32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012 / NÚM. 2.139 / ANY 9 Torna al col·le amb nosaltres Tel.: +376 80 90 50 Carrer Maria Pla 29 AD500 Andorra la Vella A/e: [email protected] La nostra especialitat, la tornada al col·le Amb servei de copisteria França ratifica l’adhesió d’Andorra al Tractat de Baiona per a l’entrada oficial a la CTP ANDORRA Pàgina 6 Entren en vigor els canvis en la llei del sòl que han de servir per animar la construcció ANDORRA Pàgina 7 Bons resultats de les propostes turístiques per a l’estiu del Comú de la Massana ANDORRA Pàgina 10 Els usuaris crònics d’ajudes faran serveis en benefici de la comunitat a l’Alt Urgell PIRINEUS Pàgina 11 L’ONCA interpretarà Beatles, Guinjoan, Manén i Gershwin al Palau de la Música CULTURA Pàgina 13 Koldo prefereix les llistes curtes i serà excepcional que superin els divuit jugadors ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 6 El PS insisteix en la “lleugeresa” del Govern a l’hora de treballar les lleis AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 La CASS, la jubilació dels funcionaris i les competències, les prioritats ANDORRA Pàgina 9 Tati Masià Comiat als nens sahrauís Els dotze infants sahrauís que han passat l’estiu a Andorra s’acomiaden de les seves fa- mílies d’acollida després de dos mesos.

Diari del 6 de setembre de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un bondia !! :)

Citation preview

Page 1: Diari del 6 de setembre de 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88 d

ijou

s, 6

de

sete

mbr

e de

l 20

12 /

núm

. 2.1

39 /

any

9

Torna al col·leamb nosaltres

Tel.: +376 80 90 50 Carrer Maria Pla 29 AD500 Andorra la Vella A/e: [email protected]

La nostra especialitat, la tornada al col·leAmb servei de copisteria

França ratifica l’adhesió d’Andorra al Tractat de Baiona per a l’entrada oficial a la CTP

AndorrA Pàgina 6

Entren en vigor els canvis en la llei del sòl que han de servir per animar la construcció

AndorrA Pàgina 7

Bons resultats de les propostes turístiques per a l’estiu del Comú de la Massana

AndorrA Pàgina 10

Els usuaris crònics d’ajudes faran serveis en benefici de la comunitat a l’Alt Urgell

PirinEUs Pàgina 11

L’onCA interpretarà Beatles, Guinjoan, Manén i Gershwin al Palau de la Música

CULTUrA Pàgina 13

Koldo prefereix les llistes curtes i serà excepcional que superin els divuit jugadors

EsPorTs Pàgina 15

AndorrA Pàgina 6

El Ps insisteix en la “lleugeresa” del

Govern a l’hora de treballar les lleis

AvUi és noTíCiA Pàgina 3

La CAss, la jubilació dels funcionaris i les competències,

les prioritats

AndorrA Pàgina 9

Tati Masià

Comiat als nens sahrauís

els dotze infants sahrauís que han passat l’estiu a andorra s’acomiaden de les seves fa-mílies d’acollida després de dos mesos.

Page 2: Diari del 6 de setembre de 2012

Dijous, 6 De setembre Del 2012 d’interès2

Menú DiariMenú Carta

Menú del XefMenú de Tapes

Menú Mariscadacuina permanent oberta de les 12.00 a les 2.30 h

FemAniversaris, comunions

Comiat de solters/es Sopars d’empresa, etc.

Tenim saló privatMenjar per emportar-se

Escaldes-EngordanyTel:+376 813 969

[email protected] Tic Tapa Rest. Tic Tapa Rest.

EL TEMPS

dive

ndre

s

diss

abte

6/16

8/20

10/22

12/25

13/26

14/26

10/23

9/22

7/20

10/23

10/27

[email protected]

Dia quasi d’estiuMàximes més elevades

Poques novetats hi ha per al dia d’avui, i potser aquesta és la notícia per un dia encara d’estiu. La tranquil·litat meteorològica només es podrà trencar lleugerament durant la tarda per l’aug-ment dels núvols, que no descartem que acabin descarregant alguna precipitació cap a la Cerda-nya. A la resta de zones les nuvolades seran des-tacades, però no serà fins demà quan poden arri-bar a deixar alguna precipitació. Durant el matí el cel estarà força asserenat, amb algun núvol alt poc significatiu. El vent bufarà fluix del sud al sud-oest. Pel que fa a les temperatures, puja-ran lleugerament, i ja seran pràcticament d’es-tiu al migdia i durant la tarda. Que tinguin un BONDIA.

Quart minvant

07.24 h20.20 h

14/26

Page 3: Diari del 6 de setembre de 2012

3Dijous, 6 De setembre Del 2012

Tenir enllestit el projecte de llei de reforma de la Llei de la CASS, delimitar les competències amb els comuns i tancar la qüestió del complement de jubilació dels funcionaris són tres dels ob-jectius que el Govern s’ha mar-cat per a aquest últim trimestre de l’any. Així ho va exposar el ministre portaveu, Jordi Cinca, després del consell de minis-tres en què es van calendaritzar aquestes qüestions, que marca-ran l’inici del curs polític des-prés de les vacances d’estiu.

D’aquesta manera, l’execu-tiu vol tenir enllestit el projecte de llei de reforma de la Llei de la CASS a finals de novembre i elabora, de manera paral·lela, la llei d’assistència social. Sobre la reforma de la Seguretat Social va remarcar que des del Govern es treballa de manera conjunta amb la CASS per analitzar “les dife-rents possibilitats” pel que fa als canvis necessaris en les diferents branques i va concloure que “és cert” que algunes de les possi-bilitats que s’estan avaluant són les que han sortint aquests dies als mitjans de comunicació, com la possibilitat d’allargar l’edat de jubilació. En aquest sentit, va destacar que no hi ha moltes so-lucions possibles i que, per tant, algunes són les que ja s’han pu-blicat en els últims mesos.

Pel que fa al complement de jubilació per als funcionaris, Cinca va posar en relleu que l’executiu “el que no farà és elu-dir aquest problema” i volen tenir una solució pactada amb els funcionaris abans de finals d’any. Així, va remarcar que du-rant l’estiu el Govern ha treballat en les diferents solucions possi-bles amb la intenció de plantejar als funcionaris una proposta per a aquesta qüestió i ja té “algunes idees bastant definides”.

En aquest sentit va remarcar que l’executiu vol tenir una acti-

tud “activa” en aquesta qüestió i que després de trobades infor-mals i una reunió per consen-suar la voluntat de treballar per tancar-la abans de finals d’any, la setmana que ve, el dia 13 o 14, ja hi haurà la primera reunió amb els representants dels funciona-ris per començar a avaluar les solucions d’aquest complement de jubilació.

El ministre portaveu va desta-car que “no és un tema fàcil, ja que acaba afectant moltes perso-nes”, i va reiterar que el Govern el podria posposar ja que la situ-ació ara com ara no és límit però d’aquí a uns anys, va afegir, si no es fa res respecte d’això la situ-ació serà insostenible. “El com-plement de jubilació dels funci-onaris amoïna molt el Govern”, va afegir Cinca, per justificar la voluntat de tancar aquesta qües-tió abans que s’acabi l’any. La reforma de la llei de la funció pública, va subratllar, ja es deixa per al 2013.

També abans de finals d’any el Govern vol tancar la qüestió de les competències amb les cor-poracions comunals.

Cinca també va posar en re-lleu que des de l’executiu es tre-balla per tancar el pressupost del 2013 amb la intenció de tenir-lo a punt a finals d’aquest mes, perquè llavors pugui ser deba-tut al Consell General. D’aques-ta manera, es podria començar l’any vinent amb els comptes aprovats. Cinca va exposar que, seguint el que es va marcar l’exe-cutiu, aquest pressupost serà menys deficitari que el d’aquest any amb la intenció d’anar re-baixant el dèficit de manera pro-gressiva per arribar al 2015 amb un pressupost equilibrat.

registre d’inversionsDemanat sobre la qüestió del reglament del registre d’inver-sions estrangeres i el canvi que el Govern va anunciar quan el Partit Socialdemòcrata va de-

nunciar que hi podia haver un conflicte de competències entre aquest text i la llei aprovada pel parlament, Cinca va treure im-portància al fet de si aquest re-gistre ha de ser o no públic i va fer èmfasi que el que l’executiu considera realment important és el procés d’obertura. En aquest sentit, va lamentar el “debat es-tèril” i va afegir que davant la possibilitat que es “malbaratés” aquesta obertura econòmica el Govern va decidir fer el canvi en el reglament.

cdi amb françaUna altra qüestió d’actualitat po-lítica sobre la qual els periodis-tes van demanar a Cinca va ser la del conveni per evitar la doble imposició (CDI) amb França. En aquest sentit, Cinca va remarcar que el nou Govern gal vol analit-zar el CDI que es va firmar amb l’anterior executiu i va remarcar que “no hi ha cap demanda de modificació” del conveni sobre la taula. També va posar en re-lleu que Andorra insisteix que el següent pas després de la rúbri-ca és la signatura i es va mostrar “convençut” que aquest conveni es firmarà tal com es va rubricar ja que, va destacar, “és un bon acord, equilibrat”. També va

negar que França hagi demanat que Andorra apliqui l’IRPF per signar aquest acord.

heliport Cinca també va posar en relleu que el Govern encara no ha con-testat els recursos presentats per la plataforma i el Comú d’An-dorra la Vella contra la cons-trucció de l’heliport al roc de Patapou, ja que està a l’espera dels informes que han d’emetre els tècnics francesos, que encara no s’han desplaçat al país. Quan vinguin, va afegir, s’entrevista-ran també amb representants del Comú d’An dorra la Vella.

adjudicacions d’obresA la fi, el consell de ministres d’ahir va adjudicar obres per va-lor de 2,2 milions. Els treballs que es faran seran la rehabilitació del col·lector general entre Andorra la Vella i Escaldes (805.000 eu-ros); la fase 1 del col·lector entre prats de Botàs i Soldeu (687.000 euros); l’eixamplament de la CG-3 i la rotonda de la Corti-nada, per un import de 291.000 euros, i la construcció del refugi guardat de la Borda de Sorteny. També s’ha licitat una millora a la cruïlla de Sispony, per suavit-zar el revolt i el pendent.

Reformar la CASS, les competències i la jubilació dels funcionaris, les prioritats

consell de ministres

m. f.AnDorrA lA VellA

El Govern es marca com a eixos de treball per a aquest trimestre tancar aquestes qüestionstAti mAsià

el ministre portaveu, jordi cinca, ahir.

cinca recorda el pagament a compte de

l’is i l’iaeEl ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cin-ca, va recordar ahir l’obli-gació de fer aquest mes el pagament a compte de l’impost sobre societats (IS) i l’impost sobre activi-tats econòmiques (IAE). Va destacar que han enviat més de 4.000 correus per recordar aquesta obligació. Cinca va destacar la falta d’experiència i els molts dubtes i va recordar que el Govern intenta posar tots els mitjans possibles per resoldre’ls. Va remarcar que la informació està disponi-ble a www.impostos.ad.

nou barem per a les ajudes d’estudis de tercer cicle

El consell de ministres va acordar ahir la convocatò-ria dels ajuts per a estudis de tercer cicle. El canvi més important és que totes les persones que tinguin un in-grés de 1.500 euros o més al mes no podran percebre aquest ajut, ja que, tal com reiteren des de l’executiu, la intenció és que aques-tes ajudes arribin “a qui realment les necessiti”. Fi-nalment, el ministeri d’Eco-nomia ha editat un díptic sobre el nou procediment simplificat per a l’obertura de comerços.

Page 4: Diari del 6 de setembre de 2012

opinió4 Dijous, 6 De setembre Del 2012

tribuna

Rússia va entrar en el club d’estats dotats de ferrocarril l’any 1837, durant el regnat de Nicolau I Romanov (1796-1855), el qual va ocupar el tron imperial des del 1825 fins al 1855, en què morí.

Ha passat a la història com el tsar que va mantenir una sèrie inacabable de guerres contra Turquia, i es féu particularment famós per la seva participació en la guerra de Crimea. Així re-sulta que és molt més conegut per la vessant bèl·lica del seu mandat que no pas per haver impulsat la introducció del tren a l’imperi rus.

En aquest darrer aspecte cal referir-se a la reunió que tingué a Sant Petersburg amb els enginyers imperials per fixar el re-corregut definitiu del ferrocarril que havia de comunicar l’ales-hores capital de l’imperi amb l’antiga capital, Moscou. Després d’innombrables discussions en què els enginyers no acabaven de posar-se d’acord, Nicolau I –amb una indignació mal dissi-mulada– va agafar un llapis i un regle per marcar damunt del mapa una recta que unia Moscou i Sant Petersburg.

¿Algú vol fer-hi alguna objecció? Foren les paraules ben as-pres del tsar de Totes les Rússies, encaminades a imposar la seva proposta. Cap dels respectables senyors presents a l’acte no gosà objectar res. En primer lloc perquè tot el territori situat entre Sant Petersburg i Moscou era –i encara és– extremament pla; i després, per la por d’ésser enviat a Sibèria. La gèlida mi-rada del monarca totpoderós havia com injectat el punyent gel siberià dins les venes i artèries de les eminències que s’havien reunit amb ell.

Així doncs, va quedar aprovat definitivament el projecte de via fèrria entre Sant Petersburg i Moscou.

Davant la manca d’objeccions, Nicolau I proclamava solem-nement, a viva veu, un ucàs ferroviari de gran transcendència per al país. Almenys, per un cop, el racionalisme i la tirania au-tocràtica es trobaven en el mateix bàndol. Això succeïa curio-sament en el marc d’un vast imperi on encara no s’havia abolit l’esclavitud.

La Veu deL PobLe S. a. PreSident Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCretari Ferran Naudi d’Areny-Plandolit Gerent Thomas Kampfraat

bondia direCtor Marc Segalés CaP de redaCCiÓ Marta Fernández redaCCiÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CorreCCiÓ M. Àngels Sala MaQuetaCiÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FotoGraFia Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMerCiaL i adMiniStraCiÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez diStribuCiÓ Premsa distribució tranSPort Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BoNDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Cal potenciar l’ensenyament de valors cívics a l’escola?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejaran

tres lots de productes per al bany.

tres lots de productes tres lots de productes

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica

[email protected] que ens has de facilitar les

teves dades, així com la parròquia de residència.

CarteS aL direCtorJOSEp M. LOStE I ROMERO

Com més s’exigeix el que és nostre, i es denuncia l’insuportable dèficit fiscal, la reacció de l’altiplà es-devé més salvatge. No hi ha dubte que en aquest onze de Setembre es pot tensar més la corda entre casa nostra i l’Estat espanyol. De fet, cada vegada es demostra més que la ideologia que mou el dis-curs centralista és el del nacionalisme tosc de l’Es-

panya predemocràtica. Davant d’aquest panorama el més important és que no ens posem nerviosos; ja sabem que l’exercici de construcció nacional troba-rà força dificultats, però és imparable. Els catalans no podem resignar-nos a obeir (pagar i callar) les ordres d’una Espanya castellana de matriu, llengua i pensament.

Això és impArAble

editoriaL

El tsar Nicolau I i els enginyersJoSeP CaSteLLtort

JOSEp ARACIL I XARRIé

El progrés de la humanitat i el del concepte de llibertat estan plenament relacionats. Una millor qualitat de vida i un millor nivell d’escolaritat con-verteixen les persones en més lliures. En anteriors etapes històriques en què l’objectiu principal era sobreviure era molt difícil, gairebé impossible, te-nir llibertat. El segle XXI enceta una nova etapa històrica en què existeixen grans possibilitats de ser més lliures, principalment per a la joventut, que disposa de grans oportunitats per estudiar i per situar-se vitalment en el lloc que desitgi. En entorns en què predomina el fet de sobreviure, el no exercici de la llibertat és més senzill, menys traumàtic, sempre existeixen raons que justifiquen no fer-ho. Quan la responsabilitat és personal, les excuses

no serveixen, motiu pel qual es genera la por a la llibertat, una càrrega feixuga d’assumir que con-dueix a situacions mentals que poden convertir en carn de canó de psiquiatres i psicòlegs una part important de la joventut i també conduir al crei-xent augment de l’alcoholisme i de suïcidis en el col·lectiu de la gent gran. Per afrontar millor l’exercici individual de la lli-bertat, es recomana participar de forma comuni-tària en grups d’afinitat de tot tipus. En un mu-nicipi, en un barri, formar part d’un grup sènior pot ajudar a superar aquesta por, assumint actes lliurament acceptats de forma comunitària, amb la qual cosa la responsabilitat individual queda dis-minuïda i repartida. És la millor forma d’afrontar la por a la llibertat.

lA por A lA llibertAt

Tres punts importantsEl Govern s’ha marcat com a principals objectius d’aquest darrer trimestre de l’any tancar la refor-ma de la CaSS, la delimitació de les competènci-es amb els comuns i el complement de jubilació dels funcionaris. Es tracta de tres punts verita-blement importants i ara cal que després d’aquest anunci realment es tanquin aquests tres temes, però sense deixar de banda d’altres que també són importants. Especialment important és la qüestió de la Seguretat Social, ja que de la decisió que es prengui en els propers mesos en pot dependre el benestar de moltes persones. És cert que la situ-ació econòmica de la CaSS fa del tot necessària una reforma que ajudi a equilibrar la seva situ-

ació econòmica, però cal no oblidar que el nou model que surti d’aquesta reforma ha de garantir unes prestacions de qualitat per als beneficiaris, ja que la cotització que cadascun de nosaltres fem s’ha de veure reflectida en unes contraprestacions equilibrades i de qualitat. Un altre aspecte essen-cial és el de la delimitació de competències, ja que d’una vegada per totes cal determinar qui fa què i amb quins recursos. Finalment, pel que fa al com-plement de jubilació, cal que hi hagi una solució perquè la situació no acabi sent insostenible. Si es tanquen aquests temes, s’haurà fet un gran avanç, però encara quedarà molta feina per fer.

Page 5: Diari del 6 de setembre de 2012

publicitat 5Dijous, 6 De setembre Del 2012

Buffet lliure

9,90 €

de diumenge a dijous tancat a la nit

828 138868 585359 817

Page 6: Diari del 6 de setembre de 2012

6 Dijous, 6 De setembre Del 2012

“Hi havia la voluntat política d’intentar que les inversions es-trangeres que arribin a Andorra no es poguessin conèixer.” El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartu-meu, va insistir ahir que el Go-vern tenia la “voluntat política” que el reglament de desenvo-lupament de la Llei d’inversió estrangera fixés que el registre d’inversions no fos públic. “Des del punt de vista tècnic no em puc creure que algú no avisés el Govern que l’article 35 d’aquest reglament estava envaint com-petències legislatives o no res-pectava el mandat legislatiu”, va dir ahir Bartumeu després de la reunió de la junta de presidents de grup parlamentari, alhora que destacava també la contra-dicció que hauria suposat que el registre de societats fos públic i el registre d’inversions estran-geres, no.

Pel president del grup parla-mentari socialdemòcrata, aquest afer “demostra la lleugeresa amb què es treballen les matè-

ries legislatives des del Govern de DA i la falta de respecte a les competències del legislatiu que se’n deriva”.

El reglament publicat a prin-cipis d’agost restringia l’accés al registre, aspecte que va ser denunciat pels socialdemòcra-tes com una invasió de compe-tències al Consell, i instaven el síndic a actuar. Un dia després el Govern rectificava i indicava

que el registre seria públic. Un informe encarregat a un lletrat pel Consell va corroborar que el Govern havia envaït competèn-cies. Tot i que l’executiu va ma-nifestar la voluntat de modificar l’article del reglament en qües-tió, la Sindicatura i la comissió permanent van decidir instar el conflicte de competències.

Bartumeu creu que sense la iniciativa de l’oposició “segur

que no hi hauria hagut rectifi-cació”, i recorda que abans de l’avís del grup socialdemòcrata ningú havia considerat necessa-ri demanar cap informe sobre el reglament. “Crec que ningú del grup parlamentari de DA s’ho havia mirat”, va insistir.

El president del grup parla-mentari socialdemòcrata con-sidera, a més, que el fet que es volgués que el registre no fos públic “entra en contradicció amb principis constitucionals com el de la transparència, però també hi havia el problema de les relacions amb la comunitat internacional en aprovar regla-ments que creen opacitat”.

El cap de l’oposició va insistir també ahir que el Govern no té un full de ruta, “i si n’hi ha, no el veiem per enlloc”. Bartumeu va opinar que hi ha un inici de curs polític complicat “perquè s’està fent la sensació que no hi ha direcció en el vaixell de l’Es-tat”, com ho demostraria, a més de la rectificació en el reglament d’inversions estrangeres, que la situació econòmica no millora i que el cap de l’executiu ha ha-

gut d’anar a París per renegociar el conveni de doble imposició (CDI) amb França.

Pels socialdemòcrates, ha quedat clar que el CDI rubri-cat “planteja molts problemes” i que s’ha de “concretar”, per exemple respecte al percentatge d’imposició indirecta que s’es-tablirà al país. Per Bartumeu, el fet que el registre fos privat seria una manera d’ocultar que “pocs inversors francesos vindran a Andorra amb el CDI que s’ha signat”, perquè no ofereix cap seguretat jurídica.

La junta de presidents va es-tablir ahir el calendari de sessi-ons del Consell General per als mesos vinents. La previsió és que hi hagi tres plenaris dedi-cats a les preguntes que entrin a tràmit tant la majoria com l’oposició, i que al setembre no hi hagi cap reunió. Les sessions de preguntes s’han programat per als dies 11 d’octubre, 8 de novembre i 13 de desembre, i les sessions per analitzar les ini-ciatives a tràmit seran el 18 d’oc-tubre, el 22 de novembre i el 20 i 27 de desembre.

El PS insisteix en la “lleugeresa” del Govern a l’hora de treballar les lleis

consell general

JULIÀ RODRÍGUEZAnDorrA lA VellA

Bartumeu manifesta que “s’està fent la sensació que no hi ha direcció al vaixell de l’Estat”tAti mAsià

Jaume Bartumeu, a la roda de premsa d’ahir a l’edifici del consell.

El president de la República francesa i copríncep d’Andorra, François Hollande, va promul-gar el 27 de juliol la llei adop-tada a l’Assemblea Nacional i el Senat per ratificar la modifi-cació del Tractat de Baiona del 1995 i permetre-hi així l’adhesió d’Andorra. La ratificació com-pleta les dipositades ja per Es-panya i Andorra, de manera que

entra en vigor el tractat ampliat. A través de la modificació del tractat sobre cooperació trans-fronterera entre col·lectivitats territorials, Andorra podrà inte-grar-se en el Consorci de la Co-munitat de Treball dels Pirineus (CTP) de manera oficial. Abans d’aquesta ratificació, Andorra ja ha anat adoptant mesures, com la creació l’octubre de l’any passat de l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera,

l’entitat a través de la qual l’Es-tat entrarà al Consorci de la CTP. En el seu moment, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Sa-boya, ja va assenyalar que amb aquest organisme Andorra tro-bava el seu encaix institucional dins del consorci, ja que fins ara convivien a la CTP diverses en-titats autònomes. La presidència rotatòria de la CTP per al perí-ode 2013-2014 correspondrà a Andorra.

França ratifica l’adhesió d’Andorra al Tractat de Baiona

cooperació transfronterera

AGÈNCIESAnDorrA lA VellA

Agències

saboya firmant la creació de l’organisme de cooperació transfronterera.

Page 7: Diari del 6 de setembre de 2012

andorra 7Dijous, 6 De setembre Del 2012

Telèfon (+376) 36 38 40 / [email protected]

MATRICULA OBERTARESIDÈNCIA DE DIA

per a gent granEntorn familiar amb molt caliu

Necessitem auxiliar amb titulació

Xalet Fontaneda

El gran dia d’Andorra és també un gran dia a CaldeaGaudeix amb la visita gratuïta al bar panoràmic Sírius i el preu especial del menú del dia

*Oferta vàlida el dia 8/9 per als residents d’Andorra, presentant el carnet de la CASS, el permís de conduir andorrà, el permís de residència o el passaport andorrà. Per a més informació truca al telèfon 800 999. Tarifa nens: 5 a 12 anys (es requereix document acreditatiu de l’edat).

Entradaper només

€*12 €*6/adults: nens:

Dimecres

AMB HIPNOSI

Tel: 82 90 60

Sessió: Dimecres a l’Hotel Plaza

C/ Maria Pla, 19-21 AD 500Centre Mosaic: Av. Meritxell 99 2º 2ª

Andorra la Vella AD 500www.centremosaic.com • [email protected]

Amb una sola sessió de hipnosi seràs un exfumador per a sempre, sense “mono”, sense ansietat, irritabilitat o engreixar-te.

Places limitades • Inscripcions

Hora: 20:15 h

La modificació de la llei del sòl va aparèixer publicada ahir al Butlletí Oficial del Principat d’An­dorra (BOPA) i entra en vigor avui. A part de la possibilitat de rebaixar a zero el percentatge de cessió econòmica en sòl urbà consolidat, el text també inclou altres canvis rellevants.

Amb l’objectiu de donar un impuls al sector de la construc-ció, es permetrà aixecar habi-tatges (com poden ser habitat-ges unifamiliars, edificis rústics destinats a la restauració, ma-gatzems i allotjaments turístics rurals) sense haver de desenvo-lupar el pla parcial sempre que la volumetria sigui reduïda, s’in-tegrin en l’entorn i no dificultin el posterior desenvolupament de la unitat d’actuació.

Per altra banda, també s’hi in-clou un procediment per simpli-ficar la tramitació de llicències de construcció. A partir d’ara, per a certs tipus d’obres simples (però nombroses) es trasllada a l’autor del projecte la responsabilitat que s’adigui a la normativa a través de declaracions jurades, que s’han de presentar al comú. Disposaran de la llicència de for-ma immediata les obres menors, les majors de reforma, la reha-bilitació i canvi d’ús d’edificis i

la construcció d’edificis de nova planta en zones on no siguin ne-cessàries proteccions per riscos naturals.

També s’agilita la construc-ció de menys de 15 habitatges plurifamiliars i de menys de sis cases adossades, ja que la llicèn-cia s’entendrà atorgada si no es denega en tres mesos. Amb la reforma també es podran reha-bilitar i reformar els edificis que estan afectats pels entorns de protecció de patrimoni cultural que encara no s’han fixat. El que no es permetrà seran obres de nova planta i augmentar la volu-metria en aquestes zones.

Els canvis en la llei també per-

meten que els comuns puguin atribuir a algunes unitats d’ac-tuació un percentatge de cessió obligatòria i gratuïta de fins al 30% (quan el límit era 15%), sempre que l’escreix de cessió es compensi amb aprofitament urbanístic. Això ha de permetre obtenir superfícies suficients per fer-hi equipaments que dema-nen una gran quantitat de sòl. També es preveu que en alguns supòsits la cessió es faci en ter-renys situats en altres unitats d’actuació o amb béns immobles.

El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda), Víctor Filloy, es va mostrar satis-fet per la modificació impulsada pel Govern i “el major o menor” esforç que han fet els comuns per reduir el percentatge de ces-sió. Tot i que va afirmar que “ens hauria agradat un esforç més gran” en la rebaixa i que “hauria estat interessant” que totes les parròquies haguessin optat per un mateix percentatge, Filloy entén que cada comú té una si-tuació particular.

Quant a l’impacte d’aquestes mesures, el gerent de l’Acoda va indicar que poden desbloquejar projectes que estaven en dubte i impulsar petites unitats immo-biliàries. Tot i així, creu que no ajudaran a frenar la davallada de sector.

En vigor els canvis a la llei que han d’animar la construcció

urbanisme

tati masià

L’objectiu és impulsar la construcció.

Es preveu poder ampliar al 30% la cessió obligatòria en algunes unitatsm. s. c.anDorra la Vella

L’ambaixador dels Estats Units, Alan Solomont, es va reunir ahir amb el síndic general, Vicenç Mateu. Segons va infor-mar Andorra Televisió, en la trobada es va tractar del procés d’obertura econòmica i el diplomàtic nord-americà va assegu-rar que treballaran per elaborar un acord d’intercanvi d’infor-mació fiscal entre els dos països.

L’ambaixador dels Estats Units es reuneix amb el síndic

tati masià

visita institucionaL

Un turista anglès de 65 anys va morir ahir per una aturada cardíaca mentre feia una ex-cursió al pic del Comapedrosa amb un grup. L’home havia estat operat del cor i va avisar els bombers per un fort do-lor toràcic cap a les quatre de la tarda. Fins a la zona es van

desplaçar membres del cos, un metge i una infermera, però no es va poder fer res per salvar-li la vida.

També ahir, un motorista (resident filipí de 30 anys) va resultar ferit en un accident. Els fets van passar a l’avingu-da Santa Coloma quan va tenir lloc un xoc per abast entre un turisme i una motocicleta.

Mor d’un infart mentre pujava al Comapedrosa

RedaccióanDorra la Vella

successos

Page 8: Diari del 6 de setembre de 2012

publicitat8 Dijous, 6 De setembre Del 2012

Page 9: Diari del 6 de setembre de 2012

andorra 9Dijous, 6 De setembre Del 2012

Els dotze infants sahrauís que han passat aquest estiu a An-dorra van marxar ahir al mig-dia cap a Barcelona, des d’on havien d’agafar l’avió per tor-nar amb les seves famílies. Els pares i mares d’acollida que han estat amb els nens durant dos mesos van portar els petits a l’estació d’autobusos, on els van acomiadar amb maletes plenes de queviures, roba, jo-guines i fins i tot diners, amb la intenció d’ajudar-los a passar de la millor manera possible els pròxims mesos.

El 6 de juliol van arribar els dotze nens sahrauís acollits per famílies andorranes, i du-rant aquests dos mesos han participat en activitats d’estiu i han aprofitat per fer-se les revi-sions mèdiques més necessàri-es i per compartir aquests dies amb els pares i mares d’acolli-da. Aquesta iniciativa permet que els infants passin els dos mesos d’estiu, que al Sàhara són els més durs, al Principat.

La presidenta de l’Associ-ació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Lluï-sa Hurtado, va assegurar que en el moment del comiat les emocions són molt variades, ja que als infants els fa il·lusió tornar amb les seves famílies però també esperen poder tor-nar al Principat l’estiu vinent i gaudir de les comoditats que tenen aquí i de les famílies que els cuiden al llarg de la seva estada.

Segons Hurtado, és molt important remarcar que “no els fem cap mal, i sí que és bo per a ells venir aquí”, ja que assegura que és la manera de mostrar-los “que hi ha un altre món a banda del que ells co-neixen al Sàhara i que poden sortir d’allà”.

El projecte Vacances en pau s’ha pogut impulsar aquest any després de molts esfor-ços de la nova junta de l’asso-ciació, després que l’anterior presidenta fos detinguda per una presumpta apropiació in-deguda.

tati masià

Les famílies d’acollida van acomiadar ahir els nens.

agènciesanDorra la Vella

soLidaritat

Els dotze infants sahrauís s’acomiaden deles famílies d’acollida

La campanya La flama de la veri-tat, impulsada per l’exili tibetà, va arribar ahir a Andorra la Ve-lla provinent de Barcelona. Així, la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, acompanyada dels consellers de Cultura i Partici-pació Ciutadana i de Joventut i Noves Tecnologies, Meritxell Rabadà i Marc Pons, va rebre el director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona i diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’Exili, Ven. Thubten Wangchen.

Aquesta iniciativa de sensibi-lització sobre la causa tibetana, que va arrencar el 2 de setembre a Barcelona coincidint amb la celebració del Dia de la demo-cràcia tibetana, té previst recór-rer en dos mesos disset països buscant el suport internacional.

Thubten Wangchen, que va assegurar que el Tibet “és el gran oblidat al món”, va lamen-tar que s’oblidi la llibertat que ha de tenir el poble tibetà, que en aquests moments no reclama la independència sinó un grau més elevat d’autonomia, però hi ha motius econòmics al darrere per la gran riquesa del subsòl ti-

betà que són la causa del “silenci internacional” davant la vulne-ració de la Xina dels drets de la població tibetana.

El diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’Exili va agrair l’hospitalitat i la rebuda del Comú d’Andorra la Vella, i va fer referència a les sem-blances entre els dos països pel fet de viure entre muntanyes. Wangchen va imposar a la còn-sol major, a la consellera de Cul-tura i Participació Ciutadana i al conseller de Joventut i Noves

Tecnologies una khata tibetana com a senyal de gratitud.

Per la seva banda, Ferrer, que va demanar a Wangchen que trameti al Dalai-Lama la invita-ció de visitar oficialment Andor-ra la Vella, va explicar que “tots els moviments en benefici de la preservació dels drets humans i dels valors democràtics són ben-vinguts” i va destacar la impor-tància que representava per al Comú, “com a signe de capitali-tat”, rebre el diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’Exili.

La campanya per la causa tibetana arriba a la capital

andorra La veLLa

t. m.

Ferrer va aprofitar la trobada per convidar el dalai-Lama a visitar la capital.

Rosa Ferrer rep el diputat per Europa del Parlament Tibetà a l’ExiliagènciesanDorra la Vella

L’accés provisional que hi ha entre el carrer del Pui i la pla-ça del Consell General quedarà tancat durant tres mesos a partir de dilluns que ve, 10 de setem-bre. El Comú d’Andorra la Vella recorda que aquesta via, que es va obrir amb caràcter provisi-onal, consistia a habilitar una passarel·la metàl·lica mentre es portaven a terme les obres de l’estructura del nou edifici comunal de serveis, situat a la plaça Lídia Armengol Vila, que culminarà amb la construcció d’una placeta que donarà accés directe a l’ascensor instal·lat en aquell indret.

Al llarg dels tres mesos en què estarà tancat l’accés entre el carrer del Pui i la plaça del Consell General es procedirà al

desmuntatge de la passarel·la i es construirà el forjat de la sego-na planta del nou edifici. S’im-permeabilitzarà i es pavimenta-rà la plaça del carrer del Pui, i s’hi instal·laran nous elements de mobiliari urbà. Una vegada enllestides aquestes obres es

procedirà a l’obertura del nou pas de comunicació entre el car-rer del Pui i la plaça del Consell General.

Paral·lelament, continuarà la construcció de l’estructura del nou edifici comunal i s’hi faran la resta de treballs.

L’accés a la plaça del Consell estarà tancat durant 3 mesos

andorra La veLLa

RedaccióanDorra la Vella

c. D’anDorra la Vella

L’accés entre el carrer del Pui i la plaça del Consell General quedarà tallat.Avui, a les 21.00 h, al MÓN BOHEMI de la Massana,

presentació de l’Associació Cultural ArgentinaEns donarem a conèixer i parlarem

d’objectius a realitzar.

Informació: 37 97 18 A/e: [email protected]

La Querencia Asociación Cultural Argentina

Page 10: Diari del 6 de setembre de 2012

andorra10 Dijous, 6 De setembre Del 2012Gu

ia d

e se

rvei

s

Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, van presentar ahir a la Llar de Lòria les activitats per al present curs que podrà fer la gent gran de la parrò-quia. D’aquestes propostes des-taca l’organització del primer campionat de memòria inter-parroquial.

La idea és que deu padrins de cada parròquia s’enfrontin en unes proves de memòria vi-sual i auditiva, com també de llenguatge oral, per veure qui és el padrí o padrina que té millor memòria del Principat. Aquesta competició es farà al mes de ge-ner a la Llar de Lòria.

“A la gent gran els agrada participar en aquest tipus d’ac-tivitats perquè tenen angoixa per les demències que puguin patir”, explica Gil, que assenya-la que amb aquest campionat es podrà “valorar la feina feta per cada parròquia”.

A més a més, la trobada amb la vuitantena de padrins que es van desplaçar a la Llar de Lòria va servir per fer la presentació dels diferents tallers i cursos que s’impartiran a partir del mes d’octubre. En l’acte de pre-sentació també hi va participar el conseller del departament de

Social, Carles Álvarez, amb els professors que s’encarregaran dels diferents cursos.

Gil va destacar la gran ac-ceptació que van tenir aquests cursos, la gran majoria gratuïts, l’any passat, en què al voltant de 300 padrins hi van participar, un 85% de dones i un 15% d’homes. Els tallers que van tenir més èxit van ser els de memòria –per aquest motiu va sorgir la idea de fer el campionat–, i també el de teatre i el de ioga.

Les activitats de ioga van ser un gran èxit en el curs anterior i per això el Comú lauredià ha decidit, a petició dels padrins, fer una tercera classe de ioga

d’un nivell més avançat. L’any passat quaranta padrins van po-der gaudir d’aquest curs i confi-en que amb la tercera classe no hi hagi la llista d’espera del curs passat.

El curs de ioga i el taller de memòria són les grans novetats per a aquesta temporada per a tots els padrins majors de 65 anys. La Llar de Lòria té prepa-rat per a ells una vintena d’ac-tivitats, totes gratuïtes tret del ioga i el taller de memòria, com poden ser l’aiguagim, que es fa al Centre Esportiu, els cursos d’informàtica i d’ús de telèfons mòbils i inclús el country. Les inscripcions ja estan obertes.

sant Julià crea un campionat de memòria interparroquial

LLar de Lòria

e. n.

Gil i Torrentallé ahir a la Llar de Lòria.

Els cònsols van presentar les noves activitats de la Llar de LòriaRedacciósant julià De lòria

El Comú de la Massana fa un bon balanç dels resultats ob-tinguts en les propostes turís-tiques d’estiu. Així, el conseller de Turisme, Sergi Balielles, va posar en relleu que els “pro-ductes turístics d’estiu estan consolidats; per tant, de cara a pròximes temporades hem de treballar per ampliar i millorar la nostra oferta”.

Quant a les excursions gui-ades a les Valls del Nord (co-finançades i promogudes con-juntament pel Comú i hotelers de la Massana i Ordino), s’ha doblat el resultat de l’any pas-sat. Així, s’han venut 1.120 ti-quets, enfront dels 612 de l’any passat. La majoria de sortides, 755, s’han fet durant l’agost.

D’altra banda, les excursi-ons a cavall al parc natural del Comapedrosa s’han tancat su-perant en un 15% la xifra de la passada edició. En total s’han venut uns 110 tiquets. La cor-poració destaca, a més, la satis-facció mostrada pels clients.

“De cara a la pròxima tem-porada analitzarem els resul-tats, perquè és evident que hem d’ampliar les rutes a ca-vall, ja que la demanda ha estat molt alta”, assegura Balielles.

Pel que fa a les visites teatra-litzades del Sisquet de Cal Sin-quede, la xifra s’ha mantingut. Hi han participat 214 persones. La proposta que ha tingut més afluència ha estat la visita noc-turna de Pal, amb 90 persones, i es tindrà en compte aquesta demanda.

Bons resultats de les propostes per a l’estiu

c. De la massana

Una de les activitats eren excursions a cavall.

Redaccióla massana

La massana

El centre comercial Illa Carle-many obre les portes per Merit-xell i, així, la planta baixa acolli-rà un castell inflable durant tot el dia. A més, al matí es faran tallers de dibuix. A la tarda hi haurà globoflèxia, dansa i altres

animacions, que amenitzaran la xocolatada popular, a les cinc. Els més petits també gaudiran de cinema gratuït, ja que es pro-jectaran els films Río, Toy Story 3 i Up a les dotze del migdia.

La planta 0 estarà condicio-nada per a actuacions musicals. Al llarg del dia s’aniran alternant

diferents estils musicals. A més, la zona de restauració de la se-gona planta acollirà a les deu de la nit una jam session a càrrec de músics del país.

A més, el pàrquing exterior obrirà les barreres i els usuaris hi podran aparcar gratuïtament en-tre les nou del matí i la mitjanit.

Propostes lúdiques a illa Carlemany el dia de Meritxell

empresa

RedaccióanDorra la Vella

Un cop passada la diada de Meritxell, el Comú d’Andorra la Vella tornarà a fer l’horari d’hivern. D’aquesta manera, a partir de dilluns de la setmana que ve, dia 10, i fins al 21 de juny de l’any vinent, l’horari d’obertura d’atenció al públic

de les oficines comunals serà des de les vuit del matí fins a les cinc de la tarda, de manera ininterrompuda, segons van informar ahir des de la corpo-ració comunal.

Cal recordar que els hora-ris d’obertura es modifiquen a l’estiu i llavors es fa jornada intensiva.

Nous horaris d’hivern a partir del dia 10

RedaccióanDorra la Vella

andorra La veLLa

Page 11: Diari del 6 de setembre de 2012

11Dijous, 6 De setembre Del 2012

El Consorci d’Atenció a les Per-sones de l’Alt Urgell (Capau) engegarà l’1 d’octubre un siste-ma pioner de col·laboració so-cial per donar valor a les ajudes socials i evitar que siguin de llar-ga durada. El projecte preveu que les persones que rebin una quantitat econòmica, destinada a cobrir necessitats bàsiques o urgències socials, ofereixin com a contraprestació algun servei en benefici de la comunitat.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, va explicar els motius pels quals des del consorci s’ha apostat per implantar un projecte com aquest. Així, fent una anàlisi dels beneficiaris dels ajuts eco-nòmics que es concedeixen des dels serveis socials bàsics, s’evi-dencia que any rere any s’incre-menten les ajudes destinades a cobrir necessitats bàsiques de la vida diària dels col·lectius més

vulnerables; que hi ha nuclis fa-miliars que esdevenen usuaris crònics dels serveis socials; que els patrons socials esdevenen es-tàndards, passen de pares a fills; i que predomina el desconeixe-ment del cost real dels ajuts que reben els usuaris i de l’esforç que suposa per a l’administració local, i en definitiva per a tota la ciutadania, atorgar-los.

Vives va explicar que els ob-jectius bàsics que el projecte pre-tén aconseguir és que els usua-ris s’adonin que res és a canvi de res i prevenir la dependència dels serveis socials, potenciant l’autonomia de les persones davant de la cronificació de de-terminades situacions. Es vol, a més a més, implicar els usuaris en les tasques de la comunitat, fent que cooperin amb l’admi-nistració i amb entitats del ter-cer sector, i retornar així el que la societat els aporta.

La tinent d’alcalde va afegir que les tasques de col·laboració no comportaran l’ocupació d’un

lloc de treball, i que s’adaptaran a la situació sociolaboral de la persona usuària i a la demanda de prestació que fa.

Pel que fa a la implantació d’aquest sistema pioner, la di-rectora tècnica del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Dolors Farràs, va asse-nyalar que s’ha generat un siste-ma de tasques de col·laboració,

en primera instància des dels ajuntaments de la comarca, mit-jançant el qual els usuaris dels serveis socials, quan demanin una ajuda, hagin de fer a canvi una tasca en col·laboració amb el seu municipi. L’equip tècnic dels Serveis Socials treballarà coordinadament amb els con-sistoris, fent el seguiment de la tasca a fer.

Així mateix, Farràs va avan-çar que en aquests moments s’està treballant en l’elaboració del catàleg de tasques a fer per complir la contraprestació, que poden ser molt diverses, com per exemple col·laboració amb les brigades municipals o amb les àrees de cultura i en l’acom-panyament en el transport adaptat, entre d’altres.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que va expressar la seva satis-facció pel “bon funcionament” del Consorci d’Atenció a les Persones dos anys després de ser creat, va ressaltar la posada en marxa d’aquest projecte pio-ner de contraprestacions socials. Batalla assenyala que representa “una innovació dels serveis so-cials, amb un equilibri entre els drets i els deures dels usuaris i amb la voluntat política de man-tenir la cohesió social donant un cop de mà a la gent que ho necessita, tot potenciant la seva autonomia personal”.

Els usuaris crònics d’ajudes faran serveis en benefici de la comunitat

benestar

Redaccióla seu D’urgell

L’Alt Urgell posarà en marxa a l’octubre un sistema pioner perquè es valorin els ajuts socialsajuntament De la seu D’urgell

Un moment de la presentació, ahir, del nou projecte de contraprestació social.

El president del Consell Co-marcal del Pallars Sobirà, Llàt-zer Sibís, i el delegat territorial d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, es van reunir ahir amb una representació dels taxistes i d’empreses de trans-port del Pallars Sobirà per mirar d’arribar a un acord i perquè el primer dia de curs escolar no hi hagi incidents.

Els taxistes van entrar la set-mana passada un escrit al Con-sell Comarcal, firmat per tots

els 22 taxistes afectats, en què s’informava que no reprendri-en el servei de transport escolar coincidint amb l’inici del curs. Aquesta acció vol ser un símbol de protesta per l’impagament de les quanties dels mesos de març, abril, maig i juny del curs passat, i per les noves condici-ons que aplicarà el Consell Co-marcal durant aquest curs, que impliquen una retallada del 10% de l’aportació i la congelació del creixement de l’índex de preus al consum (IPC).

En la trobada, des del Con-

sell Comarcal es va proposar als taxistes que els abonaran de manera immediata un mes i mig del que se’ls deu i que es rebai-xarà la reducció al 5%.

Els taxistes, que han d’ana-litzar ara aquesta proposta i decidir si ofereixen el servei de transport escolar el primer dia de curs, també van reclamar al Consell Comarcal que se’ls garanteixi una continuïtat del servei i no se’ls faci un contracte prorrogable any a any, com pas-sarà a partir d’aquest any. Els taxistes reclamen un mínim de

continuïtat i garantia en el tre-ball que fan.

Sibís, que es va mostrar confi-at que “s’accepti la proposta i el curs pugui començar amb nor-malitat”, va explicar que s’estu-diarà el mecanisme legal per fer

el canvi sol·licitat pels taxistes. Si finalment no es pot arribar a un acord satisfactori i els 22 ta-xistes opten per no oferir el ser-vei, es veurien afectades fins a 33 línies de transport escolar de la comarca.

El Consell Comarcal negocia la represa del transport escolar

pallars sobirà

agènciessort

agències

Un moment de la reunió d’ahir amb els taxistes al Consell Comarcal.

Page 12: Diari del 6 de setembre de 2012

pirineus12 Dijous, 6 De setembre Del 2012

ANDORRA LA VELLA

PACKS DE BELLESA AMB UN 30% DE DESCOMPTE

DESMAQUILLANT

Ulls 12.32 €Tònic 12.25 €Llet 12.25 €Mousse 14.00 €

Preu Pack 50,82 €

LLUMINOSITAT

Crema 45.29 €Mousse 14.00 €Mascareta 28.00 €

Preu Pack 87.29 €

RELAX INTENSE

Oli dutxa 11.90 €Oli sec 21.00 €Aroma confort 19.60 €Gommage 14.70 €Bàlsam relax 19.60 €

Preu Pack 86.80 €

ANTI-EDAT

Crema 61.60 €Contorn ulls 35.56 €Gommage 16.52 €Bàlsam 19.95 €

Preu Pack 133.63 €

A més a més, KIT TRAVEL ESSENTIALS a 18.90 €, KIT TRAVEL AVIÓ a 12.95 € i PACK SLIM EFFECT a 28.00 €

FINS A ESGOTAR ESTOCS OFERTA EXCLUSIVA A

ofertes decleor juliol 2012.indd 1 20/07/12 12:55

La Seu d’Urgell té preparat un seguit d’actes per celebrar la Diada nacional de Catalunya, que arrencaran ja demà mateix amb la presentació del llibre Lliures o morts, de Jaume Clotet i David de Montserrat, a les vuit del vespre a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, segons va informar l’Ajuntament.

Els actes continuaran el ma-teix dia 11, amb un acte institu-cional que començarà a un quart de dotze del migdia, en què tin-drà lloc la lectura del manifest de la Diada a càrrec d’Òmnium Cultural. També es recitaran po-emes musicats a càrrec de Pere Tomàs, Ramon Viliella i Jordi Benavent.

La jornada festiva continuarà a les dotze del migdia a la plaça de Catalunya de la Seu d’Urgell, on s’hissarà una senyera i s’in-terpretarà el Cant dels Segadors. Tot seguit, se celebrarà una ba-

llada de sardanes a càrrec de la Cobla Vents de Riella.

Per a la vigília de la Diada, el dia 10 a les deu de la nit, Òmni-um Cultural també ha convocat la segona Marxa de torxes, amb el lema Som una nació. Nosaltres decidim. El recorregut comen-çarà al passeig Joan Brudieu, continuarà pel carrer Major i

s’acabarà a la plaça dels Oms, amb la lectura d’un manifest i un concert del grup Pixem Fora de Test.

Aquest any no s’ha progra-mat cap activitat per al dia 11 a la tarda davant la previsió d’as-sistència massiva des d’arreu de Catalunya a la concentració convocada a Barcelona.

Diversos actes a la Seu per commemorar l’11 de Setembre

diada nacional de catalunya

ajuntament De la seu D’urgell

un dels actes de la diada de l’any passat a la capital alturgellenca.

L’Espai Ermengol acull demà la presentació del llibre ‘Lliures o morts’Redaccióla seu D’urgell

entitats

L’organització juvenil Arran es presenta a la Seu d’Urgell

Redaccióla seu D’urgell

Arran, la nova organització juvenil de l’esquerra inde-pendentista fruit de la fusió entre els grups CAJEI i Mau-lets, ha organitzat per dis-sabte tot un seguit d’actes a la Seu d’Urgell per donar a conèixer el seu projecte.

La presentació de l’enti-tat tindrà lloc a les vuit del vespre en un acte polític al casal popular, al qual seguirà un sopar de broquetes. Més tard, a partir de la mitjanit, hi haurà un concert a la Sala Polivalent amb el grup local Salit’s Rock, els emporda-nesos Bacons de Peralada i una sessió amb PD Dupond i Dupont.

Arran pren el relleu de l’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell (AJAU), creada ara fa vuit anys. Segons els seus promotors, la nova organit-zació és “més forta i està més cohesionada que mai”.

muntanyisme

La Radikal Estana completa el Circuit Fer

Redaccióestana

El Circuit Fer-Grifone Cha-llenge de curses de munta-nya es completarà aquest diumenge vinent amb la tercera Radikal Estana, que mantindrà el mateix itinerari de l’any passat, que va satis-fer els participants, segons va explicar l’organització.

Se sortirà de la plaça en direcció al coll de Pallers per pista fins a trobar el corriol que porta a Prats de Cadí, on en poc més de tres quilò-metres es completa quasi tot el desnivell de la cursa. Des de la font del Pi es continu-arà cap al solà de l’Orri, el collet dels Pous i, des d’allà, la baixada altra vegada cap a Prats de Cadí, passant per una de les parts més boni-ques de la Radikal. El segon avituallament serà a Víllec. A partir d’aquell punt, el camí és més planer fins a arribar a Estana.

Page 13: Diari del 6 de setembre de 2012

13Dijous, 6 De setembre Del 2012

A l’Orquestra Nacional Clàssi-ca d’Andorra (ONCA) se li gira feina per al 2013. El Palau de la Música Catalana ha programat per a la nova temporada –que va començar ahir– tres actuacions de l’orquestra andorrana, a més d’una del Claret Piano Quartet.

L’ONCA actuarà dins el ci-cle Petit Palau, com ja fa des de fa uns anys. El 21 de febrer, l’orquestra, amb Gerard Claret com a concertino director (és a dir, que a més de dirigir toca, en el seu cas el violí), interpretarà Beatles a la barroca, les versions d’una vintena de temes del mític grup de Liverpool que el com-positor Peter Breiner (1957) ha fet seguint l’estil barroc. Clàssics com Hey Jude, Yellow Submarine i Help sonaran com si els hagues-sin compost els grans mestres barrocs.

L’audició està dividida en quatre grans concerts. El primer inclou cinc cançons dels Beatles interpretades a l’estil de Händel

(1685-1759); el segon, cinc temes a l’estil de Vivaldi (1678-1741); el tercer, sis grans èxits com si fossin de Bach (1685-1750) i, al quart concert, Breiner hi inclou quatre cançons sense referència. L’ONCA les tocarà a l’estil d’Ar-cangelo Corelli (1653-1713).

La segona cita del Petit Palau serà el 7 de març. L’ONCA, amb Claret com a concertino direc-tor, comptarà per a aquest reci-tal amb Nacho de Paz (Oviedo,

1974) com a director. De Paz és un director molt prometedor, reconegut internacionalment i molt format. En el concert, titu-lat ONCA i Guinjoan, l’orquestra interpretarà dues peces del com-positor tarragoní Joan Guinjoan (1931) –Díptic per a vuit violoncels i Ambient número 1 per a cordes– i, a la segona part, tocarà La nit transfigurada, op. 4, d’Arnold Schönberg (1874-1951).

L’ONCA tornarà al Palau

el 18 d’abril, amb Claret com a concertino director i amb Michel Lethiec com a clarinet solista. Lethiec és el director artístic del Festival Pau Casals de Prades.

El recital, titulat De Catalu-nya a Amèrica, se centrarà en composicions de Joan Manén (1883-1971) –Miniatures, Pensan-do en los clásicos, Danza de otros tiempos, Breçolada, Wateau, Copla, Romanza i Fuga del docto rebelde–, i també s’hi interpretarà una peça de George Gerwshin (1898-1937), Porgy and Bess, en una versió per a clarinet i cordes.

Gerard Claret també actuarà al Palau el 21 de març, però amb el Claret Piano Quartet, dins el cicle Intèrprets catalans al Palau. El quartet està format per Ge-rard Claret (violí), Lluís Claret (violoncel), Cristian Ifrim (vio-la) i Maruxa Llorente (piano). El quartet interpretarà peces de Mahler (1860-1911), Strauss (1864-1949), Guinjoan (1931) i Brahms (1833-1897).

L’ONCA també actuarà el 27 de febrer al Festival internacio-

nal de música de Vic, dirigida per Marzio Conti, i protagonit-zarà el pròxim concert de Cap d’Any a l’Auditori Nacional.

L’ONCA interpretarà Beatles, Guinjoan, Manén i Gershwin al Palau de la Música

MÚSICA CLÀSSICA

e. j. m.AnDorrA lA VellA

L’espai barceloní programa el 2013 tres actuacions de l’orquestra i una del Claret Piano Quartet GerArD PoCH

L’ONCA en una actuació al Palau de la Música el 2008.

La JONCA ofereix diumenge el tradicional Concert de Meritxell

JOVES tALENtS

RedaccióAnDorrA lA VellA

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) ofereix el tradicional Concert de Meritxell diumenge, 9 de se-tembre, a les 12.30, a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino. L’entrada al recital és gratuïta. El concert l’organitzen el Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, pa-trons de la Fundació ONCA.

El repertori és nou i inclou música des del segle XVII fins a l’actualitat. La formació de

cambra ha preparat el progra-ma a Ordino, en uns assajos al maig, sota la direcció dels caps de corda de l’ONCA, i durant aquesta mateixa setmana, sota la direcció de Gerard Claret. El programa del Concert de Merit-xell inclou quatre solistes de la mateixa formació, tal com es va fer els anys 2001, 2004 i 2005.

La JONCA, dirigida per Ge-rard Claret, està formada per 31 músics, la meitat dels quals són del Principat, repartits en deu violins primers, nou violins se-

gons, cinc violes i set violoncels, a més d’un contrabaix professio-nal que hi col·labora per al con-cert. Aquest any s’ha convidat els estudiants més preparats de l’Institut d’Estudis Musicals a formar part de la JONCA fins a la propera convocatòria, previs-ta per al 2013.

Abans del concert, la Fun-dació Anna Riera entregarà les beques que cada dos anys ator-ga a joves talents de la JONCA. Aquest any han estat premiats els músics de grau mitjà Marta

Armengol (viola), Èlia Bastida (violí), Laura Peribáñez (violon-cel) i Laura Isbert (violoncel), i els músics de grau superior Ma-

rina Serra (violí), Laia Capdevila (viola) i Marc Pons (violoncel).

El concert serà retransmès per ATV i per RNA.

EL PROGRAMAHeNry PurCeLL (1659-1695) Suite per a cordes (arranjaments d’Albert Coates)

J. S. BACH (1685-1750)Concert per a dos violins i cordes en re m, BWV 1043 Solistes (violins): Èlia Bastida i Da-vid Evilio Fonseca

P. I. TxAIkOvSkI (1840-1893) Pezzo capriccioso per a violoncel i cordes en si menor, op. 62. Solista (violoncel): Carolina Bartumeu

L. e. LArSSON (1908-1986)Concertino per a viola i cordes, op. 45, núm. 9Solista (viola): Laia Capdevila

W. A. MOzArT (1756-1791)Petita serenata nocturna per a cor-des en sol major, KV 525

NINO rOTA (1911-1979)El padrí (arranj. de Robert Longfield)

Jerry BOCk (1928-2010)El violinista a la teulada (arranja-ments de Herbert Baumel)

ONCA

CLAREt PIANO QUARtEt

21/02/2013Beatles a la barrocaPeter Breiner va versionar 20 èxits del grup de Liverpool.

7/03/2013ONCA i GuinjoanInterpretació de dues peces de Joan Guinjoan i una de Schönberg.

18/04/2013De Catalunya a AmèricaComposicions de Joan Manén i de Porgy and Bess, de Gershwin.

21/03/2013Gerard Claret, Lluís Claret, Cristian Ifrim i Maruxa LlorenteInterpretaran Mahler, Strauss, Guinjoan i Brahms.

Page 14: Diari del 6 de setembre de 2012

cultura14 Dijous, 6 De setembre Del 2012

Després de l’aturada estiuen-ca, el tercer Rockòdrom torna aquest dissabte, diada de Me-ritxell, amb el pop rock de Less is More, el grup amb la veu d’Ishtar Ruiz. El concert serà al Cau d’Arinsal i començarà una mica abans de la mitjanit.

L’organització del cicle anun-cia el concert de Less is More com a “pop rock fresquet i que sona ben rodat després del fart de concerts que s’han fet du-rant els últims mesos”. De fet, el grup ha tocat al Dijousderock, al cicle Músiques del món i a la Nit de rock andorrà, i ha tingut més bolos. A més, el concert serà el comiat de la cantant, ja que mar-xa d’An dorra.

El Rockòdrom 2012 ha apos-tat fort per les bandes de casa i

de tots els estils. Al juny hi van actuar Punkers Love’s the 80’s, Alex and The Failords, Velozi-raptors i La Banda del Karma.

El setembre serà el mes dels grups autòctons: els heavies Gwärroteville (dia 15), el retro-bament d’Hysteriofunk (dia 22),

el grup de metal Innvortex (dia 28) i Last Paradise (dia 29). A l’octubre només actuarà un grup andorrà: The Velvet Blues Band (dia 26). I al novembre actuaran Metallicand (dia 10) i Madreto-masa, que tancarà el tercer cicle del Rockòdrom (dia 24).

El Rockòdrom 2012 es reprèn amb el concert de Less is More

MÚSICA

tAti mAsiÀ

Less is More, al concert dels Dijousderock d’aquest estiu.

El cicle d’actuacions a Arinsal torna després de l’aturada estiuencae. j. m.lA mAssAnA

L’actor Marc Cartes torna a la petita pantalla amb la segona temporada de la sèrie Kubala Moreno Manchón. L’estrena és el 19 de setembre, a TV3. Cartes hi interpreta Charlie Moreno, un detectiu privat amb una vida personal desastrosa. “No és un cràpula, no té mala fe”, ha dit Cartes sobre el seu personatge.

La sèrie és dirigida per l’ur-gellenc Kiko Ruiz, que destaca que “el millor” de la segona temporada és que “no hem de

presentar els personatges”. La primera temporada KMM va obtenir una audiència mitjana de 484.000 espectadors.

Cartes torna a TV3 amb ‘KMM’ el 19 de setembre

kmm

Marc Cartes en el paper de Moreno.

RedaccióAnDorrA lA VellA

TELEVISIÓ

A finals de juny Àngel Calven-te anunciava que liquidava tot l’estoc d’obres per “començar de zero” i “crear obra nova”. L’ar-tista va posar a la venda un cen-tenar d’obres, entre escultures,

dibuixos i quadres. Calvente la-menta que, de moment, només ha venut catorze obres de petit format. L’Espai 29, que utilitza com a galeria i taller, continuarà obert tot el mes de setembre per seguir liquidant les creacions.

Les obres de què es vol des-

prendre s’aglutinen sota l’epí-graf de Ressorgir (el títol d’una de les escultures), ja que Calven-te té en ment dos o tres projectes nous. No obstant, tirar-los enda-vant dependrà de si pot liquidar l’obra i centrar-se en una nova línia creativa.

Àngel Calvente continua amb la liquidació de la seva obra

ART

e. j. m.escAlDes-engorDAny

tAti mAsiÀ

Àngel Calvente en la presentació de ‘Ressorgir’, el juny passat.

FOLKLORE

RedaccióAnDorrA lA VellA

Sense esbarts per Meritxell

L’actuació que els cinc esbarts d’Andorra havien d’oferir per Meritxell no se celebrarà. Cultura els havia proposat un espectacle conjunt al Centre de Congressos i Exposicions d’Andorra la Vella, on cada esbart (l’Esbart Dansaire, l’Esbart Sant Romà, l’Esbart de les Valls del Nord, l’Es-bart Lauredià i l’Esbart San-ta Anna) havia de ballar una o dues de les seves danses. Aquest any no s’organitzarà, però no es descarta progra-mar-lo per a l’any que ve.

Tornen els exitosos Dijous d’humor que organitza la productora Quelcom.ad. El pròxim 27 de setembre actua-ran els còmics Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla. El xou de monòlegs serà a les deu de la nit, al Centre de Congressos

d’Andorra la Vella. L’entrada anticipada val 20 euros i a ta-quilla, 25 euros. Les entrades ja es poden comprar a l’Ofi-cina Nacional de Turisme i a www.netentrades.com.

Reyes i Sevilla compartei-xen projectes televisius, com La Hora Chanante, Muchachada Nui i Museo Coconut.

Monòlegs de Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla

Quelcom.AD

Imatge promocional de Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla.

RedaccióAnDorrA lA VellA

DIJOuS D’huMOR

L’editorial 2+1 Editors posa a la venda la versió digital del llibre Històries de la nos-tra història, d’Alfred Llahí, “el llibre de no-ficció en català més venut per Sant Jordi 2012 al Principat d’An dorra”. La compra s’ha de fer a través de la pàgina web de l’editorial, www.2mes1editors.com.

El preu del llibre digital és de sis euros i es pot adqui-rir en tres formats diferents: ePub, Mobi i PDF. No obstant,

els usuaris que es registrin a la web des d’ara fins a finals d’any gaudiran d’un descomp-te del 50%, que s’aplicarà a to-tes les compres que facin a la botiga digital de l’editorial.

En la creació del segell edi-torial l’empresa ja va apostar “per la convivència dels dos suports: digital i imprès”. 2+1 Editors es presenta a la web com “l’editorial pionera al Principat d’Andorra en format digital”. L’edició en paper del llibre de Llahí pràcticament s’ha exhaurit.

Versió digital d’‘Històries de la nostra història’

RedaccióAnDorrA lA VellA

PuBLICACIONS

Page 15: Diari del 6 de setembre de 2012

15Dijous, 6 De setembre Del 2012

La FIFA ha fet canvis en la re-glamentació de cara a la fase de classificació per al Mundial del Brasil del 2014. Les convocatòri-es s’amplien passant de 18 a 23 jugadors, encara que la norma-tiva és flexible i qualsevol nú-mero entre aquestes xifres, totes dues incloses, està acceptat. Tot i tenir aquesta possibilitat, el se-leccionador, Koldo Álvarez, no té plantejat utilitzar l’augment de noms a l’hora de confeccio-

nar les llistes si no és extrema-ment necessari.

El que vol el tècnic és que els seus jugadors estiguin comple-tament motivats quan estiguin convocats. Que notin que tenen opcions de jugar. Si el nombre de futbolistes augmenta, les op-cions de sortir al terreny de joc són inferiors. La FIFA dóna la possibilitat que fins a dotze ju-

gadors siguin a la banqueta, o bé que cinc d’ells vagin a la grade-ria. Però Koldo té clars els seus plantejaments. “En farem servir divuit, com sempre”, assegura. El motiu no és altre que “que-dar-se sense jugar és fotut per a la persona”. I el que vol és man-tenir un clima idoni amb els fut-bolistes suficients perquè sentin que poden ser protagonistes al

camp i no carn de banqueta. Ara bé, la xifra dels divuit pot aug-mentar en situacions concretes, que seran excepcionals durant la fase de classificació.

Després de l’entrenament d’ahir, Koldo va descartar dos jugadors. Van ser Manolo Jimé-nez i Samïr Bousenine, tots dos per raons tècniques. Després d’aquest primer tall la llista que-

da composta per 23 jugadors, així que encara en pot descartar cinc més.

El que no dubta a utilitzar el màxim de jugadors permesos és el seleccionador hongarès, Sán-dor Egervári, que per a aquesta ocasió disposa de tots els convo-cats que permet la normativa, i en portarà 23 a Andorra: Ádám Bogdán, Gábor Király, Balázs

Megyeri, Roland Juhász, Zsolt Korcsmár, Zsolt Laczkó, Zol-tan Lipták, Norbert Mészáros, Vilmos Vanczák, Balázs Dzsudzsák, Ákos Elek, Zol-tán Gera, Tamás Hajnal, Ádám Gyurcsó, Péter Halmosi, Vladi-mir Koman, Ádám Pintér, Péter Szakály, József Varga, Krisztián Németh, Tamás Priskin, Imre Szabics i Ádám Szalai.

Koldo prefereix les llistes curtes i serà excepcional que superin els 18 jugadors

fase de classificació per al mundial del 2014

joan josep blascoAnDorrA lA VellA

La nova normativa de la FIFA permet que les convocatòries arribin a ser de fins a 23 futbolistesfAf

els jugadors convocats de la selecció s’exerciten en l’entrenament de dimarts a l’estadi comunal.

Els esquiadors andorrans afron-ten les primeres curses. Ahir van prendre part en un super-gegant de la Copa Sud-america-na a l’estació xilena de la Parva. Kevin Esteve va ser quinzè. Va acabar amb un crono d’1.18,72 minuts, que li va reportar 40,44

punts FIS. El que no va poder finalitzar la prova va ser Marc Oliveras.

El guanyador va ser el fran-cès Adrien Theaux, amb un registre d’1.16,22. El van acom-panyar al podi l’alemany Josef Ferslt (1.16,68) i el gal Gauthier de Tessieres (1.16,73). Dimarts els andorrans van prendre part

en dos descensos a la matei-xa estació. Al primer Esteve va ser 17è (1.19,82) i Oliveras, 23è (1.20,96), en una cursa que va guanyar el francès Brice Roger amb 1.18,31. En la segona cursa, Esteve va ser 21è amb 1.22.02, i Oliveras, 23è amb 1.22,14. El tri-omf se’l va adjudicar el finlan-dès Andreas Romar (1.18,71).

Kevin Esteve acaba quinzè en el supergegant de la Parva

esquí

RedaccióAnDorrA lA VellA

fAe

esteve fa les primeres curses de la nova temporada.

Manolo Jiménez i Samïr Bousenine són els primers descartats

per al matx amb Hongria

Page 16: Diari del 6 de setembre de 2012

esports16 Dijous, 6 De setembre Del 2012

La Travessa de Canillo, penúlti-ma etapa de la Copa d’Andorra, torna a canviar de recorregut. Aquest any, en la 25a edició s’haurà de completar el camí circular de la parròquia, que es podrà fer caminant o bé corrent. Es disputarà el 15 de setembre.

El Soldeu Esquí Club ha pre-parat per a l’ocasió aquest tra-çat, de 31,5 quilòmetres i 1.560 metres de desnivell positiu, que es farà per primera vegada. Els participants tenen l’oportunitat de completar-lo de dues ma-neres. En l’apartat competitiu se sortirà davant el Comú a les onze del matí, amb arribada al mateix punt després de passar per Prats, el santuari de Merit-xell, les bordes de Mereig, el collet de Montaup, Ransol i Sol-deu. Unes hores abans, a les set del matí, s’haurà donat el tret de sortida a la caminada popular, amb el mateix itinerari i dirigi-da a tots els que vulguin gaudir dels paisatges de Canillo.

Aquesta prova serà la més ex-tensa en quilometratge de tota la Copa d’Andorra. El recorregut té unes característiques diferen-

cials de la resta, ja que “per ser una cursa de muntanya és força atlètica”, indica el director de la carrera, Xavi Capdevila, cosa que obre el ventall de partici-pants: “Dóna la possibilitat que vingui gent més atleta, no tan muntanyenca.”

La travessa canvia habitual-ment de traçat, fet que permet mostrar nous itineraris de la parròquia. “Està molt bé donar a conèixer nous recorreguts”,

tant als participants locals com als que vénen de fora.

Les inscripcions es poden fer fins al 13 a la web www.topcrono.net. El mateix dia de la competi-ció no serà possible apuntar-s’hi. Les categories participants, tant en masculí com en femení, són les de sènior, veterà, màster i jú-nior. Els cinc primers de la clas-sificació general tindran un pre-mi en metàl·lic. El del vencedor serà de 200 euros.

La Travessa de Canillo té com a itinerari el camí circular

curses de muntanya

j. j. b.canillo

tati masià

el guanyador de l’edició del 2010 celebra la victòria en travessar la meta.

La pretemporada del VPC està tenint més entrebancs dels que s’esperaven en forma de lesions. L’equip acumula un bon grapat de baixes, algunes després del primer partit amistós, el de dis-sabte passat davant el Manresa. Diumenge rep la Santboiana al camp del Consell, partit amb un rival d’entitat que es perdran alguns jugadors per diferents motius.

El problema més greu que afronta el tècnic, Dídac Mar-tínez, és el de Paul Alieu, que quasi amb tota probabilitat es perdrà tota la temporada. Da-vant el Manresa es va trencar el taló d’Aquil·les, cosa que supo-sa sis mesos de baixa més la re-cuperació, fet que fa molt difícil que pugui disputar cap partit de Lliga. Els que tampoc podran ser al partit per lesió són Marc

Abelló, Kilian Arajol i Esteve Pérez, mentre que Cristian Pons se’l perdrà per motius professi-onals i Josep Magallón, per per-sonals. Són dubte fins a última hora per les molèsties que arros-seguen Miquel Barbolla, Quim Marticella i Javier Vicente.

Totes aquestes circumstànci-es Martínez les relativitza, per-

què es tracta d’un partit amistós de pretemporada. “Si no hi són podrem donar l’oportunitat a altres jugadors per poder en-frontar-se a un equip de prime-ra línia”, indica. En canvi, el que torna a un terreny de joc després de recuperar-se del trencament de lligaments encreuats del curs passat és Daniel Raya.

El VPC té diverses baixes per enfrontar-se a la Santboiana

rugbi

RedaccióanDorra la Vella

iñaki rubio

marc abelló és una de les baixes per al partit amb la santboiana.

L’equip andorrà va aconseguir una nova victòria a l’Olimpí-ada. Es va imposar a Surinam en la vuitena ronda de la com-petició. Va vèncer per 1,5 a 2,5, encara que pel desenvolupa-ment de les partides i la direc-ció que havien agafat el triomf podia haver estat perfectament amb una diferència superior.

El primer a acabar va ser Òscar de la Riva, que es va desfer sense problemes de Ca-sanova Sanches. Va dominar la partida i una greu errada

del sud-americà va decidir-la. Marc Simonet va atacar des d’un principi, però no va saber triar la millor continuació, que es va sumar a la bona defensa de Viresh Giasi, que finalment es va endur el triomf per em-patar a un l’enfrontament.

Raül García va fer un bon joc per vèncer Roger Matoe-wi, que donava avantatge als andorrans. Per acabar, Daniel José semblava que tenia la par-tida guanyada sobre Calvin Tjong, però va triar un final complicat que només li va per-metre fer taules.

Andorra venç Surinam en la vuitena ronda

feVa

els andorrans van superar el conjunt de surinam.

RedaccióanDorra la Vella

escacs

triatló

Sis del Triatló Serradells, al Campionat d’Espanya

RedaccióanDorra la Vella

Sis components del Club Tri-atló Serradells prendran part aquest cap de setmana en el Campionat d’Espanya de tri-atló olímpic, que se celebrarà a Pontevedra. Tots els que hi participaran han obtingut la classificació al llarg de la temporada.

L’entitat andorrana estarà representada per Eloi Fort, Èric Sallés, Gerard Baella, Sergi González, Jordi Cerro i Pere Marquina. Ells seran sis dels prop 400 triatletes que es reuniran per disputar el campionat. A Galícia hauran d’afrontar un recorregut amb un primer tram d’1,5 quilò-metres de natació, a continu-ació, 40 quilòmetres sobre la bicicleta i, per acabar, 10 qui-lòmetres de cursa a peu.

vela

Lescano pren part en el Català de creuers amb ‘L’Immens’

RedaccióanDorra la Vella

El Campionat de Catalu-nya de creuers es disputa de dissabte a dilluns en aigües compreses entre Mataró i el Masnou. Entre els partici-pants hi haurà Marcel Les-cano, que aquesta vegada formarà part de la tripulació de L’Immens, que confia estar entre els primers classificats de la seva classe.

La regata és organitzada pels clubs nàutics de Mataró, el Masnou, Premià i Vilassar de Mar, a més de la Federa-ció Catalana de Vela. Les ca-tegories participants són iots amb el ràting RI de les clas-ses 0, 1, 2 i 3. Lescano farà les funcions de trimmer de major i, com ell mateix exposa, “te-nim aspiracions de quedar entre els cinc primers”.

Page 17: Diari del 6 de setembre de 2012

publicitat 17Dijous, 6 De setembre Del 2012

Page 18: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS18 DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

Vehicles

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLORMassatges eròtics

Renovació constantde noiesServeis 24 hSortidesparticularsi hotel1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Hem canviat d’adreça i hocelebrem baixant preus.A partir de 35 €

i sense presses

Es ven honda Pantheon 150.Color negre. 17000 Km

Preu 1400 €Tel.: 32 53 85

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Ctra. General, 3, ed. Roc de la Torre, B. B.AD300 LA CORTINADA

Tel.: 356 037 · Fax: 850 [email protected] · www.pinturaexpres.ad

Demana

pressupost

sense

compromís

Pintura decorativaFaçanes

Aïllament tèrmic

Diversos

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

COMPRO TOT TIPUS DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYSPAGAMENT AL COMPTAT

Ens desplacem per veure el vehicle.Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

tel.: 32 15 89

El primer diari digital d’Andorra

Page 19: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 19DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

Immobles

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

LLOGUERSANDORRA LA VELLARef. LL-169 Sup.: 45 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina separada, 2 dorm., 1 despatx, 1 bany. Semireformat. A l’av. Meritxell. PREU: 400 €/mensuals

Ref. LL-170 Superfície: 75 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dorm. Exterior. Molt cèntric.

PREU: 600 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. LL-168 Superfície: 105 m2

aproximadament, àtic dúplex. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina separada, 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa. Tot exterior. Sol i vistes. 1 pàrquing.PREU: 670 €/mensuals

ENCAMPRef. LL-146 Superfície: 57 m2 aprox., rebedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta parcialment equipada, 1 dormitori doble, 1 bany complet amb dutxa d’hidromassatge. Sol i vistes. Seminou. 1 plaça d’apar-cament i 1 guardaesquís.

PREU: 450 €/mensuals

SANT PERE DEL TARTER - Ref. X-413Superfície: 174 m2 aprox. Casa adossada rústica situada en magnífica urbanització privada. Distribuïda en 2 plantes + altell. Gran sala d’estar-menjador, cuina ame-ricana, 4 dorm., 3 banys, sala d’estar. Terrassa. Sol i vistes. 2 pq. i 1 traster.

ANDORRA LA VELLA. Ref. 2223 100 m2.Sala d’estar-menjador, cuina equipada, safareig, 3 dor-mitoris, 2 banys complets. Armaris encastats. Molt cèn-tric. PREU: 289.000 €

ANDORRA LA VELLA. Ref. 2241 60 m2. Sala d’estar-menjador, cuina separada, 1 dorm. amb armaris encastats, 1 bany complet. Terrassa tancada. Cèntric. Molt lluminós. PREU: 150.000 €

ENCAMP. Ref. 2310 45 m2. Sala d’estar-menjador, cui-na oberta equipada, 1 dormitori doble amb armaris en-castats , 1 bany complet. Cèntric. Lluminós. 1 pàrquing. Ideal per a inversors, fàcil de llogar. PREU: 63.000 €

OPORTUNITAT:

600.000 €

LA MASSANA. Ref. 2277 80 m2. Rebedor, sala d’estar-menjador, cuina office, 2 dorm. dobles, 1 bany com-plet, 1 lavabo. Armaris encastats. Moblat i equipat. Sol i vistes. Molt cèntric. 1 pq. i 1 traster. PREU: 185.000 €

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055 - www.granvalira.com - [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

NOU HORARI D’ESTIU: De dilluns a dijous de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Divendres de 9.30 a 15.00 h.

ANDORRA LA VELLAREF. 3975: Pis de 94 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cui-na amb safareig, saló menjador. Plaça de garatge. Cèntric. PREU: 695 €REF. 3941: Carrer Riberaygua, pis de 117 m2, 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa. PREU: 700 €REF. 3940: Baixada de Moli, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador, plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 650 €REF. 3972: Pis de 98 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, cuina equipada, saló menjador balcó, plaça de garatge. PREU: 755 € (DESPESES INCLOSES)REF. 3881: Pis de 36 m2, 1 dormitori, 1 bany com-plet, cuina americana, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 350 €REF. 3962: Pis de 55 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana, saló menjador, MOBLAT. PREU 500 €REF. 3961: Estudi de 38 m2, saló menjador amb bany complet. PREU: 300 €REF. 3905: Magatzem de 90 m2, amb un despatx. PREU: 400 €ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MOBLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3917: Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 3920: Pis de 72 m², 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina americana, safareig, CALEFACCIÓ INCLOSA, pàrquing opcional. PREU: 620 €REF. 3824: Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb terrassa, plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 3946: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany com-plet, 1 bany aux., cuina tancada amb balcó, saló menjador. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 590 €REF. 3958: Pis reformat de 85 m2, 2 dormitoris, saló menjador, un bany complet, 1 lavabo, cuina,

balcó, sol, pàrquing opcional. PREU: 575 €REF. 3959: Àtic de 65 m2 + 20 m2 de terrassa, amb barbacoa, 2 dormitoris, cuina tancada, saló menjador. Vistes i sol. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 625 €REF. 3944: Casa adossada, 180 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, saló menjador, balcó, 1 plaça de garatge. PREU: 950 €

LA MASSANAREF. 3877: Pis de 115 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, cuina equipada, saló menjador, llar de foc, 2 places de garatge. PREU: 690 €REF. 3845: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana equipada, saló menjador, balcó, plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3939: SISPONY. Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, gran saló menjador amb llar de foc i accés a terrassa amb barbacoa, vistes, inclòs pàr-quing i traster. PREU: 825 €REF. 3065: Pis de 120 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada amb safareig, saló menjador, plaça de garatge i traster. PREU: 700 €REF. 3893: Pis de 55 m2, 1 dormitori, menjador, cuina americana, gran terrassa, totalment reformat. PREU: 375 €

ORDINOREF. 3827: Pis nou, a estrenar, planta baixa, 117,75 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, balcó de 2,55 m2, traster, plaça de garatge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 950 €REF. 3829: Pis nou, a estrenar, planta baixa, 140,55, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, jardí de 210,50 m2, plaça de garatge op-cional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 1.400 €REF. 3932: LLORTS, 100 m2 + 78 m2 de jardí, 3 dormitoris, 2 banys, cuina oberta, saló menjador amb llar de foc, safareig, plaça d’aparcament, estat impecable, sense mobles. PREU: 650 €

ENCAMPREF. 3451: Pis de 42 m2, moblat, 1 dormitori, 1

bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650: Àtic de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cui-na, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3843: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. MO-BLAT. PREU: 360 €REF. 3737: Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany com-plet amb dutxa, cuina americana amb saló menja-dor. Totalment moblat. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 400 €

CANILLOREF. 3758: CANILLO. Estudi amb bany, cuina americana, saló menjador. PREU: 250 €REF. 2713: RANSOL. Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 300 € REF. 3899: CANILLO CENTRE. Pis de 49 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana i equipada amb saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3769: Pis de 52 m2 + 50 m2 de jardí, 1 dormi-tori doble + 1 dormitori individual, 1 bany complet, cuina equipada, saló menjador, plaça de garatge opcional a 50 €. PREU: 480 €REF. 3584: Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Plaça de garatge i tras-ter. PREU: 450 €REF. 3931: Pis de 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador. Tot exterior. Moblat. PREU: 600 € REF. 3751: Pis de 118 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menjador, plaça de garat-ge. PREU: 700 €PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TO-TES LES PARRÒQUIES. CONSULTEU SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA

Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles (1 amb suite amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge,

cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar de foc, plaça de garatge gran i traster

gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 215.000 € NEGOCIABLE!!!!!!

ESCALDES-ENGORDANYPis de 90 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet,

cuina tancada, saló menjador, terrassa. Plaça de garatge. Situat en zona assolellada i amb

magnífiques vistes. Preu: 150.000 €Àtic de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina ameri-

cana amb saló menjador. PREU: 123.000 €

ANDORRA COMELLA PARC

Casa adossada, 279 m2, 3 dormitoris, 3 banys, cuina tancada, saló,

jardí de 62 m2. Vistes i sol.

PREU: 480.000 €

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

Page 20: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS20 DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

PERMUTAÀtic a Salamanca (al costat del Corte Inglés), amb vistes molt maques, 2 hab.,

per pis a Andorra.Tel +34 654 99 07 49

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys,

cuina, menjador, traster, 2 places de

pàrquing.

Abans: 664.810 € Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

GRAN OPORTUNITATAPARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO

110 m2, 3 habitacions, 2 banys. Mansarda.Sol, amb vistes panoràmiques.

PREU: 265.000 €APARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO1 habitació, 1 bany, gran menjador amb llar de

foc, cuina totalment equipada.450 € mensuals (disponibilitat: 17 de setembre)

Es ven pis a Encamp120 m2, 3 dorm., 2 banys, 2 pq. + traster

Terrassa gran, llar de foc Vistes i sol tot el dia

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLARef. 4320101: Pis, 1 habitació, moblat, zona hotel President. Preu: 350 euros

Ref. 3040101: Pis, 1 h., sense mobles, al c/ Alzinaret, a prop de Pyrénées. Preu: 400 euros

Ref. 3220133: Pis, 3 h., amb mobles i pàrq., situat a l’av. Santa Coloma. Preu: 650 euros

Ref. 2640101: Pis, 4 habitacions, sense mo-bles, gran menjador, cuina àmplia, zona antic hospital. Preu: 600 euros

SANTA COLOMARef. 2810102: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, amb pàrquing i traster, Santa Coloma. Preu: 400 euros

Ref. 4070201: Pis, 2 habitacions, àmplies, cuina reformada independent a Santa Colo-ma. Preu: 600 euros

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2020123: Estudi amb mobles, zona Don Denis. Preu: 350 euros

Ref. 2650101: Pis, 1 hab., sense mobles, ex-terior, a l’av. Fiter i Rossell. Preu: 350 euros

Ref. 4100101: Pis, 1 habitació, semimoblat, tot exterior, enfront de les piscines Monta-nya. Preu: 400 euros

Ref. 4020101: Pis, 1 habitació. Sense mo-bles, petit, totalment reformat, a la plaça de Caldea. Preu: 400 euros

ENCAMPRef. 3250101: Pis, 1 habitació, sense mobles, amb pàrquing i traster inclosos. Zona Turó de Vila. Preu: 400 euros

Ref. 4060101: Pis, 1 habitació, amb mobles o sense, amb balcó i pàrquing. Zona del mirador d’Encamp. Preu: 350 euros

Ref. 3420104: Pis, 2 habitacions, amb mobles o sense, pàrquing, balcó, bones vistes, zona del mirador d’Encamp. Preu: 400 euros

Ref. 3010101: Pis, 2 habitacions, moblat, pàr-quing, traster, balcó, solejat, a la zona de Turó de Vila. Preu: 500 euros

Ref. 3460101: Pis, 2 h., sense mobles, amb pq. i traster a la ctra. dels Cortals. Preu: 475 euros

MASSANARef. 3450101: Pis, 3 h., sense mobles, cuina

reformada, amb pq. i traster. Preu: 500 euros

ARINSALRef. 2300802: Pis, 1 habitació, moblat, amb pàrquing a la ctra. general. Preu: 350 euros

Ref. 3060101: Pis, 2 hab., moblat, amb pàr-quing, a la ctra. general. Preu: 350 euros

ORDINORef. 3330101: Pis, 1 habitació, amb mobles, al centre d’Ordino. Preu: 400 euros

Ref. 2570101: Pis, 2 habitacions, sense mo-bles, al centre d’Ordino. Preu: 450 euros

TARTERRef. 429: Pisos d’1, 2, 3, 4 i 5 habitacions. A la població de Ransol, a prop de pistes. Per temporada o tot l’any

SANT JULIÀ DE LÒRIARef. 3950101: Pis de 2 hab., sense mobles, ctra. de Fontaneda. Preu: 450 euros

Ref. 3980101: Pis de 3 habitacions, amb mobles o sense, amb pàrquing. A la ctra. de la Rabassa. Preu: 500 euros

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

Andorra la VellaEdifi ci de recent construcció molt cèntric, pis amb 3 dormi-toris, 2 banys, cuina separada, pàrquing. Preu: 700 € + 75 € despesesAndorra la VellaZona la Estela, pis d’1 dor-mitori, moblat. Molt maco. Preu: 420 € Ordino PoblePis de 3 dormitoris + despatx, 2 banys, cuina separada, saló menjador amb llar de foc, to-talment moblat i equipat, plaça d’aparcament i traster. Preu: 900 € + despesesConstrucció recent, pis de 3

dormitoris amb 2 banys, cuina americana amb traster, calefac-ció inclosa. Preu: 630 €La Massana - cèntricPis molt agradable, 3 dor-mitoris, cuina separada, 2 banys, terrassa, gran saló menjador amb llar de foc, 2 places d’aparcament, 1 trasters. Preu: 690 € + 40 de despesesSispony Casa de 600 m2 d’habitatge amb gran jardí, bosc, 4 dormitoris, 3 banys, gran cuina, menjador, gran menjador, amb ascensor, terrasses, vistes panoràmi-ques, pàrquing per a 3 cotxes. Preu: 2.200 €

LLOGUER VENDA

Anyós - Oriosos

Seminou, magnífi c àti c de 4 dormitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb elec-trodomèsti cs, de luxe 187 m2 + altell, 2 places dobles de pàr-quing, possibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmiques.

Preu: 600.000 € (negociables)

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL

C/ ESTEVE DOLSA PUJAL D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris

a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormito-

ris. Preu: 650 €- Àtic, 4 dormitoris, cuina

americana, 2 banys. Preu: 800 €

INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

ES LLOGA PIS A AIXIRIVALLMolt assolellat i amb vistes,

3 dormitoris, cuina equipada, cèntric.Preu: 400 € (amb possibilitat de pàrquing)

Tel.: 338 099

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540

2 hab.: 450 €. Pàrq. opcional: 50 €Animals no. 3 hab. + calefacció: 600 € 2 hab.: 500 €. 2 hab. + calefacció: 520 €1 hab. moblat: 450 €Àti c 157 m2: 2 hab. + terrassa, moblat: 900 €

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

PIS EN VENDA a Encamp2 habitacions, balcó, cuina, menjador,

balcó i pàrquing. Exterior. VALIRA NOVA.

Preu: 95.000 €TEL. 831 277

ES LLOGA PISA BARCELONA

(ZONA EIXAMPLE)BEN COMUNICAT

IDEAL ESTUDIANTS3 HABITACIONS

TEL. + 34 616 71 76 24

ERTS PIS D'1 HABITACIÓ AMB MOBLES A LA CTRA.

GENERAL. PREU: 350 EUROSTEL: 32 12 48

Particular lloga pisa Fiter i Rossell

Pis: 2 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 600 €

Pis: 2 hab., 2 banys, cuina, saló menjador gran. Preu: 600 €

Tots amb calefacció inclosa.Animals no.

Tel.: 35 36 04

Es traspassa Bar Restaurant

a EncampTel. 65 98 92

PER MARXAR D'ANDORRA VENDA DE CASA ADOSSADA A ARANS

(ORDINO)200 m2 amb garatge tancat (per a 2 cot-

xes), 3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garantits.Accés a transport escolar.

REGALO COTXE!Nou preu: 345.000 €

Tel. 32 66 96

V E N D A casaadossada Urb. La Planallar de foc, 3 hab., 2

banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge.

500.000 €Tel. 862 540

+ de 600 propietats a www.laimmo.com

73 73 73

EL TARTER - 1437Àtic per reformar de 3 dormitoris al centre. 2 banys. Terrassa amb vistes immillorables. Al-tell al saló.

PREU: 158.230 €

L’ALDOSA - 1477Xalet de 200 m² sobre terreny de 700 m². Vis-tes impressionants de la vall de la Massana. Jardí gran, garatge.

PREU: 792.000 €

EL SERRAT - 1487OFERTA! Xalet a preu d’un apartament. En molt bon estat. 3 dormitoris, jar-dí, terrassa, garatge.

PREU: 490.000 €

ARINSAL - 0957Apartament de 2 dor-mitoris en zona molt tranquil·la. 80 m². Ter-rassa amb bones vistes, pàrquing i traster.

PREU: 137.100 €

VENDA

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel: 73 73 73 · [email protected]

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Page 21: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 21DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

LLOGUER:Estudi assolellat amb totes

les despeses incloses (llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

XALETS I CASESEN VENDA I LLOGUER A

DIFERENTS PARRÒQUIES

Àti c de 97 m2 + altells de 30 m2, esti l rústi c amb molt bo-

nes vistes, 3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

PREU: 349.900 €

ORDINO REF. 3051

Pis de 106 m2 de 3 habitacions, suite amb vesti dor, 10 m2 de ter-rassa, menjador amb llar de foc, cuina semioberta, sol tot el dia,

amb pàrquing i traster.

PREU: 305.263 €

Pis de 50 m2 seminou, totalment moblat i equipat , d’una habita-ció, bany complet, plaça d’apar-cament. Molt a prop de Caldea i

de l’hospital.

PREU: 179.000 €

ESCALDES REF. 3487 ESCALDES REF. 5395

Pis CÈNTRIC de 110 m2, 3 habi-tacions dobles, balcó de 6 m2, 2 banys, cuina equipada amb

safareig, pàrquing i traster. Vistes i sol.

PREU: 315.789 €

ANDORRA REF. 5088

Àti c dúplex, acabats d’alta qualitat, 2 habitacions, 2 banys,

cuina equipada, terrassa de 20 m2. Tot exterior. Pàrquing

opcional per 26.000 €.

PREU: 249.000 €

ANDORRA REF. 3232

Pis de luxe seminou situat en zona residencial, amb 3 habitacions, 2 banys complets, cuina,

menjador amb llar de foc, terrassa / jardí privat amb accés des del carrer. Tot exterior i molt assolellat. Acabats de primera qualitat.

2 places de pàrquing.

PREU: 335.000 €

LA MASSANA REF. 4934

LLOGUER:Pis per estrenar d’1 habitació,

1 bany amb dutxa d’hidromassat-ges. MOBLAT I EQUIPAT.

450 €ANDORRA REF. 5372

LLOGUER:Pis de 2 habitacions,

bany complet, cuina moblada, amb calefacció inclosa.

600 €ESCALDES REF. 2035

LLOGUER:Magnífi ca casa adossada, 223 m2, amb 5 habitacions i 3 banys, garat-ge per a 2 cotxes, en zona residen-

cial, a 5 minuts del centre.

1.500 €ESCALDES REF. 5460

LLOGUER: Pis en bon estat amb 3 dormitoris, saló

menjador amb sorti da a la terrassa, cuina independent moblada, safareig,

2 banys complets, 1 plaça d’aparca-ment i 1 traster.

600 €ESCALDES REF. 5394

LLOGUER: Pis seminou amb vistes

amb 2 habitacions,2 banys, pàrquing.

520 € SANT JULIÀ REF. 4808

LLOGUER:Pis CÈNTRIC de 80 m2 tot exterior, moblat i equipat, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, saló menjador, cuina i dues

terrasses. Traster i pàrquing inclosos en el preu. POSSIBILITAT DE TEMPORADA.

500 €ENCAMP REF. 4575

LLOGUER:Àti c de 65 m2, MOBLAT I EQUIPAT, 1 habi-tació doble amb armaris encastats, cuina

tancada, ampli saló menjador amb sorti da a terrassa, 1 bany complet, sol i vistes,

amb pàrquing.

450 €ENCAMP REF. 4666

LLOGUER DE TEMPORADA:Pis seminou amb 1 habitació doble, 1

bany, cuina equipada, saló menjador amb accés a la terrassa, amb vistes a les pistes

de esquí, pàrquing i traster.

500 €CANILLO REF. 5414

LLOGUER: Borda reformada, garatge per a dos

cotxes, saló menjador amb llar de foc, cuina offi ce, despatx, servei de corte-sia i terrassa de 50 m2, 4 habitacions ,

2 banys complets, vistes i sol.

1.300 €ENCAMP REF. 5075

LLOGUER: Pis REFORMAT de 2 habitacions,

2 banys, safareig, acabats de qualitat, cuina moblada. Sol i vistes. DESPESES

INCLOSES.

520 €ESCALDES REF. 5461

LLOGUER:Pis de 50 m2 seminou, totalment moblat i equipat d’una habitació,

bany complet, plaça d’aparcament. Molt a prop de Caldea i de l’hospital.

550 €ESCALDES REF. 3312

LLOGUER:Pis molt cèntric de 73 m2,

2 habitacions, bany complet.(AMB MOBLES O SENSE)

650 €ANDORRA REF. 5131

LLOGUER: Pis de 95 m2 a 100 metres del Funi-camp, totalment moblat i equipat,

3 habitacions, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc i 16 m2 de terrassa. Pàrquing i guardaesquís.

600 €ENCAMP REF. 4787

Amb nosaltres

trobarà la seva llar

Page 22: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS22 DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES. REF. 3041: Pis, 1 habitació doble, 1 bany com-plet, cuina amb passaplats, sa-fareig, menjador exterior. PREU: 400 €ALDOSA. REF. 3050: Apar-tament dúplex de 130 m2, 3 dormitoris, 3 banys, cuina equi-pada, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 15 m2, 2 places d’aparcament. Assolellat, amb vistes. PREU: 1.100 €LA MASSANA. REF. 3087: Pis seminou de 80 m2, 2 habita-cions dobles, 1 bany complet, cuina separada moblada, sa-fareig, ampli saló menjador. Pàrquing i traster. PREU: 600 €ANDORRA LA VELLA. REF. 3067: Pis cèntric de 110 m2 +

15 m2 de terrassa, ampli saló menjador amb fi nestrals, cuina tancada, 3 habitacions dobles amb armaris, 2 banys complets, safareig, plaça de pàrquing. PREU: 750 €.AIXIRIVALL. REF. 3078: Pis de 82 m2, 2 habitacions dobles, 1 despatx, 1 bany complet, cuina separada, safareig, saló men-jador, balcó amb sol i vistes. Pàrquing doble de 9 m2. PREU: 580 €CANILLO. REF. 3082: Pis se-minou de 54 m2, 2 habitacions, 1 bany complet, saló menjador, cuina mobla-da, pàrquing i traster. PREU: 450 €

ANDORRA LA VELLA. REF. 3073:Apartament totalment reformat, cèntric, de 2 dormitoris amb armaris encastats, 1 bany complet amb plat de dutxa, cuina tancada moblada amb safareig, saló menjador amb terrassa, sol i vistes. Traster.PREU: 240.000 €

Adossada en construcció de 293,90 m2 amb tres plantes:- Planta soterrani: 95,24 m2, traster, sala de calderes, garatge per a 4 cotxes.- Planta baixa: 71,94 m2, cuina offi ce, safareig, 1 lavabo, ampli saló menjador amb accés a la terrassa de 41 m2 i a un jardí de 33 m2.- Planta 1a: 2 habitacions dobles, 1 bany com-plet, 1 habitació suite amb vestidor.-Planta sotacoberta: 1 habitació suite amb vestidor, 1 despatx. Sol i vistes.

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ANYÓS - REF. 2784PREU: 725.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 265 Pis prop Illa Carle-many, 2 dormitoris, bany, cuina indep., moblat i equipat, terras-sa gran, sol, vistes, calefacció inclosa. Preu: 550 €Ref. 282 Àtic dúplex prop de Pyrénées, moblat i equipat, 2 dormitoris, 2 banys, safareig, llar de foc, terrassa, armaris, as-censor. Preu: 525 €Ref. 208 Pis a la zona de Pyrénées, 1 dormitori, bany, cuina totalment equipada, ar-maris, molt maco. Preu: 500 €Ref. 232 Terreny de 800 m2. Preu: 1.800 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova,

75 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, bons acabats, assole-llat, despeses d’aigua i calefac-ció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma. Aparta-ment de 3 dormitoris, 2 banys complets, safareig, cuina in-dependent, balcó, assolellat, aparcament, parquet, reformat. Preu: 600 €Ref. 213 Estudi moblat o sense mobles, centre, cuina equipada amb vitro i frigorí� c, armari, bany, assolellat. Preu: 350 € Ref. 133 Sta. Coloma. Aparta-ment cèntric, 100 m2, seminou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció in-closa, sol, 2 terrasses. Preu: 670 €

Ref. 74 Local cèntric, 200 m2, en planta baixa, amb façana a la baixada del Molí, davant apar-cament Tobira. Preu: 1.800 €Ref. 85 Local cèntric de 10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 200 €Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 266 Apartament, zona del Lycée, 2 dormitoris, bany, 88 m2, terrassa, cuina indep., safareig, armaris, bons acabats. CALE-FACCIÓ INCLOSA. Preu: 650 € ESCALDES-ENGORDANYRef. 251 Àtic nou, a estrenar,

104 m2, 3 dormitoris, 2 banys, terrassa de 4 m2, cuina oberta, vistes i sol tot el dia. Preu: 890 €Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormitoris, bany complet, cui-na independent, tot exterior, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 219 Pis situat a Fiter i Rossell, 70 m2, 2 habitacions, 1 bany, impecable, cuina se-mioberta, balcó, CALEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 600 €Ref. 139 Pis, 118 m2, 2 dormito-ris dobles, 2 banys, cuina semi-oberta, obra nova, 2 terrasses, 2 pàrquings, traster, vistes panoràmiques i sol tot el dia. Preu: 900 €

OPORTUNITAT! Pis al cen-tre d’Andorra (Hotel Presi-dent), 3 dormitoris, bany complet, cuina tancada i ampli menjador. Preu: 90.000 €

Àtic totalment reformat a Encamp, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc. Sol i vistes. Pàrquing opcional per 10.000 €.PREU REBAIXAT: 120.000 €

Pis al centre d’Andorra, 2 dormitoris, bany complet i menjador amb llar de foc.Preu: 115.000 €

Atenció! Venda de parcel-les amb tots els serveis a Escaldes, Can Diumenge. Sol i vistes immillorables. A partir de 300 m2.Preu:1.578 €/m2

(Negociable)

Pis a Canillo de 2 dormi-toris, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc, terrassa de 10 m2, aparcament. Preu d’abans: 99.000 € Preu d’ara: 80.000 €

OPORTUNITAT! Pis a An-dorra la Vella, de 3 dor-mitoris, 2 banys, plaça d’aparcament. Preu ne-gociable. Immoble molt interessant!Preu: 180.000 €

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Ref. 02250 - ENCAMP - CORTALS Àtic, 3 ha-bitacions (3 dobles), 1 bany, 1 bany auxiliar, cuina, menjador, traster, garatge, ascensor, calefacció, porter automàtic, llar de foc, exterior, assolellat, amb altell. Preu: 600 €Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 02023 - ENCAMP - Àtic dúplex. Superf.: 45 m2, 1 habitació doble, traster, garatge, mobles. Preu: 400 €Ref. 01723 - ANDORRA LA VELLA Pis, 1 dormitori, moblat i equipat, amb bany

complet, cuina americana i menjador exterior, situat en una zona residencial. Preu: 425 €Ref. 01733 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina amb passaplats, safareig, menjador exterior. Preu: 400 €Ref. 01734 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis molt lluminós, 2 habitacions, saló menjador i cuina, 1 bany complet, terrassa. Exterior i assolellat. PÀRQUING OPCIONAL: 60 €. Preu: 600 €Ref. 01057 - ENCAMP - PIS NOU, A ESTRENAR 2 habitacions, 1 bany complet, cuina total-ment equipada. CENTRE. Preu: 500 €Ref. 01388 - ESCALDES-ENGORDANY CÈNTRIC. Pis de 4 habitacions (3 dobles, 1

individual), 1 bany complet,1 bany de corte-sia, menjador exterior amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 800 €Ref. 00734 - ENCAMP ÀTIC. 3 habitacions, 2 banys, cuina, menjador, pàrquing, traster, exterior i assolellat. NOU, A ESTRENAR. Preu: 700 €Ref. 01757 - ESCALDES-ENGORDANY - PONT DELS ESCALLSPis, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana i menjador amb balcó. Exterior. CALEFACCIÓ INCLOSA, SENSE ASCENSOR. Preu: 450 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref.: 00068 - ENCAMP 01198 - EL TARTER ESTUDI DE NOVA CONSTRUCCIÓ amb menjador, cuina ameri-cana, bany complet, traster i pàrquing. Ideal per a inversió. Preu: 115.500 €

02592 - ENCAMP - CORTALS CASA ADOSSADA. 3 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb llar de foc, cuina equipada amb safa-reig, 2 banys complets. Terrassa. Box tancat. Preu: 399.000 €

02618 - ENCAMP - RESIDEN-CIAL Pis, 1 dormitori, cuina americana, bany complet, pàrquing. IDEAL INVERSIÓ. Preu: 65.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2

banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m2, 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, men-jador, mobles, porter auto-màtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 120.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!!! Preu: 138.000 €

Pis, 2 habitacions, balcó,cuina, menjador, balcó i pàrquing. Exterior. VALIRA NOVA.

Preu: 95.000 €

D’UNA MANERA DIFERENT

VIURE ANDORRA

INFORMACIÓ CONCERTACIÓ VISITES

Tel 00 376 722 [email protected]

AV. D’ENCLAR, 84SANTA COLOMA (ANDORRA)

BUSQUIS EL QUE BUSQUISHO HAS TROBAT.PRIMERA O SEGONA RESIDÈNCIA.SEMPRE, UNA INVERSIÓDE FUTUR.

CONJUNT RESIDÈNCIALPRAT CONDAL. QUALITAT DE VIDAA ANDORRA.82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 HAB., 86 M2, PQ., ACABATS DE QUALITAT,

TERRASSA, ASSOLELLAT I VISTES.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU3 HAB., 110 M2, EXTERIOR, TERRASSA I PQ.

290.000 €

ESCALDES - AL COSTAT D’IMMIGRACIÓ2 HAB. I APARCAMENT.

160.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPIS, 1 HAB., MOBLAT I VISTES.

75.000 €

VENDESANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 HAB., AMB MOBLES: 350 €• CENTRE, 2 HAB., AMB MOBLES: 450 €• PRAT DE LA CREU, 2 HAB., PQ. I TR.: 500 €• PRAT DE LA CREU, 3 HAB., PQ.: 600 €

• PRAT DE LA CREU, ÀTIC DE 3 HAB., PQ.: 700 €. DAVANT DEL LYCÉE, 2 HAB.: 450 €• AV. STA. COLOMA, MOBLAT,

2 HAB.: 450 € / 3 HAB.: 500 €

ESCALDES-ENGORDANY• ÀTIC, CALDEA, 1 HAB., TERRASSA: 450 €• FITER I ROSSELL, 4 HAB., PQ.: 600 €

ENCAMP• LES BONS, 3 I 4 HAB.: 395 €

• FUNICAMP, 2 HAB., MOBLAT, TERRASSA: 450 €• ESTUDI MOBLAT: 300 €

• FUNICAMP, 1 H., MOBLAT, PÀRQUING, HIDRO-MASSATGE: 525 €

LLOGUER

Page 23: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS 23DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 2 pax, equipat, exterior, TOT INCLÒS (Ref. 3307). 420 €1 habitació doble, 1 bany, cuina equipada, exterior (Ref. 3296). 450 €3 habitacions, 2 banys, hidromassatge, molt cèntric, moblat de luxe, sol (Ref. 3271). 850 €ESCALDES-ENGORDANY

1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 5 hab., 157 m2, 3 banys, terrassa, pàrq. (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-

camp (Ref. 1918). 400 €2 hab., equipat 4 persones, exterior, parquet, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació (la Bartra), reformat, de luxe, terrassa, sol, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impecable, sol vistes, pàrquing (Ref. 2156). 700 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2971). 395 €2 hab. dobles, cuina inde-pendent, 2 banys, pàrquing (Ref. 3129). 500 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

ÀTIC DÚPLEX, 2 habitaci-ons, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 hab. (Magic), equipat, terrassa de 50 m2, pàrquing (Ref. 2997). 350 €1 habitació (Pleta d'In-cles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €1 habitació (Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2998). 400 €ÀTIC, 2 habitacions (l’Al-dosa), 1 bany, terrassa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

ANDORRA LA VELLA - Mestre Xavier PlanaIDEAL PER A INVERSIÓ. 3 habitacions

(2 dobles i 1 individual). Molt cèntric. 94 m2, bany + bany auxiliar. Ampli menjador, cuina independent. Safareig. Reformat recentment.

Cuina equipada. BOX tancat per a 1 cotxe. (Ref. 3000). 189.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 habitacions, nou, ca-lefacció inclosa, possi-bilitat de pàrquing (Ref. 3329). 635 €2 hab., 1 bany, cuina tan-cada, possibilitat de pàr-quing (Ref. 3308). 620 €3 hab., cèntric, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3276). 695 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref. 3253). 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2651). 430 € 2 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2362). 450 €

3 habitacions, cuina tan-cada, ascensor, pàrquing (Ref. 3290). 550 €2 habitacions dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàrquing (Ref. 2877). 650 €3 hab., calefacció inclo-sa, possibilitat de pàr-quing (Ref. 2336). 750 €4 hab., ampli menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 habitació, ampli menj., exterior, pàrquing i tras-ter (Ref. 2490). 425 €2 habitacions, nou, am-pli menjador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 3035). 500 €

ÀTIC, 3 habitacions do-bles, cuina independent, ampli menjador, exterior (Ref. 3019). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cui-na (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany, cuina, pàrq. (Ref. 2056). 450 €2 hab., ampli menj., nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàr-quing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €

2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menjador, 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàr-quing (Ref. 3033). 450 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2, (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

Lloguer

Venda

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG

Pisos d’obra nova,preus a partir de:

1 habitació 400 €2 habitacions 550 €3 habitacions 600 €

Acabats de 1a qualitat. Cuines amb tots els electrodomèstics.

Pàrquing i traster inclosos.

PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA

MEITAT DEL LLOGUER!

CANILLOREF. 00589Pis de 40 m² + 50 m² de terrassa. Moblat. Saló menjador i cuina equipada, 1 habita-ció, 1 bany, 1 pàrquing + 1 armari guar-daesquís.

Preu: 70.000 €

CANILLOREF. 00633Urbanització Riba Grossa. Àtic de 40 m². Moblat. Saló menjador i cuina equipada, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing + 1 armari guardaesquís.

Preu: 110.000 €

ENCAMPREF. 00651 Estudi molt lluminós, cèntric, moblat i equipat. 1 plaça d’aparcament i traster.

Preu: 99.000 €

VALL D’INCLESREF. 00670Planta baixa de 65 m² + terrassa de 20 m². saló menjador amb llar de foc i cuina equi-pada, 2 habitacions, 1 bany, 1 safareig, 1 pàrquing.

Preu: 100.000 €

CANILLOREF. 00492OBRA NOVA, Àtic de 51 m², moblat i equi-pat, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing. En-front de la cascada.

Preu: 110.000 €

LA MASSANAREF. 00597Cèntric, pis d’OBRA NOVA. Gran saló menjador, cuina equipada, 2 habitacions, 1 bany, 1 plaça d’aparcament, 1 traster.

Preu: 195.000 €

Page 24: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS24 DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

Feina

Feina

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

www.gammamanagement.wordpress.com

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

COMERCIAL D’ASSEGURANCESPer a important empresa asseguradora del país.Es requereix experiència en el sector.Persona amb alta orientació al client, alta orientació a resultats i polivalent.

COORDINADOR DE FAMILY OFFICEImprescindible formació en economia. Persona emprenedora i amb alta orienta-ció al client.Experiència demostrable mínima de 5 anys en fiscalitat espanyola o internacio-nal. Anglès parlat i escrit a nivell avançat, es valoraran altres idiomes.

ADMINISTRATIVA AMB ANGLÈSS’encarregarà de la introducció d’alba-rans, tràmits de duana, seguiment de re-paracions i garanties, etc.Imprescindible català, castellà i anglès a nivell alt, tant oral com escrit.

ASSISTENT DE DIRECCIÓNecessària diplomatura en màrqueting, comunicació o similar. Imprescindible anglès parlat i escrit a nivell avançat. Per-sona polivalent i amb alta capacitat comu-nicativa. S’encarregarà de la traducció de docu-ments i de la implementació de campa-nyes on-line, així com d’altres tasques re-lacionades amb el lloc de treball.Es valorarà coneixements d’altres idiomes com francès i/o rus.

PROGRAMADORS EN PHP, JAVA,ORACLE I ASP.NETS’encarregaran de desenvolupar aplicaci-ons informàtiques d’acord amb les direc-trius i la planificació establertes pel cap de projectes, a fi d’aconseguir el resultat esperat pel client. Imprescindible experiència mínima de 3 anys en programació en algun dels llen-guatges de programació esmentats. Incor-poració immediata.

CICLE DE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU 3a EDICIÓAquest programa està format per diferents tallers dissenyats amb el propò-sit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els pro-cessos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Objectiu:- Transmetre de manera innovadora i dinàmica els coneixements necessa-ris per a desenvolupar aquelles habilitats i eines clau que potenciïn en els directius:o Un rendiment més eficaç en la seva activitat professionalo Una major satisfacció personal

Programa:- Dilluns 10 de setembre: Lideratge, Motivació i Direcció d’Equips- Dimarts 9 d’octubre: Negociació i Gestió de Conflictes- Dimarts 13 de novembre: Comunicació Persuasiva- Dimarts 11 de desembre: Optimització del Temps- Dilluns 14 de Gener: Eines per a Ser més Eficaç

Formador: Josep Mas, professor a ESADE i especialista en Habilitats Directives.Horari: de 9.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.00 hPreu total: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (El preu inclou dossier, materials, tutories virtuals, coffee break i dinars.) Places limitades a 8 persones

Selecciona:

Formadors/monitors d’esquí alpíRequisits:Títol: Monitor d’esquí alpí – Nivells 1 o 2Durada del contracte i condicions: de novembre a l’abril del 2013Interessant retribució econòmica

Interessats, envieu currículum actualitzat ambfotografia recent a [email protected]

BOTIGA DE MODASELECCIONA

VENEDOR/Aque parli català i castellà

VENEDOR/Aque parli rus

Envieu curriculum vitae a:[email protected]

Restaurant aAnd. la Vella cerca

CUINERamb experiència

Envieu CV a [email protected] o al c/ Maria Pla, 28, 1a, amb la ref. CUIN. ESTETICISTA-MASSATGISTA

(REF. ESTETICISTA)

Imprescindible experiència demostrable i nacionalitatandorrana o permís de residència i treball.

Oferim:- Formar part d’un grup d’empreses sòlides i en expansió.- Incorporació immediata.- Avantatges Club Anyós.- Sou en funció de la vàlua de la candidatura.

CENTRE DE BELLESA CARITA (ANYÓSPARK)

Interessats/ades, envieu CV indicant la referència al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o al fax 73 73 79

IMPORTANT EMPRESADE PUBLICITAT

SELECCIONA

PERSONAL DETALLER

PER PRODUCCIÓAMB EXPERIÈNCIA

DEMOSTRABLE

INTERESSATS, ENVIEU CVAMB FOTO A

[email protected]

CERQUEMCAMBRER/A

Interessats/ades, envieu CV amb foto [email protected]

o deixeu-lo directament al nostre local

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Seleccionem:

Promotora - ComercialDona entre 35 i 45 anys

Experiència en atenció al client

Amb carnet B1 i vehicle propi

Es valorarà experiència en nutrició, dietètica o �toteràpia

Oferim incorporació immediata

Jornada de 40 hores setmanals

Ref. L0716:Es traspassa bar

restaurantal centre de la

Massana.Interessats, truqueu al 73 73 73

El primer diaridigital d’Andorra

Page 25: Diari del 6 de setembre de 2012

classificats 25Dijous, 6 De setembre Del 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Philippe o la Sra. Ruth.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel o el Sr. Sergi.

Selecciona per a incorporació immediata a CANILLO

Selecciona per a incorporació immediataResponsable de la CafeteRia plaza

Pensem en un/a professional amb un per-fil molt comercial, orientat a la recerca, la

presentació i el servei de productes d’alimen-tació i begudes d’alta qualitat.

Líder natural, dirigirà un petit equip sota la supervisió del cap de restauració, assegurant

tant la qualitat del servei com l’amabilitat dels seus col·laboradors.

És necessari parlar català i almenys dos idiomes d’ús freqüent.

Condicions de treball i salarials interessants.

seGon de CUinaamb titulació en escola d’hostaleria

o Formació Professional en el ram de cuina.

Experiència demostrable mínima de 3 anys com a cuiner o d’1 any com a

segon de cuina.Es requereix permís de residència i

treball i carnet de manipulador d’aliments.

Selecciona per a incorporació immediata

CaMbReRa d’HabitaCionsAmb permís de treball i experiència demostra-

ble. Incorporació immediata.

Interessades, truqueu al 87 29 51 i pregunteu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Interessades, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o el Sr. Jonathan.

a Andorra la Vella selecciona personal per a la temporada d’estiu

CaMbReRes d’HabitaCions per a torn de matí.

Es requereix permís de residència i treball, experiència demostrable i incorporació

immediata.

Page 26: Diari del 6 de setembre de 2012

CLASSIFICATS26 DIJOUS, 6 DE SETEMBRE DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL CERCA:

TELEFONISTA IADMINISTRATIU/IVA

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad

(Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,

El Servei d’Ocupació i l’Àrea de Formació Continuada, Ocupacional i de Reconeixement de

l’Experiència Professional, juntament amb Ski Andorra, oferiran durant el mes de setembre

cursos d’agent d’explotació.

El Servei d’Ocupació preselecciona els perfi ls següents:

Personal d’ajudant de conductor de remuntador,

i personal de caixes i atenció al client

Per a més informació, dirigiu-vos al Servei d’Ocupació.

L’assistència i l’obtenció del curs no garanteixen un lloc de treball, però es tindrà en compte

en el procés de selecció al moment de sol·licitar un lloc de treball a les estacions d’esquí

per la temporada 2012-2013.

Page 27: Diari del 6 de setembre de 2012

publicitat 27Dijous, 6 De setembre Del 2012

Land RoverPadel tour

2 0 1 2

Land Rand RoverPadel tour

2 0 1 2

TORN

EJO

S

Clínics amb:Juan Martín Díaz Fernando BelasteguínCarolina Navarro Cecilia ReiterValeria Pavón Alejandra Salazar

Organitza: Col·labora: Patrocina:

BARCELONA 5 - 8 de setembreDAVID LLOYDCLUB TURÓ

ANDORRA 14 - 16 de setembre

BARCELONA OctubreARSENAL

Page 28: Diari del 6 de setembre de 2012

28 Dijous, 6 De setembre Del 2012oci

AVÍSSi ets usuari de Mobiland clic!, recorda que has de passar per Andorra Telecom a identificar-te.Tens fins al 30 de novembre de 2012. Per a més informació, truca al 115.

MUSEUS

El Didal d’OrSra. Placeres.

Arranjament de tot tipus de robaC/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la Vella - Tel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LOS MERCENARIOS 2El senyor Iglesia torna a reclutar Ross, Na-dal, Jensen, Peatge i Caesar i els ofereix una feina que, aparentment, sembla d’allò més senzilla. Però tot es complica quan un dels membres de l’equip és assassinat.

AbRAhAM LINCOLN: CAzAdOR dE vAMpIROSPel·lícula basada en una novel·la de ficció de Seth Grahame-Smith que explica la vida oculta d’Abraham Lincoln, que a més de ser president dels Estats Units també va ser un caçador de vampirs després de saber que la seva mare havia mort assassinada per una d’aquestes criatures.

bRAvE (INdOMAbLE)Film d’animació sobre la Mèrida, una noia rebel que viu a l’època medieval. Els seus pares ja no saben què fer per calmar el seu caràcter impetuós.

TEdHistòria d’un home adult que té un ós de pe-luix que va cobrar vida com a resultat d’un desig d’infància i que no ha marxat mai del seu costat.

dESMAdRE dE pAdREComèdia sobre un home que se’n va a viure amb el seu fill abans que es casi. De sobte, comença a barallar-se amb la futura dona del seu fill.

EL LEGAdO dE bOURNENova entrega de les peripècies de Jason Bourne, un agent que pertany a un progra-ma secret del Govern. Bourne haurà d’inten-tar mantenir-se en vida quan el seu progra-ma esdevé una amenaça.

Cinemes Illa Carlemany

bRAvE (INdOMAbLE) 16.00

LAS AvENTURAS dE TAdEO JONES (2D) 15.40, 17.40,19.40

(3D) 22.15

LOS MERCENARIOS 2 18.10, 20.20, 22.30

EL LEGAdO dE bOURNE 15.50, 20.15

TEd 18.15, 22.40

AbRAhAM LINCOLN: CAzAdOR dE vAMpIROS 16.00, 18.15, 20.30, 22.40

dESMAdRE dE pAdRE 15.45, 18.10, 20.20, 22.40

LAS AvENTURAS dE TAdEO JONESTadeo, un paleta somiador, és pres per un famós arqueòleg i enviat a una expedició al Perú. Amb l’ajuda del seu fidel gos Jeff, una intrèpida professora, un lloro i un buscavi-des, intentaran salvar la mítica ciutat perdu-da dels inques d’una malvada corporació de caçatresors.

Page 29: Diari del 6 de setembre de 2012

oci 29Dijous, 6 De setembre Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia PasteurAv. Meritxell, 84 - Tel.: 800 970Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.1

29

SOLu

ciON

S 1.

529

SudOku NÚM. 1.530HORÒSCOP

1 7 53 8 9

3 8 14 5 3 7

9 6 15 7 9

5 3 72 5 4

7 9 6 3

SUDOKU NÚM. 1.011

SO

LU

CIO

NS

N.

1.0

10

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Estaràs summament fràgil, per això no re-alitzis coses que re-quereixin d’un gran esforç de la teva part. En l’amor, no et vagis als extrems.

És possible que aquest dia se t’ajuntin obliga-cions de treball i fami-liars. No t’associïs amb ningú a la lleugera, només aconseguiries problemes seriosos.

Surt dels dubtes i de les depressions per-què et podrien dur a la desesperació i no has de sofrir així. Tin-dràs sort en el teu lloc de treball.

El millor estarà en els teus projectes nous i en tot el que puguis realitzar de forma aï-llada. Amb la parella, no permetis que es re-fredi la relació.

És possible que en aquest dia trobis pocs punts en comú amb les persones que tre-ballin amb tu, per això mateix evita entrar en confl ictes.

Ets molt sociable i no és el teu estil l’ésser reservat ni tímid, per això no caiguis en aquesta situació per-què només aconsegui-ries allunyar-te de tot.

Ara se’t desenvolupa-rà més el teu sentit de la responsabilitat i, és possible, que et deci-deixis a complir amb les teves obligacions familiars.

Si has de signar un contracte, el millor serà que ho posposis per a dilluns, però si no pots fer-ho, llavors procura llegir-lo i re-visar-lo bé.

Les teves ocupacions poden seguir sent ben remunerades, però hauràs de realitzar al-guns esforços extres. Procura no realitzar inversions.

No et perjudiquis a tu mateix amb una ex-cessiva passivitat ni amb dubtes. Si sents que estàs duent una càrrega penosa, tracta d’arreglar la situació.

Si has de fer noves amistats, fes-ho amb persones sàvies, amb experiències i que et consti que t’aprecien i que volen el millor per a tu.

És possible que aquest dia et sentis deprimit o nostàlgic, però el pitjor que pots fer és tancar-te. Millor surt amb els teus amics i cerca diversions.

ANUNCIS BREUS

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

OCI22 DIVENDRES 5 DE MARÇ DE 2010

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [03/03/2010]2 4 6 1 7 3 8 9 53 5 9 8 4 2 1 6 77 8 1 9 5 6 2 4 3

4 1 8 7 3 5 9 2 66 7 2 4 9 8 3 5 15 9 3 6 2 1 4 7 8

8 3 4 2 6 7 5 1 91 2 7 5 8 9 6 3 49 6 5 3 1 4 7 8 2

Solution #2 [03/03/2010]1 4 8 7 2 3 9 5 63 9 7 6 5 4 8 1 25 6 2 9 1 8 7 3 4

7 3 4 5 8 9 2 6 18 2 9 1 3 6 5 4 76 1 5 2 4 7 3 8 9

9 7 3 4 6 5 1 2 84 5 1 8 9 2 6 7 32 8 6 3 7 1 4 9 5

Solution #3 [03/03/2010]1 5 9 7 4 3 6 8 23 8 2 1 5 6 4 7 96 7 4 9 8 2 3 1 5

8 6 7 2 1 5 9 3 42 3 5 4 9 7 1 6 84 9 1 6 3 8 2 5 7

7 1 8 3 2 4 5 9 69 2 6 5 7 1 8 4 35 4 3 8 6 9 7 2 1

Solution #4 [03/03/2010]7 1 5 2 9 4 6 3 84 9 2 6 8 3 7 5 18 3 6 7 1 5 2 9 4

9 5 3 1 6 8 4 7 22 6 8 4 5 7 3 1 91 4 7 9 3 2 5 8 6

5 2 9 8 7 6 1 4 36 7 1 3 4 9 8 2 53 8 4 5 2 1 9 6 7

Solution #5 [03/03/2010]4 6 9 3 1 8 2 5 72 1 8 5 7 9 6 4 33 7 5 4 6 2 9 8 1

7 8 1 6 9 4 3 2 56 9 2 8 5 3 7 1 45 4 3 1 2 7 8 9 6

1 2 7 9 3 5 4 6 88 3 6 2 4 1 5 7 99 5 4 7 8 6 1 3 2

Solution #6 [03/03/2010]5 9 8 1 4 3 6 7 27 4 2 5 9 6 1 8 36 3 1 7 8 2 4 9 5

3 6 7 9 1 5 2 4 81 5 4 3 2 8 9 6 78 2 9 6 7 4 3 5 1

4 1 6 2 5 7 8 3 99 8 5 4 3 1 7 2 62 7 3 8 6 9 5 1 4

Solution #7 [03/03/2010]7 5 6 3 4 9 2 8 19 2 4 1 5 8 6 7 33 1 8 2 7 6 9 4 5

1 4 7 6 2 5 8 3 96 8 5 4 9 3 7 1 22 9 3 8 1 7 5 6 4

5 6 9 7 3 1 4 2 84 7 1 5 8 2 3 9 68 3 2 9 6 4 1 5 7

Solution #8 [03/03/2010]2 1 8 5 4 3 9 7 65 7 9 8 6 1 3 4 26 4 3 2 9 7 1 5 8

8 9 5 6 1 4 7 2 37 2 4 3 8 9 5 6 13 6 1 7 5 2 4 8 9

9 3 6 4 2 5 8 1 74 8 7 1 3 6 2 9 51 5 2 9 7 8 6 3 4

IMMOBILIÀRIES

VENDESPiso Príncipe de Via-na, de 4 habitaciones, con 140m2, 2 baños y párquing incluido. 220.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Alta. Piso 230m2, 5 habitaciones, 3 baños, dos plazas de garaje y trastero. 570.000€. Tel.: 973 212 121.

www.mariajosegilart.comwww.mariajosegilart.comVenc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garrigues) que es pot explotar com a pedrera. Rica en pedra calcària. Interessats contactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.Pardiñas. Piso en per-fecto estado, 3 habita-ciones, ascensor, con pk. y trastero incluido en precio. 180.000€. Tel.: 973 212 121.Nau Lleida, amb ofi -cines i tots els ser-veis, per entrar demà. 450m2 a 283.500€. Tel.: 973 212 121.Sobreático loft , con gran terraza, amue-blado y con electrodo-mésticos. 96.000€. Tel.: 600 994 252.Particular. Vendo apartamento 2 habi-taciones, cocina inde-pendiente, junto Prat de la Riba. Año 2007. 168.000€. Párquing incluido. Tel.: 629 722 416.Casa adossada a Vilanova de Bellpuig, casi nova (2 anys), de

90m2, amb jardí de 50m2, garatge i tras-ter. 4 habitacions, saló de 23m2, cuina offi ce, 1 bany i 1 aseo. Preu: 152.000€. Tel.: 645 942 574, Alberto. Piso seminuevo zona Barris Nord: 101m2, 4 habitaciones, 2 baños, exterior, párquing in-cluido. 180.000€. Parti-cular. Tel.: 629 722 416.Apartamento año 2006, cocina independiente, 2 habitaciones dobles. Exterior. Párquing in-cluido. 126.000€. Tel.: 600 994 252.Zona Doctora Castells: piso de 3 habitaciones, terraza de 60m2, con ascensor. 135.000€. Tel.: 973 212 121.Nave Polígono els Fra-res. Nave venta 600m2 a 424.000€ o alquiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Zona Cappont, piso de 3 habitaciones, 2 baños, párquing y tras-tero, zona comunitaria, con piscina. 220.000€. Tel.: 973 21 21 21.Zona Bordeta, aparta-mento de 2 habitacio-nes, en perfecto esta-do. 108.000€. Tel.: 973 21 21 21. Zona Vielha: casa de 165m2, 4 habitaciones, 4 baños, 637.000€, to-talmente amueblada y

decorada. Tel.: 973 21 21 21. Piso Cappont: a refor-mar, 4 habitaciones, 2 baños. 120.000€. Tel.: 973 21 21 21. Lleida. Bonita casa. Patio grande, 3 habi-taciones, 2 baños, bar-bacoa, zona tranquila. 115.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Jardiland. Chalet 6 habitaciones, de 2.000 metros de parcela, con piscina, barbacoa, gran cocina, garaje. 390.000€. Tel.: 973 212 121.

Casa unifamiliar a Ciutat Jardí. 240 m2. 4 hab. 3 banys. Menjador amb llar de foc. Garatge,

saló-bodega i rebost. Zona comunitària molt àmplia amb piscina. De particular a particular.

Telf. 973 223127 - 639 84 43 90

Lluís Companys. Apartamento en per-fectas condiciones, 2 habitaciones, con párquing incluido en precio, amueblado. 180.000€; alquilado a 600€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Zona Rambla Ferran. Apartamento zona correos, 1 habitación, amueblado con gusto. 101.000€; alquilado 470€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Vendo piso Ricardo Viñes. 90m2. Calefac-ción. Ascensor. Precio: 230.000€. Tel.: 625 120 512.Zona Campus univer-sitari. Piso 85m2, refor-mado, 3 habitaciones dobles, calef. ind. a gas,

amueblado. 114.000€. Tel.: 600 994 252.Seminuevo Cappont. Año 2006. 3 habitacio-nes, 2 baños, párquing y trastero incluido. 195.000€. Tel.: 600 994 252.Subasta Cambrils. Piso 3 habitaciones, párquing nuevo a es-trenar: 135.000€. Tel.: 673 675 796.

LLOGUERSLocal Magraners. Ide-al ofi cina, consultorio, despacho, etc. Total-mente reformado, con aseo, dos despachos, sala de espera y zona de recepción con dos zonas de trabajo. Pre-cio: 600€. Tel.: 973 212 121. Cappont, zona Cam-pus, apartamentos obra nueva amuebla-dos de 65m2, con 2 habitaciones 595€ y de 125m2, con 4 habitaci-ones, a 800€. Tel.: 973 212 121. Nau Polígon Meca-nova, 450m2, amb ofi -cines. 1.200€. Tel.: 973 21 21 21. Cappont, pisos de obra nueva 3 habitaciones y 2 baños. 536€. Tel.: 973 212 121. Pardiñas, pisos de obra nueva 2 habita-ciones, 539€. Tel.: 973 212 121.Zona Ricardo Vinyes. Loc al 240m2, en per-fectas condiciones. To-talmente reformado, apto para cualquier negocio. 4.000€. Tel.: 973 212 121. Estudio seminuevo en zona Alta, con gran

terraza. 380€. Tel.: 600 994 252.Nave Polígono els Frares. Nave alquiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.

Nau de 450m2, apta per qualsevol activitat. En el Polígon dels Fra-res. Preu a convenir. Tel.: 686 486 839 - 972 220 017 Miguel. Apartamento 2 ha-bitaciones en Avda. Catalunya, cocina in-dependiente, amue-blado. 450€. Tel.: 600 994 252.Zona Rectorat. Ático dúplex invertido, con terraza de 60m2, sali-da desde el comedor. 2 habitaciones dobles. 600€. Tel.: 600 994 252.Balmes. 2 habitacio-nes, amueblado. Semi-nuevo. 500€. Tel.: 600 994 252.Avda. Estudi General. Piso nuevo a estrenar, de 3 habitaciones, sin muebles. 600€. Tel.: 600 994 252.

ALQUILO Con posible opción a

compra OBRA NUEVA TORREFARRERA2 hab. 500 €3 hab. 550 €

Tel. promotora 973 23 75 06

Seminuevo Pardinyes (delante palacio de congresos). Aparta-mentos alquiler 2 ha-bitaciones desde 450€. Tel.: 600 994 252.Particular lloga pis amoblat de 2, 3 i 4 ha-

bitacions. Tel.: 973 245 023 - 660 397 264.

TRASPÀSSe traspasa tienda hippie en Lleida. Muy bien situada y econó-mica. Tel.: 658 260 333.

FEINA

OFERTESPersona responsable y educada, con titula-ción ofi cial en auxiliar de enfermería en ge-riatría, se ofrece para hacer velas hospita-larias y domiciliarias, así como administrar comidas, medicamen-tos, higiene, etc. a en-fermos. Tel.: 679 705 093 Eduardo, disponi-ble 24 h.

DEMANDES

ACTIVIDAD EXTRA

Trabajos caseros. Confeccione bolígra-fos, barcos, collares,

mecheros Tel. 902 550 597

Ahora gane 1.500€ trabajando, manuali-dades en casa. Envían material. 902 933 468.Busco senyora país per cuidar avi. Tel.: 630 732 516. Trucar de 10 a 12 del matí.

VEHICLES

COMPRESCompramos turismos, furgonetas, 4x4. Paga-mos al contado. Tel.: 699 790 742.

VENDESCitroën Xsara Break 2.0 HDI 110cv. Año 2002. 3.000€. Tel.: 646 655 022.Ford Focus 1.8 TDCI. 120.000 km. 3.000€. Full equip. Tel.: 646 655 022.

ANUNCISCLASSIFICATS

973 260 065VARIS

COMPRESCompro oro-plata y papeletas de empeño. Tel.: 675 883 815.

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

VENDESLlibreria de despatx antiga, any 1900. Molt bon estat. Preu: 1.200€. Tel.: 648 182 667.Venc fem de corder o d’ovella i és possible portar a destí. Tel.: 619 286 895 - 973 308 207.

ALTRES

Reparo todas las consolas. Tambi-én modifi caciones. www.consolalandia.com. Tel.: 627 287 753.

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

MAESTRO DIYAN Auténtico vidente y curan-dero medium, Soluciona rápidamente sus proble-mas y difi cultades: amor,

pareja, salud, justicia, Negocios, mal de ojo.

Tel. 672 983 564

AG. MATRIMONIALS

AGENCIA MATRIMONIAL

COSM www.agenciamatrimonial.com Tel. 934 877 180

Home 46 anys busca parella amb fi ns serio-sos. Tel.: 680 702 054.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdfen format pdf

PREU PER PARAULES (PARAULA→0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL→9.50 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS→17.50 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.130

HORÒSCOP

1 7 53 8 9

3 8 14 5 3 7

9 6 15 7 9

5 3 72 5 4

7 9 6 3

SUDOKU NÚM. 1.011

SO

LUC

ION

S N

. 1

.01

0

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

Estaràs summament fràgil, per això no re-alitzis coses que re-quereixin d’un gran esforç de la teva part. En l’amor, no et vagis als extrems.

És possible que aquest dia se t’ajuntin obliga-cions de treball i fami-liars. No t’associïs amb ningú a la lleugera, només aconseguiries problemes seriosos.

Surt dels dubtes i de les depressions per-què et podrien dur a la desesperació i no has de sofrir així. Tin-dràs sort en el teu lloc de treball.

El millor estarà en els teus projectes nous i en tot el que puguis realitzar de forma aï-llada. Amb la parella, no permetis que es re-fredi la relació.

És possible que en aquest dia trobis pocs punts en comú amb les persones que tre-ballin amb tu, per això mateix evita entrar en confl ictes.

Ets molt sociable i no és el teu estil l’ésser reservat ni tímid, per això no caiguis en aquesta situació per-què només aconsegui-ries allunyar-te de tot.

Ara se’t desenvolupa-rà més el teu sentit de la responsabilitat i, és possible, que et deci-deixis a complir amb les teves obligacions familiars.

Si has de signar un contracte, el millor serà que ho posposis per a dilluns, però si no pots fer-ho, llavors procura llegir-lo i re-visar-lo bé.

Les teves ocupacions poden seguir sent ben remunerades, però hauràs de realitzar al-guns esforços extres. Procura no realitzar inversions.

No et perjudiquis a tu mateix amb una ex-cessiva passivitat ni amb dubtes. Si sents que estàs duent una càrrega penosa, tracta d’arreglar la situació.

Si has de fer noves amistats, fes-ho amb persones sàvies, amb experiències i que et consti que t’aprecien i que volen el millor per a tu.

És possible que aquest dia et sentis deprimit o nostàlgic, però el pitjor que pots fer és tancar-te. Millor surt amb els teus amics i cerca diversions.

ANUNCIS BREUS

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

OCI22 DIVENDRES 5 DE MARÇ DE 2010

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #1 [03/03/2010]2 4 6 1 7 3 8 9 53 5 9 8 4 2 1 6 77 8 1 9 5 6 2 4 3

4 1 8 7 3 5 9 2 66 7 2 4 9 8 3 5 15 9 3 6 2 1 4 7 8

8 3 4 2 6 7 5 1 91 2 7 5 8 9 6 3 49 6 5 3 1 4 7 8 2

Solution #2 [03/03/2010]1 4 8 7 2 3 9 5 63 9 7 6 5 4 8 1 25 6 2 9 1 8 7 3 4

7 3 4 5 8 9 2 6 18 2 9 1 3 6 5 4 76 1 5 2 4 7 3 8 9

9 7 3 4 6 5 1 2 84 5 1 8 9 2 6 7 32 8 6 3 7 1 4 9 5

Solution #3 [03/03/2010]1 5 9 7 4 3 6 8 23 8 2 1 5 6 4 7 96 7 4 9 8 2 3 1 5

8 6 7 2 1 5 9 3 42 3 5 4 9 7 1 6 84 9 1 6 3 8 2 5 7

7 1 8 3 2 4 5 9 69 2 6 5 7 1 8 4 35 4 3 8 6 9 7 2 1

Solution #4 [03/03/2010]7 1 5 2 9 4 6 3 84 9 2 6 8 3 7 5 18 3 6 7 1 5 2 9 4

9 5 3 1 6 8 4 7 22 6 8 4 5 7 3 1 91 4 7 9 3 2 5 8 6

5 2 9 8 7 6 1 4 36 7 1 3 4 9 8 2 53 8 4 5 2 1 9 6 7

Solution #5 [03/03/2010]4 6 9 3 1 8 2 5 72 1 8 5 7 9 6 4 33 7 5 4 6 2 9 8 1

7 8 1 6 9 4 3 2 56 9 2 8 5 3 7 1 45 4 3 1 2 7 8 9 6

1 2 7 9 3 5 4 6 88 3 6 2 4 1 5 7 99 5 4 7 8 6 1 3 2

Solution #6 [03/03/2010]5 9 8 1 4 3 6 7 27 4 2 5 9 6 1 8 36 3 1 7 8 2 4 9 5

3 6 7 9 1 5 2 4 81 5 4 3 2 8 9 6 78 2 9 6 7 4 3 5 1

4 1 6 2 5 7 8 3 99 8 5 4 3 1 7 2 62 7 3 8 6 9 5 1 4

Solution #7 [03/03/2010]7 5 6 3 4 9 2 8 19 2 4 1 5 8 6 7 33 1 8 2 7 6 9 4 5

1 4 7 6 2 5 8 3 96 8 5 4 9 3 7 1 22 9 3 8 1 7 5 6 4

5 6 9 7 3 1 4 2 84 7 1 5 8 2 3 9 68 3 2 9 6 4 1 5 7

Solution #8 [03/03/2010]2 1 8 5 4 3 9 7 65 7 9 8 6 1 3 4 26 4 3 2 9 7 1 5 8

8 9 5 6 1 4 7 2 37 2 4 3 8 9 5 6 13 6 1 7 5 2 4 8 9

9 3 6 4 2 5 8 1 74 8 7 1 3 6 2 9 51 5 2 9 7 8 6 3 4

IMMOBILIÀRIES

VENDESPiso Príncipe de Via-na, de 4 habitaciones, con 140m2, 2 baños y párquing incluido. 220.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Alta. Piso 230m2, 5 habitaciones, 3 baños, dos plazas de garaje y trastero. 570.000€. Tel.: 973 212 121.

www.mariajosegilart.comwww.mariajosegilart.comVenc fi nca de més de 7 hectàrees als Omellons (les Garrigues) que es pot explotar com a pedrera. Rica en pedra calcària. Interessats contactar amb Carme. Tel.: 653 880 181.Pardiñas. Piso en per-fecto estado, 3 habita-ciones, ascensor, con pk. y trastero incluido en precio. 180.000€. Tel.: 973 212 121.Nau Lleida, amb ofi -cines i tots els ser-veis, per entrar demà. 450m2 a 283.500€. Tel.: 973 212 121.Sobreático loft , con gran terraza, amue-blado y con electrodo-mésticos. 96.000€. Tel.: 600 994 252.Particular. Vendo apartamento 2 habi-taciones, cocina inde-pendiente, junto Prat de la Riba. Año 2007. 168.000€. Párquing incluido. Tel.: 629 722 416.Casa adossada a Vilanova de Bellpuig, casi nova (2 anys), de

90m2, amb jardí de 50m2, garatge i tras-ter. 4 habitacions, saló de 23m2, cuina offi ce, 1 bany i 1 aseo. Preu: 152.000€. Tel.: 645 942 574, Alberto. Piso seminuevo zona Barris Nord: 101m2, 4 habitaciones, 2 baños, exterior, párquing in-cluido. 180.000€. Parti-cular. Tel.: 629 722 416.Apartamento año 2006, cocina independiente, 2 habitaciones dobles. Exterior. Párquing in-cluido. 126.000€. Tel.: 600 994 252.Zona Doctora Castells: piso de 3 habitaciones, terraza de 60m2, con ascensor. 135.000€. Tel.: 973 212 121.Nave Polígono els Fra-res. Nave venta 600m2 a 424.000€ o alquiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

Zona Cappont, piso de 3 habitaciones, 2 baños, párquing y tras-tero, zona comunitaria, con piscina. 220.000€. Tel.: 973 21 21 21.Zona Bordeta, aparta-mento de 2 habitacio-nes, en perfecto esta-do. 108.000€. Tel.: 973 21 21 21. Zona Vielha: casa de 165m2, 4 habitaciones, 4 baños, 637.000€, to-talmente amueblada y

decorada. Tel.: 973 21 21 21. Piso Cappont: a refor-mar, 4 habitaciones, 2 baños. 120.000€. Tel.: 973 21 21 21. Lleida. Bonita casa. Patio grande, 3 habi-taciones, 2 baños, bar-bacoa, zona tranquila. 115.000€. Tel.: 973 212 121.Zona Jardiland. Chalet 6 habitaciones, de 2.000 metros de parcela, con piscina, barbacoa, gran cocina, garaje. 390.000€. Tel.: 973 212 121.

Casa unifamiliar a Ciutat Jardí. 240 m2. 4 hab. 3 banys. Menjador amb llar de foc. Garatge,

saló-bodega i rebost. Zona comunitària molt àmplia amb piscina. De particular a particular.

Telf. 973 223127 - 639 84 43 90

Lluís Companys. Apartamento en per-fectas condiciones, 2 habitaciones, con párquing incluido en precio, amueblado. 180.000€; alquilado a 600€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Zona Rambla Ferran. Apartamento zona correos, 1 habitación, amueblado con gusto. 101.000€; alquilado 470€ (a negociar). Tel.: 973 212 121.Vendo piso Ricardo Viñes. 90m2. Calefac-ción. Ascensor. Precio: 230.000€. Tel.: 625 120 512.Zona Campus univer-sitari. Piso 85m2, refor-mado, 3 habitaciones dobles, calef. ind. a gas,

amueblado. 114.000€. Tel.: 600 994 252.Seminuevo Cappont. Año 2006. 3 habitacio-nes, 2 baños, párquing y trastero incluido. 195.000€. Tel.: 600 994 252.Subasta Cambrils. Piso 3 habitaciones, párquing nuevo a es-trenar: 135.000€. Tel.: 673 675 796.

LLOGUERSLocal Magraners. Ide-al ofi cina, consultorio, despacho, etc. Total-mente reformado, con aseo, dos despachos, sala de espera y zona de recepción con dos zonas de trabajo. Pre-cio: 600€. Tel.: 973 212 121. Cappont, zona Cam-pus, apartamentos obra nueva amuebla-dos de 65m2, con 2 habitaciones 595€ y de 125m2, con 4 habitaci-ones, a 800€. Tel.: 973 212 121. Nau Polígon Meca-nova, 450m2, amb ofi -cines. 1.200€. Tel.: 973 21 21 21. Cappont, pisos de obra nueva 3 habitaciones y 2 baños. 536€. Tel.: 973 212 121. Pardiñas, pisos de obra nueva 2 habita-ciones, 539€. Tel.: 973 212 121.Zona Ricardo Vinyes. Loc al 240m2, en per-fectas condiciones. To-talmente reformado, apto para cualquier negocio. 4.000€. Tel.: 973 212 121. Estudio seminuevo en zona Alta, con gran

terraza. 380€. Tel.: 600 994 252.Nave Polígono els Frares. Nave alquiler 600m2 a 1.400€. Tel.: 973 21 21 21.

Nau de 450m2, apta per qualsevol activitat. En el Polígon dels Fra-res. Preu a convenir. Tel.: 686 486 839 - 972 220 017 Miguel. Apartamento 2 ha-bitaciones en Avda. Catalunya, cocina in-dependiente, amue-blado. 450€. Tel.: 600 994 252.Zona Rectorat. Ático dúplex invertido, con terraza de 60m2, sali-da desde el comedor. 2 habitaciones dobles. 600€. Tel.: 600 994 252.Balmes. 2 habitacio-nes, amueblado. Semi-nuevo. 500€. Tel.: 600 994 252.Avda. Estudi General. Piso nuevo a estrenar, de 3 habitaciones, sin muebles. 600€. Tel.: 600 994 252.

ALQUILO Con posible opción a

compra OBRA NUEVA TORREFARRERA2 hab. 500 €3 hab. 550 €

Tel. promotora 973 23 75 06

Seminuevo Pardinyes (delante palacio de congresos). Aparta-mentos alquiler 2 ha-bitaciones desde 450€. Tel.: 600 994 252.Particular lloga pis amoblat de 2, 3 i 4 ha-

bitacions. Tel.: 973 245 023 - 660 397 264.

TRASPÀSSe traspasa tienda hippie en Lleida. Muy bien situada y econó-mica. Tel.: 658 260 333.

FEINA

OFERTESPersona responsable y educada, con titula-ción ofi cial en auxiliar de enfermería en ge-riatría, se ofrece para hacer velas hospita-larias y domiciliarias, así como administrar comidas, medicamen-tos, higiene, etc. a en-fermos. Tel.: 679 705 093 Eduardo, disponi-ble 24 h.

DEMANDES

ACTIVIDAD EXTRA

Trabajos caseros. Confeccione bolígra-fos, barcos, collares,

mecheros Tel. 902 550 597

Ahora gane 1.500€ trabajando, manuali-dades en casa. Envían material. 902 933 468.Busco senyora país per cuidar avi. Tel.: 630 732 516. Trucar de 10 a 12 del matí.

VEHICLES

COMPRESCompramos turismos, furgonetas, 4x4. Paga-mos al contado. Tel.: 699 790 742.

VENDESCitroën Xsara Break 2.0 HDI 110cv. Año 2002. 3.000€. Tel.: 646 655 022.Ford Focus 1.8 TDCI. 120.000 km. 3.000€. Full equip. Tel.: 646 655 022.

ANUNCISCLASSIFICATS

973 260 065VARIS

COMPRESCompro oro-plata y papeletas de empeño. Tel.: 675 883 815.

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

VENDESLlibreria de despatx antiga, any 1900. Molt bon estat. Preu: 1.200€. Tel.: 648 182 667.Venc fem de corder o d’ovella i és possible portar a destí. Tel.: 619 286 895 - 973 308 207.

ALTRES

Reparo todas las consolas. Tambi-én modifi caciones. www.consolalandia.com. Tel.: 627 287 753.

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

MAESTRO DIYAN Auténtico vidente y curan-dero medium, Soluciona rápidamente sus proble-mas y difi cultades: amor,

pareja, salud, justicia, Negocios, mal de ojo.

Tel. 672 983 564

AG. MATRIMONIALS

AGENCIA MATRIMONIAL

COSM www.agenciamatrimonial.com Tel. 934 877 180

Home 46 anys busca parella amb fi ns serio-sos. Tel.: 680 702 054.

ANUNCISCLASSIFICATS

Per inserir els vostres anuncis:

classifi cats, per paraules i generals contacteu amb el

departament comercial

973 260 065... i llegeix tota

l’actualitat, també en format pdfen format pdf

PREU PER PARAULES (PARAULA→0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL→9.50 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS→17.50 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONS

Si desitja més informació,ens podrà trobar a

l’av. St. Antoni, 91-93, baixos, edifici Cabanota, o al telèfon

73 77 73, o bé a [email protected] per a particulars i empreses

Si vius o treballes a la Massana o Ordino,ens tens molt a prop. Truca’ns

A Esfera Tecnologies podem evitar que arribis a aquest extrem

ESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)A l’ombra del romànic presenta ceràmiques amb motius romà-nics obra de Judith Pellicer. Fins al 30 de setembre.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Joan Miró, el jardí de les meravelles mostra 60 litografies i gravats produïts pel pintor entre 1953 i 1981. Fins al 30 de setembre.

MUSEU DEL PERFUMFemmes fatales, fotografies d’ico-nes del cinema amb una cigar-reta als dits, i l’ampolla del seu perfum favorit. Hi col·labora el Museu del Tabac.

ESPAI 29Ángel Calvente ven tota la seva pintura i escultura en la mostra Ressorgir, l’última de la galeria. Fins a finals de setembre.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARFrancisco Sánchez exposa noves pintures i avança una nova línia de treball. La mostra es pot visi-tar fins a finals de setembre.

RESTAURANT LA BOHÈMEEl restaurant La Bohème, a Pyrénées, s’estrena com a espai expositiu amb Blawing, d’Eve Ariza. Fins al 9 de setembre.

ORDINO

CENTRE HISTÒRICOrdino reviu. Fotografies de fi-nals del segle XIX i principis del segle XX que s’exposen al centre històric. Fins al 16 de setembre.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’exposició Portades de còmic és un recull d’una trentena de por-tades originals de diversos au-tors d’èpoques diferents. Fins al 27 de setembre.

MÓN BOHEMIEl pub exposa De la foscor a la llum, quadres de la pintora au-todidacta Rocío García. Fins a mitjans d’octubre.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

MUSEU DEL TABACMostra de la col·lecció de pintu-ra russa del segle XX de Dolores Tomás. Rússia, segle XX. Fins al 14 d’octubre.

UNIVERSITAT D’ANDORRAUdArt Foto mostra imatges de 54 fotògrafs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Fins al 21 de desembre.

ENCAMP

SALA D’ExPOSICIONS DEL COMúL’artista autodidacta Miquel Puigdemasa presenta obra pic-tòrica, titulada Passat, present. Fins al 2 de novembre.

Page 30: Diari del 6 de setembre de 2012

30 Dijous, 6 De setembre Del 2012oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

Cost: 0,60 € + cànon

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

Chico soltero d 42 inactibo sexualment,x principios dl kerer,me gurtaria enkontrar a la mujer k pierda el suenyo x un masaje super erotiko y lo k surja..akuario

BD felicitats toni, no era la teva prova xo has millorat marca

BD soy la de 27 i si ya he vuelto de vacaciones, marca fecha y hora y repetimos si te va bien

BD. Sembla mentida q un col.legi com LA SAGRADA FAMILIA no tingui una polà tica de reciclatge de llibres amb la que esta caien. Els interesa mes el 20% q s’ emporte per alumne i llibres venuts q la situaciÃġ de

moltes FAMILIES. AixÃġ es un col.legi CATOLIC? I a sobre pressumeix d col.legi VERD. Increible, indignant, doloros

BD ara resulta que no hi ha cap problema amb cdi amb frança. qui menteix el govern DA o el DA?

Bd soc andorra i jo paso d penjar una bandera d andorra lo q faria es penjar una serie d pers d aquet pais q em comtes d foterte un cop d ma pasen d tu

Bd Muchos dias nos cruzamos. Tu andando y yo en coche. A veces sola, a veces paseando al perro. Rara es la vez que no nos cruzamos la mirada. Te apetece

cruzar unas palabras? coche blanco

Bd.Dona 51 busca home matix edad,un caf ?

Bd a morenita que corre al lado del rio, si te quitas los cascos quiza oigas lo que te dicen

Toni no te desanimes lo importante es participar en las olimpiadas esos quetean criticado ellos seguro que ban ni hacen media picina que sois unos pateticos otra vez sera para la primera vez esta bien animo toni y gracias yimi por ser el entrenador del toni un amigo vuestro

BD al que critica al cristiano per estar

triste, ja t’agradaria a tu estar en la seva situació

CASS deixa els autonos q prou putes les estem passant o es q no veieu la quantitat d petits negocis q han tancat i ara veniu vosaltres per acabar d’ arruinarnos JO NO PUC PAGAR

B D Aumentar les despeses als autonos portara mes perdues d llocs d treball

A que chico del seat h6... te refieres?

Ole toni sanchez i el que ha aconseguit, que no es una marca sino demostrar que un es pot superar a força de voler una cosa enhorabona

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

L’esgotament acu-mulat us passarà factura i estareu baixos d’energia. Sigueu conscients de les vostres limi-tacions físiques i no forceu massa el vostre cos.

No heu d’aguantar tot el que us diguin a la feina. Decidiu el que és just i el que no, i actueu en conseqüència. La gent del vostre vol-tant no té culpa del que us ha passat.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Plantegeu-vos se-riosament si el vostre negoci té la capacitat suficient per assumir tots els projectes que teniu pensats. De vega-des és millor una retirada a temps.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

A unes petites mo-lèsties de salut s’hi sumaran alguns petits contratemps laborals. Avui no serà el vostre mi-llor dia, així que agafeu-vos-ho amb paciència.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

Avui estareu un xic despistats, i aques-ta falta d’atenció us pot provocar pro-blemes al llarg del dia. Deixeu de pen-sar en els proble-mes i centreu-vos en el que feu.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Les demandes in-justificades que us faran els vostres caps us demos-traran que heu de prendre una de-cisió. No espereu més i decidiu el que creieu millor.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Tot el que us passi avui a la feina us confirmarà les di-ficultats que ja fa temps que heu anat preveient, però no deixeu que us afec-tin massa i seguiu esforçant-vos.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

En l’amor i en el vostre entorn d’amistats, tingueu en compte que de vegades no tot el que us agrada a vosaltres agrada als altres. Adap-teu-vos més.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Durant el dia d’avui pot ser que estigueu més ner-viosos, i això us pot afectar. Notareu les conseqüències d’aquesta ansietat amb petites molès-ties físiques.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Els resultats no us acompanyen últi-mament a la feina, i avui ho notareu especialment. Po-sar-vos nerviosos no us servirà de gaire, així que rela-xeu-vos una mica.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Les tasques que us encarregaran avui no estaran a l’altu-ra de la vostra si-tuació. Amb tot, no canvieu de feina al primer entrebanc. Intenteu ser més pacients.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Avui serà una bona idea que intenteu passar temps fora de l’oficina, perquè així evitareu dis-cussions amb els vostres superiors i amb els companys de feina.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 6 de setembre de 2012

oci 31Dijous, 6 De setembre Del 2012

C/ La Llacuna, 11, local 1 (entrada per Mossèn Cinto Verdaguer) AD500 Andorra la Vella · Tel.: +(376) 823 494 - www.labotigadelte.com - [email protected]

La qualitat en tes a Andorra la podeu trobar a

La Botiga Del Te amb més de 130 especialitats!!

També hi podeu trobar les millors especialitats en cafès del món i en gra...Kenya, Colòmbia, Mèxic, Brasil, etc.

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.10 Club Piolet09.00 RNA: Obert per

vacances12.00 Fórmula musical13.40 Méteo migdia + El trànsit13.45 Informatiu migdia14.05 Escenaris AND 14.35 Informatiu migdia14.55 Música15.20 Informatiu migdia15.40 Àrea ATV: Fórmula

musical 18.00 Club Piolet18.55 Créixer en l’esport 19.10 Gaia 19.35 Andorra, un país de 7

estrelles19.50 Aventura’t20.15 RNA: Ara i aquí20.45 Informatiu vespre21.10 La ronda dels somnis21.40 Punt d’interès 22.00 Informatiu vespre22.45 Filmets estiu’12 23.10 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 13.05 Rex 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.50 La Riera 16.30 Divendres 18.50 Plats bruts 19.22 Plats bruts 20.00 Plats bruts 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 22.30 Confia en mi 00.05 Breaking bad 01.35 Les germanes

McLeod 03.00 Ventdelplà

08.00 Tots al tren! 10.00 Espai Terra 33 10.30 Singulars 11.25 City Folk 12.05 La França salvatge 13.34 Què en sabem del

menjar? 14.00 Hook, line and dinner 14.30 Tots al tren! 15.20 Planeta furiós 18.32 Quèquicom 19.02 City Folk 19.37 Els Dom Tom vistos

des del cel 20.35 Les vacances roma-

nes de la Catherine 21.00 Cuines 21.10 La Riera 21.50 Entranyes bestials 22.46 Pel·lícula: Jocs

secrets00.55 El documental 02.44 La collita d’en Jimmy

08.30 Mic 3 09.05 Els Dalton 09.30 Doraemon 10.45 El xou de l’Scooby-

Doo 11.35 Espies de veritat 12.45 Els germans Kratt 13.35 Un drama total: la

revenja de l’illa 14.25 Martin Mystery 15.15 Els pingüins de

Madagascar 16.05 Scooby-Doo, on ets? 16.52 El llibre de la selva 17.15 Mic 3 17.50 Marsupilami 18.40 Sabrina 19.30 Doraemon 19.45 Espies de veritat 20.20 Les fabuloses

tortugues ninja 21.34 Bola de drac Z 22.25 Corre i madura! 22.54 Psychoville 23.25 Jet lag 00.30 Little Britain

08.18 ZZ 10.08 Esport Club 11.31 Temps d’aventura 13.06 Efectivament 14.11 Adrenalina 15.45 TN Esports 17.12 Monster Jam18.02 Rere les rodes 18.53 Tenis taula 20.00 Esport Club 20.55 Futbol: Partit benèfic

pels incendis de l’Empordà (Figueres - Espanyol)

23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 00.30 Efectivament01.35 Tot l’esport 02.00 Futbol: Partit benèfic

pels incendis de l’Empordà (Figueres - Espanyol)

06.50 8 de 807.25 Catalunya Blues07.55 Resum 8 al dia09.00 Televenda11.00 Orgullo12.40 Los misterios del

padre Dowling13.30 Arucitys 16.30 Dallas17.20 Colombo18.10 Inspector Wolff 19.10 8 al dia22.05 Cine: Corazón de

dragón00.00 Sí, cariño00.45 Camins misteriosos 01.35 Especial Clips

08.15 Àrea Agenda i Serveis

08.30 Notícies Lleida 10.00 Notícies Pallars 10.30 Agrònoms 11.00 Bat de sol 12.00 Cuina ebrenca 12.30 Museus a la carta 13.00 Notícies Pallars 14.00 Vent a favor 14.30 Mars de paper 15.00 Bat de sol 16.00 Notícies Pallars 16.30 10 cites 17.30 Aventures 18.00 Caminant per

Catalunya 18.30 Rels 19.00 Actual comarques 19.30 El Flaix 20.00 Va de castells 20.30 Informatiu vespre

de Lleida 21.30 Lleida al dia23.00 Serveis informatius

10.15 La mañana de La 114.05 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 1 16.10 Vuelta ciclista a

España 201218.00 Amar en tiempos

revueltos 19.00 Amor real 21.00 Telediario 222.15 Clásicos de La 1: Los

tres mosqueteros 00.20 Ramón y Cajal02.30 Juegos Paralímpicos

Londres 2012

08.15 Grandes documen-tales

09.05 Paraísos de Centro-américa

09.35 Indonesia mítica10.10 Paisajes de la

Historia 11.00 Grandes documen-

tales12.00 Otros pueblos 13.45 La noche temática14.45 Docufilia 15.35 Saber y ganar17.00 El hombre y la Tierra18.00 Docufilia20.00 Masías, la última

frontera21.00 Docufilia22.00 Un mundo aparte22.55 50 años de...23.35 Días de cine00.10 Ciudad K00.40 Festivales de verano01.40 Docufilia

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa del verano

12.45 Mujeres y hombres y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco 22.00 Mas allá de la vida00.30 Frágiles02.45 Minutos mágicos

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Este es mi barrio09.10 Crímenes imper-

fectos11.30 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta noticias15.00 La Sexta deportes15.35 El Millonario16.15 Bones18.05 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta noticias 21.30 El intermedio22.25 Vigilados00.10 Chase02.00 Astro TV

06.30 TFou10.00 Secret story 10.55 Au nom de la vérité 12.00 Les 12 coups de

midi!13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Père avant l’heure16.30 Grey’s anatomy 18.10 Secret story 19.05 Au pied du mur20.00 Journal20.35 Petits plats en

équilibre été20.50 MasterChef23.10 MasterChef se met

à table

07.50 Vela. American Cup08.45 Ciclismo. Vuelta a

España10.30 Directo. Juegos

Paralímpicos de Londres 2012

12.50 Juegos Paralímpicos. Baloncesto en silla

14.20 Juegos Paralímpicos. Ciclismo

17.15 Desafío Champions18.45 Juegos Paralímpicos.

Ciclismo. Finales21.20 Fútbol. Supercopa

española: Real Ma-drid - FC Barcelona

23.15 Directo. Juegos Pa-ralímpicos Londres 2012

01.30 Juegos Paralímpicos Londres 2012. Natación (finales)

06.35 Télématin09.05 Des jours et des vies 09.30 Amour, gloire et

beauté 09.55 Lignes de vie10.55 Motus 11.30 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal13.50 Consomag15.00 Comment ça va bien!17.10 Jeux Paralympiques

Londres 201218.00 On n’demande qu’à

en rire20.00 Le journal20.40 Image des Jeux

Paralympiques22.15 Complément

d’enquête23.20 Secrets d’histoire

06.15 Noticias de la mañana

08.00 Encierros de San Sebastián de los Reyes

08.50 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.00 Karlos Arguiñano12.30 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 noticias 116.00 Tu tiempo16.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 ¡Ahora caigo!19.45 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 222.00 El hormiguero22.30 Cine: Lara Croft Tomb

Raider: La cuna de la vida

00.30 Cine: Huída sin límite02.15 Ganing Casino

06.30 Puro Cuatro07.30 El zapping de los

surferos08.15 Top Gear09.15 Alerta Cobra10.15 Rush11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 La selva en casa 16.45 Frank de la Jungla18.00 Fauna letal 19.00 Hawai 5.020.00 Noticias Cuatro21.00 Deportes Cuatro 2 21.30 Lo sabe, no lo sabe22.30 Castle 00.00 Ladrón de guante

blanco 01.45 Torchwood 02.30 Cuatro astros

06.45 Ludo08.35 Angelo la débrouille09.10 Scooby-Doo12.00 Journal régional12.25 Journal national 12.55 Météo à la carte13.45 Si près de chez vous15.05 Maigret14.50 Inspecteur Barnaby16.40 Des chiffres et des

lettres17.25 Slam18.10 Questions pour un

champion19.00 19/20: Journal

régional20.00 Tout le sport20.35 Le mur de l’Atlan-

tique22.30 Soir 322.55 Cine: Rambo III

06.40 Télé achat09.40 Vous êtes en direct11.10 Hollywood Girls 2,

une nouvelle vie en Californie

12.10 Futurama13.30 Tellement vrai (édition

spéciale)16.40 Hollywood Girls 2,

une nouvelle vie en Californie

18.15 Le super bêtisier de l’année

18.45 Vous êtes en direct20.35 Tellement vrai22.25 Tellement vrai

08.00 Tous les habits du monde

08.25 X:enius 09.40 La France par la côte10.30 La terre de nos

ancêtres12.05 Les aventures

culinaires de Sarah Wiener dans les Alpes

12.50 Arte journal13.00 X:enius13.25 Les plages des

sixties14.10 Le dernier éléphant14.55 Il était une fois la

prohibition16.30 X:enius18.30 Détour(s) de mob19.15 Tous les habits du

monde19.40 La minute vieille20.05 Touchez pas au

grizzly21.45 The Killing22.40 The Killing23.50 Naissance d’une île

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Verão total 13.00 Jornal da tarde 14.10 Vidas em jogo15.18 Verão total 18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.00 Decisão final01.05 5 para a meia-noite

(direito)

08.30 TV5 Monde. Le journal

08.45 Nec plus ultra. La collection

09.10 Leçons de style09.25 Urbania: Le Québec

en douze lieux10.00 Flash info11.00 TV5 Monde. Le

journal11.55 Flash info12.30 Les Boys13.00 Côté jardin14.00 La maison des

Rocheville15.40 Flash info16.30 Questions pour un

champion18.00 TV5 Monde. Le

journal19.05 Épicerie fine19.30 Tout le monde veut

prendre sa place21.05 Des racines et des

ailes22.45 TV5 Monde. Le

journal

07.30 Téléachat 09.00 Mon bien-être 10.10 Street cuisine 11.15 A vos recettes 11.45 A vos régions13.40 Désiré Landru15.20 Les faux-fuyants17.05 Pour l’amour du

risque 18.50 Les constructeurs de

l’extrême 20.50 Présumé innocent23.05 Présumé innocent

07.45 Manny et ses outils09.00 M6 boutique10.10 Malcolm10.10 Melrose Place, nou-

velle génération11.15 Malcolm11.40 Modern Family13.00 Scènes de ménages13.45 Pour les yeux de

Taylor15.30 Drop Dead Diva17.35 Un dîner presque

parfait18.45 100% Mag19.40 Le 19 45 20.05 En famille20.50 Bones

Page 32: Diari del 6 de setembre de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dijo

us, 6

De

sete

mbr

e De

l 20

12

Avui felicitem tots els Zacaries

A l’escala de montgó pas-

sant el dia.

Perquè els anys no passen per a tu, ‘loquita’. Felicitats.

la marta i la sofia , les

dos trapelles de la casa.

Dijo

us, 6

Perquè els anys no passen per a tu, ‘loquita’. Felicitats.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau bD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

BD algu sap si el cap de govern serveix per alguna cosa mes que per fer-se fotos amb ambaixadors, ministres...

bd record de banderes?? jajaja hi ha molts carrers on no se’n veu cap

BD no entenc polemica de les banderes, realment veig que Andorra tb is diferent

Bd a parte de recortar la cass, a los funcionarios y todo lo

que os estais cargando, pensais hacer alguna cosa para la gente que no tiene trabajo, no llega a fin de mes y no puede pagar ni hipoteca ni alquiler?

BD sap algu si comerços podran obrir per meritxell??? o tirarem per la borda el pont de 11 setembre perdent un dissabte

BD realment el refran aquel de dime de que presumes y te dire de que careces es mas cierto que nunca eh

lola? jajajaja

BD al que diu que no posara bandera, estas en el teu dret i ningu t’hi obliga pero si podries ser més respectuós amb aquells que si que en posin, simple questio de educacio

bd a l’amiga que busca feina com no t’ho kurris una mica qui et penses que et contractarà?? allò del treballar poc i cobrar molt ja fa molt que ha passat a la història

Restaurant Xinès-Vietnamès

Nou serVei A DomiCili829 109

Av. Príncep Benlloch, 71 Andorra la Vella

Diumenge a la tarda i dilluns, tancat per festa setmanal.

Av. Carlemany, 56. Escaldes-Engordany

(Principat d’Andorra)

Tel.: 829 029