40
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012 / NÚM. 2.067 / ANY 9 Jordi Cinca parla després de l’atac i diu que no farà canviar el que fa i pensa ANDORRA Pàgina 6 Els sindicats rebutgen que es pugui abaratir l’acomiadament segons proposa l’Acoda ANDORRA Pàgina 8 La fiscalia demana tres anys de presó i sis sense carnet per un accident de trànsit mortal ANDORRA Pàgina 11 El Comú de la Massana redueix l’endeutament en 1,2 milions durant el primer trimestre ANDORRA Pàgina 12 Juan Echanove i Maika Makovski acomiaden la 40a Temporada de teatre amb ‘Desaparecer’ CULTURA Pàgina 20 Els Lusitans afronta a la Copa el repte del doblet i el Pidasa, el de guanyar el primer títol ESPORTS Pàgina 21 ANDORRA Pàgina 7 El PS demana que es torni a engegar la comissió de política per la igualtat ANDORRA Pàgina 6 Les pernoctacions augmenten un 2,9% però es queden a 4 punts de l’objectiu AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Tati Masià Alerta sobre la davallada d’efectius El director de la Policia, Jor- di Lluís, alerta de la davallada d’efectius. El 2011 els requeri- ments per desavinences i ba- ralles van augmentar.

Diari del 25 de maig de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un Bondia¡¡¡ :)

Citation preview

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

vend

res,

25

de m

aig

del

2012

/ nú

m. 2

.067

/ an

y 9

Jordi Cinca parla després de l’atac i diu que no farà canviar el que fa i pensa

andorra Pàgina 6

Els sindicats rebutgen que es pugui abaratir l’acomiadament segons proposa l’acoda

andorra Pàgina 8

La fiscalia demana tres anys de presó i sis sense carnet per un accident de trànsit mortal

andorra Pàgina 11

El Comú de la Massana redueix l’endeutament en 1,2 milions durant el primer trimestre

andorra Pàgina 12

Juan Echanove i Maika Makovski acomiaden la 40a Temporada de teatre amb ‘desaparecer’

CuLTura Pàgina 20

Els Lusitans afronta a la Copa el repte del doblet i el Pidasa, el de guanyar el primer títol

EsPorTs Pàgina 21

andorra Pàgina 7

El Ps demana que es torni a engegar la comissió de política

per la igualtat

andorra Pàgina 6

Les pernoctacions augmenten un 2,9% però es queden a 4 punts de l’objectiu

avui és noTíCia Pàgina 3

Tati Masià

Alerta sobre la davallada d’efectius

el director de la Policia, Jor-di lluís, alerta de la davallada d’efectius. el 2011 els requeri-ments per desavinences i ba-ralles van augmentar.

DivenDres, 25 De maig Del 2012 d’interès2

Traduccions i correccions

Traductors jurats inscrits al Registre

Tot tipus de documents

Av. Meritxell, 9, 4t-6a (Galeries Meritxell)

Tel. 814 840 a/e [email protected]

caTalà, casTellà, francès,

anglès, iTalià, porTuguès (entre altres)

EL TEMPS

diss

abte

dium

enge

4/13

6/22

8/24

9/25

9/26

8/26

8/24

7/23

6/21

7/22

9/26

[email protected]

Sol matinalTarda més inestable

Poques novetats en el temps previst per avui, en què la predicció mostra un matí totalment assolellat i amb unes temperatures similars a les d’ahir. Aquesta bonança, però, és enganyosa ja que poc o molt les nuvolades de tarda, tan típiques en aquesta època de l’any, tornaran a deixar el cel ennuvolat la segona part del dia. No es poden descartar precipitacions com les d’ahir en moltes zones de l’Urgellet i el sud d’Andorra. Puntualment pot aparèixer alguna tempesta. El vent serà fluix del sud i girarà a l’oest al vespre. Pel cap de setmana, sol matinal amb nuvolades de tarda dissabte i més ines-tabilitat diumenge al vespre. Que tinguin un BONDIA.

Quart creixent

06.23 h21.19 h

3DivenDres, 25 De maig Del 2012

La celebració ahir del dia de la patrona de la policia, Santa Ma­ria Auxiliadora, va ser un bon moment perquè es posés en relleu, una vegada més, el bon nivell de seguretat que hi ha al país. Tothom va tornar a coinci­dir en el fet que aquest és dels aspectes més ben valorats d’An­dorra, tant pels visitants com pels que hi tenen la residència, i que, com a tal, s’ha de continuar conservant en els pròxims anys.

Això sí, hi ha dubtes més que raonables que aquest fet dife­rencial es pugui mantenir a cau­sa de la davallada del nombre de persones que integren el cos, motiu pel qual caldria fer noves contractacions. Almenys aques­ta és la reflexió que va voler fer durant el seu discurs el director de la Policia, Jordi Lluís, tot i que també va dir que amb la planti­lla actual per ara es pot fer la fei­na encomanada. I és que, segons va apuntar, només el 2011 hi va haver divuit baixes per jubilació que no s’han substituït i des de l’any 2008 les places que queden vacants per aquest concepte no es cobreixen amb personal nou.

Segons va manifestar Lluís al seu discurs davant els nom­brosos assistents a l’acte, que va tenir lloc al Centre de Congres­sos d’Andorra la Vella, si conti­nua la davallada d’efectius no es podrà mantenir l’estabilitat en el funcionament del cos, alhora que va recordar que “qualsevol despesa que s’hi faci és una in­versió de futur”.

Abans de fer qualsevol actua­ció, però, el ministeri de Justícia i Interior esperarà a veure com funciona la reorganització poli­cial que fa poc temps s’ha posat en marxa, i posteriorment de­cidirà si és necessari contractar més efectius. El titular de la car­tera, Marc Vila, va recordar que el Govern està fent tot el possi­ble per reduir les despeses i que

cal fer un esforç per optimitzar els recursos de què es dispo­sa a la Policia. Tot i així, no va descartar que si finalment s’hi han de destinar més recursos, es farà. Vila va animar els mem­bres del cos a continuar fent la feina de manera eficaç i discreta “sense fer sorolls”: “La millor notícia és passar desapercebut. Els fets han de parlar per vosal­tres.” Durant l’any que ja fa que està en el càrrec, el ministre ha intentat, segons va dir, “dignifi­car” el cos i “allunyar qualsevol ombra de politització dins del servei”, raó per la qual ha ratifi­cat els càrrecs directius.

Per la seva banda, el cap de Govern, Antoni Martí, va ex­pressar també la seva confiança en el cos i va ressaltar l’impor­tant paper que ha de continuar desenvolupant en el futur. “No podem perdre el que ens fa sin­gulars. La seguretat ciutadana que sempre s’ha respirat al nos­tre país és el nostre millor tret diferencial”, va assenyalar Mar­tí en el seu discurs.

El cap de Govern va valorar també especialment que la soci­etat andorrana hagi reaccionat i hagi condemnat les amenaces que posen en perill aquesta se­guretat, i es va mostrat conven­çut que “qualsevol atac contra la convivència pacífica està con­demnat al fracàs”.

Durant l’acte d’ahir, com és habitual en la celebració de la patrona, i després de la missa que va tenir lloc a l’església de Sant Esteve, es van entregar les insígnies als agents amb 15, 20 i 30 anys d’antiguitat al cos i les plaques a les persones que s’han jubilat aquest any.

El director de la Policia alerta de la davallada d’efectius que hi ha al cos

COL·LECTIUS

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

Interior farà un balanç de la nova organització policial i posarà més recursos si es necessitentati masià

Durant la celebració de la patrona es van entregar les insígnies pels anys de servei al cos.

La crisi fa que augmentin un 16% els requeriments per desavinences conjugals i un 6% per baralles

Les xifres posen de manifest que cada dia el cos de policia fa més serveis. I és que la situació de greu crisi econòmica i la contenció pressupos-tària que s’està aplicant com a directriu política no han fet que disminueixin les tasques que fa habitualment el cos, sinó més aviat el contrari, segons es dedueix de les estadístiques sobre cri-minalitat corresponents a l’exercici passat.

El director de la Policia, Jordi Lluís, va indicar que durant el 2011 el nombre d’infraccions es va mantenir però es va incrementar un 10% el nom-bre de detencions. Un altre tret característic que va esmentar és que ha augmentat la proporció de delinqüència de residents i andorrans, i que s’han incrementat els requeriments per desavinences conjugals (16%) i per baralles i agressions (6%).

Així, el màxim responsable de la Policia va in-dicar en la seva intervenció que durant el 2011 es van comptabilitzar 3.108 contravencions penals patrimonials i de salut pública i es van registrar un total de 1.507 delictes. Aquestes xifres són molt similars a les del 2010. En canvi, durant l’any passat es van detenir 624 persones, un 10,44% més que l’any anterior. El director de la Policia també va manifestar que el 74,6% de les deten-

cions pertanyien a delinqüència endògena, és a dir, de residents i andorrans, i que aquesta pro-porció ha augmentat un 10% respecte al 2006. Pel que respecta als controls de persones als dos punts fronterers, durant l’any passat se’n van fer gairebé 9.000 i es va denegar l’entrada a 2.042 persones, un 23% menys que el 2010.

Quant a les intervencions per requeriments de la ciutadania, durant l’any passat se’n van fer un total de 8.367, un 3,6% més que el 2010, i el di-rector de la Policia va destacar l’augment d’un 16% dels requeriments per desavinences conju-gals, que han passat de 769 a 891, i d’un 6% per baralles, agressions o alteració de l’ordre pú-blic, que han crescut de 891 a 994. Aquest fet es pot atribuir, segons Lluís, als canvis que hi ha hagut en la societat andorrana per culpa de la crisi econòmica.

També s’han incrementat els requeriments per furts o robatoris (10,55%), per sorolls (14,81%) i per danys (8,40%), i en canvi han disminuït les in-tervencions per accidents o problemes de circu-lació (-1,55%) i per problemes civils o comercials (-11,50%). En els tres primers mesos de l’any ja hi ha hagut 2.499 intervencions.

Només el 2011 hi va haver 18 baixes al cos

per jubilació que no s’han substituït

opinió4 DivenDres, 25 De maig Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

La llum del sol s’ha considerat durant milers d’anys com una font de vida. La llum solar produeix nombrosos be-neficis. Un d’ells és la destrucció dels microbis i altres microorganismes. Per això és important obrir les portes i les finestres de casa, perquè entri el sol cada matí.

La quantitat moderada de sol també dóna a la pell un aspecte saludable i la torna suau i flexible. Una pell assole-llada amb moderació és més resistent a les infeccions. A més, la llum del sol millora l’estat d’ànim i produeix una sensació de benestar. L’exposició al sol combinada amb l’exercici actiu és una important ajuda en el tractament de les depressions agudes i cròniques. Les persones que se senten deprimides du-rant els mesos d’hivern han d’aprofitar tota oportunitat que tinguin per expo-sar-se a l’acció de la llum solar, espe-

cialment a les primeres hores del matí.

El cos pot fabricar vitamina D per l’acció de la llum del sol sobre la pell. Aquesta vitamina fa que el cos agafi calci per utilitzar-lo en el manteniment d’ossos forts i saludables. Evita el ra-quitisme en els nens i adults i contribu-eix a la prevenció de l’osteoporosi. La llum del sol també enforteix el sistema immunològic i alleuja el dolor de les articulacions artrítiques inflamades.

Encara que els raigs de sol en petites quantitats són benèfics per a la salut, l’exposició excessiva i en ple dia pot provocar càncer de pell, arrugues i en-velliment de la pell. La llum del sol és un factor de risc important de càncer de pell, especialment per a les perso-nes de pell blanca. Cremar-se la pell és molt perjudicial per a tots. Cada vega-da que una persona es crema al sol des-

trueix teixits sans i vius. Les cremades repetides causen un mal irreversible i poden produir càncer de pell.

Des que s’ha disminuït la capa d’ozó s’ha registrat l’aparició de més crema-des de primer o segon grau provocades per la llum solar. L’exposició excessiva a la radiació ultraviolada provoca di-versos tipus de degeneració de la pell: càncers de diferents tipus, en particu-lar el melanoma, també pigues, i alte-racions del teixit fibrós que comporta formació d’arrugues.

L’exposició dels ulls als raigs de sol pot produir conjuntivitis, però el que té especialment importància és el me-lanoma, tumor maligne que es des-envolupa als melanòcits, cèl·lules res-ponsables de l’enfoscament de la pell. Els melanomes constitueixen el 5% dels càncers de la pell, però la freqüèn-cia augmenta constantment. El progra-ma de les Nacions Unides per al medi ambient estima que cada any aparei-xen en el món 200.000 nous casos de melanoma.

La llum del sol, que, com hem dit

abans, s’ha considerat durant milers d’anys com a font de vida, avui sabem que pot sanar o destruir, pot ésser el bes de vida o de la mort, segons la for-ma com la utilitzem. Us recomano que llegiu el llibre La Ecología y la Salud, del Dr. Valtueña, i evitareu molts proble-mes que tenen la gent. Recordeu que Prevenir és millor que curar.

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica

[email protected].

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de

residència.

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Cal que determinats càrrecs públics disposin de més seguretat personal?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un telèfon mòbil amb pantalla tàctil, ràdio FM, MP3, MPEg-4, doble targeta SIM, Bluetooth, càmera de foto i vídeo, bateria.

Av. Meritxell, 122 Andorra la Vella

Tel.: 866 415 - Fax: 829 050E-mail: [email protected]

Gentilesa de

edIToRIaL

CaRTa aL dIReCToRESCOLA ANDORRANA DE CANILLO

UN GRAN ÈXIT!!

L’equip directiu de l’Escola Andorrana de Cani-llo agraeix el treball, l’esforç, la rigorositat, la res-ponsabilitat que heu mostrat tots els nens i nenes de l’escola en aquest projecte. Us felicitem per les excel·lents actuacions i per l’èxit aconseguit.

Agraïm, també, el treball i la il·lusió que hi heu posat tot l’equip de docents i col·laboradors educatius de l’escola. Sense vosaltres no seria possible!...

I, no cal dir, expressem el nostre sincer agraïment a les nombroses famílies, amics i altres que heu vingut a donar suport, a gaudir i a riure amb tots els nostres espectacles.

I per acabar, agraïm a l’Hble. Comú de Canillo i el Palau de Gel que ens hagin facilitat la tasca.

Felicitats i gràcies a tots per col·laborar que la nos-tra petita escola sigui UNA GRAN ESCOLA!

TRIbuNa

joaN aMIGÓ, naturista

Beneficis i perjudicis del sol

Edicions Amigó-Recasens SL presenta el llibre:

La Ecología y la Salud

En aquest bonic llibre hi trobarà més de 150 afeccions i malalties relacionades

amb el medi ambient. Més de 250 reco-manacions pràctiques per a la seva salut i la dels seus fills. Descobreixi els principis

per al desenvolupament sostenible.

Autor: Dr. José A. Valtueña, president del Centre Internacional d’Educació per a la Salut (Ginebra), col·laborador extern

de l’OMS (Organització Mundial de la Salut), doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid.

Consta de 416 pàgines. Mida: 22 x 28. Tapes dures, ben il·lustrat. PVP: 75 euros.

Per a consultes i comandes: 841 978 / 363 643

[email protected]

Previsions massa optimistesandorra Turisme va fer ahir balanç de la tem-porada d’hivern, en què les previsions eren que el volum de visitants augmentés un 7%, tot i que aquest increment ha quedat xifrat en un 2,9%. D’aquesta manera, es compro-va que aquesta campanya no ha arribat a les expectatives que s’havien creat, i és que pot-ser els responsables de turisme van ser massa optimistes a l’hora de fer les previsions. El ministre Francesc Camp va exposar que no s’han aconseguit els objectius arran de la crisi que viu Europa, però el cert és que la crisi ja era ben patent quan aquesta campanya es va posar en marxa i, per tant, ja es podia esperar

que l’increment, si és que n’hi havia, no podia ser gaire significatiu. Tot i el fet que potser s’hauria d’haver tocat més de peus a terra a l’hora de fer prediccions, el que sí que cal des-tacar és que, si més no, el volum de visitants s’ha incrementat segons les dades que van fa-cilitar. El que cal és continuar treballant de valent per aconseguir un augment constant del volum de turistes, i aquesta és una fei-na que s’ha de fer de la mà del sector. També s’han d’anar detectant els errors que poden tenir les diferents campanyes que s’engeguin, per tal de corregir-los de cara al futur.

publicitat 5DivenDres, 25 De maig Del 2012

Urban Gym Andorra la Vella: Prat de la Creu 16 - Andorra la Vella. 81 18 18 | Urban Gym La Massana: Sant Antoni 31 - La Massana. 83 56 78Urban Gym Palau de Gel: Palau de Gel - Canillo. 80 08 40 | Urban Woman Gym: Enric Graner 3 - Escaldes-Engordany. 86 69 18 www.facebook.com/urban.ad | @andorragym

JA ARRIBA L’ESTIU... Esti gues preparada per a la

@andorragym

MATRÍCULA*0€

* S

ubje

cte

a pr

omoc

ió “2

1 di

es d

e gy

m e

n 9

Set

man

es i

mitj

a”. C

onsu

lta c

ondi

cion

s al

s cl

ubs.

anunci operacio bikini2.indd 1 17/05/2012 16:59:01

6 DivenDres, 25 De maig Del 2012

La campanya turística d’hivern Just married, organitzada per An-dorra Turisme amb el suport del Govern entre el 9 de gener i el 25 de març, va permetre incremen-tar un 2,9% les pernoctacions del gener al març, que van passar de les 679.633 del 2011 a 699.334. Aquesta xifra, però, queda lluny de l’objectiu inicial de l’execu-tiu i Andorra Turisme, que era augmentar-les un 7%. En aquest sentit, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va vincular ahir, en la presen-tació dels resultats, el fet de no haver-ho aconseguit a la crisi econòmica que hi ha actualment a Europa.

Precisament, en els tres me-sos que va durar la iniciativa el nombre de pernoctacions va ser superior al de l’any anterior, mentre que als mesos de desem-bre i abril, sense campanya, va ser inferior. Unes dades que per Camp demostren que la campa-nya ha funcionat, cosa que es re-força amb el fet que un de cada

quatre visitants la recordessin en l’enquesta que es va fer o la puntuació de 7,9 sobre 10 que van donar al producte de paquet d’hotel i forfet d’esquí.

D’altra banda, la web va re-gistrar 785.287 visitants. De tots aquests, 73.039 van entrar al mo-tor de reserves, tot i que només 287 (0,4%) van contractar un pa-quet. Un fet que el gerent d’An-

dorra Turisme, Betim Budzaku, troba normal i ja el sabien per endavant, perquè, com va espe-cificar, “en un cas òptim de la campanya arribaríem a 700 o 800 reserves”. A més, va recordar que vendre no és l’objectiu de la campanya, sinó buscar presència als països veïns.

Els costums de reserves dels turistes, precisament, ha estat

un dels aspectes que han permès conèixer aquesta campanya. Se-gons va assenyalar Camp, sis de cada deu turistes van comprar la seva estada a internet. Una dada que pel ministre indica que es fa necessari “tenir una estratègia molt clara, molt ben definida” a la xarxa, en què el mercat és molt heterogeni, com demostren els 65 portals on es van fer les re-serves per venir al Principat, i en què sobresurt un booking amb el 15,2% de reserves, mentre que la resta estan molt diversificades.

D’altra banda, els paquets venuts per operadors turístics van augmentar un 1,31%, situ-ant-se en 55.809 aquesta última temporada. Els mercats que més van créixer van ser l’israelià, el polonès i el rus. En canvi, el britànic va caure un 8,67%. En aquest sentit, Budzaku va asse-nyalar que treballaran per bus-car acords amb portals de reser-ves per contrarestar la davallada dels operadors.

Tot i no arribar al 7% previst, Camp va donar per bons els re-sultats, tenint en compte el con-

text econòmic actual, encara que va reconèixer que hi ha aspectes a millorar per a properes edici-ons, com la creativitat, que ha obtingut una puntuació de 6,8. A més, cal potenciar els mercats llunyans, millorar la presència televisiva a França i potenciar els canals on-line, amb anuncis a internet o ofertes als usuaris registrats a la web Vineandorra.com. Amb la campanya d’hivern es van registrar 135.132 perso-nes, però esperen arribar a les 250.000 després de la de prima-vera i l’estiu.

Les pernoctacions augmenten un 2,9% però es queden a 4 punts de l’objectiu

valoració de la campanya de turisme d’hivern ‘just married’

RedaccióanDorra la vella

Tot i no arribar al 7%, Camp valora de manera positiva els resultats d’aquesta iniciativatati masià

Betim Budzaku i Francesc camp, en la valoració de la campanya d’hivern, ahir.

Les vendes per operadors turístics van

créixer un 1,31%, tot i la davallada dels britànics

Potenciar els mercats llunyans, la creativitat o els canals ‘on-line’, aspectes a millorar

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va fer ahir les primeres declaracions des-prés de l’atac de diumenge a la matinada contra el seu domicili. “El pitjor favor que li podria fer a la meva família i a mi mateix és canviar en alguna cosa el que penso i el que faig normalment, i això no faré”, va dir Cinca. El ministre va voler agrair el suport que tant ell com la seva família

han rebut durant aquests dies. “Com podeu comprendre no és fàcil de pair ni d’assumir una si-tuació com aquesta. Crec que el que ens ajuda a poder-ho fer és un suport extraordinari i massiu, en el sentit del rebuig a la violèn-cia, i el suport personal.”

El titular de Finances va dir que el que pot fer ara és vetllar perquè la seva família superi aquest tràngol i amb el mínim de seqüeles psicològiques, i també posar-se en mans dels

professionals de la policia per-què resolguin el cas.

Cinca no va voler parlar so-bre les possibles raons que han pogut moure l’autor del fet, per-què el que cal ressaltar, segons va dir, és que hi ha hagut un atac a unes persones “clarament pre-meditat que ha posat en perill la vida de la meva dona, la meva i la del meu fill. El fet és el que prima per sobre de tot i les moti-vacions són secundàries”.

Pel ministre la premeditació

amb què es va fer l’atac –“al mig de la nit, mentre plovia i des d’una distància considerable”– fa que sigui un cas complex, tot i que confia que s’arribarà a esbri-nar què ha passat. Sobre la pos-

sibilitat que un fet similar pugui tornar a succeir, Cinca va dir que “pot tornar a passar però en desenes d’anys no havia passat això a Andorra i prefereixo pen-sar que no és repetible”.

Cinca afirma que l’atac no farà canviar el que fa i pensa

polÍtica

RedaccióanDorra la vella

tati masià

el ministre de Finances, jordi cinca, ahir al centre de congressos.

andorra 7DivenDres, 25 De maig Del 2012

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que el Govern actual no presta prou atenció a les polí-tiques d’igualtat i que en l’últim any el país, en lloc d’avançar, ha anat enrere en aquest àmbit, contràriament al que havia pas-sat en l’etapa en què els social-demòcrates van estar al poder. En aquest sentit, la formació política a l’oposició aposta per tornar a posar en marxa la Co-missió de Polítiques d’Igualtat, engegada pels socialdemòcrates l’any 2009, i per fer “un pacte d’Estat amb la societat civil” i els partits polítics per promoure totes les reformes encaminades a aconseguir més igualtat.

La consellera general Ma-riona González i el president del partit, Víctor Naudi, van comparèixer ahir, en l’habitual roda de premsa dels dijous, per valorar el quart informe emès

per la Comissió Europea con-tra el Racisme i la Intolerància (ECRI). González va opinar que el pla d’igualtat “no està entre les prioritats de Demòcrates per Andorra”, raó per la qual “ha quedat estancat”, i que s’hauria

de tornar a posar en funciona-ment la Comissió de Polítiques d’Igualtat, la tasca de la qual ha estat ben valorada per l’ECRI.

Entre les qüestions que s’hau-rien de tractar en aquest òrgan hi ha, segons va dir González, la

de la nacionalitat, “que no toca mai per a DA, ni abans ni ara”. Així, s’hauria d’abordar el nom-bre d’anys necessaris per obte-nir la nacionalitat andorrana, la doble nacionalitat o el vot dels residents en les eleccions comunals.

“Ens podíem haver avançat com a país en aquest àmbit, però ha hagut de venir un or-ganisme internacional a dir-nos el que hem de fer”, va assenya-lar Naudi. El president del PS es va mostrar partidari també de “deixar fer a la Batllia sense pressions” pel que fa a la inves-tigació de les escoltes telefòni-ques al servei de Policia.

El PS demana que es torni a engegar la comissió de polítiques per la igualtat

POLÍTICA

tati masià

La consellera Mariona González i el president del PS, Víctor Naudi.

El partit aposta per un debat social en profunditat sobre la qüestió de la nacionalitat

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

Mariona González considera que el pla

d’igualtat “no està entre les prioritats de DA”

Toc d’atenció al Govern

sobre el dret de vaga

El PS ha fet altra vegada un toc d’atenció al Govern en relació amb la necessitat d’avançar en la legislació laboral. En concret caldria canviar la Llei de llibertat sindical per afavorir la par-ticipació sindical, perquè sigui possible que hi hagi activitat sindical a les em-preses sense que els afiliats tinguin por de represàlies. I també cal regular el dret de vaga. Els socialdemòcrates opinen que són prioritats per als pròxims mesos, fins al punt que si els de-mòcrates no presenten un projecte de llei ho faran ells al setembre o l’octubre. El treball fet la passada legis-latura serviria de base per a aquest text. La consellera socialdemòcrata Mariona González va explicar també que és hora de parlar de la possibilitat de ser membres de l’Organització Internaci-onal del Treball (OIT).

andorra8 DivenDres, 25 De maig Del 2012

El futur del capitalisme va ser la qüestió sobre la qual va reflexionar ahir el president de l’Institut d’Estudis Cata-lans, Salvador Giner, en una conferència a l’ambaixada d’Espanya, que organitzava l’acte juntament amb l’Insti-tut d’Estudis Andorrans.

Giner reflexiona sobre el capitalisme

tati masià

divulgació

Les reaccions dels sindicats en contra de la proposta de l’Asso-ciació de Contractistes d’Obres (Acoda) d’abaratir els acomia-daments no s’han fet esperar. El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, va ser contundent en la seva resposta a través d’un comunicat sota el títol “Els tre-balladors no són clínexs usats”.

Ubach recorda que a Andor-ra hi ha acomiadament lliure i que el sector de la construcció ha guanyat molts diners els últims anys. “Que ara dema-ni desempallegar-se dels seus treballadors com si de tristos clínexs usats es tractessin ja és prou explícit i això ho diu tot de la consciència del sector”, manifesta el líder sindical de la Unió Sindical (USdA).

Ubach afirma que es pot es-

tar d’acord amb la necessitat de donar el màxim de facilitats a les persones que vulguin cons-truir, “però és deplorable que una vegada més siguin els tre-balladors del sector els que aca-bin pagant els plats trencats”. En aquest sentit, explica que no han de ser els empleats els

que paguin “una gestió política desastrosa com la famosa mo-ratòria”, amb la qual “alguns es van forrar”. Finalment, Ubach aposta perquè es facin políti-ques de reactivació sectorials, per a les quals “no calen ni me-sos ni anys, només cal voluntat política”.

El secretari general del Sin-dicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, va mostrar la seva “estupefacció” amb la proposta de l’Acoda. “La situació ja és prou greu perquè s’abarateixi encara més l’acomiadament”, va dir.

Per la seva banda, la conse-llera del PS Mariona González es va expressar “absolutament en contra de la proposta”, al-hora que va recordar que les empreses ja poden acomiadar avui dia per la meitat de costos quan demostren que tenen pro-blemes econòmics.

Els sindicats rebutgen que es pugui abaratir l’acomiadamentGabriel Ubach recorda que “els treballadors no són clínexs usats”

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

treball

tati masià

gabriel ubach.

El Govern sotmetrà a informació pública l’estudi de la zonificació del terreny a Andorra segons la seva perillositat a causa de l’afec-tació per allaus (Plans de preven-ció de riscos d’allaus previsibles, PPR Allaus), la cartografia de la perillositat i la cartografia de la zonificació reglamentària de la perillositat, perquè les persones interessades puguin consultar l’estudi i la cartografia i fer les al-legacions oportunes. Aquest és l’últim pas abans de l’aprovació definitiva de l’estudi PPR Allaus (memòria tècnica, cartografia i reglament tècnic).

El Govern va aprovar el 28 de març els resultats definitius de l’estudi, mentre que el 3 d’abril el departament d’Economia va presentar el seu abast, així com els resultats obtinguts, en la re-unió de cònsols. Des dels anys 80 el Govern ha desplegat or-dinacions i normes sobre riscos naturals derivats de les allaus i el seu possible impacte sobre les

zones habitades i urbanitzables del territori.

L’actual cartografia, el cadas-tre d’allaus, és la recopilació de tota la informació, que si bé con-té documents molt útils per al coneixement i la preservació de la memòria històrica presenta limitacions, ja que no dóna cap informació sobre la intensitat i el període de retorn de l’allau.

Ateses les limitacions de l’ac-tual cartografia, l’estudi PPR Allaus constitueix un instrument essencial en matèria de preven-ció, ja que cartografia les zones sotmeses al risc d’allau (donant informació sobre la intensitat i la freqüència del fenomen natural) i defineix les prescripcions en matèria d’urbanisme, de cons-trucció i de gestió que s’apliquin als edificis actuals o futurs. Al-hora, permet definir les mesures de prevenció, de protecció i de salvaguarda a aplicar.

El reglament tècnic haurà de desenvolupar les normes i els criteris que s’hagin d’aplicar en cas d’afectació d’allaus.

Informació pública de l’estudi de zonificació segons el perill d’allaus

tati masià

l’estudi sobre el perill d’allaus se sotmet a informació pública.

REDaccIóanDorra la vella

geologia

andorra 9DivenDres, 25 De maig Del 2012

El Dr. Joan Obiols Llandrich anuncia la seva incorpo-ració al CENTRE PRISMA (Logopèdia i Psicologia), com a especialista en Psiquiatria.Visita a hores convingudes.

CENTRE PRISMATel. 32 87 55

C/ dels Escalls, 9, 3r 2a - AD700 Escaldes-Engordany

Com serà el Pirineu el 2025?

Us convidem a la conferència que oferirà el meteoròleg i presentador de televisió Tomàs Molina.

Confirmeu l’assistència trucant al 884 884.

Dimarts, 29 de maig del 2012 a les 10.30 hSala d’actes de MoraBancAv. Meritxell, 96. Andorra la Vella

ENTRADA LLIURE

Per a quins canvis ens hem de preparar?”

El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, acompanyat dels representants dels esta-bliments que van lliurar la butlleta, va entregar ahir els xecs de 6.000 euros als gua-nyadors del segon sorteig de la campanya promocional Al-guna cosa es mou a Andorra.

Nova entrega dels xecs de 6.000 euros

anDorra turisme

turisme

El Govern ha editat, i els co-mençarà a repartir, uns fullets informatius que recullen els aspectes més rellevants de les gestions que tant les empreses estrangeres com les andorranes han de fer prop del Govern en contractar prestacions de ser-veis a l’estranger.

La difusió del fulletó infor-matiu es farà en dues fases. Des d’aquesta setmana estarà dis-ponible a les principals pàgines web de l’administració, la Cam-bra de Comerç i la CEA, entre d’altres. En una segona fase es distribuirà en format paper a punts estratègics, entre els quals hi ha els despatxos de du-ana, on es fa l’enregistrament de la declaració de prestació de serveis. Així mateix, se’n farà difusió per correu electrònic a les empreses perquè en puguin informar degudament les enti-tats estrangeres que contractin.

El reglament relatiu a la presentació de la declaració de prestació de serveis i de la llista de càrrega desenvolupa en l’article 4 les formalitats i les modalitats de l’obligació de presentar una declaració de prestació de serveis a les per-sones físiques o jurídiques no establertes a Andorra que hi

prestin serveis i que comportin el desplaçament de professi-onals o assalariats en territori andorrà.

Aquesta iniciativa ha es-tat possible a través de la col·laboració entre els depar-taments de Duana, Tributs, Im-migració i la comissió de lluita contra l’intrusisme.

El Govern informa sobre la contractació de serveis a fora

sfga

el fulletó que inclou la informació.

S’han editat uns fulletons amb les dades relatives a les gestionsRedaccióanDorra la vella

tràmits

El consum d’energia al mes d’abril va ser de 22.753 TEP (to-nes equivalents de petroli), xifra que es tradueix en un increment mensual de l’1%, segons les da-des fetes públiques ahir pel de-partament d’Estadística, que va assenyalar que malgrat aquest augment la tendència interanu-al continua a la baixa amb un -0,9%, i acumula així setze me-sos consecutius de variacions negatives.

Pel que fa a l’energia elèctri-ca, el consum va ser de 46.164 MWh (megawatts per hora), que representa una tendència men-sual estable i, com en els mesos precedents, una tendència inte-ranual a la baixa (-1,9%).

Estadística apunta que el consum interanual més baix que registren l’electricitat (-1,9%) i la gasolina (-11,6%) fa que la ten-dència interanual es mantingui en registres negatius.

D’altra banda, les dades mos-

tren que l’increment interanual del consum de fuel domèstic (1%) i del gasoil de locomoció (2,2%) ha fet possible que la tendència interanual retalli el diferencial fins al -0,9%, tenint en compte que durant l’últim quadrimestre ha registrat una mitjana propera al -5%.

El consum d’energia puja a l’abril però manté xifres anuals negatives

i. r.

un assortidor d’una benzinera.

RedaccióanDorra la vella

economia

andorra10 DivenDres, 25 De maig Del 2012

Jordi Nicolau i Sergi Riba, tèc-nics del parc natural comunal de les Valls del Comapedro-sa i de la Vall de Sorteny, van ser ahir els encarregats d’analitzar el potencial dels parcs naturals com a eix per atraure turistes en el context econòmic actual. La xerrada, que va tenir lloc a la Massana, s’emmarcava en la celebració del Dia europeu dels parcs naturals.

El potencial dels parcs naturals per al turisme

comú De la massana

medi ambientdiplomàcia

Primera trobada entre Martí i el nou ambaixador francès

RedaccióanDorra la vella

El cap de Govern, Antoni Mar-tí, va rebre ahir l’ambaixador de França a Andorra, Zaïr Keda-douche. Es tracta de la primera trobada entre el cap de l’execu-tiu i el nou diplomàtic francès. Tots dos van tractar de les rela-cions entre els dos estats. Abans de reunir-se amb Martí, el nou ambaixador va presentar les cartes d’estil al ministre d’Afers Exteriors.

naturlàndia

L’oposició de Sant Julià veu “iniciatives inconnexes”

agènciessant julià De lòria

Majoria i oposició de la cor-poració laurediana van man-tenir ahir la primera reunió oficial per abordar el projecte de Naturlàndia. Un procés que està vivint una certa “re-definició”, segons el cap de l’oposició, Rossend Areny. La principal objecció dels social-demòcrates és que el projecte està format per “iniciatives inconnexes”.

El Servei d’Atenció a la Petita Empresa (SAPE) es va crear el 20 de juny de l’any passat i en gairebé un any de funciona-ment ha atès 1.734 consultes, tal com va informar el director d’Economia, Albert Hinojo-sa, durant la presentació del nou web de l’ens, www.sape.ad. “Aquesta oficina es va establir per ajudar els petits empresaris a adaptar-se als canvis norma-tius i per servir de pont entre l’empresari i l’administració”, va exposar Hinojosa.

D’aquestes 1.734 consultes, més de 400 es van fer durant el primer mes per la necessitat dels empresaris d’estar infor-mats durant la campanya de presentació dels comptes, però després el nombre s’ha anat es-tabilitzant.

La majoria de les demandes que s’han fet al SAPE han es-tat relacionades amb la comp-tabilitat, amb un 49,3% de les consultes (854), seguides de les relacionades amb la fiscalitat, amb un 13,4% (232), i les mer-

cantils, amb un 11,4% (198), i han notat un increment de les peticions d’informació sobre la inversió estrangera, amb un 3,6% (62 consultes).

“Estem satisfets perquè cre-iem que hem donat una eina d’ajuda al petit empresari i cada cop la fa servir més, però voldríem que augmentessin les

consultes per l’any vinent”, va manifestar Hinojosa.

Des del portal web es pot consultar tot el que fa referèn-cia a la normativa per posar en marxa un negoci, a més dels documents rellevants sobre fis-calitat, comptabilitat o ajudes que poden ser de l’interès del petit empresari.

El SAPE atén 1.734 consultes el primer any de funcionament

agències

un moment de la roda de premsa per fer balanç del primer any del Sape.

S’ha creat una pàgina web per facilitar la informació als empresarisRedaccióanDorra la vella

petita empreSa

Nou padrins gaudiran aquest any d’un hort social a Canillo, i més de la meitat d’ells con-servaran la parcel·la que ja han treballat i conreat en els últims tres anys. La plantació es podrà posar en marxa de forma imme-diata, com ha explicat la con-sellera de Social del Comú de Canillo, Sandra Balcon, tot i que primer cal preparar i netejar el terreny, com han indicat els avis més experts als novells.

El sorteig es va fer ahir al ma-teix terreny dels horts de Masca-

ró, on també es van entregar les claus. La parròquia canillenca serà la que acollirà aquest any la festa dels horts de la Fundació Julià Reig, tal com ha informat Balcon.

El Comú ha pogut cobrir amb les parcel·les tota la demanda que hi havia, ja que la que conre-aven els infants d’AINA es tras-llada a les seves instal·lacions. Enguany, com ha destacat la consellera de Social, Sandra Bal-con, la parròquia acollirà la festa dels horts, que organitza la fun-dació amb tots els padrins que prenen part en el programa.

Canillo sorteja quatre parcel·les d’horts socials

agències

un dels padrins rep les claus del seu hort durant el sorteig.

agènciescanillo

gent gran

andorra 11DivenDres, 25 De maig Del 2012

AL SERVEI DE L’EDUCACIÓ

Els professionals de demà

CONVOCATÒRIABEQUES DE POSTGRAU2012

Donem impulsals teus somnis

De l’1 de març al 18 de juny de 2012

Sol·licita la teva beca a laFundació Crèdit Andorrà

CONSULTA LES BASES A:

www.fundaciocreditandorra.adPER A MÉS INFORMACIÓ:Telèfon 88 88 80

25 anys al servei de les personesGemma Daina, biòloga.Va rebre una beca de la Fundació Crèdit Andorrà.

Tres anys de presó i la prohibició de conduir durant un període de sis anys. Aquesta és la pena que el ministeri fiscal va dema-nar ahir per a un noi de 26 anys que seia al banc dels acusats ar-ran d’un accident de trànsit que va tenir lloc el 4 de desembre del 2010 a la CG-1, concretament a la zona de la font de Ferro, i en què va perdre la vida un jove. Està acusat d’homicidi per im-prudència greu, de conducció sota els efectes de les begudes alcohòliques, de conducció te-merària i de les lesions que va causar a un altre conductor.

L’inculpat va posar en relleu durant el judici que conduïa en direcció a Sant Julià de Lòria i que va avançar el vehicle que el precedia, moment en el qual va perdre el control i va anar a col·lidir contra el cotxe que circula-va en direcció contrària. El seu vehicle va topar, també, amb el que havia avançat.

El conductor del cotxe que va ser avançat moments abans de l’accident va posar en relleu que després de la maniobra va veure que el cotxe començava a fer ziga·zagues. També va ma-nifestar que va tenir la sensació que l’havia passat “molt ràpid” . Va afegir que arran de la topada ni ell ni l’altre ocupant del vehi-cle havien patit ferides però que l’acusat l’havia indemnitzat.

Durant la vista també va prestar declaració un amic de la víctima mortal, que viatjava en un altre vehicle. De fet, eren un grup d’amics que havien vingut

a esquiar en tres vehicles dife-rents i va exposar com els dos primers van poder esquivar el vehicle de l’acusat però no el tercer. Així, va explicar, igual que l’altre testimoni, que el cot-xe feia ziga·zagues i que anava “molt ràpid”, i va afegir que ell va haver d’accelerar per evitar la topada.

L’acusació particular va des-tacar que l’informe de la policia ha posat de manifest que la hi-pòtesi que té més força és que l’accident va tenir lloc arran de la velocitat a què circulava el vehicle, juntament amb la inges-ta de begudes alcohòliques (va donar 0,82 grams d’alcohol per litre de sang) i el cansament del conductor (el sinistre va passar cap a les cinc de la matinada). A més, el lletrat va assenyalar que els panells informatius alertaven de la possible presència de gel a la calçada. Per tot això considera que va ser una actitud temerària del conductor i demana que la pena sigui de tres anys de presó, un de ferm.

La defensa, de la seva banda, va negar el delicte de conducció temerària ja que va afegir que no hi ha cap prova que abans de l’accident la conducció del jove suposés un perill per a la resta d’usuaris de la via. A més a més, va destacar la reparació a les víctimes, així com el pene-diment pels fets. Així mateix, va recordar que ell mateix va patir greus lesions. En conclusió, vol que la pena no sigui superior a divuit mesos de presó condicio-nal i que la privació del carnet sigui de dos anys.

La fiscalia demana tres anys de presó i sis sense carnet per un accident mortal

tribunal de corts

m. f.anDorra la vella

L’acusat va perdre el control del vehicle i va topar contra un altre que anava en direcció contràriatati masià

el jove va ser jutjat ahir per homicidi per imprudència i conducció temerària i sota els efectes de l’alcohol.

Jutjada una mare per deixar sols els fills, un dels quals es va enfilar a una finestra

Una mare amb dos fills també va ser jutjada ahir per un delicte d’abandó de menors. La dona va explicar que va deixar els dos nens, de 5 i 7 anys, un moment sols a casa per anar a com-prar. Un cop al carrer, però, va anar al bingo. Els menors van obrir una de les finestres i un d’ells s’hi va enfilar, cosa que va alertar un agent de circulació que passava per la zona, que va avi-sar la policia. Els agents van declarar que quan la dona va arribar ja feia una estona que hi eren. Es dóna la circumstància que els infants eren dins el pis tancat amb clau, ja que la dona va exposar que l’havia tancat per evitar que s’es-capessin. L’acusada va posar en relleu les di-fícils circumstàncies personals que passava en el moment en què van tenir lloc els fets, ja que

tenia problemes amb la parella i també laborals i un dels nens estava molt malalt. Per tot això tenia una depressió, tal com va assenyala el psi-quiatre que la va avaluar, que va afegir que pot ser que tingués la capacitat de discernir parci-alment alterada quan van tenir lloc els fets. La fiscalia, però, ho posa en dubte ja que considera que la dona era conscient del que feia perquè va tancar amb clau, és a dir, “va pensar que alguna cosa podia passar”, Per això demana que sigui condemnada a tres anys de presó condicional qualificada a tractament mèdic i a no entrar en sales de joc. La defensa, no obstant, va emfasit-zar la situació d’angoixa i depressió de la dona i va insistir que van ser uns fets aïllats. Per això demana l’absolució.

andorra12 DivenDres, 25 De maig Del 2012

El Comú de la Massana ha acon-seguit durant el primer trimestre de l’any una reducció de l’en-deutament d’1,2 milions d’euros, passant de 42,1 milions a 40,9. Tot i aquesta davallada del 3%, el conseller de Finances, Lluís Llongueras, va remarcar que es tracta d’una xifra orientativa, ja que reflecteix l’estat dels comp-tes en un moment concret.

Llongueras va afegir que en l’execució pressupostaria d’aquests tres mesos ja es po-den veure els primers resultats de les mesures de contenció de les despeses corrents, que s’han reduït un 17% respecte al mateix període de l’any passat. Així, en consum de béns corrents i ser-veis s’ha estalviat 418.000 euros i en personal, 24.000. A més, s’ha destinat 62.396 euros a inversi-ons reals, un 7,32% de l’executat.

En total, fins al 31 de març s’ha executat un 30% de les despeses previstes als comptes, que pu-gen a 3,4 milions.

Els ingressos s’han quedat, però, en 2,6 milions, un 24% del

previst, fet que provoca un dèfi-cit de 823.687 euros a 31 de març. La majoria va indicar que aquest nivell d’ingressos es deu al ca-lendari fiscal i manté la fita d’ob-tenir un superàvit a finals d’any.

Des de l’oposició es va posar en relleu la caiguda dels ingres-sos de la construcció. El conseller de la minoria Jordi Serra va des-tacar que per taxes sobre la pro-pietat immobiliària i drets d’edi-ficació s’han ingressat 22.980 euros i, per contra, en concepte del centre d’esplai i extraesco-lars se n’han obtingut 65.647, un fet que denota que “paguen més els pares per portar els fills a activitats que les taxes que es puguin fer per construcció”, va assenyalar Serra. Davant aques-ta situació, l’oposició aposta per eliminar la cessió obligatòria en sòl urbà consolidat. Així mateix, va criticar el baix nivell d’inver-sió executat.

El cònsol major, David Baró, va explicar que és en els pròxims mesos quan es podran visualit-zar les obres previstes, ja que a principis d’any és quan es pre-paren els projectes. Al mateix

temps va afirmar que el nivell d’inversió s’ha d’adequar als in-gressos i que avui no hi ha tan-ta necessitat d’infraestructures com en el passat. Tot i així, va re-cordar que la previsió és doblar l’aportació a aquest concepte.

Pel que fa a la cessió obliga-tòria, la majoria aposta per redu-ir-la del 15% al 5%, i així preveu plasmar-ho un cop es revisi el pla d’urbanisme. Baró va expli-car que no es planteja reduir-la a zero, ja que a la parròquia un 22% de la superfície edificable és sòl urbà consolidat i són zones on poden faltar infraestructures.

En la sessió de comú cele-brada ahir també es va acordar destinar 34.848 euros a fer obres de millora a les escales de la pla-ça de l’església de la Massana i d’embelliment del centre. També es faran millores a la xarxa d’ai-gües pluvials i residuals de Sis-pony per 34.001 euros.

El Comú redueix l’endeutament en 1,2 milions durant el primer trimestre

la massana

m. s. c.la massana

Baró anuncia que preveu rebaixar la cessió obligatòria en sòl urbà consolidat del 15% al 5%tati masià

Una sessió de comú anterior.

andorra 13DivenDres, 25 De maig Del 2012

El Comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir vendre a FEDA una parcel·la de 120 metres quadrats situada al costat del centre espor-tiu dels Serradells perquè la pa-rapública pugui utilitzar-la per al projecte de cogeneració del cen-tre de tractament de residus. Els 184.000 euros que rebrà la corpo-ració d’aquesta operació els des-tinarà a obres al complex espor-tiu. Tot i que la prioritat és aïllar la coberta de la piscina, per evitar pèrdues energètiques, el Comú espera tenir enllestit un estudi que ha de permetre veure les ne-cessitats de reforma de l’edifici. En aquest sentit, la cònsol major, Rosa Ferrer, va declarar que si hi ha problemes estructurals s’hau-ran de resoldre.

En tot cas, Ferrer va remarcar que la intenció és desenvolupar en paral·lel el projecte de coge-neració i l’aïllament. El fet és que la corporació s’ha compromès a comprar el 80% de l’energia que gasta el centre esportiu a la central de cogeneració del forn. Amb aquest acord, que preveu que l’aigua calenta i la calefacció tinguin un preu igual o inferior al de mercat, el complex aconse-guirà entre un 40% i 50% de re-ducció de la despesa energètica, va comentar el conseller del PS Josep Vila, que va ser qui ho va negociar. Vila també va insistir en la necessitat d’aïllar la teulada de la piscina, ja que permetrà un estalvi més gran. Aquest projec-te, però, no serà una realitat fins d’aquí uns dos o tres anys.

De la seva banda, el conseller

demòcrata Carles Torralba va remarcar que en algun moment caldrà negociar el preu amb què es compra l’energia, però la majo-ria va afirmar que l’acord preveu que si supera el preu de mercat no estarà obligat a comprar-la.

En la sessió de comú també es va donar el vistiplau al des-envolupament del pla especi-al del parc Central. Per fer-ho es contractarà un equip tècnic. Aquest pla especial determinarà els vials que s’hi faran i inclourà un estudi de costos. En un espai d’uns 15.000 metres quadrats s’hi preveu construir un aparca-ment soterrat i a peu de carrer, el parc. Els dos grups de l’oposició van remarcar l’estalvi que repre-sentarà per al Comú en lloguers (destina 90.000 euros l’any al parc

i el pàrquing). En uns sis mesos el pla especial podria estar redactat.

societat públicaLa corporació està impulsant la creació d’una societat pública per gestionar l’alberg de la Comella i el Centre de Congressos. El còn-sol menor, Jordi Minguillón, va indicar que es tracta d’un projec-te iniciat en el mandat anterior i que té com a objectiu ser més àgils a l’hora de gestionar els re-cursos turístics, que requereixen immediatesa.

Així, va afirmar que avui, si es volen aplicar descomptes, el Comú està obligat a aprovar-ho en junta de govern i quan això s’ha produït “els interessats ja han fet les vacances”. La societat funcionaria com un patronat de

turisme i es preveu aprovar els estatuts en breu.

pla de gestió del madriuEls consellers del PS van mante-nir la posició dels companys de partit en altres comuns respecte a la participació del ministre de Cultura en el consell assessor del pla de gestió de la vall del Madriu. Marc Cornella va evi-denciar que en tot cas està mal redactat. El PS defensa la partici-pació dels ministres a la comissió de gestió i remarca la necessitat d’una llei per a la vall. Així ma-teix va subratllar que una qüestió polèmica serà el trànsit rodat.

control dels autobusosA proposta dels consellers de DA s’ha acordat amb les empreses

de transport públic que quan els busos estiguin aturats a la para-da central ubicada a Príncep Ben-lloch parin els motors. Torralba va explicar que hi havia queixes dels comerciants perquè els tapa-va visibilitat i contaminava l’aire. També s’ha proposat diversificar el punt de sortida de les línies.

Els 184.000 € de la venda d’un terreny a FEda seran per a obres als Serradells

comú d’andorra la vella

m. s. c.anDorra la vella

La corporació crearà una societat pública per gestionar de forma més àgil els recursos turísticstati masià

un moment de la sessió de comú celebrada ahir.

superàvit de 642.268 euros en el primer

trimestreEl Comú ha tancat el pri-mer trimestre d’aquest any amb un resultat pressupostari positiu de 642.268 euros. Això cor-respon a unes despeses liquidades de 5,9 milions d’euros i uns ingressos de 6,5 milions. Ferrer va posar en relleu la gestió acurada feta per la majo-ria i el gran esforç en con-tenció. En aquest sentit va indicar que la despesa de personal ha passat de 3,6 milions d’euros a 3,5 mili-ons. La cònsol major tam-bé va destacar la caiguda dels ingressos, de l’1,97% respecte al 2011 (quan es van liquidar 6,7 milions en el primer trimestre). Tot i així, la corporació ha acon-seguit una reducció més important de la despesa, d’un 3,99% (el 2011 va ser de 6,1 milions d’euros).

publicitat14 DivenDres, 25 De maig Del 2012

Amb la teva pizza + refresc* et regalem una altra pizza i un altre refresc*!Els dijous i divendres a la nit a l’Sport Bar, amb la compra d’una pizza i un refresc et convidem una altra pizza i un altre refresc.

2x1, per a que puguis invitar algu o que pugueu pagar la meitat!

Ja no hi ha excuses per no venir.

Carretera d’Anyós s/n. Telèfon 73 75 73. www.anyospark.com

PIZZA + REFRESC = PIZZA + REFRESC

* Aig

ua, r

efre

sc o

can

ya

SportBar

DIJOUS I

DIVENDRE

S A LA

NIT

Segueix-nos a

pizza amics anunci.indd 1 14/05/2012 18:17:42

andorra 15DivenDres, 25 De maig Del 2012

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

PER QUÈ...

...UN FABRICANT D’AUTOMÒBILSNO FA COM ELS ALTRES?

(2)

MAZDA.FR

DESCOBREIX EL NOU MAZDA CX-5I LA NOVA TECNOLOGIA SKYACTIVE!.

L’empresa que des del mes de novembre passat gestionava el restaurant del Palau de Gel de Canillo ha anunciat la decisió de no continuar fent-se’n càrrec a causa dels mals resultats obtin-guts durant la temporada d’hi-vern, que han estat per sota de les seves expectatives.

El director del Palau de Gel, David Caubet, ha explicat que dimecres es va comunicar a la comissió rectora la decisió de l’empresa Sport Planet de deixar durant el juny la gestió del res-taurant i que, davant aquest fet, es va decidir parlar amb totes les empreses que es van presentar al concurs l’any passat i d’escol-tar les propostes de les dues que encara hi estan interessades.

L’objectiu és escoltar bé totes les opcions i, si cal, buscar al-tres empreses per trobar la mi-llor sortida. Tot i que l’empresa deixarà el restaurant a mitjans

de juny, la intenció no és preci-pitar-se, i en tot cas, per evitar de tancar l’establiment i que els clients en resultin afectats, el mateix Palau de Gel oferirà un servei mínim de cafeteria fins que es trobi la millor opció.

Caubet va indicar que per una banda entenen la decisió presa, “perquè les coses estan molt difícils per a les empreses

del país i és molt complicat tirar endavant projectes”, però per l’altra també consideren que “un negoci nou és difícil que durant el primer any tingui resultats positius”, i és per això que els van insistir perquè es quedessin un temps més, ja que entenien que un cop passada la primera temporada els resultats només podien fer que millorar.

Sport Planet deixa la gestió del restaurant del Palau de Gel

canillo

agències

Sport Planet ha gestionat el restaurant del Palau de Gel des del novembre.

L’empresa ha justificat la decisió en els mals resultats de la temporadaagènciescanillo

Les escoles esportives del Comú d’Andorra la Vella han organitzat un nou esdeveni-ment socioesportiu, anomenat Classes de pares amb fills. La proposta s’adreça exclusiva-ment a la participació de les mares i els pares d’infants, de fins a 6 anys, que assisteixen assíduament a les activitats esportives dirigides pels mo-nitors del departament d’Es-ports, que es fan cada setmana. Aquesta iniciativa tindrà lloc entre el dilluns 4 i el divendres 8 de juny.

D’aquesta manera, segons va informar la corporació, l’ac-tivitat es portarà terme en l’ho-rari habitual de la classe es-portiva a la qual estan inscrits els infants i consistirà en la participació efectiva dels pares amb els seus fills en l’activitat que els menuts practiquen set-manalment a les instal·lacions comunals.

Així, els pares i mares que vulguin compartir el seu temps amb els seus fills durant els horaris de pràctica esporti-va i ser partícips de les seves activitats tan sols hauran de vestir-se amb roba esportiva adequada a cadascuna de les pràctiques i informar els moni-tors corresponents de la volun-tat d’assistir-hi.

Així mateix, i com a cloen-da de les Classes de pares amb fills, el centre esportiu dels Ser-radells acollirà el pròxim 8 de juny, a les 18.30, una actuació de màgia infantil. L’espectacle anirà a càrrec del Mag Gerry, que oferirà una representació de màgia interactiva, divertida i didàctica.

El Comú proposa unes jornades de convivència familiar en l’esport

RedaccióanDorra la vella

andorra la vella

La iniciativa Classes de pares amb fills

tindrà lloc la setmana del 4 al 8 de juny

andorra16 DivenDres, 25 De maig Del 2012

LA MASSANA

www.urban.ad

TENNIS + PÀDEL+ ACTIVITATS DIRIGIDESi més, molt més, amb matrícula zero a l’únic gimnàs del centre de La Massana.

Des de només 1990 € mensuals*

Preu

pro

rrat

ejat

de

la ta

rifa

pare

lla a

nyal

Informació al 83 56 78faldo-tennis.indd 1 27/04/2012 13:15:34

L’Associació de Comerciants i Empresaris Lauredians (ACEL) ha engegat un concurs d’embe-lliment floral de balcons amb el lema Posem guapa la parròquia. La iniciativa, que té el suport del Comú de Sant Julià de Lòria, començarà demà mateix, coinci-dint amb la festa de Canòlich, i s’acabarà el 31 de juliol, segons va informar la corporació.

És la primera vegada que es porta a terme una activitat d’aquestes característiques a la parròquia. L’únic requisit que es demana als participants és que embelleixin els seus balcons amb flors i plantes naturals, que seran de lliure elecció.

Les inscripcions es faran a l’Oficina de Turisme de la pla-ça Laurèdia a partir del 27 de maig. El concurs atorga cinc premis, que van des d’un cap de setmana per a dues persones a Calonge-Sant Antoni o un pa-

quet Gaudeix Naturlàndia fins a tractaments de bellesa, entre d’altres. Els guanyadors es co-neixeran per la festa major. El sorteig es farà durant el tradici-onal concert d’havaneres, el di-marts 31 de juliol. Pel que fa al jurat, l’integraran cinc persones voluntàries.

Paral·lelament al concurs

s’ha organitzat un curset de decoració floral a càrrec de Car-me Coscullano, de la floristeria Magnòlia Flors. Es treballaran les formes de fer rams i algun centre, i s’assessorarà sobre com decorar un balcó, una terrassa o un jardí. El taller tindrà lloc el dimecres 6 de juny i el preu és de 25 euros.

L’ACEL posa en marxa un concurs d’embelliment floral

sant julià de lòria

comú De sant julià De lòria

el cartell promocional del concurs d’embelliment floral.

La iniciativa arrenca amb Canòlich i s’acabarà amb la festa majorRedacciósant julià De lòria

La dissenyadora Sita Murt va celebrar ahir la inauguració oficial de la botiga que ha obert a Andorra, situada al carrer Na Maria Pla d’Andorra la Vella, un establiment de 70 me-tres quadrats i que és fidel a l’estètica Sita Murt: espais diàfans amb tonalitats clares per aconseguir un ambient íntim i càlid. L’obertura de la nova botiga al país representa una aposta de Sita Murt per seguir expandint els mercats a l’exterior i conso-lidar el procés d’internacionalització. A Europa la marca dis-posa de 23 botigues, i fa poc n’ha obert una a Santiago de Xile.

Sita Murt inaugura la nova botiga a Andorra la Vella

t. m.

comerç

17DivenDres, 25 De maig Del 2012

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat fa poc en sessió ple-nària la seva adhesió a la de-claració de suport institucional a les cooperatives durant l’any 2012, coincidint amb la celebra-ció de l’Any internacional de les cooperatives, proclamat per l’Assemblea General de les Na-cions Unides.

D’aquesta manera, el consis-tori es vol sumar a la proclama de les Nacions Unides que insta a aprofitar l’any 2012 per pro-moure el cooperativisme, reco-nèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic, i impulsar la formació i el creixement d’aquestes societats.

Per tot això, la declaració aprovada pel ple municipal acorda col·laborar amb les em-preses cooperatives i les orga-nitzacions representatives del cooperativisme per a la divul-gació de l’Any internacional de

les cooperatives a la ciutat, així com donar suport a les activitats de promoció del cooperativisme que s’impulsin a la ciutat durant aquest any.

La declaració aprovada tam-bé acorda millorar i ampliar les eines i els recursos a l’abast de l’Ajuntament per donar a co-nèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que

s’atenen en els diferents serveis municipals.

L’Ajuntament també va re-cordar que a Catalunya hi ha 4.807 cooperatives, que, conjun-tament, aporten el 4,5% al PIB català, i que des de l’inici de la crisi, el 2008, la pèrdua de llocs de treball hi ha estat un 33% in-ferior que a la resta del conjunt de l’economia catalana.

L’Ajuntament dóna suport a l’any de les cooperatives

la seu d’urgell

bondia

l’ajuntament de la capital alturgellenca.

El ple aprova una moció i es compromet a promoure el cooperativismeRedaccióla seu D’urgell

concursos

Últim dia per votar el ball cerdà en la final del ‘Mans’

Redaccióla seu D’urgell

Aquesta mitjanit el progra-ma Mans de Catalunya Ràdio tancarà les votacions per vo-tar pel ball cerdà en el con-curs La dansa més viva dels Països Catalans, segons va re-cordar ahir l’Ajuntament de la capital alturgellenca, que va demanar el suport de tots els urgellencs.

La regidora de Participació Ciutadana, Anna Vives, va indicar que “arribar a aques-ta final és un gran reconeixe-ment per a la nostra ciutat i per a la nostra dansa tradici-onal”. Així mateix, Vives va subratllar que això “desperta el sentiment i l’orgull de po-ble” i va afegir que “creiem que és cabdal que tothom s’hi impliqui i que fem conèixer arreu el ball cerdà i la Seu”.

El ball cerdà ha aconseguit ser un dels quatre finalistes d’aquest concurs, en què han participat fins a 66 balls d’ar-reu del territori.

contraban

Comís de 2.400 paquets de tabac valorats en 8.000 euros a la duana

Redaccióla farga De moles

La guàrdia civil ha fet tres inter-vencions a la duana de la Farga de Moles aquesta setmana que han permès decomissar 2.400 paquets de tabac valorats en 8.000 euros. La primera va tenir lloc dilluns i es van localitzar 230 paquets de cigarretes a l’in-terior d’un vehicle conduït per un veí de Barcelona de 60 anys. En la segona es van trobar dins un vehicle, conduït per un veí de la Seu d’Urgell de 41 anys, 1.690 paquets més. L’última va perme-tre comissar 480 paquets més.

tribunals

Dos imputats per la mort d’un infant britànic a Vaquèira-Beret

agènciesvielha

El jutge del jutjat de primera instància de Vielha e Mijaran manté les dues imputacions per homicidi imprudent a un directiu i el conductor de la màquina llevaneu que va se-pultar a l’estació de Vaquèira-Beret un nen britànic que va acabar morint uns dies des-prés a l’hospital. En l’aute en què es dóna per acabada la instrucció de causa, el jutge també arxiva provisional-ment la imputació d’un altre directiu de l’estació.

conferències

La xerrada sobre l’Àfrica s’ajorna fins al 4 de juny

Redaccióla seu D’urgell

fiscalitat

La guàrdia civil intervé 34.900 euros a la Farga de Moles

Redaccióla farga De moles

La guàrdia civil va intervenir dimecres 34.900 euros a un veí de Barcelona, com va in-formar ahir la comandància de Lleida. Els fets van passar a les tres de la tarda a la du-ana de la Farga de Moles en la inspecció a un Audi amb matrícula espanyola conduït per R. L. T. F., de 62 anys. Els agents van trobar 35.900 eu-ros amagats en un sobre. El conductor va seguir el viatge amb mil euros en concepte de mínim de supervivència.

solidaritat

El Punt Òmnia elabora un vídeo en favor de ‘La Marató’

Redaccióla seu D’urgell

El Punt Òmnia de la Seu d’Ur gell s’ha sumat a la inici-ativa, impulsada per la Xarxa Òmnia de Catalunya, d’ela-borar accions en favor de La Marató per la Pobresa que ce-lebrarà Televisió de Catalu-nya aquest diumenge, 27 de maig. Concretament, des del Punt Òmnia de la capital al-turgellenca s’ha elaborat un vídeo dedicat a aquesta inici-ativa solidària, en la qual han participat diferents usuaris d’aquest servei.

exposicions

El Passadís acull ‘Mirades del Sàhara’ de David Manzanera

Redaccióla seu D’urgell

L’espai d’exposició El Passa-dís de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell acull la mostra de fo-tografies Mirades del Sàhara, de l’alturgellenc David Man-zanera, segons va informar ahir l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. L’exposició, que ja es pot visitar i estarà oberta fins a finals del mes de juny, és una petita recopilació d’imatges que mostren dife-rents aspectes de la vida i del dia a dia del poble sahrauí enmig del desert.

La xerrada Ecografia a l’Àfrica, que tancarà el cicle de xerra-des Una mirada solidària a les vacances i que s’havia de fer avui, s’ha ajornat fins al 4 de juny, a les 19.30, a la sala de la Immaculada. El motiu del canvi de data és que no coincideixi amb la conferèn-cia programada també per a aquest vespre, a les vuit, a la sala de Sant Domènec, so-bre càncer infantil. La sessió s’emmarca en els actes de la 12a Festa-Torneig Joan Petit-Nens amb Càncer, que se ce-lebrarà demà a la Seu.

En la xerrada, que anirà a càrrec de Núria Pardo Gar-cia, Eugènia Bustelo Almeida i Enric Carreras, s’abordaran qüestions com el passat, el present i el futur de l’oncolo-gia pediàtrica, així com l’im-pacte psicològic en els infants i les seves famílies, i per què calen més donants voluntaris de medul·la òssia.

pirineus18 DivenDres, 25 De maig Del 2012

L’ESTIU JA ESTÀ AQUÍ!

Metxes californianes + Brushing

per només 35 €*

PROMOCIÓ PER TEMPS LIMITAT

* N

o in

clou

sty

ling

AnyósPark · Demana hora al 73 76 73

mitja metxes.indd 1 10/05/2012 11:29:31

Sis allotjaments rurals del Pa-llars Jussà han creat la travessa El Cinquè Llac. És una ruta cir-cular de senderisme que cons-ta de cinc etapes i comprèn les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagor-ça. Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es fa per camins de ferradura i per corriols de mun-tanya (62%).

L’objectiu és potenciar un tu-risme responsable i sostenible i durant tot l’any. La ruta està senyalitzada amb fites de segui-ment al llarg dels 105 quilòme-tres del recorregut. Als excur-sionistes se’ls donarà un bastó d’avellaner, on haurà de quedar constància de les cinc etapes su-perades. Qui completi el recor-regut aconseguirà el trofeu, el Ganxo de Pastor.

Els allotjaments rurals que han creat la travessa destinaran el 5% dels beneficis a l’Associa-ció Marques de Pastor. Els excur-sionistes hauran de pagar uns 25 euros i els diners serviran, per exemple, per mantenir els ca-mins i millorar la senyalització.

El fil conductor de la travessa, amb sortida i arribada a la Pobla de Segur (Pallars Sobirà), és la màgia i les llegendes del Pirineu. Les llegendes acompanyen els senderistes durant tot el trajecte i donen nom a les etapes: La Ge-ganta Adormida, l’Aquelarre de Serraspina, El Pont del Diable, La Casa Encantada i El Llac de Montcortès.

Durant més de 100 quilò-metres els senderistes aniran superant l’orografia canviant que ofereix la natura, gaudint d’una de les zones del Pirineu més desconegudes i alhora més sorprenents: el pla de Corts, la

vall Fosca i la vall de Manyanet, i descobriran el llac de Montcor-tès, el Cinquè Llac.

La ruta està senyalitzada amb fites de seguiment en els més de 100 quilòmetres de recorregut amb els senyals oficials de Turis-me de Catalunya, que incorpo-

ren un vinil d’El Cinquè Llac, i amb la línia groga de continuïtat.

El Cinquè Llac es pot fer ca-minant, amb bicicleta de munta-nya, a cavall o amb el ruc català. La gestió de la iniciativa va a càrrec de l’Associació Marques de Pastor, de què formen part els

allotjaments turístics i una agèn-cia de viatges, encarregada de la comercialització del producte.

A aquest projecte hi ha mol-tes empreses del territori vincu-lades, a més dels allotjaments rurals mateix. Hi ha implicats taxistes, que traslladaran les motxilles dels senderistes en cada etapa, els artesans que con-feccionen els bastons i trofeus i els artesans que elaboren pro-ductes, entre d’altres. En tots els menús dels establiments se ser-viran productes de proximitat.

Els objectius són recuperar patrimoni històric i etnogràfic de la vida pastoral, transmetre els valors relacionats amb els pastors, revalorar els antics ca-mins que utilitzaven, fomentar les economies locals mitjançant els productors i crear activitat econòmica o turística que fo-menti el coneixement dels valors patrimonials i etnogràfics.

Un grup d’allotjaments rurals del Pallars Jussà creen la travessa El Cinquè Llac

turisme

agènciesla pobla De segur

La ruta està integrada per cinc etapes i pretén ajudar a desestacionalitzar el turisme a la zona agències

L’estany de montcortès forma part de l’última etapa de la travessa.

19DivenDres, 25 De maig Del 2012

“Més de tres mil anys abans de Crist, durant el període històric anomenat neolític... petits grups de gent viuen en grutes prope-res al riu Valira... com la Balma de la Margineda.” Són les pri-meres paraules del còmic Breu història d’Andorra, publicat l’any 1983 per Nono-Art, en una edi-ció especial distribuïda per Crè-dit Andorrà.

Un inici molt diferent tin-drà el còmic La història d’An­dorra, amb dibuix i guió de l’il-lustrador Jordi Planellas, i que Aloma Editors publicarà abans que acabi l’any. En el nou còmic els fets històrics seran narrats per la jove Txell, “la seva guia en aquesta fantàstica visita!”. La Txell explica als lectors com moure’s pel còmic: “La utilit-zació és molt intuïtiva: simple-ment han de començar a llegir per la zona esquerra superior i anar baixant gaudint dels textos i dels magnífics dibuixos fins al final de la zona de lectura.”

Aquesta és una de les princi-pals diferències entre els dos cò-mics: l’adaptació als nous temps, en què els suports i els formats de lectura han evolucionat tant que Planellas es permet fer bro-ma i recordar com es llegeix un còmic de paper.

Tres dècades separen l’una iniciativa de divulgació histò-rica i l’altra. A primer cop d’ull –i després de veure les primeres vinyetes que Planellas va revelar a La Massana Còmic– sorprèn la diferència en el dibuix. Les vinyetes del còmic dels 80 con-tenen dibuixos molt detallats i realistes, realitzats per Jaume Marzal i acolorits per Marta Cardona. Els dibuixos de Plane-llas són més moderns i divertits i a una tinta. En les il·lustracions d’aquesta pàgina es pot apreci-ar la diferència entre els homes prehistòrics que va imaginar Marzal i els de Planellas.

Un altre dels trets distintius és el to amb què es narren els fets històrics. En el primer còmic el guió és de J. A. Parrilla i el to és seriós i solemne, mentre que Planellas utilitza l’humor com a recurs per contar la història. Per exemple, Parrilla explicava que “aquests primitius andorrans (...) parlant un dialecte ibèric o de tipus bascoide que ha perdu-rat en la toponímia (...) entren en la història”. Planellas explica el mateix: “En aquests primers poblats es parla algun dialecte d’origen bascoide, és a dir, el predecessor de l’actual basc: Ai­valaostia! Molta toponímia del nostre país prové d’aquest antic dialecte. Per sort no en van per-durar els cognoms: Us presento l’Hugh Irraitzonaudieskarroizkor­riplandolitzagoikoa...”

Tot i el to distès, el còmic de Planellas també garanteix rigor històric i s’assessora per experts, com Albert Villaró. Parrilla es va assessorar per l’historiador Cebrià Baraut i, a més, el pròleg el firma, ni més ni menys, que l’escriptor Salvador Espriu, que sentia “un amor autèntic i un profund interès intel·lectual i es-piritual pel Principat andorrà”.

REVISIÓ I ACTUALITZACIÓTrenta anys després d’explicar la història en format còmic calia una revisió i actualització. L’edi-ció del 1983 acaba amb els co-prínceps Mitterrand i Martí Ala-nís, amb Òscar Ribas al Govern i amb el síndic general Francesc Cerqueda. Planellas haurà d’ex-plicar les últimes tres dècades: Constitució, trasllat del Consell General, obertura econòmica, nova legislació, eleccions, evolu-ció social i econòmica...

A més, la versió actualitzada potser podria incloure alguns episodis que es troben a faltar en la primera edició, com l’afer Boris I i la repercussió a Andor-ra de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial...

Els còmics d’Andorra, l’abans i l’ara de dues maneres d’explicar la història

REPORTATGE

E. J. M.anDorra la vella

Gairebé tres dècades separaran les publicacions que expliquen els fets en format vinyetaJaUme marZal-nono arT / JorDi Planellas-aloma eDiTors

A dalt, portada i primera pàgina del còmic ‘Breu història d’Andorra’ (Nono-Art), publicat el 1983. A sota, dues planxes del projecte del còmic ‘La història d’Andorra’, de Jordi Planellas, que publicarà Aloma Editors.

cultura20 DivenDres, 25 De maig Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

Museu del Perfum - Centre Júlia - Av. Carlemany, 115 - 1a Planta (Escaldes - Engordany)

Dimecres 30 de maig a les 20:15h

ELS SABONS I LA PELL.

Realització de sabons líquidsamb tensoactius

El Museu del Perfum el convida al proper taller dirigit pel professor Sergio Cañete.

Reservi hora al TEL: 892 221

Juan Echanove i Maika Makovski van acomiadar ahir la 40a Temporada de teatre amb la incòmoda i pu-nyent Desaparecer. La propos-ta dramàtica de Calixto Bieito porta a l’escenari dos actors que confessen les perversi-tats que cometen per amor. Tot el text de la funció són fragments de relats del fosc escriptor Edgar Allan Poe.

echanove clou la Temporada

TaTi masiÀ

TEATRECANT

actuació de dues corals juvenils

Redaccióencamp

Els cors juvenils d’Encamp i de l’IES Sentmenat ofereixen un concert conjunt aquest vespre, a les set, a la sala La Valireta d’Encamp. Entre els temes que interpretaran hi haurà el Cant de la trobada, The sound of silence (Simon and Garfunkel), Cançó de bres per a una princesa negra, Cançó japonesa, Sailing i Va pensi-ero (Verdi).

XARXA

el contingut de ‘www.agenda.ad’ es difon a Twitter i a Facebook

RedaccióanDorra la vella

El portal web www.agenda.ad ja disposa de perfils a les xarxes socials. Des d’ahir el servei web té un perfil a Facebook i a Twit-ter, canals des d’on s’anirà infor-mant de les activitats culturals previstes.

El web www.agenda.ad subs-titueix l’agenda cultural en for-mat paper i aglutina totes les activitats culturals que es pro-gramen, tant del Govern com dels comuns i també de les ini-ciatives privades (galeries d’art, associacions culturals, locals nocturns, etcètera). El web per-met subscriure-s’hi i rebre cada dilluns per correu electrònic un flaix informatiu amb les activi-tats culturals programades du-rant la setmana al Principat. Per donar-s’hi d’alta s’ha d’entrar al web i clicar a Flaix Informatiu.

El portal es va activar l’abril passat. La mitjana mensual de visites és de 1.700.

El rei del bolero, Ramón Ca-labuch, tio Moncho (Barcelona, 1940), actua demà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella (22.00 hores). Moncho prota-gonitza La nit del bolero solidari, organitzada per recaptar fons per a la Fundació Antoni Ro-gel, entitat constituïda per aju-dar els infants amb discapaci-tats. Les entrades per al recital de boleros valen 20 euros.

Moncho està considerat, juntament amb Lucho Gatica i Olga Guillot, una de les grans veus del bolero. En 50 anys de trajectòria el cantant ha gravat una quarantena de discos, en català i en castellà, i més de 300 temes. Amic i admirador de Joan Manuel Serrat, una de les interpretacions més celebrades de Moncho és l’incombustible Paraules d’amor.

Entre les col·laboracions amb què ha comptat el gita-

no del bolero hi ha artistes com Dyango, Diego el Cigala, Loli-ta, Niña Pastori, Tomatito, Jo-semi Carmona, Parrita, Miguel Poveda i Sergio Dalma.

Moncho actuarà a Andor-ra acabat d’arribar de Miami, acompanyat per una orquestra cubana. Una nit en què el can-tant desplegarà un repertori que ja ha fet història.

Moncho, el rei del bolero, repassa els seus 50 anys de carrera en un concert

bondia

El cantant Moncho.

RedaccióanDorra la vella

MÚSICA

La galeria Art al Set inaugu-ra aquest vespre (20.00 hores) una exposició de pintura, di-buix i escultura de l’artista i dissenyador Javier Mariscal (València, 1950).

Entre l’obra que exposa des-taca la col·lecció de dibuixos i esbossos de la pel·lícula d’ani-mació Chico & Rita, que va estrenar l’any 2010 amb Tono Errando i Fernando Trueba.

De Chico & Rita també se n’ha editat un còmic.

Mariscal es presenta com un creador d’imatges que des-envolupa la seva feina amb tot tipus de suports i disciplines, que van des del còmic fins a la il·lustració, disseny gràfic, industrial i tèxtil, pintura, es-cultura, multimèdia, animació i interiorisme.

La mostra de Mariscal es podrà visitar a la galeria fins al 30 de juny.

Mariscal i el procés creatiu de ‘Chico & rita’

‘www.chicoyriTa.com’

Esbós de Rita per a la pel·lícula ‘Chico & Rita’ realitzat per Mariscal.

RedaccióescalDes-engorDany

ART AL SET

ACTIVITATS

Èxit de públic el dia dels museus

RedaccióanDorra la vella

Unes 2.650 persones, la majo-ria d’Andorra, han participat en les activitats organitzades en el marc de la celebració del Dia internacional dels museus. Durant cinc dies s’han ofert vi-sites guiades i gratuïtes als mu-seus, conferències i tallers. Així mateix, s’ha celebrat la Nit dels museus, amb visites nocturnes als equipaments.

21DivenDres, 25 De maig Del 2012

Després d’una Lliga que ha estat igualada com mai entre els qua·tre primers, el campió i el sub·campió es trobaran en la final de la Copa Constitució, que es dis·putarà diumenge al camp d’Ai·xovall (17.00 hores). El Cons·truccions La Posa FC Lusitans i el Pidasa FC Santa Coloma s’en·fronten amb l’objectiu d’aixecar l’últim títol de la temporada.

El Lusitans té l’oportunitat de fer el doblet. Després de gua·nyar per primer cop la Lliga, ara pot guanyar un altre títol en una mateixa temporada. “El futbol té una capacitat de fer canviar molt ràpid de pensament”, afirma l’entrenador, Vicenç Marquès, que remarca que “la Lliga ja és història i ara tots els nostres es·forços estan centrats en la Copa”.

Marquès espera un rival hi·permotivat, perquè “després de dos anys seguits guanyant la Lliga aquest no l’ha aconse·guit”, però, tot i així, no tindran “més il·lusió” que el seu equip, que tindrà la baixa de Miguel. Respecte al desenvolupament

del matx, “tot dependrà de si hi ha algun gol a l’inici. Si és així, serà més obert. Si no passa, serà més travat”.

El Pidasa afronta l’última oportunitat de sumar un títol. “Arribem molt motivats i abans de jugar estem contents de la temporada, perquè hem fet la feina que havíem de fer. Si es guanya sempre és millor, però tenim la consciència tranquil·

la”, indica el tècnic, Luis Blanco, que espera que el partit sigui “molt competit. Suposo que es tancaran al darrere i aprofitaran la seva millor arma, que és el contraatac”, així que preveu que el Pidasa “portarà la iniciativa”. En el cas que “ens aconseguim avançar, hauran d’anar a buscar l’empat, així que llavors es po·drà veure un partit més maco, perquè tindrem més espais”. En

cas contrari, que el rival sigui qui es posi al davant en el mar·cador, “segur que es replegaran encara més”.

Blanco tindrà les baixes dels lesionats Xinos i Juli Sánchez. Però aquest fet no el preocupa excessivament, perquè té fons d’armari: “Tinc una plantilla molt completa, en què tots els jugadors són competitius. Les baixes no es noten.”

El Lusitans afronta el repte del doblet i el Pidasa, el de guanyar el primer títol

copa constitució

joan josep blascoanDorra la vella

Es troben en la final amb comptades baixes i amb el desig de proclamar-se campionstati masià

Els dos millors equips aquesta temporada a la Lliga nacional es trobaran en la final.

Dependre de si mateix sempre és un avantatge. En aquesta situ·ació es troba l’FC Andorra, que només necessita un punt per disputar la promoció d’ascens. Té l’oportunitat d’aconseguir·lo demà al camp d’Aixovall contra el Guissona, en un horari poc habitual, a les vuit del vespre.

Serà el segon cop que l’equip es pot assegurar la segona pla·

ça. El primer va ser diumenge passat, al camp del Borges Blan·ques, però es va acabar perdent. “Vam estar massa relaxats i con·fiats”, admet l’entrenador, Justo Ruiz, afegint que el fet que hi ha·gués tres partits per disputar·se i 9 punts de diferència amb els principals perseguidors va com·portar que l’actitud no fos com la d’altres partits. Tot i així, no dubta que va ser un accident i que “es pot disculpar l’equip”.

La segona oportunitat serà demà amb el Guissona, que pel que hi ha en joc és “el partit més important de la temporada”. Els lleidatans estan lluitant per eludir el descens. Són catorzens i només estan un punt per sobre de les places de descens. És un conjunt “amb un joc molt direc·te, que es basa a agafar l’esque·na al rival sortint al contraatac”. L’única baixa serà la del sancio·nat Ayala.

Però fins i tot sense sumar aquest preuat punt l’FC Andor·ra pot obtenir de forma matemà·tica la segona plaça, ja que l’At·lètic Alpicat necessita guanyar els dos partits que li queden. Demà rep l’Alcarràs, que és pe·núltim i que també està neces·sitat. Jugarà abans que ho facin els tricolors, però Ruiz prefereix no conèixer el resultat perquè “no vull estar condicionat pel que hagin fet. Si ha guanyat ens pot crear una mica d’ansietat. Si no, ja estarà fet i podem no afrontar el partit amb l’actitud necessària”. Passi el que passi a Alpicat, la classificació es pot resoldre a Aixovall i “no ho po·dem deixar escapar”.

L’FC Andorra es vol assegurar la promoció davant el Guissona

futboL

j. j. b.anDorra la vella

La selecció b empata en

l’amistós amb el tàrrega

La selecció B no va passar de l’empat (2-2) en el par-tit amistós disputat amb la UE Tàrrega, de la primera catalana. Pijuan va avançar els locals al minut 17, sor-prenent Pol amb un xut des de més enllà de 30 metres. La reacció andorrana va arribar en la segona part. Al 65 Toscano va fer tor-nar la igualada al marcador. Aprofitava una mala cessió al porter de la defensa llei-datana per apoderar-se de l’esfèrica i superar-lo. Al minut 70, el mateix Toscano assistia Cristian perquè fes el segon amb una potent rematada. Els catalans van empatar en el tram final, al minut 84, altra vegada mit-jançant Pijuan.

futboL

RedaccióanDorra la vella

Finals en directe per internet

La Federació Andorrana de Futbol estrena en la seva web (www.faf.ad) el canal de tele·visió, per seguir retransmis·sions en directe per internet. Els primers partits seran els de les finals del Torneig inter·nacional Memorial Francesc Vila. La final de benjamí es disputarà diumenge a la una del migdia, i la d’aleví, a les 13.45. A les cinc de la tarda serà el torn de la final de la Copa Constitució.

esports22 DivenDres, 25 De maig Del 2012

El president de la Federació Andorrana de Judo (Fandju-do), Miquel Armengol, i el president dels Special Olympics d’An­dorra,­ Gualbert­ Osorio,­ van­ firmar­ ahir­ un­ acord­ de­col·laboració perquè els membres dels Special Olympics que vulguin­practicar­judo­ho­puguin­fer­amb­professionals.­Ara­per­ ara­ set­ components­ de­ l’equip­ de­ Special­Olympics­ fan­entrenaments de judo, però la previsió és que aquest nombre augmenti, ja que per a la Fandjudo els Specials Olympics són un­club­més.

Els Special Olympics seran un club més de la Fandjudo

tati masià

acord

En aquest començament de tem-porada Lluís Bigordà no està te-nint gens de sort amb la mecàni-ca­del­seu­Seat­Ibiza­TDi.­I­amb­el­ seu­ turbo­ en­ particular.­ Al­Ral·li Platja d’Aro-Terres de Ca-talunya­ confia­a­ canviar­ aques-ta circumstància després de les últimes­modificacions­que­s’han­fet­al­vehicle­perquè­no­li­torni­a­jugar­una­mala­passada.

Fins a l’últim moment Bi-gordà­no­ha­pogut­confirmar­la­seva presència a la tercera cita del calendari de la Copa de Ca-talunya de ral·lis de terra pels exàmens­que­té­a­la­universitat.­Però­finalment­s’han­quadrat­les­dates i podrà intentar acabar la primera cursa de la campanya, confiant­ que­ el­ motor­ ni­ cap­altre­ element­del­ cotxe­ li­ fallin.­

“Hem canviat el turbo i a les proves­que­hem­fet­sembla­que­tot­ funciona.­ No­ hi­ ha­ dubte­que­ la­ prova­ definitiva­ serà­ la­d’aquest ral·li, en la qual cal su-perar gairebé 100 quilòmetres de­velocitat.­Esperem­que,­per­fi,­la nostra sort canviï”, assenyala Bigordà.

El ral·li, que també és puntu-able per al Campionat de Fran-ça de l’especialitat, es disputa demà amb tres especials crono-metrades,­que­s’hauran­de­supe-rar dues vegades cadascuna, per un­total­de­90,8­quilòmetres.­

Bigordà espera superar els problemes mecànics al Ral·li Platja d’Aro

automobilisme

RedaccióanDorra la vella

Una de les regates més impor-tants del calendari del Medi-terrani­ va­ arrencar­ ahir­ a­ Bar-celona.­ Alguns­ dels­ millors­regatistes del món es reuneixen al­ Trofeu­ Comte­ de­ Godó,­ que­organitza­ el­ Reial­ Club­ Nàu-tic­ de­ Barcelona.­ Hi­ competirà­L’Immens d’Àlex Laplaza, amb Marcel Lescano com a membre de­ la­ tripulació.­ El­ vaixell­ es­posa expectatives altes tot i la competència amb què es trobarà a­la­mar.Ahir­començaven­a­competir­

les classes Maxi, Wally, TP52/IRC52­ i­ Soto­ 40,­ i­ avui­ s’hi­ su-men els creuers ORC i els mono-tipus­ J80.­ L’Immens competeix en la classe ORC, la que de llarg té més participació, amb un to-tal­de­32­embarcacions.­Tot­ i­ la­competència, com l’Es Tes Unno i el Rats On Fire, guanyadors de la seva classe en la passada Copa del Rei, “no renunciem a res”, afirma­ Lescano,­ que­ remarca­que “esperem estar entre els pri-mers” i recorda que en la Copa del Rei L’Immens­va­ser­tercer.El­ vaixell­ ha­ passat­ per­ una­

sèrie­ de­ modificacions­ perquè­arribi en les millors condicions i s’ha­aconseguit­rebaixar-li­el­rà-ting, perquè no sigui tan pena-litzat­a­ l’hora­de­compensar­els­temps.­A­més,­a­Barcelona­estre-na­ veles.­ Els­ bons­ auguris­ que­té tot l’equip per optar a pujar al­ podi­ estan­ fonamentats,­ per­

la temporada que s’està desen-volupant i sobretot després dels entrenaments del cap de setma-na passat, que van realitzar a la capital catalana, on “vam aguan-tar el ritme als vaixells de 45 i 46 peus,­ que­ teòricament­ han­ de­córrer­més­que­nosaltres”.­L’Im-mens és­un­Sinergia­40.­

‘L’Immens’ aspira a pujar al podi al Trofeu Comte de Godó

vela

jesús reneDo

la classe Wally començava ahir a competir en aigües de barcelona.

Marcel Lescano assenyala que “esperem estar entre els primers”j. j. b.anDorra la vella

rugbi

Els ‘isards’ es juguen l’ascens a la Divisió 2A amb Croàcia

RedaccióanDorra la vella

Partit­ decisiu­ de­ la­ selecció.­Demà­s’enfronta,­al­camp­del­Consell­ (15.00­ hores),­ amb­Croàcia en la promoció de la Copa­ Europea­ de­ Nacions.­Qui guanyi jugarà el curs vi-nent­ en­ la­Divisió­ 2A.­ El­ se-gon lloc amb què va acabar en la 2B va servir als isards per arribar­a­aquest­punt.­Els­bal-cànics van ser penúltims en la categoria superior, així que vénen al Principat per man-tenir-se.­ Un­ fet­ que­ els­ an-dorrans no tenen intenció de permetre.­ Serà­ l’últim­ matx­de­Michael­ Broad­ com­ a­ se-leccionador, que tindrà la bai-xa­ d’Edisher­ Jamrulidze.­ La­convocatòria­ la­ formen­Àlex­Fernández, Òscar Cabanes, Xavier Vilasetrú, Joan Fité, David­Kirikashvili,­Peter­Am-bor, Marc Torrent, Paul Alieu, Jonathan­ García,­ Roger­ Fité,­Marc Abelló, Julien Lange-ard, Benjamin Taurinyà, Marc Gispert, Josep Magallón, Ste-phano­Tosatti,­Arnaud­Olivé,­Javier Vicente, Pol Uriguen, Albert Canturri, Eduard Este-venet­i­Miquel­Barbolla.­

automobilisme

Loan confia a sumar els primers punts de la temporada

RedaccióanDorra la vella

La­Fórmula­Renault­2.0­Alps­afronta­ la­ tercera­ cita­del­ ca-lendari­ al­ circuit­ d’Imola.­Àlex­Loan­hi­participarà­amb­la intenció de treure’s el mal regust de l’última prova, a Pau, en què no va poder com-petir.­ A­ Itàlia­ espera­ sumar­els primers punts de la tem-porada.­Tot­ i­no­estar­del­ tot­recuperat per la topada que va­ tenir­ a­ Pau,­ Loan­ afronta­la prova amb totes les expec-tatives: “Tinc més ganes que mai de competir i de poder sumar els primers punts de la­temporada.­Sé­que­no­serà­fàcil­ pel­ nivell­ dels­meus­ ri-vals i perquè el cotxe encara no­està­perfectament­a­punt.”­El­ traçat­ d’Imola­ és­ “difícil,­amb trams de molta velocitat i­ revolts­ complicats.­L’he­en-trenat un matí al simulador, però­espero­les­tres­hores­dels­entrenaments lliures per po-der-lo tenir més estudiat en-cara.­ Serà­una­ cursa­difícil­ i,­a­més,­ amenaça­pluja”.­Avui­es disputa la sessió d’entrena-ments lliures i dissabte i diu-menge,­les­curses.­

“Hem canviat el turbo i a les proves que hem fet sembla

que tot funciona”

bàsquet

La selecció disputarà un amistós amb el Columbia Lions

RedaccióanDorra la vella

Canvi de plans de la selec-ció.­No­ tenia­ programat­ cap­amistós com a preparació del Campionat d’Europa dels pe-tits­països­de­San­Marino.­La­falta­de­pressupost­per­fer-lo­de la Federació Andorrana de­ Bàsquet­ així­ ho­ indicava.­Però­ l’oferiment­ del­ Colum-bia­Lions­ho­ha­canviat­i­s’en-frontaran­dimecres­ vinent­ al­pavelló­Joan­Alay.­L’equip­de­la Universitat de Columbia, a Nova­York,­està­fent­una­gira­per­ Europa.­ El­ dirigeix­Kyle­Smith­i­va­acabar­6è­de­l’Ivy­League amb quinze victòries i­quinze­derrotes.­El­ jugador­més destacat és el base Brian Barbour.­El­matx­arriba­aviat­perquè la selecció comença entrenaments­el­4­de­juny.­

publicitat 23DivenDres, 25 De maig Del 2012

ClassifiCats24 DivenDres, 25 De maig Del 2012

Vols vendre el teu cotxe o la teva moto?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

LA FIRA PERMANENT DEL VEHICLE D’OCASIÓ

824 242324 242

722 997324 242

LES MILLORSOCASIONS!

COMPRA-VENDALLOGUERS-CANVIS

IMPORTACIÓ IEXPORTACIÓ DE

VEHICLESAv. Tarragona, 44-46, al costat de l'estació d'autocars - [email protected] Av. d'Enclar, 74 - [email protected]

120.000 KM5.400 € 4.200 €

MITSUBISHI PAJERO SPORT 2.5 GLS

247.000 KM4.500 € 3.900 €

SUBARU JUSTY 1.5 I 100 CV 4WD

MERCEDES-BENZ E 240 170 CV

83.243 KM

KIA RIO 1.5 I 16 V LS

90.000 KM

VOLKSWAGEN GOLF 1.8 I 90 CV

215.000 KM1.800 € 1.200 €

AUDI A4 1.9 TDI QUATTRO

165.000 KM

BMW 530 D 184 CV

175.000 KM

AUDI 80 2.0 D 120 CV

260.000 KM

45.000 KM39.900 €

FIAT 500 1.3 JTD

61.000 KM10.500 €

MERCEDES-BENZ C 220 ELEGANCE 150 CV

214.000 KM1.800 € 1.200 €

BMW X5 4.8 I 365 CV

83.000 KM39.800 €

AUDI Q7 3.0 TDI V6 QUATTRO

79.243 KM32.000 € 29.900 €

MERCEDES-BENZ ML 320 3.2 CDI 4-MATIC

82.665 KM34.900 €

FORD KA 1.2 I 70 CV TITANIUM

13.000 KM

MERCEDES-BENZ SL 500 CABRIOLET 5.0 278 CV

21.000 KM33.000 €6.900 €

www.automobilismercauto.com

Ref. 20523

Ref. 23121 Ref. 21490 Ref. 23481 Ref. 22679

Ref. 22184 Ref. 23242 Ref. 23442 Ref. 23408

Ref. 23441 Ref. 22992 Ref. 23111 Ref. 22107

Ref. 20715 Ref. 22593

MERCEDES-BENZ VIANO 3.0 CDI 204CV

Vehicles

Es ven Panda 4x4Matrícula: B... 120.000 km

Preu: 1.500 € Tel.: 391 630

4.800 €

3.500 € 2.700 € 5.700 € 1.500 € 900 €5.400 € 4.800 €

Es ven SEat LEÓn 1.9 tDI

Molt bon estatEquip de so alta gamma

tel. 676 192

CLASSIFICATS 25DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

andorra-sol-12020295.pdf 1 22/05/12 13:32

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Massatges eròtics

Renovació constant

de noies

Serveis 24 h

Sortidesparticularsi hotel

1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89 Altres vehicles ahttp://www.buscocotxe.ad/autoexport/

FIAT PANDA 1.2 gasolina, any 2004, 65.000 km, tracció al davant = Molt poc consum!! Aire condicionat, ràdio CD, vidres

elèctrics, direcció assistida, molt ben cuidat.

PREU: 4.200 €

Immobles

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA - P0179 Casa adossada en construcció a la zona residencial Els Oriossos, parròquia de la Massana. Planta garatge: 4 cotxes, traster i as-censor. Planta 1a: menjador de 30 m2 amb accés a terrassa de 41 m2, bany auxiliar, cuina amb zona d’esmorzar i accés a un jardí de 34 m2. Planta 1a: 4 dor-mitoris, 2 dobles i 2 individuals, 2 banys i safareig. Altell convertit en gran suite amb menjador de 22 m2, dormitori de 10 m2, vestidor i bany amb cabina dutxa de hidro-massatge. OFERTA: 725.000 €

LA MASSANA -D.U.-REF. 1067

Apartament a Erts. 1 dormitori doble, 1 bany amb banyera, cuina oberta amb passaplats. Menjador espaiós amb llar de foc i sortida a una terrassa amb vis-tes al riu i el bosc. Pàrquing i traster.

PREU: 100.000 €

LA MASSANAREF. 1077

Àtic dúplex de 100 m², 4 dormitoris, al típic poble d’Anyós. Terrassa amb vistes impressio-nants. Pàrquing i traster. Una magnífi ca opor-tunitat d’adquirir una propietat en un poble

típic andorrà. PREU: 375.000 €

CLASSIFICATS26 DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

tel.: +376 874 [email protected]

600 €/mesDespeses a part segons consum

790 €/mesDespeses a part segons consum

Pis a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblat i equipat amb tots els electrodo-mèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, sa-fareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

Pis cèntric a Andorra la Vella. 111 m2. Totalment reformat. 3 habitacions, 2 banys, gran saló menjador amb sortida a terrassa, cuina separada i equipada, safareig, 1 plaça d’aparcament.

lloguer

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES-ENGORDANY. REF. 2861: Pis cèntric de 120 m2, 4 habitacions dobles, 2 banys, ampli saló menjador, cuina office amb safareig, pla-ça de pàrquing. PREU: 750 €ALDOSA. REF. 2581: Pis nou a estrenar, de luxe, 110,23 m2, 3 habitacions, 2 banys com-plets, cuina separada moblada i ampli saló menjador amb accés a la terrassa. Sol i vistes. Pàr-quing i traster. PREU: 1.250 €SANT JULIÀ. REF. 2869: Pis seminou de 75 m2, 2 habita-cions, 1 bany complet, cuina moblada i saló menjador. Pàr-quing opcional. PREU: 525 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 2690: Pis cèntric de 85 m2, 3 habitacions, 1 bany complet, cuina separada mo-blada, saló menjador, terrassa amb sol i vistes. PREU: 725 €ARINSAL. REF. 2821: Pis completament reformat de 3 habitacions, 2 banys, cui-na separada, saló menja-dor. MOBLAT i EQUIPAT. PREU: 500 €ORDINO. REF. 2365: Pis de 135 m2, 2 habitacions dobles, 3 banys, estil rústic, armaris encastats, saló menjador amb llar de foc, terrassa, pàrquing doble. PREU: 1.150 €

Pis d’estil rústic de 87 m2, 3 habitacions, 2 banys

complets, cuina semioberta, saló menjador amb llar de foc i accés a la terrassa.

Pàrquing i traster.Preu: 195.000 € - Ref. 2860

Pis cèntric 105 m², 3 habitacions (3 dobles), 2 banys, cuina, safareig, menjador, terres, ascensor, armaris, calefacció, mobles, porter automàtic, vidres dobles, aigua, gas, llar de foc,

exterior, assolellat i balcó.Preu: 285.000 € - Ref. 2699

ARINSAL

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ANDORRA LA VELLA

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

ES LLOGA PIS A ESCALDES (VILARS)Semimoblat, reformat, 3 habitacions, 2 banys, cuina equipada (vitroceràmica, frigorífic, forn, microones), bones vistes, molt sol, pàrquing

per a dos cotxes, traster.700 € (despeses incloses) - Tel.: 36 98 75

Es traspassaBar restaurant

a EncampTel. 831 242

ES BUSCA XALET, CASA O PISPER LLOGUER DE TEMPORADA

HIVERN I ESTIU.PREFERIBLEMENT MOBLAT.

Contacta: 66 88 66 [email protected]

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

00763 - ENCAMP - FUNICAMP Pis d’1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 390 €02344 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 600 €02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀR-QUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 € 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 1 bany complet, amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior

amb terrassa, pàrquing i traster. 60 € de despeses. Zona tranquil·la a Turó de Vila. Preu: 750 € 01775 - CANILLO - ZONA RESIDENCIAL Pis de 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes, gran jardí. Preu: 600 €02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m2, 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing, despeses incloses. Preu: 600,01 €02577 - ORDINO - Centre 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb cuina equipara, pàrquing. Terrassa. MOBLAT Preu: 550 €ENCAMP - ÀTIC 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. Moblat. Pàrquing. Preu: 475 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

Saló menjador, 1 dormitori, cuina ameri-cana, 1 bany complert.PÀRQUING I TRASTER

Ref.: 02582 - ENCAMP -

CENTRE

77.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m2, 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. Al COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-

dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

ENCAMP - CÈNTRIC 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 77.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 229 Local a la zona del Comú, 160 m2, aparador, par-quet. Preu: 2.000 €Ref. 228 Despatx cèntric, zona Pyrénées, 90 m2, sala diàfana, despatx principal, sala de reuni-ons, bany, bons acabats, aire con-dicionat, assolellat. Preu: 850 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova, 75 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, bons acabats, assole-llat, despeses d’aigua i calefacció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma. Apar-tament 3 dormitoris, 2 banys complets, safareig, cuina in-dependent, balcó, assolellat, aparcament, parquet, reformat. Preu: 600 €

Ref. 213 Estudi moblat, centre, cuina equipada, armari, bany, assolellat. Preu: 350 €Pis cèntric, 2 dorm., 2 banys, tot exterior, bons acabats, sol, des-peses incloses. Preu: 690 €Ref. 133 Sta. Coloma. Aparta-ment cèntric,100 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, terrassa. Preu: 670 €Ref. 113 Àtic a estrenar, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys (hidromas-satge), cuina ind., bons acabats, vistes, sol, diverses terrasses (15 m2), pàrquing. Preu: 970 €Ref. 74 Local cèntric, 200 m2 en planta baixa amb façana a la baixada del Molí, davant aparca-ment Tobira. Preu: 1.800 €

Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €Ref. 85 Local cèntric de 10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 250 €Ref. 121 Barri antic. Apartament de 65 m2, 2 dormitoris, despatx, bany, lavabo, tot exterior, arma-ris, cuina oberta. Preu: 500 € Possibilitat de pàrquingRef. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 h., 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 88 Cèntric (Pyrénées), 1 dormitori, despatx, safareig, bany complet, cuina equipada. Preu: 500 €ESCALDES-ENGORDANYRef. 201 Apartament d’obra nova, 112 m2, 3 dormitoris, ar-

maris, 2 banys, cuina equipada amb forn i vitro, terrassa de 7 m2, assolellat, vistes, bons acabats. Preu: 760 €Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormitoris, bany complet, cuina independent, tot exteri-or, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 129 Àtic dúplex molt ben situat, 2 habit., 2 banys, cuina equipada, vistes, sol, obra nova, tot exterior. Preu: 650 €Ref. 118 Local cèntric, 300 m2 en dues plantes, gran façana en vidre, 2 lavabos. Preu: 3.500 €Ref. 219 Pis, 70 m2, 2 habitaci-ons, 1 bany, impecable, cuina semioberta, balcó, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Borda-xalet rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormi-toris dobles (1 suite), 2 banys complets,cuina americana to-talment equipada i menjador molt gran amb sortida a jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.PREU REBAIXAT: 390.000 €!!

OPORTUNITAT!! Pis al centre d’Andorra (Hotel Andorra Center), 1 dor-mitori doble, bany com-plet, cuina americana, i menjador amb llar de foc. Traster inclòs.Preu: 75.000 €!!

Pis a l’Aldosa de la Mas-sana seminou, 3 dor-mitoris dobles (1 suite), 2 banys complets, cui-na equipada, menjador amb llar de foc i sortida a jardí d’uns 50 m2.Preu: 420.000 €

Oportunitat!! Parcel·la a Nagol de 325 m2 apro-ximadament. Permisos entrats al Comú i projec-te. Apta per a PB+2 amb una superfície construïda d’uns 211 m2. Sol i vistes.Preu: 140.000 €

Casa adossada nova, a estrenar, a Anyós, 220 m2 repartits en 4 dormitoris dobles (4 suites), 1 bany de cortesia, cuina o� ce gran, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m2. Jardí de 50 m2. 3 places de pàrquing. Acabats de qua-litat. Preu: 650.000 €

Casa adossada de 250 m2, consta de 4 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys complets, bany de corte-sia, safareig, cuina equi-pada, menjador amb llar de foc i box per a 3 cotxes. Terrassa d’uns 30 m2. Sol i vistes. Preu negociable. Preu: 480.000 €

Es busca per comprar

Pis de 2/3 dormitoris,cèntric, a Escaldes.

Pàrquing.

Bon estat: màxim 300.000 €

Per reformar: màxim 200.000 €

Tel. 73 73 73 o a/[email protected]

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

PREU IMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions

(1 doble, 1 individual), 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina americana, menjador exterior, pàrquing i traster.

Exterior. Preu: 200.000 €. Interessats truqueu al 73 20 20.

ANDORRAPIS DE 2 HABITACIONS SENSEMOBLES, CUINA REFORMADA,

MENJADOR, BANY.C/ BONAVISTA.

PREU: 550 EUROS - TEL.: 321 248

CLASSIFICATS 27DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

PARTICULAR LLOGA PIS D’1 HAB. AMB MOBLES A ENCAMP

Balcó. Bona vista. Possibilitat de pàrquing.1 mes de dipòsit. Facilitats al pagament del dipòsit.

Preu: 395 € Tel. 321 349

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

ANDORRA LA VELLA

2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €

ESTUDI O PIS DE 2 HAB. (PETITES) AMB MOBLES AL COSTAT DEL CRÈDIT DE PRADA RAMON. ZONA ANDORRA

2000. PREU: A PARTIR DE 350 €

PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT, S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

PISOS D’1 O 2 HABITACIONS, S/M, C/ ALZINARET. A PARTIR DE 400 €

PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMI-NOUS AMB PQ., AL COSTAT DE L’OPEL.

A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA DE L’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT ESCALE, AMB

PÀRQUING. PREU: 700 €

PIS, 2 HAB., MOBLAT, SENSE PQ., ZONA CORREUS ESPANYOLS. PREU: 500 €

BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, CÈNTRIC, SOBRE ANDORRA 2000. PREU: 450 €

PISOS, 4 HAB., SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMA

PIS DE 2 HAB., SENSE MOBLES, SO-LEJAT, VISTES, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER. PREU: 450 €

ESCALDES-ENGORDANY

PIS, 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €

PIS DE 3 HABITACIONS, S/M, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA

MONTANYA. PREU: 550 EUROS

PIS D’1 HAB., SENSE MOBLES, A L’AV. FITER I ROSSELL. A PARTIR DE 350 €

PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES, EXTERIOR, PÀRQUING, AV. PESSEBRE, PROP DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PIS D’1 I 2 HABITACIONS AMB MO-BLES, AL COSTAT DEL DON DENIS.

A PARTIR DE 450 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

PIS DE 2 H., S/M, CUINA INDEPENDENT, ZONA PLAÇA DE CALDEA. PREU: 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

PISOS DE 2 I 3 HAB., AMB TERRASSA I PÀRQUING. A PARTIR DE 350 €

ORDINO

PIS D’1 HAB. AMB MOBLES, SENSE PQ., CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 €

LA MASSANACASA DE 4 HABITACIONS, S/M,

A SISPONY. PREU: 700 €

PISOS D’1 H I 3 H. AMB MOBLES O SENSE, CÈNTRICS. A PARTIR DE 400 €

ENCAMP

ESTUDI SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. PREU: 300 €

PISOS 1, 2 I 4 H. SENSE MOBLES, MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PÀRQUING I TRASTER. PREU: 500 €

PIS DE 2 HABITACIONS AL COSTAT DE L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €

PIS O ÀTIC, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PÀRQUING I TRASTER. SENSE DES-

PESES. ZONA EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB., SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLATÍ

I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €

PIS D’1 HAB. SEMIMOBLAT, AMB PQ., ZONA DEL FUNICAMP. PREU: 450 €

EL TARTER

¡PISOS, 1 I 2 H., MOBLATS, AMB PQ. I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN

TERRASSA. PREU: 450-550 €ARINSAL

ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. A PARTIR DE 250 €

PISOS D’1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS. A PARTIR DE 400 EUROS

GANGUESLOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL,

DE 200 m2, SENSE TRASPÀS.

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys, cuina,

menjador, traster, 2 places de pàrquing.

Abans: 664.810 €. Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

MAGNÍFICA OCASIÓApartament en una sola planta de 103 m2, 2 habitacions, 2 banys. Gran saló amb llar

de foc, molt assolellat.Plaça de pàrquing amb traster.

PREU: 265.000 €

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

ES TRASPASSAPERRUQUERIA

A ANDORRALA VELLA

AMB BONACLIENTELA

PREU: 6.000 €TEL.: 33 95 60

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

ORDINO• ESCOLES. 3 habitacions, moblat i PÀRQUING. 600 €ESCALDES-ENGORDANY• ZONA CALDEA. 1 habitació, TER-RASSA i PÀRQUING. Des de 525 €• CAN NOGUER. Dúplex de 3 habitacions, TERRASSA i SOL. 700 € (calefacció inclosa)

ANDORRA LA VELLA• PISOS, 1 habitació, amb mobles. Des de 375 €• PRAT DE LA CREU, 2 hab. i pq.: 550 €• SANTA COLOMA. 3 habitacions, sense mobles: 475 €• 3 habitacions amb mobles: 500 €ENCAMP• LLOGUER BAR RESTAURANT TOT EQUIPAT. 1.500 € (sense traspàs)

• Ed. Betania, 1 hab., pq.: 325 €• Estudi moblat: 300 €• PISOS a LES BONS. 3 hab.: 395 €• MIRADOR, 2 hab., mobles: 300 €• Funicamp, pis moblat, pàrquing. Hidromassatge: 525 €• Funicamp, 2 habitacions, moblat, terrassa: 450 €LA MASSANA. CENTRE. 2 hab., moblat: 350 €

ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab. i pàrquing. Llogat.

170.000 €CENTRE. 4 hab., tot exterior, terras-

sa, pq. i tr. Acabats de qualitat. 410.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

3 hab., 110 m2, exterior, terrassa i pàrquing. 315.000 €

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 hab., 86 m2, pq. Acabats de quali-

tat. Terrassa, assolellat i vistes.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - ZONA HOTEL PLAZA

3 hab., 106 m2, pàrquing i traster.210.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPis, 1 hab., moblat i vistes. 90.000 €

ORDINO - CENTRE - OBRA NOVAPis de 3 hab., acabats de qualitat.

Tot exterior, 108 m2 i pàrquing.410.000 €

ENCAMP - COSTAT FUNICAMPPis de 4 hab., nou, a estrenar,

terrassa. Assolellat - acabats de qualitat.560.000 €

LLO

GU

ERVE

ND

ES

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055www.granvalira.com - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3720 Pis cèntric de 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, cuina semioberta, safareig, exterior. Sol i vistes. Totalment moblat i equipat. PREU: 600 €REF. 3665 Pis de 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, plaça de garatge. NO HI HA MES D’AGÈNCIA. PREU: 650 €REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló men-jador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3773 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, safareig, cuina, saló menja-dor. Balcó. Plaça de garatge. PREU: 550 €REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tanca-da, saló menjador, balcó, plaça de garatge. PIS REFORMAT. PREU: 600 €REF. 3772 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Llar de foc. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3787 Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló men-jador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques vistes. PREU: 875 € REF. 3771 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge petita. PREU: 650 €REF. 3750 Àtic de 138 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menjador, 2 places de garatge i traster. DISPONIBLE AL JUNY. PREU: 850 €ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MO-BLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3379 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada amb safa-reig, saló menjador, balcó. Calefacció se-gons el consum. PREU: 600 €REF. 3766 Pis de 75 m2, 2 dormitoris,1 bany complet, safareig, cuina americana, 2 balcons, exterior, amb despeses de ca-lefacció incloses. Possibilitat de plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 3304 Pis de 75 m2, 2 dormitoris,1 bany complet, safareig, cuina americana, 2 balcons, exterior, amb despeses de ca-lefacció incloses. Possibilitat de plaça de garatge. PREU: 1.200 €REF. 3589 Pis cèntric, 45 m², 1 dormitori doble, 1 bany, cuina oberta, saló menjador. Totalment moblat, traster i calefacció inclo-sa. PREU: 525 €REF. 3408 Pis de 50 m2, 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina americana amb saló menjador, balcó amb vistes i sol. Plaça de garatge. PREU: 525 €REF. 3484 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menja-dor amb balcó. CALEFACCIÓ INCLOSA. Sense ascensor. PREU: 575 €REF. 3789 Pis de 95 m2, 3 dormitoris do-bles, 1 bany, saló menjador, plaça d’apar-cament i traster. PREU: 600 €

ENCAMPREF. 3701 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, safareig, menjador, Pàrquing. SOLAMENT 1 MES DE DIPÒ-SIT. PREU: 600 €REF. 3683 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge i traster. PREU: 550 €

REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dor-mitori, 1 bany, cuina americana i equi-pada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3721 Pis de 48 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany complet, saló menjador amb cui-na americana i equipada. Plaça de garatge opcional. PREU: 345 €

CANILLOREF. 3758 CANILLO. Estudi amb bany, cuina americana, saló menjador. PREU: 250 €REF. 2713 RANSOL. Pis de 45 m2, 1 dor-mitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, plaça de garatge i traster. MO-BLAT I EQUIPAT. PREU: 325 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3753 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. PREU: 500 €REF. 3764 Pis, 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €REF. 3062 Pis de 77 m2, totalment mo-blat, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3764 Àtic, 130 m2, 3 dormitoris (1 suite amb bany + 2 dobles), 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS

A TOTES LES PARRÒQUIES

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris

dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge, cuina tancada, saló

menjador amb balcó, llar de foc, Plaça de garatge gran i traster gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 230.000 € NEGOCIABLE!!!!

Pis de 117 m2, totalment reformat, 4 dormitoris, 2 banys, 1 bany auxiliar,

cuina tancada, safareig, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 230.000 €

Pis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador,

terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb magnífiques

vistes. PREU: 158.161 €

ESCALDES-ENGORDANY

www.houseandorra.netEl portal de les immobiliàries d’Andorra

Particular lloga pisa Fiter i Rossell

Pis: 2 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 600 €

Pis: 2 hab., 2 banys, cuina, saló menjador gran. Preu: 600 €

Tots amb calefacció inclosa.Animals no.

Tel.: 35 36 04

ClassifiCats28 DivenDres, 25 De maig Del 2012

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.ferrutximmobles.comvenda Tel.: 35 36 37lloguer Tel.: 61 42 34Av. Príncep Benlloch, 66-72,Ed. Interceus, 6è 1a.

Dels seus somnis i les seves il·lusions en fem una realitat

També ens trobaràs a Facebook

lloguersAndorrA lA VellAlocal de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis de 70m2, al centre d’Andorra (plaça de les Arcades), moblat, 2 dor-mitoris (dobles), 1 bany, cuina equi-pada , calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Princep Benlloch) 65m2, totalment moblat, 2 dormitoris dobles, bany, cuina equipada, safa-reig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Terra Vella) de 90m2, 4 dormitoris, Plaça de pàrking inclo-sa. Preu: 610 €Pis a Santa Coloma 106 m2, refor-mat, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, Terrassa i plaça de pàrking. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dor-mitoris dobles, cuina tancada, bany complet, i plaça de pàrking. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou a estrenar a Santa colo-ma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 720 €

Pis (zona escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta).Àtic nou a estrenar a Santa Colo-ma, 140m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, i plaça de pàrking. Preu: 970 €Pis a Santa Coloma, totalment refor-mat, de 80m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina equipada. Preu: 550 €local a Santa Coloma de 400m2 amb altell 2 banys, ideal per magat-zem. Preu: 1400 € local comercial a Santa Coloma (rotonda Col·legi Janer) 185m2. Preu: 1900 €eSCAldeSPis de 70m2, 2hab, 1bany amb pàr-king i traster. Preu: 490 €Pis de 2 hab, 2 banys, terrassa amb pàrking i traster. 525 €Àtic dúplex de 250m2 (Zona les Teulades), 5 dormitoris, 3 banys complets, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa d’uns 20m2.

Sol i Vistes espectaculars. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 1.600 € eSCASMagnífic pis de luxe a Escàs de 240m2. 3 Hab.( 1suite), 2 banys (1 amb dutxa hidromassatge). Cuina amb safareig. Gran saló amb llar de foc, 2 terrassas (1 coberta) de 30m2, box per a 2 cotxes. Preu: 1500 €SAnT JuliÀ de lòriAlocal de 80m2, a l’av. Verge de Canò-lich. Despeses incloses. Preu 450 €Pis de 110m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada safareig. Despeses in-closes. Preu: 750 €Pis semi nou de 104m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrking. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris dobles, 2 banys, 130m2 cuina tanca-da amb safareig,Terrassa i pàrking. Preu: 685 €Pis de 1 dormitori cèntric amb mo-bles (Casa antiga). Preu: 300 €Pisos de 1 i 2 dormitoris moblats o

sense mobles amb pàrking, traster i calefaccio inclosa amb el preu. A partir de 540 €Pis de 3 dormitoris (Pleta Sant Anto-ni) apartir de 600 €Casa adossada semi nova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrking i traster. Preu: 1.100 €enCAMPPis d’1 dormitori doble, moblat, cui-na americana i equipada, i pàrking. Preu: 400 €Soldeu: (Pleta)Pis semi nou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina america-na i pàrking. Preu: 550 €Pis semi nou totalment moblat de 2 dormitoris,cuina americana i pàrking. Preu: 500 €

diSPoSeM de deSPATxoS, lo-CAlS, nAuS induSTriAlS i Ter-renyS en lloguer A ToT el PrinCiPAT

Pis a Andorra la Vella semireformat de

120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb

cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles.

Preu: 252.480 €

Àtic dúplex a Ordino de 2 dormitoris

(possibilitat de fer-n’hi 3), 2

banys, cuina tan-cada, i menjador amb llar de foc.

Pàrquing i traster. Preu: 263.000 €

Pisos nous en venda a la pleta de

Soldeu de 2 i 3 dormitoris amb pàrquing inclòs, a partir de 175.000 €!!!

Borda rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite),

2 banys complets,cuina americana totalment equipada i menjador, molt gran, amb sortida a

terrassa/jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe. Preu: 390.000 €

LLOGUER – LOYER – RENT – АРЕНДА

VENDA – VENTE – SALE – ПРОДАЖАLLOGUER I VENDA - LOYER ET VENTE - RENT AND SALE - АРЕНДА И ПРОДАЖА

www.finques3cases.comAv. Joan Martí, 102 · Encamp [email protected] 87.22.22

Dúplex per comprar a Escaldes, totalment reformat, amb acabats de qualitat, molt lluminós, 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys

complets, cuina office, safareig, saló menjador amb llar de foc i

terrassa de 14 m2. Pàrquing i traster. Caldera pròpia de calefacció.

202.185 €TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

ANDOrrA lA vEllA

PIS cèNTrIc DE 4 DOrMI-TOrIS. amb CalefaCCió inClosa ......................690 €

EScAlDES-ENGOrDANY

rEf. 7637 pis nou, a es-trenar, d’1 dormitori, saló menjador amb Cui-na semioberta, aCabats de gran qualitat, pàr-quing i traster .....725 €

rEf. 7334 pis d’1 dormi-tori, moblat i equipat, molt CÈntriC ......... 645 €

rEf. 7360 pis, 3 dormi-toris dobles, 2 banYs, ampli saló menjador, amb Cuina equipada (Ca-lefaCCió i pàrquing in-Closos) ..................1.040 €

rEf. 7317 pis seminou de 2 dorm. amb armaris en-Castats, molt lluminós, 1 banY Complet, Cuina àmplia ........................600 € (cAlEfAccIÓ INclOSA)

rEf. 7489 pis nou de 3 dormitoris., saló menjador, amb ter-rassa, Cuina tanCada, 2 banYs, CÈntriC ....840 €

lA MASSANA

lOcAl cOMErcIAl molt CÈntriC, aV. sant anto-ni, 140 m2 ............... 1.000 €

ENcAMP

rEf. 7349 pis d’1 dormi-tori, saló menjador gran, amb Cuina ober-ta, Vistes, llar de foC, pàrquing i guardaes-quís ............................450 €

rEf. 7350 pis molt nou de 2 dormitoris, 2 banYs, Cuina equipada, safareig, petit balCó, pàrquing ..................650 €

rEf. 7564 pis CÈntriC mo-blat, de 2 dormitoris, 1 banY, pàrquing ....450 €

rEf. 7545 loft de 80 m2, barri antiC de les bons, totalment re-format (possibilitat de tanCar el dormitori). ... . ................................... 520 €

rEf. 7548 pis d’1 dormi-tori moblat i equipat, Cuina oberta ...........400 €

rEf. 7294 pis seminou CÈntriC de 2 dormito-ris, Cuina tanCada, 2 banYs, aCabats de qua-litat, pàrquing i tras-ter ..............................600 €

SANT jUlIà DE lòrIA

rEf. 7613 pis de dues dormitoris, 1 banY, Cui-na equipada, pàrq. opCi-onal ............................460 €

rEf. 7612 àtiC amb Vis-tes de 5 dormitoris, 2 banYs, foC a terra, es-pai de joCs infantils, pàrquing opCional. 860 €

BUSQUEM lOcAl PEr cOMPrAr APTE PEr A rESTAUrANT A EScAlDES O ANDOrrA

CLASSIFICATS 29DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

ANYÓSREF. 00767Parcel·la de terreny de 681 m2 a la Urbanització Els Oriosos. Sòl con-solidat, tots els serveis.

Preu: 360.000 €

VALL D’INCLESREF. 00664Pis de 67 m² + 20 m² de terrassa, 2 habitacions, saló menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 bany, 1 plaça d’aparcament.

Preu: 100.000 €

ANDORRA LA VELLAREF. 00608Local comercial de 340 m² en dues plantes. Actualment distribuït com a despatx.Consulteu preu.

Lloguer

Venda

ESCALDES-ENGORDANYREF. 00468Cèntrics. Pisos d’obra nova, entre 121 i 144 m². Acabats de prime-ra qualitat, 4 habitacions, 2 places d’aparcament.Consulteu preu.

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG

Pisos d’obra nova,preus a partir de:

1 habitació 400 €2 habitacions 550 €3 habitacions 600 €

Acabats de 1a qualitat. Cuines amb tots els electrodomèstics.

Pàrquing i traster inclosos.

PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA

MEITAT DEL LLOGUER!

ESCALDES-ENGORDANY2 hab, nou, calefacció inclosa, possibilitat de Pàrking (Ref. 3138) 690 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref 3253) 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2651) 430 €2 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2362) 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, pos-sibilitat de pàrking (Ref. 2877) 650 €

3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrking (Ref. 2336) 750 €4 hab., ampli saló, cuina office, pàrking i traster (Ref. 2505) 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 2490) 425 €2 hab, nou, ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 3035) 550 €3 hab., (Arinsal) ampli saló amb llar de foc, exterior, pàrking i 2 trasters (Ref 3128) 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (Entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrking i traster (Ref. 1792) 400 €1 hab. 1 bany, cuina. (Ref. 2904) 400 €2 hab. 1 bany, cuina. Pàrking (Ref. 2056) 450 €2 hab. Ampli saló, nou, sol i vistes. Pàrking i traster (Ref. 2972) 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref 1880) 500 €2 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref

1857) 600 €SANT JULIA

2 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, (Ref 2977) 450 €1 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, pàrking (Ref 3033) 450 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, pàrking (Ref 3194) 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 3063) 650 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, (Ref 3121) 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 1 bany, exterior, calefaccio inclosa (Ref. 3230) 420 €1 hab doble, 1 bany, cuina equipada, exterior, (Ref. 3163) 500 €

LA MASSANAEstudi, exterior, centric, equipat (Ref 2971) 395 €

ESCALDES1 hab. doble, nou, cuina equipada, (Ref 3137) 450 €2 hab. dobles, equipat, calefacció inclosa (Ref 2750) 550 €ÀTIC DUPLEX 5 hab.,

157 m2, 3 banys, terrassa, pàrking (Ref. 1849) 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp, (Ref 1918) 400 €2 hab. nou, impecable, sol vistes, pàrking i traster (Ref 3014) 600 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 3014) 650 €

SANT JULIA1 hab,. centre, cuina equipada (Ref 3209) 300 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 2665) 500 €

1 hab,. nou, 73 m2, sol i vistes (Ref 2654) 590 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 2556) 700 €

CANILLO1 hab,. (Magic) equipat, terrassa 50 m2, pàrking (Ref 2997) 350 €1 hab,. (Pleta Incles) equipat, pàrking (Ref 2999) 400 €ÀTIC 2 hab., (El Tarter), 1 bany, pàrking (Ref. 3115) 600 €3 hab. nou, cuina inde-pendent equipada, ter-rassa, pàrking i traster (Ref 3144) 700 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, 47 m2, (nou) ampli salo, (Ref 3243) 123.103 €

ESCALDES 3 hab. dobles, 108 m2, TOTALMENT REFOR-MAT, Pàrking (Ref 3267) 350.000 €

ENCAMP2 hab. dobles, 76 m2, (semi nou) ampli salo, cuina independent (Ref 3262) 190.000 €

CANILLO ESTUDI, 45 m2, El Tarter (semi nou) vistes

i sol, Pàrking (Ref 3263) 95.000 €2 hab. dobles, El Tarter 64 m2 (semi nou) tot exterior, (Ref 3264) 150.000 €

LA MASSANA1 hab. doble, Escas, (semi nou) equipat, vistes, terrassa, Pàrking (Ref 3169) 116.023 €

SANT JULIA 2 hab. dobles, moblat i equipat, tot exterior, Pàrking i traster (Ref 2652) 210.000 €

CLASSIFICATS30 DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

LLOGUER: Estudi assolellat amb totes les despeses inclo-ses (llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER:Àti c estudi molt acollidor, bany

complet, sol i vistes. Moblat. Inclou calefacció.

390 €ANDORRA REF. 5105

LLOGUER: Pis cèntric de 2 habitacions,

bany complet, moblat.

400 €LA MASSANA REF. 5099

Pis de 70 m2 per reformar de 3 habitacions, bany, cuina tan-

cada amb safareig, possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREU: 76.000 €

LLOGUER: Pis, 2 habitacions, bany complet,

cuina americana.

425 €ESCALDES REF. 5096

Pis cèntric de 78 m2, 3 habi-tacions, bany complet, cuina tancada amb safareig, saló

amb terrassa.

PREU: 86.000 €

Estudi moblat i equipat, amb molt de sol i vistes, pàrquing i traster, a 100 m de pistes.

PREU: 72.000 €

Pis cèntric de 75 m2 totalment exterior, 2 habitacions, menja-dor gran, bany complet, traster,

cuina tancada i safareig.

PREU: 135.000 €

ANDORRA REF. 5031 SANT JULIÀ REF. 5025 ESCALDES REF. 4082 CANILLO REF. 4622

Pis cèntric de 50 m2, habitació doble, bany complet, cuina

americana.

PREU: 75.000 €

Pis cèntric de 90 m2, 3 habitacions, bany complet, servei, cuina tancada i gran

saló menjador.

PREU: 138.000 €

Pis de 62 m2 tot exterior, saló menjador, 2 habitacions do-bles, bany complet, terrassa,

plaça d’aparcament i 3 trasters.

PREU: 134.900 €

Pis cèntric de 68 m2 de 3 habi-tacions (2 dobles i 1 individual),

bany complet amb banyera, cuina tancada amb safareig.

PREU: 142.000 €

ANDORRA REF. 5109 ENCAMP REF. 5011 ANDORRA REF. 4952 ESCALDES REF. 4816

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

LLOGUER

ENCAMP - BARRI ANTIC - LES BONSBORDA REFORMADA MO-BLADA, 2 DORMITORIS, 2 BANYS, SENSE PÀRQUING. PREU: 750 EUROS.

ANDORRA LA VELLAMOLT CÈNTRIC, ÀTIC D’1 DORMITORI SEMINOU, MOLT MACO, MOBLAT. PREU: 370 EU-ROS + 30 DE DESPESES

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 3 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA SEPARA-DA, TERRASSA, DAVANT DE L’HOSPITAL, MOBLAT I EQUI-PAT, PLAÇA D’APARCAMENT, TERRA DE PARQUET, A UN

PAS D’ILLA CARLEMANY. PREU: 700 EUROS + DESPESES.DAVANT DE L’HOSPITAL, PIS D’1 DORMITORI, 1 BANY. CUINA OBERTA, SEMIMO-BLAT, SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, NO TÉ PLA-ÇA D’APARCAMENT. PREU: 375 EUROS + 40 DE DESPESES.

LA MASSANA - CÈNTRICPIS MOLT AGRADABLE, 3 DOR-MITORIS, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, TERRASSA, GRAN SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, 2 PLACES D’APAR-CAMENT, 2 TRASTERS. PREU: 730 EUROS + 40 DE DESPESES. DISPONIBLE AL MAIG.

VENDAANYÓS - ORIOSOSSEMINOU, MAGNÍFIC ÀTIC DE 4 DOR-MITORIS + ALTELL DE 20 M2, GRAN CUINA EQUIPADA AMB ELECTRODO-MÈSTICS, DE LUXE 187 M2 + ALTELL, 2 PLACES DOBLES DE PÀRQUING, POS-SIBILITATS DE FER-HI UN BOX, VIS-TES PANORÀMIQUES. PREU: 600.000 € (negociables) PALGAUDEIX DE VIURE A ANDORRA, CASA ADOSSADA AMB MAGNÍ-FIQUES VISTES, JARDÍ DE 175 M2, 2 DORMITORIS, POSSIBILITAT DE FER-N’HI 4, CAVA, PÀRQUING, MOLT MACA. PREU: 450.000 EUROS.ARINSALEDIFICI MOLT CONSERVAT, D’UNS 15 ANYS, MAGNÍFIC SOTA ÀTIC AMB 120 M2, 3 O 4 DORMITORIS, GRAN MEN-JADOR AMB LLAR DE FOC, UN BANY +

BANY AUX., SAFAREIG, TERRASSA, VIS-TES I MOLT ASSOLELLAT, MOLT MACO. PÀRQUING I TRASTER. APROFITA PREU: 260.000 EUROS.

SISPONY. LES AGUDESPIS DE 2 DORMITORIS AMB JARDÍ D’UNS 70 M2 + JARDÍ COMUNITARI DE 200 M2, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, VISTES PANORÀMIQUES, PÀRQUING I TRASTER. PREU: 280.000 EUROS.

L’ALDOSAURBANITZACIÓ BELLMONT, DE RE-CENT CONSTRUCCIÓ, MOLT A PROP DE L’ESCOLA. FOTOS WEB. PLANTA BAIXA, MOLT MACO, AMB 3 DORMITO-RIS, 2 BANYS, CUINA AMERICANA AMB LLAR DE FOC, JARDÍ DE 100 M2. 2 PLA-CES D’APARCAMENT I UN TRASTER. PREU: 420.000 EUROS.

Busquem pisos de lloguer atotes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

CLASSIFICATS 31DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

Selecciona:- Personal substitut per a realitzar extres de cambrers en una granja al Pas de la Casa.

- Operàries de neteja amb experiència per a treballar a totes les parròquies.

Interessades, adreceu-vos a c/ Doctor Villanova, 9, 4t C, Edifici Thaïs. Andorra la Vella. Tel.: 812 312

Feina

Feina

Se cerca

Cambrera amb experiència

Envieu CV i foto [email protected]

Bar cafeteria aAnd. la Vella cerca:

CAMBRERAAmb permís de treball

i experiència.

Tel. 32 99 18

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

ADMINISTRATIU COMERCIALPersona altament comunicativa amb capacitat per fer venda telefò-nica. Es valoraran coneixements de comerç electrònic. Imprescindi-ble anglès a nivell alt i alts coneixements d’Excel.Incorporació immediata.

TÈCNIC DE COMPTABILITAT I FINANCESPer a important empresa asseguradora del país.Imprescindible diplomatura en Empresarials, ADE o Economia i ex-periència mínima de 3 anys en lloc de treball similar.Pensem en una persona amb una gran capacitat d’anàlisi, orien-tada a la qualitat i al client, així com amb una gran capacitat de resolució de problemes i tolerància a l’estrès.Bones condicions laborals i possibilitats de creixement professional.

GESTOR DE SINISTRES PER A IMPORTANT ASSEGURADORA DEL PAÍSEn dependència directa del director d’Operacions, s’encarregarà de la gestió integral del sinistre.Imprescindible formació en Empresarials, ADE, Econòmiques o Dret. Experiència mínima de tres anys en lloc de treball similar. Imprescindible català parlat i escrit. Es valoraran altres idiomes.Pensem en una persona amb una alta orientació al client i als re-sultats, amb alta tolerància a l’estrès, flexibilitat i capacitat de re-solució de problemes.Bones condicions laborals i possibilitat de creixement professional.

TALLER PRÀCTIC: ELABORACIÓ D’UNA MEMÒRIA SOSTENIBLE

DIJOUS 7 DE JUNY

Dirigit a:- Persones sensibles a la responsabilitat

social corporativa- Persones responsables dins de l’or-

ganització de la responsabilitat social corporativa

Programa:- Aproximació a la RSC- Presentació de la Global Reporting

Initiative- Què és una memòria de responsabilitat

social?- Oferir les pautes per elaborar una me-

mòria de sostenibilitat- Verificar-ne el nivell de compliment

HORARI: 9.30-13.30 h i 15.00-18.00 hPREU: 195 €* per personaINCLOU: material, dinar

i coffee-break *Impostos no inclosos

LES FINANCES A L’ABAST DE TOTHOMDIMECRES 20 DE JUNY

Amb aquesta formació pretenem proporcionar als diferents participants el coneixement necessari d’aquells conceptes, eines i tècniques en el marc financer que permeti:- Conèixer de manera clara les implicacions financeres que tenen les seves decisions i accions.- Comprendre, interpretar i analitzar les diferents informa-cions de tipus econòmico-financer que se’ls presentin en el seu àmbit de gestió, amb la finalitat de potenciar la seva capacitat de presa de decisions.- Aconseguir un coneixement més ampli i global del negoci que els permeti entendre millor i participar amb una major aportació en les diferents decisions, podent-ne valorar l’im-pacte en la salut patrimonial, financera i econòmica de la companyia.- Millorar la comunicació entre les diferents àrees i funcions amb la finalitat d’aconseguir els objectius estratègics de la companyia a través de fomentar i aconseguir compromisos, consens i complicitats entre si.- Establir una apropiada comunicació interna amb els inte-grants de l’Àrea Econòmico-financera, així com amb l’àmbit financer exterior en la mesura que sigui requerida.

FORMADOR: Antoni Matas, professor a ESADEHORARI: 9.30-13.30 h i 15.00-18.00 h

PREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar i coffee-break

*Impostos no inclosos

+ de 600 propietats a www.laimmo.com

73 73 73

LA MARGINEDA - 1462Àtic completament reformat de 2 dormitoris, 2 banys. Terrassa amb bones vistes. Moblat. Pàr-quing. PREU: 600 €

SANT JULIÀ - LL0195Apartament de 2 dormitoris al costat de les escoles. Cap a Arinsal. Pàrquing i traster. PREU: 570 €

PAL - 1287Àtic completament refor-mat de 2 dormitoris. Sostres molt elevats, cuina indepen-dent amb accés a la terrassa amb excel·lents vistes i sol tot el dia. Moblat i equipat. Plaça de pàrquing i traster. PREU: 575 €

LA MASSANAFERRANS

Apartament de 2 dormitoris al centre. Cuina americana. Ter-rassa, pàrquing i traster. PREU: 500 €

ANDORRA LA VELLA - HOR.

Apartament a prop del Comú. 1 dormitori doble + 1 individual. Moblat. PREU: 450 €

LA MASSANA - 1394Àtic de 2 dormitoris completa-ment reformat. Sostres elevats. Vistes immillorables. Pàrquing i traster. PREU: 550 €

LA MASSANA - CABAN.Apartament d’1 dormi-tori a l’entrada. Mo-blat, pàrquing i traster. PREU: 375 €

SISPONY - 1343Apartament en zona residenci-al molt tranquil. 2 dormitoris en suite. Gran saló menjador. Cuina independent. Pàrquing. Moblat. PREU: 600 €

ENCAMP - 1392Apartament d’1 dor-mitori als Cortals. Mo-blat, pàrquing i traster. PREU: 350 €

LLOGUER

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

VENDALA MASSANA - REF. 1463Apartament de 2 dormitoris al centre de la Massana. Moblat. Terrassa de 25 m² amb vistes

immillorables. PREU: 158.250 €

LA MASSANA - REF. 1314Apartament a prop del te-lecabina d’Arinsal. 60 m², 1 dormitori. Vistes excel·lents. Pàrquing i traster. Moblat.

PREU: 89.662 €

LA MASSANA - REF. 1439Àtic dúplex al centre de la Massana completament refor-mat. Terrassa amb vistes im-millorables i sol tot el dia. Molt espaiós, 5 dormitoris dobles. Gran cuina amb safareig. Saló menjador en 2 nivells amb lli-breria a la zona alta. 2 places d’aparcament i 1 traster.

PREU: 750.000 €

ARINSAL - REF. 1452Àtic de 90 m² enfront del tele-cadira. 2 dormitoris dobles, 2 banys. Ampli saló amb accés a terrassa. La suite principal té també una terrassa. Vistes excel·lents, sol tot el dia. Pàr-quing i traster.

PREU: 229.000 €

LA MASSANA - REF. 1314Apartament al centre comple-tament reformat. 3 dormitoris,

vistes al Casamanya. PREU: 241.561 €

ENCAMP - REF. 1013Àtic dúplex a Vila del Sol, estil rústic. 4 dormitoris. 2 banys i WC. Acabats d’alta qualitat, vistes immillorables i sol. Garatge per a dos cotxes.

PREU: 337.553 €

PAL - 1286Àtic, 70 m², un dormitori, com-pletament reformat. Terrassa gran amb vistes impressionants. Tot exterior. Gran saló menjador amb sostres alts i bigues de fus-ta. Molt rústic. També hi ha un altell/traster de 40 m² que es podria afegir a l’apartament.

PREU: 245.000 €

Ref. L0716:Es traspassa bar restaurant

al centre de la Massana.

Interessats, truqueu al 73 73 73

CLASSIFICATS32 DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

LLICENCIATEN EMPRESARIALS

Depenent  de  l'equip  transversal  del  Grup,  la  seva  funció serà la gestió i lideratge d'un equip comercial i productiu amb dilatada experiència en el seu sector.

Cerquem un professional amb una trajectòria de 3 a 5 anys com a comandament  i participant en processos de gestió del canvi, elevada orientació comercial i gust pel desenvolu-pament de projectes innovadors.

Són  imprescindibles  per  desenvolupar-se  en  aquest  lloc de feina, més enllà d'una formació específica en el sector empresarial, el coneixement parlat i escrit del català i el castellà, així com es valorarà favorablement l'anglès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV a través del correu electrònic  [email protected], o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Administratiu/iva

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Selecciona personal per al seu departament COMERCIAL:

Dependent de la Direcció Comercial, es responsabilitzarà de la gesti ó de la cartera de clients de l’em-presa tant en la vessant comercial com en l’administrati va i d’atenció al client.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Imprescindible domini perfecte de l’anglès (es valoraran coneixements d’altres idiomes)- Es valoraran estudis universitaris en comerç internacional o similar- Disponibilitat per viatjar- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projeccióSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Seleccionem:

- TÈCNIC DE CLIMATITZACIÓRequisits:

Experiència demostrable en aparells d'aire condicionat

Jornada completaVehicle d’empresa

Interessants condicions econòmiques

CLASSIFICATS 33DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

RESPONSABLE DE QUALITAT

Imprescindible:

Titulació en ciencia i tecnologia dels aliments i dietètica i nutrició

Experiència demostrableen lloc similar.

Nacionalitat andorrana o permís de treball.

Català, castellà i francès.

Interessats, truqueu al telèfon 843 433 de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

De dilluns a divendres.

Selecciona:

SECRETARI/ÀRIAS’encarregarà de tasques generals: recepció, atenció telefònica i tasques administrati ves vàries.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis de Secretariat o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Informàti ca a nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

PASTISSER/AFORNER/A

Incorporació immediata

Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana

Interessats, truqueu al 843 433 i demaneu per la Sra. Tere

de 10 h a 20 h de dilluns a diumenge.

Multi nacional líder en el sector d’arranjaments itransformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals sati sfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’uti lització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i acti tud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Mati ns: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

Important empresa del país cerca:

RESPONSABLE DE SEGURETAT

Requisits:• Edat: entre 35 i 50 anys.• Capacitat de direcció d’equips.• Català, castellà i valorable francès.• Experiència demostrable en càrrec similar.• Bona presència, persona seriosa, organit-

zada, dinàmica i resolutiva.• Amplis coneixements de tècniques de

seguretat.

Interessats, envieu CV a:[email protected]

la manera més intel·ligentde col·locarel teu anunci

[email protected] [email protected]@bondia.ad

808 888truca’ns al

808 888

ClassifiCats34 DivenDres, 25 De maig Del 2012

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5419 Tècnicenimpressió,engeneral(indústriesgràfiques) ENCAMP Construcció 5529 Agent comercial LA MASSANA5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA Comerç a l’engròs 4952 Empleatadministratiu,engeneral PASDELACASA5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5313 Modista ANDORRA LA VELLA5515 Tècnicmitjàdemantenimentireparacióinformàtics(hardware) PASDELACASA5596 Cambrer,engeneral PASDELACASA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics 5631 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5582 Caixerdecomerç PASDELACASA5428 Dependentdecomerç,engeneral PASDELACASA5426 Dependentdeperfumeriaidrogueria PASDELACASA5621 Fuster,engeneral5570 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5569 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5568 Dependentdeteixitsipecesderoba ESCALDES-ENGORDANY5565 Dependentdepeixateria SANTJULIÀDELÒRIA5654 Dependentdecarnisseriai/oxarcuteria PASDELACASA5157 Encarregatdebotiga SANTJULIÀDELÒRIA5656 Tècnicencontroldequalitat,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA5661 Dependentdeteixitsipecesderoba PASDELACASA5612 Dependentdemoblesiarticlesdedecoració ALDOSA-LAMASSANA Hoteleria 5519 Ajudantdecuina ANDORRALAVELLA5520 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5526 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5662 Capdebarradebarocafeteria PASDELACASA5541 Cuiner,engeneral PASDELACASA5510 Rebosterpastisser(hoteleria) SOLDEU5498 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5495 Capdemenjadoromestre-sala ANDORRALAVELLA5493 Capdecuina(hoteleria) ANDORRALAVELLA5448 Cuiner,engeneral PASDELACASA5406 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5400 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5399 Cuiner,engeneral PASDELACASA5397 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5353 Directord’hotel,de10assalariatsomés SOLDEU5333 Recepcionistad’hotel ESCALDES-ENGORDANY5220 Empleatenagènciadeviatges,engeneral SOLDEU5450 Cuiner,engeneral SOLDEU5604 Cambrer,engeneral SOLDEU5613 Recepcionista d’hotel ORDINO5640 Cuiner,engeneral INCLES5643 Conserged’hotel ANDORRALAVELLA

5610 Guiadeturisme SOLDEU5638 Cambrer,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5617 Cuiner,engeneral INCLES5628 Governant(hoteleria) ANDORRALAVELLA5624 Cambrer,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5611 Capdecuina(hoteleria) ORDINO5614 Ajudantdecuina ORDINO5606 Cambrer,engeneral PASDELACASA5586 Cambrer,engeneral SOLDEU5571 Cambrer,engeneral PASDELACASA5574 Recepcionista d’hotel ANDORRA LA VELLA5626 Directordedepartamentd’operacionsenempresad’hoteleriaorestauració,de10assalariatsomés SOLDEU5585 Recepcionistad’hotel SOLDEU5625 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5593 Recepcionistad’hotel SOLDEU5658 Cambrer,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5594 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU Transport, emmagatzematge i comunicacions 5584 Guiadeturisme SOLDEU5508 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5429 Mecànicajustadordecamionsiautobusos,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA Sistemafinancer5344 Economista ANDORRA LA VELLA5600 Tècnicsuperiorencomptabilitatofinances,engeneral ANDORRALAVELLA Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5655 Empleatadministratiu,engeneral PASDELACASA5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5472 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5474 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5506 Assessorfiscalitributari ESCALDES-ENGORDANY5245 Empleatadministratiu,engeneral ANDORRALAVELLA4725 Tècnicenseguretatisaluteneltreball,engeneral ANDORRALAVELLA5432 Urbanista ANDORRALAVELLA5548 Periodista ANDORRA LA VELLA5518 Tècnicenorganitzaciódefiresiesdevenimentsdiversos ANDORRALAVELLA Administració pública 4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA Educació 5531 Professord’idiomes,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5580 Professor d’idiomes, en general ANDORRA LA VELLA Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials 5649 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5652 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5598 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ANDORRALAVELLA Altres activitats socials i de serveis 5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA5468 Perruquerunisex SANTJULIÀDELÒRIA5447 Bugader,rentadoriplanxadorderoba,amà PASDELACASA Llars que ocupen personal domèstic 5422 Cuidadordenens ANDORRALAVELLA

Ref. Treball ofert Lloc

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

RESPONSABLE D'ATENCIÓAL CLIENT I ADMINISTRACIÓ

(amb alt nivell de l'idioma rus)

Cerquem una persona que posseeixi elevades habilitats pel 

gust i tracte amb el client, així com experiència demostra-

ble en gestió administrativa. 

És  requisit  indispensable  per  assumir  el  lloc  el domini 

parlat i escrit del català, així com serà valorable el conei- 

xement d'altres idiomes com ara l'anglès o el francès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV 

a través del correu electrònic [email protected]

o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos 

Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Empresaespecialitzadaenladistribuciódematerialesportiucerca:

RESPONSABLE DE LA SECCIÓ DE CICLISMERESPONSABLE DE LA SECCIÓ DE SNOW

Les seves funcions estan orientades a la consecució dels objectius devenda i dinamització de la secció, així com a gestionar l’equip de treball

al seu càrrec.Requisits:-Experiènciamínimade3anysenllocsimilar.-Apassionatdel’esportialtnivelldeconeixementdelproducte.-Ambdotscomercialsidelideratge.-Formació:apartirdeBatxilleratSupe-rior, Bac o similar.

-Idiomes:dominidelcatalà,castellà,anglès i/o francès.

Oferim:-Incorporacióimmediata.-Salarifix(segonsvàlua)+incentius.-Beneficissocialsempresa.

CLASSIFICATS 35DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com Interessats, truqueu al 87 94 44 i demaneu per la Sra. Ruth o el Sr. Jordi.

Interessades, truqueu al 87 44 44 idemaneu pel Sr. Jonathan o el Sr. Rafael.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA DE PISOS

Amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Interessats, truqueu al 87 29 51 idemaneu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA D’HABITACIONSAmb permís de residència i treball

i experiència demostrable.

RECEPCIONISTAAmb permís de residència i treball.

Experiència demostrable.

Selecciona per a incorporació immediata

RESPONSABLE D’ÀREA DE RESTAURACIÓAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Amb dots comercials i de lideratge.Salari a convenir i incentius segons resultats.

AJUDANT DE CUINAAmb permís de residència i treball.

Persona jove, amb motivació i ganes d’aprendre.

Selecciona:ASSISTENT DE DIRECCIÓDependent de la Direcció de Vendes del grup. S’encarregarà de diferents tasques relacionades amb el Departament Comercial.Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis relacionats amb Secretariat de Direcció o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Es valoraran altres idiomes- Informàti ca a nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

Cursos i certificacions oficials d’AENOR

Per a més informació truqueu al 805 888 o bé a [email protected]

ISO 27000

S-0A S-0B

S-01 S-01

S-02 S-02

S-05

S-03

S-09

S-01

S-02

S-05

S-03

S-09

Fonaments de la gestió de la seguretat de la informacióCom implementar un sistema de gestió de la seguretat de la informacióTaller pràctic d’anàlisi i gestió de riscos de la informacióMetodologia d’auditoria de sistemes de gestió de seguretat de la informacióGestió de la continuïtat del negoci i plans de contingència

CURSOS Els cursos començaran al mes de juliol

36 DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012 OCI

Des de dijous 2.

NOVETATS EN CARTELLERA

Matt King, casat i pare de dues nenes, es veu obligat a reconsiderar el seu passat i a canalitzar el seu futur quan la seva dona pateix un terrible accident de vaixell a Waikiki. Matt intenta recompondre la relació amb les seves filles, la precoç Scottie, de 10 anys, i la rebel Alexandra, de 17, a la vegada que s'enfronta a la difícil decisió de vendre les terres de la família, situades en una de les últimes zones verges de platja tropical de Hawaii i d'un valor incalculable. Quan Alexandra deixa anar la bomba que la seva mare tenia una aventura al moment de l'accident, Matt ha de començar a mirar amb ulls nous tota la seva vida durant una setmana plena de crucials decisions.

LOS DESCENDIENTES MISIÓN IMPOSIBLE 4: PROTOCOLOFANTASMA Fins dijous 31.

LA DAMA DE HIERROFins dimecres 30.

ALBIN Y LAS ARDILLAS 3Fins dijous 31.

IN TIMEFins dijous 31.

LA CARA OCULTAFins dimecres 30.

EL MONJEFins dimecres 30.

OTRA TIERRAFins dimecres 30.

EL ARTE DE PASAR DE TODOFins dimecres 30.

DEL 25 AL 31 DE MAIG DE 2012

Des de dijous 31.

DRIVE

Des de dijous 31.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer totes les novetats. www.andorratelecom.ad

El protagonista és un conductor especialista de cinema durant el dia i el conductor d'una banda de lladres per la nit. Però no importa la feina que hagi de fer perquè ell se sent sempre a gust darrere del volant. Shannon és mentor d'aquest jove conductor al mateix temps que el seu cap. Des que es va adonar del seu talent al volant, Shannon li busca directors de cinema i televisió per a les seves pel · lícules o criminals que necessitin al millor per als seus fugues, portant-se una comissió en ambdós casos. Però el món d'aquest noi canvia el dia que es troba amb Irene.

Des de dijous 31.

El feliç matrimoni format per Sarah (Nicole Kidman) i Kyle Miller (Nicolas Cage) sembla tenir-ho tot: un elegant casa amb totes les comoditats imaginables, i una adorable encara rebel filla adolescent, Avery. Kyle és un tractant de diamants de gran èxit i Sarah és arquitecta. Ella mateixa ha designat el seu extens i modern llar de vidre, pedra i acer, envoltat de densa vegetació. Però les seves tranquil·les vides es veuran amenaçades quan una banda d'intrusos irromp violentament a la casa. A partir d'aquest moment, Kyle es veurà obligat a fer ús de tota la seva perícia en un intent per salvar les vides i els somnis de la seva família.

BAJO AMENAZA

El film ens relata la història d'Ally Darling (Anna Faris), una noia que decideix emprendre la recerca del millor "ex" de la seva vida utilitzant tots els mitjans necessaris després de llegir un article en una revista que adverteix que les persones que han tingut 20 o més relacions amoroses han perdut l'oportunitat de trobar l'amor veritable. Ally és una peculiar heroïna moderna: és intel · ligent, atractiva, divertida i romàntica, una jove que intenta saber qui és realment i també amb qui hauria de compartir la seva vida. Encara que la intenció de buscar el seu millor "ex", o antic nuvi, la provoca l'article d'una revista, també hi ha

implícit un significat molt més interessant: Ally es troba en un moment vital en què no té el marit, el treball o el tipus de vida que s'havia imaginat. Es troba davant d'una cruïlla que la porta a preguntar-se si ha perdut alguna cosa o algú important durant la darrera dècada.

DIME CON CUÁNTOS

Des de dijous 31.

Al llarg de la seva vida, J. Edgar Hoover va arribar a ser l'home més poderós d'Estats Units. Durant els seus gairebé 50 anys com a director del FBI, Hoover va treballar amb vuit presidents i durant tres guerres, lluitant contra amenaces reals i imminents i sovint saltant-se les regles. Hoover era un home que donava molta importància als secrets,especialment als dels altres i que no temia utilitzar aquesta informació per exercir força sobre els líders de la seva nació.

J.EDGAR

Des de dijous 31.

ALTRES TÍTOLS

MUSEUS

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 376 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926.www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

CARTELLERA

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

THE WISH FISHOpil odia el peix. La seva mare, en un intent desesperat perquè deixi el menjar escombra-ria, li serveix un plat especial: el peix dels de-sitjos. Però ell ja no creu en contes de fades i s’ho pren com una broma.

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLOEls Cadells viuen en diferents parts del món però es retrobaran per complir una missió urgent: salvar la ciutat de Venècia. Utilitza-ran tot el seu enginy per aconseguir el Codi de Marco Polo abans que la bruixa Cornella.

MEN IN BLACK 3Els agents J tornen al passat. Quan el destí del planeta i la vida de l’agent K són posats en perill, J haurà de fer un viatge al passat per reconduir les coses. L’agent J descobreix se-crets de l’Univers que K mai li va explicar, en la seva aliança amb un jove agent.

SOMBRAS TENEBROSASL’any 1752 Joshua i Naomi Collins, amb el seu jovenet fi ll Barnabas, salpen de Liverpool per començar una nova vida a Amèrica. Però ni un oceà no és sufi cient per escapar de la misteriosa maledicció que ha caigut sobre la seva família.

LA SOMBRA DE LA TRAICIÓNUn agent jubilat de la CIA i un jove agent de l’FBI formen equip per capturar un assas-sí soviètic que tots creien mort i que sembla que ha tornat a l’acció deixant el seu segell distintiu en l’assassinat d’un senador dels Es-tats Units.

AMERICAN PIE: EL REENCUENTROTots tornen a East Great Falls per participar en una reunió de l’institut. És l’ocasió per-fecta perquè comencin a explicar-se mútu-ament la veritat de les seves desordenades (i poc brillants) vides i acabar sent més amics que mai.

BOLTPer Bolt, l’estrella canina d’un famós pro-grama de televisió, tots els dies estan plens d’aventures i intriga, almenys fi ns que les cà-meres deixen de gravar. Bolt està convençut que tot és real. Però quan és enviat a Nova York comença l’aventura en el món real.

DUMBOLes cigonyes arriben cada any a un circ per repartir els nadons a les seves mares. La se-nyora Dumbo, una elefanta, descobreix que el seu bebè té unes orelles enormes. Totes les seves companyes es riuen d’ell, però ella el defensa sempre, fi ns al punt de ser tancada per enfrontar-se amb tots.

Cinemes Illa Carlemany LA SOMBRA DE LA TRAICIÓN Dv.: 19.30, 22.15. Ds. i dg.: 17.30, 19.45, 22.15

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLO Dv.: 17.30. Ds. i dg.: 16.30, 18.30

MEN IN BLACK 3 Dv.: 22.00. Ds. i dg.: 20.30, 22.40

MEN IN BLACK 3 (3D) Dv.: 18.00, 20.20, 22.30. Ds. i dg.: 15.50, 18.10, 20.30, 22.40

MEN IN BLACK 3 (CATALÀ) Dv.: 19.15. Ds. i dg.: 15.50, 18.15

SOMBRAS TENEBROSAS Dv.: 18.00, 20.30, 22.40. Ds. i dg.: 15.40, 18.00, 20.20, 22.45

AMERICAN PIE: EL REENCUENTRO Dv.: 19.30, 22.20. Ds. i dg.: 20.30, 22.40

THE WISH FISH Dv.: 17.45. Ds. i dg.: 16.00

BOLT Matinal diumenge: 11.30

DUMBO Matinal diumenge: 11.30

oci 37DivenDres, 25 De maig Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia Roser MiróC/ Maria Pla, 14 - Tel.: 867 344Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

www.guiaon.ad ofereix gratuïtament a usuaris

registrats: “Click-Pressupostos” de qualsevol servei

d’empreses i “Click-Reserves” en restaurants.

SOLu

ciO

NS N

. 2.0

58

SOLu

ciON

S 1.

458

SudOku NÚM. 1.459

IMMOBILIÀRIES

VendesPis al centre de Lleida. Tel.: 699 066 393. Directe propi-etari. Abstenir-se immobi-liàries. Oportunidad Torrefarrera: Piso obra nueva. 60m2. 120.000€. Tel.: 625 183 452.Venc casa adossada de nova construcció en Ben-avent de Segrià. 280m2. 4 habitacions, buhardilla amb un ambient, cuina of-fi ce, 3 banys complerts, un tipus suite amb hidromas-satge. Terrassa solarium, jardí privat i comunitari amb piscina. Pàrquing per a 4 cotxes. Zona residencial consolidada. Preu interes-sant! Tel.: 666 792 237.

ANUNCISCLASSIFICATS

973 260 065En venda o lloguer, altell comercial al carrer Ramon Castejón. Totalment mun-tat com a despatx, 100m2, bany, despatxos, sala de juntes, aire condicionat amb bomba de calor, par-quet. Tot exterior al carrer! Preu interessant! Tel.: 666 792 237. En venda local comer-cial cantoner a Bellcaire

d’Urgell. Obra nova a peu de carretera! 100m2. Sortida de fums, persianes metàl-liques. Ideal per muntar un bar o restaurant! 100.000€. Tel.: 666 792 237.Piso amueblado. Aire acondicionado. Calefac-ción, reformado. 75.000€. Tel.: 646 655 022.Es ven nau de 225 metres quadrats, molt ben de preu, al Polígon Industrial dels Frares. Interessats tru-car als telèfons 973 213 137 o al 696 963 614. Abstenir-se immobiliàries.Pisos 1 ó 2 habitacions, a Arbeca, directe promotor. Preu: 72.000€. Tel.: 678 694 540.

ANUNCIS BREUS

Venc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garrigues) que es pot ex-plotar com a pedrera. Rica en pedra calcària. Interes-sats contactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.

Mollerussa. Solar en ven-da per habitatges plurifa-miliars. Excel·lent situació. 18,5 m. façana i 1.239 m2 de sostre. Tel.: 973 314 387.Apartamento en C/ Vallca-lent, 2 habitaciones, amue-blado y equipado con elec-trodomésticos, año 2006. 619 994 786.Vendo parcela de 2.000m2 en urbanización Golf de Raimat (junto campo de golf). Tel.: 619 994 786.Vendo piso nuevo a es-trenar, 3 habitaciones, párquing. A 2 minutos de Lleida. 130.000€. 619 994 786.Ronda, pis 75m2, 3 hab., cuina independent, calef. gas, ascensor. 110.000€. 649 347 789.Ronda, semireformat 125m2, exterior, 4 hab., bany + aseo, cuina offi ce. 150.000€. 649 347 789.Local Indivil Mandoni, 100m2, amb instal·lacions. 78.000€. 636 951 998.

Lloguers

LLOGUER O VENDAde 2 locals

comercials de 300 i 200 m2, converti-bles en un de 500 m2. Zona Camp

d’Esports C/Pintor Morera i Galicia de Lleida. Preus a convenir. Amb tots els serveis

Tel. 605 833144

Local nou a 100 m. Eix Comercial, 180m2 en dos nivells. 750€/mes. Tel.: 636 951 998.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

Alquilo apartamento 2 ha-bitaciones, amueblado en Zona Alta. 619 994 786.

Piso de 3 habitaciones, céntrico, calefacción, co-munidad y agua incluida. 600€. 619 994 786.

Alquilo piso en Dr. Fle-ming. 4 hab. 973 29 02 98.

TraspàsBar musical-pub en tras-pàs, carrer Teuleries. 60.000€. Tel.: 636 951 998.Es traspassa kiosc, zona Secà. Tel.: 652 862 072.

FEINA

DemandesTRABAJOS CASEROS: confeccione bolígrafos, barcos, collares, mecheros. Ingresos 1.500€. Tel.: 902 999 901.

ES NECESSITA AUTÒNOM Amb furgoneta per

repartiment a domicili. Compra de supermercat. Zona Mollerussa. Tardes

de dilluns a dissabte Tel. 606 453 003

OfertesSeñora responsable treba-llaria cangur o llar. Hores o dissabte. Informes. Zona Bordeta (Lleida). Tel.: 608 803 280.

VEHICLES

VendesGolf TDI sèrie 4. 130cv, 5 puertas, azul oscuro, año 2001. Precio: 9.500€. Tel.: 665 688 273.Venc Rover 75. Perfecte estat. Diesel. 60.000 km. 8.000€. Tel.: 610 663 691.Opel Vectra Elegance 2.2 DTI, any 2001, full equip, molt bon estat. 5.700€. Tel.: 646 655 022.De particular. Mercedes clase ML 270 CDI 4x4 di-esel. Matriculació 2002, 76.000km. Llums bi-xenon, airbags, regulador veloci-tat, canvi automàtic, sos-tre i retrovisors elèctrics. 19.900€. Perfecte estat. 679 432 558. Alfa 147 1.6, 120cv, any 2002, full equip. 100.000km. 5.500€. Tel.: 646 655 022.

Citroën Saxo 5p, 1.500dsl, any 2000, 2.500€. Tel.: 646 655 022.Renault Kangoo 4x4, 1.6, 16v, 100cv, any 2001. Im-pecable. 90.000km. 6.700€. Tel.: 646 655 022.Gran ocasión. Vendo Toyota Corolla. Como nuevo. 16.000km. Siempre en pàrquing. Precio a con-sultar. Tel.: 659 449 957.Opel Vectra 2.0 DTI, any 2000. 115.000km. 3.100€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

Compro discos, libros, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, escalex-tric, etc. Tel.: 669 548 488.

ESOTERISME

Amor futuro 806 556 139. Teresa vidente. Visa: 914 761 003. Adultos, máximo 1,49€.

AG. MATRIMONIALS

COSM. 934 877 180. www.agenciamatrimonial.com. Vi-sites a Lleida.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial al telèfon...

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

HORÒSCOP

4 1 64 7 96 1 83 5 2 85 8 1

6 3 54 9 3 66 2 8

9 1 7

SUDOKU NÚM. 749

SO

LU

CIO

NS

N.

74

8

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Seguiràs rebent diners, ja sigui per les teves pròpies accions o per ajuda de parella, socis o amics. Si et sents sol, parla seriosament amb la teva parella.

En la teva vida profes-sional s’estan presen-tant una sèrie d’atzars afortunats i estàs obte-nint moltes ajudes, per això mateix, no has de deixar-te amargar.

Omple’t de sensibili-tat i tracta d’augmen-tar els teus intercanvis humans, perquè trau-ràs molt profi t d’això. En un viatge podries conèixer al teu amor.

L’amor ha cobrat una gran importància en la teva vida i esta-ràs romàntic amb la teva parella. Però no descuidis els teus as-sumptes de treball.

Aquest dia no voldràs fer gens avorrit ni tampoc allò que limi-ti la teva llibertat, no obstant això, hauràs de complir amb totes les teves obligacions.

Si les coses marxen bé en la teva relació sentimental no ho fa-cis malbé amb coque-tejos, que només et causaran disgustos i problemes.

El dia serà fantàstic per a posar-te a decorar la teva casa o, simple-ment, canviar els mo-bles de lloc, això et farà sentir diferent i molt millor.

Deixa sortir els teus gustos refi nats i el teu sentit de l’elegància. Envolta’t de bones companyies i accepta les invitacions que et facin.

Tindràs molta sort si et dediques a coses relacionades amb l’art en qualsevol de les seves formes. En l’eco-nòmic, obtindràs més guanys.

Si per ventura es dóna una separació, has d’acceptar-la, no obli-dis que si algú s’allu-nya de tu és perquè no li importes però no has de sofrir.

Ara, més que mai, es-tàs posseint el do de fer amistats, però no has de permetre que les amistats i la vida social, juguin un pa-per més important.

Aquest dia estaràs ple d’encant i desitjaràs agradar, això et dona-rà molt bons resultats. Però no t’hauràs de deixar dur per les cir-cumstàncies.

ANUNCIS BREUS

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

OCI14 DIMECRES 11 DE FEBRER DE 2009

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [08/02/2009]1 5 7 3 4 8 6 9 29 8 4 1 2 6 7 3 53 6 2 7 5 9 1 4 8

8 3 1 4 9 2 5 6 77 2 9 6 3 5 4 8 15 4 6 8 1 7 3 2 9

2 9 3 5 7 4 8 1 64 7 8 2 6 1 9 5 36 1 5 9 8 3 2 7 4

Solution #2 [08/02/2009]1 7 5 9 6 3 2 4 82 4 9 5 1 8 7 6 33 8 6 2 4 7 9 1 5

7 6 3 8 5 2 4 9 14 5 1 6 7 9 8 3 28 9 2 1 3 4 6 5 7

5 3 8 7 9 6 1 2 46 2 4 3 8 1 5 7 99 1 7 4 2 5 3 8 6

Solution #3 [08/02/2009]1 4 6 5 9 3 2 8 77 9 3 2 8 4 6 1 55 2 8 6 7 1 9 3 4

4 3 5 7 2 6 8 9 18 1 9 3 4 5 7 6 26 7 2 8 1 9 5 4 3

3 5 1 9 6 2 4 7 82 6 7 4 3 8 1 5 99 8 4 1 5 7 3 2 6

Solution #4 [08/02/2009]2 7 6 1 5 3 8 4 95 1 9 4 6 8 3 2 78 3 4 2 7 9 1 5 6

1 4 3 8 2 6 9 7 57 6 8 9 3 5 4 1 29 5 2 7 4 1 6 8 3

3 9 1 5 8 7 2 6 44 8 5 6 9 2 7 3 16 2 7 3 1 4 5 9 8

Solution #5 [08/02/2009]9 5 6 8 2 4 7 1 37 2 4 5 1 3 6 9 88 1 3 9 6 7 2 4 5

4 9 2 6 5 1 8 3 75 7 8 4 3 2 1 6 96 3 1 7 8 9 5 2 4

3 8 9 1 7 6 4 5 22 6 5 3 4 8 9 7 11 4 7 2 9 5 3 8 6

Solution #6 [08/02/2009]5 4 7 1 2 8 6 9 31 2 9 3 6 7 4 8 53 6 8 9 4 5 7 1 2

4 5 2 8 7 9 3 6 18 9 6 4 3 1 5 2 77 3 1 2 5 6 9 4 8

9 7 3 6 1 2 8 5 46 1 4 5 8 3 2 7 92 8 5 7 9 4 1 3 6

Solution #7 [08/02/2009]3 9 8 6 7 4 2 5 11 6 2 8 5 9 3 7 47 5 4 1 3 2 9 8 6

9 2 7 5 4 6 8 1 34 3 1 2 8 7 5 6 96 8 5 9 1 3 7 4 2

8 1 6 3 9 5 4 2 75 4 9 7 2 1 6 3 82 7 3 4 6 8 1 9 5

Solution #8 [08/02/2009]7 8 4 2 5 9 3 6 15 9 6 7 3 1 8 2 42 1 3 6 4 8 7 9 5

8 3 1 5 9 2 4 7 64 7 5 1 8 6 2 3 96 2 9 3 7 4 1 5 8

3 6 2 4 1 5 9 8 79 4 7 8 6 3 5 1 21 5 8 9 2 7 6 4 3

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.32 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.059

IMMOBILIÀRIES

VendesPis al centre de Lleida. Tel.: 699 066 393. Directe propi-etari. Abstenir-se immobi-liàries. Oportunidad Torrefarrera: Piso obra nueva. 60m2. 120.000€. Tel.: 625 183 452.Venc casa adossada de nova construcció en Ben-avent de Segrià. 280m2. 4 habitacions, buhardilla amb un ambient, cuina of-fi ce, 3 banys complerts, un tipus suite amb hidromas-satge. Terrassa solarium, jardí privat i comunitari amb piscina. Pàrquing per a 4 cotxes. Zona residencial consolidada. Preu interes-sant! Tel.: 666 792 237.

ANUNCISCLASSIFICATS

973 260 065En venda o lloguer, altell comercial al carrer Ramon Castejón. Totalment mun-tat com a despatx, 100m2, bany, despatxos, sala de juntes, aire condicionat amb bomba de calor, par-quet. Tot exterior al carrer! Preu interessant! Tel.: 666 792 237. En venda local comer-cial cantoner a Bellcaire

d’Urgell. Obra nova a peu de carretera! 100m2. Sortida de fums, persianes metàl-liques. Ideal per muntar un bar o restaurant! 100.000€. Tel.: 666 792 237.Piso amueblado. Aire acondicionado. Calefac-ción, reformado. 75.000€. Tel.: 646 655 022.Es ven nau de 225 metres quadrats, molt ben de preu, al Polígon Industrial dels Frares. Interessats tru-car als telèfons 973 213 137 o al 696 963 614. Abstenir-se immobiliàries.Pisos 1 ó 2 habitacions, a Arbeca, directe promotor. Preu: 72.000€. Tel.: 678 694 540.

ANUNCIS BREUS

Venc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garrigues) que es pot ex-plotar com a pedrera. Rica en pedra calcària. Interes-sats contactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.

Mollerussa. Solar en ven-da per habitatges plurifa-miliars. Excel·lent situació. 18,5 m. façana i 1.239 m2 de sostre. Tel.: 973 314 387.Apartamento en C/ Vallca-lent, 2 habitaciones, amue-blado y equipado con elec-trodomésticos, año 2006. 619 994 786.Vendo parcela de 2.000m2 en urbanización Golf de Raimat (junto campo de golf). Tel.: 619 994 786.Vendo piso nuevo a es-trenar, 3 habitaciones, párquing. A 2 minutos de Lleida. 130.000€. 619 994 786.Ronda, pis 75m2, 3 hab., cuina independent, calef. gas, ascensor. 110.000€. 649 347 789.Ronda, semireformat 125m2, exterior, 4 hab., bany + aseo, cuina offi ce. 150.000€. 649 347 789.Local Indivil Mandoni, 100m2, amb instal·lacions. 78.000€. 636 951 998.

Lloguers

LLOGUER O VENDAde 2 locals

comercials de 300 i 200 m2, converti-bles en un de 500 m2. Zona Camp

d’Esports C/Pintor Morera i Galicia de Lleida. Preus a convenir. Amb tots els serveis

Tel. 605 833144

Local nou a 100 m. Eix Comercial, 180m2 en dos nivells. 750€/mes. Tel.: 636 951 998.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

Alquilo apartamento 2 ha-bitaciones, amueblado en Zona Alta. 619 994 786.

Piso de 3 habitaciones, céntrico, calefacción, co-munidad y agua incluida. 600€. 619 994 786.

Alquilo piso en Dr. Fle-ming. 4 hab. 973 29 02 98.

TraspàsBar musical-pub en tras-pàs, carrer Teuleries. 60.000€. Tel.: 636 951 998.Es traspassa kiosc, zona Secà. Tel.: 652 862 072.

FEINA

DemandesTRABAJOS CASEROS: confeccione bolígrafos, barcos, collares, mecheros. Ingresos 1.500€. Tel.: 902 999 901.

ES NECESSITA AUTÒNOM Amb furgoneta per

repartiment a domicili. Compra de supermercat. Zona Mollerussa. Tardes

de dilluns a dissabte Tel. 606 453 003

OfertesSeñora responsable treba-llaria cangur o llar. Hores o dissabte. Informes. Zona Bordeta (Lleida). Tel.: 608 803 280.

VEHICLES

VendesGolf TDI sèrie 4. 130cv, 5 puertas, azul oscuro, año 2001. Precio: 9.500€. Tel.: 665 688 273.Venc Rover 75. Perfecte estat. Diesel. 60.000 km. 8.000€. Tel.: 610 663 691.Opel Vectra Elegance 2.2 DTI, any 2001, full equip, molt bon estat. 5.700€. Tel.: 646 655 022.De particular. Mercedes clase ML 270 CDI 4x4 di-esel. Matriculació 2002, 76.000km. Llums bi-xenon, airbags, regulador veloci-tat, canvi automàtic, sos-tre i retrovisors elèctrics. 19.900€. Perfecte estat. 679 432 558. Alfa 147 1.6, 120cv, any 2002, full equip. 100.000km. 5.500€. Tel.: 646 655 022.

Citroën Saxo 5p, 1.500dsl, any 2000, 2.500€. Tel.: 646 655 022.Renault Kangoo 4x4, 1.6, 16v, 100cv, any 2001. Im-pecable. 90.000km. 6.700€. Tel.: 646 655 022.Gran ocasión. Vendo Toyota Corolla. Como nuevo. 16.000km. Siempre en pàrquing. Precio a con-sultar. Tel.: 659 449 957.Opel Vectra 2.0 DTI, any 2000. 115.000km. 3.100€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

Compro discos, libros, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, escalex-tric, etc. Tel.: 669 548 488.

ESOTERISME

Amor futuro 806 556 139. Teresa vidente. Visa: 914 761 003. Adultos, máximo 1,49€.

AG. MATRIMONIALS

COSM. 934 877 180. www.agenciamatrimonial.com. Vi-sites a Lleida.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial al telèfon...

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdf

HORÒSCOP

4 1 64 7 96 1 83 5 2 85 8 1

6 3 54 9 3 66 2 8

9 1 7

SUDOKU NÚM. 749

SO

LU

CIO

NS

N.

74

8

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Seguiràs rebent diners, ja sigui per les teves pròpies accions o per ajuda de parella, socis o amics. Si et sents sol, parla seriosament amb la teva parella.

En la teva vida profes-sional s’estan presen-tant una sèrie d’atzars afortunats i estàs obte-nint moltes ajudes, per això mateix, no has de deixar-te amargar.

Omple’t de sensibili-tat i tracta d’augmen-tar els teus intercanvis humans, perquè trau-ràs molt profi t d’això. En un viatge podries conèixer al teu amor.

L’amor ha cobrat una gran importància en la teva vida i esta-ràs romàntic amb la teva parella. Però no descuidis els teus as-sumptes de treball.

Aquest dia no voldràs fer gens avorrit ni tampoc allò que limi-ti la teva llibertat, no obstant això, hauràs de complir amb totes les teves obligacions.

Si les coses marxen bé en la teva relació sentimental no ho fa-cis malbé amb coque-tejos, que només et causaran disgustos i problemes.

El dia serà fantàstic per a posar-te a decorar la teva casa o, simple-ment, canviar els mo-bles de lloc, això et farà sentir diferent i molt millor.

Deixa sortir els teus gustos refi nats i el teu sentit de l’elegància. Envolta’t de bones companyies i accepta les invitacions que et facin.

Tindràs molta sort si et dediques a coses relacionades amb l’art en qualsevol de les seves formes. En l’eco-nòmic, obtindràs més guanys.

Si per ventura es dóna una separació, has d’acceptar-la, no obli-dis que si algú s’allu-nya de tu és perquè no li importes però no has de sofrir.

Ara, més que mai, es-tàs posseint el do de fer amistats, però no has de permetre que les amistats i la vida social, juguin un pa-per més important.

Aquest dia estaràs ple d’encant i desitjaràs agradar, això et dona-rà molt bons resultats. Però no t’hauràs de deixar dur per les cir-cumstàncies.

ANUNCIS BREUS

AQ

UA

RI

21 ge

ner -

19 fe

brer

ESCO

RPÍ

24 oc

t. - 22

nov.

LLEÓ

24

julio

l - 23

agos

t TA

URE

21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BESS

ON

S 22

maig

- 21 j

uny

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

OCI14 DIMECRES 11 DE FEBRER DE 2009

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [08/02/2009]1 5 7 3 4 8 6 9 29 8 4 1 2 6 7 3 53 6 2 7 5 9 1 4 8

8 3 1 4 9 2 5 6 77 2 9 6 3 5 4 8 15 4 6 8 1 7 3 2 9

2 9 3 5 7 4 8 1 64 7 8 2 6 1 9 5 36 1 5 9 8 3 2 7 4

Solution #2 [08/02/2009]1 7 5 9 6 3 2 4 82 4 9 5 1 8 7 6 33 8 6 2 4 7 9 1 5

7 6 3 8 5 2 4 9 14 5 1 6 7 9 8 3 28 9 2 1 3 4 6 5 7

5 3 8 7 9 6 1 2 46 2 4 3 8 1 5 7 99 1 7 4 2 5 3 8 6

Solution #3 [08/02/2009]1 4 6 5 9 3 2 8 77 9 3 2 8 4 6 1 55 2 8 6 7 1 9 3 4

4 3 5 7 2 6 8 9 18 1 9 3 4 5 7 6 26 7 2 8 1 9 5 4 3

3 5 1 9 6 2 4 7 82 6 7 4 3 8 1 5 99 8 4 1 5 7 3 2 6

Solution #4 [08/02/2009]2 7 6 1 5 3 8 4 95 1 9 4 6 8 3 2 78 3 4 2 7 9 1 5 6

1 4 3 8 2 6 9 7 57 6 8 9 3 5 4 1 29 5 2 7 4 1 6 8 3

3 9 1 5 8 7 2 6 44 8 5 6 9 2 7 3 16 2 7 3 1 4 5 9 8

Solution #5 [08/02/2009]9 5 6 8 2 4 7 1 37 2 4 5 1 3 6 9 88 1 3 9 6 7 2 4 5

4 9 2 6 5 1 8 3 75 7 8 4 3 2 1 6 96 3 1 7 8 9 5 2 4

3 8 9 1 7 6 4 5 22 6 5 3 4 8 9 7 11 4 7 2 9 5 3 8 6

Solution #6 [08/02/2009]5 4 7 1 2 8 6 9 31 2 9 3 6 7 4 8 53 6 8 9 4 5 7 1 2

4 5 2 8 7 9 3 6 18 9 6 4 3 1 5 2 77 3 1 2 5 6 9 4 8

9 7 3 6 1 2 8 5 46 1 4 5 8 3 2 7 92 8 5 7 9 4 1 3 6

Solution #7 [08/02/2009]3 9 8 6 7 4 2 5 11 6 2 8 5 9 3 7 47 5 4 1 3 2 9 8 6

9 2 7 5 4 6 8 1 34 3 1 2 8 7 5 6 96 8 5 9 1 3 7 4 2

8 1 6 3 9 5 4 2 75 4 9 7 2 1 6 3 82 7 3 4 6 8 1 9 5

Solution #8 [08/02/2009]7 8 4 2 5 9 3 6 15 9 6 7 3 1 8 2 42 1 3 6 4 8 7 9 5

8 3 1 5 9 2 4 7 64 7 5 1 8 6 2 3 96 2 9 3 7 4 1 5 8

3 6 2 4 1 5 9 8 79 4 7 8 6 3 5 1 21 5 8 9 2 7 6 4 3

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.32 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Fins al 2 de juny, el CAEE acull l’exposició d’un centenar de fo-tografies La Gran Guerra en imat-ges (1914-1918).

GALERIA ART AL SETFins al 30 de juny, mostra de pin-tura, dibuix i escultura del disse-nyador Javier Mariscal, sobretot del film d’animació Chico & Rita. I fins a finals de maig es poden veure les pintures de Josita Bo-luda A rojo fuego.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARAnna Antolínez exposa joies i gravats. Diàlegs, a partir del 24 de maig.

GALERIA MAMA MARIAJacques Muller presenta una re-trospectiva amb una seixantena de pintures. Fins a l’1 de juliol.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNEls fotògrafs Liborio Noval i Os-valdo i Roberto Salas protago-nitzen Cuba, una mirada històrica, amb imatges de la revolució cu-bana. Fins al 13 de juny.

GALERIA PILAR RIBERAYGUALa galeria presenta Confluències gràfiques, gravats de Miró, Chi-

llida i Tàpies del fons d’art de la sala. Fins al 15 de juny.

MARCS ESTILLa sala d’exposicions presenta una mostra d’aquarel·les de Pi-lar Guillen. Fins a finals de maig.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’espai B’Art exposa fotografies estenopeiques del centre històric de la capital. Fins al 4 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’espai dedicat al còmic exposa Blanco i el TBO, sobre el dibui-xant Josep Maria Blanco. Fins al 28 de juny.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial aplega peces que comprenen 50 anys, des de l’any 1949 fins al 2009.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚFernanda Estalles presenta Llu-na, quadres amb la figura huma-na. Fins al 29 de juny.

MW - MUSEU DE L’ELECTRICITATL’energia solar centra la temàtica de l’exposició actual, amb pa-nells i taules interactives.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

VESTíBUL DEL CENTRE CULTURALL’alumnat de l’Escola d’Art mos-tra els treballs realitzats durant el curs. Fins al 14 de juny.

38 DivenDres, 25 De maig Del 2012 oci

(Obert de dilluns a dissabte de 9.00 h a 20.00 h)Carrer Maria Pla, núm. 35 - AD500 Andorra la Vella

DIMARTS, DIMECRES I DIJOUSDE 9.00 H A 13.00 H

Pentinar: 8 € (totes les mides)Pentinar i manicura: 18 €

PREUS ESPECIALS COMUNIONS Color:  16 €

Metxes: de 20 a 35 €

PACK FOTODEPILACIÓCames senceres,

engonals i aixelles: 90 €

ARA OBRIM DE DILLUNS A DISSABTENO TANQUEM AL MIGDIA

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd el perro labrador el viernes a las diez d la maana en el parkin d hiper andorra

BD visca acoda, que paguin treballadors la avaricia d’uns quants. Si tan liberals sous que sigui el mercat qui reguli, i empresa que no pugui que tanqui

BD Soy el chico de SIL creo que la gente exagera mucho jejeje igualmente gracias!!!

BD Per fi cap de setmana, t espero al lloc de sempre princesa

Bd asim da gosto entram nos buses,vejo que emtram e no pagam o

s√°o mulheres o amigas intimas,eu tambem gostava de ser amiga intima para n√°o pagar

BD-que os pasa culs,q pronto os callais,los del CHELSEA seguimo aqui celebrando la vostra derrota,que bueno,ol Mourinho,y todos sus equipos

BD visca la professionalitat de alguns mitjans, com es pot criminalitzar els funcionaris d aquesta manera???

BD quan pensa fer alguna cosa gov pels aturats???

Bd.xavi espero que te

haya gustado mi regalo d cumple...que cumplas muxos mas i que yo los vea junto a ti...porque tu fuist mi mejor r e g a l o . . . g r a c i a s . t kiero*rute

BD PROMETO ESPERARTE MI NIO. BUEN VIAJE ! MUAHHH

BD Doi muchas gracias las chicas que trabajan en la banca mora en frente del pirenes a la marina la raquel y angeles que estudio conmigo si no fuera por ellas jo no tendria dinero ni pa dar de cenar a mis hijos gracias lindas al menos lo valeis y pensais quien necesita

BD nerea los unicos errores que cometemos en la vida son las cosas que no hacemos y uno esta enamorado cuando se da cuenta de que otra persona es unica.te quiero corazon de parte de carlos.

BD al del cafe si et va be quedem dissabte al caner a les vuit de la tarda

BD Seors funcionaris, hem ric de la retallada. Jo guanyo 1500 i em treuen el 10% els i canvio la nomina

BD avorrides del trio, he tornat, ja direu com voleu quedar

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Avui preferireu la companyia de nombroses perso-nes, les xerrades i les diversions tranquil·les. No dubtareu a passar el dia en compa-nyia dels altres.

Us sentireu en equilibri amb tot el que us envolta, i si la vostra salut esta-va una mica altera-da us recuperareu. Les accions i l’ex-pressió verbal esta-ran controlades.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Serà un dia favora-ble per viatjar, per als estudis i per a les activitats relaci-onades amb el món espiritual o filosò-fic. Arribarà la sort a la vostra vida de la mà d’un amic.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Les emocions avui estaran a flor de pell i la susceptibi-litat també ho es-tarà. El vostre des-contentament serà profund, encara que podrà ser poc evident.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Avui en el terreny econòmic podeu tenir alguna sor-presa molt agra-dable. A més, ten-direu a l’estalvi. Us expressareu de manera oberta i sincera.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Avui us assalta-rà la incertesa en el terreny afectiu. Necessitareu sen-tir-vos estimats. Per això, si no teniu parella és possible que comenceu una nova relació.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Haureu d’anar amb compte avui amb alguna perso-na que pot intentar abusar de la vostra confiança. Sempre hi ha gent a qui li dónes la mà i s’aga-fen tot el braç.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Tindreu l’oportu-nitat de conèixer altres persones i de fer amistats noves gràcies a la feina. En general, gaudi-reu d’un bon am-bient i bones relaci-ons laborals.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

La vostra força de caràcter es pot transformar en fredor i rigor avui. A més, tendireu a actuar sense pen-sar, cosa que us pot ocasionar força problemes.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Les relacions amb els altres seran cor-dials i desinteres-sades. Podeu tenir trobades amb les amistats o amb al-tres persones per fer alguna activitat en comú.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Avui continuaran la tibantor, el dis-tanciament i la fre-dor entre la vostra parella i vosaltres. Pot ser que un dels dos es plantegi seriosament la se-paració.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Avui serà un dia de sort, sobretot en el terreny afectiu. La vostra economia podrà millorar, així que no heu de deixar de temptar la sort. Us sentireu en pau.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

OCI 39DIVENDRES, 25 DE MAIG DEL 2012

* Co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 €

+ c

ànon

Envia un SMS al 789 amb la paraulaclau MENU i participa en el sorteig de 10menús de les Jornades gastronòmiques

que tindran lloc fins al 31 de maig del 2012

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RÀDIO

07.40 Club Piolet08.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical: FM12.45 Fins diumenge13.10 Testimonis del temps13.45 Informatiu migdia14.15 Curtmetratge: Estat

de fi cció. Edició joves guionistes (2012)

14.55 Curtmetratge: Dona d’aigua

15.10 Informatiu migdia 15.40 RNA: La caravana17.00 Informatiu migdia 17.30 Fórmula musical17.55 Testimonis del temps18.25 Club Piolet 19.20 La rèplica20.15 RNA20.40 Méteo20.45 Informatiu vespre21.20 Jazzhivern: Andorra

Big Band22.40 Informatiu vespre23.15 RNA: Ara i aquí 23.40 Aventura’t

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 13.20 El gran dictat 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.50 La Riera 16.40 Divendres 18.15 Julie Lescaut 20.00 Esport Club 20.35 Espai Terra 21.00 Telenotícies vespre21.50 Futbol. Copa del Rei: FC Barcelona - Ath.

Bilbao00.20 El vestidor 01.40 Pel·lícula: Retrats de

solitud03.00 Ventdelplà03.50 Jazz a l’estudi

06.00 Videoclips catalans 08.00 Les muntanyes del

món 08.45 Pròxima parada 09.30 La vida dels dofi ns 10.45 El documental 12.25 Latituds 13.00 Extremadura des de

l’aire 14.30 Les biblioteques per-

dudes de Tomboctou 15.30 Pròxima parada 16.40 Les biblioteques per-

dudes de Tomboctou 17.00 Quèquicom 17.50 ExperiMental 18.15 Fets curiosos 19.20 City folk (versió curta) 20.01 En Jimmy i la

guerra dels aliments transgènics

21.10 La Riera 21.50 Fotografi es 22.15 Thalassa23.00 Millennium 00.00 El documental 01.00 Pròxima parada

07.20 Les Tres Bessones 07.50 Doraemon09.00 Mic 3 10.35 Asha 11.05 Lou! 11.30 Contes clàssics 11.40 Un minut al museu 12.20 Master Hamsters 13.10 El xou de l’Scooby-

Doo 14.00 Fanboy i Chum Chum14.50 Martin Mystery 15.35 El detectiu Conan 16.25 Les Tres Bessones 17.15 Mic 3 18.10 Una mà de contes 18.55 La Supermots 19.30 Info K 19.45 Espies de veritat 21.34 Bola de Drac Z 22.20 Doctor Who23.05 El castell al cel 01.05 Bola de drac Z 03.45 Death note

07.15 Efectivament 08.20 ZZ09.55 Flaix: Final Copa

del Rei10.25 Automobilisme:

1a cursa des de Mònaco

11.40 ZZ 12.00 ZZ Final Copa 13.30 Flaix 13.55 NBA.CAT 14.25 Crackòvia 15.27 Temps d’aventura 16.11 Flaix 17.06 Final de la Copa

08-09: FC Barcelona - Athletic Club

19.00 Esport Club 21.50 Bike attack 22.20 Zona de ball: Inter-

nacional estàndard - Salou

00.20 El vestidor 01.50 Tot l’esport

06.00 Televenda07.00 8 de 807.30 Catalunya Blues08.00 8 al dia 09.00 Televenda11.00 8 al dia11.45 Diagnòstic: assas-

sinat12.30 Inspector Wolff13.30 Arucitys15.50 La tata16.15 Inspector Wolff17.05 Diagnòstic: assas-

sinat17.55 Ironside18.50 8 al dia amb Josep

Cuní22.00 Pel·lícula: La inquilina

de Wildfell Hall01.00 Diagnòstic: assas-

sinat01.55 Especial clips

08.15 Serveis Informatius Cerdanya

08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Cafeïna10.00 Informatiu Pallars 10.30 El rodamón 11.30 Agronoms12.30 Galeria Galilei 13.00 Informatiu Cerdanya 14.00 Informatiu migdia de Lleida 14.30 En veu baixa 15.00 Cafeïna16.00 Gaudeix de la festa16.30 This is not another..... 17.30 Fem salut 18.30 Rutes pel Pirineu 19.00 Mira com ballen 20.00 Notícies vespre

Lleida 20.30 Informatiu Cerdanya21.00 Líders 21.30 Lleida al dia 23.00 Informatius Pallars23.30 La setmana

06.30 Telediario matinal09.00 Los desayunos de

TVE10.15 La mañana de La 114.00 Informativo territorial 14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 Amar en tiempos

revueltos17.10 Corazón apasionado17.55 Cielo rojo19.00 ¿Conoces España?19.30 + Gente21.00 Telediario 221.50 Copa del Rey: Athletic

Club de Bilbao - FC Barcelona

01.00 Cine: Parking 202.30 La noche en 24

horas

08.00 Grandes doc.09.00 Pueblo de Dios 09.30 Aquí hay trabajo10.00 U.N.E.D.11.00 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.35 Crónicas14.40 Docufi lia15.35 Saber y ganar16.05 Grandes doc.17.00 Grandes doc.17.55 Destinos18.25 El escarabajo verde19.00 La sala. La sala

Guggenheim19.30 Para todos La 220.30 Frasier21.00 Docufi lia21.50 La suerte en tus

manos22.10 Marisol 2001: las

edades de Pepa Flores

23.30 Documentales00.10 Somos cortos00.40 Metrópolis

05.00 Fusión sonora06.30 Informativos

Telecinco08.55 El programa de Ana

Rosa12.45 Mujeres y hombres y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco 22.00 Sálvame Deluxe02.30 Locos por ganar03.30 Más que coches04.00 En concierto

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Carreteras secun-

darias09.10 Crímenes imper-

fectos10.35 Informe criminal12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta Noticias15.35 El Millonario16.15 Bones18.05 Navy: Investigación

criminal19.55 La Sexta Noticias21.30 La Sexta Columna22.20 Baby Boom23.20 Navy: Investigación

criminal02.00 Astro TV

06.45 TFou09.15 Soeur Thérèse.com 11.05 4 mariages pour 1

lune de miel 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Une rivale dans ma

maison 16.35 Grey’s Anatomy 18.20 Une famille en or 19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Secret Story 23.40 Pascal, le grand frère 01.05 Secret Story 02.15 50 mn Inside

07.45 Automovilismo. Cam-peonato del Mundo de turismos

08.15 Baloncesto. Liga ABC. Play-off semifi nales

09.45 Natación. Campeona-to de Europa

11.40 Atletismo. Campeo-nato España de clubes

12.00 Triatlón. Campeonato del Mundo. Series ITU

13.00 Directo balonma-no. Preolímpico femenino

14.45 Tenis ATP. Niza18.45 Atletismo. Campeo-

nato España de clubes

19.05 Objetivo 201220.00 Turf. Carreras de

caballos21.00 Road to London21.30 Londres en juego23.30 Banesto Golf

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.30 Amour, gloire et

beauté09.55 C’est au programme 10.55 Motus 11.30 Les Z’amours12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.10 Comment ça va bien! 16.10 Le jour où tout a

basculé 17.10 Natation 18.50 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.35 Trafi cs 22.20 Cash investigation 00.00 Mon Taratata à moi 01.50 Envoyé spécial

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón:

Especial famosos21.00 Antena 3 Noticias 222.00 Cine: La herencia de

los Hansen01.30 Equipo de investiga-

ción: La doble vida de Angie

02.30 Únicos

06.30 Puro Cuatro 06.45 El zapping de

surferos 07.30 Top Gear09.30 Alerta Cobra10.30 Rush11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 House18.30 XIX Torneo nacional

BlueBBVA alevín de fútbol 7

19.15 NCIS: Los Ángeles 20.00 Noticias Cuatro 20.45 Deportes Cuatro21.30 Me cambio de familia 01.15 Especial Callejeros 02.15 Three rivers03.45 Cuatro Astros

06.45 Ludo 08.55 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.00 Journal régional13.00 Objectif Londres 14.00 Inspecteur Derrick 15.05 Maigret 16.45 Slam 17.30 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion 19.30 Journal national 20.35 Faut pas rêver 20.35 Thalassa 23.00 Soir 3 23.25 Flash-back 00.20 Le match des experts 00.45 Les grands du rire 02.20 Soir 3

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

11.50 Futurama 13.45 Les Cordier, juge

et fl ic 15.35 Crime en haute

société 16.35 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

18.45 Stargate SG-1 19.30 Stargate SG-1 20.35 Alice Nevers, le juge

est une femme 22.30 Florence Larrieu, le

juge est une femme 00.15 Elodie Bradford 01.50 Poker

07.01 Lamu, l’île aux ânes 08.00 Villages de France 08.25 X:enius 09.51 Palawan: l’enfer des

prisonniers 10.30 Arte reportage 11.35 Le Blogueur 12.06 Les mamas des

Bahamas 13.00 X:enius 14.15 Le trésor de la Sierra

Madre 16.20 Restons en bons

thermes! 17.05 Chasseur de saveurs 18.15 X:enius 19.45 Arte Journal 20.05 28 minutes 20.35 Fou d’amour 22.00 Si tu t’en vas 23.56 La guerre est fi nie 00.15 Pour toi je ferai

bataille 00.45 Le petit chevalier 01.30 Tracks

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.16 O direito de nascer15.46 Portugal no coração18.00 Portugal em direito18.53 Eu sou Portugal19.11 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Sexta às 921.52 Portugueses pelo

mundo22.49 O elo mais fraco01.04 Eu sou Portugal03.54 Revelação01.28 Sob suspeita

07.00 Flash Info08.00 Nec plus ultra. < la collection08.30 Le journal de la RTBF09.00 TV5Monde. Le journal 10.00 Épicerie fi ne10.53 Balaides urbanes11.00 TV5Monde. Le journal 11.30 Plus belle la vie13.00 TV5Monde. Le journal 13.28 Nec plus ultra14.00 La cour des grands16.00 Le journal de la RTS16.30 Questions pour un

champion17.00 TV5Monde. Le journal 18.07 360º - Geo19.00 Le journal de

France 221.15 Patrimoine et

énigmes du monde marin

21.30 TV5Monde. Le journal 21.57 Entre les murs00.00 TV5Monde. Le journal00.26 Kaamelott

07.30 Téléachat 09.00 Dieu merci! 09.45 Morandini11.00 À vos recettes 11.40 Mon bien-être,

l’hebdo 13.45 Les boeuf-carottes 15.40 Mick Brisgau, le

come-back d’un super fl ic

16.40 Pour l’amour du risque

18.45 Morandini! 20.00 Very Bad Blagues, la

quotidienne 20.45 Lady Oscar 22.40 Qu’est-ce que sexe? 00.25 Direct poker 01.45 Morandini !

07.20 Disney Kid Club 08.15 M6 Kid 09.00 M6 boutique 10.10 Wildfi re 11.45 Desperate hou-

sewives 13.00 Scènes de ménages13.45 L’ombre de la

vengeance 15.40 Hôtel de rêve... en

Inde 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 Scènes de ménages 20.50 N.C.I.S.: Los Angeles 00.05 Sex & the City 02.05 Scrubs

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DIVE

NDRE

S, 2

5 DE

MAI

G DE

L 20

12

Avui felicitem tots els Gregoris

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

+ ESPAIÓS

+ VERSÀTIL

+ FUNCIONAL

+ SEGUR

La princesa fa el seu primer

anyet!! Moltes felicitats!!

Feliç aniversari!!

Avui fa 1 any que estàs amb nosaltres! Per

molts anys, ca-rinyo, t’estimem

molt. El papa i la mama.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 38Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

Més SMS a la pàgina 38

SI A LA CUSTODIA COMPARTIDA PER DEFECTE, els nostres fills es mereixen gaudir de pare i mare per igual.

Bd. PELS QUI ESTAN A FAVOR DE LA LLEI ANTITABAC : ANEU A CAGAR TOTS ! ELS FUMADORS NO SOM DE UN ALTRE MON !

Noi de gasolinera esso acepto el teu cafe divendres al bar de san julia .

D.solsament falta que l’empresari pugui reduir els costos d’acomiadament i el treballador ens baixem

mes els pantalons perqu ells puguin despedir al libre albedr?io......

Bd per noia de 31 digam dia hora i com et puc reconeixer

BD.He perdut unes claus dun skooda ,si les troveu porteules als urbanos d’escaldes siusplu.gracies

BD al govern a la cass i rrhh mireu k teniu d baixa i es pasa els dies al bar i es fot unes farres d po una mica d ma dura i asobre rep ajut d minister d salut indgnada

Bd al final va a haber hostias entre la medio rubia y la chica serradells. S van a dar hasta en el dni.....jajajaja....

Bd lamentable recepcio serradell

La duea de la Nuchka k pasea por el rek estas tremenda.me pareces 1 enkanto.te kambio 1 kafe por por 1 sonrisa,o lo k surga! Aceptas?

Comprovat per t

La cati i la seva familia acompanya en el sentiment a la familia de Dover.

Pizzes d’autor i artesanals

Pastes i hamburguesesamb pa de pizza i carn 100% de vedella

Plaça l’Aigüeta, 1AD500 Andorra la Vella

Tel. i fax: (+376) 80 80 55

SERVEI A DOMICILI GRATUÏT

86 86 00Andorra, Santa Coloma i Escaldes

Feliç aniversari!!

DIVE

NDRE

S, 2

5 DE

MAI

G DE

L 20

12

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els