32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012 / NÚM. 2.066 / ANY 9 El Ministeri de Finances i Funció Pública t’ofereix la possibilitat d’obtenir: - Subvenció al lloguer - Crèdit per a l’emancipació (tot l’any) - Crèdit per a la fiança (tot l’any) AJUTS A L’HABITATGE DE LLOGUER Subvenció al lloguer convocatòria oberta fins l’1 de juny del 2012 INFORMA’T: Tel. 875 700 www.habitatgegovern.ad Govern d’Andorra Andorra prepara la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa ANDORRA Pàgina 7 Hollande nomena Sylvie Hubac representant personal en substitució de Christian Frémont ANDORRA Pàgina 7 L’Apaea gestionarà els menjadors de segona ensenyança i batxillerat ANDORRA Pàgina 9 El Comú de Sant Julià de Lòria detecta un increment de les demandes d’ajuts socials ANDORRA Pàgina 10 Nit de bel canto i cançó popular italiana amb la soprano Michelle Marie Cook al juny CULTURA Pàgina 13 Ramírez no rebaixa la marca en els 100 esquena i esperarà per saber si anirà als Jocs Olímpics ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 6 Vila diu que l’enregistrament irregular no afecta ministres AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 L’Acoda demana abaratir el cost de l’acomiadament per impulsar el sector ANDORRA Pàgina 11 Tati Masià Carisma reparteix 11.000 euros La botiga de segona mà gestio- nada per Carisma dóna 11.000 euros a tres entitats i al Comú, que tirarà endavant un projec- te de formació per als joves.

Diari del 24 de maig de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un Bondia¡¡¡ :)

Citation preview

Page 1: Diari del 24 de maig de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

jous

, 24

de m

aig

del

2012

/ nú

m. 2

.066

/ an

y 9

El Ministeri de Finances i Funció Pública t’ofereix la possibilitat d’obtenir:- Subvenció al lloguer- Crèdit per a l’emancipació (tot l’any)- Crèdit per a la fiança (tot l’any)

AJUTS AL’HABITATGE DE LLOGUER

Subvenció al lloguerconvocatòria oberta fins l’1 de juny del 2012

INFORMA’T:Tel. 875 700www.habitatgegovern.ad

Govern d’Andorra

Andorra prepara la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa

AndorrA Pàgina 7

Hollande nomena Sylvie Hubac representant personal en substitució de Christian Frémont

AndorrA Pàgina 7

L’Apaea gestionarà els menjadors de segona ensenyança i batxillerat

AndorrA Pàgina 9

El Comú de Sant Julià de Lòria detecta un increment de les demandes d’ajuts socials

AndorrA Pàgina 10

nit de bel canto i cançó popular italiana amb la soprano Michelle Marie Cook al juny

CuLturA Pàgina 13

ramírez no rebaixa la marca en els 100 esquena i esperarà per saber si anirà als Jocs olímpics

ESportS Pàgina 15

AndorrA Pàgina 6

Vila diu que l’enregistrament

irregular no afecta ministres

AVui éS notíCiA Pàgina 3

L’Acoda demana abaratir el cost de

l’acomiadament per impulsar el sector

AndorrA Pàgina 11

Tati Masià

Carisma reparteix 11.000 euros

la botiga de segona mà gestio-nada per Carisma dóna 11.000 euros a tres entitats i al Comú, que tirarà endavant un projec-te de formació per als joves.

Page 2: Diari del 24 de maig de 2012

DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012 D’INTERÈS2

TRADUCCIONS ICORRECCIONS

Traductors jurats inscrits al Registre

Tot tipus de documents

Av. Meritxell, 9, 4t-6a(Galeries Meritxell)

Tel. 814 840 a/e [email protected]

CATALÀ, CASTELLÀ, FRANCÈS,

ANGLÈS, ITALIÀ, PORTUGUÈS (entre altres)

EL TEMPS

dive

ndre

s

diss

abte

4/12

6/21

8/23

9/24

9/25

8/25

8/23

7/22

6/20

7/21

9/26

[email protected]

Temps de maigMàximes més altes

Torna el temps típic del mes de maig després de les pertorbacions dels últims dies. Avui el cel es-tarà poc ennuvolat durant el matí, exceptuant la cara nord, on hi haurà algun núvol de retenció. Al llarg del dia els núvols s’aniran desenvolu-pant amb més o menys força, i seran més grui-xuts a la cara sud pirinenca. Serà durant la tar-da i el vespre quan apareixeran precipitacions a la cara sud, preferentment en forma de xàfec o tempesta. Les precipitacions no seran gaire destacades però puntualment poden ser de moderada intensitat. Les temperatures pujaran una mica més, amb valors molt agradables al centre del dia. El vent bufarà del nord als cims, mentre que a les valls serà variable. Que tinguin un BONDIA.

Quart creixent

06.23 h21.18 h

8/25

Page 3: Diari del 24 de maig de 2012

3Dijous, 24 De maig Del 2012

Flexibilitzar el Codi de relacions laborals per abaratir els proces-sos d’acomiadament. Aques-ta és una de les propostes de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) per frenar la caiguda del sector, que ja s’allarga diversos anys i que pot suposar que, si se segueix el ritme actual, es perdin enguany 1.000 llocs de treball més. Això sí, la mesura s’hauria d’intro-duir “buscant l’equilibri”, és a dir, juntament amb altres que beneficiïn els treballadors, com podria ser, per exemple, l’incre-ment del sou base, cosa que a la vegada contribuiria a la dina-mització de l’economia.

Així ho va dir ahir el gerent de l’Acoda, Víctor Filloy, du-rant la presentació d’un infor-me elaborat per l’associació que descriu la precària situació del sector i apunta tota una sèrie d’actuacions per revifar-lo. Fi-lloy va ressaltar que els costos d’acomiadar tants treballadors en els últims anys han estat molt elevats per al sector, fins al punt que moltes empreses hi han ha-gut d’invertir bona part dels be-neficis obtinguts en els exercicis de bonança econòmica.

En aquest sentit, si es té en compte que entre el 2006 i el 2011 es van destruir 3.145 llocs de treball, passant de 6.777 a 3.632 treballadors, els costos d’acomiadament superarien els 43 milions. Així, la patronal dels contractistes considera que cal revisar els costos dels proces-sos d’acomiadament, “igual que s’està fent a tot arreu”, ja que en cas contrari empreses encara actives haurien de recórrer a la suspensió de pagaments o di-rectament a la fallida.

La intenció de l’Acoda és que des del Govern, que ja ha rebut l’informe, s’impulsi un paquet de mesures, que s’haurien de tractar de forma global i imme-

diata per esmorteir la davallada del sector. En aquest sentit, l’as-sociació aposta per un compro-mís entre l’executiu i el sector per impulsar la rehabilitació, te-nint en compte que és difícil que el mercat admeti més obra nova en el moment actual, ja que en-cara hi ha un excés d’oferta pen-dent de ser absorbida.

Les diferents iniciatives le-gislatives necessàries per portar a terme el paquet de propostes que s’ha elaborat, que es podri-en encabir en una llei òmnibus com les que s’han fet en països veïns, haurien de ser una rea-litat en els pròxims sis mesos i

s’haurien de tramitar pel pro-cediment d’urgència al Consell General.

En cas que no s’actuï d’aques-ta manera, les previsions de l’Acoda són que se seguiran perdent entre dos i tres llocs de treball al sector al dia, tot i que les modificacions que s’introdu-iran a la llei del sòl poden ajudar a desbloquejar alguns projectes que estaven aturats. Entre els canvis que l’entitat demana que s’introdueixin també en aquest text hi ha l’augment de la vo-lumetria, que seria un altre in-centiu per construir, i facilitar l’aprovació dels plans especials.

Entre les propostes dinamit-zadores, l’Acoda esmenta al seu informe la rehabilitació d’im-mobles, per a la qual cosa s’hau-ria d’establir la inspecció tècnica d’edificis, que obligaria els pro-pietaris a revisar-los quan tenen un cert nombre d’anys. L’asso-ciació advoca també per la nor-malització del crèdit i el man-teniment d’un nivell adequat d’inversió pública, que s’hauria de situar entre el 2% i el 3% del producte interior brut (PIB) –al voltant de 70 milions d’euros–,

quan la previsió per als pròxims anys és que sigui d’un 0,2%.

Pel que fa a les iniciatives le-gislatives que s’haurien de con-cretar, s’aposta per regular les concessions administratives, ja que en un moment en què no hi ha diners per invertir a les arques públiques hi pot haver empreses interessades a explo-tar certes infraestructures, així com per una llei de morositat i un tribunal d’arbitratge. L’Aco-da es refereix també al seu estu-di a un conjunt de projectes de què s’ha parlat molt i que hau-rien d’entrar “en l’etapa executi-va en un període no superior a sis mesos”: impuls de l’energia elèctrica, iniciatives vinculades al llibre blanc de l’energia, tele-fèric del pic de Carroi, estació d’autobusos, heliport, casino i parc sanitari i tecnològic.

El president de l’Acoda, An-toni Baena, va descriure la de-licada situació del sector desta-cant que en obra privada està per sota dels nivells de l’any 1984. L’any 2010 es van auto-ritzar 56.610 metres quadrats i l’any 1984 van ser 83.042. Pel que fa a obra pública, en els últi-

mes cinc anys s’ha passat de poc més de 60 milions d’euros pres-supostats a 11 milions el 2012.

Baena va manifestar que da-vant d’aquest panorama cal una “resposta immediata”, no tan sols per ajudar la construcció sinó també altres subsectors i evitar els costos socioeconòmics derivats dels acomiadaments, com són l’augment de les pres-tacions socials i la disminució de cotitzants a la CASS. Els di-ners que la Seguretat Social pot perdre si es fa el miler d’acomi-adaments previstos per a aquest any són prop de cinc milions d’euros.

L’Acoda demana abaratir els costos de l’acomiadament per impulsar el sector

economia

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

L’associació reclama una llei òmnibus per revifar la construcció que estigui a punt en 6 mesos agències

antoni Baena i Víctor Filloy, a la roda de premsa d’ahir, acompanyats de carles mariné i augusto de avilés.

INDICADORS

vALOR AfegIt bRutEl sector ha passat de representar l’11,63% del valor afegit brut (VBA) el 2009 al 9,74% el 2010. El 2006 era del 13,02%, cosa que posa de manifest el seu enfonsament.

PÈRDuA D’ASSALARIAtSEl nombre d’assalariats va baixar un 11,04% entre els anys 2006 i 2010, mentre que al conjunt de l’economia ho va fer un 2,31%.

MetReS AutORItZAtS Des del 1981, l’any amb menys metres quadrats autoritzats al sector de la construcció és el 1984, amb 83.040. El 2010 se’n van autoritzar 56.610.

CAu L’ObRA PÚbLICAL’any 2010 es va destinar un 35,98% menys a obra pública en relació amb l’exercici precedent. El 2011 els diners destinats a aquest capítol van baixar altre cop, en aquest cas un 66,2%.

MÉS ACOMIADAMeNtSSi el sector acomiada enguany un miler de treballadors li costarà més de 20 milions d’euros, considerant una mitjana de 10,39 anys i un sou mitjà de 2.040 euros.

Antoni Baena

“Cal una resposta immediata, no només per ajudar la construcció

sinó també altres subsectors que pateixen la crisi”

Víctor Filloy

“Cal reduir els costos dels acomiadaments, que suposen un fre per a l’empresari a l’hora de

fer noves contractacions”

Page 4: Diari del 24 de maig de 2012

opinió4 Dijous, 24 De maig Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

A mitjans de l’abril de 1938 quatre dels alumnes de l’Institut Garcia Fossas, tots ells nats l’any 1920 i amb 17 anys, vam ésser mobilitzats i enviats al front de guerra. Aquests quatre érem en Elias Muntadas Gabarró –desaparegut al front de l’Ebre–, en Joan Riera Badosa –mort fa uns quatre anys– i dos super-vivents, en Pere Palmés Martí i jo mateix. Fórem tots quatre enviats al front del Segre.

L’exèrcit del general Franco havia arribat a Ca-talunya a primers d’abril i es veié deturat pels rius Segre i la Noguera Pallaresa, formant una seguida de caps de pont, grans porcions de terreny en zona republicana a la riba esquerra dels rius Noguera Pa-llaresa i Segre. El cap de pont de Balaguer, d’un radi de 9 quilòmetres, abraçava els pobles de l’Assentiu, la Ràpita i Vallfogona de Balaguer, formant un se-micercle defensiu, passat el riu Segre, i ocupat pel V Cos manat pel general Moscardó, i fou l’escenari de la dura batalla del Segre, el maig del 1938.

La batalla del Merengue Un dels més cruents combats fou el del tossal del Merengue, on els franquistes excavaren trinxeres amb vies d’evacuació i aprovisionament, fortificant aquest punt de tal manera que conquerir-lo fos di-fícil. Malgrat això, el capità republicà que va rebre l’ordre de prendre aquesta posició assegurà: “Esto nos lo vamos a comer como si fuera un merengue.” Per aquesta causa el tossal fou conegut des d’aleshores amb el nom del Merengue. L’ofensiva republicana sobre el Merengue es prolongà entre els dies 22 i 27 de maig de 1938, amb atacs violents i sagnants. El pronòstic del capità no es va complir i els republi-cans mai aconseguiren l’ocupació d’aquest cim. Es calculen unes 2.000 baixes republicanes entre morts i ferits. Les dels franquistes foren menors.

La batalla del 23 del maig contada per un protagonistaA més de les ben acabades fortificacions, l’exèrcit franquista del Merengue hi havia situat tropes ve-teranes com els tiradors d’Ifni –moros i legionaris–,

mentre que els soldats del Biberó, ben al contrari, no gaudien de cap entrenament en ordre de batalla.

El que firma aquest article, Peius, junt amb el company Pere Palmés, formava part de la tropa d’atac (124 brigada mixta, 27 divisió –abans Karl Marx–) manada pel major del Barrio. A les vuit del matí tres companyies del batalló iniciaren l’atac al Merengue. La primera companyia, en què està-vem el Palmés i jo mateix, restà en reserva, però a les onze, davant de la inutilitat de l’atac, la nostra companyia rebé ordres d’incorporar-se a l’assalt del Merengue.

La gran desfetaEl relat que seguirà fou viscut per l’autor d’aquestes línies i serà narrat tal com va succeir. No rebérem cap informació sobre l’operació a efectuar, desco-neixíem les posicions de l’enemic. Érem uns novells instruïts només a marcar el pas i no havíem disparat un tret amb un fusell rus, la data de fabricació del qual –que jo certifico que portava inscrita– era de l’any 1898, o sigui, de l’època de la revolta d’octubre del 1917.

No estàvem uniformats, cadascú anava amb la roba pròpia. No teníem cartutxeres, portàvem 50 cartutxos de munició i dues bombes de mà al sarró, que no sabíem contra qui utilitzar. Vam sortir de les trinxeres pròpies, travessant filats, col·locats un dar-rere l’altre. Aviat fórem detectats i dispersats pel foc enemic. Perdut tot contacte amb els comandaments, jo vaig anar a parar a un camp de blat, i cos a terra, les bales em xiulaven a ras de les orelles i segaven les espigues de blat, sota foc creuat de metrallado-res, amb projectils de morter. Impossible continuar avançant, jo vaig romandre al mateix lloc, escoltant els gemecs dels ferits, i algun crit allunyat ordenant l’avanç... ¿però avançar vers a on? L’enemic atrinxe-rat disparava i causava un gran nombre de baixes. Caigut en un rec proper, un ferit es planyia. El sol caminava vers la posta i la desigual contesa conti-

nuava. Allí moriren uns vuit-cents soldats d’entre 17 i 18 anys.

Quan la foscor de la nit va envair el camp de ba-talla, l’enemic aturà el seu dens tiroteig i els escas-sos supervivents gosàrem aixecar el cap, iniciant el retrocés vers les nostres posicions. El meu company Palmés fou ferit en una cama. La nostra companyia, que era la menys danyada pel foc enemic, havia patit un 40% de baixes, la majoria de la lleva del Biberó. Aquella mateixa nit, dos capitans i dos comissaris –els de la segona i quarta companyia del batalló– fo-ren afusellats sota acusació de negligència.

Després d’aquests combats, el front restà estancat al sector i la majoria dels soldats foren traslladats a altres zones de guerra. No pocs biberons participaren després en la batalla de l’Ebre, amb baixes encara més nombroses. És per això que el Govern de la Ge-neralitat de Catalunya, el dia 18 de maig de 1999, va atorgar a l’Agrupació de la Lleva del Biberó 1941 la Creu de Sant Jordi. Sembla que fou la ministra de Sanitat, Frederica Montseny, qui, en assabentar-se de l’edat dels nois que serien mobilitzats, digué: “Però si aquests nois encara es prendrien el biberó.” Aquest fou l’origen de la denominació.

El desenllaçDos mesos després, vaig ésser capturat per una pa-trulla falangista i portat al camp de concentració d’Aranda de Duero, d’on vaig eixir en llibertat, atès el fet d’ésser menor d’edat (17 anys), i sota responsa-bilitat del meu avi matern, que residia en zona fran-quista. El desembre del 1938 vaig ésser mobilitzat per l’exèrcit de Franco i enviat al front de Guadala-jara, on vaig veure, l’abril del 1939, el final d’aques-ta fratricida contesa després d’haver lluitat als dos bàndols.

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions

a l’adreça electrònica [email protected].

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

PeIuS CoToNaT, historiador

El combat del Merengue i la lleva del Biberó

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Cal que determinats càrrecs públics disposin de més seguretat personal?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un telèfon mòbil amb pantalla tàctil, ràdio FM, MP3, MPEg-4, doble targeta SIM, Bluetooth, càmera de foto i vídeo, bateria.

Av. Meritxell, 122 Andorra la Vella

Tel.: 866 415 - Fax: 829 050E-mail: [email protected]

Gentilesa de

edIToRIaL

TRIbuNa

Mesures alternativesL’associació de Contractistes d’Obra, acoda, va fer balanç ahir de la difícil situació que viu el sector, i que ha costat més de 3.000 llocs de treball des del 2006 fins al 2011. Una de les propostes que van posar sobre la taula és que s’abarateixi el cost d’acomiadar personal a canvi de prendre altres mesures per afavo-rir els treballadors, com serien, tal com van exposar, apujar el sou base. És evident que la construcció ha estat el sector més afectat per la crisi, però el que no es pot pretendre és que sigui sempre el treballador el que pagui els plats trencats i que ara, a més dels 3.000 que ja han perdut la feina, n’hi hagi d’altres que

la vegin perillar perquè per a l’empresari si-gui menys costós fer-los fora. Tothom estarà d’acord que calen mesures que serveixin per reactivar un sector que durant anys ha estat un dels més importants al país, però caldria que aquesta dinamització no es fes a costa dels empleats. D’aquesta manera, cal avalu-ar quines són les propostes que es poden ti-rar endavant, sense perjudici de ningú i, en aquest sentit, cal que s’avaluïn totes les vies possibles, com per exemple el foment de les rehabilitacions o altres canvis que podrien fer que la construcció tin-gués més activitat.

possibles, com per exemple el foment de les

Page 5: Diari del 24 de maig de 2012

publicitat 5Dijous, 24 De maig Del 2012

Page 6: Diari del 24 de maig de 2012

6 Dijous, 24 De maig Del 2012

El ministre de l’Interior, Marc Vila, va explicar ahir que els in-formes de què disposa indiquen que les irregularitats en els en-registraments de converses te-lefòniques fetes a l’edifici de la policia només afecten personal intern del cos i no ministres ni càrrecs polítics. Vila va espe-cificar que aquest document es va elaborar el juny del 2010, moment en què la policia va detectar possibles irregularitats en el sistema d’enregistrament, i va afegir desconèixer els fets que hagin pogut passar després d’aquesta data.

El cas es va traslladar a mans de la Fiscalia i ara està en fase d’instrucció. Així mateix, el mi-nistre d’Interior va assenyalar que, tot i que els indicis són de gravacions, pertoca a la Batllia avaluar si hi ha hagut algu-na cosa més. Per aquest motiu va afirmar desconèixer l’abast de l’afer.

El titular d’Interior va re-

marcar que tots els centres que reben trucades d’emergència tenen un sistema d’enregistra-ment per recuperar la informa-ció facilitada i també per qüesti-ons de seguretat, en el cas de la policia. L’edifici policial també està dotat d’aquest sistema des que es va construir, fa deu anys. A més del centre d’emergència, les gravacions també es podi-

en estendre als comandaments amb el seu coneixement, ja que és una eina útil per a les inves-tigacions policials i per deixar constància d’eventuals ame-naces o emergències. Aquesta pràctica, però, no afectava els altres membres del cos.

Vila també va informar que el sistema d’enregistrament es tro-bava en una sala tècnica equipa-

da amb mesures de seguretat i d’accés restringit.

Les possibles irregularitats es van detectar arran d’una ve-rificació de l’equip feta per la policia el mes de juny del 2010. Va ser en aquest moment quan es va elaborar un informe, que posteriorment es va traslladar al responsable d’Interior i a la Fis-calia. A partir d’aquest moment es va verificar l’ús del servei i ara només s’enregistren les tru-cades d’emergència que arriben al centre de control.

Vila diu que l’enregistrament irregular no afecta ministres o càrrecs polítics

policia

m .s .c.anDorra la Vella

Un informe indica que la gravació de converses només implica personal intern del cossfga

El ministre de l’interior, Marc Vila.

El Govern va aprovar ahir el projecte de llei de la funció de l’estadística pública. El text ha de donar el caràcter oficial a les dades emeses per l’autoritat es-tadística, oferint així confiança, dóna garanties al ciutadà entorn el secret estadístic i estableix un règim sancionador. El projecte de llei regula l’activitat estadís-tica per a fins estatals però no s’aplica en les enquestes d’opi-nió o els sondejos electorals.

El director del departament d’Estadística, Alexis Estopiñán, va destacar que no es preveu la creació d’un institut nacional d’estadística i l’autoritat compe-tent serà l’àrea que encapçala. En aquest sentit va explicar que el Govern ha volgut fer una llei a la dimensió del país i el fet de no crear una institució evita augmentar els costos. Tot i així, va indicar que el codi de les bo-nes pràctiques estadístiques de la Comissió Europea (del qual la llei adopta els principis de les

estadístiques europees) destaca la independència professional, no jurídica. Per això va afegir que el fet de desvincular-se’n no aportaria més independència.

Un dels aspectes innovadors de la llei és l’establiment d’un pla d’estadística, que s’haurà d’aprovar per llei i tindrà una vi-gència de quatre anys. L’objectiu serà sistematitzar les activitats estadístiques d’interès per al Principat i definir si són obliga-tòries o de resposta voluntària. El pla s’elaborarà amb les pro-

postes que facin les institucions i organismes que elaborin esta-dístiques, empreses i associaci-ons socials i econòmiques.

El text regula el deure del secret estadístic, la recollida de dades, la difusió de resultats i el règim sancionador (que preveu per als funcionaris les multes establertes en la Llei de funció pública i per a les persones col-laboradores, entre 600 i 30.000 euros). La llei té 51 articles i es preveu que entri en vigor de for-ma immediata.

Estopiñán va destacar l’apos-ta realitzada des del Govern pel desenvolupament de l’activitat estadística. En aquest sentit va afirmar que per aquest any hi ha una inversió de 200.000 euros prevista per a aquesta activitat.

La llei d’estadística no preveu crear un institut nacional

consEll dE MinistrEs

m. s. c.anDorra la Vella

trEballs

Convocats 4 concursos per a obres en escoles

RedaccióanDorra la Vella

El Govern ha acordat con-vocar quatre concursos na-cionals per a la realització d’obres en quatre centres es-colars. Els treballs pugen a uns 785.944 euros. També es licitaran unes obres a la zona de la cruïlla de CG-1 amb la carretera de Fontaneda, que permetran eixamplar la via al llarg de 35 metres. Es preveu destinar-hi 126.611 euros.

El Govern revisala seguretat

dels membres del gabinet

Vila també va informar que la policia està seguint dife-rents línies d’investigació per resoldre l’atac a la casa del ministre Cinca. S’ha ve-rificat que es tracta de dos impactes intencionats fets amb un rifle de caça i es planteja la possibilitat d’un tercer, i que els trets s’hau-rien fet des de la zona de l’Aldosa. Ara s’analitzen les restes dels projectils amb el suport d’experts en balísti-ca de la guàrdia civil. També s’està fent una enquesta als veïns de la zona i investi-gant les càmeres de trànsit. A més, s’ha revisat la segu-retat dels membres del Go-vern en funció dels riscos.

Les irregularitats es van detectar el 2010

arran d’una verificació del sistema

El cas es va posar en mans de la Batllia

i ara està en fase d’instrucció

Page 7: Diari del 24 de maig de 2012

andorra 7Dijous, 24 De maig Del 2012

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat en la 122a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que s’ha celebrat a Estrasburg aquest dimarts i dimecres i en què ha aprofitat per avançar en la planificació de la presidència andorrana d’aquest organisme, que tindrà lloc a partir del 9 de novembre del 2012 i fins al maig del 2013, segons va informar ahir l’executiu.

En aquest sentit, Saboya es va entrevistar amb l’adjunta a l’alcalde per als Afers Europeus i Internacionals a l’ajuntament d’Estrasburg, Rafik Nawel-Elmniri, per tractar les diferents activitats que es duran a terme a Estrasburg durant la presi-dència andorrana al Comitè de Ministres del Consell d’Europa.

Ja en l’àmbit de la sessió, el ministre es va dirigir a la cam-bra amb un discurs en el qual va

felicitar la presidència britànica pel seu treball durant els sis últims mesos, al mateix temps que va donar la benvinguda a la presidència albanesa, que s’exercirà fins al mes de novem-bre del 2012.

El debat de la sessió es va centrar en la política del Consell d’Europa envers les regions ve-ïnes, matèria en què el ministre

va reiterar la importància de transposar els valors promo-guts pel Consell d’Europa de democràcia, seguretat jurídica i respecte dels drets humans als països veïns que no formen part d’aquest organisme. A més, Saboya va felicitar l’adopció de les diferents prioritats de coo-peració amb el Marroc, Tunísia i Jordània.

Preparació de la presidència del Comitè de ministres

consell d’europa

sfga

els participants en la 122a sessió del comitè de ministres del consell d’europa.

Saboya participa en la 122a sessió de l’organisme a EstrasburgRedaccióanDorra la Vella

El president francès i coprín-cep d’Andorra, François Ho-llande, ha nomenat com la seva representant personal Sylvie Hubac, que també exerceix el càrrec de directora de gabinet del president de la República. El nomenament d’Hubac, que substitueix Christian Frémont, representant personal de Ni-colas Sarkozy, sortirà publicat properament al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

Hubac, nascuda a Tunis l’any 1956, és llicenciada en dret i ha ocupat diversos càr-recs de responsabilitat en l’ad-ministració francesa, sobretot relacionats amb la cultura, des de l’any 1980 fins a l’actualitat. Últimament ha exercit càrrecs com el de presidenta del Con-sell Superior de la Propietat Literària i Artística i ha estat membre del Tribunal de Con-flictes Laborals, a més de presi-denta de la cinquena subsecció del Consell d’Estat.

Hollande nomena Hubac representant personal

agències

sylvie Hubac és també directora de gabinet del president de la república.

RedaccióanDorra la Vella

copríncep francès

Page 8: Diari del 24 de maig de 2012

andorra8 Dijous, 24 De maig Del 2012

El Liceu Comte de Foix va acollir ahir l’entrega dels pre-mis del Ral·li de matemàti-ques. Cal destacar que 1.070 alumnes han pres part en aquesta prova. Finalment, el grup 3r del Col·legi Sagrada Família i el grup 4t de la Sa-grada Família representaran Andorra en la gran final del Ral·li, a Tolosa el divendres 1 de juny.

Lliurament dels premis del Ral·li de matemàtiques

tati masià

educació

El president de l’Institut d’Es-tudis Catalans, Salvador Giner, ofereix avui una conferència centrada en el futur del capita-lisme. Així, sota el títol El futur del capitalisme, l’expert oferirà una xerrada a l’ambaixada d’Es-panya a partir de dos quarts de vuit del vespre. L’acte l’organit-zen de la manera conjunta l’Ins-titut d’Estudis Andorrans i l’am-baixada d’Espanya.

President de l’Institut d’Estu-

dis Catalans des del 2005, Giner és catedràtic emèrit de sociolo-gia de la Universitat de Barce-lona. Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Cata-lunya l’any 1995. En el seu cur-rículum també consta el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política, que va rebre el 2006 i és atorgat pel Centre d’Investi-gacions Sociològiques (CIS). En la seva extensa trajectòria pro-fessional cal destacar que va ser membre fundador de l’Associa-ció Catalana de Sociologia.

Salvador Giner avalua el futur del capitalisme

RedaccióanDorra la Vella

divulgació

El Col·legi de Dietistes-Nutri-cionistes d’Andorra s’afegeix a la celebració de l’onzena edició del Dia nacional de la nutrició a Espanya, que porta per lema Ensenyar a menjar és ensenyar a créixer. Per això, tota la setmana que ve les consultes a menors tindran un 50% de descompte. I és que des del col·legi han tro-bat positiva la iniciativa, ja que es destina a una franja de la po-blació en què és interessant que s’adquireixin uns hàbits d’ali-mentació saludables.

D’aquesta manera, desta-quen que és important que els infants tinguin una alimentació equilibrada, tant a les escoles com a casa. La presidenta del

col·legi, Alba Reguant, va posar en relleu que cal tenir en comp-te que les escoles ja ofereixen menús equilibrats però que els infants només hi fan un àpat al dia, i per tant “l’educació ali-mentària” no pot dependre no-més dels centres.

Des del col·legi recorden el seu assessorament a la cuina

centralitzada i que molts dels professionals, a títol individu-al, col·laboren amb les escoles per elaborar els menús. Això fa que un 80% dels centres tin-guin menús supervisats per un professional, tal com destaca la vocal del col·lectiu, Marta Pons.

Un de cada tres nens a Es-panya té sobrepès. A Andorra, segons va recordar la vicepre-sidenta, Katia Durich, no es disposa de dades de menors de 12 anys i ara el Servei Andor-rà d’Atenció Sanitària (SAAS) està fent una enquesta. Amb tot, Berta Jiménez exposa que el sobrepès creix arreu.

També es publicarà, en breu, una nova guia sobre l’alimen-tació en infants emmarcada en l’Estratègia nacional.

Consultes al 50% per als menors la setmana vinentEls nutricionistes se sumen al dia de la nutrició centrat en els infants

m. f.anDorra la Vella

col·legi de dietistes

La relació entre el càncer i els hàbits alimentaris és el tema de la nova xerrada que organitza la Fundació Crèdit Andorrà per a majors de 60 anys. La xer-rada és avui de deu a dotze del migdia a L’Espai, el centre soci-al d’activitats i formació per a la gent gran situat a Escaldes.

La xerrada Alimentació i càn-cer tanca el cicle de tallers per a un envelliment saludable que la Fundació Crèdit Andorrà ha ofert des del mes de gener. Aquest cicle ha tractat diverses qüestions de salut que poden resultar d’interès per a les per-sones grans.

En la sessió prevista per avui es parlarà dels aliments que

es relacionen, tant de manera positiva com negativa, amb l’aparició i el desenvolupament del càncer.

La Fundació Crèdit Andorrà ofereix un ventall ampli d’acti-vitats per a la gent gran, cons-cient del dinamisme que mani-festa aquest col·lectiu, i pretén donar resposta a les seves in-quietuds.

Xerrada sobre la relació entre càncer i alimentació

gent gran

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

el col·legi presenta la iniciativa.

El president de la junta de per-sonal del professorat espanyol a Andorra, Venancio Andreu, es va reunir ahir amb l’ambaixa-dor espanyol, Alberto Moreno, i la consellera d’Educació de l’ambaixada, Margarita Melis, per reiterar que l’avaluació feta a la mestra de P-4 de l’escola d’Escaldes-Engordany és “in-justificada”, amb arguments “insostenibles” i amb formes “inapropiades”.

Andreu va lamentar que no li hagin aportat cap novetat, cosa que ha qualificat de “decebedo-ra” perquè veu que no s’avança en l’afer, quan el que esperava és un missatge tranquil·litzador en el sentit que hi hauria passos en positiu. En la reunió l’únic que li van comunicar és que el ter-mini màxim que té el ministeri d’Educació espanyol per pro-nunciar-se és el 30 de juny.

En declaracions posteriors

a la reunió, Andreu es va mos-trar decebut perquè veu que no s’avança en l’assumpte i que això està perjudicant molt el sis-tema educatiu perquè els pares estan molt preocupats.

El representant de la junta de personal va demanar a l’ambai-xador i a la consellera d’Educa-ció que la qüestió “se solucioni al més aviat possible i d’una ma-nera positiva”, perquè considera que l’avaluació que s’ha fet a la mestra “no té cap argument de pes, ja que se l’acusa d’ensenyar per sobre del nivell i s’utilitzen arguments sexistes sobre la seva manera de vestir”.

Ahir la junta de personal es va reunir per decidir les accions a dur a terme. Andreu va ma-nifestar que hi ha alguns pro-fessors que donen suport a la mestra afectada però que no as-sisteixen a les assemblees “per-què tenen por que per qualsevol cosa insignificant els facin una avaluació negativa”.

Els sindicats lamenten que la qüestió no avanci

agències

andreu, després de la reunió a l’ambaixada.

agènciesanDorra la Vella

afer de la mestra de p-4

Page 9: Diari del 24 de maig de 2012

andorra 9Dijous, 24 De maig Del 2012

Com serà el Pirineu el 2025?

Us convidem a la conferència que oferirà el meteoròleg i presentador de televisió Tomàs Molina.

Confirmeu l’assistència trucant al 884 884.

Dimarts, 29 de maig del 2012 a les 10.30 hSala d’actes de MoraBancAv. Meritxell, 96. Andorra la Vella

ENTRADA LLIURE

Per a quins canvis ens hem de preparar?”

Quan va ser controlat va confes-sar que havia venut droga i va indicar als agents on l’amagava. Al seu domicili els agents hi van trobar uns 60 grams de cocaïna, diners en efectiu, una bàscula de precisió, bossetes preparades per fer porcions i 9,8 grams de cànnabis. Per això la fiscalia de-mana set anys de presó, tant per la venda de la cocaïna com pel consum d’aquest mateix estupe-faent i de cànnabis, que l’home va admetre.

La defensa, però, va posar en relleu que la perquisició que la policia va fer a casa de l’acusat ha de ser considerada nul·la, ja que ell havia sol·licitat l’assistèn-cia lletrada, i per tant assenyala que el control domiciliari s’hau-ria d’haver fet en presència d’un advocat. És per això que dema-na que sigui condemnat només pel consum i no per tràfic, ja que si la perquisició es considera nul·la també ho han de ser les declaracions que l’home va fer sobre els productes que la poli-cia hi va trobar.

Si la petició no és tin guda en compte la lletrada nega que l’home, que regentava un bar a Canillo, fes un any que venia, ja que ell mateix ha confessat que només havia venut 35 grams de droga que havia adquirit una vegada i que ara es disposava a vendre els altres grams que li van trobar. En aquest sentit, la defensa indica que si ha confes-sat la resta de qüestions no tin-dria motiu per mentir en aquest punt i va negar que hi hagi un testimoni que confessi que n’hi comprava des de feia un any.

Pel que fa a la qüestió de la falta d’assistència en la perquisi-ció, la fiscalia es va oposar a la petició de nul·litat per vulnera-ció de drets i en tot cas va afegir que es tractaria d’una manca de compliment de l’obligació de la lletrada que estava de guàrdia, que va ser avisada i va dir que fessin el control sense ella.

control a la duanaD’altra banda, ahir també va ser jutjat un altre home que va ser controlat a la duana quan entra-va al país amb un autobús que venia de Barcelona i al qual van trobar 700 grams de marihua-na. Posteriorment, al seu domi-cili els agents de la policia van trobar 1.200 grams d’haixix, 7,4 grams de marihuana i 4,5 de MDMA, a banda d’anotacions en una llibreta (que ell diu que eren de partides de pòquer) i una bàscula de precisió.

Tot i que l’home va manifes-tar que la marihuana que porta-va a sobre quan va ser controlat era per a una tercera persona que l’hi havia encarregat i que l’haixix i l’MDMA de casa seva eren d’un amic, la fiscalia consi-dera que es dedicava a vendre i demana cinc anys de presó.

La defensa nega el tràfic. Així, tot i admetre que la decla-ració del seu client pot semblar inversemblant, posa en dubte que ven gués ja que a casa seva no es van trobar diners i en el compte bancari no hi havia cap ingrés sospitós. Va afegir que ni al mòbil ni a l’ordinador tam-poc s’han trobat indicis que es dediqués a vendre droga. I va concloure que cap persona ha confessat haver-n’hi comprat.

La fiscalia vol una pena de set anys per venda de cocaïna

tribunal de corts

La defensa demana la nul·litat del control per falta d’assistènciam. f. / redaccióanDorra la Vella

L’Associació de Pares de l’Es-cola Andorrana (APA) assu-mirà a partir del curs que ve la vigilància de menjadors dels centres de segona ensenyan-ça i batxillerat. Aquest servei, però, anirà a càrrec d’una em-presa privada a les escoles de primera ensenyança. També serà aquest personal extern el que farà les tasques de vigi-lància de patis. El Govern ja ha convocat un concurs públic per contrac tar una empresa.

La presidenta de l’Associa-ció de Pares, Laura Vallribera, va explicar que l’entitat pot as-sumir el servei als centres de segona ensenyança i batxillerat sense haver de fer noves con-tractacions. En aquest sentit va explicar que, a diferència de primera ensenyança, en què se serveix el menjar a cada infant, a secundària els menjadors funcionen com un self-service. Això permet que l’APA només

hagi d’ampliar l’horari del per-sonal de cuina que té contra-ctat. Aquest plus d’hores serà subvencionat pel Govern, que hi destinarà 6.733 euros al mes.

L’adjudicació dels treballs a l’entitat es preveu per al curs 2012-2013 i és prorrogable per cursos escolars fins al 30 de juny del 2018. Quant al servei de patis i menjadors del cen-tre del Pas de la Casa, també recaurà en l’associació, que rebrà de l’executiu 989 euros al mes. L’APA creu que aquest nou sistema millorarà el servei a secundària, en què hi havia queixes dels pares.

Així mateix, l’entitat propo-sarà en la propera assemblea fer-se càrrec també de l’espai de menjadors de primera ense-nyança. Això faria que només la vigilància de patis passés a recaure en personal extern i també en docents. En cas que s’opti per aquesta via, el Go-vern ha assegurat l’aportació econòmica.

Els menjadors de segona ensenyança i batxillerat, gestionats per l’APA

m. s. c.anDorra la Vella

escola andorrana

Per celebrar el Dia europeu dels parcs, el parc natural co-munal de les Valls del Coma-pedrosa i el de la Vall de Sor-teny han organitzat una sessió de conferències centrades en el paper social i econòmic dels espais protegits. La jornada

és oberta a tothom i arrencarà a les 20.15 a la Biblioteca Co-munal de la Massana. Aquesta proposta està pensada per a tots els públics.

Els responsables dels parcs han considerat interessant abordar aquest tema tenint en compte el context econòmic actual.

Celebració del Dia europeu dels parcs

redaccióanDorra la Vella

conferència

dos anys de presó per

no passar la pensió

Un home s’enfronta a dos anys de presó i a satis-fer gairebé 37.000 euros de pensions impagades. Aquesta va ser la petició del ministeri fiscal al Tribunal de Corts per a un pare acusat d’impagament de pensions alimentàries i frustració de procediments executius de cobrament. En canvi, la de-fensa en demana l’absolu-ció, tot i que es va compro-metre a arribar a un acord per pagar les pensions.

Els fets van començar el 2006, quan l’home va deixar de passar la pensió i va de-manar una rebaixa de l’im-port, que era de 500 euros. Segons l’imputat, les males relacions amb l’exparella i la mala situació econòmica van ser els motius de dei-xar de pagar. Tot i això, va continuar fent transaccions econòmiques que, pel fis-cal, anaven destinades que no es fessin efectius els procediments executius.

D’altra banda, el fiscal va demanar tres anys per a un home reincident acu-sat d’un furt amb força. La la defensa en va sol·licitar l’absolució en no quedar acreditada, a partir de les declaracions de testimonis, la implicació en els fets.

Page 10: Diari del 24 de maig de 2012

andorra10 Dijous, 24 De maig Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

Museu del Perfum - Centre Júlia - Av. Carlemany, 115 - 1a Planta (Escaldes - Engordany)

Dimecres 30 de maig a les 20:15h

ELS SABONS I LA PELL.

Realització de sabons líquidsamb tensoactius

El Museu del Perfum el convida al proper taller dirigit pel professor Sergio Cañete.

Reservi hora al TEL: 892 221

El Comú de Sant Julià de Lò-ria, a través del departament de Serveis Socials, ha constatat un important augment de les de-mandes d’ajuts durant els pri-mers cinc mesos d’aquest any. En total s’han valorat favora-blement quinze peticions, a què s’han destinat uns 10.000 euros, mentre que l’any passat la xifra va ser de 29 sol·licituds i prop de 40.000 euros.

Per donar una millor respos-ta a aquest increment de les de-mandes, la corporació ha deci-dit traslladar el departament de Serveis Socials, que fins ara es trobava a l’edifici administratiu de la baixada del Molí, a l’antic local del Punt Jove, a l’avinguda Verge de Canòlich. “Aquest es-pai dóna resposta a la demanda dels ciutadans que fos més cèn-tric i accessible”, explica la còn-sol major de Sant Julià, Mont-serrat Gil. L’horari d’aquest departament és de vuit del matí a sis de la tarda.

El departament ha vist com les peticions d’ajudes econò-miques han augmentat durant aquests primers mesos de l’any, sobretot pel que fa al pagament de les mensualitats de la Ludo-escola i l’Escola Bressol. Aques-tes sol·licituds es valoren a tra-

vés del reglament del Fons de Cohesió Social, que té un pres-supost anual superior als 40.000 euros, 35.000 euros del fons més 8.000 euros per a projectes soci-als comunitaris.

La cònsol major de Sant Julià ha manifestat que “s’han supri-

mit iniciatives per respondre a les necessitats més bàsiques” i va deixar clar que “si s’ha d’in-crementar el Fons de Cohesió Social ho farem, perquè no es poden quedar sense recursos, i si hem de demanar un crèdit ex-traordinari, també ho farem”.

s’incrementen les demandes d’ajuts socials a sant Julià

benestar

agències

Montserrat Gil amb les responsables de serveis socials.

El Fons de Cohesió Social està per damunt dels 40.000 eurosRedacciósant julià De lòria

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i la consellera de Turisme, Meritxell Alcobé, han explicat des del cap de la vall d’Incles la intenció de restringir de manera parcial el trànsit a la vall durant el juli-ol, l’agost i mig setembre, per preservar-ne l’atractiu natural. Tot i que encara han d’acabar de parlar amb els propietaris, la voluntat és que una empresa s’encarregui d’oferir un servei de transport des del peu fins al cap de la vall cobrant un preu “simbòlic” als visitants, que hauran de deixar el vehicle a l’entrada, en un aparcament que la corporació vol habilitar en un terreny privat, una vega-da ho hagi negociat amb el seu propietari.

La voluntat del Comú és que el mitjà de transport sigui de dimensions reduïdes i que tingui poc impacte en el pai-satge, i en aquest sentit Alcobé ha posat exemples, com un tre-net, un carro o fins i tot quads. Els propietaris de les bordes, els camps i el bestiar de la vall tindran hi accés lliure, ja sigui mitjançant una targeta o algun sistema d’identificació, que en-cara s’ha d’acabar de concretar.

D’altra banda, la conselle-ra de Turisme ha assenyalat

que aquest estiu es vol tornar a instal·lar una caseta d’infor-mació turística de la vall d’In-cles, per potenciar les excur-sions que s’hi poden fer. Així mateix, s’hi millorarà l’accés, embellint el peu d’Incles i ar-ranjant la carretera i algunes parets caigudes, i es vol inten-tar que els cables del bestiar que hi ha als prats quedin més integrats en el paisatge i siguin tots iguals.

Pel que fa al nou camí de l’Obac, la corporació comunal fa una valoració positiva de la seva obertura, i de cara a aquest estiu es vol tornar a potenciar. A més a més, també es vol pro-mocionar de cara a l’hivern, convertint-lo en un circuit de raquetes.

Canillo tancarà l’accés rodat dels visitants a la vall d’incles

agències

alcobé i Mandicó a la vall d’Incles.

agènciescanillo

MedI aMbIent

Montserrat Gil defensa la seguretat del tobotronc

La cònsol major de Sant Julià ha tornat a defensar la segure-tat del Tobotronc després la demanda interposada pel pare de la menor accidentada l’agost de l’any passat. Montserrat Gil ha afirmat que “per nosaltres no falten mesures de seguretat. Estem fent el seguiment escaient per comprovar-ne la seguretat i hem d’esperar a la resolució judicial”. Gil també va informar que els serveis jurídics del Comú ja han fet tots els tràmits i que el batlle disposa de tota la informació, en què hi ha informes forenses fets per una companyia asseguradora.

Page 11: Diari del 24 de maig de 2012

andorra 11Dijous, 24 De maig Del 2012

El Dr. Joan Obiols Llandrich anuncia la seva incorpo-ració al CENTRE PRISMA (Logopèdia i Psicologia), com a especialista en Psiquiatria.Visita a hores convingudes.

CENTRE PRISMATel. 32 87 55

C/ dels Escalls, 9, 3r 2a - AD700 Escaldes-Engordany

TERÀPIA QUÀNTICACentre d’estudis de teràpies alternatives

Av. Carlemany, 67, 4t 2a

Escaldes-Engordany

Tel.: +376 829 825 - 829 631

www.escolacefel.com

[email protected]

CONFERÈNCIA I CURS INTRODUCTIU GRATUÏTDivendres 25 de maig a les 20.00 h a CEFEL*

POSSIBILITAT DE FER EL CURS DE NIVELL IDissabte 26 i diumenge 27 de maig a CEFEL*

NO DEIXIS PASSARL’OPORTUNITAT DE TENIR MÉS

CONEIXEMENTSSOBRE LA SALUT!!

CONFIRmEU L’ASSISTÈNCIA: tel. 829 825 - 829 631 o [email protected] A méS INFORmACIó: www.sanergia.com

Dotze alumnes de l’escola espanyola d’Andorra la Vella van visitar ahir el Comú. els cònsols, Rosa Ferrer i Jordi Minguillon, els van explicar els departaments i els van descriure l’organització inter-na de la corporació i els pro-cessos de presa de decisions.

L’escola espanyola visita el Comú

afc

andorra la vella

La quarta edició de la Prima-vera jove, que se celebrarà el pròxim 2 de juny al recinte de Santa Caterina, arriba amb ac-tivitats durant tot el dia per als joves de 12 a 30 anys d’Ordino i la Massana. Segons van expli-car les conselleres de Joventut de les dues parròquies, eva Font i Natàlia Cusnir, al matí es faran tallers, que oferiran com a novetats capoeira, mala-bars i percussió, a banda del clàssic clínic i joc de skate.

Ja a la tarda, a partir de les tres, les protagonistes seran les competicions de skate, de futbol 4x4, de bàsquet 3x3, de tennis taula, de futbolí i d’ho-quei aire. A més, han previst una botifarrada al migdia per a tots els assistents.

Cusnir va recordar que les activitats estan planificades te-nint en compte “el que els jo-ves volen fer”. Tot i això, cap

de les dues conselleres es va atrevir a establir un nombre concret de joves que prendran part en l’activitat, però esperen arribar a una cinquantena de participants. Com cada any, els campions de cada competició tindran la merescuda recom-pensa del premi.

Les inscripcions per a aques-

ta activitat comencen avui i duraran fins al mateix dia de la Primavera jove, el 2 de juny. Per fer efectiva la inscripció els interessats poden anar al Punt d’Informació Juvenil d’Ordino i al Punt 400 de la Massana. el preu és de 5 euros i, en cas de ser posseïdor del carnet jove, de 3,5 euros.

La jornada s’amplia a tot el dia amb tallers i competicions

tati masià

natàlia Cusnir i eva Font van presentar ahir la 4a Primavera Jove.

Les novetats d’enguany són la ‘capoeira’, els malabars i la percussióRedaccióla massana

Primavera Jove

La botiga de segona mà gesti-onada per Carisma va repartir ahir 11.000 euros entre el Comú de la Massana i tres entitats. Una gran part de l’aportació, 6.000 euros, se la va endur la corpora-ció per tirar endavant un projec-te de formació per als joves.

en aquest sentit, la consellera d’educació, Joventut i esports de la parròquia, Natàlia Cusnir, va assegurar que “el projecte es

presentarà en breu; en aquests moments l’estem acabant de tancar amb els formadors”. Una iniciativa que la corporació està treballant de forma conjunta amb el centre jove de la Massa-na, el Punt 400.

D’altra banda, Càritas va rebre un xec de 3.000 euros, mentre que el centre d’acollida d’infants La Gavernera i l’Asso-ciació de Dones d’Andorra van rebre cadascun un xec per valor de 1.000 euros.

Carisma dóna 11.000 € al Comú i a tres entitats

tati masià

Un moment de l’entrega dels xecs de Carisma.

Redaccióla massana

la massana

Page 12: Diari del 24 de maig de 2012

12 Dijous, 24 De maig Del 2012

Els pobles de la Vansa i Tuixén celebren aquest cap de setma-na, i per tretzè any consecutiu, la Festa i Fira de les trementi-naires, un conjunt d’actes que serveixen per recordar les dones de la vall que, durant un segle i mig, van anar pel món carrega-des d’herbes guaridores i remeis casolans. La festa se celebra dis-sabte i diumenge als dos muni-cipis amb 25 actes programats, que inclouen des d’itineraris botànics i tallers de cuina amb

herbes fins a danses tradicionals i espectacles infantils.

Des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell assenyalen que la principal novetat de l’edició d’enguany és la incorporació de la paraula fira al nom de la fes-ta. Així, amb Festa i Fira de les trementinaires queda més ex-plicitat el doble vessant de l’es-deveniment: d’una banda, tot el seguit d’actes festius progra-mats; de l’altra, la fira d’herbes remeieres i productes naturals, que se celebra diumenge i en què prendran part prop de tren-

ta artesans amb productes vin-culats amb el món vegetal.

El programa d’actes manté bàsicament la mateixa estruc-tura d’anys anteriors, si bé s’hi afegeix una activitat nova: el taller de danses tradicionals per a infants que, com en el cas del taller per a adults, dirigirà Pep Lizandra. Un dels atractius de la festa serà la xerrada que l’edu-cadora ambiental Marta Lacruz, descendent de la vall, oferirà amb el títol El llegat de les dones sàvies, una reflexió sobre els va-lors mediambientals d’avui a

partir de l’herència de les tre-mentinaires.

Els actes s’iniciaran dissabte a les deu amb tres itineraris botà-nics simultanis a la vall de Mola, Ossera i Josa de Cadí, i seguiran al migdia amb una visita guiada

al Museu de les Trementinaires. A la tarda, els actes es traslladen a l’Espai La Vansa, a Sorribes, amb una xerrada i l’entrega del premi Trementinaire d’Honor i un taller de danses i cançons tra-dicionals del Pirineu.

Els treballadors de l’hospital de la Seu d’Urgell viuen moments de preocupació per la difícil situació econòmica que viu el centre. Segons es desprèn de l’última trobada del gerent de l’hospital amb els representants dels treballadors, en aquests moments “tenen per pagar nò-mines fins al juliol i el deute de la fundació és important”, se-gons van apuntar fonts coneixe-dores de la reunió.

Per mirar d’equilibrar els comptes de cara al 2013, la fun-dació hauria de reduir gairebé 470.000 euros, principalment d’amortitzacions i de personal. Com que el primer capítol no és gestionable, segons va asse-nyalar la direcció, la contenció se centrarà en el segon, en què es preveu reduir de catorze a vint jornades laborals. Això no vol dir que hi hagi una vintena de treballadors afectats, van re-iterar les fonts consultades, ja que una jornada laboral pot ser coberta per diferents empleats

que desenvolupin la seva tasca en horaris diferents.

Si bé reconeixen que en aquests moments no hi ha prou activitat per a tota la plantilla, a causa del tancament d’una plan-ta per les retallades i per l’actua-ció “més resolutiva” de l’atenció primària, segons van assenyalar, volen regularitzar l’empresa op-tant per altres vies, com la re-baixa de sous o l’eliminació de complements, que permetrien

mantenir les jornades i evitar al màxim els acomiadaments.

Per ara es preveu una nova trobada amb la direcció del cen-tre perquè exposi als treballa-dors les mesures que volen apli-car per redreçar la situació, així com la seva implicació econòmi-ca i les conseqüències per al per-sonal. Després els empleats es tornaran a reunir en assemblea per avaluar la proposta i decidir les accions a emprendre.

L’hospital de la Seu planteja rebaixar les jornades laborals

salut

bondia

El sant Hospital de la seu d’urgell.

De moment el centre té diners per pagar les nòmines fins al juliolagènciesla seu D’urgell

Nova edició de la Festa de les trementinaires a la Vansa

cErtàmEns

Redaccióla Vansa i Tuixén

ccau

un moment de la Fira de les trementinaires de l’any passat.

L’alumne de 3r d’ESO Antoni Escales Ruf ha estat l’encarre-gat de representar el Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell en la sessió al Parlament de Cata-lunya corresponent al projecte Fem una llei, en què al marge de les escoles participants van ser presents alguns diputats de les diverses formacions políti-ques i la presidenta de la cam-bra catalana, Núria de Gispert.

Aquest any el projecte de llei ha tractat de la regulació

dels usos d’internet i altres tecnologies de la comunicació per a la protecció i defensa dels menors, i per primer cop s’ha aprovat per unanimitat. Aquest projecte, que ha durat tot el curs, s’ha treballat dins l’assignatura d’educació per a la ciutadania.

A la tarda, per tancar de ma-nera lúdica aquesta activitat, que pretén aproximar la polí-tica catalana als alumnes de les escoles, tots van poder gaudir d’unes hores a l’Skating Club-Pista de Gel, a Barcelona.

El Col·legi La Salle, present a la sessió del projecte Fem una llei

la salle

un moment de la sessió al Parlament de catalunya.

Redaccióla seu D’urgell

Educació

Page 13: Diari del 24 de maig de 2012

13Dijous, 24 De maig Del 2012

El solista de la Jonca Daniel claret (violoncel) i l’actriu Iri­na Robles van interpretar i narrar ahir, per als alumnes de l’Escola Francesa d’an­dorra la Vella, un conte mu­sical. Entre ahir i avui, uns 700 escolars assistiran a una sessió dels contes musicals, una iniciativa de la Funda­ció onca –amb el suport de l’Escena nacional d’an­dorra– per acostar els instru­ments als més petits.

El conte del violoncel

TaTi masiÀ

JONCA i ENA

Un centenar d’alumnes de tots els centres educatius van participar ahir al Lycée en un concurs de poesia organitzat per l’entitat amopa (associ­ació de Membres de l’orde de les Palmes acadèmiques). Durant tota la jornada, els joves escriptors, d’edats com­preses entre els 9 i els 18 anys, van recitar les seves compo­sicions i el jurat va escollir i premiar les tres o quatre mi­llors de cada categoria.

Certamen de poesia jove

TaTi masiÀ

CONCURS LiTERARi

El 1861 és l’any de la unificació italiana, del Risorgimento, un període convuls que va trans­formar Itàlia i que Visconti va immortalitzar al cinema amb Il gattopardo (1963). ara, 151 anys després, l’associació Italiana d’an dorra (aIDa) commemora l’efemèride amb una nit dedica­da a la música italiana, concre­tament al bel canto i a la cançó popular. El concert l’oferiran la soprano Michelle Marie cook i la pianista Maria­neus Devesa. El recital tindrà lloc el primer de juny al centre de congressos d’an dorra la Vella (21.30 hores).

El tàndem cook­Devesa ja fa un parell d’anys que es va cons­tituir i per a la nit italiana ha preparat un repertori exclusi­vament italià que combina “les àries més populars i cançons napolitanes”, segons va explicar ahir la soprano. cook confessa que té una “veu molt siciliana”, ja que és descendent d’italians.

a la primera part del con­cert s’interpretaran àries molt populars i alhora dramàtiques. Tres compositors protagonitzen

la selecció: Verdi (1813­1901), Puccini (1858­1924) i Giordano (1867­1948).

“Puccini és dels autors ro­màntics més populars”, matisa cook. La soprano cantarà Donde lieta usci, de La bohème, i Addio, mio dolce amor, de l’òpera Edgar. De Verdi, “exponent del bel can­to”, s’interpretarà Egli non riede ancora / Non so le tetri immagini, d’Il Corsaro, i Tacea la notte placi-da, d’Il Trovatore. De Giordano, cook es reserva un as a la mà­niga: la punyent ària La Mamma morta, de l’òpera Andrea Chenier, amb què Tom Hanks s’emociona –i emociona– a la pel·lícula Fila-dèlfia mentre escolta la versió de Maria callas.

La segona part serà més lleugera, amb una selecció de cançons populars italianes, al­gunes molt conegudes gràci­es al cinema. La soprano i la pianista interpretaran Musica Proibita, de Stanislao Gastaldon (1861­1939); Torna a Surriento, de Giusseppe Zanardelli (1826­1903); Santa Lucia, de Teodoro Cottrau (1827-1879); Non t’amo piú, de Francesco Paolo Tosti (1846­1916); Non ti scordar di me,

d’Ernesto de curtis (1845­1937); Cinema Paradiso, d’Ennio Morri­cone (1928) –no calen presenta­cions–; Parla piú piano, de nino Rota (1911­1979) –cèlebre per ser el tema d’El Padrí de Fran­cis Ford coppola– i, per acabar, dos alegres temes per marxar del concert, com a mínim, taral­lejant: Tarantella sincera, de Vin­cenzo de crescenzo (1913­1987), i la contagiosa Funiculi Funicu-la, de Luigi Denza (1846­1922), composta el 1880 per celebrar l’obertura del primer funicular al mont Vesuvi.

Un concert amb un repertori popular –un repàs pel Youtube refresca ràpidament les com­posicions– que l’associació amb nom d’òpera italiana ha prepa­rat per celebrar la unificació ita­liana, la del país que va inventar l’òpera i amb un extens patrimo­ni líric i de cançó popular.

aIDa vol incentivar la pre­sència d’infants al concert i l’entrada serà gratuïta per als menors de 12 anys. Per a la res­ta, l’anticipada val dotze euros i a taquilla, quinze euros. Els ti­quets es poden adquirir a l’Ofi­cina nacional de Turisme.

Nit de bel canto i cançó popular italiana amb la soprano Michelle Marie Cook

múSiCA

e. j. m.anDorra la Vella

El repertori del concert, amb la pianista Maria-Neus Devesa, inclou òpera i temes del cinemaBonDIA

La soprano michelle marie Cook i la pianista maria-Neus Devesa.

Page 14: Diari del 24 de maig de 2012

cultura14 Dijous, 24 De maig Del 2012

Parlacatalà

El Servei de Política Lingüística i el BONDIA et conviden a veure cinema en català.

Envia un SMS* al 515 amb la paraula CINECAT i el teu nom i cognom, i et regalarem una entrada per veure la pel·lícula

Men in Black 3, que es projectarà als Cinemes Illa Carlemanya partir del dia 25 de maig.

Tenim entrades per als 100 primers missatges rebuts.Els guanyadors rebran un missatge de confirmació.

Govern d’Andorra

L’artista Anna Antolínez experi·menta amb materials per crear nous gravats. Actualment tre·balla amb una matriu reciclada: el bric com a planxa i estampat amb tintes a l’aigua. “Totalment ecològic”, afirma. El resultat és la col·lecció Diàlegs, d’uns 25 gravats, que es poden veure a la galeria Lamà dela Mar a partir d’aquest vespre (inauguració a les 20.00 hores). De cada gravat, Antolínez n’ha fet una “sèrie curta”, d’entre cinc i deu peces.

En la sèrie Diàlegs, l’artista reflexiona sobre la vida i uti·litza reiteradament l’escala i la casa com a elements per parlar de la nostra existència: les esca·les simbolitzen el fet de pujar i baixar i les dificultats que ens trobem, i la casa, com ho afron·tem amb companyia. Ho plasma amb dibuixos senzills, a una o dues tintes a l’aigua.

Els motius dels gravats també els ha utilitzat per a la nova col·lecció de joies: anells i penjolls de plata, coure i resina.

Antolínez es dedica al gravat des de fa molts anys, però la joie·ria és una afició recent. L’artista

ha guanyat tres premis de gra·vat en el certamen artístic pre·mis Arts Andorra, atorgats pel Cercle de les Arts i de les Lletres. La creadora ha participat en di·verses exposicions col·lectives i també n’ha fet d’individuals.

Diàlegs es mostrarà a Lamà dela Mar fins a finals de juny. Mentrestant, Antolínez conti·nua investigant amb nous mate·rials i amb nous conceptes per a les seves creacions, tant de joie·ria com de gravats.

Anna Antolínez mostra els seus gravats i joies, ahir, a la galeria Lamà dela Mar.

Anna Antolínez experimenta amb els brics per a la sèrie de gravats ‘Diàlegs’

ART

TaTi masiÀ

L’artista també presenta una nova col·lecció de joies a la galeria Lamà dela Mar

e. j. m.anDorra la Vella

PATRIMONI

Prova pilot d’horaris d’estiu dels museus i monuments

RedaccióanDorra la Vella

Els museus i els monuments d’Andorra obriran a l’estiu ininterrompudament des de les deu del matí fins a les set del vespre. Els ministe·ris de Cultura i Turisme han acordat ampliar i millorar la prova pilot començada l’any passat (Andorra Turisme hi invertirà 42.586 euros). L’ho·rari d’estiu s’aplicarà del 15 de juliol al 16 de setembre.

L’estiu passat els museus obrien més d’hora i tancaven més tard, però al migdia no s’hi podia accedir. Enguany s’ha decidit obrir més tard i tancar abans, però incorpo·rar·hi la franja del migdia. A més, les esglésies també s’afe·geixen al nou horari.

L’estiu passat els museus van obrir 146 hores suple·mentàries, fet que va fer aug·mentar un 24 per cent les visi·tes als equipaments, amb un total de 25.194.

XERRADA

Redaccióencamp

Pep Coll parla de literatura

El cantautor portuguès Toni Costa, resident a Andorra, ac·tua aquesta nit a La Fada Ig·norant amb un repertori que inclou des dels fados d’Ama·lia Rodrigues fins als fados més moderns, com els dels cantautors brasilers o el folk de Zeco Fenso. El concert, d’entrada lliure, és a les deu.

Els alumnes del Taller d’adults de l’Aula de Teatre i Dansa d’An dorra la Vella presenten avui Escenes, l’activitat pedagò·gica de final de curs (21.30, Tea·tre Comunal, entrada lliure).

Els estudiants, dirigits per Joan Hernández, interpretaran

un recull d’escenes de teatre ex·tretes de les obres E. R., de Benet i Jornet; Dakota, de Jordi Galce·ran, i Anada al teatre, de Karl Va·lentin, entre d’altres.

Els intèrprets són Xavier Soci·as, Ramon Alsina, Albert Garcia, Núria Arseda, Sandra Mejías, Dolors Capdevila, Fati Zarioh, Laia Martínez i Ruth Ponce.

‘Escenes’, treball de fi de curs de l’Aula de Teatre

RedaccióanDorra la Vella

INTERPRETAcIó cONcERT

RedaccióanDorra la Vella

Actuació del cantautor Costa

L’actual Comissió de Toponí·mia, constituïda el 2010, in·corpora alguns canvis entre els seus membres. Ara, pels comuns, en formen part Mar·tí Salvans (Canillo), Cristina Torres (Encamp) i Montse Checa (la Massana), i la presi·deix Joan Sans, cap del servei de Política Lingüística

TOPONíMIA

RedaccióanDorra la Vella

La comissió renova membres

L’escriptor Pep Coll (Pesso·nada, 1949) parlarà aquest vespre de literatura a la Bi·blioteca Comunal d’Encamp (20.15). Coll ha publicat, entre altres obres, el recull de lle·gendes del Pirineu Muntanyes maleïdes, la novel·la Les senyo-retes de Lourdes i la novel·la juvenil Què farem, què direm.

Page 15: Diari del 24 de maig de 2012

15Dijous, 24 De maig Del 2012

Ben a prop es va quedar Mò-nica Ramírez en els 100 metres esquena de millorar la marca de l’any que posseeix. Als Campio-nats d’Europa de Debrecen es va quedar a tan sols 15 centèsimes d’aconseguir-ho. Amb aquesta prova té l’esperança d’anar als Jocs Olímpics de Londres i ara haurà d’esperar que s’oficialitzi el rànquing FINA per saber si obté una de les 75 wild cards que es reparteixen.

L’andorrana, que competia en la primera sèrie, va acabar en la 39a posició, signant un crono d’1.05,77 minuts, que no millora l’1.05,63 que necessitava rebaixar. Tot i així, valora la pro-gressió que ha seguit en aquests Europeus. “M’he quedat molt a prop i ho valoro molt positiva-ment, veient com m’ha anat la resta del campionat”, assenyala Ramírez, que indica que “ne-dant m’he trobat molt bé. No m’ha costat tant com en les al-

tres proves i he acabat lluitant. Però he comès algunes petites errades en les primeres braça-des i en l’arribada, que és el que ha fet que no rebaixés el temps”.

El rànquing de la FINA de-

finitiu per conèixer les 75 ne-dadores que rebran una wild card per ser als Jocs Olímpics es coneixerà el pròxim 11 de juny, quan es tanqui la llista definiti-va. No haver rebaixat el crono

en els 100 esquena li complica-rà la situació, però indica que “tinc bastantes possibilitats d’entrar-hi, no és segur però hi ha l’opció”. Tot i així, prefereix no capficar-se: “Evidentment

que fa molta il·lusió poder anar a Londres, però no és bo preo-cupar-se tant per això.” Fins a l’1 de juny els nedadors tenen temps per rebaixar les marques de cara als Jocs.

La dominadora de les sèri-es a Debrecen va ser la italiana Arianna Barbieri, que va marcar el millor temps (1.00,26). Sego-na va ser la seva compatriota Carlotta Zofkova amb 1.00,76, i tercera, la ucraïnesa Daryna Ze-vina amb 1.00,98.

Ramírez no rebaixa marca i esperarà per saber si anirà als Jocs Olímpics

natació

RedaccióanDorra la Vella

L’11 de juny es coneixerà el rànquing FINA i sabrà si rep una ‘wild card’ en els 100 esquena

La Copa Catalunya arriba a final de curs. Amb la Lliga acabada per a l’Hotels Plaza en no entrar als play-off d’ascens, hi ha juga-dors que ja no s’entrenen amb l’equip i per a ells ha acabat la temporada. Han tornat als seus llocs d’origen, a l’espera de notí-cies per a la pròxima campanya.

Dilluns es disputen els vui-tens de final i l’equip jugarà a domicili amb el Petromiralles Manresa FS. Al matx no hi seran Soty, Emil, Júnior, Ricciotti ni

Moisés. Per a ells la temporada ja ha conclòs. Els que sí que es des-plaçaran són Aitor, Ivan, Diego, Toni, Nacho Llamas, Cabinho, Carlinhos i Yuki. A més, també hi participaran quatre juvenils: Alan, Pita, Da Silva i Cristo. Serà una bona oportunitat perquè

“els jugadors que menys minuts han tingut puguin jugar i per-què els joves també ho puguin fer amb el primer equip”, asse-nyala Davide Marfella, segon entrenador de l’Hotels Plaza.

La Copa Catalunya arriba en un moment que “la plantilla està una mica tocada” per no haver aconseguit, per un punt, entrar als play-off, cosa que fa que “si-gui complicat jugar un partit així. No hi havia pressió per en-trar-hi, però és una llàstima ha-ver-nos-en quedat fora un cop hi hem estat tan a prop”.

Vuit del primer equip i quatre juvenils per jugar a Manresa

futbol sala

j. j. b.anDorra la Vella

iñaki rubio

Ricciotti, un dels jugadors que han posat fi a la temporada.

bernaDett szabo

la italiana arianna barbieri va ser la més ràpida de les sèries classificatòries.

Soty, Emil, Júnior i Ricciotti han marxat

a l’espera de notícies i Moisés està retirat

“Tinc bastantes possibilitats de poder entrar-hi. No és segur

però hi ha l’opció”

“Fa molta il·lusió poder anar a Londres, però

no és bo preocupar-se tant per això”

Page 16: Diari del 24 de maig de 2012

esports16 Dijous, 24 De maig Del 2012

L’àrbitre internacional per An-dorra, Antonio Zamora, va tor-nar molt satisfet de les proves que va fer entre el 3 i el 5 de maig a Freissing (Alemanya). El tècnic va superar sense proble-mes les proves físiques i confia també a haver superat l’examen d’idioma i el de les regles de joc. Ara ha d’esperar dues setmanes per saber si la Federació Interna-cional de Bàsquet (FIBA) li reno-va la llicència internacional per poder arbitrar partits oficials.

“Tinc esperances d’aconse-guir la renovació perquè vaig superar les proves sense proble-ma”, afirma Zamora, que sem-bla tenir la raó del seu costat ja que la FIBA ja l’ha escollit per arbitrar tres enfrontaments de la fase de classificació de l’Euro-bàsquet femení, que es disputa-rà a França l’any vinent.

El primer dels partits que arbitrarà serà el matx del grup B, que es jugarà el 27 de juny a Suïssa, en què les suïsses es po-saran a prova davant Polònia. El segon dels partits que dirigirà

serà el del grup A, el 7 de juli-ol a Portugal, en què la selecció lusitana jugarà contra Hongria, mentre que el tercer dels en-frontaments internacionals serà l’11 de juliol a Holanda, dins del grup C, en què el combinat nacional holandès jugarà contra Eslovàquia.

D’altra banda, Zamora també

formarà part de l’expedició ab-soluta masculina que jugarà del 3 al 7 de juliol l’Europeu de Pe-tits Països a San Marino, però la seva tasca com a àrbitre interna-cional per Andorra no acabarà aquí, ja que del 16 al 26 de juliol acompanyarà les seleccions sub-16 i sub-18 als Europeus que es jugaran a Gibraltar.

Antonio Zamora arbitrarà tres partits del Preeuropeu femení

bàsquet

fab

Zamora en la recepció de Freissing.

D’aquí dues setmanes rebrà la renovació de la llicència internacionalRedaccióanDorra la Vella

Futbol

Només es coneix un dels equips que promocionaran

j. j. b.anDorra la Vella

Queden dues jornades per acabar la segona catalana i gairebé tot està obert. Només hi ha un equip que té asse-gurada la plaça de promoció d’ascens. Aquest és el Sant Cugat del Vallès, del grup 3, amb 60 punts.

L’FC Andorra necessita no-més un punt, ja que amb els 57 que suma l’Atlètic Alpicat (51) encara el podria atrapar gràcies a l’average. En la resta de grups tampoc està decidit. A l’1 el Palafrugell és segon (59) i el Bescanó (53), que li ha guanyat els dos partits en què s’han enfrontat, encara el pot superar. Al grup 2 el Turó de la Peira en té 65, mentre que li trepitgen els talons el Premià de Dalt (63) i la Unificació Llefià (62). Al 4 tot està en l’ai-re, perquè ni la primera plaça està assegurada. El líder és el Sant Quirze del Vallès (63), i el segueixen el Granollers (62) i el Gironella (57). També està tot pendent al 6, amb el Morell (70) primer i el Torre-dembarra (67) segon.

Diumenge vinent es disputarà la tercera i última jornada del Trofeu McDonald’s Topkata, que se celebrarà al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engo-dany. Prenen part en aquesta competició joves entre preben-jamí i juvenil del Club Karate Fudo-Shin i de l’UrbanGym d’Anyós i la Massana.

Algunes categories ja estan decidides, com ara l’open mixt, amb Claudi Canal, que té un avantatge que els seus princi-pals perseguidors no podran retallar. La resta de guanya-dors confirmats són Àngel Tauste (prebenjamí), Claudi Canal (infantil) i els Herver en kata família.

La resta de categories es-tan pendents de conèixer els campions. Ariadna Carames

és la líder en benjamí, Ana-bel González en aleví i Celia Echarte en juvenil. Totes tres tenen rivals que els podrien prendre la primera plaça.

En aquesta edició del Topkata hi han participat una seixantena de karatekes. És la novena edició i que es disputi en tres jornades “és un premi a la regularitat”, indica el di-rector tècnic del Fudo-Shin, Xavier Herver, que remarca la consolidació del torneig, que és una via perquè els joves “competeixin amb assiduïtat i perquè ho puguin fer aquí”.

Tres de les categories del Topkata es decidiran en l’última jornada

j. j. b.anDorra la Vella

karate

Dotze anys participant en el Ral·li Dakar són molts. Superar el desert, tant a l’Àfrica com a Sud-amèrica, evoca històries de superació, amb records de tot ti-pus. I això és el que volgut expli-car Cyril Despres a Dakar X4, el llibre que publica amb finalitats solidàries. Els beneficis estan di-rigits a l’escola Fabrizio i Cyril, que té al Senegal.

El resident francès va apro-fitar el glamurós Festival de ci-nema de Canes per presentar el llibre. En les seves pàgines s’hi poden trobar records i 100 foto-grafies del que ha estat fins ara la seva participació en el ral·li més prestigiós del món. I també, com diu el títol, les quatre vic-tòries aconseguides i els dotze podis que suma.

“Normalment un esportista espera al final de la seva carrera

per publicar una retrospectiva, però jo mai he estat un fan de les coses massa convencionals”, afirma Despres, que remarca la causa solidària que l’ha portat a realitzar aquest projecte: “Volia explicar la meva història, però també tenia una altra raó: recap-tar fons per a l’escola a l’Àfrica que ajudo, per assegurar-ne el

funcionament i desenvolupa-ment, perquè més infants del voltant puguin rebre una educa-ció. Tots els guanys es donaran a l’escola, que és la meva manera d’expressar el meu agraïment a la gent d’un país que m’ha apor-tat molt.” El llibre es pot adqui-rir per la web www.cyrildespres-shop.com. El cost és de 30 euros.

‘Dakar X4’, el llibre solidari de Cyril Despres al desert

motociclisme

j. j. b.anDorra la Vella

c. D.

Despres, amb un exemplar del seu llibre a les mans.

juDo

Sallés i Risco, a les semifinals del Campionat de França

RedaccióanDorra la Vella

Diumenge vinent Laura Sa-llés i Èric Risco participaran en les semifinals del Campi-onat de França absolut de la Segona Divisió, ja que a la Primera no hi opten perquè només hi poden prendre part els judokes de nacionalitat francesa. La cita tindrà lloc a Tolosa.

Després de guanyar-se un lloc en els quarts de final, els dos components del Club Hantei provaran de classi-ficar-se per a la final, que es disputarà a París, com van aconseguir fer ara fa dos anys. Sallés participarà en la categoria de -63 quilos, men-tre que Risco ho farà en la de +100 kg.

eleccionsLa Federació Andorrana de Judo va decidir convocar una assemblea general extraor-dinària per al pròxim 19 de juny, amb motiu de la cele-bració de les eleccions per formar una nova junta direc-tiva de l’ens.

En la categoria ‘open’ mixt, Claudi Canal té assegurat ser

el guanyador

Page 17: Diari del 24 de maig de 2012

classificats 17Dijous, 24 De maig Del 2012

Vols vendre el teu cotxe o la teva moto?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

LA FIRA PERMANENT DEL VEHICLE D’OCASIÓ

824 242324 242

722 997324 242

LES MILLORSOCASIONS!

COMPRA-VENDALLOGUERS-CANVIS

IMPORTACIÓ IEXPORTACIÓ DE

VEHICLESAv. Tarragona, 44-46, al costat de l'estació d'autocars - [email protected] Av. d'Enclar, 74 - [email protected]

120.000 KM5.400 € 4.200 €

MITSUBISHI PAJERO SPORT 2.5 GLS

247.000 KM4.500 € 3.900 €

SUBARU JUSTY 1.5 I 100 CV 4WD

MERCEDES-BENZ E 240 170 CV

83.243 KM

KIA RIO 1.5 I 16 V LS

90.000 KM

VOLKSWAGEN GOLF 1.8 I 90 CV

215.000 KM1.800 € 1.200 €

AUDI A4 1.9 TDI QUATTRO

165.000 KM

BMW 530 D 184 CV

175.000 KM

AUDI 80 2.0 D 120 CV

260.000 KM

45.000 KM39.900 €

FIAT 500 1.3 JTD

61.000 KM10.500 €

MERCEDES-BENZ C 220 ELEGANCE 150 CV

214.000 KM1.800 € 1.200 €

BMW X5 4.8 I 365 CV

83.000 KM39.800 €

AUDI Q7 3.0 TDI V6 QUATTRO

79.243 KM32.000 € 29.900 €

MERCEDES-BENZ ML 320 3.2 CDI 4-MATIC

82.665 KM34.900 €

FORD KA 1.2 I 70 CV TITANIUM

13.000 KM

MERCEDES-BENZ SL 500 CABRIOLET 5.0 278 CV

21.000 KM33.000 €6.900 €

www.automobilismercauto.com

Ref. 20523

Ref. 23121 Ref. 21490 Ref. 23481 Ref. 22679

Ref. 22184 Ref. 23242 Ref. 23442 Ref. 23408

Ref. 23441 Ref. 22992 Ref. 23111 Ref. 22107

Ref. 20715 Ref. 22593

MERCEDES-BENZ VIANO 3.0 CDI 204CV

Vehicles

Es ven Panda 4x4Matrícula: B... 120.000 km

Preu: 1.500 € Tel.: 391 630

4.800 €

3.500 € 2.700 € 5.700 € 1.500 € 900 €5.400 € 4.800 €

Es ven SEat LEÓn 1.9 tDI

Molt bon estatEquip de so alta gamma

tel. 676 192

Page 18: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS18 DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

tel.: +376 874 [email protected]

600 €/mesDespeses a part segons consum

790 €/mesDespeses a part segons consum

Pis a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblat i equipat amb tots els electrodo-mèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, sa-fareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

Pis cèntric a Andorra la Vella. 111 m2. Totalment reformat. 3 habitacions, 2 banys, gran saló menjador amb sortida a terrassa, cuina separada i equipada, safareig, 1 plaça d’aparcament.

lloguer

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Massatges eròtics

Renovació constant

de noies

Serveis 24 h

Sortidesparticularsi hotel

1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3

(el preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800COMPRO TOT TIPES DE COTXES

DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89 Altres vehicles ahttp://www.buscocotxe.ad/autoexport/

FIAT PANDA 1.2 gasolina, any 2004, 65.000 km, tracció al davant = Molt poc consum!! Aire condicionat, ràdio CD, vidres

elèctrics, direcció assistida, molt ben cuidat.

PREU: 4.200 €

Immobles

PARTICULAR LLOGA PIS D’1 HAB. AMB MOBLES A ENCAMP

Balcó. Bona vista. Possibilitat de pàrquing.1 mes de dipòsit. Facilitats al pagament del dipòsit.

Preu: 395 € Tel. 321 349

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES, REF. 2812: Àtic de 46.30m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, safareig, cuina moblada. Sol i vistes. Pàrking. PREU: 420 €LA MASSANA, REF. 2822: Pis semi nou de 70m2, 2 habi-tacions, 1 bany complert, cuina semi oberta moblada, saló menjador. Sol i vistes. Pàrking i traster. PREU: 600 €SANT JULIÀ, REF. 2806: Pis nou, cèntric de 75m2, 2 habita-cions, 1 bany complert, cuina tancada moblada, tot exterior, sol i vistes. Pàrking. Calefacció inclosa. PREU: 580 €ANDORRA LA VELLA, REF. 2801: Pis cèntric semi nou de

100m2, 3 habitacions, 1 bany, cuina moblada separada, ampli saló menjador. Sol i vistes. Pàr-king. PREU: 740 €.ARINSAL, REF. 2854: Casa adossada semi nova de 200m2, 4 habitacions, 2 banys com-plerts, 1 aseo, cuina office, safareig, ampli saló menjador amb llar de foc i accés al jardí de 40m2. Pàrking per 2 cotxes. Zona residencial, sol i vistes. PREU: 1.500.-€ORDINO, REF. 2273: ÀTIC de 4 habitacions, 2 banys complerts, 1 lavabo, saló menjador amb llar de foc, cuina separada, safa-reig, terrassa. Sense ascensor. PREU: 650.-€

Pis de 99m2, 2 habitacions, 2 banys, cuina separada i equipada, saló menjador amb llar de foc. Terrassa amb sol i vistes. Pàrking i

traster.Preu: 140.000 € - Ref. 2514

Pis acollidor de 34m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, cuina oberta i

equipada, saló menjador i terrassa. Pàrking i traster.

Preu: 85.000 €Ref. 2152

ARINSAL

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

CANILLO

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

Ref. L0716:Es traspassa bar restaurant

al centre de la Massana.

Interessats, truqueu al 73 73 73

Immobles

ES LLOGA PIS A ESCALDES (VILARS)Semimoblat, reformat, 3 habitacions, 2 banys, cuina equipada (vitroceràmica, frigorífic, forn, microones), bones vistes, molt sol, pàrquing

per a dos cotxes, traster.700 € (despeses incloses) - Tel.: 36 98 75

Busquem pisos de lloguer atotes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA - P0179 Casa adossada en construcció a la zona residencial Els Oriossos, parròquia de la Massana. Planta garatge: 4 cotxes, traster i as-censor. Planta 1a: menjador de 30 m2 amb accés a terrassa de 41 m2, bany auxiliar, cuina amb zona d’esmorzar i accés a un jardí de 34 m2. Planta 1a: 4 dor-mitoris, 2 dobles i 2 individuals, 2 banys i safareig. Altell convertit en gran suite amb menjador de 22 m2, dormitori de 10 m2, vestidor i bany amb cabina dutxa de hidro-massatge. OFERTA: 725.000 €

LA MASSANA -D.U.-REF. 1067

Apartament a Erts. 1 dormitori doble, 1 bany amb banyera, cuina oberta amb passaplats. Menjador espaiós amb llar de foc i sortida a una terrassa amb vis-tes al riu i el bosc. Pàrquing i traster.

PREU: 100.000 €

LA MASSANAREF. 1077

Àtic dúplex de 100 m², 4 dormitoris, al típic poble d’Anyós. Terrassa amb vistes impressio-nants. Pàrquing i traster. Una magnífi ca opor-tunitat d’adquirir una propietat en un poble

típic andorrà. PREU: 375.000 €

El primer diari digital d’Andorra

Es traspassaBar restaurant

a EncampTel. 831 242

ES BUSCA XALET, CASA O PISPER LLOGUER DE TEMPORADA

HIVERN I ESTIU.PREFERIBLEMENT MOBLAT.

Contacta: 66 88 66 [email protected]

Page 19: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS 19DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

ANDORRA LA VELLA

2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €

ESTUDI O PIS DE 2 HAB. (PETITES) AMB MOBLES AL COSTAT DEL CRÈDIT DE PRADA RAMON. ZONA ANDORRA

2000. PREU: A PARTIR DE 350 €

PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT, S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

PISOS D’1 O 2 HABITACIONS, S/M, C/ ALZINARET. A PARTIR DE 400 €

PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMI-NOUS AMB PQ., AL COSTAT DE L’OPEL.

A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA DE L’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT ESCALE, AMB

PÀRQUING. PREU: 700 €

PIS, 2 HAB., MOBLAT, SENSE PQ., ZONA CORREUS ESPANYOLS. PREU: 500 €

BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, CÈNTRIC, SOBRE ANDORRA 2000. PREU: 450 €

PISOS, 4 HAB., SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMA

PIS DE 2 HAB., SENSE MOBLES, SO-LEJAT, VISTES, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER. PREU: 450 €

ESCALDES-ENGORDANY

PIS, 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €

PIS DE 3 HABITACIONS, S/M, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA

MONTANYA. PREU: 550 EUROS

PIS D’1 HAB., SENSE MOBLES, A L’AV. FITER I ROSSELL. A PARTIR DE 350 €

PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES, EXTERIOR, PÀRQUING, AV. PESSEBRE, PROP DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PIS D’1 I 2 HABITACIONS AMB MO-BLES, AL COSTAT DEL DON DENIS.

A PARTIR DE 450 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

PIS DE 2 H., S/M, CUINA INDEPENDENT, ZONA PLAÇA DE CALDEA. PREU: 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

PISOS DE 2 I 3 HAB., AMB TERRASSA I PÀRQUING. A PARTIR DE 350 €

ORDINO

PIS D’1 HAB. AMB MOBLES, SENSE PQ., CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 €

LA MASSANACASA DE 4 HABITACIONS, S/M,

A SISPONY. PREU: 700 €

PISOS D’1 H I 3 H. AMB MOBLES O SENSE, CÈNTRICS. A PARTIR DE 400 €

ENCAMP

ESTUDI SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. PREU: 300 €

PISOS 1, 2 I 4 H. SENSE MOBLES, MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PÀRQUING I TRASTER. PREU: 500 €

PIS DE 2 HABITACIONS AL COSTAT DE L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €

PIS O ÀTIC, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PÀRQUING I TRASTER. SENSE DES-

PESES. ZONA EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB., SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLATÍ

I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €

PIS D’1 HAB. SEMIMOBLAT, AMB PQ., ZONA DEL FUNICAMP. PREU: 450 €

EL TARTER

¡PISOS, 1 I 2 H., MOBLATS, AMB PQ. I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN

TERRASSA. PREU: 450-550 €ARINSAL

ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. A PARTIR DE 250 €

PISOS D’1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS. A PARTIR DE 400 EUROS

GANGUESLOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL,

DE 200 m2, SENSE TRASPÀS.

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys, cuina,

menjador, traster, 2 places de pàrquing.

Abans: 664.810 €. Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

MAGNÍFICA OCASIÓApartament en una sola planta de 103 m2, 2 habitacions, 2 banys. Gran saló amb llar

de foc, molt assolellat.Plaça de pàrquing amb traster.

PREU: 265.000 €

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

COMPRO PISOS A ANDORRAI ESCALDES

TAMBÉ COMPRO EDIFICISABSTENIU-VOS IMMOBILIÀRIES

Tel.: 32 89 85

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

ES TRASPASSAPERRUQUERIA

A ANDORRALA VELLA

AMB BONACLIENTELA

PREU: 6.000 €TEL.: 33 95 60

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

ORDINO• ESCOLES. 3 habitacions, moblat i PÀRQUING. 600 €ESCALDES-ENGORDANY• ZONA CALDEA. 1 habitació, TER-RASSA i PÀRQUING. Des de 525 €• CAN NOGUER. Dúplex de 3 habitacions, TERRASSA i SOL. 700 € (calefacció inclosa)

ANDORRA LA VELLA• PISOS, 1 habitació, amb mobles. Des de 375 €• PRAT DE LA CREU, 2 hab. i pq.: 550 €• SANTA COLOMA. 3 habitacions, sense mobles: 475 €• 3 habitacions amb mobles: 500 €ENCAMP• LLOGUER BAR RESTAURANT TOT EQUIPAT. 1.500 € (sense traspàs)

• Ed. Betania, 1 hab., pq.: 325 €• Estudi moblat: 300 €• PISOS a LES BONS. 3 hab.: 395 €• MIRADOR, 2 hab., mobles: 300 €• Funicamp, pis moblat, pàrquing. Hidromassatge: 525 €• Funicamp, 2 habitacions, moblat, terrassa: 450 €LA MASSANA. CENTRE. 2 hab., moblat: 350 €

ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab. i pàrquing. Llogat.

170.000 €CENTRE. 4 hab., tot exterior, terras-

sa, pq. i tr. Acabats de qualitat. 410.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

3 hab., 110 m2, exterior, terrassa i pàrquing. 315.000 €

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 hab., 86 m2, pq. Acabats de quali-

tat. Terrassa, assolellat i vistes.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - ZONA HOTEL PLAZA

3 hab., 106 m2, pàrquing i traster.210.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPis, 1 hab., moblat i vistes. 90.000 €

ORDINO - CENTRE - OBRA NOVAPis de 3 hab., acabats de qualitat.

Tot exterior, 108 m2 i pàrquing.410.000 €

ENCAMP - COSTAT FUNICAMPPis de 4 hab., nou, a estrenar,

terrassa. Assolellat - acabats de qualitat.560.000 €

LLO

GU

ERVE

ND

ES

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055www.granvalira.com - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3720 Pis cèntric de 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina semioberta, safareig, exterior. Sol i vistes. Totalment moblat i equipat. PREU: 600 €REF. 3665 Pis de 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. NO HI HA MES D’AGÈNCIA. PREU: 650 €REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló men-jador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3773 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, safareig, cuina, saló menja-dor. Balcó. Plaça de garatge. PREU: 550 €REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tanca-da, saló menjador, balcó, plaça de garatge. PIS REFORMAT. PREU: 600 €REF. 3772 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Llar de foc. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3787 Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló men-jador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques vistes. PREU: 875 € REF. 3771 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge petita. PREU: 650 €REF. 3750 Àtic de 138 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menjador, 2 places de garatge i traster. DISPONIBLE AL JUNY. PREU: 850 €ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MO-BLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3379 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada amb safa-reig, saló menjador, balcó. Calefacció se-gons el consum. PREU: 600 €REF. 3766 Pis de 75 m2, 2 dormitoris,1 bany complet, safareig, cuina americana, 2 balcons, exterior, amb despeses de ca-lefacció incloses. Possibilitat de plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 3304 Pis de 75 m2, 2 dormitoris,1 bany complet, safareig, cuina americana, 2 balcons, exterior, amb despeses de ca-lefacció incloses. Possibilitat de plaça de garatge. PREU: 1.200 €REF. 3589 Pis cèntric, 45 m², 1 dormitori doble, 1 bany, cuina oberta, saló menjador. Totalment moblat, traster i calefacció inclo-sa. PREU: 525 €REF. 3408 Pis de 50 m2, 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina americana amb saló menjador, balcó amb vistes i sol. Plaça de garatge. PREU: 525 €REF. 3484 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menja-dor amb balcó. CALEFACCIÓ INCLOSA. Sense ascensor. PREU: 575 €REF. 3789 Pis de 95 m2, 3 dormitoris do-bles, 1 bany, saló menjador, plaça d’apar-cament i traster. PREU: 600 €

ENCAMPREF. 3701 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, safareig, menjador, Pàrquing. SOLAMENT 1 MES DE DIPÒ-SIT. PREU: 600 €REF. 3683 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge i traster. PREU: 550 €

REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dor-mitori, 1 bany, cuina americana i equi-pada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3721 Pis de 48 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany complet, saló menjador amb cui-na americana i equipada. Plaça de garatge opcional. PREU: 345 €

CANILLOREF. 3758 CANILLO. Estudi amb bany, cuina americana, saló menjador. PREU: 250 €REF. 2713 RANSOL. Pis de 45 m2, 1 dor-mitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, plaça de garatge i traster. MO-BLAT I EQUIPAT. PREU: 325 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3753 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. PREU: 500 €REF. 3764 Pis, 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €REF. 3062 Pis de 77 m2, totalment mo-blat, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3764 Àtic, 130 m2, 3 dormitoris (1 suite amb bany + 2 dobles), 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS

A TOTES LES PARRÒQUIES

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris

dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge, cuina tancada, saló

menjador amb balcó, llar de foc, Plaça de garatge gran i traster gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 230.000 € NEGOCIABLE!!!!

Pis de 117 m2, totalment reformat, 4 dormitoris, 2 banys, 1 bany auxiliar,

cuina tancada, safareig, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 230.000 €

Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador,

terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques

vistes. PREU: 158.161 €

ESCALDES-ENGORDANY

www.houseandorra.netEl portal de les immobiliàries d’Andorra

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

Page 20: Diari del 24 de maig de 2012

ClassifiCats20 Dijous, 24 De maig Del 2012

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.ferrutximmobles.comvenda Tel.: 35 36 37lloguer Tel.: 61 42 34Av. Príncep Benlloch, 66-72,Ed. Interceus, 6è 1a.

Dels seus somnis i les seves il·lusions en fem una realitat

També ens trobaràs a Facebook

lloguersAndorrA lA VellAlocal de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis de 70m2, al centre d’Andorra (plaça de les Arcades), moblat, 2 dor-mitoris (dobles), 1 bany, cuina equi-pada , calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Princep Benlloch) 65m2, totalment moblat, 2 dormitoris dobles, bany, cuina equipada, safa-reig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Terra Vella) de 90m2, 4 dormitoris, Plaça de pàrking inclo-sa. Preu: 610 €Pis a Santa Coloma 106 m2, refor-mat, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, Terrassa i plaça de pàrking. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dor-mitoris dobles, cuina tancada, bany complet, i plaça de pàrking. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou a estrenar a Santa colo-ma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 720 €

Pis (zona escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta).Àtic nou a estrenar a Santa Colo-ma, 140m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, i plaça de pàrking. Preu: 970 €Pis a Santa Coloma, totalment refor-mat, de 80m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina equipada. Preu: 550 €local a Santa Coloma de 400m2 amb altell 2 banys, ideal per magat-zem. Preu: 1400 € local comercial a Santa Coloma (rotonda Col·legi Janer) 185m2. Preu: 1900 €eSCAldeSPis de 70m2, 2hab, 1bany amb pàr-king i traster. Preu: 490 €Pis de 2 hab, 2 banys, terrassa amb pàrking i traster. 525 €Àtic dúplex de 250m2 (Zona les Teulades), 5 dormitoris, 3 banys complets, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa d’uns 20m2.

Sol i Vistes espectaculars. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 1.600 € eSCASMagnífic pis de luxe a Escàs de 240m2. 3 Hab.( 1suite), 2 banys (1 amb dutxa hidromassatge). Cuina amb safareig. Gran saló amb llar de foc, 2 terrassas (1 coberta) de 30m2, box per a 2 cotxes. Preu: 1500 €SAnT JuliÀ de lòriAlocal de 80m2, a l’av. Verge de Canò-lich. Despeses incloses. Preu 450 €Pis de 110m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada safareig. Despeses in-closes. Preu: 750 €Pis semi nou de 104m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrking. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris dobles, 2 banys, 130m2 cuina tanca-da amb safareig,Terrassa i pàrking. Preu: 685 €Pis de 1 dormitori cèntric amb mo-bles (Casa antiga). Preu: 300 €Pisos de 1 i 2 dormitoris moblats o

sense mobles amb pàrking, traster i calefaccio inclosa amb el preu. A partir de 540 €Pis de 3 dormitoris (Pleta Sant Anto-ni) apartir de 600 €Casa adossada semi nova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrking i traster. Preu: 1.100 €enCAMPPis d’1 dormitori doble, moblat, cui-na americana i equipada, i pàrking. Preu: 400 €Soldeu: (Pleta)Pis semi nou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina america-na i pàrking. Preu: 550 €Pis semi nou totalment moblat de 2 dormitoris,cuina americana i pàrking. Preu: 500 €

diSPoSeM de deSPATxoS, lo-CAlS, nAuS induSTriAlS i Ter-renyS en lloguer A ToT el PrinCiPAT

Pis a Andorra la Vella semireformat de

120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb

cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles.

Preu: 252.480 €

Àtic dúplex a Ordino de 2 dormitoris

(possibilitat de fer-n’hi 3), 2

banys, cuina tan-cada, i menjador amb llar de foc.

Pàrquing i traster. Preu: 263.000 €

Pisos nous en venda a la pleta de

Soldeu de 2 i 3 dormitoris amb pàrquing inclòs, a partir de 175.000 €!!!

Borda rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite),

2 banys complets,cuina americana totalment equipada i menjador, molt gran, amb sortida a

terrassa/jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe. Preu: 390.000 €

LLOGUER – LOYER – RENT – АРЕНДА

VENDA – VENTE – SALE – ПРОДАЖАLLOGUER I VENDA - LOYER ET VENTE - RENT AND SALE - АРЕНДА И ПРОДАЖА

www.finques3cases.comAv. Joan Martí, 102 · Encamp [email protected] 87.22.22

Dúplex per comprar a Escaldes, totalment reformat, amb acabats de qualitat, molt lluminós, 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys

complets, cuina office, safareig, saló menjador amb llar de foc i

terrassa de 14 m2. Pàrquing i traster. Caldera pròpia de calefacció.

202.185 €TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

ANDOrrA lA vEllA

PIS cèNTrIc DE 4 DOrMI-TOrIS. amb CalefaCCió inClosa ......................690 €

EScAlDES-ENGOrDANY

rEf. 7637 pis nou, a es-trenar, d’1 dormitori, saló menjador amb Cui-na semioberta, aCabats de gran qualitat, pàr-quing i traster .....725 €

rEf. 7334 pis d’1 dormi-tori, moblat i equipat, molt CÈntriC ......... 645 €

rEf. 7360 pis, 3 dormi-toris dobles, 2 banYs, ampli saló menjador, amb Cuina equipada (Ca-lefaCCió i pàrquing in-Closos) ..................1.040 €

rEf. 7317 pis seminou de 2 dorm. amb armaris en-Castats, molt lluminós, 1 banY Complet, Cuina àmplia ........................600 € (cAlEfAccIÓ INclOSA)

rEf. 7489 pis nou de 3 dormitoris., saló menjador, amb ter-rassa, Cuina tanCada, 2 banYs, CÈntriC ....840 €

lA MASSANA

lOcAl cOMErcIAl molt CÈntriC, aV. sant anto-ni, 140 m2 ............... 1.000 €

ENcAMP

rEf. 7349 pis d’1 dormi-tori, saló menjador gran, amb Cuina ober-ta, Vistes, llar de foC, pàrquing i guardaes-quís ............................450 €

rEf. 7350 pis molt nou de 2 dormitoris, 2 banYs, Cuina equipada, safareig, petit balCó, pàrquing ..................650 €

rEf. 7564 pis CÈntriC mo-blat, de 2 dormitoris, 1 banY, pàrquing ....450 €

rEf. 7545 loft de 80 m2, barri antiC de les bons, totalment re-format (possibilitat de tanCar el dormitori). ... . ................................... 520 €

rEf. 7548 pis d’1 dormi-tori moblat i equipat, Cuina oberta ...........400 €

rEf. 7294 pis seminou CÈntriC de 2 dormito-ris, Cuina tanCada, 2 banYs, aCabats de qua-litat, pàrquing i tras-ter ..............................600 €

SANT jUlIà DE lòrIA

rEf. 7613 pis de dues dormitoris, 1 banY, Cui-na equipada, pàrq. opCi-onal ............................460 €

rEf. 7612 àtiC amb Vis-tes de 5 dormitoris, 2 banYs, foC a terra, es-pai de joCs infantils, pàrquing opCional. 860 €

BUSQUEM lOcAl PEr cOMPrAr APTE PEr A rESTAUrANT A EScAlDES O ANDOrrA

Page 21: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS 21DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

BORDES D’ENVALIRAPisos d’obra nova de 53 a 80 m².

Acabats de qualitat.Magnífiques vistes.

Enfront de les pistes del Canaro i del circuit de motos de neu, cuines totalment equipades.

Preus amb pàrquing i traster inclosos:

Àtic de 53 m²: 140.000 €Pisos de 80 m²: 150.000 € 170.000 €

CERTERSREF. 00787Situació privilegiada. Magnífiques vistes i sol tot el dia. Acabats de 1a qualitat. 270 m2 construïts + garatge i terrasses.Preu: consulteu-lo.

Lloguer

Venda

ANDORRA LA VELLA REF. 00804Pis MOLT CÈNTRIC! de 75 m² amb 2 habitacions dobles amb armaris en-castats, bany complet, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, pati exterior de 35 m² a peu de men-jador ampli, ascensor, tot reformat NOU! Ascensor. Preu: 585 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00001Pis molt cèntric! Zona Pyrénées. Pis de 2 habitacions amb armaris encas-tats, bany complet, cuina semioberta al saló, safareig, ascensor, pàrquing i traster inclosos. Preu: 525 €/mes

ANDORRA LA VELLA REF. 00759PRAT GUILLEMÓÀtic dúplex de 170 m². Alt standing. 4 habitacions amb armaris, 1 suite, saló de 40 m² més biblioteca, amb sortida a terrassa de 20 m², amb vistes panoràmiques i sol tot el dia. Cuina totalment equipada. 3 banys complets, terres de parquet. 2 places d’aparcament i traster de 30 m².Preu: 1.600 €/mes

ANYÓSREF. 00113Casa adossada de 330,77 m², cale-facció per geotèrmia, garatge per a 5 cotxes, domòtica, ascensor, 3 habitacions i gran cap de casa, saló menjador amb llar de foc i sortida al jardí de 100 m².Preu: 895.000 €

ENCAMPREF. 00651OPORTUNITAT!Estudi molt lluminós, CÈNTRIC, pla-ça d’aparcament i traster. Completa-ment moblat i equipat.Preu: 300 €/mes

VENDA DE SOCIETAT AMBNEGOCI DE RESTAURANT

Ben situat, a dos minuts del centre neuràlgic d’Andorra la Vella.En ple funcionament, capacitat per a 60 + 50 comensals.

PREU: 95.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab, nou, calefacció inclosa, possibilitat de Pàrking (Ref. 3138) 690 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref 3253) 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2651) 430 €2 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2362) 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, pos-sibilitat de pàrking (Ref. 2877) 650 €

3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrking (Ref. 2336) 750 €4 hab., ampli saló, cuina office, pàrking i traster (Ref. 2505) 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 2490) 425 €2 hab, nou, ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 3035) 550 €3 hab., (Arinsal) ampli saló amb llar de foc, exterior, pàrking i 2 trasters (Ref 3128) 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (Entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrking i traster (Ref. 1792) 400 €1 hab. 1 bany, cuina. (Ref. 2904) 400 €2 hab. 1 bany, cuina. Pàrking (Ref. 2056) 450 €2 hab. Ampli saló, nou, sol i vistes. Pàrking i traster (Ref. 2972) 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref 1880) 500 €2 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref

1857) 600 €SANT JULIA

2 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, (Ref 2977) 450 €1 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, pàrking (Ref 3033) 450 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, pàrking (Ref 3194) 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 3063) 650 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, (Ref 3121) 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 1 bany, exterior, calefaccio inclosa (Ref. 3230) 420 €1 hab doble, 1 bany, cuina equipada, exterior, (Ref. 3163) 500 €

LA MASSANAEstudi, exterior, centric, equipat (Ref 2971) 395 €

ESCALDES1 hab. doble, nou, cuina equipada, (Ref 3137) 450 €2 hab. dobles, equipat, calefacció inclosa (Ref 2750) 550 €ÀTIC DUPLEX 5 hab.,

157 m2, 3 banys, terrassa, pàrking (Ref. 1849) 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp, (Ref 1918) 400 €2 hab. nou, impecable, sol vistes, pàrking i traster (Ref 3014) 600 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 3014) 650 €

SANT JULIA1 hab,. centre, cuina equipada (Ref 3209) 300 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 2665) 500 €

1 hab,. nou, 73 m2, sol i vistes (Ref 2654) 590 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 2556) 700 €

CANILLO1 hab,. (Magic) equipat, terrassa 50 m2, pàrking (Ref 2997) 350 €1 hab,. (Pleta Incles) equipat, pàrking (Ref 2999) 400 €ÀTIC 2 hab., (El Tarter), 1 bany, pàrking (Ref. 3115) 600 €3 hab. nou, cuina inde-pendent equipada, ter-rassa, pàrking i traster (Ref 3144) 700 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, 47 m2, (nou) ampli salo, (Ref 3243) 123.103 €

ESCALDES 3 hab. dobles, 108 m2, TOTALMENT REFOR-MAT, Pàrking (Ref 3267) 350.000 €

ENCAMP2 hab. dobles, 76 m2, (semi nou) ampli salo, cuina independent (Ref 3262) 190.000 €

CANILLO ESTUDI, 45 m2, El Tarter (semi nou) vistes

i sol, Pàrking (Ref 3263) 95.000 €2 hab. dobles, El Tarter 64 m2 (semi nou) tot exterior, (Ref 3264) 150.000 €

LA MASSANA1 hab. doble, Escas, (semi nou) equipat, vistes, terrassa, Pàrking (Ref 3169) 116.023 €

SANT JULIA 2 hab. dobles, moblat i equipat, tot exterior, Pàrking i traster (Ref 2652) 210.000 €

Page 22: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS22 DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

Es lloguen pisos d’una habitació,

moblats i equipats, a Anyós (al costat

del CentreEsportiu).

Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) alquilandorra@

gmail.com

Lloguer de pisos a EscaldesZona cruïlla dels Vilars

- Pis d’1 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 400 €.-Pis de 2 hab., bany, cuina-menjador. A partir de 500 €.Tots amb calefacció inclosa.

Animals no.Tel.: 35 36 04

LLOGUER: Estudi assolellat amb totes les depeses incloses

(llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER:Àti c estudi molt acollidor, bany

complet, sol i vistes. Moblat. Inclou calefacció.

390 €ANDORRA REF. 5105

LLOGUER: Pis cèntric de 2 habitacions,

bany complet, moblat.

400 €LA MASSANA REF. 5099

Pis de 70 m2 per reformar de 3 habitacions, bany, cuina tan-

cada amb safareig, possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREU: 76.000 €

LLOGUER: Àti c estudi molt acollidor, bany

complet, sol i vistes.Inclou calefacció.

425 €ESCALDES REF. 5096

Pis cèntric de 78 m2, 3 habi-tacions, bany complet, cuina tancada amb safareig, saló

amb terrassa.

PREU: 86.000 €

Estudi moblat i equipat, amb molt de sol i vistes, pàrquing i

traster, a 100 m de pistes.

PREU: 72.000 €

Pis cèntric de 75 m2 totalment exterior, 2 habitacions, menja-dor gran, bany complet, traster,

cuina tancada i safareig.

PREU: 135.000 €

ANDORRA REF. 5031 SANT JULIÀ REF. 5025 ESCALDES REF. 4082 CANILLO REF. 4622

Pis cèntric de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles,

bany complet.

PREU: 95.000 €

Pis cèntric de 90 m2, 3 habitacions, bany complet, servei, cuina tancada i gran

saló menjador.

PREU: 138.000 €

Pis de 62 m2 tot exterior, saló menjador, 2 habitacions do-bles, bany complet, terrassa,

plaça d’aparcament i 3 trasters.

PREU: 134.900 €

Pis cèntric de 68 m2 de 3 habi-tacions (2 dobles i 1 individual),

bany complet amb banyera, cuina tancada amb safareig.

PREU: 142.000 €

ANDORRA REF. 4649 ENCAMP REF. 5011 ANDORRA REF. 4952 ESCALDES REF. 4816

PREU IMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions

(1 doble, 1 individual), 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina americana, menjador exterior, pàrquing i traster.

Exterior. Preu: 200.000 €. Interessats truqueu al 73 20 20.

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

LLOGUER

ENCAMP - BARRI ANTIC - LES BONSBORDA REFORMADA MO-BLADA, 2 DORMITORIS, 2 BANYS, SENSE PÀRQUING. PREU: 750 EUROS.

ANDORRA LA VELLAPIS MOLT AMPLI, REFOR-MAT, FINESTRES D’ALUMI-NI, 3 DORMITORIS, CUINA SEPARADA, UN BANY, TER-RASSA, SALÓ MENJADOR GRAN, PARQUET, EDIFICI SENSE ASCENSOR, AMB UNA 4a PL., SENSE PÀRQUING. PREU: 490 EUROS.

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 3 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA SEPARA-

DA, TERRASSA, DAVANT DE L’HOSPITAL, MOBLAT I EQUI-PAT, PLAÇA D’APARCAMENT, TERRA DE PARQUET, A UN PAS D’ILLA CARLEMANY. PREU: 700 EUROS + DESPESES.DAVANT DE L’HOSPITAL, PIS D’1 DORMITORI, 1 BANY. CUINA OBERTA, SEMIMO-BLAT, SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, NO TÉ PLA-ÇA D’APARCAMENT. PREU: 375 EUROS + 40 DE DESPESES.

LA MASSANA - CÈNTRICPIS MOLT AGRADABLE, 3 DOR-MITORIS, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, TERRASSA, GRAN SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, 2 PLACES D’APAR-CAMENT, 2 TRASTERS. PREU: 730 EUROS + 40 DE DESPESES. DISPONIBLE AL MAIG.

VENDAANYÓS - ORIOSOSSEMINOU, MAGNÍFIC ÀTIC DE 4 DOR-MITORIS + ALTELL DE 20 M2, GRAN CUI-NA EQUIPADA AMB ELECTRODOMÈS-TICS MIELE, DE LUXE 180 M2 + ALTELL, 2 PLACES DOBLES DE PÀRQUING, POS-SIBILITATS DE FER-HI UN BOX, VISTES PANORÀMIQUES. PREU NEGOCIABLE. PALGAUDEIX DE VIURE A ANDORRA, CASA ADOSSADA AMB MAGNÍ-FIQUES VISTES, JARDÍ DE 175 M2, 2 DORMITORIS, POSSIBILITAT DE FER-N’HI 4, CAVA, PÀRQUING, MOLT MACA. PREU: 450.000 EUROS.ARINSALEDIFICI MOLT CONSERVAT, D’UNS 15 ANYS, MAGNÍFIC SOTA ÀTIC AMB 120 M2, 3 O 4 DORMITORIS, GRAN MEN-

JADOR AMB LLAR DE FOC, UN BANY + BANY AUX., SAFAREIG, TERRASSA, VIS-TES I MOLT ASSOLELLAT, MOLT MACO. PÀRQUING I TRASTER. APROFITA PREU: 260.000 EUROS.

SISPONY. LES AGUDESPIS DE 2 DORMITORIS AMB JARDÍ D’UNS 70 M2 + JARDÍ COMUNITARI DE 200 M2, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, VISTES PANORÀMIQUES, PÀRQUING I TRASTER. PREU: 280.000 EUROS.

L’ALDOSAURBANITZACIÓ BELLMONT, DE RE-CENT CONSTRUCCIÓ, MOLT A PROP DE L’ESCOLA. FOTOS WEB. PLANTA BAIXA, MOLT MACO, AMB 3 DORMITO-RIS, 2 BANYS, CUINA AMERICANA AMB LLAR DE FOC, JARDÍ DE 100 M2. 2 PLA-CES D’APARCAMENT I UN TRASTER. PREU: 420.000 EUROS.

ANDORRAPIS DE 2 HABITACIONS SENSEMOBLES, CUINA REFORMADA,

MENJADOR, BANY.C/ BONAVISTA.

PREU: 550 EUROS - TEL.: 321 248

Es lloga pis a la zona de Fiter i Rossell3 hab., 2 banys, armaris encastats, cuina equi-pada, traster i possibilitat de plaça de pàrquing.

Preu: 700 € (despeses incloses)

Tel. 392 119

Page 23: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS 23DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Administratiu/iva

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Selecciona:- Personal substitut per a realitzar extres de cambrers en una granja al Pas de la Casa.

- Operàries de neteja amb experiència per a treballar a totes les parròquies.

Interessades, adreceu-vos a c/ Doctor Villanova, 9, 4t C, Edifici Thaïs. Andorra la Vella. Tel.: 812 312

Feina

Selecciona personal per al seu departament COMERCIAL:

Dependent de la Direcció Comercial, es responsabilitzarà de la gesti ó de la cartera de clients de l’em-presa tant en la vessant comercial com en l’administrati va i d’atenció al client.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Imprescindible domini perfecte de l’anglès (es valoraran coneixements d’altres idiomes)- Es valoraran estudis universitaris en comerç internacional o similar- Disponibilitat per viatjar- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projeccióSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

BAR CAFETERIA SITUAT A ANDORRA LA VELLA cerca

ENCARREGATRequerim:- Experiència demostrable en llocs similars- Capacitat de gestió i organització d’equips de treball- Català i castellà parlats i escrits correctament- Capacitat de treball, persona seriosa, responsable i amb bona presència- Preferiblement amb coneixements informàtics i de software de punt de venda de restauració (Frontrest)- Permís de residència i treball

Oferim:- Incorporació immediata- Contracte indefinit- Sou en funció de la vàlua de la candidatura

Interessats/ades, envieu CV [email protected],

indicant la referència “encarregat”

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

00763 - ENCAMP - FUNICAMP Pis d’1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 390 €02344 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 600 €02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀR-QUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 € 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 1 bany complet, amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior

amb terrassa, pàrquing i traster. 60 € de despeses. Zona tranquil·la a Turó de Vila. Preu: 750 € 01775 - CANILLO - ZONA RESIDENCIAL Pis de 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes, gran jardí. Preu: 600 €02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m², 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing, despeses incloses. Preu: 600,01 €02577 - ORDINO - Centre 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb cuina equipara, pàrquing. Terrassa. MOBLAT Preu: 550 €ENCAMP - ÀTIC 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. Moblat. Pàrquing. Preu: 475 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

Saló menjador, 1 dormitori, cuina ameri-cana, 1 bany complert.PÀRQUING I TRASTER

Ref.: 02582 - ENCAMP -

CENTRE

77.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. Al COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-

dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

ENCAMP - CÈNTRIC 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 77.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 215 Centre, 100m2, 4 dor-mitoris, 2 banys, cuina indep, ar-maris, vistes, balcó, sol de tarda. Preu: 550 € Possibilitat de pk

Ref. 213 Estudi moblat, centre, cuina equipada, armari, bany, assolellat. Preu: 350 €Pis cèntric, 2 dorm, 2 b, tot exte-rior, bons acabats, sol, despeses incloses. Preu: 690 €Ref. 133 Sta. Coloma Aparta-ment cèntric 100m2, semi nou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, terrassa. Preu: 670 €

Ref. 113 Àtic a estrenar, 130m2, 4 dorm, 2banys (hidromassatge), cuina ind, bons acabats, vistes, sol, varies terrasses (15m2), pk. Preu: 970 €Ref. 180 Sta. Coloma Aparta-ment 97m2, 3 dormitoris, bany, lavabo, tot exterior, reformat, safareig. Preu: 500 € Ref. 74 Local cèntric, 200m2 en planta baixa amb façana al C/ Baixada del Molí, davant aparca-ment “Tobira”. Preu: 1.800 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €

Ref. 85 Local cèntric de 10m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 250 €Ref. 121 Casc antic. Apartament 65m2, 2dorm, despatx, bany, la-vabo, tot exterior, armaris, cuina oberta. Preu: 500 € Possibilitat de pk

Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 88 Cèntric (Pyrenees), 1 dor-mitori, despatx, safareig, bany complert, cuina equipada. Preu: 500 €

Ref. 149 Pis cèntric 100m2, zona FEDA, 4 dormitoris, bany, cuina o� ce reformada, calefacció in-closa. Preu: 630 €ESCALDESRef. 129 Àtic dúplex molt ben situat, 2h, 2b, cuina equipada, vistes, sol, obra nova, tot exteri-or. Preu: 650 €Ref. 118 Local cèntric, 300m2 en dues plantes, gran façana en vi-dre, 2 lavabos. Preu: 3.500 €Ref. 219 Pis 70m2, 2h, 1b, impe-cable, cuina semi oberta, balcó, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Borda-xalet rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormi-toris dobles (1 suite), 2 banys complets,cuina americana to-talment equipada i menjador molt gran amb sortida a jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.PREU REBAIXAT: 390.000 €!!

Oportunitat!!! Pis molt cèntric a Encamp de 55 m2, 1 dormitori doble, bany complet, menjador amb balcó de 3 m2, pos-sibilitat de pàrquing i traster de lloguer.Preu: 69.500 €!!

Pis al centre d’Andorra per reformar d’1 dormi-tori, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Traster inclòs. Preu: 75.000 €

Oportunitat!! Parcel·la a Nagol de 325 m2 apro-ximadament. Permisos entrats al Comú i projec-te. Apta per a PB+2 amb una superfície construïda d’uns 211 m2. Sol i vistes.Preu: 140.000 €

Casa adossada nova, a estrenar, a Anyós, 220 m2 repartits en 4 dormitoris dobles (4 suites), 1 bany de cortesia, cuina o� ce gran, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m2. Jardí de 50 m2. 3 places de pàrquing. Acabats de qua-litat. Preu: 650.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic al centre d’Andorra ( Zona Prada Ramon), 1 dormi-tori doble, bany com-plet, menjador amb bal-có, safareig. Totalment reformat i equipat!! Preu abans: 140.000 €. Preu actual: 85.000 €!!!

Page 24: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS24 DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

LLICENCIATEN EMPRESARIALS

Depenent  de  l'equip  transversal  del  Grup,  la  seva  funció serà la gestió i lideratge d'un equip comercial i productiu amb dilatada experiència en el seu sector.

Cerquem un professional amb una trajectòria de 3 a 5 anys com a comandament  i participant en processos de gestió del canvi, elevada orientació comercial i gust pel desenvolu-pament de projectes innovadors.

Són  imprescindibles  per  desenvolupar-se  en  aquest  lloc de feina, més enllà d'una formació específica en el sector empresarial, el coneixement parlat i escrit del català i el castellà, així com es valorarà favorablement l'anglès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV a través del correu electrònic  [email protected], o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Se cerca

Cambrera amb experiència

Envieu CV i foto [email protected]

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

TÈCNIC COMERCIALPer a important empresa industrial del país.S’encarregarà de l’assessorament i seguiment de clients en pro-ductes de calefacció, lampisteria, subministraments industrials, energies renovables, etc.Imprescindible coneixement del mercat andorrà i experiència mí-nima de 3 anys en el sector industrial.Pensem en una persona amb iniciativa, orientada a resultats, alta capacitat de negociació, perseverança i treball en equip.

ESPECIALISTA EN MÀRQUETING ON-LINEFormació específica en màrqueting.Serà el responsable del disseny de les campanyes de màrqueting on-line per a diferents clients.Imprescindible experiència en la gestió de campanyes Adwords, així com les diferents principals xarxes socials.Persona amb gran capacitat de comunicació i de treball en equip.

ADMINISTRATIU COMERCIALPersona, altament comunicativa amb capacitat per fer venda telefònica. Es valoraran coneixements de comerç electrònic. Im-prescindible anglès a nivell alt. Alts coneixements d’Excel.Incorporació immediata.

TALLER PRÀCTIC: ELABORACIÓ D’UNA MEMÒRIA SOSTENIBLE

DIJOUS 7 DE JUNY

Dirigit a:- Persones sensibles amb al Responsabili-

tat Social Corporativa- Persones responsables deins de l’or-

ganització de la Responsabilitat Social Corporativa

Programa:- Aproximació a la RSC.- Presentació de la Golbal Reporting

Initiative.- Què és una memòria de responsabilitat

social?- Oferir les pautes per elaborar una me-

mòria de sostenibilitat.- Verificar el seu nivell de compliment

HORARI: 9.30-13.30h i de 15 a 18hPREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar

i coffe-break *Impostos no inclosos

LES FINANCES A L’ABAST DE TOTHOMDIMECRES 20 DE JUNY

Amb aquesta formació pretenem proporcionar als diferents participants el coneixement necessari en aquells Conceptes, Eines i Tècniques en el marc Financer que permeti:- Conèixer de manera clara les implicacions financeres que tenen les seves decisions i accions.- Comprendre, interpretar i analitzar les diferents informa-cions de tipus Econòmic-Financer que se’ls presentin en el seu àmbit de gestió, amb la finalitat de potenciar la seva capacitat de presa de decisions.- Aconseguir un coneixement més ampli i global del Ne-goci que els permeti entendre millor i participar amb una major aportació en les diferents decisions, podent valorar l’impacte de les mateixes en la salut Patrimonial, Financera i Econòmica de la Companyia.- Millorar la comunicació entre les diferents àrees i funcions amb la finalitat d’aconseguir els Objectius Estratègics de la Companyia a través de fomentar i aconseguir compromi-sos, consens i complicitats entre ells.- Establir una apropiada comunicació interna amb els inte-grants de l’’Àrea Econòmic-Financera, així com amb l’àmbit financer exterior en la mesura que fos requerida.

FORMADOR: Antoni Matas, professor a ESADEHORARI: 9.30h-13.30h i de 15 a 18.00h

PREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar i coffe-break

*Impostos no inclosos

Bar cafeteria aAnd. la Vella cerca:

CAMBRERAAmb permís de treball

i experiència.

Tel. 32 99 18

Page 25: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS 25DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

RESPONSABLE DE QUALITAT

Imprescindible:

Titulació en ciencia i tecnologia dels aliments i dietètica i nutrició

Experiència demostrableen lloc similar.

Nacionalitat andorrana o permís de treball.

Català, castellà i francès.

Interessats, truqueu al telèfon 843 433 de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

De dilluns a divendres.

Selecciona:

SECRETARI/ÀRIAS’encarregarà de tasques generals: recepció, atenció telefònica i tasques administrati ves vàries.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis de Secretariat o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Informàti ca a nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

PASTISSER/AFORNER/A

Incorporació immediata

Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana

Interessats, truqueu al 843 433 i demaneu per la Sra. Tere

de 10 h a 20 h de dilluns a diumenge.

Multi nacional líder en el sector d’arranjaments itransformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals sati sfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’uti lització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i acti tud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Mati ns: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

Important empresa del país cerca:

RESPONSABLE DE SEGURETAT

Requisits:• Edat: entre 35 i 50 anys.• Capacitat de direcció d’equips.• Català, castellà i valorable francès.• Experiència demostrable en càrrec similar.• Bona presència, persona seriosa, organit-

zada, dinàmica i resolutiva.• Amplis coneixements de tècniques de

seguretat.

Interessats, envieu CV a:[email protected]

la manera més intel·ligentde col·locarel teu anunci

[email protected] [email protected]@bondia.ad

808 888truca’ns al

808 888

Page 26: Diari del 24 de maig de 2012

ClassifiCats26 Dijous, 24 De maig Del 2012

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5305 Dependent de comerç, en general RANSOL5419 Tècnicenimpressió,engeneral(indústriesgràfiques) ENCAMP Construcció 5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA5529 Agent comercial LA MASSANA Venda i reparació de vehicles 5597 Mecànicajustadordel’automòbil,engeneral(turismesifurgonetes) SANTACOLOMA Comerç a l’engròs 4952 Empleatadministratiu,engeneral PASDELACASA5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5515 Tècnicmitjàdemantenimentireparacióinformàtics(hardware) PASDELACASA5313 Modista ANDORRA LA VELLA5596 Cambrer,engeneral PASDELACASA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics 5565 Dependent de peixateria SANT JULIA DE LORIA5428 Dependentdecomerç,engeneral PASDELACASA5467 Encarregatdebotiga PASDELACASA5582 Caixerdecomerç PASDELACASA5570 Dependentd’articlesd’esport,caçaipesca ANDORRALAVELLA5568 Dependentdeteixitsipecesderoba ESCALDES-ENGORDANY5426 Dependentdeperfumeriaidrogueria PASDELACASA5569 Dependentd’articlesd’esport,caçaipesca ANDORRALAVELLA5157 Encarregat de botiga SANT JULIA DE LORIA5602 Arquitectetècnic(aparellador) ANDORRALAVELLA5621 Fuster,engeneral5612 Dependentdemoblesiarticlesdedecoració ALDOSA-LAMASSANA Hoteleria 5495 Capdemenjadoromestre-sala ANDORRALAVELLA5526 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5519 Ajudantdecuina ANDORRALAVELLA5190 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5220 Empleat en agència de viatges, en general SOLDEU5510 Reboster pastisser (hoteleria) SOLDEU5498 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5333 Recepcionistad’hotel ESCALDES-ENGORDANY5423 Governant(hoteleria) SOLDEU5353 Directord’hotel,de10assalariatsomés SOLDEU5406 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5493 Capdecuina(hoteleria) ANDORRALAVELLA5491 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5397 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5399 Cuiner,engeneral PASDELACASA5450 Cuiner,engeneral SOLDEU5448 Cuiner,engeneral PASDELACASA5430 Recepcionistad’hotel SOLDEU5400 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5520 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5339 Capdecuina(hoteleria) PASDELACASA5614 Ajudantdecuina ORDINO5586 Cambrer,engeneral SOLDEU5594 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5601 Cambrer,engeneral LLORTS

5604 Cambrer,engeneral SOLDEU5606 Cambrer,engeneral PASDELACASA5610 Guiadeturisme SOLDEU5585 Recepcionistad’hotel SOLDEU5613 Recepcionistad’hotel ORDINO5593 Recepcionistad’hotel SOLDEU5617 Cuiner,engeneral INCLES5623 Ajudantdecuina PASDELACASA5624 Cambrer,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5625 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5626 Directordedepartamentd’operacionsenempresad’hoteleriaorestauració, de10assalariatsomés SOLDEU5628 Governant(hoteleria) ANDORRALAVELLA5611 Capdecuina(hoteleria) ORDINO5574 Recepcionistad’hotel ANDORRALAVELLA5541 Cuiner,engeneral PASDELACASA5571 Cambrer,engeneral PASDELACASA Transport, emmagatzematge i comunicacions 5584 Guiadeturisme SOLDEU5508 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5429 Mecànicajustadordecamionsiautobusos,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA Sistemafinancer5126 Economista ESCALDES-ENGORDANY5344 Economista ANDORRA LA VELLA5600 Tècnicsuperiorencomptabilitatofinances,engeneral ANDORRALAVELLA Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5474 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5472 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5506 Assessorfiscalitributari ESCALDES-ENGORDANY5518 Tècnicenorganitzaciódefiresiesdevenimentsdiversos ANDORRALAVELLA4725 Tècnicenseguretatisaluteneltreball,engeneral ANDORRALAVELLA5548 Periodista ANDORRA LA VELLA5432 Urbanista ANDORRA LA VELLA5245 Empleatadministratiu,engeneral ANDORRALAVELLA Administració pública 4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA5562 Professord’artdramàtic LAMASSANA5563 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA5564 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA Educació 5580 Professord’idiomes,engeneral ANDORRALAVELLA5531 Professord’idiomes,engeneral ESCALDES-ENGORDANY Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials 5598 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ANDORRALAVELLA Altres activitats socials i de serveis 5589 Recepcionistad’hotel ANYÓS5588 Cambrer,engeneral ANYÓS5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA5468 Perruquerunisex SANTJULIADELORIA5447 Bugader,rentadoriplanxadorderoba,amà PASDELACASA Llars que ocupen personal domèstic 5629 Cuidadordenens ALDOSA-LAMASSANA5422 Cuidadordenens ANDORRALAVELLA

Ref. Treball ofert Lloc

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

RESPONSABLE D'ATENCIÓAL CLIENT I ADMINISTRACIÓ

(amb alt nivell de l'idioma rus)

Cerquem una persona que posseeixi elevades habilitats pel 

gust i tracte amb el client, així com experiència demostra-

ble en gestió administrativa. 

És  requisit  indispensable  per  assumir  el  lloc  el domini 

parlat i escrit del català, així com serà valorable el conei- 

xement d'altres idiomes com ara l'anglès o el francès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV 

a través del correu electrònic [email protected]

o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos 

Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Empresaespecialitzadaenladistribuciódematerialesportiucerca:

RESPONSABLE DE LA SECCIÓ DE CICLISMERESPONSABLE DE LA SECCIÓ DE SNOW

Les seves funcions estan orientades a la consecució dels objectius devenda i dinamització de la secció, així com a gestionar l’equip de treball

al seu càrrec.Requisits:-Experiènciamínimade3anysenllocsimilar.-Apassionatdel’esportialtnivelldeconeixementdelproducte.-Ambdotscomercialsidelideratge.-Formació:apartirdeBatxilleratSupe-rior, Bac o similar.

-Idiomes:dominidelcatalà,castellà,anglès i/o francès.

Oferim:-Incorporacióimmediata.-Salarifix(segonsvàlua)+incentius.-Beneficissocialsempresa.

Page 27: Diari del 24 de maig de 2012

CLASSIFICATS 27DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com Interessats, truqueu al 87 94 44 i demaneu per la Sra. Ruth o el Sr. Jordi.

Interessades, truqueu al 87 44 44 idemaneu pel Sr. Jonathan o el Sr. Rafael.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA DE PISOS

Amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Interessats, truqueu al 87 29 51 idemaneu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA D’HABITACIONSAmb permís de residència i treball

i experiència demostrable.

RECEPCIONISTAAmb permís de residència i treball.

Experiència demostrable.

Selecciona per a incorporació immediata

RESPONSABLE D’ÀREA DE RESTAURACIÓAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Amb dots comercials i de lideratge.Salari a convenir i incentius segons resultats.

AJUDANT DE CUINAAmb permís de residència i treball.

Persona jove, amb motivació i ganes d’aprendre.

Selecciona:ASSISTENT DE DIRECCIÓDependent de la Direcció de Vendes del grup. S’encarregarà de diferents tasques relacionades amb el Departament Comercial.Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis relacionats amb Secretariat de Direcció o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Es valoraran altres idiomes- Informàti ca a nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

Cursos i certificacions oficials d’AENOR

Per a més informació truqueu al 805 888 o bé a [email protected]

ISO 27000

S-0A S-0B

S-01 S-01

S-02 S-02

S-05

S-03

S-09

S-01

S-02

S-05

S-03

S-09

Fonaments de la gestió de la seguretat de la informacióCom implementar un sistema de gestió de la seguretat de la informacióTaller pràctic d’anàlisi i gestió de riscos de la informacióMetodologia d’auditoria de sistemes de gestió de seguretat de la informacióGestió de la continuïtat del negoci i plans de contingència

CURSOS Els cursos començaran al mes de juliol

Page 28: Diari del 24 de maig de 2012

28 Dijous, 24 De maig Del 2012 oci

Des de dijous 2.

Des de dijous 9

NOVETATS EN CARTELLERA

L'agent Ethan Hunt, acusat d'un atemptat terrorista amb bombes contra el Kremlin, és desautoritzat juntament amb la resta de l'organització al posar-se en marxa el Protocol Fantasma. Abandonat a la seva sort i sense recursos, Ethan ha de trobar la manera de rehabilitar el bon nom de la seva agència i impedir un nou atac. Per complicar encara més les coses, Ethan es veu obligat a embarcar-se en aquesta missió amb un equip de companys de l'IMF fugitius.Quarta entrega de les aventures de l’agent secret americà Ethan Hunt, representat com és costum per l’estrella de Hollywood, Tom Cruise. Acció i intriga en una cinta dirigida per Brad Bird.

ALTRES TÍTOLS EN TAQUILLA

MISIÓN IMPOSIBLE: PROTOCOLO FANTASMA

SHERLOCK HOLMES 2 Fins dimecres 23. THE ARTIST Fins dimecres 23.LA DAMA DE HIERRO Fins dijous 24.LA CARA OCULTA Fins dijous 24.MÉTODO PELIGROSO Fins dimecres 23.

IN TIME Fins dijous 24.HABEMUS PAPAM Fins dimecres 23.EL MONJE Des de dijous 24.ORO NEGRO Fins dimecres 23CERTAIN PREY Fins diumenge 20.

diumeng

AQUESTA SETMANA A CANAL +

DEL 18 AL 23 DE MAIG DE 2012

Des de dijous 24.

Fins que va ser acomiadat, el afable i amigable Larry Crowne era un líder de primera en una gran companyia, on va treballar des que va sortir de la Marina. Amb una hipoteca absurda, per un habitatge devaluat, i sense saber què fer amb tants dies lliures, de sobte, Larry segueix els consells dels seus amics i veïns i torna a la universitat local per començar de nou. A la Universitat Comunitària de East Valley, Larry es converteix en part d'un pintoresc grup d'estudiants que es mouen en vespa. Tots ells estan intentant guanyar-se un futur millor. Per a la seva pròpia sorpresa, Larry comença a sentir-se atret per la seva professora, Mercedes Tainot, que ha perdut tota la passió, tant per l'ensenyament com pel mort de fam del seu marit.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOSORO NEGRORhoda Williams és una jove intel·ligent que busca la manera de reparar una terrible tragèdia. Viu en un món com el nostre, llevat que, sobtadament, al llarg de la nit, al cel apareix un planeta misteriosament idèntic iprovisionalment anomenat Terra 2. És com un gegantí i reflectant mirall gravitant sobre nosaltres. Per Rhoda, aquest estrany i inquietant planeta, així com la realitat paral·lela que els científics afirmen que brinda, constitueix la seva última esperança. Des de dijous 24.

ALVIN Y LAS ARDILLAS 3

Des de divendres 18.

BEGINNERSOliver (Ewan McGregor) és un home relativament jove que comença a replantejar la seva vida i les seves relacions amoroses a partir del moment en que el seu pare, Hal (Christopher Plummer), de 71 anys, que ha estat 38 anys casat amb la seva mare, li revela dues notícies tan impactants com inespera-des: que té càncer, que és gai i que té un jove amant.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer totes les novetats. www.andorratelecom.ad

Tornen els esquirols més divertides i gamberres: Alvin, Theodore i Simon. Aquest cop s'embarquen en un creuer de luxe ... i acaben perdudes en una illa remota. Mentre busquen com tornar a casa, descobreixen que l'illa no està tan deserta com semblava. Divertida comèdia per a tota la família que combina dissenys en 3D i personatges animats amb actors reals.

LARRY CROWNE, NUNCA ES TARDEDimecres 23 a les 22:00 h.

Dimarts 22 a les 22:00 h.

El policia Santos Trinidad camí a casa, ja molt borratxo, es veu involucrat en un triple assassinat. Però hi ha un testimoni que aconsegueix escapar i que el podria incriminar. El corrupte policia inicia la caça de l'home i emprèn una investigació destinada a localitzar i eliminar al testimoni. Mentrestant, la jutge Chacón, encarregada de la investigació del triple crim, avança meticulosament en la recerca de l'assassí. Divendres 18 a les 22:00 h.

MUSEUS

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 376 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

THE WISH FISHOpil odia el peix. La seva mare, en un intent desesperat perquè deixi el menjar escombra-ria, li serveix un plat especial: el peix dels de-sitjos. Però ell ja no creu en contes de fades i s’ho pren com una broma.

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLOEls Cadells viuen en diferents parts del món però es retrobaran per complir una missió ur-gent: salvar la ciutat de Venècia. Utilitzaran tot el seu enginy per aconseguir el Codi de Marco Polo abans que la Bruixa Cornella.

LA SOMBRA DE LA TRAICIÓNUn agent jubilat de la CIA i un jove agent de l’FBI formen equip per capturar un assas-sí soviètic que tots creien mort i que sembla que ha tornat a l’acció deixant el seu segell distintiu en l’assassinat d’un senador dels Es-tats Units.

Cinemes Illa Carlemany LA SOMBRA DE LA TRAICIÓN 18.10, 20.30, 22.40

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLO 17.30

INFILTRADOS EN CLASE 19.30, 22.15

SOMBRAS TENEBROSAS 18.00, 20.30, 22.40

AMERICAN PIE: EL REENCUENTRO 17.50, 20.20, 22.40

LOS VENGADORES 19.15, 22.00

THE WISH FISH 17.45

SOMBRAS TENEBROSASL’any 1752 Joshua i Naomi Collins, amb el seu jovenet fill Barnabas, salpen de Liverpool per començar una nova vida a Amèrica. Però ni un oceà no és suficient per escapar de la misteriosa maledicció que ha caigut sobre la seva família.

AMERICAN PIE: EL REENCUENTROTots tornen a East Great Falls per participar en una reunió de l’institut. És l’ocasió per-fecta perquè comencin a explicar-se mútu-ament la veritat de les seves desordenades (i poc brillants) vides i acabar sent més amics que mai.

INFILTRADOS EN CLASEDos agents de la llei s’infiltren en un insti-tut per lluitar contra la delinqüència juvenil. Schmidt i Jenko, que han estat enemics acèr-rims a l’institut, es troben a l’acadèmia de po-licia i acaben fent-se amics.

LOS VENGADORESLa trobada més espectacular de superherois de Marvel. Un enemic amenaça la seguretat mundial, així que Nick Fúria, director de l’agència internacional per al manteniment de la pau, necessita urgentment un equip que salvi el món del més gran dels desastres.

Page 29: Diari del 24 de maig de 2012

oci 29Dijous, 24 De maig Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia del FenerAv. Bra. Riberaygua, 2 - Tel.: 861 761Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

www.guiaon.ad ofereix gratuïtament a usuaris

registrats: “Click-Pressupostos” de qualsevol servei

d’empreses i “Click-Reserves” en restaurants.

SOLu

ciO

NS N

. 2.0

57

SOLu

ciON

S 1.

457

SudOku NÚM. 1.458

IMMOBILIÀRIES

VendesPis al centre de Lleida. Tel.: 699 066 393. Directe propi-etari. Abstenir-se immobi-liàries. Oportunidad Torrefarrera: Piso obra nueva. 60m2. 120.000€. Tel.: 625 183 452.Venc casa adossada de nova construcció en Ben-avent de Segrià. 280m2. 4 habitacions, buhardilla amb un ambient, cuina of-fi ce, 3 banys complerts, un tipus suite amb hidromas-satge. Terrassa solarium, jardí privat i comunitari amb piscina. Pàrquing per a 4 cotxes. Zona residencial consolidada. Preu interes-sant! Tel.: 666 792 237.En venda o lloguer, altell comercial al carrer Ramon Castejón. Totalment mun-tat com a despatx, 100m2, bany, despatxos, sala de juntes, aire condicionat amb bomba de calor, par-quet. Tot exterior al carrer! Preu interessant! Tel.: 666 792 237. En venda local comer-cial cantoner a Bellcaire d’Urgell. Obra nova a peu de carretera! 100m2. Sortida de fums, persianes metàl-liques. Ideal per muntar un bar o restaurant! 100.000€. Tel.: 666 792 237.Piso amueblado. Aire acondicionado. Calefac-ción, reformado. 75.000€. Tel.: 646 655 022.Es ven nau de 225 metres quadrats, molt ben de preu, al Polígon Industrial dels Frares. Interessats tru-car als telèfons 973 213 137 o al 696 963 614. Abstenir-se immobiliàries.

Pisos 1 ó 2 habitacions, a Arbeca, directe promotor. Preu: 72.000€. Tel.: 678 694 540.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial al telèfon...

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

Venc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garrigues) que es pot ex-plotar com a pedrera. Rica en pedra calcària. Interes-

sats contactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.Zona Bordeta. Pis i traster. Seminou de 90m2 útils, to-talment exterior, 3 hab. do-bles, 2 banys compl, calef. ind. gas, ascensor a nivell de carrer, terra de marbre, façana totxo cara vista. Vi-siti’l. 636 791 034.Mollerussa. Solar en ven-da per habitatges plurifa-miliars. Excel·lent situació. 18,5 m. façana i 1.239 m2 de sostre. Tel.: 973 314 387.Apartamento en C/ Vallca-lent, 2 habitaciones, amue-blado y equipado con elec-trodomésticos, año 2006. 619 994 786.Vendo parcela de 2.000m2 en urbanización Golf de Raimat (junto campo de golf). Tel.: 619 994 786.Vendo piso nuevo a es-trenar, 3 habitaciones, párquing. A 2 minutos de Lleida. 130.000€. 619 994 786.Alcarràs, 2 hab., pàrquing. Nou a estrenar. 99.900€. Tel.: 679 158 227.Ronda, pis 75m2, 3 hab., cuina independent, calef. gas, ascensor. 110.000€. 649 347 789.Ronda, semireformat 125m2, exterior, 4 hab., bany + aseo, cuina offi ce. 150.000€. 649 347 789.Local Indivil Mandoni, 100m2, amb instal·lacions. 78.000€. 636 951 998.

LloguersZona Av. Catalunya. Mo-blat. Apart. seminou, en molt bon estat, 1 hab., bany compl. a/a, ascensor, tot ex-

terior. Preu: 400€/mes, des-peses incloses. Excel·lent ubicació. 636 791 034.Zona Rambla de Ferran. Sense mobles. Magnífi c apartament nou a estrenar, 2 hab., a/a i calef. per con-ductes, terra de parquet, pàrquing i traster al mateix edif., tot exterior, vistes a la mateixa rambla. Ideal com a habitatge o per ofi cina. 636 791 034.Zona Rambla Ferran. mo-blat. Apartament en perfec-te estat, 2 hab., calef. ind. gas, exterior, ascensor. 636 791 034.Zona Cappont-av. Estudi General. Moblat. Aparta-ment amb poca antiguitat. Superf. 65m2, 2 hab., bany complert i aseo, cuina amb sortida a terrassa, calef. ind. gas, terra de parquet, molt assolellat. Molt bona distribució. 636 791 034.Zona Universitat-Balmes. Moblat. Estudi sol ambient, seminou, bany complert, ascensor, terrassa. Preu: 325€/mes despeses comu-nitat incloses al preu. En molt bon estat. 636 791 034.

LLOGUER O VENDAde 2 locals

comercials de 300 i 200 m2, converti-bles en un de 500 m2. Zona Camp

d’Esports C/Pintor Morera i Galicia de Lleida. Preus a convenir. Amb tots els serveis

Tel. 605 833144

Zona Lluís Companys. Moblat. Apart. Seminou,

sols 1 any d’antiguitat, equip., amb tots els elec-trodomèstics, 2 hab., calef. ind. gas, totalment exterior, balcó, acabats alta qualitat. Impecable. Ideal parella. 636 791 034.

ALQUILO Con posible opción a

compra OBRA NUEVA TORREFARRERA2 hab. 500 €3 hab. 550 €

Tel. promotora 973 23 75 06

Zona Clot. Es lloga local superf. 35m2, aseo, sumi-nistre de llum donat d’alta, terra de parquet, totalment adaptat per ofi cina. Mí-nims gastos. Preu molt eco-nòmic. 636 791 034.Local nou a 100 m. Eix Comercial, 180m2 en dos nivells. 750€/mes. Tel.: 636 951 998.Alquilo apartamento 2 ha-bitaciones, amueblado en Zona Alta. 619 994 786.Piso de 3 habitaciones, céntrico, calefacción, co-munidad y agua incluida. 600€. 619 994 786.Se busca chica/s (máximo 2) para compartir piso y gastos. Zona Roselló, 3 ha-bitaciones, 2 baños, terraza. Tel.: 659 933 698.Alquilo piso en Dr. Fle-ming. 4 hab. 973 29 02 98.

Traspàs

ES TRASPASSA TENDA AMB TALLER DE BICICLETES

Pel valor de les existències. Està ubicada en una ciutat de Lleida i és l’única de la ciutat.

Les existències són d’uns 120.000 € i té bona clientela Tel. 600 500 256

Bar musical-pub en tras-pàs, carrer Teuleries. 60.000€. Tel.: 636 951 998.

FEINA

DemandesTRABAJOS CASEROS: confeccione bolígrafos, barcos, collares, mecheros. Ingresos 1.500€. Tel.: 902 999 901.

ES NECESSITA AUTÒNOM Amb furgoneta per

repartiment a domicili. Compra de supermercat. Zona Mollerussa. Tardes

de dilluns a dissabte Tel. 606 453 003

VEHICLES

VendesGolf TDI sèrie 4. 130cv, 5 puertas, azul oscuro, año 2001. Precio: 9.500€. Tel.: 665 688 273.Venc Rover 75. Perfecte estat. Diesel. 60.000 km. 8.000€. Tel.: 610 663 691.Opel Vectra Elegance 2.2 DTI, any 2001, full equip, molt bon estat. 5.700€. Tel.: 646 655 022.De particular. Mercedes clase ML 270 CDI 4x4 di-esel. Matriculació 2002, 76.000km. Llums bi-xenon, airbags, regulador veloci-tat, canvi automàtic, sos-tre i retrovisors elèctrics. 19.900€. Perfecte estat. 679 432 558. Alfa 147 1.6, 120cv, any 2002, full equip. 100.000km. 5.500€. Tel.: 646 655 022.

Citroën Saxo 5p, 1.500dsl, any 2000, 2.500€. Tel.: 646 655 022.Renault Kangoo 4x4, 1.6, 16v, 100cv, any 2001. Im-pecable. 90.000km. 6.700€. Tel.: 646 655 022.Gran ocasión. Vendo Toyota Corolla. Como nuevo. 16.000km. Siempre en pàrquing. Precio a con-sultar. Tel.: 659 449 957.Opel Vectra 2.0 DTI, any 2000. 115.000km. 3.100€. Tel.: 646 655 022.Vendo Renault Megane classic, any 98, molt bon estat. Preu: 2.500€. Tel.: 973 833 386.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

ESOTERISME

Amor futuro 806 556 139. Teresa vidente. Visa: 914 761 003. Adultos, máximo 1,49€.

AG. MATRIMONIALS

COSM. 934 877 180. www.agenciamatrimonial.com. Vi-sites a Lleida.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial al telèfon...

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

HORÒSCOP

3 9 29 8 2 3

6 7 83 1 5

6 4 8 15 7 9

3 7 44 6 16 5 2

SUDOKU NÚM. 748

SO

LU

CIO

NS

N.

74

7

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

En la teva mà està el que puguis fer reali-tat les teves intencions sentimentals. Pensa que sense tranquil-litat, la vida se’t esca-pa de les mans.

Si descures l’atenció a la teva parella acaba-ràs pagant les conse-qüències. Respecte a la teva salut, és impor-tant que mantinguis la ment més tranquil·la.

La teva capacitat d’es-timar millora ostensi-blement i, d’aquesta manera, et sentiràs més volgut per les persones que t’envol-ten.

Presta tota la teva atenció als petits de-talls o missatges que reps per part de la teva parella. Et convé prendre un mica l’aire i relaxar-te.

La possibilitat de compartir amb la teva parella moments de benestar està assegu-rada. Pensa que per a mantenir-te en forma has d’esforçar-te.

És un moment excel-lent, si tens parella, per a millorar la teva vida sentimental i si no la tens, per a trobar la persona que desit-ges.

Mostra’t dialogant davant qualsevol as-sumpte sentimental important que es pre-senti. Necessites tenir alguna activitat d’oci que et distregui.

Has d’aprendre a des-triar les persones i les situacions que merei-xen la pena i les quals no. En la salut, podràs passar un dia ple d’ac-ció.

En assumptes d’amor, en aquest moment, la pressa és mala conse-llera. Respecte a la sa-lut, avui és un dia on el que més t’apeteix és desconnectar.

En assumptes d’amor has de mirar les coses amb una mica més de fredor, sense implicar-te tant. Si et centres i evites la dispersió do-naràs amb la solució.

Una onada d’entusi-asme envaeix la teva actitud sentimental però encara no has de cantar victòria. Vius un procés que et duu a ser més conscient.

Avui és un dia fantàs-tic per a concedir-te algun caprici o per a fer-li un regal a la teva parella. Respecte a la teva salut és important que et relaxis.

ANUNCIS BREUS

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

OCI14 DIMARTS 10 DE FEBRER DE 2009

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [06/02/2009]2 8 3 1 6 4 7 9 57 9 6 2 8 5 1 3 41 4 5 7 3 9 2 8 6

3 6 8 5 4 1 9 7 29 1 4 3 2 7 6 5 85 7 2 6 9 8 4 1 3

8 3 9 4 7 6 5 2 16 2 1 9 5 3 8 4 74 5 7 8 1 2 3 6 9

Solution #2 [06/02/2009]1 7 6 8 2 4 3 9 58 3 5 6 7 9 4 2 14 9 2 3 1 5 6 7 8

6 1 7 2 9 3 5 8 42 4 3 5 8 7 1 6 95 8 9 4 6 1 7 3 2

3 2 8 1 5 6 9 4 77 6 1 9 4 2 8 5 39 5 4 7 3 8 2 1 6

Solution #3 [06/02/2009]7 4 3 2 8 1 5 6 95 9 2 6 3 7 4 8 16 8 1 4 9 5 7 2 3

3 5 4 8 7 2 9 1 68 1 7 5 6 9 3 4 29 2 6 3 1 4 8 5 7

2 7 9 1 5 8 6 3 41 3 8 9 4 6 2 7 54 6 5 7 2 3 1 9 8

Solution #4 [06/02/2009]2 9 5 8 4 3 7 1 66 4 7 9 1 5 2 8 38 3 1 6 7 2 9 4 5

7 5 8 3 2 6 1 9 49 1 2 5 8 4 6 3 74 6 3 1 9 7 5 2 8

1 7 9 4 5 8 3 6 25 8 6 2 3 1 4 7 93 2 4 7 6 9 8 5 1

Solution #5 [06/02/2009]7 1 6 3 8 2 5 9 45 3 4 9 7 1 6 8 28 9 2 4 6 5 1 3 7

2 5 7 1 4 8 9 6 33 6 9 2 5 7 4 1 84 8 1 6 3 9 7 2 5

6 2 8 7 1 4 3 5 91 7 5 8 9 3 2 4 69 4 3 5 2 6 8 7 1

Solution #6 [06/02/2009]5 3 9 7 6 1 4 2 88 1 7 5 4 2 3 9 64 2 6 8 3 9 5 7 1

7 6 1 2 5 8 9 3 49 5 4 1 7 3 6 8 22 8 3 4 9 6 7 1 5

1 4 5 9 8 7 2 6 33 7 8 6 2 4 1 5 96 9 2 3 1 5 8 4 7

Solution #7 [06/02/2009]9 3 6 2 7 5 4 1 87 4 8 6 3 1 2 9 55 2 1 4 9 8 7 3 6

4 1 5 7 8 9 6 2 36 8 9 3 5 2 1 7 42 7 3 1 4 6 5 8 9

8 5 2 9 6 7 3 4 13 9 7 5 1 4 8 6 21 6 4 8 2 3 9 5 7

Solution #8 [06/02/2009]4 9 6 8 7 2 3 5 17 2 1 3 6 5 4 8 95 3 8 1 4 9 7 6 2

2 5 4 6 9 3 8 1 79 1 3 5 8 7 2 4 68 6 7 2 1 4 5 9 3

1 4 5 7 2 6 9 3 83 8 2 9 5 1 6 7 46 7 9 4 3 8 1 2 5

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.32 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.058

IMMOBILIÀRIES

Vendes

Finca de 30 hec-tàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra. Es ven amb tractor i totes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 euros. Informació: 636 189 656

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers en plena producció. Preu: 35.000€. Infor-mació: 636 189 656.

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, menjador-sala amb xemeneia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel.: 655 703 770 (paquita); 630 140 250 (Ana); 973 289 239 (Josep)

Finca a les Borges Blanques de 5.500m2 de regadiu, amb una petita cabana, a la partida de la Font Vella, actualment s’hi cultiva alfals, ideal per a qualsevol tipus

de cultiu de regadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. In-formació: 636 189 656. Possibilitat de fi nan-çament.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Oportunitat!!! Torre o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Borges, entrada direc-ta del camí general. Visites sense compro-mís. Informació: 636 189 656.

Tàrrega so-lar industrial

amb tots els ser-veis. Parcel·la de

5000m2.Bon preu

Tel. 973 314 387

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una cabana de pedra cen-tenària en perfecta conservació, amb el teulat i el terra nou. Camí particular a l’en-trada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oliveres ben cuidades i en ple-na producció. Zona

molt tranquil·la, ideal per gaudir de la na-tura. Informació: 636 189 656. Preu 30.000 euros. Visites sense compromís.

LloguersÁtico 2 dormitorios, terraza. 4º sin ascen-sor. Junto Catedral, amueblado. Precio: 350€/mes. Tel.: 619 747 200.Es lloga apartament. 60m2. C/ Lluís Com-panys. Sense mobles, dos habitacions. Tel.: 973 264 450.

FEINA

OfertesConstructora fami-liar lleidatana s’ofe-reix per a tot tipus de construcció i reformes generals. Demani’ns pressupost, no hi perd res! Tel.: 654 062 995.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, puntals, bastida, tau-lons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822. Renault Clio diesel color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

CompresCompro juguetes an-tiguos. Muñecos/as, trenes, Scalextric. Tel.: 610 870 443.

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

AMISTAT

Busco caballero, 60 años, relación estable. Tel.: 634 995 270.

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850

HORÒSCOP

2 4 71 2 9 8

9 3 8 58 6 5

4 1 9 35 9 6 8

5 8 9 63 2 5 44 2 9

SUDOKU NÚM. 1.546

SO

LUC

ION

S N

. 1

.54

5

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [16/05/2012]9 4 3 1 6 8 2 5 78 7 6 4 5 2 1 9 32 5 1 9 7 3 6 8 4

7 6 4 8 1 5 9 3 23 8 5 2 4 9 7 6 11 9 2 7 3 6 8 4 5

5 2 8 3 9 7 4 1 66 1 9 5 2 4 3 7 84 3 7 6 8 1 5 2 9

Solution #1 [16/05/2012]3 8 4 1 2 6 5 9 79 5 2 4 7 8 6 3 16 1 7 5 9 3 8 4 2

8 7 9 6 1 4 3 2 52 4 5 3 8 9 7 1 61 6 3 7 5 2 4 8 9

7 3 6 2 4 1 9 5 84 9 1 8 6 5 2 7 35 2 8 9 3 7 1 6 4

Solution #2 [16/05/2012]1 6 5 9 8 4 3 7 22 8 7 1 3 5 9 4 69 4 3 7 6 2 1 8 5

3 7 1 5 2 8 6 9 44 2 6 3 9 1 7 5 85 9 8 4 7 6 2 3 1

8 5 9 6 1 7 4 2 37 1 4 2 5 3 8 6 96 3 2 8 4 9 5 1 7

Solution #3 [16/05/2012]1 8 6 9 4 7 5 3 29 3 5 1 2 8 4 7 64 2 7 6 3 5 9 1 8

6 4 9 3 8 2 1 5 72 7 1 5 9 4 8 6 38 5 3 7 6 1 2 9 4

7 6 2 8 1 9 3 4 53 1 8 4 5 6 7 2 95 9 4 2 7 3 6 8 1

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Defi neix les teves emocions amb la consigna que imposa l’amor. Anima’t a do-nar i demostrar tot el que sents. Sempre és bo dir la veritat.

Bona concentració per realitzar tasques noves. És un bon mo-ment per idear dife-rents activitats i crear nous llaços. Oblida els problemes aliens.

N’hi haurà prou amb poques paraules en la parella per dir-se tot el que sentiu i fer que l’altre rebi amb molta alegria tot el que pen-seu.

Tindràs facilitat per interpretar els senyals que t’arriben. La con-fi ança decau quan hi ha punts confusos; no saps com passar a l’ac-ció en certs moments.

Molta imaginació i ca-pacitat per expressar els desitjos i afectes en l’entorn familiar. La realitat i la fantasia és un fi l prim i subtil que uneix la parella.

Hi haurà moltes ini-ciatives per començar nous projectes. Les activitats socials tenen un impuls extra, po-dràs imposar les teves idees.

Els que es troben es-tancats en les seves activitats haurien d’aprendre a dir que no quan és necessari. Busqueu harmonia en totes les activitats.

Les propostes de la parella estan en sinto-nia amb la necessitat d’acostament. No tens cap sospita de cap ti-pus, tot està perfecta-ment aclarit.

Estimules la relació familiar per tirar en-davant alguns incon-venients. Aconseguei-xes establir bon tracte amb la gent gran de l’entorn.

Avui serà un bon dia per aclarir molts te-mes pendents en la parella. Parlar i treure conclusions és la ma-nera d’evitar confl ic-tes.

Seràs pràctic i reservat en les relacions amb els familiars. Els mo-ments de tensió pas-saran a segon pla, si poses molta voluntat per la teva part.

Les referències són molt bones i això aju-darà a que et truquin quan hi hagi una va-cant. Guanyaràs po-sicions en tot el que facis.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Noves versions d’anuncis

Truca ara al 973 260 065 i

en parlem

Insereix un màxim de 10 paraules en aquesta moda-litat d’anunci

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+2€Hi posem foto?

Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Amb casa i magatzem. Infor-mació: 636 189 656

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+2€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

OCI14 DIMARTS 22 DE MAIG DE 2012

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Fins al 2 de juny, el CAEE acull l’exposició d’un centenar de fo-tografies La Gran Guerra en imat-ges (1914-1918).

GALERIA ART AL SETFins a finals de maig, Josita Bo-luda exposa la col·lecció de pin-tures A rojo fuego.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARAnna Antolínez exposa joies i gravats. Diàlegs, a partir del 24 de maig.

GALERIA MAMA MARIAJacques Muller presenta una re-trospectiva amb una seixantena de pintures. Fins a l’1 de juliol.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNEls fotògrafs Liborio Noval i Os-valdo i Roberto Salas protago-nitzen Cuba, una mirada històrica, amb imatges de la revolució cu-bana. Fins al 13 de juny.

GALERIA PILAR RIBERAYGUALa galeria presenta Confluències gràfiques, una col·lecció de gra-vats de Miró, Chillida i Tàpies procedents del fons d’art de la sala. Les obres es poden veure fins al 15 de juny.

MARCS ESTILLa sala d’exposicions Marcs Estil presenta una mostra d’aquarel-les de Pilar Guillen. Fins a finals de maig.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’espai B’Art exposa fotografies estenopeiques del centre històric de la capital. Fins al 4 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’espai dedicat al còmic exposa Blanco i el TBO, sobre el dibui-xant Josep Maria Blanco. Fins al 28 de juny.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial aplega peces que comprenen 50 anys, des de l’any 1949 fins al 2009.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚFernanda Estalles presenta Llu-na, quadres amb la figura huma-na com a eix central. Fins al 29 de juny.

MW - MUSEU DE L’ELECTRICITATL’energia solar centra la temàtica de l’exposició actual del Museu de l’Electricitat, amb panells i taules interactives.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

VESTíBUL DEL CENTRE CULTURALL’alumnat de l’Escola d’Art mos-tra els treballs realitzats durant el curs. Fins al 14 de juny.

Page 30: Diari del 24 de maig de 2012

30 Dijous, 24 De maig Del 2012 oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

BD . Todo por 10 €? UM UM

Acaso el comu d encamp ya no sabra lo que hace? Si han cojido un monitor de piscina ertranjero, sera por mas estudios y por lo tanto, mas facilidad para formarse como jardinero.

Bd: 24/05/12.Moltes felicitats tata pel teu cumple. I no et preocupis ,tard o d’ hora , canviara la lluna.

B d. Brazuca regressa rápido..l√‚ sorte t proteje..tu no l√‚ merecias, desfruta, tienes algo, d bom...no necessitas d num do m√≤vil para k tengas, o k lle arranjaram. Primero fui yo despres entreguei...B..RO.

Busco alguen para compartir piso a canillo centro

Bd.para quien llama cerdo al hombre que busca chicas para pasarlo bien.si a ti no te va

ese rollo tu te lo pierdes pero no insultes,cada uno vive su sexualidad como quiere.si le dieses mas gusto al cuerpo estarias de mejor humor.

la mujer mas wapa k hey visto Andorra. entra todos los dias en el centre mdico cerca de la rotonda del tunel pelo largo y negro siempre va de bailarinas

Bdia.. Al loro k la fletxa encaputxada d’ordino torna a atacar... Esteu avisats!!! Aquesta vegada sense pudors!!!

Bd.para la guapa k dice k haces xavi con la media rosa.k ya le diras kien eres.te aseguro k como sea mi xavi.si te pillo te voy a ensear k te va hacer la media rosa.te voy a dejar bien colorada

Bd.javi mi nene. Te deseo un feliz cumple ya son 35.jaaa.te kiero mi nen.el regalito te

espera jeeee.besos mi Amor.

Para el habla d la camarera del 100xh.buena ja ja ser su pap o su novio.o tiene el gusto nel......

BD la gent vol treball, no ajudes. Apostem per la gent del pais. Tenim que donar feina per moure l’ economia, i augmentar el consum, aixi aportem un granet de sorra pel pais.

BD. Sap el responsable de recursos humans del cos de Duana que voler imposar qualsevol tipus de religio i donar-ne propaganda en horari laboral als funcionaris va en contra de la Constitucio?

Hola soy Dios, lamentándolo mucho tengo la agenda súper llena, su solicitud pasara por el departamento de oraciones celestiales. Se q será consciente q hay muchas

peticiones como la suya y q atenderé a su debido tiempo. Vaya usted conmigo . Para mas información vaya a la capilla mas próxima. Gracias

Bd Noia de 31 anys interesada de coneixe al noi de 37 per fer caf .

Bd es una verguenza que tengas que esperar dos meses para que te pueda ver un traumatologo antes te mueres o vas para urgencias es una pena que estemos coti

Bd.si no quieres a la medio rubia xavi del serradells..Ya la conquisto yo que la medio rubia esta bien entera vamos que le comeria todo y todo..

Flor me alegre verte ya me voy otra vez pero te quiero decir que mi amigo kiere conocerte dice que eres guapa y simpatica ,asta pronto guapa

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Possibles contra-temps en viatges o desplaçaments. Si esteu estudiant, podeu tenir pro-blemes per concen-trar-vos. Deixeu les activitats intel-lectuals per demà.

La jornada laboral serà tranquil·la. A més, rebreu l’aju-da de les persones amb qui treballeu. També tindreu de-sitjos de gaudir de l’amor i dels plaers de la vida.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

El vostre mal hu-mor pot acabar amb discussions amb algun parent, company de feina o veí. Amb tot, us anirà molt bé amb les persones del sexe oposat.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

És possible que re-beu sorpreses agra-dables procedents de la família. D’al-tra banda, les emo-cions influiran en la vostra manera de pensar i us faran sentir indefensos.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Avui us sentireu en sintonia amb l’entorn: veureu els altres com a iguals i donareu suport i afecte a les persones properes menys afortunades que vosaltres.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Avui podeu tenir alguns alts i bai-xos emocionals. A més a més, estareu un xic agressius i no controlareu les emocions. Per això haureu d’anar amb compte.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Els assumptes ma-terials us poden tenir preocupats avui. Heu gastat massa. Deixeu els desitjos materials de banda i sereu més feliços. Valo-reu el que teniu.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

És possible que la vostra situació la-boral canviï. A més a més, serà un bon moment per apren-dre coses noves. A banda, les relaci-ons socials s’activa-ran molt.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Si no teniu parella, la recerca de l’amor serà una de les vostres grans pri-oritats. Trobareu a faltar una relació estable. Necessita-reu la companyia dels altres.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

No tindreu proble-mes amb les activi-tats que feu avui i us concentrareu en el que feu amb faci-litat. D’altra banda, us comportareu amb un cert senti-mentalisme.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Avui estareu molt nerviosos i us irri-tareu amb massa facilitat. No és una cosa normal en vosaltres i les vos-tres reaccions us sorprendran. Això s’aguditzarà.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Podeu tenir petits enfrontaments o discussions amb una persona a la fei-na. D’altra banda, estareu optimistes i sereu generosos amb les persones del voltant.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 24 de maig de 2012

OCI 31DIJOUS, 24 DE MAIG DEL 2012

* Co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 €

+ c

ànon

Envia un SMS al 789 amb la paraulaclau MENU i participa en el sorteig de 10menús de les Jornades gastronòmiques

que tindran lloc fins al 31 de maig del 2012

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RÀDIO

07.40 Club Piolet08.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical12.55 L’aguait13.20 Fes-ho tu13.40 Méteo migdia + El

trànsit13.45 Informatiu migdia14.15 La rèplica15.05 Informatiu migdia15.35 RNA: La caravana17.00 Informatiu migdia17.30 Fórmula musical18.25 Club Piolet19.15 Nostranau19.40 Pinzellades d’art 19.50 L’ultima troballa20.15 RNA: Ara i aquí20.45 Informatiu vespre21.20 Curtmetratge: Estat

de fi cció - edició joves guionistes (2012)

22.00 Curtmetratge: Dona d’aigua

22.15 Informatiu vespre

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins13.20 El Gran Dictat 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.40 Divendres 18.30 Julie Lescaut20.15 Esport Club 20.35 Espai Terra 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Veterinaris 22.30 Polònia 23.10 La bèstia 00.05 Desapareguts 00.55 Ventdelplà 01.45 Jazz a l’estudi 03.50 Divendres

07.00 Els animals més letals del món

08.00 La volta al món en 80 jardins

09.30 La vida dels dofi ns 10.44 Batecs de natura 11.00 El documental 12.00 60 minuts 13.00 Extremadura des de

l’aire 14.00 Forquilla i motxilla 14.30 Misteris d’Àsia 15.30 Pròxima parada 16.55 Blog Europa 18.15 Opera en texans 19.05 No t’ho perdis 20.26 Forquilla i motxilla 21.00 Cuines 21.50 Espai Terra 33 22.15 Cinema 322.45 Pel·lícula: Dark

matter, un assumpte molt fosc

00.15 Pel·lícula: Beatriz / Barcelona

02.50 Espai Terra 33

07.20 Les Tres Bessones 09.00 Mic 3 10.35 Asha 11.05 Lou! 11.30 Contes clàssics 11.40 Un minut al museu 11.50 Léonard 12.20 Master Hamsters 13.10 El xou de l’Scooby-

Doo 13.35 El xou de l’Scooby-

Doo 14.00 Fanboy i Chum Chum 15.35 El detectiu Conan 16.25 Les Tres Bessones 17.15 Mic 3 18.55 La Supermots 19.30 Info K 19.45 Espies de veritat 21.33 Bola de Drac Z22.27 Gavin i Stacey 23.25 Món 3xl 23.33 APM? Extra 00.09 Misfi ts 00.59 Blog Europa 01.16 One piece

08.25 ZZ 09.55 Automobilisme: 1a

sessió entrenaments lliures. GP de Mònaco

11.35 KM 0 12.25 ZZ Final Copa 12.44 Efectivament 13.55 Automobilisme: 2a

sessió entrenaments lliures. GP de Mònaco

16.25 KM 0 18.35 NBA.CAT 19.00 Flaix 19.55 Hoquei patins 21.30 Bàsquet: 1r partit

semifi nals play-off23.30 Efectivament 00.35 Tot l’esport

07.30 Catalunya Blues08.00 8 al dia09.00 Televenda11.45 Diagnòstic: assas-

sinat12.30 Inspector Wolff13.30 Arucitys15.50 La tata16.15 Inspector Wolff17.05 Diagnòstic: assas-

sinat17.55 Ironside18.50 8 al dia22.00 Cine: El aviador

embrujado23.35 Cine: El color de la

noche01.55 Especial clips

08.15 Informatiu Alt Urgell 08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Cafeïna10.00 Informatiu Pallars 10.30 Agrònoms 11.00 Serveis informatius 12.00 Serveis informatius12.30 Museus a la carta 13.00 Informatiu Cerdanya 13.45 Cuina a bon preu 14.00 L’informatiu migdia

de Lleida 14.30 Famílies i escola 15.00 Cafeïna16.00 Top Motor 16.30 10 cites 17.30 Criatures 18.00 Petjades18.30 Rutes pel Pirineu 19.00 En companyia 19.30 L’última troballa 20.00 Notícies vespre

Lleida 20.30 Informatiu Cerdanya 21.30 Lleida al dia23.00 Informatiu Pallars 23.30 Va de castells

09.00 Los desayunos de TVE

10.15 La mañana de La 114.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 Amar en tiempos

revueltos17.10 Corazón apasionado17.45 Cielo rojo19.00 ¿Conoces España?19.30 + Gente21.00 Telediario 222.15 Clásicos de La 1: Las sandalias del

pescador00.45 Buscamundos01.45 Cómo hemos

cambiado03.55 TVE es música

07.00 Grandes documen-tales

09.00 Más que perros y gatos

09.30 Aquí hay trabajo10.00 La aventura del

Saber11.00 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.40 La noche temática14.40 Documentales15.35 Saber y ganar17.55 Docufi lia18.30 La felicidad en 4

minutos18.55 Biodiario19.30 Para todos la 220.00 La casa encendida20.35 Frasier21.00 Docufi lia22.00 Documental: El Nilo22.50 La nube 00.20 Días de cine

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra22.00 Gran Hermano 12+102.15 Locos por ganar

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Carreteras secun-

darias09.10 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta noticias15.00 La Sexta deportes15.35 El Millonario16.15 Bones18.05 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta noticias 21.30 El Intermedio22.25 Cine: D-Tox: Ojo

asesino00.10 Numb3rs02.00 Astro TV

06.45 TFou09.15 Soeur Therese.com 11.05 4 mariages pour

1 lune de miel 12.00 Les 12 coups de

midi!13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 La vérité sur mon

passé 16.35 Grey’s Anatomy 18.20 Une famille en or 19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Section de

recherches 23.50 New York, unité

spéciale 01.25 Londres, police

judiciaire 02.20 Sept à huit

07.30 Natación. Campeona-to de Europa

09.30 Hípica. CSI Madrid11.30 Automovilismo. Cam-

peonato del Mundo de turismos

12.00 Automovilismo. Cam-peonato del Mundo de camiones

12.30 Fútbol Magazine13.00 Directo. Tenis ATP

250. Niza17.00 Directo natación.

Campeonato de Europa

19.00 Balonmano. Magazine. Liga de Campeones

19.30 Directo baloncesto. Liga ABC. Play off semifi nales. 1r partido R. Madrid - Caja Laboral

22.15 Paralímpicos (reportaje)

22.30 Fútbol. Copa del Rey 2009

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place 13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.10 Comment ça va bien! 16.10 Le jour où tout a

basculé 17.05 Natation 19.00 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.35 Envoyé spécial 22.15 Complément

d’enquête 23.25 Avant-premières 01.15 Faites entrer l’accusé

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 noticias 116.00 Tu tiempo16.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 ¡Ahora caigo!19.45 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 222.00 El Hormiguero 3.022.30 Los protegidos00.15 Cine: Robo de

identidad02.00 Únicos

06.30 Puro Cuatro06.45 El zapping de los

surferos07.30 Top Gear09.30 Alerta cobra10.30 Rush11.30 Alerta cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 House18.30 Castle20.00 Noticias Cuatro20.45 Deportes Cuatro 221.30 El Cubo22.30 House23.15 House02.00 Dexter02.45 Cuatro astros

06.45 Ludo08.30 Ludo vacances 08.55 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France12.00 Journal régional12.25 Journal national 13.00 Objectif Londres 13.45 Hippisme 14.05 Inspecteur Derrick 15.05 Maigret 16.45 Slam17.30 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national20.10 Plus belle la vie 20.36 A l’origine 22.50 Soir 3 23.36 Two lovers 01.50 Micky Bader 02.35 Plus belle la vie

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

11.50 Futurama13.45 Commissaire Cordier 15.35 Le piège de Vénus 17.15 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

18.45 Stargate SG-1 20.35 Tellement vrai22.40 Les anges de la

téléréalité 4 - non censuré

02.00 Spirit Trap

08.00 Les villages de France

08.20 X:enius 09.51 Mosuo, le pays où les

femmes sont reines 10.45 A la guerre comme à

la guerre 12.10 Bielutine 13.00 X:enius13.25 La face sauvage de

la planète 14.10 Le corps déchiffré 14.55 Catherine Deneuve,

belle et bien là 16.20 Restons en bons

thermes! 18.15 X:enius19.45 Arte journal 20.05 28 minutes 20.35 Les vivants et les

morts 22.20 Un nuage sur le toit

du monde 23.10 Histoires de mômes 00.45 Le dernier témoin 01.40 Gomorra

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria 13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.16 Direito de nascer15.45 Portugal no coração18.00 Portugal em direito18.54 Eu sou Portugal19.00 Telejornal20.00 57.º Festival

Eurovisão da Canção 2012. Direito. 2ª Semifi nal

22.02 Fátima e o Mundo23.05 Liberdade 2100.09 Eu sou Portugal00.24 5 para a meia-noite

(direito)01.31 Filme: Os sorrisos do

destino

06.19 TV5Monde. Le journal07.00 Flash info08.00 Nec plus ultra.

La collection08.30 Le journal de la RTBF09.00 TV5Monde. Le journal09.25 Objectif aventure10.54 Balades urbaines11.00 TV5Monde. Le journal11.55 Flash info13.00 TV5Monde. Le journal13.55 Flash info15.41 Salles de spectacle16.29 Questions pour un

champion17.56 Objectif nature19.00 Le journal de

France 221.30 TV5Monde. Le journal22.00 Éclats de croisette23.47 Fabriques culturelles00.00 TV5Monde. Le journal00.25 Kaamelott

07.30 Téléachat 09.00 Mon bien-être 10.30 Morandini! 11.55 À vos recettes 12.55 Papa Schultz 13.45 Le comte de Monte-

Cristo 14.05 Qu’est-ce que sexe? 15.40 Mick Brisgau, le

come-back d’un super fl ic

16.40 Pour l’amour du 18.45 Morandini ! 20.00 Very bad blagues, la

quotidienne 20.45 À chacun son

histoire... 00.10 Morandini! 01.30 Les constructeurs de l’extrême

07.20 Disney Kid Club 09.00 M6 boutique10.10 Wildfi re 11.45 Desperate hou-

sewives 13.00 Scènes de ménages13.45 Mon mari, mon

ennemi 15.45 Le piège de Vénus 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag19.45 Le 19 45 20.05 Scènes de ménages 20.50 Bones 00.05 Gad Elmaleh: L’autre

c’est moi 02.15 M6 Music

Page 32: Diari del 24 de maig de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dijo

us, 2

4 De

mAi

g De

l 20

12

Avui felicitem totes les Susannes

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Soc client anual de caldea i mai ho e trobat com aquest any, de ser un balneari exemplar ara dona fastic amb tot molt brut. Un client!

Bd.pel club de natacio sincronitzada de sant julia sou les millores , i l’ entrenadora la mes simpatica i eixerida de tot el centre.

A la tonteta de l imobiliaria d ordino,cada cop ke pasare amb turistes els i ensenyare els preus dels pisos perke m ho demanen...encara ke diguis ke embrutem la teva vitrina,pobre de tu ,fots pena....el guia.

BD Quin Xavi? Quina mitja rosa? Es pe ci fi ca!

EL GOVERN ESTA AL CORRENT QUE DEL DEPARTAMENT DE RRHH

DE DUANA S’ESTA OBLIGANT A ACCEPTAR UN EXEMPLAR DE LA BIBLIA ALS FUNCIONARIS DE DUANA? I QUE SI LA REFUSES S’ENREGISTRE EL TEU NOM EN UNA LLISTA NEGRA”? QUI HA DONAT AQUESTA ORDRE?”

Bd. Sra. Consul e-e si us plau demani solidaritat els seus consellers amb els caps de departament i que es neguin a fer jornada intensiva a les seves feines.

Bd meri moltes felicitats per les teves 40 primaveres!! Per + anys !! R¬°familia

BD us convidem el proper dia 26 de Maig al camp del consell partit d ascens divisió 2 grup A ANDORRA CROACIA a les 15h Vine a animar els teus ISARDS Entrada gratuita

Bd.xavi en el serradells son molts.digues alguna pista mes.. Jee

B. D. Comu de la massana, ja que no multeu al porc que fa cagar cada dia el gos, devan el hotel marco polo. Netejeu la vorera. Dimarts de les 6.30h del mati a les 18.30h de la tarda la merda al mig de la vorera.gracies per no fer res,ganduls i deixants.

BD Hem de reciclar i formar als aturats del pais. Que tenim que contractar gent de fora, i pagar ajudes pels aturats del pais, que es penalitzi contractar gent de fora per treballs que no necessitin una titulacio especifica. Sino faltaran calers per pagar a tant beneficiari i tanta ajuda social.

Restaurant Xinès-Vietnamès

Nou seRVei A DomiCili

829 109

Av. Príncep Benlloch, 71 Andorra la Vella

Diumenge a la tarda i dilluns, tancat per festa setmanal.

Av. Carlemany, 56. Escaldes-Engordany

(Principat d’Andorra)

Tel.: 829 029

Felicitats, carinyo, pel teu aniversari!!

moltes felicitats pel teu aniversari, gua-píssima! De part del papa i la mama.

Felicitats,princesa!!

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

moltes felicitats pel teu aniversari,píssima! De part del papa i la mama.

Dijo

us, 2

4