I VISTES!! Preu rebai-xat!! (Ref.1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota - àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

Magnifica vivenda singular, 4 habitacions (3 dobles, 1 suite), 2 banys, terrassa molt gran amb banyera d’hidromassatge, altell molt gran. Box per a dos cotxes. (Ref.1037)Preu: 650.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d´Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’ aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref.1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143m2 distribu-ïda en: Planta Soterrani: garatge de 74m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62m2 amb entrada a la cuina i saló; planta primera: 1 suite amb bany complert, 2 dormitoris dobles, bany complert. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 19: Diari del 17 de setembre de 2013

classificats 19Dimarts, 17 De setembre Del 2013

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG A LA MASSANAEDIFICI EN PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL LLO-GUER*! PISOS AMB TOTS ELS ELECTRODOMÈSTICS, PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS

REF. 00015. Pis seminou de 80 m², de 2 ha-bitacions amb ar-maris encastats, 1 bany, cuina TO-TALMENT EQUI-PADA, safareig, vidres dobles amb garatge i traster inclosos.Preu: 545 €/mes

REF. 00061. Pis se-minou de 50 m², 1 habitació doble amb armaris en-castats, 1 bany, cuina equipada, menjador, garat-ge i traster. Preu: 395 €/mes

* només per a residents andorrans, amb estància mínima d’un any

CASA NOVA COLATAL CENTRE DE LA MASSANA

Pisos per estrenar de 150 m², 4 habitacions, 2 banys, balcó.

Terres de parquet, ascensor.

Pàrquing al Comú.

A partir de 695 €/mes

EXCLUSIU ÀTIC DE 70 m²

AMB 1 HABITACIÓ per 595 €/mes

CONJUNT RESIDENCIAL DE TERRES DE MIRÓ

Lloguer Venda

REF. 00942Sol tot el dia i vistes immillorables. Casa

adossada de 5 habitacions (2 suites), gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa amb barbacoa i porxo. Cuina office totalment

moblada, garatge per a 6 cotxes i celler. PREU: 850.000 €

VALL D’INCLES REF. 00670Planta baixa de 65 m² + 20 m² de terrassa.

2 habitacions, 1 bany, 1 safareig. Saló menja-dor amb llar de foc i cuina oberta i equipada.

1 plaça d’aparcament. PREU: 95.000 €

SANT JULIÀ, CTRA. DE CERTERS REF. 000787

XALET. Sol tot el dia i vistes panoràmiques. 270 m², gran saló menjador, cuina amb sortida a la terrassa. 3 suites, safareig i traster. Garat-

ge. Acabats d’alta gamma. PREU A consUltAR

REF. 00038Pis de 70 m², SEMINOU, 2 habitacions amb armaris encastats, 1 bany, cuina, safareig, menjador amb sortida a balcó, terres de

parquet, garatge i traster inclosos. Preu: 600 €/mes

REF. 00042Àtic dúplex de 110 m² seminou, 2 habitaci-ons amb armaris encastats, 1 bany, altell:

1 estudi amb bany complet, cuina equipada, safareig, menjador, terres de parquet. 2 places de garatge, 1 traster inclòs.

Preu: 750 €/mes

ANYÓS REF. 00113Casa adossada de 330 m² + jardí de 100 m². acabats d’alta gamma, GEOTÈRMIA, DOMÒ-TICA, ascensor, 3 hab. dobles més el cap de

casa diàfan. Gran saló menjador amb sortida a la terrassa i jardí. Garatge per a 5 cotxes.

PREU: 845.000 €

LA MARGINEDA REF. 00660VISTES PANORÀMIQUES, orientació SUD. Magní-fic xalet de 645 m². Ampli saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa, jardí i zona de bar-

bacoa. 6 habitacions (2 suites), 4 banys complets. Cuina office equipada, garatge per a 5 cotxes, pràctic de golf i celler. PREU: A consUltAR

CANILLO REF. 00442Àtic amb vistes espectaculars a la vall i situació privilegiada, a 5 minuts del telecabina. Sol tot el dia, moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany,

armaris encastats. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 79.000 €

LL

OG

UE

RS

MOB

LATS

(LLO

GUER

S)

NOVA ADREÇA: Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

OP

OR

TU

NI

TA

TS

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €

ANDORRA LA VELLA3 habitacions, luxe, cuina office indepen-dent, pàrquing (Ref. 3271). 800 €

ENCAMP

1 habitació doble, a prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impecable, terras-sa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €2 habitacions dobles, impecable, sol i vistes, pàrquing (Ref. 1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada

(Ref. 2971). 350 €2 habitacions dobles, parquet, reformat, terrassa, pàrquing (Ref. 3129). 500 €2 habitacions dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

Estudi. Molt cèntric (Ref. 3209). 300 €CANILLO

1 habitació (pleta d’Incles), equipat, pàr-quing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 habitacions (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàrquing (Ref. 3365). 350 €2 habitacions, cuina independent, calefacció inclosa (Ref. 3270). 660 €3 habitacions, zona hospital, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3440). 690 €4 habitacions, exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448). 700 €ÀTIC, 3 habitacions dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació doble, cuina equipada, exterior

(Ref. 2098). 400 €2 habitacions, cuina independent, calefacció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 habitacions, 140 m2, cuina independent (Ref. 3360). 700 €4 habitacions, ampli menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 habitació, ampli menjador, exterior, pàr-quing i traster (Ref. 2490). 425 €3 hab. (Arinsal), cuina office, pàrquing i 2 tras-ters (Ref. 3360). 650 €

CANILLO

ÀTIC, 1 habitació (entre SOLDEU i EL TAR-TER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàrquing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, ampli menjador, 1 bany, cuina

tancada, pàrquing (Ref. 3033). 450 €2 habitacions, ampli menjador, 1 bany, pàr-quing i traster (Ref. 3203). 550 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, pàr-quing i traster (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 habitacions, llar de foc, terrassa, pàrquing i traster (Ref. 2169). 600 €3 habitacions, 2 banys, cuina tancada, pàr-quing i traster (Ref. 3443). 750 €

Ref. 33782 hab. dobles, 75 m2 (cèntric), 1 bany, terra de parquet, safareig, MOBLAT. 135.000 €

Ref. 33472 hab. dobles, 63 m2 (cèntric), 1 bany, pàrquing, vistes. 130.000 €

Ref. 33462 hab. dobles, 60 m2, 1 bany, pàrquing. 125.000 €

Ref. 3345 2 hab. dobles, 72 m2 (Santa Coloma), 1 bany, pàrquing. 165.000 €

ANDORRA LA VELLA

LA MASSANA

ESCALDES-ENGORDANY

ANDORRA LA VELLA

Page 20: Diari del 17 de setembre de 2013

ClassifiCats20 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

ESCALDES REF. 5661

Pis per REFORMAR de 90 m2 amb 3 habitacions, cuina tanca-da, 1 bany complet, 1 bany aux. Totalment exterior. Assolellat.

PREu: 120.000 €

Pis de 192 m2 amb 5 habitacions, 3 banys (hidromassatge) (1 suite), gran saló

menjador de 77 m2 amb llar de foc, tot exterior, cuina equipada, gran terrassa i

jardí amb barbacoa. 2 places de pàrquing i traster. Zona tranquil·la.

PREu: 390.000 €

Pis cèntric de 85 m2 amb 3 habitacions per reformar.

Tot exterior, 1 bany complet, 1 lavabo, llar de foc i balcó.

Pàrquing inclòs.

PREu: 115.000 €

ANDORRA REF. 6168 ESCALDES REF. 5871 ENCAMP REF. 6329

ESCALDES REF. 6282

Pis al centre, totalment exterior, de 80 m2, amb 2 habitacions,

1 bany complet i safareig. Cuina oberta amb el saló menjador.

PREu: 140.000 €

Pis NOu totalment moblat i equipat de 54 m2 + 25 m2 de

terrassa, habitació doble gran amb ac-cés a terrassa, bany complet, menjador

amb cuina oberta, pàrquing i traster. DAVANT DE PISTES.

PREu: 95.000 €

Pis de 90 m2 amb 3 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló menjador amb

sortida a la terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES.

PREu: 120.000 €

ANDORRA REF. 6232 CANILLO REF. 5789 ESCALDES REF. 6207

LLOGuER:Pis cèntric reformat totalment de disseny, 1 habitació, bany complet

amb dutxa, terrassa, vistes i sol.

400 €LA MASSANA REF. 5692

LLOGuER:Pis NOu MOBLAT I EQuIPAT de 55 m2 amb 1 habitació, 1 bany complet amb banyera, cuina semioberta amb el saló

menjador. Pàrquing opcional.

450 €ESCALDES REF. 6279

LLOGuER:Pis cèntric de 125 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina tancada, safareig, saló menjador, exterior, sol, pàrquing opcional.

750 €ANDORRA REF. 6254

LLOGuER: Apartament d’obra nova situat al centre d’Andorra la Vella, 80 m2, 2 dormitoris

dobles (1 suite), 2 banys (1 dutxa i 1 banyera), cuina independent, vistes i

sol de matí. Plaça d’aparcament i traster.

680 €ANDORRA REF. 6087

LLOGuER:Pis en bon estat de 40 m2 amb

1 habitació, 1 bany complet, saló menjador amb la cuina oberta. Sol i

vistes. TOTES LES DESPESES INCLOSES (LLuM, AIGuA I CALEFACCIÓ).

425 €ESCALDES REF. 5854

LLOGuER:Pis NOu moblat i equipat de 82 m2,

3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (Llorts) REF. 5057

LLOGuER:Magatzem amb entrada de cotxe.

Aigua i llum independent.

310 €ANDORRA (Els Marginets)

REF. 6210

LLOGuER: Pis cèntric de 65 m2 de recent

construcció, 2 habitacions, 1 bany, balcó, traster, pàrquing inclòs.

TOTALMENT MOBLAT I EQuIPAT.

450 €CANILLO REF. 2237

LLOGuER:Pis de 40 m2 amb una habitació

moblat i equipat, bany com-plert, cuina americana.

400 €ANDORRA REF. 6340

LLOGuER:Pis CÈNTRIC nou de 110 m2,

3 habitacions dobles (1 amb suite i vestidor), àmplia cuina tancada i

equipada, saló menjador amb sortida a terrassa, 2 banys.

880 €ESCALDES REF. 6323

LLOGuER: Pis seminou de 175 m2, cuina tancada,

saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa. 4 habitacions amb armaris encas-

tats, 1 bany auxiliar, 2 banys complets. 2 safareigs. Sol i vistes. 2 places

d’aparcament i gran traster.

1.100 €ESCALDES REF. 6275

DISPOSEM DE DIFERENTS

LLOGuERS PER A LA TEMPORADA

D’ESQuÍ

www.immodernandorra.com

OPORTuNITAT:Magnífica casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany auxiliar,

cuina equipada, 2 terrasses grans, saló menjador amb

llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt

tranquil·la amb molt bones vistes i sol.

LA MASSANA. Ref. 6314 - 1.500 €

Pis de 112 m2 amb 3 habitaci-ons (1 interior), 1 bany, cuina

tancada. Pàrquing.

PREu: 109.000 €

Àtic situat al centre d’Escaldes de 60 m2 amb 2 habitacions,

1 bany complet.Pàrquing opcional.

PREu: 115.000 €

Page 21: Diari del 17 de setembre de 2013

classificats 21Dimarts, 17 De setembre Del 2013

VENDa

lloguEr

tEl.: 35 36 37

tEl.: 614 234

[email protected]·legiat 366

andorra la vellaLocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tanca­da, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Local comercial a Santa Coloma (rotonda del Col. Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €

escaldes-engordanyPis de luxe, Can Diumenge, 200 m2, 4 dorm., 3 banys, menja­dor amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400 €Pis d’1 habitació, carretera d’Engolasters, cuina tancada amb electrodomèstics, bany. Preu: 350 € sant Julià de lòriaCasa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dor­mitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €encamPPis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 hab., cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €Dúplex de 2 habitacions,100 m2, totalment moblat i equi­pat, zona de les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrquing i traster. Preu: 650 €

OPORTUNITAT!! Magnífic pis a Encamp, 50 m2 + 20 m2 de terrassa, 1 dormitori, bany complet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pàrquing + traster al centre d’Andorra (c/ Prat de la Creu).Preu: 32.000 €

Pis a Sant Julià, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina equipada amb sortida a pati i menjador. Ben situat. Preu: 196.000 €

Despatx en venda al centre d’Andorra, 123 m2, 5 sales, recepció i 2 banys. Pàrquing inclòs al preu.Preu: 380.000 €

no busquis més, aquesta és

la teva immobiliària

Pis reformat al centre d’An­dorra (plaça de les Arcades), 2 dormitoris, bany complet i menjador amb cuina ame­ricana.Preu: 105.000 €

Pis a Escaldes de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets (tots 2 amb banyera), cuina office i menjador amb vistes espectaculars i sol tot el dia. 2 places de pàrquing i traster gran. Preu: 219.000 €

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Particular lloga local DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.tel. 800 600 (sra. imma)

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

andorra la vella

reF. 2500201: ESTUDI TOT MOBLAT, CÈNTRIC, A LA ZONA DE TERRA VELLA. Preu: 300 euros

reF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRq. I TRASTER, SANTA COLOMA. Preu: 400 euros

reF. 4070201: PIS, 2 HABITACIONS ÀMPLIES, CUI­NA REFORMADA INDEPENDENT A SANTA COLOMA. Preu: 450 euros

reF. 9990112: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, AL C/ ROUREDA DE SANSA. Preu: 553 euros

reF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA AN­TIC HOSPITAL. Preu: 600 euros

reF. 2120301: LOCAL COMERCIAL, C/ ALZINARET, PROP DE LA PLAÇA LES ARCADES. Preu: 600 euros

eSCaldeS-enGordanY

reF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. Preu: 350 euros

reF. 4070101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, ZONA DON DENIS. Preu: 400 euros

reF. 4170101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, TOT EXTE­RIOR, A L’AV. PONT DE LA TOSCA. Preu: 400 euros

reF. 3070101: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, AMB Pq. I

TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES A L’AVINGU­DA FITER I ROSSELL. Preu: 625 euros

reF. 4450101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO­BLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AV. DEL PES­SEBRE, AMB TOT INCLÒS. Preu: 600 euros

enCaMP

reF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. Preu: 200 euros

reF. 4220101: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PÀRq., AL COSTAT DEL FUNICAMP. Preu: 400 euros

reF. 4060101: PIS, 1 HABITACIó, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCó I PÀRqUING, ZONA MIRADOR D’ENCAMP. Preu: 350 euros

reF. 3410101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRq., AL CENTRE D’ENCAMP. Preu: 350 euros

reF. 3010101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRqUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURó DE VILA. Preu: 450 euros

la MaSSana

reF. 9990109: PIS, 1 HABITACIó, AMB MOBLES, CUINA­MENJADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀRqUING, ZONA SISPONY. Preu: 600 euros

arInSal

reF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES AL CENTRE

D’ARINSAL. Preu: 300 euros

reF. 2500101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANqUIL·LA. Preu: 350 euros

reF. 2090101: PIS, 1 H., AMB MOBLES, AMB PÀRq., A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. Preu: 400 euros

reF. 2030101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRqUING, CTRA. GENERAL. Preu: 400 euros

el TarTer

reF. 9990110: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, ZONA TRANqUIL·LA A PEU DE PISTES. Preu: 400 euros

reF. 4400101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AL TAR­TER, PROP CTRA. GENERAL. Preu: 350 euros

reF. 3970002: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PÀRq. I TRASTER, DAVANT Pq. PISTES. Preu: 350 euros

SanT JUlIÀ de lÒrIa

reF. 2670101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB TERRAS­SA, SENSE MOBLES I PÀRqUING, CTRA. DE LA RA­BASSA. Preu: 400 euros

reF. 3980101: PIS, 3 H., AMB MOBLES, AMB Pq., A LA CTRA. DE LA RABASSA. Preu: 500 euros

reF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR­qUING, CTRA. DE LA RABASSA. Preu: 450 euros

directe de ProPietari, es lloga: PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

inFormaciÓ: tel. 800 600 (sra. imma)

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster, terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àtic de 157 m2: 2 dormitoris + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Es lloguen apartaments

a Pal, 2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther) [email protected]

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.

NOu PREu: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOu PREu: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

Pisos a saNT JULiÀ DE LÒRia3 habitacions, amb calefacció.

Preu: 500 ˆ2 habitacions, amb calefacció.

Preu: 450 ˆinteressats, truqueu al tel. 74 17 17

LLOGUERS

encamP - ref. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2). Sala d’estar­menjador, cuina separada, 2 dormitoris, 1 bany + lavabo. Sol i vis­tes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.Preu: 80.000 €

andorra la vellaref. 237250 m2 aprox.Sala d’estar­menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca­ment box. Per reformar. Preu: 118.000 €

oPortunitat

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGcOnsuLtInG I GEstIó IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

andorra la vellaref. ll-134 55 m2 aprox. Sala d’estar­menjador, cuina, safareig, 2 dorm., 1 bany. Molt cèntric. Plaça d’aparcament. Moblat i equipat. Preu: 500 €/mensualsref. ll-121 74 m2 aprox. Sala d’estar­menjador, terrassa, cuina office, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparca­ment. Completament moblat i equipat.

Preu: 500 €/mensualsencamPref. ll-193 62 m2 aprox. Seminou. Sala d’estar­menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. Preu: 350 €/mensualsref. ll-194 100 m2 aprox. + 20 m2 de terrassa. Sala d’estar­menjador amb llar

de foc, cuina, 4 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Plaça d’aparcament. Preu: 600 €/mensualsref. ll-191 120 m2 aprox. Sala d’estar­menjador amb llar de foc, cuina office, safareig, 4 dormitoris, 3 banys. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Pàrquing i traster. Preu: 600 €/mensuals

escaldes-engordanyref. 237762 m2 aprox.Sala d’estar­menjador, cuina office, 2 dormitoris, 1 bany complet. Parquet. MOLT CÈNTRIC. Assole­llat. Traster. Moblat. Preu: 125.000 €

encamPref. 237463 m2 aprox + 8 m2 de terrassa.Sala d’estar­menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Assolellat. Terrassa. Plaça d’aparca­ment i traster. Cèntric.Preu: 80.000 €

andorra la vellaref. 237550 m2 aprox.Sala d’estar­menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Reformat. Llogat. Ideal per a inversors. Preu: 87.000 €

es lloga aPartament a Pal 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.Preu: 280 €tel. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

Page 22: Diari del 17 de setembre de 2013

ClassifiCats22 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

LA MASSANA - REF. 1570

Apartament de 105 m² al re-sidencial La Massana Park. 2 dormitoris dobles, 2 banys. Terrassa, pàrquing i 2 trasters.

Bones vistes i sol.

295.000 €

ENCAMPREF. 0708

Apartament al centre d’Encamp, a prop de les escoles i els comerços. Idoni per a residència permanent i/o vacances. 2 dor-mitoris, cuina oberta, molt bones vistes, aparcament i traster. Renovat.

140.000 €

ENCAMPREF. 1016

Àtic molt acollidor a Hort de Godí. Saló menjador espaiós amb llar de foc i sortida a terrassa. Sostres alts. Vistes excel·lents. Tres dormitoris dobles amb molts armaris i parquet. Traster gran i box per a 2 cotxes.

495.000 €

ENCAMPREF. R1043

Àtic d’1 dormitori per reformar, al costat de les escoles. 50 m², sostres baixos. Ideal per a inversió i/o vacances.

OFERTA!!!! 40.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàrquing i tras-ter. Estat impecable. Moblat

i equipat.

95.000 €

LA MASSANA - REF. 1537

Apartament d’1 dormitori parcialment reformat, amb aparcament i traster. A prop del centre i els comerços i a cinc minuts del telecabina

amb accés a Pal (Vallnord).

100.000 €

ARINSAL - REF. 1353

Apartament de construcció recent en estat excel·lent. 120 m², 3 dormitoris, 2 banys, 1 amb banyera i 1 amb dutxa, cuina tancada. Aparcament i

Traster. Tot exterior.

240.000 €

LA MASSANA - REF. R1036

Apartament com nou de 3 dormitoris, 2 banys i ter-rassa de 45 m². Pàrquing i traster. Ideal per a residència.

Edifici del 2004.

225.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants a només 5 min. del centre d’Escaldes. Gran terrassa de 30 m2, 2 dormito-ris, 1 bany. Possibilitat d’apar-

cament i traster gran.

170.000 €

LA MASSANA - REF. P0003

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormitoris, gran saló menja-dor amb sortida al jardí. Dis-

posa de garatge i traster.

443.155 €

SISPONY - REF. 1560

Apartament amb jardí, 90 m². Ampli saló menjador, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina independent, bones vistes.

Pàrquing i traster.

160.000 €

LA MASSANA - LL0228

Pis gran, 3 dormitoris dobles, cuina independent equipada Saló menjador gran amb llar de foc i terra de parquet. Tres terrasses i molt bones vistes i

sol. Aparcament i traster.

600 € / mes

LORIEN

Apartament d’1 dormitori a l’entrada de la Massana. Pàr-quing i traster. Bones vistes i

sol. Impecable.

450 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 € / mes

DUQUESSA

Apartament d’1 dormitori amb terrassa a l’entrada

d’Arinsal, construcció recent, estat impecable. Pàrquing i traster. Moblat i equipat.

450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completa-ment reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing, moblat i equipat.

550 € / mes

ANYÓS- REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menjador. Pàrquing i traster.

575 € / mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 17 de setembre de 2013

classificats 23Dimarts, 17 De setembre Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSANDORRA. REF. 3725: Aparta-ment d’1 habitació doble amb armaris encastats, 1 bany com-plet, saló menjador amb la cuina oberta. Possibilitat de pàrquing. PREU: 400 €

ESCALDES-ENGORDANY. REF. 3722: Apartament d’1 habita-ció doble, 1 bany complet, saló menjador amb cuina americana, balcó amb sol i vistes. Pàrquing opcional 60 €. PREU: 500 €

ORDINO. REF. 3693: Pis seminou de 75 m2, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina separada mobla-da, safareig, saló menjador i bal-có. Pàrquing. PREU: 540 €

LA MASSANA. REF. 3723: Plan-ta baixa moblada i equipada de 60 m2 més terrassa. 1 habitació doble, 1 bany complet, saló men-jador amb cuina oberta equi-pada. Pàrquing i traster. PREU: 400 €

ENCAMP. REF. 1989: Pis cèntric de 3 dormitoris, bany complet, saló menjador, cuina indepen-dent. Pàrquing. PREU: 500 €

ARINSAL. REF. 3665: Pis d’estil rústic de 87 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina semiober-ta, saló menjador amb llar de foc i accés a la terrassa. Pàrquing i traster. PREU: 600 €

PAL. REF. 1488OPORTUNITAT. Casa adossada de 150 m2, 3 plantes. Planta baixa:

rebedor, bany auxiliar, cuina sepa-rada i saló menjador amb llar de

foc, accés al jardí. Planta primera: 4 dormitoris (1 d’ells suite i 3 amb accés als balcons) amb armaris encastats, 2 banys complets,

1 bany aux. Planta garatge per a dos cotxes. Safareig, sala de

calderes. Amb vistes i assolellat.PREU: 551.100 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

LA MASSANA. REF. 3726 Pis de 60 m2, 2 habita-cions, 1 bany complet,

cuina separada equipada, saló menjador amb accés a la terrassa. Sol i vistes

panoràmiques.PREU: 90.000 €

Pisos de lloguer nous, a estrenar,a Ordino, amb plaça d’aparcamenti traster, acabats de primeraqualitat i domòtica.

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

02699 - ANDORRA LA VELLA - PIS 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES . CENTRIC. Preu: 315.000 € REf: 02700 - ANDRRA LA VELLA - 3 dormitoris, salo menjador, cuna, 2 banys. Parquing. Preu: 278.250 € REf: 04000 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori amb armaris encastrats, salo menjador, cuina americana, 1 bany, parquing, terres de parquet. Preu: 115.000 € REf: 02696 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 232.000,€ REf: 01628 - ENCAMP - VILA Àtic

dúplex 2 habitacions suites, 2 banys complets, cuina, menjador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D´ESTIL RÚSTIC. Preu: 183.750,€ REf: 02698 - ENCAMP - MIRA-DOr Pis 2 dormitoris, 1 despatx, salo menjador , cuina, bany complert. Balco parquing. VISTES. Preu: 160.000,00 €REf: 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis 2 dormitoris, salo menjados, cuina. Parquing i traster. CENTRIC. Preu: 100.000 €REf: 04001 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori, salo menjador, cuina americana, bany complert, parquing i traster. CENTRIC. Preu: 82.000,00 €

*subjecte a estudi

1 DORMITORIA PARTIR DE 136.000 €quOTA/MES: 470 A 30 ANyS*

2 DORMITORIS A PARTIR DE 172.000 € quOTA/MES: 596 A 30 ANyS*

3 DORMITORIS A PARTIR DE 228.000 € quOTA/MES: 790 A 30 ANyS*

LLOGUER \\REf. 00094 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador exterior, balcó, pàrquing, tras-ter, exterior i assolellat. Preu: 700 € REf. 02244 - ENCAMP - LES PARDINES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. Preu: 1.300 € REf. 02659 - ENCAMP - CENTRE 1 habitació, 1 bany, cuina, menjador, traster, terres de gres, ascensor, armaris. Preu: 400 €REf. 02697 - ENCAMP - HORT DE GODÍ Pis, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina office, menjador, balcó, pàrquing, sol i

vistes. Preu: 600 € REf. 02023 - ENCAMP - Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell,traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REf. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina office, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANy - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €REf. 01773 - ENCAMP - ELS CORTALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA.

Preu: 320 €REf. 00656 - ENCAMP - TuRÓ DE VILA Pis 3 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 600 €REf. 02687 - ENCAMP - TuRÓ DE VILA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REf. 01819 - CANILLO - PRATS Pis, 2 habitacions, cuina americana, men-jador amb terrassa, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €REf. 02628 - ESCALDES-ENGORDANy 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR - ENCAMP - CENTRE

100 x 100 DEfINANçAMENT

82 16 44 - 34 48 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de finques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITAT

ANDORRA LA VELLA

PISOS D’1 HAB.a partir de 350 €

PISOS DE 2 HAB.a partir de 400 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY

ZONA CALDEAHOSPITAL

2 hab., seminou Aparcament i traster

165.000 €

Page 24: Diari del 17 de setembre de 2013

ClassifiCats24 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Feina

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

ADMINISTRATIU/IVATELEFONISTA

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, envieu currículum i foto a

[email protected] o truqueu al 843 433 o al 340 697 i demaneu per

la Sra. M. Carmen de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h, de dilluns a divendres.

FARMàcIA necessita noia per

a caps de setmana i vacances escolars.

Interessades, truqueu al 800 666.

Resident a Andorra de fa 12 anys busco pis a andorra La VeLLa

o escaLdes d'1 o 2 hab.Preu límit: 550 €

Envieu informació a [email protected] Immobiliàries no

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

La Massana: Pis de 140 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina separada, terrassa, 2 places de pàrquing, calefacció inclosa. Reformat de nou. 1.000 €

Escaldes-Engordany: Molt cèntric, pis de 4 dormitoris, 2 banys, cuina separada, refor-mat, sense pàrquing. 670 € + calefacció.

Andorra la Vella: (Zona Estela), sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €

Pis d’1 dormitori, moblat i equi-pat, molt maco, sense ascensor. 420 €

Escàs: Pis de 2 dormitoris, cuina americana, safareig, jardí comu-nitari, pàrquing i traster, molt maco. 600 € (llum inclosa)

LLoguEr

Se selecciona:

Cambrer/a i ajudant de Cuina

Es requereix:- Experiència.

- Edat màxima: 40 anys.- Permís de treball o

nacionalitat andorrana.

Per concertar entrevista, truqueu al 817 383.

la manera més intel·ligentde col·locarel teu anunci

[email protected] [email protected]@bondia.ad

808 888truca’ns al

808 888

MAgNÍFIC ÀTIC DE 80 M2 AMB 2

DorMITorIS, 1 BANY, CuINA AMErICANA, TErrASSA, VISTES I

SoL, PÀrQuINg grAN, TrASTEr.

210.000 EuroS

VENDA

Page 25: Diari del 17 de setembre de 2013

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 17 DE SETEMBRE DEL 2013

BOTIGA DE MODASELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiènciaque parli català

i castellà

Envieu curriculum vitae a:

[email protected]

Native English TeacherFull-time native English teacher needed to give classes in an academy in Andorra la Vella.Requirements:· Ability to teach all levels (children and adults)· Minimum 2-year experience and ESL certifi cation· Work permitSalary: 1.700 € - 2.000 € depending on qualifi cation and number of hours worked.

Please send your CV and a recent photo to:[email protected]

Professor/a d'anglès nadiu/ivaEs cerca professor/a d'anglès nadiu/iva a jornada completa per impartir classes en una acadèmia a Andorra la Vella. Es requereix: · Persona capaç d’ensenyar a tots els nivells (nens i adults)· Experiència mínima de 2 anys i Certifi cació ESL· Permís de treballSalari: 1.700 € - 2.000 € depenent de la qualifi cació i el nombre el d’hores treballades.

Interessats/ades, envieu CV amb foto recent a:[email protected]

ES NECESSITA

DEPENDENTA I ENCARREGADA

PER A BOTIGUES AANDORRA LA VELLA I EL PAS DE LA CASA

ES REQUEREIX:

EXPERIÈNCIA

IDIOMES: CATALÀ, CASTELLÀ I FRANCÈS. ES VALORARÀ

L’ANGLÈS

PERMÍS DE TREBALL

INCORPORACIÓ IMMEDIATA

Interessades, envieu CV ambfoto a: [email protected]

Necessitem incorporar al nostre Resort:

2a GOVERNANTACAMBRERES DE PISOS

Requerim:• Experiència demostrable en lloc similar• Bona presència• Persones acostumades a donar qualitat de servei

al client

Oferim:• Manutenció• Facilitats d’allotjament • Contracte indefi nit• Excel·lent ambient de treball

Si teniu nacionalitat andorrana o permís de treball, veniu a formar part del nostre equip.

Envieu el vostre CV a [email protected] o bé al fax +376 870 592. També podeu trucar al telèfon 870 590.

HOTEL 4**** a ARINSAL CERCA:

CAMBRERS DE RESTAURANTRequisits: Permís de treball en vigor

Experiència mínima d’un any

Idiomes: Català, castellà i francès S’ofereix: Incorporació immediata

Bon ambient de treball

Interessats, contacteu amb Jennifer Ferrés Telèfon: 73 63 61

Adreça electrònica: [email protected]

Page 26: Diari del 17 de setembre de 2013

ClassifiCats26 Dimarts, 17 De setembre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAMBRERS DE RESTAURANTamb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 44 pregunteu pel Sr. Xavier.

a Andorra la Vella selecciona:

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Es requereix vehicle per desplaçar-se a Canillo.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Canillo selecciona per a la temporada d’estiu:

Page 27: Diari del 17 de setembre de 2013

classificats 27Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

NB: Per consultar totes les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (Ofertes de Treball).NB: Per consultar totes les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (Ofertes de Treball).

El Servei d’Ocupació, l’Àrea de Formació Continuada, Ocupacional i de Reconeixement de l’Experiència Professional

i Ski Andorra oferiran aquest mes d’octubre cursos d’agent d’explotació d’estacions d’esquí.

El Servei d’Ocupació preselecciona els perfils següents:

AjudAnts de conductor de remuntAdor, personAl de cAixA i personAl d’informAció i d’Atenció Al client

Per a més informació, dirigiu-vos al Servei d’Ocupació.

L’assistència al curs i l’obtenció del certificat no garanteixen un lloc de treball, però es tindran en compte en el procés

de selecció quan se sol·liciti un lloc de treball a les estacions d’esquí per a la temporada 2013-2014.

El Servei d’Ocupació, l’Àrea de Formació Continuada, Ocupacional i de Reconeixement de l’Experiència Professional

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

9MK AGÈNCIA DE PUBLICITATCerca

Requerim:- Experiència en màrqueting i/o

publicitat.- Català parlat i escrit

correctament.- Persona seriosa, responsable

i amb do de gents.- Capacitat de planificació i

organització.- Capacitat de treballar en equip.

- Flexibilitat horària.

Oferim:- Formar part d’un grup d’empre-

ses sòlides i en expansió.- Incorporació immediata. - Bon ambient de treball

- Avantatges socials Grup Cisa.- Sou en funció de la vàlua de la

candidatura.

COMERCIAL (Ref. 9MK) CENTRE ESPORTIU

D’ANYÓS CERCA

SOCORRISTA AQUÀTIC

(Ref. socorrista)

Horari: de dilluns a divendres de 17 h a 22 h.

Imprescindible titulació oficial i experiència.

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

5a EDICIÓ DEL PROGRAMA INTEGRAL DE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU

Aquest programa està format per diferents tallers dissenyats amb el pro-pòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Dimarts 24 de setembre: Lideratge, motivació i direcció d’equips.Dimarts 22 d’octubre: Negociació i gestió de conflictes.Dimarts 26 de novembre: Comunicació persuasiva.Dimarts 17 de desembre: Optimització del temps.Dimarts 21 de gener: Eines per a ser més eficaç.

COMERCIAL PER A LA VENDA DE SERVEISS’encarregarà del manteniment de la cartera de clients així com d’obrir nous clients tant a nivell nacional com internacional. Imprescindible nivell alt de català i francès tant parlat com escrit.Persona jove, preferiblement noia, dinàmica, amb alta orientació a re-sultats i alta capacitat de treball en equip.Experiència mínima de 2 anys en la venda de serveis.

TÈCNIC ELECTROMECÀNICPer a treballar en projectes puntuals en important empresa del país. Im-prescindibles coneixements de fred industrial, electricitat, mecànica i calefacció. Experiència mínima de tres anys en lloc de treball similar.

Formador: Josep Mas i Font. Professor a ESADE i formador

especialista en Habilitats Directives.

Preu: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 €

(el preu inclou dossier, materials, coffee break i dinar).

Places limitades a 8 persones.

LA TEVA EMPRESA: EL TEU REFLEX

2 i 16 d’Octubre de 2013

Objectius:

- Coneixement i autogestió dels propis recursos en el tàndem conceptual Em-presari-Empresa: l’empresa com a reflex de l’empresari.

- Introducció d’utilitat pràctica a l’Auto-modulació de l’estrès i l’ansietat.

- Educació emocional

Formadora: Dra. Àngels Codina. Llicenciada en Medicina i Cirurgica per

la Universitat de Barcleona. EMDR Practitioner.

Preu: 180€ per persona (el preu inclou el material del curs i coffe-break.

Horari: De 9.00h a 13.00hPlaces limitades a 8 persones

FORMACIÓ PER A LLOCS DE TREBALL EN ESTACIONS D’ESQUÍ

Nundinal selecciona diplomats en ciències

empresarials, econòmiques o estudis similars

Imprescindible anglès parlat i escrit. Amb permís de treball vigent a Andorra.

Interessats, envieu urgent currículum amb fotografia recent a:

[email protected]

necessita

venedora Preferiblement amb experiència en farmàcia i/o perfumeria. Edat compresa entre 25 i 50

anys.

Interessades, truqueu al tel.80 18 59 i demaneu per Cecília.

Page 28: Diari del 17 de setembre de 2013

28 Dimarts, 17 De setembre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LA GRAN FAMILIA ESPAÑOLA¿Qui es podia imaginar que Espanya arriba-ria a la final?, és el raonament que fa servir Efrain per aplacar les enceses crítiques dels seus germans Adan, Benjamí, Caleb i Daniel per haver triat casar-se el dia en què, per fi, la selecció espanyola de futbol pot aconseguir la glòria.

RIDDICKTraït pels seus i donat per mort en un planeta desolat, Riddick haurà de lluitar amb la raça alienígena de depredadors més letal que ha conegut mai. La seva única via d’escapament passa per activar una balisa d’emergència, atraient una sèrie de mercenaris i caça-recom-penses que no se n’aniran del planeta sense el seu cap com a trofeu.

ASALTO AL PODERA John Cale l’acaben de refusar en la que seria la seva feina ideal, en el Servei Secret i prote-gint el president James Sawyer. Com que no vol decebre la seva filla, porta la petita a fer una visita per la Casa Blanca. Però en aquest moment un grup de paramilitars fortament armats assalta l’edifici.

DOLOR Y DINEROUns culturistes de Florida planegen el se-grest, robatori i assassinat d’un empresari adinerat. No obstant, la víctima no mor i es recupera en secret. De fet, contracta un de-tectiu privat perquè localitzi els seus captura-dors amb el propòsit de venjar-se’n.

Cinemes Illa Carlemany

ASALTO AL PODER 19.00, 22.00

LA GRAN FAMILIA ESPAÑOLA 18.20, 20.30, 22.40

DOLOR Y DINERO 20.00, 22.30

RIDDICK 19.30, 22.30

PERCY JACKSON Y EL MAR... 18.15, 20.30, 22.40

EPIC, EL MUNDO SECRETO 18.00

PERCY JACKSON Y EL MAR...Percy Jackson continua el seu viatge èpic per marcar el curs del seu destí, formant un equip amb els seus amics semidéus per poder re-cuperar el Velló d’Or i salvar el Campament Mestís.

EPIC, EL MUNDO SECRETOUna batalla permanent es desenvolupa entre les forces del bé, que defensen la conservació de la natura, i les forces del mal, que volen destruir-la. Per art de màgia, una adolescent es veu arrossegada fins aquest recòndit univers, on s’uneix a un equip format per guerrers d’elit i un conjunt de graciosos i extraordinaris éssers per salvar el seu món... i el nostre.

Page 29: Diari del 17 de setembre de 2013

oci 29Dimarts, 17 De setembre Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia de les VallsC/ de l’Hort s/n - Tel.: 820 824Pas de la Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

CRIDA URGENT A LA SOLIDARITATEs necessiten recaptar 3.000 € per ajudar a sufragar

el cost d’una operació a un malalt de càncer.Més informació al tel.: 355 689

Donatius al compte AD98 0001 0000 4111 3950 0100 (ANDBANK)

SOLu

ciO

NS N

. 2.3

83

SOLu

ciON

S 1.

783

SudOku NÚM. 1.784

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.384

Av. Carlemany, 44 PB local Porta 16Botigues Molines · Escaldes-Engordany

Tel.: 829 999

agENda i ExpOSiciONSANDORRA LA VELLA

ART AL SET / PARK HOTEL Una nova mirada, obra de José Duván i escultures de José Luis Pascual. Durant tot l’estiu als jardins i a dins de l’hotel.

CASA DE LA VALL La dona i la política a Andorra. El llarg camí envers paritat, mos-tra el paper de la dona en la po-lítica. Prorrogada fins al 22 de setembre.

RESTAURANT LA bOHèmELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

ESCALDES-ENGORDANY

CAEE Pinzellades de romànic, aquarel-les de Fermí Ginjaume. Fins al 28 de setembre.

CAEE Renoir & Manet, impressions de dos genis al CAEE. Gravats dels dos artistes impressionistes. Fins al 28 de setembre.

PASSATGE ARNALDETA DE CAbOET I PLAçA COPRíNCEPS Carmencita dormida i Carmencita despierta, escultures monumen-tals d’Antonio López. Mostra temporal als carrers de la parrò-quia escaldenca.

CIAm Aigües del món, un món d’aigües. Ampolles de disseny de tot el món. Fins al 29 de setembre.

WEb D’ESCALDES-ENGORDANY Mostra virtual del procés de creació de la parròquia. A la pà-gina web www.e-e.ad/parroquia.

AVINGUDA CARLEmANY / VIVAND Escultures musicals d’Àngel Calvente. Exposició temporal.

bLUES bAR Mostra dels instruments d’Alex Bagaria, que suposen un viatge als orígens del blues.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

mUSEU DEL TAbACHiperrealisme avui, exposició col·lectiva. Fins al 20 d’octubre.

ORDINO

CARRERS DEL NUCLI HISTÒRIC Bike vs Trial. Concurs d’Insta-gram. Fins al 20 d’octubre.

ENCAmPmW mUSEU DE L’ELECTRICITATCamins per al progrés. La cons-trucció de carreteres a Andorra. L’activitat de Fhasa als anys 30.

CANILLO

mUSEU DE LA mOTO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 17 de setembre de 2013

30 Dimarts, 17 De setembre Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd no tendria ke estar permitido ke un jugador de ue sta coloma juegue por la maana con el encamp i por la tarde con la ue me kereis decir ke colores siente a esto le llamo mercionario parece mentira ke la ue sta coloma lo permitaDonde estan ls srts q buscan hombr normal serio etc. RFMBD jose viernes pasado n has krido venir y te llame. nos kdamos tristes sin ti. no tienes k seguir siendle fiel ya no te kiere. si n te cree dile k pregunte x ahi o ke me llame. tia siempre te a sido fiel joder. pasa d

ella. no se merece un tio cmo tu. viernes k viene estaremos studi 92. si ncesitas casa tienes la de S.. y la de T.. lo ke ncesites guapojose mi casa tambien pero solo tengo1 habitacion tendrias k dormir conmigo jaje ojala me ksieras ami cmo la kieres a ella. y tu? enterate ... soy laura.y dudo k encuentres algo mejor k elsoy laura. jose es el unico tio k nos ha rechazado. el unico y te aseguro k chicos tenemos todos los k keramos x eso n entiendo

tus celos. pero si ya n le kieres n te preocupes k intentremos k no le falte karino aunke siga enamrado d tiBd ...ola cario s.eras mari me lo dizes q.estas pensando em mi te questionas s.yo tambien en ti ?si ? No es el momento pero mentras yo seja vivo te voy esperar? Cuando paso por ti y te myro conduzindo .me lo creo q.t.gusto pero um dia podemos ser felizes .s.me deres una pista tuya de min s. Queres ablar comigo yo tambien contigo um dia fora daqui solo los 2.ok.cada dia penso mas em ti pero ahora no es el momento. jamas te

olvidarei .mari jamas my vida .? My .corazon se estas enamorada d. My persoma contesta.ok?cario jateme cada diaBd d.la pista .100x 100.no tengo el numaro del tu movil como lo borrei cuando me llamast cerdo solo me acorda dels 3 ultimos els 3 primeiros no s.m acorda enviamos 3 primeiros q. Tengo algo para t.ablas ho seja s. Eras mari d. La massana suy tu vida cario.contesta me ok. Ta visto domingoBD para el chico de 25 que busca relacion seria nos vemos para tomar un cafe?

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Escasses satisfac-cions en l’àmbit amorós o familiar, us sentireu acla-parats per les exi-gències i les idees oposades provoca-ran enfrontaments. Possibles canvis en la professió.

Successos grats en l’amor i a casa. La vida afectiva millo-ra i us gratifica amb sorpreses i situa-cions reparadores. Les recompenses estovaran el vos-tre cor i milloraran l’estat d’ànim. CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Milloren les pers-pectives de l’amor: aventura, passió i desitjos de gaudir és el que us oferi-rà aquesta amable jornada. Ascensos en l’àmbit de la fei-na i millores en les condicions.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Bon moment per bolcar-vos en la parella de manera generosa. La famí-lia es convertirà en una font d’alegri-es. El vostre talent i capacitat d’acció s’uneixen per afa-vorir els negocis.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Reaccions encerta-des poden evitar crisis amb la pare-lla i la família. Les discussions poden ser interminables si us decidiu a obsti-nar-vos en les vos-tres idees. Sigueu més flexibles.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Algunes complica-cions en la parella crearan situacions incòmodes. La vida social es veurà be-neficiada. Tindreu oportunitats d’en-taular nous contac-tes i de tancar, amb èxit, negocis.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

En qüestions del cor no permeteu que aflorin res-sentiments ocults o tensions que perjudiquin la pa-rella. És moment de recórrer a nous mètodes de treball i d’actualitzar-vos.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

L’amor us torna a brindar alegries i il·lusions: segones oportunitats per a amors distanciats, us sentireu opti-mistes davant de les circumstàncies que us envolten. Cicle per destacar.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Hi haurà moments de gran empatia amb la parella i amics o familiars afins. L’entusias-me i l’estat d’ànim positiu deixaran passar diferències menors. Intercanvi d’idees positiu.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Benèfiques influ-ències astrals us brindaran ajuda en l’esfera social i us permetran sortir una mica del vostre aïllament. La vos-tra disposició és bona per compartir bons moments.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Les vostres expec-tatives de llibertat i d’independència són molt altes. La vida matrimonial constitueix una re-cerca de la veritat de dues persones, que no sempre és fàcil de trobar.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

Sorpreses i alts i baixos en l’amor. Qüestions sense resoldre del passat tornen amb força. Pel que fa a la fei-na, hi haurà no-vetats excel·lents: nous objectius i projectes. PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 17 de setembre de 2013

oci 31Dimarts, 17 De setembre Del 2013

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23365 dies a l‛any

NÒRDICS,EDREDONS,

CUETS, COXINS,FOLRES DEMATALÀS,

ROBA D‛ESQUÍ.

RENTO I ASSECO TOTALA ROBA DE LA

SETMANAEN 1 HORA

...I QUAN VULL!

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i aquí (RNA)12.00 Fórmula musical13.10 Recull setmanal13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia.

El temps migdia14.15 Dia E15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o Creu (RNA)18.00 Fórmula musical19.15 Club Piolet20.15 Ara i aquí 2.020.40 El Trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 Dia E22.05 Ara i aquí 2.022.30 Top Motor23.00 Informatiu vespre.

El temps vespre 23.35 Fórmula musical00.05 Informatiu vespre.

El temps vespre01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.17 El medi ambient14.21 Un dia perfecte en

família per Catalunya 14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.35 Els misteris d’en

Murdoch 19.38 Espai Terra 20.00 Telenotícies vespre 20.38 Futbol: Champions

League: Galatasaray - R. Madrid

22.45 Zona Champions 23.15 Sense ficció 00.58 Món 324 01.21 Fringe 02.39 Fusió i swing a

l’estudi 03.25 Blues a l’estudi

21.20 La Riera 22.00 Quèquicom: La

tòfona: el secret del bosc

23.12 ExperiMental 00.26 El codi 01.25 Delinqüents divins 02.12 Xarxa Natura 02.18 Farscape 03.01 Fusió i swing a

l’estudi 03.46 Blues a l’estudi

06.48 L’abella Maia 07.20 Els Dalton 07.52 Doraemon 08.44 El petit Nicolas 09.00 Mic 3 09.50 Clifford, el gran gos

vermell 10.45 EspieZ! Nova

generació 11.10 Futbol galàctic 12.00 La Supermots 12.30 Bugs Bunny i els

seus amics 12.55 Fanboy i Chum Chum 13.50 Shin Chan 14.35 Un drama total d’illa 15.23 Bola de Drac 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.54 Una mà de contes 18.14 Geronimo Stilton 18.41 Rekkit, el conill màgic 19.45 Espies de veritat 20.14 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac Z

07.10 Efectivament08.36 Mars del món 09.21 L’Ebre, camins

d’aigua 10.00 Un tast pel món 10.49 Chiloé 11.59 Les armes dels déus 12.50 L’Equador 13.43 Un tast pel món 14.07 Les vacances roma-

nes de la Catherine 15.23 A què jugues? 16.18 Retorn a la praderia

salvatge 17.09 Retorn a la praderia

salvatge 18.08 L’equador 19.00 Zona Champions 20.40 Zona UFEC 20.55 Zona de ball 22.15 Flaix 22.45 Zona Champions 23.10 Efectivament 00.55 Tot l’esport 02.20 Futbol: Champions

League

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 Sue Thomas, el ojo

del FBI09.00 Televenda11.10 Sue Thomas, el ojo

del FBI12.00 Migdia14.00 Arucitys17.00 Dame un respiro17.25 Pel·lícula: Me llamo

Sara 19.00 8 al dia22.30 Gran Cinema:

El puente de San Luis Rey

01.45 Clips

08.30 Notícies Lleida 09.00 Informatiu Pallars09.30 Derivada Zero 10.00 Informatiu Pallars10.30 Caminant per

Catalunya 11.30 10 comarques 12.00 Solidària 12.30 Aventura’t 13.00 La qüestió 14.00 Informatiu Pallars 14.30 Al pot petit 15.00 Bat de sol 16.00 Promo 16.30 De la muntanya al

món 17.00 10 comarques17.30 Actual comarques 18.00 La marxa 18.30 Pop clàssics 19.00 Amb Josep Pons 20.00 Revival 21.00 Els savis de la

muntanya 21.30 Lleida al dia 23.00 Serveis informatius 23.30 Socarrats

06.30 Telediario Matinal 08.30 Los desayunos de

TVE 10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 L’informatiu16.15 Entre todos 18.45 España directo20.30 Desafío Champions 20.45 Champions League:

Galatasaray-Real Madrid

22.35 España a ras de cielo: Fiestas

23.25 Sincronizados 00.15 Desafío Champions00.40 Repor01.10 La noche en 24 H02.55 TVE es música

06.30 That’s English 07.00 Documental08.00 Documental09.00 Babel en TVE09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La 213.25 Zoom tendencias 13.40 Curro Jiménez14.35 Docufilia 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufilia19.00 Frontera límite 20.00 Los años del NO-DO 21.00 Docufilia 22.00 Versión española:

Balada triste de trompeta

00.25 La 2 Noticias01.25 Pelotas02.30 Festival DCODE 2013

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra 21.05 Informativos

Telecinco 22.00 Tierra de lobos 02.30 Premier casino 05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos10.30 Crímenes imperfec-

tos: ricos y famosos11.30 Historias criminales12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias15.00 Jugones15.35 La Sexta Méteo 15.45 Sea Patrol17.40 Más vale tarde 20.00 La Sexta Noticias20.55 La Sexta Méteo21.00 La Sexta Deportes 21.30 The very best of El intermedio 22.35 El taquillazo: Nunca

es tarde para ena-morarse

00.10 Cine: Crying Free-man: los paraísos perdidos

01.50 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping09.30 Au nom de la vérité10.20 Petits secrets entre

voisins 12.00 Les douze coups de

midi!13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: Quand la vie

est rose 16.30 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.20 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.50 Mentalist 23.25 Baby Boom 02.15 Film: Imposture 03.25 Tous ensemble

07.20 Natación. Campeo-nato del Mundo de saltos de altura

08.35 Motociclismo. Cam-peonato del Mundo de Superbikes

10.40 Balonmano. Previo Liga de Campeones

11.40 Vela. Copa América. Regata 12

12.30 Directo fútbol. Liga de Campeones. Rueda de prensa FC Barcelona

14.45 Tenis. Copa Davis. Play-off

18.00 Ciclismo. Vuelta a España. 14ª etapa

19.30 Directo fútbol. Programa Desafío Champions

20.10 Hípica. Copa Naciones21.15 Natación. Chad Le

Clos22.45 Directo fútbol.

Programa Desafío Champions

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.40 Comment ça va bien!16.55 Le jour où tout a

basculé17.25 Dans la peau d’un

chef 18.15 Jusqu’ici tout va bien 19.20 N’oubliez pas les

paroles! 20.00 Journal20.45 Secrets d’Histoire 22.40 Escort girl 01.11 Intégrale des

symphonies de Tchaïkovski

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 115.45 Deportes16.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 Ahora caigo20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 Noticias 221.45 Tu tiempo 22.00 El hormiguero 3.0 22.30 Vive cantando

(episodio 3) 02.15 Ganing Casino05.00 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.45 El encantador de perros

09.45 Alerta Cobra10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Negocia como

puedas16.30 Castle18.30 Te vas a enterar 20.00 Noticias Cuatro21.00 Lo sabe, no lo sabe:

Express 21.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Cine Cuatro: Ameri-

can Playboy 00.15 Cine Cuatro: Retratos

de una obsesión02.15 Ciudades del pecado:

Director porno

06.40 Ludo 08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale 12.55 Météo à la carte 13.55 Un cas pour deux14.55 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie 22.20 Plus belle la vie...

Les secrets d’une famille

23.20 Grand Soir/3 23.51 Film: Sa majesté

Minor 02.10 Midi en France

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 10.55 L’île des vérités 3 11.30 L’île des vérités 3 12.10 The Big Bang Theory13.35 Tellement vrai15.15 Tellement vrai - La

quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.30 Le mag 17.50 L’île des vérités 3 18.40 Warehouse 13 18.55 Morandini - Télé,

people, buzz 19.35 Warehouse 13 20.50 Film: Le smoking 22.35 Film: Scary Movie 3 00.00 Téléfilm: Sexcrimes 2 02.00 Poker

08.30 X:enius 08.55 L’homme qui a fait

tomber Nixon 10.30 Dans tes yeux 11.05 Les Alpes vues

du ciel 12.00 Escapade gourmande 12.41 La Sardaigne des

hommes et des chevaux

13.35 Film: Ariane 16.10 Mission Curiosity: le

grand défi sur Mars 17.05 X:enius 17.30 Dans tes yeux 19.00 Les coups de coeur

de Sarah Wiener 20.05 28 minutes 20.51 Soigner à la chaîne 21.45 Les maladies ont-

elles un sexe? 22.40 Les maladies ont-

elles un sexe? 23.50 I Love Democracy 01.20 Film: Do the right

thing

08.00 Bom dia Portugal10.00 Praça da alegria12.12 Os nossos dias13.00 Jornal da tarde14.15 Windeck - O preço

da ambição14.38 Éramos seis15.21 Portugal no coração18.00 Portugal em direito-

direito19.11 O preço certo20.00 Telejornal21.10 Bem-vindos a Beirais21.41 Incógnito 23.20 Portugueses pelo

mundo00.18 Filme: Noiva

Procura-se02.10 Californication02.37 Ler +, ler melhor

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde. Le

journal09.15 Itineris09.30 Chroniques d’en haut10.00 Flash info11.15 Tout le monde veut...12.00 Les p’tits plats de

Babette12.30 Le coeur a ses

raisons13.00 Écho-logis13.30 Le Journal de la

RTBF14.00 Film: Cent jours à

Palerme15.45 Bibliothèques... à

livre ouvert16.30 Questions pour un

champion17.00 Prud’hommes18.30 L’invité19.35 Tout le monde veut...20.30 Le Journal de

France 221.00 Téléfilm: Je vous ai

compris

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends13.35 Navarro 17.00 Friends18.30 Touche pas à mon

poste! 20.50 Téléfilm: Explosion

imminente 22.30 Téléfilm: Ultime

vengeance 00.00 Touche pas à mon

poste! 01.15 Programme de nuit

08.10 M6 Kid 09.05 M6 boutique 10.15 Leçons sur le

mariage 10.50 90210 Beverly Hills,

nouvelle génération 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: Dans ses

rêves 15.30 Mercy Hospital 16.20 Un dîner presque

parfait 17.35 La meilleure boulan-

gerie de France 18.40 100% mag 19.45 Le 19 4520.05 Scènes de ménages 01.15 Dollhouse 02.15 M6 Music

Page 32: Diari del 17 de setembre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 17

De s

etem

bre

Del

2013

Avui felicitem tots els Roberts

[email protected]

C/ Bra. Riberaygua, 8Andorra la VellaReserves: 86 10 01www.plat-in.net

Cuina mediterrànea de mercat

Migdia: Menú 15.80 €

Nit: Menú degustació 28,70 €      Carta i suggeriments       

Feliç aniversari de les teves amigues, que t’estimen!!

Que passis un gran dia, t’ho

mereixes... t’estimem!!

Oscar, no siguis tan presumit, segur que és

Photoshop, hahahaha.

Lenovo ThinkCentre Edge 72 SFF,

Core i3 2130, 4gb ram, 500gb disc,

Windows 7 ó 8+ monitor de 19” Preus amb impostos inclosos.

Fins esgotar existències.

469 €

serveis informàtics per aparticulars i empreses

Si desitgeu més informació, ens podreu trobar al telèfon 73 77 73o bé a [email protected].

Amb la tornada al col·le,

informatitza’t!

Inici de les classes el 23 de setembre de 2013.Per a més informació: [email protected] o truqueu al tel. 39 13 21.

BALL EN LÍNIA PRINCIPAT D'ANDORRA

Us esperem!

BALL EN LÍNIA PRINCIPAT D'ANDORRA

Lloc: Sala d'aerodance de la Valireta del Comú d'Encamp

Nivell principiants: dilluns de 20 h a 21 h

Nivell intermedi: dilluns de 21 h a 22.30 h

Nivell avançat: dimecres de 21 h a 22.30 h

Si tens de 0 a 100 anys, vine a ballar line dance

amb nosaltres i a gaudir de diferents modalitats

de ball!

Si tens de 0 a 100 anys, vine a ballar line dance

amb nosaltres i a gaudir de diferents modalitats

de ball!

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

Feliç aniversari de les teves amigues, que t’estimen!!

Av. Carlemany, 93AD700 Escaldes-EngordanyTel. 86 04 40lolë@loleandorra.com

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

més sms a la pàgina 30

Un 10 per als voluntaris d la bicicletada d’EncampPrimer ens van treure EUROSPORT, despres els 40 Latino i ara canal marca tv, el proxim quin sera? Menys canals baixeu el preu de la fibraBd Sr. BISBE molt suport del poble andorra les paraules molt correctes. Quien se pica ajos comeBd Sr.Bisbe com entenc les seves paraules a favor de la societat.

La familia amb pare i mare volen els nens. PuntoBd Visca Andorra, fora independentistas Catalans. No tots els Andorrans som Catalas.BD amb cada comentari despectiu, grulle i xenofob vers els CATALANS aconseguiu deu independentistes mes. Moltes gracies per contribuir en aquest desig de molts.poste d Canillo es tan senzill com complir amb l’horari i les

normes! I si no sta contenta deixi li la feina amb1altre!BD Siusplau si algu ha trobat mobil samsung negre amb funda,agrairia el deixs al servei circuacio escaldes.Tots sabem el disgust de perdre dades.Moltes grciesBD A la mare que escriu per quedar amb mes mares.estic en igual situacio, com podem q u e d a r ? D i s p o n i b l e qualsevol tarda a partir de les 16H.espero que quedem!