32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012 / NÚM. 2.062 / ANY 9 La informació sobre tributs i ajudes, primer pas per a la implantació de l’e-administració ANDORRA Pàgina 6 Educació valora d’èxit la tercera convocatòria de la Prova Oficial de Batxillerat ANDORRA Pàgina 8 Insistència en l’acarnissament i la traïdoria en el cas de la dona que va matar el marit ANDORRA Pàgina 9 El Comú d’Andorra la Vella ofereix 4.015 places per a les activitats d’estiu ANDORRA Pàgina 11 Una ‘Vamp’ d’Equipo Crónica, una peça d’excepció a la galeria escaldenca Art al Set CULTURA Pàgina 13 La selecció de vòlei té confiança en evitar els errors per treure un resultat positiu a Israel ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 7 El SIPA satisfet que s’ademeti que el fons de jubilació no s’ha constituït ANDORRA Pàgina 5 Incident de nul·litat i recurs al TS contra l’aute de la Batllia per les retallades AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Tati Masià Aprovada la llei contra el tabaquisme Aprovada la primera iniciativa legislativa popular, la llei con- tra el tabaquisme passiu. A partir d’ara no es permetrà fu- mar en espais públics tancats.

Diari del 18 de maig de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un Bondia¡¡¡ :)

Citation preview

Page 1: Diari del 18 de maig de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

vend

res,

18

de m

aig

del

2012

/ nú

m. 2

.062

/ an

y 9

La informació sobre tributs i ajudes, primer pas per a la implantació de l’e-administració

andorra Pàgina 6

Educació valora d’èxit la tercera convocatòria de la Prova oficial de Batxillerat

andorra Pàgina 8

Insistència en l’acarnissament i la traïdoria en el cas de la dona que va matar el marit

andorra Pàgina 9

El Comú d’andorra la Vella ofereix 4.015 places per a les activitats d’estiu

andorra Pàgina 11

Una ‘Vamp’ d’Equipo Crónica, una peça d’excepció a la galeria escaldenca art al Set

CULtUra Pàgina 13

La selecció de vòlei té confiança en evitar els errors per treure un resultat positiu a Israel

ESPortS Pàgina 15

andorra Pàgina 7

El SIPa satisfet que s’ademeti que el fons de jubilació no s’ha

constituït

andorra Pàgina 5

Incident de nul·litat i recurs al tS contra l’aute de la Batllia per les retallades

aVUI éS notíCIa Pàgina 3

Tati Masià

Aprovada la llei contra el tabaquisme

aprovada la primera iniciativa legislativa popular, la llei con-tra el tabaquisme passiu. a partir d’ara no es permetrà fu-mar en espais públics tancats.

Page 2: Diari del 18 de maig de 2012

DivenDres, 18 De maig Del 2012 d’interès2

Traduccions i correccions

Traductors jurats inscrits al Registre

Tot tipus de documents

Av. Meritxell, 9, 4t-6a (Galeries Meritxell)

Tel. 814 840 a/e [email protected]

caTalà, casTellà, francès,

anglès, iTalià, porTuguès (entre altres)

EL TEMPS

diss

abte

dium

enge

1/10

6/13

7/15

8/17

9/19

8/20

7/15

7/14

6/12

5/14

7/22

[email protected]

Cap de setmana inestableTempestes i més fresca

No està fet expressament però arriba el cap de setmana i la inestabilitat va a més. Tant dissabte com diumenge la pertorbació situada sobre el Cantàbric s’anirà aprofundint. Tant sols dissabte al matí i haurà algunes clarianes. A partir de la tarda s’anirà acostant un front que afectarà als Pirineus. Diumenge, la pertorbació ens afecta-rà de ple amb precipitacions gran part del dia, algunes d’elles moderades i amb tempesta. Les temperatures a la baixa durant diumenge, amb neu al final del dia per damunt dels 1.600 metres i fins i tot per sota. Avui divendres el dia ja serà inestable amb precipitacions a qualsevol punt però, també amb estones de sol. El vent bufarà fluix del sud i les temperatures lleugerament més baixes. Que tinguin un BONDIA.

Minvant

06.29 h21.12 h

Page 3: Diari del 18 de maig de 2012

3DivenDres, 18 De maig Del 2012

El Consell General va aprovar ahir la primera iniciativa legis-lativa popular (ILP) d’Andorra. Es tracta de la proposició de llei contra el tabaquisme passiu am-biental, entrada a tràmit gràcies a la recollida de firmes entre la població. D’aquesta manera, a partir d’ara no estarà permès fumar en els espais públics tan-cats. Això sí, els establiments que vulguin, com ara bars i res-taurants, podran habilitar sales per a fumadors.

La ministra de Salut i Ben-estar, Cristina Rodríguez, es va comprometre a fer el desplega-ment reglamentari de la llei en el termini màxim de tres mesos i al mateix temps posar en marxa un sistema de control i inspecció de caire “transversal” en el qual hi participaran el conjunt de ser-veis públics. Tot i així, va indi-car que en un primer moment no s’optarà per la via “coerciti-va”, sinó per la “informativa”. En aquest sentit, va destacar la importància de la sensibilització

dels ciutadans, per exemple a través del pla nacional contra les drogues i el programa de salut a l’escola.

Els dos grups parlamentaris de la cambra, el socialdemòcrata i el demòcrata, van coincidir en què durant el tràmit en comis-sió s’havia millorat el text ini-cial i també en els beneficis que es deriven de la nova regulació per a la salut de la població en general. Malgrat tot, el primer es va abstenir en la votació final de la llei en ser partidari d’una prohibició més àmplia. I és que segons va opinar la consellera Sílvia Bonet en l’explicació de la reserva d’esmena del seu grup, s’hauria d’haver eliminat la pos-sibilitat que hi hagi sales per a fumadors ”perquè són un error” que impedirà que el país es doti d’una llei moderna en aquest àmbit. Per als socialdemòcrates aquestes sales només s’haurien d’autoritzar en llocs molt especí-fics, com el centre penitenciari o els centres de salut mental.

Per la seva banda, la conse-llera demòcrata Sílvia Calvó va

assenyalar que tot i que hi hagi aquestes sales per a fumadors “sempre prevaldran els drets dels no fumadors”, tal com s’ha volgut concretar en el text. A més, no podran entrar en aquests espais ni els cambrers ni els menors de 18 anys, quan abans l’edat que s’havia fixat ini-cialment era de 16 anys. Aquests aspectes diferencien, segons

va apuntar, la llei andorrana de l’espanyola. Calvó va consi-derar que la nova llei significa “un pas endavant per a la salut pública” i va mostrar el seu con-venciment que el sector de l’ho-teleria, que ha expressat algunes reticències pels perjudicis que pot comportar en el cas d’alguns establiments, podrà captar una nova clientela.

Salut impulsarà un sistema de control per aplicar la llei contra el tabaquisme

CONSELL GENERAL

jULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

La ministra es compromet que el desplegament reglamentari es farà en els tres mesos fixatstati masià

La consellera general del PS Sílvia Bonet en la seva intervenció ahir.

Camp anuncia un pla “ampli” per millorar la classificació hotelera

Aprovat el crèdit de 299.000 euros per retornar impostos a CTRASA

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va anunciar ahir la po-sada en marxa d’un pla “ampli i d’envergadura” per millorar el sistema de classificació dels allotjaments turístics. Així, va ma-nifestar que serà necessària la implementació de 14 reglaments referents a diferents matèries com són els segells, les categori-es, etc. “Hem de ser més ambiciosos perquè hi hagi una major qualitat”, va argumentar Camp per anunciar aquesta nova etapa de treball que s’obre ara en concertació amb els membres del sector, alhora que va indicar que s’hauran d’abordar qüestions que fins ara no s’havien tocat, com la contractació, l’obligació del respecte als usuaris o la inspecció pública, entre molts d’al-tres. El titular de Turisme va fer l’anunci el dia en què s’aprovava el projecte de llei que fa possible que finalment a Andorra hi hagi establiments de turisme rural. Els socialdemòcrates es van abs-tenir en la votació del text perquè, segons va dir David Rios, no s’ha aprofitat “per donar un plus de qualitat a aquests nous esta-bliments”. Per la seva banda, la consellera demòcrata Olga Ade-llach va ressaltar que el nou sector servirà per generar activitat.

El Consell va aprovar ahir el crèdit extraordinari per als costos derivats dels impostos indirectes liquidats per la societat Centre de Tractament de Residus SA (CTRASA) durant l’execució de les obres i que no estaven inclosos en el cost. El crèdit, de 299.352 euros, servirà per pagar l’ISI i IPI que la societat va desemborsar durant la construcció del centre, després que el Govern Pintat re-tornés ja 310.000 euros. El grup parlamentari socialdemòcrata va expressar el seu rebuig ferm, expressat pel seu president, Jaume Bartumeu, a retornar aquests diners a CTRASA perquè en el seu moment el Govern no va reconèixer el sobrecost de les obres. “És un escàndol jurídic i una espoliació a la caixa de l’Estat”, va opinar Bartumeu, que va dir que en tot cas preval sempre la le-gislació tributària —que obliga a pagar els impostos— malgrat el que pugui dir el contracte de concessió. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va recordar que primer la societat va pagar els impostos i després va reclamar el retorn d’acord amb el contracte firmat, mentre que el conseller Martí Salvans (DA) va indicar que “és un deute acceptat pel Govern fa 4 anys”.

Suplement de crèdit per

pagar a Monitor Group

El debat a l’entorn de la contractació de Monitor és ja un clàssic al Consell que ahir tampoc no va faltar. El conseller socialdemòcrata David Rios va criticar de nou el Govern pel fet que s’hagi contractat l’empre-sa quan encara no hi ha llei d’inversió estrangera. Tot i així, el que es discutia era el suplement de crèdit d’1,5 milions per pagar aquest assessorament, que es va aprovar amb els vots dels demòcrates. Rios va acu-sar el Govern de fer “jocs de mans no legals” perquè Monitor no pagui impostos.

Rebuig al text del PS sobre els gossos

d’assistènciaEls demòcrates van rebut-jar ahir prendre en consi-deració la proposició de llei dels socialdemòcrates per modificar la Llei de tinença d’animals. L’objectiu era atorgar als gossos d’assis-tència els mateixos drets que tenen ara els gossos pigall. Olga Adellach (DA) va dir que el projecte de llei entrat pel Govern és més global i regularà aquest i molts altres aspectes. Per la seva banda, Sílvia Bonet (PS) va recordar que l’únic objectiu del seu grup era re-gular aquest punt concret.

Page 4: Diari del 18 de maig de 2012

opinió4 DivenDres, 18 De maig Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

A qualsevol persona sensible li resulta difícil acceptar que tota la bellesa que ens ofereix el nostre planeta pugui arribar a desaparèixer pel mal ús i abús que els éssers humans estem fent del medi ambient.

La civilització actual vol fer-ho tot a gran veloci-tat, i per això necessita consumir un excés d’energia. Moltes persones ja estan conscienciades que hem d’aprendre a viure a un ritme més humà si volem conservar la nostra salut i la del planeta.

És evident que si no es prenen mesures realment efectives contra la contaminació i la destrucció me-diambiental, la degradació que afectarà fins a l’últim racó del planeta comportarà l’extinció de la vida hu-mana.

La contaminació de l’aire, de l’aigua, de la terra i dels aliments pot provocar intoxicacions, i els seus efectes a mitjà i llarg termini poden originar tota mena de trastorns i malformacions. A més, la conta-minació també afavoreix l’aparició de malalties respi-ratòries, digestives, cutànies i al·lèrgiques. Si pogués-sim suprimir alguns dels factors causants d’aquestes malalties, com la contaminació ambiental, evident-ment la salut física de la població milloraria.

Quan s’analitza seriosament la situació de la Ter-ra, veiem que el deteriorament del medi ambient és greu, i que canviar el ritme que porta la humanitat no serà gens fàcil. La interrelació existent entre l’ésser humà i l’entorn és evident. L’home deteriora i des-

trueix el medi ambient i aquest, al seu torn, provoca alteracions en la salut dels éssers vius a causa del de-teriorament i la contaminació que pateix.

No hi pot haver pau i concòrdia entre els individus i els pobles si l’aigua potable és cada vegada més un bé escàs. No és possible construir una societat sana si ens sentim amenaçats per una agricultura, una rama-deria, una industria agroalimentària i una conserva-ció i distribució dels aliments injusta, desequilibrada i contaminada, de vegades intencionalment adultera-da amb productes que causen un perjudici més que demostrat.

Els egoismes personals i col·lectius seran un obsta-cle quasi insalvable en el camí que podria conduir a aturar el deteriorament del medi ambient. L’ésser ra-cional que es proclama rei de la creació és l’únic que de forma conscient és capaç de trastornar de tal ma-nera els seus valors fins a crear un sistema que posa en perill la seva pròpia existència.

L’ecologia ben entesa consisteix a protegir, pro-moure i conservar la vida de tots els éssers vius, sobretot de nosaltres mateixos, els éssers humans. Podem dir que no val la pena fer-hi res, ja que el pro-blema únicament es podrà resoldre amb una acció global i concertada amb tots els estats i governs del món. O potser es pot intentar fer les coses de la millor manera possible, per una consciència ètica que ens impulsa a fer el bé, justament perquè és el que cal fer.

La passivitat pot fer que l’entorn que deixem als nostres fills i als nostres néts estigui ple de perills: càncer cutani a causa de la disminució continuada de l’ozó protector; al·lèrgies per l’augment dels conta-minants atmosfèrics, fam per la desaparició de terres cultivables a causa de l’augment del nivell de mars i oceans, l’escalfament del planeta i el canvi climàtic...

Hi ha moltes coses que tu i jo podem fer en la nos-tra vida quotidiana, a la nostra llar, al carrer, quan sortim al camp o a la platja, a la feina. Intentar deixar el nostre entorn una mica millor de com l’hem trobat és en qualsevol cas positiu pels resultats que produ-eix i per la pròpia satisfacció. Jo puc fer el primer pas en molts aspectes i, per descomptat, puc seguir les petjades de molts altres abans que jo, que van com-prendre que el mal és molt gros i no es van limitar a queixar-se, sinó que es van posar mans a l’obra. Per-què com diuen els castellans: Un grano no hace grane-ro, pero ayuda al compañero.

El llibre que avui us recomano és molt bo i barat, i pot donar-vos moltes idees per evitar problemes de salut i col·laborar a millorar el medi ambient. Hem d’invertir diners, temps i esforç per aprendre a viu-re de manera més sana i protegir la nostra família. Aquest és el millor negoci.

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica [email protected].

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

joaN aMIGÓ, naturista

L’ecologiai la salut

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Les modificacions a la llei del sòl reactivaran el sector de la construcció?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un telèfon mòbil amb pantalla tàctil, ràdio FM, MP3, MPEg-4, doble targeta SIM, Bluetooth, càmera de foto i vídeo, bateria.

Av. Meritxell, 122 Andorra la Vella

Tel.: 866 415 - Fax: 829 050E-mail: [email protected]

Gentilesa de

edIToRIaL

TRIbuNa

Un pas importantahir es va viure un dia històric al Consell Ge-neral. En primer lloc, perquè es va aprovar la primera iniciativa legislativa popular i, en se-gon lloc, perquè s’ha donat llum verda a la llei contra el tabaquisme i, per tant, es fa un gran pas endavant en la protecció de les persones no fumadores. Cal destacar aquests dos fets ja que no estem acostumats que les propostes ciutadanes arribin d’aquesta manera al Con-sell General i perquè la llei contra el tabaquis-me és un text que iguala el país a molts paï-sos del món, que ja han fet un pas endavant en la protecció dels fumadors passius i en la lluita contra el tabaquisme. No cal oblidar,

però, que aquesta llei ha d’anar acompanya-da d’accions de prevenció i que caldrà veure quina n’és finalment l’aplicació. També s’ha de ser conscient de l’esforç que suposarà per a molts empresaris del sector de l’hostaleria, que hauran de fer reformes si volen adequar els seus establiments. Per tant, és evident que l’aplicació ha de ser progressiva i que el canvi no es farà del dia a l’endemà. ara hi pot haver el debat sobre si la prohibició hauria de ser total o no en els establiments com bars i res-taurants, però no cal oblidar el pas important que suposarà aquest text per al país.

Edicions Amigó-Recasens SL presenta el llibre La Ecología y la Salud

En aquest bonic llibre hi trobareu més de 150 afec-cions i malalties relacionades amb el medi ambient. Més de 250 recomanacions pràctiques per a la vostra salut i la dels vostres fills. Descobriu els principis per

al desenvolupament sostenible.

Autor: Dr. José A. Valtueña

President del Centre Internacional d’Educació per a la Salut (Ginebra). Col·laborador extern de la OMS

(Organització Mundial de la Salut). Doctor en Medi-cina i Cirurgia per la Universidad Complutense de

Madrid

Consta de 416 pàgines. Mida 22x28, tapes dures, ben il·lustrat, PVP 75 €

Per a consultes i comandes: 841978 / 363643 email: [email protected]

Page 5: Diari del 18 de maig de 2012

5DivenDres, 18 De maig Del 2012

Després que la Batllia rebutgés el recurs interposat contra la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal, la plata-forma de funcionaris ha adoptat dues actuacions. La primera és la presentació d’un incident de nul·litat contra l’aute dictat per la batlle. L’advocat dels treballa-dors de l’administració, Manuel Pujadas, ho va justificar indicant que en primera instància no s’ha practicat cap prova, no s’ha tras-lladat cap document ni s’ha en-trat “al fons de la qüestió”.

Pujadas va remarcar que la llei obliga de forma taxativa a la Bat-llia a practicar proves, com po-drien ser reclamar les actes de la comissió consultiva de la Funció Pública (l’instrument legal per a la negociació col·lectiva) per ve-rificar que s’hagi reunit. Per tant, va subratllar que el fet que això no s’hagi produït representa un motiu per anul·lar l’aute ja que s’ha vulnerat el dret a la jurisdic-ció i a obtenir una resolució judi-cial fonamentada en el dret. L’ad-vocat es va mostrar confiat que la batlle rectifiqui i entri a analitzar l’assumpte. En el cas que això no es produeixi, traslladaran l’afer al

Tribunal Constitucional. Paral·lelament, la platafor-

ma de funcionaris va presentar dimarts un recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior (TS) per la vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical (l’argument exposat en el recurs adreçat a primera instància), ja que defensen que amb l’aprova-ció de les retallades es va lesionar el dret a la negociació col·lectiva. Per tant, Pujadas va remarcar que

“ara entenem que s’han vulnerat dos drets fonamentals”.

L’advocat també va posar en relleu la coincidència en les pa-raules utilitzades per les dife-rents parts implicades en l’afer. Així tant el Consell General com el Govern i la Batllia van exposar que el procediment emprat no és adequat, utilitzant les diferents institucions aquest darrer terme. Per aquest motiu va declarar que és “xocant” que la batlle digui el

mateix que la resta i va afegir que “pot ser que una coincidència en els raonaments tan idèntica gene-ri dubtes raonables”. Així mateix va defensar que no seria correc-te la via utilitzada si en el recurs haguessin demanat la nul·litat de la llei de retallades i va afegir que els funcionaris mai no han pretès això sinó que han posat en relleu una vulneració d’un dret fona-mental.

En el recurs d’apel·lació, la

plataforma sindical demana al Tribunal Superior que practiqui les proves documentals i Pujadas no dubta que el TS entrarà al fons de l’assumpte. Així mateix va afirmar que “el debat està obert” i va afegir que “ha de ser pacífic i en profunditat, i això es farà al Tribunal Superior”. D’ altra ban-da, va recordar que el Govern és l’única part que ha entrat a avalu-ar la qüestió.

El portaveu de la plataforma sindical, Joan Torra, va remarcar que “nosaltres creiem en la jus-tícia” i és per aquest motiu que han portat l’assumpte al Tribunal Superior. En tot cas, els dos recur-sos poden acabar arribant fins al Tribunal Constitucional.

Recurs al TS i incident de nul·litat contra l’aute de la Batllia per les retallades

funció pública

m. s. c.anDorra la vella

Els funcionaris indiquen que en primera instància no s’han practicat les proves a què obliga la lleitati masià

Torra i els advocats van comparèixer ahir davant la premsa.

Manuel Pujadas

“Ara entenem que s’han vulnerat dos drets fonamentals, [el dret a la llibertat sindical i el dret a la

jurisdicció]”

“Pot ser que una coincidència en els raonaments [del Consell,

el Govern i la Batllia] tan idèntica generi dubtes raonables”

Page 6: Diari del 18 de maig de 2012

andorra6 DivenDres, 18 De maig Del 2012

Amb la intenció d’avançar cap a l’e-administració el Govern va licitar dimecres en consell de ministres la primera fase del sistema integral d’infor-mació per a l’administració, que se centrarà en tot allò re-ferent als tributs i a les ajudes i prestacions de l’administració. D’aquesta manera, un cop es-tigui acabada aquesta primera fase l’usuari tindrà accés a tota la informació sobre els tributs i les ajudes i podrà fer els ma-teixos tràmits que ara es fan de manera presencial.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va po-sar en relleu l’envergadura d’aquest projecte que en una primera fase se centra en els aspectes abans esmentats però que quan es conclogui, en un període de tres o quatre anys,

suposarà un “canvi important” en el servei a l’usuari. La im-plantació de l’e-administra-ció pot tenir un cost que pot oscil·lar entre els tres i els sis milions, tal com va afirmar el director del departament de Sistemes de la informació del Govern, Antoni Rodríguez.

La fita final del sistema in-tegral d’informació és que hi hagi una interacció entre l’usu-ari i l’administració i també una interconnexió amb la resta d’administracions i parapúbli-ques. El termini per a la im-plementació d’aquesta primera fase és de 20 mesos, tot i que

hi haurà fites parcials que per-metran anar implementant les millores progressivament.

Rodríguez va recordar que en aquesta primera fase s’ha de fer front a dos reptes impor-tants com són facilitar l’admi-nistració del ciutadà i l’obertu-

ra econòmica. Tot i que el concurs que

el Govern ha tret per cobrir aquesta primera fase sigui in-ternacional, Rodríguez va po-sar en relleu que al país hi ha empreses que poden oferir els serveis que se sol·liciten.

La informació sobre tributs i ajudes, primer pas cap a l’e-administració

noves tecnologies

sfga

Alcobé i Rodríguez van presentar ahir el concurs.

L’executiu ha tret un concurs per començar a implantar un sistema integral

m. f.anDorra la vella

L’aventurer Jamel Balhi ha fet durant la seva estada al país una visita al Centre Penitenciari. L’humanista aventurer, atleta, fotògraf i escriptor va compartir amb els interns les seves passions i fotografies i va voler fer ar-ribar als interns un missatge d’esperança.

Balhi visita el Centre Penitenciari

sfga

conFeRÈnciA

tRebAll

Continua la tendència negativa d’assalariats

agènciesanDorra la vella

El nombre d’assalariats al mes de febrer ha disminuït un 0,3% i se situa en 38.045 persones. Així ho va fer pú-blic ahir el departament d’Estadística en una nota de premsa en què posa en relleu que la tendència anyal conti-nua sent negativa, concreta-ment d’un -3,9%. Les dades mostren que a part del sec-tor de la construcció, encara amb un -14,5% en tendència anyal, també presenten una tendència negativa els sec-tors d’indústries manufactu-reres, amb un -7,1%, comerç a l’engròs i intermediaris del comerç, amb un -6,7% i agri-cultura, amb el -4,4%. Una altra dada és que la massa salarial corresponent al mes de febrer se situa en 73,4 mi-lions d’euros. I pel que fa al salari mitjà, estava situat en 1.928,63 euros.

Tot el procés pot comportar uns sis

milions d’euros i anys de treballs

La Unió Sindical d’Andorra, USdA, ha tramès una carta al ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, demanant-li per què s’ha decidit obrir quotes de tre-ball amb 337 noves places quan hi ha un miler d’inscrits al Ser-vei d’Ocupació. Des del sindicat es qüestiona específicament que

s’acceptin cuiners, cambrers, de-pendents de comerç, pastors, eu-gassers o vaquers, i es pregunta si el ministre considera que al Servei d’Ocupació no hi ha nin-gú amb un perfil “aproximat al necessari per a aquests llocs de treball”. Es demana informació, també, sobre el programa de tre-ball temporal engegat per a tre-balladors desocupats.

L’USdA demana sobre l’obertura de quotes

agènciesanDorra la vella

peRmisos

Page 7: Diari del 18 de maig de 2012

andorra 7DivenDres, 18 De maig Del 2012

Els dirigents del Sindicat de la Policia (SIPA) van mostrar ahir la seva satisfacció perquè el Go-vern els ha donat la raó sobre les queixes que van expressar pel fet que mai no s’hagi constituït el fons per a les jubilacions dels membres del cos. El vicepresi-dent de l’entitat, Joan Comella, va manifestar que estan “con-tents” que s’hagi admès que el fons amb els diners cotitzats pels policies durant els últims 45 anys no ha existit mai, com el SIPA va denunciar públicament després de la reunió en què es va informar sobre l’estudi actu-arial.

Pel que fa a la xifra de més de 80 milions d’euros donada pel ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, per ava-luar els compromisos adquirits en aquest àmbit per l’Adminis-tració, Comella va indicar que abans de pronunciar-se “espe-

rarem a rebre tota la informació continguda a l’estudi actuarial que hem sol·licitat”. “Desco-neixem d’on surten aquests 80 milions”, va afegir Comella. Tot i així, el dirigent sindical va ma-nifestar que aquesta quantitat seria la resultant en un escenari hipotètic totalment negatiu, és a dir, si tots els policies agafessin la prejubilació una vegada han

complert 20 anys de servei. “La xifra pot ser bona com a apro-ximació, però s’ha de tenir en compte que molts agents porten gairebé trenta anys treballant i encara no s’han jubilat”, va explicar Comella. Aquest va in-dicar també que un altre càlcul hipotètic és el dels 2,8 milions d’euros que haurien cotitzat els funcionaris policials en actiu, al-hora que ressaltava que “nosal-tres no volem gestionar el fons, cosa que mai ens ha passat pel cap, perquè aquesta és una fun-ció del Govern”.

Els responsables de l’altre sindicat del cos, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) van expli-car que no faran cap valoració sobre aquest assumpte fins que disposin de totes les dades per part del Govern. La previsió del Govern és convocar els sindicats properament per donar-los a co-nèixer les xifres concretes sobre aquesta matèria.

El SIPA satisfet que s’admeti que el fons no s’ha constituït

jubilacions

agències

joan comella, vicepresident del siPa.

El sindicat reafirma que la gestió dels diners l’ha de fer el GovernJulià rodríguezanDorra la vella

El Partit Socialdemòcrata (PS) augmenta en gairebé 40 mem-bres el número d’afiliats, que tot i això no arriben als 500 so-cis totals. En un acte a la seu del partit, el president del PS, Víc-tor Naudi, i altres membres del partit van donar la benvinguda als nous membres.

En aquest acte es van entre-gar els carnets d’afiliat als pre-sents i el president i la primera secretària del partit, Judit Sala-

zar, van explicar als nous mem-bres el projecte de país que de-fensa el Partit Socialdemòcrata i els van exposar les línies bà-siques de les noves polítiques amb què treballa la formació. “Aquest acte demostra que una part important de la ciutadania creu en els valors i el projecte polític dels socialdemòcrates”, va raonar Víctor Naudi, que va avançar que des de la forma-ció s’està treballant “per donar més veu i valor a la figura del militant”.

El PS lliura els carnets als 40 nous militants

redaccióanDorra la vella

Partits

agències

una part dels nous militants del Partit socialdemòcrata.

Page 8: Diari del 18 de maig de 2012

andorra8 DivenDres, 18 De maig Del 2012

Sala de Congressos al ComplexEsportiu i Sociocultural d'Encamp

ENTRADA GRATUÏTAAforament limitat

Acte organitzat perAmb el suport de Amb la col·laboració de

[email protected]

 Conferència a càrrec de la psicòloga i formadora MARINA PEÑA

Coaching per a pares amb fills amb TDAHTècniques d'acompanyament per educar des de casa. Conèixer com actuar, abans d'actuar.Dissabte 19 de maig a les 11.00 h

Coaching per a professors i monitors d'infants amb TDAHUn nou model d'ensenyamentDivendres 18 de maig a les 20.30 h

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va fer entrega ahir dels dos xecs als dos andorrans o residents que van resultar guanyadors del primer sorteig de 6.000 euros de la campanya de pri·mavera Alguna cosa es mou a Andorra. Dolores Rubio i Abel Villareal van ser els dos afortunats guanyadors.

Nova entrega de xecs de 6.000 euros

anDorra turisme

turisme

La tercera convocatòria de la Prova Oficial de batxillerat (POB) es va iniciar ahir al Cen·tre de Formació Professional d’Aixovall. S’hi van presentar un total de 111 candidats, 103 escolars i 8 candidats lliures. La directora del departament de Suport a l’Ensenyament i Ins·pecció Educativa, Mercè Cabré, va destacar l’èxit de la convoca·tòria a més d’informar que no s’havia produït cap incidència remarcable.

Els alumnes dels batxillerats Artístic i Comunicació, Lingü·ístic i Humanístic, Econòmic i Social i Científic i Tecnològic, van afrontar la que Cabré va considerar com a “prova rei·na” de cada especialitat i fins al proper dimecres estaran fent els exàmens. Els resultats de les proves es podran consultar per

Internet el 31 de maig a partir de les 16.00 hores. Els alumnes que estiguin a prop del 5 po·dran fer la revàlida al juny o es·perar-se fins al setembre.

Es manté un número similar d’estudiants que es van pre·sentar a les proves l’any passat i l’estructura és la mateixa, se·gons va informar la directora d’Ensenyament que va matisar que “no hi ha cap tipus de pre·

visió de canviar l’estructura” ja que en ser la tercera convoca·tòria “comencem a tenir per la mà l’estructura”. Cabré també va destacar que a nivell intern “els resultats són bons i tenim poc fracàs a les proves”. Tam·bé va manifestar que hi ha un alt percentatge d’alumnes que aconsegueixen accedir a les car·reres demanades en primera o segona opció.

Educació valora d’èxit la tercera convocatòria del POB

agències

els alumnes han iniciat la Prova Oficial de Batxillerat.

S’hi han presentat un total de 111 alumnes dels quatre batxilleratsRedacciósant julià De lòria

PrOva de Batxillerat

Andorra, a través de la col·laboració entre el Centre d’Es·tudi de la Neu i la Muntanya (CENMA) i els parcs naturals del Comapedrosa i Sorteny, celebra·rà aquest dissabte el Dia Interna·cional de la biodiversitat, activi·tat promoguda per la UNESCO, amb quatre tallers.

El director tècnic del Cenma, Ramon Copons, va presentar els actes que es farien durant aquest dissabte juntament amb la con·sellera de Medi Ambient, Agri·cultura i Sostenibilitat del Comú de la Massana, Jael Pozo, i el cap del Departament d’Agricultura i Medi Ambient d’Ordino i res·ponsable de la gestió del Parc Natural de Sorteny, Sergi Riba. El punt central de les activitats serà el Centre de Natura de la Cortinada, on des de les 9.30 ho·res començaran els quatre tallers que tindran com a objectiu “po·sar de relleu la important biodi·versitat d’Andorra i també cons·cienciar la població del seu valor per conservar·la i ser respectuós

amb el medi ambient”.El primer dels tallers està des·

tinat a conèixer els arbres i els ar·bustos del corriol del Pla de l’Es·tany, mentre que el segon tindrà com a protagonistes les papallo·nes diürnes i on viuen. El tercer taller estarà centrat en les fal·gueres i les molses que hi ha en el camí de Llorts a la Cortinada i el quart tindrà com a objectiu conèixer la geologia del paisatge lligat als processos glacials.

Les places estan limitades a 80 persones, 20 places per cada taller, i a dia d’avui s’ha arribat a la meitat de l’ocupació. Hi hau·rà un tècnic per a cada taller que resoldrà els dubtes dels partici·pants i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web del Cenma (www.cenma.ad) o tru·cant al telèfon 742 630.

Lozano i Riba van animar a tothom a participar·hi per gau·dir d’un dia a la natura. “A més de conèixer la biodiversitat, un dels objectius és fer divulgació perquè tothom protegeix i esti·ma el que coneix”, va exposar Sergi Riba.

agències

un moment de la roda de premsa de presentació de les activitats.

Redacciósant julià De lòria

medi amBient

Andorra celebra demà el Dia de la biodiversitat amb quatre tallers

El nombre de vehicles que van entrar al país durant el mes d’abril va ser de 325.241, fet que suposa una disminu·ció del 0,9% a nivell mensual i situa la tendència interanual en un ·2,8%, segons les dades fetes públiques ahir pel depar·tament d’Estadística, que va

destacar que les variacions són negatives en tot tipus de vehi·cles i per a les dues fronteres.

Així, i contràriament al que va estar succeint els mesos precedents i en termes intera·nuals, l’entrada de turismes per la frontera francoandor·rana presenta pitjors registres (·4,1%) que la hispanoandorra·na (·2,7%).

L’entrada de vehicles cau un 0,9% a l’abril

RedaccióanDorra la vella

estadística

Page 9: Diari del 18 de maig de 2012

andorra 9DivenDres, 18 De maig Del 2012

Demà, dissabte 19 de maigde les 10.30 a les 12 hal Centre d’Interpretació de l’Aigua i la vall del Madriu (CIAM)

monstres d’aigua taller per a infantsPintarem, retallarem, encolarem i dibuixarem sirenes i el monstre del Llac Ness, entre d’altres. Activitat gratuïta per a infants de 6 a 12 anys per treballar mitjançant l’expressió plàstica diversos monstres d’aigua.

Activitat emmarcada en el Dia Internacional dels Museus.

CIAM

Av. Carlemany, 8AD700 Escaldes-Engordany

Tel. 890 879 • [email protected]

Caldea acollirà el proper 20 de maig una jornada de recaptació de fons a favor d’Unicef. Si fins ara els diners recollits anaven destinats a Mauritània, aquest any seran per al programa que l’entitat està desenvolupant al Congo. La directora del Comitè Nacional d’Andorra per a Uni·cef, Marta Alberch, va exposar que aquest té com a objectiu millorar els serveis socials bà·sics de la població autòctona i un d’aquests és l’accés a l’aigua. Així, durant el projecte va aju·dar a fer possible que l’any pas·sat el 70% de les dones i infants que viuen a la zona d’interven·ció en disposessin.

Des de les 12.00 fins a les 20.00, el termolúdic oferirà

preus especials. Els infants de 5 a 12 anys tindran l’entrada gratuïta, per als de 13 a 17 anys el preu serà d’11 euros i per als adults de 35,50 euros. Tota la recaptació s’oferirà a Unicef. A més, de les 17.30 fins a les 18.30, el Piolet i la Violeta acolliran els infants a l’entrada de les instal·lacions.

Tot i que la crisi es nota en les accions solidàries, Alberch es va mostrar confiada que el fet que els infants tinguin l’en·trada gratuïta pot fer apropar més gent. Cada any hi partici·pen entre 300 i 400 persones i la recaptació sol ascendir fins als 5.000 euros.

Unicef també treballa al Congo per permetre l’accés dels infants a l’educació i en la pro·tecció infantil.

Jornada per recaptar fons per al Congo

tati masià

Alberch i el director de Caldea, Carles Pascuet, van presentar ahir la iniciativa.

m. s. c.escalDes-engorDany

CAldeA

La defensa insisteix en l’homi·cidi i que l’actuació de l’acusada va estar marcada per un trastorn mental transitori, mentre que la fiscalia manté l’acusació d’assas·sinat amb traïdoria i acarnissa·ment. Aquests són bàsicament els arguments que es van poder tornar a escoltar al davant del Tribunal Superior recollits en els recursos que han interposat les dues parts a la sentència en el cas de l’home que va morir a mans de la seva dona a l’agost del 2010. D’aquesta manera, el ministeri fiscal va argumentar que la dona va actuar de manera planificada i la va tornar a descriure com una dona manipuladora i que va ma·tar el marit arran del fet que ell es volia separar. En aquest sentit va posar en dubte que el marit la maltractés i va insistir que la manera en què es van produir els fets demostren que tenia un pla traçat per posar fi a la vida de la seva parella.

Així, el fiscal va posar en re·lleu que mentre l’home dormia li va donar cops al cap amb unes peses i que posteriorment li va clavar 38 ganivetades. Com a prova de la seva traïdoria i acar·nissament va exposar que un cop la víctima ja era morta li va tallar la cua de cabell que l’home

duia des que la filla que tenien en comú havia nascut. L’endemà, va recalcar el ministeri públic per defensar la planificació, va fer venir uns pintors i els va obli·gar a baixar el cos, moment en el qual va ser descoberta arran de la sang deixada per la bossa en què es trobava el cos. És per això que demana que l’expulsió de la dona sigui definitiva i que, en lloc dels 20 anys de condemna, la pena si·gui de 25 anys de presó.

La defensa, de la seva banda, va exposar que la dona havia estat víctima de maltractaments i ahir va aportar dos testimonis més que no van, però, poder corroborar aquesta teoria. El lle·trat, tanmateix, va insistir en el fet que en la causa hi ha proves que demostren que era una dona maltractada. També va posar en evidència que actués amb acar·nissament, ja que va remarcar que hi ha informes pericials que ho posen en dubte. També va in·sistir en què la nit dels fets hi va haver una baralla entre ells. En

definitiva, va explicar que no hi va haver cap voluntarietat de la dona de matar el seu marit i va lamentar que només s’hagin tin·gut en compte algunes proves com la declaració de les filles, una de les quals, va afegir, no té bona relació amb la mare. Per això vol que la pena sigui de 5 anys per homicidi.

furt A lA CelliniD’altra banda, el Tribunal Superi·or va revisar ahir també el cas de l’home que ha estat condemnat com a autor del furt a la joieria Cellini. D’aquesta manera, la fis·calia va insistir en la perillositat de la banda de la qual, assegura, l’acusat formava part i també en les explicacions inversemblants que va donar en relació amb els fets, com que aquella nit havia dormit al carrer i per això era a prop de la joieria furtada. Així, va demanar que la pena sigui de sis anys i l’expulsió definitiva, en lloc dels cinc anys i els 20 d’expulsió. La defensa, però, va insistir en la manca de proves per condemnar el seu defensat i va posar en re·lleu que si hi hagués tingut res a veure no hauria restat al lloc dels fets una hora després. Hauria fu·git i hauria llençat el mòbil que li van trobar, va afegir. En aquest sentit, la defensa va tornar a de·manar que l’home sigui absolt.

La fiscalia insisteix en la traïdoria i l’acarnissament

vistes Al tribunAl suPerior

Reitera que la dona acusada de matar el marit tenia un pla traçatm. f.anDorra la vella

La defensa destaca que patia maltractaments i va patir un trastorn

mental transitori

Page 10: Diari del 18 de maig de 2012

andorra10 DivenDres, 18 De maig Del 2012

La Massana posa a prova, des del 22 de maig i fins al 28 de juny, una sala d’estudi nocturna al Punt 400, que obrirà dimarts i di-jous de 20.30 hores fins a mitjanit.

Les expectatives, tant del

Comú com del responsable del Punt 400, Aboucracy Ba, és que hi hagi uns “10 joves per dia”. En cas de superar la capacitat del centre, la sala d’estudi es traslla-daria a la biblioteca comunal de la parròquia.

La posada en funcionament

de la sala d’estudi, tal com va precisar Ba, no suposarà cap canvi en el Punt 400. Fins a les 20 hores es faran les activitats habituals, mentre que a les 20.30 es convertirà, exclusivament, en una sala d’estudi.

La iniciativa, segons la con-sellera d’Educació, Joventut i Esport, Natàlia Cusnir, va sor-gir després que 52 joves, a tra-vés d’una enquesta, posessin de manifest la necessitat de tenir un indret tranquil per preparar els exàmens. Segons els resultats se n’avaluarà la continuïtat.

La Massana ofereix una sala d’estudi nocturna al Punt 400

Instal·lacIonscomú De la massana

cusnir i Ba van presentar ahir la iniciativa en el mateix Punt 400.

El nou equipament obrirà dimarts i dijous de 20.30 hores fins a mitjanitRedaccióla massana

conferèncIes

Peña parlarà sobre el TDHA

Redaccióencamp

La psicòloga i formadora Marina Peña realitza, avui i demà, en el Complex Esportiu i Sociocultu-ral d’Encamp, dues conferències per a persones que tracten amb nens amb Trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperacti-vitat (TDHA). La primera va di-rigida a professors i educadors, mentre que la segona, a pares.

sant julIà

La plaça Laurèdia ja està en obres

Redacciósant Julià De lòria

Les obres de la plaça Laurèdia i de les avingudes Rocafort i Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria, tal com estava previst, es van iniciar ahir sense contra-temps. Una vegada es finalitzin, d’aquí a dos mesos, serà la nova rotonda de distribució del tràn-sit de la zona, que s’emmarca dins del projecte del vial de la parròquia.

agències

Imatge d’ahir de la plaça laurèdia.

Page 11: Diari del 18 de maig de 2012

andorra 11DivenDres, 18 De maig Del 2012

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

PER QUÈ...

...UN FABRICANT D’AUTOMÒBILSNO FA COM ELS ALTRES?

(2)

MAZDA.FR

DESCOBREIX EL NOU MAZDA CX-5I LA NOVA TECNOLOGIA SKYACTIVE!.

El Comú d’Andorra la Vella obri-rà dilluns les inscripcions per a les activitats d’estiu esportives i socials, que enguany ofereixen un total de 4.015 places. Les estades i altres tallers començaran el 2 de juliol i s’allargaran fins al 7 de se-tembre, i combinen activitats es-portives i socials com la ludoteca i el casal d’infants.

En aquesta ocasió s’ha volgut mantenir l’oferta d’activitats de l’any passat, però a més s’inclou una nova proposta de Matins es-portius als Serradells que va di-rigida als joves des d’11 fins a 16 anys, perquè puguin fer esports només al matí, mentre que la resta de tallers esportius tenen horari de matí i tarda.

Les activitats que s’ofereixen s’han mantingut similars a les de l’any passat, tot i que se n’hi ha afegit alguna de nova; en canvi, el pressupost s’ha hagut de retallar prop d’un 15%. Per

poder-ho fer s’han ajustat les ràtios de monitors per a cada grup de nens al que és necessari, mentre que altres anys n’hi ha-via algun de més. A més, s’han ajustat alguns dels salaris, s’han reduït els desplaçaments que es fan durant les excursions i s’han negociat els contractes de ser-veis per reduir la despesa.

Per poder atendre els infants es contracten 87 monitors, que després d’haver passat les proves corresponents treballaran durant unes setmanes o mesos. Per fer la selecció s’ha intentat donar feina al màxim de joves possible per-què encara que treballin terminis més curts, tinguin l’opció de gua-nyar alguns diners.

El Comú ofereix 4.015 places per a les activitats d’estiu

andorra la vella

agències

Un moment de la presentació, ahir, de les activitats per aquest estiu.

Les estades arrencaran el 2 de juliol i s’allargaran fins al 7 de setembreagènciesanDorra la vella

ordino la massana

Col·laboració del Comú amb el Servei d’Ocupació

El Comú planta 12.000 geranis per embellir la parròquia

RedaccióorDino

Redaccióla massana

El Servei de Tràmits del Comú d’Ordino, en col-laboració amb el Servei d’Ocupació del Govern, ha posat a l’abast dels ciutadans els formularis per inscriure’s i l’atenció personalitzada als demandants de feina que resideixin a la parròquia, segons va informar la corpo-ració, que va precisar que el servei ja és operatiu.

A més, les empreses que tinguin ofertes de treball po-dran adreçar-se a la planta baixa del Comú, on rebran tota la documentació neces-sària per fer-les arribar a les persones inscrites a la borsa de treball. Altres tràmits que es podran fer al Comú acor-dats amb el departament de Treball són la sol·licitud de prestació econòmica per de-socupació involuntària i la sol-licitud per acollir-se al progra-ma de treball temporal.

Com cada primavera, el de-partament de jardineria del Comú de la Massana treballa en l’embelliment la parrò-quia. S’han instal·lat jardine-res amb geranis a les voreres, s’han penjat les cistelles als fanals i també s’han guarnit les rotondes, segons va infor-mar la corporació.

n total s’hauran plantat uns 12.000 geranis, la majo-ria provinents de l’hiverna-cle i, per tant, recuperats de la temporada anterior. A part dels geranis, també hi ha al-tres plantes de temporada com clavells de moro, petú-nies, lobèlies i gasànies entre d’altres. Les rotondes i par-terres es completen amb pe-dres de colors, rocalla, gespa artificial, escorça i goma de pneumàtics reciclada.

Tot a punt, doncs, per l’arrencada de la 29a edició d’Andoflora.

Page 12: Diari del 18 de maig de 2012

12 DivenDres, 18 De maig Del 2012

Buffet lliure

9,90 €de diumenge a dijous tancat a la nit

L’artista barcelonina Sylvia Tuà inaugura aquesta tarda, a les 17.30 al centre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell, la seva dar-rera obra, que porta per títol Ho-menatge a Lorca i Japó. Es tracta d’una exposició que vol retre homenatge a les persones que han patit les conseqüències del terratrèmol i el tsunami que van assolar la població murciana de Lorca i la ciutat japonesa de Fu-kushima, respectivament.

La curiositat innata i la impli-cació amb les persones de Sylvia Tuà, la porta a ser reconeguda com “la pintora dels homenat-ges”, ja que se significa per po-sar notes de color als moments tristos viscuts a nivell mundi-al, com els atemptats de l’11-S a Nova York, el terratrèmol d’Haití, les víctimes infantils a la guerra d’Iraq o els atemptats de l’11-M.

Tuà ha exposat a galeries d’arreu de Catalunya i compta també amb una obra perma-nent al Palau de la Generalitat. La seva obra temporal també es pot trobar a La Pedrera i a paï-sos com els Estats Units, França, Itàlia, Àustria, Holanda i el Japó.

L’artista té una carrera artísti-

ca polivalent que demostra una inquietud sense aturador. La seva obra la realitza a través de diverses tècniques com la pin-tura, el mosaic, l’escultura i, de manera puntual, també ha pro-funditzat en la faceta de disse-nyadora d’imatge gràfica per a empreses.

Tuà porta al Passeig el seu homenatge a Lorca i al Japó

exposicions

bondia

La mostra es podrà veure fins a final de mes al centre cívic el passeig.

La mostra de la pintora barcelonina es podrà veure fins a final de mesRedaccióla seu D’urgell

La cinquena edició del Grifone Challenge Escanyabocs 2012, que tindrà lloc demà i diumen-ge, tornarà a superar el nom-bre de participants que van prendre part l’any passat en aquesta prova multiesportiva popular vinculada a l’entorn natural de la Seu d’Urgell i comarca, segons van informar ahir des de l’Ajuntament.

I és que ahir, darrer dia per inscriure-s’hi, es van comp-tabilitzar fins a 850 persones ja inscrites a la prova, amb més de 1.200 participants en total. A més, l’organització de la competició ha decidit que les inscripcions que es facin el mateix dia de la prova no tin-dran cap recàrrec en l’import que dóna dret a participar en aquest challenge. Aques-ta decisió s’ha pres davant la impossibilitat de poder rega-lar als inscrits fora de termini

la samarreta i la resta d’ob-sequis que reben els partici-pants inscrits fins dijous.

Des de l’organització del Grifone Challenge Escanyabocs s’afirma que l’èxit de partici-pació, any rere any, demostra la bona acollida que té la pro-va entre els amants de l’esport en la natura, així com l’encert en la seva fórmula i la solidesa d’aquest challenge alturgellenc.

I com en cada edició, l’Es-canyabocs tindrà com a cen-tre neuràlgic les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre, lloc on tots els inscrits podran recollir els dorsals, els obse-quis i obtenir tot tipus d’in-formació relacionada amb la prova. Entre els participants, una trentena han triat parti-cipar en la modalitat de l’Es-canyabocs de Ferro, la prova combinada i de caire compe-titiu que engloba el raid, la vertical Quiri, l’orientació i la pedalada.

L’Escanyabocs 2012 torna a superar el nombre de participants

Redaccióla seu D’urgell

certamens

La Seu d’Urgell ha estat l’escena-ri de la trobada que han mantin-gut els parlamentaris d’Esquerra Republicana de Catalunya Anna Simó, Carmel Mòdol i Marc Sanglas amb alcaldes i regidors d’ERC del territori pirinenc, i que

ha servit per visualitzar l’aposta del partit per l’acostament entre la política a nivell parlamentari amb la política local i comarcal.

Així, Simó, Mòdol i Sanglas van explicar a alcaldes i regidors la tasca que porten a terme al Parlament de Catalunya, mentre que aquests van preguntar sobre

la modificació de la Llei de Bases del Règim Local, i van incidir es-pecialment en el tema econòmic. La trobada va servir també per tractar aspectes que afecten ple-nament el territori, com la guixe-ra de Tost, les subvencions a llars d’infants municipals, o bé l’acadè-mia de Talarn.

Diputats d’ERC es reuneixen amb càrrecs electes pirinencs

formacions

Redaccióla seu D’urgell

erc

Un moment de la trobada de diputats i alcaldes i regidors d’erc a la seu.

Page 13: Diari del 18 de maig de 2012

13DivenDres, 18 De maig Del 2012

El bàrman Jordi Reig, campió d’Espanya de cocteleria, va oferir ahir un tast de còctels amb Vichy Catalan. La classe magistral de cocteleria es va organitzar al Centre d’Inter-pretació de l’Aigua i la vall del Madriu (CIAM). Reig va demostrar que de l’aigua amb gas —marca Vichy—, barrejada amb d’altres begu-des i ingredients, se’n poden obtenir deliciosos còctels. L’activitat va ser gratuïta.

Còctels amb Vichy Catalan

TaTi masiÀ

TALLER AL CIAM

L’historiador Òscar Jané i la geògrafa Marta Pallarès van presentar ahir els volums Ob-servar les fronteres, veure el món i L’afrontera. De la dominació a l’art de transgredir. La Societat Andorrana de Ciències va or-ganitzar l’acte, denominat A l’entorn de les fronteres, en el marc del 28è cicle de confe-rències de l’entitat dedicada a la difusió del coneixement. La presentació va tenir lloc a la Biblioteca Nacional.

Debat sobre les fronteres

a. ll.

ConfERènCIA

“Van ser a València i a Barcelona quasi tan famosos com els Beat-les. Eren els pintors pop. S’ano-menaven Equipo Crónica, un nom col·lectiu per a una pintura històrica, crítica i jove, que va ar-ribar a ser coneguda i molt apre-ciada entre els moderns dels 60 i 70”. Ho explica la periodista Mercè Ibarz en l’article Equipo Crónica, el pop incómodo, dedicat al col·lectiu artístic (La Vanguar-dia, 2 de juny de 2004).

El grup el van fundar l’any 1964 tres artistes: Juan Antonio Toledo —que el va abandonar tan sols un any després—, Ra-fael Solbes i Manolo Valdés. El prolífic tàndem Solbes-Valdés es va mantenir fins al 1981, amb la inesperada mort de Solbes. Equipo Crónica es va fondre i les seves obres, que van aparei-xent amb comptagotes, es reva-loritzen.

Una de les excepcionals pe-ces del col·lectiu es troba tem-poralment a la galeria Art al Set. L’obra és una escultura perta-nyent a la sèrie Vamp, de 1972, de la qual Equipo Crónica en va

fer 25 peces, totes diferents (tot i que a la sèrie les vamps porten o un suggerent vestit negre o un vestit amb les barres i estrelles americanes, cadascuna té detalls que les fan diferents i úniques).

La vamp de pas per Escaldes-Engordany porta un vestit i uns guants estil Gilda, una flor al pit i un mocador penjant del braç. Cabell llarg i negre, pell blanca i molt de maquillatge. El seu rostre és pla, entre inexpressiu i malcarat. Les mides: 117x34x19 centímetres. El seu tacte és de paper maixé. I a mitja esquena, just per sobre d’on acaba el ves-tit, hi porta un tatuatge: Equipo Crónica.

Pilar Cortadella, galerista d’Art al Set, explica que la vamp prové d’un particular de Barce-lona que la vol vendre. El preu de sortida establert és de 18.500 euros. L’any 2009, la casa de sub-hastes d’art Sotheby’s de Lon-dres en va vendre una de molt similar per uns 30.000 euros. Aquest any, a Anglaterra tam-bé se n’han subhastat un parell més, amb preus entre els 22.000 i 33.000 euros. “L’Equipo Cróni-ca va desaparèixer amb la mort

de Solbes i, per tant, en ser obra d’autors desapareguts, que ja no produeixen, es valoritzen molt”, aclareix Cortadella.

Si la vamp no troba nova casa aviat, l’estada a Art al Set serà breu: “si no la col·loco en una setmana, anirà a una altra gale-ria”. Els propietaris tenen pressa per desprendre’s d’aquesta fem-me fatale i no volen eternitzar-ne la venda.

Les obres pop de l’Equipo Crónica (pintures, gravats, es-cultures) eren realistes i crí-tiques —recordem el context franquista—. Van ser, i encara ho són, molt apreciades fora de l’Estat espanyol. El cineasta Bi-lly Wilder tenia quadres que ha-via comprat a Alemanya.

Després de la mort de Solbes, el col·lectiu va desaparèixer i Manolo Valdés es va instal·lar a Nova York, des d’on ha es-devingut un artista de renom internacional. Art al Set també exposa, al costat de la vamp, una litografia de Valdés, una menina realitzada en dues tintes (negre i vermell) en paper fet a mà. “Té tanta qualitat que sembla un di-buix”, garanteix Cortadella.

Una ‘Vamp’ d’Equipo Crónica, una peça d’excepció a la galeria Art al Set

ESCULTURA

e. j. m.escalDes-engorDany

L’obra, realitzada el 1972, correspon a una sèrie de 25 figures dels artistes pop dels 60 i 70 TaTi masiÀ

La ‘Vamp’ de 1972 d’Equipo Crónica, i al darrere, la litografia de Valdés.

Page 14: Diari del 18 de maig de 2012

cultura14 DivenDres, 18 De maig Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

Museu del Perfum - Centre Júlia - Av. Carlemany, 115 - 1a Planta (Escaldes - Engordany)

Dimecres 23 de maig a les 20:15h

REALITZACIÓ DE CREMES COSMÈTIQUES. CROMOTERÀPIA.

Realització de diferents cremes en funció de la tipologia cutània.

El Museu del Perfum el convida al proper taller dirigit pel professor Sergio Cañete.

Reservi hora al TEL: 892 221

Avui, 18 de maig, és el Dia in-ternacional dels museus. Els museus d’Andorra s’uneixen a la iniciativa amb una jornada de portes obertes que s’allarga-rà durant el cap de setmana. A més, demà se celebra la Nit europea dels museus, jornada que permet obrir les portes

dels museus en horari nocturn. Demà hi haurà visites guiades nocturnes al Museu del Tabac i al Museu de l’Electricitat, i un concert de la Gross Band a la Farga Rossell. Entre les activi-tats organitzades en el marc de la celebració del Dia dels mu-seus, demà a la tarda es podrà seguir la Ruta del Ferro amb una visita teatralitzada.

Jornada de portes obertes als museus

RedaccióanDorra la vella

EQUIPAMENTS

El Centre de la Cultura Catala-na (CCC) organitza una nova edició del Concurs de cinema de butxaca. Els vídeos han de ser enregistrats amb un telèfon mòbil i han de tenir una durada màxima de 90 segons.

Els vídeos es poden editar i la temàtica és lliure, tot i que es va-lorarà si fa referència a la diver-sitat cultural. El concurs és obert a tothom i cada participant pot presentar els curtmetratges que vulgui. Les gravacions que com-peteixen al certamen es poden presentar al CCC en format CD,

USB o per correu electrònic. A la pàgina web del CCC (www.ccandorra.cat) hi ha informació, vídeos guanyadors i consells per gravar amb el telèfon mòbil.

El termini per presentar les gravacions finalitza el 17 de juny. El jurat escollirà dos víde-os guanyadors.

el CCC torna a organitzar el Concurs de cinema de butxaca

CERTAMEN AUDIOVISUAL

RedaccióanDorra la vella

La Coral Rocafort de Sant Ju-lià celebra el 50è aniversari de la seva creació (1962-2012). Per commemorar-ho, un dels actes que ha preparat és l’organització del 31è Aplec Coral de la zona nord, terres de Lleida i Andorra, que se celebra diumenge, 20 de maig, a Sant Julià de Lòria. Unes 300 persones d’11 grups de cant coral participaran a la trobada. Entre les entitats que hi participen n’hi ha d’Organyà, la Seu d’Urgell, Artesa de Segre i Agramunt, i de la resta de par-ròquies.

L’Aplec començarà a les deu del matí amb la rebuda de totes les corals a la plaça Germandat i continuarà a les onze amb la cercavila i amb actuacions de les agrupacions per la parròquia. El president de la Coral Rocafort, Josep Maria Manubens, va expli-car ahir que les agrupacions ani-ran de dos en dos interpretant

dues cançons en cinc punts dife-rents. Cap a les 13.30 la cercavila acabarà a la plaça Germandat amb el Cant de la Senyera. A les sis de la tarda hi haurà una can-tada conjunta a l’auditori Claror, on totes les corals interpretaran juntes sis obres.

Quant als actes d’aniversari el fundador i director de la Co-ral Rocafort, Daniel Areny, va

avançar que l’entitat prepara un concert amb antics components el 13 d’octubre al Centre cultural i de congressos lauredià. Els ac-tuals components de la coral es reuniran amb una cinquantena d’excantaires per interpretar un parell de temes conjuntament. La coral també oferirà una can-tada a la plaça major de Sant Ju-lià per la festa major.

La Coral rocafort, amfitriona de la 31ena trobada de grups

MÚSICA

agències

Daniel Areny mostra el cartell del 50è aniversari de la Coral Rocafort, ahir.

L’Aplec Coral de la zona nord, Lleida i Andorra se celebra diumengeRedacció/agènciessanT JUliÀ De lÒria

Andorra la Vella celebra el Dia mundial de la diversitat amb una jornada d’activitats a l’en-velat del Parc Central. Demà, durant tot el dia, hi haurà es-tands d’exposició i venda de productes de les diferents as-sociacions culturals del país.

Entre les activitats previstes hi ha una cercavila, una mostra de ball de gegants, jocs popu-lars catalans, una actuació de l’Esbart Dansaire, balls folklò-rics i, fins i tot, karaoke. A les 18.30, a l’església del Fener, l’Orfeó Andorrà i els Interna-tional Singers oferiran el Con-cert de la diversitat.

Celebració del dia mundial de la diversitat

RedaccióanDorra la vella

ACTIVITATS

Avui i diumenge se celebra la 6a Mostra de teatre del col·legi Sant Ermengol al Teatre Co-munal d’Andorra la Vella. Els alumnes han preparat les obres durant el curs en un taller de teatre. En total es representa-ran 10 obres. Avui, a partir de

les 20.30, es representaran les funcions El missatge, Un somni o una realitat, Somnis i La fama perjudica seriosament la salut. Diumenge al matí s’interpreta-rà Quin final de curs, El secret de l’àvia i La casa dels horrors, i a la tarda, Assassinats a l’hotel Àga-ta, Nit al museu i Jo mai, mai... us he explicat!

6a Mostra de teatre del col·legi sant ermengol

RedaccióanDorra la vella

ARTS ESCÈNIQUES

Page 15: Diari del 18 de maig de 2012

15DivenDres, 18 De maig Del 2012

Demà es disputarà el partit de tornada de la primera ronda del Campionat d’Europa. La selec-ció jugarà a la ciutat de Raanana contra Israel, amb el record del matx disputat diumenge passat al poliesportiu d’Andorra, on la selecció va aconseguir guanyar un set als hebreus, un conjunt de nivell superior. Ara intentarà com a mínim obtenir el mateix premi.

Amb l’experiència de la der-rota en el primer enfrontament, “volem jugar de la mateixa ma-nera, però corregint els errors que vam cometre”, assegura el seleccionador, Adrián Garrido, que confia en què el seu equip “estigui millor en el bloqueig, el servei i la recepció”, que va costar bastants punts diumenge passat. En el servei “no es pot fa-llar tant”, per tant, la instrucció és en aquest sentit “intentar fer mal perquè no puguin construir el seu joc”.

Un altre dels aspectes a te-

nir en compte “és agafar ritme de joc, perquè tant en el primer com en el segon set no vam es-tar bé. Vam jugar a ràfegues”. També valora tot el que es va fer bé, amb la qual cosa “sortirem amb la il·lusió de tornar-los a

guanyar un set o fins i tot assolir alguna cosa més”. Els jugadors que es desplacen a Israel són no-més 10, ja que David Castillo i Gerard Torralba són baixa per assumptes d’estudis. La convo-catòria la formen Javi Borrego,

Xavi Folguera, José García, Iván Lanza, Èrik Olivera, Alfons Pa-rat, Daniel Pérez, Francesc Por-ras, Christian Salvador i Daniel Torres.

El partit s’afronta “amb les mateixes ganes i il·lusió que el

primer”, exposa José García. El lliure indica que “ara tenim més informació de com són, però serà un partit igual o més difícil, perquè ara jugaran a casa”. Fora d’aconseguir un resultat o un al-tre, l’important és el rendiment que es mostri i que no es come-tin errades. “El marcador ens és igual. Hi ha fases del joc on hem de polir coses. Les hem d’anar solucionant i que tota aquesta feina ens pugui servir de cara al futur, quan ens trobem rivals més del nostre nivell”, com és el cas dels Jocs dels Petits Estats o la fase de l’Europeu amb aques-ta mena de països. Per aquest motiu confia en què “les sensaci-ons amb què sortim d’allà siguin bones. El millor és acabar sabent que has fet un partit correcte”.

Confiança en evitar els errors propis per tornar a treure un resultat positiu

vòlei

joan josep blascoanDorra la vella

La selecció demà juga a Israel el partit de tornada de la primera fase del Campionat d’Europatati masià

la selecció va perdre en el primer partit disputat contra els hebreus.

Garrido: “Sortirem amb la il·lusió de tornar-los a

guanyar un set o fins i tot assolir alguna cosa més”

trial

Bou i Fujinami entrenen en alçada a la Rabassa

RedaccióanDorra la vella

Toni Bou i Takahisa Fujina-mi sumen un bon nombre de Campionats del Món. Els dos pilots de l’equip Montesa-Honda van fer ahir un test a la Rabassa per seguir preparant la temporada en què es troben immersos i per comprovar el rendiment dels motors en al-çada. El 23 i 24 de juny torna-ran per participar a la prova laurediana del Mundial.

S’ha fet esperar. I molt. Però per fi ahir el comitè de competició de la Federació Catalana de Patinat-ge (FCP) va donar a conèixer la resolució per la incompareixen-ça del Capellades en el partit que havia de disputar al Principat. La victòria i els tres punts són per a l’Andorra HC Cevalls.

Un cop el comitè va estudiar les al·legacions que van presen-tar tots dos clubs, i considerant que el conjunt de l’Anoia no ha

acreditat suficientment la causa de la seva incompareixença, l’òr-gan s’ha regit per l’article 22 del reglament de disciplina esporti-va, donant els tres punts al Ce-valls i restant-ne un al Capella-des. A més, li fa pagar el cost total de l’arbitratge, que puja a quasi 300 euros. “S’ha fet justícia”, afir-ma Juan Sebastián, entrenador dels andorrans, ja que “durant tota la temporada tothom ha fet l’esforç de venir. Saben quan ju-guem i quin és l’horari, i hagués estat injust per a la resta”. Ara el

Capellades té tres dies hàbils per interposar un recurs al comitè d’apel·lació de la FCP.

Amb aquesta resolució es posa fi a la possibilitat que s’ha-via plantejat de jugar un cop disputada la Lliga. Diumenge el Cevalls disputa l’última jornada amb l’objectiu de prendre-li el lloc de promoció al Cornellà, que serà precisament el rival. “És la final que estàvem esperant”, in-dica Sebastián. Al Cevalls només li val la victòria a la pista barcelo-nina, perquè el contrincant el su-

pera en dos punts. Tot estarà en joc: “Pot ser que sigui un partit amb molts nervis, però esperem que puguem fer el nostre joc”. L’equip està mentalitzat i “el grup és fort de cap. Tenim mol-tes ganes de fer-ho bé i sumar els tres punts”.

Els dos conjunts també esta-ran pendents del que passi amb l’altre equip que pot baixar, el Calafell B, que visita al Capella-des. Una victòria local, sumada a la del Cevalls, li donaria la per-manència.

El comitè atorga els tres punts al Cevalls i s’ho jugarà tot a Cornellà

hoquei

j. j. b.anDorra la vella

Page 16: Diari del 18 de maig de 2012

esports16 DivenDres, 18 De maig Del 2012

L’FC Andorra es pot assegurar matemàticament diumenge ju-gar la promoció d’ascens a la Primera Catalana. Només ne-cessita un punt per confirmar la segona posició que ocupa des de fa setmanes, que la pot asso-lir de manera definitiva al camp del Borges Blanques.

El rendiment de l’equip l’ha portat a dependre de si mateix. Té nou punts d’avantatge so-bre l’Artesa de Segre, l’Atlètic Alpicat i l’Agramunt, amb tres jornades per concloure la Lliga i tenint l’average en contra només amb l’Artesa. Això fa que si com a mínim empata a les Borges, disputarà la promoció sense de-pendre del que faci l’únic con-junt que el pot atrapar. Només necessita un punt, però “anirem a guanyar, que és el que fem sempre”, afirma l’entrenador tricolor, Justo Ruiz, que es vol “assegurar com més aviat millor la classificació” per començar a preparar la promoció, a l’espera de conèixer més endavant qui serà el rival.

El Borges és el desè de la tau-la i està 10 punts per sota els andorrans. És el menys golejat del grup 5. El tècnic recorda el matx de la primera volta, quan el van superar per la mínima: “És un equip que em va agradar molt, que està molt ben plantat al camp i es nota que està treba-llat. Tenen les idees molt clares defensivament i són agressius i disciplinats tàcticament”. Ruiz confia treure un resultat positiu perquè el seu equip “està arri-

bant a final de temporada en unes condicions òptimes en tots els aspectes”. Seran baixa per sanció Ludo, Pujol i Gil.

LLIGA NACIONALDiumenge es disputarà a Ai-xovall (20.00 hores) el partit de tornada de la promoció, entre el Construccions Modernes In-ter Club Escaldes i el Desigual UE Extremenya. L’Inter compta amb l’avantatge del 2 a 0 que va aconseguir en l’anada.

L’FC Andorra va a buscar a les Borges el punt que li falta

futbOL

tati masià

Dani Mejías en el partit disputat al camp de la Seu d’urgell.

Té molt de cara la classificació per disputar la promoció d’ascensj. j. b.anDorra la vella

La segona edició del Campus d’estiu Xavier Herver amplia places després de la bona aco-llida que va tenir l’any passat en l’estrena. Està obert a joves a partir dels sis anys que siguin practicants de karate i als que ho vulguin provar per primera vegada. Tindrà lloc a les instal·lacions d’AnyósPark.

L’estada es desenvoluparà del 2 al 27 de juliol, i es podrà dur a terme durant tot el mes o les set-manes que s’escullin, de dilluns a divendres. En la jornada mati-nal es faran les classes de karate, on “es revisarà el programa de cinturó blanc fins al negre”, as-segura el director del campus, Xavier Herver. En tots els torns es treballaran les cinc kates bà-siques i la tècnica de kumite. A la tarda es faran diferents acti-vitats esportives i lúdiques. Les

places s’han ampliat i aquest any seran 30 els que s’hi poden inscriure.

Aquest campus és una inici-ativa per fer conèixer el karate i perquè els que ja són practi-cants puguin continuar amb la seva progressió. “Ens serveix per captar nens. Si els agrada és molt probable que s’apun-

tin a algun dels nostres clubs”. Els que hi participin la primera setmana tindran l’oportunitat de poder entrenar amb Tomás Herrero, karateka ja retirat reco-negut com el millor de la dècada dels noranta a nivell mundial, que ha estat en diverses ocasi-ons campió del món, d’Europa i d’Espanya.

El Campus d’estiu Xavier Herver s’amplia a 30 places

kArAte

j. j. b.anyós

tati masià

ferran Naudi i Xavier Herver van presentar el campus a AnyósPark.

El polifacètic Jamel Balhi porta des de l’any 1985 corrent. Va iniciar la seva aventura després de superar un accident i des de llavors ja ha recorregut a peu 187 països. L’únic que li fal-tava a Europa era Andorra i des d’ahir ja la pot esborrar de la seva llista. Acompanyat d’un grup d’atletes nacionals va realitzar una cursa simbòlica entre el pont de la Margineda i la plaça del poble d’Andorra la Vella. A més de completar llargues distàncies a peu, Balhi és també escriptor i fotògraf, i ha publicat diversos llibres.

Volta a un dels pocs països que li quedaven per recórrer

agències

AtLetISMe

Les Skyrunner World Series arranquen diumenge amb una de les proves més reconegudes del calendari, la Maratón alpina Zegama-Aizkorri, on participa-ran quatre corredors de l’equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM).

Hi prendran part Òscar i Marc Casal, Lluís Sanvicente i Joan Valls. La prova consta-rà de 42,195 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 5.472 metres. Té un recorregut de mitja muntanya i s’hauran de pujar quatre dels cims més alts del País Basc: Aratz, Aizkorri, Aketegi i Aitxuri. A més els participants es poden trobar

amb pluja, ja que les previsi-ons meteorològiques així ho assenyalen, fet que complicarà més la cursa. L’Òscar arriba a la prova “en bones condicions i amb confiança”, com ell mateix indica. Confia en completar la distància amb un crono de 4.25 hores: “És el meu objectiu. La classificació dependrà de la gent que hi hagi perquè aquest any hi ha un nivell que no s’ha-via vist mai. Cada vegada hi ha més professionals”. El seu ger-mà Marc espera gaudir d’una cursa en la qual “sempre hi ha un gran ambient” i poder-ho fer “el millor possible. Estic content dels entrenaments que he fet, però arribo just després de la lesió al genoll”.

Quatre atletes de la FAM a la Zegama-Aizkorri

bonDia

Òscar Casal abans de prendre la sortida a la Puig Campana.

j. j. b.anDorra la vella

CurSeS De MuNtANyA

Page 17: Diari del 18 de maig de 2012

classificats 17DivenDres, 18 De maig Del 2012

Vols vendre el teu cotxe o la teva moto?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

LA FIRA PERMANENT DEL VEHICLE D’OCASIÓ

824 242324 242

722 997324 242

LES MILLORSOCASIONS!

COMPRA-VENDALLOGUERS-CANVIS

IMPORTACIÓ IEXPORTACIÓ DE

VEHICLESAv. Tarragona, 44-46, al costat de l'estació d'autocars - [email protected] Av. d'Enclar, 74 - [email protected]

105.000 KM1.800 € 1.200 €

MITSUBISHI PAJERO SPORT 2.5 GLS

247.000 KM4.500 € 3.900 €

SUBARU JUSTY 1.5 I 100 CV 4WD

FIAT PUNTO 1.1 I6 SPEED 55 CV

83.243 KM

KIA RIO 1.5 I 16 V LS

90.000 KM

VOLKSWAGEN NEW BEETLE 1.9 TDI

127.000 KM5.900 € 4.900 €

AUDI A4 1.9 TDI QUATTRO

165.000 KM

BERTONE FRECLIMBER 1.4 100 CV

114.000 KM

AUDI 80 2.0 D 120 CV

260.000 KM

45.000 KM39.900 €

FIAT SEICENTO 1.3 JTD

61.000 KM10.500 €

MITSUBISHI MONTERO 3.2 160 CV

95.200 KM16.900 €

BMW X5 4.8 I 365 CV

83.000 KM39.800 €

AUDI Q7 3.0 TDI V6 QUATTRO

79.243 KM32.000 € 29.900 €

MERCEDES-BENZ ML 320 3.2 CDI 4-MATIC

82.665 KM34.900 €

FORD KA 1.2 I 70 CV TITANIUM

13.000 KM

MERCEDES-BENZ SL 500 CABRIOLET 5.0 278 CV

21.000 KM33.000 €6.900 €

www.automobilismercauto.com

Ref. 23254

Ref. 23121 Ref. 21490 Ref. 23036 Ref. 22679

Ref. 22184 Ref. 20926 Ref. 23442 Ref. 23408

Ref. 22200 Ref. 22992 Ref. 23111 Ref. 22107

Ref. 20715 Ref. 22593

MERCEDES-BENZ VIANO 3.0 CDI 204CV

Vehicles

Es ven Panda 4x4Matrícula: B... 120.000 km

Preu: 1.500 € Tel.: 391 630

Venc Honda Transalp 650cc. Any 04 – 24.000 Km. Revisons al dia al concessionari oficial. Tots els extres. Estat

inmillorable.Preu: 3.200 €Tel. 632 686

4.800 €

3.500 € 2.700 € 1.800 € 1.500 € 900 €5.400 € 4.800 €

Page 18: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS18 DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

COMPRO PISOS A ANDORRAI ESCALDES

TAMBÉ COMPRO EDIFICISABSTENIU-VOS IMMOBILIÀRIES

Tel.: 32 89 85

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Massatges eròtics

Renovació constant

de noies

Serveis 24 h

Sortidesparticularsi hotel

1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3

(el preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800COMPRO TOT TIPES DE COTXES

DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

ES VEN CLIO 1.5 DCI 85 CV, 66.000 km, any 2007, clim. auto, sensor

pàrquing.

PREU: 8.200 € s’admet cotxe a canvi

Altres vehicles ahttp://www.buscocotxe.ad/autoexport/

FIAT PANDA 1.2 gasolina, any 2004, 65.000 km,

tracció al davant = Molt poc consum!! Aire condicionat, ràdio CD, vidres elèctrics,

direcció assistida, molt ben cuidat. PREU: 4.200 €

Immobles

PARTICULAR LLOGA PIS D’1 HAB. AMB MOBLES A ENCAMP

Balcó. Bona vista. Possibilitat de pàrquing.1 mes de dipòsit. Facilitats al pagament del dipòsit.

Preu: 395 € Tel. 321 349

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES, REF. 2812: Àtic de 46.30m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, safareig, cuina moblada. Sol i vistes. Pàrking. PREU: 420 €LA MASSANA, REF. 2822: Pis semi nou de 70m2, 2 habi-tacions, 1 bany complert, cuina semi oberta moblada, saló menjador. Sol i vistes. Pàrking i traster. PREU: 600 €SANT JULIÀ, REF. 2806: Pis nou, cèntric de 75m2, 2 habita-cions, 1 bany complert, cuina tancada moblada, tot exterior, sol i vistes. Pàrking. Calefacció inclosa. PREU: 580 €ANDORRA LA VELLA, REF. 2801: Pis cèntric semi nou de

100m2, 3 habitacions, 1 bany, cuina moblada separada, ampli saló menjador. Sol i vistes. Pàr-king. PREU: 740 €.ARINSAL, REF. 2854: Casa adossada semi nova de 200m2, 4 habitacions, 2 banys com-plerts, 1 aseo, cuina office, safareig, ampli saló menjador amb llar de foc i accés al jardí de 40m2. Pàrking per 2 cotxes. Zona residencial, sol i vistes. PREU: 1.500.-€ORDINO, REF. 2273: ÀTIC de 4 habitacions, 2 banys complerts, 1 lavabo, saló menjador amb llar de foc, cuina separada, safa-reig, terrassa. Sense ascensor. PREU: 650.-€

Pis de 99m2, 2 habitacions, 2 banys, cuina separada i equipada, saló menjador amb llar de foc. Terrassa amb sol i vistes. Pàrking i

traster.Preu: 140.000 € - Ref. 2514

Pis acollidor de 34m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, cuina oberta i

equipada, saló menjador i terrassa. Pàrking i traster.

Preu: 85.000 €Ref. 2152

ARINSAL

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

CANILLO

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

Immobles

ES BUSCA XALET, CASA O PISPER LLOGUER DE TEMPORADA

HIVERN I ESTIU.PREFERIBLEMENT MOBLAT.

Contacta: 66 88 66 [email protected]

ES LLOGA PIS A ESCALDES (VILARS)Semimoblat, reformat, 3 habitacions, 2 banys, cuina equipada (vitroceràmica, frigorífic, forn, microones), bones vistes, molt sol, pàrquing

per a dos cotxes, traster.700 € (despeses incloses) - Tel.: 36 98 75

Busquem pisos de lloguer atotes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA - P0179 Casa adossada en construcció a la zona residencial Els Oriossos, parròquia de la Massana. Planta garatge: 4 cotxes, traster i as-censor. Planta 1a: menjador de 30 m2 amb accés a terrassa de 41 m2, bany auxiliar, cuina amb zona d’esmorzar i accés a un jardí de 34 m2. Planta 1a: 4 dor-mitoris, 2 dobles i 2 individuals, 2 banys i safareig. Altell convertit en gran suite amb menjador de 22 m2, dormitori de 10 m2, vestidor i bany amb cabina dutxa de hidro-massatge. OFERTA: 725.000 €

LA MASSANA -D.U.-REF. 1067

Apartament a Erts. 1 dormitori doble, 1 bany amb banyera, cuina oberta amb passaplats. Menjador espaiós amb llar de foc i sortida a una terrassa amb vis-tes al riu i el bosc. Pàrquing i traster.

PREU: 100.000 €

LA MASSANAREF. 1077

Àtic dúplex de 100 m², 4 dormitoris, al típic poble d’Anyós. Terrassa amb vistes impressio-nants. Pàrquing i traster. Una magnífi ca opor-tunitat d’adquirir una propietat en un poble

típic andorrà. PREU: 375.000 €

Ref. L0716:Es traspassa bar

restaurant al centre de la Massana.

Interessats, truqueual 73 73 73

Vols vendre o llogar el teu pis?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

El primer diari digital d’Andorra

Page 19: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS 19DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

ANDORRA LA VELLA

2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €

ESTUDI O PIS DE 2 HAB. (PETITES) AMB MOBLES AL COSTAT DEL CRÈDIT DE PRADA RAMON. ZONA ANDORRA

2000. PREU: A PARTIR DE 350 €

PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT, S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

PISOS D’1 O 2 HABITACIONS, S/M, C/ ALZINARET. A PARTIR DE 400 €

PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMI-NOUS AMB PQ., AL COSTAT DE L’OPEL.

A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA DE L’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT ESCALE, AMB

PÀRQUING. PREU: 700 €

PIS, 2 HAB., MOBLAT, SENSE PQ., ZONA CORREUS ESPANYOLS. PREU: 500 €

BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, CÈNTRIC, SOBRE ANDORRA 2000. PREU: 450 €

PISOS, 4 HAB., SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMA

PIS DE 2 HAB., SENSE MOBLES, SO-LEJAT, VISTES, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER. PREU: 450 €

ESCALDES-ENGORDANY

PIS, 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €

PIS DE 3 HABITACIONS, S/M, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA

MONTANYA. PREU: 550 EUROS

PIS D’1 HAB., SENSE MOBLES, A L’AV. FITER I ROSSELL. A PARTIR DE 350 €

PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES, EXTERIOR, PÀRQUING, AV. PESSEBRE, PROP DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PIS D’1 I 2 HABITACIONS AMB MO-BLES, AL COSTAT DEL DON DENIS.

A PARTIR DE 450 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

PIS DE 2 H., S/M, CUINA INDEPENDENT, ZONA PLAÇA DE CALDEA. PREU: 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

PISOS DE 2 I 3 HAB., AMB TERRASSA I PÀRQUING. A PARTIR DE 350 €

ORDINO

PIS D’1 HAB. AMB MOBLES, SENSE PQ., CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 €

LA MASSANACASA DE 4 HABITACIONS, S/M,

A SISPONY. PREU: 700 €

PISOS D’1 H I 3 H. AMB MOBLES O SENSE, CÈNTRICS. A PARTIR DE 400 €

ENCAMP

ESTUDI SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. PREU: 300 €

PISOS 1, 2 I 4 H. SENSE MOBLES, MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PÀRQUING I TRASTER. PREU: 500 €

PIS DE 2 HABITACIONS AL COSTAT DE L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €

PIS O ÀTIC, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PÀRQUING I TRASTER. SENSE DES-

PESES. ZONA EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB., SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLATÍ

I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €

PIS D’1 HAB. SEMIMOBLAT, AMB PQ., ZONA DEL FUNICAMP. PREU: 450 €

EL TARTER

¡PISOS, 1 I 2 H., MOBLATS, AMB PQ. I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN

TERRASSA. PREU: 450-550 €ARINSAL

ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. A PARTIR DE 250 €

PISOS D’1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS. A PARTIR DE 400 EUROS

GANGUESLOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL,

DE 200 m2, SENSE TRASPÀS.

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys, cuina,

menjador, traster, 2 places de pàrquing.

Abans: 664.810 €. Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

tel.: +376 874 [email protected]

600 €/mesDespeses a part segons consum

790 €/mesDespeses a part segons consum

Pis a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblat i equipat amb tots els electrodo-mèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, sa-fareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

Pis cèntric a Andorra la Vella. 111 m2. Totalment reformat. 3 habitacions, 2 banys, gran saló menjador amb sortida a terrassa, cuina separada i equipada, safareig, 1 plaça d’aparcament.

lloguer

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

MAGNÍFICA OCASIÓApartament en una sola planta de 103 m2, 2 habitacions, 2 banys. Gran saló amb llar

de foc, molt assolellat.Plaça de pàrquing amb traster.

PREU: 265.000 €

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055www.granvalira.com - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3689: Zona Pyrénées, pis cèntric, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menja-dor, cuina independent, balcó. Plaça de garatge opcional. PREU: 700 €REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló men-jador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3665 ZONA LYCÉE FRANCÈS. Pis de 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 650 €REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tanca-da, saló menjador, balcó, plaça de garatge. PIS REFORMAT. PREU: 600 €REF. Pis de 100 m2, 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, Pla-ça de garatge. TOTALMENT REFORMAT DE QUALITAT. PREU: 820 €REF. 3730 Local comercial situat al carrer de l’Aigüeta, 50 m2, amb bany. PREU: 800 €REF. 3744 Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, saló menjador, plaça de ga-ratge. PREU: 450 €REF. 3747 Dr. Mitjavila, plaça de garatge. PREU: 70 €ESTUDIS I PISOS D’1 DORMITORI, MO-BLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3379 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada amb safareig, saló menjador, balcó. Calefacció segons el consum. PREU: 600 €REF. 3327 Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1

bany complet, cuina tancada, saló menja-dor, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques vistes. PREU: 500 €REF. 3540 Pis de 35 m2, 1 dormitori semi-separat, 1 bany, saló menjador, cuina. Molt bon estat. PREU: 340 €REF. 3688 Pis seminou, 90 m², 3 dormito-ris (1 suite), 2 banys, menjador amb balcó, cuina, pàrquing inclòs. PREU: 690 €REF. 3613 Pis de 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina tancada amb safareig, saló menjador, balcó amb vistes. 2 places de garatge i traster. Assolellat. PREU: 1.200 €REF. 3397 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge. Totalment moblat i equipat. PREU: 640 €

ENCAMPREF. 3701 Pis de 95 m2, 3 dormitoris,1 bany, cuina tancada, safareig, menjador, Pàrquing. SOLAMENT 1 MES DE DIPÒ-SIT. PREU: 600 €REF. 3683 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dormi-tori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Pis, 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exte-rior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3721 Pis de 48 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany complet, saló menjador amb cui-na americana i equipada. Plaça de garatge

opcional. PREU: 345 €

CANILLOREF. 3669 EL TARTER. Pis de 48 m2 situ-at a la pleta del Tarter, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge. Moblat i equipat. PREU: 450 €REF. 3355 RANSOL. Estudi de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 325 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3753 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. PREU: 500 €REF. 3751 Pis de 118 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menja-dor, plaça de garatge. PREU: 700 €REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3599 Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 525 €REF. 3062 Pis de 77 m2, totalment mo-blat, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3764 Àtic, 130 m2, 3 dormitoris (1 suite amb bany + 2 dobles), 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TOTES LES PARRÒQUIES. CONSUL-TEU SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDAANDORRA CÈNTRIC Àtic de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, 1 safareig, cuina americana. PREU: 85.000 €

LA CORTINADA Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge, cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar de foc, plaça de

garatge gran i traster gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 230.000 € (NEGOCIABLE!!!!!)

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

ES TRASPASSAPERRUQUERIA

A ANDORRALA VELLA

AMB BONACLIENTELA

PREU: 6.000 €TEL.: 33 95 60

Es traspassaplanxisteria

Preu a convenirTel. 353 221

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

ORDINO• ESCOLES. 3 habitacions, moblat i PÀRQUING. 600 €ESCALDES-ENGORDANY• ZONA CALDEA. 1 habitació, TER-RASSA i PÀRQUING. Des de 525 €• CAN NOGUER. Dúplex de 3 habitacions, TERRASSA i SOL. 700 € (calefacció inclosa)

ANDORRA LA VELLA• PISOS, 1 habitació, amb mobles. Des de 375 €• PRAT DE LA CREU, 2 hab. i pq.: 550 €• SANTA COLOMA. 3 habitacions, sense mobles: 475 €• 3 habitacions amb mobles: 500 €ENCAMP• LLOGUER BAR RESTAURANT TOT EQUIPAT. 1.500 € (sense traspàs)

• Ed. Betania, 1 hab., pq.: 325 €• Estudi moblat: 300 €• PISOS a LES BONS. 3 hab.: 395 €• MIRADOR, 2 hab., mobles: 300 €• Funicamp, pis moblat, pàrquing. Hidromassatge: 525 €• Funicamp, 2 habitacions, moblat, terrassa: 450 €LA MASSANA. CENTRE. 2 hab., moblat: 350 €

ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab. i pàrquing. Llogat.

170.000 €CENTRE. 4 hab., tot exterior, terras-

sa, pq. i tr. Acabats de qualitat. 410.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

3 hab., 110 m2, exterior, terrassa i pàrquing. 315.000 €

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 hab., 86 m2, pq. Acabats de quali-

tat. Terrassa, assolellat i vistes.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - ZONA HOTEL PLAZA

3 hab., 106 m2, pàrquing i traster.210.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPis, 1 hab., moblat i vistes. 90.000 €

ORDINO - CENTRE - OBRA NOVAPis de 3 hab., acabats de qualitat.

Tot exterior, 108 m2 i pàrquing.410.000 €

ENCAMP - COSTAT FUNICAMPPis de 4 hab., nou, a estrenar,

terrassa. Assolellat - acabats de qualitat.560.000 €

LLO

GU

ERVE

ND

ES

Page 20: Diari del 18 de maig de 2012

ClassifiCats20 DivenDres, 18 De maig Del 2012

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

00763 - ENCAMP - FUNICAMP Pis d’1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 390 €02344 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 600 €02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀR-QUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 € 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 1 bany complet, amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior

amb terrassa, pàrquing i traster. 60 € de despeses. Zona tranquil·la a Turó de Vila. Preu: 750 € 01775 - CANILLO - ZONA RESIDENCIAL Pis de 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes, gran jardí. Preu: 600 €02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m², 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing, despeses incloses. Preu: 600,01 €02577 - ORDINO - Centre 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb cuina equipara, pàrquing. Terrassa. MOBLAT Preu: 550 €ENCAMP - ÀTIC 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. Moblat. Pàrquing. Preu: 475 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒqUIES

Saló menjador, 1 dormitori, cuina ameri-cana, 1 bany complert.PÀRQUING I TRASTER

Ref.: 02582 - ENCAMP -

CENTRE

77.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. Al COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-

dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

ENCAMP - CÈNTRIC 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 77.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.ferrutximmobles.comvenda Tel.: 35 36 37lloguer Tel.: 61 42 34Av. Príncep Benlloch, 66-72,Ed. Interceus, 6è 1a.

Dels seus somnis i les seves il·lusions en fem una realitat

També ens trobaràs a Facebook

lloguersAndorrA lA VellAlocal de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis de 70m2, al centre d’Andorra (plaça de les Arcades), moblat, 2 dor-mitoris (dobles), 1 bany, cuina equi-pada , calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Princep Benlloch) 65m2, totalment moblat, 2 dormitoris dobles, bany, cuina equipada, safa-reig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Terra Vella) de 90m2, 4 dormitoris, Plaça de pàrking inclo-sa. Preu: 610 €Pis a Santa Coloma 106 m2, refor-mat, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, Terrassa i plaça de pàrking. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dor-mitoris dobles, cuina tancada, bany complet, i plaça de pàrking. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou a estrenar a Santa colo-ma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 720 €

Pis (zona escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta).Àtic nou a estrenar a Santa Colo-ma, 140m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, i plaça de pàrking. Preu: 970 €Pis a Santa Coloma, totalment refor-mat, de 80m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina equipada. Preu: 550 €local a Santa Coloma de 400m2 amb altell 2 banys, ideal per magat-zem. Preu: 1400 € local comercial a Santa Coloma (rotonda Col·legi Janer) 185m2. Preu: 1900 €eSCAldeSPis de 70m2, 2hab, 1bany amb pàr-king i traster. Preu: 490 €Pis de 2 hab, 2 banys, terrassa amb pàrking i traster. 525 €Àtic dúplex de 250m2 (Zona les Teulades), 5 dormitoris, 3 banys complets, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa d’uns 20m2.

Sol i Vistes espectaculars. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 1.600 € eSCASMagnífic pis de luxe a Escàs de 240m2. 3 Hab.( 1suite), 2 banys (1 amb dutxa hidromassatge). Cuina amb safareig. Gran saló amb llar de foc, 2 terrassas (1 coberta) de 30m2, box per a 2 cotxes. Preu: 1500 €SAnT JuliÀ de lòriAlocal de 80m2, a l’av. Verge de Canò-lich. Despeses incloses. Preu 450 €Pis de 110m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada safareig. Despeses in-closes. Preu: 750 €Pis semi nou de 104m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrking. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris dobles, 2 banys, 130m2 cuina tanca-da amb safareig,Terrassa i pàrking. Preu: 685 €Pis de 1 dormitori cèntric amb mo-bles (Casa antiga). Preu: 300 €Pisos de 1 i 2 dormitoris moblats o

sense mobles amb pàrking, traster i calefaccio inclosa amb el preu. A partir de 540 €Pis de 3 dormitoris (Pleta Sant Anto-ni) apartir de 600 €Casa adossada semi nova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrking i traster. Preu: 1.100 €enCAMPPis d’1 dormitori doble, moblat, cui-na americana i equipada, i pàrking. Preu: 400 €Soldeu: (Pleta)Pis semi nou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina america-na i pàrking. Preu: 550 €Pis semi nou totalment moblat de 2 dormitoris,cuina americana i pàrking. Preu: 500 €

diSPoSeM de deSPATxoS, lo-CAlS, nAuS induSTriAlS i Ter-renyS en lloguer A ToT el PrinCiPAT

Pis a Andorra la Vella semireformat de

120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb

cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles.

Preu: 252.480 €

Àtic dúplex a Ordino de 2 dormitoris

(possibilitat de fer-n’hi 3), 2

banys, cuina tan-cada, i menjador amb llar de foc.

Pàrquing i traster. Preu: 263.000 €

Pisos nous en venda a la pleta de

Soldeu de 2 i 3 dormitoris amb pàrquing inclòs, a partir de 175.000 €!!!

Borda rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite),

2 banys complets,cuina americana totalment equipada i menjador, molt gran, amb sortida a

terrassa/jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe. Preu: 390.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 215 Centre, 100m2, 4 dor-mitoris, 2 banys, cuina indep, ar-maris, vistes, balcó, sol de tarda. Preu: 550 € Possibilitat de pk

Ref. 213 Estudi moblat, centre, cuina equipada, armari, bany, assolellat. Preu: 350 €Pis cèntric, 2 dorm, 2 b, tot exte-rior, bons acabats, sol, despeses incloses. Preu: 690 €Ref. 133 Sta. Coloma Aparta-ment cèntric 100m2, semi nou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, terrassa. Preu: 670 €

Ref. 113 Àtic a estrenar, 130m2, 4 dorm, 2banys (hidromassatge), cuina ind, bons acabats, vistes, sol, varies terrasses (15m2), pk. Preu: 970 €Ref. 180 Sta. Coloma Aparta-ment 97m2, 3 dormitoris, bany, lavabo, tot exterior, reformat, safareig. Preu: 500 € Ref. 74 Local cèntric, 200m2 en planta baixa amb façana al C/ Baixada del Molí, davant aparca-ment “Tobira”. Preu: 1.800 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €

Ref. 85 Local cèntric de 10m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 250 €Ref. 121 Casc antic. Apartament 65m2, 2dorm, despatx, bany, la-vabo, tot exterior, armaris, cuina oberta. Preu: 500 € Possibilitat de pk

Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 88 Cèntric (Pyrenees), 1 dor-mitori, despatx, safareig, bany complert, cuina equipada. Preu: 500 €

Ref. 149 Pis cèntric 100m2, zona FEDA, 4 dormitoris, bany, cuina office reformada, calefacció in-closa. Preu: 630 €ESCALDESRef. 129 Àtic dúplex molt ben situat, 2h, 2b, cuina equipada, vistes, sol, obra nova, tot exteri-or. Preu: 650 €Ref. 118 Local cèntric, 300m2 en dues plantes, gran façana en vi-dre, 2 lavabos. Preu: 3.500 €Ref. 219 Pis 70m2, 2h, 1b, impe-cable, cuina semi oberta, balcó, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Borda-xalet rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormi-toris dobles (1 suite), 2 banys complets,cuina americana to-talment equipada i menjador molt gran amb sortida a jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.PREU REBAIXAT: 390.000 €!!

Oportunitat!!! Pis molt cèntric a Encamp de 55 m2, 1 dormitori doble, bany complet, menjador amb balcó de 3 m2, pos-sibilitat de pàrquing i traster de lloguer.Preu: 69.500 €!!

Pis al centre d’Andorra per reformar d’1 dormi-tori, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Traster inclòs. Preu: 75.000 €

Oportunitat!! Parcel·la a Nagol de 325 m2 apro-ximadament. Permisos entrats al Comú i projec-te. Apta per a PB+2 amb una superfície construïda d’uns 211 m2. Sol i vistes. Preu: 140.000 €

Casa adossada nova, a estrenar, a Anyós, 220 m2 repartits en 4 dormitoris dobles (4 suites), 1 bany de cortesia, cuina office gran, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m2. Jardí de 50 m2. 3 places de pàrquing. Acabats de qua-litat. Preu: 650.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic al centre d’Andorra ( Zona Prada Ramon), 1 dormi-tori doble, bany com-plet, menjador amb bal-có, safareig. Totalment reformat i equipat!! Preu abans: 140.000 €. Preu actual: 85.000 €!!!

Page 21: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS 21DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

BORDES D’ENVALIRAPisos d’obra nova de 53 a 80 m².

Acabats de qualitat.Magnífiques vistes.

Enfront de les pistes del Canaro i del circuit de motos de neu, cuines totalment equipades.

Preus amb pàrquing i traster inclosos:

Àtic de 53 m²: 140.000 €Pisos de 80 m²: 150.000 € 170.000 €

CERTERSREF. 00787Situació privilegiada. Magnífiques vistes i sol tot el dia. Acabats de 1a qualitat. 270 m2 construïts + garatge i terrasses.Preu: consulteu-lo.

Lloguer

Venda

ANDORRA LA VELLA REF. 00804Pis MOLT CÈNTRIC! de 75 m² amb 2 habitacions dobles amb armaris en-castats, bany complet, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, pati exterior de 35 m² a peu de men-jador ampli, ascensor, tot reformat NOU! Ascensor. Preu: 585 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00001Pis molt cèntric! Zona Pyrénées. Pis de 2 habitacions amb armaris encas-tats, bany complet, cuina semioberta al saló, safareig, ascensor, pàrquing i traster inclosos. Preu: 525 €/mes

ANDORRA LA VELLA REF. 00759PRAT GUILLEMÓÀtic dúplex de 170 m². Alt standing. 4 habitacions amb armaris, 1 suite, saló de 40 m² més biblioteca, amb sortida a terrassa de 20 m², amb vistes panoràmiques i sol tot el dia. Cuina totalment equipada. 3 banys complets, terres de parquet. 2 places d’aparcament i traster de 30 m².Preu: 1.600 €/mes

ANYÓSREF. 00113Casa adossada de 330,77 m², cale-facció per geotèrmia, garatge per a 5 cotxes, domòtica, ascensor, 3 habitacions i gran cap de casa, saló menjador amb llar de foc i sortida al jardí de 100 m².Preu: 895.000 €

ANDORRA LA VELLAREF. 00809 - COMELLA PARCPis nou de 2 habitacions amb ar-maris encastats, 2 banys complerts, cuina amb tots els electrodomèstics, pàrquing i traster inclosos amb molt sol i vistes!. Preu: 600 €/mes

VENDA DE SOCIETAT AMBNEGOCI DE RESTAURANT

Ben situat, a dos minuts del centre neuràlgic d’Andorra la Vella.En ple funcionament, capacitat per a 60 + 50 comensals.

PREU: 95.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab, nou, calefacció inclosa, possibilitat de Pàrking (Ref. 3138) 690 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref 3253) 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2651) 430 €2 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2362) 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, pos-sibilitat de pàrking (Ref. 2877) 650 €

3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrking (Ref. 2336) 750 €4 hab., ampli saló, cuina office, pàrking i traster (Ref. 2505) 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 2490) 425 €2 hab, nou, ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 3035) 550 €3 hab., (Arinsal) ampli saló amb llar de foc, exterior, pàrking i 2 trasters (Ref 3128) 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (Entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrking i traster (Ref. 1792) 400 €1 hab. 1 bany, cuina. (Ref. 2904) 400 €2 hab. 1 bany, cuina. Pàrking (Ref. 2056) 450 €2 hab. Ampli saló, nou, sol i vistes. Pàrking i traster (Ref. 2972) 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref 1880) 500 €2 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref

1857) 600 €SANT JULIA

2 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, (Ref 2977) 450 €1 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, pàrking (Ref 3033) 450 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, pàrking (Ref 3194) 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 3063) 650 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, (Ref 3121) 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 1 bany, exterior, calefaccio inclosa (Ref. 3230) 420 €1 hab doble, 1 bany, cuina equipada, exterior, (Ref. 3163) 500 €

LA MASSANAEstudi, exterior, centric, equipat (Ref 2971) 395 €

ESCALDES1 hab. doble, nou, cuina equipada, (Ref 3137) 450 €2 hab. dobles, equipat, calefacció inclosa (Ref 2750) 550 €ÀTIC DUPLEX 5 hab.,

157 m2, 3 banys, terrassa, pàrking (Ref. 1849) 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp, (Ref 1918) 400 €2 hab. nou, impecable, sol vistes, pàrking i traster (Ref 3014) 600 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 3014) 650 €

SANT JULIA1 hab,. centre, cuina equipada (Ref 3209) 300 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 2665) 500 €

1 hab,. nou, 73 m2, sol i vistes (Ref 2654) 590 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 2556) 700 €

CANILLO1 hab,. (Magic) equipat, terrassa 50 m2, pàrking (Ref 2997) 350 €1 hab,. (Pleta Incles) equipat, pàrking (Ref 2999) 400 €ÀTIC 2 hab., (El Tarter), 1 bany, pàrking (Ref. 3115) 600 €3 hab. nou, cuina inde-pendent equipada, ter-rassa, pàrking i traster (Ref 3144) 700 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, 47 m2, (nou) ampli salo, (Ref 3243) 123.103 €

ESCALDES 3 hab. dobles, 108 m2, TOTALMENT REFOR-MAT, Pàrking (Ref 3267) 350.000 €

ENCAMP2 hab. dobles, 76 m2, (semi nou) ampli salo, cuina independent (Ref 3262) 190.000 €

CANILLO ESTUDI, 45 m2, El Tarter (semi nou) vistes

i sol, Pàrking (Ref 3263) 95.000 €2 hab. dobles, El Tarter 64 m2 (semi nou) tot exterior, (Ref 3264) 150.000 €

LA MASSANA1 hab. doble, Escas, (semi nou) equipat, vistes, terrassa, Pàrking (Ref 3169) 116.023 €

SANT JULIA 2 hab. dobles, moblat i equipat, tot exterior, Pàrking i traster (Ref 2652) 210.000 €

Page 22: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS22 DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

Es lloguen pisos d’una habitació,

moblats i equipats, a Anyós (al costat

del CentreEsportiu).

Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) alquilandorra@

gmail.com

Lloguer de pisos a EscaldesZona cruïlla dels Vilars

- Pis d’1 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 400 €.-Pis de 2 hab., bany, cuina-menjador. A partir de 500 €.Tots amb calefacció inclosa.

Animals no.Tel.: 35 36 04

LLOGUER: Estudi assolellat amb totes les depeses incloses

(llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER: Pis totalment moblat i equipat, 1 habitació, bany complet, cuina oberta.

Extraordinàries vistes.

295 €ENCAMP REF. 4682

LLOGUER: Pis de 65 m2 de recent construcció, totalment moblat i equipat, 2 habitacions, bany complet, traster i pàrquing.

485 €CANILLO REF. 4463

Pis de 70 m2 per reformar de 3 habitacions, bany, cuina tan-

cada amb safareig, possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREU: 76.000 €

LLOGUER: Pis de 95 m2, totalment moblat i equipat , 3 habitacions, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc i 16 m2 de terras-

sa. Pàrquing i guardaesquís.

595 €ENCAMP REF. 4787

Pis cèntric de 78 m2, 3 habi-tacions, bany complet, cuina tancada amb safareig, saló

amb terrassa.

PREU: 86.000 €

Estudi moblat i equipat, amb molt de sol i vistes, pàrquing i

traster, a 100 m de pistes.

PREU: 72.000 €

Pis moblat de 30 m2, 1 habi-tació, 1 bany, cuina oberta,

terrassa gran.

PREU: 55.000 €

ANDORRA REF. 5031 SANT JULIÀ REF. 5025 LA MASSANA REF. 5024 CANILLO REF. 4622

Pis cèntric de 80 m2 de 3 habitacions, 1 bany, cuina

tancada, saló menjador amb accés a terrassa de 6 m2.

PREU: 139.900 €

Pis cèntric de 90 m2, 3 habitacions, bany complet, servei, cuina tancada i gran

saló menjador.

PREU: 138.000 €

Pis de 62 m2 tot exterior, saló menjador, 2 habitacions do-bles, bany complet, terrassa,

plaça d’aparcament i 3 trasters.

PREU: 134.900 €

Pis cèntric de 68 m2 de 3 habi-tacions (2 dobles i 1 individual),

bany complet amb banyera, cuina tancada amb safareig.

PREU: 142.000 €

ESCALDES REF. 5065 ENCAMP REF. 5011 ANDORRA REF. 4952 ESCALDES REF. 4816

PIS PER LLOGAR A ESCALDESZona Pessebre, 3 hab., assolellat

De particular a particular Preu: 450 € - Tel.: 32 72 18

PREU IMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions

(1 doble, 1 individual), 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina americana, menjador exterior, pàrquing i traster.

Exterior. Preu: 200.000 €. Interessats truqueu al 73 20 20.

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

LLOGUER

ENCAMP - BARRI ANTIC - LES BONSBORDA REFORMADA MO-BLADA, 2 DORMITORIS, 2 BANYS, SENSE PÀRQUING. PREU: 750 EUROS.

ANDORRA LA VELLAPIS MOLT AMPLI, REFOR-MAT, FINESTRES D’ALUMI-NI, 3 DORMITORIS, CUINA SEPARADA, UN BANY, TER-RASSA, SALÓ MENJADOR GRAN, PARQUET, EDIFICI SENSE ASCENSOR, AMB UNA 4a PL., SENSE PÀRQUING. PREU: 490 EUROS.

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 3 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA SEPARA-

DA, TERRASSA, DAVANT DE L’HOSPITAL, MOBLAT I EQUI-PAT, PLAÇA D’APARCAMENT, TERRA DE PARQUET, A UN PAS D’ILLA CARLEMANY. PREU: 700 EUROS + DESPESES.DAVANT DE L’HOSPITAL, PIS D’1 DORMITORI, 1 BANY. CUINA OBERTA, SEMIMO-BLAT, SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, NO TÉ PLA-ÇA D’APARCAMENT. PREU: 375 EUROS + 40 DE DESPESES.

LA MASSANA - CÈNTRICPIS MOLT AGRADABLE, 3 DOR-MITORIS, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, TERRASSA, GRAN SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, 2 PLACES D’APAR-CAMENT, 2 TRASTERS. PREU: 730 EUROS + 40 DE DESPESES. DISPONIBLE AL MAIG.

VENDAANYÓS - ORIOSOSSEMINOU, MAGNÍFIC ÀTIC DE 4 DOR-MITORIS + ALTELL DE 20 M2, GRAN CUI-NA EQUIPADA AMB ELECTRODOMÈS-TICS MIELE, DE LUXE 180 M2 + ALTELL, 2 PLACES DOBLES DE PÀRQUING, POS-SIBILITATS DE FER-HI UN BOX, VISTES PANORÀMIQUES. PREU NEGOCIABLE. PALGAUDEIX DE VIURE A ANDORRA, CASA ADOSSADA AMB MAGNÍ-FIQUES VISTES, JARDÍ DE 175 M2, 2 DORMITORIS, POSSIBILITAT DE FER-N’HI 4, CAVA, PÀRQUING, MOLT MACA. PREU: 450.000 EUROS.ARINSALEDIFICI MOLT CONSERVAT, D’UNS 15 ANYS, MAGNÍFIC SOTA ÀTIC AMB 120 M2, 3 O 4 DORMITORIS, GRAN MEN-

JADOR AMB LLAR DE FOC, UN BANY + BANY AUX., SAFAREIG, TERRASSA, VIS-TES I MOLT ASSOLELLAT, MOLT MACO. PÀRQUING I TRASTER. APROFITA PREU: 260.000 EUROS.

SISPONY. LES AGUDESPIS DE 2 DORMITORIS AMB JARDÍ D’UNS 70 M2 + JARDÍ COMUNITARI DE 200 M2, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, VISTES PANORÀMIQUES, PÀRQUING I TRASTER. PREU: 280.000 EUROS.

L’ALDOSAURBANITZACIÓ BELLMONT, DE RE-CENT CONSTRUCCIÓ, MOLT A PROP DE L’ESCOLA. FOTOS WEB. PLANTA BAIXA, MOLT MACO, AMB 3 DORMITO-RIS, 2 BANYS, CUINA AMERICANA AMB LLAR DE FOC, JARDÍ DE 100 M2. 2 PLA-CES D’APARCAMENT I UN TRASTER. PREU: 420.000 EUROS.

ANDORRAPIS DE 2 HABITACIONS SENSEMOBLES, CUINA REFORMADA,

MENJADOR, BANY.C/ BONAVISTA.

PREU: 550 EUROS - TEL.: 321 248

Page 23: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS 23DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

LLOGUER – LOYER – RENT – АРЕНДА

VENDA – VENTE – SALE – ПРОДАЖАLLOGUER I VENDA - LOYER ET VENTE - RENT AND SALE - АРЕНДА И ПРОДАЖА

www.�inques3cases.comAv. Joan Martí, 102 · Encampencamp@�inques3cases.com 87.22.22

Dúplex per comprar a Engolasters, totalment reformat, amb acabats de qualitat, molt lluminós, 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys

complets, cuina offi ce, safareig,saló menjador amb llar de foc i

terrassa de 14 m2. Pàrquing i traster.Caldera pròpia de calefacció.

202.185 €TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

ANDORRA LA VELLA

PIS CÈNTRIC DE 4 HAB. AMB CALEFACCIÓ INCLO-SA .................................690 €

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 7637 PIS NOU, A ES-TRENAR, D’1 DORMITORI, SALÓ MENJADOR AMB CUI-NA SEMIOBERTA, ACABATS DE GRAN QUALITAT, PÀR-QUING I TRASTER .....725 €

REF. 7334 PIS D’1 DORMI-TORI, MOBLAT I EQUIPAT, MOLT CÈNTRIC ......... 645 €

REF. 7360 PIS, 3 HABITA-CIONS DOBLES, 2 BANYS, AMPLI SALÓ MENJADOR, AMB CUINA EQUIPADA (CA-LEFACCIÓ I PÀRQUING IN-CLOSOS) ..................1.040 €

REF. 7317 PIS SEMINOU DE 2 HAB. AMB ARMARIS EN-CASTATS, MOLT LLUMINÓS, 1 BANY COMPLET, CUINA ÀMPLIA ........................600 €(CALEFACCIÓ INCLOSA)

REF. 7489 PIS NOU DE 3 HAB., SALÓ MENJA-DOR, AMB TERRAS-SA, CUINA TANCADA, 2 BANYS, CÈNTRIC ....840 €

LA MASSANA

LOCAL COMERCIAL MOLT CÈNTRIC, AV. SANT ANTO-NI, 140 m2 ............... 1.000 €

ENCAMP

REF. 7349 PIS D’1 HABI-TACIÓ, SALÓ MENJADOR GRAN, AMB CUINA OBER-TA, VISTES, LLAR DE FOC, PÀRQUING I GUARDAES-QUÍS ............................450 €

REF. 7350 PIS MOLT NOU DE 2 HABITACIONS, 2 BANYS, CUINA EQUIPADA, SAFAREIG, PETIT BALCÓ, PÀRQUING ..................650 €

REF. 7564 PIS CÈNTRIC MO-BLAT, DE 2 HABITACIONS, 1 BANY, PÀRQUING ....450 €

REF. 7545 LOFT DE 80 m2, BARRI ANTIC DE LES BONS, TOTALMENT RE-FORMAT (POSSIBILITAT DE TANCAR L’HABITACIÓ). ....... . ................................... 520 €

REF. 7548 PIS D’1 HABITA-CIÓ MOBLAT I EQUIPAT, CUINA OBERTA ...........400 €

REF. 7294 PIS SEMINOU CÈNTRIC DE 2 HABITACI-ONS, CUINA TANCADA, 2 BANYS, ACABATS DE QUA-LITAT, PÀRQUING I TRAS-TER ..............................600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 7613 PIS DE DUES HA-BITACIONS, 1 BANY, CUINA EQUIPADA, PÀRQ. OPCIO-NAL ..............................460 €

REF. 7612 ÀTIC AMB VISTES DE 5 HAB., 2 BANYS, FOC A TERRA, ESPAI DE JOCS IN-FANTILS, PÀRQUING OPCI-ONAL. ..........................860 €

BUSQUEM LOCAL PER COMPRAR APTE PER A RESTAURANT A ESCALDES O ANDORRA

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Administratiu/iva

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Selecciona:- Personal substitut per a realitzar extres de cambrers en una granja al Pas de la Casa.

- Operàries de neteja amb experiència per a treballar a totes les parròquies.

Interessades, adreceu-vos a c/ Doctor Villanova, 9, 4t C, Edifici Thaïs. Andorra la Vella. Tel.: 812 312

Feina

Selecciona personal per al seu departament COMERCIAL:

Dependent de la Direcció Comercial, es responsabilitzarà de la gesti ó de la cartera de clients de l’em-presa tant en la vessant comercial com en l’administrati va i d’atenció al client.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Imprescindible domini perfecte de l’anglès (es valoraran coneixements d’altres idiomes)- Es valoraran estudis universitaris en comerç internacional o similar- Disponibilitat per viatjar- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projeccióSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

CUINER/A (Ref.: Cuiner)Requerim:- Experiència mínima de 3 anys com a

cuiner/a.- Preferiblement amb formació en el sector

de la restauració- Capacitat de treball en equip- Vehicle propiOferim:- Incorporació immediata- Possibilitat d’allotjament- Sou en funció de la vàlua de la candidatura

ANYÓSPARK CERCA:

Interessats/ades, envieu CVindicant la referència al departament

de RRHH, a l’adreça electrò[email protected] o al fax 73 73 79

Page 24: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS24 DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

LLICENCIATEN EMPRESARIALS

Depenent  de  l'equip  transversal  del  Grup,  la  seva  funció serà la gestió i lideratge d'un equip comercial i productiu amb dilatada experiència en el seu sector.

Cerquem un professional amb una trajectòria de 3 a 5 anys com a comandament  i participant en processos de gestió del canvi, elevada orientació comercial i gust pel desenvolu-pament de projectes innovadors.

Són  imprescindibles  per  desenvolupar-se  en  aquest  lloc de feina, més enllà d'una formació específica en el sector empresarial, el coneixement parlat i escrit del català i el castellà, així com es valorarà favorablement l'anglès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV a través del correu electrònic  [email protected], o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

EMPRESA CONSTRUCTORA CERCA 2 OFICIALS DE 1a

25-45 anysPermís de treball imprescindible

Tel. 828 198 (de 10 h a 13 h)Envieu CV a [email protected]

Se cerca

Cambrera amb experiència

Envieu CV i foto [email protected]

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

TÈCNIC COMERCIALPer a important empresa industrial del país.S’encarregarà de l’assessorament i seguiment de clients en pro-ductes de calefacció, lampisteria, subministraments industrials, energies renovables, etc.Imprescindible coneixement del mercat andorrà i experiència mí-nima de 3 anys en el sector industrial.Pensem en una persona amb iniciativa, orientada a resultats, alta capacitat de negociació, perseverança i treball en equip.

ESPECIALISTA EN MÀRQUETING ON-LINEFormació específica en màrqueting.Serà el responsable del disseny de les campanyes de màrqueting on-line per a diferents clients.Imprescindible experiència en la gestió de campanyes Adwords, així com les diferents principals xarxes socials.Persona amb gran capacitat de comunicació i de treball en equip.

ADMINISTRATIU COMERCIALPersona, altament comunicativa amb capacitat per fer venda telefònica. Es valoraran coneixements de comerç electrònic. Im-prescindible anglès a nivell alt. Alts coneixements d’Excel.Incorporació immediata.

TALLER PRÀCTIC: ELABORACIÓ D’UNA MEMÒRIA SOSTENIBLE

DIJOUS 7 DE JUNY

Dirigit a:- Persones sensibles amb al Responsabili-

tat Social Corporativa- Persones responsables deins de l’or-

ganització de la Responsabilitat Social Corporativa

Programa:- Aproximació a la RSC.- Presentació de la Golbal Reporting

Initiative.- Què és una memòria de responsabilitat

social?- Oferir les pautes per elaborar una me-

mòria de sostenibilitat.- Verificar el seu nivell de compliment

HORARI: 9.30-13.30h i de 15 a 18hPREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar

i coffe-break *Impostos no inclosos

LES FINANCES A L’ABAST DE TOTHOMDIMECRES 20 DE JUNY

Amb aquesta formació pretenem proporcionar als diferents participants el coneixement necessari en aquells Conceptes, Eines i Tècniques en el marc Financer que permeti:- Conèixer de manera clara les implicacions financeres que tenen les seves decisions i accions.- Comprendre, interpretar i analitzar les diferents informa-cions de tipus Econòmic-Financer que se’ls presentin en el seu àmbit de gestió, amb la finalitat de potenciar la seva capacitat de presa de decisions.- Aconseguir un coneixement més ampli i global del Ne-goci que els permeti entendre millor i participar amb una major aportació en les diferents decisions, podent valorar l’impacte de les mateixes en la salut Patrimonial, Financera i Econòmica de la Companyia.- Millorar la comunicació entre les diferents àrees i funcions amb la finalitat d’aconseguir els Objectius Estratègics de la Companyia a través de fomentar i aconseguir compromi-sos, consens i complicitats entre ells.- Establir una apropiada comunicació interna amb els inte-grants de l’’Àrea Econòmic-Financera, així com amb l’àmbit financer exterior en la mesura que fos requerida.

FORMADOR: Antoni Matas, professor a ESADEHORARI: 9.30h-13.30h i de 15 a 18.00h

PREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar i coffe-break

*Impostos no inclosos

PER INCORPORACIÓ IMMEDIATA SE SELECCIONA

TÈCNIC EN MÀRQUETING I COMUNICACIÓES VALORARÀ EXPERIÈNCIA, CAPACITAT DE TREBALL EN

EQUIP I DISPONIBILITATBON AMBIENT DE TREBALL.

REMUNERACIÓ SEGONS VÀLUAENVIAR CURRÍCULUM A: [email protected]

Page 25: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS 25DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

RESPONSABLE DE QUALITAT

Imprescindible:

Titulació en ciencia i tecnologia dels aliments i dietètica i nutrició

Experiència demostrableen lloc similar.

Nacionalitat andorrana o permís de treball.

Català, castellà i francès.

Interessats, truqueu al telèfon 843 433 de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

De dilluns a divendres.

Selecciona:

SECRETÀRIAS’encarregarà de tasques generals: recepció, atenció telefònica i tasques administrati ves vàries.

Les candidates han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis de Secretariat o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Informàti ca nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

PASTISSER/AFORNER/A

Incorporació immediata

Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana

Interessats, truqueu al 843 433 i demaneu per la Sra. Tere

de 10 h a 20 h de dilluns a diumenge.

Multi nacional líder en el sector d’arranjaments itransformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals sati sfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’uti lització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i acti tud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Mati ns: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

BAR CAFETERIA SITUAT A ANDORRA LA VELLA cerca

ENCARREGAT

Requerim:- Experiència demostrable en llocs similars

- Capacitat de gestió i organització d’equips de treball- Català i castellà parlats i escrits correctament

- Capacitat de treball, persona seriosa, responsable i amb bona presència- Preferiblement amb coneixements informàtics i de software de punt de

venda de restauració (Frontrest)- Permís de residència i treball

Oferim:- Incorporació immediata

- Contracte indefinit- Sou en funció de la vàlua de la candidatura

Interessats/ades, envieu CV a [email protected], indicant la referència “encarregat”

Page 26: Diari del 18 de maig de 2012

ClassifiCats26 DivenDres, 18 De maig Del 2012

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5305 Dependent de comerç, en general RANSOL5419 Tècnicenimpressió,engeneral(indústriesgràfiques) ENCAMP Construcció 5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA5529 Agent comercial LA MASSANA Venda i reparació de vehicles 5597 Mecànicajustadordel’automòbil,engeneral(turismesifurgonetes) SANTACOLOMA Comerç a l’engròs 4952 Empleatadministratiu,engeneral PASDELACASA5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5515 Tècnicmitjàdemantenimentireparacióinformàtics(hardware) PASDELACASA5313 Modista ANDORRA LA VELLA5596 Cambrer,engeneral PASDELACASA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics 5565 Dependent de peixateria SANT JULIA DE LORIA5428 Dependentdecomerç,engeneral PASDELACASA5467 Encarregatdebotiga PASDELACASA5582 Caixerdecomerç PASDELACASA5570 Dependentd’articlesd’esport,caçaipesca ANDORRALAVELLA5568 Dependentdeteixitsipecesderoba ESCALDES-ENGORDANY5426 Dependentdeperfumeriaidrogueria PASDELACASA5569 Dependentd’articlesd’esport,caçaipesca ANDORRALAVELLA5157 Encarregat de botiga SANT JULIA DE LORIA5602 Arquitectetècnic(aparellador) ANDORRALAVELLA5621 Fuster,engeneral5612 Dependentdemoblesiarticlesdedecoració ALDOSA-LAMASSANA Hoteleria 5495 Capdemenjadoromestre-sala ANDORRALAVELLA5526 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5519 Ajudantdecuina ANDORRALAVELLA5190 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5220 Empleat en agència de viatges, en general SOLDEU5510 Reboster pastisser (hoteleria) SOLDEU5498 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5333 Recepcionistad’hotel ESCALDES-ENGORDANY5423 Governant(hoteleria) SOLDEU5353 Directord’hotel,de10assalariatsomés SOLDEU5406 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5493 Capdecuina(hoteleria) ANDORRALAVELLA5491 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5397 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5399 Cuiner,engeneral PASDELACASA5450 Cuiner,engeneral SOLDEU5448 Cuiner,engeneral PASDELACASA5430 Recepcionistad’hotel SOLDEU5400 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5520 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5339 Capdecuina(hoteleria) PASDELACASA5614 Ajudantdecuina ORDINO5586 Cambrer,engeneral SOLDEU5594 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5601 Cambrer,engeneral LLORTS

5604 Cambrer,engeneral SOLDEU5606 Cambrer,engeneral PASDELACASA5610 Guiadeturisme SOLDEU5585 Recepcionistad’hotel SOLDEU5613 Recepcionistad’hotel ORDINO5593 Recepcionistad’hotel SOLDEU5617 Cuiner,engeneral INCLES5623 Ajudantdecuina PASDELACASA5624 Cambrer,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5625 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5626 Directordedepartamentd’operacionsenempresad’hoteleriaorestauració, de10assalariatsomés SOLDEU5628 Governant(hoteleria) ANDORRALAVELLA5611 Capdecuina(hoteleria) ORDINO5574 Recepcionistad’hotel ANDORRALAVELLA5541 Cuiner,engeneral PASDELACASA5571 Cambrer,engeneral PASDELACASA Transport, emmagatzematge i comunicacions 5584 Guiadeturisme SOLDEU5508 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5429 Mecànicajustadordecamionsiautobusos,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA Sistemafinancer5126 Economista ESCALDES-ENGORDANY5344 Economista ANDORRA LA VELLA5600 Tècnicsuperiorencomptabilitatofinances,engeneral ANDORRALAVELLA Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5474 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5472 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5506 Assessorfiscalitributari ESCALDES-ENGORDANY5518 Tècnicenorganitzaciódefiresiesdevenimentsdiversos ANDORRALAVELLA4725 Tècnicenseguretatisaluteneltreball,engeneral ANDORRALAVELLA5548 Periodista ANDORRA LA VELLA5432 Urbanista ANDORRA LA VELLA5245 Empleatadministratiu,engeneral ANDORRALAVELLA Administració pública 4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA5562 Professord’artdramàtic LAMASSANA5563 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA5564 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA Educació 5580 Professord’idiomes,engeneral ANDORRALAVELLA5531 Professord’idiomes,engeneral ESCALDES-ENGORDANY Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials 5598 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ANDORRALAVELLA Altres activitats socials i de serveis 5589 Recepcionistad’hotel ANYÓS5588 Cambrer,engeneral ANYÓS5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA5468 Perruquerunisex SANTJULIADELORIA5447 Bugader,rentadoriplanxadorderoba,amà PASDELACASA Llars que ocupen personal domèstic 5629 Cuidadordenens ALDOSA-LAMASSANA5422 Cuidadordenens ANDORRALAVELLA

Ref. Treball ofert Lloc

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

RESPONSABLE D'ATENCIÓAL CLIENT I ADMINISTRACIÓ

(amb alt nivell de l'idioma rus)

Cerquem una persona que posseeixi elevades habilitats pel 

gust i tracte amb el client, així com experiència demostra-

ble en gestió administrativa. 

És  requisit  indispensable  per  assumir  el  lloc  el domini 

parlat i escrit del català, així com serà valorable el conei- 

xement d'altres idiomes com ara l'anglès o el francès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV 

a través del correu electrònic [email protected]

o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos 

Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Page 27: Diari del 18 de maig de 2012

CLASSIFICATS 27DIVENDRES, 18 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com Interessats, truqueu al 87 94 44 i demaneu per la Sra. Ruth o el Sr. Jordi.

Interessades, truqueu al 87 44 44 idemaneu pel Sr. Jonathan o el Sr. Rafael.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA DE PISOS

Amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Interessats, truqueu al 87 29 51 idemaneu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA D’HABITACIONSAmb permís de residència i treball

i experiència demostrable.

RECEPCIONISTAAmb permís de residència i treball.

Experiència demostrable.

Selecciona per a incorporació immediata

RESPONSABLE D’ÀREA DE RESTAURACIÓAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Amb dots comercials i de lideratge.Salari a convenir i incentius segons resultats.

AJUDANT DE CUINAAmb permís de residència i treball.

Persona jove, amb motivació i ganes d’aprendre.

Selecciona:ASSISTENT DE DIRECCIÓDependent de la Direcció de Vendes del grup. S’encarregarà de diferents tasques relacionades amb el Departament Comercial.Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis relacionats amb Secretariat de Direcció o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Es valoraran altres idiomes- Informàti ca a nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

Cursos i certificacions oficials d’AENOR

Per a més informació truqueu al 805 888 o bé a [email protected]

ISO 27000

S-0A S-0B

S-01 S-01

S-02 S-02

S-05

S-03

S-09

S-01

S-02

S-05

S-03

S-09

Fonaments de la gestió de la seguretat de la informacióCom implementar un sistema de gestió de la seguretat de la informacióTaller pràctic d’anàlisi i gestió de riscos de la informacióMetodologia d’auditoria de sistemes de gestió de seguretat de la informacióGestió de la continuïtat del negoci i plans de contingència

CURSOS Els cursos començaran al mes de juliol

Page 28: Diari del 18 de maig de 2012

28 DivenDres, 18 De maig Del 2012 oci

Des de dijous 2.

Des de dijous 9

NOVETATS EN CARTELLERA

L'agent Ethan Hunt, acusat d'un atemptat terrorista amb bombes contra el Kremlin, és desautoritzat juntament amb la resta de l'organització al posar-se en marxa el Protocol Fantasma. Abandonat a la seva sort i sense recursos, Ethan ha de trobar la manera de rehabilitar el bon nom de la seva agència i impedir un nou atac. Per complicar encara més les coses, Ethan es veu obligat a embarcar-se en aquesta missió amb un equip de companys de l'IMF fugitius.Quarta entrega de les aventures de l’agent secret americà Ethan Hunt, representat com és costum per l’estrella de Hollywood, Tom Cruise. Acció i intriga en una cinta dirigida per Brad Bird.

ALTRES TÍTOLS EN TAQUILLA

MISIÓN IMPOSIBLE: PROTOCOLO FANTASMA

SHERLOCK HOLMES 2 Fins dimecres 23. THE ARTIST Fins dimecres 23.LA DAMA DE HIERRO Fins dijous 24.LA CARA OCULTA Fins dijous 24.MÉTODO PELIGROSO Fins dimecres 23.

IN TIME Fins dijous 24.HABEMUS PAPAM Fins dimecres 23.EL MONJE Des de dijous 24.ORO NEGRO Fins dimecres 23CERTAIN PREY Fins diumenge 20.

diumeng

AQUESTA SETMANA A CANAL +

DEL 18 AL 23 DE MAIG DE 2012

Des de dijous 24.

Fins que va ser acomiadat, el afable i amigable Larry Crowne era un líder de primera en una gran companyia, on va treballar des que va sortir de la Marina. Amb una hipoteca absurda, per un habitatge devaluat, i sense saber què fer amb tants dies lliures, de sobte, Larry segueix els consells dels seus amics i veïns i torna a la universitat local per començar de nou. A la Universitat Comunitària de East Valley, Larry es converteix en part d'un pintoresc grup d'estudiants que es mouen en vespa. Tots ells estan intentant guanyar-se un futur millor. Per a la seva pròpia sorpresa, Larry comença a sentir-se atret per la seva professora, Mercedes Tainot, que ha perdut tota la passió, tant per l'ensenyament com pel mort de fam del seu marit.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOSORO NEGRORhoda Williams és una jove intel·ligent que busca la manera de reparar una terrible tragèdia. Viu en un món com el nostre, llevat que, sobtadament, al llarg de la nit, al cel apareix un planeta misteriosament idèntic iprovisionalment anomenat Terra 2. És com un gegantí i reflectant mirall gravitant sobre nosaltres. Per Rhoda, aquest estrany i inquietant planeta, així com la realitat paral·lela que els científics afirmen que brinda, constitueix la seva última esperança. Des de dijous 24.

ALVIN Y LAS ARDILLAS 3

Des de divendres 18.

BEGINNERSOliver (Ewan McGregor) és un home relativament jove que comença a replantejar la seva vida i les seves relacions amoroses a partir del moment en que el seu pare, Hal (Christopher Plummer), de 71 anys, que ha estat 38 anys casat amb la seva mare, li revela dues notícies tan impactants com inespera-des: que té càncer, que és gai i que té un jove amant.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer totes les novetats. www.andorratelecom.ad

Tornen els esquirols més divertides i gamberres: Alvin, Theodore i Simon. Aquest cop s'embarquen en un creuer de luxe ... i acaben perdudes en una illa remota. Mentre busquen com tornar a casa, descobreixen que l'illa no està tan deserta com semblava. Divertida comèdia per a tota la família que combina dissenys en 3D i personatges animats amb actors reals.

LARRY CROWNE, NUNCA ES TARDEDimecres 23 a les 22:00 h.

Dimarts 22 a les 22:00 h.

El policia Santos Trinidad camí a casa, ja molt borratxo, es veu involucrat en un triple assassinat. Però hi ha un testimoni que aconsegueix escapar i que el podria incriminar. El corrupte policia inicia la caça de l'home i emprèn una investigació destinada a localitzar i eliminar al testimoni. Mentrestant, la jutge Chacón, encarregada de la investigació del triple crim, avança meticulosament en la recerca de l'assassí. Divendres 18 a les 22:00 h.

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 376 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

INFILTRADOS EN CLASEDos agents de la llei s’infiltren en un insti-tut per lluitar contra la delinqüència juvenil. Schmidt i Jenko, que han estat enemics acèr-rims a l’institut, es troben a l’acadèmia de po-licia i acaben fent-se amics.

THE WISH FISHOpil odia el peix. La seva mare, en un intent desesperat perquè deixi el menjar escombra-ria, li serveix un plat especial: el peix dels de-sitjos. Però ell ja no creu en contes de fades i s’ho pren com una broma.

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLOEls Cadells viuen en diferents parts del món però es retrobaran per dur a terme una ur-gent missió: salvar la ciutat de Venècia. Tots utilitzaran tot el seu enginy per aconseguir el Codi de Marco Polo abans que la Bruixa Cornella.

LA SOMBRA DE LA TRAICIÓNUn agent jubilat de la CIA i un jove agent de l’FBI formen equip per capturar un assassí soviètic al que tots creien mort i que sembla haver tornat a l’acció, deixant el seu segell distintiu en l’assassinat d’un senador dels Es-tats Units.

Cinemes Illa Carlemany LA SOMBRA DE LA TRAICIÓN Dv.: 18.10, 20.30, 22.40, ds. i dg.: 16.00, 18.10, 20.15, 22.30

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLO Dv. i dg.: 17.30, ds. i dg.: 15.45, matinal dg.: 11.30

INFILTRADOS EN CLASE Dv.: 19.30, 22.15, ds. : 17.30, 19.45, 22.15, dg.: 17.45, 20.00, 22.15

SOMBRAS TENEBROSAS Dv.: 18.00, 20.30, 22.40, ds. i dg.: 15.50, 18.10, 20.30, 22.40

AMERICAN PIE: EL REENCUENTRO Dv., ds. i dg.: 17.50, 20.20, 22.45, ds. i dg.: 15.40

LOS VENGADORES Dv., ds. i dg.: 19.15, 22.00, ds.: 16.00

THE WISH FISH Dv.: 17.45, dg.: 16.00, matinal: 11.30

LORAX, EN BUSCA DE LA TRÚFULA PERDIDA Matinal diumenge: 11.30

DONKEY XOTE Matinal diumenge: 11.30

LOS VENGADORESLa trobada més espectacular de superherois de Marvel. Un enemic amenaça la seguretat mundial, així que Nick Fúria, director de l’agència internacional per al manteniment de la pau, necessita urgentment un equip que salvi el món del més gran dels desastres.

SOMBRAS TENEBROSASL’any 1752 Joshua i Naomi Collins, amb el seu jovenet fill Barnabas, salpen de Liverpool per començar una nova vida a Amèrica. Però fins i tot un oceà no és suficient per escapar de la misteriosa maledicció que ha caigut so-bre la seva família.

AMERICAN PIE: EL REENCUENTROTots tornen a East Great Falls per participar en una reunió de l’institut. És l’ocasió per-fecta perquè comencin a explicar-se mútua-ment la veritat de les seves desordenades (i poc brillants) vides i acabar sent més amics que mai.

Page 29: Diari del 18 de maig de 2012

oci 29DivenDres, 18 De maig Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia EuropeaAv. Carlemany, 105 - Tel.: 801 868Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

www.guiaon.ad ofereix gratuïtament a usuaris

registrats: “Click-Pressupostos” de qualsevol servei

d’empreses i “Click-Reserves” en restaurants.

SOLu

ciO

NS N

. 2.0

53

SOLu

ciON

S 1.

453

SudOku NÚM. 1.454HORÒSCOP

6 1 3 28 9 4 1

3 5 87 3 5 2

8 4 11 6 9 7

6 7 88 4 2

8 6 9

SUDOKU NÚM. 1.542

SO

LU

CIO

NS

N.

1.5

41

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [13/05/2012]3 6 5 4 9 1 7 8 22 4 1 7 5 8 3 6 97 8 9 2 3 6 5 4 1

8 9 4 3 2 5 1 7 66 5 7 1 8 4 9 2 31 3 2 6 7 9 4 5 8

4 2 8 5 1 3 6 9 79 1 6 8 4 7 2 3 55 7 3 9 6 2 8 1 4

Solution #1 [13/05/2012]5 4 2 6 1 7 3 8 97 1 8 4 9 3 5 2 63 9 6 2 8 5 7 1 4

4 6 3 5 2 9 1 7 89 2 7 1 3 8 4 6 51 8 5 7 4 6 9 3 2

2 5 4 8 7 1 6 9 36 3 1 9 5 2 8 4 78 7 9 3 6 4 2 5 1

Solution #2 [13/05/2012]3 2 5 6 8 1 4 9 74 8 1 9 5 7 3 6 29 6 7 3 4 2 1 8 5

7 1 2 5 9 4 8 3 65 3 9 1 6 8 2 7 48 4 6 2 7 3 9 5 1

6 7 8 4 2 9 5 1 32 9 3 7 1 5 6 4 81 5 4 8 3 6 7 2 9

Solution #3 [13/05/2012]4 7 9 8 1 5 3 6 21 2 5 7 3 6 9 4 88 3 6 9 2 4 7 1 5

7 6 8 2 4 3 5 9 15 9 1 6 7 8 4 2 32 4 3 1 5 9 6 8 7

3 8 4 5 9 1 2 7 66 5 7 4 8 2 1 3 99 1 2 3 6 7 8 5 4

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

És possible que la pre-sa de decisions sobre la companyia a man-tenir, està basada en els altres i en el que les altres persones es-perin de tu.

Podries estar inspirat i començar una nova activitat. Serà un can-vi, lluny de l’avorrida rutina i alguna cosa que t’introduirà a una nova vida.

En aquest moment, aprendràs algunes coses noves sobre la gent i la vida. Comen-ces a pensar en tenir alguna cosa de la teva propietat.

Una cosa gran està per arribar, però no et vul-guis avançar, arribarà quan menys t’ho espe-ris. És hora de buscar noves habilitats o ne-cessitats.

Tindràs noves idees i aprendràs a fer no-ves connexions amb persones o situacions diferents a les habitu-als. Agafa temps per orientar-te.

Et sentiràs una mica rebel però aconsegui-ràs els teus objectius. En el món interior cal observar com es des-envolupen les grans infl uències.

Podria haver un nou aprenentatge o realit-zacions fortes sobre la teva vida. Hauràs de formar de nou la teva comprensió del món on vius.

En aquest moment, podrien arribar nous aires que et portaran un gran canvi en la feina. Connectaràs amb algú que és més fort que tu i t’ajudarà.

Trobaràs les possibi-litats d’alterar les te-ves idees o estimular el teu interès en les persones, situacions o activitats de caràcter diferent.

Algú nou o poc comú entra en la teva vida canviant tots els es-quemes. Podries estar a punt de prendre una decisió important so-bre la teva carrera.

Els teus amics estaran actius. Però la verita-ble màgia vindrà amb una crida a un horitzó llunyà. Si reps una tru-cada, serà per un gran canvi de situació.

En aquest moment, veuràs un mecanis-me per entrar en mo-viment que, amb el temps, ha d’establir un gir brusc a les res-ponsabilitats.

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIMECRES 16 DE MAIG DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

Corts CatalanesPiso seminuevo. 3 habitaciones, 2 baños. 76.000€. Tel.: 610 722 296

Molleruss, torre fi n de semana. 2 habitaciones, co-medor con fuego a tierra, baño, almacén, 1.000m2 de terreno, valla-da, agua. 29.000€. Tel.: 691 477 476

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, men-jador-sala amb xeme-neia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Puigverd de Lleida. Torre de 90m2 en urbaniza-ción con 1.700m2 de terreno urba-no. 3 habitacio-nes, calefacción, agua potable y luz. 135.000€. Tel.: 691 477 476

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers

en plena producció. Preu: 35.000€. Informa-ció: 636 189 656.

Albatarrec. Torre fi n de sema-na, 1 habitación, baño, cocina, almacén, piscina con depuradora. 800m2 terreno. Vallada, agua y luz. 82.000€. Tel.: 691 477 476

Ocasión Bellcaire. Va-rias fi ncas económicas regadío, en venta. Tel.: 638 356 503.

Torre Alcoletge 2 habitaciones, cocina inde-

pendiente, baño, almacén, a.a. 2.00m2 de terreno, vallada, luz

y agua. 87.000€Tel.: 691 477 476

Finca a les Borges Blanques de 5.500m2 de regadiu, amb una petita cabana, a la par-tida de la Font Vella, actualment s’hi cultiva alfals, ideal per a qual-sevol tipus de cultiu de regadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. Informació: 636 189 656. Possibilitat de fi nançament.

Es ven casa zona Balàfi a. Magat-zem i trasters. Pis 4 habitacions, terrassa i buhar-dilla. Particu-lar. Josep M. Tel.: 626 949 122.

Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és

de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Bor-ges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. In-formació: 636 189 656.

Piso Cappont 110m2 totalmente reforma-do. Exterior. 4 habitaciones, 1 baño, 1 aseo, amueblado.

114.000€Tel.: 610 722 296

Finca de 30 hectàrees (300.000m2) d’oliveres a Cervià de les Gar-rigues, amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra, es ven amb tractor i to-tes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una ca-bana de pedra centenà-ria en perfecta conser-vació, amb el teulat i el terra nou. Camí parti-cular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natu-ra. Informació: 636 189

656. Preu 30.000 euros. Visites sense compro-mís.

Avinguda Perpinyà. 3 habitaciones, 2 baños y par-king. 72.000€. Tel.: 610 722 296

LloguersÁtico 2 dormitorios, terraza. 4º sin ascensor. Junto Catedral, amue-blado. Precio: 350€/mes. Tel.: 619 747 200.Es lloga apartament. 60m2. C/ Lluís Com-panys. Sense mobles, dos habitacions. Tel.: 973 264 450.

FEINA

OfertesConstructora familiar lleidatana s’ofereix per a tot tipus de construc-ció i reformes generals. Demani’ns pressupost, no hi perd res! Tel.: 654 062 995.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, puntals, bastida, tau-lons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822.Renault Clio diesel color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

Compro juguetes anti-guos. Muñecos/as, tre-nes, Scalextric. Tel.: 610 870 443.

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.054

HORÒSCOP

6 1 3 28 9 4 1

3 5 87 3 5 2

8 4 11 6 9 7

6 7 88 4 2

8 6 9

SUDOKU NÚM. 1.542

SO

LUC

ION

S N

. 1

.54

1

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [13/05/2012]3 6 5 4 9 1 7 8 22 4 1 7 5 8 3 6 97 8 9 2 3 6 5 4 1

8 9 4 3 2 5 1 7 66 5 7 1 8 4 9 2 31 3 2 6 7 9 4 5 8

4 2 8 5 1 3 6 9 79 1 6 8 4 7 2 3 55 7 3 9 6 2 8 1 4

Solution #1 [13/05/2012]5 4 2 6 1 7 3 8 97 1 8 4 9 3 5 2 63 9 6 2 8 5 7 1 4

4 6 3 5 2 9 1 7 89 2 7 1 3 8 4 6 51 8 5 7 4 6 9 3 2

2 5 4 8 7 1 6 9 36 3 1 9 5 2 8 4 78 7 9 3 6 4 2 5 1

Solution #2 [13/05/2012]3 2 5 6 8 1 4 9 74 8 1 9 5 7 3 6 29 6 7 3 4 2 1 8 5

7 1 2 5 9 4 8 3 65 3 9 1 6 8 2 7 48 4 6 2 7 3 9 5 1

6 7 8 4 2 9 5 1 32 9 3 7 1 5 6 4 81 5 4 8 3 6 7 2 9

Solution #3 [13/05/2012]4 7 9 8 1 5 3 6 21 2 5 7 3 6 9 4 88 3 6 9 2 4 7 1 5

7 6 8 2 4 3 5 9 15 9 1 6 7 8 4 2 32 4 3 1 5 9 6 8 7

3 8 4 5 9 1 2 7 66 5 7 4 8 2 1 3 99 1 2 3 6 7 8 5 4

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

És possible que la pre-sa de decisions sobre la companyia a man-tenir, està basada en els altres i en el que les altres persones es-perin de tu.

Podries estar inspirat i començar una nova activitat. Serà un can-vi, lluny de l’avorrida rutina i alguna cosa que t’introduirà a una nova vida.

En aquest moment, aprendràs algunes coses noves sobre la gent i la vida. Comen-ces a pensar en tenir alguna cosa de la teva propietat.

Una cosa gran està per arribar, però no et vul-guis avançar, arribarà quan menys t’ho espe-ris. És hora de buscar noves habilitats o ne-cessitats.

Tindràs noves idees i aprendràs a fer no-ves connexions amb persones o situacions diferents a les habitu-als. Agafa temps per orientar-te.

Et sentiràs una mica rebel però aconsegui-ràs els teus objectius. En el món interior cal observar com es des-envolupen les grans infl uències.

Podria haver un nou aprenentatge o realit-zacions fortes sobre la teva vida. Hauràs de formar de nou la teva comprensió del món on vius.

En aquest moment, podrien arribar nous aires que et portaran un gran canvi en la feina. Connectaràs amb algú que és més fort que tu i t’ajudarà.

Trobaràs les possibi-litats d’alterar les te-ves idees o estimular el teu interès en les persones, situacions o activitats de caràcter diferent.

Algú nou o poc comú entra en la teva vida canviant tots els es-quemes. Podries estar a punt de prendre una decisió important so-bre la teva carrera.

Els teus amics estaran actius. Però la verita-ble màgia vindrà amb una crida a un horitzó llunyà. Si reps una tru-cada, serà per un gran canvi de situació.

En aquest moment, veuràs un mecanis-me per entrar en mo-viment que, amb el temps, ha d’establir un gir brusc a les res-ponsabilitats.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIMECRES 16 DE MAIG DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

Corts CatalanesPiso seminuevo. 3 habitaciones, 2 baños. 76.000€. Tel.: 610 722 296

Molleruss, torre fi n de semana. 2 habitaciones, co-medor con fuego a tierra, baño, almacén, 1.000m2 de terreno, valla-da, agua. 29.000€. Tel.: 691 477 476

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, men-jador-sala amb xeme-neia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Puigverd de Lleida. Torre de 90m2 en urbaniza-ción con 1.700m2 de terreno urba-no. 3 habitacio-nes, calefacción, agua potable y luz. 135.000€. Tel.: 691 477 476

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers

en plena producció. Preu: 35.000€. Informa-ció: 636 189 656.

Albatarrec. Torre fi n de sema-na, 1 habitación, baño, cocina, almacén, piscina con depuradora. 800m2 terreno. Vallada, agua y luz. 82.000€. Tel.: 691 477 476

Ocasión Bellcaire. Va-rias fi ncas económicas regadío, en venta. Tel.: 638 356 503.

Torre Alcoletge 2 habitaciones, cocina inde-

pendiente, baño, almacén, a.a. 2.00m2 de terreno, vallada, luz

y agua. 87.000€Tel.: 691 477 476

Finca a les Borges Blanques de 5.500m2 de regadiu, amb una petita cabana, a la par-tida de la Font Vella, actualment s’hi cultiva alfals, ideal per a qual-sevol tipus de cultiu de regadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. Informació: 636 189 656. Possibilitat de fi nançament.

Es ven casa zona Balàfi a. Magat-zem i trasters. Pis 4 habitacions, terrassa i buhar-dilla. Particu-lar. Josep M. Tel.: 626 949 122.

Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és

de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Bor-ges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. In-formació: 636 189 656.

Piso Cappont 110m2 totalmente reforma-do. Exterior. 4 habitaciones, 1 baño, 1 aseo, amueblado.

114.000€Tel.: 610 722 296

Finca de 30 hectàrees (300.000m2) d’oliveres a Cervià de les Gar-rigues, amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra, es ven amb tractor i to-tes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una ca-bana de pedra centenà-ria en perfecta conser-vació, amb el teulat i el terra nou. Camí parti-cular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natu-ra. Informació: 636 189

656. Preu 30.000 euros. Visites sense compro-mís.

Avinguda Perpinyà. 3 habitaciones, 2 baños y par-king. 72.000€. Tel.: 610 722 296

LloguersÁtico 2 dormitorios, terraza. 4º sin ascensor. Junto Catedral, amue-blado. Precio: 350€/mes. Tel.: 619 747 200.Es lloga apartament. 60m2. C/ Lluís Com-panys. Sense mobles, dos habitacions. Tel.: 973 264 450.

FEINA

OfertesConstructora familiar lleidatana s’ofereix per a tot tipus de construc-ció i reformes generals. Demani’ns pressupost, no hi perd res! Tel.: 654 062 995.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, puntals, bastida, tau-lons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822.Renault Clio diesel color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

Compro juguetes anti-guos. Muñecos/as, tre-nes, Scalextric. Tel.: 610 870 443.

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART (CAEE)Fins al 2 de juny, el CAEE acull l’exposició d’un centenar de fo-tografies de La Gran Guerra en imatges (1914-1918), amb imat-ges de la cruenta batalla i dels seus protagonistes.

GALERIA ART AL SETDel 10 al 31 de maig, Josita Bolu-da exposa la col·lecció de pintu-res A rojo fuego.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARExposició de joies de Lola Grata-cós. L’artista fusiona a les seves peces la ceràmica i la plata. Fins a finals de maig.

GALERIA MAMA MARIAJacques Muller presenta una re-trospectiva amb una seixantena de les seves obres pictòriques. Fins a l’1 de juliol.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNEls fotògrafs cubans Liborio Noval i Osvaldo i Roberto Salas protagonitzen l’exposició Cuba, una mirada històrica, amb imatges de la revolució cubana. Fins al 13 de juny.

GALERIA PILAR RIBERAYGUALa galeria presenta Confluències

gràfiques, una col·lecció de gra-vats de Miró, Chillida i Tàpies procedents del fons d’art de la sala. Les obres es poden veure fins al 15 de juny.

MARCS ESTILLa sala d’exposicions Marcs Estil presenta una mostra d’aquarel-les de Pilar Guillen. Fins a finals de maig.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’espai B’Art exposa fotografies estenopeiques del centre històric de la capital. Fins al 4 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’espai dedicat al còmic exposa Blanco i el TBO, sobre el dibui-xant Josep Maria Blanco. Fins al 28 de juny.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial aplega peces que comprenen 50 anys, des de l’any 1949 fins al 2009.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚFernanda Estalles presenta Llu-na, quadres amb la figura huma-na com a eix central. La mostra pictòrica es podrà visitar fins al 29 de juny.

MW MUSEU DE L’ELECTRICITATL’energia solar centra la temàtica de l’exposició actual del Museu de l’Electricitat, amb panells i taules interactives.

Page 30: Diari del 18 de maig de 2012

30 DivenDres, 18 De maig Del 2012 oci

(Obert de dilluns a dissabte de 9.00 h a 20.00 h)Carrer Maria Pla, núm. 35 - AD500 Andorra la Vella

DIMARTS, DIMECRES I DIJOUSDE 9.00 H A 13.00 H

Pentinar: 8 € (totes les mides)Pentinar i manicura: 18 €

PREUS ESPECIALS COMUNIONS Color:  16 €

Metxes: de 20 a 35 €

PACK FOTODEPILACIÓCames senceres,

engonals i aixelles: 90 €

ARA OBRIM DE DILLUNS A DISSABTENO TANQUEM AL MIGDIA

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd dibuixos, al bien hacer jamas le falta premio: GRACIAS! (sesito i trafi)

P sra treballadora ! Lloc/hora ? Yo molt secret! Ref kb

Ostras Que es esto de que hay madre soltera con 4 hijos pidiendo comida a asistenta social? Se presento a pedir con los 4 hijos ? No puedo creerme eso.

Madre soltera con hijo, un hijo o dos, por circunstancias de la vida, VALE!!! Pero 4 ? No sera mas bien una mujer separada o viuda? Porque sino, apaga y vamonos. ( a Itiopia tal vez)

Para la seora q estaba el dia d la constitucion en la rabasa me bine sin pedirle el n d telefono para llamarla s mi perrita quedaba preada pues Si se quedo pongase en contacto al bd gracias

Bd Pra la brasilea dl ikka’s,

k aces t con ese k no t valora ni km mujer, ni km persona. Bss d juan

Bd te hecho tanto de menos... Sed

BD Victor del Farios ( Pas de la casa) paga el bus a las 5 de la tarde de vez en cuando pues con gente como tu desde luego que no levantamos el pais

Bd Per molts anys Anna!!! Que tinguis un gran dia... Si no fos per les canes no sabriem la teva edat... jejeje

BD Moltes felicitats anita del leoncito Sjl

Una pregunta sr.director\a de la cass vÃġs penseu . Necesari tan funcionari a la planta baixa atenciÃġ al client. Gracies

Bd chica 23 no puido viernes trabajo el sabado 22 e la grota

Bd para xika de trinta i set anos nus vemos en la illa pans i kon panas viernes ou sababo a las quatro i trinta paspr

BD-para el chico moreno que esta d vacaciones del tenic esports,estas para comerte,un prive?

Bd,para los muchachos mas guapos que van al louisiana Os invito un caf:)? J J J E

Bd Per els urbans k passen per devant del bar picnic k comencin a multar els cotxes k aparquen sobre la vorera ja k no es pot passar caminant i hem de passar per la carretera i tambe si no recordo malament segons el codi de circulacio esta prohibit aparcar sobre les voreres

BD A aquest pais som imbecils... estem en un moment imposible per

l’economia d moltes families i tenen els sants collons d voler gastar-se 5 millions d euros en 1 camp d futbol k acabara costant 7... amb lletres majuscules SENYORS MANDATARIS... ANEU A CAGAR!!!!!

JAVI. Nos volvemos a ver el 25 en el Palau? Y bajamos a dedo.

Algu sap on fan cursos de direccio d escola? Urgent posar se en contacte amb primaire d andorra la vella.

El nou radar del tunel sera tambe per les motos? Per que ara no es aixi, adelanten en linia continua i dintre dei tunel . Es veu que hi ha codis de circulacio diferents!

B d. Cando o amor s dÃġ por num do mÃġvil atÃġ as amigass riem.. Desfruta brazuca. t contarei mas. B.

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Dia perfecte per dedicar a una ac-tivitat que exigeixi capacitat de con-centració. Podri-eu rebre notícies desagradables de persones que viuen lluny de vosaltres.

Dia complicat en el terreny laboral, a més, el vostre mal geni empitjorarà la situació. De tota manera, tindreu equilibri entre les emocions i la raó, i reaccionareu bé.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Us vindran molt bé els viatges llargs i el contacte amb persones d’altres països. No obstant això, les relacions amb les persones de l’entorn no se-ran harmonioses.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Us expressareu amb agressivitat i això podria oca- sionar problemes en el terreny labo-ral o familiar: Com-plicareu més la si-tuació, per la vostra falta de paciència.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

La vostra inestabi-litat emocional do-narà com a resultat força nerviosisme i canvis d’humor. En el terreny senti-mental podrieu te-nir problemes amb la parella.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Els imprevistos que us podrieu tro-bar poden fer-vos perdre la pacièn-cia. A més, el ner-viosisme farà que el vostre humor canviï d’una mane-ra brusca.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Podrieu retro-bar-vos amb algu-nes persones a qui no veieu des de fa temps. Tindreu molta activitat en el pla social, però també voldreu gaudir de la pau.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Podrieu tenir una trobada amb una persona perta-nyent al vostre passat sentimental, i el resultat no serà gaire positiu, ja que us direu mol-tes coses a la cara.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Podrieu tenir pro-blemes avui amb una persona de l’en-torn laboral, però sabreu resoldre’ls intel·ligentment. Us sentireu connectats amb la part més es-piritual.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Preferireu passar el dia fora de casa ja que l’ambient a dins no és el més ade-quat. A més, el vos-tre humor depen-drà en bona mesura de les persones que us envoltin.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Dia per posar els vostres projectes en marxa, doncs la vostra voluntat i empenta faran que prengueu la direcció adequada. Compte amb els petits accidents.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

La vostra serenitat i raciocini estaran en el seu millor moment avui, però influiran massa en les relacions fami-liars, per això po-drieu mostrar-vos freds i distants.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 18 de maig de 2012

oci 31DivenDres, 18 De maig Del 2012

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.40 Club Piolet08.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical: FM12.45 Fins diumenge13.10 Testimonis del temps13.45 Informatiu migdia14.15 Punt d’interès14.40 Ultra Trail i Solidari

Trail - 201015.10 Informatiu migdia 15.40 RNA: La caravana17.00 Informatiu migdia 17.30 Fórmula musical17.55 Testimonis del temps18.25 Club Piolet 19.20 La Rèplica20.15 RNA20.40 Méteo20.45 Informatiu vespre21.20 Jazzhivern: Trio

Chikiboom22.30 Informatiu vespre23.05 RNA: Ara i aquí 23.30 Aventura’t23.55 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 13.20 El gran dictat 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.50 La Riera 16.40 Divendres 18.30 Julie Lescaut 20.15 Esport Club 20.35 Espai Terra 21.00 Telenotícies vespre21.50 Zona zàping 22.25 La gran pel·lícula:

Maleïts malparits01.05 Pel·lícula: El llibre

negre03.20 Ventdelplà04.10 Jazz a l’estudi

06.00 Videoclips catalans 08.00 Les muntanyes del

món 08.43 Pròxima parada 09.54 Entre lleons 11.00 El documental 12.10 Latituds 13.00 Extremadura des

de l’aire 14.30 Nous exploradors 15.30 Pròxima parada 16.45 Guies de butxaca 17.00 Quèquicom 17.50 ExperiMental 18.15 Fets curiosos 19.20 City folk (versió curta) 20.00 Cinc cuiners bascos 21.10 La Riera 21.50 Fotografies 22.15 Thalassa: Taurons al

Mar Roig/Serra de tramuntana

23.00 Millennium 00.05 El documental 01.05 Pròxima parada

07.20 Les Tres Bessones 07.50 Doraemon09.00 Mic 3 10.35 Asha 11.05 Lou! 11.30 Contes clàssics 11.40 Un minut al museu 12.20 Master Hamsters 13.10 El xou de l’Scooby-

Doo 14.00 Fanboy i Chum Chum14.50 Martin Mystery 15.35 El detectiu Conan 16.25 Les Tres Bessones 17.15 Mic 3 18.10 Una mà de contes 18.55 La Supermots 19.30 Info K 19.45 Espies de veritat 21.34 Bola de Drac Z 22.20 Doctor Who23.05 Saint Seiya: el quadre

perdut 23.12 La Haru al regne

dels gats 00.28 Bola de drac Z02.58 Death note

07.20 Efectivament 08.25 ZZ09.25 Champions Magazin 10.17 Bàsquet: 1r partit

quarts play-off entre F. C. Barcelona Regal - Lucentum Alacant

11.47 Efectivament 13.00 Flaix 13.55 NBA.CAT 14.25 Temps d’aventura 15.09 Mundial d’Enduro a

Espanya16.00 KM 0 17.15 Bike attack 19.57 Futbol amistós Copa Solidaritat 2012: R. C.

D. Espanyol - Al-Ahly Sporting Club

21.57 Futbol indoor : Final22.57 Futbol indoor:

Mundial de Clubs: 1a semifinal

00.15 Futbol platja

06.00 Televenda07.00 8 de 807.30 Catalunya Blues08.00 8 al dia 09.00 Televenda11.00 8 al dia11.45 Diagnòstic: assas-

sinat12.30 Inspector Wolff13.30 Arucitys15.50 La tata16.15 Inspector Wolff17.05 Diagnòstic: assas-

sinat17.55 Ironside18.50 8 al dia amb Josep

Cuní22.00 Pel·lícula: Siete hom-

bres al amanecer00.05 Pel·lícula: El amante

de Lady Chatterley01.50 Especial clips

08.15 Serveis Informatius Cerdanya

08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Cafeïna10.00 Informatiu Pallars 10.30 El rodamón 11.30 Símbols 12.30 41 comarques 13.00 Informatiu Cerdanya 14.00 Informatiu migdia de Lleida 14.30 Central de neu 15.00 Serveis informatius 16.00 Gaudeix de la festa16.30 This is not another..... 17.30 Fem salut 18.30 Rutes pel Pirineu 19.00 Cafeïna 20.05 Central de neu 20.30 Informatiu Cerdanya21.15 41 comarques 21.45 Info Parlament22.15 Canto.Cat 23.00 Informatius Pallars23.30 La setmana

06.30 Telediario matinal09.00 Los desayunos de

TVE10.15 La mañana de La 114.00 Informativo territorial 14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 Amar en tiempos

revueltos17.10 Corazón apasionado17.55 Cielo rojo19.00 ¿Conoces España?19.30 + Gente21.00 Telediario 222.15 ¡Arriba ese ánimo!23.45 Cine: Persecución

mortal01.25 Ley y Orden: Unidad

de Víctimas Espe-ciales

02.05 La noche en 24 horas

08.00 Grandes doc.09.00 Pueblo de Dios 09.30 Aquí hay trabajo10.00 U.N.E.D.11.00 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.35 Crónicas14.45 Docufilia15.35 Saber y ganar16.05 Grandes doc.17.00 Grandes doc.17.55 Destinos18.25 El escarabajo verde19.00 La sala. Un paso más19.30 Para todos La 220.30 Frasier21.00 Docufilia21.50 La suerte en tus

manos22.10 El documental de

La 223.35 La 2 noticias23.55 Somos cortos00.25 Metrópolis

05.00 Fusión sonora06.30 Informativos

Telecinco08.55 El programa de Ana

Rosa12.45 Mujeres y hombres y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco 22.00 Sálvame Deluxe02.30 Locos por ganar03.30 Más que coches04.00 En concierto

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Carreteras secun-

darias09.10 Crímenes imper-

fectos10.35 Informe criminal12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta Noticias15.35 El Millonario16.15 Bones18.00 Navy: Investigación

criminal19.55 La Sexta Noticias21.30 La Sexta Columna22.20 Baby Boom23.25 Navy: Investigación

criminal02.00 Astro TV

06.45 TFou09.15 Soeur Thérèse.com 11.05 4 mariages pour 1

lune de miel 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Flirt à Hawaï 16.35 Grey’s Anatomy 18.20 Une famille en or 19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Koh-Lanta, la

revanche des héros22.30 Vendredi, tout est

permis 00.20 C’est quoi l’amour? 02.15 50 mn Inside

06.00 Tenis Masters 1000 Roma

08.30 Natación Campeona-to de Europa

11.25 Mountain Bike Re-sum Titan Desert

11.45 Tenis Masters 1000 Roma

19.00 Desafío Champions20.15 Baloncesto Liga ABC

Play Off 22.45 Londres en juego00.15 Tenis Masters 1000

Roma02.00 Golf Volvo World

Match Play desde Málaga

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté09.55 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les Z’amours12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.15 Comment ça va bien! 16.15 Le jour où tout a

basculé 17.10 Seriez-vous un bon

expert? 17.55 On n’demande qu’à

en rire 19.00 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.35 Boulevard du Palais 22.20 Cash investigation 23.50 Taratata 01.45 Envoyé spécial 03.10 Complément

d’enquête

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón:

Especial famosos21.00 Antena 3 Noticias 222.00 Avanti00.30 Equipo de investiga-

ción: La doble vida de Angie

02.30 Únicos

06.30 Puro Cuatro 06.45 El zapping de

surferos 07.30 Top Gear09.30 Alerta Cobra10.30 Rush11.30Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Castle18.30 NCIS: Los Ángeles19.15 NCIS: Los Ángeles 20.00 Noticias Cuatro 20.45 Deportes Cuatro21.30 Me cambio de familia 00.30 Callejeros 01.15 Three rivers03.00 NBA (2012)

06.46 Gloups ! Je suis un poisson

08.00 Ludo 08.55 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.00 Journal régional13.00 13h avec vous 14.00 Inspecteur Derrick 14.55 Mélodie en sous-sol 16.45 Slam 17.30 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion 19.30 Journal national 20.10 Plus belle la vie20.35 Thalassa 23.00 Soir 3 23.30 Flash-back 00.25 Le match des experts 00.50 Les grands du rire 02.25 Soir 3

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

11.50 Futurama 13.30 Les Cordier, juge

et flic 17.15 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

18.45 Stargate SG-1 19.30 Stargate SG-1 20.35 Florence Larrieu, le

juge est une femme00.005 Elodie Bradford 01.35 Mystère

08.25 X:enius 09.41 Lamu, l’île aux ânes 10.30 Arte reportage 11.25 Le Blogueur 11.51 Palawan : l’enfer des

prisonniers 13.00 X:enius 13.40 Tout (ou presque) sur

Maigret 14.30 Maigret et l’affaire

Saint-Fiacre 16.10 La face sauvage de

la planète 17.50 Villages de France 18.15 X:enius 19.45 Arte Journal 20.05 28 minutes 20.30 Sang chaud et

chambre froide 23.31 Mon père a 100 ans 00.00 Le joueur de citernes 00.30 Les marchands de

tableaux

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.15 O direito de nascer15.45 Portugal no coração18.00 Portugal em direito18.55 Eu Sou Portugal19.12 O Preço Certo20.00 Telejornal21.00 Sexta às 923.00 Portugueses Pelo

Mundo00.01 Eu Sou Portugal01.47 Revelação01.28 Sob Suspeita

07.00 Flash Info07.57 Merci professeur!08.30 Le journal de la RTBF09.00 TV5Monde. Le journal 09.59 Les escapades de

Petitrenaud10.55 Objectif aventure11.00 TV5Monde. Le journal 11.29 Plus belle la vie13.00 TV5Monde. Le journal 13.28 Nec plus ultra14.00 2 Days in Paris16.00 Le journal de la RTS16.29 Questions pour un

champion17.00 TV5Monde. Le journal 18.01 Questions à la una19.00 Le journal de

France 221.01 En direct de notre

passé21.30 TV5Monde. Le journal 22.01 Thalassa00.00 TV5Monde. Le journal00.24 Kaamelott

07.30 Téléachat 09.00 Dieu merci! 09.45 Morandini11.00 À vos régions 12.00 Les animaux de la 8 13.45 Les boeuf-carottes 17.05 Les maîtres de

l’humour 18.45 Morandini! 20.00 Very Bad Blagues, la

quotidienne 20.45 Les maîtres de la

magie 00.20 Direct poker 01.45 Morandini !

07.20 Disney Kid Club 08.15 M6 Kid 09.00 M6 boutique 10.10 Wildfire 10.50 Destins croisés 11.45 Desperate hou-

sewives 13.00 Scènes de ménages13.45 P.S. : I Love you 15.50 Mary et Tim 17.40 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 Scènes de ménages 20.50 N.C.I.S. : Los Angeles 00.00 Sex & the City 02.00 Scrubs

Page 32: Diari del 18 de maig de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dive

nDre

s, 1

8 De

mAi

g De

l 20

12

Avui felicitem tots els Pròspers

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

Fiat Freemont 4x4Automàtic

26.750 €(Dte. i condicions inclosos)

7 places170 CV Dièsel MJTClimatitzador trizona

si el veieu feliciteu-lo ja té 6 anys.T’estimen

el papa i la mama.

moltes felicitats Àlex i Dani,

ja teniu 7 anys!!

la nostra princesa ja té un any!! FeliCiTATs

lUAnA

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Bd Sr. Gomes and companys, clar i catala, no teniu ni la remota idea d urbanisme, movilitat ni de circulacio. Foteu enlaire una plaa emblematica, on encara festejem els casaments, per posar sols una carretera sense saber el volum de transit k hi passa per Verge de Canolic. Els de ctra. De Nagol els engegeu a pastar a les arades, ahhh tambe hi passen de camions per alla,... Pobret el guardia ke esta a la plaa tot el dia, tindra el triple de feina... Magradaria saber el k pensat. Penos.

El Govern retalla la despesa en els salaris del personal i ara vol pagar salaris de noves contractacions temporals fins a un mlio d’euros , no volem que s’i ncrementi el deute de Govern, volem contencio, ara

toqua fer front al desgabell economic dels politics del pasat. PROU

Bd ullets blaus Comu And deixala ya esta amb un company seu de feina es aixà ho sento pero ho tens que saver à nims

Bd per als urbans de la parroquia d’andorra la vella menys passejar i mes pencar ja que a l’avinguda d’enclar

BD Si vols coneixer gent, fer amistats o alguna cosa mes i sobretot pasar-t’ho molt be, uneix-te a SINGLES D’ANDORRA al facebook

Moltes felicitats localera d encamp pels teus taitantos des de st julia

BDper a la noia alfa del cabell arrissat , ets com una nina Un cafe?

Bd x al conductor dl bus blau que surt d’ordino a les 12:45 el dia 16. Xq surts abans de les parades deixant a terra a tots els que tenim kes targes blaves?? Es que no som iguals que els que pagen??

Bd. Que sera lo proxim que fareu desapareixer, despres de la pl lauredia, la pl major? El casc antic? Fareu pasar una carretera per la pl st roc? Vaja tela.

Moltes felicitats en el dia del teu cumple i que rebis tot allo que normalment desitges als demes de part de la de Canillo

Bd, som.hi ke ho stem aconseguint st julia porroquia d pas. Bieeeeen!

Una nova empresa amb molta experiència.

Els nostres tècnics fa més de 13 anysque fan aquest tipus de feina:

control de plagues, desratitzacions,desinsectacions, desinfeccions. Especialistes en el tractament de

la fusta per injecció.

Treballem per a empreses i particulars

Per a més informació, contacteu a:[email protected]

Tel. 88 50 00

Pizzes d’autor i artesanals

Pastes i hamburguesesamb pa de pizza i carn 100% de vedella

Plaça l’Aigüeta, 1 AD500 Andorra la Vella

Tel. i fax: (+376) 80 80 55

Servei a domicili GraTUÏT

86 86 00Andorra, Santa Coloma i Escaldes

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

moltes felicitats Àlex i Dani,

ja teniu 7 an

Dive

nDre

s, 1

8