32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012 / NÚM. 2.147 / ANY 9 Torna al col·le amb nosaltres Tel.: +376 80 90 50 Carrer Maria Pla 29 AD500 Andorra la Vella A/e: [email protected] La nostra especialitat, la tornada al col·le Amb servei de copisteria El PS vol aclarir si la CASS va fer una “designació disfressada” de Patrigest ANDORRA Pàgina 6 La reforma laboral inclourà la implantació d’aspectes del model alemany ANDORRA Pàgina 8 La fira d’esquí del Pas de la Casa es preveu per als dies 14 i 15 de desembre ANDORRA Pàgina 9 El Tribunal Superior confirma la pena de tres anys ferms per un intent d’atropellament ANDORRA Pàgina 10 Javier Balmaseda, Samanta Bosque i Fiona Morrison, seleccionats per a la Biennal CULTURA Pàgina 15 El tècnic del Lusitans posa en relleu que “aquesta temporada aspirem a tot” ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 7 Els sindicats de la policia deixen clar que “no renunciarem als nostres drets” AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Andorra la Vella proposa unir l’heliport amb l’AVE i Alguaire ANDORRA Pàgina 8 Tati Masià Arrenca la celebració del 30è aniversari Els diferents centres de l’Es- cola Andorrana donen amb un acte el tret de sortida a la cele- bració del trentè aniversari del sistema.

Diari del 18 de setembre de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un bondia !! :)

Citation preview

Page 1: Diari del 18 de setembre de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88 d

imar

ts, 1

8 de

set

embr

e de

l 20

12 /

núm

. 2.1

47 /

any

9

Torna al col·leamb nosaltres

Tel.: +376 80 90 50 Carrer Maria Pla 29 AD500 Andorra la Vella A/e: [email protected]

La nostra especialitat, la tornada al col·leAmb servei de copisteria

El PS vol aclarir si la CASS va fer una “designació disfressada” de Patrigest

AndorrA Pàgina 6

La reforma laboral inclourà la implantació d’aspectes del model alemany

AndorrA Pàgina 8

La fira d’esquí del Pas de la Casa es preveu per als dies 14 i 15 de desembre

AndorrA Pàgina 9

El Tribunal Superior confirma la pena de tres anys ferms per un intent d’atropellament

AndorrA Pàgina 10

Javier Balmaseda, Samanta Bosque i Fiona Morrison, seleccionats per a la Biennal

CuLTurA Pàgina 15

El tècnic del Lusitans posa en relleu que “aquesta temporada aspirem a tot”

ESPorTS Pàgina 16

AndorrA Pàgina 7

Els sindicats de la policia deixen clar

que “no renunciarem als nostres drets”

Avui éS noTíCiA Pàgina 3

Andorra la vella proposa unir

l’heliport amb l’AvE i Alguaire

AndorrA Pàgina 8

Tati Masià

Arrenca la celebració del 30è aniversari

els diferents centres de l’es-cola andorrana donen amb un acte el tret de sortida a la cele-bració del trentè aniversari del sistema.

Page 2: Diari del 18 de setembre de 2012

dimarts, 18 de setembre del 2012 d’interès2

CALLAUETA 18.ANDORRA LA VELLATEL.: 818 180 (botiga)395 914 (vendes major)

VENDA AL MAJORI AL DETALL

DEGUSTACIONS

Distribuïdorsdels vins de

BodegasIniesta-Lujanal Principatd’Andorra

Menú DiariMenú Carta

Menú del XefMenú de Tapes

Menú Mariscadacuina permanent oberta de les 12.00 a les 2.30 h

FemAniversaris, comunions

Comiat de solters/es Sopars d’empresa, etc.

Tenim saló privatMenjar per emportar-se

Escaldes-EngordanyTel:+376 813 969

[email protected] Tic Tapa Rest. Tic Tapa Rest.

RESTAURANT TIC-TAPA UN ESPAI CADA vEgADA MéS......MéS AgRADAblE

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

5/16

7/20

9/22

10/24

12/25

12/26

9/22

8/21

7/20

9/21

12/25

[email protected]

Arriben canvisTemperatures a la baixa

Avui hi haurà canvis en el temps, però serà du-rant la segona part del dia. Al llarg del matí el cel estarà entre núvols alts i clarianes amb estones de sol. Les temperatures es mantindran sense canvis aquest matí. A partir del migdia els nú-vols començaran a augmentar cada cop més i a créixer fins a deixar cobert el cel de bona part de la nostra àrea. Durant la tarda la visibilitat als cims disminuirà i començaran a caure precipi-tacions. Seran en forma de ruixat i puntualment amb tempesta. Les temperatures seran més bai-xes i les mínimes es donaran al final del dia. El vent anirà girant del sud-oest al oest nord-oest moderat als cims. Que tinguin un BONDIA.

Lluna nova

07.33 h20.06 h

Page 3: Diari del 18 de setembre de 2012

3Dimarts, 18 De setembre Del 2012

Una de les propostes sorgides ahir en el marc de la cimera bi-lateral entre Andorra la Vella i Lleida fa referència a la necessi-tat de connectar per via aèria el Principat i la capital del Segrià. Des del Comú es creu que seria important per a Andorra dispo-sar d’una línia d’helicòpter cap a l’estació lleidatana de l’AVE i l’aeroport d’Alguaire. Per aquest motiu, ara que el Govern vol im-pulsar l’Heliport Nacional, l’al-calde de Lleida, Àngel Ros, es va comprometre a reivindicar una infraestructura equivalent que tingui Andorra entre els destins.

El conseller d’Urbanisme de la capital, Eron Estany, va indi-car que “una comunicació im-portant seria que els viatgers que arribin amb l’AVE puguin anar al Pirineu sense haver d’agafar el cotxe”, i el mateix passa amb l’aeroport d’Alguaire. Això si-tuaria Andorra a només 30 o 40 minuts. Estany va indicar que hi ha gent que valora més el temps que no pas els diners. Tot i així, va deixar clar que no atraurà el turisme de masses ja que potser només un 5% dels visitants op-taran per aquesta alternativa.

De moment no hi ha cap data en què aquests vols podrien co-mençar a operar, ja que primer de tot cal que Lleida es doti d’un heliport. Ros va remarcar que es tracta d’una qüestió que cal im-pulsar des de l’Ajuntament, i en aquest sentit va explicar que tot i que aquestes infraestructures són competència nacional, les ciutats són impulsores i facilita-dores perquè es facin realitat.

De la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va deixar clar que el Comú de la capital aposta per-què el Principat disposi d’un heliport “al més ràpid possible, però no al Patapou”.

Des de la delegació lleidata-na també es va defensar la ne-

cessitat d’engegar processos de comercialització, ja que es dis-posa d’una infraestructura com és l’aeroport Lleida-Alguaire. Ros va declarar que “Lleida no renuncia a ser la porta d’entra-

da d’una oferta àmplia com pot ser l’andorrana”. En aquest sen-tit va destacar l’aposta d’apro-fitar els recursos existents per potenciar la marca Pirineu i posar-la al mapa. Amb aquest objectiu s’ha presentat fa poc l’oferta lleidatana a la compa-nyia aèria Air Nostrum. A més, en la trobada d’ahir es va coinci-

dir en la necessitat de treballar conjuntament en l’elaboració d’un producte internacional en l’àmbit turístic que inclogui des de la natura fins a la gastrono-mia o els productes artesanals alimentaris i que complementi el turisme d’esquí. Així s’apos-ta perquè companyies aèries britàniques es fixin en Alguai-re operant-hi amb vols xàrter o d’operació turística.

Altres acords presos en la jornada van ser la constitució d’una comissió per captar con-gressos internacionals i aprofitar sinergies entre les dues ciutats i l’elaboració d’un conveni per la participació d’Andorra la Vella en la fira de Lleida i viceversa. Així mateix, es planteja organit-zar presentacions en els àmbits de la gastronomia i la producció artesanal alimentària.

Quant a l’àmbit cultural, hi ha previst un intercanvi en els festivals més innovadors que s’organitzen a les dues ciutats. En aquest sentit, la mostra de curts Ull Nu es portarà a Lleida i el festival d’animació Animac es podrà veure a Andorra la Vella.

També s’obre la possibilitat de fer programacions musicals con-juntes i cooperar en l’àmbit de la cultura popular. A més, a finals d’any s’ha acordat una trobada entre els directors de les escoles artístiques per permetre l’inter-canvi d’experiències i explorar possibilitats de col·laboració. Per altra banda, Lleida ha ofert assessorament en projectes es-portius i socials.

Entre els temes tractats també es fa atenció a les noves tecno-logies davant les possibilitats d’ocupació que proporcionen. El fet és que la capital del Segrià disposa d’un parc científic i tec-nològic que pot ser d’interès per als estudiants i les productores andorranes, segons van remar-car els membres del consistori lleidatà. Per altra banda, també s’aposta per impulsar progra-mes de cooperació internacional adreçats a avançar en el projecte de les ciutats intel·ligents. Així, es proposa presentar candidatu-res a projectes europeus per re-bre finançament per implemen-tar aquesta iniciativa.

La cimera va acabar amb la

signatura d’una declaració d’in-tencions i acta de conclusions en què es recull la voluntat d’obrir aquest intercanvi d’experiències i cooperació a la societat civil, el teixit empresarial i els centres universitaris i de recerca. El text exposa la voluntat d’encetar una etapa de “col·laboració intensa” entre les dues ciutats.

En la visita a Andorra, Ros es va entrevistar amb el cap de Govern, Antoni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu.

Andorra la Vella proposa unir l’heliport amb l’estació de l’AVE i Alguaire

cimera entre la capital i lleida

m. s. c.anDorra la Vella

Les ciutats aposten per potenciar la marca Pirineu i treballar per un producte turístic internacionaliñaki rubio

ros i Ferrer en la trobada que va tenir lloc ahir entre les dues ciutats a la capital.

Jornada sobre les

possibilitats d’inversió

Els compromisos aconse-guits ahir s’hauran d’obrir ara a la participació del teixit empresarial i a la societat civil. Una de les propostes relacionades amb l’àmbit econòmic és la celebració d’una jorna-da d’informació sobre les possibilitats d’inversió a les dues ciutats amb la presèn-cia d’empresaris d’Andorra i Lleida. Això ha de per-metre donar a conèixer les possibilitats que ofereixen els dos territoris i les opor-tunitats de negoci que pot facilitar el nou marc fiscal. A més es preveu la posa-da en marxa d’accions per estimular l’atracció d’inver-sions. També se celebrarà a finals de gener una jornada dedicada a la logística amb l’objectiu d’optimitzar els processos de les empreses andorranes en aquest àmbit i analitzar com poden apro-fitar els serveis que s’oferei-xen a la ciutat catalana pel que fa a duanes i descàrre-ga de mercaderies.

L’alcalde de Lleida es compromet a reivindicar

un equivalent a l’Heliport Nacional

També s’acorda cooperar en la captació

de congressos, activitats culturals i empresarials

Page 4: Diari del 18 de setembre de 2012

OPINIÓ4 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es refl ecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

Avui escric d’un tema d’absoluta ac-tualitat, en moments en què per acon-seguir un bon lloc de treball cal fer ús de totes les eines a l’abast, i molt s’ha dit erròniament de l’ús d’internet per fer moure la carrera professional.

La utilització de les xarxes socials com a eines de recerca de recursos humans ha estat una qüestió llar-gament debatuda últimament. No obstant això, és difícil trobar esta-dístiques per realitzar una anàlisi interpretativa sobre la qüestió i co-nèixer quines són, precisament, les tendències més rellevants d’aquests nous mitjans en el mercat laboral. En aquest sentit, llegeixo a Infobae que l’empresa argentina d’RH Capital Humano (htt p://www.capitalhumano.com.ar) ha portat a terme un estudi aquest 2012 entre uns 500 professio-nals de diferents àrees d’especialitat, tractant la qüestió de les xarxes soci-als en l’àmbit del treball, un estudi perfectament adaptable a la realitat que tenim avui en dia a Andorra.

Una de les conclusions més sor-prenents de l’estudi és que la seva penetració en la recerca de feina per part dels professionals té molt camí per recórrer. El 76% dels consultats va assenyalar que els portals d’ocu-pació són els mitjans més utilitzats a l’hora de començar una recerca labo-ral, mentre que les xarxes socials van aconseguir el segon lloc, només amb un 11%. Com a contrapunt, el segon estudi va mostrar que el 90% de les

persones utilitza les xarxes socials per buscar feina. ¿Què vol dir això? Que les xarxes destaquen, però en-cara molt al darrere dels portals de treball. I aquesta dada resulta curiosa perquè les empreses i les consultores de recursos humans solen fer de les plataformes socials un recurs fona-mental per a les seves recerques.

Entre les xarxes més usades pels professionals, Linkedin destaca amb un 81%, mentre que Facebook no-més arriba al 16%. En aquest punt, és important ressaltar que tenir un perfi l complet a Linkedin equival a comptar amb un currículum en lí-nia a l’abast de qualsevol empresa o consultora i que permet ser presents en la major quantitat de resultats de recerques possible.

¿Què passa amb Facebook? El 81% dels enquestats assegura que les empreses no l’haurien d’utilitzar per avaluar els seus candidats en els processos de recerca i selecció, però el 19% va indicar que sí que ho hau-ria de fer.

Per tant, si estàs buscant feina o una millora en la teva vida laboral, no ho dubtis: actualitza el teu perfi l en línia, separa la teva activitat per-sonal de la professional i dinamitza-la a portals específi cs, que segura-ment aconseguiràs millors resultats.

Fins dimarts que ve, ens veiem a la xarxa.

SISÈ GRAU

¿Serveix la web per buscar feina?

FERNANDO BLANCO, DIRECTOR DE SOCIAL MEDIA DE 9MK

TRIBUNA

Cada any torno a casa un cop a l’any, o dos com a màxim, i per a no més d’un mes. És a dir, en els últims cinc anys dec haver passat no més de sis mesos a la meva ter-ra, i la resta a l’estranger, com ja sabreu la majoria, a la Xina. Els que han passat per una experiència similar a la meva saben que per aquesta raó nosaltres som més susceptibles a certes coses. Comprovem com algunes actituds, costums, gents, no canvien al llarg dels anys. I és gràcies a això que sobreviu el sentiment de tornar a casa passi el temps que passi.

Veig els amics amb prou feines dos cops a l’any i compartim converses com si res no hagués passat, amb la mateixa familiaritat i confi ança que abans. Al ma-teix temps, rebutgem de forma natural les coneixences superfi cials: tenim poc temps i el dediquem als millors amics i a la família. No es tracta d’egoisme mal entès, sinó de supervivència: el cor s’ha de nodrir en un temps mínim, perquè d’aquí a molt poc estarem altre cop a milers de kilòmetres de distància. Jo no he anat a la mili, però sempre he sentit a dir que els amics que fas a la mili són per sempre. Una cosa similar m’ha pas-sat a mi. En un medi ambient hostil per qüestions de llengua i costums, els amics que he fet aquests anys s’han convertit en part de la meva gran família. En aquest procés, hem après tots plegats a acceptar altres formes d’entendre la vida, forta-ment marcades a vegades per les nostres nacionalitats, llengües, costums i entorn familiar. Però el que hem descobert ple-gats és que, malgrat la superfi cial relati-vitat de tot plegat, hi ha certs valors que

són universals. I que nosaltres som amics perquè compartim una certa visió de la vida.

Una altra lliçó que estic en procés d’aprendre a assumir: separar-te de la gent que estimes. Hi ha dues formes d’enfrontar-te a la separació obligatò-ria de la família i amics. Una és patir-ho com una desgràcia, i permetre que el cor se’t trenqui cada cop que agafes l’avió, o quan l’agafen els altres. L’altra és estar agraït per haver pogut compartir part de la teva vida amb aquestes persones, procurar trobar-les novament quan sigui possible i, mentrestant, estar obert a l’en-trada de persones d’importància similar a la teva vida. És, en defi nitiva, aprendre que l’amor no pot ser possessiu, i que quan hi ha coses que no pots controlar no pots fer res més que acceptar-les. Sembla senzill, però no ho és gens. Jo he expe-rimentat les dues formes de separació amb una intensitat brutal a vegades, que m’han fet replantejar-ho tot plegat en els meus moments de crisis, dubte i por. Quan ets a casa trobes a faltar els teus amics de la Xina, la teva vida quotidiana, la llibertat de què frueixes en un lloc on has començat des de zero i on no ets fi lla de o amiga de ningú, on et presentes per tu mateixa i refl ecteixes als altres el que ets i no el que els altres diuen que ets. Quan sóc a la Xina trobo a faltar la família i els amics que m’han vist créixer, i que saben interpretar amb una precisió esfereïdora cada un dels meus sentiments. Em man-ca la facilitat de comunicació amb gent que prové del mateix país que jo, que ha estudiat en la mateixa llengua i s’ha criat amb les mateixes referències que jo.

Suposo que es poden arribar a les ma-teixes conclusions vivint tota la vida al mateix lloc, però, en certa manera, quan s’és a fora de casa aquest procés s’accele-ra a vegades a velocitats de vertigen.

Velocitats de vertigenANNA MARTÍNEZ

EDITORIAL

Estrènyer lligamsAndorra la Vella i Lleida van celebrar ahir una cimera que va servir per abordar dife-rents aspectes, com ara la necessitat de po-tenciar la marca Pirineus o que hi hagi una connexió directa entre el futur Heliport Nacional i l’estació de l’AVE i l’aeroport de Lleida-Alguaire. Sens dubte aquesta és una proposta interessant, però el cert és que la voluntat de tirar-la endavant no dependrà de l’Ajuntament de Lleida i del Comú d’Andor-ra la Vella, sinó que hauran de dir-hi la seva el Govern i la Generalitat de Catalunya. És per aquest motiu que ara caldrà veure si aquesta proposta arriba més enllà i es fa arribar a les

parts implicades i, alhora, si això és ben rebut i es posa fi l a l’agulla per plasmar-ho. Tam-bé serà una tasca en què l’executiu hauria de participar la promoció de la marca Pirineus, ja que més enllà de la promoció que es pugui fer de la capital també seria interessant pro-moure l’oferta de país sota aquest paraigua dels Pirineus. Tot i així, és una bona iniciati-va que Andorra la Vella treballi per estrènyer lligams amb Lleida, ja que hi pot haver un in-tercanvi molt intens entre ambdues ciutats i que pot arribar a ser molt fructífer, especialment en certs àmbits com l’econòmic o el cultural.

ENQUESTA DE LA SETMANA¿Hauria d’equiparar el Govern funcionaris i tre-balladors privats en l’aspecte de la jubilació?

RESULTAT DE LA SETMANA PASSADA

¿Creu que el tancament de l’O� cina de Turisme a París pot afectar la promoció a França?

Envia un SMS al 789 amb la tevaresposta ENQ SI o bé ENQ NOCada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai ientre els participants sesortejaran tres lots deproductes per al bany.

amb la teva

publicarà en aquest espai i

SÍ73,9% NO

26,1%

Page 5: Diari del 18 de setembre de 2012

PUBLICITAT 5DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

PROVA DE LA LLIGA CHAMPIONCHIP

INSCRIP

CIÓ

10 €

Més informació i inscripcions:+376 73 85 73 · www.cursapopular.com

Col.laboren:

pagina.indd 1 5/09/12 18:06

5dies

Falten

Page 6: Diari del 18 de setembre de 2012

6 Dimarts, 18 De setembre Del 2012

Els socialdemòcrates han tornat a demanar informació sobre la contractació directa i urgent per la Caixa Andorrana de Segure-tat Social (CASS) de l’empresa Patrigest Informació Financera, que forma part del grup assegu-rador de Crèdit Andorrà, per fer un estudi actuarial del sistema de pensions per valor de 92.000 euros. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i la consellera general Mariona González van explicar ahir que van decidir ac-tuar en aquesta qüestió en cons-tatar que l’adjudicació es va fer a una empresa “molt desconegu-da en aquest àmbit” respecte a les altres dues a les quals també es va proposar el treball en un principi i que només es va donar un termini de deu dies per pre-sentar les ofertes.

A més, segons Bartumeu, “tot apunta que aquí hi ha una evi-dent incompatibilitat” pel fet que una asseguradora privada pugui fer un estudi de les pensi-ons públiques i sospiten que hi ha hagut “designació disfressa-da de concurrència d’ofertes”.

Segons González, el grup parlamentari va quedar “sobtat” perquè un estudi tan complex en la realització i tan impor-tant per al conjunt dels ciuta-dans del país “no es fes a través d’un concurs públic i amb total transparència”. En tot cas els socialdemòcrates no van que-dar satisfets amb la resposta a la demanda anterior feta al maig, i han decidit ara tornar a insistir en la qüestió. González va expli-car, per exemple, que l’informe utilitzat pel consell d’adminis-tració per fer la contractació “no està ni datat ni signat”, motiu pel qual ara es demana còpia de l’original. “El que demanem és informació perquè aquells que feien gala de fer les coses amb total transparència ens estan do-nant en un any àmplies lliçons d’opacitat i de decisions com a mínim de dubtosa adequació als principis bàsics de contracta-ció”, va aclarir Bartumeu.

L’origen de la contractació es remunta al 8 de març, quan la CASS va sol·licitar un pressupost a tres empreses que considera-va capacitades per fer l’estudi actuarial: Mora Assegurances, Patrigest Informació Financera

SLU (Vincles. Grup Crèdit An-dorrà) i Gabinete de Asesorami-ento Económico y Social SL. El termini per entregar les ofertes era el 19 de març, data en què la CASS rep una carta de Mora Assegurances en què declinava presentar-se i una trucada tele-fònica de Gabinete de Asesora-miento Económico y Social SL en què també es pronunciava en el mateix sentit. D’aquesta manera, Patrigest, que segons la CASS té experiència en pro-

jectes similars, era finalment l’única empresa que podia por-tar a terme l’estudi. “Donar deu dies a qualsevol empresa seriosa i prestigiosa perquè faci la seva oferta ja sembla una mica rar”, va opinar González.

El grup socialdemòcrata vol tenir ara còpia de les tres demandes d’ofertes fetes a les empreses, de la carta amb què Mora Assegurances va declinar presentar-se, i una síntesi de la conversa telefònica rebuda

de Gabinete de Asesoramiento Económico y Social, així com la identificació de les persones que hi van intervenir. A més, es demana també còpia del docu-ment que acrediti els projectes similars en què ha participat Patrigest “i que han permès als ignorats o anònims responsa-bles d’aquest informe avalar categòricament l’experiència de l’anomenada empresa en l’àmbit de la seguretat social”. Final-ment, en vista que han passat tres mesos des de l’adjudicació, se sol·licita l’estimació a data 31 de desembre de 2012 de les obli-gacions de la CASS amb el col-lectiu de jubilats.

Bartumeu va assenyalar que en tot cas ha estat un concurs “estrany i atípic” i que quan el seu grup disposi de tota la docu-mentació i l’hagi estudiat veurà “si es confirma que efectivament aquest concurs no ha estat tal i que hauria pogut ser una de-signació disfressada de concur-rència d’ofertes”. González va recordar que una empresa del mateix grup bancari, Vincles, ha rebut l’encàrrec de fer l’estudi sobre els compromisos de jubi-lació amb els funcionaris.

El PS vol aclarir si la CASS va fer una “designació disfressada” de Patrigest

política

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

Els socialdemòcrates demanen més dades sobre la contractació directa i urgent de l’empresatati masià

Mariona González, acompanyada de Jaume Bartumeu, ahir al consell.

Crèdit Andorrà i la consultora Strategos Business Bureau han organitzat un seminari sobre els nous impostos directes, per analitzar-los i explicar-los des d’una visió pràctica. La prime-ra sessió tindrà lloc demà, i se’n faran dues sessions més, el 20 i el 21 de setembre. L’horari serà

de 9.30 a 13.30 i es durà a terme a l’edifici Crèdit Centre d’An-dorra la Vella. El seminari serà impartit per Joan Oliver, asses-sor fiscal, soci de la consultora Strategos Business Bureau, i comptarà amb la participació de Rafael Casado, soci de fiscalitat de la consultora Montero Aram-buru Abogados i professor a la universitat Pablo de Olavide de

Sevilla. Es tracta d’un seminari centrat en la gestió impositiva de les empreses i enfocat des d’una visió pragmàtica. S’ha or-ganitzat coincidint que aquest mes de setembre s’ha de fer el primer pagament a compte de les noves figures impositives: impost sobre societats, impost sobre la renda de les activitats econòmiques i impost sobre la

renda dels no residents fiscals. Està adreçat a empresaris, di-rectors financers i professionals del món de la comptabilitat del

país, i té com a objectiu donar una visió àmplia i sobretot efec-tiva de l’aplicació dels nous im-postos directes.

Un seminari explicarà els nous impostos de manera pràctica

fiscalitat

REDaccIóanDorra la Vella

bondia

El seminari es farà a l’edifici crèdit centre.

Page 7: Diari del 18 de setembre de 2012

ANDORRA 7DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

®Plaça Rebés, 4 - AD500 Andorra la Vella

Tel. 80 70 60 - [email protected]

www.inlingua.adwww.dots-by-inlingua.com

Andorra la Vella | Escaldes-Engordany | Sant Julià de Lòria | Encamp

Curs 2012-2013Inscripcions obertes

Apunta-t’hi ja!

Curs 2012-2013Inscripcions obertes

Apunta-t’hi ja!

Curs 2012-2013Inscripcions obertes

Apunta-t’hi ja!

age1age2age3

age4age5

age6 age7

Anglèsa partird’1 any

Telèfon (+376) 36 38 40 / [email protected]

MATRICULA OBERTARESIDÈNCIA DE DIA

per a gent granEntorn familiar amb molt caliu

Necessitem auxiliar amb titulació

Xalet Fontaneda

La Societat Andorrana de Ci-ències (SAC) reprèn el cicle de conferències avui dimarts amb una xerrada a l’entorn de la me-diació en la negociació d’hipote-ques. La conferència, que tindrà lloc a les vuit del vespre a la sala del centre cultural La Llacuna,

anirà a càrrec de Salvador Pun-tes i Guerrero, llicenciat en psi-cologia i màster en gestió i reso-lució de confl ictes, i director del postgrau de mediació mercantil hipotecària de la Universitat de Barcelona i Infonavit. La xer-rada porta per títol Estalviar en temps de crisi: mediació hipotecària i comercial.

Xerrada sobre mediació hipotecària i comercial

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

SAC

“No negociarem res.” “No re-nunciarem als nostres drets.” Les dues frases defi neixen la postura dels dos sindicats po-licials, el Sindicat de la Policia (SIPA) i el Col·lectiu de Funcio-naris de la Policia (CFPA) davant el nou model de jubilació dels funcionaris que pretén posar en marxa el Govern. Totes dues as-sociacions sindicals ja s’han po-sat d’acord per anar de la mà en defensa dels drets del col·lectiu i han convocat una assemblea per al dia 25 de setembre perquè els membres del cos, siguin o no afi -liats, puguin dir-hi la seva i de-cidir les mesures que es podrien emprendre.

A hores d’ara els lletrats dels sindicats estan estudiant tam-bé la proposta inicial que els va entregar, dij ous passat, el mi-nistre de Finances i Funció Pú-

blica, Jordi Cinca. El portaveu del SIPA, Joan Comella, afi rma que “no cedirem perquè som la policia” i assenyala que hi ha dues lleis, la de la funció públi-ca de l’any 2000 i la de la poli-cia, aquesta última amb rang de qualifi cada, que fi xen les condi-cions de jubilació dels integrants del cos. ”Seria molt greu que es modifi quessin aquestes condici-ons perquè ens deixaria en una gran inseguretat jurídica, ja que signifi caria que el Govern pot fer el que vulgui”, explica Comella.

El que més preocupa el SIPA és que si fi nalment s’aplica la proposta de l’executiu tal com es va presentar, tot i que es res-pectin els drets dels jubilats i prejubilats, les persones que fa menys de vint anys que estan cos perdrien tots els avantatges que els corresponien fi ns ara, incloses les cotitzacions que han fet durant els anys de servei. I

és que, segons indica Comella, hi ha molts funcionaris policials que es quedarien fora de l’actual model per pocs mesos, mentre que per als que fa alguns anys menys que estan al cos “es cre-aria un greuge comparatiu”. “No podem renunciar als nos-tres drets perquè s’ha de tenir en compte que el nostre col·lectiu és l’únic que ha anat pagant”, recalca Comella, que vol deixar ben clar que “no hi haurà pau a la policia” en cas que es modi-fi quin els requisits de jubilació, “que nosaltres entenem que són intocables”.

Comella recorda que “hi ha molt malestar” per l’organitza-ció i el funcionament del cos, a més de la retallada que es va aplicar i que està recorreguda als tribunals, “i ara el clima s’ha crispat més” pel plantejament inicial del Govern pel que fa al complement de jubilació.

Per la seva banda, el president del CFPA, Salvador Prieto, reco-neix que “els ànims estan molt calents” i deixa clar també que “lluitarem pels nostres drets fi ns allà on faci falta; en aquest sentit farem tot el que estigui al nos-tre abast”. Pel responsable del CFPA, “no és tan evident” que

puguin canviar les condicions de jubilació del col·lectiu, tot i que així ho afi rmi un informe jurídic encarregat pel Govern. “Sabem quina és la situació en el sector privat, però entenem que hi ha d’haver una defensa jurídica dels funcionaris i exigim que es respectin els nostres drets con-tinguts a les lleis”, afegeix Prieto.

Sobre el fet que cada sindicat de l’administració afronti per separat la negociació amb el Go-vern, Prieto va dir que per part del CFPA hi ha una “solidaritat total” amb la resta d’organitzaci-ons, però que les particularitats del cos de policia han obligat els sindicats policials a actuar de manera independent. El dirigent sindical es mostra també en des-acord que hi hagi una “gestió privada” del fons que constitu-eixin les futures aportacions dels funcionaris i del Govern per a la jubilació.

Els sindicats de la policia deixen clar que “no renunciarem als nostres drets”

ADMINISTRACIÓ

JULIÀ RODRÍGUEZANDORRA LA VELLA

Els membres del cos estan convocats a una assembla per decidir les mesures a emprendreT. M.

La reunió del Govern i els sindicats.

Page 8: Diari del 18 de setembre de 2012

andorra8 Dimarts, 18 De setembre Del 2012

El cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra de Salut i Ben-estar, Cristina Rodríguez, van participar ahir en la celebració de la festivitat de Nostra Senyora de Meritxell a la residència Solà d’Enclar i d’aquesta manera van poder passar una estona amb els padrins. L’acte va consistir en una missa al santuari de Meritxell i va continuar amb el tradicional dinar, que va tenir lloc a la mateixa residència.

Martí i Rodríguez celebren Meritxell amb els padrins

sfga

gent gran

Les modificacions del Codi de relacions laborals i de la Llei de llibertat sindical que el grup parlamentari demòcrata està ultimant impliquen una reforma força important del model laboral i la implantació d’aspectes del model alemany. Fonts de DA han explicat que es vol introduir el model de contracte alemany, que consis-teix en un mecanisme que ofe-reix el Govern per evitar aco-miadaments fent reduccions de jornades laborals. Segons les fonts consultades, la refor-ma té la voluntat d’introduir més seguretat jurídica i acon-seguir que el model laboral an-dorrà compleixi finalment amb els estàndards internacionals.

Així, sembla que un dels as-pectes que s’introduiran en la reforma del Codi de relacions laborals que DA presentarà com a proposició de llei aques-ta tardor és el model de con-tracte alemany. Es tracta d’una modalitat que permet que una empresa que tingui necessitat de reduir una part de la massa salarial per raons econòmiques en lloc de fer acomiadaments pugui optar per reduir la jor-nada laboral de tota la plantilla i, de la seva banda, el Govern

es faci càrrec de la part del sa-lari corresponent, de manera que al treballador no se li re-dueix el sou, però a canvi farà cursos de formació o reciclatge durant les hores lliures.

Es tracta d’una opció que es podria aplicar durant un termini de temps determinat i que pot servir per frenar la destrucció de llocs de treball. L’entrada en vigor d’aquesta nova mesura no serà la matei-xa que la de la modificació de la llei, sinó que es deixarà un termini per elaborar les regu-lacions i els plans de formació.

Les modificacions també inclouen altres noves tipolo-

gies de contractes. D’una ban-da, es proposa la modalitat en què una persona que arribi en l’edat de prejubilar-se pugui anar reduint la jornada laboral, i, al mateix temps, que un jove pugui anar completant la seva jornada.

D’altra banda, s’impulsaran els contractes d’aprenentatge, per a aquelles persones que es-tiguin estudiant o per a aquells que es vulguin reciclar. En aquest cas, l’Estat finançaria una part dels sous d’aquestes persones perquè adquireixin l’experiència i puguin acabar sent absorbides en el mercat laboral.

La reforma laboral inclourà aspectes del model alemany

tati masià

La reforma pretén incloure el model de contracte alemany.

La modificació té per objectiu introduir més seguretat jurídicaagènciesanDorra la Vella

trebaLL

L’Escola Andorrana celebra aquest curs escolar 2012-2013 el seu trentè aniversari, i per commemorar-lo hi ha previstos un seguit d’actes, el primer dels quals va tenir lloc ahir. Així, a les deu del matí i de manera simultània als diferents centres de l’Escola Andorrana, es va do-nar el tret de sortida a aquesta celebració. L’acte va consistir en la interpretació de l’aniversari feliç en les quatre llengües de l’escola (català, francès, anglès i castellà), en la lectura d’una tirallonga i en una bufada d’es-pelmes.

La tirallonga, elaborada per la mateixa escola, va ser llegida per quatre alumnes i represen-tants dels diversos col·lectius

laborals dels centres. El text juga amb els trenta números de l’aniversari amb símils i metà-fores. Posteriorment els infants van apagar un total de trenta espelmes.

L’acte d’ahir enceta el progra-ma que l’Escola Andorrana ha preparat i que s’anirà duent a terme al llarg del curs. Les pro-postes estan englobades sota el lema Fa 15 anys que tinc 15 anys i el logotip corresponent ha estat dissenyat per l’exalumna Irene Clua i juga amb les peces usa-des a les aules de psicomotrici-tat de l’escola.

El ministeri d’Educació pre-tén que aquesta celebració ser-veixi com a espai de trobada i, al mateix temps, que sigui un reconeixement a la trajectòria del sistema educatiu andorrà.

Tret de sortida als actes del trentè aniversari

tati masià

Una imatge de la celebració a l’escola de la Massana, ahir.

RedaccióanDorra la Vella

escoLa andorrana

Campions d’Espanya de balls llatins, finalistes del Campionat del Món, entrenadors i jutges Internacionals de ball esportiu.

InForMacIÓ I InscrIPcIons: [email protected] o tel.: 378 009

COMENÇA AMB BON PEU LA TARDOR I VINE A BALLAR!!!cLasses Per a adULts: Ball de saló, salsa, sevillanes, flamenc, ball en línia.

cLasses Per a InFants: Ball esportiu i balls llatins, hip-hop i ball modern, ball en línia.

INICI DE NOUS CURSOS L’1 D’OCTUBRE

INSCRIU-T’HI ABANS DEL 28 DE SETEMBRE I TINDRÀS LA MATRÍCULA GRATUÏTA

*Prova una classe la setmana de portes obertes al Serradells, del 24 al 28 de setembre

(consulta horaris a la web)

Informa-te’n!!! T’ho passaràs bé!!!!

CURSOS A: andorra la Vella: C.E. Serradells

escaldes-engordany: Comú d’Escaldes-Engordany

sant Julià de Lòria: Centre Esportiu de Sant Julià

La Massana: Comú de la Massana (sala de la Closeta)

La seu d’Urgell: Ajuntament de la Seu d’Urgell (Palau d’Esports)

Page 9: Diari del 18 de setembre de 2012

andorra 9Dimarts, 18 De setembre Del 2012

El Centre de Congressos de la capital acull avui una jornada que girarà al voltant del men-jador social que ha impulsat aquest any el Comú d’Andorra la Vella. A aquesta trobada s’es-pera la participació de represen-tants del Comú, d’altres comuns i del Govern, així com del Ser-vei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Càritas i la Creu Roja, segons han posat en relleu des del Comú. L’objectiu, tal com afegeixen des de la corporació, és “ajudar a valorar amb més amplitud les perspectives de futur del projecte del menjador social d’Andorra la Vella”.

La trobada s’iniciarà amb una intervenció prèvia, a càrrec de la ministra de Salut i Benestar i de la cònsol major de la parròquia. Seguidament el cap d’equip de Cases Pairals i Casal Calones presentarà les estadístiques cor-responents a aquests mesos de

funcionament, l’estructura fun-cional del servei i l’evolució del funcionament: el finançament, la coordinació i la derivació de persones cap a diverses entitats o institucions, entre altres.

A la tarda hi ha prevista una reunió tècnica, que aplegarà uns trenta tècnics del Comú de la ca-pital, el ministeri de Salut i Ben-

estar, el SAAS, Càritas i altres comuns. Tal com ha informat la corporació, en aquesta reunió, entre altres, es tractarà i s’estu-diaran els acords presos en la re-unió matinal i, eventualment, es constituirà una taula de treball conjunta, si hi ha la proposta d’alguna de les parts d’assumir algun dels aspectes del servei.

Reunió per avaluar el futur del projecte de menjador social

andorra la vella

tati masià

el servei de menjador social es dóna al casal Calones.

Avui estan convocats responsables comunals i del Govern i ONGRedaccióanDorra la Vella

Grandvalira va fer ahir un ba-lanç positiu de l’activitat del Family Park Canillo, que ja ha tancat portes. D’aquesta mane-ra, exposen que el nombre de visitants aquesta temporada s’ha mantingut. A més, posen en

relleu que s’ha impulsat un nou format de tot inclòs, un “forfet polsera” multiaventura amb què els usuaris han pogut gau-dir de manera il·limitada de les activitats d’aventura del Family Park. Amb aquesta nova fórmu-la s’han augmentat un 17% les vendes respecte a l’any passat.

D’altra banda, el kàrting Marc Gené El Tarter va donar per aca-bada l’activitat el cap de setma-na passat amb una concentració de Ducati amb trenta partici-pants i una gran festa com a clo-enda diumenge. Han igualat les xifres que van aconseguir l’estiu passat.

Balanç positiu del Family Park i el kàrting Marc Gené

grandvalira

RedaccióanDorra la Vella

granDValira

Una imatge del Family Park.

Els empresaris del Pas de la Casa van perfilant el que serà la primera fira de l’esquí. Inici-ativa Publicitària es va reunir la setmana passada amb repre-sentants del Comú d’Encamp i Saetde per perfilar aquesta iniciativa i, de moment, en va sorgir una data. La previsió ara per ara és celebrar la troba-da el cap de setmana abans de Nadal, el 14 i 15 de desembre.

La primera intenció era or-ganitzar la fira per l’inici de la temporada, però amb aquesta segona proposta s’assegura la presència de neu. A més, coin-cidirà amb el Trofeu Andros. El fòrum de l’esquí es preveu ubicar a la terrassa de Grand-valira i s’hi podrà provar el material de la nova temporada es vendran forfets i hi haurà animació a tota la vila.

El que és clar és que el Comú no preveu aportar-hi cap mena d’ajuda argumentant la poca

disponibilitat pressupostària. Per aquest motiu, l’associació empresarial presentarà a la corporació la comptabilitat i destinarà els diners sobrers de les últimes iniciatives a fer pro-moció d’aquesta fira a França. A més a més, també es dona-rà a conèixer l’esdeveniment a través dels clients dels matei-xos empresaris del nucli i de Grandvalira.

La intenció és destinar a comunicació el mateix pressu-post de què es va disposar per al mercat de les oportunitats, en el cas que sigui possible. Per altra banda, els empresaris també preveuen entrevistar-se amb el Govern per tractar aquesta qüestió.

La fira de l’esquí es preveu que se celebri el 14 i 15 de desembre

m. s. c.anDorra la Vella

Pas de la Casa

El Comú no hi aportarà cap subvenció a causa de la poca disponibilitat

pressupostària

Page 10: Diari del 18 de setembre de 2012

andorra10 Dimarts, 18 De setembre Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

Obert de dilluns a dissabte de 9.00 a 20.00Carrer Maria Pla, núm. 35 - AD500 Andorra la Vella

25 €

28 €8 €

Tall de cabell unisex + massatgecorporal i capil·lar de 30 minutes

Pentinar cabells totes mides

Tenyir més pentinat

El Tribunal Superior ha confir-mat la pena que s’havia imposat en primera instància a un jove acusat d’intentar atropellar tres persones després d’una baralla que havia tingut lloc en un local nocturn. D’aquesta manera, el Superior ha desestimat el recurs que havia presentat la defen-sa de l’acusat demanant que la pena fos rebaixada, ja que nega-va que hagués tingut la intenció d’atropellar els tres joves.

Un cop notificada la confir-mació de la sentència de prime-ra instància: cinc anys de pre-só, dels quals tres de ferms i la resta condicional qualificada al seguiment d’un tractament psi-copedagògic, pels delictes d’ho-micidi en grau de temptativa, amenaces i port il·legal d’arma, el jove va ser acompanyat pels agents de la policia al Centre Pe-nitenciari, ja que fins a la confir-mació d’aquesta resolució havia estat en règim d’arrest 180 dies. A aquesta pena de presó cal afe-gir-hi divuit mesos de privació del carnet per conducció sota els efectes de l’alcohol i la prohibi-ció d’entrar en contacte amb les víctimes durant cinc anys.

Cal destacar que en la cele-bració de la vista al Tribunal de Corts el ministeri fiscal havia

demanat una pena de set anys de presó i la privació del carnet de conduir per un període de tres anys, ja que el jove havia donat un resultat positiu a la prova d’alcoholèmia que li va practicar la policia en el moment de la detenció.

De la seva banda, la defen-sa considerava que no hi havia lloc per a l’acusació per intent d’homicidi, ja que justificava que l’acusat havia agafat el seu vehicle únicament per anar a fer un tomb i que aleshores s’havia trobat els altres tres, i demana-va que la pena a imposar no fos

superior a quatre mesos d’arrest nocturn condicional i vuit me-sos de privació del permís de conduir.

D’altra banda, el Superior ha confirmat també la pena de cinc anys de presó a un home que es-tava acusat d’haver fet servir un seguit de targetes de crèdit fal-sificades per fer compres en di-ferents establiments comercials i ser membre d’una associació il·lícita. La defensa de l’acusat havia presentat un recurs al Su-perior per demanar que la pena de presó que li queda fos com-mutada per l’expulsió.

Confirmats els tres anys ferms per intent d’atropellament

tribunal superior

tati masià

el tribunal superior va notificar ahir les sentències.

Desestimat el recurs presentat per la defensa, el jove ingressa a presó m. f.anDorra la Vella

L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) ha par-ticipat aquest cap de setmana en una sortida organitzada pel Clàssic Motor Club del Bages a Cervera, al monestir de Pinós i Cardona. En aquesta sortida hi van prendre part una quarante-na de vehicles, una dotzena dels quals eren d’Andorra. La pro-posta s’emmarca en els intercanvis de l’AAVA amb altres clubs.

sortida de l’aava amb el club de clàssics del Bages

miquel arbós

activitats

ordino

RedaccióanDorra la Vella

Xerrada sobre la visió

El Servei d’Atenció Domici-liària (SAD) d’Ordino reprèn avui a les sis de la tarda els tallers La prevenció és salut, que s’imparteixen a la Casa Pairal. La proposta d’avui tractarà dels problemes de vi-sió sota el títol ¿Què és la baixa visió? ¿Com conservar la nostra visió en òptimes condicions?. La imparteix Eduard Vidal.

valls del nord

RedaccióanDorra la Vella

Torna l’escola de pares

L’Escola de pares i mares de les Valls del Nord torna avui després de l’aturada estival amb el treball del tercer mò-dul, que està centrat en el control de les emocions com a pares per poder transmetre un millor model als fills. La cita és a la Casa Pairal de la Massana a dos quarts de deu de la nit.

Page 11: Diari del 18 de setembre de 2012

publireportatge 11Dimarts, 18 De setembre Del 2012

Feia quatre anys que no tre-pitjaven Andorra, però aquest 2012 Wonderland ha tornat amb més força que mai i amb un espectacle totalment re-novat. Segons un dels seus responsables, Enrico Macag-gi, l’espera ha valgut la pena per tenir més capacitat de sorprendre la gent i perquè aquesta valori, sobretot, pel que fa a qualitat, l’espectacle que ofereixen.

Enguany els assistents tro-baran a faltar els animals, i és que la companyia ha hagut de deixar de banda els especta-cles amb els animals en la seva gira per Catalunya, a causa de la prohibició d’aquesta mena de muntatges, cosa que esta-ven fent just abans d’aterrar al Principat. En aquest sentit, tot i reconèixer que els afec-ta perquè és una de les “es-sències” del circ, Macaggi hi treu importància i ho intenta compensar amb altres espec-tacles “de gran nivell” i que els obliguen a posar èmfasi en altres aspectes, com la llum, la música o el vestuari. Un canvi de mentalitat que, tal com assegura el responsable del circ, no és fàcil i “d’entra-da sorprèn la gent”, tot i que després gaudeix de la funció.

Al llarg de gairebé dues hores, pallassos, malabaris-tes i acròbates passen per la sorra del circ, on l’humor és el principal ingredient. Entre els números més destacats hi ha el dels acròbates còmics vestits de Superherois, que és el que “més agrada als nens” però que també “atrau els no tan petits” i que és el princi-pal reclam per les funcions d’aquest 2012. Enrere, però, no es queda el número dels 14 patinadors acròbates o el dels 12 ciclistes acròbates, que deixen, tant grans com petits, amb la boca oberta per la seva espectacularitat.

A més, per a les diferents actuacions a Andorra Won-derland s’ha reforçat amb un alambrista de Las Vegas, que dóna un tret diferenciador a les funcions que ja havien re-alitzat al país, a més de mos-trar una altra escola de circ di-ferent de l’europea. Una gran varietat d’espectacles que en-

ganxa a tothom per la bona qualitat i professionalitat que demostren en cadascun d’ells.

Van debutar dijous passat i des d’aleshores fins al proper 23 de setembre, diàriament, al pàrquing d’Andorra 2000, presenten el seu espectacle. El cap de setmana, en què ofe-reixen dues funcions, és quan normalment congreguen més gent, assolint el ple. Dissabte i diumenge, la gent va omplir les graderies, on, en finalitzar l’actuació, van mostrar la seva admiració i satisfacció pel bon espectacle. Els dies labora-bles, però, aquesta assistència baixa, tot i que estan satisfets, de moment, amb la resposta del públic andorrà.

Precisament, la resposta

del públic, tal com va recor-dar el seu responsable, és un dels principals trets diferenci-als respecte a quan actuen en Espanya. “Aquí veus interès de la gent. No només vénen els petits a passar-s’ho bé, sinó que als adults també els agrada el circ i mostren inte-rès en els espectacles.” Un as-pecte que, molt sovint, troben a faltar en les seves actuacions per territori espanyol, en què, a vegades, no valoren prou la qualitat de l’espectacle que te-nen al davant.

A banda de la resposta de la gent, Macaggi sempre té bones paraules per a Andor-ra quan vénen amb el circ. No només per l’acceptació de l’espectacle, sinó per les

facilitats que la gent i les ins-titucions els posen durant la seva estada al país. “Es nota que Andorra vol que vingui un circ. És tot un esdeveni-ment”, afirma el responsable de Wonderland, que ja és un habitual al Principat i ha sa-but guanyar-se l’estima dels habitants amb les diferents funcions que ha portat al país.

Al darrere de l’espectacle que veu la gent i d’una com-panyia de circ, però, hi ha un gran treball, que molt sovint passa desapercebut per la po-blació en general. D’entrada, tots els tràmits per despla-çar-se d’un indret a un altre, que acostumen a ser feixucs i lents, i els permisos per es-tablir-se en un indret. Ja al

lloc, el muntatge de la vela i la instal·lació de les carava-nes. Els assajos, la comprova-ció del funcionament de tot el material o els estudis, en el cas del més petits, la cura dels animals, quan els porten amb ells, i el manteniment del material –camions, envelats, caravanes, entre altres coses– configuren el dia a dia dels in-tegrants de la companyia els dies previs abans del debut. Ja en plena funció, les corre-disses darrere les cortines són una constant, canvis de vestu-ari, maquillatge, llum i so re-quereixen que tot l’equip tre-balli en un únic sentit perquè les actuacions surtin perfectes i la gent marxi a casa satisfeta.

Una vegada finalitza la seva estada arriba una altra de les parts més feixugues de la vida de circ, el desmuntat-ge, guardar tot el material i agafar la carretera per despla-çar-se fins a la propera desti-nació.

Després d’Andorra i d’ac-tuar en terres tarragonines, a partir de València, a l’octu-bre, Wonderland reprèn els números amb animals. Unes gires i compromisos que, molt sovint, no permeten a la companyia portar l’espectacle a Andorra tant com voldrien. Macaggi va assegurar que no passaran quatre anys més abans de tornar al Principat. La seva intenció és intentar tornar l’any vinent i, si és pos-sible, amb animals, que “tan bons resultats ens donen”.

A primer cop d’ull tot sem-bla un camí de roses, però, enmig de la crisi econòmica, no han pogut esquivar la si-tuació. La quantitat de nú-meros de funcions ha dismi-nuït, el manteniment de tota la infraestructura –persones, material i animals– es manté i és car i la gent retalla en oci. Per tant, el nombre d’entrades venudes també ha disminuït. Una situació que complica la supervivència dels circs més tradicionals.

En aquest camí per man-tenir-se actius hi té un paper molt important la promoció que es fa de l’espectacle: el Fa-cebook, les promocions amb entitats... Uns recursos pri-vats que se sumen a les possi-bles subvencions que reben.

la màgia del circ amb WonderlandRedaccióanDorra la Vella

oci

tati masià

Tot i no portar animals, acròbates, pallassos i malabaristes mantenen la qualitat de l’espectacle

Wonderland presenta aquests dies l’espectacle a la vela muntada al pàrquing de l’Andorra 2000.

Page 12: Diari del 18 de setembre de 2012

publicitat12 Dimarts, 18 De setembre Del 2012

Buffet lliure

9,90 €

de diumenge a dijous tancat a la nit

828 138868 585359 817

Page 13: Diari del 18 de setembre de 2012

13Dimarts, 18 De setembre Del 2012

La Seu d’Urgell acollirà per se-gon any consecutiu aquest dis-sabte els actes del Correllengua, la campanya de sensibilització cultural i de defensa de la llen-gua catalana, que es presenta en aquesta edició sota el lema Llen-gua, Cultura, Llibertat.

Les activitats s’encetaran a les dotze del migdia amb un vermut-tertúlia al centre cívic El Passeig sobre l’evolució de l’independentisme. L’acte anirà a càrrec del periodista i escrip-tor Víctor Alexandre. El progra-ma continuarà a la plaça de les Monges a les cinc de la tarda amb l’animació infantil de Rah-mon Roma. Més tard, a les 18.15, s’han previst tallers i jocs i un berenar amb coca i xocolata.

Tot seguit, a les 19.15, es farà la lectura del manifest del Cor-rellengua i l’arribada de la fla-ma. Després hi haurà un concert del grup Diàdona (Dones Acor-dionistes i Percussionistes del Pirineu). La jornada s’acabarà amb un sopar popular i música

amb els Astorets del Pirineu i Glissando.

El preu dels tiquets per al so-par popular serà de sis euros en venda anticipada a l’Espai Er-mengol i de set euros el mateix dia a la plaça de les Monges.

El Correllengua 2012 a la Seu l’organitzen la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i Òmnium Cul-tural de l’Alt Urgell, juntament

amb l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’assemblea territorial a l’Alt Urgell de l’ANC, el col-lectiu Quelcom es Cou, Aubèr-ria, el Consorci per la Normalit-zació Lingüística de l’Alt Urgell i RàdioSeu, entre d’altres.

El Correllengua seguirà per diversos municipis fins al 10 de novembre, on acabarà de forma conjunta a Figueres i Perpinyà.

La Seu d’Urgell torna a acollir per segon any el Correllengua

certàmens

ajuntament De la seu D’urgell

el cartell del correllengua a la seu d’Urgell.

El programa preveu una sèrie d’activitats lúdiques i reivindicativesRedaccióla seu D’urgell

la seU d’Urgell

L’Ajuntament debat la cessió de terrenys per al nou institut

Redaccióla seu D’urgell

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell debatia ahir, al tancament d’aquesta edició, la proposta d’acord amb la Generalitat de Catalunya per a la cessió d’un terreny per construir un nou institut d’educació secundària.

Així mateix, el consistori, que votava també la propos-ta d’acord sobre la retribució dels treballadors municipals i l’adhesió de la Seu d’Urgell al pacte d’alcaldes per la sostenibilitat, analitzava les dues mocions presentades pel grup de PSC-Progrés, relatives a la festa major i al nou programa de contra-prestacions socials.

La formació de l’oposi-ció demanava, d’una banda, instar el Consorci d’Atenció a les Persones (Capau) a dei-xar sense efecte el projecte de contraprestacions socials, en considerar-lo “totalment injust”, i de l’altra, recuperar el dimarts de festa major de cara a l’any que ve.

la seU d’Urgell

Redaccióla seu D’urgell

Jornades de treball de CiU

El grup de CiU al Parlament celebrarà, demà i dijous, unes jornades de treball a la Seu d’Urgell per preparar el nou període de sessions. Les reu-nions tindran la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el por-taveu del Govern, Francesc Homs.

sUccessos

Redaccióalàs

Accident de treball a Alàs

Un veí d’Alàs de 42 anys, Joaquim C. R., va resultar ferit ahir quan reparava la teulada d’una casa situada al quilòmetre 1 de la carre-tera LV-4051. L’home, que va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, va rebre un fort cop a l’esquena en cedir el sostre de fibrociment on treballava i caure sobre un cotxe.

El servei d’Esports de l’Ajun-tament de la Seu d’Urgell ha obert aquest cap de setmana les inscripcions telemàtiques per participar en alguna de les 21 activitats que ofereixen les esco-les esportives municipals. El ter-mini per formalitzar les inscrip-cions a través de la pàgina web del consistori acabarà aquest di-jous, mentre que dilluns vinent s’obrirà el termini per a les ins-cripcions presencials a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Des del servei d’Esports es va voler remarcar que en aquest nou curs esportiu es manté l’àm-plia oferta d’activitats per a totes les edats. A més, aquest any s’hi afegeix com a novetat un curs de teles acrobàtiques, arran de l’èxit obtingut en un taller de tres mesos sobre aquesta moda-litat artístico-esportiva.

Aquesta proposta s’allarga-rà durant tot el curs, amb dos grups diferents els dilluns (de les 17 a les 19 i de les 19 a les 21). L’activitat va adreçada a joves de més de 12 anys i tindrà lloc

a la pista polivalent de la zona esportiva municipal.

Per als més petits, es mante-nen els escacs, el tennis, el tennis taula, el taekwondo-hapkido, el karate, el pàdel i el hip-hop, mentre que per al col·lectiu de la gent gran es continua l’oferta de ioga, gimnàstica de manteni-ment i aiguagim, així com grups específics de marxa nòrdica i de ball.

Entre les novetats del nou curs esportiu destaca també la incorporació de l’Associació Nordic Walking-Nordic Esport

en l’organització dels cursos de marxa nòrdica.

Els cursos de les escoles es-portives municipals comença-ran el mes d’octubre i tindran un preu molt reduït en el cas de les persones grans (majors de 65

anys) i infants, “per afavorir la promoció de l’esport en aquestes franges d’edat”. Es mantenen les tarifes de totes les escoles espor-tives, malgrat que s’han hagut d’ajustar al nou IVA, que ha pas-sat de ser del 8% al 21%.

Obert el termini d’inscripció a les activitats esportives

la seU d’Urgell

Redaccióla seu D’urgell

ajuntament De la seu D’urgell

Un moment de l’exhibició de teles acrobàtiques de la festa major.

Page 14: Diari del 18 de setembre de 2012

pirineus14 Dimarts, 18 De setembre Del 2012 *O

ferta vàlida amb prepagam

ent de l’any 2013

Fitness·spinning·pilates·kinesis·activitats dirigides·wellness massatges·tractaments facials i corporals perruqueriapower plate·uva·sauna·bany turc·terma romana·pediluvipiscina de tonificació... i moltes coses més.

Visita’ns i Apunta-t’hiTot per molt menys del que et penses!

Andorra la Vella: Avinguda Prat de la Creu, 16 · Tel: (+376) 81 18 18 • La Massana Avinguda Sant Antoni, 41 · Tel: (+376) 83 56 78 • www.urban.ad

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

UG-setembre mitja.pdf 1 13/09/12 14:29

seDis bàsquet

bàsquet

El Sedis Bàsquet ha presentat oficialment aquest cap de setmana els divuit equips que vestiran la samarreta del club durant la tempo-rada 2012-2013. En total, més de 250 jugadors i 30 tècnics tiraran endavant el projecte esportiu urgellenc, que posa en competició totes les ca-tegories, des de sèniors fins a preminis, a més de dos equips de disminuïts psíquics i l’escola de bàsquet.

L’acte el van presidir Antoni Ferraz, presi-dent del club; Joaquim Perisé, delegat de la se-cretaria general d’Esport de la Generalitat de Catalunya, i Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell. En els parlaments es va coincidir a

destacar la importància de projectes com el del Sedis Bàsquet en els moments en què es mou la societat actual, amb tants equips i esportis-tes en una ciutat de 13.000 habitants, i sobretot que a més representin la ciutat, la demarcació i Catalunya en tot l’Estat.

D’altra banda, el Cadí ICG Software va dis-putar un nou partit amistós de pretemporada contra el Tarbes francès, amb el qual va tornar a perdre, si bé aquest cop per un marcador més ajustat (63-72) i oferint una millor imatge. En el matx van destacar Marlou de Kleijn amb 16 punts, Traore amb 9, Parham amb 8 i Niedola i Cris García amb 7.

El Sedis presenta els divuit equips del club per a la temporada 2012-2013

la cerdanya

Taller de curtmetratges per a joves en el marc del CICC

RedacciópuigcerDà

El Grup de Recerca de la Cer-danya, conjuntament amb Cer-danya Film Commission, ha organitzat, en el marc de la 3a edició del Certamen internacio-nal de curtmetratges de Cerda-nya (CICC), un taller de curtme-tratges destinat a joves que es vulguin iniciar en aquest món i formar part del projecte de fil-mació d’un curtmetratge, ja si-gui com a actors o com a tècnics.

Aquest taller, que es farà en una doble sessió de matí i tarda, anirà a càrrec del director i pro-ductor César Carrasco Candile-jo, un dels integrants de l’equip de Polseres Vermelles, i el curtme-tratge resultant es projectarà a la tercera edició del CICC.

Les persones interessades a participar en aquest taller s’hi poden inscriure a través d’un correu electrònic a l’adreça [email protected]. El preu del taller és de 30 euros i inclou el dinar.

futbol

La Seu supera l’Albi i l’Organyà cedeix davant el Mollerussa

Redaccióla seu D’urgell

La Seu es va imposar diu-menge amb superioritat a l’Albi (2-0) en la segona jor-nada de Lliga a Segona Ca-talana. Un gol d’Ermengol al minut 3 del partit va marcar la tònica de la resta del matx, en què l’Albi no va aconse-guir generar perill. Ja a les acaballes del matx, Fité va sentenciar amb el segon gol al minut 86. Els urgellencs jugaran la pròxima jornada amb l’EFAC Almacelles.

Per la seva banda, també a Segona Catalana, l’Organyà no ho va tenir tan fàcil i va acabar perdent un bon partit amb el Mollerussa (2-3). Des-prés d’un gran primer temps, amb quatre gols, el ritme va baixar a la segona part.

D’altra banda, a Terce-ra Catalana, l’Oliana es va imposar per la mínima a la Vilanovenca, conjunt que ha ascendit aquest any.

Page 15: Diari del 18 de setembre de 2012

15Dimarts, 18 De setembre Del 2012

Javier Balmaseda, Samanta Bos-que i Fiona Morrison són els tres artistes escollits per repre-sentar Andorra a la 55a Biennal de Venècia, que se celebrarà el 2013. Així ho va confirmar ahir el comissari Henry Perier, que van indicar que tots tres pro-jectes tenen “la vida i el pas del temps”com a temàtica comuna, tot i les especificitats i l’origina-litat de cadascun. Una elecció unànime del jurat que, com va recordar el ministre de Cultura, Albert Esteve, s’ha fet tenint en compte la qualitat del projecte i l’indret d’exposició, que tornarà a ser l’església de San Samuelle.

Segons va indicar Perier, el jurat ja tenia dos projectes pre-seleccionats quan, divendres passat, Samanta Bosque els va presentar el seu. Van quedar tan impactats que “no podíem dei-xar-lo sense triar”. El projecte tracta sobre l’ecologia i la natura d’una forma “molt contemporà-

nia en utilitzar el telèfon mòbil”, segons va confirmar el comis-sari, que també va avançar que és molt visual i està relacionat amb la història de la fotografia. A més, l’obra es barreja amb una història personal sobre la seva àvia i la seva néta.

En referència a l’obra de Bal-maseda, Perier va apuntar que és “molt espectacular”, amb una gran força, i que és “el projecte de la seva vida”, que va comen-çar a gestar amb 20 anys quan estudiava a l’Havana. Final-ment, del projecte de Fiona Mor-

rison va assenyalar que també tracta sobre la natura però des d’un altre vessant i a través d’un muntatge en vídeo.

El comissari, a banda de do-nar les gràcies a tots els artistes participants per l’esforç realitzat i la gran qualitat de tots els pro-jectes, es va mostrar segur que els tres escollits són “molt dig-nes, molt profunds i molt treba-llats” i no va tenir cap dubte a assegurar que tindran un gran èxit a Venècia.

A partir d’aquí, artistes i co-missari començaran a treballar en la construcció dels espais de cada artista perquè tots convis-quin en harmonia i per detectar possibles necessitats logístiques per a la bona exposició de les obres. En aquest procés hi juga l’avantatge de conèixer l’indret. El fet que es tracti del mateix emplaçament que en l’edició anterior facilita aquesta tasca i permet aprofitar alguns mate-rials, com ara una part de la il-luminació.

Javier Balmaseda, Samanta Bosque i Fiona Morrison, els artistes escollits

55a biennal de venècia

sFGa

esteve i Perier van anunciar ahir el nom dels artistes de la biennal de venècia.

La vida i el pas del temps és la temàtica comuna entre els tres projectes seleccionats

RedaccióanDorra la Vella

El jurat andorrà del concurs Ex-periència fotogràfica internacio-nal dels monuments (EFIM), for-mat per fotògrafs professionals, membres de Patrimoni Cultural i persones del món de la cultura, va donar a conèixer ahir, en l’úl-tim dia de les Jornades europees de patrimoni, al Telecabina de Canillo, el nom dels guanyadors del certamen. Finalment, han estat escollides quatre imatges, de Roc Pont, Marta Pons, Júlia Padreny i Xènia Cerqueda, i una trentena més han quedat fi-nalistes.

Aquest any Andorra ha par-ticipat en el projecte internaci-onal, que va començar el 1996, amb 139 joves i amb 714 foto-grafies, que s’inclouen en una participació internacional d’una seixantena de països, de quatre continents diferents, que han significat uns 20.000 participants i més de 100.000 fotografies.

Els quatre joves es reuniran amb la resta de guanyadors d’aquest concurs a Estrasburg, durant la primera setmana del mes de desembre. La delegació andorrana tindrà l’oportunitat d’assistir a la cerimònia d’entre-ga de diplomes internacionals

al Consell d’Europa i inaugurar l’exposició amb les fotografies guanyadores de tots els països, dinar al Consell d’Europa i par-ticipar en la recepció que tindrà lloc Palau d’Europa.

Per a l’edició d’aquest any,

des de l’organització es va pro-posar la temàtica ¿Quin creus que serà el patrimoni del futur?. Els joves participants havien de respondre, sota el seu punt de vista, quin creuen que serà el patrimoni del futur.

El concurs fotogràfic reparteix quatre premis

Redacciócanillo

jornades euroPees de Patrimoni Xènia cerqueDa

la imatge que va presentar Xènia cerqueda al concurs.

teatre

L’ENA posa a la venda les entrades per a ‘S de Shakespeare’

RedaccióanDorra la Vella

L’Escena Nacional d’An­dorra (ENA), integrada pel Govern, el Comú de la Mas-sana i la Fundació Crèdit An-dorrà, ja ha posat a la venda les entrades per a l’obra S de Shakespeare, de la companyia Carbassó, que es represen-tarà el 27 de setembre al te-atre de Les Fontentes de la Massana a les nou del ves-pre. A un preu de sis euros, el tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la Massana i a l’Oficina Nacio-nal de Turisme d’Andorra la Vella.

L’obra és un recull de tex-tos a partir d’escenes de sis de les obres més conegudes de William Shakespeare: el Som-ni d’una nit d’estiu, Macbeth, Titus Andrònicus, Romeu i Ju-lieta, Hamlet i L’amansiment de la fera. En elles s’explora i es qüestiona alguns aspectes de la condició humana, com l’honor, l’enveja, l’avarícia i la passió.

caee

Xerrada sobre Joan Miró per entendre la seva obra

RedaccióescalDes-enGorDany

Sota el títol Joan Miró. Pintu-ra i poesia d’un nen de 5.000 anys d’edat, la historiadora de l’art Meri Blanco Lara oferirà, avui a les 20.15, una xerrada al Centre d’Art d’Escaldes­Engordany sobre l’obra de el pintor. L’experta intentarà donar algunes claus per des-xifrar el significat dels dife-rents símbols i poder enten-dre així què volia dir l’artista català en els quadres o a qui ho deia.

Page 16: Diari del 18 de setembre de 2012

16 Dimarts, 18 De setembre Del 2012

El Lusitans La Posa ha començat amb bon peu la temporada des-prés que diumenge obtingués el primer títol en joc, la Supercopa. El nou tècnic de l’equip lus està molt il·lusionat amb el projecte que té per endavant i, sobretot, amb l’equip que s’ha creat per re-validar el títol de Lliga. “Ha vin-gut gent molt important aquesta temporada per reforçar un equip que ja de per si era molt fort”, ex-plica Estruch, que assegura que “aquesta temporada aspirem a tot, però no m’agrada que ens posin l’etiqueta de favorits”.

El que és clar és que el Lusi-tans és el conjunt que ha aconse-guit les incorporacions més im-portants de la competició, ja que aquest any comptarà amb tres dels jugadors més importants de la categoria, com són Òscar Sonejee, Manolo Jiménez i Juli Sánchez. Els tres jugadors l’any passat militaven al Pidasa Santa

Coloma, que amb la sortida de les seves estrelles ha vist el seu potencial una mica minvat.

Els veterans del futbol nacio-nal no són els únics fixatges que s’han pogut aconseguir, ja que des de la directiva tècnica, en què es troba aquesta temporada Vi-cenç Marquès, han pogut incor-porar tres jugadors portuguesos que encara donaran més qualitat al Lusitans. Rafa, Vladimir Nu-nes Atabu i Bruno ja van disposar dels seus minuts contra el Santa Coloma aquest diumenge i va ser Atabu el que va aconseguir el gol de penal que els va donar la Supercopa.

“Vénen a sumar a un grup que ja està fet i la seva actitud és molt bona”, comenta el tècnic, que deixa clar que “sortirà sempre un onze molt competitiu ja que els jugadors de la banqueta m’estan posant les coses molt difícils”.

D’altra banda, el gran derrotat de la final de diumenge, el Pida-sa Santa Coloma, afronta aquesta

campanya amb un equip força jove després de perdre les seves estrelles. “Vam plantar cara amb gent jove i baixes importants, però també vam gaudir de les nostres oportunitats”, analitza Luis Blanco, que confia en el po-tencial dels jugadors juvenils que aquesta temporada tindran les seves oportunitats, a més d’ho-mes com Marc Rebés, de la UE Engordany, o Àlex Barreiro.

“Amb tanta gent jove et fa una mica de por davant d’equips més competitius, però farem el possi-ble per guanyar-ho tot”, assegu-ra Blanco, que avança que “serà una Lliga molt competitiva, en-cara que s’haurà de veure si esta-rem els mateixos quatre a la part alta o hi ha alguna sorpresa”. Els colomencs debuten davant l’In-ter Escaldes.

Pel que fa al Matecosa Sant Ju-

lià, l’equip el portaran aquest any el tàndem format per Joan Marsà i Josep Maria Espot. L’equip lau-redià ha perdut peces importants com són Quim Salvat, Perianes o Xavi Andorrà, que han anat a reforçar les files de la UE Santa Coloma. Els lauredians jugaran diumenge contra l’FC Encamp, mentre que l’equip de Lluís Mi-quel Aloy debutarà contra la UE Engordany.

El tècnic del Lusitans assegura que “aquesta temporada aspirem a tot”

futbol

RedaccióanDorra la Vella

La Lliga Nacional s’engega diumenge que ve i els principals favorits ja estan preparatstati masià

El lusitans la Posa va guanyar diumenge la Supercopa.

Només una candidatura es va presentar per a les eleccions a la Federació Andorrana de Natació (FAN), que es van celebrar ahir. Aitor Osorio tornarà a ser pre-sident de la FAN durant quatre anys més. La majoria de la junta es manté i els únics canvis que hi ha és que Josep Anton Juste deixa la vicepresidència per ser vocal en favor d’Eloi García, que deixarà de ser el secretari gene-ral. La tasca de secretària gene-ral l’agafa Cristina Oriol, mentre que Eduard Perera serà el treso-

rer i la junta s’acabarà de formar amb Jaume Boneta, Jordi Cerro i Joan Cuñat com a vocals.

Osorio voldrà “treballar com fins ara, mantenint la nostra gestió i mirant de fer promoció del país a través de la natació”. El president és ben conscient de la complicada situació econò-

mica que passa el país i sap que és molt difícil trobar patrocina-dors, però “per sort hem fet un bon ús dels nostres recursos i no tenim cap deute, els nostres comptes estan nets”.

Aitor Osorio sap que l’any vi-nent possiblement la federació torni a patir una retallada del 10 per cent, com ha passat aquest any, i per aquest motiu mirarà de trobar promotors i donar a conèixer les piscines del país, “perquè els equips importants puguin venir a fer estades i pot-ser fer alguna competició inter-nacional”.

La candidatura d’Osorio és reelegida per presidir la FAN

natació

RedaccióanDorra la Vella

“Treballarem com fins ara, mirant de fer promoció del país a través de la natació”

Salvador Estruch

“Sortirà sempre un onze molt competitiu, ja que els jugadors de

la banqueta m’estan posant les coses difícils”

Luis Blanco

“Amb tanta gent jove et fa una mica de por davant d’equips

més competitius, però farem el possible per guanyar-ho tot”

L’atleta andorrà de l’FC Bar-celona, David Francôme, va córrer la popular Cursa de la Mercè, en què va acabar en l’11a posició. A la prova hi van participar 16.000 atletes, i va aconseguir així batre nova-ment un rècord de corredors en la 34a edició.

L’andorrà va acabar la cursa en un temps de 33 minuts i 34 segons, mentre que la victòria va ser per a l’atleta del club Roger Roca Running Roger Roca, que va fer un crono de 30 minuts i 41 segons, men-

tre que la segona posició la va ocupar José Luis Quevedo, que va arribar 18 segons al darrere de Roca. El podi es va comple-tar amb la presència de Driss Lakouaja, que va fer una mar-ca de 31 minuts i 1 segon.

A la categoria femenina també hi va haver presència andorrana, ja que la corredo-ra del club Amics Atletisme Andorra Encarna Vázquez va participar en la cursa fent un temps de 56 minuts i 16 segons i va acabar en la posició 6854. La victòria en la categoria va ser per a Carla Bertos, amb 38 minuts i 32 segons.

Francôme és 11è a la Cursa de la Mercè

RedaccióanDorra la Vella

atlEtiSmE

Page 17: Diari del 18 de setembre de 2012

esports 17Dimarts, 18 De setembre Del 2012

Joan Peñarroya va quedar força satisfet del rendiment de l’equip en els dos primers compromisos oficials de la temporada, aquest passat cap de setmana a Lleida amb la disputa de la Lliga cata-lana LEB. Pel tècnic “les lectures són positives perquè per fi hem estat tots els components de la plantilla”, però és conscient que l’equip encara pot donar molt més de si mateix i deixa clar que “després dels partits es pot afir-mar que encara tenim molt mar-ge de millora”.

Tant contra l’FC Barcelona Re-gal B a les semifinals com contra el CB Prat Joventut en la lluita pel tercer lloc, el conjunt andor-rà va mostrar un gran nivell de forma. “S’ha notat la càrrega fí-sica i el poc bagatge que portem de partits i per aquest motiu hem estat lluny del que volem que sigui l’equip aquest any”, raona l’entrenador, que a mesura que passen els dies espera que els ju-gadors vagin agafant la seva ma-nera de fer i l’estil de joc que vol imprimir per aquesta campanya.

Tot i l’evidència que l’equip no està en les òptimes condicions físiques, els que sí que ho estan són els dos internacionals aus-tríacs, Anton Maresch i Thomas Schreiner, que per Peñarroya “han tornat en una gran forma”. Precisament, Schreiner va ser un dels jugadors més destacats del River en el matx contra el Prat de diumenge. El jugador aus-tríac va aconseguir 7 punts i 3 rebots, però el que realment va estar inspirat va ser el jove pivot nord-americà Justin Safford, que va estar molt a prop de la doble

figura amb els seus 14 punts i 9 rebots. “Ara és el moment de co-mençar-nos a conèixer, crear si-nergies, que els de fora coneguin més el tipus d’arbitratge, i a mi em permet extreure informació d’ells per aconseguir que facin el seu millor joc”, comenta el tècnic.

La pretemporada del River continuarà aquest cap de setma-na amb el tercer partit amistós davant el recent campió de la Lli-ga catalana LEB, el Força Lleida Club Esportiu, aquest dissabte a partir de les set del vespre.

Joan Peñarroya veu que el River encara pot donar més

bàsquet

fcbq

el tècnic donant instruccions als seus homes.

El tècnic es va mostrar satisfet dels dos primers partits disputatsRedaccióanDorra la Vella

Àlex Machado va aconseguir el primer títol de la seva curta però densa trajectòria esporti-va al circuit Recas de Toledo. Amb només 12 anys, el pilot, que forma part del programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, ja té en el seu palmarès els subcampionats de les Winning Series de Karting (Campionat del Món oficiós) i dels Campionats d’Espanya i de Catalunya de la categoria aleví. La temporada passada ja va demostrar que la categoria

cadet no l’espantava i va estar entre els millors. El resultat que faltava fins ara a aquest palmarès el va aconseguir diu-menge passat, aconseguint el títol espanyol de la categoria cadet en el moment en què la situació era del tot desfavo-rable per a ell. “Ha estat una temporada que va començar molt bé. Després es va torçar, Campillos i Mora van ser dues cites per oblidar, i ara arriba el primer títol. Estem molt con-tents i animats a continuar”, va manifestar Sílvia, la mare del pilot.

Machado es proclama campió d’Espanya

fotoesport

el pilot amb la copa de campió.

RedaccióanDorra la Vella

kàrting

escalada

Guillem i Roger Colell fan podi a la Copa catalana en bloc

RedaccióanDorra la Vella

La segona prova de la Copa catalana d’escalada en bloc de la FEEC es va celebrar dissabte passat al parc del Graó de la lo-calitat lleidatana d’Alpicat sota una forta calor.

Guillem Colell va fer un bon resultat en la categoria de sub-18, ja que va poder pujar al podi en la tercera posició de vuit competidors i realitzant quatre blocs dels cinc dels quals consta-va la competició. En la mateixa categoria Noam Goldin va que-dar cinquè.

Roger Colell en sub-15 també va ser tercer de cinc escaladors, mentre que l’única representant femenina de la federació, Àu-rea Domínguez, tot i que es va desplaçar a Alpicat, no va poder competir per culpa d’una indis-posició.

btt

Guy Diaz és 5è a la Copa catalana de Castellolí

RedaccióanDorra la Vella

Els ciclistes de la Federació Andorrana van fer uns bons resultats en la cinquena pro-va de la Copa catalana inter-nacional, que es va disputar a Castellolí. Els participants havien de fer diverses voltes a un circuit de 8,5 quilòme-tres molt ràpid i tècnic.

En categoria júnior, Adri-an Urcelay va aconseguir una 7a plaça, però el millor resul-tat de tots els corredors va ser el de Guy Diaz, que va acon-seguir la cinquena posició a la categoria màster-30 des-prés de rodar pràcticament tota la cursa amb el grup cap-davanter. En categoria elit el més ben classificat va ser Ivan Vila, en acabar en la 17a posi-ció, seguit d’Alex Bellera a la 21a posició.

natació

Jordi Cerro acaba 36è a la Marnaton del cap de Creus

RedaccióanDorra la Vella

Tres esportistes andorrans es van desplaçar fins al cap de Creus, a Cadaqués, per com-petir a la Marnaton. Els par-ticipants havien de nedar 6,7 quilòmetres en mar obert. El millor de la delegació tricolor va ser Jordi Cerro, en acon-seguir la 36a posició fent un temps d’1.30,01, mentre que Pablo Tapia va ser 79è i Lour-des Estape, 215a.

La victòria en aquesta dura prova va ser per a Xavier Llo-bet Sallent i Damian Blaum, que van passar agafats de la mà per l’arc de meta i van compartir la primera posició. La segona posició va ser per a Marc Sánchez (1.17,17), men-tre que Miguel Ángel Rozas va ser tercer amb un temps d’1.17,49.

atletisme

Alan Manchado acaba 5è a la mitjà marató de Tolosa

RedaccióanDorra la Vella

Els atletes del club Amics At-letisme Andorra van partici-par diumenge a la mitja ma-rató que es va disputar a la localitat francesa de Tolosa.

La prova va comptar amb més de 900 participants i el millor resultat dels an-dorrans el va marcar Alan Manchado, que va acabar en la cinquena posició amb un temps d’1.13,26, mentre que César Amigó va ser 21è (1.21,37); Adrià Rozas, 42è (1.26,20); Paco Toscano, 65è (1.28,48); Edgar Amaro, 66è (1.28,48); Carlos Mendes, 101è (1.31,40), i Àngel Mar-tin, 292è (1.40,22). El gua-nyador d’aquesta competició va ser el francès Nicolas Fer-nandez, que va fer un temps d’1.06,23.

bàsquet

L’equip infantil perd la final del Joan Alay contra el Llenguadoc

RedaccióanDorra la Vella

La base del BC River Andorra va tornar a demostrar que es troba en forma ja que al Tor-neig memorial Joan Alay, que es va disputar durant el cap de setmana, el conjunt infan-til entrenat per Héctor Grau va acabar en segona posició. Els andorrans van poder pas-sar la fase classificatòria, però a la final de diumenge no van poder superar la selecció de Llenguadoc i van caure per 76 a 57.

D’altra banda, la secció jú-nior del River va començar la temporada amb una victòria a casa davant de l’Igualada per 77 a 67. El conjunt diri-git per Cristian Vega va fer un bon partit i amb aquesta victòria engega la temporada amb bones sensacions.

Page 18: Diari del 18 de setembre de 2012

PUBLICITAT18 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012 *

Cost

del

mis

satg

e 1,

50 €

+ c

ànon

BARÇA GRANADA CF

Temporada 2012-2013

dissabte 22 de setembreal Camp Nou

* Co

st d

el m

issa

tge

1,50

€ +

càn

on

BARÇA

dissabte

Envia un SMSal 789*

amb la paraula clau LLIGA i el teu nom i participaràs en el

sorteig de 3 entrades

sorteig de

* Co

st d

el m

issa

tge

1,50

€ +

càn

on

sorteig de 33entrades

Page 19: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 19DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

Vehicles Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Massatges eròticsRenovació constantde noiesServeis 24 hSortidesparticularsi hotel1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Hem canviat d’adreça i hocelebrem baixant preus.A partir de 35 €

i sense presses

Es ven hondaPantheon 150.Color negre.

17000 KmPreu 1400 €

Tel.: 32 53 85

Immobles

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

COMPRO TOT TIPUS DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYSPAGAMENT AL COMPTAT

Ens desplacem per veure el vehicle.Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

tel.: 32 15 89

El primer diari digital d’Andorra

Page 20: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS20 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

LLOGUERSANDORRA LA VELLARef.LL-172 135 m2 Sala d’estar, menjador separat, cuina office, 3 dorm. 2 banys. Llar de foc. Sol i vistes. Hidromassatge. Molt cèntric. Moblat i equipat. Pq i traster.PREU: 950 €/mensuals

ENCAMPRef.LL-146 57 m2 Rebedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta parcialment equipada, 1 dormitori doble, 1 bany complet amb dutxa d’hidromassatge. Sol i vistes. Seminou. 1 plaça d’aparcament i 1 guardaesquís.PREU: 400 €/mensuals

CANILLORef.LL-116 67 m2 Sala d’estar-menjador, cuina amb passaplats, 2 dorm., 1 bany complet + lavabo. Nou a estrenar. Sol i vistes. Pq i traster.PREU: 400 €/mensuals

ARINSAL - Ref.X-414170 m2 + 60 m2 terrassa/jardí. Casa adossada. Dis-tribuïda en 3 plantes + altell. Gran sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dorm., 2 banys. Terrassa. Sol i vistes. Garatge per 2 cotxes. PREU: 310.000 €

ESCALDES ENGORDANY. Ref.2315 86 m2 + 4 m2 terrassa. Sala d’estar-menjador, cuina equi-pada, safareig, 3 dormitoris, 2 banys complets. Molt cèntric. Sol i vistes. Pq i traster.PREU : 315.000 €

ENCAMP. Ref. 2310 45 m2. Sala d’estar-men-jador, cuina oberta equipada, 1 dormitori doble amb armaris encastats , 1 bany complet. Cèntric. Lluminós. 1 pàrquing. Ideal per a inversors, fàcil de llogar. PREU: 63.000 €

DESTAQUEM:

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055 - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLA

REF: 3975 Pis de 94 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina amb safareig, saló menjador. Plaça de garatge. Cèn-tric. PREU 695 €

REF: 3977 Estudi de luxe 45 m2, 1 bany, saló, cui-na equipada amb primeres. Cèntric. L’edifici consta de piscina comunitària i solàrium. Plaça de garatge PREU 450 €

REF: 3940 Baixada de Molí, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló-menjador, plaça de garatge. MOBLAT PREU: 650 €

REF: 3972 Pis de 98 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, cuina equipada, saló-menjador, balcó, plaça de garatge, PREU 755 € DESPESES INCLOSES

REF: 3881 Pis de 36 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana, saló-menjador, plaça de garatge. PREU 350 €

REF: Pis 140m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló-menjador, cuina office, safareig, plaça de garat-ge i traster PREU 850 €

REF: 3989 Pis 40 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló-menjador. Plaça de garatge + traster PREU 450 €

REF: 3961 Estudi 38 m2, saló-menjador amb bany complet. PREU 300 €

REF: 3905 Magatzem de 90 m2, amb un despatx. PREU 400 €

ESTUDIS I PISOS 1 DORMITORI MOBLATS I EQUI-PATS A PARTIR DE 350 €

ESCALDES

REF. 3917 Pis 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló-menjador, plaça de ga-ratge. PREU 600 €

REF: 3920 Pis 72 m², 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina americana, safareig CALEFACCIÓ INCLOSA, pàrquing opcional. PREU 620 €

REF: 3946 Pis 90m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, 1 lavabo, cuina tancada amb balcó, saló-menjador.

CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU 590 €

REF: 3958 Pis reformat de 85 m2, 2 dormitoris, saló -menjador, un bany complet, 1 lavabo, cuina, balcó, sol, pàrquing opcional. PREU 500 €

REF: 3944 Casa adossada 180 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, saló-menjador, balcó, 1 plaça de garat-ge. Preu 950 €

REF: 3880 Pis de 115 m2, 4 dormitoris, 1 bany com-plet, 1 lavabo, cuina tancada amb safareig, saló-men-jador. CALEFACCIÓ INCLOSA PREU 695 €

LA MASSANA

REF: 3877 Pis de 115 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, cuina equipada, saló-menjador, llar de foc, 2 places plaça de garatge. PREU 690 €

REF: 3939 SISPONY Pis 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, gran saló-menjador amb llar de foc i ac-cés a terrassa amb barbacoa, vistes. Inclós pàrquing i traster. PREU 825 €

REF: 3893 Pis de 55 m2, 1 dormitori, saló, cuina ame-ricana, gran terrassa, totalment reformat. PREU 375 €

ORDINO

REF: 3827 Pis nou a estrenar planta baixa, 117,75 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló-menja-dor, balcó de 2.55 m2, traster, plaça de garatge opcio-nal a 60 €. Vistes i sol. PREU: 950 €

REF: 3829 Pis nou a estrenar planta baixa, 140,55 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló-menjador, jardí 210.50 m2, plaça de garatge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 1400 €

REF: 3932 LLORTS 100 m2 + 78m2 de jardí, 3 dor-mitoris, 2 banys, cuina oberta, saló-menjador amb llar de foc, safareig, plaça d’aparcament, estat impecable, sense mobles. PREU 650 €

ENCAMP

REF: 3979 Pis moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló-menjador, balcó. POSSIBILITAT PLAÇA DE GARATGE. PREU 250 €

REF: 3650 Àtic 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina,

saló-menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU 550 €

REF: 3737 Pis 45 m2, 1 dormitori, 1 bany complet amb dutxa, cuina americana amb saló-menjador. Totalment moblat. CALEFACCIÓ INCLOSA PREU 400 €

REF: 3937 Pis de 52 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, saló-menjador. Plaça de garatge i guardaesquís. Mo-blat. PREU 550 €

CANILLO

REF. 3758 CANILLO Estudi amb bany, cuina ameri-cana, saló-menjador. PREU 250 €

REF. 2713 RANSOL Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló-menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU 300 €

REF: 3899 CANILLO CENTRE Pis 49 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana i equipada amb sa-ló-menjador. Plaça de garatge i traster PREU 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF: 3769 Pis de 52 m2 + 50 m2 de jardí, 1 dormitori doble + 1 dormitori individual, 1 bany complet, cuina equipada, saló-menjador, plaça de garatge opcional a 50 €. PREU 480 €

REF: 3584 Pis 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló-menjador. Plaça de garatge i traster. PREU 450 €

REF: 3931 Pis de 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló-menjador. Tot exterior. Moblat. PREU 600 €

REF 3751 Pis de 118 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló-menjador, plaça de garatge. PREU 700 €

REF: 3963 Àtic 100 m2, 3 dormitoris 2 banys com-plets, cuina tancada amb safareig, saló-menjador balcó. Plaça de garatge. PREU 600 €

PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TOTES LES PARRÒQUIES. CONSULTEU SENSE COM-PROMÍS

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA

Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge,

cuina tancada, saló-menjador amb balcó, llar de foc, plaça de garatge gran i traster

gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 215.000 € NEGOCIABLE!!!!!!

ESCALDES-ENGORDANYPis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló-menjador, terrassa. Pla-ça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques vistes. Preu: 150.000 €Àtic de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina

americana amb saló-menjador. PREU: 123.000 €

ANDORRAPis cèntric 2 dormi-toris, 1 bany, cuina

americana,saló-menjadorTOTALMENTREFORMAT.

PREU 120.000 €

ENCAMPÀtic 160m2, moblat de 3 dormitoris, 2 banys,

cuina office, gran saló-menjador amb

terrassa, box tancat per 2 cotxes. Vistes i sol.

PREU 315.000€

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Ref. 01834 - ESCALDES-ENGORDANY – PLETA D’ESCALDES Pis, 3 habitacions, 1 bany complet amb dutxa d’hidromassatge, 1 bany de cortesia, cuina o� ce amb safareig, menjador, pàrquing. Moblat. Preu: 550 € Ref. 02541 - LA MASSANA - ESCÀS Casa de 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 1 bany complet, 1 bany de cortesia,pàrquing. Moblada. Preu: 600 €Ref. 02597 - ENCAMP - BALCÓ DEL SOLÀ Pis, 3 dormitoris, saló menjador amb llar de foc i balcó, 2 banys i terrassa. MOBLAT. Preu: 700 € (116.470 ptes.) + 50 € de despesesRef. 02250 - ENCAMP - CORTALS Àtic, 3 ha-bitacions (3 dobles), 1 bany, 1 bany auxiliar, cuina, menjador, traster, garatge, ascensor, calefacció, porter automàtic, llar de foc, exterior, assolellat, amb altell. Preu: 600 €

Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 02023 - ENCAMP - Àtic dúplex. Superf.: 45 m², 1 habitació doble, traster, garatge, mobles. Preu: 400 €Ref. 01733 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina amb passaplats, safareig, menjador exterior. Preu: 400 €Ref. 01734 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis molt lluminós, 2 habitacions, saló menjador i cuina, 1 bany

complet, terrassa. Exterior i assolellat. PÀRQUING OPCIONAL: 60 €. Preu: 600 €Ref. 01057 - ENCAMP - PIS NOU, A ESTRE-NAR 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. CENTRE. Preu: 500 €Ref. 01388 - ESCALDES-ENGORDANY CÈNTRIC. Pis de 4 habitacions (3 dobles, 1 individual), 1 bany complet,1 bany de corte-sia, menjador exterior amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 800 €Ref. 01757 - ESCALDES-ENGORDANY - PONT DELS ESCALLS Pis, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana i menjador amb balcó. Exterior. CALEFACCIÓ INCLOSA, SENSE ASCENSOR. Preu: 450 €DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref.: 00068 - ENCAMP 001 - ENCAMP Pis de 2 dor-mitoris, cuina, saló menjador amb llar de foc i terrassa. Preu: 90.000 €

02601 - ENCAMP - LES BONSPis de 100 m2 habitables, 3 hab., 2 banys complets, cuina inde-pendent i totalment equipada, terrassa de 150 m2, pàrquing i traster. Preu: 200.000 €

01062 - ENCAMP Àtic 2 habita-cions (1 suite, 1 doble), 2 banys complets, cuina o� ce, menja-dor amb tiratge per a la llar de foc, pàrquing i traster. Exterior Preu: 210.000 €

02592 - ENCAMP - CORTALS CASA ADOSSADA. 3 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb llar de foc, cuina equipada amb safa-

reig, 2 banys complets. Terrassa. Box tancat. Preu: 399.000 €

02618 - ENCAMP - RESIDEN-CIAL Pis, 1 dormitori, cuina americana, bany complet, pàrquing. IDEAL INVERSIÓ. Preu: 65.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, men-jador, mobles, porter auto-màtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 120.000 €

Pis, 2 dormitoris, saló menjador amb llar de foc, bany complet, cuina.

Terrassa.

Preu: 95.000 €

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 HAB., 86 M2, PQ., ACABATS DE QUALITAT,

TERRASSA, ASSOLELLAT I VISTES.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU3 HAB., 110 M2, EXTERIOR, TERRASSA I PQ.

290.000 €

ESCALDES - AL COSTAT D’IMMIGRACIÓ2 HAB. I APARCAMENT.

160.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPIS, 1 HAB., MOBLAT I VISTES.

75.000 €

VENDESANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 HAB., AMB MOBLES: 350 €• CENTRE, 2 HAB., AMB MOBLES: 450 €• PRAT DE LA CREU, 2 HAB., PQ. I TR.: 500 €• PRAT DE LA CREU, 3 HAB., PQ.: 600 €

• PRAT DE LA CREU, ÀTIC DE 3 HAB., PQ.: 700 €. DAVANT DEL LYCÉE, 2 HAB.: 450 €• AV. STA. COLOMA, MOBLAT,

2 HAB.: 450 € / 3 HAB.: 500 €

ESCALDES-ENGORDANY• ÀTIC, CALDEA, 1 HAB., TERRASSA: 450 €• FITER I ROSSELL, 4 HAB., PQ.: 600 €

ENCAMP• LES BONS, 3 I 4 HAB.: 395 €

• FUNICAMP, 2 HAB., MOBLAT, TERRASSA: 450 €• ESTUDI MOBLAT: 300 €

• FUNICAMP, 1 H., MOBLAT, PÀRQUING, HIDRO-MASSATGE: 525 €

LLOGUER

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540

Pàrquing: 50 €Animals no. 3 hab. + calefacció: 600 € 2 hab.: 500 €. 2 hab. + calefacció: 520 €1 hab. moblat: 450 €Àti c 157 m2: 2 hab. + terrassa, moblat: 900 €

Es traspassa Bar Restaurant

a EncampTel. 65 98 92

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

Page 21: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

LLOGUER:Pis d’1 habitació, moblat, bany

complet, cuina americana.

390 €ESCALDES REF. 2828

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

PAGUEM DINERS SIENS PORTES PISOS DE

VENDA I LLOGUER

Pis de 40 m2, 1 habitació doble, bany complet, cuina oberta,

vistes i sol.

PREU: 75.900 €

ANDORRA REF. 5112

Pis cèntric de 78 m2, 3 habitaci-ons, bany complet, cuina tancada amb safareig, saló amb terrassa.

PREU: 86.000 €

Estudi en zona residencial, ideal per inversors, bany complet,

cuina oberta.

PREU: 65.000 €

ST. JULIÀ REF. 5025 ESCALDES REF. 5138

Estudi molt ampli i acollidor, amb vistes i sol, saló menjador amb llar de foc i

accés a la terrassa tancada de 5m2, cuina independent equipada, 1 bany complet,

traster gran i un armari guardaesquís.

PREU: 75.000 €

MASSANA REF. 5452

Pis cèntric de 80 m2 , consta de 3 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador

amb accés terrassa de 6m2, tot exterior.

PREU: 169.900 €

Pis de 87 m², 3 habitacions (2 dobles), 1 bany complet, 1 bany auxiliar, terres gres, garatge, saló

amb llar de foc, terrassa.

PREU: 195.000 €

Pis de 71 m2, 4 habitacions, 1 bany, servei cortesia, cuina equi-pada i moblada, llar de foc, balcó, terrassa 10.31 m2, pàrquing per

dos vehicles .Sol i vistes.

PREU: 145.000 €

ESCALDES REF. 5065 ORDINO REF. 2217 CANILLO REF. 5106

Pis de 45 m2 totalment moblat i equipat, cuina americana,

habitació doble, bany complet, safareig.

PREU: 79.900 €

ANDORRA REF. 4908

LLOGUER:Pis NOU, cèntric, 1 habitació,

1 bany complet, cuina moblada, armaris encastats.

450 €ESCALDES REF. 4251

LLOGUER:Pis CÈNTRIC, d’una habitació, TOTALMENT moblat i equipat.

490 €ANDORRA REF. 5487

LLOGUER: Pis seminou de 46m2, 1 habitació amb

armaris encastats, 1 bany complet, cuina moblada, saló menjador, plaça

de pàrquing.(Engolasters)

360 €ESCALDES REF. 5446

LLOGUER:Pis CÈNTRIC de 80 m2 tot exterior, moblat i equipat, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, saló menjador, cuina i dues

terrasses. Traster i pàrquing inclosos en el preu. POSSIBILITAT DE TEMPORADA.

500 €ENCAMP REF. 4575

LLOGUER:Àti c de 65 m2, MOBLAT I EQUIPAT, 1 habi-tació doble amb armaris encastats, cuina

tancada, ampli saló menjador amb sorti da a terrassa, 1 bany complet, sol i vistes,

amb pàrquing.

450 €ENCAMP REF. 4666

LLOGUER: Pis REFORMAT DE NOU amb 2 habitacions, 2 banys, safareig,

cuina moblada. Sol.

500 €ESCALDES REF. 4808

LLOGUER:Pis de 50 m2 seminou, totalment moblat i equipat d’una habitació,

bany complet, plaça d’aparcament. Molt a prop de Caldea i de l’hospital.

550 €ESCALDES REF. 3312

LLOGUER:Pis NOU d’un dormitori, saló menjador, cuina oberta equi-

pada, PÀRQUING i traster.

475 €LA MASSANA REF. 5518

LLOGUER: Pis de 95 m2 a 100 metres del Funi-camp, totalment moblat i equipat,

3 habitacions, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc i 16 m2 de terrassa. Pàrquing i guardaesquís.

600 €ENCAMP REF. 4787

Amb nosaltres

trobarà la seva llar

Page 22: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

GRAN OPORTUNITATAPARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO

110 m2, 3 habitacions, 2 banys. Mansarda.Sol, amb vistes panoràmiques.

PREU: 265.000 €APARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO1 habitació, 1 bany, gran menjador amb llar de

foc, cuina totalment equipada.450 € mensuals

Es ven pis a Encamp120 m2, 3 dorm., 2 banys, 2 pq. + traster

Terrassa gran, llar de foc Vistes i sol tot el dia

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLARef. 4320101: Pis, 1 habitació, moblat, zona hotel President. Preu: 350 euros

Ref. 3040101: Pis, 1 h., sense mobles, al c/ Alzinaret, a prop de Pyrénées. Preu: 400 euros

Ref. 3220133: Pis, 3 h., amb mobles i pàrq., situat a l’av. Santa Coloma. Preu: 650 euros

Ref. 2640101: Pis, 4 habitacions, sense mo-bles, gran menjador, cuina àmplia, zona antic hospital. Preu: 600 euros

SANTA COLOMARef. 2810102: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, amb pàrquing i traster, Santa Coloma. Preu: 400 euros

Ref. 4070201: Pis, 2 habitacions, àmplies, cuina reformada independent a Santa Colo-ma. Preu: 600 euros

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2020123: Estudi amb mobles, zona Don Denis. Preu: 350 euros

Ref. 2650101: Pis, 1 hab., sense mobles, ex-terior, a l’av. Fiter i Rossell. Preu: 350 euros

Ref. 4100101: Pis, 1 habitació, semimoblat, tot exterior, enfront de les piscines Monta-nya. Preu: 400 euros

Ref. 4020101: Pis, 1 habitació. Sense mo-bles, petit, totalment reformat, a la plaça de Caldea. Preu: 400 euros

ENCAMPRef. 3250101: Pis, 1 habitació, sense mobles, amb pàrquing i traster inclosos. Zona Turó de Vila. Preu: 400 euros

Ref. 4060101: Pis, 1 habitació, amb mobles o sense, amb balcó i pàrquing. Zona del mirador d’Encamp. Preu: 350 euros

Ref. 3420104: Pis, 2 habitacions, amb mobles o sense, pàrquing, balcó, bones vistes, zona del mirador d’Encamp. Preu: 400 euros

Ref. 3010101: Pis, 2 habitacions, moblat, pàr-quing, traster, balcó, solejat, a la zona de Turó de Vila. Preu: 500 euros

Ref. 3460101: Pis, 2 h., sense mobles, amb pq. i traster a la ctra. dels Cortals. Preu: 475 euros

MASSANARef. 3450101: Pis, 3 h., sense mobles, cuina

reformada, amb pq. i traster. Preu: 500 euros

ARINSALRef. 2300802: Pis, 1 habitació, moblat, amb pàrquing a la ctra. general. Preu: 350 euros

Ref. 3060101: Pis, 2 hab., moblat, amb pàr-quing, a la ctra. general. Preu: 350 euros

ORDINORef. 3330101: Pis, 1 habitació, amb mobles, al centre d’Ordino. Preu: 400 euros

Ref. 2570101: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, al centre d’Ordino. Preu: 450 euros

TARTERRef. 429: Pisos d’1, 2, 3, 4 i 5 habitacions. A la població de Ransol, a prop de pistes. Per temporada o tot l’any

SANT JULIÀ DE LÒRIARef. 3950101: Pis de 2 hab., sense mobles, ctra. de Fontaneda. Preu: 450 euros

Ref. 3980101: Pis de 3 habitacions, amb mobles o sense, amb pàrquing. A la ctra. de la Rabassa. Preu: 500 euros

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

Andorra la VellaEdifi ci de recent construcció molt cèntric, pis amb 3 dormi-toris, 2 banys, cuina separada, pàrquing. Preu: 700 € + 75 € despesesAndorra la VellaZona la Estela, pis d’1 dor-mitori, moblat. Molt maco. Preu: 420 € Ordino PoblePis de 3 dormitoris + despatx, 2 banys, cuina separada, saló menjador amb llar de foc, to-talment moblat i equipat, plaça d’aparcament i traster. Preu: 900 € + despesesConstrucció recent, pis de 3

dormitoris amb 2 banys, cuina americana amb traster, calefac-ció inclosa. Preu: 630 €La Massana Pis de 101 m2 amb 3 dormito-ris, 2 banys, cuina separada, saló-menjador amb llar de foc, terrassa, pàrquing i traster. Cèntric. Preu: 650 € + 40 de calefacció. Possibilitat d’altra plaça d’aparcament.Sispony Casa de 600 m2 d’habitatge amb gran jardí, bosc, 4 dormitoris, 3 banys, gran cuina, menjador, gran menjador, amb ascensor, terrasses, vistes panoràmi-ques, pàrquing per a 3 cotxes. Preu: 2.200 €

LLOGUER VENDA

Anyós - Oriosos

Seminou, magnífi c àti c de 4 dormitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb elec-trodomèsti cs, de luxe 187 m2 + altell, 2 places dobles de pàr-quing, possibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmiques.

Preu: 600.000 € (negociables)

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL

C/ ESTEVE DOLSA PUJAL D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris

a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormito-

ris. Preu: 650 €- Àtic, 4 dormitoris, cuina

americana, 2 banys. Preu: 800 €

INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

ES LLOGA PIS A AIXIRIVALLMolt assolellat i amb vistes,

3 dormitoris, cuina equipada, cèntric.Preu: 400 € (amb possibilitat de pàrquing)

Tel.: 338 099

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

PIS EN VENDA a Encamp2 habitacions, balcó, cuina, menjador,

balcó i pàrquing. Exterior. VALIRA NOVA.

Preu: 95.000 €TEL. 831 277

ES LLOGA PISA BARCELONA

(ZONA EIXAMPLE)BEN COMUNICAT

IDEAL ESTUDIANTS3 HABITACIONS

TEL. + 34 616 71 76 24

ERTS PIS D'1 HABITACIÓ AMB MOBLES A LA CTRA.

GENERAL. PREU: 350 EUROSTEL: 32 12 48

PER MARXAR D'ANDORRA VENDA DE CASA ADOSSADA A ARANS

(ORDINO)200 m2 amb garatge tancat (per a 2 cot-

xes), 3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garantits.Accés a transport escolar.

REGALO COTXE!Nou preu: 345.000 €

Tel. 32 66 96

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSORDINO REF. 2876: Àtic de130 m2 més altell de 27 m2. 3 ha-bitacions dobles, 2 banys complets (un amb dutxa i un altre amb ba-nyera), cuina oberta equipada, sa-fareig, saló-menjador. Semimoblat. Pàrquing. PREU: 700 €ALDOSA REF. 3050: Apartament dúplex de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina equipada, saló-menjador amb llar de foc, terrassa 15 m2, 2 places d’aparcament. As-solellat amb vistes. PREU: 1.100 €ARINSAL REF. 2854: Casa adossa-da seminova de 240 m2, 4 habita-cions, 2 banys complets, 1 lavabo, cuina offi ce, safareig, ampli saló-menjador amb llar de foc i accés al jardí de 40 m2. Altre saló a la planta

sotacoberta, Pàrquing per 2 cotxes. Zona residencial, sol i vistes. PREU: 1.500 €ANDORRA LA VELLA: REF. 3058: Àtic cèntric de 160 m2, 3 habitaci-ons dobles, 2 banys complets, cui-na separada gran, saló-menjador, terrassa de 25 m2 amb vistes. Pàr-quing opcional. PREU: 950 €SANT JULIÀ: REF. 2802 Pis se-minou 57 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina semioberta moblada, saló-menjador. Sol i vis-tes. Pàrquing i traster. PREU: 450 €CANILLO: REF. 3085: Pis seminou de 54 m2, 2 habitacions, 1 bany complet, saló-menjador, cuina moblada, pàrquing i traster. PREU: 450 €

ANDORRA LA VELLA - REF. 2699Pis cèntric, 105 m², 3 habitacions (3 dobles), 2 banys, cuina, safareig, menjador, terres, ascensor, armaris, calefacció, mobles, porter automà-tic, vidres dobles, aigua, gas, llar de foc, exterior, assolellat i balcó. Pàrquing. PREU: 285.000 €

INCLES - REF. 2999Pis tot exterior de 4 habitacions dobles, 1 bany complet, 1 lavabo, saló-menjador amb llar de foc, cuina oberta. Terrassa, sol i vistes al Cana-ro. 2 Places d’aparcament i traster.PREU: 145.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

Es lloga estudi cèntric al Pas de la Casa. Preu: 280 €calefacció i aigua inclosos.

Tel 34 87 71 (després de les 18h)

Particular lloga pisa Fiter i Rossell

Pis: 2 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 600 €

Pis: 2 hab., 2 banys, cuina, saló menjador gran. Preu: 600 €

Tots amb calefacció inclosa.Animals no.

Tel.: 35 36 04

V E N D A casaadossada Urb. La Planallar de foc, 3 hab., 2

banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge.

500.000 €Tel. 862 540

Particular ven àticcèntric (70m2) reformat.

Preu:140.000 € Tel 348 771 (després de les 18h)

www.houseandorra.netEl portal de les immobiliàries d’Andorra

Page 23: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 2 pax, equipat, exterior, TOT INCLÒS (Ref. 3307). 420 €1 habitació doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3296). 450 €3 habitacions, 2 banys, hidromassatge, molt cèntric, moblat de luxe, sol (Ref. 3271). 850 €ESCALDES-ENGORDANY

1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrq. (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-

camp (Ref. 1918). 400 €2 hab., equipat 4 persones, exterior, parquet, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació (la Bartra), reformat, de luxe, terrassa, sol, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impecable, sol vistes, pàrquing (Ref. 2156). 700 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2971). 395 €2 hab. dobles, cuina inde-pendent, 2 banys, pàrquing (Ref. 3129). 500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

ÀTIC DÚPLEX, 2 habitaci-ons, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàrquing (Ref. 2997). 350 €1 habitació (Pleta d'In-cles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €1 habitació (Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2998). 400 €ÀTIC, 2 habitacions (l’Al-dosa), 1 bany, terrassa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

ANDORRA LA VELLA - Mestre Xavier PlanaIDEAL PER A INVERSIÓ. 3 habitacions

(2 dobles i 1 individual). Molt cèntric. 94 m2, bany + bany auxiliar. Ampli menjador, cuina independent. Safareig. Reformat recentment.

Cuina equipada. BOX tancat per a 1 cotxe. (Ref. 3000). 189.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 habitacions, nou, ca-lefacció inclosa, possi-bilitat de pàrquing (Ref. 3329). 635 €2 hab., 1 bany, cuina tan-cada, possibilitat de pàr-quing (Ref. 3308). 620 €3 hab., cèntric, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3276). 695 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref. 3253). 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2362). 450 €

3 habitacions, cuina tan-cada, ascensor, pàrquing (Ref. 3290). 550 €2 habitacions dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàrquing (Ref. 2877). 650 €3 hab., calefacció inclo-sa, possibilitat de pàr-quing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 habitació, ampli menj., exterior, pàrquing i tras-ter (Ref. 2490). 425 €2 habitacions, nou, am-pli menjador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 3035). 500 €

ÀTIC, 3 habitacions do-bles, cuina independent, ampli menjador, exterior (Ref. 3019). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cui-na (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany, cuina, pàrq. (Ref. 2056). 450 €2 hab., ampli menj., nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàr-quing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €

2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàr-quing (Ref. 3033). 450 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2, (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

Lloguer

Venda

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG

Pisos d’obra nova,preus a partir de:

1 habitació 400 €2 habitacions 550 €3 habitacions 600 €

Acabats de 1a qualitat. Cuines amb tots els electrodomèstics.

Pàrquing i traster inclosos.

PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA

MEITAT DEL LLOGUER!

CANILLOREF. 00589Pis de 40 m² + 50 m² de terrassa. Moblat. Saló menjador i cuina equipada, 1 habita-ció, 1 bany, 1 pàrquing + 1 armari guar-daesquís.

Preu: 70.000 €

CANILLOREF. 00633Urbanització Riba Grossa. Àtic de 40 m². Moblat. Saló menjador i cuina equipada, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing + 1 armari guardaesquís.

Preu: 110.000 €

CANILLOREF. 00633A 5 minuts del centre de Canillo. Àtic de 40 m², 1 habitació doble. Moblat i equi-pat. Bones vistes, pàrquing i guarda-esquí inclòs.

Preu: 85.000 €

VALL D’INCLESREF. 00670Planta baixa de 65 m² + terrassa de 20 m². saló menjador amb llar de foc i cuina equi-pada, 2 habitacions, 1 bany, 1 safareig, 1 pàrquing.

Preu: 100.000 €

CANILLOREF. 00492OBRA NOVA, Àtic de 51 m², moblat i equi-pat, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing. En-front de la cascada.

Preu: 110.000 €

LA MASSANAREF. 00597Cèntric, pis d’OBRA NOVA. Gran saló menjador, cuina equipada, 2 habitacions, 1 bany, 1 plaça d’aparcament, 1 traster.

Preu: 195.000 €

Page 24: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ANDORRA LA VELLA Local de 160 m2 més altell amb bany. Preu: 550 € Carnisseria totalment equipa-da. Preu: 500 €Pis molt cèntric de 4 dormi-toris, 3 banys, terrassa amb pàrquing. Preu: 850 €Pis a Santa Coloma de 106 m2, reformat, 3 dormito-ris, cuina tancada, 2 banys, Terrassa i plaça de pàrquing. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tan-cada, bany complet i plaça de

pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safa-reig. Plaça de pàrquing inclo-sa. Preu: 720 €Pis (a la zona de l’Esca-le) de 107 m2, de 3 dor-mitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta)ESCALDES-ENGORDANYPis seminou de 2 habitacions, 2 banys, cuina tancada amb pàrquing i traster. Preu: 600 €

Pis d’1 habitació (zona En-golasters), cuina equipada, 1 bany, reformat, amb pàrquing. Preu: 350 €Pis de 2 habitacions (zona En-golasters), 2 banys, cuina tan-cada, menjador amb sortida a terrassa. Pàrquing i traster. Preu: 450 €Pis d’1 habitació (zona En-golasters), cuina tancada i equipada, 1 bany. Pàrquing. Preu: 325 €SANT JULIÀ DE LÒRIAPis seminou de 104 m2 al cen-tre de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i equipada,

terrassa de 5 m2 i pàrquing. Preu: 645 € Pisos seminous de 3 dor-mitoris dobles, 2 banys, 130 m2, cuina tancada amb safareig, terrassa i pàrquing. Preu: 685 €Pis d’1 dormitori, cèntric, amb mobles (casa antiga). Preu: 300 €Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €

Àtic dúplex al centre d’Es-caldes, 4 dormitoris, 2 banys complets, terrassa d’uns 20 m2, cuina offi ce gran i balcó. Pàrquing inclòs. Sol i vistes. Preu: 262.500 €!!

Àtic seminou a Ordino (la Cortinada), 220 m2 escripturats + 80 m2, 3 dor-mitoris dobles, 3 banys, menjador molt gran amb llar de foc cuina offi ce amb llar de foc. 3 places de pàrquing. ( Pos-sibilitat de permuta per pis a Andorra o Escaldes.) Preu: 631.200 €

OPORTUNITAT!! Pis nou a Andorra (Santa Coloma), 1 dormitori amb armari encas-tat, 1 bany, safareig i cuina americana. Pàrquing i traster.Preu: 115.000 €

Pis al centre d’Andorra (Hotel Andorra Center) totalment re-format, 1 dormitori amb armari encastat, 1 bany i cuina ame-ricana. Traster Inclòs. Totalment moblat. Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Pis seminou a Andorra (Santa Coloma), 84 m2 repartits en 2 dormito-ris dobles, 2 banys, pàrquing. Preu: 175.000 €

Pis seminou a la pleta de Sol-deu, 3 dormitoris, 2 banys, petita terrassa. Pàrquing. Preu: 160.000 €

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

ANDORRA LA VELLARef. 279 Pis de 50m2 prop de Pyrénées, 1 dormitori, cuina oberta equipada, bany, molt lluminós. Preu: 450 €Ref. 284 Pis de 170m2 amb 4 dormitoris, 2 banys, terrassa 20m2, llar de foc, bons acabats, vistes i sol tot el dia. Possibilitat de pq. Preu: 950 €Ref. 265 Pis prop Illa Carlemany, 2 dorm., bany, cuina indep., moblat i equi-pat, terrassa gran, sol, vistes, calefacció inclosa. Preu: 550 €Ref. 282 Àtic dúplex prop de Pyrénées, moblat i equipat, 2 dorm., 2 banys, safa-reig, llar de foc, terrassa, armaris, ascen-sor. Preu: 525 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova, 75m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, bons

acabats, assolellat, despeses d’aigua i calefacció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma. Apartament 3 dor-mitoris, 2 banys complets, safareig, cuina independent, balcó, assolellat, aparca-ment, parquet, reformat. Preu: 600 €Ref. 132 Sta. Coloma. Apartament cèntric 100m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, 2 terrasses. Preu: 670 €Ref. 74 Local cèntric, 200m2 en planta baixa amb façana al C/ Baixada del Molí, davant aparcament Tobira. Preu: 1.800€Ref. 85 Local cèntric de 10m2, sala diàfa-na i lavabo. Preu: 200 €Ref. 266 Apartament zona Lycée, 2

dormitoris, bany, 88m2, terrassa, cuina indep., safareig, armaris, bons acabats. CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 650 € ESCALDESRef. 309 Àtic cèntric (Carlemany), 65m2, 2 dormitoris, bany, reformat, cuina independent, terrassa 20m2, barbacoa, armaris, vistes i sol, aparcament opcio-nal. CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 625 € Ref. 300 Pis a Fiter i Rossell nou, 3 dormitoris, bany, lavabo, safareig, cuina tancada amb balcó, ampli saló-men-jador, sol i vistes, DESPESES INCLOSES. Preu: 590 €Ref. 251 Àtic nou a estrenar, 104m2, 3 dormitoris, 2 banys, terrassa 4m2, cuina oberta, vistes i sol tot el dia. Preu: 850 €Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormi-

toris, bany complet, cuina independent, tot exterior, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 299 Pis a Fiter i Rossell, 75m2, 2h., bany, lavabo, nou, cuina oberta, safa-reig, ampli saló menjador, vistes i sol, DESPESES INCLOSES. Preu: 500 €Ref. 139 Pis 118m2, 2 dormitoris dobles, 2 banys, cuina semioberta, obra nova, 2 terrasses, 2 pq., traster, vistes panoràmi-ques i sol tot el dia. Preu: 900 €Ref. 322 Pis 60m2, 1 dormitori, bany, cuina independent, armaris. Preu: 300 €Ref. 321 Apartament Crta. d’Engolas-ters, 2 dormitoris, bany, cuina indepen-dent, semireformat, aparcament inclòs. Preu: 450 €

OPORTUNITAT! Pis al cen-tre d’Andorra (Hotel Presi-dent), 3 dormitoris, bany complet, cuina tancada i ampli menjador. Preu: 90.000 €

Àtic totalment reformat a Encamp, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc. Sol i vistes. Pàrquing opcional per 10.000 €.PREU REBAIXAT: 120.000 €

Pis al centre d’Andorra, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc.Preu: 115.000 €

Atenció! Venda de parcel-les amb tots els serveis a Escaldes, Can Diumenge. Sol i vistes immillorables. A partir de 300 m2.Preu:1.578 €/m2

(Negociable)

Pis a Canillo de 2 dormi-toris, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc, terrassa de 10 m2, aparcament. Preu d’abans: 99.000 € Preu d’ara: 80.000 €

OPORTUNITAT! Pis a An-dorra la Vella, de 3 dor-mitoris, 2 banys, plaça d’aparcament. Preu ne-gociable. Immoble molt interessant!Preu: 180.000 €

Feina

Feina

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

CANILLO - REF. 1500Apartament de 2 dormitoris amb vistes

fantàstiques de les pistes d’esquí. Al costat de les pistes de l'Hotel Canaro. Sol tot el dia. Pàrquing i traster. Ideal per a vacances o inversió. A reformar.

OFERTA!!! 105.500 €

ENCAMP -d.u.- - REF.1504Estudi-àtic al centre, al costat de les es-

coles. Sostres alts, possibilitat de fer-hi un altell ampli. Pàrquing comunitari. Moblat i

equipat per entrar-hi directament. OFERTA!!! 59.995 €

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

BON DIA CAFÈ DE LA PLAÇADesitja incorporar a la seva planti lla

Cambrer/a

Interessats/des portar CV directament a la cafeteria,situada a la plaça del Poble d’Andorra la Vella.

Requisits:- Nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.- Català i castellà.- Bona presència i predisposició.

Oferim:- Incorporació immediata.- Sou en funció de la vàlua del/a candidat/a.- Bon ambient de treball.

ESTETICISTA- MASSATGISTA(REF. ESTETICISTA)

RECEPCIONISTA(REF. RECEPCIÓ)

Imprescindible experiència demostrable i nacionalitat andorranao permís de residència i treball.

Oferim:- Formar part d’un grup d’empreses sòlides i en expansió.- Incorporació immediata.- Avantatges Club Anyós.- Sou en funció de la vàlua de la candidatura.

Requisits:- Imprescindible nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.- Experiència en atenció al client i en recepció d’hotel.- Català i castellà parlats correctament.- Coneixements d’anglès i/o francès, es valoraran altres idiomes, com el rus o holandès. - Domini del paquet offi ce.- Persona seriosa i responsable.

Oferim:- Lloc de treball estable.- Formar part d’un grup d’empreses sòlides al país.- Salari en funció de la candidatura.- Avantatges Club Anyós.- Bon ambient de treball.

CENTRE DE BELLESA CARITA (ANYÓSPARK)

CENTRE ESPORTIU D’ANYOS - ANYÓSPARK HOTEL

Interessats/ades, envieu CV indicant la referència al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o al fax 73 73 79

Page 25: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad

(Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,

El Servei d’Ocupació i l’Àrea de Formació Continuada, Ocupacional i de Reconeixement de

l’Experiència Professional, juntament amb Ski Andorra, oferiran durant el mes de setembre

cursos d’agent d’explotació.

El Servei d’Ocupació preselecciona els perfi ls següents:

Personal d’ajudant de conductor de remuntador,

i personal de caixes i atenció al client

Per a més informació, dirigiu-vos al Servei d’Ocupació.

L’assistència i l’obtenció del curs no garanteixen un lloc de treball, però es tindrà en compte

en el procés de selecció al moment de sol·licitar un lloc de treball a les estacions d’esquí

per la temporada 2012-2013.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL CERCA:

TELEFONISTA IADMINISTRATIU/IVA

Imprescindible català, castellài francès

Abstenir-se persones sense permís de treball

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Page 26: Diari del 18 de setembre de 2012

CLASSIFICATS26 DIMARTS, 18 DE SETEMBRE DEL 2012

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

www.gammamanagement.wordpress.com

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

COMERCIAL PER A TOUR OPERADORPer a important Tour Operador en fase d’expansió internacional seleccionem co-mercial amb experiència en venda de serveis. S’encarregarà de l’obertura de nous mercats al Canadà, Estats Units i Amèrica Llatina.Imprescindible alt nivell dels idiomes francès i anglès. Disponibilitat per viatjar. Oferim importants possibilitats de desenvolupament professional i incorporació immediata.

COMERCIAL D’ASSEGURANCES Per a important empresa asseguradora del país.Es requereix experiència en el sector.Persona amb alta orientació al client, alta orientació a resultats i polivalent.

COORDINADOR DE FAMILY OFFICEImprescindible formació en economia. Persona emprenedora i amb alta orienta-ció al client.Experiència demostrable mínima de 5 anys en fiscalitat espanyola o internacio-nal. Anglès parlat i escrit a nivell avançat, es valoraran altres idiomes.

CICLE FORMATIU DE VENDES (2a EDICIÓ)STOP TELLING, START SELLING!

Aquest programa està format per diferents tallers dissenyats amb el propò-sit de preparar venedors capaços de liderar i conduir amb eficàcia els pro-cessos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Objectiu:- Transmetre de manera innovadora i dinàmica els coneixements necessa-ris per a desenvolupar aquelles habilitats i eines clau que potenciïn en els venedors:o Un rendiment més eficaç en la seva activitat professionalo Una major satisfacció personal

Programa:- Dimarts 30 d’octubre: La prospecció del mercat i preparació de visites.- Divendres 16 de novembre: Negociació i venda efectiva.- Dimarts 4 de desembre: Fidelització dels clients.

Formador: Josep Mas, professor a ESADE i especialista en Habilitats Directives, i Paula Fernández, llicenciada en Psicologia i formadora a dife-rents empreses, com Seat, MRW, Grup Accenture, Custo, etc.

Horari: de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.00 hPreu total: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 600 €. (El preu in-clou dossier, materials, tutories virtuals, coffe break i dinars.) Places limitades a 8 persones.

BOTIGA DE MODASELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiència

que parli català i castellà

VENEDOR/Aque parli rus

Envieu curriculum vitae a:[email protected]

IMPORTANT EMPRESADE PUBLICITAT

SELECCIONA

PERSONAL DETALLER

PER PRODUCCIÓAMB EXPERIÈNCIA

DEMOSTRABLE

INTERESSATS, ENVIEU CVAMB FOTO A

[email protected]

Selecciona assistent per al seu departament COMERCIAL:

Depenent de la Direcció Comercial, es responsabilitzarà, entre altres, de la gesti ó de clients de l’empresa tant en la vessant comercial com en l’administrati va i d’atenció al client.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:

- Imprescindible domini perfecte de l’anglès (es valoraran coneixements d’altres idiomes)- Es valoraran estudis universitaris en comerç internacional o similar- Experiència demostrable en departaments comercials- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA Dept. de RRHH, Crta. de la Comella, 49, Andorra la Vella o bé trucar al 879600 (fax. 879606) - e-mail: [email protected]

Important empresa de transport de passatgers selecciona:

ADMINISTRATIVA/ATENCIÓ AL PÚBLIC

Disponibilitat horària.Imprescindible: català/castellà

i bon nivell francès-anglès.Incorporació immediata.

Envieu CV a [email protected]

Selecciona:Noi/noia jove per a treballar dissabtes i diumenges en una casa particular com a Tutor Language. No importa nacionalitat, però deurà parlar l’anglès tot el cap de set-mana. Interessant remuneració, amb ma-nutenció inclosa i possibilitat d’allotjament.

Interessats, truqueu al telèfon 346 084

Interessats/ades, envieu currículum a:[email protected]

NATIVE ENGLISH TEACHER NEEDEDQualifi ed native English teacher needed. Minimum 1-year work experience, ESL certifi cation and a fl exible schedule. Part time or Full time. Work permit necessary. Competitive salary and a friendly work-ing environment.

PROFESSOR/A D'ANGLÈS NADIU/IVAEstem buscant un/a professor/a d'anglès nadiu/iva i qualifi cat/ada. Mínim 1 any d'experiència, certifi cació d’ESL i fl exibilitat horària. A mitja jornada o a jornada completa. Permís de treball necessari. Salari competitiu i un ambient agradable de treball.

Edifi ci Montclar | Bonaventura Armengol, 10 | Bloc 2, pis 6è, despatx 1 | Andorra la Vella | [email protected] | www.singular.ad | Tel.: 813 989

ADMINISTRATIU/IVA AMB ANGLÈS A MITJA JORNADAMitja jornada per les tardes. Es responsabilitzarà de l'atenció al client i de les tasques administratives pròpies del lloc de treball. Imprescindi-ble català, castellà i domini de l'anglès (equivalent al First Certifi cate) i permís de treball.

BusquemTRANSPORTISTA AMB FURGONETA PRÒPIA

per a transport diari Lleida-Andorra(recollida: 02.00 h - entrega: 04.00 h).

Interessats, truqueu al

80 88 88(demaneu per Virgínia)

Page 27: Diari del 18 de setembre de 2012

classificats 27Dimarts, 18 De setembre Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Philippe o la Sra. Ruth.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel o el Sr. Sergi.

Selecciona per a incorporació immediata a CANILLO

Selecciona per a incorporació immediataResponsable de la CafeteRia plaza

Pensem en un/a professional amb un per-fil molt comercial, orientat a la recerca, la

presentació i el servei de productes d’alimen-tació i begudes d’alta qualitat.

Líder natural, dirigirà un petit equip sota la supervisió del cap de restauració, assegurant

tant la qualitat del servei com l’amabilitat dels seus col·laboradors.

És necessari parlar català i almenys dos idiomes d’ús freqüent.

Condicions de treball i salarials interessants.

seGon de CUinaamb titulació en escola d’hostaleria

o Formació Professional en el ram de cuina.

Experiència demostrable mínima de 3 anys com a cuiner o d’1 any com a

segon de cuina.Es requereix permís de residència i

treball i carnet de manipulador d’aliments.

Selecciona per a incorporació immediata

CaMbReRa d’HabitaCionsAmb permís de treball i experiència demostra-

ble. Incorporació immediata.

Interessades, truqueu al 87 29 51 i pregunteu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Interessades, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o el Sr. Jonathan.

a Andorra la Vella selecciona personal per a la temporada d’estiu

CaMbReRes d’HabitaCions per a torn de matí.

Es requereix permís de residència i treball, experiència demostrable i incorporació

immediata.

Per a empresa andorrana amb projecció internacional

Selecciona:personal que parli àzeri

Page 28: Diari del 18 de setembre de 2012

28 Dimarts, 18 De setembre Del 2012 oci

AVÍSSi ets usuari de Mobiland clic!, recorda que has de passar per Andorra Telecom a identificar-te.Tens fins al 30 de novembre de 2012. Per a més informació, truca al 115.

MUSEUS

El Didal d’OrPlaceres.

Arranjament de tot tipus de robaC/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la Vella - Tel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

total reCall (desafío total)D. Quaid va a l’empresa Rekall per a un vi-atge mental per poder escapar una estona de la seva frustrant vida. El record real d’una vida com a espia pot ser exactament el que necessita, però el procediment fracassa.

tHe PossessIoN: el orIGeNUna dona gran resulta malferida després d’un incendi declarat a casa seva. A l’hospi-tal només aconsegueix balbucejar com odia “la caixa”.

steP UP reVolUtIoN (3d)La nova entrega del film segueix l’estela de les seves predecessores, que van començar el 2006. L’Emily arriba a Miami per conver-tir-se en ballarina professional i aviat s’ena-mora del director d’un equip de ball de com-petició.

la delICadezaNathalie perd en un accident l’home de qui està perdudament enamorada. Després d’un temps de dol no es pot creure que l’amor torni a sorgir a la seva vida.

dreddEn un futur proper, Amèrica del Nord és un erm assolat per la radiació amb una única i gran megalòpolis que s’estén al llarg de la costa est: Mega City U, amb una població de més de 400 milions de persones. El jutge Dredd haurà de posar ordre a la ciutat.

Cinemes Illa Carlemany

dredd 22.30

las aVeNtUras de tadeo JoNes 18.00

total reCall (desafío total) 19.30, 22.00

tHe PossessIoN: el orIGeN 18.30, 20.30, 22.30

steP UP reVolUtIoN (3d) 18.00

eterNaMeNte CoMProMetIdos 19.45, 22.15

HeadHUNters 18.00, 20.15, 22.20

la delICadeza (V.o.s.e.) 19.45

las aVeNtUras de tadeo JoNesTadeo, un paleta somiador, és pres per un famós arqueòleg i enviat a una expedició al Perú. Amb l’ajuda del seu fidel gos Jeff, una intrèpida professora, un lloro i un buscavi-des, intentaran salvar la mítica ciutat perdu-da dels inques d’una malvada corporació de caçatresors.

eterNaMeNte CoMProMetIdosComèdia romàntica que explica la història de Tom i Violet, una parella de promesos que van trobant molts obstacles en el seu camí cap a l’altar.

HeadHUNtersRoger és un home que sembla que ho té tot: és el headhunter (cercatalents) més reeixit de Noruega, està casat amb Diana, la bella propietària d’una galeria d’art, i té una casa magnífica. Però porta un tren de vida que no hauria de permetre’s. Per aconseguir aquests ingressos es dedica a robar obres d’art.

Page 29: Diari del 18 de setembre de 2012

oci 29Dimarts, 18 De setembre Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia del FenerAv. Bra. Riberaygua, 2 - Tel.: 861 761Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.1

37

SOLu

ciON

S 1.

537

SudOku NÚM. 1.538HORÒSCOP

5 7 99 2 4

4 9 66 8 5 4

7 3 2 54 1 3

9 7 46 7 1

8 4 2

SUDOKU NÚM. 1.019

SO

LU

CIO

NS

N.

1.0

18

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Has d’anar amb comp-te perquè ara podrien reactivar-se o desen-cadenar-se problemes crònics. Procura cui-dar-te des d’un punt de vista global.

Ara ha arribat el mo-ment de proposar-te grans metes, però és possible que hagis de desprendre’t d’alguna cosa i d’alguns mal hàbits.

Cuida que les teves expectatives no siguin massa altes, perquè podries fracassar per massa ambició. No caiguis en el caos i vi-gila els teus principis.

Ara com ara està clar que necessites nous al·licients, noves il-lusions i una mica de fantasia en les teves relacions sentimen-tals.

Estàs en un moment en el que hauràs d’as-sumir punts de ma-duresa i de respon-sabilitat, tant en les relacions sentimentals com a la feina.

La teva escala de va-lors experimentarà molts i interessants canvis gràcies a nous coneixements i a con-tactes amb noves per-sones.

Para l’orella i posa en ordre la teva econo-mia. Atén tot el que tingui a veure amb herències, testaments, préstecs i tot tipus de recursos compartits.

Estàs en un període molt interessant per a augmentar els teus recursos econòmics, però hauràs de buscar també una nova orga-nització.

És moment que apren-guis a administrar les teves energies, que re-coneguis les teves de-bilitats i que realitzis alguns esforços, per a mantenir-te en forma.

És possible que ara puguis recuperar al-guna amistat que havies perdut, o que simplement tornaran certs aspectes del pas-sat a la teva vida.

Serà important que no gastis els teus diners abans de tenir-lo en les teves mans, perquè alguna cosa et podria fallar. No caiguis en errors.

Ara t’adonaràs, d’una vegada per sempre, que la vida és un cons-tant canvi i això serà més notori pel que fa al teu treball, on sorgi-ran moltes sorpreses.

ANUNCIS BREUS

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

OCI14 DIMECRES 17 DE MARÇ DE 2010

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [15/03/2010]1 7 8 5 9 4 6 3 22 3 5 1 6 8 7 9 46 9 4 2 3 7 1 8 5

8 5 3 7 2 1 4 6 94 2 9 6 8 3 5 7 17 6 1 4 5 9 3 2 8

3 1 2 9 7 5 8 4 69 4 7 8 1 6 2 5 35 8 6 3 4 2 9 1 7

Solution #2 [15/03/2010]4 2 5 9 7 6 8 3 13 6 7 8 2 1 9 4 59 8 1 3 5 4 7 2 6

6 4 9 7 8 3 5 1 22 7 8 1 6 5 3 9 41 5 3 4 9 2 6 7 8

5 9 6 2 4 7 1 8 37 1 4 6 3 8 2 5 98 3 2 5 1 9 4 6 7

Solution #3 [15/03/2010]6 3 8 2 9 7 5 1 47 4 1 3 8 5 6 9 22 5 9 4 6 1 8 7 3

3 1 7 6 2 8 4 5 94 9 6 5 1 3 7 2 88 2 5 9 7 4 3 6 1

9 7 4 1 3 6 2 8 55 8 2 7 4 9 1 3 61 6 3 8 5 2 9 4 7

Solution #4 [15/03/2010]9 6 3 5 2 1 4 8 77 4 1 9 8 6 2 5 38 5 2 7 4 3 1 9 6

3 9 5 8 1 4 7 6 21 7 6 2 3 5 9 4 82 8 4 6 7 9 5 3 1

6 1 8 4 9 7 3 2 54 2 7 3 5 8 6 1 95 3 9 1 6 2 8 7 4

Solution #5 [15/03/2010]8 6 2 1 9 3 5 7 44 5 3 2 6 7 8 9 17 1 9 8 5 4 3 2 6

1 3 5 4 2 9 7 6 82 8 4 7 1 6 9 5 39 7 6 3 8 5 4 1 2

5 2 1 9 3 8 6 4 73 9 7 6 4 2 1 8 56 4 8 5 7 1 2 3 9

Solution #6 [15/03/2010]5 1 7 6 3 8 4 9 26 3 9 2 7 4 8 5 12 8 4 9 1 5 3 6 7

1 5 2 4 8 9 7 3 64 7 6 3 5 2 1 8 93 9 8 1 6 7 2 4 5

7 6 3 8 9 1 5 2 48 2 5 7 4 6 9 1 39 4 1 5 2 3 6 7 8

Solution #7 [15/03/2010]9 5 8 2 3 1 4 7 66 2 3 5 7 4 1 9 87 4 1 6 9 8 5 2 3

2 7 6 9 5 3 8 4 15 1 4 7 8 6 2 3 93 8 9 1 4 2 6 5 7

8 6 5 3 2 9 7 1 44 3 2 8 1 7 9 6 51 9 7 4 6 5 3 8 2

Solution #8 [15/03/2010]1 9 8 4 5 2 6 3 72 4 7 3 8 6 1 9 55 3 6 7 1 9 4 2 8

7 1 5 8 9 3 2 4 64 6 3 1 2 7 5 8 99 8 2 5 6 4 7 1 3

6 7 4 2 3 8 9 5 18 2 1 9 7 5 3 6 43 5 9 6 4 1 8 7 2

IMMOBILIÀRIES

VENDESPiso Príncipe de Via-na, de 4 habitaciones, con 140m2, 2 baños y párquing incluido. 220.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Alta. Piso 230m2, 5 habitacio-nes, 3 baños, dos pla-zas de garaje y traste-ro. 570.000€. Tel.: 973 212 121.Venc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garri-gues) que es pot ex-plotar com a pedrera. Rica en pedra calcà-ria. Interessats con-tactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.Pardiñas. Piso en perfecto estado, 3 habitaciones, ascen-sor, con pk. y trastero incluido en precio. 180.000€. Tel.: 973 212 121.Nau Lleida, amb ofi cines i tots els ser-veis, per entrar demà. 450m2 a 283.500€. Tel.: 973 212 121.Sobreático loft , con gran terraza, amue-blado y con electro-domésticos. 96.000€. Tel.: 600 994 252.Particular. Vendo apartamento 2 habi-taciones, cocina inde-pendiente, junto Prat de la Riba. Año 2007. 168.000€. Párquing incluido. Tel.: 629 722 416.Casa adossada a Vilanova de Bellpuig, casi nova (2 anys), de 90m2, amb jardí de

50m2, garatge i tras-ter. 4 habitacions, saló de 23m2, cuina offi ce, 1 bany i 1 aseo. Preu: 152.000€. Tel.: 645 942 574, Alberto. Piso seminuevo zona Barris Nord: 101m2, 4 habitaciones, 2 baños, exterior, párquing in-cluido. 180.000€. Par-ticular. Tel.: 629 722 416.Apartamento año 2006, cocina indepen-diente, 2 habitacio-nes dobles. Exterior. Párquing incluido. 126.000€. Tel.: 600 994 252.Zona Doctora Cas-tells: piso de 3 habi-taciones, terraza de 60m2, con ascensor. 135.000€. Tel.: 973 212 121.Nave Polígono els Frares. Nave venta 600m2 a 424.000€ o al-quiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Zona Cappont, piso de 3 habitaciones, 2 baños, párquing y trastero, zona comu-nitaria, con piscina. 220.000€. Tel.: 973 21 21 21.Zona Bordeta, apar-tamento de 2 habi-taciones, en perfecto estado. 108.000€. Tel.: 973 21 21 21. Zona Vielha: casa de 165m2, 4 habitaciones,

4 baños, 637.000€, to-talmente amueblada y decorada. Tel.: 973 21 21 21. Piso Cappont: a refor-mar, 4 habitaciones, 2 baños. 120.000€. Tel.: 973 21 21 21. Lleida. Bonita casa. Patio grande, 3 ha-bitaciones, 2 baños, barbacoa, zona tran-quila. 115.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Jardiland. Chalet 6 habitaciones, de 2.000 metros de parcela, con piscina, barbacoa, gran coci-na, garaje. 390.000€. Tel.: 973 212 121.Lluís Companys. Apartamento en per-fectas condiciones, 2 habitaciones, con párquing incluido en precio, amueblado. 180.000€; alquilado a 600€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Zona Rambla Ferran. Apartamento zona correos, 1 habitación, amueblado con gus-to. 101.000€; alquila-do 470€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Vendo piso Ricardo Viñes. 90m2. Calefac-ción. Ascensor. Pre-cio: 230.000€. Tel.: 625 120 512.Zona Campus uni-versitari. Piso 85m2, reformado, 3 habita-ciones dobles, calef. ind. a gas, amuebla-do. 114.000€. Tel.: 600 994 252.Seminuevo Cappont. Año 2006. 3 habita-ciones, 2 baños, pár-quing y trastero in-

cluido. 195.000€. Tel.: 600 994 252.Subasta Cambrils. Piso 3 habitaciones, párquing y piscina. Nuevo a estrenar: 135.000€. Tel.: 673 675 796.

LLOGUERSLocal Magraners. Ideal ofi cina, consul-torio, despacho, etc. Totalmente refor-mado, con aseo, dos despachos, sala de es-pera y zona de recep-ción con dos zonas de trabajo. Precio: 600€. Tel.: 973 212 121.

www.mariajosegilart.comwww.mariajosegilart.comCappont, zona Cam-pus, apartamentos obra nueva amuebla-dos de 65m2, con 2 habitaciones 595€ y de 125m2, con 4 habi-taciones, a 800€. Tel.: 973 212 121. Nau Polígon Meca-nova, 450m2, amb ofi -cines. 1.200€. Tel.: 973 21 21 21. Cappont, pisos de obra nueva 3 habitaci-ones y 2 baños. 536€. Tel.: 973 212 121. Pardiñas, pisos de obra nueva 2 habita-ciones, 539€. Tel.: 973 212 121.Zona Ricardo Vi-nyes. Loc al 240m2, en perfectas condi-ciones. Totalmente reformado, apto para cualquier negocio. 4.000€. Tel.: 973 212 121. Estudio seminuevo en zona Alta, con

gran terraza. 380€. Tel.: 600 994 252.Nave Polígono els Frares. Nave alquiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.Nau de 450m2, apta per qualsevol activi-tat. En el Polígon dels Frares. Preu a conve-nir. Tel.: 686 486 839 - 972 220 017 Miguel. Apartamento 2 ha-bitaciones en Avda. Catalunya, cocina in-dependiente, amue-blado. 450€. Tel.: 600 994 252.Zona Rectorat. Áti-co dúplex invertido, con terraza de 60m2, salida desde el come-dor. 2 habitaciones dobles. 600€. Tel.: 600 994 252.Balmes. 2 habitacio-nes, amueblado. Se-minuevo. 500€. Tel.: 600 994 252.Avda. Estudi Ge-neral. Piso nuevo a estrenar, de 3 habita-ciones, sin muebles. 600€. Tel.: 600 994 252.

ALQUILO Con posible opción a

compra OBRA NUEVA TORREFARRERA2 hab. 500 €3 hab. 550 €

Tel. promotora 973 23 75 06

Seminuevo Pardi-nyes (delante palacio de congresos). Apar-tamentos alquiler 2 habitaciones desde 450€. Tel.: 600 994 252.Particular lloga pis amoblat de 2, 3 i 4

habitacions. Tel.: 973 245 023 - 660 397 264.Pis recent pintat C/ Lluís Companys, 3 habitacions, 2 banys, saló menjador, cuina. Tel.: 620 819 465.Se alquila piso, eco-nómico, zona Haci-enda. 2 hab., amue-blado, para entrar a vivir. Tel.: 973 263 094 - 699 382 124.

TRASPÀSSe traspasa tienda hippie en Lleida. Muy bien situada y eco-nómica. Tel.: 658 260 333.

FEINA

OFERTESPersona responsable y educada, con titula-ción ofi cial en auxiliar de enfermería en ge-riatría, se ofrece para hacer velas hospita-larias y domiciliarias, así como administrar comidas, medica-mentos, higiene, etc. a enfermos. Tel.: 679 705 093 Eduardo, dis-ponible 24 h.

DEMANDES

ACTIVIDAD EXTRA

Trabajos caseros. Confeccione bolígra-fos, barcos, collares,

mecheros Tel. 902 550 597

Ahora gane 1.500€ trabajando, manuali-dades en casa. Envían material. 902 933 468.

VEHICLES

COMPRESCompramos turis-mos, furgonetas, 4x4. Pagamos al contado. Tel.: 699 790 742.

VENDESFord Focus 1.8 TDCI. 120.000 km. 3.000€. Full equip. Tel.: 646 655 022.Audi A4 Avant. 2.5TDI, 150cv, 6 marxes. Any 2000. 150.000 km. Impeca-ble. 6.800€. Tel.: 626 063 115.Se vende Harley-Davidson. Cilin-drada 1.200. 300km. Totalmente nueva. In-cluye 2 cascos nuevos (hombre y mujer). Precio: 9.000€. Tel.: 616 437 548.Seat Leon Sport 1.900 TDI. 110cv. Any 2003. Únic propietari, per-fecte estat. 94.000km. Tel.: 637 423 413.

ANUNCISCLASSIFICATS

973 260 065

VARIS

COMPRESCompro oro-plata y papeletas de empeño. Tel.: 675 883 815.

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

VENDESLlibreria de despatx antiga, any 1900. Molt bon estat. Preu: 1.200€. Tel.: 648 182 667.

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

AG. MATRIMONIALS

AGENCIA MATRIMONIAL

COSM www.agenciamatrimonial.com Tel. 934 877 180

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

PREU PER PARAULES (PARAULA→0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL→9.50 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS→17.50 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.138

HORÒSCOP

5 7 99 2 4

4 9 66 8 5 4

7 3 2 54 1 3

9 7 46 7 1

8 4 2

SUDOKU NÚM. 1.019

SO

LUC

ION

S N

. 1

.01

8

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Has d’anar amb comp-te perquè ara podrien reactivar-se o desen-cadenar-se problemes crònics. Procura cui-dar-te des d’un punt de vista global.

Ara ha arribat el mo-ment de proposar-te grans metes, però és possible que hagis de desprendre’t d’alguna cosa i d’alguns mal hàbits.

Cuida que les teves expectatives no siguin massa altes, perquè podries fracassar per massa ambició. No caiguis en el caos i vi-gila els teus principis.

Ara com ara està clar que necessites nous al·licients, noves il-lusions i una mica de fantasia en les teves relacions sentimen-tals.

Estàs en un moment en el que hauràs d’as-sumir punts de ma-duresa i de respon-sabilitat, tant en les relacions sentimentals com a la feina.

La teva escala de va-lors experimentarà molts i interessants canvis gràcies a nous coneixements i a con-tactes amb noves per-sones.

Para l’orella i posa en ordre la teva econo-mia. Atén tot el que tingui a veure amb herències, testaments, préstecs i tot tipus de recursos compartits.

Estàs en un període molt interessant per a augmentar els teus recursos econòmics, però hauràs de buscar també una nova orga-nització.

És moment que apren-guis a administrar les teves energies, que re-coneguis les teves de-bilitats i que realitzis alguns esforços, per a mantenir-te en forma.

És possible que ara puguis recuperar al-guna amistat que havies perdut, o que simplement tornaran certs aspectes del pas-sat a la teva vida.

Serà important que no gastis els teus diners abans de tenir-lo en les teves mans, perquè alguna cosa et podria fallar. No caiguis en errors.

Ara t’adonaràs, d’una vegada per sempre, que la vida és un cons-tant canvi i això serà més notori pel que fa al teu treball, on sorgi-ran moltes sorpreses.

ANUNCIS BREUS

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

OCI14 DIMECRES 17 DE MARÇ DE 2010

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [15/03/2010]1 7 8 5 9 4 6 3 22 3 5 1 6 8 7 9 46 9 4 2 3 7 1 8 5

8 5 3 7 2 1 4 6 94 2 9 6 8 3 5 7 17 6 1 4 5 9 3 2 8

3 1 2 9 7 5 8 4 69 4 7 8 1 6 2 5 35 8 6 3 4 2 9 1 7

Solution #2 [15/03/2010]4 2 5 9 7 6 8 3 13 6 7 8 2 1 9 4 59 8 1 3 5 4 7 2 6

6 4 9 7 8 3 5 1 22 7 8 1 6 5 3 9 41 5 3 4 9 2 6 7 8

5 9 6 2 4 7 1 8 37 1 4 6 3 8 2 5 98 3 2 5 1 9 4 6 7

Solution #3 [15/03/2010]6 3 8 2 9 7 5 1 47 4 1 3 8 5 6 9 22 5 9 4 6 1 8 7 3

3 1 7 6 2 8 4 5 94 9 6 5 1 3 7 2 88 2 5 9 7 4 3 6 1

9 7 4 1 3 6 2 8 55 8 2 7 4 9 1 3 61 6 3 8 5 2 9 4 7

Solution #4 [15/03/2010]9 6 3 5 2 1 4 8 77 4 1 9 8 6 2 5 38 5 2 7 4 3 1 9 6

3 9 5 8 1 4 7 6 21 7 6 2 3 5 9 4 82 8 4 6 7 9 5 3 1

6 1 8 4 9 7 3 2 54 2 7 3 5 8 6 1 95 3 9 1 6 2 8 7 4

Solution #5 [15/03/2010]8 6 2 1 9 3 5 7 44 5 3 2 6 7 8 9 17 1 9 8 5 4 3 2 6

1 3 5 4 2 9 7 6 82 8 4 7 1 6 9 5 39 7 6 3 8 5 4 1 2

5 2 1 9 3 8 6 4 73 9 7 6 4 2 1 8 56 4 8 5 7 1 2 3 9

Solution #6 [15/03/2010]5 1 7 6 3 8 4 9 26 3 9 2 7 4 8 5 12 8 4 9 1 5 3 6 7

1 5 2 4 8 9 7 3 64 7 6 3 5 2 1 8 93 9 8 1 6 7 2 4 5

7 6 3 8 9 1 5 2 48 2 5 7 4 6 9 1 39 4 1 5 2 3 6 7 8

Solution #7 [15/03/2010]9 5 8 2 3 1 4 7 66 2 3 5 7 4 1 9 87 4 1 6 9 8 5 2 3

2 7 6 9 5 3 8 4 15 1 4 7 8 6 2 3 93 8 9 1 4 2 6 5 7

8 6 5 3 2 9 7 1 44 3 2 8 1 7 9 6 51 9 7 4 6 5 3 8 2

Solution #8 [15/03/2010]1 9 8 4 5 2 6 3 72 4 7 3 8 6 1 9 55 3 6 7 1 9 4 2 8

7 1 5 8 9 3 2 4 64 6 3 1 2 7 5 8 99 8 2 5 6 4 7 1 3

6 7 4 2 3 8 9 5 18 2 1 9 7 5 3 6 43 5 9 6 4 1 8 7 2

IMMOBILIÀRIES

VENDESPiso Príncipe de Via-na, de 4 habitaciones, con 140m2, 2 baños y párquing incluido. 220.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Alta. Piso 230m2, 5 habitacio-nes, 3 baños, dos pla-zas de garaje y traste-ro. 570.000€. Tel.: 973 212 121.Venc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garri-gues) que es pot ex-plotar com a pedrera. Rica en pedra calcà-ria. Interessats con-tactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.Pardiñas. Piso en perfecto estado, 3 habitaciones, ascen-sor, con pk. y trastero incluido en precio. 180.000€. Tel.: 973 212 121.Nau Lleida, amb ofi cines i tots els ser-veis, per entrar demà. 450m2 a 283.500€. Tel.: 973 212 121.Sobreático loft , con gran terraza, amue-blado y con electro-domésticos. 96.000€. Tel.: 600 994 252.Particular. Vendo apartamento 2 habi-taciones, cocina inde-pendiente, junto Prat de la Riba. Año 2007. 168.000€. Párquing incluido. Tel.: 629 722 416.Casa adossada a Vilanova de Bellpuig, casi nova (2 anys), de 90m2, amb jardí de

50m2, garatge i tras-ter. 4 habitacions, saló de 23m2, cuina offi ce, 1 bany i 1 aseo. Preu: 152.000€. Tel.: 645 942 574, Alberto. Piso seminuevo zona Barris Nord: 101m2, 4 habitaciones, 2 baños, exterior, párquing in-cluido. 180.000€. Par-ticular. Tel.: 629 722 416.Apartamento año 2006, cocina indepen-diente, 2 habitacio-nes dobles. Exterior. Párquing incluido. 126.000€. Tel.: 600 994 252.Zona Doctora Cas-tells: piso de 3 habi-taciones, terraza de 60m2, con ascensor. 135.000€. Tel.: 973 212 121.Nave Polígono els Frares. Nave venta 600m2 a 424.000€ o al-quiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Zona Cappont, piso de 3 habitaciones, 2 baños, párquing y trastero, zona comu-nitaria, con piscina. 220.000€. Tel.: 973 21 21 21.Zona Bordeta, apar-tamento de 2 habi-taciones, en perfecto estado. 108.000€. Tel.: 973 21 21 21. Zona Vielha: casa de 165m2, 4 habitaciones,

4 baños, 637.000€, to-talmente amueblada y decorada. Tel.: 973 21 21 21. Piso Cappont: a refor-mar, 4 habitaciones, 2 baños. 120.000€. Tel.: 973 21 21 21. Lleida. Bonita casa. Patio grande, 3 ha-bitaciones, 2 baños, barbacoa, zona tran-quila. 115.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Jardiland. Chalet 6 habitaciones, de 2.000 metros de parcela, con piscina, barbacoa, gran coci-na, garaje. 390.000€. Tel.: 973 212 121.Lluís Companys. Apartamento en per-fectas condiciones, 2 habitaciones, con párquing incluido en precio, amueblado. 180.000€; alquilado a 600€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Zona Rambla Ferran. Apartamento zona correos, 1 habitación, amueblado con gus-to. 101.000€; alquila-do 470€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Vendo piso Ricardo Viñes. 90m2. Calefac-ción. Ascensor. Pre-cio: 230.000€. Tel.: 625 120 512.Zona Campus uni-versitari. Piso 85m2, reformado, 3 habita-ciones dobles, calef. ind. a gas, amuebla-do. 114.000€. Tel.: 600 994 252.Seminuevo Cappont. Año 2006. 3 habita-ciones, 2 baños, pár-quing y trastero in-

cluido. 195.000€. Tel.: 600 994 252.Subasta Cambrils. Piso 3 habitaciones, párquing y piscina. Nuevo a estrenar: 135.000€. Tel.: 673 675 796.

LLOGUERSLocal Magraners. Ideal ofi cina, consul-torio, despacho, etc. Totalmente refor-mado, con aseo, dos despachos, sala de es-pera y zona de recep-ción con dos zonas de trabajo. Precio: 600€. Tel.: 973 212 121.

www.mariajosegilart.comwww.mariajosegilart.comCappont, zona Cam-pus, apartamentos obra nueva amuebla-dos de 65m2, con 2 habitaciones 595€ y de 125m2, con 4 habi-taciones, a 800€. Tel.: 973 212 121. Nau Polígon Meca-nova, 450m2, amb ofi -cines. 1.200€. Tel.: 973 21 21 21. Cappont, pisos de obra nueva 3 habitaci-ones y 2 baños. 536€. Tel.: 973 212 121. Pardiñas, pisos de obra nueva 2 habita-ciones, 539€. Tel.: 973 212 121.Zona Ricardo Vi-nyes. Loc al 240m2, en perfectas condi-ciones. Totalmente reformado, apto para cualquier negocio. 4.000€. Tel.: 973 212 121. Estudio seminuevo en zona Alta, con

gran terraza. 380€. Tel.: 600 994 252.Nave Polígono els Frares. Nave alquiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.Nau de 450m2, apta per qualsevol activi-tat. En el Polígon dels Frares. Preu a conve-nir. Tel.: 686 486 839 - 972 220 017 Miguel. Apartamento 2 ha-bitaciones en Avda. Catalunya, cocina in-dependiente, amue-blado. 450€. Tel.: 600 994 252.Zona Rectorat. Áti-co dúplex invertido, con terraza de 60m2, salida desde el come-dor. 2 habitaciones dobles. 600€. Tel.: 600 994 252.Balmes. 2 habitacio-nes, amueblado. Se-minuevo. 500€. Tel.: 600 994 252.Avda. Estudi Ge-neral. Piso nuevo a estrenar, de 3 habita-ciones, sin muebles. 600€. Tel.: 600 994 252.

ALQUILO Con posible opción a

compra OBRA NUEVA TORREFARRERA2 hab. 500 €3 hab. 550 €

Tel. promotora 973 23 75 06

Seminuevo Pardi-nyes (delante palacio de congresos). Apar-tamentos alquiler 2 habitaciones desde 450€. Tel.: 600 994 252.Particular lloga pis amoblat de 2, 3 i 4

habitacions. Tel.: 973 245 023 - 660 397 264.Pis recent pintat C/ Lluís Companys, 3 habitacions, 2 banys, saló menjador, cuina. Tel.: 620 819 465.Se alquila piso, eco-nómico, zona Haci-enda. 2 hab., amue-blado, para entrar a vivir. Tel.: 973 263 094 - 699 382 124.

TRASPÀSSe traspasa tienda hippie en Lleida. Muy bien situada y eco-nómica. Tel.: 658 260 333.

FEINA

OFERTESPersona responsable y educada, con titula-ción ofi cial en auxiliar de enfermería en ge-riatría, se ofrece para hacer velas hospita-larias y domiciliarias, así como administrar comidas, medica-mentos, higiene, etc. a enfermos. Tel.: 679 705 093 Eduardo, dis-ponible 24 h.

DEMANDES

ACTIVIDAD EXTRA

Trabajos caseros. Confeccione bolígra-fos, barcos, collares,

mecheros Tel. 902 550 597

Ahora gane 1.500€ trabajando, manuali-dades en casa. Envían material. 902 933 468.

VEHICLES

COMPRESCompramos turis-mos, furgonetas, 4x4. Pagamos al contado. Tel.: 699 790 742.

VENDESFord Focus 1.8 TDCI. 120.000 km. 3.000€. Full equip. Tel.: 646 655 022.Audi A4 Avant. 2.5TDI, 150cv, 6 marxes. Any 2000. 150.000 km. Impeca-ble. 6.800€. Tel.: 626 063 115.Se vende Harley-Davidson. Cilin-drada 1.200. 300km. Totalmente nueva. In-cluye 2 cascos nuevos (hombre y mujer). Precio: 9.000€. Tel.: 616 437 548.Seat Leon Sport 1.900 TDI. 110cv. Any 2003. Únic propietari, per-fecte estat. 94.000km. Tel.: 637 423 413.

ANUNCISCLASSIFICATS

973 260 065

VARIS

COMPRESCompro oro-plata y papeletas de empeño. Tel.: 675 883 815.

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

VENDESLlibreria de despatx antiga, any 1900. Molt bon estat. Preu: 1.200€. Tel.: 648 182 667.

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

AG. MATRIMONIALS

AGENCIA MATRIMONIAL

COSM www.agenciamatrimonial.com Tel. 934 877 180

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

PREU PER PARAULES (PARAULA→0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL→9.50 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS→17.50 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONS

Si desitja més informació, ens podrà trobar al telèfon 802 303

o bé a [email protected]

Suport iPad per

al cotxe 20€

ESCALDES-ENGORDANY

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)A l’ombra del romànic presenta ceràmiques de Judith Pellicer. Fins al 30 de setembre.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Joan Miró, el jardí de les merave-lles mostra litografies i gravats. Fins al 30 de setembre.

MUSEU DEL PERFUMFemmes fatales, fotografies d’ico-nes del cinema fumant. Hi col-labora el Museu del Tabac.

ESPAI 29Ángel Calvente ven tota la seva obra en la mostra Ressorgir. Fins a finals de setembre.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARPintures de Francisco Sánchez. Fins a finals de setembre.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAJoan Ganyet exposa fotografies a la mostra Paisatges immediats. Fins al 12 d’octubre.

LA MASSANA

MUSEU DEL CòMICPortades de còmic recull una tren-

tena de portades originals de diversos autors d’èpoques dife-rents. Fins al 27 de setembre.

MÓN bOhEMIEl pub exposa De la foscor a la llum, quadres de la pintora au-todidacta Rocío García. Fins a mitjans d’octubre.

SANT JULIÀ DE LòRIA

MUSEU DEL TAbACMostra de la col·lecció de pintu-ra russa del segle XX de Dolores Tomás. Rússia, segle XX. Fins al 14 d’octubre.

UNIVERSITAT D’ANDORRAUdArt Foto mostra imatges de 54 fotògrafs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Fins al 21 de desembre.

CENTRE CULTURAL Traços i notes de color expo-sa obra plàstica de Charlotte Gaspà amb notes d’Alexandra Monné. Fins al 21 de setembre.

ENCAMP

SALA D’ExPOSICIONS DEL COMúL’artista autodidacta Miquel Puigdemasa presenta obra pic-tòrica, titulada Passat, present. Fins al 2 de novembre.

CANILLO

PALAU DE GEL5a Mostra d’Arts Plàstiques per a Joves - Premis Sergi Mas 2012. Fins al 21 de setembre.

Page 30: Diari del 18 de setembre de 2012

30 Dimarts, 18 De setembre Del 2012 oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

Cost: 0,60 € + cànon

Chica de 37 para chico de 34,te he estado esperando hasta las 16:45,Que ha pasado para que no vinieras?

Fofinha a minha vida sem ti nao faz sentido estou arrependido por tudo estou a cambiar porque o ke mais kero e ser feliz contigo princeza amo te

Te amo fofinha o meu amor por ti e louco numca te vou esquecer e vou esperar por ti toda a vida princeza amo te e levanta cabeca besitos

Bd Para chico 17 que busca sexo, de chica 16, el mircoles a las 16h30 en la Illa. Ok?

Catalunya SI Independencia NOOOOOO.....

Luego ,nos quejamos por la crisis ,voy el domingo a

las 19,50 h a comprar cafe i dicen ke no me venden cafe ke ya han cerrado , gracias por la atencion habeis perdido un cliente

BD Per la chica d 37 del chico 34, proximo sabado a las 18:00 en el mismo siteo. No eh podido el anterior por motivos de trabajo, lo siento hacerte esperar, despues te lo explico. Si no marca tu un dia antes d las 21:00.

BD CHICO DE 49 A PARA CHICA DE 45 A OK MIERCOLES 19 A LES 19:00 H AL CAFE DI FIORE ?

Bd hombre 50 solo sin compromissos, sin vicios con piso, coche y muy estÃḂvel busca mujer para amistad y lo que surja.

Bd. Si tu cagada es la

que se me esta pasando por la cabeza,olvà date de que existo,no se te ocurra ni tan siquiera mirarme nunca mas a la cara.que tu castigo sea recordarme cada segundo y no seas capaz de ser feliz junto a eso .

Bd.si la as cagado es porque as querido.hoy en dà a hay muchos métodos.es lo ÃḂnico que no te voy a perdonar en la vida , ADIÃḂS

BD PARA CHICO DE 37 aos yo chica de 34 nos podriamos conocer ..

Autonoms lloc i hora

Bd al iluminat que diu que madrid es la culpable de la desgracia economica de cataluya ignorante preguntale al tripartito y espabilao

TEDM Pa ti pa siempre, pero decidete R&M

bd al del jaguar del domingo por la noche,soy el ibiza rojo!! en rectas todos sabemos correr...aun me buscas ehhhh

bd chicos de 30 y 32 aos con ganas de pasarlo bien buscan dos chicas para cena y diversion sin compromiso.....

Para la chica que el sabado fue nuestra camarera en la boda del roc blan te envito a un cafe un admirador.....

BD para al que todos conocéis como patxi pero es mi raul, te quiero con locura vida mà a, gracias por querernos tanto a los dos, a partir del martes los cuatro juntos! Te amo Miri MF

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Reprendreu el contacte amb un familiar que no ve-ieu gaire i tindreu l’oportunitat de començar a tenir un tracte molt més habitual. Compar-tireu experiències.

Quan creieu que no us podien anar mi-llor les coses apa-reixerà una nova il·lusió per a vosal-tres. I és que per fi teniu l’oportunitat d’ampliar les rela-cions socials.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Començareu una nova etapa en la vostra vida en què haureu de deixar de banda el passat i les coses dolentes que us han passat per aconseguir ser feliços.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

És hora que co-menceu a ser una mica més organit-zats i que no hàgiu d’anar sempre amb presses. Ordeneu una mica el vos-tre espai i estareu menys atabalats.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Tindreu l’oportu-nitat de solucionar un conflicte amb un familiar que us preocupava bas-tant. Parlant de les coses amb sinceri-tat veureu els pro-blemes resolts.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

No estaria mala-ment que us pren-guéssiu uns dies lliures per pensar i aclarir-vos les ide-es. Eviteu passar la majoria del temps amb els sentiments a flor de pell.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Heu patit molt per amor. Sempre ho doneu tot, confieu en l’altra persona i us sacrifiqueu, però no heu de deixar que us pren-guin el pèl. Penseu en vosaltres.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Tindreu ganes de fer un canvi a casa vostra. Us anirà de primera canviar una mica el vostre espai per sentir-vos renovats i menys cansats de la mo-notonia diària.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Tindreu l’oportu-nitat d’iniciar una nova etapa en què haureu de prendre moltes decisions. Heu d’afrontar-ho amb energia, ja que podreu aconseguir la felicitat.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

No tindreu gaires ganes de pensar en plans molt in-tensos. Ara no-més us vindrà de gust quedar-vos a casa i fer activitats tranquil·les que no us exigeixin molt.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

El millor dia de la setmana per a vosaltres arribarà quan tingueu una trobada inespera-da amb un amic del passat que fa molt temps que no veieu.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Experimentareu una pujada d’adre-nalina, que us feia falta, i rebreu bo-nes notícies d’un familiar. Tots els problemes que us atabalen s’acaba-ran resolent.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 18 de setembre de 2012

oci 31Dimarts, 18 De setembre Del 2012

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

La qualitat en tes a Andorra la podeu trobar a

La Botiga Del Te amb més de 130 especialitats!!

També hi podeu trobar les millors especialitats en cafès del món i en gra...Kenya, Colòmbia, Mèxic, Brasil, etc.

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.00 RNA: Ara i aquí12.00 Àrea ATV: Fórmula

musical13.25 Créixer en l’esport13.40 El temps migdia +El

trànsit13.45 Informatiu migdia14.45 Àrea ATV: Paisatges 15.00 RNA: Cara o creu15.35 Àrea ATV: Fórmula

musical18.00 Club Piolet19.00 Àrea ATV: Fórmula

musical20.15 RNA: Ara i aquí 2.020.40 Météo vespre + El

trànsit20.45 Informatiu vespre21.25 Identitats 21.55 Breitling Air Sports 22.25 RNA: Ara i aquí 2.0 22.50 Informatiu vespre23.30 Redifusió nit01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 13.05 Rex 13.40 Aquí guanyes tu 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.50 La Riera16.30 Divendres 18.20 Julie Lescaut 20.00 Telenotícies vespre20.28 Zona Champions 20.38 Futbol: Champions 22.45 Zona Champions23.20 Sense ficció 00.35 Pel·lícula: Jocs

salvatges 4 02.05 Divendres 03.40 Blues a l’estudi

06.00 Videoclips catalans 07.50 Retalls de món 08.55 Cultures vives 10.05 Xarxa Natura 10.30 El documental 11.30 City Folk 11.57 L’esperit de les

plantes 12.00 El calamar colossal12.45 Batecs de natura 13.00 El món des de l’aire 13.30 Un tast pel món 13.57 Les vacances roma-

nes de la Catherine 14.25 Rutes mítiques 15.20 Paradisos asiàtics 15.45 Thalassa 16.22 Cultures vives 17.16 La princesa del Bronx 19.04 City Folk 20.05 Un tast pel món 21.50 Quèquicom 22.15 Quèquicom22.50 La collita d’en Jimmy 00.38 Sputnik

07.20 Wickie, el víking 07.48 Doraemon 08.37 Mic 3 10.35 Les Tres Bessones 11.27 Lila 13.05 Els germans Kratt 13.52 Fanboy i Chum Chum 14.40 El xou de l’Scooby-

Doo 15.05 La classe dels titans 16.33 Asha 17.00 Mic 3 17.47 Una mà de contes 18.45 La vida secreta de la

Sabrina 19.06 La vida secreta de la

Sabrina 20.18 Les fabuloses

tortugues ninja21.05 Tom i Jerry 21.30 Bola de drac GT 22.20 Pel·lícula: Akira 00.30 Little Britain 01.00 Doctor Who

07.20 Efectivament 08.25 ZZ 09.50 Esport Club 10.50 Lliga russa (8a jorna-

da): Kuban - Spartak Moscou

12.29 Crackòvia 12.59 Efectivament 14.00 Futbol Cat. 15.13 Intrèpids 16.24 El laboratori de

l’esport 17.38 Crackòvia 18.15 Flaix 19.30 Zona Champions 20.34 Champions Magazín 20.55 Zona de ball 22.45 Zona Champions 23.15 Efectivament 23.20 Futbol internacional 00.15 Zona Champions 01.15 Tot l’esport 02.40 Futbol: Champions

League: R. Madrid - Manchester City

06.00 Televenda07.00 8 de 807.30 Catalunya Blues09.05 Televenda11.00 Dharma y Greg 12.40 Dharma y Greg 16.30 Dallas 17.20 Colombo19.10 8 al dia22.15 Pel·lícula: Una insólita

aventura00.20 Benvinguts al paradís 02.35 Especial Clips

08.30 Notícies Lleida 09.00 Informatiu Pallars 10.30 Caminat per Catalunya 11.00 Bat de sol 12.30 7 dies de la teva vida 13.00 Informatiu Pallars 14.00 Informatiu Pallars 14.30 Al pot petit 16.00 Informatiu Pallars 16.30 10 cites 17.30 Banda sonora 18.00 Indagare19.00 Amb Josep Pons 20.00 Revival20.30 L’informatiu vespre

de Lleida 21.00 Informatiu Pallars 21.30 Lleida al dia 23.00 Serveis informatius 23.30 Socarras

06.00 Noticias 24 horas10.15 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón14.15 Saber cocinar15.00 Telediario 116.30 Amar en tiempos

revueltos18.30 + Gente20.30 UEFA Champions

League 12/13: Reial Madrid-Manchester City

23.00 Españoles en el mundo

00.50 Un mundo aparte01.45 La noche en 24

horas 03.25 TVE es música

08.05 Grandes documen-tales

09.05 Babel en TVE09.35 Aquí hay trabajo 10.05 La aventura del saber 11.05 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.45 Documentos TV14.45 Docufilia 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufilia19.00 Paraísos cercanos20.00 Curro Jiménez21.00 Docufilia22.00 Versión española23.40 La 2 noticias01.00 Entretenimiento

05.00 Fusión sonora06.30 Informativos

Telecinco08.55 El programa del

verano12.45 Mujeres y hombres

y viceversa 14.30 De buena ley 15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco21.45 Hay una cosa que te

quiero decir02.00 Premier Casino

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Este es mi barrio09.10 Crímenes imper-

fectos12.25 Al rojo vivo13.57 La Sexta Noticias15.35 El Millonario16.20 Bones18.05 Navy: Investigación

criminal19.55 La Sexta Noticias21.30 El intermedio22.25 El taquillazo: World

Trade Center00.35 Farenheit 9/1102.50 Astro TV

06.40 Sandra détective08.30 Téléshopping09.20 Quatre mariages

pour une lune de miel

10.20 Au nom de la vérité 11.20 Mon histoire vraie12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.40 Petits plats en

équilibre14.00 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: Pour l’hon-

neur de ma fille16.35 American wives17.25 Quatre mariages

pour une lune de miel

18.20 Une famille en or19.05 Le juste prix20.00 Journal20.40 Nos chers voisins20.50 France / Biélorussie22.25 Mentalist01.25 Reportages

06.20 Juegos Paralímpicos (ciclismo)

08.45 Juegos Paralímpicos (natación)

12.05 Juegos Paralímpicos (atletismo)

15.15 Olimpismo magazine15.45 Fútbol magazine16.15 Balonmano. Superco-

pa Española18.00 Ciclismo: Vuelta

ciclista a España19.10 JJ.OO. Londres

2012. Triatlón23.00 JJ.OO. Londres

2012. Voley playa23.45 JJ.OO. Londres

2012. Natación sincronizada

01.20 Juegos Paralímpicos Londres 2012

06.35 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.30 Amour, gloire et

beauté 09.55 C’est au programme10.55 Motus11.25 Les Z’amours12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire15.10 Comment ça va bien!16.15 Le jour où tout a

basculé17.10 Seriez expert?17.55 On ne demande qu’à

en rire18.55 Volte-face20.00 Journal20.45 Histoires en série22.55 21 jours...23.45 Chine, la révolution

capitaliste00.10 La main au collet

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón:

especial famosos21.00 Antena 3 Noticias 222.00 El Hormiguero 3.022.30 Érase una vez00.30 Cine: El fantasma de

Hig River01.45 World Poker Tour02.30 Ganing Casino

05.00 Puro Cuatro 06.45 El zapping de

surferos 08.15 Top Gear09.15 Alerta Cobra10.15 Rush12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Frank de la Jungla 18.15 Fauna letal18.45 Malas pulgas 20.00 Noticias Cuatro21.00 Deportes Cuatro 221.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Spartacus01.30 Spartacus02.30 Cuatro astros

06.40 Ludo08.30 Angelo la débrouille10.45 Consomag12.00 12/13: Journal

régional13.45 Si près de chez vous14.50 Inspecteur Barnaby16.10 Chroniques d’en haut 16.45 Des chiffres et des

lettres17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion18.40 Les Paralympiques 19.30 Journal national 20.00 Tout le sport20.10 Plus belle la vie20.45 La guerre du Royal

Palace22.30 Soir 3 23.00 Ce soir (ou jamais!)

06.40 Télé achat09.40 Vous êtes en direct10.40 Hollywood Girls,

une nouvelle vie en Californie

12.10 Futurama 13.50 Tellement vrai15.10 Tellement vrai16.15 Hollywood Girls,

une nouvelle vie en Californie

18.45 Vous êtes en direct20.05 Destruction immé-

diate20.35 Mafia Blues22.25 Mafia Blues 2, la

rechute00.10 Magma

08.00 Détour(s) de mob08.25 X:enius 09.35 Les aventures

culinaires de Sarah Wiener dans les Alpes

10.20 Big Alma 12.50 Arte journal13.00 X:enius 14.15 Les plages des

sixties 15.00 Thank you for

smoking16.30 X:enius17.00 Les Alpes vues

du ciel 18.30 Détour(s) de mob 20.05 28 minutes 20.45 Silex and the City20.50 Nestlé et le business

de l’eau en bouteille23.40 Les routes de la

terreur

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça de Alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.14 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.00 Telejornal20.07 Futebol. Selecção

nacional22.25 Hóquei em patins:

Campeonato europeu

23.45 5 para a meia-noite00.51 11 de setembro: as

Torres Gêmeas02.32 Ribeirão do tempo

08.30 Le journal de la RTBF09.24 Portraits10.00 En pays de...10.30 Les boys11.00 TV5 Monde. Le

journal 11.32 Les boys12.52 Sentinelles de la

nature14.00 Geopilitis16.00 Football16.28 Questions pour un

champion17.00 TV5 Monde. Le

journal 18.00 Le point18.20 L’invité19.00 Le journal de

France 219.27 Les hommes de

l’ombre21.30 TV5 Monde. Le

journal 22.01 Le colonel Chabert23.48 La routine

07.30 Téléachat 09.00 Mon bien-être,

l’hebdo 10.10 Street cuisine11.45 A vos régions13.45 Maigret15.40 Pour l’amour du

risque18.15 Pour l’amour du

risque18.50 Very bad blagues, la

quotidienne19.15 Very bad blagues, la

quotidienne20.50 Au coeur de

l’enquête22.25 Au coeur de

l’enquête23.35 Au coeur de

l’enquête

07.20 La maison de Mickey 08.25 Le petit Nicolas10.10 Face au doute11.45 Drop Dead Diva12.45 Le 12/4513.00 Scènes de ménages13.30 100% Montagne13.45 Passion trouble17.40 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 19.45 Le 19/4520.05 Scènes de ménages20.50 Victoire Bonnot22.35 Profs passionnés,

élèves en difficulté: le trimestre de la dernière chance

Page 32: Diari del 18 de setembre de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 18

De s

etem

bre

Del

2012

Avui felicitem totes les Sofies i Irenes

moltes felicitats, marine! Petons de

la part de tota la família!

Jo encara me’n recordo de tu, Floreta. Petons, reina.

Per al meu prín-cep... Ja són dos anyets. t’estimo.

Jo encara me’n recordo de tu, Floreta. Petons, reina.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau bD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Pels organitzadors de la cursa al coll d ordini el dissabte, si talleu la carretera la talleu al principi i si es a migt cami poseu un cartell davis al principi per que la gent pujava i a migt cami es trovaba que no podia passar. Posar un cartell al principi del coll per avisar que la carretera esta tallada no es tant dificil.

BD. Pel listillo de diumenge a canillo sobre les 7, aquesta es l’educacio que li dones a la teva filla??? Si et dono un cop al coche perque surto, sera culpa meva, pues et pago i punt! Pero si no vas a la velocitat que has d’anar tampoc pasarien aquestes

coses... Res disculpa la merda de modals que tens! Inutil!

bd c pfff... et desitjo quina m . hem ... nose perq actuo aixi ptou

Bd Fer fi Sant Marti !!! amb llum despres de molts i molts anys. Gracies

Govern ens vol treure del sou el 10 d IRPF una BARBARITAT i a canvi d res... Baixaran els lloguers?? com pensen k viurem? no pensen en les conseqencies

BD a tots els autonoms apliquem el JO NO PAGO

BD perque el comu e-e paga la empresa de control de plagues si no fa la feina? Una vegada mes lo

barrato surt carrissim.volem adjudicacions per la qualitat no per el preu. Trini enviem les rates a casa teva?

Sra.Ferrer ara es un bon moment per pujar els sous a aquells q cobrem molt menys q la resta q no hem tingut la oportunitat de cap trieni ni valoracio.

Feli aniversari al millor marit del mundo mundial. De la teva spikilimaikins!

BD, s indignant trobar al diari missatges de menors ofreixen el seu cos per sexe. Una miqueta ms de compte a l’hora de publicar el missatges.

Restaurant Xinès-Vietnamès

NOU serVei A DOmiCili829 109

Av. Príncep Benlloch, 71 Andorra la Vella

Diumenge a la tarda i dilluns, tancat per festa setmanal.

Av. Carlemany, 56. Escaldes-Engordany

(Principat d’Andorra)

Tel.: 829 029

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

Dim

Arts

, 18

D